338 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem räknas som influencer enligt er? Måste man ha ett minimum antal följare? Ett visst antal samarbeten? Kan jag med mina 1000 (hypotetiskt) följare bara bestämma att jag är influencer och börja kalla mig själv för det?

      Nä det tycker jag inte.

        Vad krävs enligt dig?

          För att du ens ska kunna titta sig som micro-influenser måste du ha minst 1500 följare. Det är iaf enligt vad media själva säger.

          Sen bara för att du har 1000 följare betyder ju inte per automatik att du är influenser. Du råkar bara ha 1000 följare. Du måste ju ge något. Att du lägger ut bilder på din vardag eller vad du åt till frukost för sig inte till en influenser. Jag har 1700+ följare men jag anser då inte att jag är influenser för det.

      Minst 15 000 följare tycker jag och du ska kunna dra in pengar genom det

      Runt 1500+ följare kan man titulera sig microinfluenser. Ofta nischade konton med bra engagemang som attraherar kunder som vill nå ut i en viss målgrupp. Om jag är ett företag som säljer… garn exempelvis är det antagligen en mycket bättre marknadsföring för mig att synas på ett konto som fokuserar på stickning och har 1500 följare som interagerar med influencen och intresserade av det ämnet än att synas hos typ Paow där det gissningvis inte är samma målgrupp. Säljer jag dessutom bara i Sverige är det irrelevant att nå ut till internationella följare (typ alla lättklädda influensers har störst andel följare i andra länder)
      Summa summarum – din nisch och engagemang är viktigare än följarantal.

      //jobbat med influencer marketing

    Nu vet alla idioter att Kate är sjuk, cancer

      Tycker ärligt talat palatset PR-team är det sjukaste i det här för de är betalda för att sköta sådant här. De gjorde istället situationen värre gång på gång. Blir t.ex. ännu sjukare nu (med vetskapen om cancer) att de skyllde på att Kate hade redigerat bilden som det blev sådant liv om och stora tidningsbyråer satte en kill på. Var väl absolut ingen som seriöst trodde på det, men även om det hade varit sant – herregud, ljug. Varför slänger ni henne under bussen?

        Håller med. Samtidigt förstår jag att de vill vänta tills barnen har påsklov (vilket de gick på idag) för att kunna skydda dem från mediabevakningen.

          De är väl skyddade ändå.

            Hur menar du? Barnen skolan kommer ju definitivt prata massor om det. Släpps det under ett liv hinner det ju lägga sig tills barnen kommer tillbaka.

              Ok trodde att du menade från media. De får ju inte ta bilder på barnen oavsett.

          Ja, den delen förstår jag absolut. Men de behövde inte offentliggöra cancerdiagnosen innan heller tror jag för att hålla saker lugnare. Men snacka om att missköta det totalt med att skicka ut en komponerad bild till nyhetsbyråer som gjorde att dessa satte ut en kill notice på bilden och offentligt sagt att man tappat förtroende för palatset, och därmed på riktigt sättes eld i konspirationer och spekulationer online. Innan bilden var det mesta på skämt (”har hon klippt lugg som hon ångrar”, ”har hon gjort en bbl”), det var efter den bilden som folk på riktigt tyckte det började bli konstigt och blev oroliga för Kate (inte heller konstigt med tanke på brittiska kungafamiljens historia av hur de behandlat familjemedlemmar).

          Och sen därefter slänga Kate, som de då visste hade cancer, under bussen och låta henne ta skulden med att hon hade lekt runt i photoshop. Sanslöst dåligt skött verkligen.

            Ja såhär nu när man vet – fruktansvärt dåligt skött, stackars Kate som går igenom detta och så pratas det om otrohetsaffärer. Trodde faktiskt inte att de var så usla utan var övertygad om att Kate var ok men fick ta alla spekulationer som en ridå för något annat. Men uppenbarligen var de så usla. Usch.

        Ja, det bästa hade nog varit om de direkt mött allmänheten och medias spekulationer istället för att tiga som muren.. Hade kunnat räcka med ett kort uttalande men det där kungahuset är verkligen som det är så man blir inte direkt förvånad 🤷‍♀️

      Så många som dött och blivit allvarligt sjuka sista åren.

      Förstår inte att någon kunde tro att det handlade om något annat än just det.

        Den usla hanteringen av information gav nog upphov till detta, den hemska manipulerade bilden blev droppen, och tillsammans med internet så blev det såhär.

      Media borde skämmas. De är helt vidriga – och alla andra som sprider rykten. Jag hoppas verkligen att Kate återhämtar sig och vinner kampen mot cancern ❤️❤️

      Finns det någon här som gjort konisering på cellförändringar och blivit bra?

      Orkar snart ej mer. Mina läker inte ut. Hur många kan man göra?

        Jag gjorde konisering för ganska exakt 1 år sedan och de försvann efter det! <3

          Så skönt för dig. Mina är kvar trots en konisering 🥵

        Jag har gjort två, trots det försvann dom inte helt, så eftersom dom inte ville göra en tredje fick jag prova allt möjligt. Har fått så mycket hjälp från flera olika gynekologer.
        Jag försökte först med att sluta röka, sen slutade jag med p-piller (då gick dom från medelsvåra till lätta). Sedan fick jag tips om att vaccinera mig mot HPV, inte säkert att det hjälper men för att inte åka på fler varianter jag inte haft, och efter det försvann dom helt 🙏 man får bekosta det själv, och det är rätt dyrt, men så värt det om det var det som hjälpte.
        Ska på koll om ett år (då har det gått tre år) och håller tummarna att det ser lika bra ut dä och att det löser sig för dig ❣️

          Är du född mellan 94 och 99 får du vaccinera dig gratis just nu!

        Mina försvann efter en konisering (under narkos). Håller tummarna för dig ❤️

      Jo, absolut men om du tar det lite nätt så var det inte det initiala. Dessutom har hovet ägnat sig åt att gaslighta folk genom att publicera märkliga och t.o.m. en konstaterad manipulerad bild på Kate (för att sedan låta HENNE ta fallet för det när hon troligtvis inte alls ägnat sig åt att redigera bilder med tanke på hennes faktiska situation med återhämtning från bukoperation samt få en cancerdiagnos ovanpå det och påbörjad cancerbehandling).

      Förstår du hur absurt det blir att du är upprörd och kallar alla idioter!? Visst finns det rötägg som har hällt bensin på det här tragiska, men det gör inte att alla som genuint har undrat och velat tro på hovet men ifrågasatt hovets hanterande av det hela, är idioter.

      Lite nyanserad syn på det hela vore smakfullt!

      Personligen önskar jag att alla föräldrar/vuxna slutar att lova barn att de kommer bli friska när de vill trösta och stilla barns oro. Det är alldeles för stort för att lova i en sån här kontext. Även om man så klart hoppas och vill att allt ska bli bra!

    Är han Jacob killen som Sandra Beijer delat efterlysningen av hittad? Hittar ingen info på missing people…

      Missing People lägger inte alltid ut alla efterlysningar. Beror på situationen.

        Dom har lagt upp det på fb-sidan iallafall, 6 dagar sen. Vet dock inte mer om vem han

          Oj! 😊 Står dock inget om han är hittad, de borde ju tagit bort det om han var det..

            😊

            Ja de uppdaterar alltid inläggen när någon är hittad. Brukar stå om personen är hittad vid liv eller död, men ingen mer info än så.

        Men han var väl ute på mp

        Jag menade uppdaterad info, de la upp efterlysningen för ungefär en vecka sedan

      Nej fortfarande försvunnen

      Han verkar även ha flickvän och litet barn. Sjukt sorgligt, hoppas han hittas välbehållen!

        Oftast är det tyvärr självmord.
        Sorgligt

      Han verkar inte vara kidnappad utan försvunnen på eget bevåg – om du förstår vad jag menar.

        Det har väl du ingen aning om alls. Det känns osmakligt att spekulera.

          Dock sant tyvärr.

          Kidnappningar brukar vara polisärenden, det är inte detta.

            Vet du att det ej är ett polisärende alltså? Hur vet du det?

            Tror dock ej heller kidnappning är sannolikt, det är väl den ovanligaste orsaken till att någon försvinner.

