Cassandra Klatzkows PMS är här igen

Det finns ingen som har det tuffare än Cassandra Klatzkow när hon har PMS, det är sedan gammalt. 
Tidigare har jag postat om hur hon betett sig mot sin pojkvän, där hon försökt starta bråk med honom, just för att hon led av PMS.
Det här låter ju helt galet, och ingenting en person borde tolerera, och då pratar jag om Cassandra, och inte pojkvännen.
Borde inte dessa symptom vara tillräckliga problematiska för sjukvården att ta på allvar? Jag har själv aldrig lidit av pms, och vet kanske lite om det, men en sak står klart ganska snabbt, och det är att så här kan hon ju inte ha det varje månad! 😕

 

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte ett inlägg utan att ge syrliga kommentarer? ” Det finns ingen som har det tuffare än Cassandra Klatzkow när hon har PMS”
    Ja – det är ett jävla helvete med PMS eller den svårare varianten PMDS, och tyvärr har sjukvården extremt dålig kunskap om det, och det är ofta svårbehandlat.

      +1. Har tyckt sen jag var 14 att ”såhär kan jag inte ha det” och det är 25 år sen…

        Har du sökt hjälp men inte fått på 25 år?

          Hjälp? Så du tror inte att alla med pmds hade tagit ett piller om dagen om det tagit bort ens pms-från-helvetet?
          Det testas antidepressiva (vissa som marknadsförs att hjälpa just mot pmds), naturläkemedel, hormonpreparat, yoga och meditation, ja TILL OCH MED att kirurgiskt avlägsna livmoder och äggstockar, satan och hans moster – MEN!! Det finns ingen kur ännu. För forskarna (de få som alltså forskar om detta) kan inte hitta den underliggande orsaken. Så man behandlar symtom så gott det går. Otroligt stort lidande för de drabbade med familjer.

            Varför är du så aggressiv? Jah frågade bara om hon inte hade fått hjälp på 25 år, vilket låter helt sjukt.

      Har absolut noll sympati för folk som sitter och gör duck face medan de skryter om hur illa de beter sig. Har man ork till en tsunami av fula selfies så mår man inte särskilt dåligt.

        EXAKT. Antalet gånger kompisar har skrivit ”hahahaha jag har sån pms gissa vad jag gjorde…” och så har de varit rena svin. Nej, jag tycker då inte synd om de som skryter om sina PMS-beteenden.

        PMS=Ursäkt för att bete sig som rövhål. Skicka skiten till arbetsläger istället om det är omöjligt att bete sig. 😆😆 Nya perspektiv och fokusera på något annat än sig själva ett tag.

      Jag tycker att du kan läsa någon annan blogg om du inte förstår dig på C sätt att skriva.
      Sluta gnäll.

        C ska bli ifrågasatt precis som alla andra. Att du hör det som gnäll är ditt problem.

        vad synd att det inte är du som bestämmer vem som får läsa och kommentera här inne då.

    Ja, det är ju verkligen konstigt att hon inte har fått hjälp av sjukvården eftersom kvinnosjukdomar verkligen har så enormt hög prio. Jag menar, kvinnor kan gå omkring med stora skador efter förlossning hela sitt liv och sjukvården tycker att det är helt normalt så det är klart att kvinnor med svår PMS tas på allvar och prioriteras högt!

      Min mamma fick skador när min lillasyster föddes. Hon blev äntligen opererad förra året, samma vecka som lillasyster fyllde 30…

      Pms / pmds har orsakat mig så mycket lidande i livet att det är rent av hemskt. Jag mår bättre idag, men mellan 25 och 35 var det ett rent helvete

    Om hon tar mediciner så hon inte menstruerar, hur kan hon ha PMS? Fattar inte?

      Även om PMS står för pre-menstrual och man därmed tekniskt sett rent definitionsmässigt inte riktigt passar när man inte har mens, så kan jag bekräfta att man trots hormonella preventivmedel som gör att man inte får sin mens alls eller ofta/regelbundet ändå kan orsaka samma slags symtom som PMS omfattar. För man har fortfarande hormonella fluktationer, som också är det som orsakar PMS när man har mens.

        Tack för informationen! Tagit p-piller ett tag och fått ”pms-liknande” känsla men alltid viftat bort det då jag inte har mens den månaden.

    Pms kom väldigt sent för mig, runt 48-49 år. Inte kul. Man mår skit minst 15 dgr I månaden

      Säg inte så. Har mig veterligen aldrig haft PMS och orkar inte få en sådan överraskning om några år. Räcker med att jag levt med mensvärk från helvetet där jag ibland behöver ligger på golvet på jobbet eller spyr av smärta. Som tur är får jag knappt mens när jag har p-stav.

