404 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som varit på julbord med er jobb, berätta! Högt och lågt, behöver bli road av pinsamheter osv.

      Får tyvärr inget julbord i år 😔

      Ska på julbord med facket på fredag. Kommer inte sluta nyktert haha. Fri bar, och det kan inte många av oss hantera! Men helskotta så kul vi brukar ha! Återkommer med pinsamma ögonblick nästa helg 😅

        Ser fram emot det🙂🙂🙂

      Kommunalt julbord, alltid dagtid och ingen alkohol = mycket trevligt!

      Vi ska ha julbord under vårat möte, på enheten där vi jobbar (ansträngt läge ekonomiskt) men tror det blir mysigt iallafall

      Inte i år, men det var en kollega som en gång spydde rakt ut över bordet. Det var faktiskt helt otroligt! Som en stereotyp av en julfest.

      Får inger julbord, utan vi ska ha ”vintermingel” utomhus på kvällen med 80 pers… Inte särskilt pepp kan jag säga!

        Åh segt.

        Usch låter hemskt. Skulle gömt mig i ett mörkt hörn och sakta backat därifrån.

        Det hade vi för något år sedan. I Malmö, så det regnade på tvären, blåste halv storm och var lera överallt. Det bjöds på iskall glögg, regnblöta lussebullar och stelt tal från rektorn.

        Jag jobbar inte kvar där, så slipper tack och lov i år.

        Om det är på kvällen kan det ju inte vara obligatoriskt? Om ni inte har arbetstid då då.

          Det är obligatoriskt för det är som ett APT ☹️

            Men fy fan. Sjukt. Tycker inte man ska tvingas till sociala aktiviteter. Man är ju där för att jobba, resten ska va frivilligt. Kommer inte gå på vårt julbord tex, inte särskilt bra ställe och är alltid för högljutt. Tillbringar hellre min kväll hemma med folk jag valt själv.

              Trevlig arbetsplats.

      Vi var på vår bakfitta i stan, Bruce och jag. Vi åt det mest fantastiska julbordstårta, med sill, leverpastej, skinka, ägg, janssonsfrestelse, gravlax, rökt gravlax, oliver, plommon, ål, stuvad spenat, vietnamesisk vårrulle med pepparrot, grönkål, sill med akvavit, gubbröra, kokt lax, waldorfsallad, osttartelett, skinkdumpling, rödbetor, franska ostbollar, saffranskola med flingsalt, vispad pannacotta, skivad älgfilé, ostron, smörkola och en drink 45 cl vodka och 1 liter julmust och pepparkakor. Den var bara 50 cm. Tårtan alltså, inte pepparkakan.
      Det sista jag sa till Bruce var att det var tur vi tog den lilla tårtan. Han svarade med en grötig röst att jag kommer hem snart innan ambulansdörrarna stängde. Det var perfekt för oss.
      Men i morse var han hemma igen det lilla sockergrynet. Men han ville inte dansa, lika bra var ju det för vill inte dansa jag heller. Sån tur att vi har varandra.
      Bruce hade handlat på väg hem så nu sitter vi och mumsar i oss två semlor var. UTAN saffran. Man kan gå upp i vikt av det hörde jag på Informationen till dig som är informerad om kost.
      nu kan vi i lugn och ro bestämma oss för vad vi ska äta till middag i dag.

        Bakfitta?

          Vi har nog massuppfittat. De var nog på deras bakgata och åt baklava.

        Är du Linas tvillingsyster? Skulle vilja strypa (med Ålen) den som bestämde att Ål skulle serveras🙁

      Julbord med inget alkohol, gick att uthärda men inte så mycket att prata om vi jobbar ju självständigt och aldrig ihop så man känner inte sina kollegor.

        Vad jobbar du med? 😊

          Personlig assistent

            Tack!

      I wish att jag hade något att bidra med. Jobbar statligt & i år ska min lilla grupp på 7 pers äta julbord 14:00… (vi betalar en del själva och alkohol måste vi betala för helt själva) så Väntar mig tyvärr inga skandaler eller något att ens prata om 😂😀

        Kallprata är fan det värsta som finns!

      Jobbar som lärare o vi får inget julbord eller ngt liknande, lite pepparkakor i personalrummet är det vi får

        Inte ens genom lärarförbundet?

          Lärarförbundet har aldrig bjudit på julbord där jag jobbat.

          Lärarförbundet finns inte mer. De två facken gick ihop och blev Sveriges lärare. Och de har aldrig ordnat julbord.

      Jobbar också kommunalt och det blir inga julbord här. Däremot hade vi anordnat julfest själva förra fredagen vilket var roligt. Inga skandaler så länge jag var på plats men flera drack nog väldigt mycket mer än va de borde. Har varit sjuk i veckan så haf inte hunnit snoka om det va några skandaler 😉 haha

        Haha var på jul-AW på universitetet i fredags. Plötsligt försvann vår professor och var borta länge på toaletten. Sen kom hon tbx och sa att hon var trött och ville hem. Då gick en kollega in på toaletten och upptäckte att det var spya på golvet och i toaletten där ”någon” inte spolat efter sig…

          😂😂😂

          Då kan du tänka dig hur toaletterna på Nobelmiddagen ser ut. 😄 Det är nog inte bara Knut Hamsun som blivit rejält packad, även om han både tafsade på Selma Lagerlöf och glömde priset i hissen.

      Aldrig hänt några pinsamheter. Vi äter,
      Sen åker vi hem.
      Det ”värsta” var väl att lyssna på Christer Sandelin en gång. Inte för att han var särskilt dålig men folk brydde sig inte.
      Bara åt och drack och snackade medans han körde på, skämdes åt att han fick noll uppmärksamhet.

      Inget speciellt, chefen blev nog mest full

        Vår chef drack aldrig så tyvärr hade hon FULL koll på alla andra. En satt och spydde rätt ut, en stod och drog sexvitsar med högsta (väldigt reserverade) chefen, en satt och grinade över ett ex, en drog upp kjolen och visade trosorna , ett gift par ( inte med varandra) satt och hånglade. Behöver jag berätta att julbordet året efter blev alkoholfritt😀

          Haha låter som ett julbord på nittiotalet, allt var sjukare då.

    Hej ska skriva om filter på sociala medier. Filter som förändrar utseendet. Skulle uppskatta om ni ville svara på min enkät ☺️

    https://www.webbenkater.com/s/b4vfaj4

      ”Tycker du att sådana filter som förändrar utseendet ska få finnas som ett enkelt filter?”

      Enkelt som i lätt att tillgå och använda, enkelt som i inte dubbelt? Eller är det ett uttryck/teknisk term som jag inte känner till?

      Jag har svarat. Beroende på hur gammal du är och vilken nivå det är på utbildningen skulle jag se över formuleringen på flera frågor.

    Här var det livat idag!

      Tror många inte har koll/glömmer bort att det är öppet spår på söndagar numera. 🙈

        Folk har väl annat att göra. Alla sitter inte och räknar ner, jag lovar.

    Nån som opererat brösten mindre? Dvs naturliga bröst, till storlekar mindre? Hur gick ni tillväga? Min rygg aaaavlider snart. Nu ammar jag också, men skulle vilja halvera dom efter 😮‍💨😮‍💨

      Jag har, gick genom landstinget och blev supernöjd. Det tar lång tid att få en tid men sjukt värt!!

      Jag har. Var på första träff i mars fick tid i augusti. Är supernöjd och det har verkligen förändrat livet! Väntade ett halvår efter avslutad amning tills första kontakt på VC.

        Åh, vad sa du? Alltså säger man bara ”skär av skiten” eller hur börjar man? 😂 Låter som en dröm!!

          Jag har också! Bokade en remiss via 1177, gick sedan tid och gjorde en massa test för att se om jag var godkänd via landstinget. Det de kollar är hur mkt brösten väger, hur mycket de hänger och vilka problem man har pga brösten. De kollar också bmi och om man är överviktig enligt bmi så blir man inte godkänd.

          Det tog ett tag för mig pga covid men sedan så fick jag min operation via en privatklinik som landstinget betalade, operationen tog några timmar, fick sova över en natt för observation och sedan var jag hemma i sängen i tre dagar, och efter det var jag tillbaks på jobbet. Jag är jättenöjd 🙂

          Jag har berättat hur jobbigt det är, hur jag lider utav min stora byst och hur den har blivit ett handikapp nästan eftersom den hindrar mig mycket i vardagen. Kunde inte träna för ingen sportbh gav stöd. Kunde inte ha kläder för inget passar en liten kropp med stora bröst. Kunde inte sova skönt för brösten var överallt. Osv osv osv.

