448 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fler som är insnöade?

      På?

        Kommer ni ut ur huset eller är snön i vägen?

          Det är lugnt, man pulsar lite och hämtar skyffeln och sen skottar man. Är det nån som kommer utifrån och skottar åt dig eller stannar du inne tills snön har smält?

            Henrietta
            Jag skottar själv och får hjälp av grannar.

      Blev väldigt glatt överraskad att pendeln gick som den skulle mitt under det värsta snöstormandet.

        Kors i taket!!!

        Otroligt, så det är pendeln man skulle åkt 😊

      Nope, men strul med tunnelbanan har det varit… förseningar pga vagnfel..
      nån mer som tycker tunnelbanan känns väldigt ryckig nuförtiden?

        Håller med! Funderar på om det är nya förare?

      Nej men soporna blir inte hämtade

        Älskar ditt nick

      Inte insnöad men igår var det en jäkla massa strul med tågen, i förrgår snökaos på min parkering och så även idag.
      Riktigt obehagligt att köra idag också, fick vända. Och hann få en jävla idiot i röven på bilen som tyckte jag körde långsamt, men det var det värsta väglag jag kört på under alla mina år som körkortsinnehavare, och då kör jag mycket bil, så inte en chans att jag körde fortare, dessutom inne i ett villaområde och bredvid en skola. På en knappt plogad väg…folk!!!😠

        Har du dubbdäck?

          Självklart.

            Nya dessutom så de är inte dåliga. Men det är ingen garanti ändå. Det var inte sandat heller.

              Precis, inte som att dubbdäck gör att man tar sig fram säkert i alla väglag eller aldrig skulle få sladd

              Man brukar inte sanda i snökaos heller.

                Nej men det var inte sandat ens innan, så det är alltid glashalt där oavsett snömängd.

      Nä inte det minsta, flyttade närmare golfströmmen och nu sitter jag på en ö i Atlanten utan snö👍

        Åh, nice! Var?

          Snart Atlantis med den stigande havytan

      Inte insnöad men valde att stanna hemma ändå ett par dagar. Huvudvärk, mensvärk och snökaos = krypa upp i soffan med filt, vetekudde och alla avsnitt jag orkar av min serie ☺️
      (Passar på att njuta av min studenttid nu, så här kan jag ju inte göra när jag kommit ut i arbetslivet 😅)

    Har ni någon gång använt en ”dålig”/kul/bra raggningsreplik och det har gått bra? 😅
    Isf vad var den?

    Jag har tyvärr inte så mycket att erbjuda 😅
    Jag frågade en kille om vi skulle gå hem till honom och ”dricka te” en gång. Men det kan jag väl inte kalla en kul/bra raggningsreplik 😅

      Det beror ju på om det blev något te hos honom😉

        Joda, jag fick te. Men det hann kallna innan jag drack upp det😉😅

          😂

      En kille sa en gång att jag såg ut som Pippi Långstrump och frågade sen om jag ville med hem. Funkade inte 😜

        Är ju en komplimang🙂

          Ja men absolut. Kändes dock som en märklig fetisch, att vilja ligga med Pippi…

        Har fått höra att jag såg ut som Anna Lindh….på mitt kebabställe i Tyskland.

      Jag fick extremt mycket förolämpningar en period när den här britten eller amerikanen som gav raggningstips var som mest hajpad. Funkade absolut inte.

      Tänker bara på den gamla korvreklamen. Paret har varit på dejt och står utanför hans lägenhet. Han börjar stamma ”skaru hänga med upp på lite… vahettre… vahettre” chorizo!

        *väska i ansiktet*

      Haha nä men det hade förmodligen gått hem, jag gillar sånt, i alla fall om det är en fyndig sådan med snabbtänkt humor.

      En kille sa denna till mig en gång:
      Din pappa måste vara terrorist, för du är THE BOOOMB

      Jag drog med ”your clothes would look awfully goodnight on the floor next to my bed” till en kille i en chatt på mirc. Det gick väldigt bra, han blev nyfiken, vi chattade ofta (inte 6-chatt) och träffades till slut. Vi var ihop i ca 5 år.

      Detta var på typ 1997 då det var mer oskyldigt och inte så vanligt att man träffade på nätet. Det var tom lite pinsamt på den tiden. Det var något fel med en som inte kunde träffa någon på krogen osv.

      Jag frågade om boktips för ett halvår sedan. Då blev jag ghostad.

      Va ute på krogen med några kompisar. En kille ville ha en stol av oss, varpå jag svarar ”Ja men det kostar” (på skämt, ofc). Han svarar snabbt ”Okej, jag swishar. Vad är ditt nr?” – sjukt smooth! Kul med, blev inget med hnm men kul med snabbtänkta svar 😃

        Haha på tal om att ge ut nummer, kom att tänka på när jag fick visitkort av en kille (10 år sen så det kanske var vanligare med visitkort då). Satt vid ett bord med min kompis och drack lite gott. Kom fram en kille och sa nåt jag inte hörde och la visitkortet på bordet och sen gick han. Sen skulle han passera för att gå och köpa mer öl och jag, oerfaren och oskön som jag var, bara ”hey du, här, du får tillbaka detta” 😂 lite synd om honom, men jag fattade inte bättre, det var precis i början av min ut-på-krogen-tid😅

    Ögonbrynsserum som hjälper mot glesa bryn ? Finns det ? Något som på riktigt hjälper ?!

      Nej. Ett serum kan inte ge dig fler hårsäckar vilket är det enda som kan ge fler strån.

      Testa att smörja in dem med vitlök! Låter kanske sjukt men testade det en gång förut och det funkade faktiskt. Vet inte vad det är men hörde det från en annan som hade testat.

        Tycker xlash brow version funkade faktiskt. Stämmer att det inte kan göra mirakel och skapa nya hårsäckar men upplevde definitivt att de existerande hårstråna blev betydligt tjockare så upplevde brynen fylligare.

        Svavel. Vill du inte lukta vitlök kan du lösa upp lite MSM-pulver i din hudkräm och smörja på. Det funkar även till håret på huvudet, i balsamet. Låt verka en stund och skölj sedan av.

      Googlade, och här står det hur du gör med vitlöken. Finns även andra tips, kanske värt att testa!

      https://stegforhalsa.se/fa-tjockare-ogonbryn-med-dessa-7-naturliga-trick/

    Skulle gärna vilja veta vad ni tycker om denna situationen. Jag har en kollega som luktar väldigt starkt av svett. Inte sådär litegrann utan så att det verkligen stinker på långt håll. Vi är många kollegor, och har mycket fysisk kontakt med kunder. Jag bryr mig inte om att kollegan luktar starkt för min egen del, utan jag är mest ”orolig” för kollegans skull. Han känner förmodligen inte lukten själv och det blir på något sätt lite pinsamt, då detta inte undgår någon.

    Hade det varit jag så hade jag nog uppskattat om någon sade det till mig, såsom man vill om man har någonting mellan tänderna exempelvis. Men jag hade absolut även blivit skamsen.

    Men jag vet inte om eller hur jag ska säga det utan att han tar illa vid sig, vi har inte en jättenära relation direkt. Dessutom har kollegan en jobbig situation privat och jag är rädd att en eventuell kommentar kring detta kan få honom att må sämre.

    Hur hade ni gjort? Låtit det vara eller hade ni sagt något för personens skull?

      Gud vad svårt! Jag hade inte sagt något för att det hade känts för jobbigt. Egentligen borde man väl det, för hans skull. Kanske kan du nämna något för hans chef?

      Äh jag är så konflikträdd… Hade inte riktigt vågat säga något. Om det vore en vän så ja, då hade jag sagt något försiktigt.
      Har en vän som konfronterade sin kollega med att hennes ”trosskydd” gjorde att det luktade urin på toaletterna så det vore bra om hon kunde slänga dem mer inslagna i en påse eller liknande. Hon tog det bra! Jag blev så avis på hans mod och goda kommunikation. Egentligen är det ju schysst för ofta vet inte folk själva att de luktar….?

      Det bästa är ju ta det individuellt med honom. Just do it.

      ”Det här är en jättebra deodorant som min kille använder, han luktar annars ganska lätt svett, kanske har du lite samma läge? Testa den här deon!”

        Gillar din tanke här.. kan ts kolla upp när killen fyller, köpa ett kit med deo+duschtvål och ba: grattis på födelsedagen, den här doften får jag inte nog av.

      Hade samma situation på mitt jobb för länge sen. En person luktade lång väg och hela konferensrum stank när han satt där. Så skulle vi börja dela kontorsrum två och två och en stackare skulle alltså få dela med honom. Chefen fick uppenbarligen ta snacket för en dag dök mannen upp i ren skjorta, klippta naglar och betydligt fräschare. Men typ där och då bestämde jag mig för att aldrig bli chef med personalansvar för fy fasen att behöva ta den situationen! Så jag vet inte hur man gör, men tror faktiskt att mannen mådde bättre efter. Han levde ensam och förstod nog helt enkelt inte hur illa det var.

      En fd kollega var i samma sits. Det går nästan inte att förklara hur illa det faktiskt luktade och doften satt kvar i luften där han gått. Tror inte han tvättade sina arbetskläder och svettades mycket under arbetstid. Han drack även kaffe, snusade och rökte så det var en kombination av en massa dofter. Är osäker om någon pratade med honom men idag, flera år senare så luktar han inte längre. Jag vågade aldrig konfrontera då han var speciell som person och ville inte skapa drama men är du modig nog att prata med honom så eloge till dig.

      Visst kan man prata om deodorant och ’hinta’, men tror att det mest effektiva är att vara rak. Kan du prata med chef som får ta samtalet?

      Ta upp det med hans chef, som är den som borde ta det med honom.

    Kan det bara ligga kvar nu ett tag men nej nästa v visar dom regn. Sen kommer det snö igen. Älskar vinter 😊

      Och jag som blir glad när snön försvinner.
      Älskar ej vintern🙂

        Ja hoppas den försvinner. Nästa vecka plusgrader. Men februari brukar vara kall.
        Funderar på en chanelväska eller Mauritius.
        Nä skojar bara.

          Översvämning på Mauritius, så du får ta väskan.

      Kan knappt vänta tills nästa vecka och plusgraderna! Fan vad jag hatar det här vädret.

    Ni som är barnskötare i förskola vad tjänar ni?
    Hur länge har ni jobbat ?
    Var bor ni ?

      Jobbade som barnskötare i Stockholm för ett par år sen så kan ha ändrats sen dess men var 20 när jag började och jobbade där heltid i cirka 8 år. Fick ut ca 19K efter skatt.

      Min kompis får dock 34K före(!) skatt och hon har jobbat i 10 år på samma fsk. Endast barnskötare men får en fsk-lärares lön pga åren hon har jobbat och tar ansvar som en fsk lärare. Så summa summarum…. Det skiljer nog mycket beroende på diverse faktorer!

    Jag med älskar vintern!#snölycklig

      Ovanligt giraffer trivs ju i Afrika.

        Ja men har giraff som nick för att det är mitt favoritdjur!

    Tips på present till nyfödd som redan har ALLT?

    Och tips på present till mamman?

    Budget: Max 300-800kr

      Jag har gett pengar som föräldrarna kan sätta in på ett sparkonto till barnet. Tycker det är en sjukt bra grej att göra ist för att köpa för köpandets skull

        100% medhåll på detta.

        Det var en fin idé ❤️

        Skulle inte ni tycka att det skulle kännas konstigt att få 400kr på swish från en kompis för att sätta in på ett sparkonto om ni inte uttryckligen bett om det?

