407 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur långt tid har det tagit för er att få svar på en jobbansökan?

      Ca 1 vecka

      Det är olika… allt från ca. 2 veckor till ett par månader. Det beror ju på hur många ansökningar de har att gå igenom, bland annat.

      Kortaste tid: 10 minuter. Längst: väntar fortfarande.

        Nu när du säger det, jag tror faktiskt någon har ringt samma dag också någon enstaka gång. 🙂

          Tror ni att det spelar stor roll när man lämnar in sin ansökan? (såklart inom svarstiden)

            Nej det tror jag inte

            Inte alls. Det som kan påverka är om man håller på och velar fram och tillbaka. Det inger inget förtroende.

            Jo, absolut,
            Ibland står det uttryckligen att de gör löpande urval och då bör man ju def ansöka tidigt. Även i andra fall, när det inte står med och det gäller rekryteringar med många kvalificerade sökanden, skulle jag säga att det är en fördel att söka tidigt eftersom de sannolikt kan komma löpande göra urval och kanske redan har hittat ett antal att intervjua innan sista ansökning. /HR-person

              Håller helt med ovanstående. Sök så snart som möjligt. /Rekryterare

            Jo dom har sagt ser att du skickat in ansökan snabbt och det har varit pluspoäng på det.

      Mitt nuvarande jobb fick jag nog vänta en månad efter att ansökningstiden gått ut och hade gett upp. Så det beror nog på olika faktorer som hur många sökande det är och hur långsam chefen är med att ta beslut.

      Som kortast: nån timme
      Som längst: var på intervju i september 2011. Han skulle återkomma när han kom hem från Schweiz, han skulle åka dit dagen efter min intervju. Han återkom aldrig så jag ”väntar fortfarande”😅 men jag fick ett annat jobb, men mitt liv hade inte varit vad det är idag om jag hade fått det jobbet, den saken är säker.

        Men du måste ju ha tålamod, han kanske ringer dig om 23 år och erbjuder dig jobbet, vadå, ska du bara ge upp nu eller?

          Hahaha kan han erbjuda en bra lön så säger jag inte nej😂

    Vad har egentligen hänt mellan Louise Lundstedt och hennes ex Karolina Johansson?

      Undrar också!

      Vem är det? 😅

        De var med i youtubeserien gravid vecka för vecka

      Undrar också

    Men vilken fin bild.

    Nu ska dom börja skrämmas som med coronan
    Men nu gäller det att vi kan hamna i krig.
    Vet någon om Norge och Danmark och Finland har fått liknande information.?
    Jag är rädd men tror inte det blir krig här.

      Först corona som pågick i typ två år, sen mat/räntehöjningar som är inne på andra året och nu är det krig på G som är på tapeten.

        Det var flera år sedan som beredskapen höjdes för ett angrepp mot Sverige. Folk är bara så tröga att de inte fattar (eller inte vill fatta) så det är klart att tonens behöver höjas ordentligt. Detta är inga nyheter!

          Håller med.. 1,5-2år sedan fick alla hem om hemberedskap. Om man inte började förstå då så…

            2018 kom broschyren Om kriget kommer. Det var fem/sex år sen……

              Då har du ju haft ännu fler år på dig att fixa ett lager. 😉

              Okej jag mindes fel men å andra sidan har det gått kampanjer på sociala medier om det med. Och vi har fortfarande fått info innan.

              Sen när saker började försvinna från hyllorna under pandemin så borde väl folk fått en tankeställare. Då insåg iaf jag att vissa varor kan vi inte vänta ut med till det är helt slut. För det handlar ju inte enbart om krig. Det kan vara strömavbrott, snökaos (halva Norge blev insnöat precis) eller något annat som inte funkar i samhället och då ska du som fungerande vuxen klara dig själv i 7 dagar

                Precis. Det är detta folk blundar för. Nu har jag kanske en liten fördel som har insyn i den lokala krisberedskapen där jag bor gm kommunen, men om folk bara tänkte lite så finns det fler katastrofer som kan hända i vardagen som gör att du som privatperson behöver ha en egen beredskap hemma. Allt ifrån naturkatastrofer som översvämningar, att dammar brister, till elavbrott, utsläpp från fabriker om man bor nära en sådan, bränder osv osv osv. Det är skrämmande vad folk INTE tänker på. Och att vara medveten är som sagt inte samma sak som att bli skräckslagen för varje potentiell katastrof. Följderna blir ju mindre ju mer du har tänkt igenom det (såklart i rimlig omfattning).

                  Folk verkar förvänta sig att samhället ska ta hand om dem så fort det händer något. Det funkar inte så – det går inte. Vi som kan måste klara oss själva en period medan samhället tar hand om de som faktiskt inte klarar sig först. Det handlar verkligen inte bara om ett eventuellt krig, utan som du säger – det finns massor av katastrofer som kan inträffa både i stort och smått.

                  Räcker ju att någon råkar gräva av en vattenledning så är det jävligt skönt att ha ett par dunkar hemma.

          Tyckte också det pratades otroligt mycket om det när kriget i Ukraina kom och alla började preppa igen. Så vet inte riktigt hysterin som blev nu

            Håller med.. folk lever i förnekelse

            Hoppas verkligen inte det händer men om det gör de kommer vi garanterat stå där med halva befolkningen ”som inte hade en aning”

            Risken var högre mot Sverige redan innan Ryssland gick in i Ukraina 2022.

              Ja men då pratades det väl inte om det på samma sätt. Men efter krigsutbrottet i Ukraina så har ju risken varit tydlig så ser inte varför folk fick panik nu

      Vi måste tänka att det kan bli krig här, oavsett vad du ”tror”. Ingen har sagt att vi ska bli rädda, bara förberedda.

        Nej jag måste inte tänka något jag inte vill. Tycker du kan svara trevligare. Jag tror på fred och frihet. Sedan kan man ju rusta sig med vatten m m men såklart många blir rädda. Fattar du inte det?

          Men rädsla löser inga problem, inte förnekelse heller. Men du verkar visst vara en liten snöflinga så det kan ju förklara saken.

            Vad tycker du att du är själv du verkar sakna självkritik. Om du inte kan känna rädsla vad beror det på och tack vi avslutar vår kontakt nu.

              Det är väl klart att jag kan känna rädsla, men det var inte frågan. Alla har en möjlighet att fokusera på det som är konstruktivt i detta sammanhang: rädsla eller förberedelse. Du väljer själv vad du vill göra såklart, men det är inte rädsla som ÖB uppmanar oss till.

            Dålig dag? Du har en väldigt trist ton.

            Och du verkar vara förståndshandikappad.

              Hellre det än en snöflinga som blir kränkt för att man inte använder tio glada emoji efter varje mening.

                Folk som använder ordet snöflinga är så jävla töntiga. Gå och lägg dig jävla fjant.

        Vad innebär ens att vara förberedd? Förutom att ha vatten, konserver, vevradio hemma… Tycker det är uppenbart att försvaret , media och staten försöker skrämma upp oss, precis som de gjorde med covid. Och numera vet vi alla att covid är typ en förkylning…

          Aliette håller med. Hur ska man förberedda sig känslomässigt. Vi som inte varit i krig. Många är oroliga alltifrån barn till äldre. Jag kommer tro att det goda ska seger och vi slipper hamna i krig.

            Förbereda sig känslomässigt?

              Det går inte. Och varför behöver man ens?

                De va exakt det jag ifrågasatte Anonym 20:39 som skrev de. Inte att jag menade att man skulle de..

            Men det är väl ändå ingen som hävdat att man ska förbereda sin känslomässigt? Man ska om man har möjlighet se till att man klarar sig en period utan hjälp från samhället avseende mat, vatten, värme, mediciner osv., så samhället kan fokusera på att hjälpa de mest utsatta.

            Krig ELLER andra kriser.

              Bydén sa ju att vi ska förbereda oss mentalt.

                Mentalt och känslomässigt är väl ändå inte samma sak.

                Vilket inte har samma innebörd som känslomässigt.

                  Verkar trigga många ordet känslomässigt. Det låter som en del här är rädda och försöker trycka undan det. Sen kanske ni kan tänka att en del är mer sköra som tex äldre och då tar man det allvarligare. Empatin är ibland här tyvärr i bottenlaget. Och det måste bero på något.

                    Men hur kan vi anses bli triggade av ordet bara för vi faktiskt har ett extra förråd med torrvaror och burkmat? Eller vad menar du? Flera har förklarat att det inte är känslomässigt du ska förbereda dig – för vet du vad? Det går inte. Vi har (som tur va) ingen aning om hur det är att leva i en ordentlig kris. Krig eller annat.

                    Men vi blir ombedda att förbereda oss för att klara oss själva i en vecka. Det är det du ska göra. Ingen kommer kunna ta hand om dig, förutom dina nära och kära. Så förbered er för er egna skull!

                      Man kan vara rädd och orolig även om man äger en egen bunker fullproppad med rent vatten, konserver m.m. Jösses svenskar är verkligen extremt naiva… Vi är många i detta land som flydde från kriget på Balkan (fair enough, vi kanske inte minns mycket p.g.a. var barn men ändå) och har en HELT annan syn på hur krig FAKTISKT är.

                      Men det vet alla och vad är en vecka. Dom ryter ju till som att det ska bli stort krig här.

                    Det som eventuellt triggar är väl isf att du ropar om hur rädd du är samtidigt som du inte vill ta till vad försvaret FAKTISKT har sagt till oss nu i dessa dagar och tidigare – och det är att alla bör vara förberedda på att ett krig kan komma hit. Ett sätt att hantera oro och rädsla är ju att för det första ta till sig korrekt information och sen göra det man kan.

                      Du svamlar. Jag har bunkrat nu men visst är jag rädd. Kan jag få vara det. Tack.

                    Förstår inte ritkigt vad du menar? Tycker inte det är fel att ta det allvarligt och är inte ute efter att håna någon som är rädd. Helt naturligt att oroa sig för världens utveckling på flera fronter.

                    Tycker däremot att det är en märklig användning av ordet känslomässigt. Man varken kan eller bör förbereda sig på krig känslomässigt.

                      Jo genom att prata om det med vänner och grannar. Det gör jag om ni inte vill prata om det det är er sak. Många här kan ju inte diskutera vuxet.

                Stor skillnad på att uppmana folk att förbereda sig praktiskt, informera med listor över vad man bör införskaffa etc jämfört med att förbereda sig mentalt ju?! Förbereda sig mentalt låter ju som att krig är på gång och upplever faktiskt att många är just rädda. Och att folk är rädda hjälper ingen. Och som någon skrev, hur förbereder man sig ens mentalt? Det handlar ju enbart om praktiska saker man faktiskt kan förbereda.

                  Exakt. Det är som att någon skulle säga till en att ställa in sig på att döden är nära och förvänta sig att personen tar det med ro och säger något citat-gulligt som ”en dag ska alla dö, men alla andra dagar lever vi!”…

                  Genom att prata ihop sig så man kan få bättre trygghet och hantera ett eventuellt angripande. Kommunicera. Varför förstår ni inte det ?

          De vill att fler t.ex. ska gå med i olika frivilligorganisationer och göra värnplikten såklart. Glöm inte att det snart är mönstring….

