Linda-Marie Nilsson släpper en bok om att älska sig själv

Linda-Marie Nilsson:

Linda-Marie Nilsson avslöjar idag att hon kommer släppa en bok – ”Så lärde jag mig att älska min kropp” via Norstedts förlag.
Det är inte riktigt en ”självhjälpsbok” utan kanske mer av en ”självälskbok” där Linda-Marie berättar om hur hon gick från att vilja förändra varenda millimeter av kroppen till att älska den villkorslöst.

Jag önskar att det hade funnits en sån här bok när jag var yngre och brottades med självhat och kritik så gott som dagligen, men jag upplever lite att man inte riktigt ville uppmärksamma eller ”ta i” i sådana här saker utan det sopades mest under mattan. Jag kan inte minnas att det någonsin pratades om sådana här känslor eller ens reflekterades över hur skadliga de kan vara om de får fäste i en liten tjej eller killes hjärna.
Kanske var det inte så överallt men jag minns det så tydligt…
Hur var det när ni var i tonåren?

Stort grattis till boken! 
Vill ni att jag läser och recenserar den?

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför ska vi ens älska våra kroppar? Kan vi inte se dom som vilken del av oss som helst. Önskar att vi såg på kroppen som vi såg på hjärnan eller njurarna eller lungorna, uppskatta att de är friska och funkar till vad de syftar till och den dagen de inte gör det så får vi lösa det då. Känns så kontraproduktivt på något vis med en sån här bok.
    Och kan ni tänka er en man släppa en sån här bok?

      Kraven på män och deras utseende är inte att jämföra med pressen på kvinnor. Därför släpper inte män såna böcker. Dock kanske det kommer en bok om en man som ”lärt sig älska alla sina känslor” i framtiden?

        Precis. Varför ska kvinnor uppmuntras till att älska och omfamna våra kroppar medan mäns kroppar bara tillåts vara kroppar? Vore fint om allas kroppar fick vara just bara kroppar…

        Jesus Kristus det är ju totalt omöjligt att inte posta för snabbt ???jag postar INTE för snabbt?

      Precis, det är ett märkligt resonemang. Jag uppskattar att delar av min kropp är frisk, men den är också till viss del sjuk och de delarna älskar jag definitivt inte. Skulle vara intressant att veta vad hon egentligen menar med att ”älska sin kropp”. Är det utseendet hon menar?

        Jo men det är väll också så att vad som hänt i hennes liv påverkat. För många överviktiga har ju blivit mobbade kanske i flera år i skolan. Såklart man behöver pepp och hjälp att gå vidare. Jag vet inte vad hon varit med om men dagligen ser man i reklam och tidningar denna hysteri att banta och vara smal. Så trött på det. Förvånad att veckotidningar i varje nummer tar upp olika dieter. Det har gått för långt och insidan hur man är som människa tycker jag är viktigast.

      Huvudbudskapet är ju egentligen inte fysiskt – tänker inte alls att det handlar om att du ska älska din kropp, men du lever ju i den. Många föväxlar sina känslor för sin kropp med sina känslor för sig själva. Nu vet jag ju inte mer än någon annan om vad hon skriver i själva boken men att vi människor inte tycker om oss själva nog skiner ju igenom när det kommer till det mesta (hur och vad vi konsumerar, hur vi beter oss mot varandra, vilka chanser vi tar i livet osv.). Känns som ett viktigt ämne hur som helst, sen kanske just hennes bok inte löser det här problemet… men ämnet i sig är ju större än hennes kropp.

      Jag tänker att första steget till förändring är att älska sin kropp och successivt få ett mer avslappnat förhållande till den och så småningom tänka mindre och mindre på om den är snygg/sexig eller ej och tillslut uppskatta att den är frisk och mår bra. Att gå från detta extrema vi lever i nu till att inte bry sig om den alls öht är ett för stort steg. Det är inte alls kontraproduktivt att släppa en sån här bok, tvärtom.

    Alltså, varför har hon bara trosor och tshirt på sig?

