Hur man svarar utan att egentligen svara

Therese Lindgren bemöter alla de spekulationer om att hon gjort diverse skönhetsingrepp, men när jag läst hennes text så inser jag att hon inte svarat på frågan om huruvida hon modifierat sitt utseende med hjälp av skönhetsingrepp.

Det är intressant som hon säger – damned if you do, damned if you don’t.

Ponera att jag mår så dåligt över min fula näsa att jag väljer att operera den och sedan berättar på youtube, ja då skulle jag kallas för dålig förebild som triggar unga att operera sig. Skulle jag operera näsan men INTE berätta om det gör jag OCKSÅ fel eftersom att jag då ger unga en skev bild av verkligheten eftersom att jag ”lurar” barn att tro att ett icke-naturligt utseende är uppnåeligt. Förstår du vad jag menar?//Therese

Vad är egentligen bäst?
Att få folk att sluta med skönhetsingrepp är ungefär lika troligt att Tjocka Hetästarkatten slutar vara hungrig eller att jag slutar med rumstempererad Cola Zero så hur ska man göra?
Berätta om det?
Inte berätta om det?

Jag kan spontant känna att det inte riktigt är så enkelt.
Om en person som aldrig skriver om utseende mm gör ett skönhetsingrepp så är det inte så mycket att ojja sig om, medan om en person – som exempelvis Bella som kapitaliserat på att vara ”naturlig”, ”size me” och som högt och tydligt deklarerat att hon är emot plastikkirurgi och att hon aldrig skulle lägga sig under kniven eftersom hon vill vara ett bra föredöme för sina barn – helt plötsligt gör en kovändning där utseende helt plötsligt är det viktigaste som finns och allting de tidigare stått för kastas ut genom fönstret, då är det mer av ett problem.

Så. Summa summarum.
Om du inte pratat utseende innan så behöver du inte heller göra det efter.
Men… har du mer eller mindre gjort en karriär av att vara emot skönhetsingrepp och stolt proklamerat att du minsann aaaaaaldrig skulle lägga dig under kniven, så kan en förklaring vara på sin plats när detta ställningstagande helt plötsligt slopas och ersätts med en utseendefixering av sällan skådat slag .

Vad tycker ni?

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nackdelen med allt som skrivs i bloggar finns kvar, folk minns tametusan vad du hade för par strumpor för 4 år sen..

    Innan jag fick barn var jag emot skönhetsingrepp men nu med en hög ungar så skuttade jag till plastikkirurgen och fixade brösten.. Tror dom flesta ändrar tycke om saker ju äldre man blir..

      Va jag menade och glömde skriva att det vore nog på sin plats att vara ärlig med det

      Eller tvärtom! Att man slutar bry sig ju äldre man blir och struntar i att operera sig och accepterar sin kropp.

        Nej, kommer absolut inte förfalla bara för att jag blir äldre. Innan op så hade jag ojämna bröst. En A & en C kupa. Fyllde upp så jag fick jämna bröst..

          Förstår din situation och tycker att det är upp till var och en, men tycker inte att bli äldre nödvändigtvis är att förfalla känner många stiliga gubbar och tanter jag har tänkt att ta efter då det är dags:)

          För mig innebär förfall att du slutar bry dig om att äta hälsosamt, slutar sköta din hygien, slutar bry dig om mortion, slutar vara nyfiken och dylikt. Att sluta använda smink eller att inte skönhetsoperera dig ser jag INTE som ett förfall.

          Visst, man skulle kunna hävda att ålderdom=förfall men i så fall stoppar inte en skönhetsoperation åldrandet ändå. Behövs lite mer avancerad teknik för att uppnå det.

          Jag hoppas att jag ska kunna få mina barn att vara okej med sitt utseende och inte bli som min mamma som känner att hennes värde ligger i hur hon ser ut. Även om hon ”bara” använder smink och färgar håret. Det gör mig så ledsen att hon tror att hon ska behöva se ut på ett visst sätt för att vara med i leken. Inte en chans att jag vill låta mina barn känna på det sättet.

          Usch du låter hemsk! ”Förfalla”??
          Att åldras är att förfalla?

          Att kroppen ändras efter barnafödande är förfall?
          Vilken sorglig uppfattning.

            Hahahahaha! Vad tusan ska JAG skylla mitt förfall på? Jag som inte ens fött några barn! 🙂

          Alla kommer vi förfalla tids nog om vi inte dör unga.

          Camcam, går det att fixa så att man kan svara på fler kommentarer än nu? När det blir många som diskuterar under en kommentar är det nu omöjligt att hänga med i vem som svarar på vilken kommentar. Var bättre som du hade på nöjesguiden, att man kunde svara på fler svar. ??

        Alla slutar inte automatiskt att bry sig bara för man blir äldre 🙂 så enkelt är det inte. Dessutom är det inget tvång att man ska sluta bry sig om hur sin kropp ser ut osv. Jag kommer fortsätta träna och hålla mig i form så länge jag kan. Och fillers kommer jag antagligen fortsätta lägga i mina läppar. Det är mina beslut och jag behöver inte anpassa sig för hur man ”bör” tänka när man blir äldre. 🙂

    Tycker att om man som Therese förespråkar djurs rättigheter (botox/fillers testas på djur), vegansk livsstil och dessutom uttalat sig om att inte fixa något (om jag inte minns fel har hon iaf i någon video tagit upp att hon inte skulle kunna göra ingrepp?) så borde man inte ljuga om att inte gjort något, eller ge ett sådant luddigt svar.
    Klart man får göra ingrepp om man vill, men tycker man ska kunna stå för det om frågan ställs. Varför ljuga?

      Nej all fillers osv testas inte på djur.

        http://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/botox/
        http://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/lakemedel/

        De verkar vara på väg bort från djurförsök men är en lång process kvar, så att hitta en klinik i sthlm där det är 100% säkert astt deras fillers/botox inte är djurtestade verkar tufft.

        http://forskautandjurforsok.se/fakta/konsument/lakemedel/

        ”Även för medicintekniska produkter kan djurtester krävas, inte minst för produkter som ska användas inne i kroppen, t.ex. vid operationer, transplantationer samt ”fillers” som används kosmetiskt. Även för produkter som används på känsliga kroppsdelar djurtestas, t.ex. kontaktlinser.”

        Fins även en sida om botox där det inte verkar som företagen jobbar särskilt fort för att avveckla djurtest. Och då jag tror det är botox det handlar om i Therese fall så är det djurtestat.

