402 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur hade ni gjort?

    Sen 6-7 år sen åker min man, jag och våra barn (3, 1 år) till mina svärföräldrar på semester i deras boende på en semesterort. Vilket är trevligt, men alltid lite tjafsigt eftersom dom alltid har åsikter om vårat sätt att handskas/uppfostra barnen. Sist blev det så tjafsigt, att vi sa att vi ville ha avstånd från dom för ett par dagar. Vilket vi också tog. Det gick bra, tyckte vi men det tyckte inte svärföräldrarna. Dom trodde att vi ville ”läxa upp” dom. När vi blev sams igen, så förklarade vi, att det inte handlade om att läxa upp någon, utan mer om att vi inte orkade med tillsägelse hela tiden och att VI behövde en paus. Vilket vi trodde att dom hade förstått.
    Nu (kortfattat) efterhand verkar det som om dom är fortfarande stötta och typ kränkta för vårat agerande. Så dom sa att vi inte kan komma nästa gång. Anledningen, varför vi inte får komma är för att barnen smutsar ner så mycket. Jag tycker det är helt sjukt men OK, deras hus, deras regler. Fast ändå så tror jag att det har med ”avståndstagandet från våra sida” att göra.
    Så ni till min fråga, vi älskar denna ort vi känner till vartenda hörn och restaurang, det är den perfekta semesterorten för oss. Jag tycker vi skiter i dom och åker dit i all fall, hyr oss ett eget hus och spenderar våran semester där, även om dom förmodligen också kommer att vara där. För att helt enkelt visa, att dom inte bestämmer eller att vi inte är beroende av dom. Min man tycker vi ska åka någon annanstans, för att slippa springa på dom och ha en lugn semester.

    Hur hade ni gjort?

      Jag hade åkt någon annanstans. När jag har semester vill jag ta det lugnt.

        Absolut åkt någonannanstans. Det kommer bara bli ngn konstig maktuppvisning annars.
        Finns det ingen liknande ort? Kanske någon som ligger i närheten? Ni behöver kanske inte komma så långt där ifrån utan att risken att stöta på varandra minskar drastiskt.

          Håller med – världen är stor och kul att upptäcka nytt skulle jag tycka – och tänk va jobbigt att inte kunna koppla av…de kan ju befinna sig på precis samma ställe som er – de man minst vill se dyker oftast upp…

      Vad menar du med att ta avstånd från?

        Eftersom vi bor under ett tak, och i och med det äter frukost och middag ihop. Sov vi bara där och gjorde resten av dagens aktiviteter på egenhand. Alltså typ gick i väg på morgonen och kom hem på kvällen.

          Ni borde ha åkt hem alternativt tagit in på hotell.
          Man bor inte under någons tak, njuter av dennes semesterboende, äter frukost och använder faciliteter i flera dagar SAMTIDIGT som man ger den the scilent treatment.
          Ni hade rätt i sak men väldigt fel, fult och otacksamt agerande. Ni ville ha kakan och äta den, vilket ni fick. Men bara en gång, nu får ni känna på konsekvenserna.
          Är familj tjatiga, då löser man det där och då. Speciellt med tanke på att ni bodde hos dem. Då hade ni ju kunnat förklara vad det är som skaver och försökt arbeta tillsammans för att få tillbaka harmonin. Skulle det inte funka, då åker ni hem.
          Jag hade faktiskt inte heller välkomnat min son + fru om de agerat så respektlöst. Även om de själva gjort fel så lyckades ni sumpa chansen att ”ha rätt”, nu är det ni som förlorat på det. Och era barn.

          Jag tycker att ni reder ut detta med dem. Ni kan ju åka till orten, bo på hotell, bjuda dem på middag och förklara att båda gjort fel. Då kanske ni får tillbaka en väldigt fin tradition som barnen säkert kommer att uppskatta nu och sedan när de bli äldre.

            Är det samma person du svarat åt ens, ron?

              Jag svarade Ron och Tur i Jul, som jag trodde var samma person.
              Hmm…

            Fast njaaa det beror på tycker jag. Är man familj och bor ihop sådär så är det inte så konstigt att man behöver sitt eget space och vill dra iväg över dagen. Om de dessutom är på hela tiden och gnäller på att barnen är ivägen och smutsar ner och gör fel så förstår jag att familjen kanske ville ha en paus från det över dagen. Bara för att man är på semester ihop behöver man inte umgås 24/7. Och de kanske delade lika på alla matkostnader?

              Ja, vi delar lika på allt förutom boendet för det är deras.

              De var ändå bjudna till svärföräldrarna hem, som gäst beter man sig artigt. Man går inte hem till någon och behandlar dem som ett hotell.
              Vill man tjura så åker man hem och tjurar.
              Sen skyller svärföräldrarna på smutsiga barn för att de inte vill att sonen+fru ska räkna med att bli inbjudna igen, det är en ursäkt.
              Är det inte en ursäkt så är det ännu värre att inte bara ignorera sin värd utan även låta barnen smutsa ned utan att plocka undan efter dem.

                Fast det har jag ju inte skrivit någonstans, att vi inte plockar undan, diskar, lagar frukost och eventuella mål vi äter. Det gör vi. Vi handlar, lagar mat, tvättar bilen och hjälper till i trädgården.
                Jag vet inte om du är samma anonym som 20:56, men du fokuserar på fel sak tycker jag. Det var det kg skrev någonstans längre ner, det är svårt att ta allt i skrift på nätet.

                Frågan var inte, om ni tycker att vårt sätt att handskas med situationen var bra eller dåligt, rätt eller fel. Utan om jag ska åka till semesterorten igen, eller välja ett annat resemål.

                  Tror alla tycker ni har hanterat situationen på allt annat än ett vuxet och rimligt sätt.

                  Om ni är i deras hem har de givetvis rätt att ha synpunkter på hur barnen beter sig. Jag har helt andra regler hemma än vad mina föräldrar har. Givetvis behöver barnen anpassa sig när de är i någon annans hem.

                    Var 100% ärlig nu. Om du åker hem till dina föräldrar med dina småbarn och dina föräldrar bara klagar över hur stökiga och röriga barnen är, säger att de är ouppfostrade osv osv, skulle du tycka att det kändes okej? Skulle du rycka på axlarna å ba ”jag är ju gäst”. Vi pratar familj här – föräldrar och barn! Oaktat om just TS gjorde helt rätt eller fel i sin specifika situation nu så känns det som om majoriteten här inne har ett sånt otroligt stelt förhållningssätt till sin familj.

                      Jag har 2 små barn. De vet att hos mormor och morfar sitter man ner lugnt och äter, man sitter fint i soffan och man stimmar inte inomhus. Hemma har vi högt i tak. Att uppföra sig när man blir bortbjuden kan även små barn. Jag har absolut inget stelt förhållande till mina föräldrar men i deras hus gäller deras regler.

                      Okej vad fint att det funkar för dig aty hålla dina barn stilla och ordentliga under hela vistelsen när de är små. Tror det är väldigt ovanligt att små barn (1-5 år) kan ”sköta sig” så under längre tid och tycker att det är sorgligt att små barn ska behöva göra det hos sina egna morföräldrar

      Som de andra säger så hade jag åkt någonstans.
      Risken är väldigt hög att ni springer på varandra eller att någon berättar att ni är där. Det i sig jan bli en konflikt då ni inte har berättat att ni hyr egen stuga m.m

      Jag hade absolut åkt någon annanstans. Jsg tycker helt enkelt att du framför allt ska tänka på din man och vad han vill. Han är ju i en konflikt med sina föräldrar, säkert en helt annan känsla för honom.
      Och jag hade inte åkt till det stället oavsett, då är det ju som ni bara vill närma er dem och väntar på en inbjudan.
      Visa att ni håller i hop, är inte era barn välkomna för att de smutsar ner så hade jag som förälder blivit ledsen och besviken. Bara att markera.

        Markera vad, att man är ledsen för att svärföräldrarna inte vill agera hotell åt människor som ger dem the silent treatment? Svärföräldrarna började men ts+man agerade väldigt konstigt. Självklart är de inte välkomna igen..Även om jag håller med om att de verkligen gav en dum ursäkt när de hade kunnat förklara att de kände sig utnyttjade och inte vill att relationen ska bli infekterad genom att upprepa samma misstag.

          Vi körde inte silent treatment. Vi berättade hur vi kände och sa att vi behövde en paus.
          Försökte dra i stora drag vad som hände, skulle bli för långt (läs, ännu längre;-)) annars

            Men bodde ni kvar hos dem och stack på äventyr utan dem i flera dagar?
            Lite ”vi vill ju bo his er för att det är praktiskt och billigt men vi vill ha kul utan er”…Eller flyttade ni ut?

              Ja, om jag ska förklara det ytligt och inte på djupet, så ja.
              Det är svårt att ta varenda händelse och ta del av en Familjedynamik i detalj i skrift framförallt på nätet. Så jag respekterar alla svar jag får och drar mina slutsatser

                Jag förstår, ingen kräver att du ska förklara men det är en viktig detalj tycker jag. Om ni behandlat dem som ett gratis hotell då måste ni ändå lägga era andra konflikter åt sidan och lösa denna biten.
                Börja med att erkänna att ni betedde er otacksamt och barnsligt. Så får ni ta det därifrån.

                Jag tycker inte ni gjorde fel!
                Vi har ett semesterhus där vi är flera veckor med mina föräldrar.
                Vi hör mkt ihop, men både dom vi gör även utflykter själva. Ska man ha en sund relation som vuxna när man umgås dygnet runt så måste man få lite space ibland.
                Är ju samma sak i sin parrealtion, kanske drar den ena och tränar eller nåt.

                Klart svörisar och föräldrarna säger till barnen, men det är våra regler som gäller när det kommer till barnen. Det betyder inte att vi inte respekterar våra föräldrar.

                Min mamma är alltid ”på” mig när vi ses.
                Sur för att 1-åringen äter en del mat med händerna och kommenterar det heeeela tiden,
                Påpekar att jag inte sätter upp mitt hår, att 5-åringen behöver hjälp med att borsta tänderna etc.

                På semesteen tryter mitt tålamod och hade jag behövt hänga med mamma hela tiden hade vi aldrig mer kunnat umgås.

                Men som sagt, både de och vi gör saker själva, och sen tillsammans.
                Ngn dag åker vi o vadar själva, och ibland går de på loppis ibgranbyn etc.

                Herre gud, man måste inte stå ut med vad som helst.
                Bra att ni sa ifrån.

                  Men gud, du satta spiken på det. Så är det EXAKT i ett nötskal. Det tär ju på ens krafter och det handlar inte om att man är otacksam eller utnyttjar någon. Men för att ha en funkande sund relation måste man absolut göra något själv ibland.

                  Ja, besöker man föräldrar med boende/sommarboende på annan ort i vuxen ålder, alltså man bor hos dem i flera dagar, så är det bara normalt att inte vara tillsammans med dem varenda vaken minut. Så har det varit för mig och min syster och så var det även med mina föräldrar när vi besökte far- och morföräldrar, det minns jag mycket väl. Det är nog väldigt vanligt. Det är inte att ge föräldrarna ”silent treatment”.

                    Det är ju skillnad på om det varit planerat så hela tiden eller om det sker efter en konflikt. Är det en reaktion på en konflikt är det inte en rimlig reaktion.

      Jag tycker någon annanstans i alla fall första semestern. Annars finns det risk att ni spär på schismen och jag antar att ni vill ha en relation med dem i framtiden, det blir väldigt demonstrativt att åka till samma ställe och din man vill ju inte det. Sen om man åker till samma ställe hela tiden hittar man ju aldrig nya pärlor, våga testa något nytt.

      Det beror väl på – om ni kan åka till samma ort, med eget boende och umgås på dagarna eller kortare stunder så är det väl en perfekt kompromiss? Om ni tänkt åka dit och glatt berätta det, räcka ut en hand alltså. Annars kanske annat ställe om det kan bli grinigt i efterhand

        Håller med dig, att åka dit och bo i ett eget hus men umgås lagom mycket är en bra idé.