          Är det inte tvärtom en rätt konstig sak att be om?

      Ett fotoalbum (Tips: finns fina på Boozt)! Köp till ett presentkort på typ önskefoto och en fin penna man kan skriva på svart papper med (om sidorna i albumet är svarta). Bra present till både mamma och baby.

        Riskerar dock att bli liggande oanvänt då det är tidskrävande att göra ett fotoalbum.

      Har barnet allt pga att det har syskon eller pga föräldrar som köpt på sig massa grejer?

      Jag väntar mitt andra barn och vi har ju allt redan pga haft ett barn innan. Men typ finkläder? Särskilt om det är olika kön pp barnen.

      Om det är mer pga föräldrar som redan köpt allt så skulle jag köpa sånt som passar typ en 1-åring istället då. Kläder i större storlek, en bok, lite badleksaker eller ngt.

      Nått personligt, kanske ett fint smycka eller liknade att bära i tonåren.

      Babyfilt, spargris med pengar?

      En fin flaska vin som ska lagras i arton år 🙂

        Ingen 18-åring uppskattar en fin flaska vin. Bortkastat.

          Köp en billig flaska vin då, ännu bättre!

            Ja eller bara köp inte alkohol som en present till en bebis? Billigt vin blir inte gott att lagra.
            Vill man bestämt köpa vin så köp det till mamman.

      Nappflaska till barnet och vattenflaska till mamman.

        Nej, vi fick flaskor och aldrig använt en enda. Sååå bortkastade pengar 😅

          Alla barn är såklart olika. Min yngsta har aldrig använt flaska men de flesta barn har ju en period där de dricker ersättning, vatten eller välling ur flaska.

            Jo men då är det bättre om föräldrarna får välja själva vilka de ska ha, för de flesta bebisar funkar det inte att ha olika sorter.

        Nappflaska är inte en bra present. De bebisar som ammar kanske inte ens får användning för dem och för de som får ersättning är risken stor att flaskan blir fel märke. Mina bebisar fick nappflaskor och nappar i present men tar dem inte eftersom de är vana vid ett annat märke 😌

      Pengar som föräldrarna att sätta in på ett fondkonto/spara till barnet. Fick så sjukt onödiga gossedjur och snuttisar som barnet aldrig använt.

      Om inte pengar: Erbjud att bjuda familjen på middag hemma, du handlar alla ingredienser, lagar maten. Som föräldrar till nyfödd tar man inte alltid intiativ till att umgås och kanske är rädd att bebisen ska ta mycket tid. Jag hade iallafall uppskattat detta sjukt mycket om en vän hade gjort så till mig 🙂

      Sophie the giraff är alla bebisars favoritleksak. Mamman kan få ost och chark och en flaska bubbel.

      En barntermos men namnet ingraverat.

      Fick det till mina barn och dom älskar dom. Perfekt på utflykter.

      Absolut inte blommor iaf! Fy fan vad jag blev stressad av alla blombuketter som skulle snittas och bytas vatten på och så stod de och ruttnade. Och att tajma in blombud som såklart ringde på precis när man fått lägga sig för en tupplur.
      Men ärligt talat uppskattade jag fina presentkort mest. Jag fick till Systembolaget, hade även uppskattat på typ Önskefoto och Babyworld.

      Födelsedagståg! Ett litet tåg med vagnar som man sätter ljus i och en siffra för det år barnet fyller. Brukar vara en uppskattad present som även blir en fin tradition att ta fram till födelsedagarna. Ger det typ till alla nyfödda eller dop jag går på. 😉
      Till mamman lite blandade godsaker inslaget i cellofan eller liknande.

      Filtar! Annars typ ett pkt blöjor eller två (kolla upp deras favvo) och ja.. Mysdag med mamman, annars sparkontot som nån skrev 😄

      Presentkort hos en städfirma eller på matlådor till föräldrarna.
      Till barnet funkar pengar som sätts in på ett sparkonto.

      Blöjor, pysventiler, våtservetter, nässug ect uppskattade jag absolut mest i efterhand.

    Är det någon HR- eller rekryteringsperson här som vill dela med sig av hur ni tänker kring resultat på rekryteringstester? Tänker på t.ex. Matrigma för IQ och logiskt tänkande och MAP personlighetstest.

    Tar man in någon direkt för intervju om de passar profilen och får högt på IQ-testet? Är det kört om man är under medel? Är det något resultat på MAP som gör att man inte tar i personen med tång?

      Beror på. Använder de testet innan eller efter intervju med rekryteraren? Om det är innan så används det ofta som utgallring, är det efter så är det enklare att komma igenom trots lite sämre resultat

        Fick testet innan.
        Aha jag förstår. Tack.

      Dessa tester är hokuspokus. Ett sätt för företag att tjäna pengar på tjänster som inte säger något om något. Ger HR känslan av att de gör nåt viktigt och avgörande. Det gör dem men inte pga hokuspokus tester.

      Det är nog olika på olika företag. Där jag jobbar nu är det EXTREMT viktigt att gå efter dessa tester. Man klagar på att det saknas personal, men man har en väldigt stram gräns för vilka personligheter som släpps igenom.
      Om man inte får ett visst resultat skrotas man direkt.

        Oj. Det låter väldigt oprofessionellt med tanke på hur oventenskapliga dessa test är.

          Kan inte säga nåt om det då jag inte vet mycket mer än det jag skrev. Men det är ju inget man säger till dom sökande, jag vet bara att det är en del av processen ser ut

            Om man inte får reda på varför man sållas bort så låter det ju ÄNNU mer oprofessionellt!

              Jo naturligtvis får man mer än bara nej tack till svar. Har uppenbarligen svårt att formulera i text vad jag menar.

        Är det vissa personlighetsdrag som sållas bort?

          Ja det skulle man väl kunna säga, man går hårt efter vilken profil man är (färg, bokstav, djur osv) tex. Man vill ha dom som är hungriga och egocentriska, (säger jag bittert för att….) man har glömt att man behöver olika typer av spelare för att få ett lag att fungera.

      Resultatet på Matrigma ger en indikation på hur snabbt man sätter sig in i nya arbetsuppgifter, tar till sig ny info etc.

      MAP har ju inget rätt eller fel svar. Det man brukar titta lite extra på är de skalor/underskalor som sticker ut jämfört med normgruppen.

      Allt handlar ju om vilka karakteristiska rollen du söker efterfrågar.

        Men att jag är bra på att se mönster säger egentligen inget om hur bra jag är på mitt jobb. Men förstår att man kanske vill sålla bort dem som får fel svar på alla, och de som svara Stämmer helt på om man ofta vill kasta grejer när man blir arg (den frågan fanns med på riktigt i MAP-testet ) 😂

          Nej, men det ger som sagt en indikation på din förmåga att lära dig nya saker/arbetsuppgifter. Ett väldigt lågt resultat indikerar på att man kanske inte är sådär jättesmart. Det går givetvis att kompensera för genom att jobba dubbelt så hårt som någon som har lättare för sig. Ett högt resultat på Matrigma i kombination med ett högt resultat på Målmedvetet i MAP är great success!

          Kasta grejer frågan är med för att se hur man visar sina känslor, i vilken omfattning man visar dem etc.

    Vilken influencer tycker du verkar leva roligast?

    Jag skulle gärna vara Paula Rosas en månad. Tror dock hon har min energi x4000

      Hanna Friberg, Bianca

        Bianca med all sin ångest skulle jag inte vilja vara.

        Friberg verkar också ha kul, håller med, gillar henne. Hade gärna levt som Friberg runt 20 och sen som Paula vid 30.

      Om vi pratar vem som verkar leva himla lyxigt o kul, så Bianca o Paow. Bortsett från Paows destruktiva förhållande med norsken. Paow reser o shoppar galet mkt, Bianca andas lyx hela hon.

        Men Paow gör ju porr för att ha råd med en hatt från Prada, är det så lyxigt och kul…

        Lyxigt behöver verkligen inte betyda roligt. Skulle aldrig i livet vilja vara någon av de tjejerna ens en dag…

      Jag tycker Therese Lindgren verkar må så bra och ha så roligt nu! Hon verkar leva sin dröm på alla plan i livet.

      Håller med om Paula! Träna dagtid när barnen är i skolan och sen ha kul med dem plus alla resor däremellan 🙂

      Molly rustas liv innan Ross skulle jag säga. Men mest för att jag tidigare bott i Florida och hade älskat att kunna varva att bo i Florida och Sverige. Annars typ Hanna Friberg.

      Jag skulle nog vilja vara någon av flunsorna som har småbarn då jag själv har det och trivs med det men kan bli lite ”avundsjuk” på den livsstilen de kan ha med sina familjer. Dels för att de styr sina dagar, dels för att de har massa pengar. Tex Penny som spontant tog in på hotell med sina barn när hon första gången skulle sova ensam med alla 3 😅 Eller Kenza som kan växla mellan stadsliv, härligt lantställe och soliga utlandsresor.

        Son småbarnsförälder kan jag till en viss del hålla med dig men samtidigt inte. Nästan alla influencers verkar inte ha en partner som tar nån föräldraledighet överhuvudtaget. Medans jag och andra jag känner försöker dela lika på föräldraledigheten, ta 8-9 månader var och försöka se till att barnet inte är för litet när det börjar förskolan. Medans influencers verkar skolar in sina barn på förskolan dagen de fyller ett år.

        Jag är föräldraledig nu och verkligen njuter av att ha släppt jobbet helt och hållet, visst kan jag sakna kollegor, dricka varmt kaffe och ha nån vuxen att prata med men vilken lyx att få spendera tid med sitt barn. Får känslan att få influencers verkligen tar paus från sitt jobb. Finns ju exempel på en influencer som ville ha en nanny till sin bebis som inte ens hade fyllt sex månader. Är det verkligen nåt att avundas?

      Spontant tänker jag Sandra Beijer. Framgångsrik, roligt fritt jobb, snygg, många vänner, fin familj, fin bostad, möjlighet att resa spontant o.s.v.

        Snygg är hon dock inte. Låt inte en dyr stil och fixat hår lura dig

          Fast skönheten sitter i betraktarens ögon, så jo jag tycker faktiskt att hon är snygg och har tyckt det sedan 2007 när jag började läsa hennes blogg.

      Ingen jag känner till, då alla har barn. Förutom Therese Lindgren då men hon verkar inte ha så kul liv enligt mig och bor inte i Stockholm vad jag förstått.

        Spännande eftersom jag skrev just Therese! Vad gör att du upplever att hon inte har så kul?
        Och inget sa väl att dom behövde bo i Stockholm?

      Det finns typ bara en människa på jorden jag är avundsjuk på och det är Sofi Fahrman. Lägenheten, kläderna, kärleken, vännerna, resorna, kroppen, barnen. Allt med henne är fan otroligt.

        Gifta sig rikt

      Tror ingen? Verkar vara ganska ångestfylld och stressigt. Ständigt jaga trender och hitta innehåll. Exponera sina barn och partners. Göra reklam för saker man egentligen inte gillar. Få massa meddelanden från främlingar. Men absolut, åka till Maldiverna, gå på pressluncher och få gratis varor hemskickade. Men helt ärligt skulle jag hellre vilja ha ett meningsfullt jobb och familj jag älskar.

    Kör samma fråga för hamnade i modd sist: vad är ute vs inne 2024? Alltså mer seriöst då, inte bara personliga preferenser, sen behöver man inte bry sig om att följa trender men jag tycker det är kul att analysera och diskutera dem ☺️

      Jag tror ”clean girl” är ute väldigt snart. Kommer vli trendigt med svart eyeliner och rött läppstift istället. Kanske till och med lite mattare hy, inte så mycket så kallat glow. Är detta en gissning eller förhoppning…. Hehe.

