En tyst minut för olycksnissen

Först var det en Nisse-dörr som barnen kunde ligga och smyga på för att se om det verkligen bodde någon liten filur bakom den, men nu har det hela uppgraderats till en Nisse som varje natt utför bus för barnen att vakna upp till. 
Jag ställde frågan till mina följare på Instagram om 1, barn tycker det är kul med busiga Nissen, och 2, om föräldrarna som behöver ordna med ovan nämnda bus tycker att det är kul.
Förutom ja och nej-svaren som jag fick i min story så fick jag även en Herrans massa dm med mer eller mindre innehåll.
Att det inte är föräldrar som ordnar med Nissebus, utan att det är mammor som gör det – alla kränkta pappor kan skriva ilsket i mitt kommentarsfält – och att man detoxar genom att följa kontot ”OlycksNissen” där Nissen går alla möjliga hemska öden till mötes och inte sällan leder de till döden.

Ett fantastiskt underhållande konto som jag rekommenderar alla Nisse-hatare där ute att följa. Du kanske ”nissar” för dina barn för att du älskar dem och vill göra dem glada, men egentligen så hatar du det med passion, och då är det här kontot för dig! 🙂

 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag fattar inte varför man ska göra det så avancerat? Måste nissen busa varje dag? Vi har en nissedörr där det ligger en klapp varje advent (oftast en bok med jultema) och ibland om jag får feeling kan den hitta på nåt bus men det är vääääldigt sällan. Har kollegor som härjar runt i hela bostaden varje natt och sen får städa upp det varje morgon (och som sen klagar på att det är jobbigt). Gör inte det då? Det är ju du som är nissen???

      Precis, det verkar som att vissa kvinnor hittar på den här arbetsuppgiften i syfte att få leka martyr lite mer. ”Jag ordnar minsann med nissen helt utan hjälp, jävla patriarkat!” Helt idiotiskt att frivilligt ge sig själv extra jobb mitt i julhetsen om man redan är utsjasad. Bara för att det såg gulligt ut på Pinterest.

      Exakt så!!
      Vår Nisse dyker upp max två gånger i veckan. Och typ var tredje gång säger han till barnet att städa sitt rum 😂
      Folk hatar bara för att.

        Vilken bra Nisse som kommer med små uppdrag åt barnet!

      Håller med! Vår Nisse har busat 2 gånger i år. Dottern som är 6 år tycker att det är kul men blir lite rädd ”för allt det magiska”. Eftersom hon blir lite rädd så har nissen valt att inte busa så mycket. Natten till 1/12, när nissen flyttade in, fick hon ett brev från tomten och en paketkalender, det räcker gott i väl tycker jag.

      Gör precis likadant! Tycker det funkar bra och barnen förstår att Nisse inte busar varje dag.

    Tycker det är hemskt att barnen får se en död nisse… Vad är det roliga/busiga i det? I dagens samhälle kan det tyckas uppdaga till våld. Håller mig kvar vid Nisse dörren för min 2- och 4åring så länge det går 🙂 (Övriga får såklart göra vad dom viill!)

      Olycksnissen är mer för föräldrar skulle jag tro.

      Det är inte för barn Sara😊

    Är det här något nytt påfund, inget jag känner till..

      Inte jag heller… jag kanske är för gammal? (90-talist)

        Det är ett nytt fenomen spunnet ur Elf on the shelf-kulturen i USA. Som med allt annat alltså 🙄

          Jag trodde det kom från Uk eftersom det var från där jag såg det först

          En enkel Googling visar att det kom till Sverige 2014. Etablerades i slutet av 2010 talet.

      Kommer från elf on the shelf, vet inte när det kom till Sverige dock men är född -92, varken jag eller någon annan hade någon nissedörr.

      Ja jag med känns som ett ganska nytt påhitt.

    Vi hade en Nisse förra året. Min sambo har sin son varannan vecka så jag gjorde i ordning små bus för varannan vecka. Målade dörren, gjorde i ordning små brev osv. Nu köpte jag ett färdigt paket så vi hade färdiga brev med bus (har noll fantasi)
    Men ja, det tog mycket av min tid för jag fick ändå påminna min sambo om att lösa busen. Ibland ville han hoppa över en dag eller bytte ut buset till bara något meddelande. Jag var helt utmattad efter haha.
    I år har min sambo nämnt flertal gånger att han vill ha en Nisse igen. Kör på säger jag. Inget händer….. nu har sonen börjat fråga om Nissen också.

