312 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Och där (efter lunch) började yngsta barnet att spy och har fortsatt i jämn takt ungefär 4-5ggr/timmen. Skiter i påsken. Tackhejjjjjjjjj.

      Har ägghalvorna varit utanför kylskåpet nu igen?!?!

        Nej. Men träffade en kompis igår med barn som sedan sa att det går magsjuka på deras förskola. Hoppas innerligt att vi kan isolera det nu så ingen mer i familjen blir sjuk!

      Fy fan va tråkigt och jobbigt 😫

      Jag vaknade i natt av att min yngsta spydde så våra påskplanter ställs också in 😭🐣

        💔 nä va trist! Jag hoppas att det ger sig snabbt så vi kan göra något på måndag i alla fall.

        Påskplantorna kan inte smittas och spy så det är lungt.

      Förstår dig verkligen! Vi ligger också sjuka med influensa hela familjen. 4 rundan sjukdom i år. 😫 Har jobbat massor sedan julas för att äntligen kunna vara ledig och NJUTA en vecka nu, men nej. Sjukdomen hade andra planer. Så trist!

        Hoppas du får njuta av långledigt till Kristi himmelsfärd istället! Även om det inte är samma sak som påsk såklart så är det ju ändå en 4-dagarsledighet för många.

        Vi har också varit hemma med sjuka barn mycket i år REDAN. Så trist! Krya på oss!

          Och jag vaknade med migrän från helvetet.
          Vilka dåliga tvprogram. Så besviken. Vad håller dom på med. T o m filmkanaler var trista. Hade så velat se en häftig rymdfilm.

            Men skaffa Netflix eller nåt?? Istället för att klaga hela tiden.

            Vem har TV 2024?

              Jättejättejättemånga.

              Jag har 5 och en sjätte över, vill du ha en?

              Vi har tv.

      Åh fy stackare! Här är vi inne på dag 5 av feber och sjuka mängder hosta och snor.. fick precis ragga såna alvedon som smälter i munnen i vår förenings chattgrupp då dottern vägrar hela dosen flytande. Men påskriset är iaf fint 😅

        Exakt så har vi det med 😳😫 Fast dag 7 med feber och hosta som aldrig tar slut 😫😫😫 Men hört många som har det så här, så är säker något som går.

      Känner med dig! Vi har varit magsjuka på påsk varje år sedan 2022. Tredje året i rad nu 🐣🥳

      Min son på 7 år har haft nåt konstigt virus som inte VC eller 1177 förstått sig på. Han har kunnat äta en del saker medans han har kräkts av annat. Han kunde dricka hur mkt vatten som helst utan att det kom upp. Han har kräkts 1 gång om dagen mellan söndag o onsdag. Första kräkfria dagen i torsdags.

      Han har haft feber som pendlat över dagen utan Alvedon i kroppen. Haft noll energi o bara legat på soffan. I onsdags var jag riktigt orolig o hade ett videosamtal med 1177 som kollade hans allmäntillstånd. Det har varit en pärs!

      Både jag o min man jobbar inom skolväsendet o ingen av oss har någonsin varit med om detta, utav alla de sjukdomar man har hört talas om genom åren. Så det blir inget påskfirande här heller då vi inte vill smitta andra med det han haft.

        Nu är jag sent ute här men om inte ett blodsocker har kollats på pojken bör det göras.

          Tänkte exakt samma.

          Vadan detta? Han mår bra nu. Febern är borta o han får behålla mat. Men är nyfiken på varför det ska kollas. Så att man lär sig något nytt ☺️

      2 av 3 barn spytt inom loppet av 1 timme. Glad påsk 😊

    Var tvungen att kika in lite hos Tiingelinn efter att ha läst här på Bloggbevakning. Ser att hon tycker att hennes nicknäme Tiingelinn efter Tingeling passar hennes personlighet. Om man googlar får man upp information om Tingeling.

    ”Tingeling
    Hon är omväxlande hjälpsam och hämndlysten, rent av elak. Hon hjälper folk, men är ofta väldigt svartsjuk på flickor som får uppmärksamhet av Peter Pan, däribland Wendy.

    Hennes temperament förklaras av att hon är så liten att hon bara kan hålla en känsla i sig i taget.”

    Inget jag skulle vilja förknippas med. Skulle du?

      Hon är speciell minst sagt. Klarar inte av att se henne med pappapappadotter 🥴

        Jag blir lite ledsen när jag ser att de umgås, jag trodde att de papporna inte hade samma synsätt gällande människor med psykisk ohälsa som hon har enligt inlägget jag sett här inne.

        Tycker båda kontona är problematiska minst sagt då både Pappappadotter och Tiingelinn livnär sig till fullo enbart på att sälja sina barns integritet. Ingen av dessa tre föräldrar har något annat jobb utan att posta bilder på barnen och använda dem som levande reklampelare är så de försörjer sig. Framförallt sorgligt är det att Pappappadotters döttrar har en bakgrundshistoria de fått delat flera gånger inför hundratusen följare flera gånger utan att de fått välja själva när – eller ens OM – de vill dela den med tusentals främlingar på nätet. De inte fått äga sin egen historia. Barnens integritet spelar ingen roll överhuvudtaget så länge man kan tjäna pengar på dem. Fattar inte varför de inte får mer kritik…..

      Jag tror hon blandar ihop personlighet med utseende.

    Hej,

    Jag har två hudvårdsfrågor till er som har koll.

    BHA 2% Liquid Paula’s Choice – Hur använder man den i rutinen? Om man har vanlig fuktgivande toner, skippar man den och går direkt till PC på en bomullspad innan serum och kräm? Använder man det varje morgon/kväll? Varje dag?

    Sedan angående retinol. Det är en djungel för mig. Ska man ha starkare retinoler i koncentrat i sin rutin? Eller ”räcker” det att ha typ nattkrämer med retinol i? Jag har tidigare haft Verso nattkräm med retinol i och tyckte att den var bra. Just nu har jag retinolserumet på burk från Skincitys eget märke. Eller ska man istället gå över till starkare grejer? Vad rekommenderar ni?

      Läste som har troll. 🤣

        Och jag läste hundvårdfrågor 😩 reagerade inte på misstaget förrän jag kom till delen om att använda Paulas Choice BHA i hundens rutin.

      Jag använder BHA:n från Paulas Choice varje kväll. Aldrig på morgonen då jag uppfattat att den gör en känsligare mot sol. Använder inte toner så vet inte vilken ordning du ska ta, men jag tar BHA:n som första steg efter tvätt. Tar den direkt på händerna och klappar in så sugs det inte upp av padden.

      Älskar BHA:n och märker på vara någon vecka om jag är utan den.

        Du kan använda bha dagtid. De gör inte huden fotosensitiv.