      Inne – Att spara pengar och handla secondhand
      Ute – Konsumera hysterisk och skryta om alla sina dyra inköp

      Jag tror verkligen hårda bollar av silikon-pattar kommer va ute. Skriker verkligen WT och dåligt självförtroende. Oftast platt personlighet också tycker jag.
      Och små tuttar inne.
      Tror även att magtröjor är totalt ute och mer klänningar ala Ibiza-style (långa färgglada klänningar) kommer vara ännu mer poppis i sommar än de varit förut.

        Jag hoppas verkligen att magtröjor blir ute. Använder det inte själv, men det är så satans fult. Finns exakt ingen som klär i det.

      Hoppas att det blir ute med diverse vidriga ord tiktokare använder och som folk pga dem använder irl. ”Slaaayyyy”, ”purrrr”, ”va brao”🤯
      Hoppas också att det blir ute med troskorta klänningar och kjolar samt ute med lågmidjat som knappt gå över fiffi (överdrift jag vet).
      Hoppas det blir ute med solfjädrar till ögonfransar och lika ute med att bygga naglar, tycker det är svinfult och nån gång måste det väl bli ute, eller?😬

      Jag tror att virkning kommer bli mer och mer poppis dock!

    Hur går det med kärleken?

    Oj okej tre inlägg nu ska jag stoppa 😂

      Finns väl ingen övre gräns på antal inlägg. Fråga på🙂.
      Kärleken ja, ingen här som har något roligt dejt eller mindre rolig dejt att berätta om?

      jo tack har två barn som älskar mig.
      ingen karl så, långt ögat når 😂 känns rätt skönt!

      Det står still men jag har några som är intresserade av mig, haha. Och den ena är jag intresserad av.

      1) vandrande red flag. Inte hörts på 3(!) år, sen hör han av sig och säger att han flyttar till min stad. Till saken hör att vi har inte ens setts, bara matchat på tinder. Jag svarade på hans meddelanden den här gången för att fördriva tiden bara, samt för att jag varit utanför marknaden ett tag (paus från dejting) så ville ”lära mig snacka med killar igen”, och känner ingenting för honom. Men han påstår att han är sååå intresserad och att han minsann ska se till att ”jag blir hans”. Då kommer han få jobba hårt! Han ligger liksom inte på plus.

      2) kurskamrat som är intresserad. Men jag har ingen aning om jag vill något med honom. Han har nånting jag tycker om, men jag tror inte det räcker för att jag ska vilja dejta honom.

      3) killen jag plötsligt en dag såg tittade på mig i skolans matsal för 15 år sen. Han var borta ”ur mitt liv” ett tag, men tack vare tinder har vi kommit i kontakt. Har ingen aning om han minns mig från gymnasiet alls, jag stack inte ut och vi har aldrig pratat om det. Jag sa en gång för några år sen när vi matchade första gången att jag kände igen honom från gymnasiet och att han var snyggast på hela skolan…vågar inte typ bjuda ut honom haha. Vi skriver lite ibland i alla fall. Och oj oj oj vad jag vill dejta honom…drömde om honom hela natten till idag t.ex🙈

        Du kan väl återkomma och berätta hur det går. Håller tummarna!

    Precis börjat plugga heltid igen efter ett längre uppehåll. Har någon bra tips på studietelniker, minnestekniker, effektiva sätt att anteckna, bra appar och alla andra bra tips gällande livet som student (på distans dock)?👩🏻‍🎓

      Kolla upp Björn Liljeqvist som är expert på studieteknik 😊

      Bestäm dina egna start/stopp tider. Så att du inte behöver känna att du ”borde” plugga hela tiden om du är lagd åt det hållet ☺️
      Men nyttja också friheten med studier.
      Försök komma underfund med hur du lär dig bäst. Tex skriva sammanfattningar, förklara för nån, diskutera, lyssna etc.
      Om du pluggar på universitetet brukar de ha kurser i studieteknik.

    Anonym bikt nedan: erkänn en hemlighet

    Jag tänkte göra det också men kom på att jag är ju inte anonym haha så det kan bli lite stelt 🥲 får kommentera anonymt på min egna tråd istället

      Jag har legat med killen min numera fd (inte därför vi inte umgås längre) kompis var olyckligt kär i. DOCK så visste jag inte att det var han förrän ett tag efteråt. Men har aldrig kunnat säga det till henne, hon hade hatat mig trots att jag inte visste att det var han vid tillfället.

      Min sambo har börjat på en ny arbetsplats. En stor arbetsplats med typ 300 anställda. Jag har ett ex som jobbar där också. Det va en seriös relation, vi va sambos, men det va 14 år sen det tog slut och jag har inte pratat med honom sen dess. Misstänkte att han kunde jobba kvar men va inte säker. Ville inte säga det för tror att min sambon kanske skippat jobbet då trots drömjobb. Nu känns det för sent att berätta.

        Vet din sambo vem killen är? Tänk så blir de asbra polare, börjar hänga på fritiden etc och vips sitter han i ditt kök och dricker kaffe med din sambo

          Det var 14 år sedan de var ihop!

    Vem är egentligen den bästa, i ordning tycker ni?

    Camilla Läckberg – Denise Rudberg – Simona Ahrnstedt?

    Har ni titlar på den eller de bästa av varje skriv gärna det. Och motivera gärna, är nyfiken vad andra tycker om dessa tre svenska stora författare?

    Och finns det någon svensk kvinnlig författare som borde komma in på trelistan, eller skriv en tiolista om ni vill. Vill vet ALLT vad ni vet och tycker!

      Längesen jag läste något av dem så vill ej rangordna.

      Men ❤️: Emma Hamberg och Cassandra Brunstedt.

      Har bara läst en bok av CL men den funkade inte alls för mig, blir typ lite antagoniserad av hennes språk plus att det kändes som att vissa stycken trycktes dit ”bara för att.” Denise Rudberg har jag läst men minns ingenting så kan inte heller ha gjort något starkt intryck.

      Simona Ahrnstedt tycker jag är bäst av de tre. Men två andra jag gillar är Karin Härjegård och Johanna Schreiber.
      Även Louise boije af gennäs är en favorit hos mig.

        Tack för bra tips. Ska kolla in dessa också.

      Denise Rudberg – Vänninan, Storlek 37, O.s.a, Jenny S och Matilde. Det vill säga hennes fem första romaner

      Viveca Sten – alla! Men har verkligen gillat hennes senaste serie Åremorden

      Emma Hamberg – Linas kvällsbok 1 & 2. Jävlar vilka bra ungdomsböcker! Bästa jag läst tror jag

        Tack till dig också. Vilken ålder är de på Linas kvällsbok?

          12-15 år

      Mikaela Bley är fantastisk, tycker jag ❤️

      Simon!
      resten – 🥱

      Moa Herngrens böcker – speciellt svärmodern & skilsmässan men alla är bra!

      Bara läst Simona Ahrnstedt och hon är inte dålig, men förutsägbara böcker.

    Vill gärna diskutera Polyfamiljen! Såg en kommentar kring denna familj under ett tidigare inlägg. Instämmer i allt som skrevs i denna och är så fundersam över vad som egentligen händer i det där huset. I perioder är allt toppen för att sedan flytta isär. Tycker dessutom att det är L och H som alltid gör saker tillsammans och typ inte verkar kunna göra något utan varandra? Därför blev jag chockad över att H inte bodde kvar. Någon annan som har lite koll på denna familj och vill diskutera?

      Jag kollar på dem ibland och har alltid fått intrycket att Hampus och Linda alltid kört på och erik bara hänger med. Därför så blev jag också chockad över att det var Hampus som lämnat och inte Erik.

      Okej okej detta hade jag missat, följer inte dom men går in ibland och spanar. Orkar absolut inte med att se hela youtube-klippet, sägs det nåt mer där? Dom har ju haft en ”kris” tidigare när Hampus flyttade ut i husvagnen nån vecka och sen va allt plötsligt frid och fröjd igen. Vill egentligen inte vara sån men får lite grann en känsla att dom hittar på lite drama ibland för att öka intresset 🙈

        Har inte sett deras senaste video för följer dem inte slaviskt men förra gången de hade kris vid ungefär samma tid på året så flyttade Hampus ut och började lägga ut en hel del träningsbilder på instagram som han också gör nu 💁

        Undrar också om dom gör det för att öka views?

        Tror som du, de vill öka intresset. Tror det var i januari sist som de hade ”en fnurra på tråden”.

      Blev förvånad.

      Det sände på sin yt-kanal idag kan 21, inte sett själv tyvärr, gick in på Instant och såg. Inte följt den på länge så inte insatt tyvärr. Berätta gärna om ngn lyssnade kl 21?

    Språkresa, är det något för äldre tonåringar att åka iväg på? Vet inte hur det är med språkresor så ifall någon har lite tips 😊

      JA ÅK ❤️

      Skulle dock säga att de flesta nog är 14-16 år när de reser på vanlig språkresa. I andra länder är det vanligt att vara lite äldre också, men efter 17 hade jag hellre väntat till efter studenten…

      Vilka tips vill du ha?

      Välj språk och land efter ungdomens intresse.

      Sol och bad? Malta.
      Franska? Frankrike.
      Mycket pengar och coolt äventyr? Roadtrip i USA.
      Kultur och historia? England.

        åhhh , tack för dina tips 😍
        visste inte om ungdomar åker på språkresor fortfarande, men låter bra! Ska kika lite mer på nätet. Bra tips hur man ska tänka kring vilket land osv

          Jag va på Malta på språkresa som 14-15 åring. Såååå kul

    Är väldigt nära att byta jobb (varit på mitt nuvarande i 8år och kom dit direkt efter examen, dvs typ aldrig bytt jobb). Men har fått kalla fötter, fy vad läskigt det känns. Ni som varit på arbetsplats länge, blev det bra när ni bytte!? Hur vet man egentligen att man är redo att lämna?

      Bytte förra året efter 6,5 år på samma jobb. Är så sjukt glad över det och mår mycket bättre. Det förra var bra men jag var så bekväm och behövde miljöombyte. Det kommer gå super!!!!! Roligt med ny plats, miljö, nya kollegor och allt. Jag var bara trött på det förra och hade REJÄL söndagsångest exakt varje vecka. Det kan jag ha nu också, men för att helgen är slut och inte för att gå tillbaka till ett tråkigt jobb. Lycka till!😍

      Jag är i typ exakt samma situation och vill mer än gärna få massa svar 😅

      Har du fått ett nytt jobb eller hur går det för dig?

        Tack för peppigt svar Jo!🤩
        Ja har mer eller mindre fått det är min känsla, så måste bestämma mig typ inom en vecka. Har känts jättebra tills jag såg chefens nr på telefonen idag och tänkte att det var han som skulle säga att jag fått det, då fick jag någon halv ångestattack och bara VAD GÖR JAG!?!
        Jag vantrivs inte på mitt jobb, men det finns saker jag inte är nöjd med och framförallt har jag gjort samma sak i snart 8 år. Detta skulle typ Vara i samma bransch fast med en annan inriktning. Önskar jag var en sån som bara kastade mot ut.
        Undrar liksom, byter folk jobb för att man verkligen vantrivs, eller för att det lockar att testa något annat!? Jag är nog snarare den sistnämnda, och ska man verkligen byta då?’
        Har du nytt på gång?

          Med kollegor som verkar hata sina jobb ibland. Så önskar man att de vågade byta jobb innan det går så långt 🙂
          Men tror definitivt att folk byter för att de vill testa annat.

