Biancas anledningar att rösta på Moderaterna är aningens vaga…

Bianca Ingrosso fick frågan om vilket parti hon ska rösta på i valet, och hennes svar var precis så korkat som man kan förvänta sig av någon som inte är det minsta insatt men som ändå vill uttala sig.
”För att de flesta gör det och de verkar bra. Jag tycker om dom och..jag visste bättre varför förr men jag har glömt det”

Men alltså, va?
Hon ska rösta på Moderaterna för att hon tycker om dem och eftersom de flesta gör det men hon har glömt varför?
Åh nej!

Är det konstigt att många tror att influencer är både korkade och outbildade när de säger sådana här saker?
Säg hellre att du inte riktigt vet än eftersom du inte satt dig in i partiprogrammen än.
Det låter mer som att hon berättar om vilken My Little Pony hon önskat sig i julklapp – den populära som alla andra också önskat sig så klart – än hur hon kommer lägga sin röst i valet som styr vem som ska leda Sverige de nästkommande fyra åren.

Jag tror verkligen inte att Bianca är så här korkad som den här frågan får henne att framstå som, utan hon saknar nog snarare det där filtret som ska slå till innan det hoppar grodor ur munnen på en. Herregud, jag har otur när jag tänker minst några gånger varje dag men jag har som tur väl är ingen som filmar mig i direktsändning när det händer. 🙂
För vad gör man när det är direktsändning och det redan slunkit ut en liten groda? Man försöker göra det bästa av situationen så klart – lite damage control, men det blir sällan bättre.
Herregud, mitt filter försvann någonstans där i samma veva som mina mjölktänder så jag kan identifiera mig med problematiken som det medför… 🙂

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte vet vilket parti jag ska rösta på än, däremot har jag ganska bra koll på vilka partier som redan är uteslutna.
Utsparkade – BAM, BAM, BAM! 🙂
Vet ni hur ni ska rösta?

Tack för tips!

 

316 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vänster såklart!!! Miljömedvetna, antirastiska & feministiska, samt en jävla massa annat bra såklart.

      Kommunist.

      att man ens kan överväga att rösta vänster är för mig en gåta. bryr du dig inte om andra människor?

        Du har tagit fel på höger och vänster – högern struntar i människor.

          nej. vänstern och radikalfeminismen saboterar världen nu, främst i usa. det är helt galet där!

          @Rebecka

          Trump gör u-landet USA galet.

          Lättkränkta jävla fåntratt!

          Visst finns det andra galenskapare där men allt förbleknar med den presidentan.

          Moa

          rebecka: Verkligen, jävla feminist-kommunist-Trump att hålla på och förstöra!

          E håller med vill inte se en borgerlig regering med ännu mer skillnader som leder till frustration och annat jobbigt.

        Rebecka! Gör om, gör rätt. Det är högern som utgår ifrån att alla ska ta hand om sig själva och vänsterns om utgår ifrån ”community”. Båda har sina fördelar och nackdelar självklart.

          vänstern vill ha lika för alla. lider en ska alla minsann drabbas av det. det är inte att bry sig om människor, det är galenskap.

          Nja kanske mer fördela lidandet?

          Nja där har du fått det helt om bakfoten, jättetrist och skev bild av vad högern står för. Högern vill att alla ska ha samma förutsättningar. Men om du är duktig och driven ska du få lön för din möda. Det vill säga alla kommer inte nå lika långt i livet, ha samma karriär, men det är okej eftersom att alla är olika.

          Självklart går det fel ibland och människor hamnar i kläm, men är otroligt svårt att undvika. Jag tror att de allra flesta partier vill uppnå samma saker i grunden!

        Jamen dåså, utgå efter det politiska klimatet i USA när du röstar i Sverige. ?

          Verkar lite som om Rebecka har fått vem som förstör i USA om bakfoten.

          menar ju givetvis att om det fortsätts rösta vänster här så kommer det bli likadant.

          rebecka: Okeeeeej… så om folk röstar vänster i Sverige så blir det som i mega-höger-landet USA? Varför har ingen berättat detta innan???

          Som synes (host, host) är det bara de korkade medborgarna som röstar på den konservativa högern med Moderaterna i spetsen. Till och med Reinfeldt själv har ju erkänt att hans väljare är sovande idioter.

            Har han? Var står det? Det måste jag kopiera. ?

          Till Skeptisk – snälla länka gärna en artikel eller liknande där Reinfeldt påstått att ”hans” och moderaternas väljare är sovande idioter, är genuint nyfiken på att se ett sådant uttalande. Tack

        Måste man bryr sig om andra människor? Jag bryr mig inte ett skit om någon utöver min familj… men så är jag ju misantrop också.
        Inte för att vänstermänniskor bryr sig om andra heller. De vill bara lätta sina egna dåliga samveten genom att gnälla på allt som överhuvudtaget går att gnälla på.

          Nej det behöver man väl inte, man man verkar ju aningen oempatisk skulle jag vilja säga. Men det matchar väl in ditt röstval ganska bra kan jag tro. Tänk vilket trevlig samhälle vi skulle ha om alla resonerade som du!

          Anonym: Jag tycker inte samhället är speciellt trevligt nu heller. Men visst, fortsätt lev i din lilla bubbla av förnekelse du 🙂

          Det kan ju vara så att du eller någon i din närhet råkar ut för elände i framtiden? Då är man ju glad det finns en trygghet i landet så man inte hamnar på gatan.

          Vilken förnekelse? Vad förnekas?

        Just därför att Vänsterpartiet står för genomsyrad SOLIDARITET och äkta JÄMSTÄLLDHET (som det enda riksdagspartiet faktiskt) så röstar vi på dem. Hur en person kan rösta höger och fälla kommentarer som att ”hur kan man rösta vänster om man bryr sig” är en totalgåta och oerhört historielöst dessutom.

          V: Du glömde KOMMUNISM.

          Sorry V men det enda vänsterpartiet står för är verklighets fråntagna samhällsideologier. Att man inte förstått än att kommunism är ren galenskap är beyond me.. Jättefin idé i tanken men hur många gånger måste den motbevisas?

      Vänstern är labila och farliga + att de vill ta bort rot/rut. GALNINGAR!

        Haha… ”Labila och farliga”. Haha… Troll!

        Tack som fan att ta bort Rut och rot, jag vill inte att mina skattepengar ska gå åt till nåns nya marmorbadrum.

          Märklig kommentar och felaktigt resonemang. Det är ju inte dina skattepengar som går till någons marmorbadrum, det är en skattesubvention som ges till privatpersoner (det som man gör avdraget på är alltså privatpersonernas egna skattepengar).

          En skattesubvention som alla skattebetalare betalar för även om dom inte använder det. Ca 4 miljarder har det kostat skattebetalarna/ år och används av mest av de rikaste, priserna har ökat samtidigt så det har inte blivit billigare utan företagen tjänar pengarna.

          Nja, att alla skattebetalare betalar för skattesubventioner stämmer ju endast utifrån premissen att alla pengar egentligen tillhör alla och att man är girig om man inte alltid delar med sig så snart man har tjänat ihop något. Själv tycker jag att det är ganska svårt att med ett stringent resonemang förklara varför det skulle vara girigt i alla situationer att behålla delar av det man tjänar. Om man skulle applicera samma principiella resonemang på övriga skattefinansierade utgifter så blir det ännu märkligare (t.ex. finansierar samtliga skattebetalare ekonomiskt bistånd och sjukvård vid rent självförvållade skador – trots att långt ifrån alla faktiskt använder motsvarande resurser, men ingen rimlig person skulle använda det som argument för att sjukvården/ekonomiskt bistånd inte längre borde finansieras med offentliga medel).

          Utöver detta rent etiska resonemang så har införandet av rot och rut även skapat arbetstillfällen och med stor sannolikhet gjort tidigare vanligt förekommande svartjobb lite mer vita (givetvis svårt att räkna på detta av naturliga anledningar) – vilket staten i sin tur tjänar pengar på genom ökade skatteintäkter. En liten enkel ekonomisk crash course: när det går bra för företag I Sverige, så går det bra för Sverige (ökade intäkter i form av kapitalskatt och inkomstskatt för fler anställda). Lönsamma företag är inte något dåligt, det är något mycket bra för alla.

          Missvisande nick har du, förresten – du vet ju faktiskt inte.

          Tror du fått detta om bakfoten!

          Btw, badrummet jag renoverar kommer absolut inte vara i marmor så du kan vara LUGN!

      För mig har vänstern aldrig varit ett alternativ. Knappt heller socialdemokraterna.

      MEN i år funderar jag på att lägga min röst på den människan som vill förbjuda vinstuttag i välfärden så pass mycket att han nästan gråter i teven över frågan.

      Hans engagemang är fantastiskt.

      Jag jobbar som revisor och företagsrådgivare, i vår bransch är det inte många som röstar rött men i år måste jag låta sunt förnuft råda.

        Vem menar du? Blev nyfiken ?