      Du ska bara använda den på kvällen och inte nödvändigtvis varje kväll. Börja med 2 kvällar i veckan och se hur huden reagerar. Du bör ha den som steg 1 efter att ha tvättat ansiktet. Om du har en fuktgivande toner ska du ha fukttonern efter PC. Sedan kan du fortsätta med serum och fuktkräm (eller bara fuktkräm). Viktigt att du följer upp med fukt efter PC.
      Ps: jag brukar inte köra PC med bomullspads utan häller ut lite direkt i handen och klappar på ansiktet. Samma med fukttoner. Hälla på bomullspads är mest slöseri på produkt tycker jag 🙂

      Du kan ha BHA’n innan toner, klappa in toner när BHA’n gått in i huden. Om du vill. Det går fint att ha dagtid om du har spf över. Så hög som möjligt och är du i solen ska den återappliceras. Använder du serum med c-vitamin så boostar BHA effekten om du har det i en toner eller ansiktstvätt innan. Och c-vitamin kan boosta solskyddet. Det är en fin morgon-trio.
      Ang retinol, du måste ingenting. Det är ju vad DU får för resultat som räknas.
      Är du nöjd, kör på. Vill du ha andra resultat, byt! Så enkelt är det. Avene har superprodukter med retinal, som är enklare för huden att ta upp (enkelt förklarat). Deras night peeling creme ger fin effekt på lätta rynkor, mindre solskador, lätt acne/små ärr. Svår att få tag på dock, vet inte om den utgått. De har en nattkräm i cleanance-serien som ska ha samma % retinal, men den har jag inte testat själv.
      Det spelar ju ingen roll om den aktiva ingrediensen kommer i ett serum eller en kräm, däremot har ju ofta serum högre procent aktiva ingredienser. Men inte alltid.

        Bha gör inte huden solkänslig så inget krav att ha spf. Men det bör man ju ha ändå av andra anledningar 😊

      Jag är ingen expert men personligen kör jag min retinol och den paulas choice (peeling) på olika dagar aldrig i samma veva, då de känns så himla starkt för huden annars, men så kanske du också tänker <3 kör paulas direkt efter jag tvättat ansiktet klappar in den med händerna bara före hudkräm

      Jag kör paulas choice i 4 steg: rengöring, toner, bha och sen kräm, var den ordningen jag läste mig till när jag köpte första gången så har hållit mig till den men går säkert bra att byta steg 2 och 3

      Jag använder Medik8 Crystal Retinal 10.

    Stevie Nicks ♥️

      Jisses trodde hon hade dött eller något men antar att du bara gillar henne 🙂

        Samma här! Satte hjärtat i halsgropen där en stund! Älskar henne!

          Jag med. Började leta på nyhetssajter.

        Oj haha tänkte inte på att det kan tolkas så. Men nej då, hon lever och frodas.

        Känner mig lite ensam om att tycka hon är helt otrolig. Har haft henne som favorit i typ 15 år men knappt någon runt omkring mig vet nog vem hon är 🤷

          Du har säkert redan lyssnat, men kan tipsa om P3’s Musikdokumentär om henne, från juni 2022. Riktigt bra! 🙂

      Också ett fan! Älskat henne och Fleetwood Mac sedan jag var barn. Känns som att fler och fler ändå gillar dem nu. De spelade Everywhere på H&M häromdagen och hörde några tjejer i 14-15 års åldern utbrista ”fy fan vilken bra låt, vem är det?”. Kände mig glad och nästan lite stolt över att deras musik håller än!

        Åh vad härligt! Mina barn 3 och 6 år sjunger med till Fleetwood Mac och Stevie Nicks och har sina egna favoritlåtar

          Härligt! Kan tipsa om The Adventures, lite samma feeling som Fleetwood Mac och ett band jag också älskade när jag var i samma ålder som dina barn.

            Haim!

    Asså Lds story (som kanske försvinner snart pga gått 24h)…. är hennes barn på riktigt utklädd till en bdsm-hitler-kanin istället för påskkärring?!

      Hahahahah

      Japp ser så ut. Tycker någon mer än hon (och barnen själva) att det är roligt tro?

        Roligt när man ser det på bild. Men roligt som att gå på en påskmiddag eller gå runt så nej det är antagligen bara dem som tycker

        De verkar ju ha detta som nån slags tradition så gissar att de blivit bemötta positivt av omgivningen dvs de som de tigger godis av?

      Jag undrar varför halvvuxna barn går och tigger godis. Och det är inte ett dugg roligt med deras utstyrslar. Hela LD har blivit så sorglig.

        Barnen kanske har roligt? Är inte det huvudsaken? Tycker de verkar vara ganska obrydda om vad andra tycker, ser ut som att LD gjort ett bra jobb med andra ord.

    Ännu en storhelg ensam. Har ingen familj och inga vänner kvar pga min sviktande hälsa.

      Fan va tufft 😔 men ingen familj pga hälsan låter ju jättetragiskt. Bor de långt bort eller har något annat hänt

      Samma här. Är helt ensam.

      Vad har du för hälsoproblem?

      Åh vad jag känner för dig ❤️ Jag hsr 8ckd0 hälsoproblem och det påverkar ens umgänge så mycket.

      Jag är också helt ensam. Men jag trivs jättemycket med det. Har lagat mig en liten påskbuffe och köpt godis.
      Hoppas du får det bra trots allt ❤️.

    Hur mycket pengar har ni kvar att konsumera för varje månad när allt annat är betalt, inklusive mat?
    Tänker främst på er som har bolån, men alla får såklart svara

      Jag har en bostadsrätt i huvudstaden med lån på 2,7 MSEK (ensam låntagare). Efter att jag betalt mat, nöjen, ränta, hyra, gymkort, amorterat samt lagt undan till sparande har jag runt 12 000 kvar att göra ”vad jag vill med” i månaden.

      Jag tycker själv att jag är väldigt privilegierad.

      Minst 10 000 om jag vill, men väljer att spara det mesta av detta.

        Samma här, får ut 33k ish. Sparar 7000 och har ca 5000 att ”leka” för

      Runt 10-12 tusen, har bolån men låste räntan 2020 när den var som lägst.

        Hur länge?

      Tyvärr rätt lite, varit mellan 8 – 10 tusen senaste halvåret, detta pga den där jävla inflationen😡😡 räntorna o matpriserna är ju helt sjuka.

        8-10 tusen är rätt mycket att ha kvar när allt annat är betalt…

          Inte alls med tanke på hur dyrt mat är? Sen tillkommer hygien som blöjor, tvål mm

          O ursäkta men det vore så jävla trevligt att kunna göra annat också

            Men ts skrev att man skulle skriva vad man hade kvar efter att även maten är betald. Därför tyckte folk att 8-10 tusen är mycket att ha kvar. Men då menade du innan maten är betald alltså 😊

      Runt 7000 (sparande ingår i den summanom). Får ut ca 23000, 14000 går till gemensamma konton: räkningar, lån och mat. 😊

      Runt 14 000.