          Inför själva op sa jag ta bort så mycket ni bara kan. Och i efterhand hade de gärna fått tagit bort mer. Men de tar inte bort mer än nödvändigt, eftersom operationen är livsförbättrande och inte estetisk.

            Vad är det som de tar bort? Är det muskler, fett, körtlar?

              En del av bröstvävnaden tas bort och de flyttar vårtgården och bröstvårtan.

      Kapar tråden lite för jag funderar också på detta om nån som gjort kan svara men gör det inte jävligt ont och är lång konvalecens? I alla fall att det gör ont.
      Det är detta som får mig att tveka.

        Kloka funderingar. Exakt samma som jag själv funderade på men som dock aldrig låg till grund för att inte genomgå en bröstreduktion. Jag tyckte inte att det gjorde så värst ont efteråt men åkte på en komplikation två veckor efter op som gjorde att det tog ytterligare fyra veckor innan jag kunde börja jobba. Då hade jag ett fysiskt tungt jobb ska tilläggas. När komplikationen väl hade läkt så var jag precis som vanligt och kunde träna och sådär. Även fast där och då, under alla besök på sjukhuset för omläggning utav komplikationen, bara kände ett nattsvart mörker så tar slutresultatet och mitt mående nu över att ha valt att operera mig.

        Du får morfin. Ställ alarm på mobilen och ta dem enligt ordination så du inte får en smärttopp. Du blir trött av morfinet och sover bort de första dagarna. Så smärtan behöver du inte vara orolig för. Jag är väldigt smärtkänslig. Känner du smärta ändå så ringer du mottagningen och får starkare smärtlindring. Det är inte något du ska avstå för. Muskler gör generellt sett mycket ondare. Detta är bara bröstvävnad och inget rörligt.

      Jag gjorde en bröstförminskning 2014. Hade noll ont efteråt men fick ta sprutor på mig själv i tio dagar efteråt för att jag hade blodförlust eller vad det nu var (bra koll haha). Och det var väl det mest obehagliga. Några månader senare får jag en komplikation i ett ärr – som jag hade haft ett hål i (rakt in typ) under några veckor. Så på nyår sprack det och jag fick åka in. Har nu ett mycket fult ärr där (ärren överlag syns ju efter en sådan operation, men detta ärr är som ett Y upp mot bröstvårtan och gigantisk!).

      men med det sagt. Det är det bästa jag gjort. Behövde inte vara ledig från jobb eller något (bortsett från operationsdagen & följande dag).

      Men noll smärta.

    Någon som kan ge mig julklappsförslag till en 2-åring?
    Funderade på duplo/lego. Gillade Lego som barn men när börjar man med det? Brio tågbana? Bondgård? Det var sååå länge sen jag köpte leksaker.

      Vi har önskat klistermärken och lite annat pyssel till vår nästan-två åring 😁

      Leksaksmat brukar vara roligt! 👍😊

      Lego, leksakskök, docka, play doh

      Brio tågbana låter perfekt! Haft roligt med i många år 🙂

      Plus plus🤩 De stora bitarna

      Duplo är perfekt för en 2-åring! Tågbana också 😊 Våra barn har älskat båda sen de var typ 1,5 år.

        Duplo älskar mina barn fortfarande som är 3 och 7 år. Det är typ det ända dom fortfarande leker med vecka efter vecka efter vecka.

      Magna tiles 😍😍

      Barnböcker – ex sångböcker som barnet själv kan trycka igång, gosedjur, utklädningskläder, pussel, playdoh, badleksaker, klossar, fiskespel, duplo,

      Play doh

      Kaplastavar. Läragåvagn – är rolig även om barnet kan gå.

      En sax!

        Va? Varför skulle man ge en tvååring en sax?

          Varför inte?

          För att klippa med?

      Duplo är bra!

      Vi köper Pippi fishing game till vår tvååring i år

      Dubbeldusch

      Skagenröra har jag hört ska vara populärt😀

    Tips på bra schampo och balsam sökes!
    Har rätt torr hårbotten med lätt för att få svampig hårbotten 🙃 friskt och fint hår i övrigt. Har de senaste använt Redken extreme length, som funkar bra men hjälper ju inte mot mina hårbottenproblem direkt. Innan dess använde jag Maria Nilas Heal som inte gjorde någon skillnad alls.

      Älskar Living proof perfect hairday! Enda som funkar mot min torra hårbotten

      Kerastase Resistance Bain Force Architecte till schampo. Balsam värre, tar själv också gärna emot tips som passar Bain force (har någon Kerastase nu).

        Man väljer schampoo efter hårbotten och balsam efter längderna 😊 tvätta två ggt minst och föna hårbotten ialf

          TACK! Älskar när folk droppar kärnfull kunskap så enkelt. Super 👌🏻

      Min hårbotten ballar ur i skov det är typ ömt får stora flagor och känns ja svampigt samtidigt, gärna när vädret ändras till kallt och torrt. Kör maria nilas heal men vet inte om den är den (använt i 3 månader ca) eller ett schampo jag kombinerar heal med som heter Dercos anti dandruff från Vichy. Eller om hårbotten anpassat sig. Men lämnar respektive schampo i ca 2 min det tycker jag gör skillnad. Du kan också testa fungoral det är jättebra men mer som en kur, kör varannan tvätt kanske 3 ggr men viktigt att du låter det sitta 5 min sen köra med ett annat schampo efter så blir det inte strävt.

        Dercos funkar för mig också! Jag får återkommande kli i delar av hårbotten, testade dercos för första ggn för ca en månad sen och nu är det bättre!

          Ja nu när jag tänker efter lite så har det faktiskt kliat mindre sen jag ”la till” Dercos för ca 3v sen och hårbotten känns gladare. Kör alltså den en schamponering sen heal och sen balsam som varierar vad jag har typ.

      Fick tips om daxxin här på bloggbevakning. Helt fantastiskt schampo för torr, kliande och flagande hårbotten!

      För svamp så blanda äppelcidervinäger med vatten (brukar blanda i en större petflaska ca 1:10) och häll över håret efter dusch. Luktar inget när det torkat och är bra mot svamp.

      Coco & Eve bästa som finns! Dyrt ja men drygt och återfuktad drömmigt svall har man! 🤩

      DAVINES, Naturaltech Purifying Shampoo
      Helt fantastiskt, man använder det som en kur mot just torr hårbotten

      La cordier, ekologiska produkter. Som magi för mitt hår!

      Jag använder daxxin till hårbotten. Bästa jag någonsin testat. Och har samma bekymmer som dig. Min man med psoriasis använder det också och det fungerar bra för honom med.

      Detta är magiskt! Underbart för hårbotten och get återfuktat och glansigt hår. https://www.apotea.se/kerium-extra-gentle-physiological-gel-shampoo-400-ml

      Jag tvättar håret med Aleppotvål som är naturligt och antiseptisk.
      Beställer från Kemikalieklok.

    Gravid v. 10 och mensvärksliknande känsla varje kväll. Är detta normalt? Vet att man kan fråga BM men vet att det här är ett forum med många kunniga ❤️ Första barnet så väldigt nervös över MA nu innan första ultraljudet så känner nog efter lite mer än man borde.

      Livmodern växer mycket så ja, det är normalt 😄

      Japp, växtvärk i livmodern, inget konstigt. 🙂

      Livmodern och massa ligament som växer och sträcker och har sig, helt normalt men inte så skönt alltid ❤️

        Hatar de där ligamenten! Fy tusan vad det kan dra och göra ont.

      Tack hörni, har ju googlat men känns ändå bra att få det bekräftat av andra! Nu är jag lite lugnare 😌

      Hade tokont i magen första månaderna med båda mina barn och spydde som en dyngpackad fjortis på mornarna. Mådde betydligt bättre senare in i graviditeten tack och lov.

        Hahaha åååh jag kräktes också mycket och detta fick mig att tänka på förra nyår där jag stod och kräktes I en buske på maxis parkering kl 18. Jag hade lika gärna kunna vara en packad fjortis som absolut inte höll till tolvslaget.😂

      Oh ja! Normalt och håller på så ett par veckor till. Sen kommer spökveckorna då du inte känner ett skit fram till Ultraljudet, då är man orolig för det istället.

    Angelica Lagergren har ny kärlek igen. Jag trodde verkligen på henne och Pontus, men det var väl naivt av mig 🥴

      Aldrig förstått folk som tror på andra par på det sättet, man har ju ingen riktig insyn i hur förhållandet ser ut. Man vet ju inte ens hur ens vänners förhållande ser ut bakom stängda dörrar 😅

        Haha nä jag vet och jag håller med dig! Det är knäppt.

