En ny trend?

Uppdatering!
Jag vill be Linda om ursäkt för att jag satte det här inlägget i hennes kategori och kopplade ihop henne med droger när hon bara är med på den här filmen och inte heller har någon påse runt halsen. 
Hon är den enda som har en kategori här inne så därför hamnade inlägget där helt enkelt om någon undrar varför.

När en influencer hör av sig till mig så tar jag alltid det på allvar – till skillnad från när en och samma anonyma skribent lämnar mängder av kommentarer som alla håller med varandra under olika namn med på samma ip-nummer. 
Jag är självklart ledsen att Linda tog illa vid sig av inlägget för det var aldrig menat att vara något annat än skämtsamt, men det får jag ta på mig.

Jag vill även säga att jag uppskattar era kommentarer om detta – ja, ni som inte lämnar 18 kommentarer under olika namn med på samma ip – för ni får mig att tänka ett extra varv på hur saker kan uppfattas oavsett mina intentioner.
Ni hade rätt, jag hade fel. 

Maxinne Björk:

Jag är lite osäker på vad deras ”halsband” innehåller men att det är påsar med någon typ av vitt pulver som får agera dekoration – det är jag på det klara med.
Kanske är det tvättmedel ifall de skulle få ett uppdämt behov av att behöva handtvätta någonting i handfatet på krogtoaletten?
Kanske är det majsmjöl att reda med vid händelse att de beställer in en sås som är på tok för tunnflytande för deras smak?
Kanske är det varuprover på ett translucent löspuder om deras pannor blir för blanka på dansgolvet?
Kanske är det oblandat väteperoxid om de kommer på att de helt plötsligt vill bleka överläppen, eller varför inte ett ögonbryn eller två?

Kanske är det den nya modeflugan? 
I så fall vill jag bara meddela att jag från och med nu kommer se mig själv lite som ett modeorakel bland influencerna.
Kanske vill Maxinne köpa mitt hårspänne för att matcha med sitt eller kompisens pås-halsband?
Lägg ett bud – jag är inte omöjlig! 🙂

Tillägg: Givetvis har jag ingen aning om vad som finns i de där påsarna! Jag tvivlar starkt på att det här något olagligt för då skulle de ju knappast lagt ut filmen, eller hur?

Tack för tips! 

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Om detta är sant är Linda Hallberg mer slut i huvet än jag trodde.

      Ja fast det är ju faktiskt inte Linda som har en påse runt halsen!

        Läste bara texten och där verkade det som att det var hon som hade det. My bad.

    Är det privata bilder?

      det är från en offentlig instagramstory.

      Nä, så klart inte. De kommer från en av tjejernas Instastories.

    Oj nu sjönk Linda Hallberg i mina ögon 🙁

      Va? Det är ju inte Linda som har det på sig

        hon säger ju inte åt dom andra direkt att ta av sig så 🙂

          Det är pärlhalsband som ser ut så. Linda bär inget sådant då hon är emot droger, vilket hon nämnt i sin blogg. Hon kan förstås inte tvinga någon annan att ta av sig ett pärlhalsband..

      Det är inte Linda på bilden ser du väl?

    Kan inte se videon nu, kan någon förklara?

    Varför dömmer ni folk utan att veta vad det faktiskt är i?
    Kan vara salt, kan vara kokain… kanske dextrosol? Eller ve o fasa, heroin förmodligen.

    Maxinne skrev väl i december om sin öppenhet kring droger och provat en del genom åren pö om pö? Inlägget är kopplat till en bild på IG med en joint (?) i munnen så..

    Ja herregud.. folk knarkar lite ibland, det är för er information inte livsfarligt;)

      Eller så kan det faktiskt vara livsfarligt.

      Jag fastnade i bensoträsket. Helt lagligt utskrivet från sjukvården pga svår ångest och sömnproblem. Åren gick och jag behövde högre och högre dos för att kunna uppnå symptomlindring. Att trappa ut det var inte roligt. Inte roligt alls.

        Hon skrev ibland, inte regelbundet tills man blir beroende.

        Ja dessa doktorer är livsfarliga langare.

          Tycker du?

          Langare? Hade de inte föreskrivet läkemedel hade fler folk farit illa…

          Hen är obviously sarkastisk!

        Men å andra sidan tillåtet många stater medborgare att bruka marijuana så vad ska man tro? Har själv rökt weed i USA där det är lagligt i flera stater sedan flera år.

      Är knark inte livsfarligt? På riktigt?

