Är Isabella Löwengrip en entreprenör?

Jag spelade också in ett Tiktok-klipp där jag ger råd till den som vill starta sitt första företag. Min plan är att lägga ut klipp med tips regelbundet, helst varje dag. Jag har lärt mig så himla mycket under 17 år som entreprenör (!) så jag tänkte att det kan vara kul att komprimera det till enkla step by step-tips. // Isabella Löwengrip 

Isabella har börjat lägga ut entreprenörstips på Tiktok, och i kommentarsfältet skriver man att man inte tycker att Isabella är någon entreprenör.
Detta har lett till lite av en diskussion och jag undrar vad som egentligen krävs för att kunna kalla sig för en entreprenör.
Sidan Företagskällan skriver så här:

Med entreprenör menas en person som tar initiativ till och organiserar en nyskapande verksamhet. Entreprenörskap handlar om kreativitet, initiativkraft, experiment och mångfald. Entreprenörer finns i alla grupper: män och kvinnor, svenskfödda och invandrade, unga och gamla, högutbildade och lågutbildade, rika och fattiga, storstadsbor och landsbygdsbor.

Håller ni med?
Vilka influencers är egentligen entreprenörer?
Jag skulle sätta Bianca Ingrosso högre upp än Isabella Löwengrip på den listan, men även Ida Warg skulle hamna där uppe.

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En grävmaskinist som anlägger avloppsanläggningar benämns entreprenör, men jag skulle inte säga att det motsvarar kriterierna i Företagskällans definition. Så i folkmun benämns väl alla som startar någon typ av eget företag entreprenör.
    Jag minns att kungen gjorde ett stort nummer av att Daniel var ”entreprenör”. Att starta ett gym ser jag varken som nyskapande, kreativt, initiativrikt eller experimentellt. Inte heller berikar det mångfalden på annat sätt än att det kommer ytterligare ett gym bland hundratals.

      Varför dra in daniel i detta. Han gör mycket bra.

        Har jag påstått något annat? Jag tog upp honom som exempel i en diskussion om vem som ska betraktas som entreprenör. Numera är han prins, och det anser jag definitivt inte kvalar in under entreprenörskriterierna. 😂

      Då åsyftas ju en arbetare inom någon form av bygg/anläggning och då har entreprenör en helt annan innebörd och är istället kopplat till entreprenad.

      ” Entreprenad är ett löfte att, till ett i förväg uppgjort pris mellan en beställare och en entreprenör, utföra ett arbete eller leverans inom en viss tid. I vissa delar av Sverige är ordet entreprenad synonymt med byggföretag”

        På den tiden Balance startade var konceptet nyskapande, så på så sätt var prins Daniel en entreprenör.

        Tack Eli för informativ kommentar. Nu lärde jag mig något idag också! 👍

    Skulle verkligen uppskatta om folk kunde lära sig skillnaden mellan entreprenör och att driva eget bolag.

    Entreprenör brukar vanligtvis vara är en egenföretagare som inte tjänar pengar.

      Haha! Sant!

    Skulle inte säga att Bianca Ingrosso är en entreprenör. Hon är en reklampelare som används AV entreprenörer. I bästa fall är hon en bra försäljare.

      Håller med om att Bianca inte är en entreprenör. Entreprenör används ofta för personer som kommer med något nyskapande. Isabella var nyskapande på sin tid när hon började blogga. Hon fattade snabbt hur hon skulle tjäna pengar på sitt bloggande och hon var först i Sverige. Hon startade och drev många företag innan hon ens var myndig. Bianca har inte startat något och det är inte ens hennes idéer som någon annan omsatt. Hon har själv berättat att vloggen låg hennes mamma bakom. Caia är killarna bakom Krämfabrikens idé och bebis. Ani, skulle man kunna skriva en del om och vet att det finns en del gräv där. Avora har hittills inte visat sig vara särskilt lönsam.

    Någon som vet hur det går för Kenzas företag som säljer/sålde hårprodukter? Finns det fortfarande?

      Brukar komma upp reklam om det på TikTok

      Ja! Deras volume infuser är 🤯🤯🤯

    Blir säkert jättebra tips av någon som startat 20 bolag varav ca alla konkat eller lagts ner.

    Isabella är väll en entreprenör i dess sanna bemärkelse, hon tog en idé om att omvandla sin blogg till ett företag och kapitalisera på det. Sen att hon har hållit på med det i 15 år är en helt annan sak, man slutar inte att vara entreprenör bara för att man har förvaltat sin idé.