      Men oj vad hände där? Dom var ju superkära, skulle gifta och allting!

        Tror hennes känslor svänger fort.

          Varje gång det tagit slut med hennes killar så har hon har en ny ”älskling” väldigt snabbt inpå. Hon verkar ha väldigt lätt att hitta nya.

            Och den nya är ALLTID the one. Eller som Lagergrens skriver: HAN♥️

              Nu är det Lisa Nilssons halvbrors tur. Samma stil som föregående kille. Hon verkar ha en typ.

      Också att det är Lisa Nilssons brorsa?!? Lite starstrucked på släktkalasen

    Josephine Qvist gravid med pojkvännen hon träffade i maj. Normalt?

      Hon är ju 30+ så kan förstå att hon vill behålla barnet. Vad som är normalt spelar väl ingen roll.

        Nej nu för tiden är inget normalt, det är det normala.

      Förstår dock inte varför vi andra ska ha en åsikt om det eller sitta och döma. Vad är din tanke med din frågeställning egentligen? 🤔

        Tycker det känns som att en del folk skaffar barn för fort och ”lättvindigt” bara! Sen absolut, hon är 30+ så är väl smart att inte vänta för länge men anser inte att man känner sin partner efter bara 6 månader. Vad vet jag, de kanske kommer att hålla ihop hela livet! Men generellt tror jag man har bättre förutsättningar om man varit ihop några år innan man sätter ett barn till världen!

          Jo men nu vet vi inte hennes förutsättningar, hon kanske inte kan vänta flera år. Låt folk göra det som känns rätt för dom bara. Man behöver inte jämföra allt och alla.

          Jag och min sambo pratade barn redan på första dejten i juni 2022, för att se vad vi ville osv. Vi bestämde då att ”ja, då börjar vi försöka i slutet på april”. Vi flyttade ihop i mars 2023, gravid juli 2023. Vi är mer än säkra på det här 😉🤰

            Kom igen om 5 år. Så klart det känns rätt nu.

              Räknas nära vänskap i det hela eller måste man gå haft en kärleksrelation längre period för att det ska räknas?

          Tycker det känns som att den del folk skaffar barn för fort

          och dessutom för ”lättvindigt” bara!

          Tycker det känns som så väldigt tungt för dig när det är så. Kan du inte ringa till folk och säga till när det är okej då så du inte tycker det känns så tungt.

            Haha, nä det känns inte tungt för mig? Men skaffa ni barn med era partners direkt så får vi se om relationen håller ett eller två år (eller varför inte bara graviditet ut). Varanna-vecka-tillvaron är väl ändå det folk verkar sträva efter nu för tiden…

              Om det håller eller ej har väl inte med tiden man har varit ihop att göra? Jag var tillsammans med mina barns pappa i 5 år. När vi fick barn ändrades han drastiskt. Han fixade inte att barnens behov var viktigare än hans. När sömn, intressen och annat behövde sättas åt sidan så prioriterade han sig själv och jag stod ensam med allt. Man vet 7nte hur en person blir som flrälder innan de är en oavsett hur länge man känt varandra.

          Min man och jag var tillsammans i femton år innan vi bestämde oss för barn. Nummer två kom efter 22 år.

            Lite tidigt tycker jag..

            Varför denna brådska?

          Har man fyllt 30 år så väntar man i te några år..

      Äh! min mamma blev gravid med mig två månader efter att hon och pappa blev ett par . Forfarande gifta efter 30 år 🙂

        Det var andra tider för 30 år sen

          Man kunde både göra abort och skilja sig på 90-talet . Däremot att folk började bilda familj i yngre ålder än nu, skiljer sig nog åt.

      Blev (oväntat!!) gravid på första dejten. Är sambos och lever familjeliv! Finns inga regler om hur länge man ska vara tillsammans 😅

        Ganska ansvarslöst mot sig själv och barnet dock då man verkligen inte känner killen, hans gener osv…

          Jaa, tänk om vi bara kunde sluta vara ansvarslösa och råka ut för oväntade saker!

            ”Råka ut för saker” 🙄

              Ja? Är väl väldigt dumt att vara med i bilolyckor eller få cancer eller halka?

                Jämför du en graviditet med Cancer och bilolyckor?

                Graviditet har man lite mer kontroll över du…

                  Inget preventivmedel är helt säkert även när du använder dem korrekt. Självklart har man inte kontroll.

                    Nä, folk får sluta att ha sex helt enkelt🤷‍♀️Allt annat är ansvarslöst..

                    Hahaha, ”ingen” kontroll… De säkraste är 99,98 % säkra. KAN hända men väldigt ovanligt. Sen finns abort också.

                      Nej så fungerar det inte. Kolla pearl index. Vid perfekt användning av minipiller föds 11 barn bland tusen kvinnor PER ÅR. Så bland dessa 1000 kvinnor föds 110 barn under 10 års tid. Det är inte väldigt ovanligt! För kondom är det 20 barn per 1000 kvinnor och år.

                      Som sagt, detta är vid perfekt användning vilket ofta är svårt att uppnå. Det räcker med en diarré så har du inte alls så bra skydd.

                    Hormonspiralerna är väl ändå rätt säkra?

                      Bland det säkraste. Det föds 2 barn per 1000 kvinnor och år. Under 10 år föds det 20 barn.
                      Det gäller bara den större typen av hormonspiral.

                      Jepp, väldigt säkert. Så alltså ovanligt att bli gravid med de säkrare preventivmedlena.

          Varför? Om vi nu hade varit tillsammans i 10 år och han har ”kassa” gener – ska man inte få föröka sig isf?

            Vad gör man om mamman har ”kassa” gener då😉

            Nu är det ju inte tal om örsnibbar eller form på ögonbrynen utan tecken på schizofreni, grav bipolär sjukdom, emotionellt instabil personlighetsstörning osv.

          Men herregud, barnet kan bli hur som helst oavsett hur bra du tror du känner killen.

          Hans gener ? Tur att man inte kan bli avelsspärrad som människa för då hade både jag och min man varit körda 🤣

          Men han då, han borde ha väntat tills han sett vad för typ av saiko hon är?

          vore mer fint om du skrev att om du inte känner hans gener innan du skaffar barn så är ditt fel om psykopattendenserna börjar märkas nu när du har svårt att stå upp för dig själv. du vet ju att psykopaten har övertaget för barn kommer att märka när mamma gjort pappa arg.

          Och det var ganska ansvarslöst mot dig själv att du inte lärde känna hans gener ,,,hans gener osv….

            Du verkar inte må bra?

            Skrev här ovan att jag fuck barn med min exman efter 5 år. Kände han väl tyckte jag men han blev väldigt förändrad när barnet kom och han inte stod i fokus. Inte psykopat men definitivt en empatistörning. De döljer det bra även när man känner dem…

          Det nya är alltså att ta gentest på killen innan man slänger kondomen?

        Grattis till er! Kul att höra att ni har lyckats hålla ihop och få ett fint liv tillsammans.

        Såklart finns det inga regler om hur länge man ska vara tillsammans innan barn eller i vilken ordning man ska göra saker och ting i. Men det kan väl inte heller skada att vänta lite för att lära känna varandra mer först? Blir ju lite mer av en chansning om man skaffar barn med någon man nyligen träffat.

          Nej självklart inte, det är absolut bra att lära känna varandra mer. Men det är ju ingen garanti bara för man varit ihop i 3-6-10 år heller. Men – det kan gå bra oavsett 😄

          Men vad angår det dig hur länge andra är ihop innan de skaffar barn? Påverkar det ditt liv det minsta om de varit ihop i tre månader eller tre år innan de plusset på stickan?

            Nä mitt liv påverkas inte det minsta, men man kan väl ändå få reagera på andras livsval. Tycker det är tragiskt att så många med barn separerar!

              Min sambo var tillsammans med sitt ex i fem år innan första barnet föddes. Tänk att de separerade ändå när barnen var 15 och 12!

                Hemskt, borde ha gjorts en orosanmälan😂

                Det är ju inte alls samma sak…

        Tänk att jag har hört talas om att man kan bli oplanerat gravid även om man använder skydd. Oplanerade saker händer ibland och alla vill inte göra abort och en del blir kära på första dejten och vill leva ihop. Det finns inga regler för relationer.

          Väldigt ovanligt dock om
          Man gör rätt och det finns abort.

            Långt ifrån alla tar lättvindigt beslut om abort, särskilt om man passerat 30 och ännu inte har barn.
            Dessutom, finns inget preventivmedel som är 100% säkert hur noga man än är. Har själv erfarit det.
            Det gick bra för både det oplanerade barnet (idag 10 år) och relationen med barnets pappa. Gifta snart i åtta år nu och fler barn blev det.