        Någon som kallar sig maryjane är nog inte klar nog att göra en större analys.

          Ne precis ”anonym” om man röker dödsdrogen cannabis så bränns ju hjärncellerna upp och man blir dum i huvudet. Du är helt klart inte tillräckligt påläst. Med tanke på hur många svenskar som som super skallen av sig varje jävla helg så blir jag irreterad över reaktionen om nån valt en en annan drog än alkohol.

          Nåväl, åtminstone maryjane är helt ofarligt så. Mer cannabis till folket! Och gärna mindre alkoholfylla.

          Farligare med alkohol!

          Maryjane blir ”irreterad”…
          Känner fler som inte tål att röka på, än som inte tål alkohol.. jag bland annat. Trodde jag skulle dö och jag hamnade på akuten.

          Att röka är inte för alla precis som alkohol inte funkar för alla men jag tycker det är viktigt att faktiskt se på de lite nyanserat. Många vill ”berusa” sig nån gång ibland o slappna av lite, men problemet är att det ända som är lagligt i Sverige är alkohol vilket blir tråkigt för dom personer som inte kan hantera alkohol så bra, vilket vi inte ska glömma är väldigt många.

          I Norge har dom precis avkriminaliserat cannabis likt många andra länder. Bara för att vi har en alkoholkultur i Sverige bör vi inte moralisera o peka finger när vi själva har en helt skev syn på alkohol medans ”knark” alltid varit skräckpropaganda. Har man provat några droger så vet man att det mesta är väldigt milt och en helt annan självkontroll än alkohol.

          Cannabis förstör många unga människors liv. Jag har träffat många som rökt bort alla chanser.

          Cannabis och alkohol är typ samma grej skillnaden just nu är att cannabis är olagligt så hur man än använder det är man inte laglig vilket gör att man redan gått över en gräns och räknas som missbrukare av staten. När man redan räknas som missbrukare är det många som tar det för långt. Sen är det ju också enklare att få tag i cannabis som ung eftersom det säljs av langare (alkohol också men eftersom vuxna kan handla på systemet finns inte lika många alkohol-langare). Man ska absolut inte dricka alkohol eller röka cannabis innan hjärnan växt klart.
          Jag vill också säga att jag inte gör något av dem men om jag behövde välja skulle jag nog rökt en gås för att slippa börja slåss.

          Maryjane
          Väldigt bra förklarat ändå!
          Jag förstår helt vad du menar faktiskt.

          Jag är inte mot droger egentligen (eller jo, typ heroin är väl inte inte så fantastiskt) då jag testat en del. Tål man det och klarar av att inte hamna i ett beroende så får man göra vad man vill kan jag tycka. Men så är det ju med allt. Man kan bli beroende av allt.

      Om man inte råkar vara en person med särskild sårbarhet då, som blir beroende snabbt eller som råkar illa ut första gången de använder. Har svårt för drogromantiker, de flesta av mina anhöriga är eller har varit narkotikaberoende och i mott jobb möter jag missbrukare nästan varje dag. För det mesta fina människor som har förstört sina och sina närmastes liv med droger. Priset är högt om man faller dit, lite för högt i mitt tycke för att man ska experimentera med skiten. Satt med en nära anhörig på psykakuten senast idag och betraktade trasiga och sköra människor som behövde hjälp med sin abstinens. Jättefestligt.

        Jag är så trött på den felaktiga uppfattningen om att människor som far illa av droger skulle vara svaga på något sätt. Allt som ofta tycker jag att de som drogromantiker avfärdar farorna med droger genom att tillskriva missbrukare, beroendepersoner och de som farit illa som antingen svaga, psykiskt sjuka, att de gör på fel sätt m.m. Det är en form av härskarteknik och känns lite ointelligent att bortse från undersökningar som visar problemet med att läkare ibland försätter människor i beroende samt hur farliga droger faktiskt är. Det handlar inte om svaghet utan att människors hjärnor är konstruerade så att man söker sig till stimuli som höjer halterna av måbra-ämnen. Att säga att människor som blir beroende eller missbrukar är svaga, är därför som att säga ”oj, äter du varje dag. det är bara svaga människor som inte kan stå emot hunger. själv äter jag en gång i veckan, så det borde alla andra också klara av”.

          Men med det sett åt andra hållet, så förbjuder man ju inte alkohol för att VISSA faller ned i alkoholism? Varför är det personligt ansvar just gällande DET berusningsmedlet, medan det är nått slags kollektivt ansvar kring andra medel för att inte några ska råka illa ut?

