Att Hemnet-knarka

När jag köpte lägenhet gav jag mig själv Hemnet-förbud. Jag ville inte se om det kom ut bättre objekt eller om marknaden gick ner och bara fylla mig själv med ångest. Lika bra att hålla sig borta därifrån tänkte jag. Det höll bra i två veckor. Men sen fick jag liksom….abstinens. Att kolla objekt på Hemnet har ju blivit en vana. Varje dag i flera år har jag gått in och förundrats, eller drömt mig bort. Jag kan ju inte bara sluta?

Typ som när man hade Tinder och blev seriös med någon, men fortfarande var lite sugen på att swipa. Inte för att man ville ha någon annan, men bara för att det är kul att se vad som finns. Eller är det bara jag?//Egoina

Hur kan det komma sig att man alltid blir lite extra intresserad av att surfa på Hemnet precis när man köpt en ny lägenhet eller i alla fall är helt ointresserad av att flytta?
Är det för inspiration? Kanske, men de enda sakerna jag i så fall blir inspirerad av är sådana som är helt otänkbara för mitt nuvarande boende.
Tänk glastak, swimmingpool eller öppen spis – tre saker om aldrig skulle gå att implementera i vårt nuvarande boende så helt krasst – slöseri med tid.

Ett annat problem som jag upptäckt med mig själv – jag vet inte om det finns ett namn för detta – men det är min totala oförmåga att se förbi ful och/eller omodern inredning.
Medan vissa människor kan visualisera ett helt nytt hem av att titta på en bild så kan jag klicka mig vidare av den blotta åsynen av möbler i björk eller fula gardiner.

Är ni Hemnet-knarkare eller finns det någonting annat som får det att rycka lite i er av pur förväntan?
Jag kan sitta och titta på hundvalpar på Blocket i timmar utan att egentligen ha någonting där att göra mer jag kan inte sluta.

Finns det hjälp för sådana som jag? 🙂

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag som är student men besatt av high-end fashion kan sitta i timmar på hemsidor som Gucci, Chanel, Mytheresa, Prada, Net-a-Porter osv och lägga i saker i min kundvagn även fast jag inte kommer kunna köpa en enda grej på säkert tio år, om ens då! Men jag tycker man får drömma sig bort lite, speciellt när plugget ligger på hög och det är februari och man behöver en påminnelse varför man gör det man gör, för att någon gång kanske har råd med den där kappan eller väskan!

      Släpp begäret så blir du fri, en jacka eller väska är väl knappast värd all tid du lägger på pengarna.

        Det beror väl helt på intresse och prioriteringar? Hon verkar tycka att det är värt både tiden och pengarna. Skulle du säga samma sak till någon som var intresserad av ex båtar eller bilar?

    Hemnet knarkare deluxe.. Och barnvagnsfantast ? har förbud att köpa nya vagn av maken…..

      köpa ny*

    Jag älskar att sitta inne på hemnet och kolla på hus jag aldrig kommer ha råd med. Annat kul är kolla stört dyra lägenheter i hong kong eller liknande på airbnb!

      Kan tipsa om https://www.sothebysrealty.com/eng
      Jag kan spendera timmar med att titta pa sjukt lyxiga hus där

        En Hemnetknarkare till anmäler sig! Jag brukar knarka även på den brittiska motsvarigheten till Hemnet, http://www.rightmove.co.uk Så härligt att spana in alla skotska slott och svindyra lägenheter i London…

    Om du vill ha öppen spis CamCam finns snygga lösningar med antigen gas eller med spisbränsle. ?

    Jag tittar på bilar, det värsta är att sambon är likadan och ingen av oss sitter inne på någon vidare självbehärskning, vilket lett till att vi har en smärre hög av diverse äldre bmwar och amerikanare??och så äääälskar jag att titta på herrgårdar på hemnet/blocket/osv och drömma mig bort?

    Det är ett känt faktum att den som just köpt något – och rimligtvis borde vara nöjd – faktiskt är flitig surfare just för att bekräfta att köpet var ett smart val, priset ok osv.
    I bilbranschen vet man att den som just köpt en bil ofta sitter och kollar andra märken och modeller efter köpet för att bevisa att det var ett bra val av bil.
    Likaså har den som just köpt en ny tv en benägenhet att sitta och kolla på andra märken, modeller och priser trots (eller därför?) att man just gjort ett val.
    Ologiskt kan man tycka för marknadsundersökningen måste vara bättre att göra innan man bestämmer sig. Men många har förstås kollat också före köpet.
    Jag kan tänka mig att när det gäller bostäder fungerar det på samma sätt. Man vill väl kika vidare på marknaden eftersom varje köp för många bara är ett trappsteg på vägen till det slutliga boendet – som dock oftast är och förblir en hägring.