    Så här säger annars SAOL om ordet entreprenör
    ”person som å­tar sig entreprenader; initiativ­rik, innovativ person”

    Och så här säger Wikipedia
    ” Entreprenör är en person som tar en idé för en vara eller tjänst, reflekterar över risker och möjligheter, samlar ihop resurser, planerar och implementerar idén.

      Det var det hennes pappa som gjorde när han insåg att det gick att tjäna pengar på bloggandet genom reklam och reklamsamarbeten.

        Njae stämmer inte riktigt. Ja han såg väl en möjlighet men Isabella var inte myndig när hon startade sitt första bolag så pappan var tvungen att gå in. I och med det tog han själv en risk som han måste ta hänsyn till.

    Blondinbella är och har aldrig varit en entreprenör. Hon är pinsam.

      Hon håvar in money iaf.

      Pinsam kan man tycka att hon är om man vill, men en entreprenör har hon varit.

        Jen säger ju faktiskt både att Bella är entreprenör och att hon aldrig varit entreprenör. Apropå pinsamt.

          Haha 😂👏🏻

          Buhu du förstår vad jag menar.

        Absolut ingen entreprenör. Ingen bloggerska är det. Särskilt inte Blondinbella. De vet inte vad en entreprenör är.

          Jo Isabella är en entreprenör. Bara för att man inte gillar henne så kan man inte bortse från det.

    Jag tycker inte att någon av nämnde kvinnor är entreprenörer. De är inte på något sätt nischade eller fyller ett hål på marknaden utan har företag/är företagare.

    Jag tycker det är penibelt att hon sitter i diverse intervjuer i kvällstidningarna (de där som ligger som contentsnuttfilmer)och påstår att hon är rådgivare till stora företag, att hon är entreprenör, att hon tjänar pengar (se allabolag och jfr andra influencers) att hon vet hur man placerar pengar, ger råd om låneräntor, påstår att hennes hus är värderat till 18 mkr vilket snarare är kring 15 max, inget toppläge på Lidingö. Alla dessa lögner är genanta men genomtänkta. Hon vet att ingen synar korten, ställer journalistiska frågor, eftersom media behöver content, sant eller ej är skitsamma. Ingen granskar Löwengrip. Symbios mellan lögn och lögn

    Att sälja smink är ju verkligen… innovativt? Tror heller inte Bianca varit särskilt aktiv i nåt av själva entreprenörandet förutom att välja ut lite färger och dofter samt att marknadsföra produkterna.

      Marknadsförare är ett bättre ord. Det är reklam de håller på med, till 100%.

    Nån som läst Exonph senaste story? Där hon lägger upp bild på Biancas senaste story om folk som har direktkontakt med skvallerkonton, och att nessas lojalitet är så stor att om hon skulle säga vem som skvallrar i deras närhet skulle det bli innebördeskrig. Kan inte Bianca lägga 1+1 och förstå vem i hennes närhet som skvallrar?

      Jag undrar också hur hon kan va så blind å dum? Alla säger ju att det är rosanna? Såg nån troll kommentar om det på hennes bild, att hon inte reagerar?

        Ja jag fattar inte? Men börjar Nessa bli lite slapp med att hålla ”källan” säker nu? Man börjar ju fatta liksom..

    Skulle aldrig kalla Bianca för entreprenör? En galjonsfigur är ALLT hon är. Tror ni att hon har nån koll på hur man driver bolag? Ett skämt😂

      Du tror alla multimiljonbolag där ute drivs av en person bara alltså?

      Hur många miljonbolag driver du btw? Vore kul att höra från en expert 😍

        Frågan handlade om ifall Bianca är en entreprenör och där är svaret nej.

          Förklara gärna varför hon inte är det då? Så säker som du är kan du väl pinna upp 10 relevanta punkter. Go

            Eller så ger du fan i att säga till mig vad ja ska göra och inte ❤️ Lär dig att på öppna forum får man säga vad man vill och du kan inte styra någon.

            Läs om Jesper Matsch och Mikael Snabb. Där har du entreprenörerna bakom de flesta influenserframgångarna.

              Matsch och Snabb, haha det ska till två seriefigursnamn för den branschen

        Bianca blev upplockad av smarta människor som förstod att Bianca kan vara ansiktet utåt för ett sminkmärke.
        Bianca har inte startat bolaget. Bianca har ingen aning. Bianca har ett ansikte och en kropp som hon använder för att göra reklam för kladdokletet, som hennes svans då köper.