          Det dör fortfarande många i corona, främst äldre och så har vi långtidscovid. Jag vet tre som har drabbats, de är 27, 42 och 55 år gamla och har fått byta lev helt, sälja djur och hus pga de orkade inte med plus leva länge på sjuklön då går privatekonomin åt helvete. Och så har vi monterat ner vårt försvar i Sverige. Mina föräldrar har berättat att förr som på 80-talet fanns det vapenlager i byggnader runt om i Sverige för hemvärnet och det fanns också mat alltså konserver med mera och skyddsutrustning åt befolkningen. Allt det här är ju borta i dag. Minns när pandemin bröt ut och Sverige hade stora problem att ordna skyddskläder, munskydd och handsprit med mera till vården. Finland har kvar sina lager så de bara hämtade vad de behövde där.

            Ja stor miss att ta bort värdefulla lager. Tycker sverige är naivt ibland.

          Jag tolkar det som att vi ska förbereda oss mentalt på hur vi agerar i en större krissituation. Är man mentalt förberedd kan man också agera på förnuft istället för känsla vilket gör oss starkare. Tycker ÖB tar ansvar som talar i klarspråk och inte massa dravel och pajkastning som våra folkvalda politiker håller på med.

          För övrigt så dödförklarade jag många under coviden när den var som värst. Ni är många som hänvisar covid till ”bara en förkylning” (vilket det är idag men absolut inte under 2020-2021). Med den inställningen till kriser så känns ÖBs uttalande än mer rimligt.

            Går man ut i media och gastar om att vi ska förbereda oss för att ryssen kommer så är det RÄDSLA man frammanar. Enligt mig är rädda människor farliga människor. Se på USA, så rädda så de jämt har vapen och således råkar de skjuta familjemedlemmar osv… Samma när de skrämde upp oss med covid. Folk fick PANIK och hamstrade toapapper och mediciner. Svenskar har en skör själ som lätt drabbas av panik så det är katastrof att skrämma upp folk såhär.

            Gamla människor dör, inga konstigheter. Ibland av influensa, ibland av covid. Inte många unga dog av covid. Och ja även unga kan ibland dö av lunginflammation eller andra vanliga sjukdomar, det vet väl alla? Kolla på oss nu! Folk har sämsta immunförsvaret på evigheter för att vi isolerade oss i 3 år. Inte en slump att invasiva streptokocker ökar. Vi agerade i panik under pandemin och nu får vi betala priset för det. Men synd vi inte lärt oss att skrämselpropaganda är fel väg att gå.

              Tyckte vi skötte coronatiden bra. Att tex många jobbade hemma och man använde munskydd. I kriser måste vi ställa upp och ta ansvar. Tycker människor utomlands gör mycket för att hjälpa tex skadade i krig. Och så ska det vara.

              Självklart blir folk rädda, många av oss har ju aldrig upplevt krig förut. Därför är det ännu viktigare att vara förberedd på kriser och katastrofer.

              Ja, gamla människor dör varje dag. Men hade Sverige varit förberedd för en pandemi kanske vi som stod mitt i det och skulle rädda liv (var tacksam och ödmjuk över att du inte verkar varit där) så kanske vi hade haft annat än gamla overheadpapper framför ansiktet att skydda oss med…

                …de som levt i krig verkar ÄNNU räddare😳 troligen p g a en kombination av att ”det händer inte mig(oss)” inte är närvarande efter en sån erfarenhet samt att de vet precis hur ont det gör.

            De flesta dog MED covid, inte av och någon överdödlighet hade vi inte.

          Nu är covid en förkylning, när samhället har byggt upp immunitet. Glöm inte att 7 miljoner människor världen över dog av covid. Det var ingen hysterisk respons av regeringen

            Anonym 22.14. Läs på så kanske det klarnar. Du jobbar med all säkerhet inte i vården.

              Hahah skrattade högt åt denna kommentar faktiskt. Jag är läkare och jobbade på medicinsk avdelning med covidpatienter i hela 2021

                🤣

          För mig som varit sjuk av covid i snart 4 år och är till stor del nu funktionsnedsatt skulle jag knappast kalla det för en förkylning…….

      Brukar inte ta åt mig så mycket om vad media säger. Men detta ha rush verkligen tagit illa vid. Är genuint orolig, mått dåligt sen de gick ut med det. Känns som att det är något som de vet, som inte vi vet. Kan inte ens föreställa mig vilket helvete att leva i krig… 🙁

        Har jag*

        Cattis så känner jag med. Undrar vad våra grannländer säger om läget.

          Folk får ju panik för man lever i förnekelse börja tänka lite i stället för att stoppa huvet i sanden, resa kors o tvärs. Förbered er så slipper ni panik!

          I Finland har man vant sig och offentlig diskussion har låtit ganska lika under lång tid. Finns ingen panik där. I Sverige går gemene man från 0 till 100 när lite skarpare språk används. De pratar inte om en omdelbar risk, utan vill skapa medvetenhet om möjliga framtida hot. Risken för Sverige är knappast större än för tex Finland. Reaktionen är kanske ett tecken på att samhället behöver väckas lite. Satsa på militära och civila försvaret är det som behövs och då minskar också risken för krig i framtiden. Att tappa nattsömnen är både odänödigt och kanske också kontraproduläktivt.

            *onödigt

          Läs finska nyheter så får du en bild av vad de säger om läget. De finns på svenska såklart.

            Vad säger de?

        känner exakt samma 😰💔 ångest deluxe😞

        Det kommer just nu för att de har en konferens just nu. Och det är ett helt år till nästa konferens. Jag tror det bara är därför det kommer nu, inte för att något har eskalerat senaste veckorna, utan att alla på konferensen har kommit överens om att civilsamhället är en viktig del i försvaret eftersom de sett hur avgörande det varit för Ukrainarna. Och nu ska det kommuniceras direkt.

      Varenda religion tror på någon slags Armageddon och jag tror att detta är början på slutet.
      Jag tror att 2024-2026 kommer att få 2020-2023 att kännas som en dröm.
      Sen tror jag att det blir bättre ett kort tag innan det plötsligt går utför.

      Allt har ett bäst före-datum och människan verkar närma sig sin sista dag.
      Men att tro på Gud balanserar ut ångesten, man tar varje dag som den kommer.

        Åh jösses finns inget värre än domedagsprofeter… Minns du andra världskriget? Om världen kunde återhämta sig då så kan vi det nu med.

          Jag hoppas att du har rätt men det är ingen garanti alls.
          Lite som att säga ”om jag överlevde en kula i skallen en gång så klarar jag det en gång till”.Vi kanske hade tur då men inte nu. Vi kanske har tur igen men inte om 10 år. Vi kanske lever i 1000 år till eller så slår en komet ut oss om 97 dagar.
          Men var så säker på att jorden inte alltid kommer att befolkas av människor och någon generation måste ju vara den sista. Trist för oss om vi råkar vara den generation ser människans utrotning men allt har ett slut. Även vi.
          Men som sagt så tror, med betoning på tror, jag att detta är början på slutet. WW2 var det som skapade förutsättningarna för början-på-slutet och nu drar vi vårt sista kollektiva andetag.

            Självklart vet ingen när/om mänskligheten utplånas. Men att skrämma upp folk med det såsom Jehovas vittnen gör är verkligen inte rätt väg att gå.

        Du har missförstått begreppet Armageddon. Det betyder att striden mellan det onda och goda sker och att det goda vinner. En ny början alltså.

          Ja, jag syftar mer på striden än motivet bakom eller verkligheten efter.
          Striden är världsomfattande och någon gång måste den komma.

        Ja. Snart dör vi alla. Men först ska jag äta popcorn och titta färdigt på Jeffrey Dahmers rättegång på YT.

    Ger det något att betala för tinder?

      Huvudvärk

      Nej

      Nej det gav färre matchningar och färre att swipa höger på. Fick fler matchningar utan att betala så jag tror inte att det ger några fördelar som de säger.

      Ja, min profil blev bara synlig för de jag swipeat höger på. Tyckte det kändes skönt att vara mer anonym än att vem som helst skulle kunna se mina foton/min bio.

        Ja, så värt! Man väljer själv vem som kan se ens profil. Älskar den funktionen och det känns tryggt som kvinna på en mindre ort.

        Men tänk om din ”perfekta” framtida partner har samma inställning? Då kommer ni aldrig att se varandras profiler?

      klamydia

      Tycker det ser desperat ut när det står att någon är betalande medlem. Vet inte varför men swipear oftast bort

      Ångest!!
      Betalar 300 kr och har inte ens öppnat appen på 5 månader…

    Hur gör ni som söker jobb?
    Jag håller på att söka nytt jobb men på många jobbsökningar är det, uppstart inom en månad och så har man tre månaders uppsägningstid på det nuvarande jobbet. Har någon varit i sån sits? Hur löser man det? Jag förstår ju att man måste ha uppsägningstid så de kan hitta ny personal men samtidigt så är det ju svårt när de jobben man söker vill att man ska kunna börja jobba inom en månad typ?
    Jag vågar inte chansa och säga upp mig och sen börja söka jobb? Eller är det så man måste göra?

    Och hur gör man bra ifrån sig på en intervju när man är otroligt dålig på att prata gott om sig själv? Jag blir så nervös så jag klarar inte av att säga något bra liksom..

      Du kan prata med din chef och be denne släppa dig tidigare + ta ut semesterdagar.

      Jag brukar tänka på en intervju som min chans att sälja mig själv. Jag säger inte bra saker för att imponera eller för att folk ska gilla mig, jag informerar om de sätt produkten jag skulle passa deras behov.

      För mig ser jag en intervju som en ”första dejt”. 😅 Att självklart vill jag sälja in mig själv men samtidigt så vill jag ju veta om detta är något som kommer passa mig? Kan denna arbetsplats också kunna leva upp till mina krav?
      Kanske låter lite kaxigt, men för mig släppte nervositeten några procent med den insikten – att dom ska faktiskt också övertyga mig!

        Den intervju jag har presterat allra bäst på, det var ett jobb jag var osäker på om jag ville ha då det bland annat innebar lång pendling eller flytt. Jag gick på intervjun med inställningen att de behöver övertyga mig att jobbet är bra nog för att byta bort det jag hade. Blev erbjuden jobbet, tog det inte trots att chefen förhandlade för att få dit mig.

      Det brukar alltid gå att komma överens. Jag har tre månader uppsägningstid och jobben jag sökt har haft som önskemål så snart som möjligt, det har aldrig varit något problem.

      Ibland kan man få börja senare också, det är ju uppsägningstid på de flesta arbeten då har man redan en anställning så förstår ju nya arbetsgivaren det.

      Om du är rätt kandidat, deras förstahandsval, så är min erfarenhet (jobbar inom HR och tidigare inom rekryteringsbranschen) att man väntar in den tid som krävs (ex tre månader). Om det är många kvalificerade sökande som du konkurrerar med, så kan tre månaders uppsägningstid vara en nackdel för sig som kandidat. Finns det då likvärdiga kandidater som kan komma loss på 1-2 månader ligger de sannolikt bättre till att få tjänsten.Men säg inte upp dig bara för att slippa uppsägningstid! Förutom tryggheten att ha ett fast jobb så är man mer attraktiv som kandidat om man har anställning när man söker jobb, än om man är arbetslös. Dessutom kan du när dyrort nytt jobb och säger upp dig försöka få din nuvarande arbetsgivare att släppa dig lite tidigare. Du kan ju dock inte kräva det men ofta går det att göra iaf ett par veckor.