          Jag är cannabisliberal och för mig är det obegripligt hur en kemiskt framställt drog (dvs alkohol) kan vara laglig och allmänt accepterad (som dessutom bidrar till våld och dödsfall), medan något som kommer från naturen (och får dig vilja ligga i soffan med en påse chips) är förbjudet.

          Nico: Sen när är alkohol en ”kemiskt framställd drog” medan cannabis är naturligt? Alkohol framställs genom jäsning, en helt naturlig process. Cannabis förädlas ju också på diverse vis, och intas (oftast) genom rökning vilket inte är supernaturligt. Är också cannabisliberal, men tycker det är fånigt att använda ett ämnes ”naturlighet” som argument – finns gott om gifter i naturen. Opium är också helt naturligt men det är ingen jättebra idé att legalisera det.

      Det är hur som helst olagligt.

        Det var även olagligt för kvinnor att rösta, skilja sig och fullt lagligt för föräldrar att aga sina barn. Lagar och åsikter kan förändras. Att avfärda debatten med ”det är olagligt” är bara fånigt.

      Vad är livsfarligt? Att fattiga skördar cocablad och själva blir beroende? Att små barn växer upp med drogmissbrukande föräldrar/anhöriga och blir skadade vuxna? Att ungdomar dör av överdoseringar från Internetdeoger? Att samhället står för kostnaden av människors missbruk? … droger KAN utgöra livsfara. Framför allt skadar det människors psykiska och fysiska hälsa, människor som själva inte väljer att nyttja droger men ändå tvingas vara en del av det.

    Såg två bloggare på Vem vill bli miljonär. Daniel och Margaux. Han såg väldigt ung ut för att ha skrivit en bio.

      Tydligen född 1991, dvs 27 år detta år. Skulle aldrig kunnat gissa det om jag inte googlat! Hade gissat på max 17 år!

    Detta är pärlhalsband och inga påsar med droger… jag har sett dessa på stan

      Så du menar att påsen är en pärla?

        Nej, det är en platta med pärlor på.

        Hahah, jag skrattade högt åt din kommentar Tilda

    En zippåse med ”nått”, provocerar? göra en snackis?

    Myggan var och pillade med köpfingret lite ovanligt mycket igår ?

    https://socialblade.com/instagram/user/mymartens

    Varför gör hon så här egentligen? Vad är det hon menar är ärligt med henne?

    @bloggbevakning Hur kan ni lägga upp texten ”Maxine Björk/Linda Hallberg” över en bild som visar Maxine och någon annan tjej? Det är väldigt fult av er att smutskasta någon på det sättet när det inte ens är rätt person på bilden. And för your information så är det inte droger utan halsband som finns att köpa.

      Ja, det fattar väl jag att det inte är droger. Varför skulle jag annars skoja om vad som kan finnas i påsarna och även skriva det i inlägget på följande vis:
      ”Givetvis har jag ingen aning om vad som finns i de där påsarna! Jag tvivlar starkt på att det här något olagligt för då skulle de ju knappast lagt ut filmen, eller hur?”

      Att skriva vilka influencers som inlägget handlar om ovanför bilden har jag gjort sedan bloggen startades om inte alla i inlägget har en egen kategori…

        Högst upp skriver ni Linda Hallberg. Sedan nämner du trendigt med droger. Sedan lägger du upp en bild med Maxinne och en annan tjej, och skriver Maxinne Björk och Linda Hallberg över bilden. Linda har faktiskt gått ut i sin blogg med att hon är emot droger flera gånger. Det kallar jag förtal. Smartast är nog helt klart att ändra detta.

          Nej, jag har inte skrivit Linda Hallberg högst upp, det är hennes kategori som inlägget hamnar i. Under det nämns de som är med i inlägget vilket är Maxinne och Linda. Precis som jag alltid gjort sedan den här bloggen startades.
          Och det står ”Det är trendigt med saker som ser ut som droger” nu efter att jag ändrade titeln. Så jag tror det är lugnt. Men tack för feedbacken. Jag uppskattar det och tar det med mig eftersom den levererades i en trevlig ton trots att vi tycker olika här.

      Fast det är inte lugnt. För en läsare så är det som står högst upp i ett inlägg en rubrik. Jag tolkade det som att detta var Lindas halsband. Du skriver till och med ”Kanske vill Linda eller Maxinne köpa mitt hårspänne för att matcha med sina kokain-halsband? ” Jag har nu skickat ett PM till Linda om detta. Väljer du att ha kvar detta inlägg som faktiskt är förtal så är det bara osmart och dumt av dig.