        Att åka dit som en del av ett statement i konflikten däremot är en dålig idé.

        Det är påfrestande att bo under samma sak och leder ofta till konflikter. Ett bra sätt att undvika det är att helt enkelt inte bo under samma tak, om man kan slippa.

        Håller med dig, att åka dit och undvika svärföräldrarna är en no-no.
        De åker dit, äter middag tillsammans, hittar på något kul med barnen och sedan kan de dra sig till sina respektive boenden.
        Det bästa för alla och håller traditionen vid liv.

      Jag har lite samma sits men för oss räckte det med att bo ihop en gång för att inse att det inte fungerar att vi bodde ihop. Så nu hur vi ett eget boende där och hälsar på föräldrarna vissa dagar och kvällar men sköter oss själva. Inga konstigheter. Så klart önskar jag att vi hade kunnat bo ihop och varit så där lyckliga hela familjen som man ser andra. Och det hade varit mer fördelaktigt ekonomiskt. Men nu är det tyvärr inte så men vi älskar alla att vara där.

      De vill nog inte heller ha något drama och vill väl ha en förutsägbar semester i lugn och ro. Låter som att ni inte direkt ”löst” problemet med deras tillsägelser så för allas skull är det nog bäst att ni inte bor ihop. Ibland går det ju inte att komma överens helt och ska man spendera en vecka tex tillsammans så blir det ju ohållbart även om besök över dagen funkar. Jag hade nog antingen valt något helt annat ställe alternativt om ni åker till samma ställe så kan ni ju föreslå att ses där några gånger medan ni är där? Men om det handlar om att visa att ni minsann osv alltså då hade jag hellre valt ett annat ställe.

      Tycker det nästan vore lite barnsligt att åka dit just nu. Passa på och åk till något nytt ställe, se något nytt.

      Tack för alla svar, som alla säger samma sak…
      Jag kände bara att som inte ska bestämma över oss…
      Men i och med det, hit me, med tipps på semester, gärna Spanien eller Italien, där det är lite varmt i oktober. Gärna nära till stad och strand. Vi gillar nämligen att även utforska restauranger och inte bara lekplatser 😉

        Men hur bestämde de över er? Genom att inte bjuda in er igen? Ni får ju åka vart ni vill men var det ni själva som tog avstånd från dem så låter det ju som att det var rätt ömsesidigt att inte semestra ihop?

        Dom kan inte bestämma över er men dom kan ju bestämma över sitt hem. Och Spanien & Italien har så enormt många semesterparadis som liknar varann, finns ingen anledning att kissa revir.
        Jag hade inte accepterat att nån hackade på min uppfostran, men jag hade heller inte accepterat att mina barn skitade ner hos nån annan och heller inte att nån kom hem till mig och levde rövare när jag öppnat hemmet åt dem.
        Förstår att det inte funkade 😂

      Åk någonstans dit ni älskar!

      Jag vet inte om ni förväntas förklara er men stunt samma: åk bara och ”skyll på” längtan efter sommarvärme.

      Äh tycker inte det ni gjorde var fel. Man ska vara försiktig med svärföräldrar som lägger sig i ens uppfostrande med förmanande och goda råd ingen bett om. Som föräldrar borde dom veta bättre oavsett sonens ålder. Jag tycker tvärtom att hans svärföräldrar låter väldigt omogna. Dessutom straffar dom barnens upplevelse. Men visst deras hus och jadajada men jag hade nog kastat dom 🙂 Man behöver ikt sådan föräldrar i sitt liv. Inget semesterhus i världen kan förändra sådant haha.

      Tycker Anonym 20:56 låter vidrig 🤢 Säkert någon utav svärisarna och heller ingen man vill ska ingå i ens familj. Nej usch. Alldeles för partisk direkt utan att läsa vad du faktiskt skriver. Säkert kände den igen sig och också blev kränkt 😉

      Har ni reflekterat över att de kanske har en poäng?

      Åk någon annanstans och skit i dem.

    God kväll. Jag har ansökt om 25 % sjukersättning hos Försäkringskassan. Jag har sedan tidigare 25% sjukersättning; men nu behöver jag alltså ansöka om sammanlagt 50%
    Försäkringskassan bokade en telefontid om en månad och sa att de alltid ställer en del frågor när man ansöker om sjukersättning. Det gjorde dom säkert vid min förra ansökan också men jag har glömt vad det var för slags frågor, så jag undrar om det är någon som vet?

      Ja, de undrar väl varför du inte kan jobba?

        Det framgår klart och tydligt av läkarintygen. Det är inga sjukdomar som går att fejka på något sätt.

      Det viktigaste är nog hur det går ut över din funktion, dvs varför konkret du inte kan jobba

        Är inte det läkarens uppgift att förklara det?

          Läkarna skriver i sina utlåtande men fsk vill ändå höra från personen hur, vad man nu lider av, hindrar en konkret från att arbeta 100%.

            De vill ju typ att du bekräftar de läkaren har skrivit fast med egna ord. ”Jag klarar inte av mitt jobb som X för att jag måste gå mycket och pga mitt brutna ben så kan jag inte de. Arbetsuppgifterna är att jag ska gå runt till X Y Z för att göra detta och detta. Det förhindras av min skada/sjukdom”

      Är det skillnad på sjukersättning och sjukskrivning? Jag är just nu sjukskriven på 100%. Har varierat mellan 25%, 50% och 75% senaste åren. Aldrig fått den typen av samtal och då är jag sjukskriven pga psykiska orsaker och något som inte går att bedöma objektivt utifrån fysiska fynd.

        Sjukskrivning är tidsbegränsad medan sjukersättning är det man brukade kalla för sjukpension, alltså permanent beslut tillsvidare.

          Ok då förstår jag om processen är annorlunda.

      Jag har hel sjukersättning och samtalet handlade mycket om hur min vardag ser ut och hur mycket jag klarar av. En del av rehabförsöken avhandlades också.

    Nu kör vi! Vart är vi på väg?

      Fortfarande mot fördärvet.

        Fel

      Rätt upp i fekalieröret.

        ?

        Kul

        Lewis är verkligen tråkigast samt mest humorbefriad i detta kommentarsfält. Kanske till och med lite menlös?
        Trevlig fredag alla ❤️

          Kiss och bajs är alltid kul… eller

          Det var snällt sagt.

            Jag försökte inte vara snäll bara ärlig 💜😻

              Aha en sån där ”ärlig” person ingen uppskattar.

                Jag uppskattar gredelin mycket mer än kiss och bajshumor.

                  Vad bra, då kan ni två sitta och skriva taskiga grejer till varandra i stället för att hacka på andra

                    Tycker inte det var elakt. Jag håller med om att det är humorbefriat att tycka att bajs är kul efter att man fyllt 8.

                    Men du kan väl sitta med lewis och dra pruttskämt då.

                    Taskigt tycker jag det inte är att säga att någon inte har humor och är tråkig. Din tröskel verkar bara vara låg helt enkelt.
                    Jag tycker det är en helt vanlig samt okey sak att utrycka😊

                      Du tycker inte att det är oskönt att kalla folk för humorbefriade och menlösa? De flesta skulle absolut uppfatta det som en förolämpning. Väx upp.

                      S, just nu framstår du som en som mest vill tjafsa. Också en rätt så oskön typ.

                      Nej, S framstår som en person som säger ifrån när någon är elak mot en annan människa. Fler borde vara som S.

                      Tantis; Bara för att du är ensam och ful.

                      Hahahaha

          Tycker han är rolig 😊

            Bajs! Haha

          Tackar tackar, fina ord.

        Undrar hur det kommer kännas 🤣

        Vad ska du dit upp och göra?

          Äh, lyssnade på podden Flashback Forever och drog en referens därifrån.

            Kände att det var nåt med flashback men kunde inte sätta fingret på det. Roligaste podden btw, lyssnar alltid med ett glas vin i min badbalja och vrålskrattar.

              Ina hos Carina Bergfeldt i detta nu, härlig
              människa hon är! Kul blandning av personer i programmet, men så blev det ”hack i skivan” här, då de hade ett inslag med PW & Bauer i deras gigantiska hus, där PW givetvis fnissade tillgjort i höga C..Man slipper fn inte undan nånstans.

        Skita(!) inte ner min tråd tack. Starta en egen bajstråd ni som tycker att det är kul.

          Det tåget har redan gått.
          Men vart var vi på väg då?

            Lund

    Någon som bor i Luleå och har koll på den nya pop upen med jul och nyårssaker?

      Anna-Stinas aka Gizmolinas?

        Ja spännande att öppna 2 dagar före jul när det är julsaker som ska säljas. Och ingen verkar veta något. Ingen marknadsföring. Och man måste dma för att få komma dit. Hur många följare har hon i Lule?

          Du kommer från Luleå eller i närheten. Det märks. Missunnsamhet och avundsjuka är anledningen till att de flesta flyttar därifrån. Skål!

            Snark.

            Snacka inte skit om norrbotten ❤️

            Mycket typiskt norrbottniskt.

      Nej, berätta mer!

    Hur har ni det i julstöket?
    Själv ligger jag på soffan och dricker julmust. Maken bakar vörtbröd och gör köttbullar till julafton parallellt. Skäms nästsn över att jag är så lite involverad i julmaten 🙈 Ska gå och ge honom en whiskey tror jag och sen slå in de sista klapparna till barnen. God Jul! ⭐️

      Stökar inget alls. Ska till min syster på en lugn julafton. Vi ska inte ens äta julmat, vi åt med våra jobb i dagarna och är nöjda med det. Skönt med lugn ledighet.

      Har precis slagit in alla julklappar utom en som färdigfixas imorgon. Ska göra två sorters julgodis nu och imorgon blir det även saffranskaka. Jag började julstöka för två timmar sen och bör ha fixat allt + packat ner resten av lägenheten till imorgon kl 15😊

        Rätt ok, klä granen imorgon, dammsuga, bädda rent och få upp julgardiner i sovrummet (har inte kunnat förrän nu). Sen göra fruktsallad, saffranskaka (Silviakaka med saffran i smet och glasyr, rekommenderar), slå in julklappar. Svärföräldrarna vill komma och leka med sonen imorgon också. Men sen är vi redo 😃😃😃. Älskar att jag i år inte kommer göra janssons aldeles för sent in på natten och faktiskt har lyckats rätt ok med planeringen 😎.

          Lite less på att det jag skriver så ofta hamnar fel 😫😫😫

      Rätt bra, köpt en liten halvgran som är klädd, det är mysigt. Borde slå in julklappar men danska Bachelorette har mig i ett fast grepp.

      hade julklappar klar för flera veckor sen. allt klart, så ingen stress här. idag handla jag lite mat. lugn kväll framför på spåret. Köpte gran i nov men har inte mkt pynt. jul med barn och familj 🎄😍⭐

      Jag har valt att fira jul själv i år, just nu känns det som ett riktigt bra beslut. Bra där hjärnan 🤝🏻

      Och detta innebär att julstöket = noll, i princip. Är klar med det julpynt jag vill ha framme, ska dammsuga imorgon samt göra saffranskaka. Det blir att följa Cyklopernas lands uppesittarkväll.
      Går sedan i ide under juldagarna, ska käka lite julmat i soffan, se massa film och bara vila.

      Jag önskar er alla en god kommande jul, hoppas den blir fridfull ✨

        Har du bestämt vilka filmer du ska se på? 🙂

          Haha känner mig så torr och icke-spontan nu men jag har gjort en liten lista, filmnörd som jag är. Ej fastspikad.

          Ska se;
          – Love Actually (givet så här års)
          – Stromboli (Ingrid Bergman-film)
          – se om Paddington
          – Maurice (en ung 80-tals Hugh Grant 😌)
          – valfri finsk rulle av Kaurismäki
          – Aftersun
          – Heathers
          – Den där relativt nya Bowie-dokumentären

          … Det kan lika gärna sluta med att jag klämmer en Gift vid första ögonkastet-säsong från USA eller dylikt. Eller att fokuset helt blir på julfilmer, vem vet 🤷🏻‍♀️ ett mycket spännande liv man lever.