            Mycket märkligt att tänka att många helst sett att jag aborterade bort mitt äldsta barn. Världens finaste 10-åring, så full av sprudlande livsglädje.

              Inte hundra men jävligt nära.

            Väldigt ovanligt är nog att ta i. Bara att googla pearl-index så får du siffror på samtliga preventivmedel. Det är snarare så att preventivmedel inte alls är så säkra som vi tror..
            Sen att säga att det finns abort. Det är väldigt många som inte vill genomgå dels den medicinska risken dels den känslomässiga biten. Alla kvinnor ska få välja helt själva utan någon moralism men under en abort föder du fram ett litet foster om det inte är riktigt tidigt. Är man redan 30 och inte har barn är det inget som man bara gör för de flesta. Är man ung och inte har förutsättningar för att ta hand om barnet är det troligen ett enklare val men längtar man efter barn är det sällan något man bara gör.

              Det är ju just pearlnindex jag går efter. 0,02 procent risk för att bli gravid med de säkraste…

                Fast alla kan inte använda sig av alla p-medel. Har du risk för blodproppar så går många bort av medicinska skäl. Har du tendens att drabbas av svamp konstant kan spiral gå bort av den anledningen. Är du under 25 ska du absolut inte ta p-spruta för det kan orsaka benskörhet. Vissa drabbas av mellanblödningar och blöder nästintill dagligen av vissa p-medel, vilket inte direkt ger en härlig livskvalitet… Man får tänka på att kroppar är olika. Vissa kan inte använda de mest säkra utan behöver förlita sig på lite mindre säkra p-medel, t.ex. kondomer om man har jättesvårt för hormonmedel.

                P-spruta och hormonspiral har 0,2. Inte 0,02. Bland 1000 kvinnor föds det 2 barn VARJE ÅR. Men det är långt ifrån alla som kan ha den typen av preventivmedel. Dessutom ökar risken för frakturer och benskörhet. Ganska allvarlig biverkan kan jag tycka.

                  Det är ändå väldigt mkt färre än som det hävdas u såna här forum. Var och varannan påstår sig blivit gravida trots perfekt använda preventivmedel, så många kan det statistiskt sett inte va.
                  Har man ett osäkert preventivmedel eller slarvar så får man ju räkna med det.. Ja det KAN hända men är mkt ovanligt.
                  Abort är inte jättemysigt nej men en möjlighet. Men men ett val om ni vill ha barn med folk ni knappt känner.
                  Stör mig bara på grejen att det framställs som att barn är nåt som alltid bara blir och knappt går att undvika.

              Nej man föder inte fram nåt i de allra flesta fall! Sprid inte sånt. Man blöder ut ett embryo/foster. De allra flesta aborter görs så pass tidigt. Säger inte att man måste/ska göra abort men det är väldigt riskabelt att skaffa barn med nån man knappt känner. Du är fast med den personen i minst 18 år sen. Om ni inte är tillsammans så ska du samarbeta med den, du är fast där du bor nu om den inte godkänner att du flyttar med barnet osv osv.

                Förlåt men är det ett foster så ser du det. Jag vet inte i vilken vecka du har gjort abort men vad barnmorskorna kallar klumpar är ett tydligt identifoerbart foster och moderkaka.

                  Ja såklart det är? Det är inget konstigt. Dock föder man inte fram det, det är väldigt sena aborter man gör det i och de allra flesta aborter sker innan vecka 12. Varför denna skrämselpropaganda?

      Ja, det är normalt.

    Vad är situationen som nicci h lägger upp på story? Kan någon sammanfatta lite vad som har hänt

      Hon har polisanmält a för något. Hon vill inte ha ned honom på förlossningen och en vän till honom har nog försökt stå på a sida i det hela. Tjafsas fram o tillbaka om det

      Det handlar om att Emil, som också var med i Love island, har gått ut på tiktok och tagit Andreas i försvar. Han verkar tycka att Nicci kastar för mycket skit på Andreas och insinuerar att det är lögner från Niccis håll. Som Andreas vän säger han att ”han vill se bevis”. Nicci har ju gått ut och sagt att ryktena stämmer som exonphspoiler lagt upp att Andreas är polisanmäld för något han gjort mot nicci (här sägs det vara att han tagit strypgrepp, har även gått rykten att han smittat henne med klamydia och kallat sitt ofödda barn något i stil med äcklig/oönskad typ)

      I videon säger han även att Andreas inte har någon mobil och det kan man ju verkligen undra varför…. Någon som vet?

        Kan det vara så att han är häktad? Kan inte komma på en annan anledning till varför han ej har mobil?

        Hon har väl dementerat klamydiaryktet? Eller var det ryktet om att han skulle varit otrogen?
        Han kallade barnet för h*runge.

          Otrohetsryktet är dementerat. Det som sägs nu är att han legat med någon precis innan han gick in i villan (efter testerna som tas) och då blivit smittad, men alltså inte varit otrogen

          Kanske är han häktad ja, jag tänkte samma

            Vilken bedrift att ha sex med någon efter man tagit testet och gått in i huset till PH, vet inte om jag ska skratta el gråta😂

              Det är inte ph, och det ska ha hänt innan han gick in i villan,

          Moget, ändå vill han vara med när horungen föds🙄Asså dessa docksopor..

      Har framgått från flera håll att han utsatt henne för våld. Han har även varit påträngande och försökt hitta bostad väldigt nära där hon bor. Något hon uppfattat som obehagligt. Flera har även tyckt att han har rätt att vara med på förlossningen eftersom det är hans barn. Som om det är något jippo och inte något smärtsamt och utlämnande. Förutom att stress påverkar en förlossning väldigt negativt. Hoppas det framförallt är yngre människor utan i sikti vad en förlossning innebör som har den synen.

        På tal om att inte skaffa barn för snabbt och med vem som helst… Nej det är inte ok med våld eller nåt sånt. Men nu är hon fast med denna kille för lång tid framöver…

          Ska de ha tösen varannan vecka tro? Annars får hon nog söka underhållet via Försäkringskassan. Han vill väl inte sätta in pengarna själv för horungen som han ju så moget kallat barnet.

            Mamman har väl rätt att ha barnet på heltid ett tag pga amning med mera.

              Han har umgängesrätt dock. Och senare rätt till varannan vecka.

    Om ni varit en familj på fem (2 vuxna & 3 barn) hade ni tyckt det varit värt att er man jobbade borta på vardagarna (kommer hem torsdag kväll), sällan tog vabb, du fick dra hela lasset med träningar, läxor, mat osv. För att han under småbarnsåren tjänar ca 10 000kr extra i månaden eller hade ni hellre velat ha en man hemma som var en delaktig pappa men då fick ut en mer ”Svensson lön”.

    A: En man som aldrig är hemma på vardagarna men tjänar mer
    B: En man som jobbar nära hemmet, vabbar, är delaktig men tjänar 10 k mindre?

    Vad hade ni valt och varför?

      B. För att mitt jobb är lika viktigt som Hans och jag inte vill ta all vab. Jag vill dessutom ha tid tillsammans med man och ev kunna göra något en vardagkväll.

        Jag ser det först och främst ur barnens perspektiv.

        För de förtjänar att ha båda sina föräldrar i vardagen.

        För att för barn är det kvantitet (tid i vardagen) före kvalitet (lyxupplevelser ibland).

        Nej gud vem missar frivilligt barnens barndom… okej om man måste en period men annars NeJ…

      Ingen tvekan om saken!!!

      En man som tjänar mindre men är närvarande i vardagen.

      Mvh en som har det så (och som ofrivilligt varit med om det motsatta en kort period)

      B helt klart. Pga 10k är ändå inte så mkt mer i månaden? Om man som ensam ska dra allt det där lasset själv får man ju minskade karriärmöjligheter själv och antagligen mår ganska dåligt pga inte får någon avlastning.

      För mig så beror det mycket på hur livet ser ut runt om. Tänker på hyra, räkningar m.m då det är en inflation just nu så kan de extra tiotusen vara värt det i längden då tre barn kostar.

      Inte för mig. Jag har intressen som jag tycker om/behöver kunna utöva kontinuerligt inte klumpa ihop allting på helgen. Men om det inte vore för det och jag sen då fick fredag-söndag ledig från vardagliga bestyr så varför inte.
      Dock inte för pengarnas skull, 10.000 är inte mycket om det är innan skatt. Speciellt inte då om ni ska dela dom på två.

      B såklart.
      A hade inte varit ett alternativ i min värld ens. Varför skaffa barn om man aktivt väljer att inte vara med dem? Och att dra hela lasset hemma själv är inte kul i min värld.