          Vänstern = Jonas Sjöstedt

          Hon menar såklart Jonas Sjöstedt. Har nog inte sett en enda intervju där den mannen inte får tårar i ögonen (japp, dubbel negation dvs han gråter jämt).
          Mer förljugen människa får man leta efter, eller kanske inte, bara kolla på hans föregångare Ohly som utåt är världens mysfarbor men eg. sexuellt trakasserar kvinnor i partiet. Eller Gudrun som visste men inte gjorde nåt.
          Alla som kan tänka sig att rösta rött, titta på det stora landet i öst hur bra de hade det. Se gärna filmen ”Child 44” så får ni en bra bild av hur rödutopi ser ut.

    Jag har fått intrycket av att hon tror att det är gulligt och lite roligt när man låtsas ha noll koll. Det var ju lite så förr, att man skulle ”göra sig lite dummare än man är”. Men nuförtiden tror jag inte många ser någon charmigt med det. Precis som du skriver, det hade funnits många bättre svar man kunnat ge. Det är inte fel att inte veta, men jag tror Bianca egentligen är smartare än sådär.

      Har också tänkt på det. Många gånger tycker jag det syns på henne att hon egentligen vet men gör sig till. Kanske har jag fel, men känner igen vissa saker i hennes beteende från mig själv då jag brukade göra så när jag var yngre. Nu för tiden skäms jag om jag inte vet vad något är, allmänbildning och annan kunskap (tex partier i detta fall) är attraktivt 🙂

        Jag tror inte alls att hon vet, tycker det framkommit tydligt att både hon och Benjamin har kraftiga brister i allmänbildningen. Dock agerar hon på ett sätt som ska göra det lite charmigt för det är såklart jobbigt att inte kunna svara på en sån fråga. Så tror inte hon gör sig till men det är ett sätt att koma ur det hela.
        Tycker hon har mycket annat men inte just allmänbildning!

          Mycket möjligt. Skrev ju att jag kanske har fel så det kan nog vara så??

          Håller med! Som när hon skrev att kvinnor i Iran inte visste vad mens var när hon gjorde reklam för Natural Cycles. Cringe.

      Det värsta jag vet är när tjejer ska spela dumma och korkade, för ingen kan vara så korkad!!! Eller om hon var det så skulle hon inte ha lyckats så bra utanför Wahlgrens värld. Eller så är hon så korkad som hon verkar vilja uppfattas som, och då är det ju hennes föräldrar som misslyckats totalt med uppfostran.
      Men jag vet inte om jag kan säga att de har lyckats heller, när människan inte ens vet om att man måste betala sina hyror. Inte öppnar sin egna post, eller tror att konduktör är samma sak som polis.
      Hon är ju säkert världens snällaste, men snälla….måla inte upp dig som en blåst bimbo!

        Har allmänbildning med uppfostran att göra? ? aldrig tänkt på det så.

    Jag kommer rösta på alliansen men inte helt bestämt parti ännu, troligen centerpartiet. Önskar alliansen och socialdemokraterna slog ihop sig, det vore ett bra regeringsdugligt alternativ.

      ”Önskar alliansen och socialdemokraterna slog ihop sig, det vore ett bra regeringsdugligt alternativ”

      du skojar?

      Svårt att se hur det skulle vara regeringsdugligt. Tror att det skulle bli som nu. Ingen vill samma men de måste samarbeta för att kunna ta beslut vilket ger någon form av stillestånd där inget riktigt händer. Bättre att ett block får majoritet så att de kan föra den politik som väljarna har röstat för.

      Bevare mig väl, nej håll Alliansen borta från makten. Det blir alltid lågkonjunktur när dom styr, trots det sänker dom skatter, privatiserar och skickar pengarna till skatteparadis. Sen när dom sitter i opposition undrar dom vart pengarna tagit vägen?

        Haha, du skojjar va? Hur tror du Sverige hade klarat sig så bra ur finanskrisen som vi ändå gjorde? Allt tack vare Anders Aorg och Reinfeldt. Vågar inte ens tänka på vad som skulle hänt om den pinsamt inkompetenta socialdemokratiska regering vi har idag skulle suttit vid makten då

          Det har blivit nåt sorts vedertaget begrepp ”hur hade Sverige klarat sig ur finanskrisen utan Anders Borg”. Jo antagligen ganska bra faktiskt. Förstår inte hur moderater/konservativa och dess anhängare kan hålla sig fast vid myten att Sverige skulle gått under med en mer solidarisk ekonomi under finanskrisen.

        Trist när folk med noll koll ska analysera. Oftast är det världsekonomin som styr våra konjunkturer. Den senaste Alliansregeringen regerade i en lågkonjunktur och fick mycket beröm för det sätt man hanterade svensk ekonomi. Nuvarande regering regerar i en högkonjunktur vilket är orsaken till att t ex arbetslösheten minskat. Det finns ju åtgärder (särskilt sådana som UNDERLÄTTAR anställning av folk för t ex småföretag) som kan öka antalet jobb, men det är ju fortfarande företag som skapar jobb (om man nu inte tror på en ”ekonomi” med bara offentlig sektor som vevar runt pengarna sinsemellan, a la kommunism). För min del tycker jag att det är tråkigt att företagare, som satsar både kapital och ofta mycket blod, svett och tårar (nej, företagarlivet är sällan som för Blondinbella) för att skapa och hålla liv i sina företag, utmålas som kapitalistiska blodsugare av vänstern och Socialdemokraterna. Vad gäller högern så tycker jag att det är trist att det så sällan finns plats för etik och moral (som t ex djurrättsfrågor, feminism och miljö) i deras världsbild. What to do i nästa val…? För övrigt har väl Wahlgrens aldrig profilerats sig med hög IQ, men synd när man aktivt verkar försöka bli uppfattad som dum.

          Menar du att Alliansen styrde i 8 år av lågkonjunktur, dom lyckades låna över 100 miljarder till skattesänkningar som kunde används bättre. Det var dessutom högkonjunktur när Alliansen styrde i början ändå var arbetslösheten högre än nu, så allt styrs inte av världsekonomin utan hur man väljer att använda de pengar man har i budgeten.

          Tacka f*n för att hålen var stora när de rödgröna tog över, nu börjar det fyllas på igen trots att även barnfamiljer och pensionärer fått det bättre.

          Den verkliga anledningen till att arbetslösheten är lägre nu är för att sossarna gömmer arbetslöshetssiffrorna bakom praktikjobb och meningslösa utbildningar. Då ser det ju bra ut på pappret åtminstone…

          Marka: så jäkla bra och vettig kommentar! Hade inte kunnat säga det bättre själv.

          Och det gjorde inte Alliansen, det finns ovanligt många lediga jobb och rekordmånga sommarjobb.
          Det behövs mer utbildning inom många yrken, och förhoppningsvis får de rödgröna fortsätta den vägen.

        alltså… Reinfeldt och Borg är ju internationellt erkända för deras insatser under finanskrisen. Säga vad man vill om deras högerpolitik men de gjorde väldigt bra ifrån sig och sällan har en regering varit så tydlig med vad de ska göra och varför och sen faktiskt genomför det.

    Jag har inte bestämt mig än, men dessvärre lutar det åt att jag kommer rösta på ett parti jag egentligen föraktar, men jag ser – just nu – inget annat alternativ. ?

      Men varför inte rösta blankt då? Genuint nyfiken på varför du röstar på ett parti som du föraktar. Jag ser min röst som att jag tillåter det partiet att föra min talan så jag skulle själv hellre rösta blankt än på något parti med en politik som jag avskyr☺

        Därför att de, utom en stor idiotiskt fråga, för fram frågor som jag tycker är enormt viktiga för mig. Jag håller alltså med i det mesta utöver en fråga där jag i princip ”röstar” ner mig själv.
        Rösta blankt är för mig inget alternativ, inte heller att ligga på soffan – rösta tyckarnas är en skyldighet när man har ynnesten att leva i ett demokratiskt land.

          Ok jag uppfattade det som att du föraktade partiet och vad de stod för i stort? och jag håller med dig om att man ska ta tillvara på sin rättighet att rösta (vilket man också gör vid en blank röst).

      Hur menar du? Varför är det enda alternativet? ?

    Röstar höger, som alltid. Lutar åt moderaterna igen nu när Ulf tagit över.

    Skulle iallafall aldrig någonsin rösta vänster ?

      Att folk kan rösta M, helt ofattbart.

        Känner samma med att folk kan rösta vänster. Hur verklighetsfrånvänd kan man vara?

        Att folk kan rösta vänster, helt ofattbart.

        I synnerhet MP, partiet som jag har endast kan koppla ihop med stereotypen av blåst storstads-bo. ”Vi bör bli vegetarianer för miljöns skull, men inte stötta svenska (spannmåls-)bönder. Vad menar du? Om bönderna lägger ner så finns det inga svenska grönsaker att köpa mer? De får väl gå till Coop som alla andra”…..

        /anonym som missade sitt nick i ursprungs-kommentaren⬆️

      Go go go! Att rösta vänster för mig är så jävla sjukt och jag kan inte låta bli att se ner på människor som gör det. Oftast väldigt outbildade och människor med mindre strategiska förmågor som gör det.