              Det är inget polisärende nej. Om du går in och läser mer om honom som han själv har lagt ut så förstår du vilken väg han har gått.

                Vad heter han?

          Det är den vanligaste dödsorsaken bland män i den åldern. Tragiskt men sant.
          Att inte prata om det är bara värre

    Tankar om podden ”frugan och bäck” ?

      Vet inte vem bäck är men frugan är så irriterande. Om det är frugan som är på tiktok? Låter lite bekant i sammanhanget med nån bäck, har väl scrollat förbi något typ.

        Har inte lyssnat men tycker att de på Instagram är så irriterande att de alltid vill quirky, alltså på ett medvetet sätt. Det här med att de alltid ska äta i närbild och vill vara sköna tjejer som gillar mat. Jossans sätt att hacka grönsaker och göra tokiga saker i klippen. Tycker också att frugans dialekt är tröttsam (inte dialekten i sig utan att folk alltid ska kommentera den), det blir liksom lite som Anders Ankan Johansson.

          Anders Ankan Johansson, love him!!!

            Varför ska folk alltid missförstå? Det är inget fel på honom även om jag inte tycker att han är rolig. Det jag menar är att dialekten får så stor plats att det blir så tröttsamt. Tog honom som exempel men det finns väl också andra.

              Jag missförstod inte. Han är fantastisk och hans dialekt är fantastisk och håller således inte med dig.

            Finns inte en enda tv-personlighet eller ”komiker” som jag ogillar så mkt som Ankan. Snacka om att spela över. Varför vill man göra till sitt varumärke att man är dum i huvudet? Och det där slutandet i håret, han måste väl fatta att alla fattar att det är SÅ medvetet och något han gjort till sin grej.

              Tror du verkligen att de fattar? Jag är tveksam. Folk köper ju allt nuförtiden. Ta bara hans dialekt. Hur kan han ha så grov östgötska kvar när man inte ens bor i Östergötland? Den borde väl slipas bort något åtminstone. Tycker att han verkar överdriva den.

                Inte ett dugg konstigt. Ett gift par i min släkt: den ena från ett ställe i Skaraborg, den andra från Skåne. Det är typ dialekt a la Bert Karlsson och riktig gröt. De bor på Östermalm sen -79, och de har kvar sina grova dialekter.

                  Västgötska heter dialekten som Bert Karlsson har och han har faktiskt inte så mycket västgötska, det finns de med betydligt grövre. Visst förekommer det men i Ankans fall blir det bara tröttsamt då folk ALLTID ska kommentera den. Det är väl inte den som byggt hans komikerkarriär. Eller?

              Ja men tyck det då😂 kommer knappast ändra mig😂

      Tycker den är ganska bra! Lyssnat alla avsnitt och tycker den är lättsam att ha på.

        Lyssnat ett par avsnitt och kan inte sätta fingret på vad de är jag inte tycker om.. frugan förminskar dock Jossan typ hela tiden dock tycker jag

          Oj två dock 😂

          På vilket sätt?

      tycker jossan är lite.. tråkig.. det är nåt liksom med henne.. frugan är det lite mer drag i. hon e kul och skön.
      är det ingen som tycker jossans dotter äter väldig mycket?
      visst kul att barn gillar allt men det verkar liksom utifrån filmer bara som hon är galen i mat. el har jag misstolkat?

        Att en ettåring är galen i mat är det absolut inget fel på men Jossan vill väl få det att se ut som att barnet är lika tokig som henne som gillar mat så mycket. Så säkert en medveten vinkling.

        Ska man tycka till om en ettårings matvanor? Har vi inte BVC till det?

          om man visar besatt unge av mat som blir rundare och rundare så reagerar ju folk. men bvc har säkert bra koll. jag tycker det är lite oskön filmning bara , ungen vet inget heller.

        Du behöver nog jobba på det att du sitter och dömer ut matglada ettåringar!

    Alla ni med konspirationsteorier om Kate har fått ert svar nu.

      Hade inte behövt bli så här så uselt skött av hennes PR!

        Jaja, nu är det ute.
        Nu går vi vidare från gnällhörnan

        Fast du fattar väl att det finns en mening bakom det? Ingen PR som hat gjort bort sig.

          * har

      Det har ju uppenbarligen varit bra mycket mer än vad de har informerat om. Däremot blir det inget bra av att langa ut att allt är bra och som vanligt och hon jobbar hemifrån och allt är tipp topp. Ovanpå det en manipulerad bild som media fick dra tillbaka när det kom fram.

      Nä, att hon är allvarligt sjuk tar inte bort den fullkomligt usla hanteringen från hovets sida. Pinsamt också att de lät Kate ta smällen för den manipulerade bilden. En cancersjuk hobbyfotograf har nog annat i tankarna än att redigera en bild som ska förmedla en falsk bild till allmänheten för att allt ska verka bra. Fruktansvärt hanterat och så hänsynslöst mot Kate!

        Men Charles blev säkert glad att han slapp vara i fokus och skulle inte heller förvåna mig om han gjorde kate till bov med flit, missunnsamt tjuvnyp bara för att.. Han tycks vara lite av en sån person..

    Jag kan känna att den här bloggen har gått ner lite på sparlåga sista tiden. Någon som har tips på ett komplement som inte är infinity scroll?

      Stoppapressarna tycker jag är bra!

      En del jag tycker kommenterade intressant och med respekt har slutat gå inn här. Tyvärr.

        Känner du dem eller hur vet du det? Alla heter ju anonym och jag tror många har slutat använda andra namn men ändå är kvar, jag bland annat.

        Som vem?

        Apropå att kommentera med respekt, detta skrev du till mig idag.
        ”Fast kunde du tänka skulle du veta varför dom används. Använd huvudet lite iallafall”

        Det var angående min undran varför många kvinnor använder så mycket kemikalier i ansiktet.
        Så kanske du själv är orsaken att vissa sluta gå in här när du skriver som du gör.

          Mycket troligt att det är så!

      Förut var öppet spår roligare att läsa men nu är det så tråkigt med *gravid/barn/hjälpärkärikollegan…

        Jag tycker gravid/barn/kär i kollega är sjukt mycket roligare än typ ”tips på film/bok/serier/musik/sevärdheter i örebro” eller ”Vad tycker ni om den här kändisen”

    Ni som bor ensam i lägenheten och betalar för vatten, hur mycket kostar det per månad ungefär?
    Har ni tvättmaskin eller diskmaskin?

    Fått veta att vatten inte ska ingå i hyran längre och orolig att vatten är svindyrt 😅

      Samma här. Varmvatten ska inte ingå i hyran längre. Vi kommer betala 81,20 kr per kubikmeter (1000 liter). jag antar att jag kommer ”slippa” betala kallvatten…. Allt är så mycket dyrare.
      Måste verkligen försöka få ett jobb. Hyran ska höjas också, väldigt mycket.
      Studerar nu, men behöver ett extrajobb.

        Har varken tvättmaskin eller diskmaskin i lägenheten.

        Står att jag ska betala för båda kall- och varmvatten, kommer kosta pengar av att bara spola ju😭😂

        Åh, vad trist att hyran också ska höjas så mycket. Hoppas det löser sig för dig!

          Tack.
          Jag vet bara inte hur jag ska få extrajobb.
          Någon som har tips på något bra jobb som är relativt lätt att få och helst inte allt för jobbigt? På sommaren och/eller helger?

            Kolla bemanningsföretag. Kanske svintråkigt men betalar bra.
            Många butiker söker ofta också deltidsarbetare.

            Kolla ipsos. Telefinundersökningar, man jobbar hemifrån så väldigt smidigt.

              Ipsos har ju jättedåliga omdömen. Verkar inte pålitliga.

                Jag har jobbat för dem till och från i 10 år. Aldrig haft något som helst problem. Enkelt jobb och utbetalningarna har alltid kommit i tid och varit korrekta. Vet inte vad omdömena gäller men min erfarenhet är enbart positiv.

            Inom sjukvården behövs det mycket personal på sommarvik och även helger. Oklart vad du menar med inte för jobbigt, det är ju mycket jobb, men ger bra avkastning för att du hjälper någon annan, inte bara lön 🙂 De flesta blir väldigt glad för någon som hjälper dem.