      B, alla dagar i veckan. Varför ens skaffa barn om man ska missa deras barndom pga jobb… okej om man är beroende av pengarna för att gå runt, men nej inte om man inte måste.

      Jag träffade min pappa enbart helger och jag har aldrig sett honom som en primär vårdnadshavare för mig. Det var min mamma som var där när jag var sjuk, möten i skolan och träningar etc. Idag har jag ingen kontakt med min pappa.

      Min pappa veckopendlade hela min uppväxt och var borta mån-tors. Mitt starkaste minne från barndomen med honom är typ att vi hämtar honom på flygplatsen. Min mamma gick bort i somras och då blev det väldigt tydligt att han aldrig varit speciellt närvarande 😅

      Min man jobbar borta exakt så och det är lixom vara så det är. Annars skulle vi behöva flytta med allt vad det innebär.

      Även om mycket ligger på mig (som du skriver) så finns det hjälp att få. Vi har barnflicka vid behov och mina svärföräldrar bor nära.

      Min man kan sedan ha det lugnt på jobbet i perioder och då vara hemma och göra allt. Nu rör det sig inte om 10000kr mer i månaden utan mer men för de pengarna kan man ju göra saker som underlättar situationen. Beställa hem mat eller ja städhjälp eller vad som nu skulle underlätta för just er.

      Med det sagt så förstår jag din frustration väldigt väl!

        Min man reser också mycket i jobbet. Inte varje vecka men upp till 2 veckor åt gången. Han tjänar dock 130k i månaden så vi har städerska varje vecka och barnflicka som hämtar och lämnar barnen. Dels så de får kortare dagar men dels för att frigöra tid.

          Med det sagt skulle jag aldrig göra det för 10k. Ska man ta in hjälp så går man ju +/-noll.

          Kul för era barn.
          Pengar kan aldrig ersätta kärlek.

            Så att han reser var tredje eller varannan månad innebär att barnen inte får kärlek? Du låter mest bitter. Men pengar kanske sticker i ögonen på dig 🙄

              Är faktiskt lite bitter i just det här ämnet. Om du lägger 1 min och tänker till så borde du förstå varför.

              Pengarna verkar inte göra dig klokare.

                Pengar gör mig inte klokare men kanske mina högskolepoäng i utvecklingspsykologi. Du verkar ha en speciell definition av kärlek.

                  Förutom att försöka skryta med hur mycket din man tjänar.
                  Nu är det dags att skryta med din utbildningsnivå.

                  Tips.
                  Stanna i din landsort, där kanske någon/några tycker det är imponerade.

      B. Skulle aldrig vilja eller palla sköta allts själv, särskilt med tre (!) barn! Älskar pengar men det är fan inte värt det för det slitet.

      Jag hade det så när våra barn var små. Tre barn och en man som var bortrest mån-fre nästan alla veckor.
      Jag såg ju till att få hjälp av min mor, av grannar, av en kompis. Man måste ju kunna be om hjälp.
      Det var absolut värt det om man tänker på hur mycket hans jobb förbättrade familjens ekonomi.

        Tror du att dina barn tyckte likadant med en frånvarande pappa?

          De var så små och han var ju hemma alla helger. De minns det knappt idag (de är mellan 15-20 nu). Han reser mycket mindre nu, max en vecka per månad.

            Vilket märkligt svar.

      Det beror så mycket på hur ekonomi ser ut i övrigt. Men är det pengar som går till ”lyx” så är valet lätt. Två närvarande föräldrar är ovärderligt för barnen.

      B
      Med tanke på barnens bästa.

      Beror väl på. Om det gäller tex 18 eller 28 tusen eller 48 eller 58.

        35k hemma 45kr borta

          Hur ser era marginaler ut? Ska han gå ner i lön eller upp i lön? Är det före eller efter skatt? Vad känner du? Tänk på att pensionsspara om du tar mycket vab. Det påverkar din pension mycket. Ett sätt är attan för över sin premiepension till dig (görs enkelt online) annars spara i fonder men då behöver du skriva ett äktenskapsförord så det är din egendom om ni skiljer er. Annars får han hälften.

      Alternativ B. Om inte alternativ A är under en period. Min man jobbade utomlands i ett halvår. Pengarna han drog in kunde vi renovera ett badrum för samt shoppa lite annat (mer onödigt men belöning för hårt slit för oss båda), så då var det värt allt slit. Men!! När han var på månad 5 och hans jobb ville förlänga så sa han direkt nej (från början va de sagt bara 2 månader). För det var slitsamt för förhållandet och han saknade sitt barn.

      Vi hade ett barn då och mina föräldrar hämtade henne varsin dag i veckan för att jag skulle kunna jobba som vanligt. De tog stryk på dotterns relation till sin pappa, vuxna (svärföräldrarna) tyckte de va en bra lösning att hon kunde prata i telefon med sin pappa men hon sa hej och sen ville hon inte mer. Inte samma sak för ett barn…

      Han har kämpat tillbaka henne och de är tighta idag. Men då är han närvarande nu, mellanvarven drar han ett större lass hemma än vad jag gör osv. Men jag skulle aldrig acceptera att ha det så länge, vi är ett team. Vi har båda skaffat barn tillsammans – inte bara jag.

      B, för att jag skulle varken orka rodda med 3 barn själv eller kännt att det var rätt att mannen sover på hotell medan jag går på knäna.

      Min man var borta på samma sätt när vi blev gravida men han bytte jobb och fick ner ungefär lika mycket i lön. Nu fick jag ändå dra det stora lasset själv men det var pga honom och inte jobbsituationen.

      B.

    Jag har mått så dåligt igår och idag. Tror jag har influensa eller så, orkade knappt ens gå upp ur sängen igår.
    Har hemskt ont i hela kroppen och halsen.
    🙁

      Krya på dig ❤️‍🩹
      Var också dålig nyss, bubbelvatten, varm buljong och färsk ingefära att tugga på hjälpte lite

      Krya på dig❤️

      Tack!! 💜

      Jättestor spridning av Covid nu.

    Jonathan Fogelberg – bu eller bä?

      Han precis lika korkad som Paolo Roberto och Johannes Cullberg som ska generalisera så grovt och slå sig själva för bröstet.

      Kan knappt se utan min skämskudde bredvid mig.

    Tolkar det som att folk här stör sig med folk som skriver i Öppet spår om deras förälskelse i kollegor? Snälla ni som känner att ni vill dela av er, sluta inte! Älskar att läsa om sånt! Obs! Är INTE för otrohet men de som har partner får ju ofta rådet bland kommentarerna att berätta för ens parter/göra slut 🤓

    Tänkte på en kommentar från i fredags där personen undrade om dennes kollega flörtade med henne, det är väl supervanligt att kollegor flörtar med varandra UTAN att det behöver betyda att man är intresserad av något mer än bara lite flört och bekräftelse?

      Håller med 🙂 haha

      Du är ju samma person som skrev det så hahaha. Låter mer som du gillar drama och skvaller om kollegor istället för förtjäna din lön 😉 Gå gärna ut med vad du heter och vart du bor så vi får se vem som älskar detta så himla mycket 🙂 skulle vara väldigt intressant. Vågar du? Eller gillar du bara skvallra om andra anonymt ;D såklart!

        Menar du att jag är samma som skrev i fredags? Nej, tyvärr 😅

        Förstår inte riktigt hur du kan tolkat min text så fel, hade jag gått till jobbet för skvallrets skull så hade jag nog bytt arbetsplats för där jag jobbar händer det inte mycket 😅

        Var någonstans bad jag om skvaller? Jag antar att de som skriver om sina kollegor är helt anonyma och väljer själva att skriva om sin story eller ej, precis som de flesta andra här som ber om råd om relationer, barn osv.

    Hello! Hur firar ni jul? Ni som har partner: firar ni alltid vartannsf år hos respektives föräldrar? Har ångest över min första jul hos svärföräldrarna 😟

      Vi kör alltid jul hos hans föräldrar. Vart tillsammans i 11 år, har två barn. Min familj firar vi jul med dagen innan. Jag har ingen kontakt med min pappa och vill inte att mina syskon ska behöva välja sida på julafton. Däremot tycker jag att det inte spelar så stor roll vem man firar med på självaste julafton.

      Vi firar på varsitt håll.

      Kör varannat år. Vi har inga barn men min partner tycker att det är viktigt att vi firar ihop. Dock tycker jag att det är mysigare att fira med min familj så jag är lite bitter över varannan-jul-livet. 😅 Hade hellre sett att vi båda firade på varsitt håll.