          Krya på dig, såg att du var sjuk!

            Haha min mammas sambo gillar kaurismäki och jag förstår absolut inte varför 😆 trodde inte att det fanns en till på denna jord som frivilligt såg dom😅

              Har bara sett en Kaurismäki än så länge å den var inte så pjåkig, den var sådär härligt tortftig i sin torra, gråa kulör. Vi får se hur det låter efter julafton 😁

            Bäst att göra en lista i förväg tycker jag, annars kan det för min del ta minst en timme att ens välja en film när jag väl känner mig sugen på att se en 😅

            Tycker det låter som en mysig, lugn och skön jul:)

            Tack så mycket 💕

      Jag ligger i soffan, hostar och snorar 🙃 har inte ens köpt alla julklappar än, tänkte jag skulle göra det i torsdags och idag men blev sjuk tidigare i veckan. Vet inte vad jag ska göra..

      Nommer jag lära mig till nästa år att vara ute i god tid? förmodligen inte, men hade ju varit bra att lära sig något av detta 😅

      Jag har paketerat alla paket, blev 28 stycken (barn, make, gudbarn, släkt osv) i år och nu är jag helt slut 😅 tur finns vin och Netflix! Imorgon lite smått fix och städa och sen är allt klart!

      Mannen lagade precis sista matlådorna till sin mormor & morfar (de önskar matlådor då de har svårt för att laga mat pga måendet) och sen slog vi in barnens sista paket.

      Firar jul både imorgon och söndag så nu är allt klart 🙂 aldrig varit ute så här sent med att slå in paket haha

      Noll stök här tack och lov. Ska bara chilla med chips, julmust och Home Alone på julafton.

      Och så klagar kvinnorna över att de behöver göra ALLT. Han är värd mer än en Whiskey😉

    Kan man köpa Elf (sminkmärket) i Sverige?

      Har sett på Lyko för flera år sen 🤔.

      Kanske Eleven eller parfym har?

      Vet någon om elf finns i butik?

        Fanns väl på Åhléns förr???

        Fanns förr på stora Ica Maxi’s!

      Jag såg att Hennes & Mauritz har elf, på nätet.

    Har någon fått sitt namn intatuerat på sin partner? Alltså att t.ex. din kille tatuerat ditt namn på sig. Hur kände du då, smickrad eller förfärad eller annat?

      Min kompis har. Hon tyckte det var ganska töntigt, för det kan ju ta slut. Vilket det också gjorde….

      Hade tänkt ge ett roligt svar men sanningen är att jag hade blivit ganska äcklad. Dels pga mina känslor för tatueringar, dels för att jag skulle ifrågasätta personens bättre vetande.

        Äcklad av tatueringar? Året 2023? Vad märklig känsla att bli äcklad av det? Så många som är tatuerade idag.

          Men det är fortfarande fruktansvärt fult, sorry alla

            Håller med dig. En kille med tatuering går bort direkt för mig. Direkt.

            Som jag håller med, för mig är tatueringar lika med dålig smak samt att man är lite korkad. Åtminstone har man haft dålig smak/varit korkad just den perioden i livet. Typ alla tatueringar är sunkiga.

              Jag är ganska tatuerad och du har helt rätt: jag hade annorlunda smak på den tiden, inte dålig men annorlunda pga väldigt ung. Sen ser jag mig själv som rätt korkad/trög faktiskt 😅. Men jag är å andra sidan ganska humoristisk och har stor empati för andra människor. Min fråga: kan du se förbi tatueringarna och ändå tänka positiva tankar om typ såna som mig? Eller är man helt utdömd för gamla synder?

                Alla blir ju dömda för sitt förflutna hela tiden. Tatueringar skaffar man vanligtvis efter 18, men vissa kanske skaffade tatueringar runt 16. Visst, alla var vi unga och dumma men miljontals 16 åringar låter bli att tatuera sig så det säger mycket om någon skyller på ”ung och dum”. Är man över 18 år då är det ännu värre.

                Egentligen är det inte själva tatueringen som är problemet. Det är bristande konsekvenstänk, fall för grupptryck, impulsivitet, ansvarslöshet och barnslighet som är avtändande: tatueringen är bara en röd flagga som varnar för dessa egenskaper (och så är den ful).
                Det är sällan människor som besitter de negativa egenskaperna ovan faktiskt mognar ifrån dem helt. De finns alltid lite kvar och för mig är dessa drag oerhört avtändande och svåra att handskas med. Jag levde på motsatt håll: arbetade, pluggade, hobby, städade, satt barnvakt, hjälpte till mamma ekonomiskt, gick på syskons utvecklingssamtal och var väldigt mogen för min ålder (redan vid 16 års ålder dvs).
                En människa med tatuering är tyvärr helt utdömd från start. Sen kan man ju falla för en extremt driven, mogen och ansvarstagande individ utan att veta att denne har tatueringar…men har inte sett någon sådan (arbetar på en väldigt seriös och respektabel arbetsplats, ingen har (synliga i t-shirt/short) synliga tatueringar. Men på ICA har varannan arbetare tatueringar. Dum jämförelse men ser ett mönster.

                  Så om man jobbar på Ica o har tatueringar är man en sämre människa än om man är icketatuerad o har ett ”respektabelt jobb”? Hittills tycker jag att det är du (som verkar vara otatuerad) som är fördomsfull och en rätt trist människa. Skönt att alla inte är som du.

                    Inte jag som skrev det långa inlägget men sämre människa generellt behöver absolut inte stämma. Däremot kan personen vara en sämre potentiell partner sett till inkompatibilitet.

                    Jag är fördomsfull och hittar mönster som stryker min fördom: oseriös människor klottrar på sin kropp.
                    Seriösa människor förstår att människor är dömande till naturen och gör allt för att inte stämplas som oseriös/omogen/ansvarslös/impulsiv.
                    Så ja, jag står vid min åsikt men jag förstår också att detta inte är något alla håller med om.

                      LOL

                  Herregud 😂

      Min farfar hade ett kvinnonamn inuti ett hjärta på armen men vet inte vad hon kände men farmor tyckte nog det var måttligt kul fast hon vande sig väl någon gång under de första åren av deras långa äktenskap. Men jag störde mig på att det inte var farmors namn i hjärtat på hans arm 😅

      Elin Molimentis kille gjorde väl det på ena bröstet, när de inte varit tillsammans alls länge vill jag minnas? Tyckte det var så cringe och sjuk red flag😅

      Ja. Min då blivande man tatuerade in mitt namn dagen innan vi gifte oss. Namnet finns i en låt vi älskar och dessutom dansade bröllopsdans till. Han har hela låttiteln tatuerad.

      Har inget negativt att säga eller känna. Känner bara värme när jag ser den eller tänker på den.

        Låter fint 💖

        Vilken låt?

          I still haven’t found what i’m looking for..

            Vi fattar att du är ensam och ful Lex utan modet att ge ditt namn och träda fram med ett ansikte haha. Du bör fortsätta leta 😉

          For Emma, forever ago

      Livet är långt och man går igenom så många faser och så många förändringar. Pga detta skulle jag aldrig tatuera mig.
      Inget är permanent och därför känns tatueringar onaturliga för mig.
      Mina barns namn skulle jag kunna tatuera men det behövs inte för de finns för evigt i hjärta och sinne.

        Tatueringar är permanent och inget för dig säger du. Och så har du barn… 😄

          Trist att du inte vet skillnad på en tatuering och barn 🙁

            Vet att båda är permanenta. Lättare att ångra en tatuering dock, påverkar inte ens liv så mkt heller 😄

      Jag såg världens roligaste tatuering en gång. Det var på ett vattenland i Thailand, så den måste bara varit äkta (iaf vattenfast). Hela bröstet var tatuerat och texten mitt inne i tatueringen var ”your name here”

        Alltså jag och barnen satt i samma bubbelpool som han

    Vill dela med mig av några punkter som hjälpt/hhälper mig att må bättre, av decinner av deprissioner och annan psykisk ohälsa.

    1.
    Instagram,facebook och andra sociala medier, scrollar jag en gång morgon en gång på kvällen. Ger enorm njutning brukar koka en kopp te och kika igenom.

    2.
    En promenad om dagen oavsett väder

    3.
    Försöka äta på fasta tider och äta riktig mat. Dvs ej hoppa över måltider, för att man ska äta gott på kvällen. Ät middag fast fredagsmys är inplanerat

    4.
    Sluta tänka ”allt eller inget” ibland blir de kakor för ”mycket” för de är gott, det behöver ej resultatera i hetsätning.

    5.
    Försöka sova/gå upp samma tider. Plus/minus 1-2

    6.
    Sluta nätshoppa se njutning att kunna ”klämma”och känna, vara i den typ av sociala miljö. En väldigt viktig punkt för mig personligen då jag varit skuldsatt pågrund av att jag nätshoppat när jag haft ångest.

    7.
    Träna styrketräning/rörlighet 10-30 min om dagen hemma eller gym. Konturnlighet viktigare än prestation. 20 squats framför spisen är bättre än inget, lite stretch av nacken i bilen tex. En början till trängsglädje och få in det i vardagen och investera i sig själv. Jag är viktigt och min hälsa.

    8.
    Tagit bort netflix och andra streamingstjänster. Börjat se tjusningen i att följa program på tvn längta och planera in gör att jag uppskattar det mer. Plus slipper göra massa val att välja film/serie i oändliga utbud. Plus all inaktiv tid man besparar sig själv

    9.
    Gör mig ”respektabel” varje morgon det har inte bara med smink att göra. Att göra sig lite extra fin i håret ha sin favoritklänma, sätta på sig finare örhängen smörja in sig en skön kräm, färga ögonbrynen etc. Känner man sig fräsch mår man oftats bättre.

    10.
    Viktigaste punkten är att det inte behöver vara perfekt, för livet händer! Saker ändras, man kan inte kontrolla allt, så försöka att inte döva ångesten med mat/shopping/mobilscrollande etc.

      Jättebra tips!! Märks att det är mycket både tanke och praktik bakom dem 💪✨

        Gått igenom cancer och nu är sjukskriven för utmattningsdepression, känner inte igen mig själv. Den glada starka positiva människan är död och allt känns så förbannat tungt och så less på ha ont i kroppen och huvudet känns som en tung seg gröt, blandar i hop tider och kommer inte i håg vanliga enkla saker! Åkte hemifrån med kyckling i ugnen i går, börjar bli läskigt detta. Tips mottages med folk som varit i samma sits.

          Postade fel 🙄

        Ja. Dom tipsen behöver nog många när psykiatrin blir privat och money talks.

          Jag går till en privat psykiatriker och han påtalar i princip allt ovan varje gång vi ses. Ser inte hur det på något sätt står i motsats till varandra.

          För att du tycker att den kommunala psykiatrin är så bra då eller🙄 Har du varit inlagd någon gång?

      Ser att jag stavat fel på flertal ställen. Hoppas budskapet når fram ändå trots att de sticker i ögonen hos många😇

      Gällande punkt 1, 6, 8 och 10 hade jag och sambon en diskussion häromdagen gällande internet och psykisk (o)hälsa.
      Både han och jag spenderar orimligt mycket tid framför skärmar varje dag, dels för att vi båda har skärmjobb (han programmerare, jag support) och för att vi bägge två gillar underhållning via skärm i form av spel, film/serier/youtube, bloggar o.s.v. Känns som att jag spenderar majoriteten av mitt liv med dator/mobil och börjar tröttna rejält.

      Jag är helt övertygad om att världen hade varit en bättre plats, och att folk hade mått betydligt bättre utan internetuppkoppling i den utsträckning som erbjuds idag. Är själv född -84 och när jag var i 20-års åldern hade jag inte ens internet hemma. Hade bott hemifrån i 5 år innan jag skaffade mobilt bredband, och det gick hur bra som helst. Hade kontakt med mina vänner på ett helt annat sätt för vi ringde varann, skickade sms eller träffades. Inte som idag då ingen har tid utan man hörs på messenger ibland.
      Hade lätt valt ett liv helt utan internet om det hade gått!