      Ang. nervositet. Finns mkt material, ex frågebatterier, du kan googla fram och sen övar du inför. Kanske du kan öva/bolla med nån bekant/vän som har bra erfarenhet/koll. Annars kanske värt att gå till en coach/karriärcoach?

    Min sambo har under veckan haft två blodproppar i ögat. Han är 36 år. Han har ytterligare läkartid och tester inbokat och ännu vet vi inte prognosen dels för ögat samt om det finns bakomliggande sjukdomar som lett fram till det.
    Jag är gravid med vårt andra barn med beräknad förlossning om två veckor. Känner mig helt matt av hela situationen.
    Någon annan som har varit med om liknande eller har ngn anhörig som har det?
    Främst är jag ju orolig för min sambos hälsa men det känns också väldigt svårt att va den starka som höggravid och kanske nyförlöst.
    Vi har ingen avlastning av anhöriga vilket normalt är helt ok men blir väldigt påtagligt i såna här situationer.
    Hur stöttar jag honom utan att bränna ut mig själv?

      Oj vad jobbigt. Det där är ett uttryck jag ska komma ihåg att man känner sig matt. Ni får stötta varandra och ta en dag i taget. Hoppas att det ordnar upp sig.

      Jag var i en liknande situation (fast min man fick en propp i huvudet) när vi väntade vårt andra barn. Satt ensam vaken hemma en natt när min man var inlagd och undrade om jag skulle bli ensam med två barn. I efterhand ångrar jag att jag inte bad om hjälp. Även om du inte har någon nära anhörig på plats kanske du har kompisar? Kollegor? De flesta vill hjälpa till när det behövs är min erfarenhet.

      Om du inte har någon på plats, ring de som är längre bort. Kanske kan någon resa till dig?

      Om inte, prata med sjukhuset eller din vårdcentral/mvc. Ta emot stöd. Det finns hjälp att få.

      För oss gick det bra. Min man blev helt frisk. Jag håller tummarna för att det går bra för er.

      Stor kram till dig.

        Tack! Jo det finns absolut en vän som jag kan be om hjälp. Alla andra vänner upplever jag som väldigt upptagna med sitt, då de är småbarnsföräldrar och så.
        Våra föräldrar är inget alternativ som avlastning pga olämplighet.
        Men jag tycker att det är allmänt jobbigt att be om hjälp on folk inte erbjuder sig. Vad ska man be om rent konkret?
        Vad skönt att höra att det blev bra för dig och barnens pappa iaf. Ger mig lite hopp.

          Be om hjälp med barnet ni redan har tänker jag. Speciellt om det är mycket läkarbesök och så att du kan få sova ordentligt.

          Förstår att det är jobbigt att fråga, men riktiga vänner vill hjälpa till.
          Be om mat tex, det är min standard grej att göra när jag inte vet hur mina vänner behöver hjälp. Slänger ihop en stor lasagne, någon gryta eller gör en köttfärsås på 1kg så de även kan frysa in om det blir över. Uppskattas alltid.
          Och jag personligen tycker det är lätt när folk ber om mat, gör bara extra av det vi ska äta. Inte alla besvärande.
          Kanske dåligt tips, men jag uppskattar att slippa behöva laga mat när jag mår dåligt. Men barnen måste äta ❤️ och du.

            Nä det var ett bra tips tack! Är så ovan vid att be om hjälp att drt va svårt att komma åå konkret. Dessutom är det rätt jobbigt att stå upp nu som höggravid, har haft en pissig graviditet, så matlagning tar en del åå krafterna.

          Människor vill hjälpa till ♥️ men ingen vill störa, kliva på någons tår och göra saker värre för den personen som går igenom något jobbigt/svårt.

          Så de är alltid bra att vara tydlig själv med vad en behöver för stöd/avlastning♥️.

      Hej! Jag fick en blodpropp i en ven i mitt öga när jag var 20. Fick höra att dom flesta återhämtar sig ganska bra synmässigt när proppen sitter just i en ven. Tyvärr fick jag sekundära komplikationer som påverkade en mindre artär i ögat så jag fick en permanent synskada i form förlust av vissa delar av mitt synfält. Förstår att det är tungt för dig och om det är så att skadorna består så kommer han säkert att sörja ett tag men med tiden så lär man sig acceptera det som hänt. Kan rekommendera kristerapi via vårdcentralen.

        Tack för att du delar med dig! Känner du dig begränsad eller upplever du att du kan göra vad som helst?

          Mitt synbortfall är relativt litet men sitter mitt i synfältet. Jag har försämrat djupseende (eftersom man behöver båda ögonen för det), läser lite långsammare och får lättare huvudvärk men i övrigt nej det går att leva typ som innan. Får också köra bil som vanligt.

          Jag håller tummarna att ni bara hade otur och att det inte ligger någon ökad proppbenägenhet bakom detta!

            Tack så mycket. Vad skönt att höra att du kan leva ett vanligt liv trots att du råkade ut för detta i så ung ålder.

        Finns oftast även kristerapi via hemförsäkringen.

    Hoppas verkligen Putin förintas. Jävla gubbe att förstöra och rasera.

      Tycker att varenda människa som sitter på makt kan få evaporera så kan vi börja om på nytt.

        Fast nu är det ju Putin som styr och bestämmer att fortsätta kriga.

          Jo, men nu råkar många delar av världen faktiskt befinna sig mitt i krig så Putin är precis lika farlig som alla andra krigsherrar. Därför kan de alla försvinna.
          Men jag lovar, om jag bara får en endaste önskan så ska jag be anden börja med Putin!

    Jag behöver verkligen tips på tights/gravidtights eller gravidbyxor för oss som är ca 160 cm långa!

      Only! Jag är lång och har problem åt andra hållet men på Only har de även längd på flera av deras byxor (30, 32 och 34). 30 kanske passar bra för dig? Är xs till typ xxl

      Jag gled runt i McKinleys Dorotea underställ under båda mina graviditeter (och i detta nu).

      Har köpt på hm och Lindex och jag är 160. Tyvärr finns inte de på Lindex kvar (var tre år sen) men köpte super skinny gravidjeans på HM i M som är bra längd.

      OYSHO ankel gravid tights på Zalando ( hette något mer comfort lux) var denna kortis räddning under min graviditet förra året👍🏻😁

      + 1 på Onlys tights, finns på zalando samt så är Aimns toppen, bodde i de, dyrare än Only men nu har de rea så passa på.

      Tror att Aim’n har gravidtights i petite nu, alltså för typ din längd

      Jag är 167 men Boobs ”once on never of” var lite för korta på mig men i övrigt DRÖM. Min bästa investering under graviditeten 😅

      Är 163 Och använder tights och jeans från H&M samt Polarn o pyret.

    Ni som har barn med extremt torr och känslig hy, vad hjälpte?
    Mitt barn är så torr att det blir som röda utslag som kliar, nästan eksemliknande.
    Doktorn skrev ut miniderm (smörjer 2 gånger/dag) och vi har provat shea-smör.
    Det blir lite bättre men det är fortfarande torrt, kliar och rött. Stackarn mår så dåligt!
    Har ni tips? Kosta vad det kosta vill!

      Kortisonkräm är det enda som funkar för mig när det kliar på torr hud. Allt annat, verkligen ALLT, gör det värre.

        Jo, det verkar ju inte bli bättre. Börjar misstänka intolerans mot gluten/laktos/socker vilket brukar vara orsaken till eksem (om man ska tro de som uteslutit de matgrupperna och blivit friska).
        Mitt barn är bara 6 år, ska fråga doktorn om kortisonkräm är ett alternativ.

          Inte kortison! Läs på om tsw

            Folk är alldeles för rädda för kortison. Problem med det får man vid långvarig överdosering, och det är inte heller ett särskilt vanligt tillstånd. Vid normala eksem går det alldles utmärkt att använda, och är i vissa fall nödvändigt för att få bukt med problemet, men såklart i rätt dos och därför behöver man extrakolla med läkare vilken styrka det ska vara samt hur länge den ska användas.

      Miniderm duo är mkt bättre än vanliga miniderm!

        Bränner den vid applicering?

          Ja! Jag tog dotterns på mina händer när de va extremt torra och det sved som f-n 😮‍💨

            Ojdå. Upplever inte att den svider? Och då använder jag samma på mina egna eksem.

              Okej. På mig sved det iaf ☺️

      Låter du bli att bada barnet? Använd tvättlappar istället om barnet skulle behöva rengöras och smörj in med babyolja när du måste tvätta håret och blöta ner barnet. Kom ihåg att dusch inte är nödvändigt för att vara hygienisk, speciellt inte barn som inte svettas på samma sätt som en tonåring eller vuxen.

      Håll ut, det tar tid att bygga upp en uttorkad hudbarriär. För mig tog det flera år innan jag kunde börja blöta ner ansiktet efter att ha fått eksem och extremt torr hy.

        Dusch 1 gång/vecka förr men nu kär vi varannan vecka. Som du säger så håller de sig rena länge, aldrig någon stank eller flottigt hår. Kroppen tvättas bara med vatten (men händer med tvål såklart) och så använder vi lite schampo i hårbotten.
        Smörjer in direkt efter med sheasmör.
        Det blir inte bättre, blir galen.

          Olja/smör gör torr hud ännu torrare, så förmodligen förvärrar du problemet på det sättet. Undvik och använd en bra kräm istället och tvätta inte huden med vatten om det verkligen inte behövs.

            Jag kör på shea efter minidermen för att ”låsa in fukten” men jag ska sluta med det, jag kanske gör det värre.

              Ja. Ta Vaselin istället. EFTER hudkräm alltså!

                Vaselin känns inte som något man vill att huden ska ta upp, det är ju faktiskt i grunden olja

                  Så bra då att huden inte tar upp vaselin, det kan den nämligen inte.

        Gärna Weledas babyolja med calendua (ringblomma) .

      Atopiskt eksem kan det ju vara, då hjälper väl främst kortison. Har ingen erfarenhet men vårt barn har gått från lite allmänt torr till röda elefanthudsliknande utslag så hoppas du får tips jag kan ta del av 😫

        Hjälpte kortison?
        Det är så sorgligt, våra små 🤎

          Kortison med relativt låg dos i sig funkade toppen på min dotter. Det och sen smörja vanligt mjukgörande däremellan

      Det är ingen kräm men jag hade själv svåra problem med torr hud som barn, allt gjorde ont och sved hur mycket det än sades att en kräm inte skulle smärta. Min far tog då fram rapsoljan och körde på att lager, efter det kunde jag smörjas in med krämer utan att det gjorde allt för ont och med den rutinen så blev det sedan bättre.

        Man tager vad man haver! Tur att det funkade för dig, skadar ju inte att prova på ett ben. Alla tips är välkomna!

          Alltså prata med en hudläkare istället för att ta husmorstips här

            Har pratat flera gånger, får bara miniderm utskrivet. Först fick jag någon annan kräm men den sved.
            Fick tipset att prova sheasmör av doktorn.
            Man får inte så värst mycket hjälp därför är husmorstips välkomna.

          Ta hellre medicinsk badolja, matoljor kan ge allergier //läkare som kommenterade längre ned

      Vi varvar mellan miniderm duo och cicaplast på vår dotter. Cicaplast stärker hudbarriären!

        Detta ska jag kolla upp, inte tänk på cicaplast trots att jag använt det i ansiktet.

      Weleda väder o vind salva tycker jag är bra.