        Hmmm o högutbildade akademiker som moi

          Inom vad? Jag gissar inte på nationalekonomi.

          Nej ingen som läst nationalekonomi skulle någonsin rösta vänster..

          Och det är bara nationalekonomi som räknas i världen

          Hen har läst konst/genusvetenskap hajjar ni väl!

    Blir faktiskt livrädd när jag tänker på att flera som hon går och röstar utan att ha koll. Det minsta man bör göra är att läsa på liiite iallafall!

      Jag håller med dig och den känslan förstärks när man läser svaren här också. Det borde införas ett körkort för att få rösta där gemene man får bevisa att den är påläst och insatt nog för att kunna rösta på ett vettigt sätt och då menar jag inte ”känslorösta”. Helt uppenbart finns det en hel del som skulle falla bort.
      Själv har jag inte bestämt mig men det blir inte ett högerparti

      /Linda

        Problemet är ju att det inte är demokratiskt om någon ska välja ut vilka som får rösta?

        Bra idé!
        Samma sak borde gälla för att skaffa ungar…

    SD såklart.

      Herregud.

      Inte alls såklart.

      Hoppas du skämtar men tyvärr är det väl för mycket att hoppas på.

      Vidrigt!

        Kommer också rösta på sd 🙂 och jag är ingen vidrig människa på något sätt ?

          Jo

          Kanske inte, men din människosyn kan säkert diskuteras.

          Är du för att partier får censurera medier som inte enbart rapporterar gott om partiet också? Eller att kvinnor ska vara ekonomiskt beroende av sina män när de går i pension? Eller att det stryps medel till statliga myndigheter som inte forskar fram resultat som passar deras agenda? Eller är det bara minskad invandring du vill åt?

          Varför skulle man ha fel på sin människosyn för att man röstar sd? 🙂 du är inte automatiskt rasist eller har en fruktansvärd människosyn för att du vågar öppna ögonen för att invandringen inte enbart bidragit med positiva saker. Det har hänt fruktansvärda saker pga Sverige tagit in fler än vad vi klarar av.

          Min människosyn är det inget fel på 🙂 det gör riktigt ont i mitt hjärta när jag läser om hemskheter som drabbat oskyldiga människor just för att vi inte haft någon kontroll över invandringen eller tagit varningar på allvar. Tex terrordådet i Stockholm, Sverige hade blivit varnad angående den mannen långt innan det hände. Vi har helt enkelt tagit oss vatten över huvudet. Och det har gjort att många människor inte känner sig trygga längre.

          Och de som inte röstar SD har bara inte ”vågat öppna ögonen” för allt det hemska? De som inte röstar SD har helt undgått nyheter och rapporteringar? Din kommentar låter lite sektliknande om du frågar mig. Men det är väl inte förvånande att SD kör lite sektpropaganda heller. Nåja, vi får vara glada att allas röster väger lika tungt och passa på att använda vår röst för efter ett par år med brun politik så är vi kanske inte där längre.

          Så sa jag dock inte 🙂 tror säkert man kan ha öppnat ögonen oavsett vilket parti man röstar på. Men att påstå att man automatiskt har dålig människosyn osv för att man röstar sd är fördomsfullt.

          Och jag sa att människosynen säkert går att diskutera om vi nu ska vara exakta?

          Då kanske skulle bytt ut ”säkert” mot ”kanske” om vi nu ska vara så extremt petiga ? ?

          Jag menar att du tolkar in precis lika mycket (eller lite?) i min kommentar som jag gör i din. Well well. Ha det gott. Nu ska jag fortsätta jobba☺

          Hoppas du inte är kvinna. Att vara kvinna och rösta på SD är ju som att be om att få bli en andra klassens medborgare.

          @Marja:
          Hellre det än att folk som inte har här att göra kommer hit och blir första klassens medborgare…

          @anonym här ovan: när jag läser sånt önskar jag att såna som du och era barn var tvungna att fly krig och misär och bli avvisade vid gränsen. Usch.

          @sanna:
          Och när jag läser sånt som du skriver så önskar jag att du fick öppna ditt hem för alla dessa stackars vuxna män utan asylskäl som du kallar ”flyktingar”. Människor som VERKLIGEN flyr från krig och förföljelse får asyl direkt i Sverige.
          Människor som saknar asylskäl blir avvisade. I teorin ganska enkelt, eller hur?

        Och jag som tycker att de som röstar på vänstern är vidriga. Kommunister… Precis som att de någon gång har gjort världen till en bättre plats.

          Det finns massor av högerextremister också.

          Både h och v extremister är pack. Det handlar om att utöva så mycket makt som möjligt.

          Gärna sko sig på landet tillgångar och människors fattigdom och brist på utbildning.

          Äckligt och borde stoppas av FN!

          Moa

          Noll koll uppenbart, uttala dig inte om du inte kan se skillnaden på kommunism och parlamentarisk socialism. Idioti att uttrycka sig som du, du vill bara demonisera vänstern.

      +1

      Kommer också rösta på SD. Man kan inte blunda för socialdemokraternas hantering av migrationspolitiken

        Du menar den migrationspolitik dom ”fick i knäet” av moderaterna och Reinfeldts ”vi ska öppna våra hjärtan”?

          Boom +1000

        Jag hoppas bara att du, och alla andra som röstar på SD pga deras migrationspolitik, förstår att ni då även röstar på SD:s politik i övriga frågor. Och vilka konsekvenser DET kommer att få…

          Tack Hanna för den kommentaren. Det stora problemet med dom som röstar på SD är att dom inte har en aning om vad partiet står i övriga frågor.

          Vilka konsekvenser kommer det få? Ge gärna exempel på några konkreta saker ur deras partiprogram.

          Svar till Des: Till exempel är det enligt deras partiprogram skillnad på män och kvinnor till den grad att det behövs både en man och en kvinna för att uppfostra ett barn. Om SD får bestämma kommer alltså endast heterosexuella par ha möjlighet att bli föräldrar, ett stort kliv bakåt helt enkelt.

          Kulturpolitiken går ut på att bevara Sverige svenskt, okej? Vad är svenskt exakt, undrar jag då? Och hur ska det bevaras? Kanske framförallt, hur ska kulturen utvecklas utan influenser från andra kulturer? Inom film, teater, mat, litteratur, språk, möten mellan människor? I don’t get it. Och partiprogrammet förklarade det inte närmre för mig heller. Kanske är de inte så intresserade av kultur helt enkelt, vad vet jag?

          Utöver det anser jag att deras partiprogram mest består av stora tomma ord, dom lovar mycket som dom tror att folk vill ha precis som många andra politiska partier fast med mindre information om varför och hur.
          Jämför gärna själv med något av de andra partiernas partiprogram Des.

          Svar till Des: Till exempel är det enligt deras partiprogram skillnad på män och kvinnor till den grad att det behövs både en man och en kvinna för att uppfostra ett barn. Om SD får bestämma kommer alltså endast heterosexuella par ha möjlighet att bli föräldrar, ett stort kliv bakåt helt enkelt.

          Kulturpolitiken går ut på att bevara Sverige svenskt. Vad är svenskt exakt, undrar jag då? Och hur ska det bevaras? Kanske framförallt, hur ska kulturen utvecklas utan influenser från andra kulturer? Inom film, teater, mat, litteratur, språk, möten mellan människor? I don’t get it. Och partiprogrammet förklarade det inte närmre för mig heller. Kanske är de inte så intresserade av kultur helt enkelt, vad vet jag?

          Utöver det anser jag att deras partiprogram mest består av stora tomma ord, dom lovar mycket som dom tror att folk vill ha precis som många andra politiska partier fast med mindre information om varför och hur.
          Jämför gärna själv med något av de andra partiernas partiprogram Des.

          För att inte glömma deras antisyn på fria aborter. Usch, ryser av tanken på folk som faktiskt röstar på SD..

        Jo, det går jättebra!

        Blunda gärna med båda ögonen, om du ändå inte är mer intresserad än så.

        Man gör jämförelsen i stort och tar belut utifrån det.

        Att ha en enda fråga som ”vägvisare” känns allt för enögt.

        Hur ska det gå med samhället i stort, barn, äldre skolor osv, osv om alla röstar på en enda fråga?

        Men, i en demokrati gör man som man vill.

        Moa

    Undrar om Bianca tänker att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet.

    Hon bråkade med Johan I De vet du på instagram/blogg igår efter att I Breaking News felaktigt ha påstått att han raggat på henne.

    Hennes fans attackerade Miriam Bryant på instagram efter att Bianca insinuerat att Miriam varit otrevlig mot henne. Något som visade sig inte stämma.

    Hon pratar ofta grovt och förvånansvärt stillöst om sex I sin pod.

      Men vadå felaktigt påstått att han raggat? Så du tror att det var felaktigt haha.. Bianca fick en fråga om någon kändis raggat på henne och hon svarade Johan. Hans löjliga utspel på instagram var ju sjukt överdrivet och pinsamt, vad håller han på med… ”Vi chattade lite i somras men då var Bianca singel, vi skojade om att ses.. trist för Bianca om hon såg det som något mer” ööh trist för Bianca, alltså vilken tönt. Snacka om kränkt nobbad kille. Men håller med om att Bianca pratar öppet, grovt och utan filter och hon borde ibland tänka sig för lite vad hon säger.