        Klart alla hade tid i 20årsåldern 😅😅

        Intressant reflektion. Visst är det en ögonöppnare när man inser hur mycket tid man lägger på skärmar och hur bra man faktiskt klarade sig utan det förut. Jag är född 87 så minns också hur man umgicks mer, hur man kunde sitta och bara passivit vänta på bussen. Nu är hjärnan ständigt uppkopplad. Saknar tiden där man längtade till att de skulle bli onsdag och man fick se sitt specifika program.

        Känner också samma ang kompisar jag är mammaledig just nu och många av mina vänner. Men ändå ses man knappt utan man hörs via sociala medier men när man väl ses har man jättekul.

        Jag tror att man har ”för” roligt hemma man kan underhålla sig på ett annat sätt därför är de mer bekvämt att vara hemma och titta youtube/serier än umgås med sina vänner de är lite längre transportsträcka liksom går åt mer energi. Helt säker på att hade man haft mer tråkigt hade man sökt sig mer utåt till vänner och andra sociala sammanhang.

          Jag håller med men inte helt. Mina stora barn (18 och 20) är uppvuxna med mobil och dator och är ständigt uppkopplade. Men jag upplever att de har bättre kontroll över sin mediakonsumtion än jag. De pluggar båda hårt och använder datorn ihop med fysiska skolböcker, min son umgås och spelar fifa och minecraft med vänner och flickvän i England som om hon vore i samma rum fast genom facetime och vid sin dator. Han träffar ofta sina vänner på stan eller hemma hos någon, mest i gäng vid födelsedagar med övernattning. Så jag tycker faktiskt inte att uppkopplingen påverkat honom negativt, han är så kompatibel med det så han och jag kan lätt föra samtal ändå, ofta i trepart med flickvännen via facetime (han översätter men hon har börjat plugga svenska på duolingo). Ska tilläggas att vi alltid sitter snett emot varandra vid det stora matsalsbordet, jag hade tyckte det var bra trist om han satt på sitt rum (där han inte har plats för skrivbord, men det har han hos sin pappa). Min dotter gillar det sociala, riktiga livet med parmiddagar hemma och att göra utflykter med pojkvännen, så livet utanför internet är ändå viktigast för henne. Min pojkväns dotter är bara tio och hon älskar att fråga google om fakta och det verkligen boostar hennes nyfikenhet. Hennes syster är tyvärr fast i sociala jämförelsemedia och har svårare att plocka fram det bästa ur internet. Här är det svårare att guida henne eftersom hon inte har samma frikopplade nyfikenhet på världen. Någon med tips?

      Bra tips! Shoppingen håller jag med om, jag har varit motsträvig och inte handlat kläder och prylar online, bara typ flyg, hotell och konsertbiljetter. Tom biobiljetter gillar jag att köpa i luckan och diskutera bästa sittplatsen, men framför allt handlar det just om att gå runt och titta, känna, fråga personalen, pröva såklart om det är kläder. Jag har aldrig sett modellig ut i kroppen så jag måste alltid prova så att det går över bysten etc. Jag ska verkligen hålla fast vid detta känner jag! (bor inne i stan så det är enkelt). Nu bor jag inte i Sverige längre så kanske är det enklare och framför allt roligare att småsnacka med personal här.

    Terapi för att sluta vara kär i en person som man i princip varje dag måste interagera med, finns det någon bra metod?

      Lär känna personen ordentligt och försök ta av de rosa glasögonen, kärkänslor får ofta bränsle av att man inte känner personen så bra och fyller i luckorna med ihopfantiserat fluff. Eller tänk vetenskapligt på det dvs att kär bara är ett kemiskt läge producerat av din hjärna för att främja fortplantning.

        Ju mer jag lär känna personen desto mer kär blir jag. Så just den metoden funkar inte riktigt.

          Men det andra förslaget då? Att tänka på det vetenskapligt? Sedan skulle jag också rekommendera att försöka träffa någon annan. Inte kasta dig in i något, men dejta lite, försök se dig om efter andra möjligheter.

      Nej🤦

        Typiskt! Hade betalat vad som helt för hjälp. Är ju helt outhärdligt.

      Försök hitta några red flags. Typ vilket parti röstar de på? Är de religösa? Källsorterar de (miljömuppar) eller tar de bilen till jobbet (klimatförnekare) ?

        Ja politiskt är vi relativt långt från varandra vilket skulle kunna vara en sak att haka upp sig på.

        Är man miljömupp för man källsorterar 🙁

          Det handlar om att leta fel och dra det så långt som möjligt. Typ jag hade kunnat leta fel i din kommentar nu. a) förstår inte, b) deppig kommentar, c) använder depp-smileys, d) tar allt för seriöst! e) jag spenderade minuter på detta ge mig tillbaka min tid

          Typ att tänka som en tonåring.

            Haha jag tog det verkligen inte seriöst, hence the halvledsna emoji

          Och när du säger det, jag blev kallad ”jävla miljönisse” av ett ungdomsgäng av jag cyklade förbi i somras 😀

      Säg att du är ”kär” i honom då fegis? Vad ska vara så förbannat svårt?

      Tänk såhär annars;
      Han kommer säkert inte vara något att ha ändå. Han runkar säkert till porr och drömmer om andra tjejer, än dig, småtjejer. Hans kuk blir hård varje gång han ser en förbjuden fantasi (den handlar inte om dig, har säkert aldrig gjort och kommer aldrig att göra) Dessuton alla män är ju i princip pedofiler ändå. Du skulle nog inte bli mer än en töm och glöm brud han tycker synd om och därför slösar lite tid på.

      Tänk också hur ful du är och hur skittrist han är. Det är kul nu, men det är ingen seriös framtid. Han har säkert fler tjejer han leker med 😄

    Jahapp. Ska bli kul att se om någon bryr sig om mig på julafton eller om jag måste bryta kontakten med någon även denna julen. Jag sitter ensam på julen (min familj är död) och ingen bjuder in mig. Förra året så bröt jag kontakten med min ”bästa” vän pga att hon inte bjöd mig, året innan bröt jag med en annan ”vän”. Jag ber dom dra åt helvete (på julafton), blockerar och ghostar. Om det hade varit vice versa, om jag hade haft familj så hade jag bjudit in den ensamma vännen, man bjuder in en ensam person helt enkelt. Det verkar som att jag kommer få be min nya kärlek att dra åt helvete den här julafton, jag har fått lite lös kontakt med en man. Han har inte ens frågat vad jag ska göra på julen, trots att jag har frågat honom och frågar om hans barn och vad de har önskat sig i julklapp osv, men ingen fråga tillbaka om min julafton, så det bådar inte gott, jag tror att det blir han som ryker denna julafton.

      Om du gillar att trolla. Är det inte mer effektivt att byta alias varje gång?

      Tycker dom som inte bjuder in ensamma är inte bra människor. Roligast hade ju varit att bjuda ner många till värmen med flyg och mat som ingick.

        Rimligt hade ju varit att berätta dina känslor för människor så dom får en ärlig chans att bemöta dessa. Den enda som skadas av att du blockar människor är du själv. Är otroligt fegt att bara lämna relationen, människor är inte tankeläsare alla vet inte vad du tänker, känner eller förväntar dig och alla tänker inte likadant

          🚀

      Ja men bryt du kontakten. Det blir nog bäst för alla. Om du på riktigt förväntar dig att en man du har ”lös” kontakt med ska bjuda in dig på julfirande…

      Tycker du ska be alla dra åt helvete direkt i förebyggande syfte redan i november nästa år så det är avklarat före jul. Ensamjul är bäst.

      Hmm kan man förvänta sig att bli medbjuden att fira jul? Är din vän bortbjuden kanske det inte bara är att bjuda med dig. Kan finnas många olika anledningar. Känns som du har taggarna utåt och kapar relationer för skydda dig själv. Försök bemöt känslorna och prata med din vän om det finns plats för dig med?

        Det är ett troll

      Men Lina, ska du trolla så får du ändå hålla dig till en story. Du skriver ju alltid att du inte behöver någon man och är singel, alternativt att du är homosexuell. Skärp dig, lite grann får man väl anstränga sig även som troll?

        Hon skulle väl flytta till USA för en man i fängelse nyss också?!

    Hur ska man tänka?

    Jag vill inom ett par år ha barn, min sambo vill dock inte ha barn nu och vet inte om han vill de i framtiden heller. Ändrar han sig med åren tro? Vad säger erfarenheterna

      Respektera hans val och gå vidare.

      nej. gör slut nu o respektera era val båda två

      Min man (då sambo) var inte säker på om han ville ha barn. Jag var då tvungen att bestämma mig, sambon eller barn. Bestämde mig att sambon var viktigare. Ett år senare ville han ha barn och det har vi nu!

      Ålder?

      Har en erfarenhet av en kompis som är kille som inte ville ha barn och han ändrade sig inte, han och tjejen fick göra slut. Hon har ett barn nu och han vill fortfarande inte ha.

      Vem av er förlorar mest på att ”hålla ut”?
      Du förlorar ju möjligheten till barn. Han förlorat inget. Antingen vill han inte ha barn men vill ha dig – han vinner.
      Eller så vill han inte ha barn tills han en dag om 20 år plötsligt måste ha barn men du kanske är för gammal då- då dumpar han och han vinner.

      Med vinner menar jag inte som i en tävling utan mest vem som offrar minst.
      Han kan skaffa barn långt efter att din fertilitet vinkat adjö, men du har bara ett kort fönster. Du måste vara säker på att du verkligen älskar honom tillräckligt för att avstå barn och i beräkningarna ska du beakta eventuell separering och död (är du villig att ge bort din fertilitet till honom även om han kanske dumpar dig när du fyllt 43 år?).

        Fan vad svårt det låter när man hör dig, som kvinna vill man verkligen ha barn i en viss ålder, hormonerna är för starka för att hålla emot. Jag har en kompis som erkände att hon slängde p-pillren utan att säga det. Det tog det slut efter några år, men jag undrar om det inte varit ganska vanligt genom åren.

          Va, långt från alla!

      Jag väntade på en man som inte ville ha barn och inte visste om han ville längre fram heller. Jag tänkte att han skulle ändra sig. Nu sitter jag här 35 år gammal och singel och försöker att inte bli bitter över att det kanske inte blir några barn för mig för att jag ”slösade” åren på honom. Du gör som du vill, men utgå från att han inte ändrar sig och överväg noga om du tycker att relationen är viktigare än barn.

        en bekant till mig väntade 4 år
        killen ändrade sig inte då han hade 2 vuxna barn

        hon har lagt 300.000 kr på IVF. men sitter singel o barnlös 46 år gammal i en förort.

        tyvärr är det få som ändrar sig.

        vänta inte.

          Åååhhhh neeeej, i en förort?!?! L O S E R!
          😂😂😂😂

      Skulle säga att åldern är en viktig faktor här. Är ni sådär 18-20 år så är det inte konstigt om han inte vet om han vill och om hans umgängeskrets inte har barn nu så kommer han ju få leva ett helt annat liv, hamna lite i ofas liksom, han kanske måste ge upp vissa drömmar och i ung ålder kan det ju vara rent praktiskt saker som skaver, kanske man vill utbilda sig, kanske få det bättre ekonomisk innan man ens tänker tanken. Är han 30+ så borde han ha landat lite mer i vad han vill i livet men det är ju inte konstigt om han inte funderat över det så mycket och kanske behöver lite tid för att landa i tanken och så. Börjar han närma sig 40 hade jag sagt att han får ett halvår på sig att ge dig ett svar, kan han inte ens bestämma sig då så är han troligen inte så sugen, även om han kommer med ett ”ja men om ett par år så…”

      Förmodligen kommer han inte ändra sig. Det är inget du kan räkna med iaf.

      Näää jag hade aldrig accepterat ett sånt svar. Hade gjort slut. Men barn var väldigt viktigt för mig, så jag har alltid varit snabb i mina relationer att fråga om det. Ingen idé att inleda något med någon som inte vill samma sak som jag.

        Vaddå acceptera, han är bara ärlig?

          Försöker du tolka allt fel eller vad?