      Jag bytte förra året, hade varit sju år på mitt gamla och trivdes så himla bra. Innan det hade jag bara brytt en gång och det var för att jag vantrivdes efter några år. Det var så sorgligt och ledsamt att byta men såhär ett år in på nya jobbet är jag otroligt glad att jag bytte. Har lärt mig massor, träffat nya människor och fått bättre självförtroende!

      Det finns ju aldrig någon garanti att det kommer bli bättre men det är en jättebra erfarenhet att ha varit på flera arbetsplatser. Sist jag bytte (efter 10 år på samma) så kändes det aldrig helt 100 på nya. Blev till slut att jag efter 2 år bytte tillbaka till gamla stället fast en ny tjänst. Lyckades tack vare dessa byten få upp lönen med mer än 10 000kr så i slutändan var det helt rätt beslut!

      Testa! Annars kommer du ångra dig. Och prata med din nuvarande chef om att ta tjänstledigt för att testa nytt jobb så slipper du säga upp dig direkt och har den tryggheten kvar, att du kan gå tillbaka om det inte blir bra med det nya.

        Kan vara en bra kompromiss men jobbar man i privata sektorn är det väldigt få företag som går med på det.

      Jag bytte efter 10 år (mitt första jobb efter högskolan). Trivdes superbra med kollegorna (har fortf kontakt med 10-12 st så här 6 år senare) men det var inte utvecklande sista 5 åren. Insåg att jag kan inte vara kvar bara pga kollegorna och riskera stå ensam kvar på en tjänst jag är överkvalificerad för om de slutar, så jag sökte annat, sa upp mig för att hoppa på ett 7-månaders vikariat (blev kvar i 4 år) och insåg ett det finns trevliga människor överallt!

      Jag bytte efter tolv år på samma jobb. Visst var det läskigt men det blev så bra. Man vet ju alltid vad man har men inte vad man får.

    Ni med spiral, SE HIT!

    Är ni nöjda? För- och nackdelar?🤔 Biverkningar?

      Jättenöjd. Har inga biverkningar, förutom att jag väldigt sällan har mens då men det är mkt välkommet. De första månaderna hade jag ont och mådde dåligt då och då men det gick över.

      Jag var supernöjd under mina 7 år med spiral. Hade mens högst 5 ggr på 7 år, inga biverkningar vad jag vet. Tog ut pga blev deprimerad och ville väl mer ”lära känna min kropp” och vet inte om jag vill ha barn i framtiden. Så tog ut den, men vet inte om jag vill sätta in den igen pga det var SÅ smärtsamt.

      Har haft koppar spiral i 2 omgångar. Först innan barn och sen efter. Älskar det! Bästa preventivmedlet någonsin. Man slipper. Tänka på det och inga hormoner. Jag fick mer mens de 3 första månaderna men sen försvann det. Efter jag fick barn fick jag däremot väldigt mycket mens. Kör cyklo-f på apoteket. Det är magiskt. Fick förslag om ppiller för att minska mensen men tar hellre tranexamsyra 4 dagar i månaden än hormoner varje dag. Verkligen super nöjd!

      Hormonspiral och det är de absolut bästa jag skaffat preventivmässigt för min kropp. Hade käkat ppiller innan i nästan 10 år och det dödade stora delar av min personlighet. Hade fruktansvärda humörsvängningar, mådde riktigt dåligt när det var dåligt och fantastiskt när det var bra.

      Förklarade för BM att jag inte ville ha preventivmedel som skulle innebära mens då jag blöder som en häst och mår piss veckan innan, under och veckan efter samt förklarade dåvarande problem med ppiller. Jag var skeptisk just för jag var rädd att det var hormoner som min kropp inte klarade av men det har gått så så bra! Satte in den för 1 år sen i februari och jag blödde lite de första 2 veckorna men utöver det ingen mens och ingen smärta. Jag är dönöjd verkligen! Kommer sätta in en igen efter barnmaskineriet är klart också (helst typ så fort ungen är ute).

      Hade kopparspiral. Fick riklig mens som varade över en vecka varje månad. Mycket mensvärk. Min kille kände trådarna ofta när vi låg.

        Trådarna ska inte kännas, då kan man besöka gyn och få dom klippta.

          Vissa som har lågt sittande livmodertapp kan känna dem ändå.

    Haft ”Love is blind Japan” Marathon. Börja mästam låta som finska nu 😅 och man har hört ”mmh” för en livstid! 😂 Så fort en pratar så säger den andra mmh x 10 minst, så störigt men såklart kulturellt. Ödmjukare och rare människor får leta länge efter.

    Alltså nu är intrigmakerskan Nessa igång igen.
    Även om det är barn inblandade kan hon inte låta bli. Nu med Christopher Berg hans flickvän och ex. Nyss la hon upp en video på ett bråk om otrohet där det stackars barnet är med🥲 Sån himla soppa . tror hon har tagit bort den nu som tur är men kan hon inte låta bli att reposta när ett litet barn är involverat 😭🫠

      Ah men CB är ju heeeelt väck. Blir bara irriterad jag ser nånting om det nu. Haha

      Sjukt att det delas klipp med små barn.

      USCH vad jag mådde dåligt när jag såg den lilla flickan bara stå där och se sina sjuka föräldrar hålla på framför henne. Trash är vad dom är.

    Kan tiden bara gå?
    Börjar staplas på så mycket nu så vill bara att tiden ska gå så saker kommer vidare.
    Min dotter miste en vän för en kort tid sedan, snart är begravningen, bara 21 år och nu är livet slut.
    Min sambo väntar på provresultat gällandes metastaser i lungorna om de står stilla eller har börjat växa
    Min farfar är i sent palliativt skede, jobbigt för min pappa så ska följa honom dit imorgon efter mitt nattpass, har som ingen relation till min farfar då han valde sin karriär och nya sambo med barn framför sina barn och senare sina barnbarn, har väldigt få minnen från barndomen av honom.
    Sen är jag arbetsskadad och ser honom som redan avliden då han pga av sin demens inte är farfar längre, han har inte vetat vilken någon av oss är de senaste åren. Så skulle jag sörjt så hade sorgen varit avklarad, resten är en transportsträcka.

    Men kan tiden gå så begravning är över, min sambo får sina resultat(väntan är så jobbig) och farfar får ett avslut alternativt vänder, har ju sett en del palliativa i sent skede som vänt återkommit i månader innan de somnat in.

      ❤️❤️❤️

      Åh vilken tuff tid du lever nu. Hoppas tiden går fort för dig 💜
      Glöm inte bort dig själv i allt mörker bara

    Två tårtfrågor!

    1. Är det någon som sitter på ett riktigt bra tårtbottenrecept? Som ger en hög och fluffig tårtbotten?

    2. Har ni tips på hur man rör ner mjölet i tex tårtbottensmet och dylikt? Står ju alltid att man ska röra så försiktigt så att ingen luft kommer in osv, men jag tycker att det är så sjukt svårt att göra det. När jag bara rör försiktigt med slickepott tex så lyckas det alltid vara ”mjölgömmor” kvar i smeten som jag ser när jag häller över i formen…

      Jag brukar röra med en slickepott och gör ett varv runt kanterna i bunken och sen tvärs över-upprepar till det känns väl blandat. Har slickepotten hela vägen i botten på bunken och brukar inte vara super försiktig, det viktigaste är man inte vispar smeten👍🏼🙂.

      Siktar du mjölet? Gör du det så får man inte klumpar.

        Aa jag siktar men det blir sådär ändå. Det är som att mjölet liksom gömmer sig i smeten…

      1 jag använder detta recept:

      https://frokenluisa.blogspot.com/p/blog-page_4.html?m=1

      Med tipset om att bygga en vägg med bakplåtspapper blir den jättehög 🥳

      2 Brukar nog bara vispa, men försöker vara snabb med låg hastighet har jag för mig 🤔

      Jag har det bästa mjöltipset som jag har kommit på själv efter många år av att älska att baka och älska pannkakor.

      Det blir bara klumpar när man blandar mjöl i för mycket vätska. Därför: blanda mjölet med bara lite vätska. Vispa/rör. Tillsätt lite mer om det behövs. När du har en slät smet kan du köra ner resten av vätskan och det kommer gå bra.

      Detta funkar 100% av gångerna och man behövder inte sikta mjölet

        Pannkaksrecept tack 🤩

        Jo det är ju toppen till pannkakor och dylikt fast det funkar ju inte när man ska göra tårta. I tårtsmet tillsätter man ju mjölet sist när ägg & socker har vispats länge. Pannkakssmet kan man ju vispa med mjölet men när du gör tårta ska ju mjölet absolut inte vispas.

      https://frokenluisa.blogspot.com/2012/04/tartbotten.html?m=1

      Det där hittade jag för flera år sen och har använt sen dess, otroligt bra! Blir alltid fina, höga bottnar. Dessutom smidigt med olika mått för olika storlekar.

      Gällande mjöl brukar jag använda en ”siktare”, vet inte om det heter så. Men som en sil för mjöl, funkar såklart toppen med en vanlig finmaskig sil också. Då blir ju mjölet mer som pulver och inte alls lika klumpigt.

      Jag är ingen expert för fem öre. Men! Jag gjorde universums godaste saffranssockerkaka inför jul, två gånger dessutom och den blev otroligt fluffig och fri från mjölklumpar. Är i vanliga fall riktigt dålig i köket, men här lyckades jag.

      För det första följde jag måtten och ordningen i receptet till punkt och pricka. Har pinsamt nog ganska nyligen lärt mig att det är skillnad på vispa, röra och blanda. Har dock inte lärt mig vilket redskap man använder till vad, men jag använde en såndär visp som är rundad i toppen, kan det heta ballongvisp..? Och den hade jag genom hela bakningen. När det var dags för mjölet rörde/blandade (minns inte exakt) jag ner det, var ganska ”hårdhänt” och krossade alla mjölklumpar på så vis, jag siktade inte i mjölet.
      Resultatet blev jättefluffigt. Sååå…använd en såndär visp!😅🤭😂

    Har någon här fått en krona på en rotfylld tand? Gör det ont?

      En rotfylld tand kan inte göra ont. Rötterna är döda.

      Har det inte själv, men nej, det skall inte göra ont eftersom tanden (nerven) är död, alltså när kronan är ditsatt och du tuggar osv. Kanske menar du om själva kronan gör ont att sätta dit? Isf nej, känns i princip inget, vare sig tand är rotfylld el ej. Man limmar fast kronan.

        Hur går det till när en tand är helt borta då? De måste ju göra ont?

          Har du haft problem med en tand är det bara en befrielse att bli av med den. Har du minst 27 andra fungerande tänder tycker jag inte att det är ett problem och ont gör det i typ två dagar.

          Bedövning 😜

          ? Det går liksom inte att sätta en krona på en tand som är borttagen, eller hur menar du? Missuppfattar kanske, men om tanden är borta får man sätta en bro eller ett implantat för att ersätta den.

        Jag gjort ny krona på tand. Inget jobbigt men vad dyrt det är.

          Vad kostade det?

            Det finns ju högkostnadsskydd så efter 3000 betalar du bara 50% och efter 15000 betalar du bara 15%.

      Jag har, funkade utmärkt och gjorde aldrig ont i ca 10 år.

    Två tårtfrågor!

    1. Är det någon som sitter på ett riktigt bra tårtbottenrecept? Som ger en hög och fluffig tårtbotten?