      Ett par hundra… är sjukskriven och får 11 400 i sjukpenning. Det blir en del linssoppa men det går faktiskt (bor i liten hyresrätt).

        Samma här. Går typ exakt runt varje månad. Inget sparande och inte en spänn över i slutet av månaden.

      Får ut ca 38-42k efter skatt. Ungefär 25k går till gemensamt konto för räkningar, lån, mat och kostnader för vårt barn. 2,5k till egna räkningar (CSN-lån, mobil, facket). Sparar ca 8k/mån, har kvar ca 5k på kontot till ”fickpengar”.

      Efter en sjukt hög boendekostnad (rörlig ränta samt BRF som höjt hyran), räkningar, sparande och pengar undansatt till mat så har vi mellan 16.000-20.000 kvar..

      Har inte koll på exakt summa för övriga kostnader då vi blandar mat och allt annat i ett. Så vissa månader blir det mer/dyrare mat och vissa månader behövs annat

      Men totalt cirka 10k för mat och annat.

      Bor med sambo, så vi delar på mat, hyra. När allt är betalt har jag cirka 20.000 kvar. Sparar 15 och spenderar de övriga 5 på nöje, bensin osv. Bor i hyresrätt i en småstad.

      Efter räkningar och mat? Runt 1000 kronor om jag har tur.

    Att nicci lämnar sin 3 månaders över hela helgen för att åka och festa? Har inte ens lämnat min tvååring så länge..

      Men hennes mormor är en tryyyyygghet förstår du. Barnet har sååååå många som älskar det och det finns inget (!) barn som har det bättre och är mer älskat enligt dem.

      Det spelar väll ingen roll om du har gjort det eller inte?
      Barn mår inte dåligt av att vara med någon annan än sin mamma några dagar.

        Fast det finns väl ganska mycket som säger att en bebis som är tre månader gammal har behov av sin mamma? Det är ju ganska stor skillnad på ett barn och ett spädbarn.

          Nej jag tycker inte de. En tre månaders bebis behöver mat och närhet. Det är inte bara mamman som kan ge det. Vad är det som säger att bebisen behöver endast sin mamma?
          Har man möjlighet att ha andra anknytningspersoner är det bra. Nicci är dessutom ensamstående. Man kan behöva ett break för att ladda om.

            Och åka till Danmark och festa haha. Skulle inte räkna henne som ensamstående när hon bor hos sin mamma och mamman tar hand om barnet när Nicci går ut på krogen typ varje vecka

            Jag tycker inte en break som innefattar en resa till ett annat land är rimligt när man har en så liten bebis. Fattar att man kan behöva egentid och paus men så länge och så långt ifrån en så liten bebis? Nej, orimligt.

              Fast nu bot hon ju med sin mamma så hennes bebis har antagligen även henne som primär anknytningsperson. Bara för att du inte skulle göra det gör det ju inte fel..

            Hon har ju break var och varannan dag

        Jag är helt med på att det är bra med egen tid och att barnet har andra tryggheter. Men om du går isär när bebisen är så liten så är rekommendationerna att bebisen är med sin mamma 90% av tiden. Pappan eller den andra vårdnadshavaren ska alltså bara ha några timmar pga anknytningen och tryggheten som är väldigt mycket mot mamman i den åldern. Sen kan man öka med en natt.

          Fast bebisen bor med sin mormor och är antagligen en primär anknytningsperson. Så inte konstigare än att en pappa åker iväg en helg.

            Så mormor är primär anknytningsperson och Nicci är nummer två..? För i den åldern är det en person, oftast mamman, som är primär.

            I senare ålder blir det fler

              Nej det normala är att både mamma och pappa är primäranknytningsperson. I detta fallet är det troligen mamma och mormor.

        Nä men jämt?

      Hur hade du tänkt att hon annars skulle kunna hitta en ny baby daddy?

      Sorry missade att du var Normen

      Om du inte varit ifrån din tvååring i en helg någonsin så betyder det antingen att du inte har någon annan i din närhet som också är anknytningsperson till din tvååring, eller att du inte vill vara ifrån din tvååring en helg.

      Vad det däremot inte betyder är att det skulle vara fel om någon annan är ifrån sin tvååring en helg. Eller ettåring. Eller vad det nu kan vara.

        Håller helt med dig och egentligen tycker jag att alla gör som de själva vill, samtidigt kan jag tycka att det är lite skillnad på 1-2 åring och en 3 månaders. Men bara för att jag inte velat åka bort när mina barn var så små så betyder det ju inte att hon gör fel.

        Hur löser hon ens att ta sig ut?
        jag är mest imponerad av att hon antagligen typ precis hunnit gå på efterkontroll men ändå hunnit hitta en snygg kille och börjat dejta och ser supersnygg ut 😂 vid tre månader gick jag gick runt i pyjamas, morgonrock, tofs mitt på huvudet och mjölk som sprutade åt alla håll och så mycket hormoner att jag grät och skrattade om vartannat 😅

          Hahaha samma här 😂 började precis må bra igen efter att ha haft ont och mått dåligt

          och i många länder går mammorna tillbaka till jobbet kring den tiden och behöver lämna barnen på ”dagis” eller till nanny hela dagarna. Det är så olika det där..

            Och det är helt sinnessjukt egentligen

              Håller med. Riktigt sinnessjukt och så tragiskt

              Och så undrar vi varför barnens psykiska mående blir sämre och sämre

                Vi har ju relativt sett hög grad av psykisk ohälsa bland barn och ungdomar jämfört med många andra länder. Så skulle inte säga att vi är så himla bra i hur vi gör saker som föräldrar.

                  Nej vi gör nog inte rätt kring allt heller. Men tror även vi är bra på att prata om det i Sverige jämfört med andra länder & då upptäcks de fler.

      Jag är tudelad till detta. Jag själv gick igenom en hastig separation när jag var ny mamma och fick höra att många ansåg att jag gick ut mycket (1-2 gånger i månaden). Men annars satt jag själv varje dag med min bebis med en ganska ointresserad pappa och behövde väl få komma ut och vara lite vuxen och få skratta lite igen. Det är ensamt att själv dra stora lasset om det inte var det som var tanken från början. Jag kan fatta att man kan behöva en break, även om jag personligen kanske inte hade åkt bort en hel helg när min var så liten.

      Låt pappan träffa sitt barn, jisses. Smart person som lämnar sitt barn till mormor, men inte låter pappan träffa barnet. Stabilt!

        Beror ju helt på vad han har gjort mot henne, Inget har väl egentligen kommit fram ännu? Men fullt rimligt att hon inte lämnar till honom om ryktena stämmer.

          Annat än att anmälan är nedlagd? Hennes beteende känns snarare som ett omoget försök att till varje pris ta ut sin ilska mot honom över dottern.

        Pappan har inte visat något intresse av att se sitt barn. Är väl inte hennes jobb att se till det?