      Angående det där med Miriam. Jag förstår inte hur någon lyssnare kan ha tolkat det som att Bianca påstod att Miriam var den som betett sig illa? Bianca sa att de personer hon kände igen var Miriam och Ellen. Hon sa också att hon INTE trodde att Miriam var den som pratat illa om henne då hon har hört att Miriam är en väldigt snäll människa som aldrig någonsin snackar skit om NÅGON. Här tycker jag inte att Bianca sa något illa.

      Angående Johan vemdetnuär: hans ”en liten förklaring” var inte så jävla liten och den var ytterst märklig. Att ha tolkat hennes kommentar som att Bianca menade att han var en, citat: ”AGGRESIV” raggare är ju helt fantastiskt bra gjort av honom ändå.

    Jag såg och fick ta fram skämskudden.. då hon säger att: Jo men VI ska ta tillbaka makten igen? Men hon visste inte ens att socialdemokraterna var det största partiet?
    Jag tycker det daltas för mycket med Bianca i sociala medier, hon tycker att man ska legalisera marijuana men hon har aldrig testat själv. Då de frågar henne om HUR ? Aaa med åldersgräns 14, 16. 18? Ja typ!!??
    Alltså vet hon NÅNTING? i mina ögon är hon lite bakom och det är inte gulligt. och varför skriva sina insta texter på engelska? den dagen hon slår utomlands så kan hon väl rikta sig genom att skriva så men nu? varför?

      Håller med. Alltså, hon verkar så genomblåst. Kanske att det till viss del är spelat för att skapa ***content*** till Wahlgrens värld, men mycket måste nog vara genuint.

        Fast ingen intelligent människa vill väl spela korkad?

      Jag håller med! Men tidigare kommentarer som varit åt det negativa hållet om Bianca har verkligen inte uppskattats här. Blondinbella är det helt annorlunda med, där ska det tydligen tävlas i att skriva ner henne. Jag är inget fan av någon av dem.

      Där håller jag iofs med henne. Man behöver inte ha provat för att vara för legalisering av medicinsk marijuana. Resten är blaha

      Fast hon sa väl med 18-årsgräns! Herregud hon sitter i tv och får frågor, inte så lätt att svara korrekt, inte så att hon fått frågor i förväg och kunnat planera svaren liksom. Hon fick en fråga om marijuana inte så att hon tog upp det själv, Filip o Fredrik frågade och det var lite ledande frågor också typ. Sedan vet hon nog om att M inte är största parti och menade nog med ”att de flesta röstar på dem” att de flesta i hennes familj och krets gör det och hon har säkert fått höra att det är det bästa parti för henne att rösta på, och att de står för bra saker. Att skriva och påstå och få det att låta som om Bianca sagt att det är okej för 14-åringar att bruka marijuana är ju bara så lågt. Likaså att hon skulle ha utmålat någon som en jobbig strandraggare.

    Gillar egentligen inte partipolitik, men där Hanif Bali sitter, dom röstar jag på.

      Han är för bra för att sitta i det skitpartiet.

      Ew

      Där Hanif Bali sitter, där röstar definitivt inte jag.

        Hanif Bali är Sveriges egna Trump.

          Då är han i gott sällskap med bl.a. Annie Lööf, Jonas Sjöstedt och Stefan Löfven. Då alla dom har blivit anklagade att vara, eller låta som Trump vid några tillfällen.

          Oj, det var intressant. Utveckla?

          https://twitter.com/viktorsval

          Kolla in avsnittet i 19. februari.
          Orkar nämligen inte gräva fram alla artiklar på nätet, om det ens går.

      Hanif Bali kan ju vara bland det vidrigaste som någonsin suttit i riksdagen. Genomrutten människa.

        Vad har han sagt eller gjort som är så vidrigt?

        Vad har han sagt eller gjort för att få den titeln av dig?

    Kommer att rösta på alliansen, men vet inte helt säkert vilket parti. Inte M iallafall då jag ogillar Ulf Kristersson. Troligtvis får Liberalerna min röst.

    Har inte bestämt mig till 100% än. Velar mellan två partier.

    Vet däremot till 100% säkerhet att jag aldrig skulle rösta på Miljöpartiet eller Vänsterpartiet. =)

    Jag tycker att det låter som omkom är ganska berusad

    Moderaterna. Alltid gjort och kommer troligtvis alltid att göra?

    OT – Mogis senaste inlägg ”Året jag blev vegan”………… HAHAHHAHAAHAHAHAHAHA. Asså jag häpnar över denna okunskap! Varför envisas människor med att kalla sig veganer, Mogi vet uppenbarligen inte vad det är! För oss som är veganer blir det så irriterande. Att vara vegan är inte ett trendigt ord man slänger sig med, det är en livsstil!

      Ingen bryr sig.

      Tala för dig själv och inte för ”oss veganer”. Du kanske blir kränkt men långt ifrån alla veganer bryr sig om vad någon annan som kallar sig vegan gör.

        En vegan kämpar och sliter dagligen mot förakt och fördomar. Och därtill kämpar man med mat och allena produkter eftersom exakt allt innehåller djurdelar och ni har normaliserat det. Så det är en jävla bragd att vara vegan och därför ska ingen fuskare komma och kalla sig för vegan heller. Punkt slut!

          Vilken otrevlig människa du verkar vara. HUR orkar man

      Men låt det vara en livsstil för dig och en trendfluga för andra då, vad spelar det för roll? ?

    Eftersom jag är feminist så går V, Fi och Mp tvärbort. Det lutar åt Liberalerna.

      Låter väldigt konstigt att ta bort V, Fi och Mp som fick feminism på agendan. Liberalerna har varit väldigt sena till den rörelsen (precis som högerpartier brukar vara väldigt sena med).

        v, fi och mp står verkligen inte för feminismen i sin rätta bemärkelse. tramspartier allihop.

          Käften Rebecka, du är en reaktionär skalbagge.

        V, Fi och Mp har ingenting med feminismen för kvinnor med någon form av sjäkvrespekt att göra. De bedriver en ”hitte-på” ideologi som endast går ut på att passificera kvinnor i en offerroll.

          Du är ett offer för patriarkatet varken du vill det eller inte.

          Klart jag är, hjärtat, klart jag är.

          Bra att du lär dig något huvudet!

      Huh?

        Tror att Anonym menade passivisera.

          Jäkla autocorrect!

    Det kommer iaf bli rött i kommunalvalet så att de förhoppningvis drar tillbaka alla privatiseringar. Tjäna pengar på vård, helt galet!

    Feministiskt initiativ tror jag att jag ska rösta på.

      Det tror jag inte på.

        Jo, det funderar jag visst på. Röstade på dem sist, och funderar på att göra det igen.

    Det kommer med största sannolikhet bli vänstern. Tror på politiken och Jonas känns för mig väldigt säker och trovärdig, samt har fått igenom viktiga reformer trots ganska liten makt. Ser positivt på valet, tror att det kommer gå den väg jag vill. Sverigedemokraterna tar mycket röster från alliansen, speciellt moderaterna och kristdemokraterna. Kristdemokraterna åker ur. FI har blivit för liberala och tokiga därav kommer många från FI kommer gå över till V. Ser ingen möjlighet för alliansen att vinna om man inte väljer att samarbeta med SD.

    Tips! Fler bloggare från Metro Mode har valt att gå vidare, såg att Ida Warg flyttat till Baaam och Linn Herbertssons senaste inlägg är bloggflytt på gång.

    Man kan ju undra varför alla stora bloggare lämnar på så kort period?

      Jag har också reagerat på dem faktiskt, men Marie Serneholt flyttade nyss DIT från Elle så det verkar i alla fall inte vara nedläggning på gång.

    ”Hon pratar ofta grovt och förvånansvärt stillöst om sex I sin pod.”

    ÅHNEJ! Hemskt!! Vart är den islamska moralpolisen när man behöver den? Vi måste få ett slut på lösaktigheten!!

      Med tanke på hennes fanbase av 11-åriga flickor så är det rätt smaklöst ja.

    Ja alltså hela feminismen i sig går ju ut på tron om att kvinnor generellt står under män så förstår inte riktigt hur det kan kännas så konstigt att kvinnor därmed automatiskt får en offerroll.

    Ska rösta på KD eller SD. Jag gillar Ebba så blir nog KD. Och jag är både akademiker och höginkomsttagare så känner att KD är mer okej att rösta på än SD.

      Fast om Bert Karlsson ska representera KD så vette fasen om jag skulle vilja rösta på dem just för att han varit partiledare för Ny Demokrati, trots att det är många år sedan nu…
      Men så är ju heller inte SD ett alternativ för mig heller..

      Svårt! Det känns som att det kommer skakas om en del vid nästa val.