      För att hon ”älskar sin kropp”?
      Ärligt talat, bra fråga.

      Varför inte?

      Haha precis som Fanny lyckman i inlägget här ovanför ??

    Jättebra av henne! Jag var likadan förr, hatade hela min kropp pga. utseendehets och ville förändra allt. Har haft sånt mindervärdeskomplex och massor av kroppsångest. Har fortfarande kvar en hel del men det är en enorm skillnad. Förr kunde jag inte ens slappna av med min sambo utan ”posade” konstant… Precis som alla mina tjejkompisar också gjorde. Kraven på kvinnors utseende är så enormt och betungande!

    Kanske för att ”större” kvinnor alltid förväntas sig att gömma sig i stora kläder istället för att gå lättklädda? Hon vill kanske vara en motpol till det genom bilden på omslaget?

    Önskar också att man kunde se på kroppen så som man ser på till exempel hjärnan eller njurar men nu är det inte så och därför tycker jag budskapet är viktigt. Finns så många unga flickor och kvinnor som mår dåligt över sina helt fantastiska kroppar bara på grund av ett sjukt kroppsideal som måste krossas.

      Människor förväntas oftast ha på sig mer än t-shirt och trosa/kalsong.

      Motpol? Men då hade hon kunnat på sig snyggare trosor. Varför inte en åtsmitande klänning? Bara för att man är fet behöver man ju inte ha stora kläder på sig. Och finns ingen anledning att härma smala kvinnors sätt att expnera sig som objekt ist för subjekt.

        Fast hon kanske tycker trosorna är snygga och då är ju din åsikt om dem minst sant överflödig?

        Sluta. Scamma. Kvinnors. Val.

          *sagt inte sant

    Katrin Z måste ha längtat.

    ”I had a mediocre childhood and now I’m fat.”

    Så, nu behöver du inte läsa boken!

      Rude.

        Tycker du att det är ohyfsat att kalla någon tjock? Tjejen är ju tjock. Utan att man lägger nån värdering i det. Tror det är bra att ”tjock” slutar upp med att vara så laddat. Det är ett sätt att beskriva en kropp, varken mer eller mindre.

          Det oförskämda ligger väl snarare i tonen, att tjejen bara har en blasé uppväxt och sen blev hon tjock så varför ska hon skriva om det, typ? Hon har antagligen blivit mobbad pga sin kropp hela uppväxten men det klassas väl som mediokert i dagens mobbarsamhälle.

      Precis Anonym.
      Det finns betydligt värre problem i samhället än att tjockisar blir mobbade.
      De har bara sig själva att skylla (alternativt föräldrarna också när det gäller barnfetma).
      Att de sedan tar på sig offerkoftan och glorifierar en osund livsstil får mig att vilja spy.
      Det är minst lika vidrigt som folk som handlar på kredit och spelar casino, sen börjar de böla i Lyxfällan när kravbreven kommer.

      Förlåt men jag blir så trött på detta ständiga daltande med överkänsliga individer som inte kan ta några smällar när de själva satt sig i skiten.
      Livet ÄR jobbigt och orättvist, det är inte nån dans på rosor för någon!
      Ska vi alla skriva böcker om allt jobbigt vi upplevt så kommer det inte finnas några träd kvar på planeten snart!

        Patetisk delux Svampis. Ingen har någonsin sig själv att skylla över att de blir mobbade eftersom ingen nånsin ska bli mobbad. Ditt jävla ljushuvud.

        Tror du hon hade mått dåligt över sin kropp om inte samhället berättat hur fel den är?

        Det är väl ändå inte människors övervikt som får dem att må dåligt utan det faktum att de blir mobbade för det?

    Jag vill! ??‍♀️?

    Först vill jag att du läser och recenserar boken ”yrke influencer”, borde väl vara perfekt då den här bloggen handlar om just influencers? Har sett att du fått förfrågan tidigare från olika läsare. Hade varit kul att höra din tolkning av boken!