        Samma. Tycker ärligt talat att det är mycket mysigare med min familj och hans familj är väldigt stela och tråkiga haha… hemskt men sant.

          Han kanske tycker din familj är tråkig

        Hellre mamma o pappa än sambon då?

      Har inga barn, så vi firar alltid på varsitt håll. Skulle inte vilja ha det på något annat sätt så länge vi inte har barn.

        Vi har heller inga barn men vill va tillsammans så vi firar olika tider på julafton eller olika dagar.

      Vartannat år men fasar för de år som vi firar hos svärisarna trivs inte alls med dem av olika orsaker…

      Hans föräldrar 23:e, ensamma 24:e, mina föräldrar 25:e.

      Planen från början: hans ex (mamman till hans barn) 23:e, Själva 24:e, hans föräldrar 25:e fm och mina 25:e em.

      Vi bor i samma stad som hans mamma så vi har oftast hälsat på henne fram till lunch, sen åkt 10 mil till mina föräldrar och firat ”på riktigt” med dem. Detta är dock främst för att jag jobbat kvällen innan jul i säkert fem år så jag har ändå inte orkat åka de tio milen den 23:e. För mig är kul med föräldrar+syskon superviktigt medan han knappt bryr sig. I år jobbar jag inte kvällen innan jul så om han vill vara hos sin mamma får han vara det utan mig, jag tänker vara med min familj så länge jag kan. Jul är nog den enda traditionen jag inte vill ändra på.

      Förut var vi hos Bruce mamma Vivi och ibland kom hans pappa Ba’tarr Chico III på Jamaica. Men de är inte bland oss levande längre, men de är alltid hos oss i våra hjärtan.
      Nu är vi hos oss Bruce och jag, där vi bor. Vi sitter vid kakelugnen i varsin fåtölj och läser böcker och tar en drink och så är vi en god lunch bestående av lax i ugn och pressad potatis och lagom kylt vin.

      Min sambo sedan 11 år har inte träffat sin mamma på 10 år trots att hon bor ca 30 min bort med bil, så har aldrig firat jul – eller någon annan högtid med henne
      Vi firade ett par jular hos min mamma innan hon skaffade ny man och flyttade 100 mil bort för ett par år sedan, men sedan dess har jag och sambon mest varit själva på julafton. Någa gånger har vi varit hos hans syster med familj, och första pandemiåret var våra vänner hos oss på julafton, vilket var sjukt mysigt.
      Jag sörjer lite att inte kunna fira familjejul som förr, för jag älskar julen och har tidigare varit väldigt noga med att allt ska vara som det alltid har varit, men har fått anpassa mig.
      Det är trots allt ganska mysigt att få ha dagen för sig själva ändå.

      Vi firar olika dagar eller tider på julafton hos familjerna, tex 24:e respektive 25:e eller förmiddag respektive eftermiddag-kväll den 24:e. Vi kommer från samma stad så våra familjer bor relativt nära varandra.

        Tillägg: Har inget emot nån av våra familjer men skulle gärna vilja fira bara vi två, hemma, nångång, verkar så mysigt. Eller med ett vänpar till oss. Men min man vill fira med de andra.

          Han kan ju prova ett år för din skull ❤️

      Jag har haft ynnesten att kunna fira jul med min och killens familjer tillsammans varje år, nästan sen vi blev tillsammans. Min mamma älskar att bjuda till festligheter, så för henne var det helt naturligt att bjuda in killens familj till vårt firande (vi har ingen stor släkt). I år känns det extra tacksamt då det finns barn med i familjen och vi slipper åka fram och tillbaka mellan familjer 🙏

      Jag firar ensam, tycker det är enda dagen på året jag får lugn och ro!🥰

      Varannat år för själva julafton men vi firar alltid med båda sidorna, bara på en annan dag. I år blir de 23 & 24. Vi önskar att ha en dag emellan men fick inte ihop det i år med vissa i familjen som jobbar osv. 🙂

      Vi har inget uttalat, firar där vi känner för och ibland firar vi var för sig. Jätteskönt!

      Vi firar vartannat år! När vi skaffar barn har vi inte riktigt bestämt hur vi ska göra. Det blir ett jäkla åkande hela december för man ska hinna träffa alla så egentligen hade det vart skönt att bara vara hemma men det skulle aldrig gå för sig..0

    Flyttar snart och har typ separationsångest till min idrottsklubb. Absolut ett riktigt i-landsproblem, men fasen alltså, blir nästan lite ledsen i ögat när jag tänker på att jag inte kommer komma tillbaka, typ någonsin😔

      Kan relatera! Flyttade från min idrottsklubb för tio år sedan, saknar den fortfarande! Hittade dock en lika fin klubb i min nya stad. ☺️

        Ja det finns ju i min nya stad också, men min nuvarande är dels en av Sveriges bästa och mina tränare är helt fantastiska, så de skulle jag verkligen sakna. Jag flyttar bara nån timme bort så det är realistiskt att fortsätta där, men också typ onödigt när det finns en klubb dit jag flyttar.😅🤔

    Behöver lite hjälp att reda ut mina tankar. Har dejtat en helt fantastisk man i cirka 6 månader, han bor i Göteborg och jag bor i Skåne. Vi har båda barn på varsitt håll, min dotter är 7 och han har två pojkar som är 11 och 14. Vi har tajmade barnveckor, så vi har setts på barnfria helger och en hel del i våra barnfria veckor (flexibla jobb).

    Jag har dock hållit tillbaka en del då jag är osäker på hur jag känner inför distans-grejen. Om jag väljer en relation med honom så väljer jag ett helt annat sätt att leva än om jag hade träffat någon geografiskt närmare mig. Frågor som ”ska jag aldrig mer bo ihop med någon” och ”tänk så kommer jag på att jag vill jag ha fler barn” snurrar i huvudet. Samtidigt är jag upp över öronen kär i människan och känner mig dum som ens funderar på att kasta bort det pga en hög med ”tänk om”. I sammanhanget bör jag kanske nämna att jag i dagsläget inte är särskilt sugen på fler barn, men jag är ”bara” 37, så tåget har ju inte gått än. Så att säga.

    Vågar man kasta sig ut? Ska man lyssna på hjärta eller hjärna? Hur många ”tänk om” ska man ta höjd för? Osv i all oändlighet…

      Vart har ditt barn sin pappa? Och vart har killarna sin mamma?

      Det är första frågan. Kan du eller han bryta upp barnet/barnen eller leva utan barnen?

        Det är väl ingen sjysst lösning att lämna sina barn?
        Jag tycker du ska köra på så länge det känns bra, lev i nuet. När barnen är äldre kan ni ju flytta ihop om ni vill.

        Min dotters pappa bor i samma stad som jag gör, och killarnas mamma bor i Göteborg. Det är inte aktuellt för någon av oss att inte ha våra barn varannan vecka.

      Så länge du är kär och det känns härligt så kör på. Om eller när det känns annorlunda kan du göra ett annat val. Barnen är ju inte inblandade så gör det som känns härligt nu och oroa er inte för framtiden. Nujut av stunden och ta det längre fram när det kommer.

      Jag hade nog inte orkat det om jag ska vara ärlig. Vill kunna vara i samma stad och kanske bo ihop i längden. Hade känts dödsdömt och svårt att njuta när jag ändå vet att det kommer ta slut förr eller senare.

    Jag är sugen på att göra någon variant av lasagne i veckan, någon som sitter inne på ett bra tips? Gärna vegetarisk men går bra med kött också.
    Har tidigare testat en variant med grönkål och ricotta och en med keso och spenat (utöver den ”vanliga”) och det har blivit gott!
    Jag gillar ganska kraftig ost, kanske köra på nån variant med västerbottensost eller lagrad cheddar? Nån som testat?

      Åh jag minns inte vad det heter nu, men det är som lasagneplattor fast rullar. Fyll med något, lite sås, lite ost. Såå gott!

        Cannelloni?

          Låter bekant!

      Sök på Röda linser lasagne – Coop. Så god!

        Haha, jag och min man gjorde exakt den i helgen. Den har ju fått både högt betyg av många och hyllningar i kommentarerna.
        Vi tyckte mest: Meh?
        Måste vara vi som har fel på smaklökarna. På pappret lät det så gott!

      Tycker lasangett är godare. Man ska ha i 1 dl mer mjölk änn vad som står på paketet.

      Ica har ett recept med halloumi och spenat som jag tycker är gott. Hittar inte länk me googla så hittar du🙂

      Äsch, min kommentar med länk hamnade i modd, men googla Ica lasagne halloumi spenat så hittar du en jättegod 😊

        Skrev samma sak typ och blev också satt i modd 🤨

      En av mina favoriter är med kidneybönor i tomatsås, steka spenat med vitlök och smula fetaost. Och så varvar man dessa tre! Supergöttigt!!