    Blankt, ttött på alla lögner!

    om radikalvänstern/fi får dra fram fritt i sverige också som i usa just nu, så kommer vi också ha universitet med ”safe spaces” och ingen vettig person kommer våga säga vad dom tycker i media för då förlorar de sina jobb. ryser av bara tanken på det. allt som människor gör som inte faller vänstern i smaken kommer bli ”rasistiskt” och ”transfobiskt”. finns mycket videor om detta på youtube (de som inte plockats ner), ni borde kolla i avskräckande syfte.

      Du framstår inte som vidare seriös i den här diskussionen faktiskt. Sluta kolla på konspirationsteorier på youtube och andas lite.

      Så många ’va skrev hon egentligen’ som dyker upp i mitt huvud av din text.

      Får du möjligtvis alla dina nyheter från Infowars och/eller Fox news?

      Jag tror ditt foliehattande passar bättre i andra forum, har du hört om Flashback?

      Ta av foliehatten nu Rebecka.

      Eeeeh. Prova att gå bort från datorn lite? Du verkar ha en rätt skev verklighetsuppfattning ?

    Röstar SD sedan 2010.

    Jag kommer rösta på MP, hälften beror på att jag sitter i partier och de vore dumt att inte röstar på dom jag representerar men den andra 50% är det för att mp är de partiet som är mest mig, absolut inte i alla frågor men i de flesta frågor.

    För er som inte vet vad ni skall rösta på så tyckr ja ni skall läsa på lite, det är ändå relativt lätt att hitta till partiprogrammet på varje partis hemsida, tryck ctrl F så får ni fram möjligheten att söka, sök på ord som är intresserade av och se vilket parti som är mest er. Hittar ni inget som passar så rösta blankt, då visar ni missnöje mot alla partier att dom är för dåliga på att berätta vad dom står för 🙂

      Syftet med att rösta blank är INTE att partierna misslyckats med att förmedla vad de vill. UTAN att medborgaren inte finner att något parti representerar dennes åsikter.

        Ja sa inte att rösta blankt är syftet att påvisa att partierna är dåliga på att informera. Ja skrev att ni visar att partierna är dåliga på att berätta. Vi diskuterar ofta de i kommunen att man som politiker oftast pratar över huvudet på folk då språket oftast är komplicerat och svårt. Att rösta blankt visar även att partinerna kan förmedla vad dom står för

    Socialdemokraterna då jag inte vill rösta blått och v är för extrema.
    Väldigt svårt att tänka mig att rösta med enstaka frågor som grund, vill ha ett partiprogram som är verklighetsförankrat och genomtänkt i många samhällsfrågor.

    Jag röstar rött ❤️

    I år är det svårt att rösta. Hjärtat tror på kollektivets bästa före individens. Miljöfrågor är viktiga men får inte bidra till ökad urbanisering. Jag tycker att föräldraledigheten ska kvoteras. Jag vill minska på statens kontroll och övervakning av svenska medborgare. Jag måste nog göra en barometer eller två…

    Gillar Bianca.
    Hon är inte något vidare allmänbildad men hon har sunt förnuft och det klarar man sig långt på.

      Tycker också att Bianca har många kloka och förnuftiga åsikter, sedan är hon ju inte jätteallmänbildad men hon vågar säga vad hon tycker och tänker och vågar säga som det är, fast ibland hoppar det grodor ur munnen och hon överdriver, hon borde tänka sig för vad hon säger ibland men hey hon är lättsam liksom och skojar till det men hon har många kloka åsikter.

    För min del blir det SD.

    För Sveriges framtids skull, SD.
    Önskar jag hade andra alternativ men jag kan bara inte se Sverige drabbas av denna oansvariga invandring- och flyktingpolitik utan att sätta ner foten.

      Men alltså allvarligt… vadå sätta ner foten? Hela jävla Europa är ju stängt!! Är pretty much omöjligt att ens ta sig hit och ännu mindre lyckas på uppehållstillstånd. Sen vågen av människor kom 2015, kanske vi bör ta hand om dessa så bra som vi kan? För vårt samhälle och för vårt Sverige.
      Jag röstade faktiskt på SD 2010, och dessutom varit aktiv. Men när invandrarvågen skedde 2015, insåg jag, när Europas gränser stängdes tillslut att vi inser våra begränsningar. Tycker faktiskt sossarna har skött detta bra!
      Problemen i samhället, har grott och växt under årtionden. Tyvärr är SDs roll meningslös och dessutom farlig, vilket jag inser nu.

        Välkommen tillbaka in i värmen ❤

          Tack ❤ känns bra att kunna erkänna att jag hade fel.

    Blir definitivt F!

    Jag kommer rösta rött (dock ej S). Det finns ingen chans i världen att jag någonsin skulle rösta på Alliansen eller SD, jsg tycker att dessa partier bär på dåliga värderingar och tillämpar metoder och ”lösningar” för att efterlikna USA på många sätt och vis, samt ser de landet som någon typ av förebild. Nej tack, jag vill bo i ett land som värnar om ALLAS rättigheter och att alla ska ha rätten till duglig vård och utbildning, oavsett hur mycket eller lite pengar man har i plånboken.

      V däremot har en strålande historia på alla områden…..

        Ja, V har en strålande och vacker historia <3

          Uppskattar alltid ironi 😉

          Nej, jag skojar bara. Det finns inget roligt eller fint med V.

      Att du fått dör dig att högern vill efterlikna usa är så löjligt. Högern vill ha lite mer frihet och individualitet i landet. Vi är inte myror i en myrstack som alla har samma mål. Sverige har ett fantastiskt system med skatt osv. Men det blir inte rättvist när folk får dedikerad sina liv till ett jobb för att få ut lika mycket som folk som inte gjort det. Vi måste se till att alla har samma förutsättningar att uppnå samma sak i livet men varför ska de som inte anstränger sig få lika mycket som de som anstränger sig på sin egna bekostnad? Jag förstår verkligen inte. Moderaterna vill ju definitivt inte att fattiga ska ha det dåligt? Sluta bete er som att vi har samma problematiska partisan politik som i usa. Vår höger är mer vänster än vänstern i usa. Vänstern i sverige är äckligt nära att ignorera verkligheten för att fortsätta få sin ideologi igenom

        Så du menar att du är för lika lön för lika arbete och minskade inkomstskillnader? Eller vad menar du? För det är ju inte frågor som ligger högern så varmt om hjärtat.

        Eller du kanske menar ”faktumet” som SD-anhängare brukar dra att nyanlända plockar ut ett socialbidrag som är femtio gånger större än stackars gamla 97åriga Ingrids pension?
        Om man bryr sig så jävla mkt om våra pensionärer kan man ju då börja med att rösta på de som vill stoppa vinsterna i välfärden.

    Korkat svar av Bianca, inte för hon väljer Moderaterna utan för hon säger att de flesta gör det. Ser hon inte på nyheterna? Det rödgröna ligger högst och har gjort i flera år, speciellt när KD är under spärren! Men Socialdemokraterna har alltid varit största partiet så länge jag kan minnas, och jag är 60-talist.

    Jag röstar rött så klart, om man bryr sig om även de som inte är rika ska dom helst ta hjälp av vänsterpartiet.

      Tror hon menar i sin umgängeskrets

      Fast det där är inte sant. I många mätningar är det alliansen som är störst och MP ligger också under 4%.

    Hmm tycker det är en svår fråga i dagens läge. Känns som att inget av partierna faktiskt jobbar för att folket ska få det bättre. De håller bara på med en intern tävling om vem som kan rösta ner flest förslag från respektive block.
    Såg ganska positivt på SD för ett par år sedan, men om man verkligen skannar de kommunala politikerna och deras twitterkonton ser man vilka scumbags de är, vill verkligen inte att de ska ha så stor makt! De som tror att SD ”bara” vill skärpa invandringen lite har helt fel. De flesta politikerna har långt större agenda än så och har väldigt sjuka åsikter. Tror det är farligt att så många röstar på dem enbart för invandringsfrågan. Moderaterna har tagit efter ganska mycket av just den biten så då är det bättre att rösta på dem om det är den viktigaste frågan för en.
    Jag har inte bestämt mig än, vet bara att det inte blir SD och V.

    Jag kommer också rösta SD. Det är det partiet som INTE romantiserar invandringen och som verkligen är villiga att reglera integrationen. Alla förstår väll att integrationen har varit katastrof. De som har kommit hit och lärt sig språket och bidragit till välfärden är en ynka liten procent. De flesta lär sig inte svenska och lever på bidrag – socialdemokraterna har tydligt visat att komma hit och bosätta sig i Sverige är lika med kravlöst. Mina elevers föräldrar som bott i Sverige i över 10 år behöver tolk vid interaktion med skolan…katastrofalt i mina ögon.

      Är du lärare? ?

        Precis, jag om någon ser hur samhället ser ut. Föräldrar som lever på bidrag och inte kan ett ord svenska. Du måste förstå att erkänna verkligheten inte betyder att man varken är rasist eller något annat. Vem vinner på att så många lever på bidrag? INGEN, inte ens de själva.

        Och ni som frågar efter källor på mitt påstående. GOOGLA, Ni vet också att det stämmer, tror man något annat så står man inför en ENORM förnekelse.