      Okidoki! 🙂

        Jag var så besviken på den boken ? tog mig typ bara en timme att läsa så kort var den. Priset på boken reflekterar verkligen inte innehållet

          Va? Är det mer som ett häfte? 🙂

    Vem är hon?

    #Oinsatt

    OT kolla in instagramkontot ”1337likes” instastorie om Calle Schulman på aktuellt!

    Vem är det? Är hon känd eller en random tjej? Nja vet inte det är ju inte en bokblogg.

    Och det här är såklart inte någon reklam, inte smygreklam eller förtäckt reklam men borde inte tjejen ha märkt sitt inlägg med reklam överst? Eller behövs ej det på facebook vilket det ser ut att vara på?

      Jo, alltså… jag fick fyra hundra böcker som jag precis byggt ett fort av här inne på kontoret…

        Oj så rolig hahaha du borde bli komiker… nej men kanske fyra hundra spänn eller lite mer 😉

          Nä, pengar har jag så jag kan gödsla med så ett bokfort är det som krävs för att jag ska bli glad!!! Antingen det, eller en korg med kattungar!!!!

          Ledsen att säga det men dina försök till att vara lustig faller platt. Du borde svarat på frågorna istället.. kunde du inte svara, hade du inga bra svar att ge? Oproffessionellt att inte svara på frågorna och istället tramsa bort och vara dryg, det hade gjort dig mer trovärdig men nu blir det istället väldigt genomskinligt.

    Det är en del av det högra låret? Eller vad syftar du på?

    Tycker de är bra vare sig hon är ”känd” eller inte att sånna här böcker också uppmärksammats på samma vis som ex Thereses böcker om psykisk ohälsa osv.
    Det är inte så lätt att vara ung tjej idag, vare sig man är 13 år eller 24..

    Tycker absolut en recession vore på sin plats ?

    Ot: Tycker det är synd att du inte tar upp något om det Lady Dahmer skriver om. Hon lägger ut många väldigt provokativa texter på sin blogg.

      Men hallå, CC har ju slutat med det efter att hon blev verbalt påhoppad av Cissi och LD. Väldigt trist att Camilla går på äggskal runt LD. Hon lät ju henne kalla en tjej för h**a i kommentarsfältet. Detta i och med att kommentarer som innehåller det ordet först hamnar i moderering för att sedan godkännas.

        Det där är inte ens lite sant och det vet både du och jag om det nu var så att du faktiskt deltog i det inlägget och dess kommentarer.
        Det finns inget som helst drama mellan varken mig eller LD eller Cissi men vad du knåpat ihop på egen hand kan jag så klart inte varken påverka eller styra över. Men det vore ju trevligt om du kunde hålla dig till sanningen om du nu ska återberätta någonting…

        Ja, det är mycket särbehandling. Förstår inte varför. Som när Lady Dahmer skriver att hon minsann inte kommer att utbilda sig då hon är för gammal och att hon inte vill söka jobb pga att det är svårt att få jobb då hon levt på sin man i 10 år och innan dess på soc. Och hemtjänstjobb vill hon inte ha även om hon skulle kunna få. Fler barn vill hon ha trots att maken inte vill. Maken som jobbar massor redan för att försörja familjen och som är ledsen över att inte kunna vara mer med sina barn, på grund av att LD inte vill jobba och låta honom vara föräldraledig. LD som proklamerat att hon inte vill ha sex med honom utan sova i eget rum. Allt verkar vara på hennes vilkor. Finns MASSOR att skriva om precis som med Blondinbella.

          Intressant! Lite bortskämd verkar det som…

          Hon svarade i en kommentar att hon kan ta ett jobb i hemtjänsten men att hon inte VILL.

          Well ok, then.

          Hennes förråd av bortförklaringar verkar oändlig. Tillslut drog hon adhd-kortet och sa att hon inte kan ta medicin mot sin adhd då hon ammar, och att medicinerna har allvarliga biverkningar. Och så var det med det. Hon har alltså nått vägs ände och sitter där hon sitter, utan att kunna förändra någonting i sitt liv.
          Jag undrar, om hon nu skulle skilja sig, kan hon få bidrag av staten utan någon motprestation alls? Kan hon bara säga tillslut att hon inte vill och det godtas? Jag vet inte riktigt hur försörjningsstöd funkar egentligen.