      Jag kör alltid på Per Mobergs lasagne fast med vegofärs och utan bacon. Blir supergott när det är champinjoner i tycker jag!

      https://www.coop.se/recept/lasagne-med-roda-linser/

      Gör denna lasagne ibland. Omtyckt av oss vuxna men också av barnen (5 och 9 år).

      Kör Google translate på denna, klassisk italiensk lasagne 👌🏼

        Haha sorry, missade länken 😅

        https://www.ricettedellanonna.net/lasagne-al-ragu/

      Den här är supergod! https://www.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne/ (brukar dock ha mindre purjolök i än vad som står i receptet).
      Här har jag experimenterat lite också, ibland haft röda linser i och ibland en starkare ost – man tager vad man haver. Men väldigt god precis som den är.

    Behöver få håret att växa… Tips?

      Klipp det inte. Är en myt att håret måste toppas ofta för att bli långt.

        Det är väl ingen som tror? Ologiskt. Däremot blir det slitet och fult om man aldrig toppar, som LDs förut..

          Jättemånga som tror det. Samma personer som tror att man får mer och grövre hår om man rakar ben/armar/mustasch…

            Det är väl sant angående mustaschen iaf, annorlunda hår där än resten. Eller så gällde det bara vaxning? Läste massa om det förut men glömt detaljerna.

              Nej, hår är hår. Det blir inte grövre av att tas bort, varken med vax eller rakhyvel. Det kan dock kännas tjockare precis efteråt, eftersom man har tagit bort ytterdelen på stråt som är tunnare än längre ner. Som en gren typ.

              I annat fall skunne ju män som började bli tunnhårig bara kunna raka huvudet som fan. Eller de med gles skäggväxt.

              Haha men nej! Det funkar inte så. I så fall hade inga män varit tunnhåriga (bara att raka skallen ett par omgångar!) och tja, kvinnor med tunt hår hade nog också kört sig ett par skall-rakningar? Och inga män hade heller haft problem med att få snygg tjock skäggväxt. 😉 MYT!!

                Nej men just att håret runt munnen är annorlunda än övrig hårväxt, säger många hudterapeuter.

        Fast ja och nej.
        Håret växer inte snabbare per se, bara för att du klipper av en bit. Däremot, när topparna blir slitna delar de sig och börjar fnasa och gå av. Om man inte har superduper kvalité men det är ju genetiskt.

          Ska man låta håret bli långt måste man ta riktigt väl hand om det. Duger inte att slippa balsam och använda barnängen schampo. Tar man hand om topparna blir de inte så slitna att de måste toppas jämt och ständigt.

            Fast lite slitna blir de ändå. Många som påstår att de inte har det men det ser för jävligt ut. Toppa några gånger om året behövs oftast åtminstone.

      Jag tror egentligen inte på schampo som får håret att växa, men så blev jag ”pålurad” en rosa (tror jag det var iaf) serie från Kerastase och det var t.o.m såpass att min mamma kommenterade hur långt hår jag hade fått. Så nånting verkade vara i det schampot och balsamet🤔
      Annars ska man väl stimulera hårbotten också, massera typ? Nackdel med kerastase var dock (förutom att det var dyrt) att i alla fall mitt hår blev otroligt platt och livlöst.

      Kollagentillskott fick mitt hår att växa som ogräs. Det inkluderar dock allt hår haha. Naglarna likaså, aldrig varit med om starkare/snyggare naglar.

      Biotin på burk, 1 tablett om dagen. Tycker det funkar asbra & har bara ätit det i typ 3 veckor.

    Väntar mitt första barn när som helst, vad tycker ni om namnet Nora på en flicka? 🤔

      Jättefint! ❤️ Funkar bra på många språk och är gulligt och vackert.

        Mora

          Hamnade fel, skulle svara på rim-kommentaren.

          Nora är jättefint. Tänker på Agnes Cecilia- en dällsam historis när jag hör det!

            Ibsens Ett dockhem ligger väl närmare tillhands

      Det är fint, kan dock bara inte hjälpa att tänka på ordet rimmar på 🙈 det bara sker automatiskt. Men egentligen är det ju ett riktigt fint namn

      Jättefint, bara lite tråkigt att det går att rimma lite tråkigt på. Men det är fint, jag gillar även Tora. Jag har själv just nu snöat in på flicknamnet Henny. Henny Lo Majlis

        Jag tycker hilma är vackert.

        Henny är så fint på en tjej! Min dotter heter Marley <3

        Fy, kan inte tänka mig värre namn. Henny Lo Majlis.

        Föredrar även Flora framför Tora.

          Nä, då är Bregott finare……..

      Tyvärr inget bra namn om ni bor i Sverige på grund av det uppenbara rimmet

        Äsch vet många Nora som är 5-15 ungefär. Någon gång råkar de nog ut för rimmet men säkert inte ett stort problem. Herregud.

      Vilka mer namn funderar du på?

        Selma är en annan kandidat som vi också älskar. Vad tycker ni? Var gärna snälla, mycket hormoner här 🥺😂

          Älskar Selma och Saga!

          Gillar inte Selma – men å andra sidan spelar det ingen roll ❤️ välj ett namn som låter vackert för er när eran flicka tittar ut. Finns många som tycker Selma är ett fint namn! 🙂

          Selma är ett superfint namn❤️ Svårt att ta emot respons på namn från andra. Finns alltid någon vars grannes morbrors häst hade just det namnet. Den hästen var ju såklart inte att lita på🙄. Ja, du förstår ju allas associationer…

      Jättefint namn!!

    Någon som vet varför Nicole slutat podda med Tully? Har hon bara tröttnat eller är det någon fnurra på tråden?

      Hon har sagt att de ville olika saker och att podden kom lite ivägen för deras relation. Men att det inte är några hard feelings.

    Jättefint, bara lite tråkigt att det går att rimma lite tråkigt på. Men det är fint, jag gillar även Tora. Jag har själv just nu snöat in på flicknamnet Henny. Henny Lo Majlis.

    En fd kille som varit dum kom o ringde på dörren. Skulle aldrig våga öppna. Hur kan man vara så fräck. Känns läskigt.

      Polisanmäl

        Polisanmäl att det kommit en kille och ringt på dörren? Vad tror du polisen gör åt det?

      Usch läskigt. Har du någon du kan ringa?

      Säger också polisanmäl. Inte för Att det kommer leda någonstans men för om det eskalerar finns det dokumenterat.

    Jag la ut pengar för min svägerska igår när jag köpte med mat till henne och hennes man. Det kostade 394 men hon swishade 349. Hade ni sagt till? Tror ju absolut inte det har med flit, men jag är fattig och har egentligen ingen lust att betala något alls.

      Du kan skriva ”hej, du swishade Y men maten kostade X.” Inget konstigt – självklart du ska göra om det påverkar din ekonomi.

      Ja utifrån sin ekonomiska situation. ”Hej! Jag såg att du swishade 349:- men summan var 394:-”

      Det är väl bara och hojta till om det…?
      Har du dåligt med pengar är varenda krona viktig, Tror hon fattar… ser ju ut som ett enkelt felkoll på siffror från hennes sida bara…

        Tänker du att hon skall ringa och hojta? Eller knacka på och hojta när dörren öppnas?

          🙄

      Ja jag hade sagt till

      Nej, jag hade absolut inte sagt till för 44 kr

        Har man knaper ekonomi spelar 45:- stor roll.

          Men då har man väl knappast råd med take away?

            Det vet ju faktiskt inte du. Hade hon möjlighet att unna SIG en måltid så är det inget fel med det.

            Hon köpte ju till två andra. Var står det att hon själv åt?

        Självklart säger man till.

      Hahaha va? Hur petig kan man vara med pengar? Är man sååå fattig att man inte kan bjuda svägerskan på 45 kr så låter man bli att köpa hämtmat.

        Nej, stopp tänker jag.

        Man kan ha planerat väl. Och unnar sig en gång. Och räknat noga. Det är skillnad på fattig på riktigt och snål. Är man fattig på riktigt så spelar det verkligen roll. Och joo, prioriterar man kanske man kan unna sig ändå någon gång.

          Ja exakt så!

          Precis! Så väldigt väl formulerat.

          Ah fast har man inte ens så man kan torska 45 kronor har jag svårt att tro att man har råd med hämtmat. Detta känns bara snålt

            Varför ska man torska pengar, hur lite det än är?

          Har man inte marginal på en summa under 50kr så är hämtmat en total felprioritering.