    Älskar Hemnet, kan sitta där i flera timmar när jag hamnat där, går inte bara en stund utan två tre timmar är inte ovanligt att det blir, och då letar jag inte ens bostad till mig själv utan det är bara det att jag tycker det är så kul att se olika bostäder.

    Älskar hemnet. Är inne flera gånger om dagen.. letar iofs hus så det förklarar nog mitt höga intresse nu. Annars så lusläser jag skollagen.

    Liiite ot men Victor Frisks lägenhet, som han nu säljer, är det Annica o Mr. Slems gamla lgh i Enskede? Ser väldigt likt ut iaf och han hade väl bott där ca 8 månader bara?

    Annars så instämmer jag med Anton här ovan, jag bodde på hemnet efter vi sålt vår lgh och köpt hus. Följde både området vi sålde i och även dit vi flyttade, just för att se om vi gjorde en bra affär.

      Ja, det är samma lägenhet… Jättefin!!

      Hahaha finns det nån som på riktigt kallar sig mr slem???

        Nja, han kallar sig för Mr. Romance men även om du sminkar en gris är det fortfarande en gris.. typ ? dålig jämförelse kanske.

    Hemnet-knarkare av rang här! Bor ensam i en etta i centrala Malmö och kollar på stora hus på landet runt om i Skåne. Hela tiden, konstant. Är singel och inte i närheten av att köpa hus men a girl can dream!

      Du kan förverkliga din dröm redan nu. Om du tittar på hus i fd sommarhusområden så kan du hitta små hus på 60-80 km2. Var inte rädd utan kör. I värsta fall är det bara att sälja igen. ?

        Som det här tex.

        https://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/skane/lund/lilla-hastad/lilla-hastad-241/

        Men det finns hus för ca 700 000 också på skogstomter. Du borde kunna få det du vill. ?

    Jag och min kille har ju bestämt oss för att köpa hus men det kommer väl dröja ett tag. Vi måste spara ihop lite pengar först, jag måste jobba lite längre på mitt nya jobb för att få lånelöfte och så måste vi ju komma överens lite mer om vilket hus vi ska ha. Men jag hemnet-knarkar som fan nu! Kollar ju främst på de husen som vi absolut aldrig kommer kunna köpa, lånelöfte eller inte. Som typ 7,5miljonersvillan med marmorgolv och utsikt över älven som ligger ute för försäljning här i Karlstad just nu.

    OT- hur spenderar ni era söndagar? Vill ha tips så jag inte slösar bort hela dagen på sims ?

      Kan inte hjälpa till så mycket för jag har städat och spelat Sims ?

        Hade dock tänkt mig ta en lång dusch, hårinpackning och ansiktsmask lite senare ?

        Exakt samma! Sims och städning, klassisk söndag.

      Läser bloggar och kollar tv… om jag inte jobbar 😉

      Söndagar brukar vara städdag här hemma. Skrubbar igenom badrummet ordentligt, dammsuger hela huset (skurar ibland, beror på hur smutsigt det hunnit bli). I övrigt brukar jag läsa böcker och planera mat för kommande veckan. Om sonen inte är uppe alltför sent brukar jag och sambon se film (och äta något gott, chips, kex eller en god sallad) på kvällen innan läggdags.

      För tillfället håller vi även på att rensa här hemma, dvs går igenom förråd, lådor, kläder etc som ska säljas, skänkas eller kastas. Brukar ta en vecka någon gång per år och fokusera på att rensa bort saker. Vi strävar efter att nå en mer minimalistisk livsstil och rensande är verkligen jätteskönt!

      Vad glad jag blir att fler spelar sims. Hoppas ni är i min ålder (25) så jag inte behöver känna mig för gammal haha… vilket spelar ni? Funderar på att köpa 4an men är det värt om man inte spelar regelbundet?

      Anyway.
      Mina söndagar är normalt sett mina fixardagar. Matlådor och disk och städ och tvätt. Men har blivit så lat det senaste att jag inte orkat göra detta.

        Har spelat alla spel (1, 2, 3 & 4). Hatar 4an! ? Sims 3 är favoriten! Klarar inte av 4an även om jag har typ alla expansions osv. Men det är något med det som jag ej kommer överens med. Mitt råd köp ej 4an, satsa på 3!

        Jag är 24 snart, jag tokälskar Sims. Personligen gillar jag Sims 4 och har samlat på mig alla packs, om du vill arbeta som influencer är fyran värt att köpa. Annars tycker jag inte att du ska göra det.