    2. Har ni tips på hur man rör ner mjölet i tex tårtbottensmet och dylikt? Står ju alltid att man ska röra så försiktigt så att ingen luft kommer in osv, men jag tycker att det är så sjukt svårt att göra det. När jag bara rör försiktigt med slickepott tex så lyckas det alltid vara ”mjölgömmor” kvar i smeten som jag ser när jag häller över i formen…

    Givet tidigare diskussion: hur ofta, anser ni, att det är okej att flyga?

      Till släktingar – varje lov. Plus en resa utöver det? Så Max 5 resor.

      Inte släkt? 2 resor per år.

      Mvh inte rest på några år

        Släktingar får väl se till att bo lite närmre varandra. Det är ingen rättighet att få träffa sina släktingar VARJE lov.

          Vilken konstig kommentar.

            Sjukt konstig 😀

      Jag anser att det är en bedömning varje individ måste göra helt själv.

        Såklart. Men är nyfiken på hur andra resonerar.

      En gång per år.

      Läst en siffra om att var tredje år är hållbart. Känns fel ändå dock så det blir nog trågresa istället, men jag kör bil mer än vad som är hållbart så då kanske det jämnar ut sig.

        Ja, om du är tillräckligt ’duktig’ får du flyger. Precis som i Kinas social credit system, du samla poäng genom att vara en ’bra’ medborgare, till exempel äta vegetarisk. Om du gör något dåligt du är bestraffad genom att t ex inte kunna åka tåg.
        Vem ska bestämma vem du träffa och när? Staten? Det kallas totalitarianism och att använder ’vi måste rädda miljön’ som anledning att du ska stanna hemma är så folk går med på det frivilligt.

          Vilket konstigt svar

          Så konstigt att se det som ett straff att inte flyga. Vad skulle staten få ut av att du inte får träffa andra turister på Kanarieöarna?

      Egentligen aldrig. Har själv inte flugit på 12 år tror jag och lider ju inte utav det.

        Alla är olika, finns säkert dåliga saker du gör som andra inte lider av att inte göra.

          Ingen lider av att aldrig flyga.

            Piloten som inte får någon lön 🙁

            Vad menar du? Jag skulle absolut tycka att mitt liv blev lite sämre om jag aldrig kunde flyga på semester.

      Skulle säga att det aldrig är okej, däremot är det okej att inte vara perfekt och göra rätt jämt.

        Aldrig okej att flyga? Varför inte? Tycker du likadant om bilar?

          Jag tänker delvis likadant angående bilar, men vårt samhälle är väldigt beroende av biltrafik och vissa är direkt beroende av bil. Saknas kollektivtrafik och det inte är aktuellt att gå eller cykla tycker jag att det är okej med bil.

          Tror få skulle säga att det är okej att kasta glasspapper i naturen en gång om året.

        Nej för det drabbar ju inte dig, bara kommande generationer.

      När man vill.

      Aldrig funderar på i de termerna.
      Egentligen är det väl inte ok alls om man ska va strikt men man gör ju mkt som är dumt. Tycker det delvis beror på övrig livsstil. Visst, alla borde göra vad de kan men blir skevt att klaga på flygresor (eller göra dem själv) om man också har barn, äter massa kött, bor stort i villa, kör bil mycket etc.

      Tycker flygfrågan är intressant. Det handlar alltid om folks privata resor. Men de flesta resorna görs väl i tjänsten. Min man flyger massa och kollegorna också. Är det någonting man borde begränsa så är det väl i så fall företagens resande. Han kör också jättemycket bil i tjänsten. Många resor känns onödiga eller hade kunnat ersättas med tåg.

      Precis så ofta som man vill/behöver.

    För några år sedan så blev ena barnet påkörd i en korsning (klarade sig med skrubbsår). Vi fick ett brev hem om att föraren fått böter men finns det nåt protokoll eller nåt som man kan få ut? Där föraren ger sin version?

    Som sagt några år sen men tänker på det varje gång jag går i korsningen fortfarande.

      En dom kan du beställa från domstolen men böter låter som vanliga ordnings böter? Då finns nog inget att läsa.

        Ja jag är osäker om det betyder att det gick till domstol men polisen borde väl haft nåt förhör tycker jag. Det vill jag läsa.

          Vem skickade brevet om att föraren fått böter? Borde vara en ledtråd.

            Tror det var polisen, men kan ha fel.

      Borde finnas, tänker jag rent spontant. Kontakta polisen?

      Om du har uppgifter om vem den skyldige är kan kolla på lexbase om personen åtalats och i så fall köpa domen.

    Jag satte i en kopparspiral på efterkontrollen (fick bebis som är 5 månader) för typ 3 månader sen.

    MEN jag har börjat få illaluktande svettningar (luktar skarpt och inte normalt). Även min mens luktar vilken den inte tidigare gjort? Funderar på att ta ut spiralen pga detta för jag får duscha typ två gånger om dagen och så fort jag gått en liten promenad så luktar det igen. Känns inte hållbart!

    Eller ska man stå ut, kommer det balansera upp sig och rätta till sig med tiden?

      Tycker du ska ta ut spiralen. Det där låter jobbigt.

      Kan också bero på amning, hormoner och skit vet du.
      Men just kopparspiral har jag inte mkt för annars. Bra i teorin. Hade en när jag va 19, åkte ut av sig självt (jätteont). Provade igen efter första barnet som 35-åring. Åkte ut igen (aj aj aj).

      Har du uteslutit bakteriell vaginos?

    Varför hamnade min tårt-fråga i modd? Hur kan det ha varit något förbjudet ord?

      Du hamnar inte i modd för något du skrivit, ibland blir det så ändå.

        Så trist. Nu känns det för sent när den väl kommer komma upp 🙁 jag som verkligen behövde hjälp med min tårta

          Vad vill du ha hjälp med ? Nog finns det säkert någon som kan hjälpa ännu 😃

            Hittade kanske din kommentar. Skickade en länk bland annat. Men hamnade själv i mod. Men det är ett bra recept som jag använder 👍.

          Kika längre upp, jag har länkat ett riktigt bra recept! En sak jag glömde skriva är att jag oftast fryser in tårtbotten, när den ska fyllas tar jag ut den och skär medan den fortfarande är lite frusen. Har fått till jämna och fina delar varje gång sen jag började göra så.

    VIETNAM!

    Åker till Vietnam med min familj (inkl barn under 5). Kommer vara borta en månad. Vad får vi inte missa? Tips på hotell/boenden?

      Å var där för länge sen men är fortfarande finaste resan (hittills) i mitt liv ❤️ Mina bästa tips är;
      1) Dalat, stad i bergen med underbar temperatur tillskillnad från en stor del av övriga landet. Ville typ bosätta mig där, vi gick omkring i shorts och vietnameserna gick omkring i skidjackor 😅
      2) Sapa, magiskt fint bara- med klassiska risfält som man ser på bild.
      Sen finns det ju mkt häftigt att se och göra, typ båttur i Halong Bay eller besök till Cu Chi-tunnlarna.
      Å vad härligt ni kommer få det!

        Tack snälla ❤️

      Mui Ne, ett område med böljande sanddyner, som att vara i öknen. Man kan åka pulka ner för backarna, fast på plastdynor. Även fint att åka på tur på Mekongfloden.

        Tack snälla ❤️

          Skulle inte rekommendera mui ne, när jag var där var det bara ryssar och till och med restaurangernas skyltar stod på ryska

          Vi skulle varit där i en vecka men lämnade inom 24 h..

    Jag har precis börjat ett nytt jobb som på pappret är helt rätt för mig. Jag var less på mitt gamla och kände att det här skulle bli en kul och spännande utmaning. Nu är jag gravid (rekryteringsprocessen tog så lång tid att jag hann bli gravid under tiden) och känner mig bara genomdeppig. Jag känner att jag kommer missa så mycket genom att gå på föräldraledighet, jag känner att jag är trött och vill gå hem när arbetsdagen är slut, inte stanna kvar och hänga med kollegor etc. Känner mig kass typ. Och ful och tråkig.

    Nån med snäll pepp? (Taskiga kommentarer undanbedes, är deppig nog som det är)

      Be om kurator kontakt via Mvc. Så att du får bearbeta och känna glädje och lycka i din graviditet.

      Jag kände lite samma sak. Det är en stor förändring och jag var verkligen inte glad eller lycklig under mina graviditeter. Det är också okej. Men när jag fick hjälp kunde jag bli lite mer ”okej” med allt.

        Jag är också där, fast inte riktigt. Är inte ny på det sättet, jag började för ett år sen. Men senaste månaderna är det ny chef och vi har påbörjat en utveckling som är så jäkla kul. Så råkade jag bli gravid med en sladdis, valde att behålla men känner mig så tudelad och ledsen över vad jag missar. Även om ett jobb bara är ett jobb.

          Men precis så! Jag tänker så mycket på vad jag kommer missa. Inte bara pga graviditeten men hela barngrejen liksom. Jag älskar att jobba och nu kan jag inte göra det på samma sätt. Skönt att du förstår ❤️

            Men du ville skaffa alltså? Eller var det av misstag?

      Känn de tråkiga känslorna, låt dem finnas där, processa dem… och till slut är du redo att släppa dem.

      Det är okej att känna så.

      Och när du går på föräldraledighet kommer du säkert landa i att det inte alls gjorde någonting. ❤️

      Grattis till jobbet och till bebisen!

        Tack ❤️

      Varför måste du stanna kvar och hänga med kollegor efter jobbet? När arbetsdagen är slut går man väl hem?

        Nej men alla på mitt jobb brinner för sitt jobb och ingen skyndar hem. Jag är likadan, jag älskar jobbet och innan jag fick barn kunde jag jobba över massvis – för att jag var så uppslukad och taggad. Nu är jag mest trött 🤷🏼‍♀️. Det blir lätt att annars att man stannar kvar och snackar och umgås, pratar jobb liksom. Nu vill jag bara hem.

          Vad är det för jobb??

            På polisen.

          Låter inte särskilt hälsosamt eller hållbart i längden faktiskt…

            håller med. ok en aw då och då men inte stanna kvar. det låter som om dom personerna lever för jobbet
            finns ju ett liv utanför livet som bör vara bra också. ❤️

            Man kan väl tycka om eller även vara vän med sina kollegor? Står ju ingenstans om det handlar om 10 minuter eller en timme. Lika gärna som du snackar en stund på fikat kan du snacka en stund när jobbet är slut?

              Lite skillnad att prata under en rast och att stanna kvar efter man har arbetat färdigt.

                På vilket sätt tycker du? Rasten är ju obetald precis som tiden efter ditt pass är slut.

                  Sällan man går hem på en rast.

                Men om man trivs ihop och vill hänga lite, varför inte? Inget konstigt.

        Behöver man ju inte, om man vill umgås? Hon säger ju att hon skulle vilja det.

          Låter som en press på arbetsplatsen tycker jag…

            Tycker inte jag, läser inte in det. Spelar ingen roll, man måste inte stanna så…

      Föräldraledigheten är ju en väldigt kort tid i ens yrkesliv. Du hämtar igen det du missar.
      Och att du inte orkar hänga med kollegor är väl inte så konstigt?
      Och varför är du kass, ful och tråkig bara för det?
      Det kommer bättre dagar❤️

        Tack ❤️. Ful och tråkigheten är mer gravidrelaterad än nåt annat – känner mig trött och sliten bara. Inte pepp och kul som person. När alla pratar om sina spännande privatliv (eller roliga extragrejer de tar på sig på jobbet) sitter jag där trött och tråkig pga har en toddler hemma och en 20 veckors bebis i magen.