    Men jag står på mig, fick lösa ALLT förra året och som bonusförälder så får man inte så mycket cred så nej. Försökte föreslå att vi kan ha en Nisse på advent (2 st för oss eftersom vi har varannan vecka) men inget händer. Riktig kvinnofälla det där som jag undviker i år 😆 vi gör andra massa roliga saker, julmarknad, pepparkaksbak osv.

      Vart köpte du färdiga bus?

        Jag har sett att folk säljer i lokala säljgrupper

          På facebook

        Minns inte vilken hemsida men tror jag bara googlade fram en hemsida som sålde allt för Nissen 🤗 så fick man massa olika texter om bus som man klippte ut och rulla ihop till små brev

        Jag har sett på ClasOlssons

      Annars kan det ju stå i brevet – ”idag ska ni baka pepparkakor” typ 😄

        Sen.. Visst tradigt att sambon inte tar det på allvar men sonen blir nog glad ❤️ Bonusbarn eller biologiskt, att ge ett barn glädje är ju bara fint! Men överdriv inte haha

    OT! Mimi Höglin.

    Visst har väl Mimi tidigare sagt att hon inte längre dricker alkohol pga att hon inte kunde hantera det utan hade som ett slags missbruk? När hon hade samarbete med Svanfeldt har jag till och med för mig att det var deras serie ”Beroende” hon företrädde och hon pratade om alkohol. Nu såg jag hennes nya vlogg och där har hon samarbete med Nextory och då pratade hon om Matthew Perrys bok som handlar mycket om hans psykiska ohälsa och missbruk och då säger Mimi att hon tycker boken är så intressant då hon själv aldrig haft problem med psykisk ohälsa eller missbruk. Minns jag fel eller har jag missuppfattat något? Eller har hon bara haft problem med alkohol beroende på vilket samarbete hon spelar in?

      Hon har ju inte haft ett missbruk utan tyckte att hon förändrades när hon drack, om jag minns rätt. Att hon blev för full.

        Ok då minns jag fel. För var samarbetet med Svanfeldt jag minns det som att hon representerade deras serie beroende och pratade mycket om detta med alkoholen.

    Är Nisse en ny grej? Hade inte hört talas om det förrän jag såg på amerikanska influencers konton för något år sedan. Visste inte att det var en grej i Sverige också.

      Nissedörrar och små prylar till har sålts på de flesta ställen i 8-9 år skulle jag tro, det är en variant av det amerikanska Elf on the shelfs som är en större figur medan den svenska typen inte verkar synas till på samma sätt.

      Allt kommer från Amerikat, Nisse, Halloween, Babyshower, Thanksgiving.. Skilsmässofesterna också el😉

        Push-present!! 🙁

          Tydligen fick mamma något av pappa när hon tryckte ut Syrran på 70-talet. Så tror inte det bara är en amerikansk företeelse

            Men inte för att trycka ut dig el😀 när jag tänker efter fick jag faktiskt en Madonna-LP efter att ha fött vår son när jag pikat lite fint😉

            Min mormor fick smycke av min morfar efter förlossning på 50talet. Det kallades nog bara inte Pushpresent.

        Divorce-party. Efteråt åker man med en kompis (el är det exet)? på svekmånad😀

          Låter väl perfekt?

    Jag förstår inte heller varför det har blivit så allt eller inget med nissen. Har bekanta/kollegor som har färdiga listor med 24 bus som ska göras varje kväll fram till julafton och de verkar helt slutkörda och trötta på nissen.

    Vi har en nissedörr och här dyker nissen upp när mamman känner för det och har lite extra energi. Barnet förväntar sig inte att något händer varje dag men blir väldigt glad när nissen väl dyker upp med någon liten present eller ett mindre bus. Istället för jobbigt har det blivit en mysig tradition för både mig och barnet (vill jag tro).

      Man kan verkligen fråga sig vem som sätter pressen. Barnet, maken eller kan det möjligtvis vara mamman själv? Nej visst ja, det är samhället förväntningar.
      Tur att jag inte har småbarn hemma.

    Jag är mest trött på allt klagande om stressande mammor som tar på sig för mycket, låt dem göra det om de vill och de gör väl det för att glädja sina barn. Märker föräldrarna att det är övermäktigt och tidskrävande så lär de sig väl en läxa och gör inte om det näst år. Jag personligen orkar verkligen inte med några nissebus men låter gärna de som vill hålla på, känner ingen yttre press för det.
    Säga vad man vill men det kostar ju inget och innehåller inte massa onödiga prylar i alla fall. Så ett bra alternativ anser jag!

