In in in Instagram

Näääääääj!
Jag vet inte vad jag trodde att Lisa Tellbe skulle göra med sin pepparkaks-kreation nu när julen är över, men det skär i hjärtat att se henne demolera det. 😵😵😵

En influencer postar inlägg från en begravning och jag frågade mina följare vad de tycker om det.
Vad tycker ni?

Eftersom 2023 var skit för Hannah Graaf så kan 2024 bara bli bättre. Den berömda silver lining:en…

Det har varit kallare än -35°C hos Jonna Jinton och jag förstår inte ens hur man andas i den typen av kyla, men så har jag också vissa frigofobiska tendenser…

Realistiska nyårslöften och mål.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är så fascinerad över hur systrarna G och Åza skriver inlägg om hur de måste anpassa sitt liv pga ekonomin. Samtidigt visar de upp en livsstil som långt ifrån ser ut att vara någon som behöver leva mer sparsamt. Särskilt den sistnämnda ser ut att spendera väldigt mkt pengar. Får mig att fundera över hur olika vi tolkar att behöva skala ned sitt liv.

      Tänker samma. Det är dyra restaurangbesök, klädinköp, hemstäd, bilar mm. I Hannahs fall: du skulle aldrig tagit tbk exet, brukar aldrig funka iaf. Någon🤔 har kluddat över tavlan med Maggans face på exets fashionabla herrgård, moget.. CAM, språkpoliserna kommer snart ang slarv på ordet begravning. Aldrig sett ngn klagar på andra bloggar ang slarvfel.

        Va? Folk rättar stavfel i varenda blogg jag läser.

        Det känns som att Magdalena åkte upp till honom oanmäld för att se om det var nån där 😅. Annars ringer man väl innan när det är så pass långt.

          Vem skulle vara där😂

          Tycker också det var ett märkligt beslut. Men hon kanske har nyckel så att hon skulle kunna komma in och hämta skidorna även om han inte var hemma.

      Håller med om Åza B. Man vet väl hur affärerna går och om man inte kommer kunna betala ut löner, då får man väl göra åtgärder i tid.
      Inte fortsätta med lyxiga hotellövernattningar, middagar, julbord (som noga skrevs ut hur dyyra platserna var). Och hela familjen inhyst på herrgård över jul med massor av julklappar. Sen oja sig över att man har det dåligt ställt?
      Ska föräldrahemmet nu renoveras för att kunna säljas dyrare så hon och brorsan får ut ett högre arv?

        Hon verkar leva som det inte finns någon morgondag.

        Men hennes privatekonomi har ju inget att göra med hur företagen går.

          Då borde hon inte skylla på dubbla hyror heller. Jag antar att hon och inte företaget äger radhuset, som gjort att hon blöder pengar.

      Vad menas med kuka ur helt?
      Aldrig hört. Very strange

        Gå bananas.

      Båda systrarna har ingen utbildning, barn med xx män, söner som redan har ett brottsregister. grattis!

        ”Ingen av systrarna…”.

      Jag tror att det mesta är spons och ”gåvor”, hotellövernattningar, restaurangbesök, kläder, teknik och heminredning t.ex. Minns hur Marie Fredriksson som växte upp ganska fattig ( men kärleksfullt och tryggt ) sa: ”ju mer känd och rik jag blivit desto mer har jag fått gratis”!

    Charlotte Perelli insta borde varit med :visar glatt upp ett ’blackface” när de tre vise männen anländer i helikopter för att dela ut julklappar. Något världsfrånvänt.

      Den människan måste väl ändå vara miljöpartist😀

        Moget 🙄

      Hon har ju tappat de

        ”Det”.

    Om man lägger upp en bild från en begravning på kistan och blommorna eller något sådant och skriver en liten text är helt okej tycker jag. Men inte mer!! Osmakligt tycker jag.

