Ny julgranstrend?

Allting går i trendcykler, och så även de gamle trotjänaren julgranen.
Jag tycker att det är ett häda, att sätta upp julgranen för tidigt men har tack vare det snappat upp en trend vad gäller detta.
Jag tror i alla fall det, eftersom jag sett det både på Tiktok och Instagram, och personligen tycker att det är ganska fult. Kanske är det nytt, kanske är det bara min algoritm som valt att spela mig ett spratt, men jag vill i alla fall veta vad ni tycker? Tycker ni det här är juligt? ”Glitter” som hängs på granen likt ögonfransar eller Grinch-fingrar?
Vissa har mer, andra har mindre.
Hanna Friberg har MAX!

Det här är bara ett utval av alla inlägg jag stött på under helgens svajpande. 

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Min farmor och farfar brukade alltid ha det i julgranen, och den fluffigare versionen, änglahår tror jag att det kallades 😅

      Änglahår tror jag är något annat. Mer som krulligt fluff väl?

      Har för mig att det heter lametta

        Ja alltså menar ”och den fluffigare versionen” var änglahår! 🥰

          Änglahår är inte en ”version” av lametta.

            Nej, men jag visste inte att det heter lametta. Fluffet sattes/hängdes i granen, så jag kallade det en fluffigare version.

            Överlever du det?

      Änglahår är något annat, kliit vitt ludd man sätter på elljusen i granen.

      Det där glittret säljs i strimmor men man ska dra av dem en och en. Inte sätta som lösfransar.😁

    Tycker att både glitter och änglahår inte är speciellt fint. Jag har en pärlgirlang i guld i min gran, som ett megastort pärlhalsband. Den är så fin!

    Sådant hade vi på granen när jag var barn så jag har fortsatt med det i min egen gran. För julen ska vara så som julen alltid har varit 😁 ogillar alla moderna pumlor som ska se ut som cupcakes eller bilar eller annat. Nej tack, inte i min gran 😊😊

      Vad är en pumla? Aldrig hört.

        Dialektalt, betyder julkula. Var också förvirrad första gången jag hörde det, hehe.

          Jahaa, ok. Alltid svårt när man skriver på dialekt..

        Och själva ordet är så… inte fint, tycker jag.

          Verkligen vidrigt ord 😄

            Det låter som något jag och mina kusiner hade kunnat säga när vår äldre kusin lärde oss om sex. Låter som ett fnissigt ord som barn skulle kunna använda i lek, typ när ens barbiedockor ska…pumla.

          Jag tycker att det är fint.

    Last glitter, fanns när jag var liten. Tycker fortfarande att det är fint!

    Som en blandning mellan Änglagård och glitter.

      Änglahår

      Kastglitter!

    Har yogagirl berört nyheterna om hemförlossning och dödsfall, som varit på senaste? Hon skrev ju att allt går bra så länge man inte blir störd, och nu finns tex ”anna” i svt som berättar om sin bebis som dog. Hon hade gjort allt för att ha varit på sjukhus ist

      Tragiskt givetvis 🙄 men hon gjorde valet själv

        Ja, det var ett riktigt dumt val, som hon lär ångra hela livet. Men hon hade ju barnmorskor som ställde upp på det. Hon kanske tänkte att de borde veta.

          Så man gör ett eget val för att sen skylla på andra när det går fel? Klart att det är jättetragiskt men det är ju det val man gör när man föder hemma, att om nåt går fel så är det inte säkert att man hinner få hjälp.

          Men ja det saknas ju inte människor som påpekar riskerna med hemförlossning. Sen finns det ju folk som bara lyssnar på människor som förstärker deras egen åsikt. Tråkigt när det får så allvarliga och oåterkalleliga konsekvenser.

        Så okänsligt skrivet. Vid sådana tillfällen finns det bara offer och det sista den som ”bär ansvaret” behöver är att få sådana här kommentarer. Som att skulden inte redan äter upp den stackars kvinnan inifrån.