            Va, nej? Ser inget fel i hans svar bara, han svarar väl utifrån sig själv?

              Ja och det är upp till partnern att välja om man accepterar en relation utan barn (stannar) eller inte (lämnar och träffar någon som vill det). Det handlar inte om att ändra honom utan vad man för sig själv accepterar.

                Ja det är klart, man måste göra ett val med vad man kan tänka sig. Men personen skrev att den inte skulle acceptera svaret, trodde den menade att det var ett dåligt svar, att han behöver säga ja eller nej.

                  Nej det var inte så jag menade, vilket framgår om du läser resten av min kommentar

                    Det lät så.

      Vilka erfarenheter har ni av skälen till att killen inte vill ha barn? Är det någon slags osäkerhet eller rädsla som kommer leda till tillräcklig säkerhet med tiden, eller är det tydliga skäl såsom ekonomi, som kan komma att ändras?

    Jag kom tänka på boken Pojken och tigern av Lars Westman som jag läste i skolan. Den finns inte på mitt bibliotek. Vet någon vart man kan läsa den online gratis?

      Åh nej varför vill du läsa den? Kommer ihåg att jag hatade den haha. Har ett lager på jobbet (skola) i ett förråd som inte blivit rensat på x antal år 😂

        Jag tror det måste vara den första boken jag läste utan mina föräldrar. Kommer ihåg att jag älskade den, plus att jag också hade en röd katt. Det är ett fint barndomsminne

      Har du frågat bibblan om du kan göra ett fjärrlån?

        Nej, ska faktiskt testa det. Tack för idéen!

      Ifall du har ett universitet-/högskolebibliotek i närheten så kolla även i deras system, icke-studenter brukar också få låna på lärosäten.

      Annars kan fjärrlån vara ett alternativ som person an ovan mig skrev.

      Hoppas att du får möjlighet att läsa boken igen!

      Åh jag ääälskade den, så mysig bok!

      Tips är att kolla på libris sida, där kan du söka upp boken och se om den finns på något bibliotek i närheten av dig, alternativt fjärrlåna som även en annan anonym tipsar om 🙂 Hoppas du får roligt med den även om jag minns dem som en väldigt långtråkig bok heh

      Var det katten som vandrade runt hela Sveriges landskap?

        Ja och pojken också eftersom han letade efter katten. ”Modern” version av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige

        Ja precis!

    Känns som torsdag i dag.
    Snart slipper man höra och se ordet jul överallt.
    Men snön kom tillbaka. Men just det nu blir det ljusare.

      Om 1 ½ vecka är allt nästan som normalt igen! 😀

    Har vi en till influenser som fixat tuttarna? Jag tänker på M.NL i hennes senaste vlogg

      Har alltid haft stora bröst?

        Med fix menade jag förminskning och lyft 🙂

      Hon har det utan tvekan.

      Senast jag tänkte så om henne sä visade det sig att hon va gravid 😂

      Hon fixade dom redan innan bröllopet

      Hon skulle väl även görs något med magen? Så hon gjorde väl säkert båda samtidigt

    Hörrni!

    Vad heter svenska influensern som är lite av av kroppsaktivist, gymmare men framförallt ägnar sig åt att då och då göra lite parodier på exempelvis ”kundtjänst”, försäljare på typ Telenor, beställa mat på inne-restaurang i sthlm, etc etc. 😄
    Brunett är hon.

    Helt blank.
    Vill skratta! Hon är så rolig!

      Mitanja?? Bäst där hon

      Jessica Mithanja?

      Jessica Mithanja tror jag du tänker på?
      Hon är fantastiskt rolig, oftast mitt-i-prickhumor.

      Jessica mitthanja ekström?

    Tips på bloggar?

      Nouw fd nattstad har ju många vanlisar som bloggar.

    Hemskt med han som skjutit så många elever. Nu innan jul och anhöriga får det beskedet. Vi lever i en farlig värld.

      Tänker du på studenterna vid filosofiska institutionen i Prag? Hemskt.

      Det bästa är att sluta mobba barn. Så gott som alla skolskyttar har varit svårt mobbade/utfrysta, och sen så slår de tillbaka, och med full kraft, tyvärr. Det är livsfarligt att mobba, för förr eller senare så slår ju mobbningsoffret alltid tillbaka, på något sätt, en människa orkar bara ta skit till en gräns, alla människor har en bristningsgräns då de inte orkar ta mer, och då brister det totalt istället, eftersom de har tagit skit så mycket och så länge = extremt mycket ilska, frustration, kränkthet, maktlöshet i kroppen som har byggts upp under så lång tid, och när det då brister då bara väller det ut helt okontrollerat och rasande.

        Ja mobbning är hemskt. Men tycker inte det ursäktar att han skjuter på människor. Tragiskt.

        Exakt, samhället skapar dessa ”monster”.

      Studenter, inte elever (om det var universitetsskjutningen du refererade till).

    Jag kanske är lite kär. Jag vet inte. Så skum känsla🙂

      Va härligt!

        Haha ja. Kanske. Jag har inte känt såhär förut, det känns läskigt🙈

    Jag hade en ”situationship” för ett tag sedan men han blev tillsammans med en I min umgängeskrets senare. Jag var ganska ledsen ett tag men mår bra nu. Men, det är så ofta om jag typ tänker på sex/något intimt man gör med någon så ploppar de två upp i huvudet när de gör det. Varför?? Jag vill inte tänka på dem alls. Och jag försöker så hårt att inte tänka på dem men det dyker upp så ofta när jag får någon association till sex. Hur får jag hjärtan att sluta med det? 😅

      Någon fix idé som går över till slut. Du har tänkt på det för mycket och då har det fastnat bara.

      Menade såklart hjärnan inte hjärtan där i sista meningen😅

        Eller så var det något freudianskt som slank ur.

      Låt dem komma så slutar det. Tankarna alltså ! 😅

        😂😂😂

      Jag har samma. Är lycklig och han var inte för mig så beror inte på det. Fick panik i början och analyserade en massa. Nu har jag släppt det och låter tankarna bara komma och gå. Men sjukt irriterande när jag har sex med min m och det ploppar upp i huvudet. Min psykiatriker säger alltid att man i te ska tro på allt man tänker så har det som mantra. Tänker att det försvinner ju någon gång 😂

    Jag har gått upp så mycket i vikt i mina tidigare graviditeten. Vill inte det denna gång. Problemet är att jag mår så fruktansvärt illa, men kräks inte. Det enda som hjälper är att småäta… Är just nu i vecka 6, så har ju alla möjligheter att göra annorlunda denna gång. Någon som har haft samma och som har några tips?

      Ät gurka. Isbitar.

      Absolut samma problem. Gick upp 36 kilo (från normalviktig) första graviditeten. Gick ner allt emellan. Nu gravid i vecka 35. Kände tidigt att det höll på att gå åt helvete nu med. Haft väldigt jobbiga och smärtsämma graviditeter. Bad att få prata med dietist, fast att jag egentligen har ganska stor kunskap om kost. Hon såg sen redan vid första besöket att jag hamnat fel, enligt henne. Blev en remiss till ätstörningsmottagning och nu psykolog.
      Har egentligen alltid haft problem med hetsätning men sen kompenserat genom träning och att äta supernyttigt i övrigt. Men under graviditeterna har jag mått såpass dåligt att det enbart blivit hetsätning och inte så mycket kompensatoriskt beteende (som förstås inte är sunt men alltid gjort att jag varit normalviktig). Så beroende på vad du tror att grundproblemet är så rekommenderar jag dietist/psykolog/läkemedel mot illamående (om det är illamåendet som är där skon klämmer).

      vatten med pressad citron hjälper faktiskt bra mot illamåendet.
      Jag är inte gravid men har ingen självdisciplin så jag blir också tjockare.

      Jag hade samma. Åt omeprazol och det blev mycket bättre av det så jag slutade småäta så mycket. Men annars frukt, kvarg och piggelin funkade för mig.

    Får man vara sjukskriven på heltid (betalt) för att samtidigt göra betalda samarbeten som influenser där man hoppar och skuttar omkring, bygger möbler och allt möjligt som man får bra betalt för eller är det bidragsfusk? Den vanliga jobbet, i detta fall – provanställning (som pausats) borde kunna göra arbetsanpassning? Men klart det är mer nice att få bidrag…

      Tänker på P. V i d e. L

      Kan för det första garantera att hon inte får jättebra betalt för sina samarbeten.

      Sen får man såklart va ledig från ett jobb för att ändå göra ett annat. Ibland har man ju ett jobb som är mer fysiskt, med tunga lyft osv å ett mer lugnt. Du kan däremot inte få ersättning för heltid om du jobbar. Men det vet du väl inte att hon får, pengar alltså, du vet ju bara att hon inte är på sitt vanliga jobb

        Ledig är en sak men sjukskriven är något annat. Hon skriver själv att hon är sjukskriven öppet. Är väl bidragsfusk om du får sjukpenning men jobbar med annat eller?

          Jag menar att du inte vet om hon får pengar. Jag hade också sagt sjukskriven även om jag inte fick pengar

      En annan tanke, som jag inte säger att hon gör men som slog mig. Om man vet att man kommer bli gravid och man har historia av tunga graviditeter, smart att ta ett ”tungt” jobb där man med stor sannolikhet kommer behöva bli sjukskriven, om man nu är en sån som hellre är hemma å gillar att få ut bidrag.

        Hon var nog gravid redan när provanställningen började men den är tydligen pausad nu. Var bara nyfiken på vad som gäller med sjukskrivning och samarbeten läste på f b att det helt klart är bidragsfusk det rör sig om. Hon är redan dömd för ekobrott så vore synd. Hoppas allt går bra med flickan dom väntar igen.

      Som någon skrev, man kan mycket riktigt vara sjukskriven utan sjukpenning. Men hennes arbete kan vara för tungt för att utföra, så man blir ”arbetsfriad”. Vad finns det för andra saker att utföra på sitt arbete inom lager och logistik när man är gravid är min första tanke? Tror inte det finns så många ställen att placera henne på om hon jobbar på golv. Man får inte ens köra truck som gravid. Sen vad jag sett så ligger inte många samarbeten ute för tillfälligt och vi har ingen aning om dessa spelades in för en månad sedan. Bara för att du inte klarar av att utföra ett arbete, så kan du ha ett annat arbete som du fysiskt klarar av. Sen tror jag inte att någon läkare hade sjukskrivit henne om hon inte hade underlag för en sjukskrivning. Men det är min åsikt!

    Gått igenom cancer och nu är sjukskriven för utmattningsdepression, känner inte igen mig själv. Den glada starka positiva människan är död och allt känns så förbannat tungt och så less på ha ont i kroppen och huvudet känns som en tung seg gröt, blandar i hop tider och kommer inte i håg vanliga enkla saker! Åkte hemifrån med kyckling i ugnen i går, börjar bli läskigt detta. Tips mottages med folk som varit i samma sits.

      Hur länge sen var det du behandlades? Jag hade min sista behandling för cancer för ca 1,5 år sen och min hjärnkapacitet är inte tillbaka som den var innan cancern, det tar lång, lång tid. Jag har gått på rehab, pratat med psykolog i omgångar och gått på grupp rehab för att träffa andra i samma sits, det hjälper mycket mer än vad man tror! Det kommer bli bättre, jag lovar!

        1,5 år sedan även här.

      Har inte varit I din sits men en av mina närmsta vänner är! Ser hur otroligt tufft det är och lider med min vän ❤️
      Ta hjälp av psykolog, om du inte redan har det, kan ta tid att hitta rätt i djungeln av psykologer…

      Acceptans är det viktigaste. Man är inte sig själv under behandlingen och hjärnan fungerar inte som den gör i normamtillstånd. Det viktigaste för att må så bra som möjligt är att acceptera din funktionsnivå och inte kämpa emot. Det tar så mycket energi som man inte har. Ta hjälp av en bra psykolog som kan hjälpa dig anpassa ditt liv efter din nuvarande förmåga och jobba på att acceptera och jobba med sjukdomen och inte emot dig själv. För smärta tycker jag tens fungerar över förväntan. Tens ihop med oxynorm är fantastiskt bra för mig även om jag inte tar det dagligen. Så är smärtan måttlig har jag tens och naproxen. Om du har möjlighet har kallbad med bastu hjälpt mig mycket även om effekten inte är jätte långvarig. Även kortare promenader i dagsljus. Jag orkar inte långt men att komma ut varje dag. Och rutiner, rutiner och mer rutiner. Äta samma tider, sova samma tider, göra liknande saker. Bra både för att minska mängden intryck för hjärnan och bra för att spara energi. Hoppas du hittar vad som hjälper dig. Men börja med psykolog och att ta in hur din situation ser ut och vad det innebär. Det kommer förändras men just här och nu fungerar inte din Hjärn a. Optimalt och det behöver du ta in och landa i.