      Min 2 åring har torr hud & haft mycket problem med eksem, det som har hjälpt henne är canoderm! Efter vi började med den så har huden blivit mycket bättre och inga fler eksem *peppar peppar* hittills.

      Det enda som hjalpte pa min dotter som hade liknande mellan 1-3 år och till var kortisonkräm, men vi ville verkligen inte anvanda det ofta så jag kollade runt mycket på alternativ och hittade sk eksemkläder för barn. Jag va mycket skeptisk men desperat så jag provade och det funkade!! Det ar inte en mirakelkur men gradvis minskade torrheten och eksem och försvann helt. Vi köpte fran Happy Skin i UK dar vi bor, men jag tror de fraktar till EU! De beskriver bra pa hemsidan hur det funkar. Min dotter sov i de kladerna och ibland fick hon ha pa sig byxorna under dagen om det va riktigt illa. Lycka till

      Såg ett bra inslag på Nyhetsmorgon här om dagen ang. Atopiska eksem. Både jag och sonen har det.
      Mjukgörande salva Miniderm samt en kortison använder vi dagligen under dessa torra/kalla perioder. Smörja varje dag, dock bara kortison om det behövs, inte gå till badhuset och försöka att inte duscha för ofta.

      Jag brukar ta lite kokosolja och smörja in med, det är ju antiflamnatoriskt dessutom och har fungerat om mjukgörande tagit slut – går ju åt stora mängder, så dra dig inte för att förnya receptet när det tar slut!

      CANODERM! Lovar att det funkar!
      Svider om huden är väldigt torr, men värt i längden. Smörj rejält flera gånger om dagen. Be läkaren skriva ut på recept så ni får en stor pump. Använd inte sköljmedel. Om huden är sprucken och inflammerad behövs kortison. Man börjar alltid med den svagaste, så ingen anledning att vara rädd för det.

      Eucerin auto control body lotion! Den är överlägsen

      Min son har haft atopisk hud sedan han var drygt 3 månader gammal. Vi fick Canoderm och mildison och det har hjälp otroligt bra. Smörjer fortfarande Canoderm varje dag och han är nu 3 år. Mildison använder vi endast vid eksem vilket han inte får så länge vi inte slarvat med Canoderm. Tyvärr svider Canoderm om man är torr och det är små sår i huden. Även om det går över fort är det såklart jobbigt för barn när huden svider. Därför brukar läkare skriva ut miniderm till barn men det fungerar inte lika effektivt. Finns jättebra sidor med ”eksemskola” som har hjälpt mig jättemycket. Det är väldigt jobbigt med torr hud och eksem men det finns bra hjälp att få.

        Varför modd?

      Hej! Jag är läkare (inte hudläkare dock) och har ett barn med eksem. Det låter som att ditt barn nog också har eksem. Jag har undersökt väldigt noggrant och det jag har kommit fram till är:

      1. Miniderm förebygger men är inte tillräckligt när det redan är torra fläckar. Den har bara 20% fett, man behöver mycket mer. Köp locobase eller liknande, gärna 70% fett. Minst 2 gånger per dag och efter varje bad.
      2. Oljebad: om barnet badar ska man ha i så mycker olja i badet att man blir milt orolig för att tappa barnet när man tar upp det. Lufttorka (evt klappa med handduk) smörja med kräm.
      3. Kortison grupp 3 på kroppen, grupp 2 i ansiktet. Ta på det en gång per dag, vänta 15 min före du tar på kräm. Ska bara behövas några få dagar. Detta får du av läkare.
      4. Om det är skorpigt eller fjälligt har det satt sig staph aureus i huden som måste tvättas bort med grönsåpa. Kör grönsåpebad (finns på apotek). Efter det gör du oljebad (direkt efter, bara skölj av och byt vatten)

      Gör du detta blir ditt barn eksemfritt. Obs, man är färdigbehandlad när huden ser helt frisk ut. Sluta inte med kortison för tidigt. Allt det andra är bra förebyggande medicin också och kan gärna fortsättas med

        Tillägg: det ska vara badolja från apotek och punkt 5. Undvik ull mot huden (merinoull går ofta bra dock)

        Kortison funkar bäst när det används som kur. Två ggr om dagen i två veckor och sedan utfasning två ggr i veckan två veckor. Smörjer man i tre dagar och sedan upphör när det ser och känns bättre kommer eksemen tillbaka.

          Nej detta är fel! Du ska inte använda så länge, ny forskning säger att det är skadligt. Stark kortison kort tid, helst så kort att man slipper nedtrappning (dvs<14 dagar men oftast mycket kortare)

          Hälsningar samma läkaren igen

          (Och kan lägga till att jag är reumatolog och därmed specialist på kortison)

            Även topikala steroider? 😏

            Även topikalt? 😉 /kollega

      Kortisonkräm på 1% fick våran dotter, enda som hjälpte!

      Enda som hjälpte för oss var kortison. När huden sen ”läkte” eller vad man säger då har det inte kommit tillbaka än. Men som folk ovan skrivit så ges ju det av läkaren och viktigt att följa instruktionerna och så klart inte använda för länge. Men vill också tipsa happy skins kläder om ni kan få tag på det i Sverige? Bor också i uk men testade i desperation och det fungerade. Finns en influenser här i uk som skrivit mycket om det då hennes barn har haft problem. Hon heter norfolkavenue, det är ett städkonto men hon har en kategori om eksem.

      Säger bara: serien La Roche Posay. Har räddat mitt liv.

      EMS-salva.

      Mitt barn har atopiskt eksem. Hos specialistläkare visade en sköterska hur vi ska smörja in mildison på det allra mest torra. Smörj som en vanlig hudkräm, och fortsatt smörja tills krämen blir vit och fortsatt även därefter tills den blir ”osynlig” igen. Och använd rimligt av den. Det hords susen för oss iaf. Utöver det kör vi Miniderm el dess billigare motsvarighet Cremarol. Vi använder även feta krämer från Weleda, särskilt till ansiktet, de ska var renare än mkt annat.

      Som andra skrivit så kan det vara kopplat till allergi också. Vårt barn har vissa födoämnesallergier och tenderar att få utslag på kroppen. Ibland är det svårt att veta vad som är vad.

      Lycka till!

        rimligt=rikligt
        hords=gjorde

    Någon som testat Under your skins detox-kit? Fungerar det när man vill tvätta håret mer sällan (jag har känslig/stram/röd hårbotten utan mjäll och mitt hår blir fett på 1 dygn)? Eller har ni andra tips? Supertacksam för hjälp! 😊

      Testade. Fungerade inte alls. Har skandinaviskt tunt hår som blir fett på knappt en dag.

        Låter som mitt hår! Hoppades på att deras produkter fungerar, men får nog testa annat i stället då 😊

        Samma för mig. Jag har kört under hösten tack vare rabattkod i augusti. Höll ut till kitet tog slut men blev inte bättre. Har också tunt skandinaviskt hår. Har dock en vän med tjockare hår som är nöjd.

          Då känns det inte så hoppfullt för mitt hår. Hade hoppats på att alla skulle beskriva det som mirakelprodukter, men tacksam för era ärliga svar så jag inte blir besviken efter att ha lagt tid och pengar på det! 😊 tack för hjälpen!

      Maizena i hårbotten INNAN det blir fettigt.
      Jag duschar håret tors och sön.
      På ons vet jag att håret kommer ATG vara fettigt, därför har jag i majsstärkelse i hårbotten innan jag lägger mig på tisdag kväll. Håller håret rent i två dagar.
      Du kan vänja håret att hålla sig rent längre lite i taget.
      Juste, att föna håret när det är blött håller det rent längre. Hade observerat detta men trodde att jag inbillade mig, det visar sig att värme faktiskt har den påverkan på hår- finns någon studie som bevisat detta.
      Dessutom är vatten ett naturligt värmeskydd.
      Har aldrig haft så fint hår som när jag fönat det torrt (har gjort det i ca 2 år nu), men kör på medelvärme och flytta runt fönen så att det inte bränns.
      Men maizena är bäst!

        Tack snälla för svar! Ska absolut testa maizena 😊 gnuggar du in det i hårbotten?

          Jag brukar ”smörja” händerna med maizena och sedan klia in det i hårbotten. Annars kan du ta en sminkborste eller bomull och arbeta in stärkelsen i hårbotten. Jag är för lat för det så händerna fungerat fint. Glöm inte tinningarna, håret påbaksidan av huvudet och håret bakom öronen.
          Syns inte alls om du kör på kvällen men om du ska ut direkt så kan du massra in det lite bättre, vänd håret upp och ned och massera runt i hårbotten och sedan borsta ut. Syns inte och du får massa volym 🙂
          Hoppas det funkar för dig 🥰

            Tusen tusen tack, ska verkligen testa och hoppas på att det räddar min hårsituation! Min frisör har också varit på mig om att inte självtorka håret efter dusch, så ska bli bättre på att föna det torrt också 🥰

      Jag har testat, tyckte inte alls det funkade för mig. Använde i ca 2 månader och tiden mellan tvätt behövde kortas ner pga blev flottig snabbare än med ”vanligt” s&b. Och jag gillade inte lukten 🥴

        Tusan, det lät ju inte alls lockande! Hoppades verkligen på de produkterna, tur att jag inte spenderade pengar på dem 😊 tack för hjälpen!

    Ingen som vet vem nadiakandils kille är? Gått väldigt snabbt, från evigt singel till i förhållande, sälja lägenheten och flytta ihop på några månader.

      Från ett Öppet spår i nov 2023:
      ”Men herregud, förstår inte besattheten av vem Nadia Kandils snubbe är i flera trådar men säger det återigen: Mohamed El Abed- en bra kille så den som är desperat efter någon skandal får väl skvallra vidare om typ Cassandras snubbe…”
      Verkar stämma! Också varit nyfiken af så jag förstår besattheten 😉

    Kan nån tipsa mig om ett ställe i Sthlm som kan plocka ögonbryn bra? Med vänlig hälsning, buskiga ögonbrynen.

      Rapide ❤️

        Tack!

        + 1 på Rapide! Inte de mysigaste ”salongerna” men blir alltid nöjd hos dem 😊

      Caroline på salongen Snygging på Hornsgatan!!

    Hur ska man hantera att en vän verkar tolka vänskapen på ett annat sätt en vad en själv gör? Jag ser personen som trevlig och kan gärna umgås lite då och då. Hen anser att vi nu är bästa vänner och kan i vissa perioder kännas väldigt påträngande. Det känns som en sån obalans och jag får dåligt samvete när jag inte vill eller kan möta hen i det hela.

      Jag känner verkligen igen mig i den situationen. Jag upplever att man också hamnar i en jobbig situation när vännen vill vara extremt personlig, så som vissa är med sina närmsta men man själv inte alls är där och inte vill dela med sig.

        Ja, jag reagerade när hen sa att hen inte varit så här nära någon annan att vi verkligen ”funnit varandra”. Då hade vi max hängt 3 gånger själva… då backade jag och hen taggade ner lite och tonade ner sig ett tag. Sen började vi hänga lite igen nu senaste halvåret sporadiskt och nu är vi tillbaka där igen. Konstant sök efter bekräftelse från mig eller ska alltid se till att ha nästa träff inbokad när vi nyss setts.. och jag blir överväldigad och vill backa.