          Fast, hon tog ju beslutet? Sånt är livet. Man får leva med konsekvenserna av sina val oavsett hur mörkt det blir. Inget vi andra ska behöva ta hänsyn till?

      Tyckte experten i dokumentären uttryckte det så bra: valet är kvinnans, men hon ska veta att riskerna blir större om man föder hemma.

      Hade gärna fött barn hemma om man kunde garantera att barnet var friskt och inte var i behov av sjukvård efter förlossningen. Det kan man självklart inte – och båda mina barn är födda på sjukhus.

      Tycker NÄSTAN att det är en skymf mot alla de kvinnor som tvingas föda barn utanför sjukhus att diskussionen så konstant blossar upp i länder där sjukvården finns.

    Smaklöst 🙈

      Ja de smakar inget alls. Upphängd stekt bacon smakar bättre.

        Och man kan ju hänga upp spagethi.

        Tycker du bara att det är roligt att fåna dig, eller vet du inte att ordet används rätt här?

          Nej jag har ingen telefån att fåna mig med.

    Lösglitter är finare! Men det ska inte vara sånt som Hanna F har. Har alltid haft ”änglahår” i granen, glittrar så fint 🙂

    Fult. Tacka vet jag Underbara Claras gran.

      Jag föredrar glitter i slinga runt granen. Tycker Claras glitter tar över alltihop

    Tycker det är ganska fint så länge man kör måttligt! Men detta är ju dock ingen ny trend utan som flera andra skrivit så är det något som fanns på typ 90-00-talet. Farmor och farfar har sånt i granen ännu ✨

    Vi hade alltid sånt här Lametta glitter på granen när jag var liten dvs 1960-70tal och jag har fortsatt med det genom alla år. I år köpte jag för första ggn guldvarianten och blev riktigt nöjd med min skapelse.
    Det är inget nyhittepå utan det fanns redan på tidigt 1900-tal.

      Men guldglitter har jag aldrig förstått mig på. Glittret ska ju symbolisera snö, på granen. Gul snö….?

        Ät inte snö som blivit gul…
        https://www.youtube.com/watch?v=M2qcaSyo5UU&t=10s

      Min mormor hade alltid guldigt kastglitter i granen. Så vackert 😊🎄

    Årets största julgranstrend är väl ändå rosetter

      Det var väl länge sen?

    Tänker bara på julgransljusen och att Elsas gamla lght brann.

      Fast det var väl p.g.a en tv? Om det nu är Elsa Billgren du menar d.v.s.

    Jag ber om ursäkt att jag skriver här men behöver ha någon att prata med då jag inte har någon annan. Min mamma har fått svår influensa och ligger på IVA. De säger att läget är kritiskt då hon har svårt att ta till sig syre och har ett jättelågt blodtryck. De kommer behöva ge henne respiratorisk vård. Jag är helt förstörd snälla finns det någon här som kan lugna mig 😭 Vad ska jag göra utan min älskade mamma 😭

      Det är lametta, mormor och morfar hade det när jag var liten, så himla fult! Får rysningar så hemskt

      Försök ta det lugnt. Tänker på dej och stor kram. ❤️

        Jag vet inte hur 🥺 får knappt i mig någon mat. Är helt förstörd jag googlar och läser massa berättelser om folk som har överlevt och hoppas på att min mamma gör det också. Tack för att du tänker på mig ❤️❤️❤️

          Jag har varit i din sits och jag lider enormt med dig, det gick bra för min mamma och jag hoppas innerligt att det gör det för din mamma med och att du får krama om henne i jul. ❤️

            Hoppas verkligen jag med. Jag är helt förtvivlad. Tack för att du tänker på mig ❤️❤️❤️

      Kan tyvärr inte säga nåt lugnande men hoppas verkligen, verkligen att det går bra ❤️

        Tack för att du tänker på mig 🥺❤️❤️❤️❤️❤️

      Jag förstår att du befinner dig i en fruktansvärd situation. Det enda du kan göra för din mamma just nu är att försöka ta hand om hennes barn, dvs dig själv, så gott det går. Drick något varmt, ät något gott, vila om du kan.

