Hugo Rosas:
”Nej, vänta lite gumman – hoppas du inte svettas ihjäl i din fulla vintermundering – men pappa måste bara halsa i sig en lite Kvarg innan vi ska gå..Han glömde det serru och pappas intag av Kvarg är viktigast av allt. Och nej, mamma kan inte gå ut med dig, lilla gumman för någon måste ju ta bilden…Håll nu pappa i handen och se lite naturlig ut så ska du se att vi kommer ut till lekplatsen innan du fyller 6 år!”
Kan vi ta en minut och prata med svenskarnas totalt besatthet av Kvarg?
Kvarg har liksom tagit över som nationalrätt och knuffat ner fredagsmys-tacos till en deprimerande andraplats, bara så där.
Och har ni sett vidrigheterna som nyss fötts fram i den redan så märkliga Kvargfamiljen:
Tex Mex, Barbeque och bearnaise!
BEARNAISE!!!!!!!!!!
Jag menar inte att låta bitter men Kvarg-bea? Det KAN ju helt enkelt inte vara gott! Och föreställ er konsistensen! Tänk om den är så där smuligt kvarg’ig så att den nästan blåser av köttbiten om man sitter ute och grillar och det kommer en kastvind?
Jag kan nästan inte föreställa mig någonting äckligare faktiskt. Det skulle väl bara frukt i mat eller varmt vitt vin men jag är benägen att låta dessa två vidrigheter stå tillbaka för Kvarg-bean.
Är det någon av er som provat någon av dessa nyheter? Jag bara helt enkelt måste rassla iväg och införskaffa i alla fall en av dessa burkar idag och ja, det kommer bli bearnaisesåsen!
Kanske kan lukten av Kvarg-bea sälla sig till de ljuva dofter som utgör komponenterna i ”Swedish Summer” av DeoDocs?