          Tycker inte det låter som normalt beteende. Det låter gränslöst. Självklart kan man ha olika syn på en vänskap men vettiga människor känner in varandra, man kör inte bara på som en ångvält.

          Sätter en tjuolapp på att din vän kommer bli arg för något och bryta kontakten eller annat dramatiskt beteende inom ett par månader….

            Jo tack, det har uppstått en situation nu där jag känner mig trängd i ett hörn över en sak som vi snackat lite löst om vid nåt tillfälle som hen nu tolkat SKA SKE och jag är så osugen att ens göra något alls nu för hen har tjatat flera gånger om när vi ska boka/planera detta. Senast nu så sa jag att jag inte har bestämt mig för hur jag vill göra med den saken, fick till svar att hen tänker på detta mycket just nu.

          Jag vet inget om dig och personen i fråga men har en egen teori om det här då jag är kvinna i mitten av 20. Flickors vänskaper under barndom och tonår är ofta ganska extrema, är man inte bästisar så är man inte vänner alls. Kan det vara så enkelt att vissa inte riktigt har släppt det tankesättet?

          Själv kan jag tycka att det är ganska skönt att ha några lite ytligare vänskaper, vänner med vilka man umgås och har roligt utan att behöva känna pressen/ansvaret det innebär att vara en bra vän. Låter konstigt men jag hoppas du förstår vad jag menar.

            Ja, alltså jag är helt för att ha en nära vän också, den där som man har ett starkare band till. Men jag känner ju verkligen inte den ”dragningen” till denna person utan jag känner verkligen en ytlig bekantskap där man absolut kan bli djup och personlig när man väl ses men ändå kravlöst på nåt sätt. Men nu köper hen gåvor till mig spontant, vilket är så snällt såklart men jag känner press nu att behöva göra samma sak..

              Jag tror inte att jag är din ”vän”, men tyvärr känner jag mig väldigt träffad av din väns beteende eftersom jag tyvärr kan ha lite liknande tendenser. Jag har en vän och en vänskap i mitt medvetande konstant. Tänker på henne dagligen och vill ingenting hellre än att hon ska se på vår vänskap på samma sätt som jag gör. Jag kom dock på mig själv med att vara too much och frågade rakt ut. Jag fick ett ärligt och bra svar och jag har försökt anpassa min intensitet utifrån det. Jag tror att även din vän utövar en balansakt där hon är fullt medveten om att det kan tippa över. Irrationellt rädd för att kontakten ska dö ut om inte hon upprätthåller den. Jag tror att ni båda tjänar på att du är rak och ärlig. Säg eller skriv till henne att du behöver mer space, men låt henne inte bara gå och vänta. Och klipp inte av henne helt.

        Det här relaterar jag så mycket till! Nu blev det iofs inget problem eftersom hon ändå aldrig var intresserad av mig, fick hon prata om sig och sina problem var hon nöjd, men jag kände mig lite…”trängd”? Hon kastade sitt liv och problem på mig redan efter första gången vi hade träffats (gofrendly) och hon kallade mig för sin bästa vän i 4 år, jag var inte riktigt där🙈

      Åh gud! Jag har en sån vän nu! Jag gör inget annat än att försöka backa.
      Hon vill boka in all min lediga tid och så gör vi liksom inget vettigt ändå.
      Hon sa att hon älskade mig typ efter två veckor. Jag får panik av allt!

    Tusen tusen tack för alla deo-tips här om veckan. Tvättar nu med BHA när jag duschar, funkar så jävla bra!!

    Är sugen på en Sandra Beijer-lugg men har hög panna, virvel mitt i luggen och begynnande tunnhårighet. Är det hopplöst? Någon som vet en duktig frisör i Sthlm som kanske kan lösa detta?

      Om du passar i lugg beror helt på hur hög krona (?) du har.
      Mät avståndet från slutet på pannan – högsta punkten på skallen.
      Googla Kendall Jenner och kolla hur ”högt” kranium hon har.
      Om du är platt så passar det inte alls.

      Annars låter du som en perfekt kandidat för lugg! Ta bara en större sektion hår (i denna form: ^ ). Styla dagligen om virveln ställer till det.

        Oj det har jag aldrig tänkt på, ska mäta och kolla.
        Ja tror definitivt jag behöver ta en större sektion, haft ”tunn” lugg förut och det har bara sett mesigt ut.

        Det finns ett skämt om skallmätning här men jag är en anständig människa som inte går dit.

      Virveln kan bli problem. Har hög panna och passade riktigt bra i lugg, men stor virvel mitt i pannan som gjorde att luggen delade sig

        Så svårt att hitta en bra frisör bara, behöver hitta en som kan göra en bra grund. Sen får jag jobba med stylingen pga virvel.

      Har haft hellugg typ hela mitt liv, nu olika gardinvarianter sen nåt år. Har både fall och virvlar, dock ingen exakt i mitten. Man får jobba! Lugg kräver fix, i alla fall med mitt hår. Tvätta och föna varje dag jag vill se vettig ut (bara blöta funkar inte på mig tyvärr), minsta fukt sabbar formen (mössa såhär års hjälper), alltid kam i bakfickan/väskan att dra igenom då och då… Men jag har som sagt haft lugg i princip hela mitt vuxna liv och fixar jag det gör nog du det också 🙂 Att sen hitta frisör som klipper lugg bra är en annan historia!

        Japp det kommer nog vara dagligt jobb, men älskar lugg! Hittade en grym frisör som la typ trekvart på bara klippa luggen men hon har slutat… Andra frisörer har lagt 5 minuter och det har blivit skit trots att jag haft bilder med mig, förklarat mitt luggläge och bett dem klippa en bra ordentligt lugg. Hopplöst! Är beredd att jobba och styla men behöver ju en bra klippning först.

          Jag är med dig! Fattar inte att luggklipp ska vara så svårt? Det är inte många frisörer som verkligen klippt min lugg bra. Min förra frisör var katastrof, klippte bra några gånger, tappade det sen och det gick aldrig att styra upp igen. Vägrade titta på bilder, blev personligt förolämpad när jag bad henne klippa annorlunda och gjorde aldrig som jag bad om. Den jag går till nu klipper bra men vi har lite olika uppfattning, jag var också inne på Sandra-lugg men den dömde han ut, ”den känns gjord”. Men jag tycker den är snygg! Hoppas du hittar nån som kan klippa en sån! Bor inte i Stockholm längre så har inga bra tips tyvärr.

            Nu skrev jag en lång kommentar men fastande, summa: Det är hopplöst att hitta frisörer som klipper lugg bra, jag fattar inte att det ska vara så svårt? Bor i Gbg numera så har tyvärr inga bra tips men hoppas du lyckas hitta en!

      Jag klippte lugg på Söderport i Hornstull i december, blev jättenöjd. Tips!

    Någon som testat meroda changing foundation? Bra/dålig?

      Urusel! Köp INTE! Den blir ojämn i färgen, kakig, smular och samlar sig i torrfläckar.

    Bloggbevskning la upp på sin Instagram idag om Jonathan Jungebrandt (JJungebrandt) som clickbaitar rejält om sin egna sons hälsa. Jag har reagerat innan på vad han lägger upp och skriver. Han är även nära vän med Jonas i JLC. Så de känns ju som han ”kan sin sak” och vill bli stor influencer. Och det är nånting som känns inte helt hundra med honom

      Tänk exakt samma. Jävligt ”ivrig” men att bygga en kärriär och bli influenser på lite osmakliga vis.

        Verkligen… han försökte ju mycket under graviditeten och när barnen va nyfödda men ja.. det känns liksom inte helt hundra med hur han gör de

    Bästa tipsen för bra flygresa med ettåring? ☺️ Vad har funkat bäst vid start/landning?

    Telefon/ipad får hon inte titta på.

      Goda snacks/drycker som underlättar lock för öronen.

      Ammar du så kan det underlätta vid start och landning. Många olika leksaker att plocka fram, kanske ur små väskor eller paket så att det blir lite spännande. Roliga böcker, bärsele när ni ska förflytta er, hörselkåpor kan vara bra. 😊

        Hörselkåpor? 😅 Varför? Känner mig utbota korkad haha! Men är trött idag, skyller på det 😂

          Tänker för att skärma av barnet om det blir mkt ljud och folk som det reagerar på. Flygplan låter ju en del vid start osv. Inte mitt tips men det jag tänker vad de skulle kunna vara bra för

            Skärma av den för de andra passagerarnas skull.

              ”den” 🙄

                Vill du hellre kalla den ”det”?

          Ja precis, för att skärma av alla intryck. Jag har dock inte haft det till mina barn själv, det har gått bra ändå 😄 Vissa barn sover ju jättebra i flygplansljudet, lite som white noice 😅

            Ah ja tror hon kommer älska det! Men fick låna av en kompis så vi testar 😃

      Det är lättare än man tror.
      Leksaker, snacks och en stor kudde som kan fungera som madrass + täcke. Då kan bebisen som på kudden på egen stol om det finns eller i knät, så har du händerna fria.

        Barnet kan även ligga under kudden.

          Vad i helvete?!

      En ljudisolerad låda.

        Kanske kan få va i lastutrymmet t.o.m.!

    Ni som jobbar med sociala medier osv. Vad är era främsta tips för att marknadsföra utbildningar? Vi vill få fler som integrerar och få in fler som vill läsa våra utbildningar. Vi använder oss av facebook, TikTok och Instagram

      Vem riktar ni er till?
      Facebook och TikTok har olika typer av användare och ni måste ändra formatet efter vad som passar för plattformen.
      Ni kan ju också fokusera på att marknadsföra i olika nätverk där de med intresse för era ämnen är aktiva.

        Typ de mellan 17-25? Som vill studera utomlands

          Jobbar inte med det, men tillhör målgruppen. Skulle definitivt säga satsa på TikTok!! Ni har säkert koll på det, men finns massa tips på videoidéer under hashtaggen #studyabroud

    Värmen på vattnet i min lägenhet har blivit ljummet, det går inte att få det riktigt varmt i kranarna. Är det nån som vet om det är så att bostadsrättsföreningen kan reglera detta? Börjar nästan tro det, t.ex. om de tycker kostnaderna skenat iväg.

      Det kan inte ha med ledningarna att göra?

      Vattnet måste gå att få upp till minst 50 grader. Annars finns det risk för tillväxt av farliga bakterier. Kolla upp detta och meddela omgående din BRF om vattnet är kallare än så. Agerar de inte omgående så kontakta kommunens miljöförvaltning

      Aaah, smart! För jag tyckte samma i min förra lägenhet, man fick spola bra länge för att få varmt vatten att diska i. Och jag vet att de har grejat med vattenledningarna till och från i ett halvår.

      Det är farligt och kan ge legionella om vattnet inte är tillräckligt varmt, då ska man inte duscha.

      Kan ha med dina blandare att göra. Men beror ju också på vilken uppvärmning ni har i huset. Kolla med värden.

      Vattnet måste vara x antal grader varmt, annars är det hälsovådligt så det bör inte föreningen reglera. Ring till dom som sköter er förening eller till styrelsen.

        Gervide, nu är jag i mod för 3e dagen. Varför?

          Du fastnar tyvärr av misstag då jag försöker blockera kommentarerna från drogförsäljaren. 🙁

      I våran villa kan man justera det, så antagligen i ett lägenhetshus med. Alternativt att något pajat?