            Det bestämmer inte ni. (Du och alla andra som tycker det är fel att be om sina 45:-)

              Bestämmer? Alltså är 45:- viktigt borde man inte köpa hämtmat. Det säger väl sig självt? Jag köper sällan hämtmat pga att kostnaden per portion är ibland närmre 10 ggr så hög som att laga den själv.

              Men eftersom situationen redan uppstått hade jag bitit i det sura äpplet och sagt till. Socialt osmidigt men nöden kräver ingen lag. Sen ts, frysmat när du inte orkar laga själv. Finns thaimat från typ fundus för under halva priset och fryspizza för 30:-

                Läs J:s kommentar och sluta döm någon för att den vill ha sina pengar. Det handlar om att göra rätt för sig och det är inte snålt.

                  Jag håller absolut inte med dig.

                    Nej jag märker det. Fin människosyn du har. Verkar sakna förståelse.

        Men varför swishar svägerskan på pricken, varför inte runda av uppåt. Och det är inte svägerskan som är snål?

      En uppenbar miss och en så liten summa? Nej jag hade inte sagt till. Hade känt mig som Ove i Solsidan.

        Hade du gjort det om du inte kunnat betala din hyra o inte ätit middag sista veckan innan löning?

        Du utgår ifrån någon som inte behöver de där 45 kronorna. Men TS skrev ju att hon vänder på varje krona för att få det att gå ihop. Lite skillnad!

      Jag hade absolut inte sagt till.

        Nej, absolut inte…blir bara pinsamt och snålt.

          Är det snålt att behöva vända på varje krona?

      Hade inte sagt till, men hade heller inte brytt mig om någon så till att jag swishat för lite.

        Så du hade inte swishat rätt om någon bad dig? Hoppas inte jag känner dig irl. Med den logiken skulle du ju kunna sätta det i system, att alltid swisha för lite och inte bry sig.

          Jag tolkade S som att hen inte hade haft ngt emot att bli uppmärksammad på att swishen var fel och behövde kompletteras. Men jag kan ha fel 😊

          Hon menar nog inte brytt sig som i inte tagit illa upp..

            Det får vi hoppas, annars låter det som ett vidrigt beteende.

          Hon menar ju bara att hon inte skulle ha tagit illa upp, utan swishat pengarna utan att tänka att TS var snål eller likande.

            Gick att tolka på två sätt.

              Tror det bara var du som tolkade fel här 🙂

      Du har all rätt att säga till, det gör dig inte till en ”Ove Sundberg”. Om du vill bjuda henne och hennes man på något ska du göra det på dina villkor. Tycker snarare att hon borde runda upp till 400 eftersom du la ut för dem!

        Klart hon har rätt att göra det men hon kommer framstå som snål och socialt osmidig.

    Julklappstips till kille i 20-års åldern? Gemensam familjemiddag på julafton och vill gärna ge något till min systers nya kille också =) Tack på förhand <3

      Prisklass? Har du träffat honom förut och vet något om honom?
      Om det ”bara” är för att ge honom något också, så kanske något som allt som oftast går åt. Kan ju vara svårt kanske att veta vad han gillar men typ produkter från Rituals eller nåt sånt, presentkort nånstans. Och nån godis, typ Fazer-låda, det gillar alla.

        Kring 50-200 hade jag tänkt, känner inte killen då hon varit hemlig med deras förhållande, trodde hon var singel men inte det tydligen 😀
        Gillar dina tips, tack =)

          Åh ja men då hade jag absolut kört på det. Just Rituals har ju resestorlekar på vissa produkter, ligger väl på ~69:-/st så typ två miniprodukter, alternativt en stor beroende på pris, och så något gott att tugga på. Känns som att just hygienprodukter och godis är säkra kort.🙂

            Köp INTE deras serie för män. Den är ganska fruktansvärd

      Hm mitt kompisgäng köpte en drinkshaker med tillbehör, glasunderlägg, ett dryckesspel och en vinflaska till våran killkompis:))

        Allt man behöver för en lyckad kväll det 😀

      kurslitteratur inom deras favoritämne – köp begagnat

    Tips på vad man säger när någon passerar en på gatan och säger ”uuuursh” för att de har noll begåvning och tror på ett rykte som sprids?

      Ignorera, funkar bäst i längden.

      Dilemma: Hur undviker man att fira jul med någon som man inte vill fira med? Gäller min pappa och hans fru. Det finns alkoholmissbruk med i bilden och risken finns för att ett och annat glas slunkit innanför västen redan innan firandet börjar. Samtidigt har jag jättedåligt samvete över att inte träffa dem över helgen. Tips?

        Ursäkta, inte menat bli ett svar till L’s kommentar

        Inget tips men har samma känsla över min svåger… 🙁

        Har inte heller något tips men känner samma om brorsans tjej. Det verkar som att jag slipper människan, men än kan jag inte ropa hej.

        Kan väl vara ärlig? Att du inte vill ha alkohol involverat under julen.

        Fira inte med folk ni inte vill om det gör er obekväma. Och skit i att få dåligt samvetet, de får väl skylla sig själva. Alternativt säg hur ni känner så för de göra ett val.

        Gå inte dit. Säg att ni har andra planer och fira som ni vill. Det är ok och fulla människor på jul känns bara olustigt.

        Vi hade samma problem och barn involverade. Bjöd hem alla 20 till oss men sa att det var alkoholfritt.

        Jag tycker att du ska säga som det är. Att du tycker det är otrevligt om de är fulla och vänder hem igen om de är det. Man måste gå den hårda vägen ibland..

      Jag hade tappat hakan då det heter Usch! Det finns absolut inget R i ordet.

        Tack för din empati

    Nån som följt/följer Nya hemmet på IG? Följde henne tidigare då hon skulle gifta sig. Nu ingenting om killen och allt om bröllopet bortplockat

      Tillägg: tror också de höll på med IVF?

      Dom är skilda! Vet dock inte vad som hände

    Vad hände med Frankie? Sammys kullsyskon som Jessica Wahlgren tog?

      Vadå hände?

    När jag har polotröja eller vinterjacka på mig och utsläppt hår så blir det alltid tovor i håret i nacken, så sjukt störigt och på mitt tunna hår så syns de så tydligt med. Någon som vet någon produkt för att motverka /förebygger detta? Vill inte ha uppsatt hår hela tiden och kan inte borsta håret i alla situationer heller

      Samma här😅

        Highdive från r+co är super. Även k18 för att reparera håret. Det blir ofta trassligt för att det är skadat.

          Tack ska kolla in de!

    Jag sa ju det, att Pernilla och Bauer ska ha ett till bröllop 😊 utomlands. Att de ändå hade fått gifta sig i Sverige först

      Vaddå har dom bestämt att dom ska ha ett bröllop till?

      Tror hon ville gifta sig fort och enkelt så hennes gamla föräldrar skulle hinna vara med. Man vet aldrig något om morgondagen

        Hi, såg inte pappa Wahlgren lite trött ut? Noterar också att han inte följde med sin fru till Spanien. Har han drabbats av ngn trist sjukdom?

    Någon som vet hur det funkar när man sätter timern på tvättmaskinen? Om jag sätter den på tex 5 timmar- är den då klar om fem timmar eller startar den om fem timmar? 🙂

      Beror nog på tvättmaskin? På våran står det ”klar om”. Alltså tvätten är klar om 5 timmar om det är de jag fyller i.

      Den är klar om 5 timmar! 😊

      Den startar om fem timmar 🙂

      Min startar om 5 h, men då står det delay.

      Den tvättar i 5 timmar.

      Som du ser på svaren, det beror helt och hållet på maskin. Men googla instruktionsboken, de allra flesta finns på nätet numera även gamla sådana.

      Det lär ju stå i instruktionsboken. Har du ingen så Googla din maskin och instruktionsbok.

    Är det någon som har gjort tear through fillers? Har tänkt att göra det i flera år pga alltid haft så mörka ringar under ögonen. Samtidigt är jag så rädd för fillers och ev konsekvenser det kan innebära.
    Har någon erfarenhet av behandlingen? Positiva som negativa.🙂

      Typ ingen gör tear through längre. Det är dessutom mer tillämpat för hålighet under ögat, inte mörka ringar.

        Håligheten gör dig mörk under ögonen….

      Jag har gjort. Det enda typ av ingrepp jag någonsin gjort. Alltså inga andra fillers eller botox eller liknande. Föddes med mörka ringar under ögonen och en skarp linje under ögat. Gjorde för 2 år sen och sitter fortfarande kvar. Super super nöjd! Ser fräschare och piggare ut.

    Såg att Honey Boo Boo’s syster Anna ”Chikadee” 29 år dött av cancer. Så sorgligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.