          Please

      Jag som själv har en fyra månaders bebis kan inte förstå hur man lämnat barnet med mormor i två nätter. Men sen har jag också en närvarande partner som jag bor med, som tar vissa nätter, jag kan duscha själv, gå och handla osv. Jag var själv en långhelg och trodde på riktigt att jag skulle dö. Så ja, jag kan inte förstå hur man lämnar ett sånt litet barn men jag kan inte heller förstå hur ensamstående mammor klarar sig överhuvudtaget.

        Hon bor ju hos sin mamma och dennes partner så hon är inte ”ensamstående” i den bemärkelsen

    Vid bostadsköp, är det nåt särskilt man ska titta efter? Tänkte inte i lägenheten just men annat som är bra att veta. Något ni önskar ni visste innan ni köpte?

      Om man tror att relationen håller närmsta tiden. Separation och bodelning är inte kul efter några månader 🫠

        Tror inte detta var frågan…

      Föreningens ekonomi, är den dålig så kan det bli ordentliga avgiftshöjningar.
      Att föreningen har en underhållsplan är också väldigt viktigt.

      Läget vad gäller ljus, i vilket väderstreck alltså. Också bra att besöka vid olika tidpunkter, dvs kanske upplevs som lugnt en söndag på visningen men värre under veckodagarna.

        Jag ställde inte frågan, men kan du hjälpa mig att förstå det med de olika väderstreck? Vad vill man helst ha? 😊 Vad är bra/dåligt? Helt ny på sånt, men vill gärna veta!

          Om lägenheten vetter mot söder så är det sol hela dagen. Kan vara bra för den som vill ha det, men kan också bli väldigt varmt. Mot norr, tvärtom. Mörkt och ingen direkt sol.

          Enbart norr går ju bort för de flesta, är ju inte så pass varmt så länge att det är ett problem men självklart, gillar man att det är lite mörkare så kör på. Men tänk lite hur rummen ligger och hur just du kommer använda lägenheten. Om balkong – vill du ta en kaffe i solen på morgonen (öster) eller sitta där på eftermiddagen och kvällen (väster)? Vill du vakna av morgonsol i öster eller hellre ha mörkt på morgonen? Sen är ju allt en kompromiss men kan göra stor skillnad, speciellt om det är en mindre lägenhet med fönster åt bara ett eller två håll.

          Vill du ha kvällssol eller morgonsol i sovrummet tex. Kan bli svinvarmt att ha kvällssol

            Tack för alla svar! Jag föredrar morgonsol i sovrummet och kvällssol på motsatt sida av huset. I mitt fall är det alltså ett hus och inte lägenhet.

            Men hur kollar man sånt? Ska jag starta ”kompass” appen i min telefon på visningen?

            Kan man se det via tex Google Maps?

            Ursäkta mina dumma frågor. 😊

              Ja du kan använda kompassappen för att se det. Solen går ju upp i öst och ner i väst så du märker när du är på visning också lite hur solen är mot fönstren vid just den tidpunkten

              Man kan fråga mäklaren, de brukar ha koll 🙂

              Det finns en app (säkert flera) som visar ”solläge” för olika adresser/hus. Har inte själv eller vet namn men en kompis gick slaviskt efter den när de letade hus och hade typ 3 adresser de kunde tänka sig pga solläget.

                Man ska köpa en bostad för miljoner men förstår inte att solen går upp i öster? Är det samma personer som gråter ut i Aftonbladet sen.. ”jag känner mej så lurad, min lägenhet är mörk och kall men ingen sa nåt”.

      Beroende på hur ditt liv ser ut så kan de vara bra att kolla lekplatser i området, förskolor/skolor, hiss för eventuell barnvagn, busshållplats/kollektivtrafiken. Vi köpte en lägenhet där bussen gick rätt sällan pga sista delen av en rutt så ibland vände den längre ner innan vårt område

      För mig är det viktigt med parkeringar (föredrar garage), och eftersom vi har el-bil måste de ha elladdare, annars går de bort.

      Husbolagets framtidsplan, har de stora renoveringar på kommande, bolagets ekonomi över lag..

      Jag kommer kolla upp grannarna nästa gång. Har en skrikande 18-åring ovanför mig & en 21-årig festprisse i lägenheten under. Nu ligger jag vaken med öronproppar & hör ändå musik & skrik kl 03.30. Båda bor hemma men mamman under är inte hemma så mkt så det gejmas & festas på. Så, inga tonåriga brölisar till grannar nästa gång.

      Kolla detaljplan för byggen i området runt omkring. Vi köpte lägenhet för lite mer än tre år sedan och ungefär en månad efter att vi flyttade in började de riva hus på tomten mitt emot. I tre års tid har vi bott granne med en byggarbetsplats med allt vad det innebär. Pålning, schaktning, bygglampor som lyser upp så det är ljust som mitt på dagen fast mitt i natten. Lastbilar och kranbilar, det sågas i betong, det skakar i hela huset ibland. Det har varit en jävla mardröm. Sommaren 2025 är de klara.

    Om ni gör två knäckemackor med ost och skinka på, lägger ni då osten underst på ena mackan och skinkan underst på andra? För så gör jag, för variation! Eller gör ni likadant på båda?

      Ost först, sedan kallskuret

        Det var inte frågan

          Ja precis

          Jo?

            Nej. Frågan var om ni gör likadant eller inte på de 2 mackorna. Inte vad som kommer först ost eller skinkan

              Eller så menade personen att det finns ett rätt sätt att göra det på, oavsett om det gäller en eller tiotusen knäckemackor.

      Samma på båda men gillar din stil 👌🏼

      Nej, jag lägger snarare skinka på halva knäckebrödet och ost på halva men det är viktigt att osten ligger lite över skinkan.

        Likadant på båda alltså.

      Lägger skinkan underst sen osten o samma på bägge.

        Jag gillar inte skinka

      Alltid samma om jag kör skinka/ost. Vill jag ha variation så kör jag inte exakt samma pålägg

    Har sån jävla ångest. Helger är jobbiga som fan.

      Varför är helger jobbiga? ❤️
      Har du några knep för att lätta på ångesten som kanske kan hjälpa eller det finns inte? Hoppas du mår bättre snart❤️

      Varför?

      Jag med. Så tacksam för oxascand ❤️🙏

    Alltså hur tolkar ni stilen mob wife? Jag tänker att det ändå ska se ut som det är någon slags klass bakom fast tänk inte ”medfött” utan köpt, typ fru till maffia. Finns en influencer som bla lagt upp en bild med caption mob wife och som verkar försöka anamma detta, men jag tycker bara hon klär sig som en prostituerad…

      Vem?

        Paula, men det var väl en maskerad?

        Nicci

    Någon annan som tänker på att elsabratt ska ut och resa i helgen trots att hon är sjuk och att hennes symtom som hon nämner bla tappat smak och lukt låter precis som covid :/

      Finns inga restriktioner kring Covid längre.