          Jag undrar hur hennes liv kommer att se ut när hennes barn blir vuxna och inte behöver henne på samma sätt längre. Vad har hon att leva för då? Enligt henne själv så hade hennes existens varit meningslös om hon inte hade haft sina barn.

    Ironiskt att hon älskar sin kropp men ändå för ett år sen var aktiv i Viktväktarnas forum (i appen) och skrev om hur hon gick ner i vikt och älskade det samtidigt som hon skrev massa inlägg om hur hon älskade sin kropp, oavsett storlek på Instagram….

      Förstår inte hur det måste vara två olika saker? Man kan vilja äta mer regelbundet och/eller hälsosamt även om man älskar sin kropp. Man kanske behöver mer energi, mer ork eller bättre värden. Man kan också vilja gå ner i vikt, även om man älskar sin kropp. Man kanske vill kunna springa längre eller snabbare, kanske vill bli mer rörlig, kanske inte vill få ont i ryggen eller i sina knän.

    Människor använder sina ögon till saker. Hade vi kunnat se våra lungor hade självklart de med fina hälsosamma lungor varit mer socialt acceptabla än de som har svarta fula röklungor. Förstår inte vad ni vill. Att vi alla ska leva som blinda och inte ha åsikter som våra ögon skapar? Våra kroppar är något vi ser och på samma sätt som vi vill ha ett fint hem vill vi också ha en fin kropp som våra hjärnor bor i. Menar ni att ni aldrig sett på någon och tänkt att den personen är snygg? Jag förstår inte vad denna extrema ignorans av vår mänskliga natur ska åstadkomma. Istället kan vi väl fokusera på hur olika vi alla tycker och hur våra enstaka åsikter inte spelar någon roll

      Precis, det är naturligt att sträva efter skönhet.

        Jag tänker ofta på det, om det verkligen är naturligt att sträva efter skönhet eller om det är något vårt samhälle skapat. Mamma berättade att kvinnor i… något u-land tror jag det var, använder attraherande rörelser och danser då de inte har förutsättningar att förändra/förbättra sitt utseende.

        Jag förstår ju att vi vill attrahera för att fortplanta oss men vore intressant att veta hur människor på stenåldern gjorde, om skönhet verkligen var naturligt för dem? Eller om de var helt enkelt prioriterade egensaker som bra på att ta hand om hemmet, bra jägare, bra matlagare etc och skönhet inte ens var primärt?

        Är det verkligen naturligt att vilja förändra/förbättra sitt utseende för att definiera vad som är skönhet,

        Är det någon som har kunskap och fakta på utseendets roll genom historien, från någonstans innan medeltiden?

    OT: blondinbella skriver i senaste inlägget att hon snart har en kvart miljon följare på insta (plus ett heja!). Men hon har ju 421k följare? Är det jag som är efterbliven……?

      Läste också det, hon kanske har kastat om siffrorna så hon trodde det stod 240k?

      Tror hon syftade på att d är en kvarts miljon som kollar hennes instastories.

    Jag vågar lova att alla era frågor här i kommentarsfältet får sina svar i boken. 🙂

    Fräsch kommentar. ? Dessutom under detta inlägg… Är pga sådana som dig som gör att folk mår dåligt över sina kroppar.

      Haha men är du trög eller? Det ser ut som en p*ng ju. Det är en liten illusion på bilden, ta inte i så du skiter ner dig.

        Men för helvete! Schas på dig!

        Camilla, tillåter du vilka vidriga kommentarer som helst nu när du inte ligger på NG längre?

    Jag är så kluven inför fenomenet. Jag tycker å ena sidan att ingen ska behöva må psykiskt dåligt över hur den ser ut men å andra sidan kan jag inte heller uppmuntra en acceptans av något som kanske inte är så jäkla bra? Är man så pass stor som hon är så har jag svårt att tro att hennes hälsa är på topp. Hon kanske har jättebra värden och så, men typ knäna och grejer borde ta stryk om inte annat? Borde man inte i stället uppmuntra ett hållbart ideal?