      Känns mer som att det är klimakteriebesvär? Har fått en helt annan förståelse för tonåringar sen klimakteriet gjorde inträde i mitt liv, jihaaa när hormoner lever rullan och man inte känner igen hur ens kropps reagerar ALLS!

        Precis, efter 40, 45 blir det flera resor värre. Fast inte för alla, tror statistiken säger runt 15% av kvinnorna. Fattar inte hur andra kan vara så oberörda av hormonerna.

        Full mens fortf, regelbunden o blir 52 så nja.

          Är 54 och har mens än men oregelbunden. Är definitivt inne i förklimakteriet och har andra besvär. Så det kan vara både och kanske?

          Ja men vid 52 är du ju i premenopaus även om du har mens fortfarande. Det är ju därför du tror du har pms, hormonerna svajar för du är i klimakteriet. Man har mens flera år in i klimakteriet.

    Är det hon som är tillsammans med nån kriminell? Eller ex-kriminell får man väl hoppas.

      Svar JA..

    Ska vården prioritera någon som tihi-gråter på Instagram för att en latte är varm?

    Och slipper man reklammärka om man har pms?

    Hört talas om kalender? Hur kan man lida av svår PMS och INTE ha koll på när den inträffar? Jisses.

      Jisses vad dryg du är, hade inte velat vara i närheten av dig.

      Om man har oregelbunden mens är det svårt att förutse sånt (om det nu är så i Cassandras fall vet jag ej) och då hjälper ingen kalender ☹️

      Är du alltid lika otrevlig eller är det för att du har pms?

      Min mens kommer som en klocka varje månad, däremot varierar min pms upp mot två veckor. Ingen jävla kalender i världen kan förutse det.

      Läs igen så kanske du förstår!

    Det är få som tar det på allvar. Lider av PMDS och vissa månader är extremt kämpiga. Har sprungit ut sent på nätterna och suttit i skogen och bara gråtit. Har inte velat leva och har bara velat strunta i allt. Har haft tankar på att bara gå rakt ut i trafiken och strunta i vad som händer. Det är en fruktansvärd känsla.

      Har du sökt hjälp men inte fått? Jag hade också grov pms men började äta p-piller som hjälpte, fick dock testa mig fram så det var lite trixigt. Sen kom klimakteriet som dessvärre var 100 ggr värre men då fick jag också hjälp.

        Jag äter antidepressiva och de hjälper någorlunda. Har endometrios och hormonpreparat fungerar inte för mig utan gör det tio gånger värre. Har blivit bollad med inom vården i 15 år så det räcker och blir över. Men är väldigt jobbigt att bli en skugga av sig själv.

          ❤️

    Har folk i allmänhet testat det som faktiskt finns mot PMS? Eller tar man för givet att det inte fungerar, och bara gnäller vidare?

      Undrar också. Hade också grov pms o ville knappt leva, fick hjälp och åt p-piller som förändrade mitt liv. Jag kan ju inte vara ensam i Sverige om att ha fått hjälp

      Jag tror(!) att en del (obs inte alla) tycker att det är lite så där tokcharmigt att fnissande berätta om alla knaziga saker man gör när man har pms. hihihi kolla på mig, jag klippte sönder min pojkväns tröja för att han köpte fel choklad, guuuud vad pms:ig jag är

      Är det inte just hormonella preventivmedel i första hand som rekommenderas? Det tror jag de flesta testar ändå? Men många har kvar problem även med det, men kanske mindre än utan. Utöver det rekommenderas SSRI, men mer än så vet jag inte vilket som finns specfikt mot PMS som du verkar antyda? Har det kommit något nytt? Eller menar du just preventivmedel och SSRI?

        Tyvärr är ju många (speciellt unga tjejer) rädda för hormonella preventivmedel på grund av all ”smutskastning” som pågår kring dessa.

          Det är synd om det är så. Förstår att det såklart inte funkar för alla, men det är värt att testa ifall det fungerar. Jag får kraftiga blödningar och extrema kramper vid mens och skulle på riktigt inte klara mig utan hormonellt preventivmedel.

            Håller med. Hormonella preventivmedel har gjort att jag kan ha ett normalt liv samtidigt som jag har mens. Tycker det är synd att de har så dåligt rykte att många inte ens vågar prova.

              Samma för mig. Förstår att en del inte mår bra av det och då ska man ju undvika det såklart men att bara vägra av principskäl är synd.

                Jag fixar inte hormoner men får tranexamsyra mot blödningar och kraftig mensvärk. Finns ju flera behandlingar utöver hormonella preventivmedel.