        Fett osoft att smitta massa andra

        Nej men om folk fortsätter att strunta i sunt förnuft blir det pandemi och nedstängning snart igen 😍

          När var det ens nedstängning i Sverige?😂😂😂 Mvh en som bodde i Norge under Corona

        Nej men sunt förnuft

        Nej, det märker man om inte annat nu vid påsk, när folk gräver i affärernas lösgodisburkar med bara händerna. Man trodde i sin enfald att folk lärt sig ett och annat om smittspridning under pandemin, men nejdå.

          Det man lärt sig är väl att det är omöjligt att helt undvika smittspridning? Och att det kostar väldigt mycket att försöka, och de som klarat sig utan större bekymmer dvs får vanliga förkylningar då och då som går över, ja, det är helt enkelt inte värt det att vara överdrivet försiktig eftersom det räcker med att sitta bredvid någon sjuk person så kanske man råkar smittas ändå. Man får leva med det helt enkelt.

            Japp och att isolera oss har gjort att många är väldigt sjuka nu efteråt och ännu oftare än innan.

            Alla föräldrar till Corona-bebisar som inte träffade någon osv vabbar extremt mycket nu

            Fast man ska ju inte gå ut och röra sig i samhället eller på jobbet tex med förkylning heller, då kan man ju smitta andra och de måste va hemma osv. Egoistiskt.

            Fast att man inte HELT kan undvika en risk betyder ju inte att det är smart att strunta i att försöka minska risken. Så otroligt puckat.

            Många som inte är i riskgrupp får för övrigt långvariga hälsoproblem av covid. Covid påverkar ens immunförsvar negativt + kan leda till hjärnskador. Men de som inte bryr sig har ju inte så mkt intelligens till att börja med så kanske ingen big loss. Jobbigt för oss andra att bli utsatta för er dock.

      Vem har sagt att hon har covid? Jag har varit förkyld från och till hela vintern, men måste fortfarande gå till jobbet, handla på affären osv.
      Hon verkar inte ha någon feber, ingen annan i familjen har samma symptom som henne. Varför skulle hon inte kunna resa då?

        Är man sjuk ska man väl va hemma…

        Vet du att det du haft inte är covid?

      Av alla grejer man kan kritisera henne för är detta är verkligen inte det som är mest problematiskt med henne. Exponeringen av hennes barn, hur emotionellt instabil hon verkar vara och att de tänker skaffa ett tredje barn – då kan vi snacka!

        Eller hur. Är chockerad över hur grovt hon hänger ut sina söner. Vi vet allt om deras magsjuka och ena sonens blöjor och allt. Känns så skavigt och oskönt att se så jag har avföljt

          Nej alltså det är så sjukt och äckligt. Har också avföljt för ett tag sedan. Går in i bland och kollar av nyfikenhet men kommer aldrig mer följa henne.

        Håller med. Cornelia måste ha en ängels tålamod upphöjt till 1000 för att stå ut med att leva med denna neurotiska dramaqueen.

          Ja man undrar om hon ens skulle klara av att ha ett riktigt jobb? Och hur ska de ha plats, tålamod och ork för ett TREDJE barn?!

            Jag förstår faktiskt inte. De lever litet – ja. Men i övrigt? Vad är det som gör att just de inte skulle ha ork och tålamod (undrar seriöst alltså)?

              För att de knappt orkar med de barn de har redan, eller det är det intrycket man får. Cornelia pluggar konstant, på plats och inte distans, och Elsa är hemma och jobbar med instagram. Elsa tar därför all vab t.ex. Känns bara som att det enda hon gör är att klaga över hur jobbigt det är med barnen, hur jobbigt det är att Cornelia pluggar osv osv

    Dricks!
    Om en väljer att dricksa en summa vid kortbetalning: vart går dricksen? Får personalen som jobbat det passet dela på all dricks eller går dricksen till den personal som serverat det dricksande bordet? Eller fördelas all dricks på all personal typ varje månad?

      Finns det ingen rutin kring det? När jag jobbade på restaurang delade alla lika på all dricks. Det tyckte jag var orättvist för det var dels några som absolut varje månad jobbade många fler timmar och dagar än andra dels skötte sitt jobb bättre.

      Dricks är så fånigt. De får ju skälig lön. Totalt onödigt.

        Egentligen ja och ändå så lämnar jag dricks varje gång..

      Min sambo driver en restaurang, på den delas det på all personal som jobbat den dagen (inkl kökspersonal). Jämnt fördelat efter antal timmar som jobbats.

    Jag köpte inte hem något påskgodis, eller något annat gott.
    Ångrar det nu när jag ligger i soffan och glor på tv 😭😂

      Häng på låset till mataffären imorgon!🤭

        Får nog göra det😂

      Har ingenting gott hemma heller. Eller jo.. har jordnötter men jag har tröttnat på det.
      och så har jag fryst mango och grädde i och för sig. 🙂 Men inget ”godis”.
      Just nu äter jag broccollisoppa. 🙂

        Broccoli soppa, så gott 😋 Blir sugen.

        Broccolisoppa lät gott, aldrig ätit.
        Brukar du äta fryst mango och vispad grädde, eller vad gör du?:)

          Ja, ibland vispar jag grädden, ibland häller jag bara den som den är…värmen mangon.. Så att den inte är fryst längre.
          Brukar äta med kanel och ibland havregryn också.. 🙂

      Du kan köpa i morgon. Jag ska det men vet inte vad? Kom med förslag.

        Anthon berg marsipanägg och mandelägg. Fy helvete vad gott. Och sen lite lindt choklad, en hare eller ngt.

        Lindt ägg ❤️

      Du får gå påskkärring hos grannarna

        Nä jag ska åka till blåkulla!

      Alltså det är ju jätteenkelt att göra eget godis,t.ex dajm,chokladbollar,el kladdkaka,tar typ 10 min…

    December 🎄

    Nån eminent lista till helgen eller vad händer?

      Typ träffa kungen?

      Finns mycket jag skulle behöva göra men tror jag har gett upp🙃

    Jag har jobbat på hotell, och där gick dricksen går till all personal. Men jag har för mig att det var olika fördelningar, tex så att de som faktiskt jobbar kväll och serverar dem får en större andel än de som jobbar inom frukosten, vaktmästare och städ etc.

      Detta skulle vara ett svar till den som undrade om dricks.

    Den stora frågan! Är Bockarna bruse likformiga?

      Nej det är de inte nödvändigtvis. Men jag är så jävla trött på de där bockasen. Det är timmar av bockarna bruse dagligen för min snart 3-åring. Sjunga, lyssna saga, läsa bok, titta på bockarna på Youtube, leka med getter och troll, rollek där man då antingen tvingas va troll eller bock.
      Har sett cirka 40 olika versioner på olika språk på Youtube. Bockarna är ibland likformiga men ofta inte.

