Kränkt å alla som inte jobbar på kontors vägnar

Allas vår Isabella Löwengrip postar ett helt vanligt inlägg med rekommendationer och annonslänkar på ”jobbkläder”, men istället för att komma med den vanliga kritiken om att influencers inte kan länka till någonting utan att själv tjäna pengar på det, så handlar kritiken nu istället om att Isabella inte är så inkluerande vad gäller plaggen hon länkar till, för ALLA JOBBAR FAKTISKT INTE PÅ KONTOR!!
Nej, det är klart inte alla jobbar på konor, men menar man verkligen att Isabella ska tipsa om kläder för ALLA yrken?
Bellas topp tre bästa arbetsbyxor för vägarbetare? Gummistöveltoppen för alla som arbetar inom lantbruket med nötkreatur? Tre stycken prisvärda snickarbälten? Klicka här om du är på jakt efter ett nytt snickarbälte, men kom ihåg att det inte är Isabella Löwengrip som testat dem utan jag som googlat. 🙂

Vad skulle ni vilja ha rekommendationer på?
Ingenting är off limits, så dundra på bara!! Kanske har du själv en rekommendation att komma med som du kommit fram till med på tok för lite på fötterna?

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Haha kämpa, Ewa!!

    Efter 10 år som sjuksköterska ”på golvet” fick jag en specialisttjänst där jag plötsligt behövde ha privata kläder varje dag. Kan ibland sakna sjukhuskläderna pga mycket enklare.

    Har i många år irriterat mig över att såna där magasin riktade specifikt till kvinnor alltid hakat upp sig på att alla verkar jobba på kontor.
    -bästa outfiten för kontoret
    -det säger ditt skrivbord om dig
    -så maximerar ju julledigheten med BARA 2 semesterdagar (alla jobbar inte 8-17 måndag till fredag)
    -vem är du på kontoret, stort test: lunchar du framför datorn, den som tar sista bullen i personalrummet eller är du den som alltid skvallrar vid kaffemaskinen. Ta reda på din kontorsstil NU
    -bli redo för aw med minimal ansträngning, endast ett plagg och lite läppstift så går du från kontoret direkt till awn ✨️
    -bra träning för stillasittande jobb, så blir du mer aktiv i vardagen
    Aldrig läst om liknande tips för någon som springer hela dagarna på jobbet, hur man lindrar hälsporre pga stenhårda golv. Hur man ska ta hand om sig eller slå runt från svettig golvjobbare till aw med minimalt med tid.

      Du kanske är fel målgrupp, inte pga ditt yrke utan för att du har vettigare saker att göra eller läsa än skvallertidningar….

      Låter som att 1177:s tidning skulle passa dig hehe

      Varför fortsätter du läsa dom då? 😅 eller är det bara en fördom att det enbart riktar sig till det.

      Är väl ändå en klar majoritet som jobbar på kontor?

        Är det verkligen så? Hur många jobbar med utbildning? Inom vården? Äldrevården? Busschaufförer? Fabriksarbetare? Städare? Lokförare? Piloter? Flygvärdinnor? Flytplatsanställda? Butiksanställda? Hotell och restaurang? Känns verkligen inte som att merparten av arbetande människor i Sverige jobbar på kontor.

          Men gud, din kommentar såg jag inte när jag skrev min! 😂 inte meningen att trampa på din poäng!

        Är det? Alla inom vården då? All blåljuspersonal? Alla yrkeschaufförer? Alla butiksanställda? Alla lokalvårdare? Snickare? Rörmokare? Brevbärare? Lärare? Elektriker? Målare? Sophämtare? Servitörer? Kockar? Eller är de bara en del av alla volontärer?

    Haha hade dock tyckt det varit sjukt kul om hon tipsat om topp tre bästa arbetsbyxor för vägarbetare 🤣
    Tänker att de yrken som inte kan ha vanliga kläder, vilket typ är vad hon tipsar om, har ju oftast någon typ av uniform som krävs oavsett om du jobbar på industri, sjukvården eller dyl. Så där har man ju inget behov av tips för man har inget val i vad man klär på sig.

      Top 3 kläder för de med OF😉

    Bella verkar ha ärvt Maggans gamla oskottade råttor. Så bittra. Jag vill ha test på sexiga hantverkarkläder😀

    Men Bella jobbade ju i ett slott! Av luft.

    Bekina stövel med stålhätta rekommenderar jag iaf 👍

    Först tänker jag att de måste ju dribbla/ tramsa.

    Sen inser jag att det är Bellas trogna följare och att det är fullt rimligt att det finns någon världsfrånvänd Ewa som tror att Isabella finns till för hennes (Ewas) skull och är nu otroligt kränkt eftersom Isabella inte haft henne i åtanke.

      Haha, självklart heter hon Ewa med w.

    Att folk orkar

    Förstår lite poängen ändå, jobbkläder är ju inte samma som kontorskläder så visst blir det ju lite konstigt.

    För övrigt så finns det väl en hel del folk som varken har uniform eller jobb där den där typen av kläder passar, tex förskolepersonal.