      Men alltså…extrem övervikt kan knän ta stryk av. Hållbart ideal? Då borde folk sluta träna som idioter, det leder bara till skador och förslitningar. Det, om något, är ”inte så jäkla bra”.

      Exakt, jag känner mig lika kluven. Det är klart att alla kroppar är vackra på sina sätt, men det handlar ju också om att det ska vara hälsosamt och vi måste väl nånstans, som samhälle, sträva efter att vara så hälsosamma med så få sjuka människor som möjligt? Det finns så mycket som orsakas av övervikt/fetma. Samtidigt så ska man ju inte må dåligt över vad andra tycker eller tänker om ens egna kropp, eftersom det ju är ens egen.

      Jag sätter 100 spänn på att du egentligen ger blanka fan i hur hennes knän mår. Är du orolig för hur knän mår när normsmala tjejer börjar löpträna helt utan teknik också? Och är du orolig för hur knän mår för de som tävlar i puckelpist? Jag är rätt säker på att du stör dig på tjocka människor och förklär det i ”omtanke”.

        Jag vågar knappt titta på puckelpist av JUST den anledningen. Deras stackars knän alltså!

        Jag kan ge dig delvis rätt. Ja, jag kan störa mig på tjocka människor som riskerar sin egen hälsa genom att vara kraftigt överviktiga. Vet du vad jag mer stör mig på? Rökare, som också de väljer att riskera sin egen hälsa trots att de är medvetna om riskerna. Stör mig också på folk som cyklar utan hjälm, folk som kör bil berusade… behöver jag fortsätta?
        Och förklädd omtanke vet jag inte om jag skulle kalla det alls. Det kan väl inte vara helt kontroversiellt att tycka att folk i den mån det går ska ta hand om sin egen hälsa och sitt välmående?

          Tjock är inte lika med ohälsosam och smal är inte lika med hälsosam. Var orolig för folks hälsa om du vill (även om jag inte tycker att gemene man har med andras hälsa att göra), men utgå inte från att alla tjocka är ohälsosamma och att alla smala har bra värden och mår bra.

    OT!!
    Bellas instastories!?? ”Try not to die” ?‍♀️
    Sen ska hon säga att de har en komferens med löwengrip… men hur säger hon löwengrip på engelska? Låter galet

      haha, jag hörde också att hon sa det… low-en-greep xD whyyyy

        ”Trying not die here..” skulle de såklart stå!!
        HAHAHA MEN ELLER HUR? ? det är ju ändå ett svenskt märke så varför vricka tungan av sig och försöka låta engelskt? De blev bara fel!!

          KONFERENS? Herregud vad jag skrev fel! Trött mamma

      Kan hon inte ens uttala sitt företags namn på engelska? ? Ett företags namn bör ju uttalas likadant på alla språk, tänk Chanel på svenska. Typ kanel men med ett Ch-ljud framför ?

      Engelsmännen har stora problem här att uttala Polarn o Pyret, skitkul att lyssna på haha. Däremot så är ju pop konsekventa med att det uttalas just polarn o pyret (eller pop). De brukar posta videor om hur det uttalas eller ibland bilder där det står utskrivet, pop skulle ju aldrig få för sig att börja uttala det med ett engelskt uttal…

        Chkanel

          Skrattade orimligt mycket åt chkanel ? Menade ju såklart ch-ljud i början stället för k.. men det tror jag nog att du förstod ?

    Sedan när blev det på något sätt snyggt med något slags gravidtrosor oavsett ålder eller kroppsform.

      Hon kanske tycker att trosorna är sköna? Heter boken snygga tros-boken??

      Alla väljer inte trosor efter hur snygga de är

      Inget fel med dessa trosor. Ser väl helt jävla vanliga ut. Trosor blir inte snyggare för att de sys med mindre tyg.