        Jag är snart 28 ?

        Spelar 4:an, köpte det nyligen efter säker 10 år utan att spela. Har alltså inget konkret att jämföra med, men jag tycker om 4:an ☺️

        Jag är snart 23, älskar Sims. Har spelat alla 4, 3 är absolut favorit pga kartan, men jag gillar 4 också. Har dock inte något expansionspaket, får köpa på mig det snart. Ni som har, vilket rekommenderar ni att man börjar med?

        Men härligt att höra att vi är fler gamla som spelar Haha! Jag spelar 3an och har några expansioner men inga kul?
        Tycker dock det är roligast att bygga hus men ibland är det skönt att spela och koppla bort verkligheten

        Snart 24, spelat sims sedan.. ja herregud det är ju 18 år i år ? Min favorit är sims 3 för det är en öppen värld utan massa laddningssidor och med lite fuskkoder kan man bygga roliga hus, men det kräver en REJÄL datorn för att fungera laggfritt. Har du en vanlig laptop är fyran bättre, den är mer anpassad till laptops prestandamässigt. Fyran har fantastiskt bra skapa-en-sim-läge där man kan göra enormt unika simmar om man ägnar lite tid åt det ? Kolla runt på olika sidor var det kostar, köper du inga expansionspaket kan man komma billigt undan ?

        Lillplutt! ? Jag är snart 30 och spelar förutom sims (3) gärna våldsamma skjutspel haha

        Min sambo laddar hem dem istället haha så har alla fyran även några extra som andra gör själv. Riktigt kul

        ✋ Bygger mest hus jag med men när kreativiteten tryter roar jag mig med skapa intriger mellan mina simmar i sann härskaranda. Vilka expansions rekommenderar ni för sims 3? Har dragon valley (’cause dragons ?) i nuläget men fundera på nästa

        Över 30 och spelar fortfarande. Men det framgår nog av mitt namn.

      Plugg

        Tillägg, drömmer tills jag pluggat klart så jag kan ligga och spela Sims i flera timmar utan att behöva känna pluggångest ?
        / Tentaperiod delux

      Idag spelar jag brädspel med sambon, förundras över att det aldrig slutar snöa och äter gårdagens rester. Mycket produktivt, med andra ord 😛
      Vi brukar mest mysa, men ibland även träna och storhandla, kanske diska lite eller så. Vi har båda en utmattningsdepression i bagaget, så vi försöker att ta det lugnt på helgerna, för att orka med arbetsveckan sen.

      Haha, jag pluggar och längtar hem till datorn och sims.

      Jag tycker att söndagar är till för slappande och kanske lite fix inför veckan, som typ handla mat, städa eller något liknande. Har inga höga krav på mig själv på söndagar och bokar nästan aldrig något då, om ingen annan föreslår det dock. För mig är söndagar sovmorgon, äta frukost länge framför en film/serie, kanske en dusch eller eventuellt träna, kolla lite mer på tv, läsa, kanske ta en promenad och äta massa mat hehe. Älskar mina söndagar! Nu ska jag ta ett bad och vänta in mannen (som är och tränar) för kvällsmat framför tv’n ??

      Åååå siims! Mitt favoritspel sen jag var mindre, har nog spelat det sen jag satt i mitt flickrum på 00-talet (är 27) och installerade senaste sims (kanske var sims 2) som kom i typ 4 – 5 olika skivor för att allt inte rymdes på en enda. Kommer ihåg vilken tid det tog också. The sims, zoo tycoon och backpacker var de spelen som gick mest hos mig. Tyvärr har jag nog inte spelat sims nu sen förra semestern, har inte riktigt ro i kroppen att spela förens jag varvar ner ordentligt på semestern och är i fas med allt hemma.
      Nu denna söndag har jag bara slötittat på something borrowed or something new och say yes to the dress samt spelat can you escape the 100 room på mobilen (beroendeframkallande och varning för att slita av sig håret stundvis).

      Åh Sims ! Har inte spelat på länge nu.. När ska årstider komma egentligen? Längtar ihjäl mig.. 😀

      Pillar mig i naveln, kollar dåliga/skämmiga serier, lagar god mat och tar en whiskey eller två. ??

    Jag letar efter vårt sista hus. Krav:
    – tegel
    – bergvärme eller fjärrvärme
    – kakelugn
    – enplans
    – gärna källare
    – 3-glasfönster
    – max 120 kvadratmeter.
    – centralt

    Om inredningen är 70-80-tal bryr vi oss inte så mycket om. Vi är inte så himla knussliga… men än har huset inte dykt upp. Kollar Hemnet flera gånger varje dag.