        Det är väldigt intressant hur många av kommentarerna här som ”håller med varandra” under olika namn alla är skrivna från samma ip-nummer. Det är inte möjligtvis så att du försöker få det att se ut som att en hel massa människor håller med dig när sanningen är den att det är du som skriver alla kommentarerna?

        Jag fick frågan för ett tag sedan om jag varit med om det tidigare på bloggen och då var svaret nej. Det kan jag inte längre säga så här efter att du knapprat loss här inne.

          Jag håller dock också med och här kan du ju se att det är ett annat ip-nummer. Tyckte det va sjukt otydligt först. Rubriken och texten tolkade jag som att du tänkte att det va koks i påsarna. Raljerandet om tvättmedel osv tolkade jag som att du va ironisk och att det självfallet va koks i påsarna.

          Ja det är ju också ett moget sätt att bemöta kritik på från folk som tycker olika….

            Att låtsas vara en massa olika personer på nätet för att få medhåll, eller att avslöja det?

        Hej Evelina.

    ot
    varför hör man ordet rassla heeela tiden?? i böcker ,på bloggar, i tidningar osv
    kan någon förklara varför

    Sharkweek på har på Insta lagt upp en bild på sig själv och BB från Halloweenfesten med texten ”inte alla hjältar bär cape”. Vem syftar han på? Sig själv eller Bella?

      Cringe delux

      Han menar nog Donald Trump.

    Ett väldigt oansvarigt inlägg av dig Camilla

      Varför?

        För att ni i rubriken anger Linda Hallberg. Hon varken har på sig halsbandet eller är personen på bilden som ni lagt in. Det är inte alls okej av er att smutskasta en person på det sättet. Som någon annan nämnde så är det förtal och det är en olaglig handling.

          Ja, givetvis – jag skriver alltid vilka personer som nämns i inlägget. Och smutskasta? Herregud, jag skojar om ifall det är majsmjöl, tvättmedel eller löspuder i påsarna och erbjuder mitt hårspänne som ser ut som piller om någon vill ha.

          Nä, inte i rubriken. Inlägget ligger i hennes kategori eftersom hon är med på filmen.

          Det kan jämföras med att Aftonbladet skulle lägga upp en text ”Isabella Lövengrip” och sedan lägga in en bild på en kvinnlig rånare och sedan skriva Isabella Lövengrip över bilden. Nej, detta vara faktiskt fult gjort av dig att göra mot en person som faktiskt är en bra förebild till många.

          Hej Evelina.

      Hej Evelina.

    Jag håller med Evelina. Att lägga upp en sådan rubrik och sedan skriva Lindas namn över en bild där Linda ej är personen på bilden är förtal. Sådant kan polisanmälas om jag inte minns fel, så det bör ni nog ändra.

      Hej Evelina.

        Tönt.

    Här kommer ett tips:

    Ut me stången ur röven, dansa, skoja ta nån drog ibland, lev livet och ha kul ?? det är receptet på ett roligt liv

    Well, om Isabella Löwengrip vart på middag med rånaren och taggar denne i ett inlägg på instagram för de är med varandra så absolut, så hade det säkert stått om det i tidningen.
    (Svar till Sofia, men går inte att svara på hennes inlägg.)
    Vad är problemet egentligen? Linda-kategorin hamnar det i då hon taggas och är med på middagen/festen/vaddetnuär.

    Åh! Vart har din kollega fått tag på detta hårspänne o finns det i fler färger? I need this in my life, helst i rosa 😀

      Varför?

        För att jag tyckte det va snyggt?

    Ot: Margaux gör reklam för kreditkort med sin son.

      Tänkte också på det när jag såg reklamen. Kändes så malplacerat att se bilder på honom i ett sådant inlägg, speciellt att han håller i kortet. Margaux har i alla fall förstått att Arnold säljer / lockar läsare, ingen tvekan om saken!

    Jag måste nästan hålla med andra, vore det inte bättre om du hade Maxinne som kategori då det är snarare mer henne det handlar om då hon bär halsbandet än Linda? Som några kommentarer i början där kanske folk bara läser lite snabbt och inte kollar på filmen & misstolkar det hela?
    Det är ändå lite ”känsligt” ämne även om det inte är droger på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.