        Bockasen 😂😂😂😂

        Jag brukar alltid få vara troll, hade gärna varit mellanbocken någon gång, känns som att han borde få ta lite mer plats i sagan.

          Hade också hellre varit mellanbock. Så trött på att bli stångad av stora bocken.

            😂

    Stukade foten rejält igår så är kryckbunden i två dagar (hade planerat att åka skidor i helgen ) Någon mer som fått ändra sinna påskplaner hastigt .

    Nån som tittar på Masked Singer?

      Yes!

      Jaaa! Ovanligt underhållande idag. Schyffert får gärna stanna i juryn haha

        Ja, det känns som det behövs lite nytt blod i panelen. Piggade verkligen upp.

          Ja man undrar ju varför juryn inte ändras överhuvudtaget under dessa 4 år

            Håller med, det vore roligare och bättre tv om juryn byttes ut lite då och då.
            Det blir trist som tittare att se och höra liknande saker hela tiden.
            Tänker även på yngre tittare, de måste tycka att de flesta i juryn är så gamla!
            Jag tittar ej på programmet, av olika anledningar

      Får snällt vänta till imorgon så barnen kan kolla med haha. Dem somnar mitt i annars och så måste vi ändå se om de 😂

        Samma här 😅

    Någon som har testat PRX T33 behandling? Märkte ni någon skillnad?

    Lyssna på detta! https://youtu.be/pOh88x0C2Ng?si=Hd7kUGK37asxttxS
    Lulu Carter.

      Mycket om detta i usa nu med. Framkommit mycket nyligen om vaccinen.

    Så jävla upprörd över gäng våldtäkts beskrivningen på flickan i tältet! Att en vuxen man med egna döttrar kan sitta och fnissa över att flickans pappa bröt armen på en av pojkarna när han kom och räddade tjejen!!!
    (Han berättar fnissande att flera av killarna fick tjata på tjejen för att hon skulle gå med på att ha sex med dem)

    Hade jag varit pappan hade flera saker än armar brutits

      Det fanns 100% inte samtycke

      Ja alltså den historien är så jävla vidrig och att han själv inte fattar det som vuxen är helt sjukt

        Kan ju hoppas att han och fler verkligen har fattat nu att det inte är lämpligt att försöka göra övergrepp till någon slags rolig anekdot. Blir så trött på diskussionerna om vem som begick övergrepp på vem i historien, det spelar fan ingen roll. Det var ingen gullig och rolig liten historia utan bara smaklöst och äckligt att sitta och skratta åt.

      VAD handlar det här om????

        Dogge d

      Du får nog läsa igen. Det var inte så han berättade.

        Läsa, är väl bara att se hela intervjun. Det var precis så. Den ändrade han historien när han fick kritik.

    Jag skulle vilja börja lyssna mer på country, har ni nå tips på bra artister att börja med?

      Zach Bryan
      Chris Stapleton
      Caamp
      Jordan Davis
      Lynyrd Skynyrd
      Langhorne Slim

      ”Bro country”😅

      Morgan Wallen o Luke Combs

      Waylon Jennings och George Jones.

      Home Free
      Vince Gill
      Sarah Gayle Meech
      Lindi Ortega
      Fath Hill
      Little Big Town
      Tanya Tucker
      Reba McEntire
      Willie Nelson
      Broks & Dunn
      Kacey Musgraves
      Josh Turner
      Brad Paisley

      Nu har du lite att bita i och när du väl börjat lyssna, kommer du att hitta fler underbaringar.

      Med reservation för att namnen kan vara felstavade: 😊
      Del McCoury
      Dwight Yokam
      Allison Krauss
      Soundtracket till ”O brother where art thou”

      Tipsar om några av mina favorit-country-låtar! Utan innebördes ordning:

      Do I – Luke Bryan
      Whiskey Lullaby – Alison Krauss, Brad Paisley
      Remind Me – Brad Paisley, Carrie Underwood
      You’ll Think of Me – Keith Urban
      We Danced – Brad Paisley
      There Goes My Life – Kenny Chesney
      Gettin’ You Home – Chris Young
      It’s Your Love – Tim McGraw, Faith Hill
      A Little More Country Than That – Easton Corbin
      Rain Is A Good Thing – Luke Bryan
      Dirt Road Anthem – Jason Aldean
      Tennessee Whiskey – Chris Stapleton
      Blown Away – Carrie Underwood
      Before He Cheats – Carrie Underwood

      Och två nya favoriter som är jättepopulära nu:
      We Ride – Bryan Martin
      I Remember Everything – Zach Bryan, Kacey Musgraves

      Dolly. Helt fantastisk musik och fantastisk människa 🦋

      Beyoncé

      Dolly Parton
      Chris Stapleton
      The Judds
      Reba McEntire
      Josh Turner
      Zach Bryan
      Trisha Yearwood
      Lainey Wilson
      Carrie Underwood
      Rascal Flatts
      Tennessee Tears

      Härlig blandning av klassisk och nyare country 😊

    Någon som har en så bra ”kopia” som möjligt på caias läppbalsam bryce lip tint? Vill egentligen ha exakt den men den var limited för alla hjärtans dag och nu slutsåld. Har den inte själv heller så kan inte ta med till butik och jämföra med andra.

    Jag erkänner, jag kollar inte bloggen särskilt regelbundet och självfallet har jag missat väldigt mycket. Jag har dock sett en hel del namn på företag som tillhör olika sociala medier-profiler och i ärlighetens namn har jag inte koll på många av dem, men har Niut kommit upp här på bloggen?

    Någon här som följer/känner till influencerna Tomas & Malin? De har en instagram och en youtubekanal. De är 30+ och gör en massa content med och för småbarn. Följde dem först för att jag tyckte de hade roligt content när de höll på med typ dyk-stunts och grejer men nu är det nästan enbart barn på kanalen och en massa typ ”häng med X när hon får köpa vad hon vill i en leksaksaffär”.

    Är inte detta lite wierd? Det är liksom inte deras barn och när barnen blir äldre så verkar de byta ut mot typ småsyskon osv istället.

    Har lisa Jönsson börjat med ozempic eller hur är det möjligt att hon halverats i storlek på någon månad?

      Det tror jag garanterat! Tråkigt att man inte kan stå för det tycker jag.

        Måste man offentligt redogöra för vilka mediciner man tar eller ej?

      Hon skrev ju att hon har tagit läkarhjälp och fått dietist råd samt börjat träna. Jag har tänkt på att de har ätit vettigare mat sen en tid tillbaka (innan hon skrev det om läkaren). När hon skrev om dietisten så tänkte jag tillbaka lite på att hon inte har visat sin kropp på samma sätt. Så det behöver ju inte vara ozempic

      Kan vara Viktväktarna eller något också.