    Det bästa hade ju varit om alla kunde börja älska sig själva precis som de är. Jag är 40 år och är verkligen inte snygg på något sätt men vet ni vad? Jag ORKAR inte bry mig längre. När jag började släppa tanken om mitt utseende och vad andra tyckte om det kände jag en sådan lättnad. Ju mer jag lyckats släppa det ju bättre mår jag. Har alltid haft en stor näsa och fått det påpekat under uppväxten men nu älskar jag min näsa, det är en näsa och den fungerar!

      Grejen är att du är snygg på flera sätt i mångas ögon, inte för att det spelar någon roll.
      Larvigt exempel : min bror tycker i stort sett bara kvinnor med stora näsor är vackra.
      Alla människor är olika och vi har olika smak. Kapitalismen är problemet. Vi blir matade med ett tydligt ideal som är i stort sett omöjligt att leva upp till som vackert. Fyfan vad pengar det kan tjänas på detta. Speciellt som kvinna är man extra utsatt då man från tidig ålder lär sig att ens största tillgång i livet är hur man ser ut. Ju mer vi ger efter ju värre blir det. Företagen är inte dumma heller, i den senaste reklamen för bröstförstoring sa tjejen som påstods gjort brösten att hon gjort det för sin egen skull- det är ju fult att erkänna att man gör det för att ”passa in”.
      Känns bara så sorgligt, vi har ett liv och viger en sån otroligt stort tid till att hata oss själva och lägga massa pengar på att ”förbättra ” något som inte behövs förbättras.

      Jag ser det nästan som en slags aktivism och motståndshandling varje gång jag INTE lägger tid eller pengar på mitt utseende, utan i stället på något som ger mig njutning, kunskap eller upplevelser.
      Lägger självklart inte heller tid och energi på att skämmas över min kropp.

        S: Intressant sätt att tänka på! I like it. Ska försöka vara mer så nu.

    Svår fråga och jag förstår dilemmat. Man får skit oavsett vad man säger. Oavsett om man är ”känd” eller ej.

    Jag har också funderat på det där. Personligen har jag ju löst det genom att Inte vara en offentlig person. Har visserligen inte gjort några skönhetsingrepp heller…

    Men om jag var en offentlig person skulle jag avstå ingrepp för att helt enkelt slippa debatten.

    Det enklaste är väl att inte göra några ingrepp alls? Varför är det ingen slump att majoriteten av alla plastikoperationer görs av kvinnor? Varför måste vi ALLTID tycka så illa om hur vi ser ut? Männen går ju genom livet och är skitnöjda med det mesta.

      Jättelätt att säga. Hade jag haft pengar hade jag opererat min haka som jag hatat i 16 år. Kommer aldrig aldrig aldrig uppskatta den. Och då har jag ett gott självförtroende, tror på mig själv blabla. Men hatar bara min haka och kommer aldrig komma över den 🙂

        Det ÄR lätt att säga och man behöver jobba mycket för att acceptera och älska sig själv precis som man är. Jag tycker ofta människor som inte ser ut som det polerade idealet är intressanta, unika och speciellt vackra!

          Fast det är ju lite dubbelmoral Karin, det bekräftar ju bara att man dömer andra efter utseendet. (alla som fixar sitt utseende syns det dessutom inte på, och en del ser ut som att det fixat något trots att de inte har det)

          Varför det? Man kan väl se det vackra i alla människor?

      Precis. Och i vissa kretsar känns det nästan självklart att operera vissa saker. Jag åt lunch med några kursare för ett par år sedan.. De såg det som helt självklart att ”återställa” brösten när de var färdiga med att föda 2-3 barn. Jag var riktigt förvånad! Att de helt odramatiskt såg det som den enda vägen. Jag var chockad men vågade inte säga något för jag var den enda som inte fött barn så kände inte jag visste hur det var.
      Nu några år senare har en av dem förstorat och lyft brösten, samt gjort bukplastik. Medan hennes man är både smått lönnfet och väldigt tunnhårig. Varför inte hans åldrande fult när hennes hängiga bröst och degiga mage uppenbarligen inte dög? Ska inte han fixa hårtransplantation nu?`

      Är lite trött på allt tjat om att ”återställa” kroppen efter att ha fött barn (OBS! menar ej att operera förlossningsskador så klart!) som om den enda korrekta versionen av en kvinnokropp är när vi var 22 år? ”Jag ville bara känna mig som jag igen framför spegeln” – men alltså vad håller vi på med? Försöker förneka det FAKTUM att vi åldras och att vår kropp förändras med åren?

      Och lögnen ”jag gjorde det för min egen skull”. Hehe ja okej… Föreställ er att alla män på hela jordklotet försvinner imorgon. Alla. Hur många kvinnor lägger sig sedan på bordet hos plastikkirurgen för XX 000 kr? Nä PRECIS.

        Så ingen lesbisk har någonsin gjort en skönhetsoperation eller ett ingrepp? Intressant ändå. Ingen lesbisk som färger håret, fransarna eller ögonbrynen heller? Vaxar sig? Rakar sig? Klär sig för att framhäva vissa kroppsdelar? Använder push-up?

          Du fattar poängen.

          De flesta lesbiska när inte en idé om att kvinnors bröst står rätt upp när de ligger ner nej. Av naturliga skäl.

          alltså lesbiska kvinnor existerar inte i ett vakuum…om du ej visste det sedan innan

      Men det är väl upp till var och en. Jag har gjort fillers i läpparna och självklart hade det varit enklast och billigast att inte göra det. Men det var något jag ville göra och därför gjorde jag det 🙂 man får lov att ta sina egna beslut.

        Såklart, jag har världens smalaste läppar och har många ggr önskat mig större så jag kan använda läppstift. Men jag har helt enkelt accepterat att jag ser ut så här och det känns ändå skönt att känna att man ”duger” som man är. Det är något jag hade önskat alla flickor, kvinnor och tjejer. Att man faktiskt är grym precis så som man är.

      Tror inte män i allmänhet är jättenöjda med sitt utseende heller. Jag har mängder med saker jag stör mig på. Sneda magmuskler, osymmetriska bröstmuskler, sneda tänder, en näsa som av brosk blivit så spetsig att det går att skiva bröd på den… Hela jag är ju helt jävla skev egentligen. Däremot känner jag mig tusentals mil ifrån att operera något.