        Tack så mycket för ditt svar 😊

    Hoppas ni får en fin julhelg alla ❤️✨ själv är jag sjuk 😭 men förhoppningsvis piggar jag på mig imorgon.

      Krya på dej. Nu har jag haft influensa 12 dar. Ok den är bättre men är trött o sitter kvar i näsan och lite i kroppen.

    Är hemma hos min mamma och hennes man. Han äter och smaskar med öppen mun, hostar rakt ut och torkar inte händerna när han varit på toaletten 🤢. Säger jag ifrån så är det jag som är känslig tydligen.

    Vilken vuxen människa beter sig så??

      Sluta försök uppfostra andra vuxna. Åk därifrån om du inte står ut, eller bit ihop och håll god min som en vuxen människa

        Det är många gånger jag åkt hem men jag tycker att det är så tråkigt för jag vill träffa min mamma. Att äta med stängd mun är ju liksom något man lär små barn. Hur svårt kan det vara?

          Hahaha gör likadant, smaska som fan och prata med mat i munnen så man ser allt och det flyger. Så jävla äckligt med människor som inte kan tugga med stängd mun men kör samma metod tillbaka 😂🤢

            Ska man sitta där som två barn och smaska ikapp då? Kul för morsan med en mansbebis och en obstinat unge.

          Ja men nu gör han inte det. Det är trist och äckligt men inte mycket att göra åt annat än att åka hem eller bita ihop. Säger du ifrån kommer du uppfattas som en vuxen person som blir en barnslig tonåring när hon kommer hem till mamma.

      Skulle du vilja att han kom hem till dig över en helg och talade om för dig hur du ska vara och bete dig?

        Men är det för mycket begärt att stänga munnen och att inte hosta rakt över min mat?

          Det var inte svar på frågan.

            Ärligt talat, om någon hade sagt åt mig att jag skulle hålla för munnen när jag hostade så hade jag skämts och hållit för munnen i fortsättningen.

              Du får väl själv hålla för munnen på honom om han inte gör det. Eller bråka om det varenda gång du åker dit. Eller träffa din mamma på andra sätt. Eller köpa att han inte beter sig och djupandas.

              Vad tycker du själv att du har för alternativ när han inte ändrar på sig?

                Bad inte om alternativ, ville endast gnälla

                  As is your right! Herregud vuxna människor som inte kan hantera vanligt hyfs. Inget provocerar mig mer.

    T wickman väntar bebis igen så himla roligt för henne! Hon verkar så lycklig med sin nya som även verkar axla ett fint ansvar för yngsta sonen vars pappa aldrig har brytt sig som jag tolkat det.

      förstår dock inte varför det ska skaffas barn så fort… hon är 38 år, visst kan man känna stress men kolla på tiingelinn.. Hoppas det håller nu för therese och hennes kille.

        Är man 38 så har man nog koll på vad man vill i livet och vill troligen ha barnet även om förhållandet inte skulle hålla, det är ju i princip sista chansen så tror inte vi behöver oroa oss!

          Klockan tickar vill man ha fler barn så finnas det inget att vänta på i den åldern. Roligt att det tog sig direkt.

    Ska plugga matte hela julhelgen 🙂

      Va?? Matte varför?

        träffar kompisarna under mellandagarna & har tentor i januari

    Tack till alla er som sträckte ut en hand till mig när jag skrev om min mamma som är svårt sjuk på iva. Ni räddade mig den kvällen och jag är så tacksam för allt ni gjorde för mig. Läget är fortfarande kritiskt då mamma nu ligger i respirator och läkaren säger att vi ska åka upp på besök. Jag vet inte om det betyder att han inte tror att hon kommer överleva eller om det är bra för henne att få besök. Allt snurrar i mitt huvud just nu och jag övertänker hela tiden. Jag vet ingenting längre. Men tack för att ni fanns när jag behövde er mest ❤️

      ❤️❤️❤️

      Ta hand om dig ❤️❤️

    Någon som har anlitat golvföretaget Stockholm golv & måleri AB ? Och kan berätta om sin upplevelse ?

    Jag har aldrig varit med om ett så oseriöst och struligt företag.
    Kortfattat så anlita vi dem till att slipa våra golv i vår nya lägenhet. Efter första lagret slipning kunde dem inte fortsätta då golvet var för dåligt… så eftersom dom slipat upp det hade vi inget annat val än att lägga ett helt nytt golv… så helt plötsligt från en offert på 12k var vi uppe i en offert på 74k…. Vi blev lovade att vi absolut skulle komma in innan jul men icke. Två gånger har vi fått boka om möbelleverans och flyttfirma pga att dem inte blir klara…
    Det har varit olika arbetare nästan varje dag i lägenheten, dom har inte ens varit där varje dag, dom har fyllt ett helt rum med det gamla golvet som vi själva får forsla bort, och värst av allt inte varit försiktiga så våra nya tapeter och nymålade dörrkarmar är HELT förstörda. Jag blir så ledsen att vi betalt pengar för att få nyrenoverat så kommer dom och förstör allt, vi kommer behöva tapetsera och måla om igen… inte nog med detta så slutade företaget svara oss på både telefon och Mail. I tre dagar har vi försökt få tag i den men dom ignorerar oss. Självklart kommer vi gå vidare med detta så vi får ersättning för det. Men man blir bara så less på att människor gör så här.. kostar oss bara mer och mer..

      Hej!

      Fruktansvärt att höra. Efter lite snabb research om företaget så visade det sig nu att underleverantören som råkade vi ut för vid vår renovering måste vara syskon eller släkt med firman ni använt… jag påpekar det eftersom det var exakt samma kaos och total förstörelse som ni upplevt. Om det går, får Camilla gärna ge dig min mail så kan jag berätta mer. Lider med dig!

      Fota och dokumentera alla skador som gjort!

    Svärföräldrarna ska fira jul hos oss och de ska även sova över, bävar för detta då svärfar framförallt hela tiden kommer med små gliringar / pikar för att klanka ner på andra som inte tycker eller gör som han… Detta tar bort lite av julfriden för mig för kommer tassa på tå för att inte slå bakut eller bli rejält sur…

      Jag har samma situation med mina svärföräldrar så jag fattar hur jobbigt det är. Kan inte din partner försöka sätta gränser med sin pappa, eller bara ta ett snack angående att det beteendet inte uppskattas hemma hos er innan?

        Tack äntligen någon som förstår och inte bara tycker man klagar!
        Min man har pratat med honom men det hjälper för stunden men sen blir det samma sak igen. Och tar jag upp det med min man blir han sur och blir anklagad för att jag inte gillar något som hans föräldrar gör…

          Har du provat att säga ifrån på skarpen?

            Ja det hjälper inte!
            Funkar en kort stund och sen är der precis som att svärfar skiter i det som blivit sagt.

      Bestäm dig redan nu för att inte höra honom. Vad han än säger så svarar du positivt, vänligt och med ett stort leende.
      Skrik i en kudde emellanåt.

      Ex sambos pappa var nog den mest negativa människan jag träffat. När han var på besök och sov över, nappade jag helt enkelt inte på någon av alla hans dumma kommentarer. Bytte samtalsämne, hittade på andra saker att göra, så jag inte var så mycket i närheten. Eftersom min sambo inte kunde sätta gränser för sin pappa, var det en omöjlig sits. Jag fixade mat, gjorde allt omkring det, men gick och satte mig med en bok, när jag tröttnade på honom. Dock hade jag inte stått ut en jul, för då vill man ju själv ha lite trevligt. Går det att prata med svärmor?

      Men gud varför? Skulle aldrig låta såna människor komma in mitt hem. Säg nej nästa gång.

    Vad händer med Fannidays?? Inga uppdateringar på länge efter senaste ivf:en!

      Jag undrar också, vad händer med henne?! Först uppdatera massor massor massor och nu totalt tyst…?! Hoppas hon inte fått en psykos, känns tyvärr som att det varit nära länge 🥺💔

      Hon mådde väl väldigt psykiskt dåligt i sin sista story. Hoppas hon är så okej hon kan… tänkte också på henne idag 🙏🏽

      Clickbait såklart

      Undrar också.. men om man skall gå på hennes tidigare stories så verkar det ju inte som att det har tagit sig denna gången heller tyvärr 😔😔

      Jag tror hon är gravid och vill trissa upp spänningen lite. Uppdatering på julafton om ✨julmiraklet✨.

        Tror samma, att det är ren taktik från hennes håll… Men så kommer hon hävda att hon behövde lite ”paus och vila” från instagram eller shoppade julklappar hela dagen för att inte verka så tja, business-fokuserad?

    Den här julen känns så märklig, noll julkänsla i år trots snö och fina ljus överallt. Har skjutit på precis allt, hetsstädade lite nu på kvällen och började slå in några julklappar. Slut på presentsnöre och lite väl lite julklappspapper så måste ut i hetsen imorgon IGEN och försöka få tag i mer. Fantastiskt. Mitt humör är verkligen i botten just nu, hjälper inte heller att mitt hjärta tydligen ballat ur och jag bara går och väntar på kallelse för långtids-EKG och fan hans moster. Som att det inte är nog med allt som ska göras inför jul ska man tydligen behöva gå runt och vara orolig för vad som kan vara fel. :)) Har hjärtproblem i släkten och pappa dog av hjärtstopp för några år sedan så det gör ju inte oron bättre heller. Tack för att jag fick spy ur mig lite skit. :’)

    Är det någon som känner igen sig
    Mitt barn 5 år mår typ dåligt för jag älskar henne så mycket , tanken att världen är ond och att jag är anledningen till att hon finns .
    Allt hemskt som kan hända , alla känslor hon kan behöva möta , all sorg hon kanske får uppleva . Känner allt och får sån ångest.
    Vill seriöst bara Linda in henne i bomull och skydda henne från allt ont .
    världen är så ond och det är mitt fel att hon behöver uppleva allt hemskt i den.
    får ångest varje kväll när hon sover för jag känner att jag kanske inte gett henne en underbar dag. Vill ge henne allt . Är så rädd att göra fel ?

      Oj, jag tycker det låter osunt. Barn behöver inte underbara dagar hela tiden. Du som förälder behöver tanka på dig själv också – för att orka tanka ditt barn. Ta hand om dig. ❤️

      Ett barn kan inte alltid ha underbara dagar. Någon gång kommer den krassa verkligheten och det bästa du kan göra är att vägleda i den. Självklart ska ni ha mysiga och härliga dagar också men oftast har vi inte samma mått på det som ett barn.

      Alla känslor är ju också bra att få uppleva. Jag tänker att du inte kan vara helt hundra glad om du inte vet hur det är att vara ledsen också osv. Finns där som den trygga vuxna och famnen den dagen känslorna svänger <3

      Skulle du vara bottenlös av oro så sök hjälp och prata med någon som kan guida dig. Det är normalt att vara orolig för sitt barn men det ska ju inte ta över allt du gör

      Känner absolut igen mig. Har äldre barn i tonåren och ångesten har tyvärr inte blivit bättre med tiden, snarare värre. Har absolut funderat på att söka hjälp men det har inte blivit av. Har väl ändå blivit bättre på att hantera min ångest och oro tror jag och jag är noga med att inte lägga dessa känslor på barnen.