    Kollar även på sålda bostadsrätter i Vällingby och konstaterar att vi gjorde en sjukt bra försäljning för tre är sedan.

      Varför källare? När vi letade hus ville vi verkligen inte ha källare! Större risk med problem med fukt och sånt krångel. Idag behövs ju sällan källare, det var väl mer sånt som behövdes om man hade en vedpanna som krävde utrymmet? Idag används ju sällan ved som primär värmekälla.

      Ett tips för framtiden är att undvika att enbart ha dusch, tvättstuga etc i källaren. Kan bli jobbigt vid ålderns höst och enda duschen i huset är källaren. Speciellt om balansen är dålig eller liknande. Att vänta på bostadsanpassning från kommunen kan ta lång tid… Har själv gått igenom den processen med en äldre anhörig som ådrog sig en höftfrakutur och enbart hade dusch i källaren. Inget att rekommendera! Visst, alla blir ju inte så skröpliga men risken finns ju för oss alla.

      Menar inte att låta arg eller ifrågasättande på ett negativt sätt, är bara genuint nyfiken då vi verkligen inte ville ha källare.

        Jag älskar vår källare! Bra plats för verktyg, målarburkar, trädgårdsgrejer mm. Rejält stor tvättstuga, kan köra uppemot fem maskiner på en dag och fortfarande kunna torka allt. Visst stämmer det du skriver om tillgänglighet och trappor men den dagen den sorgen. Inte säkert vi bor kvar här om 50 år. Vi har även ett STORT förråd där vi kan stuva undan allt möjligt! Moderna hus har sällan de förvaringsmöjligheter man kan få med källare.

        Sen såg vi till att kolla fuktnivån innan vi köpte och den var väldigt låg. Annars finns ju alltid möjlighet att dränera grunden.

        Källare FTW ?

          Samma här, älskar källare. Helt klart ett av de viktigare kraven på ett hus (läget är viktigast).

      Hur känner ni inför Öland? Mvh fd Kalmarbo

    Men kolla Luxuryrealestate.com då ?

    Det enda jag gör på hemnet är att leta inspiration till mina simshus?

    Haha nä, sånt får jag ångest av typ. Som att köpa en dyr tröja och hitta den på rea några veckor efter ju ? Köpte precis en bil, inte kollat Blocket sen dess. Vad gör man om man inser att man gjort en skitdålig affär?! Lämnar tillbaka bilen? Blir sur över sina förlorade pengar??

    Paow och lance börjar vlogga, båda har skrivit att de släpper en vlogg ikväll. Precis det jag trodde när en av dem visade häromdagen att de köpt en filmkamera. OT glömde jag hehe. Love Hemnet btw!

    Jag fattar inte att folk går på styling! Jag är tvärtom. Älskar att fundera ut hur man kan fräscha upp gamla råtthål. Är den nyrenoverad vill jag inte ens ha, gillar inte att kasta ut fungerande grejer eller hålla på och sälja.

    Det viktigaste för mig är planlösning och väderstreck. Sedan tittar jag på hur jag kan bygga om. Senaste lägenheten lyckades jag pruta en halv mille på, ingen annan ville ha den.

    Apropå sälja, var säljer man en gammal åttiotals kinamatta så man får någonting betalt? Inser att många gillar gammalrosa nuförtiden. Själv har jag bara sparat den eftersom jag gillar tjocka täta mattor.

      För att folk överlag har svårt att se bortom det fula.

        Tur för mig då.

    Nellie B anser sig bli FÖR engagerad i saker – ändå gör hon just ingenting som inte genererar pengar till sig själv trots sin stora plattform.

    Hej jag heter malin och jag missbrukar hemnet. Jag vet inte vad det är, kommer liksom INTE att köpa ett nytt hus någonsin för älskar det jag bor i nu. Men jag kan inte sluta. Minst en gång om dagen är jag inne och kikar på minst fem olika kommuner som jag skulle kunna tänka mig att bo i. Nu är det extra mycket för att hitta inspo till vårt nya kök, men annars är det mest nyfikenhet tror jag ?

    Kollar ofta på hemnet och drömmer mig bort.

    Hemnet är kul oavsett om man söker bostad eller ej! 😉

    Jag knarkar youtube-klipp med America got talent när folk man inte alls tror ska kunna sjunga är jätteduktiga….helt värdelöst men lite feel good ändå☺️

      Haha det gör jag när jag har pms. Jag stänger in mig i sovrummet och fulgråter när deltagarna börjar sjunga ?

    Har aldrig varit på hemnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.