              Prio lön före att hjälpa!

                Extrajobb är ju sällan välbetalda..

      Jag bor inte ensam i lägenhet, men kan säga att vi bor i villa, är fyra pers, tvättar och diskar maaaassor, och betalar ca 500-700 varje månad 😊 Nu har jag inte koll på om det är samma priser överallt men hoppas du inte behöver betala enorma summor 😊

        Gissar att ts inte betalar för själva vattnet utanför varmvatten. Blir betydligt dyrare.

        Rädd att jag kommer få betala typ 1000kr, men det borde ju inte vara möjligt då 😂 sen kostar väl vatten olika beroende på kommun men är ni fyra personer och det ändå inte är dyrare än så för er så överlever jag väl haha

          Inte så troligt. Jag bor i villa (ensam visserligen) och betalar ca 1200 varannan månad för vatten och sophämtning.

            Ja men då tillkommer ju uppvärmning av varmvattnet.

      Hej, jag är ensam och använder diskmaskin och tvättmaskin. Duschar ibland två ggr om dagen. Jag betalar ungefär 200 kr för varmvatten per månad. Mitt hus är byggt 2021. Så jag tror inte att det kommer att bli några hutlösa extra kostnader.

        Betalar du bara för varmvatten?
        Kommer betala för båda varm- och kallvatten.

          Ja bara för varmvattnet. Ska du betala för kallvattnet också?

            Ja. Dom har satt in mätare för båda varm- och kallvatten.

              Kallvatten kostar nästan inget alls så det äringen stor kostnad. Betalar under 2k för det i kvartalet för 4 pers som duschar dagligen, diskmaskin som går varje kväll och tvättmaskin.

      Vi är visseigen två personer, men betalar typ 80 spänn i månaden. För oss är det bara hetvatten som kostar och som jag har förstått det handlar det om en viss temperatur, eller mängden hetvatten som går åt för att göra varmvatten. Lite snurrigt förklarat.

      Tvättmaskin och diskmaskin värmer upp vattnet, så det behöver du inte oroa dig över, om du betalar för varmvatten.

        80kr bara? Billigt!

        Läste igenom lappen nu och vi ska betala för både kallvatten och varmvatten.
        Har inte tvättmaskin eller diskmaskin, funderar på om diskmaskin är bättre än att diska förhand dock. Får väl se efter första månaden sen hur dyrt det blir😅

          Här kommer lite fakta från svensktvatten.se.

          I Sverige förbrukar vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn.

          60 liter för personlig hygien.
          30 liter för toalettspolning.
          15 liter för disk.
          15 liter för tvätt.
          10 liter för mat och dryck.
          10 liter övrigt.

          Kika på kostnaden per liter så kan du göra en ungefärlig uträkning.

      I min förra lägenhet där jag hade både tvättmaskin och torktumlare så betalade jag ca 150:-/månad för vatten. En vuxen och ett barn.

        Torktumlaren använde inte vatten😅

        Menade diskmaskin men hade en torktumlare också.

      Jag betalade för februari månad 192 kronor. Bor ensam, har både diskmaskin och tvättmaskin som nästan går dagligen. Jag betalar dock endast för varmvatten.

        Diskmaskin och tvättmaskin använder inget varmvatten så de blir gratis för dig men inte för ts.

      Om du har badkar så undvik att ta varma bad och duscha istället.

      Jag bor i lägenhet själv med diskmaskin som jag kör ca varannan dag snabbprogram. Tvättmaskin och torktumlare, tvättar ca 5 tvättar i veckan torktumlar ca 2 av dem. Duschar dagligen, älskar att duscha så ibland vet jag att det blir onödigt länge. Är dålig på att ibland stänga av vattenkranen med, alltså under tandborstning och matlagning..När jag flyttade hit tänkte jag först vara ”sparsam” med el och vattenförbrukning då det ingått i min tidigare hyra, men det är ett tråkigt sätt att leva på. Så använder det utan att tänka på det.

      Några månader som exempel:

      1.
      Kallvatten: 169
      Varmvatten: 215

      2.
      Kallvatten: 168
      Varmvatten: 260

      3.
      Kallvatten: 111
      Varmvatten: 161

    Vilket är ett bästa köp hittills i år?

    Tror min är Pink stuff scrubben, med den gick det så lätt att rengöra ugnsformar och liknande 😅

      En garderob

      Ny mobil.

      Min nya favoritparfym som jag fått så många komplimanger för ❤️❤️ Innan någon frågar om vilken kan jag tyvärr inte säga pga vill hålla lite ”hemlig”

        Tönt

        Du igen…

        Väx upp.

        Om någon går förbi dig och säger att det luktar gott och undrar vilken parfym det är, svarar du dem då? Eller säger du att det är hemligt?
        Frågar åt en hemlig vän.

          Borde verkligen bara vara en komplimang att nån vill veta vilken parfym det är men nä ”vill inte att alla ska dofta samma”. Det är så barnsligt och något man borde ha vuxit ifrån om man är förbi högstadiet.

        Om väldigt få köper den parfymen kanske den slutar tillverkas…

          Hoppas😏😂

      Har du någon länk?

        Jag köpte min på Lyko. Sökte på pink stuff på lykos hemsida och det kom upp massor med spännande saker från deras sortiment 😊😅

      Detta var till pink stuff om hen hade någon länk..

        Det finns ju typ överallt? Ica, Claes Olsson, Biltema osv.

      Aktier!

      En vintage Prada väska! Älskar den

      För mig är det pink stuff skrubben i kombination med stålbollar! Har aldrig lyckats frå ren undersidan av stekpannan förut😄

      250 tusen i NVIDIA aktier

      Ivf behandlingen som hjälpte mig att bli gravid ❤️

        Underbart!! Grattis!

      Min nya cykel!

      En xlash efter att ha varit utan i ett år. Äntligen långa fransar igen…

      En ”ny” bil, den är från 2020 så inte ny-ny men ny för oss!

    Hur kommer man över känslan och sveket från sin man när det kommer till en svärmor som mer eller minde förstört vårt äktenskap i 10 år där hon förutom att förminska mig, kört över mig, styrt över vår familj och där jag aldrig känt att min man står upp för mig, sig själv eller vår familj! Han insåg tillslut, efter 10 år, familjerådgivning och när jag signerade skilsmässopapper och la fram dessa på matbordet att jag menar allvar och nu fått nog.

    Jag är för tillfället sjukskriven för utmattning till följd av många års inre stress där en bidragande orsak varit dagliga konflikter och bråk om det här. Min man försöker allt nu men jag är slutkörd och det gör att jag bli ännu mer arg och ledsen över att han tillåtit henne att behandla mig så här. Hon har förutom att ryckt våra spädbarn ur famnen på mig fått mig att gråta på både vårt bröllop och under rutinultraljud med första barnbarnet som hon fick vara med på. Hon har genom åren när jag fint försökt säga ifrån eller när min man började säga ifrån gjort sig till ett offer och börjar gråta och det är så synd om henne ”som bara vill väl”.

    Jag älskar min man men jag är ledsen och sårad. Jag känner inte att han stått upp för mig och det gör att när vi hamnar i konflikt så kommer det här upp för det är inte ”bearbetat” från mitt håll än. För honom är problemet löst för hon är inte här som förut medan jag mått dåligt och inte blivit bekräftad eller lyssnat på under 10 års tid. Vi var unga när vi träffades och svärmor är väldigt dominant. Jag känner bara en sådan ilska mot hobom när jag tänker på allt och tycker att han är en usel make som tillåtit mig att bli behandlad så illa, han har inte lyssnat utan ignorerat mina känslor inför hans mammas beteende.

    Hur kommer jag över det här, känns som ett sånt stort svek från min man. Eller är det bara inse att hon lyckades och skilja sig? Att det inte går alla laga… 💔

      Fortsätt med parterapi och kanske terapi bara för dig. Tror det är svårt att komma över, det kommer bli svårt men misstänker att du vill försöka ❤️

        Tack, kanske får ge det en vända till. Jag älskar honom och vår familj men hans mamma har förstört väldigt mycket … 😢💔

          Parterapi och egen terapi och tillåt dig att vara arg, besviken, ledsen och då får han stå ut u det. Det kommer bli bra!