    Jag är orolig över ekonomi i min brf. Styrelsen höjer avgiften lite hipp som happ, nu 10%, senast de höjde var några månader sen bara. Förra året höjde de avgiften totalt kanske 20% och året därinnan höjdes det också.
    Föreningens ekonomi verkade bra när jag köpte lgh, högt belånad men det är nästan alla nyproduktioner så anade inget konstigt då. Vet att lån omförhandlades under 2023 så vi har fått högre ränta.

    Nu sitter jag här med en lägenhet som troligtvis inte går att sälja pga den höga avgiften och så ska den höjas ännu mer. Är det något styrelsen döljer? Är ekonomin så dålig att de måste fortsätta höja trots att våra avgifter är mycket högre än andra föreningars? Jag är rädd nu att föreningen är nära kk eller liknande för att de gör såhär, snälla hjälp
    Jag har läst senaste årsredovisningen men jag kan inte helt förstå den

      Hej!

      Kan du inte ta kontakt med någon i styrelsen och berätta om dina farhågor? Samt föra en dialog. Jag sitter med i min bostadsrättsförening och om någon av våra medlemmar hade funderat i dina banor hade jag verkligen uppskattat att få berätta hur vi tänker för den medlemmen samt lyssna in dennes inputs. Min erfarenhet av bostadsrättsstyrelser (sitter i två st. och arbetar på ett företag inom förvaltning av bostadsrätter) är att styrelser gör så gott de kan och utan dolda agendor eller liknande.

      Så mitt tips är att ta kontakt med någon i styrelsen och fråga om ett telefonsamtal eller möte – troligtvis kommer det kännas mycket bättre efteråt när du hört hur de resonerar.

      Tycker det låter väldigt väntat att man höjer avgifterna i dessa tider. Det har varit flera varningar om att många BRF höjder för LITE jämfört med vad de borde nu.

      Men jag tycker bara du ska ringa och fråga, på ett trevligt vis. Fråga vad höjningarna beror på och vad de ser framför sig för ekonomi framöver.

      Nästan alla brfer höjer mycket nu. Gamla som nya, många gamla klarar sig hyffsat för dom har kunnat spara undan en del pengar i kassan redan.

      Många nya har problemet att när man gjorde kalkylen från start så räkna man på väldigt låg ränta och satte avgiften efter det. Att ha lån på 20 mkr slår hårt när man har haft en ränta på 0,80% till 5%. Sen har ju även övriga driften dragit iväg. Kolla i årsredovisningen var ni har för kvm pris. Runt 800 är rimligt och vissa fastighetsbolag tror att runt 1300 år 2028 är också rimligt. Har ni en förvaltare och revisor så hade jag försökt att bara vänta ut stormen. Styrelsen höjer inte för att jäklas och försöker nog inte dölja något. Förvaltningen och revisorn hjälper framförallt nya föreningar väldigt mycket.

      Ja din lägenhet kan ha gått ner i värde men allt går upp och ner. Nordea tror på 6 st sänkningar på räntan under 24 och det kommer påverka budgetarbetet inför 2025 (förmodligen lägre avgifshöjningar).

    Jag får reklam för onlinecoachning för att fixa formen , men vilken är legit å bra å inte bara blir en dyr å jobbig historia att försöka sluta med? Vissa är så himla på och vill lura på en så mycket . Vet ni någon som inte kostar skjortan men är bra å som har begränsad tid , med kosthjälp å komma igång med träning . Kanske skriver rörigt och ber om ursäkt för detta 😅 men det finns ju ex Mandyfit – midsommarformen , Anton ekefall å Hanna Öberg ex .

      Det billigaste är att vara ärlig mot sig själv med vilka vanor man har och varför det har blivit så. ALLA de där du nämner vill ju tjäna pengar på dig. Du måste seriöst vara din egen motivation till 100%, de kommer inte kunna vara tillgänglig 24/7 när du mest behöver det.

        Jo absolut ! men ibland kan man behöva en liten kickstart å hjälp av folk som har kunskap i kost och träning å därav min fråga . Är motiverad men att själv strukturera å starta utan lite hjälp är något annat 🙂 kan även bli mer pepp om man har ett tydligt mål. Men förstår din tanke .

          Tror att du underskattar din egen kapacitet till att göra förändringar, skriv ner själv vad du har för mål och sen konkreta tillvägagångssätt (små steg) för hur du ska ta dig dit.

      Skulle verkligen rekommendera ShapeUup!

      De har onlinecoachning under olika antal månader. Upplägg för kost och träning eller enbart kost. Jag körde deras kostupplägg i 3 månader och betalade 4500 kr (detta var 2021 så vet inte hur mycket de tar nu!). Man får en PDF med förslag på upplägg för frukost/lunch/middag/mellis. Mängderna mat har de räknat ut åt dig baserat på en hälsoprofil man fyllt i. Sedan får man komponera ihop maten själv. Jag tyckte det fungerade super! Bra tips och råd fick man också från dem och man lär sig sköta sig själv efter att tiden hos dem är slut.

      Ge inte någon pengar för något ett datorprogram skapat! Lär dig istället om hur du ska äta och träna, för det är verkligen ganska basic. När jag gjorde det följde jag David harouns podd som då hette smartare fitness. De har nog bytt namn nu. Tycker David är lite störig men de förklarar på ett bra sätt!

      Jag körde med Mandyfit i 6 månader och kan rekommendera det trots att det är dyrt. Jag lärde mig väldigt snabbt att varje gång jag försökt gå ned i vikt på egen hand så har jag ätit alldeles för få kalorier. Jag gillade också att registrera mått och vikt varje vecka, kändes roligare och mer peppigt att någon annan såg mina framsteg än bara jag. Fick också mycket bra tips på recept jag fortfarande använder mig av.
      Hon använder sig av en app som heter Nexus som många onlinecoacher använder sig av, så gör lite research. Jag tycker att Unni Lindblom till exempel verkar sund och peppig.

    Måste får ur mig detta, men VEM är den där Tully egentligen??? Varför är hon influencer? Hon var såååå tight med Hannalicious och sen, bam! Ingen kontakt! Sen poddade Tully med Nicole och samma där, nåt hände och nu är den resan över. Men, det verkar inte gjort Tully ledsen, för hon spenderar fan nyår med Hanna Schönberg och Eric Saade som lämnade Nicole på värsta pissiga sättet och alla vet hur det gick till. Varför är Tully känd och hur länge ska hon fortsätta behandla sina ”vänner” så dåligt? Suck, stört mig på detta redan ett tag, får sådana bad vibes av henne. Säg snälla att någon håller med mig????? :-((

      Amen sister! Verkar som att man kan bli av med henne framåt iaf, hon visade på tiktok att hon söker jobb

      Jag håller med. Hon har en väldigt dryg och otrevlig ton också så jag får en så dålig känsla av henne. Hon verkar inte ha några egna riktiga vänner utan får vara med på ett hörn bland andra influensers. Sen säger hon så många saker som bara skriker obildad. Som att hon inte fattar att man kan semestra i sitt eget land. Ser ner på de som åker till Stockholm för att shoppa som semester. Lite synd om henne att hon inte förstår hur hon framställer sig för hon låter bara dryg, dum och korkad när hon säger nåt.

        Ja hon är så fruktansvärt otrevlig och dryg. Hon tycker hon själv är skitrolig, skön och ärlig men är bara keff mot folk? Sen också en red flag att hon inte har gamla vänner, bara dessa nya influencers som hon försöker va med på ett hörn

      Håller med. Hon verkar gå över lik för att hänga med rätt personer för att få sig en skjuts i karriären… Hanna är ju bokstavligen utbytt mot Tully nu i det där gänget

      Som någon nämnt så har hon lagt upp någon tiktok och beklagar sig över att hennes kanaler inte växer typ. Men allvarligt.. ser hon inte skillnaden på hennes content i jmfr med Lojsan och dom….? Hennes content är enligt mig bara astråkigt, typ småstadsmorsa-vibe (ja jo med mera pengar såklart), bara så tråkigt, medan de andra ändå lyckas med sitt content, idk! Hoppas hon inte blir större influencer iaf! Hennes blonda vänner fattar såklart att hennes content inte är lika bra som deras

        Ja hon lägger ju noll effort. Fotar typ pr bud så hon ska få fler dagligen eller fotar nått gnälligt barn eller video på sig själv när hon klagar över något. Sen ska hon syssla med alla kanaler också bara för att synas överallt vilket också är toppenstrategi när man är dålig i alla kanaler

    Jag har varit trogen en viss salong och för det mesta haft frisör A, men två gånger det senaste halvåret har jag haft frisör B och tyckt om henne. Nu verkar det som att frisör B inte jobbar där mer, men jag vet inte vart hon försvunnit. Skulle ni bara ringa salongen och fråga personalen vart hon tog vägen någonstans, och sedan gå dit? Gör man så?

    Töntig fråga kanske, men jag har inte varit i situationen tidigare och har bara hennes förnamn så jag kan inte leta upp henne på andra sätt.

      Testa att googla frisör, förnamn + stad, även på facebook. Annars hade jag nog ringt dit och sökt frisör B

        Jag har testat googla med olika varianter av stavning på namnet, men får inga träffar. Det blir väl till att ringa och hoppas på att de har svar på var hon är nu. Tack.

      Du måste väl inte presentera dig så nogrannt (som befintlig kund hos A) utan kan väl vara slå en signal, säga ”hej, jag undrar om Agda fortfarande jobbar hos er? Jaså inte, var har hon tagit vägen då?”

      Tror inte frisör funderar så länge över det.

        Jag röstar också på detta! Tänker att detta säkert händer ofta när frisörer slutar, det är
        säkert inte alls nån stor sak i deras ögon.

          Alltså ring och säg att du vill boka en tid hos/prata med frisören, säger de att hon slutat så fråga var hon finns nu. Det värsta de kan göra är att säga ”det vill vi inte berätta”, men varför skulle de göra det…?

            Folk får ju panik för man lever i förnekelse börja tänka lite i stället för att stoppa huvet i sanden, resa kors o tvärs. Förbered er så slipper ni panik!

            Förr gjorde salongerna så, när nån frisör startade eget ville de inte säga vart den tog vägen

      Om salongen har insta kan du säkert luska ut det där.

      Jag skulle ringa dit och be att få boka en tid hos B. Då säger de att hon inte jobbar kvar längre. Då frågar jag var hon jobbar nu. De svarar. Jag tackar och jag ringer dit och bokar hos henne.

    Vad tjänar ni som är barnskötare på förskola ?
    Hur många år är ni?
    Vart bor ni ?
    Hur lång erfarenhet har ni ?

      27 år, 29000kr, 9 års erfarenhet
      Privat förskola i medelstor stad

    Två jobbdagar avklarade detta året varav den ena utvecklingsdag. Jag är redan helt slut och undrar hur jag ska orka.

    Schemat är för våren hos oss är inte klart ännu, det nuvarande måste göras om då en del på mitt jobb har för många timmar och det är inte ett hållbart schema av flera anledningar.

      Vad jobbar du som? Är det inom vården?

        Förskola…

          Jobbigt! Du har alltså utbildat dig till förskolelärare?

            Ja men ångrar mitt val idag sådär 9 år efter examen

      Se bara till att lagar följs och ta hjälp av skyddsombud/facket om det krisar.

        Facket är tyvärr inte till mycket hjälp det mesas alldeles för mycket från deras sida. Ät väldigt besviken på dem.