          Lol du vågar inte ge källor på ditt påstående med andra ord? Och du ska alltså vara lärare…

      En ynka liten procent? Har du några siffror som backar upp det?

        GOOGLA sa hon ju ?

      Man kan inte rösta på ett enfrågeparti. SD är ulvar i fårakläder. Skulle bli ett hemskt Sverige med dem i makten.

        Man kan rösta på precis vad fan man vill!
        Och hör och häpna: Sverige är redan på väg bakåt med sossarna/vänstern i spetsen. Kan knappast bli värre med SD. Möjligt att det inte blir bättre heller men vafan, worth a shot!

        (min kommentar hamnade fel först)

          Hehe för SD vill ju framåt? Finns väl inget parti (inte ens kd) som är så bakåtsträvande som SD.. Mot 40-talet, sverigevänner!

          På 40-talet hade vi iallafall inte no go-zoner, gängvåld, hedersmord, könsstympning, islamister, etc…
          Men du har rätt, kör på bara! Sverige har aldrig varit tryggare! :’D
          #dumbass

          Tog din kommentar på allvar fram till #dumbass

          Sånt man brukar slänga in när man baserar argument på känslor i stället för fakta, eller när ens vettiga argument tar slut.

          Om du vill ha fakta har du kommit till fel plats…

          Tänk att jag bodde i Rågsved på 90-talet och minns starkt de no-go-zoner som gällde för oss med mörk hy pga rasister ute i förorterna och brottsvågen som de låg bakom. Jag pratar så klart om rasister med svenskt/nordiskt ursprung som levde på bidrag, vägrade plugga, visade förakt mot allt och alla, använde våld, vägrade jobba osv. Självklart är inte alla med svenskt/nordiskt ursprung samhällsfientliga men jag blir förvånad över historierevisionism som SD:are och deras vänner verkar köra med.

      Vad menar du med att ”reglera integrationen”? Om du är orolig för att föräldrarna till dina elever inte lärt sig svenska på tio år borde du väl rösta på ett parti som vill det motsatta, alltså förbättra integrationen? Integration är en bra grej!

        +1 Precis!

    Jag kommer lägga min röst på M i detta valet eftersom vår nuvarande finansminister gör det allt svårare för företagen att överleva i Sverige.

    Företagen är ändå det viktigaste för vår välfärd. Utan ett bra företagsklimat blir det mindre företag = färre arbetstillfällen.

    Alliansen är det bästa för Sverige. Tror starkt på centerpartiet med otroligt kompetenta Annie Lööf i spetsen.

      Tror även starkt på centerpartiet menade jag. Vilken superkraft hon är Annie Lööf. Gillar att de värnar vår landsbygd, miljön och företagande.

        hur värnar C vår ”landsbygd, miljön och företagande” när de är för fri invandring? 🙂

          Hur motsäger de varandra? Kan människor med invandrarbakgrund inte starta och bedriva företag? Kan de inte lära sig källsortera? T tunnelbanan istället för att åka bil? Kan de inte bo och leva på landsbygden? Förstår inte kopplingen.

          Jag är inte emot invandring. Klarar vi bara att integrera dessa människor som till skillnad från oss har fått fly för sina liv blir vi alla vinnare. Det är en stor utmaning men fullt möjlig.

          Många människor med invandrbakgrund är drivna och duktiga företagare här i Sverige. Dessutom tar de jobben som vi och våra kurlade ungdomar ratar idag.

          I framtiden kommer vi ha enorm nytta av invandrare. De talar andra språk och kan andra kulturer som är en bra tillgång för företagen och vårt exportberoende land.

          När de kommer till miljö är Sverige redan ett föregångsland.

          För mig är invandring inte den största frågan som det verkar vara för dig.

          Jag värnar om landsbygden, Om böndernas överlevnad och att fler ska kunna välja att bo på landet och bli mer självförsörjande.
          Har inget med invandringen i sig att göra.

          Landsbygd- vad har invandring med den frågan att göra?
          Vi måste stötta bönderna mer och göra landsbygden mer levande igen. Gillar inte centraliseringen.

          Många med invandrarbakgrund driver företag i Sverige. Dessutom gynnas vårt exportberoende land av att ha tillgång till svenskar som kan andra språk och kulturer.

          När det kommer till miljön är vårt land ett föregångsland redan som förhoppningsvis fler länder tar efter. Vi har stor makt med vårt kunnande inom EU Som just nu gör sitt bästa för att reparera den skada Trump gjort på vår planet.

        Gillar också Annie, fast blir lite kluven när jag ser att hon frotterar sig med Blondinbella. Finns tusentals vettigare entreprenörer att träffa om det är det man är ute efter. Ungefär som att jag har svårt att känna respekt för någon som har nåt att göra med Alexander Bard…

    Har röstat på SD sedan jag var gammal nog att rösta och så ska det förbli.

    Jag har inte bestämt mig. Väljer på 4 partier… de andra går bort.
    Ska ingående lyssna på alla partiprogram… som kommer på TV framöver.
    Har de senaste valen röstat olika i kommunalt, landsting och stat.

    Tror inte att Bianca är värre än de flesta andra. Många av mina vänner röstar som deras föräldrar gör/gjort. Tycker det är ganska få av mina vänner/kollegor som är järnkoll på varför de röstar som de gör eller hur de olika partierna ställer sig i olika frågor. De flesta verkar nöja sig med att typ ungefär ha en känsla för vem som vill vad. Trist kanske, men sant.

    Man kan rösta på precis vad fan man vill!
    Och hör och häpna: Sverige är redan på väg bakåt med sossarna/vänstern i spetsen. Kan knappast bli värre med SD. Möjligt att det inte blir bättre heller men vafan, worth a shot!

      Det kan visst bli värre med SD. Begränsade sexual and reproductive health rights (framför allt för kvinnor), begränsad integration, mindre pengar till välfärden/landstingen, sambeskattning osv. Nu ger jag väldigt abstrakta exempel men de konkreta ”åtgärderna” hittar du i SD:s partiprogram. Det är sämre med SD.

        Vill bara flika in att det står frivillig sambeskattning i partiprogrammet.

    För första gången vet jag inte vad jag ska rösta på. dem verkar ju ändra sig var o varannan vecka

    Ooh politik i kommentarsfältet, fram med popcornen! Skämt åsido, kommer rösta rött.

    Kommer rösta på KD- det mest solidariska partiet. De bryr sig om familjen, om barn och äldre. Tror på medmänsklighet och engagemang.

      Så länge man lever normativt så värnar de om en…..

    Röstar rött eller rosa.

    För mig som arbetar inom kultursektorn skulle ett starkare SD vara katastrof. Som sagt, läs deras partiprogram innan ni röstar.

    Alla ni som röstar vänster – ni vill alltså ha det som i Venezuela och Nordkorea? Är ni masochister också?

      Du är historielös och inkompetent. Nordkoreas diktatur har ingen sammankoppling med Vänsterpartiet. Sluta demonisera jävla konservativa ego.

        Vänsterpartiet, det gamla VPK, som alltså står för Vänsterpartiet kommunisterna, har alltså inget med kommunism att göra? Och så kallar du mig historielös!

        Som vanligt följs dessutom det misslyckade argumentet av en rad invektiv. Tomma tunnor skramlar mest …

          Om du nu är så påläst borde du väl veta att det finns tusen splittringar inom kommunistiska partier historiskt och att nordkorea aldrig varit några som stått nära vpk. Däremot var vpk knutna till Sovjet fram till 60-talet.
          Jag tycker det är ett så slött ”argument” förutom att det är okunnigt. Kolla vad v vill nu, typ vad sossarna ville innan de började slåss med alla andra i mitten. Det blir ingen proletariatets diktatur om v får inflytande, däremot förhoppningvis stopp på vinster i välfärden och mindre klassklyftor.

      Vänsterpartister och kommunister vill att alla rika ska dela med sig av sina förmögenheter till dem, utan att behöva göra ett handtag för det. Finns dessutom så många vänsterpartister som är hycklare. Karin Ekis Ekmans snubbe har en Tesla t.ex.. Alla rödstrumpors favoritbil 😉

      Nej, fy, jag hoppas att den ideologin dör och begravs och blir ett roligt inslag i våra framtida historieböcker.

        Haha roligt argument ändå! En tjejs kille har en Tesla!
        Men håller med dig om att vänstern vill omfördela välfärd och det är för att några blir rika på andras arbete och det är väl en jävla orättvisa om något?

        +1!

        Hellre död än röd!!!

      Hahaha men alltså det här kommentarsfältet??! Vad svartvita alla är. Detta är landet lagom, av de som röstar vänster önskar nog inte de flesta att det ser ut som i Nordkorea och de som röstar höger vill troligen inte tillbaka till nazityskland. Nåväl, några kommunpolitiker inom SD verkar ju önska sig tillbaka dit, men annars inte.

        +1

      Gärna som Cuba. Innan USA fuckade upp skiten, då.

    Vad jag inte stör mig på att hon säger så. Hon säger det många redan tänker, eller snarare, hon resonerar som så många andra, bara att hon är ärlig med det.