      Den frågan måste du själv svara på, lyckades hon? Och fortsatt med terapi

      Hr du satt ner foten någon gång under dessa 10år? Jag skulle aldrig acceptera att min svärmor deltog på ultraljud eller tog mitt spädbarn då hade jag tagit tillbaka barnet 😅

        Vi träffades när jag var tonåring och fick barn i tidig 20 års åldern. Idag hade jag aldrig accepterat det men då var jag ung och osäker.

          Kanske samma för honom då, om mamman beter sig så så är hon ju helt gränslös. Hur var hans uppväxt med en sådan mamma? Eller beteendet kanske främst är riktat mot dig? Finns ju sådana mammor med som inte tror svärdottern kan ”ta hand om” hennes lilla guldgosse.

            Hon har alltid bestämt, har bara söner. Ska ha det på sitt sätt! Hon vet bäst och sårar andra genom att det vi väljer osv. Inte är ”bra nog”. I övrigt en omtänksam och kärleksfull människa.

              Jag tänker att han då trott att det är normalt vilket kan ha varit en anledning till sin passiva hållning.

      Jag vet inte hur eller ens om man kommer över ett svek som byggt upp i 10 år på det sättet. Framförallt inte när han inte ändrade något förrän skilsmässa bokstavligen låg på bordet. Att han nu dessutom ser det som att problemet är löst för han äntligen typ lyssnat på dig, indikerar ju bara ännu en gång att inte inser hur allvarligt det här är för er relation. Låter ju inte som att han lyssnar på dig än faktiskt.

      Jag vet inte, har inga bra råd. Men om du är sjukskriven för utmattning skulle jag säga att fokusera på dig själv och gör vad du behöver för att må bättre oavsett vad det betyder Du måste inte ta beslut åt något håll nu om du inte vill det, kanske saker blir tydligare för dig när du själv kan börja må bättre. Om du har möjlighet till egen samtalskontakt kanske det också vore bra, för ditt eget mående överlag och för att reda ut dina tankar och känslor kring din man och er relation och framtid.

      Alltså din svärmor är ju piss men problemet är ju din make som inte hanterat detta. Hon har inte kvaddat er relation – han har gjort det.

      Gå i terapi tillsammans och se om det går att komma vidare. Jag hade aldrig accepterat det i 10 år och hade aldrig förlåtit min man för ett sånt beteende.

      Parterapi och enskild terapi. Det är 7nget svek man bara kommer över utan det ska du ta hjälp med. Hoppas du mår bättre snart ❤️

      Varför ska du komma över det? Skilj dig! Det betyder INTE att hon vann på något sätt, det betyder att du går vidare för att finna din egen lycka. Se det inte som ett krig hon vs du, där det finns en vinnande sida. Utan välj enbart utifrån vad du VILL och KÄNNER.

      Det är ok att inte komma över ett svek. Det är ok att inte förlåta. Det är ok att lämna situationen.

      Han har aldrig tyckt det ”varit ett problem”. Han har aldrig besvärats över att hon kommit var och varannan dag, att hon lagt sig i allt och tillrättavisat allt jag/vi gjort. Han har inte lyssnat eller stöttat mig när jag sagt att det varit jobbigt, när jag blivit ledsen, sårad och upprörd utan han var istället ignorerat mina känslor istället för att stå upp för mig som är hans fru och mamma till hans barn!

      Han tycker jag bara ska släppa det och sluta älta men jag känner mig så ledsen över det här. Jag känner inte att han valt vår familj och stått upp för mig utan det har varit hans mamma, han och sen jag och våra barn. Det sa till och med familjerådgivningen när vi var där.

      Förlåt för svamel men vi har haft världens bråk och det här idag igen och han vet inte vad han ska göra mer och jag känner bara ett sånt jävla svek. Vill ha en man som står upp för mig! Är det mycket begärt? Känns som jag kastat bort halva mitt liv på någon som inte kan ge mig det jag behöver 😢

        Det låter på pricken som min man. Sedan 10 år. Träffades också när vi var unga.

        Jag vet inte vad jag kan säga, då jag själv befinner mig i det och länge funderade på skilsmässa (blev inte av), annat än att ni kan testa att flytta långt bort och begränsa kontakten med henne om ni verkligen vill ge det ett nytt försök. Han måste även inse problematiken och be genuint om ursäkt för hur du har mått över hans icke-befintliga stöd.

        Obs: är samma som skrev kl 20.54 😊

          Fyfan lider med dig med! 💔 Min mamma är farmor också och jag är på henne att hon absolut INTE får lägga sig i för mycket och tillrättavisa min svägerska, för det är ju min mamma jag ringer när jag är arg / ledsen över saker svärmor gjort.

          Vi kan inte flytta långt ifrån barnen har sitt liv mer vänner här och vi våra jobb, svärmor bor o närheten men är nästan aldrig här nu sedan min man sa ifrån. Hon måste ringa innan men försöker ändå komma ibland men har varit tydlig med att jag inte vill ha oplanerade besök längre.

            Bra att du sätter gränser. Känns ändå som det blivit en förändring. Tycker du ska gå i terapi och bearbeta lite känslor innan du fattar ett beslut. Tänker att ni båda var unga och kanske inte hanterade henne optimalt. Kan ni som vuxna nu välja att göra annorlunda kan man ju bygga upp relationen på nytt med det som grund. Men är du inte lycklig är det ok att gå vidare också. Tror bara inte på att fatta ett sånt beslut i affekt.

      Allt i din text stämmer in på mig, typ. Förutom antal barn och närvarande vid rutinultraljud, trodde först jag hade skrivit texten! Helt sjukt 😅

      Bor ni nära svärmor? Mitt bästa tips är att flytta bort. Långt bort. Vi bor 2 timmars distans bort nu, och hon ringde ofta i början eller försökte med sina manipulativa spel på distans, men sen upphörde det. Mannen var upptagen med mig och barnen, så han hade inte heller tid att tjitjatta i flera timmar.

      Nu flyttar vi tyvärr snart tillbaka, men det har varit ej ynnest att ha några år utan hennes drama. 🫶🏻

        Men varför säger ni inte bara ifrån till såna här svärmödrar?
        Behöva flytta?
        Skit i människan bara. Klipp av all kontakt med henne.
        Skulle ALDRIG låta en annan person köra över mig eller min familj på det sättet. Det är riktigt toxiskt.

          Det är ju min mans mamma. Barnens älskade farmor. Inte en främling. Det är därför det är svårt, och det är därför jag är tacksam att jag hade tålamod.

            Det spelar ingen roll om det är ens EGEN mamma som är gränslös. Man tar upp detta med vederbörande och sätter upp exakta och tydliga regler samt konsekvenser om dessa inte följs.

              Nu var de ju 20 när de fick barn. Inte så lätt att stå upp mot någon på det sättet när man är ung och oerfaren själv. Lite väl hårt och drömmande.

              Lol, detta är som att säga till någon som blir slagen: ”VARFÖR SA DU INTE IFRÅN? DU SKULLE HA SLAGIT TILLBAKA!”

              Jag tror verkligen du behöver sätta dig in i dessa situationer och förstå hur svårt det kan vara. Lägg sedan till att man verkligen kan älska sin partner – men inser att det är antingen eller.

          ID, det är jag som skrev kommentaren som du svarar på. Jag förstår att det inte är lätt att sätta sig in i om man inte själv varit med om det, men givetvis (!) har jag sagt ifrån. Jag är generellt en människa med mycket respekt för äldre, då jag uppfostrades så, men när det nådde min gräns började jag säga ifrån… utan effekt!

          Troligtvis har TS gjort samma sak.

          Problemet är att dessa svärmödrar har noll respekt och är väldigt manipulativa. I mitt fall kan hon antingen hånskratta åt mig eller köra full-on gråtfest, så att jag ska bli boven. Mannen förklarar ofta att han inte vill ”stå emellan” och ”kan du inte bara strunta i vad hon säger”.