    Mina barn frågade faktiskt varför vi inte hade nån Nisse då skaffade en. Och deras förundran första gången när han busat alltså, wow, och i helt rätt ålder var de. Den typen av julmagi och minne vill man ju verkligen ge sina barn. Men… det är ju inte lika spännande varje dag. Vissa bus blir inte lika uppskattade som andra. Och man undrar ju om det gör någon skillnad om han busar 3-4 gånger eller 24 gånger. Så går inte alls all in med detta eftersom det helt enkelt glöms bort ibland och vill inte vakna på natten och inse att bussen glömt busa haha.

    Sen tror jag inte man ska lägga så stor vikt vid om kvinnor på jobbet pratar om hur de hatar den där Nissen nu den 20 december och är j-vligt less, det är ett konversationsämne och ett sätt att hitta något man har gemensamt och skämtsamt klag. Man behöver inte ta alla på ordet och tänka att de gräver sin egen grav och är martyrer liksom.

      Alla nissar gör ju inte bus heller. Man kan hitta på vad man själv vill ett Nissen skall ha för sig. Tex hemligt uppdrag eller så

    Hur små barn har man Nissedörr till? Tycker dom inte att det är lite….märkligt, att det inte finns något hål i väggen bakom dörren där någon faktiskt skulle kunna bo? Fattar barnen alltså inga som helst misstankar kring en miniatyrdörr, som säljs på affärer, som bara dyker upp hemma och förvinner som om den aldrig ens funnits?

      Kan ju bara svara för mig själv men jag har verkligen känslan av att de VILL tro på såna här magiska grejer, att de liksom inte tänker klart de där tankarna om orimlighet just för att de nog fattar att de skulle komma fram till att det är orimligt och eftersom de gillar tomten tex så kan de ju inte konfrontera oss vuxna heller för då kanske han inte kommer ju så vi låter det liksom vara osagt emellan oss så att säga. Men brukar bara svara att det är magiskt om det kommer någon fråga och med det menas ju att det är inget vi ska debattera – bara njut så länge det varar haha.

      Våra är 4 och 5. Och de tror att det är en magisk dörr, så därför är det trä på baksidan. Bara Nissen kan gå igenom, på samma sätt som han är osynlig.
      5-åringen tror väl inte direkt på det men tycker det är en rolig lek.

      De har sett i affären, då sa jag bara att även Nissarna behöver köpa sina grejer någonstans.😄

      Det är väl ungefär lika rimligt som att tro på jultomten som delar ut julklappar över hela världen och tar sig fram via en flygande släde? 😉 Barn tänker inte så logiskt så att säga… Tror denna lek bäst passar barn som är ca 4-7 år, sedan börjar de nog ana att tomtar och nissar kanske inte är verkliga.

      Mina barn såg Nisse-dörrar på affären så de genomskådade den idén på en gång. ”Varför ska man sätta upp en dörr, den är väl inte magisk om man köper den på affären?”
      Kanske funkar med lite mer lättlurade barn? 😉

        Eller det kanske funkar för barn som har lite smartare mammor, som har en magisk förklaring för att barnen ska tro på den magiska historien?

    Vad tycker ni om att vissa förskolor slutat med Lucia för att vissa barn blir rädda/reserverade när många föräldrar är där? När mina barn var små fick vi föräldrar komma men inte mormor osv pga platsbrist. Tycker det är lite märkligt, är det inte bättre att barn får vänja sig med folk? El är det att vissa skolor inte vill ha dessa Svenska traditioner?

      Vi har Lucia!
      De pratade om det förra året men vi föräldrar tog upp det på föräldramötet och sa att det är väl jättebra att man tränar på att synas i grupp man är välbekant med och känner sig trygg med. Sen kan man ju gå ifrån etc om man vill, stå längre bak osv.
      Man kan inte ta bort allt de är rädda för, de ska ju växa, tränas och utvecklas även i det sociala.

        Håller helt med dig.

          Jag känner mig delad.’
          men de som vill tycker jag ska få göra det.
          JAg har en son med autism och han blir ängslig, orolig och mår dåligt av att stå i ett luciatåg framför hela skolan ( han är 12 och 6:orna går lucia)
          Men hans lärare har märkt att han mår väldigt dåligt och pratat med klassen så de förstår. Inget konstigt.