      En skillnad jag kommer fram till om jag ska göra en mycket fattig analys av problemet är att vi män aldrig blir bedömda för vårt utseende. Jag har aldrig hört någon kommentera hur jag ser ut över huvud taget, varken positivt eller negativt, så det jag stör mig på är nog sådant som många andra inte ens lagt märke till. Det kvinnliga utseendet verkar tvärtemot det vara granskat under lupp hela tiden av alla från alla håll, och det kommenteras också. Även en positivt inställd kommentar kan ju bidra till att skapa ett ideal över hur man ska se ut.

      Mäns utseende är den enskilda mannens ensak. Kvinnors utseende verkar vara en offentligt handling.

        Män beröms/värderas/omnämns för vad de gör och presterar, inte hur de ser ut. Till skillnad från kvinnor. Med det sagt så håller jag med dig. Jag tror att män kan vara missnöjda med sitt utseende men för en kvinna så är det både hon OCH samhället som är missnöjda och vill ändra henne.

        En analys som stärks av att detta inlägg ens är ett inlägg. De kommentarer som skriv här under. Och de kommentarer som skrivits under tidigare inlägg här på bloggen i vilka Camilla ombeds skriva detta inlägg, där det klagas om att Therese inte bemöter frågorna och att hon faktiskt MÅÅÅÅÅSTE svara på frågan, att hon faktiskt MÅÅÅÅSTE informera följare, läsare, tittare om hon gjort något skönhetsingrepp. För det har ju vi att göra med. För vi alla andra berättar allt vi gör. Och det hade vi absolut gjort om vi var kända, för är man känd har man ingen rätt till en privat sfär.

        Du är både rolig och klok i dina kommentarer! Vill bli din kompis haha ?

          Viktor alltså

          Ska vi bli bffs?

        Viktor, ibland vill jag bara ge dig en kram & tacka dig för att du är så förståndig!

    Uppenbart att hon gör botox och fillers. (vilket i sig inte är fel) Tråkigt bara eftersom hon startat upp ett vegan märke men inte lever som hon lär. Alla små kids som verkligen trånar efter att se ut som henne också och tror på riktigt att hon inte är ”fejk”

      Hur är det uppenbart?? Hon har visat massa bilder på sig själv som barn och hon har alltid haft jättestora läppar.

        Här har du bevis. Kommentaren är från SY blogg:

        Kolla på denna videon som är för tre år sedan, 13 oktober 2015. (Kolla runt tiden 2:13 och lite framåt)- https://www.youtube.com/watch?v=_LxXVrwkw68
        Här har Therese TYDLIGA rynkor mellan ögonbrynen och även i pannan när hon höjer ögonbrynen.

        Kolla sedan på denna videon, som är från i år, 2018, den 28 januari: https://www.youtube.com/watch?v=BKE4gIj03lQ&t=49s i denna video finns INGA RYNKOR på varken hennes panna eller mellan hennes ögonbryn, hur mycket ansiktsuttryck hon än gör.

          Exakt! Man ser ju att hon uttrycker sig mycket med ögonen och då BORDE pannan hänga med i vanliga fall…

          Instämmer med Sanna, går kontinuerligt till AK för botox och jag vet verkligen hur det ser ut när man använt botox.

      VArför är det uppenbart?
      Dessutom finns det vegansk fillers. Det finns massa olika fillers och man kan välja själv vilken man vill använda.

        Tycker också det är uppenbart då du kan se t.ex hur hennes ansikte främst panna och ögonbryn tidigare har rört sig när hon pratat eller gjort miner. Numera rör sig dessa områden inte alls..

        du får gärna länka till någon vegansk filler, jag har inte hittat någon än

    Therese har 100% gjort botox och fillers. För att inte skada sitt veganska varumärke erkänner hon det inte eftersom då avslöjar hon sig själv. Tycker synd om alla småflickor som ser upp till henne. inte pga botox utan för att de tror att hon ser ur så

      Är bombsäker på att Engla också gjort Botox och fillers.

    I en av hennes första uppladdade klipp på Youtube har hon fått en fråga i en kommentar om hennes läppar är naturliga, och då svarar hon ”nästan ;)”. Hur man nu ska tolka det.

    Här är klippet:
    https://www.youtube.com/watch?v=LLhCoTwRlAQ

      läppar, hakan och pannan har det hänt något med helt klart. Bara att ta en titt på hennes äldre videos eller bilder på instagram så ser man skillnaden.

        Kan du inte länga till en för- och efter bild/video för jag ser på riktigt inte skillnaden?

        Det betyder såklart att hon fyllt läpparna lite alltså har lite fillers i dem. Men jag fattar inte varför detta intresse och spekulationer om Therese har gjort det eller det? Alltså är väl inget konstigt, de flesta andra bloggare/influencers har botox och fillers även om en del är bra på att förneka det och prata bort det och lura sina läsare/följare till att tro annat.

      Fast hade hon fillers DÅ, så lär det knappast finnas kvar i läpparna nu. Det går ur kroppen.

        Mitt har fortfarande inte gått ut. Efter 1,5 år. Jag fyllde endast 1 ml. Ångrar det innerligt.

    ”Skulle jag operera näsan men INTE berätta om det gör jag OCKSÅ fel eftersom att jag då ger unga en skev bild av verkligheten eftersom att jag ”lurar” barn att tro att ett icke-naturligt utseende är uppnåeligt.”

    Fast vadå. Det är ju inte uppnåeligt för mig att få min näsa att se ut som hennes oavsett om den är naturlig eller ej. Min näsa ser ju ut som den ser ut? Så länge inte jag också gör skönhetsingrepp dvs.

    Förstår tanken gällande vissa andra ingrep.. Typ. ”det är fel att säga att man har gjort rumpimplantat, samtidigt som det är fel att INTE säga att man har gjort rumpimplantat och folk tror att man kan träna sig till en sån rumpa.” Men hur är det applicerbart på en näsa? Jag vet inte med er andra, men jag kan inte påverka min näsas utséende på naturlig väg.

    Jag läste hela inlägget fram tills du började skriva, först då fattade jag att det var Therese och inte Blondinbella. Jag utgick bara ifrån bilden lite hastigt och hur jag har för mig att Blondinbellas bloggdesign ser ut. :/

    Hittade denna kommentaren hos Svenska Youtubers:

    Kolla på denna videon som är för tre år sedan, 13 oktober 2015. (Kolla runt tiden 2:13 och lite framåt)- https://www.youtube.com/watch?v=_LxXVrwkw68
    Här har Therese TYDLIGA rynkor mellan ögonbrynen och även i pannan när hon höjer ögonbrynen.