      Ta hjälp av facket !! Skriv anmälningar om er arbetsmiljö, ska finnas ett system kring de

    Nån som testat Cryo coolsculpting? Funkar det?

      Googla Linda evangelista coolsculpting, 🙁

    Jelena Meacham, är hon opererad mer än läpp och bröst? Blir förvånad över att hon som varit väldigt öppen med tidigare operationer uppenbarligen verkar ha gjort mer än ”bara” det! I övrigt en speciell själ, ser lite Isabella Löwengrip-tendenser i hennes ”skov”, först all in influencer, lägger det på is, skapar en app, blir tillsammans med ny kille och tar enligt egen utsago masso blancolån, ska bli miljonär på sin app, verkar lägga det på is, för att sedan göra slut, byta boende, bli tillsammans, hyra nytt boende som hon bestämmer sig för att kunna köpa ut en dag, sedan hänga ut ägarna för att flytta igen.

      ja hon har gjort något mellan läpp och näsa också gör botox.

      jo många turer men nu har hon landat och verkar må bra❤️ tror att dom hittat rätt nu. hon har svår adhd och även trauma fr barndom. så det är kanske inte så konstigt även om man kan uppleva allt väldigt impulsivt.
      hon verkar kärleksfull och väldigt fin mamma och en kämpe😍

      Bbl?

        nej hon har tränat

      Hon har solklart gjort en BBL, följt henne sedan en lång tid tillbaka då jag gillade hennes tränings och kostschema inlägg. Men sen började allt spåra ur och sen kom en avklädd bild där man såg att hennes rumpa hade växt 5 storlekar…..Man ser även på hennes mage att den är fett sugen då den är sådär skrynklig som alla andra influencers har..

        Håller med! Är så trött på att folk ska skriva” tränat”. En person kan inte bygga gluteus m/m/m på några veckor och att ha obefintliga hamstrings med en gigantisk gluteus är ytterst unikt!

    Lillelördag – lång ömkande harang om samtiden och hur de inte längre kan driva podd. Men kanske är deras podd ganska kass?

      ann🤮

    Hej!

    Någon här som är bra på tyska och vill göra mig en tjänst?

    Jag högläser en trevlig bokserie om en havsflicka för min dotter. Det finns 6 delar utgivna på svenska och den senaste kom 2023.

    Men hur många böcker finns utgivna på tyska (originalspråket)? Och har alla böcker i serien kommit ut?

    Undrar också vad som står ang. filmatisering.

    (Finns alltså ingen artikel på engelska på wikipedia)

    https://de.wikipedia.org/wiki/Alea_Aquarius

      De finns planer på filmatisering och tv serie sedan 2019. Det verkar finnas 9 på tyska:
      https://www.lovelybooks.de/autor/Tanya-Stewner/reihe/Alea-Aquarius-in-Reihenfolge-1154361234/

        Den sista boken publicerades 2 oktober 2023 verkar det som.

        Tack, vad snäll du är! 🙂

      Finns översättningsfunktion i de flesta webläsare. Markera texten, och antingen högerklicka och välj översätt/translate om du läser från dator, eller välj samma från menyraden som kommer upp när du slutat markera texten.

        Tack för tipset!

      10 böcker finns angivna. Nr. 9, ”Valarnas sång” skulle komma ut i höstas. Nr. 10, ”Arvet efter havsbarnen” finns listad men ingen info om när den ges ut.

      Filmatiseringen började planeras redan 2019 men har skjutits upp av olika skäl, bland annat p.g.a. pandemin. En serie planeras och produktionen ska/skulle starta 23/24.

        Tack för ditt utförliga svar! 🙂

    Vinted! Och andra ställen där man kan sälja skor och kläder.

    Har precis flyttat och insett att jag har så sjukt mycket kläder varav 70% är typ vår/sommarkläder och inte ens på sommaren använder jag alla. Nu ska jag försöka få ihop en garderob med tidlösa kläder som funkar i princip året om etc så jag behöver sälja av en hel del.

    Men det är bara januari, köper folk vår/sommarkläder nu? Eller när ska man börja lägga upp sånt?

      Tycker det mesta jag favoritmarkerar på Vinted säljs oavsett säsong.
      Jag själv har redan börjat titta efter sommargarderob och klänning till bröllop.

        Är det så! Får kanske börja lite smått då🙂

      Ja! Sälj!! 😃

        Haha lägger ut lite och ser😊

      Börja med några plagg och se hur intressser är. Jag säljer en hel del på Vinted och har valt att vänta med sommarkläderna nån månad eller två till. Men jag har också annat att sälja nu och det går smidigt trots att det är januari (tänkte att folk va fattigare nu)

        Ja jag har sålt 3 sommarplagg hittills, 4 kanske om mjukis/lounge-kjol räknas. 2st i mitten av december t.o.m. kanske har lagt ut 6-7 vår/sommarplagg så hälften då. Kanske börja med det vårigaste i alla fall🙂

          När man kollar igenom sina kommentarer och ser en överanvändning av ordet ”kanske”.🙃

      Man tjänar dåligt där typ 20 30kr/ plagg. Men visst många bäckar små.

        Haha beror på vad man tar för sina kläder. Jag lägger bara ut sånt som är fint, nytt med eller utan prislapp eller enstaka plagg som använts enstaka gånger. Endast typ två gånger har jag sålt för ~30 och det var (nya med prislapp!!!) trosor, ett par Tommy Hilfiger och sen ett tros-paket, 6 par inkl ett par Calvin Klein (resten lindex). Visste inte om man fick sålt sånt så jag la mig lågt för att jag ville bara bli av med dem och de försvann på nolltid.

        Men samtidigt så får jag inte sålt så bra på tradera, och circle of clothes på Facebook är totalt värdelöst och jag har mycket jag vill bli av med. En del lämnar jag in till en butik men då får man bara 40% av det de säljer för, annat säljer jag själv. Vill man ha billigt-billigt, köp inte av mig. Det är fortfarande billigt, men det är som att ge bort det om man lägger sig så lågt och det tänker jag inte göra. Och jag får sålt, så det går att lägga sig på en högre prisnivå.

    Hej. Jag undrar ifall någon har erfarenhet av det som jag har. Jag har ofta en känsla i kroppen av att någonting inte stämmer. En slags inre oro. Jag har haft mångåriga problem med olika ätstörningar och har efter kontakt med vården blivit frisk. Men sedan jag blev frisk har jag varit väldigt trött, gått upp så mycket i vikt och har utvecklat någon slags IBS eftersom jag ständigt har problem med magen.

    Lösningen på allt detta brukar vara: träna, drick vatten, sov ordentligt, ät bra. Vilket jag gör. Jag sover ca 8-9 h nästan varje natt (finns såklart undantag), tränar 2-4 ggr/vecka och dricker 3-5 liter per dag. Ändå så är det en ständig oro i kroppen, stadig viktuppgång och konstanta magproblem. Någon som genomgått något liknande och vill dela med sig av sin erfarenhet?

      För det första, varför dricker du såna kopiösa mängder? 1-2 lite/dag räcker. Sen tycker jag att du ska kontakta VC och be dom kolla din sköldkörtel.

        Antagligen för att jag är törstig? Och för att jag tränar?

        När jag blev inskriven på äs-klinik tog de massa blodprover och min sköldkörtel är kass men värdet är precis över gränsen för underproducerad. Eftersom värdet är precis över gränsen kommer jag inte få hjälp.

          Finns en typ av hormonbortfall, som likt diabetes gör att man dricker mycket vatten. Be läkaren ta prov på det.

            Oj, vad för konsekvenser kan det få?

              Plötsligt hjärtstopp till exempel.

                Enligt?

          Jag tränar 3-5 ggr i veckan och dricker nog max en liter vatten om dagen. Du kanske har någon underliggande sjukdom som dessutom gör dig törstig?

          Om du tror att det är underfunktion i sköldkörteln så tjata om att få testa medicin, har hört om flera fall där de verkligen fått trycka på. Men sen när de väl har fått hjälp och medicin har det inte varit några problem att justera upp dosen för att få upp värdena ordentligt.

      du dricker farlig mkt vatten.
      DRA NER!!!!

        Jag tror dock inte vattnet är det stora problemet, men tack för det fantastiska tipset!!!!

          Usch vad otrevlig du är i dina svar, inte konstigt att du känner dig orolig, du känner förmodligen av dina egna obehagliga vibbar

            Jag tycker bara det är onödigt att hänga upp sig på något som jag uppenbarligen inte dött av. Jag är 185 cm lång, tränar, har fysiskt arbete och behöver troligtvis mer vatten än någon som är ca 165 och arbetar på kontor. Bara för att Google säger att 2-3 liter räcker betyder inte det att det räcker för alla. Jag dricker när jag är törstig och håller koll på om mitt urin är gult. Jag förstår inte hur anonyma människor kan enas kring 1 sak när jag bad om hjälp med andra saker utan att folk ens vet hur mitt liv ser ut. Skulle jag dricka 1-2 liter om dagen hade jag säkert också fungerat, men kanske inte lika bra som en kort person med stillasittande jobb.

      Du måste verkligen inte dricka 3-5 l vatten om dagen.Man brukar säga 2,5-3 liter vätska,vilket inkl.t.ex kaffe,te,mjöl,vätska i den maten du äter,frukt…För stort vattenintag kan leda till förgiftning.

        Snacka om att hänga upp sig på en sak. Jag är lång, jag tränar, dricker inte kaffe, jag behöver vatten. Vattenförgiftning för man vid för stort intag på en och samma gäng (7,5-10 liter).
        Förstår inte varför ni ska påpeka att vattnet är farligt. Jag frågade efter erfarenheter.

          det mesta vätska får man av maten räcker med 15 L utöver det. du dricker på tok för mkt det är livsfarligt

      5 liter vatten per dag är alldeles för mycket!

      Den inre oron får mig att tänka på om du kan ha kopparspiral. Testa att ta ut den i så fall, koppar är det material som leder el bäst och jag fick en surrande känsla när jag hade datorn i knät som jag har precis nu. Koppar är ett av de giftigaste metallerna som finns, det är därför det kan göra spermier obrukbara. Många upplever även att det blir värre om man har många lagningar med legeringar i tänderna och så tror jag det var med mig. Jag var törstig konstant alla de år när jag hade kopparspiral.
      Men jag kanske associerar fel för din del. I alla fall kan du fundera.

        Ah, nej, ingen kopparspiral här men tack för tipset! 🙏

      En inre oro och magproblem låter som om att din kropp tror att den är i fara. Alltså att du har ångest.

      Jag antar att du vet att du måste ta elekrolyter till allt det där vattet?
      Sen skriver du att du äter bra. Vad innebär det för dig?

        Det innebär att jag äter enligt de restriktioner jag fått med mig från äs-kliniken.

      Gå hos en psykolog

    har blivit helt svart under ögonen! stora gropar som är mörka! Plus ögonen sjunkit in massor. började smyga sig fram i somras och försvinner inte trotts råd om att använda retinol! Beställ massa dyra ögonkrämer nu med c vitamin etc men borde jag bara boka en tear though? Alltså filler under ögonen. Någon som gjort fillers under ögonen mot mörka insjukna ögon?

      Är det inte psykiska problem då? Alt brist på någon vitamin? Sovit dåligt? Stressad?