      Jag har levt i en liknande situation. Från första dagen motarbetade min svärmor mig.
      Jag vet ju inte allt hon sa när jag inte var med. Men inför mig, elaka kommentarer, kritik. Till andra släktingar ryktesspridning.
      Min man vågade aldrig stå upp för mig.
      Men så går åren och svärmor blir gammal. Rollerna är förändrade. Hon behöver hjälp, jag är en medelålders kvinna, stark, säker på mig själv. Mina barn älskar mig.
      Nuförtiden tycker jag om svärmor, förstår henne, hon gjorde fel för hon älskade sin son och blev svartsjuk. Hon var bara osäker.
      Jag finns där för henne idag och är glad att jag orkade igenom den jobbiga tiden.

        Svartsjuk på sin sons partner? Låter helt sjukt.

          Det är jättevanligt, speciellt i andra kulturer än den svenska. Mamman har svårt att acceptera att inte längre vara nr 1 för sonen.

            Min svärmor är så svensk man kan bli så är inget kulturellt här i alla fall… men det är illa oavsett anledning!

          Ja, låter riktigt galet. Sen till TS, det är inte normalt av någon av er att låta svärmor vara med på ultraljud, ta barnen ur famnen på en mm.

            Mina svärföräldrar var med på ultraljud. Vad är det för konstigt med det?

            Hon hade verkligen längst efter första barnbarnet och min mamma bor långt bort så ville ta med henne så att hon skulle känna sig delaktig eftersom hon bara har söner och döttrar oftast har en annan relation till mamma osv. Hon väntade utanför men var med och fick mig att börja gråta över saker hon sa och påpekade redan då. När tror fortfarande hon ska trösta framför mig! När våra barn gör sig illa och min man tar upp barnet så ska hon direkt vara där och ta våra barn från hans famn eller min famn vilket är sjukt! Han har insett det nu men vi har bråkat om henne i så många år att jag inte orkar mer, han är ledsen för att han inte insett tidigare men så kommer stunder när det bara blir för mycket och jag blir påmind och ledsen över allt hon gjort mot mig som han tillåtit …

        Strongt av dig att stå ut, efter 10 år har resulterat blivit att jag tappat känslor för min man. Älskar honom men har tappat sexlusten och attraktionen till honom för att han tillåtit henne såra mig så. Sexstrejkade t.o.m. en period om han inte sa ifrån. Jag älskar honom men jag är sårad och det har förstört vårt äktenskap och gått ut över våra barn. Tänker att dessa kvinnor förstör ju sina söners äktenskap är det vad dom vill lyckas med kanske? Hon har fina sidor också men hon har bidragit till att hennes son snart inte var sin familj kvar.

        Personlighetssyndrom är det du beskriver.

      Fyfan vilken hemsk svärmor! Har inga tips dock. Men jag hoppas det löser sig och att du hittar den rätta vägen för dig att bearbeta det här❤️

      Det här låter precis som min syster som har världens hemskaste svärmor. Min syster har bara varit snäll – ja, hon är en av de mest omtänksammaste människorna jag känner. Otroligt empatisk, hjälpsam och omtyckt person. Min syster har tyvärr blivit folkskygg vilket resulterat i att hon inte litar på någon människa förutom hennes närmaste familj. Hon är sönderstressad av situationen och kan inget annat än att skilja sig…vilket inte har hänt ännu..hon väntar på att deras son ska bli självständig och flytta hemifrån. Han går i gymnasiet nu. Hon har tyvärr oxå varit och är hemmafru som tagit hand om deras 2 barn så det är inte så lätt för henne att skilja sig.

        Tänk att man ska bli utbränd av inre stress och behöva skiljas pga svärmödrar fyfan vad hemskt! Är hennes man lika passiv som min varit?

      Jag tror det här ”såret” är så stort och djupt att det kommer ta tid att läka det, att en person betett sig så illa emot dig i 10 år, sånt sätter sig och tar tid att reparera om det ens går att reparera helt.
      Vissa relationer går tyvärr inte att rädda, ändrat beteende hos din man och svärmor är ju det som behövs och att båda inser vad som är problemet och vad de har gjort emot dig.

        Min svärmor var hemsk i mer än tio år!
        Men jag är helt över det eftersom jag ser mig själv som vinnare i situationen – dvs jag är fortfarande ihop med min man (det hon ville var att få oss att bråka så mycket över henne att det skulle ta slut mellan oss).
        Nu tycker jag att hon bara förstörde för sig själv, eftersom hon hade fått en mycket bättre sonhustru om hon varit trevlig och betett sig.

      Det största sveket är nog från dig till dig. Det är det du måste komma över. Att du inte stod upp för dig själv. Bra att du börjat med det nu och förlåt dig själv NU!

    Någon som testat krom mot sötsug och tycker det gett effekt?

      Valde krom på kranen i köket. Ingen effekt ännu

      Sorry, dåligt skämt.
      Ja, för längesedan, funkade inte, jag har insett att mitt sug inte stoppas av något så länge min hjärna fortfarande vill äta….

        Hehe. Vad gör du åt det då?

          Försöker lura hjärnan men det är svårt 😅. Har alltid haft ett sug efter godis eller mat, avundas de som kan ha en godispåse i skåpet tills den blir gammal. Psykopatmänniskor (skrev jag avundsjukt)

          Mitt bästa råd är att identifiera var du äter – framför TV:en t ex- och sen aktivera dej bort från den. En timmas promenad är en timma mindre i soffan och mindre tid för att svulla

          Idag har jag inte följt mitt eget råd utan har mölat godis sen kl18.. . 🙄🙄🙄

          Jag var super beroende av godis förut men äter typ ingenting idag. Jag slutade iallafall helt med godis och sött och efter några veckor var sötsuget över, har typ inget sötsug idag. Åt frukt, sockerfritt godis eller något sötare te i början när det var som värst.

    Håller på att gå in ett par arbetsskor i skinn. Några tips på att få dom mjuka och sköna så fort som möjligt?

      Ska inte ett par arbetsskor vara sköna från start? Annars hade jag ialf inte kört med dom

        Alla kan inte välja kläder/skor på jobbet

        Nä jag köpte ett par tofflor, de gjorde svinont första veckorna men blev sedan supersköna! Vissa skor blir bäst när de anpassat sig efter foten.

      Värm i ugnen 7 min 70 grader. Typ något gammalt hockeytrick för nya skridskor.

        Tack! Ska prova 🙂

        Fast det påverkar väl inte sulan? För fotbollsskor ska man blöta ner dem och sen ta på sig och gå in dem men om sulan är det som är obekvämt hjälper det väl inte?

    Varför är jag alltid så trött dom kvällarna jag inte ska upp och jobba dagen efter? 😭

    Såg fram emot att se Masked singer, äta lite chips, tända ljus och gosa med katten men kan knappt hålla ögonen öppna 😅

      Jag har redan gått och lagt mig. Så tragiskt. Hade både chips, dipp, godis och vin men allt lämnades över till min sambo.

        Hoppas ni kan ha en sån mysig kväll imorgon istället💕 så trist när man är trött:(

      Kände samma sak efter jobbet så tog en tupplur. Nu är jag jättepigg och tänkte ta en promenad i mörkret. Ska komma in och äta hummus sen, måste också hitta något att titta på (det ständiga problemet…!)

        Gud vad mysigt det lät! Hoppas du hittar något att kolla på, ibland lägger man mer tid på att leta än att titta 😂

          Nu är jag tillbaks från min promenad i villaområdet. Blir tyvärr lite ledsen när jag ser familjer sitta och äta middag tillsammans, det ser så mysigt ut… Men men. Nu ska jag försöka få tankarna på annat och hitta något att se på, lutar åt någon spännande dokumentär 🙂

            Förstår känslan❤️ sånt ser så mysigt ut.

            Hittade du någon spännande dokumentär?

      Samma med mig. Jättetrött och vi tänkte titta på filmer som kommer sent. Men kommer nog inte orka.

        Vad skulle ni se för filmer?