    Kolla sedan på denna videon, som är från i år, 2018, den 28 januari: https://www.youtube.com/watch?v=BKE4gIj03lQ&t=49s i denna video finns INGA RYNKOR på varken hennes panna eller mellan hennes ögonbryn, hur mycket ansiktsuttryck hon än gör.

    Jag ser detta som ett tydligt bevis på att hon har gjort det. Det som gör mig upprörd då jag var en person som verkligen har gillat Therese är att hon har släppt en hel bok om hur det är att leva som vegan, men hon lever uppenbarligen inte som hon lär. Upprepade gånger har det varit små saker som avslöjat att hon ljugit. Har det varit stora saker som påverkar andra? Nej det har det inte men jag har faktiskt tappat allt mitt förtroende för henne på grund av alla dessa lögnerna.

      Men hur patetiskt att sitta och syna henne i sömmarna om om nu gjort fillers/botox eller inte? Herregud, varför är det andras ensak vad man gör med sitt egna utseende. P I N S A M T !

        Det handlar om att hela hennes varumärke handlar om att värna om djuren men att hon går emot det hon själv predikar genom att förbättra sitt utseende trots att det dödar djur. 90.000 möss dödas varje får för botox vilket Djurens Rätt har skrivit en artikel om. Therese jobbar med djurens rätt och är stolt över att dom har valt att certifierade hennes veganska skönhetsmärke Indy Beauty. Ser du inte dubbelmoralen i det hela med att bygga upp ett helt varumärke efter något som man själv inte lever efter?

        Vill folk göra olika skönhetsingrepp osv så får dom göra det. Jag hade inte brytt mig om inte Therese själv lagt ut en video som hon senare tog bort från sin kanal som hette ”Djur i bur” för ärligt talat. Tror hon att labbmöss springer fritt i naturen?

        http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/90-000-moess-doedas-foer-botox-varje-aar-1483007

          Dubbelmoralen flödar överallt, precis överallt, även härinne flödar dubbelmoralen.

        Nu är jag lite störig här meneeeee…
        ”Ensak” kan aldrig vara någon annans. Man kan alltså inte säga ”det är inte din ensak” utan bara ”det är min ensak”.

          Språkpolisen rycker ut! Varför skulle man inte kunna det? I SAOL används ”det är din ensak” som exempelmening om man slår upp ensak.

          http://demo.tyda.se/forum?id=92337

          pga bland annat detta.

      Förstår inte, lever inte som hon lär? Vad har att vara vegan med fillers och botox att göra? Finns fler offentliga/influencers som ljuger om och förnekar att de har botox/fillers t ex Laila B. My M. M.Graaf m.fl.

        Therese har varit väldigt tydlig med att hon inte vill använda produkter som har testat på djur eller innehåller djur. Hon använder inte kläder som är gjort av tex ull och hon använder inte smink som testats på djur. Men när hon då går och sprutar in botox så går hon emot sig själv. Det menar jag när jag skriver att hon inte lever som hon lär. Jag tror det är just detta många reagerar på. Mer än själva ingreppet.

          Veganer som håller på och granskar andra veganer för att de inte är veganska nog… ni inspirerar inte oss andra att joina er movement om man säger så.

          Svar till Francis Dollarhyde /: Vad får dig att tro att jag är vegan? Åt precis köttfärssås med pasta.

    Jag tycker som så att om en person mår dåligt över något, tex. brösten, magen, läpparna eller vad det nu än kan tänkas vara.. och har råd att gå till en plastikkirurg och fixa det så gör det? Självklart ska man läsa på och verkligen tänka genom det. Jag ska operera mina bröst och nästan alltid får jag höra ”Du ska ju vara nöjd med det du har” Varför ska jag nöja mig med något jag inte är nöjd med och kan ändra på?

      Men varför spelar det någon roll? Varför ska man vara ”vacker” enligt gällande sociala normer? Vill vi inte ändra på samhället i längden, att det ska bli okej att vara ”ful” eftersom det som faktiskt spelar roll är allt annat, hur generös, snäll, smart, kunnig, rolig, charmig, man är?

        Samhället kommer inte ändras under vår livstid så det är naturligtvis lättare att ändra på sig själv.

      Tycker att man kan kritisera samhället och gällande normer, men inte enskilda kvinnor som lever här.

    Rätt bra svar ändå, för hon har ju rätt. Kända kvinnor får skit för allt de gör, om de opererar, om de inte gör det, om de är för smala, om de är för stora osv osv…

    Själv tycker jag nog att om vi tänker till samhällets bästa är det kanske bäst om man är öppne med sådana ingrepp? Just för att inte få folk att tro att man magiskt har superfasta rund stora bröst trots att man är 50 år gammal och har fött/ammat ett par barn??

    Sedan blir det rätt bisarrt när man ljuger hejvilt. Ett lite lustigt exempel är ju Gina Dirawi som förminskat näsan typ 5 storlekar. Hon drog ju en rövare om trång näsa och andningsproblem som ledde till operation HAHA jag jobbar för en öron-näsa-halsläkare och kan säga att sådana operationer INTE gör näsan mindre på något sätt. 🙂 Så det blir bara bisarrt i vissa fall och lika bra att erkänna är alla förstår ändå, eller?

      Den ursäkten är ju så klassisk och jag förstår inte varför så många kändisar dragit den? När de kommer med den förklaringen är det samma som att erkänna att man gjort en skönhetsoperation :>

    http://www.isabellalowengrip.se/2016/05/att-vara-en-forebild/

    här är blondinbellas tankar om skönhet och utsida 2016, man kan väll MILT sagt säga att hon gjort en kovändning. Och nu i senaste inlägget adresserat sina pigga bröst genom att tacka wonderbra (…..). Jag håller verkligen med om att om man lever och kapitaliserar på utsida hör det till att adressera det, annars får man väll göra som man vill.

      På vilket sätt har hennes åsikter ändrats? Att hon opererat brösten är något läsarna påstår, ingenting hon uttalat sig om eller som ni har några som helst bevis på. Det är bara spekulationer. Vilket är otroligt löjligt.

        Man mådre vaea blind im msm inte ser det ?

          Du verkar också vara blind.

    Jag tror att alla vi som själva gjort botox och alla som är insatta i hur botox förändrar utseendet kan se att det är alldeles självklart att T gjort botox. Fillers kan jag inte uttala mig om eftersom det inte är lika uppenbart för mig.
    Svaret hon gav var så luddigt att man kan läsa mellan raderna att hon gjort ett eller flera ingrepp, men att hon vill vara en förebild och därför inte öppet berättar om ingreppen.