    Hon byggde upp ett luftslott som inte bestod av just nåt annat än luft och levde över sina tillgånger tills hon nästan gick i personlig konkurs.
    Jag kopplar nog ihop ordet entreprenör med att man är i alla fall lite smartare

      Är man entreprenör har man inte tid att vara influenser, indirekt inspirerar de dock mer än vad någon influenser kan lyckad göra genom sitt ”content”. Vilket trams de håller på med. Oavsett hur mycket de själva hävdar motsatsen. Men det är väl bra att de skapat jobb för sig själva. Väldigt få av dem skulle kunnat tjäna lika mycket på ett riktigt jobb.
      Att Bianca och Ida Warg lyckats sälja sina bolag (eller delar av) är ju ren tur, inte för att de själva är entreprenör. De har dock haft självinsikten att inse att de inte vet något om att driva företag och har därför sett till att omge sig med personer som kan och är bra på det, medan de själva fokuserar på att bygga varumärket kring sina personer. Blondinbella var dock för småsnål för att anställa folk med kunskap och erfarenhet, vilket blev hennes fall. När hon tillslut insåg att det funkar inte att anställa 20-åringar med noll erfarenhet och kalla dem ”Head of xxx”, var det för sent. De personer som då kom in insåg efter fem minuter att företaget var bortom räddning. Hon hade en otrolig tur som trots det fick ett bud på bolaget, även om det förstås var långt ifrån de belopp Bianca och Ida kammade hem.

      Smartare såsom Daniel Ek och Niklas Zennström till exempel. Riktiga entreprenörer.

      Hon är en grifter. Vad heter det på svenska? Skojare?

    Entreprenör är ingen yrkestitel som man utbildar sig till och har med sig hela livet. Entreprenör talar om vad man gör. Ofta har man utnämnt sig själv. Isabella lever på gamla meriter, det är över fyra år sedan hon uträttade något som entreprenör. Hon ska ha all heder av att hon var den första som fattade bloggens betydelse. Men att blogga lite om vad man gjorde i går och tycka lite allmänt i poddar är väl knappast nyskapande och det är vad hon gör i dag.

    Alla är entreprenörer på tinder iallafall (oftast arbetslösa).

    Bellas första reklam på bloggen såldes av bloggcoacherna GLife (som startades av Fredrik von Essen). Bella hade blogglön från GLife innan hon startade sitt eget bolag.
    Dessutom var Spotlife (grundat av Johnny Wiktorsson och Per Rydberg) med från början och Bella var en av bloggarna i det nätverket.
    Faktum är att det var flera som hjälpte Bella i början – hon var ju inte ens myndig förrän flera år efter att hon började blogga. Per Rydberg var tidig med att inse att man kunde tjäna pengar på sociala medier – därför drog han igång Spotlife. På så sätt var han en entreprenör.
    De första bolagen som Bella var med var samarbeten och inget som krävde något entreprenörskap från hennes sida. Bellme (nätbutiken) startades av Kreativa butiker och klädmärket Classified av Haléns.

    Jag brukar inte kommentera här, och framförallt inte till försvar för personer, men jag måste bara det nu när jag läser så hårda ord om Bianca. Tror folk inte att det krävs ett driv för att komma dit där hon är? Självklart får hon mycket ”gratis” i kontakter, namn, osv. Men ingen vill jobba med någon som inte är bra. Jag arbetade tidigare på ett stort företag och vi hade ett samarbete med Bianca. Jag träffade henne aldrig men hörde bara gott om henne – proffsig, duktig, slet på.

    Entreprenör eller inte – spela roll – men känns som att vissa får lugna sig lite med snacket.

      Nja. Bianca må ha många entreprenörer bakom sig men hon är ju bara fotomodell/gör reklam/säljer.

      Men snälla b, det är ju självklart att Bianca kan vara trevlig, proffsig och så vidare i det hon gör = ansiktet utåt för flera företag.
      Men hon är inte entreprenör. Hon har inte startat upp något själv utifrån en idé, hon har inte driv och kreativitet och inte kunskaper om något alls egentligen, utom hur man sminkar sig och poserar. Och hon behöver inte kunskaper i något annat heller eftersom hennes roll är just att vara modell. En jättebra roll för en person som hon.

    Oavsett om din projektbudget är 10 000, 100 000 eller 10 miljoner, är misslyckanden på grund av att användarnas behov inte uppfylls en förlust som kan förebyggas
    UX-forskning, oavsett om det är befintlig dataanalys eller en komplett omfattande intervjukampanj, rekommenderas starkt. Forskningsresultat vägleder dina framtida beslut och säkerställer framgångsrik produktantagande.

    https://www.creative-data.studio/en/service/ux/research/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.