    Nej.
    Aldrig hört talas om henne.
    Bara för att man skriver om något ämne som just nu är inne, behöver man inte uppmärksamma det.
    Jag förstår inte den här omvända kroppshetsen.

    VEM ÄR HON??!! En influencer, youtuber, känd på något sätt?? Men ÄR det inte REKLAM? (smyg) Tillåtet?!

      Du får väl googla helt enkelt om du har så pass dåligt koll, din attityd till trots… 🙂

        Vi är flera som undrar vem hon är. Varför inte svara på frågorna istället för att vara dryg? Oproffesionellt! Du tappar trovärdighet.

          Om du hade en aning om hur många gånger jag svarat korrekt och professionellt på de här frågorna som dessa människor härjat runt med här inne den senaste tiden så hade du förstått varför det inte är värt att bemöta dem på ett annat sätt än med ironi.
          De är nämligen inte ute efter ett svar utan vill mest bara käfta och slänga käft så jag lägger hellre den energin på någon som faktiskt är genuint intresserad av hur det fungerar…

          Men Linda-Marie är en kroppsaktivist som tidigare jobbat på både Expressen och tidningen Hänt och som gjort sig ett namn på sociala media det senaste året.

          Men har frågor om vem denna tjej är och om detta inte är reklam härjat här tidigare verkligen? Varför tror du att det är någon som bara vill käfta? Jag tror att både hen och flera undrar genuint. Men då vet jag vem hon är nu då efter din förklaring men har aldrig sett henne eller hört talas om henne innan.

            Jag tror många känner igen henne härifrån – https://www.expressen.se/noje/kronikorer/linda-marie-nilsson/du-har-ingen-ratt-att-hana-min-kropp-katrin/ Hon la ut en bild på sociala medier som fick en enorm spridning.

            Den här är nästan bättre för har är hennes Facebook-inlägg med.
            https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/740193-nathatarna-tycker-jag-ar-en-stor-val-som-borde-harpuneras

    Är hon verkligen så lycklig?
    Det hade inte jag varit, det brukar inte stanna där med vikten utan åldern gör oftast att den ökar.

    Jag ogillar per automatik sådanahär böcker pga att så många lägger (enligt mig) fel betydelse i ordet älska i förhållande till kroppen.
    Man säger det som att tycka om varenda del av den. Vilket för mig bara innebär ännu mer stress eftersom det inte alltid är så lätt att älska en ond rygg, en krokig näsa, bilringarna eller celluliterna på låren.
    Är jag nu helt plötsligt misslyckad för att jag inte är människa att överse och till och med tycka om min gigantiska haka?

    Jag vill hellre älska min kropp som jag älskar mina barn eller min partner eller mina föräldrar för inte fasen älskar jag min fästmans sätt att aldrig ställa in något på rätt plats, hur han lämnar toaringen uppe, att han har hår på ryggen…
    Men jag accepterar det jag tycker är mindre bra med honom, förlåter honom när han förorättat mig, förlåter mig själv om jag ibland blir arg på honom och vill honom väl.

    Klart man ska älska sin kropp, oavsett om man är extremt smal och har svårt att gå upp i vikt, eller är normal viktig, eller har lite extra hull. Dock är det viktigt i vissa fall att inse när man har problem med sin kropp, tex när man har en ohälsosam vikt!

    Att vara tjock är inge bra!
    Det är inge man ska älska eller uppmuntra att älskar, det sliter på din kropp och man riskerar sjukdomar och problem. Att ha lite hull är ingen fara, men man måste se vart gränsen går för okej hull och farligt hull.
    Endel verkar tro ”ja men jag är ju inte amerikanar fet så då är det okej”, nej men personen är kanske ändå så stor att det är skadligt och farligt för kroppen i längden.

    Jag tycker personen på bilden tyvärr är lite på gränsen, nej hon är inte jätte tjock, men ju längre hon går med dem där extra kilona ju större blir risken för sjukdomar och problem i framtiden.

    PS: BMI är inte pålitlig heller då den inte räknar in muskler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.