      Nja. Jag har massa botox i typ hela huvudet pga mycket svår migrän, och det har biverkningen begränsad rörlighet av pannan. Har ändå aldrig tänkt på att Therese skulle ha botox. För allt du vet kanske hon också har fått botoxen pga migrän. Det är rätt vanligt.
      De som klagar på att hon är vegan men ev använder ett djurtestat läkemedel är oftast likätare som inte gör ett skit för djuren själv. Alla äldre läkemedel blev djurtestade innan de kom på marknaden så med den logiken ska veganer aldrig få lov att ta tex antibiotika utan istället dö. Många mediciner innehåller även gelatin. Finns det ett val väljer jag det utan gelatin men tyvärr gör det inte alltid det. Det är trots allt skillnad på att trycka i sig godis gjort på skelett och hud för nöjes skuld och att ta en livsviktig medicin när man är sjuk. Att vara vegan och använda ett medel som en gång i tiden djurtestades, även om det är onödigt, är otroligt mycket bättre än att inte göra något alls. Tänk även på att de produkter som i dag säljs som cruelty free innehåller ingredienser som ursprungligen testades på djur. Det går inte att helt undvika allt som någon gång testats på djur. Det viktiga är att försöka få slut på de djurförsök som utförs i dag och att påverka producenter genom att välja bort märken som fortfarande djurtestar. Djurtestad kosmetik är nu förbjudet i hela EU så det går åt rätt håll. Jag har varit vegetarian i 30 år och gör vad jag kan på många olika sätt för att djur ska få bättre liv. Jag är inte perfekt och äger tex saker i läder där det inte finns något djurvänligt alternativ, men jag bidrar åtminstone med något. Jag flyger nästan aldrig, köper alltid ekologisk, väljer gärna antikviteter framför nyproducerat osv. Man måste inte vara fullkomligt fundamentalistisk. Även om Therese har brister så gör hon oändligt mycket mer för djuren än vad alla köttätare gör.

    Eller så kan läsaren helt enkelt sluta fråga sådana frågor eller acceptera att bloggaren inte kommer att svara. Läsarna bidrar med minst lika utseende hets då bloggarnas utseende ständigt diskuteras.

    Och så kom den där – kängan mot Bella. Suck. Inget ovanligt att folk ändrar sig efter tid. Finns folk som varit helt emot smink och skönhetsfix men som några år senare har både löshår och smink och kan tänka sig skönhetsingrepp. När kvinnor går igenom separation eller skiljer sig så hamnar många i en slags kris och blir förändrade , väldigt vanligt att många då opererar brösten eller skaffar löshår eller annat.

    Jag tycker att vi ska sluta kommentera varandras kroppar. Vi har ingen rätt till det, oavsett om den jag kommenterar har sagt något om sin kropp eller inte. Om vi slutar och prata om utseende hela tiden så kanske utseendefixeringen och hetsen över att vara smal och snygg och se ung ut kan lägga sig nån gång. Om vi slutar fokusera på utseende så blir det till slut inte så viktigt längre och DET är nåt som skulle lägga mindre press på unga människor, och förändra världen.

    Så nej, jag håller inte med om att ”men Bella har ju sagt att hon aldrig ska operera sig och nu verkar hon ju ha gjort det så då får jag prata om det”. Prata om din egen kropp hur mycket du vill, men ge tusan i att kommentera andras.

    OT
    103.000 följare på instagram. Antar att de är fler än jag som kommer att avfölja efter detta. Känner mig besviken.
    https://www.aftonbladet.se/a/BJb01G

      För de som inte vill klicka vidare handlar det om advokat Elisabeth Massi Fritz och kritik från 16 tidigare anställda.

        Min sambo nämnde faktiskt just det där angående henne för ett par veckor sen. Rykte får man väl säga absolut, men hon hade kommit på tal på tingsrätten där han är och då berättade någon att det var helt sinnessjukt att jobba för henne. Så den här artikeln ger ju lite mer vatten på den kvarnen…

      Menar du att du följde den där advokaten på instagram eller vadå ?

        Precis, som över 100.000 andra personer. Hon har varit framträdande feminist och kvinnorättskämpe länge, någon många sett upp till och hyllat.

      Källhänvisningar till Aftonbladet tar jag inte på allvar.

        Varför?

    Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Alla ska väl få operera sig om de vill, men det är inte snyggt när det blir för uppenbart. Om man kan säga så? Många influensers ser ju typ likadana ut.

    Jag har också opererat mig. Men jag fick dömande blickar (av andra kvinnor såklart) INNAN jag opererade mig. Inte längre. Jag hade helt naturligt väldigt stora bröst till min lilla kropp och folk bara antog att jag opererat dom större.

    Så räknas bröstförminskning som ett skönhetsingrepp? Den största anledningen var ju de fysiska besvären, men jag visste också att det skulle bli mer estetiskt snyggare.

      Jag skulle nog inte räkna bröstförminskning som ett skönhetsingrepp då det finns ett medicinskt syfte bakom (oftast), att slippa fysiska besvär. När jag tänker skönhetsingrepp tänker jag på ingrepp som görs utan medicinska orsaker, dvs, av helt estetiska skäl, typ bröstförstoring.

        Jag skulle nog inte heller säga att bröstförminskning är skönhetsingrepp, för det är ju så som du säger. Men samtidigt kan jag tänka mig de som gör skönhetingrepp, av helt estetiska skäl, ändå måste må psykiskt dåligt för det komplexet (eller vad det nu är) de har. För varför annars gör man ett skönhetsingrepp?

          Fast om man mår psykiskt dåligt kan det ju botas på annat sätt tänker jag, typ terapi, men om man får ont i ryggen pga. stora tunga bröst kan man inte göra så mycket annat än att förminska så en viss skillnad ändå tycker jag.

          Jag har opererat mig av helt estetiska skäl för att jag inte trivdes med en viss kroppsdel men jag skulle inte gå så långt som att säga att jag mådde psykiskt dåligt över det. Det var mer att möjligheten fanns att fixa till det jag önskade och då gjorde jag det vilket jag är väldigt glad för men jag hade nog kunnat leva ett gott liv utan operationen också. Mår man väldigt dåligt psykiskt av ett komplex tror jag man först ska utröna om det inte ligger något annat bakom för annars finns det nog risk att man hittar något annat att må dåligt över när man väl fixat det första.

          Jaa, skillnad är det verkligen 🙂 Tänker mest vilken gråzon det måste vara för att kunna bedöma varje enskilt fall.