      Hon har garanterat gått på ozempic. Skrev att hon sökt hjälp hos vården och därefter gått ner ganska mycket. Absolut inget fel med det, fattar inte varför det är sådant stigma. Är ju bra om folk med övervikt lyckas gå ned i vikt. Har själv alltid varit hyfsat smal men har sista åren gått upp i vikt och börjar fundera på om det inte är en lösning.

      Hon har ju tagit hjälp med kost/träning skrev hon ju häromdagen . Började i oktober

      Hon började ”jobba” med en dietist (eller vad det var) i oktober berättade hon i en frågestund häromdagen.

      Hon skrev för någon vecka sen att hon sökte hjälp på vårdcentralen i höstas och har fått hjälp av dietist att lägga om kost osv. Och att hon fortfarande har löpande kontakt/får hjälp av vc

    Jag och en kille har kommit varandra väldigt nära på jobbet (vi jobbar på ett stort företag i Stockholm). Han har visat många gånger att han gillar mig men är väldigt blyg. Jag är också blyg men tog mod till mig och frågade om han ville ta en drink med mig efter jobbet. Jag vet att han har gått igenom något jobbigt sedan förra året men han vill inte prata om det.

    Svaret jag fick gällande drinken var att han tycker det lät trevligt men så sade han typ att för tillfället vill han ha mer ytliga kontakter som är trevliga och roliga. Och han kan inte lova att han kommer närma sig sina känslor.

    Jag fattar ingenting. En kompis säger att han gillar mig men är rädd för sina känslor och att jag inte ska ge upp men jag vet inte.

      Jag tänker att han menar precis det han sa.

        Jag fattar liksom inte ens vad han menar med skiten han säger. Han är en väldigt svår person som flörtar och sedan drar sig tillbaka och fortsätter så. Har gillat honom länge men inte nu längre. Sjönk som en sten i mina ögon.

          Han vill inte ha ett förhållande så är det något du vill så backa och strunta i det

            Har varit singel hela mitt liv så jag vette fan. Någon gång med rätt person kanske

              Jag menade förhållande med honom. Det känns inte som att han vill det baserat på vad han säger

                Han vet inte vad han vill själv trust me. Han kan liksom sitta och äta med sina kollegor på jobbet OCH sina bästa kompisar utan att säga ett smack. Han sitter liksom bara där

                  Spelar det någon roll? Antingen är det han vill det han säger till dig att han inte vill ha, då är det så. Finns inget att hämta där. Eller så är det egentligen inte vad han riktigt vill men han vet inte vad han vill, som du säger, ingen ide att trilska med honom ändå. Är han så lost i sig själv så kommer det bara bli frustrerande.

                  Skulle råda att släppa honom och gå vidare.

                    Redan gjort. Har ingenting mer att säga honom. Tack för uppmuntran!

                      Det låter så märkligt tycker jag, att du var så intresserad av honom, men när han inte ville ha ett förhållande med dig, så ”sjönk han i dina ögon” och du låter så bitter.

                      Det är ju klart att jag är bitter. Det hade du också varit om personen i fråga hade visat intresse och flörtat med dig i över ett års tid. Mixade signaler är det värsta jag vet och ett beteende jag avskyr. Hade han inte flörtat hade jag inte sagt något men när han visar att han faktiskt är intresserad – på mer än ett sätt – och sedan gör såhär då blir jag förbannad.

      Tolkar det som att han gillar dig men inte vill ge sig in i något just nu. Dvs om ni tar en drink så kanske du får förhoppningen om att det ska leda vidare och till ett förhållande inom kort (såsom det ju faktiskt brukar göra om det klickar) och han vill inte såra dig genom att ge förhoppningar iom drink/dejt när han inte kan ”fullfölja”. Fint att han är ärlig, personligen hade jag nog gett upp faktiskt, låter lite väl komplicerat men om du verkligen gillar honom så låter det ju absolut som att det finns en chans men kanske inte den mest enkla av snubbe att ha att göra med + att det nog kommer ta lite tid. Lycka till vad du väljer att göra!

        Va? Hur skulle det finnas en chans? Han sa ju att han vill ha roliga och ytliga kontakter?

        Modigt att du vågade fråga i alla fall TS!

          Precis vad min kompis sade första dagen jag nämnde att jag gillade honom typ. ”Han är inte så blyg som du tror. Han är en fuckboy”

          Eftersom han nämnde det där med känslor. Tänker att hade det varit en 35-årig gift man som frågat om de ska ta en öl efter jobbet så hade han ju bara sagt ja eller nej, inte börjat prata om att närma sig känslor. Så tänker jag iaf. Håller med, modigt att du frågade!

            Men eller hur. Han är bara irriterande!

            Tack det betyder mycket ❤️ Nu tänker jag ignorera honom

              ”Bara irriterande”. Tyckte du det innan du frågade honom eller är det en försvarsgrej för att inte ta hans avvisande personligt?😅

                Om han verkade blyg så hade det ju kunnat förklara hans beteende, och hade han då bara blivit glad och tackat ja till en drink och förklarat att han varit osäker på om det var besvarat så är det ju en helt annan grej. Att visa intresse när man egentligen inte är intresserad däremot, bara irriterande.

                  Alltså i efterhand då.

                Jag har alltid tyckt att hans beteende har varit irriterande. Men har försökt acceptera det för att förstå att alla är på olika sätt men med det extremt fåniga svaret så är det ännu mer irriterande.

                  Blir bara mer nyfiken på varför man vill bjuda med nån på en drink som har ett irriterande beteende haha. Kan inte relatera alls så tycker det var en intressant detalj😄

                    Varför skulle det vara ett problem? Många har ett irriterande beteende men när man lär känna de på djupet så är det oftast tvärtom. Det var mer min förhoppning men nu kan ha dra dit piparn växer och hitta någon han leka runt med i sänghalmen för det är inte jag.

                      De skrev inte att det var ett problem, utan bara att de inte kan relatera. De flesta är nog inte särskilt intresserade av att privat umgås och lära känna en irriterande kollega bättre.

                      To each their own!

            När män börjar snacka om känslor på det där sättet är det en riktig rödflaggsfälla. Träffat några såna, och de får alltid kalla fötter efter ett tag, och hör alltid av sig igen efter några månader igen och vill ses och sen får de problem med sina känslor igen och drar.

            Varning varning 🚨 🚩

              Varning Varning I know! Nu kan han stoppa upp det

                Oj, oj hahahaha.

        Jag förstår dock inte hur en drink kan tolkas som det som han påstår. Jag har dessutom sagt till honom tidigare att jag har varit med om för mycket i mitt liv för att slänga mig i famnen på någon. Det tar en enorm tid för att jag ens ska kunna lita på en person. Jag tänker ge upp – vill han mig något som en kollega så fine – men inget mer. Jag är inte hans jävla jojo.

          Fast du ville att det skulle leda vidare till något? Han har tolkat rätt och med sitt svar sagt att han inte är någon att slösa tid på.