      Försök hitta sätt att slappna av, kanske med hjälp av terapi. För jag tror att överbeskyddande mammor inte är bra för barnen. De måste komma ut i verkligheten väl förberedda och kunna hantera den på egen hand, med självkänsla och självförtroende. Se också till att pappan och andra personer blir ner närvarande, för vad som är ännu värre än en överbeskyddande mamma är en frånvarande pappa som inte kan balansera barnens verklighetsbild. Lycka till!

    Jag är ledig över julen för första gången på tre år och så går sambon och får covid. Jag är frisk och har testat negativt men väljer ändå att stanna hemma. Verkligen inte värt att smitta ner familjen och gamla mormor. Men om jag är ledsen och bitter och i smyg jättesur på honom? O ja! Förhoppningsvis får jag hålla mig frisk under julhelgen och njuta av längdskidor och ledighet ändå. God jul på er!

      Asså jättesegt med inställt firande. Men asså vaaaa bitter och sur pp honom för att han har covid?
      Prova tacksam för att du inte smittats istället.

        Inget konstigt att känna så. Hon skriver dessutom ”i smyg” och förstår nog som vilken vettig människa som helst att bli sjuk inte är något man kan rå för.

          Tack, precis så. 🙂

      Om han fått från jobb eller liknande, ja då är det dålig tur, men om han har varit tex och festat och fått det så hade jag absolut varit arg sur och bitter!
      Hoppas du klarar dig utan och får njuta av skidning, äta gott och massa bra filmer! ❤️

    vad händer i iran??? 😢

    Saknar fortfarande Förvaringsdrottningen. Finns det någon liknande som är kul att följa?

      Bli en själv!

    Hej alla, för några veckor sedan skrev jag i ett inlägg om Pernilla Wahlgrens insamling att jag kände att jag behövde hjälp inför julen och frågade om någon visste hur man skulle göra om man ville ta del av hennes insamling. Jag fick inte en endaste elak eller dömande kommentar, som jag först var rädd för att det skulle trilla in. Istället fick jag så mycket kärlek och fina, stöttande ord från er. Några erbjöd sig att hjälpa mig, något som jag inte nappade på, men jag läste era kommentarer och det värmde. Jag var så rörd och tacksam för er, främlingar på internet, som erbjöd mig och mina barn sin hjälp. Tack tusen gånger om.
    Idag var jag i kyrkan. Det var fantastiskt fint uppstyrt och jag kunde välja varsin julklapp till mina barn. Jag är så tacksam och kände mig mindre ensam och hopplös. Tack alla.

      ❤️❤️

    Kan vi snälla diskutera Love actually, filmen. För det första, hur cringe är inte hela filmen? Liksom klämkäckt från början tillslut. Sen, hur kan man inte SPRINGA fort som fan om mannens bästa vän TOK filmar bara en själv på bröllop, och sen visar sig vara kär i flickan och ska så vara tills hon blir gammal? Nej det är inte romantiskt bara creepy. Och slutet? Jaha så man liksom bara går vidare när mannen sin limmar på kollegan och skämmer bort med smycken? Fattade inte det slutet, och fattar inte hur just denna film kan vara så överhypad? Nej jag är inte sur, bara chockad över en som dålig film 😅

      Hugh Grant😍

      Den är jättefånig men älskar den ändå 😂 håller med om han som är kär i sin bästa kompis fru. Sjukaste. Också att alla pikar Hugh Grants assistent/Crush för att hon är tjock. Hon är inte ett dugg tjock?!

      Hade jag sett den idag som vuxen hade jag förmodligen föraktat större delen av filmen, men när jag som ung tonåring såg den för första gången var det med heeelt andra ögon. Har mycket svårare för ”The boat that rocked” av samma man, men var äldre när jag såg den.

      Och nu är det en inbiten tradition att se den varje år 😌 tror filmen vuxit fast hos många och hatälskar den. Tycker Emma Thompson, Alan Rickman och Laura Linney är de bästa i filmen.

      Men precis allt det du tar upp cirkulerar i olika roliga TikTok-sketcher just nu och alltså, kan bara hålla med. Men kommer aldrig sluta se den för det :’)

        Hade jag sett den för första gången som vuxen*

      Tycker den, på gott och ont, ändå är ganska realistiskt ledsam än klämkäck. Är nog många som reagerar på det sättet karaktärerna i filmen gör. Ja, det är creepy med han som bara filmar bruden, men är nog extremt många kvinnor som inte skulle göra något åt det för man vill inte ställa till drama eller göra det jobbigt för andra (sin man exempelvis som förlorar sin bästa vän då). Alltså inte att det inte skulle vara acceptabelt att ställa till med ”drama” eller så, men många kvinnor vill nog inte pga hur omvärlden ofta reagerar. Mannen som limmar på kollegan och frun bara går vidare, tolkar det inte riktigt så. Tolkar det som att hon blir otroligt sårad och hjärtekrossad, men försöker dra på en mask över jul för barnens skull och försöker sen leva kvar i relationen ändå för familje /barnens skull. Igen, betyder inte att det skulle vara fel att skrika och dra (inte alls), men verkligheten är att många väljer att inte konfrontera otrohet och leva med smärtan för de vill inte (eller rentav kan inte rent praktiskt) bryta upp familjen.

      Jag tror den är omtyckt för att den utspelar sig under jul, inte är supertung men inte supercheesy heller, och sorgsam men med några små fina glimtar. Därav funkar den bra som en julfilm. Sen har vissa saker inte åldrats superbra, men så är det med det mesta som har 15+ år på nacken.

      Dels många bra skådespelare som ”gör” filmen bra. Men också många olika öden. Tror otrohetsdelen ändå är något som händer (och garanterat händer om man har läst tidigare ÖS då typ alla va otrogna på jobbet…)

      Sen är de humorn i den och att den kom i ”rätt tid”. 🙂 den och the holiday slötittar jag på varje år haha.

      Men ja!! Sjukt creepy med kompisen. Sa de till min kompis sist vi tittade (insåg dock att vi inte såg klart så minns inte i detalj slutet av filmen) att det också va sjukt wierd – kompisen som inte tycker om dig (han undvek ju henne osv) fixar en artist och ett band som sjunger din favoritlåt på ditt bröllop med en annan man… wtf? Men också enbart filma inzoomat och så mycket……..

      Älskar den hahaha en härlig Feel Good rulle

      ”Klämkäckt” är verkligen inte en passande beskrivning för Love Actually?

      Det som stör mig allra mest är hon den blonda med en brorsa som bor på något LSS-boende. Jag kan inte för mitt liv förstå att hon avstår att ligga med sin svinsnygga dejt bara för att brorsan ringer. 😭 Alltså man unnar ju henne det där ligget såå mycket? Och fattar att hon älskar brorsan men han har ju personal runt sig så inget dåligt kan hända av att han inte får snacka med syrran EN kväll?! Nej jag förlåter aldrig filmskaparna för den scenen haha!

        Det stör mig så mycket att den historien inte kunde få ett lyckligt slut. Men alla manliga karaktärer som drömmer om någon snygg ung tjej, ja de ska minsann få henne (ja, förutom Rickman då, men han var ju gift), oavsett hur orealistiskt det är.

        Laura Linney. Ja får inte alla kvinnor utom ”the chubby girl” ett olyckligt slut? Och så suddas det bort med glada möten på flygplatsen och förförisk musik, som i en slags masshypnos där allt sorgligt ska glömmas och gömmas.

      Känner samma som du för den filmen. Och Holiday 🙄….

      Hatar den filmen. Tycker Julstormen är bättre, om man ska se något juligt med många historier. Där finns det i alla fall en hund!

    Vad tycker ni om podden Det skaver? Tycker det har blivit tragikomiskt nästan att sitta och lyssna på allas ”resa” när dom är ett gäng snart 40-åringar som lägger all tid och pengar på att ”läka” alla sina trauman (?) från barndomen och sitt lilla barn. Är liksom tre vita priviligierade kvinnor som har sociala medier som yrke och tycks ha ett ganska bekvämt liv men ack så olyckliga.. tycker bara C:s val av kille gjorde det än mer tydligt. Varit singel i många år under tiden hon gått på s n i p p saunas och psykolog stup k kvarten för att sen hitta ”rätt” i en kriminell kille. Dessutom låter relationen redan osund? Vad tycker ni andra? Någon som tycker podden blivit bättre?

      Hur går det för den där killen? Jobbar/pluggar han?

        Får väldigt konstiga vibbar av honom utifrån det lilla C berättar om honom.

      Slutat lyssna då jag upplever samma. däremot missat va hon har sagt om killen. Tell me 🙂

        Bland annat att han tyckte hon tvättar sig slarvigt och hade tvättat henne för att ”visa hur det ska göras” typ. Tyckte hela den historien lät sjuk.

          Wtf! Psykfall till kille eller hur sjutton har hon tvättat sig innan hahahaha

      Jag slutade lyssna då jag inte orkade med att lyssna på deras gnäll om allt ifrån lilla barnet till kroppen och nu sist droger och Cs nya kille!

    Undrar om ni som har/haft problem med psykisk ohälsa mått bättre efter att ni skaffat barn? Att det ger mening med livet och mindre tid att känna efter? Eller blir det svårare psykiskt? Jag har varit deprimerad/ångest i perioder och är i en relation där vi börjar prata om barn

      Alltså.. man får definitivt mindre ork och tid till att grubbla och älta. Men du ska samtidigt orka med ett barn som alltid behöver komma i första hand, och det spelar ingen roll hur dåligt du mår, det får inte gå ut över barnet.

      Det hjälper eller läker ingenting, kan snarare bli sämre! Se till att du mår bra och är stabil innan du skaffar barn om du ska göra det.

        Hon säger ju att hon har varit det i perioder inte att hon är i en sådan period just nu.

          Jo men av frågan framgick det inte riktigt ändå. Hon frågar ju om det blir bättre. Beror på när senaste gången var, sånt kan ju komma och gå.

      Jag mådde mycket bättre. Min ångest var existensiell och det handlade mycket om att känna att livet saknade mening. Med det sagt var min graviditet jätte jobbig och det tog på mig men hade en bra psykolog via mvc och det hjälpte mycket.

      För mig har det varit så att barnen absolut gett mig mening med livet men att vara förälder innebär för mig också mer ångest.

      Mina barn gjorde mig otroligt lycklig och jag kände definitivt att de var meningen med livet som jag saknat och känt tomhet efter. Vågar knappt säga det till barnlösa men jag hade en väldigt ensam barndom, så det är kanske förklaringen.

    Tips på vad man kan ge värden på julafton? Förutom blommor…

      Årets glögg

      Något gott att dricka.. praliner? Ost och kex-korg? Allt beror ju på va personen gillar.

      påskägg

        Tänkte faktiskt slå in ett paket i ett påskägg men gjorde aldrig det😄

      Kanske något julgodis du har gjort själv?
      Förut så gav jag bort snöbollar jag hade gjort själv, det blev uppskattat 😊

    Love island-Nicci H visar upp sitt (9 dagar gamla?) barn i ett köpcentrum när risken för RS virus är som störst. Raderar alla negativa kommentarer kring det. Hur är man funtad som mamma? Älskar man sitt barn utsätter man väl inte barnet för onödiga risker, eller? Någon mamma som kan ge perpektiv på detta?

      Jag är mamma och har ett barn som fick rs och nästan dog (låg på iva intuberad). Jag dömer inte hur andra föräldrar väljer att leva eller förfäras och kallar andra föräldrar för dåliga föräldrar. Många med bebisar har syskon på förskola. Mycket värre än ett köpcentrum. Vi hade storasyskon hemma i 3 veckor inför förlossningen och vår dotter blev dålig ändå. Man ska inte utsätta barn för onödiga risker men en bebis i en vagn är ändå väldigt skyddad.

        Viruset sprids ju genom luften…

    Ert bästa recept på pepparkakor? Fick psykbryt igår för jag gjorde två olika pepparkaksdegar med recept hittade på nätet. Katastrof, smakade kartong. Så gärna med mycket socker! 😭❤️

      Som ikeas kakor då. Jag tror de har barkbröd, men du kanske vet vad som får dem att smaka kartong? Jag tror att smör är lösningen och massa kryddor snarare än socker. Jag bakade en underbar mjuk pepparkaka med 1,5 tsk kardemumma i som inte var i receptet samt att jag glömde socker. Att skippa sockret tror jag faktiskt var grejen, den blev luftigare och vi kunde äta den till och med till frukost.