          Själv var jag extremt blyg i skolan men lärarna tyckte då att jag skulle utsättas o träna på att framträda. Så jag fick Luciarollen på Lucia, jag fick huvudrollerna i pjäser på tex svenskan. Hela jävla högstadiet.

          Jag tyckte redovisningar var jobbigt men det gick och det var inför smågrupper eller min klass. Lucian o teater var för skolan o föräldrar.

          Kan säga som så att jag utvecklade social fobi. Deras tvång hjälpte alltså inte mig alls.
          Men det kan säkert vara tvärtom också, att det hjälper

            Här pratas det ju om förskolor. Skillnad mot 12 åringar.

              vad är skillnaden? Är det mer rätt att tvinga små barn menar du?
              Jag menade rent allmänt men nämnde min son för att visa att det inte bara är i förskolan. Och han har också varit förskolebarn, han ville inte då heller men tvingades av personalen
              Är väl lika hemskt att tvina oavsett ålder för att vi vuxna vill att de ska uppträda oavsett om barnet inte vill.

              Samma sak med att tvinga barn OAVSETT ålder att kramas med de vuxna som tycker att de ska kramas

        Åh jag minns som igår när min lilla oroliga kille skulle läsa en adventsvers på förskolan inför föräldrarna. Han var lucia och hans storasyster som gick på samma förskola fanns där för honom, och efteråt sa att han han kände sig trygg när hon var där. Båda växte den dagen! Min kille har alltid känt sig obekväm inför sociala grejer och jag har fått lyssna på honom och uppmuntra honom så oändligt många gånger genom skoltiden. Nu är han världens tryggaste och coolaste kille, är självständig och har bra betyg (smart har han alltid varit, det är inte där skon klämt) och det är nästan att jag glömt de där besvärliga åren. Utmaningar får barn att växa, men man ska inte pusha och gnälla som förälder utan visa förståelse, och sedan stolthet när han klarat det. När killar som han sedan ser ett annat barn som känner samma oro så är de de första att kliva fram som beskyddande kompis, så som hans storasyster gjorde för honom på Lucia.

          Modigt av honom att vilja vara Lucia om han kände sig obekväm inför sociala saker. Att de inte ville vara stjärngosse med en dumstrut på sig kan jag förstå. Min son ville alltid vara tomtenisse. Kom på i min klass på 70-talet när en Lucia skulle väljas ut. Bara de blonda flickorna fick väljas, helt sjukt ju..

      Det är väl många svenska traditioner som försvunnit under de senaste åren.
      Får ju knappt hissa svenska flaggan för att det kan vara ”stötande”

        Ge exempel på svenska traditioner som försvunnit. Och exempel på att man knappt får hissa svenska flaggan för att det kan vara ”stötande”. Det här är ju bara myter utan någon som helst sanning.

          Skolavslutningar i kyrkor är väl inte lika vanligt förekommande idag som tex på 90-talet när jag växte upp. Även om jag inte var religiös på något sätt var det en väldigt mysig miljö under barndomen. 🙂

            Förekommer det alls idag? Där jag gick i skolan slutade de nog gå i kyrkan på skolavslutningen runt 2008-2009. Då hade jag slutat grundskolan redan men min bror gick kvar och jag tror inte han gick i kyrkan på skolavslutningen alla år man ska det (man slutade med det i 5an på den skolan, samma skola från 0an-9an).

            Vet också att vi gick i kyrkan på första advent, eller fredagen innan, det har de också slutat med sen ungefär samma, 2008-2009.
            Vissa ej kristna barn fick inte ens gå in i kyrkan utan stod utanför eller hade någon vuxen med sig kvar på skolan, så de slutade för att alla skulle vara med.

            Men just skolavslutningen i kyrkan var himla mysig. En knökad kyrka med föräldrar och syskon och en massa somriga barn och det låg en sån förväntan i luften. Är ändå glad att man fortfarande gick i kyrkan på min tid, det var aldrig samma känsla att sitta i skolans gymnastiksal och lyssna på rektorn.

              Min unge har haft avslutning i kyrkan hela vägen upp till mellanstadiet. Så här förekommer det absolut. Men för hans del var det nog knappast viktigt att det var just där, det hade nog gått lika bra i gymnastiksalen.

              Jag fattar inte det där tjafset om Lucia? Det har väl alltid funnits och lär knappast försvinna. Om man tycker det är såå mysigt men inte har det i barnens förskola så gå till kyrkor och andra uppträdanden. Barnen själva hade nog lika gärna kunnat fika på lite lussekatter och sjungit på samlingen, det är ju bara en tradition för föräldrar. Själv tycker jag det kan kvitta, men detta tjat om att inget svenskt får finnas kvar är tröttsamt.