          Men gud vad trista de är, kan jag känna, som jobbar en hel dag och sen stannar kvar på jobbet och pratar jobb!
          De tråkigaste människorna jag känner är såna som är helt uppfyllda av sina jobb. Det brukar gå över i 40-årsåldern när de börjar inse att man jobbar för att få pengar. Chefer och kollegor kommer och går.

            ”Man” jobbar för pengar… Vissa jobbar ju med sin passion och brinner för det. Inget fel med det.

          Ja så är det men du har ju valt det livet. Det är inte särskilt kul eller spännande men du vill ju det tydligen? Man kan inte få allt samtidigt liksom.

      Vill du ha barnet?

      Var i exakt samma sits, fått ny tjänst nu som också haft en lång rekryteringsprocess, upptäckte dagen innan att jag var gravid. Valde dock att göra abort v 7, typ förra veckan

      Kan väl känna i efterhand att det kanske var dumt men jag mådde piss, vet sen tidigare graviditet att jag mår uselt som gravid och inte kommer orka med tempo eller utb osv. Och visste att går jag på föräldraledigt kommer en person jag hatar få min tjänst.

        Du aborterade ditt barn för att någon du hatar inte skulle få din tjänst?!

          Nej för att jag precis fått nytt jobb, mådde uselt (spydde massor, var trött, kunde inte äta och gick ner flera kg) och på riktigt mådde så jag ville dö. Jag ville dessutom inte ha fler barn. Jag kände att jag har ett ansvar för det barn jag redan har, att jag mår bra och orkar ta hand om det redan existerande barnet. Hade jag haft mitt gamla jobb kunde jag kanske behållt, men hade fått sjukskriva mig till födseln. Nu hade jag precis fått nytt jobb som jag behöver prestera på. Vilket jag inte hade kunnat om jag behållit. Inte för att du har med det att göra men.

            Fast du skrev så själv, att det var en del av anledningen. Och varför skriver du saker här om du inte vill att andra ska ha med det att göra.

              Vi har fri abort i Sverige och man får göra det av vilken anledning man vill. Klart ett sprillans nytt jobb med extremt höga krav (och lön) spelar roll i beslutet. Och ja självklart spelar det roll att jag blir av med jobbet om jag blir föräldraledig.

                Ja det har vi. Men om du väljer att skriva sådana saker på internet så får du väl räkna med att folk kommer ha åsikter om det. I detta fallet att det är en vedervärdig anledning.

                  Ja väldigt vedervärdigt att jag vill ha kvar mitt jobb och inkomst för att kunna försörja min familj 😂😂 skiter totalt i din åsikt.

                    Ok. Så skriv inte så privata saker på internet så 🤷‍♀️

                    Skit i den där tönten L. Din kropp, ditt val.

                  Fast folk ska inte ha åsikter om ifall man gör abort eller inte, sluta slamma! Vaddå vedervärdig, fri abort som sagt, orsaken spelar ingen roll. Du verkar va abortmotståndare eller en sån som ba ”bara vid våldtält..” usch.

                    Jag är absolut inte abortmotståndare och tycker 100% att det ska vara kvinnans val osv. Men jag reagerade också på när personen i början skrev det som att hon gjorde abort för att någon hon ogillade inte skulle få hennes tjänst.

                    Sen fattar jag att det fanns andra anledningar också osv men det enda som ifrågasattes var ju just det lite konstiga i inställningen ”jag vill inte att X ska få mitt jobb så därför gör jag abort”. Hade L inte skrivit just den biten om kollegan i sitt inlägg hade nog ingen reagerat på själva aborten.

                      Hon skrev ju fler anledningar i början än bara om den hon inte gillade. Hon skulle ju förlora tjänsten mm. Spela roll varför man gör abort, rör ju inte dig.

          Ett foster, inte barn.

    Någon mer som följer Polyfamiljen på Instagram? Tycks som om tresamheten är slut.

      Oj! Undrar hur de funkar.. måste alla tre tappa intresse då? Kul om det är 1 mot 1 men de andra älskar varandra

      Jag skrev en kommentar om detta som verkar vara i modd. Men finns mycket att fundera över i den relationen, verkar svänga ganska snabbt?

      Hur löser dom det, ska de alla bo separat?

        Och ha barnen var tredje vecka? Ska papporna bara ha sina biologiska barn eller båda männens? Känns fel att säga att det är intressant, men jag hoppas man förstår vad jag menar.

    Vilken färdig tomatsås tycker ni är godast? Pastasås alltså.

      Mutti tomatsås med parmesan <3

        Håller med om Mutti!

    Varför måste du stanna kvar och hänga med kollegor efter jobbet? När arbetsdagen är slut går man väl hem?

    Jag behövde koppla bort tankar en liten stund och innan jag visste ordet av läste jag en artikel om programmet ”Farmen”. Jag har sett farmen ett fåtal gånger och det var typ första året, jag är inte alltför insatt. I alla fall, det var deltagare som sa ”Jag är ju mäklare så jag kan inte ta semester” och jag vill bara kolla med er om det nu finns mäklare som känner igen sig i det här? Jag har ett par vänner som är mäklare och visst planerar dem, som under resten av året, men det blir alltid semester.

      Så tror jag många kan känna där arbetet kräver att man hittar kunder. Är du inte på plats förlorar du liksom.

        Om man nu känner att man förlorar om man inte är där hela tiden, varför söker man till den här typen av program på TV?

          Hur ska jag veta det?

            Nej, förlåt, det var ingen personlig fråga till dig. Det var snarare reflektion, hur tänker man?

            Var inte det där onödigt?

            Svara inget eller skriv ja-a, bra fråga, ingen aning.
            Tänker att svaret om att jaga kunder har du inte heller en aning om, egentligen.

            Och nu baserar jag min spekulation att de två anonyma som svarar på frågor är samma person.

              Jag tror du läser in för mycket i frågan. Det är verkligen inget illa menat utan bara en motfråga.

    Sexiga underkläder i vitt inför bröllopsnatt, vart beställer jag det? Gärna mer vågat inte vara vita vanliga spegstrosor och basic bh 😉

      Intimissimi🤍. Finns speciella brudunderkläder.

      Lounge underbar har specifika brud underkläder som är väldigt fina! Finns ett specifikt sett med en jättefin korsett jag varit sugen på själv.

        *underwear ska det såklart stå

    Love is blind Sverige

    Alltså jag har aldrig sett detta från nåt annat land men går inte allt sjukt fort!? Fattar inte hur många människor som va med från början, hur länge dom varit där. Hinner liksom inte få uppfattning/lära känna folk.

    Det jag också tänkt på är att det är främst ”normsnygga” människor med. Knappt några med glasögon (om ens några?), ingen överviktig, ingen direkt ”udda”. Här hade ju varit optimalt att få in andra utseenden än vad som normalt är med i denna typ av program, just för man får en helt annan chans.

      Tjejerna var ju gravt mycket snyggare än vad killarna var kände jag, knappt någon kille som såg bra ut? Men ja det går rätt snabbt, de är där i ca 10 dagar tror jag, men de klipper bort så mycket och visar bara vissa par

        Ja jag har tänkt samma men kände att jag varit ytlig nog, haha! Ja det gör det ju märkligare, att man ska hinna bli kär på 10 dagar. Bachelor och liknande är väl ett par månader? För att ha avsnitt på runt en timme hinner dom inte visa mycket.
        Känns som att produktionen stressar deltagarna rätt mycket till att ta beslut/fria.

          6-7v är bachelor. Men love is blind var 10 dagar i kapslarna. Dom pratade mer än man fick se.

      Joo men jag har sett alla från usa och det är typ oftast den typen av utseende. Svenska tjejerna tycker jag de har liiite olika utseenden iaf, om än väldigt lite.
      Men killarna har ju typ samma stil, frisyrer osv. Inte en enda av de hade jag velat swajpa ja på om jag var singel.

        Jo absolut, lite olika nationaliteter och utseenden på tjejerna. Killarna lite mer samma samma, har inte tänkt på det innan men det stämmer ju, haha!
        Synd att man inte ger ”alla” en chans, gillar programideen i övrigt!

      Håller med om att de kunde gett dejtandet nåt mer avsnitt för oss att se. Men ja.. frågan är hur kul det andra materialet är haha

        Haha nej jag menar inte att jag vill se när dom äter och umgås typ, men just att det blir så pang på. Man ser dom dejta 1-2 gånger sen friar nån!? Och säger att dom haft typ 5 dejter. Lite skillnad mot 1-2.

          Jo men programmet går ju ändå ut på de första momenten där dem inte ser varandra. Alltså inte resan osv. 🙂 så de va de jag menade.

          Har förstått på annan info jag har läst att de va intensivt med dejtande och samtal så det har ju skett mycket vi inte får veta

      Oscar😍😍😍
      Snyggare killar än tjejer imo.

        Ja, Oskar ser bra ut och verkar snäll och härlig ☺️

      Utseendet är väl iofs väldigt olika vad man tycker. Tycker ändå de har hittat bra kring båda, men jag är framförallt glad över att se vettiga killar (förutom en då…).

      Vad har de i guldglasen

    Ni som har partner med barn sedan innan! Känner ni på svartsjuka mot exet någon gång? Hur hanterar ni det? Klart jag vill att de ska ha en bra relation mtp barnet men kan inte heller släppa att jag känner mig svartsjuk. Har inte heller någon att prata med, ingen jag känner har partner som har barn från tidigare förhålllanden. Barnet är snart 1 år och världens gulligaste. Tips? ❤️

      Både jag och min partner har barn sedan innan. Han och hans ex har ingen kontakt alls, barnen är i tonåren nu. Vi har varit ihop i tio år och i början så stämde hon honom på vårdnad och boende men fick inte igenom det. Tingsrätten staplade upp allt vad gäller vem som ska ha vilket lov, semester osv. så de behöver inte ha någon kontakt och det är tur det. Hade de haft bra kontakt hade jag inte varit svartsjuk för det då jag inte är sådan som person. Jag förstår att alla har ett förflutet. Jag själv har bra kontakt med mitt ex, min partner är inte svartsjuk på det. Däremot är mitt ex nya partner svartsjuk på mig men det kan inte jag göra något åt. Jag och exet umgås inte men är hövliga och trevliga mot varandra (för det mesta) men går på föräldramöten, avslutningar och liknande ihop men det tycker hon är jobbigt.

      Jag har! Min kille har två barn med hans ex. Jag kan inte riktigt acceptera och släppa det och känner svartsjuka. Vet inte hur jag ska hantera det utan att bara tänka ”alla har ett förflutet”. Det svåraste för mig är att acceptera varför ha valde att skaffa barn MED HENNE? Har inga tips dock…

    Nu är ju inte chrippa bloggare, men Youtuber någon som vet om han är ute från häktet?

      Om vi vet

        Och Och?

      Han är ute ja och tillbaks med sitt ex L

        Tack för svar Anna. Men vilken strulputte han verkar vara.

          Ja sjukt jobbig. Lider med alla som är runt honom

            Särskilt dottern 💔

              Stackars stackars barn. Får bevittna när föräldrarna står och skriker fula ord till varandra, när de ger varandra slag osv. Socialtjänsten hoppas jag är inblandad för detta är inte normalt och inget som ett barn ska behöva leva i. De behöver trygghet och lugn, rutiner. Lilla flickebarnet har absolut inte det… Gör så ont i mammahjärtat att se. En annan har dåligt samvete när barnen ibland får äta korv & makaroner och dagen efter köttbullar och makaroner, typ.

                Vad har dotterns mamma med det hela att göra?

                Nej, det är han och hans nya tjej som skriker fula ord och slår varandra osv. Inte barnets mamma.