      Samma här idag. Var så trött förut att jag helst ville lägga mig ner och gråta haha. Kände mig verkligen som ett barn men den här veckan har gått i ett, fått alldeles för lite sömn för att jag behövt flänga runt och härja. Idag var förmiddagen hektisk men fick lite andrum på eftermiddagen äntligen. Har legat i sängen sen 17.30 och nu somnar jag nog när som helst. Önskar jag fick sova i helgen men verkar dessvärre inte som att jag får sova ut ordentligt förrän nästa fredag😅 även om kommande vecka blir lugnare.

        Var rädd om dig själv så du inte bränner ut dig! ❤️

          Tack, men nejdå ingen risk❤️! På ett sätt älskar jag att ha mycket att göra. Den här veckan har varit ett undantag bara för att jag fått sova alldeles för lite. Sömnen kommer bli bättre under veckan men det är först nästa fredag som jag är helt oplanerad och får sova läääänge🤭

            De som bränner ut sig har ofta gemensamt att de älskar att ha mycket att göra. Att du tycker något är kul gör en dessvärre inte imun mot stress och brist på återhämtning.

              Nej jag fattar väl det men det är inte ens under en lång period. De här två veckorna är verkligen undantag. Fram tills i måndags har jag seriöst haft så lite att göra utöver mina studier att jag undrat vad fasen livet innebär typ. Det är verkligen ingen risk för snart kommer det lugna sig igen. Boven i det hela stavas: hemtenta. Det har jag inte varje vecka..

            Trivs du med det och det inte blir för mycket är det ju bra:) jag blev trött av att bara läsa det😂
            Nästa fredag låter som en bra fredag, hoppas du sover helt fantastiskt då😍

              Haha nej då. Har inte flängt runt varje dag men behövt göra det när jag hade behövt vila efter tenta, huvudet tar stryk efter hemtenta😂 och det handlade om att hjälpa en familjemedlem samt fixa min bil så det gick inte att inte göra heller, annars hade jag loggat ut efter deadline och sovit tills jag inte behövde sova mer😂 nästa vecka lär jag få rätt antal sömntimmar i alla fall🙂
              Hoppas du piggnar till också, lät väldigt mysigt att äta chips och kattgosa😍

          Ett stort hjärta ❤️till December! Så himla snäll du verkar vara.

            Men vad gullig du är!❤️

      Det är alltid så! Har börjat ta tupplurar fredag eftermiddag så att jag orkar vara uppe längre och få ut mer av helgen

        Får börja med det också tror jag. Börjar bli lite piggare nu dock, varit död sen klockan 18 typ.

      Jag lackade ur på familjen och gick ner i mitt sovrum och la mig för att titta på skiten sjäöv

        Varför lackade du ur?

          🕰🖌️

            😅😅😅😅 bäst!!!
            Älskar spontana ej påkallade rebusar

            Ur-pensel?

              Kork

                Va?

                  Som sagt.

    Vad hände med podden rullar vi? Tog de paus? Frändfors kör ju dock daddy issues som vanligt.

      Antagligen för att Julia tröttnade på Fredriks Hamas-vurmande och så länge hon inte tjänar pengar på podden är det inte värt tiden.

    Veckans låt?🎶😍

    Min: Bette Middler – Beast of Burden. Ska spelas högt, gärna i bilen❤️

      Bockarna bruse – samtliga versioner som finns på spotify då det är det enda 3-åringen vill lyssna på.

        Hjulen på bussen, en version, hundra gånger.
        Mormor till en 2 1/2 åring.

      Effortless

      En låt som var alldeles för stor för mello

      Still the one – Björn Gustafsson/Björnson

      Flora cash – memories of us

      Dasha med Austin. Älskar textraden
      I loved you, how tragic

      Fast den är ju bättre i original med Stones.

        Näe det tycker inte jag!

      Tid och tro med Victor Leksell!
      Älskar Best of Burden också 👌

      Svanebäcken -Roffe Ruff
      When I’ve got you- Dimash Qudaibergen

        Roffe❤️

      Har älskat den låten sedan 15-årsåldern 😍 Hennes version är bäst!

        Ja! Den kom på radion i bilen häromdagen och låtar blir bättre på radion för att man inte vet vilken låt som kommer, glad överraskning liksom. Så kom den och det blev ju till att dra upp volymen på max och sen dess har den gått på repeat😍

      Första gången någon här har skrivit en låt som tilltalar mig 👍

        Beast of Burden alltså. Orginalet med Rolling Stones är bra men den med Bette Middler har verkligen DET

    Sjukt. Låter som det hade kunnat varit mitt liv du skrev om.
    Jag har tyvärr inga svar för jag vet inte själv.
    Min man är också arg på mig ibland för jag är emot hans mamma. Han är en riktig mammagris och hon är väldigt manipulerande och en narcissist. Han står alltid upp för mig eller säger emot henne även om han säger att han tycker hon gör fel, andligen vågar han inte eller så är det mig han ljuger för.
    Hon försöker vända mina barn emot mig men jag tänker vara den stora i det hela och
    Kommer aldrig sjuka till hennes nivå att prata illa om henne till barnen eller likande. Fy fan vad svärmödrar kan förstöra. Hade vi inte haft barnen hade jag sagt tack o adjö

      Han står aldrig upp för mig ska det stå 😅

    Ska köpa en ny telefon, ha iPhone idag och vill helst fortsätta det. Men vill inte lägga över 10 000 på en modell, är det lika värt att köpa tex 13? Vad är så mycket bättre förutom kameran?

      Jag har inte svar på din fråga men själv köpte jag min på swappie för ungefär två-tre år sedan och den funkar bra och batteriet är inte dåligt än. Sämre förstås men inte dåligt. Så kanske du kan komma billigare undan. Jag har en 12a.

      Köp begagnat fast ny finns många sidor på nätet 😊

      Jag har en 15 pro som jobbtelefon och en 14 privat och det är bara kameran som jag märker skillnad på typ. Hade iPhone X innan och den är likvärdig 14 skulle jag säga, så ovärt att köpa den nyaste!

        det handlar om coolhetsfaktorn

      Är du beroende av bra batteritid kan det vara en bra idé att köpa en ny fast äldre modell

    Hatar magkramper önskar jag kunde sälja min mage på Blocket.

      ❤️

      Prova vinted, hyfsat lätt att sälja saker där💪🏼

    Hur ska jag lämna en våldsam man,jag vill inte kontakta myndigheter. Vill bara ta barnet och sticka men har ingenstans ta vägen och hotell är dyrt 🙁

      Kvinnojour.

        Blandar dom in socialtjänsten?

          Ja, för det är de som betalar.

      Med myndighet, menar du kvinnojour också då? Annars är väl det väldigt bra, dom kan hjälpa med massor. Ingen familj du kan be om hjälp? Är det även hans barn?

        Menar socialtjänsten och polisen. Nä, kan ej be någon om hjälp.Ja, hans barn.

      Räkna med att du kan behöva blanda in myndigheter för att inte riskera att bli anmäld för kidnappning osv

        Han kommer aldrig våga anmäla mig 🙂

          Nä men om han vill träffa sitt barn blir socialen inblandad

            Vad är det som gör att du inte vill blanda in socialtjänsten?

      Ring kvinnojouren! De kommer hjälpa dig, även med bostad.

      Var modig! Du har inget att skämmas för.

        Det är såklart jättebra att kontakta kvinnojouren. Men folk skriver alltid det. Det är inte aå det funkar. Man går till soc och ansöker om skyddat boende och det är soc som beviljar det och hjälper en till kvinnojour. Platsen på kvinnojouren betalas av socialtjänsten.

          Du vet om att kvinnojouren har väldigt mycket mer verksamhet än så va? Bland annat hjälplinjer och stödsamtal. Det är helt rätt att kontakta dem som första steg. De kan även hjälpa till med kontakt med socialtjänsten om man behöver ett beslut om skyddat boende.

      Bästa är att ringa kvinnojouren och prata med dom ♥️ Du har ingen familj eller vän?

    Jag har sett så himla många sketcher, skämt, texter, videor osv om att kroppen brakar ihop efter 30. Att folk har ont i knäna, ont i ryggen, får nackspärr av att typ nysa, att man går upp i vikt fast man äter likadant osv osv. Ni fattar.
    Men det måste väl vara överdrivet för komisk effekt, eller typ någon slags trend att skämta om? Jag har inte märkt någon skillnad alls och är precis lika pigg och o-ontig som tidigare. Eller tar folk bara inte hand om sig?