          Sen tänker jag också lite att om man väl opererat sig en gång är det lätt att göra det igen. Men så är det såklart inte för alla 🙂

          Gråzon är det nog absolut men för mig väger nog fysiska besvär alltid tyngre ön psykiska.

          Angående att vilja fixa fler saker när man väl gjort en så är det nog väldigt olika. Jag har gjort ett ingrepp men har noll intresse av fler, vill inte ens göra ”mindre saker” som fillers eller botox utan är helt och fullt nöjd med det jag gjort. 🙂

          Det håller jag med om 🙂

          Jaa, det är nog väldigt olika. Alla får ju göra vad de vill med sina kroppar också. Jag hade nog varit en som fortsatt om jag väl börjat, så blev det med tatueringar x’D

          Och jag har en tatuering men har inga planer på fler så är nog verkligen en personlighetsgrej, blir inga fler för mig.

      Jag har också gjort en sådan operation och fick den betald av landstinget. De räknar den i alla fall inte som en kosmetisk operation och jag gjorde den inte av kosmetiska skäl (även om det var jävligt skönt att slippa all oönskad uppmärksamhet som man får om man har jättestora bröst och som jag absolut inte ville ha). Det är stor risk för att man får problem med rygg och axlar om man har oproportionerligt stora bröst, och man kan faktiskt få problem med känseln i brösten när de är riktigt stora. Brösten är väl för all del snyggare nu pga hängde ner till knäna innan, men jag fick också ganska fula ärr och en del ovanliga komplikationer efter operationen. Trots det var det lätt värt.

        Jag fick också min betald av landstinget, hade aldrig haft råd med det annars. Vill inte ens tänka på hur många år jag hade fått lida för att kunna spara ihop pengarna.

        Väldigt skönt att slippa all uppmärksamhet! Det var helt klart en bidragande orsak till varför jag ville göra operationen.

        Jag fick inte eller världens snyggaste ärr, började jobba för ansträngande och med lyft för tidigt så tejpen släppte hela tiden på vissa ställen. Men jag ångrar det verkligen inte, det bästa jag gjort för min kropp och stackars rygg.

        Man kanske ska bedöma det som en vanlig medicinsk operation, men med bra kosmetiska bonusar 🙂

    Jag förstår vad hon menar, absolut. Men… vet faktiskt inte om jag naivt nog vill kalla det dubbelbestraffning? Varför? För jag anser inte att de personer som kommer med fula kommentarer om mitt eller någon annans utseende har någon rätt att komma med dem. Det är inte en bestraffning att det finns idioter i världen, de är idioter och inte värda ett skit. Jag hade ABSOLUT inte velat ”vara dem till lags” och låta dem påverka mig till att injicera skit i min kropp eller att utsätta mig själv för risken med en operation samt att lägga massa pengar på det. Basen är egentligen att vi bör bli mer nöjda med oss själva. Kan redan känna det är för jävla sorgligt att se så många tjejer som nu mer eller mindre ser ut som kopior av varandra. Samma sminkning, fyllda läppar och kindben och har de dessutom opererat näsan blir mallen än mer påtaglig. Jag vill inte att mina barn ska växa upp i ett sådant samhälle. Allt snurrar kring likes, selfies och att passa in i en falsk mall som proklamerar ”true Beauty” fast vi egentligen vet att det inte är sant. Jag har haft en massa komplex i min ungdom. Komplex som tagit så extremt mycket och onödig tid av mitt liv. När en kille i mellanstadiet kallade mig ”stornäsa” fick jag komplex som över en natt. Kommer ihåg att jag innan dess inte ens reflekterat över min näsa och dess storlek. Jag har blivit matad bilder på tjejer med perfekta, fasta och runda tuttar. När jag sen såg mig i spegeln hade jag ingen att relatera till. Jag hade lite häng och mina bröst var ju mjuka – inte fasta. Jag kunde sitta och drömma mig bort till en smalare näsa och yppigare bröst. Sen kom t.ex. Isabella in i bilden som en enorm förebild för mig i mina tuffa tonår. Hon var stolt över sig själv. Sin näsa. Sina valkar. Hon gick med en urringning och folk skrev att hon hade taxöron. Fyfan vad cool hon var. Och jag insåg med åldern att INGEN är perfekt. I filmer börjar man se mer och mer diversitet bland skådespelarna utseendemässigt. Nu är jag väldigt nöjd med mig själv och skulle aldrig få för mig att vika mig för dessa sjuka normer. För det är precis vad de är: sjuka normer. Jag är perfekt som jag är. Så fort jag fick självförtroende och blev glad igen så hade jag inga problem att få mitt bekräftelsebehov uppfyllt heller: jag fick också killar trots att jag inte är någon Kylie Jenner. Jag träffar en kille just nu som är världens snällaste och absolut avgudar mina mjuka tuttar. Inte för att bekräftelse från killar är det som spelar roll här, det är ju just vår snedvridna bild av vad vi tror killar vill ha som driver många till att ändra sitt yttre: men i detta fall tog jag upp det för killar såklart är en extra rolig och viktig del av livet när man är ung. Det är spännande och alla tjejkompisar snackar om det. När jag var deprimerad och tyckte jag var ful drogs ingen till mig och jag trodde det just berodde på min fulhet. Det blev en ond spiral. Men så fort jag började må bättre så fick jag mer eller mindre vem jag ville. Utstrålning och självsäkerhet är det viktigaste, precis som Paris Hilton och Nicole sa i The Simple Life, ”that’s hot” 😉
    Dessutom tänker jag mycket på mina eventuella framtida barn. Jag tror faktiskt inte många här kan säga att de vill eller tycker det känns rimligt att deras barn ska få komplex över sitt utseende och är okej med att de vill operera sig för att vara ”finare”. Men tänk så sitter jag där, med smal näsa och perky tits och har en dotter som klagar på hur ful hon är och vilken stor näsa hon har. Vem är jag att säga till henne att hon är fin som hon är om jag själv sitter där som en lögn? Som en falsk bild. Vem är jag att inge förtroende nog att hon ska tro på mig när jag säger att hon duger som hon är, att hon är skitsnygg när hon mår dåligt för hennes bröst inte trotsar tyngdlagen? Då är jag ingen förebild. Om något berättar jag ju då genom mina ingrepp indirekt att hon inte duger. Om mina gener inte var snygga eller goda nog åt mig – varför skulle de vara det på/för henne? Och den eventuella situationen krossar mitt hjärta.
    Så: Aldrig.