          Man blir så besviken när folk visar sig ha en annan sida än man trodde (och andra avsikter än vad de faktiskt visat… varför gör folk ens så?)

            Jag hade väl en liten förhoppning med tanke på hur han har agerat. Och det är exakt så det känns – så jävla besviken när han har hållit på fram och tillbaka i över ett års tid och jag har försökt ha tålamod för att acceptera honom som han är då jag har stora tillitsproblem. Men fuck it.

      Alltså bara själva grejen ”rädd för sina känslor” osv, nej usch spring. Personligen hade jag aldrig orkat engagera mig i nåt sånt där för med åldern inser man att det är kanske 10% rädd för sina känslor men också 90% inte tillräckligt intresserad av dig. Sorry men när kärlek kommer så vet man, man ser, man känner, det är lätt. Jag har insett att så fort jag känner mig förvirrad så ska jag gå på den magkänslan och skita i det. Men ja det är ju jag det.

        Ja men det är ju verkligen så! Du har helt rätt. Jag lade bara ner tid för att jag själv har problem med tillit och så och tänkte att han kanske behövde lite extra tid men fan heller nu räcker det.

    Camilla! Nu är det dags att du är med i podden igen (eller oftare), du behövs som en motpol eller snarare att ni alla tre behövs för en bra diskussion i vissa frågor.

    (Sanning & konsekvens-podden för er som inte har koll)

    Förlåt men vaaaarför filmar man sig själv när man springer? Karoline Pettersson, Hilda Kirkhoff mfl

      Du vet väl att träningen inte har inträffat om du inte fotar eller filmar det för sociala medier? 😉

      (Håller med dig om att det på vissa konton blir överdrivet. Har dock inte koll på just dem två du nämner)

      Det värsta dessa människor kan råka utför är att bli inlåsta i ett rum utan speglar.

      De vill visa hela världen att de kan springa!

    Jag har kompis som ibland inte verkar göra något annat än att snacka skit om andra. Det är väldigt enerverande och tar mycket energi. Till saken hör att hon behandlar dessa personer som sina vänner strax efter att ha talat ner dem. Alltså vet jag att hon förmodligen gör så mot mig med. Jag tror jag vet svaret redan, men vad gör man med såna här personer? Dumpar dem som vänner?

      Eh, ja.

      Kommentera det först och se hennes reaktion. Baserat på det så ta ett beslut om er relation.

    Jag känner mig så ful? Glåmig? Borde klippa mig och fixa ögonbrynen. Bleka tänderna. Kanske lasra bort min lilla mustasch. Men jag är lite för snål. Vad har ni för bra budgettips för att snygga till sig?🫠

      Färga brynen själv, köp en rakkniv till mustachen, beställ crest white strips till tänderna och spraya lite brun utan sol på ansiktet så blir du som ny. Det fixar du!

    Äntligen hemma efter påskmiddag hos svärisarna. Barnen hade i allafall kul med sina kusiner!

      Var det jobbigt med de vuxna? 😔

        Klarar inte av mina svärföräldrar av olika anledningar…

          Tråkigt. 😔 Men du skriver om kusiner, finns de andra vuxna att prata med eller är allt bara jobbigt?

    Tacksam för att relationen med svärfamiljen är så fin. Har sett så dåliga exempel att jag var förberedd på att jag skulle råka ut för något liknande, men de är så glada, så gulliga och så omtänksamma. Och det är jag glad för idag ♥️

    Farmen Jennifer Valencia… Hade så svårt för henne.. tyckte hon var hemsk och beredde sig galet illa. Tänkte ibland när jag kollade och hon betedde sig som värst: denna människa har barn.. Men nu visar det sig att hon är åtalad för barnmisshandel. Kan konstatera återigen att jag är en grym människokännare.
    Undrar vad hennes bästisar Fredde och Tim tycker om detta?

      Va åtalad?
      När då?

      Så det var hon? Ok låter ändå logiskt.

    Hur närä är ni med era chefer? Vad diskuterar ni med dom vid fikaraster och lunch?

      Det har varit lite olika. Vissa har man varit närmare än andra. Jag gillar när chefen chefar men samtidigt inte anser sig vara bättre än oss andra, en del chefer kan ju nämligen inte ens säga hej till nån som inte har en hög position. Men jag har haft båda typer av chefer. En var jätterolig och brukade även själv gå ut och hjälpa till med arbetet så.

      Sen har jag även varit på bemanningsföretag och då har alla chefer alltid haft en väldigt vänskaplig ton till en.

      Med de bra cheferna, som faktiskt tagit sina raster med oss också, då har man pratat om samma som med sina kollegor. Mycket fotboll. En annan chef älskar kvantfysik så det satt vi och diskuterade ibland.

      Har inte rast med min chef. Pratar bara jobb med henne, en sund distans som jag uppskattar.

    Någon mer med influensa?
    Dela med er av er misär.

    Min sambo ser mig inte i ögonen längre? Känns helt bisarrt

      Frågat varför?

        Gör ingen skillnad att fråga, för han svarar inte. Men ”vill inte separera” enligt egen utsago. Väldigt svårt att förhålla sig till

          Tala om för honom att om du har en sambo, som inte vill se dig i ögonen, så vill du separera!

      Han har väl gått och blitt autistisk, som många andra

        Men sluta. Bara sluta!

    Har ägnat mina naturliga naglar en hel del kärlek 4-5 månader nu. Frekvent med olja, kräm, veckovis manikyr m.m. Ser gott resultat av mitt slit och funderar på det är värt att börja med gellack hemma? Sliter det väldigt mycket på naglarna och sitter det så mycket bättre än vanliga lack?

    Glad påsk!

    Här blev det också ändrade planer, förkyld stannade jag hemma och familjen åkte till svärisarna och kusinerna. Tråkigt men inte helt fel att vara ensam ett par dagar 🙂

    Text som fick mig att gråta idag: Lilly Sofia Jönsson om Tracy Chapman och låten Fast Car. Minns Mega store så mycket. Min första singel var Urban Cookie Collective men efter den blev det många besök där, både köp och bara lyssningar.

    Tack för tipsen om skribenter på något annat öppet spår, ett par kände jag till men flera var nya för mig. Jag undrar också var Jonathan Unge tar vägen, någon borde ”plocka upp” honom på sin tidning, han skriver så kul och smart.

      Tårarna var inte bara minnet av mega utan främst upplevelsen/minnena av låten Fast Car genom livet, Tracy Chapman, den där Luke, hur det inte är en politisk markering på Grammy utan bara en riktigt bra låt osv.

    Hej. Det var ju ett tag sedan när jag ställde frågan om att om Jeane Tabuena och David Lönnberg var fortfarande tillsammans eller inte, om ni kommer ihåg! Nu har jag fått reda på att dem är inte tillsammans längre och så är Jeane tydligen tillsammans med en annan kille som hon bor t.o.m tillsammans med. :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.