      En i min bekantskapskrets la ut en bild på honom själv och hans döda pappa. EFTER att pappan gått bort. Fotot var alltså på sonen stående vid sjukhussängen där den bortgångna pappan låg. Det var osmakligt 🙂

        Hmm det där tycker jag nog är från fall till fall. Vi är lite för rädda för döden och döda människor här i västvärlden. Jag gissar att bilden var tagen strax efter att han gått bort? Det hade jag nog också kunnat göra, speciellt om jag var traumatiserad och chockad. Men som sagt, det beror på. Kan självklart vara osmakligt också.

          En bekant jag följer på Instagram la upp en bild på ett barn som hade dött 🤯

            Usch!

          Handlar inte om rädsla för döden utan mer att det är tveksamt om det var pappans vilja att visa upp sig på facebook efter sin bortgång.

          Men sedan lägger jag aldrig upp foton på andra om de inte uttryckligen har sagt att just det fotot är okej att dela på sociala medier.

          Jag tycker att det är en överträdelse av den personliga integriteten för den avlidne. Samma sak när alla visar upp när de är och tar avsked av döende personer.

            Den avlidne är…död… det är väl värre med dem som lägger upp content med barn, eller någon med intellektuell utvecklingsnedsättning, eller nån annan som inte vill eller förstår konsekvenserna av att visas på sociala medier. En död persons bortgång är naturligtvis väldigt intimt och privat, och personligen skulle jag inte vilja dela en sådan stund på instagram. Men det finns ju folk som delar både förlossningar och separationer och annat. Så vi är väl alla olika. Men det är ju personen som delar begravningen, och personerna i den dödes krets, som kan fara illa?

              Spelar väl ingen roll vad som är värst? Lägg bara inte ut bilder på folk som inte har samtyckt till det? Hur svårt kan det vara? När de är döda så kan de inte samtycka = lägg inte ut bilden.

        Detta är ett kulturellt fenomen. I många delar av världen är det helt normalt att ha begravning med öppen kista, fotografera den avlidna och sedan ha dessa foton i album hemma. Sverige är inte allas rättesnöre…

          Ha det i foton hemma. Posta på sociala medier. Ser du någon skillnad där?

            Nej, helt ärligt, idag är det relativt vanligt att använda instagram som sitt personliga fotoalbum. Jag tycker det är mycket mer ofarligt att visa upp en avliden släkting än att lägga upp foton på sina barn som badar nakna…

              Fast ett album hemma ser ingen annan än familjen. Ett album på nätet kan nå tusentals eller hundratusental eller miljoner.

              Ja men då får man väl ha det stängt då eller bara spara bilderna i telefonen? Respekt för andra människor! Man ska inte behöva se sånt, borde finnas regler emot det på sociala medier.

          Vill inte se döda människor, äckligt. Vill folk ha det i sina album så fine, posta inte på internet! Obehagligt med döda bebisar som folk lägger upp på Facebook tex, vad fan liksom?!

            Ja det får ju stå för dig själv och du är fri att inte lägga upp det ena eller andra på sociala medier. Jag skulle aldrig i livet lägga upp lättklädda foton på mig själv, men om andra vill göra det, så varsågod…

              Vaddå stå för mig? Tror väldigt få vill se bilder på döda människor?? Finns det inte regler mot det på Instagram tex? Handlar inte om vad man vill visa utan vad andra ska behöva se. Det är morbidt.

            Vill heller inte se bilder på döda..speciellt inte på barn.
            Jag var på en begravning med öppen kista för många år sen och trots att det var en äldre person var det vidrigt att gå runt kistan och se den bleka människan som låg där…
            Man kan ta foton för egen del från begravning men jag personligen skulle inte vilja ha nån bild på en död. Vare sig barn eller vuxen.
            Självklart hör döden ”,till” men man måste ju inte göra offentliga inlägg från just begravningen.
            Jag hoppas just den här bloggerskan delgav sin svärfar alla vackra ord även när han levde.

          Var så förr i Sverige. Dom döda kläddes på och fotades. Givetvis med deras tillåtelse.