      Hej hej!

      Jag vill jättegärna läsa ditt inlägg men det blir för tungt. Kan du inte dela in det i stycken tex

      så här, så blir det lättare att läsa?

      Allt gott!?

        Det kan eller orkar jag såklart inte 🙂

        Allt gott!

          Jag menar inte just detta men i forsättningen ifall jag var otydlig. ?

          I vilket fall så tror jag du skulle tjäna på det för vi är många som tycker det blir svårt att läsa en hel sammanhängande text. Du slår bara på retur en gång så är det klart. Men du väljer så klart själv. ?

    Men varför gör man en sån stor sak av vad någon annan väljer att göra med sin kropp? Det är ju vi läsare som gjort henne till offentlig om man ska hård-dra det, eftersom vi gillar hennes blogg. Jobbigt att älska att blogga och då samtidigt få krav på sig att vara optimal och bästa förebild för halv Sverige – när alla människor dessutom är olika. Hua villa krav och förväntningar ?

    Alla får väl göra vad de vill med sin kropp? Ska hela internet anpassas efter folk som kan ”ta illa upp” av att någon opererar sig? Låter helt sjukt ?

    Påminner lite om Annica Englund som hycklar och låtsas stå för sina ingrepp men inte gör det. Under detta inlägg http://annicaenglund.se/indy-beauty-by-therese-lindgren/#comments skriver hon att man kommer längst med ärlighet, men hon tar bort min kommentar som frågar varför hon då inte är ärlig med sin bröstoperation om man kommer längst med ärlighet. Varför inte bara svara på den?

      Om Annica Englund inte har opererat brösten har hon lyckats jävligt bra med att alltid ha push-up och sminka ”skuggningar” för att ge illusionen av större bröst eller nåt för brösten ser helt klart större ut nu än för några år sedan.

      Man får ju ändra åsikter, men hon gjorde ett helt inlägg om att hon tycker det är fult med stora bröst på små kroppar för nåt år sen. Om jag hade läst det innan jag operera mig hade jag blivit helt knäckt.

      Fast när har Annica Englud inte varit ärlig och öppen med att hon opererat brösten? Det har hon väl aldrig förnekat, hon var väl öppen med det. Tror att du missat nåt.

        Hon har inte förnekat exakt, men sagt att det är hennes egna bröst. Om hon skrivit ärligt någonstans att hon opererat sig får du gärna länka det. Jag har bara sett henne undvika frågan och radera kommentarer.

          Om hon har betalat för brösten så är de väl hennes bröst???!!

          Nej, tror att ni blandar ihop med någon annan.

          Att svara ”Det är mina” på frågan ”Har du opererat brösten?” är inte ärligt eftersom det kan betyda både ja och nej beroende på hur man tolkar det. Och det var att hon är oärlig om det jag ville poängtera.

    Är det lämpligt för flickor och unga tjejer såsom min 12-åriga dotter att följa Therese Lindgren?

    Hur ska man som föräldrar skydda sin döttrar mot all skönhetshets?
    En idé hade kanske varit att ha en rekommenderad 18-årsgräns konton på vissa konton som förespråkar skönhetsoperationer, fillers, botox osv.

    Jag vet knappt vem TL är men det känns som att hon utnyttjar barn genom att i deras ögon försöka vara en bra förebild som står för bra värderingar, men när det kommer till kritan handlar ju allt om pengar, pengar, pengar!!

    Som om det inte räcker med alla reklamintäkter och gratisprylar hon får osv via hennes olika kanaler så ska hon dessutom tjäna pengar genom att kränga böcker och nu även hudvårdsprodukter.

    Min dotter hade hennes bok som nummer ett på sin önskelista i julas och jag hade ingen lust att köpa boken men gjorde det ändå. Bara för att göra min dotter glad.

    Själv försöker jag vara en bra förebild och förespråkar att man ska vara naturligt vacker.
    Lite smink men mer än så behövs inte..
    Tack och lov är detta även min dotters inställning.
    Det sista hon vill är att bli känd youtuber och sen tycker hon det är skitfult med fillers i läppar och lösögonfransar t ex.

      ”Naturligt vacker” är väl det värsta man kan förespråka. Det är ju ouppnåeligt om man inte har genetiken på sin sida.

        Att vara naturligt vacker precis som man är skapt, alltså motsatsen till konstgjort vacker?
        Skulle det vara det värsta att förespråka?!

        Jag tycker alla borde vara stolta över sig själva och se det vackra hos sig själv utan att påverkas av rådande skönhetsideal.

      Du köpte en bok om psykisk ohälsa till en 12-åring?

        Nej inte den boken, hon har skrivit flera. Det var hennes senaste bok som min dotter fick.

        Jag köpte hennes bok om psykisk ohälsa till min 12-åring. Pojke.

    Jag tycker verkligen att alla får göra vad de vill med sina kroppar men kan ändå inte låta bli att bli provocerad av att inflytelserika/(väl)kända människor modifierar sina kroppar till förbannelse. Jag blir provocerad av Kim Kardashians rumpa, Kylie Jenners läppar och Blondinbellas viktminskning för att de inte bara reproducerar, men också cementerar normer och ideal som så många människor lider av. Eftersom att jag utgår från mitt eget perspektiv och min egna ”moraliska kompass” (vad det nu än skulle vara) så tycker jag att de har ett socialt ansvar och att de gör fel i att inte ta det ansvaret.

    Med det sagt så har inte jag haft en tanke på om huruvida Therese har gjort några ingrepp eller inte, förrän det började lyftas här. Och efter att ha sett jämförelsen i en kommentar ovan märker jag hur jag faktiskt blir påverkad. Hur är oviktigt, men min poäng är att jag förmodligen inte hade påverkats av det alls, eller åtminstone inte i samma utsträckning, om inte _ni_ hade sagt nåt om det.

    Tack för den björntjänsten. #leavetheresealone

    Jag tycker det här känns väldigt larvigt och motsägelsefullt av henne. Therese har skrivit en bok som handlar om hennes kärlek till djuren, allt från kossor, till höns och även löss. Men är de 90 000 möss som testas i djurförsök för botox (Källa: Djurens rätt) varje år då något som inte spelar någon roll för att hon inte vill ha rynkor? Har man gått ut och sagt att man är 100% vegan i största möjliga mån är det väldigt märkligt att göra ett aktivt val som frångår den livsstilen.