      Du är i kris och behöver få prata med någon på riktigt. Kanske kan du tex ringa jourhavande medmänniska 087021680, de öppnar kl 21. Eller om du är på sjukhuset hos din mamma kanske de kan få dit någon från sjukhuskyrkan?

      Jag tänker på dig och din mamma och hoppas att allt går väl❤️

        Jag försöker men det går knappt. Får inte i mig någon mat utan kräks bara och skakar i hela kroppen. Jag ska prata med de via chatten och försöka andas ut. Tack för att du tänker på mig ❤️❤️❤️

      Jag har jobbat på IVA i 7 år så kan försöka lugna dig lite!
      Att läggas i respirator är självklart en stor intervention man helst undviker, men det kan vara en bra sak för då får kroppen en chans att försöka återhämta sig när den inte behöver fokusera på att bara andas längre. Ibland kan lungorna behöva vila och då kan respirator hjälpa till genom att man kan ställa in exakt hur man vill att patienten ska andas, hur mycket syre de ska få osv.

      Jag förstår verkligen att detta måste vara HEMSKT för dig just nu, men försök att ta hand om dig och dina basala behov (mat och sömn är viktigt nu!) för att du ska orka med den kommande tiden.

      Tiden på IVA är jobbig som anhörig men de har otroligt bra anhörigstöd ofta och man brukar få ringa till dom i tid och otid för att få en lägesrapport kring patienten (din mamma i detta läge). Försök att omge dig med människor som du är trygg med och som kan vara ett stöd, prata med IVA så ofta du vill och be att läkaren pratar med dig och håller dig uppdaterad så du slipper ligga och ”tänka om något händer”.

      Sen vet jag att det är svårt, men försök att inte googla för mycket. Ofta kommer oftast mestadels skräckhistorier ut och alla som det gick bra för faller i glömska (eftersom allt gick bra finns det inget att skriva om).

      Jag hoppas verkligen det går bra för dig och din mamma, jag vet att IVA personalen verkligen gör allt de kan för henne just nu och kommer jobba hårt för att hon ska klara detta!

      Ta hand om dig!

        Tusen tack för fina och lugnande ord ❤️ Jag försöker men har så svårt att äta på grund av ångesten och chocken. Jag är mest orolig över att läkaren sade att det inte är säkert att hon vaknar upp från respiratorn. Men jag förstår att de måste vara raka i sina ord och inte gömma undan sanningen. Just nu känns allt förjävligt och jag är så rädd. Jag vet inte hur jag kommer klara mig ur det här – så känns det just nu. Jag försöker tänka positivt men det är så svårt. Tack för att du sträckte ut en hand när jag som mest behöver den ❤️

        Vilken stjärna du är som tog dig tid att förklara så bra.

        Till dig som jobbar på IVA så vill jag bara säga att ni gör ett fantastiskt jobb!❤️ Min pappa blev plötsligt svårt sjuk (inte i influensa kanske ska tilläggas) precis innan jul för 6 år sedan. Tyvärr gick han bort i mellandagarna och jag kommer inte ihåg såg mycket pga chocken men en sak glömmer jag aldrig: sjuksköterskorna och undersköterskorna var som änglar! Vördnaden i hur de tog hand om min far, en tröstande hand på min axel, en macka och ett glas saft som serverades där jag satt vid min fars sängkant och vakade… Trots den stora sorgen så blev det ett fint avslut och jag är förevigat tacksam att jag var där när min far tog sitt sista andetag 🕊️

        Vad fint av dig att ta dig tid att skriva. ❤️

      Jourhavande präst eller Jourhavande medmänniska har öppet 21-06. Om du vill ringa och prata med någon.
      Tänker på dig och din mamma, kram.

      Skickar all omtanke och hoppas att hon snart mår bättre. Stor kram!

    Vi hade sånt glitter en jul när jag växte upp 🥰 Katten älskade det så pass mycket att hon åt upp det och ni kan ju tänka er hur det såg ut när det kom ut igen i långa strängar 😂

    Nej tycker inte om det. Glitter ska det vara. Får vibbar av skräckfilm av det som hänger ner. 😳

    Såå mysigt Sofia Wood har det hemma!