        Men varför. Varför är det så tabu att se döda människor. Vi kommer alla dö.

          Tror det handlar om rädsla. I Sverige lär vi oss att undvika ämnet döden. Det är hysh pysh och tabu och många gånger vågar inte ens ämnet tas upp för samtal. Det är som att vi tror att vi slipper dö om vi inte låtsas om fenomenet? Kan själv önska folk vågade prata mer om döden och inte alltid se döden som hemsk och sorglig. Det finns många äldre som inte känner sorg när de går bort, och som gör det i stillhet och med ett fint lugn runt sig.

            Koala.
            Jag håller med dig. Nu sägs det oftast att någon ”har gått bort” i stället för avlidit t ex.

          Varför ska de visas upp? Finns det ett intresse utanför familjen? NEJ.

          Ja och vi alla bajsar men det betyder inte att man vill de andra göra det heller.

            *se

            Precis. Många lägger ju dock sina barn bajs. Eller sin mens eller missfall. Gränslöst.

          Det är äckligt och ofräscht och obehagligt. Varför? Var finns intresset i att visa upp eller se detta? Bilder på levande människor är normalt.

    Vad sysslar Hanna G med? Hur försörjer hon sig? Har noll koll på henne. Däremot tycker jag hennes mamma verkar vara en skum figur.

      Tidigare verkade hon iaf ströjobba i en kompis klädaffär. Läser dock inte hennes sociala medier.

      De har väl bägge tidigare levt på sina karlar. Bloggar, samarbeten osv. Ingen har väl haft ngt ”riktigt” jobb. Heder åt Linda Rosing som tog jobb inom hemtjänsten.

      Tycker om hanna. Lugn och fin. Saknar hennes gulliga blogg.

        Hon skrev ju inget vettigt i den.

    Peter Karyd äger ett hus i Sigtuna. Köpt i dec 2023 för över 13 miljoner. Det är kanske dit Hannah ska flytta. Pengar styr. Han är en översittare men rik. Står på hitta. se

      Eller så stryps därmed en pengaöverföring? Inget underhåll lär det väl vara nu med varannan vecka.

        Å andra sidan kan hon äta endast nudlar nu då varannan vecka😉

          Äta?

            Ja, dricker du nudlar eller vaddå?

      Hon ska inte flytta dit, det är slut mellan dessa. Igen.

        Berätta mer. Är det att det inte fungerar mellan P och Hannas pojkar?

          Det är nog för att det inte fungerar mellan H och P. Pojkarna är ju stora nu.

        Verkar som om de var tillsammans i somras? Ute och seglade tillsammans hela familjen. Men är det alltså slut igen? Fattar inte vad som gör att hon har så otur i kärleken? Hon är otroligt vacker och verkar vara jättesnäll och redig? Eller har hon helt enkelt bara blivit kär i idioter?

          Hon sa själv en gång att hon har svårt för att prata igenom saker, kommunicera.

          Betänk att alla barnen har en tät pappa. (därmed inte sagt att alla täta är ”idioter”) Slumpen?.. Om man söker en partner utifrån det kriteriet och kanske mindre ur andra, mer kompatibla perspektiv, så är nog utsikterna för ett långt & lyckligt förhållande betydligt mindre.

        B / Är du säker? Skumt.

          Magdalena har besvarat en kommentar på sin blogg med att Hanna och Peter har separerat men är goda vänner

        Hon ska flytta för att minska kostnaderna, enligt en kommentar från hennes syster.

        Ja, så måste det väl vara? Annars firar man väl inte både jul och nyår med syrran/mamma utan sin partner och barn?

      Denne Peter? Vad är det för en snubbe? Får dåliga vibbar av honom återigen.

        Vilket palats. För honom och hans döttrar två veckor i månaden. Han verkar ju ha kvar sin paddelbana i Marbella så halva månaden är han väl där. Kan Hannah tacka nej till detta? Hoppas det. Men jag tror inte att hon gör det.

      Personligen gillar jag inte alls Sigtuna, men för det priset känns ju huset som ett kap.