        Jag tror ibland de har barkbröd, menar jag. Lite på skämt givetvis.

    För första gången i mitt liv så känns det inte kul att fira jul med min egna familj. Detta pga min systers partner som är sjukt otrevlig. Tröttnat totalt på hans beteende (tänk mansbebis) men det har också sabbat förhållandet till min syster. På en släkting 60 års kalas i somras så satt vi bredvid varandra och han sa inte ens hej.. det är liksom den nivån. Anledningen? Han va arg över en grej som hade skett hemma innan (alltså inget mellan oss som va på kalaset).

    Så det känns så jävla tråkigt att träffas en hel dag och tvingas umgås med honom. Självklart har de ju barn ihop så är ju ingen situation som kommer ändras för jag vill ju samtidigt fira med mina andra syskon och föräldrar samt alla barn

      Han är väl inte den enda personen där? Ignorera honom bara och låt honom sura själv. Varför ska han få förstöra umgänget med massa andra personer som du tycker om? När jag möter sånadär personer drar jag mig alltid till minnes något som Blondinbellas expojkvän Nils sa – ”jag blir inte förnärmad om jag blir sparkad av en åsna”. Han är en idiot, låt honom idiota utan att bry dig.

        Tack för peppen. Ska verkligen försöka ignorera <3 och kul att du kom ihåg de Nils sa haha. Bra citat!

      Trist känsla. Självklart kan man ignorera och det är ju din överlevnadsstrategi. Men jag fattar dig precis. Har haft så de senaste 5 åren. Svägerskan har en toxisk partner så det heter duga. Tänk den största offerkoftamännsikan som finns. Det som räddar mig i år är tanken att hen inte kommit in på sin ”drömurbildning”. Skadeglädje kanske inte är så tjusigt men tro mig, det besparar en känslig myndighet mängder med drama. Har du barn? Lever även på deras lycka att få vara med sina kusiner. Men annars undviker jag denna familj så gott det går övrig tid på året.

        Ja men precis det förstör en hel del. Fy vilken mindre kul människa.. 🙁

        Ja jag ska fokusera på barnen. Jag och min man kommer slåss om att gå iväg och byta blöja och natta barn hahaha. Han tycker även samma som mig…

          Skönt att du har din sambo att kroka arm med, underlättar enormt i en knepig familjesituation. Same med min sambo, bara att han har mycket mer tålamod vad gällande detta då det är hans syrra med parter det handlar om. Lycka till iallafall och som någon sa förut not my cirkus not my monkeys 🦧

          Jag använder också samma strategi. Hon kan i te vara lycklig med så mycket negativitet och jag har gått in med att hon misslyckas med saker i kombination med att tycka synd om henne.

      Jag har samma relation till min brors fru. Firar inte med dem.

    Tack för peppen. Ska verkligen försöka ignorera <3 och kul att du kom ihåg de Nils sa haha. Bra citat!

      Va ju såklart svar till tråden ovan haha

    Någon som har några roliga jultraditioner utöver de ”klassiska” som att kolla Kalle, käka julmat osv?

    Jag är inte ett dugg religiös eller troende. Ateist skulle jag nog säga. Men, jag älskar kyrkor. När jag känt mig hopplös eller varit i sorg så känns tanken på att sitta i en kyrka och bara vara och tänka och finnas, som väldigt fint och tröstande. Men känns också lite hycklande och utnyttjande typ? Att liksom gå dit och ta del av deras när jag avvisar vad det huvudsakligen står för. Därför går jag inte dit. Någon som känner igen sig?

      Du är så nära…

      Jag älskar kyrkor, särskilt på julen. Brukar besöka vackra kyrkor utomlands och går på konserter hemma, särskilt vid jul. Svenska kyrkan välkomnar alla, även om man inte är troende så det är inget problem. Är ateist och har till och med gått ur kyrkan som ung, men funderar att gå med igen på grund av bra saker de gör för människor och för att bevara kyrkobyggnaderna.

      Haha ja lite kanske. Kyrkan är lite trevlig med sitt lugn men de gånger (få dock) jag går dit så brukar jag inte lyssna på prästen utan sitta i mina egna tankar och slappna av bara, om jag inte varit där på lucia då, för det är fint.

      Jag ser kyrkor och katedraler runt om i Europa som en plats som välkomnar den i sorg. Sorg kan vara så svår att bearbeta på egen hand om man behöver perspektiv både mot himmelsk tro och mot tidigare generationer över hela den europeiska kontinenten som varit med om samma och sökt tröst i kyrkan. När en kompis tog livet av sig gick jag till kyrkan och släppte ut min gråt och kände att jag inte var ensam, och inte hon heller med sina förtvivlade känslor. I varje kyrka har tusentals människor i samma situation genom århundranden befunnit sig, det finns kyrkor som är från 1100-talet så tänk dig antalet människor som sökt sig dit i sorg. Katolska kyrkor är dessutom fulla med gråtande madonnor som man då kan känna gråter för mig och den döda och alla andra både bakåt och framåt i tiden. Men just därför är det så viktigt att kyrkan även är en plats för glädje, som prästerna brukar säga. Dop, bröllop, skolavslutning och luciafirande. Det får INTE tas ifrån barnen, troende eller inte.

    Har sedan förra hösten haft problem med eksem och perioral dermatit runt munnen, troligen pga arbetat med munskydd. Fått diverse krämer utskrivna från hud (inga kortisonpreparat!) och gjort lapptest, vissa krämer har hjälpt en stund sen inget alls.. var sedan bättre maj-september innan de kom tillbaka.
    Men nu funkar ingenting och julen känns därför skit, det är allt jag ser och undviker speglar osv så i mitt huvud är det ju även det alla andra ser. Har jättefin och stöttande partner men det börjar gå ut över mitt mående, livrädd att mina barn ska skämmas för mig.. har någon några tips? Senaste veckorna fått nog av receptbelagt och kör endast mjukgörande, men går ju skit som ni förstår..

      Antibiotika, tetrslysal, be att få det utskrivet. Det enda som har fungerat för mig! Hoppas du blir bättre 🩷

        Hade det förra hösten, hjälpte mot pd men eksemet kvarstod.. men tack snälla för tipset 🫶🏼

      Jag har eksem, och avene Cicalfate har hjälpt mig jättemycket 😊

        Ska kika på det, tack! 🫶🏼

    Jag undrar varför Joanna Swica, som verkar vilja framstå som så obrydd och cool, väljer att regelbundet fylla på sitt Instagram-konto med köpta (=fejk) följare. Eh ja, det är enkelt att se! Men som med det mesta hon gör är det taktiskt och typ alltid i samband med att hon ”stuckit ut” hakan som nu, vilket faktiskt även innebär nya riktiga följare. Men bland dem finns hundratals nya följare utan profilbild, med generiska bios och som följer 7861 personer, har 0 egna följare och 0 inlägg.

    Och, skulle hon konfronteras med det vet i alla fall jag precis hur hon skulle bemöta det.

    Men att köpa följare borde vara allvarligt med tanke på att företag betalar för hennes faktiska räckvidd. Dessutom är det otroligt TÖNTIGT OCH OCOOLT. Hon som står för allt (enligt egen utsago), hur konstigt blir det inte att hon köper sig till ökad fame?!

    Hur vanligt förekommande är detta? Har företagen koll på det när de betalar för annonskostnader osv?

    Såg precis på JLCs Carl Demans nyligen publicerade tiktok där han dansar glatt med rubriken ”när jag tar åt mig äran för alla julklappar min fru handlat”. Detta är inte första gången nån i JLC droppar liknande kommentarer, klär ut sig till kvinnor för det är ”roligt” osv. Hemska förebilder för unga killar. Ni som gillar dem, vad ser ni i dem? Jag ser bara killar som gör allt för att framstå som just ”sköna killar” och att det räcker gott och väl för att klassas som otroliga underhållare som inte förtjänar nån kritik

      Men det klippet var väl inte så farligt, det är ju på skämt? Tror du reagerar lite väl mycket på detta klipp.

      Oj vad farligt då.
      Du är obviously inte rätt målgrupp (det är nog få här inne som är det med tanke hur mycket folk klagar på dem) så släpp det.

      JLC är ju inget annat än kvinnornas fackförbund 🤡

    Min sambo snarkar så högt… det stör min sömn varje natt… och det blir bara värre och värre med åren… ibland känner jag att jag vill separera för jag tycker det är så mysigt att kunna sova ihop men det går inte… men det känns dumt att separera på grund av att han snarkar när allt i övrigt är så bra… han har testat söka hjälp men eftersom han inte hade andningsuppehåll erbjöds han ingen hjälp… han har testat massa annat man kan testa hemma, inget hjälper… han är inte överviktig så det är inte det som orsakar… någon som har tips för hur man tar sig igenom sådana snarkningar? Det är så illa så en av våra gemensamma vänner som delat hotellrum med honom någon gång än idag pratar om hur hemskt det var, och att en annan vän till och med hörde snarkningarna genom väggen in i andra rummet…

      Ja, det känns absolut som en överreaktion att överväga att separera.
      Ja det är skitjobbigt att sova med en snarkande partner. Eftersom det ändå inte är mysigt är mitt bästa tips att acceptera det och sen införa skilda sovrum.
      Så har vi gjort och det är väldigt mkt mindre störande när man får sova bra istället för att ligga och irritera sig på sin partner på nätterna.

      Stackars dig! Jag har själv plågat min sambo med snarkningar i 7 år, tillslut fick vi sova i separata sovrum och det klarade jag inte av. Sökte hjälp och det visade sig att jag har sömnapné. Har nu en bettskena som gör att han, inklusive jag, sover som barn hela nätterna! Tips tips, be din sambo söka hjälp!

      Det är såklart inte din sak att söka hjälp utan hans, men funkar inte bettskena eller skilda sovrum kan du kanske ta melatonin (receptfritt) för att sova djupare eller lyssna på vågor eller liknande i lurarna. Väldigt sorgligt om det ska leda till skilsmässa.

    Fyller 32 idag och det enda jag har är ångest. Jag har sån åldersångest.
    Känner mig som 25 inombords men känner mig ful och äcklig.

      Grattis på födelsedagen!🥳

      Kan relatera och det är jättejobbigt med den åldersångesten. Vet du vad din beror på?
      Det enda man kan göra är ju att acceptera sin ålder men det är inte lätt alls!

      Själv är jag 31, känner mig också som runt 25, det blir inte bättre av att ingen tror att jag är 31 heller.
      Det som avslöjar åldern är kroppen haha…satt på golvet och slog in julklappar igår, kom knappt upp sen😂

      Fyllde nyss 37 och vad fan hände där!?🤣
      Såg filmen ensam hemma igår och det är fan orimligt att mamman till Kevin var 36 när filmen spelades in..😅😂Hello åldernoja!Haha.

      Nä, men jag brukar ju tänka på att alternativet till att fylla år och bli äldre är fan inte kul.Det finns människor som aldrig fick uppleva sin 37 årsdag och därför ska jag fan äga mina år!
      Sen visst att det syns att man blir äldre,men också där brukar jag tänka på vad alternativet är.

      Jag känner mig knappt som en dag över 21, trots att mitt äldsta barn börjar gymnasiet nästa höst.
      Jag tänker att allt är vad vi gör det till!
      Många gånger känns det som att jag spelar vuxen och tre kids!Haha!

        Och jag fattade inget och fick räkna, tänkte att det var omöjligt att ditt barn skulle börja gymnasiet när du är två år yngre än jag! 😄 Men då var du väldigt ung när du fick barn men inte Såå ung som det blev i mitt huvud.

        Det finns andra som har det värre också, nämligen alla influensers som känner det egna kravet att se perfekta ut inför sina följare och som tar till filter och operationer för att stå emot ångesten och självhatet, och risken för elaka kommentarer som biter där det gör ondast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.