    Hur som helst, blir inte kränkt av det men håller ändå med Krösamaja här ovanför, ofta förutsätts ändå ett vanligt kontorsjobb typ ”träna på lunchen” och även om man fattar att alla tips inte kan gälla alla alltid så blir det ju lite tröttsamt. Klart man har valt sitt jobb själv och så men det kan ju vara knepigt som det är ändå att vara skiftjobbare, lite förståelse för att folk jobbar olika skadar ju inte.

      Vem har inte förståelse för att folk har olika jobb menar du? Tror exakt varenda en både vet om och förstår att det är så.

      Däremot, följer man Isabella så är det Isabella man får. Om hon tipsar om jobbkläder är det såklart utifrån henne. Samma med tidningar, klart Elle inte kommer visa vilka stålhättor som är chicast på en grisbonde. Vill man ha det får man leta upp en branschtidning eller en influencerbonde.

        Jag kanske är cynisk men jag tycker nog insikten i jobb utanför ”kontor 8-17” bland alla kontorsråttor är fascinerande liten. Den gruppen tror att alla jobb är just 8-17 mån-fre, och att all form av personal de stöter på under sin fritid är… volontärer?

          Jag har träffat väldigt få ”kontorsråttor” som inte har haft ett jobb där du även har jobbat kväll/helg.

          Jag har haft kontorsjobb i 9 år nu, men innan det arbetade jag i hemtjänsten/telefonförsäljning/ladugårdsarbetare i 7 år. Tog aldrig illa upp av att någon frågade vad jag skulle göra i helgen trots att jag den helgen kanske jobbade delad tur (07.00-22.00) på hemtjänsten både lördag och söndag?

          Min man har under våra 15 år aldrig haft ett kontorsjobb utan jobbat varje/varannan helg. Vi pratar ändå om vad vi ska göra på helgen?

        Menar ju inte att någon ifrågasätter att man jobbar skift men det förutsätts ju rent generellt ”äntligen helg, vad ska ni göra i helgen?” ”Har ni gått på julledighet än?” och liknande.

          Min mamma jobbar inom vården och jobbar både helger och nätter. Hon säger fortfarande god morgon trots att hon jobbat hela natten och hon pratar om helgen och vad hon ska göra trots att hon ska jobba.

          Även personer som jobbar skift eller jobbar helger är ju lediga vissa helger. Ska ingen någonsin våga fråga den personen för tänkt om det råkar vara en jobbhelg?

    Vilket chips äter man om man jobbar på kontor? Lättsaltade?

    Jag trodde det hette kontorskläder.
    Inte jobbkläder.

      Fast för henne är det ju jobbkläder? Man ifrågasätter väl inte om någon säger löptights bara för att man själv inte löptränar utan gymmar? Så konstig kommentar

        Fast det är väl snarast tvärtom. Mer att tipsa om bästa träningsskorna och sen rada upp 7 olika fotbollsskor.

      Precis!

    Säger sig ju självt att olika personer, tidningar, media, butiker har olika målgrupper. Inte traskar jag argt in på Blåkläder och undrar vart fasen pennkjolarna är 🙄 Blev uppriktigt förvånad över att hitta kommentarer här som på riktigt stör sig på att Isabella tipsar om vad som för henne är jobbkläder.

    Rätta mig om jag har fel, men en stor del av oss som inte jobbat på kontor har väll inte direkt behov av ”snygga jobbkläder”? Dvs vi jobbar i någon typ av arbetsuniform?
    Jätte konstig att bli kränkt av att IL tipsar om kläder till kontorsjobb.

      Njaaa.. Vi är väldigt många lärare/förskollärare/lärsre i fritidshem/barnskötare osv i Sverige. Finns tyvärr inga arbetskläder mer än möjligtvis utekläder (om ens det).

        Men då får ni väl hitta en influencer inom ett yrke om ni vill få klädtips kring vad som passar på jobbet? Finns mängder på TikTok. Det vore ju orimligt om Isabella, som aldrig jobbat inom skolan, skulle dela sina bästa klädtips för en förskollärare när hon har noll insikt i vilka kläder som lämpar sig bäst där.

    Jag är SÅ tacksam för min underbara Region Skåne-uniform! Älskar att slippa tänka på klädval varje dag!

      Jag är tvärtom, min själ skulle dö lite om jag var tvungen att ha uniform och inte få använda mina egna kläder varje dag!

      Ska be blondinbella om tips till nästa upphandling

    Men herregud, när jag ser nåt som inte passar in på mig, så struntar jag bara i det eller hoppar över det och lägger ingen energi på det.
    T ex, om jag ser en artikel i en veckotidning om hur man går ner 5 kg på en vecka eller bästa tipsen för nätdejting – då skippar jag det för det riktar sig inte till mig / jag är inte intresserad……… Ska det vara så svårt?!?!?!??!

      Precis, jag hoppar t ex Monas blogg som bara handlar om köphysteri och sjuttielva hudvårdskrämer, laserbehandlingar osv.

    Gör Bella något intressant nuförtiden? Hennes blogg är supertråkig och inte mycket händer på hennes sociala medier heller.

    Men många andra yrken som inte är kontor har ju en uniform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.