    Någon annan som funderar på att rösta strategiskt på ett av de större partierna för att hålla SD borta? Tidigare har jag röstat på Miljöpartiet och sossarna, nu har jag ingen aning. Knappt så man orkar sätta sig in i valfrågorna när det känns som att alla partier bara försöker plocka poänger..

    Jag kommer antagligen rösta på C, tror att vi i det läget vi befinner oss idag hade gynnats av en regering med S+L+C, lite utanför boxen men jag tror det skulle få Sverige att må bättre. S och MP i regering är ett fiasko men enbart alliansen är inte ett hållbart alternativ för människors värde.

      Hade också velat ha en sådan regering..

      Jag kommer rösta på S

        +1 Röstar på S men tycker också att S + C (möjligen med L) hade varit bra.

    Jag skulle tycka det var kul att veta hur mycket partiledarna spelar in. Ofta får man ju höra att någon röstar på ett parti för att partiledaren är så vettig. Personligen tror jag det påverkar mig mer än jag tror. Tycker t.ex. Annie Lööf är jäkligt vettig och blir därför mer intresserad av att läsa vad C står för. Samtidigt kan jag inte ta Löfven seriöst och kommer på mig själv med att därmed också avfärda Socialdemokraterna väl fort.

    SD. Jag är kvinna, jag är arab, jag är höginkomsttagare, studerar (ny inriktings) samtidigt som jag jobbar.

      ???

      Ok… Jag är också kvinna, arab, akademiker, höginkomsttagare. Finns ingen chans att jag röstar på SD.

    Det var då själva fan vilka kommentarer som detta blev av detta inlägg…

    Jag kommer att rösta på sossarna, vilket jag gör på grund av mina erfarenheter/var jag står ideologiskt/vilka mina hjärtefrågor är/hur jag önskar att samhället ska se ut. Jag respekterar att folk inte delar min åsikt, men det jag inte respekterar är att så många smutskastar övriga partier istället för att argumentera för sin sak och sitt val av parti. Det låter lika puckat som Biancas så kallade argument när man håller på sådär.

    När jag var liten längtade jag till att bli vuxen och ha vettiga diskussioner. Alltid gillat politik och att diskutera med nivån låg ofta på ”amen du dååååå”. Nu när jag är vuxen så är jag ärligt talat besviken. Resonemangen folk kommer med både här i kommentarsfältet och i verkligheten är så ytliga och det är pinsamt att det är så tramsiga saker som bestämmer vad folk röstar på. Det verkade som många är påverkade av andras åsikter, om man t.ex växer upp i ett hem som röstar blått så fortsätter man rösta blått och man har köpt att blått är gott och rött är ont utan att egentligen reflektera. Är inte sanningen mer komplex än bara gott och ont?

      Men* nivån låg ofta på

    Överväger att rösta blått för första gången i mitt liv. Det bär emot, men tycker inte S har levererat, speciellt inte inom sjukvården, det blir ju bara sämre och sämre. Mp inte en chans då det är de mest verklighetsfrånvända partier som finns. V är alldeles för naiva i synen på invandring och integration. Likaså F! Lutar åt L.

    Jag vill rösta på ett parti som tar tag i invadringsfrågan, men vill verkligen inte ge min röst till SD. Dom står för så mycket annat skit som jag inte alls gillar. Av det jag kan läsa här är det många andra som också letar efter detta, varför ser inga partier att de kan plocka mycket väljare med detta?
    Så just nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska rösta på.

      Moderaterna försökte ju… men folk blev sura.

      Ett tips: följ debattören Jonas Andersson på fb. I ett inlägg 27 feb 19:46 kungjorde han sin kandidatur till SD. Han är en otroligt sansad och påläst debattör som vore en fjäder i hatten för vilket parti som helst. (Jobbar på HVB-hem för ensamkommande)

        Tack, men problemet återstår ju, vill inte rösta på SD hur duktig, påläst och lugn Jonas Andersson än är.

        Är du inte läskunnig? Det står ju klart och tydligt VILL INTE GE SIN RÖST ÅT SD

          Jag är läskunnig och ville tipsa om en person som kan få några att ändra sig om den enda farhågan var SD:s ton eller så, men det är ju helt ok att inte följa tipset eller ändra sig 🙂 jag ber om ursäkt för det stora obehag jag verkar orsakat dig och hoppas du får en fin dag!

    Jag läser och skrattar. Detta kommentarsfält är guld.

      Håller med, speciellt alla som ”inte förstår hur folk kan rösta på x” när de själva röstar på y. Är inte det hela poängen med politiska åsikter, att de är olika? ?

    Jag kommer rösta C. Närodlad politik över hela landet. Annie är en bra ledare.

    Jag kommer nog att rösta på centerpartiet. Tycker att deras frågor är viktiga samtidigt som de inte har gräslig politik på andra områden. Tyvärr lyckas varken sossarna eller moderaterna lyckas övertyga mig och det stör mig så att endera Löfven eller Kristersson kommer bli statsminister. Nej, landet är på väg utför!

    Har väldigt svårt för att bestämma vilka jag ska rösta för. Alla partier har någon åsikt som jag starkt står emot. Det blir nästan att välja ”the lesser evil” men då känns det som att jag sviker mina egna moraler, bläh.

      ”Moraler”?

    Jag ska också rösta på Sverigedemokraterna.

    Kommer troligast rösta på Liberalerna även om jag inte är största fanet av Björklund. Hoppas på en alliansregering med Annie Lööf i spetsen ?

      Ulf won’t let that happen ???

    SD såklart!

    Kalla sd anhängare idioter om ni så vill, men de är inte sd som lånat 250 miljarder av pensionspengarna på 90 talet och sedan inte betalat tillbaka dom, sen är ju inte sd ett nazist parti som sossarna är..
    sd har aldrig lämnat ut judar till nazi Tyskland eller valt att stämpla judars pass med ”jude” stämpeln under 2:a världskriget!

      Nej med tanke på att partiet grundades 1988 så var det svårt för dom att ”lämna ut judar till nazi Tyskland” andra världskriget. Synd bara att de låtit personer vara kvar inom partiet trots att de uttryck antisemitiska åsikter… Men de stämplade ju inga pass iaf! GO SD GO!

      not.

        socialdemokraterna grundades mellan 1880-1890..

          M pratar om att SD grundades 1988, inte S….. 🙂

      Sossarna har tidigare inte ens brytt sig ett skit om sjukvården eller kriminaliteten, men nu, 2018 bryr dom sig helt plötsligt..

      Invandrarna har blivit dom medborgarna som ska skämmas bort, få mycket bidrag osv medans pensionärerna som byggt detta land Får leva fattigt när det egentligen är dom äldre som ska få det bra!

        Du missade alla historielektioner och samhällskunskap i skolan eller, det var Socialdemokraterna som byggde upp Sverige. Moderaterna sa nej till alla förbättringar som semester, rösträtt för kvinnor, sjukpenning m.m.

        Nu vill högern ta bort föräldrarförsäkringen och göra den till ett lån, det gynnar som vanligt de rika som alltid kan köpa barnpassning, sjukvård, städhjälp m.m.

          Dom kanske byggde upp Sverige, men nu har dom förstört det… tacka Fredrik och Stefan för det!

        Förlåt men är du 12 år gammal eller?

          Haha nej, min ålder är inget jag anser att PK maffian behöver veta. ?

      Kanske för att SD inte fanns på fyrtiotalet? Har ett boktips till dig, det är en biografi som handlar om Gustaf Ekström, en av männen som var med och grundade SD. Läsvärd, nu när vi ändå är inne på historia.

      https://www.bokus.com/bok/9789188441041/utan-anger-gustaf-ekstrom-ss-veteranen-som-grundade-sverigedemokraterna/

      Va? Man kan absolut kritisera den svenska regeringens agerande under andra världskriget, och det har funnits nationalkonservativa strömningar i både S och nuvarande M, men att kalla dem nazister är väl magstarkt. SD däremot har sina rötter i nazistiska organisationer. Det betyder inte att de är nazister men de har en del att bevisa på den punkten.

        Sossarna har rötter i nazistiska organisationer, och eftersom sd blir kallade för nazister så borde ju sossarna också bli kallade för det.

        Hur mycket har inte invandringen förstört Sverige?

        Alla no go zoner som polisen inte ens vågar åka till.
        Föräldrar som får föda sina barn i bilen pga att sjukhus lagt ner eller för att det inte finns plats.
        Pensionärer som inte får mycket i pension och måste leva snålt när det ändå är dom som borde få det bästa.
        Våldtäkter som sker tamefan överallt (säger inte att det bara är invandrare men oftast)

        Och barnäktenskap.. vem tillåter ens sånt!?

        Sverige har blivit ett laglöst land, där man hellre jagar internet hatare än våldtäktsmän.

        Tack Stefan, men du kan avgå nu..

          Det finns en väldigt enkel anledning till varför SD räknas som nazister och S inte gör det. Åkesson gick med i SD när partiet öppet hade swastikor och liknande symboler på sina träffar. Han har själv erkänt att SD passade hnm bättre än M för att M inte var tillräckligt hårda mot invandrare osv. Detta är alltså inte så länge sedan medan S gjorde upp med sin historia så länge sedan att det inte längre har någon plats i partiet.