    Man kan hänga upp bacon också. Hade några veganer på besök på jobbet så det var bara att pynta granen lite extra.

      Steker du dem först då eller hänger du bara upp dem som de är?

        Gästerna bör bara brynas lite först.

    Therese Wickman ska ha barn igen. Hon hade inte så roligt sist det gick snabbt med ny kille så hoppas det blir bra denna gången

      Oj, verkar ha gått fort där.

        Ja som förra gången?

        Hon är väl kompis med tingelinn?

    Vad är kast glitter? Kastar man de över granen eller vaddå? Man lär ju få dammsuga glitter i flera månader efter… 🙈

    Personligen får en gran se ut hur den vill, men….
    Jag har aldrig förstått mig på med flaggor i granen? 😳 Sverige flaggan på band med massa småflaggor…. Så jäkla fult… 😂

      Det är ju en gammal grej. Eller flaggor i toppen. Typ första halvan 1900-talet

      Ja det vore bättre med rengbågsflaggor för en LGBT-vänlig julgran.

      Själv älskar jag svenska flaggan, och eftersom julen för mig är en kristen högtid representerar den både vårat kristna arv som landet är byggt på, och det kristna korset i flaggan.

      Mer svenska flaggan åt folket! 🥰♥️🇸🇪

        Julen är fornnordisk.

          Jul för mig

        En till som älskar svenska flaggan i granen🇸🇪✨✨ Så himla vackert! 🥹 Säkert präglad av att min mormor och morfar alltid hade det i granen när jag var barn. De var födda på 1920-talet.

      Så jäkla fult att håna något gammalt, som du inte förstår dig på.

      *Kastglitter.
      *Personligen får en gran se ut hur den vill?
      *Förstått mig på med flaggor?
      *Svenska flaggan.

    Är född 1990 och det har vi alltid haft i granen så långt jag kan minnas.

    Glittet säljs i remsor, men ska inte sitta ihop så som Elsa Billgren gör. Man ska dra av dem en och en, ser ju inte klokt ut, men hon kanske helt enkelt tror att man ska ha det så.😁

      Fast det är ju helt och hållet en smaksak. Hänger alltid glittret i små knippen, så var det hemma när jag var barn och så gjorde farmor och farfar och mormor och morfar i alla år. Tycker själv inte alls det är fint att hänga glittret ett och ett, ser rörigt ut, det räcker ju hela granen som spindelväv. Men fel är det ju inget av det – olika estetiska preferenser bara.

        *Täcker som spindelväv

    Det där ”hängglittret” hade vi på 70-talet också 🤩🤩

    Tycker det var fint. Har inget glitter alls i granen, gillar utan.

      Ingen riktig julgran utan glitter.

        Jo, tycker det blir för mkt med glittergirlanger, lite tacky.

          Hahahahaha

    Sitter och tittar på min gran med lametta i. Tycker att det är fint!

    Min gran har varit uppe sen veckor tillbaka och inget glitter, av något slag, kommer nära den.

    Sånt glitter hade vi när jag växte upp på 80-talet. Inte som på första bilden där det verkar hänga från topp till tå, utan mer hängande från grenarna. Det har varit jättevanligt ”förr” på julgranar. Fint tycker jag.

      Tycker det är jättefint som Elsa har det, lagom mycket och blandat med fina julgransdekorationer. Hannas variant känns lite tråkig, men det funkar. En trend (har fått upp flera gånger på tiktok iallafall) jag däremot starkt ifrågasätter är ”gran” tillverkad av pampagräs?! Så oerhört fult.

    Sånt glitter, fast guldfärgat, har vi alltid haft i granen i min familj! Tycker det är så fint ❤️

    ”Hängande glitter” kan tyvärr vara det fulaste som existerat!

    Sorry men ser ut som granen håller på att smälta… Högst förvånad över att många envisas med att ha det i granen 😬

    Nyhet?

    Jag har haft lamettaglitter i granen i minst 30 år. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.