        Jag tycker Sigtuna är jättemysigt, har varit där flera ggr på deras julmarknader och på sommaren. Vad gillar du för ställe då?

    Du frågar dig vad vi anser om inföuencer som postar inlägg från begravning, sjukdom,död osv. I min värld har influencer tappat verklighetsförankring fullständigt.
    Alla sunda moraliska gränser, för vad som är privat och personligt har raderats ut.

    Alla minns hur det gick för Margaux Dietz.

    I skrivandes stund pågår ett laglöst community på den svenska plattformen, Youtube. Där Anjo, Joakim mfl är involverade i, efter Jockes bror blivit häktad

    Hela denna historia är hemsk på så många plan. Men detta har spårat ur med råge.

    Och jag tror detta kommer bli ett avtryck i sociala medier i någon form som kommer belysas utåt.

      Jag håller helt med dig, och det är anledningen till varför jag inte skiver om det.

      Det sistnämda du nämner har blivit så otroligt farligt. Allt som skrivs och sägs läggs upp som en sanning och mitt bland allt det här finns ett barn som dessutom utnyttjas för likes. Jag skulle önska att Youtube/Instagram/Tiktok hade tagit sitt ansvar och tagit bort alla de här filmerna som sprids. Fyfan säger jag bara.

    Vi hade minus 39 igår. Bylsade på mig ordentligt och tog en promenad. Det var otroligt vackert och mina ögonfransar hade snöbollar på sig när jag kom hem igen. Älskar moder natur.

      Ja, så otroligt vackert ute nu. (Hade dock gärna fått vara mer snö här.) Tycker det känns så härligt friskt, och känslan när man kommer in efter att ha varit ute i det kalla, helt underbar! Tog ett hett bad efter att ha varit ute och en skvätt överbliven skumpa, lyssnade på favoritlistan och tänkte, fy fasen vad bra man har det alltså! Får nog flytta norröver, för vill alltid ha snö & kallt vintertid.

    Royalties? De hade ju en låt som slog.
    Inte haft äktenskapsförord, dvs blivit utköpta från dyra hus,
    Inkomster från sociala medier.
    Pistkodlotteriet/klädbutik-löner som de sparat pengar från

    Men klart att man undrar var de får pengar ifrån då ingen verkar jobba just nu.

      Royalties får man väl bara om man själv skrivit låten, eller? 🤔

    OT, men det inlägget Charlotte perelli la upp igår kopplat till Los reyes magos som kom till barnen, har de gjort ett black face på ena personen där? 🤣

    Angående bilder från begravning så antar jag att du tänker på My Martyr som la ut ifrån sin svärfars begravning med hans namn och bild. Jag undrar vad de ”riktiga” anhöriga, dvs svärmorn, andra syskon än Jonas anser om att hon slänger ut deras sorg i sociala medier. Snart kommer väl inlägget där det står kistdekorationer gjorda av My’s Blommor.

      Och ? Så vackert med kistdekorationer. Jo äldre MSN blir ju ödmjukar inför livet. Födas leva och dö.

    Vad gör jeanette svedberg numera? Har hon bytt branch?

      Hon håller nog till i källarlokalen med sina dunkar. Kanske byter hon etiketter på dem bara och startar nytt ”magisk och undergörande” hudvårdsmärke. Ingen som vet säkert..

      Jag denna är jeanette är märklig så många följare ) galet mkt jobb men inget bokningssystem ? Inga samarbeten o nu rear hon ut sina produkter? Gräv camilla 😂😂

      Tydligen håller hon på med fastigheter i spanien galet mkt jobb men så klart inget hon visar 😂😂

    Jag gillade verkligen Jonnas blogg men tycker det är så tråkigt att hon gör allt på engelska och på så sätt mer riktar sig till en internationell följarskara än oss i Sverige som funnits med sedan hon började blogga.

      Allt hon gör är tråkigt. Och väldigt tillgjort.

      De flesta kan väl engelska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.