          Så man är nazist när man byter parti för att just de partiet inte passar en i invandrarfrågor? ?

          Men vi alla har olika åsikter, det är väl bra det.
          Nu ska jag återgå till min kväll.

          God kväll.

          Nej, S har inte sina rötter i nazismen. Svenska S grundades långt innan nazistpartiet i Tyskland. Som sagt har S tidvis haft ett nationalkonservativt och auktoritärt drag som jag personligen inte gillar men du kan inte på allvar påstå att de är nazister, det blir bara löjligt. SD däremot grundades av människor med nazistiska kopplingar.

          Sd: man är nazist eller nazi-apologizer om man går med i ett öppet nazistiskt parti för att det passar en bättre. Så enkelt är det.

    Blankt.

    Tänker inte stötta liberalkapitalistisk låtsasdemokrati längre.

    Avskaffa allmän rösträtt. Inför intelligens/bildningstest för att delta.

      +1

    Tänker inte ens läsa kommentarerna till detta inlägg eftersom det tenderar att bli så väldigt hätsk och barnslig stämning när folk diskuterar politik på nätet. Jag tycker dock Bianca är rätt rolig. Hon är ärlig och saknar det där filtret du snackar om och jag gillar fan det. Öppen som en bok osv. Ser inget problem med att hon svarade som hon gjorde MEN tråkigt att man inte följer upp det med att man faktiskt ska läsa på lite. Kan tycka att det är en medborgerlig skyldighet att:
    1. rösta
    2. sätta sig in i politik och hur samhället fungerar
    3. vara källkritiks
    4. sätta sig in i motståndarens åsikter/perspektiv
    5. läsa på och skaffa sig en egen uppfattning om varje parti

    Vet inte helt hundra vad jag själv kommer rösta än. Time will tell 🙂

    Ojoj, vilket kommentarsfält! På den politiska kartan är jag center-liberal. I vissa frågor är jag mera höger och i andra mera vänster. Nu bor jag i Finland och här är det enkelt som svenskspråkig eftersom det bara finns ett parti som stöder svenskspråkigas rättigheter, och de är dessutom liberaler. I Sverige vet jag faktiskt inte vad jag skulle rösta på, liberalerna kanske?

    Jag vet till 100% vad jag ska rösta på och givetvis varför.

    jag blir mörkrädd av att läsa kommentarer där många normaliserar ett rasistiskt parti som om det är helt vanligt human politisk parti. Tror en på mänskliga rättigheter och allas lika värde så röstar man INTE på SD. Det är den utbredda rasismen som skapar segregation, utanförskap, osv. Det är rasismen som är problemet, inte människor som har flytt från krig, elände och konflikter. Spotta inte på de mest utsatta samhällsgruppen, utan arbeta med er människosyn.

    Camcam, jag hoppas du ser allvaret att många av dina läsare, utifrån denna kommentartråd, kommer att rösta på SD. Och jag hoppas också du på ett eller annat sätt kan problemtisera och synliggöra och därmed påverka din läsare till att rösta på demokratiska partier.

      I en demokrati får man rösta på vad man vill och ha vilka åsikter man vill. Glöm inte det.
      Det klargjorde Voltaire redan på 1700-talet.

      Konkretisera hur du menar att SD är rasistiskt. Detta är inget påhopp. Men när man väl börjar syna informationen så är det inte helt ovanligt att man får en annan bild. Att föra dialog för oss framåt.

      Det som också kan vara bra att veta är att SD är enda partiet som vill folkomrösta EU, och det är huvudskälet till att motståndarna inom politiken vill smutskasta dem som rasistiska. Det är också skälet till att partierna gått ut med att de skall samarbeta över gränserna vilket är EMOT den parlamentariska ordningen.

      Jag var själv Socialdemokrat, aktiv, tills jag insåg hur de manipulerar befolkningen och detta såg jag inifrån.

      Hälsningar Jonas

        Nej, SD:s EU-motstånd är INTE huvudorsaken till att folk kallar SD rasistiskt. Det är för att partiet har rötter i vitmaktsrörelsen (inkl nazism) och dess nuvarande partiledare till och med gick med i partiet när det fortfarande använde swastikor och liknande symboler öppet på sina träffar och körde ”Håll Sverige rent”-kampanjer mot invandring – något han tyckte att partiet matchade hans politiska åsikter. Hela partiledningen har rötter/kopplingar på något sätt till olika delar av vitmaktsrörelser.

          Och för att förtydliga: partiledaren jag syftar på är Jimmie Åkesson. Du vet, han som glatt sjöng om mordet på Olof Palme så sent som 2011. Och vars partikamrater är rasistiska ögontjänare enligt deras egen utsago i järnrörsskandalen. Crème de la crème från vitmaktsrörelser.

      Bloggbevakning är väl en av de mest lästa bloggarna i Sverige. Att så många i kommentarsfältet kommer rösta på SD speglar väl bara befolkningen i stort, då det ju är det tredje största partiet. Jag är ingen fan av SD men är heller ingen fan av hur SVT och liknade medier ständigt vill ignorera detta faktum att SD har ett så stort väljarstöd. De allra flesta är inte rasister, utan typiska trötta Svenssons i arbetarklassen som ser välfärden falla sönder och där de rika kan betala sig ur allt och spara pengar till barnens bostäder i framtid. Klart invandringen är en stor avgiftspost och klart att det påverkar vår välfärd. S/Mp-regeringen har inte lyckats att pedagogiskt förklara varför vi måste ta emot fler människor än finanserna håller för, och de har inte lyckats väcka känslan av solidaritet som varit S signum.

    Jag kommer att rösta på SverigeDemokraterna, som jag har gjort sedan jag var gammal nog för att rösta.

      Ja vi har sett det nu. Det stavas för övrigt Sverigedemokraterna på svenska.

        Vad spelar de för roll om man stavar sverigeDemokraterna med stor bokstav?

        Du vet inte om personen som skrev kommentaren har dyslexi..

        Sluta påpeka folks stavningar..

    Moderaterna såklart, Sverige behöver ledas av partier som tänker med hjärnan och inte med hjärtat.

      Skönt att nån högerväljare erkänner att högern saknar hjärta iaf.

        Vem sa att dom saknade hjärta? TÄNKER med hjärtat inte saknar.

          Använder inte hjärtat är väl ännu värre…

          Liksom ”Jag hade kunnat brymig ommina medmänniskor men jag kommerinte att göra det.”

    Jag är född i Sverige, svenska är mitt modersmål och jag har endast bott i Sverige under hela mitt liv. Mina föräldrar är från två andra länder, två olika språk. Ena språket kan jag sådär, andra språket inte alls. Jag har t.om enbart besökt ett av länderna i yngre ålder.
    Jag har bruna ögon, brunt hår och blir aldrig bränd av solen. Enligt Jimmy är man inte svensk om man inte har grunder från Sverige.
    Vad är jag?
    Vad tycker alla här som röstar på SD att jag är? Ganska intressant att veta.

    Jag avskyr frågan ”vart kommer du ifrån?” Och speciellt när folk inte nöjer sig med svaret Sverige, då blir det genast ”aha men dina föräldrar då?”.

      Etnisk svensk är du inte, men kulturellt svensk kan man alltid bli oavsett varifrån man kommer. Har för mig att det sistnämnda står i partiprogrammet (fast formulerat annorlunda då).

      Sedan vet jag inte vad folk har för motiv när de frågar om ditt ursprung. Men de är väl bara nyfikna? Eftersom ditt utseende inte utgör normen så blir det ju så. Förstår om det kan bli tröttsamt i längden, men säg att du inte vill prata om det då och ignorera dem i så fall, du är ju inte tvungen att svara.

        Kan du tala om exakt vad en ”etnisk” svensk är? Hur många generationer tillbaka krävs? Exakt? Hur är det tänkt att man ska dra ”riktlinjer” kring det? Vill ha konkret svar, du verkar ju veta.

          En etnisk svensk är någotsånär blond och blåögd, precis som en etnisk japan är svarthårig och har smala ögon. Samtidigt är det ganska brett, man kan exempelvis ha gröna ögon eller ha en mörkare hårfärg, men om du varit ute bland människor borde du förstå vad jag menar.

          Men som sagt, det har ingen betydelse. Ett adoptivbarn från Chile är exempelvis inte etniskt svensk, men däremot kulturellt eftersom han vuxit upp i Sverige och anammat den svenska kulturen.

      Du är svensk såklart. ❤️ lika svensk som jag som har två föräldrar och x antal generationer svenskar tillbaka i släkten. Fattar inte varför det skulle göra mig mer svensk än du, är inte som att jag lever min mormorsmormorsmormors parallella liv på 1700-talet som på nåt sätt är införlivat med vem jag är idag. Trött på allt tjat om sina förfäder som ”byggde upp Sverige” blablabla, jag är skittacksam över att jag lyckats födas borta från krig och svält men det är ju liksom bara slumpen.
      Men så röstar jag inte på SD heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.