      Har det inte pratats om att filler på det stället vandrar lätt och att många kliniker därför slutat att göra det? 🤔

      Skit i krämer och sånt. Fokusera på att lära dig att sminka över det så bra som möjligt. Förstås svårt med grop men färgen går att sminka över.

      Stora gropar är fettet som försvinner det hjälper inga krämer mot . Det måste fyllas igen och dom fillers behandlingarna brukar inte bli så lyckade

        Eller så går man upp i vikt. Fast det vill ju inte någon såklart.

      Brist på B-vitaminer?

      Lägg på dig ett par kilo vikt. Kan behövas lite mer underhudsfett för att fylla ut,annars finns det ju makuptekniker som döljer det mörka.

    Varför är du livrädd?

    Jävligt skum människa, både hon och hennes sambo. Synd att vem som helst kan få skaffa barn…

      Vem?

    Jag har märkt att mitt huvud ändrat form, det har blivit bucklig och ojämt mitt på skallen. Som en högre ås som går mitt över huvudet, och lägre gropar jämte, lite som vågmönstrat. Ändras huvudet med åldern?

      Svar ja!

        Haha mitt också. Vad händer?

          Det känns som man suger ut luften ur en påse med potatis och korvar😅

    Insåg i veckan att det är dags att föenya körkortet snart.
    P.g.a. omständigheter kommer det bli i princip omöjligt för mig att ta mig till Trafikverkets kontor, och fotograf – finns det ens några sådana längre?
    Googlade lite och det verkar som att man kan ta bilder själv, därför undrar jag om någon här har någon erfarenhet av det? Är det svårt att få egentagna bilder godkända?

    Tycker att man borde kunna göra detta online med webbkamera + mobilt bank id eller liknande, och förstår inte varför det ska vara lika bökigt som sist, för 10 år sedan.

      Det är ju bara att gå till en vanlig fotograf och ta. Då vet du att de blir godkända.

        Ah såg nu att du frågade om fotografer finns fortfarande 😅 Ja de finns. Googla lite så hittar du säkert en nära dig.

      Jag tog bilder i en fotoautomat och postade in tillsammans med en blankett, behövde inte besöka något kontor. Det var 2 år sen.

        På blanketten står tydliga instruktioner för hur bilden ska se ut, och även i fotoautomaten fanns exempelbilder har jag för mig

      På hemmabutiker tar man passfoto också.

      Det ska vara rätt taget och är lite strängare regler. Har själv haft fotostudio där jag har tagit sådana foton (i mån av tid). 🙂 så de finns garanterat nån du kan gå till. Alternativt fotoautomater men de känns ännu mer sällsynt haha

      Min farmor kunde inte ta sig till polisstation så pappa hade en liten photo session hemma haha med systemkamera, bilden blev accepterad! Han var väldigt noga med att följa allt om ljus, bakgrund, mått osv och den han skickade in blev godkänd. Nu var det här ett tag sen så mobilkameror är ju bättre sen dess men skulle använda riktig kamera om du har en eller kan låna från nån.

      Min sambo tog bilder i en fotoautomat i ett köpcentrum för några veckor sedan. Blev godkänt direkt. ☺️

        Om du har möjlighet till någon sådan det vill säga. Såg nu att det inte riktigt var svar på din fråga, förlåt 🙈

      Jag fotade hemma 😄 Skickade sen till någon hemsida (kommer upp flera om man googlar körkortsfoto!) som gjorde om bakgrunden och sedan skickade de fysiska bilder i rätt storlek till mig. Jätte smidigt!

      Jag har tagit foton hemma m mobilen.
      På nån av sidorna finns en chattfunktion dit du kan skicka bilden o så godkänns den (eller inte)
      Och sen skicka iväg den och få den hem i brevlådan.
      Funkade jättebra

        Tack! Precis det här jag var ute efter

    Jag vet att inne och utelistor kan anses töntigt och ängsligt, men jag tycker det kan vara roligt att göra det som en kul grej där man listar trender man faktiskt spår kommer vara mer inne eller ute generellt, vare sig man bryr sig om att följa sådana eller ej. Jag själv har sällan ekonomin, orken eller intresset att följa trender men tycker likväl det är kul att diskutera och spåna trender med andra liksom.

    Så, vad tror ni blir inne eller ute 2023?
    Förutom att det obviously är ute med sådana här listor 😉

      Det är ute med år 2023 iaf.

    Blivit lite inspirerad av 90 Days Fiance – jag har en dröm om att bo i amerikanska Midwest, in the middle of nowhere. Och om det var tillsammans med en jordnära, skön amerikansk snubbe vore jag nära drömmen.

    Men VET. Att dejta över kontinenter är säkert inget att rekommendera till gemen man, men någon som provat något liknande och kan ge ett eller två tips.

      Mitt tips är väl att åka dit och spendera tid där och träffa människor och dejta. Kan vara längre semester, gå någon kurs eller kanske tillfälligt jobb☺️ annars får du kanske kika på dejtingsppar som dom använder där och ställa in din position till området?🤔

    Hur sur tror ni Vulverinekoos är för att Kvinnokliniken och inte hon vann Vetenskaps och Folkbildnings pris för årets folkbildare?🙃

      Hade varit ännu roligare om hon blivit utsedd till årets förvillare i samma veva 😂

      Tror inte att hon är så förvånad över de 🙂

      Ingen bryr sig om vof, särskilt inte hon.

    Kan vi prata om köpta följare?
    Är det okej numera?
    Caia cosm. Har över 450T följare och likesen avspeglar ju helt andra siffror. Har kikat på följarna och var och varannan är ju fake-konto.
    Likaså på Biancas följarlista. Supertråkigt att en förebild för unga tjejer är så desperat att hon skulle behöva köpa följare. Hon är ju redan omtyckt? Kom igen!

      Något för Camilla att gräva vidare i!

    Hjälp en oteknisk!
    Vill ha in gratiskanalerna på min smart-tv.
    Behöver jag både en sån digital box ma mn kan köpa på typ elgiganten.se, Kjell & co och en inomhusantenn? Eller bara en av sakerna? Eller parabol? Försöker Googla men fattar verkligen inte 🙈
    Eller om jag skaffar ex. Tv4 play+ kan jag då se ”live-tv” via den? Är Alltså främst 4an jag vill åt att kunna titta på precis som på ”vanlig” tv.

      Köp en Google chromecast. Superenkelt att stoppa in i tvns usb-uttag. Följ instruktionerna. Sedan tittar du som vanligt tex på tv4 play.

        Ja alltså Chromecast har jag, men kan jag kolla tablå tv om jag skaffar tv4+? (Har dessutom appen på smarttvn redan men inget konto🙈). Hela grejen är att jag vill kunna ha kanlen på och programmen går enligt tablån, och inte att jag aktivt måste starta ett program hela tiden 😅

    Försökt ringa Självmordslinjen hela dagen och kommer inte fram. Kommer inte fram på deras chatt heller. Jag är för feg för att ta livet av mig men jag orkar verkligen inte mer. Behöver någon att prata med. Jag är så fruktansvärt ensam.

      Ring VC direkt imorgon, eller https://www.jourhavande-medmanniska.se/prata-med-oss/
      Det finns hjälp att få❤️

      Hej kompis. Finns det mobil psykiatri eller ett mobilt team där du bor? Du kan ringa dit, det är psykiatrins akutnummer kan man säga. Snälla gör det. Kram ❤️

      Så fruktansvärt jävla dåligt att du inte kommer fram.
      Orkar du rings ngn annanstans? https://www.suicidezero.se/fa-hjalp/allmanna

      Orkar du ta dig till psykakuten?

      Ingen ska behöva må så❤️

      Jag pratar jättegärna med dig. Har varit där själv. Var kan jag få tag på dig?

      Ring PIVA i din region! Sök på PIVA + din stad så borde info och nummer komma upp❤️

      Vi är med dig❤️

      Stor kram och ta hand om dig!
      Ring jourhavande präst via 112. De finns till för att hjälpa vid just sådana här situationer

      https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/ring

      Du kan ringa jourhavande präst via 112?
      Det är inte en massa prat om religion, utan bara en medmänniska att prata med ❤️
      Det är öppet mellan 21:00-06:00.

        Tack så mycket för era svar ❤️ vill helst inte kontakta psyk, har hört så mycket dåligt om dem i min stad och det kommer bara upp dåliga recensioner när jag googlar. Hade behövt prata med någon bara, någon som är van vid att prata med människor i min situation. Men jag ska se om jag kan ringa någon annan.

          Helt ärligt så är psykiatrin att föredra framför linjerna med frivilliga. De är helt vanliga människor och gott så, men det ger faktiskt inte jättemycket. Jag har råkat ut för att de sagt så himla konstiga saker… Vänd dig till rätt hjälp om det är vad du behöver!

          Ring 112 som nån skrev, prästerna där är superbra att prata med. Vi finns i tråden med. Skriv, eller ring! ❤️ (jag får lite småpanik här över att du inte får hjälp).

      ❤️

    Jag har under senare tid totalt tappat respekten för Atilla Yoldas instagram. Innan tyckte jag att hans konto va okej, det lockade in unga och kanske killar till att tänka mer på feminism tex, förhoppningsvis kunde de sedan sen utveckla mer intresse och gå vidare till andra konton. Nu har han mest blivit någon morla polis som aldrig kan ta kritik, då är det bara rätt aggressiva och tråkiga svar. Han har också blivit någon slags online bästis med Johanna Bladh och försvarar allt hon gör. Varför kan inte hon få saklig kritik eller frågor utan att han ska kommentera med irrelevanta saker om mobbning. När la han också senast upp något originelt content? Det är bara reposts om andras inlägg med rosa bakgrund.

      Haha men JA. Alltså hans ”edgy” kommentarer på Kändisarkommenterars inlägg om Johanna Bladhs trafiksökande inlägg nu senast är något i hästväg?? Antalet ”fucking” och ironiska hjärtan är fler än jag kan räkna. Så oerhört dryg. Och som du säger är hans content, precis som JB’s, extremt icke-originellt och rena reposts som han vill få att låta sensationella.

        Eller hur! Jag har liksom alltid känt innan att jaja han gör väl inget dumt så whatever. Är väl kul om någon ung kommer hittar feminismen via honom. Droppen va verkligen just det inlägget på kändisar kommenterar haha. Kände verkligen där att nej jag orkar inte. Hade någon annan lagt ut den typen av inlägg som JB lägger ut på sitt barn hade han inte varit positiv till dem. Nu är det tydligen det bästa man kan göra. Att ingen pratar mer om hur mycket JB exploaterar sitt barn för content är galet. Tutten i munnen hela tiden och väldigt utsatta bilder på sitt barn, hur kul är det när hon växer upp?

    Tips på vart en person med PCOS kan vända sig för att få hjälp med kosten/vikten?

    Jag har en vän som ofta får till sig av vården att gå ner i vikt samtidigt som hon själv upplever att råden för hur inte funkar, då hennes PCOS försvårar. Fått läkemedel för diabetes (minska sockersug) men fick ingen direkt effekt av detta. I övrigt inga mer riktade råd kring kosthållning och dylikt med fokus på hennes PCOS.

    Någon som har lite kunskap och/eller erfarenhet som kan vägleda åt rätt håll?

    Nu får ni ta lite Camilla-smör, men du blir då bara snyggare för varje månad. Din bildbyline är ju legendarisk, ändra aldrig den, men jäklar vad bra det blir med lite mildare nyanser i hår och make-up.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.