    Självklart har hon rätten att göra precis vad hon vill, men om man kollar på den videon hon gjort tillsammans med peta som visar de grymma saker djur går igenom, går hon tyvärr emot sig själv och HELA sitt varumärke.

    Hennes svar är bra. Ingen har att göra med vad hon gjort eller inte, och som hon säger finns det inget rätt svar. Vissa saker är helt enkelt privata och det får man respektera. Precis som vissa pratar om sitt sexliv hejvilt medan jag själv tycker det är något man inte fläker ut i det offentliga så är alla olika och alla har sin ”privata” sfär.

    På tal om Therese så såg jag nyss att hennes nya skönhetsmärke ”Indy Beauty” redan har 90 000 följare på Instagram. ”Löwengrip” av Blondinbella har fortfarande ”bara” 22 000. Känns som ett rätt tydligt bevis på att Isabelle Löwengrip skulle vara Skandinaviens största influencer är hitte på. Personligen tycker jag deras varumärke bör bemöta varför de marknadsför sig så felaktigt, men men…

      Oj! Intressant!

      Men Bella har tidigare varit störst men hon är det inte längre, dock så varierar det ständigt vem som är störst. Just nu Maggan Graaf största bloggen men det brukar oftast Kenza vara. Vet inte hur långt efter Bella ligger numera men hon är en av de största iaf.

    Å ena sidan håller jag med Therese om att kvinnor skammas både för att de är för fåfänga och för att de bryr sig för lite om sitt utseende. Snygghetsnormerna och idealen för kvinnor är supersnäva. Män drabbas inte av det på alls samma sätt vilket är orättvist såklart.
    Å andra sidan känner jag själv att jag blir rätt ledsen när jag tänker på hur otroligt mycket tid, pengar och energi jag och så gott som alla kvinnor jag känner lagt och i viss mån fortfarande lägger på utseende. Med tanke på vad man vet om vad som får människor att må bra (röra på sig, vara utomhus, göra saker för andra, umgås med folk man tycker om) så känns det så futtigt och självupptaget att sitta och kolla på sina rynkor i en spegel eller lägga en massa pengar på olika ingrepp, och jag tror verkligen inte att det i det långa loppet gör oss lyckligare. Samtidigt vet jag hur svårt det är att stå emot de ideal som vi alla blir helt bombarderade med, och jag tycker ingen förtjänar att dömas för att man inte orkar eller vill stå emot. Svårt det där..

    Är så glad att jag fick bli vuxen, bli mer säker på mitt eget värde och inte längre vara lika påverkbar som tidigare..

    Försöker oftast tidsoptimera allt skönhetstjafs så jag kan lägga min tid på viktigare saker men ändå se välvårdad ut.

    Hårborttagning är dock ett dilemma, skall det skötas blir det ju ett heltidsjobb, om någon har en bra (ekonomisk/tidsbesparande) lösning så tipsa gärna ? (hårborttagningskräm är min nuvarande favvo)

      Jag orkade inte med att raka mer, skar mig, fick inflammerade hårsäckar plus att det blev ju stubbigt efter någon dag… Lagt ner så sjukt mycket pengar på rakhyvlar, rakcremé, Veets hårborttagningscremé, etc in absurdum.

      Numera vaxar jag mig på salong 1 gång i månaden, sköter inte hårväxten på benen, fifin eller under armarna över huvud taget längre och det är så himla skönt! Visst, det kostar strax under tusenlappen (men det är ju för att jag kör TRE områden på kroppen) men om du tycker att du har pengarna till det – kör! Jag tycker definitivt att det är värt det; slippa greja med det själv, det enda jag gör är att skrubba med handske varje gång jag duschar för att det inte ska bli inåtväxta hårstrån, det hålls fint längre än rakning, och ju mer man har gjort det, desto mindre ont gör det och så blir hårutväxten inte lika stubbig och vass. Håret blir silkigare och mycket mycket tunnare, hårsäckarna ger ju mer eller mindre upp. Nej jag är inte sponsrad eller så 🙂 Detta kanske inte är en så ekonomisk lösning men definitivt en tidsbesparande sådan. En timme i månaden ligger man där.

        Låter trevligt, vaxade hemma förut och har inga problem med att det gör ont utan även då var det tiden som var problemet. Ska nog testa att gå till salong , tack ?

        Då måste jag fråga, vaxar du hela där nere eller bara bikinilinjen? Jag föredrar att ta bort allt hår där nere så rakar mig men har ibland tänkt om man ska vaxa istället. Dock har jag så sjukt svårt med tanken på att visa upp hela allting för en främmande människa för att vaxa, tycker det räcker bra med de gynbesök man gör. ?

          Allt haha. Rubbet. Jag tyckte det kändes väldigt konstigt och utelämnande först men man vänjer sig snabbt. De har sett så många underliv i sina dagar och tycker inte det är det minsta konstigt 🙂 Tyckte det var pinsammare ligga på sidan och sära på skinkorna för att de skulle komma åt därbak!

          Nu har jag och tjejen som vaxar mig en rolig jargong för oss när jag kommer dit: ”Hej igen, nu ska min fifi bli len och fin” typ.

          Tack för svar! Du bor möjligtvis inte i Stockholm så att du kan tipsa om ställe? ?

          Till anonym: Nej Malmö bor jag i! Men kolla runt på nätet och FB och välj en salong som har en massa bra recensioner, oftast någon som dyker upp först i önskat område.

          Good luck ??

        Till anonym: Nej jag bor i Malmö! Men kolla runt på nätet och FB efter salonger med bra omdömen och mycket recensioner. Det är ofta salonger som dyker upp först på området du väljer. 🙂

        Good luck??

    Now you’re weeping shades of cozened indigo,
    Got lemon juice up in your eye

    Jag tycker det är helt till var och en att göra vad dom vill med sin kropp, jag har hur mycket som helst jag vela göra haha. Dock så tror jag att det är bra att gå ut med dessa grejer, just för att unga inte ska gämföra sig med saker som egentligen inte ens är ”naturligt”.

      Håller med. Jag tycker att Therese borde gå ut med ingreppen hon gjort, utan att på något sätt ”be om ursäkt”, men för att visa hennes, många unga, läsare att hon inte ser ut så naturligt. Annars kommer de ju att jämföra sig med någon som inte ser ut så på naturlig väg. Jag förstår att hon vill vara en förebild men en sann förebild är ju ärlig och går ut med hur det ligger till.

      Just my two cents.

    Är operationerna veganska?

    Tycker inte svaret passar ihop med frågan.

    Vad hände med att man fick göra vad man vill med sin egen kropp?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.