    /förvirrad

      30 är inget. Vänta tills 40+…

        Jag är 35, så inte någon nybliven 30-åring. Frågan var ju egentligen inte i vilken ålder man börjar märka av ”krämpor”, utan mer om andra överdriver.

          Jag har fortfarande inte ont någonstans, ett par år kvar till 40, får väl se när det kommer men känns inte ”normalt” att börja ha ont överallt redan vid 30, även om såklart vissa kan ha det av olika orsaker. Normalt ont överallt känns mer som kanske 70+ eller så jag jag optimistisk nu haha.

            Jag håller med, är man 30 och har ont överallt bör man gå till doktorn.

              Kämpar för att ens få komma till vc! ”Kom när du har bytt jobb”. Får jag komma? Nope. Gå till doktorn är alltså inte så lätt.

            Mina föräldrar är 67 och mår toppen. De säger själva att de märker av att de går lite långsammare och aktivt behöver träna balans för att bibehålla det som finns, men i övrigt friska och pigga. Kryper runt på golvet med barnbarnen, åker pulka, slänger ved, skottar snö, åker vattenrutschbana osv.

          Jag har haft krämpor sen jag var 16, blev värre vid typ 26 års ålder. Gissar att det inte finns nåt bra svar på din fråga.

      Jag tar hand om mig betydligt bättre än vid 23. Dricker inte. Ingen tobak. Tränar 5 dagar i veckan. Rutiner. Får tillräcklig sömn osv. Är 37 och har ändå ont i kroppen. Vid 25 så festade jag varje helg; rökte, sov för lite och åt skräpmat.
      Så jo. Ålder är en viktig faktor.

        Det kan ju också bero på att du festade, rökte och åt skräpmat när du var yngre? Du betalar för gamla synder nu.

          Nej det tror jag ärligt inte. Tror inte att jag har ont i min bäckenbotten och rygg för att jag drack alkohol mellan 20-27. Har levt exemplariskt sunt i 10 år liksom.
          Mer troligt handlar det till exempel om att jag haft två komplicerade graviditeter och förlossningar. Sånt som sliter på bäckenbotten du vet. Du får inte ont i ryggen som 37-åring av att du åt pizza som ung.
          Men snyggt försök. Livstilsfaktorer är verkligen inte allt som spelar in i vilken hälsa man har.

            Då har du ju inte ont för att du är 37?

              Men semantik herregud. Det är väl en del av det som gör att folk hsr mer ont när de blir äldre. Att kroppen varit igenom olika saker. Många kvinnor får barn och det är en oerhörd påfrestning för kroppen.

                Word.
                Denna person vill bara klappa sig själv på axeln för att hen minsann levt exemplariskt och inte ätit pizza eller annat ”farligt”…

      efter 45+ är det bara ett jävla ras

        Positiva klubben.

          Nej men kroppen slits ju. Det kommer vi 8nte ifrån även om det är i dividuellt. Jag är 36 år och har ont i knäna och en paj höft. Ska eventuellt operera snart. Är normal viktig, äter nyttigt och motionerar.

      Tar hand om mig men har ändå ont överallt, är 31. Men jag har jag jobbet att ”tacka” för. Monotont och oergonomiskt utan möjlighet att ens justera. Så nu håller jag på att rehaba min axel som också pajat genom jobbet.

      Jag är 43, märker ingen skillnad. Mer sexlust och piggare!

      Har inte heller märkt av att jag är 33 med några nya krämpor. Men sånt smyger sig väl oftast på, som åldrande gör?

      Åldras och går mot döden gör vi ju, hur mycket vi än tar hand om oss.

      Sen är nog de inidviella skillnaderna mycket stora när man talar om t ex smärta.

      Jag är 33 och har ont precis överallt och är trött i kroppen, men har sen 20års ålder haft industrijobb och mycket tungt arbete hemma med hästar och gård.

      Jag tycker absolut kroppen har blivit värre efter 30. Men jag går inte på gym och har kontorsjobb så det kanske bidrar.

    Hamnar man i modd om man skriver en lång kommentar eller vad händer?

      Ja ibland

        Drygt. När jag försöker skriva igen säger den bara att kommentaren redan finns.

    Prinsessan Kate har fått cancer. Hoppas den brittiska pressen som jagat henne som hyenor mår som de förtjänar nu..

      Kungahusets hantering av allt är också under all kritik.

    Min sambo äger sitt hus utan lån. Allting är betalt.

    Men kräver att eftersom jag bor där så ska jag betala hela underhållet. Elen, sopor, vatten, renoveringar, allt i huset som behövs göras ska jag göra, alla inköp ska jag göra.

    Det känns lite orättvist. Jag får inget om vi separerar eller om det säljs. Men jag ska ändå betala allt.

    Hur hade ni tänkt och argumenterat?

      Allt som i 100%? 50% låter rimligt av det som ni använder tillsammans, som el, sopor och vatten. Renoveringar är lite knepigare. Eftersom du bor i huset bör du såklart bidra, men kanske med en mindre del.

        Instämmer. Allt annat är orimligt. Fy fan.

      Vad är hans argument till att du ska betala allt? Ni är väl ändå två som bor där och då brukar man dela på kostnaderna?🤔 hade aldrig gått med på det där, jag hade kunnat betala hälften som sambo (om ekonomin tillåter) men absolut inte allt!

      Helt orimligt! Vad är en marknadsmässig hyra för den typen av boende? Jag skulle aldrig bo med någon utan att äga en del av boendet på sikt. Vansinnigt ekonomiskt. Men att du betalat allt är helt orimligt. Att han tycker det för liksom att man kanske ska ifrågasätta relationen.

      Näe det känns inte schysst. Min kompis har en lägenhet utan lån och hennes kille betalar bara hälften av underhållsutgifter mm, alltså avgift osv. Bra deal för honom absolut, men ändå det enda rimliga i en relation. Och hon bor ju ändå billigare än ho hade gjort om hon bodde ensam.

      Funderar på din sambos förmåga till empati? Betala absolut inte mer än 50/50, mindre del om du tjänar mindre än honom.

      Hoppsan! Att man delar på el, sopor och vatten, ja, helt ok. Renoveringar, övriga saker som ska göras i huset, nix! Han äger huset, han har fördel av att det är renoverat och i ordning om han vill sälja, du får ingenting.

      Om han har problem med att förstå det, hade jag faktiskt packat väskan. Tänk i en annan situation, där du faktiskt behöver honom och han ska börja med att han inte hjälper till, det kan ju vara allvarliga saker. Kalla till familjemöte och fråga hur han tänker kring framtiden, ert förhållande och vad han vill ha ut av livet öht. Jag skulle aldrig gå med på det, det är så orättvist, så jag får ont i öronen.

        Ja detta!

      Ni kanske kan testa att vara särbos istället, han låter orimlig

    Finns det någon funktion på Swedbank så man kan spara en summa varje dag, att det dras automatiskt? Eller måste man fylla i återkommande sparanden för varje datum? Den sistnämnda funktionen vet jag redan finns.

      Finns för varje månad i alla fall.

        Ja det vet jag ju men jag tror jag hade sparat mer om det gick att spara varje dag.

      Det går ju att ställa in överföringar för ett visst datum varje månad. Kanske går att göra 31 sådana?

        Haha ja jag vet men det känns bara onödigt krångligt😂 då sparar jag nog ett större belopp samma datum än ett mindre varje dag😅

    Varför är jag blockad?

    I den här bloggen får man inte byta nickname. Det är därför man blockeras.

    Hoppas någon svarar sen, på en viktig sak jag tog upp under ett annat namn ikväll.

    God kväll😊

      Jo det får man väl men är det inte då man hamnar i modd för att godkännas som det namnet först, eller hur det nu var? Kanske bara var mailen..? Eller båda🤔

    Jag kräver att ni att ni inte sparar och spårar mina uppgifter på bloggbevakning.

      😂

      Vad för uppgifter? Användarnamn? IP-adress? Du behöver ju inte uppge din mejladress.