                  Bra att man kan välja då. Preventivmedel har ju också den preventiva delen vilket också kan va bra 😄

            Samma här, utan hormonspiral skulle jag mer eller mindre blöda ihjäl mig.

          Agree. Men hon den där kvacksalvaren vulverine whatever kanske har ngt tips!

            Så som tänd en lampa och sluta dricka kaffe. Samt betala några tusen för hennes kosttillskott/onlinekurser

              Kosttillskott kan hjälpa bra om man vet vad man behöver och hur mycket inte annars

          Problemet med preventivmedel är nog att de bara innehåller ett enda hormonliknande preprarat, antingen gestagener som simulerar progesteron eller koppar som ökar östrogenet. Och sedan fortsätter många med samma år efter år, då blir det en obalans som långsamt växer när åren går. I klimakteriet är grejen att balansera upp, dvs helt olika mot hur preventivmedel funkar.
          Å andra sidan är det svårt hur man än gör, för hormonsvängningarna innan ägglossning gäller ju båda hormoner och kommer väl oavsett hur man gör, eller finns det något som man kan sätta in bara mot svängningarna? Som inte är antidepp.

            Nej, flera har ju både gestagen och östrogen.

      Jag kan bara prata för mig själv men ja jag har provat. I princip alla hormonella preventivmedel som finns och de fungerar inte på mig. I bästa fall har det inte blivit värre men i värsta fall har jag fått pms-känslor över hela månaden och/eller noll sexuell lust. Ssri fungerar, men tog bort all lust. Så för mig har det varit bättre med intensiv pmds men under kortare perioder än vad jag får med preventivmedel. Och jag vill gärna ha ett liv som inkluderar samliv så ssri går bort.

      Det finns inget magiskt recept som funkar för alla. Jag har testat en stor del av de preparat som finns. Hormonspiral, minipiller, mellanpiller och p-piller. Spironolakton (vätskedrivande) och tagit injektioner som satt mig i kemiskt klimakterie. SSRI, undvika socker/gluten/kaffe, naturläkemedel. Därtill jobbar en av de främsta läkarna som forskar på pms på ”min” gynklinik så jag har besökt henne. Jag har fortfarande PMDS.

      Går på p-piller och antidepressiva men får fortfarande väldigt väldigt mörka tankar när det sätter igång.
      Visst bråkar jag lite med familjen, men det är ingenting emot de extremt starka tankarna kring döden. När det är som värst blir det nästan en tvångstanke och jag får ta 15 mg sobril några gånger om dagen.
      Det är ju inte särskilt hållbart och forskningen bör ha kommit längre.
      När den veckan är över känns allt som vanligt igen. Helt sjukt och skapar stort lidande.
      Har bara blivit värre och värre efter varje barn.

    Vissa p-piller gjorde mig helt otroligt eländig, mentalt. Minns inte vilka men jag bytte efter bara en månad och mådde så mycket bättre. Utan p-piller visste min man alltid exakt när jag snart skulle ha mens, pga hur irriterad jag var….. Jag blev alltid förolämpad och sa att det inte hade ett dugg med nån PMS att göra … men den kom alltid vid en viss tid och upphörde samma stund som mensen kom igång!

    Tog upp min PMS med sjukvården och fick utskrivet SSRI som jag tar under de 2 v före PMS och det har helt försvunnit så nu vet jag inte ens när jag har PMS längre. Har fått livet tillbaks!! Vi kvinnor ska inte behöva må så dåligt stor del av livet så sök hjälp ni som har det jobbigt med PMS

    Pissvarm…, är inte det typ ljummet?

      Yep. Tänkte att hon hade en iskaffe? De kan man få lite för varma ibland och sen kallnar de av isen.

    Först lite PMS besvär och sedan reklam på det…

    Har aldrig haft pms 🙂

    Har man inte pms så vet man inte hur det är. Jag kan vilja bränna hela världen när jag har pms, men jag kan ju vara arg på dagar jag inte har pms också. Det är SVINSVÅRT att skilja på för känslan i kroppen ör EXAKT den samma. Man rättfärdigar alltid varför man är arg, det är ett mänskligt beteende.
    Personligen har jag aldrig medvetet startat ett bråk för att jag har pms, utan ofta kommer det i efterhand typ ”varför reagerade jag så himla kraftfullt på det där?” Och då kommer man på att aaaaahaaa det kanske är pms dags. Och nej, jag kollar inte kalendern varje morgon och funderar på hur långt det är till nästa mens. Har oregelbunden mens på det så det hade inte hjälpt svinmycket heller.

      Och män kan skylla sin ilska och våldsamhet på höga testosteronhalter.

      Nej, man tar ansvar själv för sina handlingar!!

    Cassandra verkar vara en otroligt oskön narcissist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.