                  Jo Nessa publicerade en ny video igår där det är barnets mamma som skriker och slår honom

                    Nej det är väl J?

            nej allt är prima. 22

      Vad har du gjort senaste 24 timmarna?😂

        Har läst Simona Ahrnstedt, planterat om blommor, letat kläder på Vinted, vet inte om det är bra att köpa där. Jag har letat efter pelargonfröer på nätet men hittar ingen där de har många att välja på.

          Det var ju knappast du som var tillfrågad…

      Varför satt han häktad?

        Nya flickvännen anklagade honom för misshandel tror jag. Sen kom han ut, skulle skriva biografi om vad han varit med om och hur hans dotter gått mellan när han fått stryk. Friade till dotterns mamma. Blev sen ihop med sitt ex L igen. Nu ska han och L tydligen gifta sig.

    Vilken låg nivå det är på en del deltagare i årets farmen. Så mycket skitsnack, tjafs och mobbing!

      Jo. Han skräddaren verkar okej. Sen hon blonda som åkte till torpet. Maxine på torpet verkar trevlig. Tycker också Cornelia på Farmen är helt okej. Cornelia på torpet verkar extremt sur?

        Haha hon har taggat för farmen i 10 år, jag som trodde att jag var långsint 😂

        Cornelia på Torpet verkar vara en vidrig narcissist.
        Jag får på riktigt psykopat-vibbar av henne, speciellt efter dagens avsnitt.

        Har inte sett de säsongerna hon var med i tidigare, men var hon likadan då?

          Ingen aning! Tror dock inte hon blir långlivad om hon kommer in på farmen. Antingen ser de andra henne som ett hot och skickar ut henne eller så ser de hennes attityd och skickar ut henne.

      Dessies kommentar om att Cornelia och Ronja skulle vara avundsjuka pga att Tim och den andra killen inte var med dem så mycket var så töntigt. Klarar inte av hur Jennifer skriker att Cornelia ska hålla käften och klagar på att hon då alltid är kaxig 🙄

        Ja den scenen gjorde mig ganska arg. Och så det vanliga svaret när den andra (Cornelia i detta fallet) säger skrik inte åt mig, jag skriker hur mycket jag vill!

        Man blir ju mörkrädd för var detta ska sluta!

          Sen scenen där Jojje som är storbonde diskuterar med de andra om vad Cornelia och Ronja ska och inte ska få göra, fattar att det är ett spel men en storbonde borde vara mindre partisk.

            Han har ju gått hårt åt dom hela veckan, bara för att tjejerna i hans gäng inte gillar dom. Skulle inte förvåna mig om ”hans” tjejer spelar ut killarna på den sidan så snabbt så dom inte hinner reagera!

      Tycker det är ungefär som härinne faktiskt.

      Håller med. Killarna är fjantiga inte dom äldre. Och en del gör för lite. Undrar faktiskt varför en del är med?

      Cornelia har väl varit med i Paradise Hotell?

        Stämmer bra!

    Jag är så kluven och förvirrad kring vad jag ska göra efter föräldraledigheten. Jag är utbildad jurist och har ett på pappret riktigt bra jobb. Jag började där och hann jobba drygt ett halvår innan jag blev sjukskriven pga graviditeten. Sen start har jag haft ont i magen när jag tänker på jobbet, känns som att jag inte fick någon riktig introduktion och från början kände jag att det var fel ställe för mig.

    Nu funderar jag på vad jag egentligen vill jobba med och det är så svårt! Vill nog inte jobba som jurist och kanske inget skrivbordsjobb? Funderar på om sjuksköterska är något för mig men jag har inte tillräckligt med CSN för hela utbildningen. Stort bröllop, sjukskrivning, föräldraledighet och höga räntor har gjort att jag och min man inte har något större sparande kvar.

    Sen, vad tjänar man som sjuksköterska nuförtiden egentligen? Tycker jag läser då och då att snittlönen är runt 40 000kr men det är inte vad som står när man söker på statistik. Någon som vet?

    Sorry för lång och kanske osammanhängande text.

      Är det ditt första barn? Jag har haft småbarn samtidigt som jag haft ganska krävande jobb med dåliga arbetstider och ganska dålig lön. Rekommenderar det faktiskt inte när man har små barn, tycker du ska ha is i magen och faktiskt testa ditt jobb innan du kastar dig in i något nytt.

        Ja, det är första barnet. Hon är bara fyra månader så jag ska vara föräldraledig till hösten åtminstone.

        Grejen är att jag får ångest av att tänka att jag ska tillbaka. Lite också för att det är ett sånt jobb som jag borde vilja ha, men som jag känner att jag inte vill. Är också rädd att missa tid med min dotter då det kommer vara långa arbetsdagar med mycket högt tempo och en del tjänsteresor utomlands 🙁

          Skulle du inte kunna testa att söka lite andra jobb då? Satsa på något annat rättsområde, flytta från statligt till privat vice versa? Det kan självklart ligga något i det du känner men ibland så tar det också ett tag att komma in o det, man kan ha hamnat fel eller bara på ett dåligt ställe.

          Känner du ångest redan nu så hade jag i din situation åtminstone försökt få till en nystart.

            Håller med här. Och som sjuksköterska kommer du kanske missa julafton, midsommarafton och inte kunna ta en långhelg under påsk. Du kommer behöva åka hemifrån när barnet är i skolan och komma hem när hon somnat, inte varje kväll men tillräckligt ofta för att det ska suga.

        Håller med. Sjuksköterska innebär ofta oregelbundna tider, inte nice med småbarn. Jobb kontorstid mån -fre tyyp vårdcentral gissar jag är högre söktryck på.
        Kanske prova ett annat typ av juristjobb
        Typ kommunen eller myndighet? Kanske sämre lön men bättre arbetsvillkor och inte lika mkt stress. Kunna jobba hemifrån litegrann är också guld värt för vardagspusslet som småbarnsförälder.

      Har jobbat som sjuksköterska i 8 år, främst inom regionen och på vårdavdelningar. Tjänar 33500 kr innan OB. Man får säkert mer inom kommunen.

      Tycker att det finns mer nackdelar än fördelar med sjuksköterskeyrket. Ganska slitet arbete, mycket ansvar i förhållande till lön och skift är inte alltid så kul. Känner jättemånga som har gått in i väggen inom yrket pg.a stress och strävan att alltid ge allt av sig själv och lite till på jobbet.

      Fördelar: finns alltid jobb, man kan jobb som hyrsyrra och tjäna bra och yrket är väldigt brett även med bara en grundutbildning.

      Om du har en juristexamen i botten tror jag säkert att du kan hitta nåt annat att jobba med om du inte trivs på ditt nuvarande jobb.

      Du tjänar absolut inte 40000 som sjuksköterska och ny i yrket, det tar flera år att komma upp i den lönenivån om du inte kör en vidareutbildning tätt inpå grundutbildningen, då kommer du upp några tusen men inte 40.

      Att du som sjuksköterska alltid behöver jobba skift, aldrig kan vara med barnen på röda dagar osv stämmer INTE.
      Du kan arbeta som sjuksköterska på vårdcentral eller mottagning där de har måndag – fredag kontorstider. Det är även något bättre tider i kommunen än på vårdavdelning inom regionen. Hur roliga dessa jobben sen är beror ju på vilken typ av person man är, vissa trivs andra inte men jag skulle säga att de går bra ihop med att ha barn.

      Just nu är väl läget inom regionerna inte jätteroligt pga sparkrav osv men man kan ju hoppas att det blir bättre. Det ger dock väldigt mycket att arbeta som sjuksköterska (enligt mig), jag känner att jag gör ett meningsfullt arbete, får träffa mycket människor där de flesta är väldigt tacksamma och jag slipper sitta stilla på en kontorsstol hela dagarna! Snittar typ 15-16 000 steg per dag (inklusive promenad till och från jobb) och det är faktiskt en viktig aspekt för mig haha.

      Fråga gärna om du undrar något mer!

    Ska på arbetsintervju imorgon för ett jobb som jag verkligen vill ha. Det hade varit drömjobbet och något jag velat arbeta med sen jag började plugga. Hur förmedlar jag detta på intervjun utan att framstå som desperat?

      Var ärlig och säg att det är din drömtjänst men visa också att du inte går med på vad som helst bara för det som tex för låg lön eller dåliga villkor.

        Lutar nästan mot att säga det på frågan om varför jag är intresserad av jobbet. Tack så mycket för ditt svar 🙂

          Jag hade inte gått hårt ut med att ”jag går inte med på vad som helst” attityden 😬

            Hahah kan självklart landa helt fel men tycker inte heller att man ska vara ok med vad som helst. Jag kommer självklart vara ödmjuk under intervjun.

      Visa att du är taggad på att omsätta din teoretiska kunskap om yrket till praktisk kunskap 🙂

      Beskriv både på vilket sätt jobbet passar dig och varför det gör dig så entusiastisk, men även vad som gör att jobbet behöver dig. Inte som störst bäst och vackrast utan mer ödmjukt men det tror jag är underförstått!

    Perioral dermatit. HUR blir man av med det?!

      Bianca pratade om det på sin story (Instagram) idag, kika där.

      Är inte det kroniskt?

      Det går inte.

      Enl 1177 kan det ta lång tid. Där fanns också tips på vad man kan göra.

      Gå till läkare och få tabletter

      Svavelkräm funkade toppen för mig!

      Jag har precis fått det för andra gången. Det enda som hjälpte första gången var att sluta med ALL hudvård. Det uppstår pga man har använt för starka/irriterande grejer och fuckat upp barriären. Fick elidel utskrivet och har försökt smörja in området (ögat) och inte lägga någon annan produkt där men det hjälper inte. Så kommer motvilligt till slutsatsen att jag måste sluta med alla serum/syror/krämer igen… det suger, jag vet

      Jag fick en kräm från min husläkare som tog bort det. Hade det runt munnen. Men det var en hemsk behandling och tog långt tid, har dock aldrig fått tillbaka det efter det. Krämen började på F, men kommer inte ihåg vad den heter.
      Är ändå väldigt aknebehandlad och van vid att huden på ansiktet stramar, rodnar och svider. Men denna kräm sved och stack något grönjävligt.

      Gå till läkare och få behandling. Fick en gel som tog bort allt på några veckor.

      Det enda som verkligen hjälpte mig var när jag åkte till Madrid mitt i vintern och fick solljus, känns ju dock lite halvkul att man ska behöva göra en sån sak varenda gång det sker men den enda gången gjorde under

    Paralegal och jurist
    Hur är det att arbeta som paralegal? Är väldigt intresserad av en tvåårig paralegal-utbildning på Påhlmans. Någon som arbetar som det som kan berätta hur det är? Mycket stress och slit? Det kanske är beroende på om man jobbar på byrå eller ett stort företag? Det verkar finnas mycket jobb inom paralegal-yrket.

    Nyårslöfte, samma som innan men ska engagera mig mer. Det här ska bli året med håret. Mitt hår är tunt, sprött, torrt och går av. Det har inte alltid varit så, bara de senaste åren, innan var det långt och fint!

    Ge mig era bästa tips på allt, både utvändigt och invändigt- vitaminer, tillskott osv.

    Saker jag ska helt sluta med detta år.
    Färga
    Värme
    Smala hårsnoddar

    Något mer jag bör sluta med som många gör?