            Det är ju för att kyrkan numera är skild från staten.

      Såg på nyhetsmorgon att t om en psykolog tyckte att det var väl överbeskyddande och att barnen inte far illa av att sjunga för föräldrar och eventuellt vara lite nervösa inför det. Det måste väl finnas någon måtta i hur mycket vi skyddar våra barn från allt som kan ge minsta lilla obehag kan jag tycka.

        Finns det sedan specialfall med barn som har ordentlig ångest osv så har de förhoppningsvis redan en kontakt med psykolog etc och de kan tillsammans avgöra om det är skadligt för barnet att delta och isåfall få sitta och titta istället. Och skulle jag som förälder på riktigt tro att något som sker i skolan är skadligt för mitt barn så får jag väl ta semester den dagen och ringa in barnet sjuk. I extrema fall alltså. Men tror att många helst skulle slippa om de fick och att det i slutändan missgynnar barnen, tex de som är lite blyga men inte fobiskt rädda.

          Men om barnet tycker det är läskigt med alla föräldrar hjälper det kanske inte att sitta med föräldrarna. Kom ihåg vilken noja jag hade när mitt barn skulle åka och bada på sommaren med de stackars få pedagogerna😳 Då hade jag lust att kompa..

      Tråkigt att de slutar med lucia, jag gillar traditioner. Men skönt för ungarna att slippa stå framför en massa människor som de själva inte valt att sjunga inför. Jag själv hatade det.
      Men de står ju där och en del tappar bort sig, en del vill uppenbarligen inte men måste ändå.

        Men med skolan sedan följer ju muntlig redovisning (som iofs halva klassen brukar vara borta på). Så det är väl lika bra att vänja sig redan i ung ålder.

          Skillnad på ~25 pers och 100.

        Jag står hellre och sjunger Luciasånger med mina skolkamrater än står helt själv framför en hel klass och ska ha muntlig redovisning.

          Fortfarande skillnad på 25 pers och 100.

            Sjunger fortfarande med mina kamrater inför 100 pers än att SJÄLV ha muntlig redovisning inför 25 pers.

      Jättebra att man tar bort Lucia. Obetalt merjobb för fröknarna.

        För mig får de gärna ta bort baket med chokladbollar som föräldrarna bjuds på, urk..

        Det ligger på arbetstid och de får betalt.

        Just det, det är där skon klämmer. Sorgligt.

      så jävla töntigt. några föräldrar som är där måste ju barnen klara av

    Har en nissedörr, men gjort ett bus. De tror han är här som en hustomte för att kolla så de är snälla mot djuren här hemma.
    Sen bygger de legohus till Nissen och gör fint. Så håller det på den nivån, känns mer än okej.:)

      Är de inte snälla vanligtvis eller? 😬

    Hahahahahahahaha jag kom att tänka på min svåger o hans sambo.
    De gjorde en hel jävla stad till sina två små, ena var 3 andra 1 år.
    Sen la de upp på instagram taggade varandra o skrev: DET gjorde VI bra ….
    Och vartenda år vid 1:a advent kommer bildhelvetet o texten: NISSE HAR FLYTTAT IN!!!!!
    Och alla andra i mitt flöde…… spyr på den jävla nisse flyttar in o alla avancerade bus. En är uppe på nätterna och gör om hela huset….så att barnen ser buset på morgonen…

    Jag hade en nissedörr o det men la aldrig upp något på sociala medier. Nu är dom för stora.

    Kan nog bli en hel del prestationsångest när man ser alla andras eller när ens barn varit hemma hos en kompis med avancerade bus….

    Snart flyttar Påskharen in…
    Midsommar är det sommarråttan som flyttar in
    till Halloween är det spöket som flyttar in

      Som bäddat för att gå in i den berömda väggen. Glöm inte klamydiamusen som flyttar in efter julfesten på jobbet😉 i husen..

        Usch undra hur mkt otroget det är på julfesternoch julbord egentligen?

          Som på konferenser och firmafester antagligen. Har sett en del..

      Ja det finns en tjej på tiktok som hade ”pumpamannen” som flyttade in runt halloween. Har för mig att barnet fick presenter under ett par dagar, kanske en vecka, minns inte exakt.
      Sen blev det nissen som flyttade in där.

        Fast den tjejen är jättepysslig av sig, så hon tycker nog bara det är kul.