      Tack och hej då 👋

    Tittar ni på Hotell romantik? Jag tycker det är rätt ointressant att titta på program där folk ska hitta kärleken men har tittat i brist på annat. Är jag ensam om att tycka att de pratar i klyschor konstant? Det är outhärdligt.

      Jag tittar inte och kommer heller aldrig kolla på den typ av program. Helt ointressant för mig och av det lilla jag sett på trailers osv, så ser det ut som att man får sitta med skämskudde.

    Jag kommer framstå som möjligtvis lite korkad nu men jag behöver hjälp att förstå.

    Jag försöker gå ner i vikt.
    Jag är 168 cm lång och väger 71 kg. Jag tränar 6 dagar i veckan, mycket löpning och cykel.

    Enligt en uträkning jag gjort ska jag äta ca 1400 kalorier per dag för att gå ner ca 0,5kg i veckan.

    Jag följer detta men undrar också hur mycket träningen tillför.

    Om jag till exempel äter lite fler kalorier under helgen men tränar och gör av med ca 700 kalorier på ett träningspass per dag. Kan jag ändå gå ner i vikt?

    Jag fick upp något klipp på TikTok häromdagen där en person var förvånad att hon inte kunde äta några fler kalorier per dag om hon tränade mer den dagen… jag har nämligen också trott/tänkt att det funkar så – kalorier ut och in. Men enligt den här tiktoken var det inte ”samma sorts kalorier”.

    Kan någon hjälpa mig att fatta det här 😂

      Börja umgås med smala människor

      Du tränar inte bort 700 kalorier på ett pass. Problemet många gör när de ska kompensera för ett träningspass är att de överskattar mängden kalorier man har bränt.

      Sluta lyssna på folk på tiktok. Både gällande det här, men också allmänt.

        Okej, vad gör man då av med under träning?
        Ja, vad tror du jag skriver här och frågar om råd?

          Det beror ju så klart på din kropp, hur intensivt passet är, hur länge man kör osv. Räkna lågt. Alltså typ att du kan äta ett extra äpple, eller ett ägg.

          Är du hungrig bör du justera ditt dagliga intag. 1400 funkar absolut inte för alla och det är viktigt att du mår bra under tiden. Det är möjligt att viktnedgången tar lite längre tid när du äter mer, men då blir den troligtvis även mer hållbar i längden.

          Men lyssna inte på mig eller tiktok egentligen. Ta egna beslut och justera efter hand. Kontakta experter om du inte får det att funka.

          Lycka till 🙂

        Men random folk i ett kommentarsfält ska man lyssnar på?😂😂😂

          Nej, det är ju inte heller lämpligt.

        Precis, 700 kalorier på ett pass är nästan omöjligt med vanlig träning. Realistiskt är nog ungefär hälften.

      Min tanke var att det kanske hänger en del kunniga folk här.

      Tänk att träningen egentligen inte är det som gör att du går ner i vikt, utan det handlar nästan helt och hållet om maten. Ät så att du orkar träna, men såklart inte mer än du behöver. Är inte mer efter du har tränat hårt utan håll dig till din plan oavsett.

        Det kan också vara bra att känna efter. Personligen blir jag sviiiiiinhungrig av löpning och simning. Det är alltså inte den typ av träning jag skulle välja om jag ville gå ner i vikt.

        Jag håller med ovanstående, maten är typ 90%. Träning är jättebra av massa andra orsaker, men bidrar inte supermycket till just viktnedgång.

          Med att inte äta mer menar jag att inte tro att det går att frossa i saker bara för att man tränat lite hårdare en dag. Det funkar sällan och blir lätt att det drar iväg med för mycket kalorier.

      Om fokus är att gå ner i vikt är det maten man ska fokusera på, ej tärning.

      Om fokus är att leva ett lång, hälsosamt och gott liv är träning däremot toppen.

    Kan man separera och bo ihop? Det finns i princip ingen kärlek kvar mellan mig och min man. Enda anledningen till att vi inte separerar är i princip att ingen av oss vill ta konsekvenserna av en separation, så som delad vårdnad och kass ekonomi för en av oss.
    Men samtidigt så känns det som att jag sakta försvinner om jag ska fortsätta i denna relationen. Han ger mig noll och ingenting. Jag kämpar och försöker ha trevliga konversationer osv men han är helt ointresserad.

      Skulle säga att det möjligen går ifall skälet är att man bara ser varandra som bästa vänner
      Men för att en sån lösning ska funka kräver nog en bra grund och kommunikation
      Annars riskerar det att leda till konflikter och annan skit och större problem vid en separation än om ni gör det direkt.

      Jag håller med anonym samtidigt som jag vill säga, att det här är ju ditt liv. Vill du verkligen ha det så här? Och som barn till föräldrar som trodde det var en bra idé att hålla ihop, fast de inte passade ihop, det märks för barnen. Jag hoppas du hittar en bättre lösning för dig själv och barnen.

        Risken finns ju också att ni bara skjuter på det jobbiga och att den ”riktiga” separationen i framtiden blir mer infekterad. Tänk konflikter när ni lever som två personer, inte ens vänner, under ett tak, nya partners osv, ibland kan det ju vara bättre att bara dra av plåstret snabbt så att säga.

        Tror som Anonym skriver att det kan funka ett tag om man är just som vänner men som sagt, någon gång vill man ju separera på riktigt och ärligt talat låter det inte som ett alternativ att stå ut under samma tak tills barnen flyttat, eller? Hoppas det ordnar sig för dig, fattar absolut dina tankar och att det är en skrämmande situation med delad vårdnad, nya boenden osv men även om ni nu separerar så tror jag också verkligen parterapi kan vara bra.

    Nog inte svaret du vill ha, men jag hade slutat räkna kalorier bums och kört på vanlig sund mat med mycket grönt, fisk, kött, skaldjur ja vanlig mat helt enkelt, men skippat snabba kolhydrater & färdiglagade rätter med all möjlig skit i & minskat på sötsaker. Om du rör dig såpass mycket kommer du gå ner. Det kanske tar lite tid, men är det som håller i längden. Verkar otroligt jobbigt att hålla på att räkna kalorier resten av livet för att hålla vikten. Vi har dessutom alla olika metabolism och kaloriuträkningar som skall funka för en person, kanske därav inte funkar för någon annan, med samma vikt etc. Tycker dessutom det låter som lite mat (kalorierna du anger) när du tränar 6 dar i veckan..Beror förstås på hur hårt du kör, men blir det för lite mat kommer kroppen brytas ner i stället, dvs det du tränar är i princip helt meningslöst, för du bygger inte upp något av ett underskott i näring.

      Var svar till ”Anna”

      ”Om du rör dig såpass mycket kommer du gå ner.” Nja skulle jag säga. Det går att äta massor av den nyttiga maten du nämner, men blir det FÖR mycket så bidrar det till en viktuppgång. Att räkna kalorier under en period ser jag inget fel i, det kan vara ett sätt att se hur mycket maten innehåller för oftast underskattar vi det.

    Generellt var ju alla tjejtidningar i början av 2000-talet ren dynga, men jag tycker att jag minns att det fanns olika listor på hur mycket man behövde träna för olika efterrätter. Typ spring två timmar för att bränna bort en muffins och sånt. Det är så himla lätt att underskatta mängden kalorier man äter och överskatta det man bränner.

    Nägon som hsr storlek 30 i jeans?
    Vad har du i motsvarande 38,40,42,44 i byxor??

      40-42 beroende på om det är stretch eller stumma byxor.

    Självklart är det så, du har helt rätt, överäter man av all sorts mat så kommer det ju bli status quo eller uppgång. Förutsatte normal konsumtion, så my bad. Tror däremot inte på kaloriräkning eller våg osv. Men är medveten om att en del kanske kan behöva det initialt. Däremot kan man ju inte säga till alla som väger 70 kilo, att ät såhär många kalorier, så kommer du minska i vikt, pga att vi är dels olika byggda, plus olika metabolism, olika i vårt rörelsemönster osv.

      Svar till ”Anonym” 22:33 (kommentarer man svarar på hamnar konstant fel…så tackar för mig ikväll)

    Mvh

    Åhhh fina lilla Selma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.