      Det är ju så olika från hår till hår men det som hjälpt mig att få riktigt friskt hår:

      Inte sova med blött hår
      Tvätta det max två gånger per vecka
      Investera i bra schampo och balsam (något som är rätt för din hårtyp)
      Använda olaplex
      Olja håret en gång i veckan
      Låta håret torka till 70% ungefär och sedan föna det torrt (föna är bättre än att lufttorka tro det eller ej)
      Använda silkeskudde
      Massera hårbotten

        Biotin o zink tabletter.

        Stort tack för svar!
        Föna med kalluft, är det kanske en idé?

      Gummis tabletter från apoteket. Innehåller bl a zink och biotin. Tappar knappt något hår nu. Dom smakar hallon o är toppenbra.

      Gör inte så mycket med håret. Tvätta sällan, föna sällan, borsta sällan, styla sällan.

      Apropå hår och nytt år, hur mörkhårig är inte sofi Fahrman? Tänker alltid på det när jag ser bilder av henne. Skulle vilja se henne i naturligt hår.

      En fråga till föräldrar, har era barn lång resväg till skolan? Funderar på Adolf Fredrik men tunnelbana varje dag… svårt när det är så enkelt med skolan där vi bor, ett par minuter hemiifrån. Samtidigt är AF jättekul.

      Lycka till med ditt hår!

    Min kille har en så äcklig vana när han är förkyld. Då fräser han ut snoret ur näsan direkt i handfatet och som ni förstår låter det en del. Han säger att det är enda sättet att få ut snoret men jag blir så äcklad. Är det inte äckligt även om han såklart gör rent efter sig?

      Jo det är äckligt och min sambo gör exakt smala så förstår din frustration haha.

      Du kan tipsa din kille om att det finns något som heter pappersnäsduk som man kan snyta ut snoret i. Fungerar lika bra!

    Letar efter en nål i en höstack, I know…men testar! Finns det någon här som har sökt (och kommit in) på en modeskola utomlands? Jag skulle SÅ gärna vilja se hur ett ansökningsbrev ser ut, för just nu har jag fastnat helt totalt och allt låter väldigt löjligt…antigen för lite eller för mycket. Hoppas HOPPAS att någon av er out there vill hjälpa mig! Mallar och så har jag, det jag efterfrågar är alltså ett personligt ansökningsbrev, så att jag får inspo!

      Fråga Frida Tordhag, finns på instagram och youtube. Hennes mejladress finns på google när man söker på hennes namn.

    Varför har Britney spears avslutat instagram? Någon som vet. Jag saknar hennes insta. Det måste hänt något.

      Hon gör det lite då och då men brukar alltid komma tillbaka.

      Läste någonstans att hon är i bråk med sin manager Cade, både han och skivbolaget pressar henne till en ny skiva. Tydligen ingick hon i ett kontrakt om att hon skulle släppa 3 skivor (under tiden hon var fast i förmyndarskapet) så de kan bli rättsliga åtgärder gällande den sista skivan. Hon har ju gått ut med att hon absolut inte kommer att vara en del av musikbranchen längre.

    Bara jag som tycker det är så patetiskt att Maja NL är på semester och postar därifrån utan att skriva vart hon är vilket annars är ett måste. Sen har folk listat ut att hon är i Dubai vilket är väldigt intressant med tanke på hennes arbete med unicef och värderingar. Verkar dock inte varit så många som snappat upp detta. Men roligast är att hon försöker dölja det….

      Oj helt missat men bra scoop! Intressant, ska följa hehe

      Ja jag tog upp det häromdagen under ett annat inlägg. Hon är liksom för feg för att stå för att hon åker dit.. uscg

      Tänkte på samma sak. Hon som är rå-feminist, men åka till Dubai och bo på lyxhotell där asiatiska kvinnor jobbar nästintill gratis är okej.

        Ja ja, så falskt alltihop

      Haha ja, brukar vara ett evigt postande om vart man är och vilka restauranger man är på men inte nu helt plötsligt.

        Skyller nog på att Victor måste just till Dubai på Rehab, finns ju inga bra läkare i Manchester kanske😂

    Havremjölk, jag älskar det men mår så dåligt. Nån som känner igen sig? Får en otroligt svullen mage och mår allmänt dåligt. Att göra egen att ha i kaffet pallar jag inte, blir inte samma sak. Så svårt att sluta med köpt havremjölk bara 😂

      Mår inte bra av havremjölk.

      Det är ju stärkelsevatten med en massa socker så inte konstigt att kroppen reagerar :p

    Någon som har/har haft vestibulit och blivit bättre? Vad funkade/funkade inte för dig? Vilka besvär har du?

    Jag har själv haft besvär med samlagssmärtor i flera år och det känns hopplöst att någon gång bli frisk…

      Jag hade det under många, många år och det kändes också hopplöst. När jag sökte för det sa gynekologen att det brukar bli bättre efter att man fått barn. Blev så frustrerad av det eftersom jag redan då börjat ana att jag hade svårt att bli gravid (men gärna ville ha barn). Hur som så visade det sig att hon faktiskt hade rätt, i mitt fall åtminstone. Nu efter tre barn kan jag njuta av penetrerande sex på ett sätt jag inte kunnat sedan tidiga 20s, det trodde jag aldrig!

      Det är ju ingen quick fix direkt att skaffa barn så detta kanske inte hjälper dig, men ville bara dela med mig ifall det är så att du är i skaffa barn fasen.

    Jag blir snart knäpp. Mina favorithipsters från Sloggi har de dragit in så nu hittar jag inga andra bra med ordentlig resår. Hjälp! Har ni några tips?

    Vad tycker ni om TV4s program Drömkåkar utomlands? Vad tycker ni om programmet?

    Tycker det verkade lovande förra veckan men känner mig irriterad över dagens avsnitt. Det känns så innehållslöst? Paret på Mallorca väljer bara nyanser på diverse saker, killen i Portugal bygger bara pool och trädäck och tjejen i Tunisien pratar bara om att det är ett familjehem och att hon vill bevara kaklet. Hur kan man skapa ett så innehållslöst program? Finns så mycket potential men det tjatas om samma saker hela tiden och det händer liksom ingenting…

      Älskar att jag frågar vad ni tycker om programmet två gånger 😂 skyller på att jag är nybliven småbarnsförälder och ligger minus på sömnkontot 🥴

    Hur tror ni världen,Sverige är om 10 år?
    Ny teknik ?

      Så läskigt att tänka på det nu med tanke på omvärlden. Jag hoppas på en lugnare värld där man pratar om dessa år som helt sjuka… hur kunde vi låta vissa saker ske?

      Men nånting säger mig att vi precis bara har sett början…

      Mer knas än nu på alla plan, de som bestämmer skiter fullständigt i planeten och människorna och vi konmer börja märka av det i snabbare takt. Tror jag iallafall, allt pekar ju mot det.

    Hej på er 😊 Första gången jag skriver här och tänkte be om lite råd inför att jag och min man ska få en bebis i början på sommaren. Det är vårt första barn. Finns det något ni verkligen rekommenderar att köpa? Något ni tyckte vad onödigt? Något ni önskar att ni köpt? Finns ju en uppsjö av inköpslistor online men så olika bud vad som är nödvändigt och vad som är onödigt. Vore så uppskattat höra lite råd. Tusen tack för svar 🥰

      Fick första barnet förra sommaren. Rekommenderar en bärsjal i trikå och att du lär dig knyta innan bebis kommer. Sen kan du även skaffa en ergonomisk bärsele, jag har en Tula free to grow och den är toppen! Rekommenderar även Najells sleepcarrier samt att läsa på om säker samsovning så du har lite koll om det blir aktuellt (för oss blev det enda sättet att få nån sömn öht). Jag köpte en bedside crib innan som vi aldrig använde ;). Bebis ville absolut inte ligga själv. Köp inte för mycket kläder i förväg, man är mycket hud mot hud i början och särskilt med sommarbarn 🥰

    Jag är vanligtvis ingen konspirationsteoretiker, men nu börjar jag undra… VARJE gång det blir en riktig köldknäpp så nog fan ska något av kärnkraftverken ha ett ”planerat underhåll” så någon reaktor måste stå still/ gå på halvfart. Vilket medför extra dyr el JUST under en period då det ska vara extra kallt, och folk gärna brassar på lite extra på elementen. Hmmm….

      Ja, visst är det konstigt att det alltid är fel på någon reaktor varje gång det blir kallt. Och så tar felsökningen minst en vecka. Jag tror inte att det är avsiktligt, men har snuddat vid samma tanke som du.

      Eller bara råkar ha sönder någon viktig del så stoppet blir längre än planerat.. Ibland funderar man, ja..

    BORTSPRUNGEN KATT, TIPS?!!
    Min ena katt försvann i söndags. Han brukar få gå ut en sväng varje dag och kommer alltid tillbaka men ja, inte då. Har letat o ropat efter han sen i söndagskväll men ingenting. Har även lagt ut han som saknad på olika fbsidor, han är chippad o registrerad. Vad mer kan jag göra? Hur ska jag tänka när jag letar? Jag misstänker att han blivit ivägskrämd av en annan katt o då kan han ju va långt bort..

      Några tips!
      Leta tidigt på morgonen och sent på kvällen när det är lugnt ute, lys med ficklampa i buskage m.m. när det är mörkt, då kan man se reflexer från kattens ögon. En innekatt eller en katt som har kommit ut på ett nytt ställe håller sig ofta i närheten första tiden.
      Be att få leta och ropa själv i grannarnas garage och uthus, katten är ofta rädd om den har blivit instängd och ligger då och trycker någonstans och gömmer sig, kommer inte fram till främlingar! Dom gömmer sig väl om dom har hamnat fel.
      Lappa mycket i omgivningen med bild och telefonnummer. Annonsera i tidningar och sociala medier.
      Ställ gärna ut något som doftar ”hemma” där katten försvann. Kattlådan eller kattens filt/bädd? En matstation ute kan vara viktigt så att katten håller sig kvar i området. Är katten registrerad vid SKK, Sverak och Jordbruksverket? Kontrollera så dina uppgifter är synliga och uppdaterade så upphittare lätt kan få kontakt med dig.

      Hoppas katten kommer tillrätta ❤️

        Han är van vid att gå ut o hänga runt i området så jag vet inte exakt var han försvann, vet bara ungefär åt vilket håll han brukar gå och komma hem ifrån. Han är kastrerad o chippad samt registrerad på jordbruksverket. Hans kattlåda och en bur med favoritfilt står utanför där han alltid blir ut och insläppt.
        Känns som man gjort allt. Men jag ska fortsätta gå ut då och då o locka på han, tack för dina råd.

          Om du har möjlighet så sov med fönster/altandörr på glänt så han kan komma in ifall han kommer tillbaka nattetid. Min katt var försvunnen och kom tillbaka på natten och jag är så glad att vi sov med fönstret öppet så han kunde komma in utan problem.
          Ett tips kan också vara att erbjuda hittelön, då brukar folk engagera sig mer.

    Är Caia så bra som tex hairtalkby Emelie och browfelicia säger eller finns det en liten baktanke och hopp att Bianca ska dela deras storie😏

      Jag tycker att de produkter jag har testat har varit bra. Ögonbrynspenna, bronzer, mascara. Det enda jag inte gillade så mycket var deras blush stick. Tyckte att den var alldeles för torr i konsistensen, men då har jag ganska torr hy också. Hade önskat en mer krämig.

    Varför är det inte mer snack om Showbonden? Är det inte dags att få ner henne på jorden. Hon ska framstå som så självsäker i sitt föräldraskap och sin amning men det märks ju hur osäker hon är. Och kritik tål hon inte heller. Snälla håll med mig nån, får panik på den människan.

      Varför anser du att folk ska ”få ner henne på jorden”? Låt henne vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.