          Säkert men det var svar till ts om att diverse figurer flyttar in.

      Din svågers sambo bör väl vara din syster eller bror?

        Never mind, jag skrev innan jag tänkt klart hela tanken. 😆

      Fast vissa tycker ju att det är jättekul med Nissen och det är föräldrarna själva som tycker det är roligast: låt dem få ha kul och det är ju bara att scrolla förbi.
      Om någon inte gillar blommor och natur så skall de tex inte följa mitt instagram

        Exakt. Varför håna sina släktingar på det viset?

    Varför ska man lura ungarna ännu mer? Räcker det inte med jultomten? Nu ska alla köpa nissedörrar och prylar (handeln jublar) och lägga tid och energi på det,och såklart är det mammorna som gör det,som om inte de var stressade nog…Vissa har också prylkalendrar där barnet får i princip en julklapp varje dag fram till julafton,och dessutom ska roas/luras varje dag av en ”nisse”…Vad hände med att som barn bara få längta till julafton och klapparna då?

      Det längtar man till ändå? Vi hade paketkalendrar när jag var liten, var oftast småsaker som nån nyckelring, något tillbehör till barbiedockorna, strumpor, godis. Aldrig stora paket och man längtade ändå till julafton.

      Tro mig, dagens barn längtar också till julafton 😊 varje familj får väl ha sin tradition.

    Det känns ju lite kaka på kaka det här med Nissedörr om barnen också får en (två,tre…)adventskalendrar. Allt blir mer och mer överdrivet . Minns hysterin på 80-talet när det blev populärt att ha en sakvarjedag kalender hur jobbigt många föräldrar tyckte att det var.
    De barnen som kommer från en annan kultur el de barnen vars föräldrar inte har råd,ork,lust el tid hamnar i ett större utanförskap. Barnen som får packa gymnastikpåsen själv för att det inte går att lita på att någon vuxen gör det,barnen vars föräldrar glömmer bort att gå på föräldramöten och inte har noterat att gummistövlarna är för små. Är glad att jag var barn när man endast hade radio och Tvkalendern När man klädde julgranen dagen före julafton och hade en mysig uppesittarkväll. Man tindrade med ögonen och uppskattade det lilla även om det låg några mjuka paket under granen från farmor.

      Håller med om att mer inte nödvändigtvis är bättre. Å andra sidan är ju nissedörr iallafall billigt och hållbart, går att göra helt gratis för den som har ork men inga pengar. Tycker paketkalender isåfall är ”värre” men den har ju istället fördelen att man kan förbereda i tid om december är hektisk. Tror också att med så många alternativ att barnen inser att alla gör olika. Minns att det var lite av en press att ha kalendern som gick med TV och radiokalendern när jag var barn.

        Ja så är det. Alla är inte lika och man hamnar inte i ett ”utanförskap” för att man inte har det kompisen har. Så är det ju hela livet för sjutton.

    Äsch, nissarna är väl för att hålla koll på ungarna åt tomten? Mitt barn är nog för litet (3 år för att hon ska fråga efter nissen) men jag tänker att jag säger att hon är så snäll och tomten litar på att hon sköter sig utan Nisse 🤷🏻‍♀️ Sen får nissen flytta in om hon börjar bete sig illa av någon anledning. 😅

      Nej du har nog missuppfattat,

    Nästa person som lägger upp en Nissedörr på insta kommer jag blocka. Gör vad du vill men ingen, och då menar jag verkligen INGEN tycker det är kul att så på insta. Alla barnfamiljer har det, va lite mer originell.

      Jag har bara en i mitt flöde som har Nissedörr (min syster) tycker det är trevligt att se vad han hittat på (han gör dock inga bud). Så får man ta del av deras jultradition.
      Sen följer jag ett konto som lägger upp sina Elf on the shelf. Det är dock en som har kontot som jobb och gör det avancerat filmat… så ingen stressad småbarnsmamma

    Kul konto, det måste jag spana in. Barnen fick besök av Nisse i två jular. Sen fick det räcka. Jag körde med färdiga Nissebrev så det blev inte så avancerat.

    Hela Nissegrejen är en dålig ide, skulle aldrig börja med sånt. Det tar tid och kostar pengar, och ännu en kvinnofälla som de ”duktiga mammorna” ska göra. Innan Nissegrejen skulle det vara julkalendrar med 24 små presenter. Som mamman eller annan släkting brukar fixa.
    Detta var innan det så många färdiga kalendrar att köpa. Ge ditt barn tid, uppmärksamhet istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.