Systerskap

Normalt sett gillar jag inte ordet systerskap eftersom det används som en förevändning att inte få kritisera en kvinna – oavsett anledning – enbart för att hon är just det – en kvinna.
Kvinnor ska kunna granskas och ifrågasättas av andra kvinnor utan få slängt i ansiktet att man varken är feminist eller en medsyster på grund av det, så nej…jag har inte haft så där jättemycket över för ordet systerskap.
Till alldeles nyss.

Jag såg den här bilden inne hos Sandra Beijer där hon visade upp saker hon sparat ner från Instagram och den här texten berörde mig.
Det här är systerskap! Att ta hand om varandra och se till att alla kvinnor är säkra. Att våga göra som den här tjejen gjorde på gymmet då hon var rädd att skribenten skulle kunna råka ut för en man som kanske inte skulle kunna respektera ett ”nej”.
Wow!
Jag blev riktigt rörd av hennes agerande och jag hoppas att jag är lika snabbtänkt och modig som hon var här om jag ser en kvinna som verkar vara i en utsatt situation på grund av en man och kanske behöver lite hjälp.

Det är systerskap jag kan ställa mig bakom!

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så jävla fucked up värld ändå där man ska behöva kliva emellan mot en snubbe som faktiskt bara gav en komplimang och frågade ut på en dejt. Så jävla sorgligt att man ska behöva gardera sig fall ”han inte ka ta ett nej”. Jävla skit-män.

      Är lite förvirrad nu, menar du att du anser att det där var en komplimang eller att killen skulle se det som att han gav en komplimang? Egentligen är det ju exakt vad det är, en komplimang om att hon är snygg i sina leggings. Dock så skulle inte jag vilja gå ut med en kille om han kom fram och sa att jag hade snygg kropp sådär rakt på.

      Han klargör för mig att han scannat av min kropp och tycker att jag är en värdig sexuell partner. Nopes.

        Jag skulle säga att killen nog ansåg att det var en komplimang. Om mottagaren ser det som en är upp till mottagaren skulle jag vilja påstå.

        Du måste vara bra ful… seisöt!

    På tal om Blondinbellas ljugande. Kan vi prata om att hon precis la upp i hennes instastory att hon är en ”proud diamond member” hos SAS men i hennes instastory i förrgår när dem var på arlanda såg att hon hade SAS guldkort (alltså snäppet under diamant) på hennes handbagage.. Varför ljuga om en sån liten sak?? Och kan inte bara allt detta ljugandet komma fram ännu mer snart så att alla får veta. Att ljuga om att man är ett Maskrosbarn är som att spotta på alla riktiga maskrosbarn därute.. Fyfan rent ut sagt. Hon behöver verkligen sätta sig ner i båten

      Hon verkar överdriva och skarva med sanningen som regel. Det märks bl. a i intervjuer.

      Konstigt att hon ljuger på det här sättet, det skadar ju bara hennes trovärdighet. Har svårt att se att hon själv gynnas av detta.

      nu är jag inte helt säker på hur eurobonussystemet fungerar men kan det inte vara så att bagagetaggen är en gammal kvarleva från när hon ”endast” var guldmedlem som inte brytt sig om att byta ut. Eller fyller taggen någon funktion såsom att skilja ut agnarna från vetet?

      Vems insta? Vems handbagage?

        Isabella Löwengrips

          Aha, hon la ut det på sin insta och hon hade guldlappar på sitt bagage!

          Tveksamt, hon ljuger. SAS Diamant kräver 90 enkelresor under en 12-månadersperiod. Och det har hon inte gjort. Diamant är för pendlare. Och så är det lite patetiskt, ger typ gratis wifi och dryck i SAS go, billigresor. Plus att SAS Lounge går att köpa för vem som helst för några hundralappar när man flyger.Obegripligt varför hon inte har SAS företagsprogram.

          Men bella har väl lite samarbeten med sas och eurobonus så inte helt otänkvärt att hon bytt ut reklamplats mot diamantstatus.

          Ja, anonym 19:13 så kan det vara, absolut. Men det är inte så lite patetiskt ändå. Bonusprogrammen är liksom inte ”fina”. Någon betalar – och det är kunden såklart. För mig känns det lika ute som cararramarmor i badrum.

      Ja, det är möjligt. Oavsett vilket så brukar hon vara ganska vårdslös med sanningen. Slarvigt när allt hon sagt finns förevigat i intervjuer och på bloggen.

        Exempel på blondinbellalogik. Hon har alltså missat en dag av konferensen (arbete) och stannar därför en extradag och går på Spa.

        ”Isabella Löwengrip
        Alla åkte hem imorse ? jag stannade lite längre idag eftersom jag missade en dygn här. Behöver få sova ut lite.”

        Någon dristade sig att påpeka detta lite spydigt varpå Bellapoliserna ryckte ut med hugg och slag i vanlig ordning. Bb:s kommentatorsfält är verkligen något för sig.

          Hon verkar inte älska sitt hem som hon så ofta påpekar. Alla är olika – så fick jag det sagt – men när jag är slut överlag så finns det inget härligare än att komma och bara få vara ifred eller bunkra upp mys med barnen om det är min vecka. Oavsett så är mitt hem min borg och något jag längtar till när jag behöver vila och återhämta mig. Absolut ett spa då och då kan vara trevligt, men hon verkar försöka vara hemifrån så mycket som möjligt när hon inte har barnen. Kanske vantrivs hon mer med situationen hemma utan barn mer än hon erkänner för sig själv.

      Kan ju vara så enkelt att hon nyss har levlat upp till en högre nivå och därför inte har hunnit få/byta ut sin guldtag.

    Så fint gjort! Det är verkligen systerskap och jag hade gjort likadant.

    Fattar inte grejen alls. Om det var en mörk gränd – ok, men gymmet fullt av folk. Jag hade nog blivit mer besvärad av den där tjejen som skulle ”skydda” mig. Tycker det raggas för lite i det här landet. Så länge det är harmlöst så ska det väl få finnas.

      Nu var ju heller inte detta i ”det här landet” om vi ska vara petiga… 😉

        Haha, sant. Tänkte inte på det.

      Tycker att det är enorm skillnad på att säga något som att en tjej är söt och att ge en komplimang av det sexuella slaget. Det är ohyfsat och faktiskt lite nedvärderande. Visst är det attraktion som är den bidragande faktorn men man kan sköta det snyggt. Att ge en sån där ”komplimang” till en främling tycker inte jag personligen är kul. Jag vill inte få upptryckt i ansiktet ”Hej, jag vill ha sex med dig”.

        Man kan absolut sköta det snyggare. Det enda som händer i mig är att jag tycker killen förlöjligar sig själv om det är hafsigt gjort.

        Så ”du ser bra ut” betyder ”jag vill ha sex med dig” nuförtiden.

      Det kan ju absolut vara harmlöst men jag har varit i en nästan identisk situation här i LA, där killen verkligen vägrade ge upp, han var inte hotfull direkt, väldigt charmig (och självsäker) men jag fick tacka nej säkert ett dussin gånger och det slutade med att han försökte ta sig in i min bil när jag hade gått ut. Han hade gått ut innan mig och måste alltså ha väntat på mig. Detta var en vanlig förmiddag och jag hade verkligen uppskattat om någon tjej har kommit fram på det sättet.

        Skulle ju stå som svar till Malin här ovanför

    Jag brukar fråga tjejer som är ensamma om dem är ok eller om jag kan hjälpa till med något när jag är på väg hem från krogen eller var jag nu är på väg från på kvällen (obs jag är tjej) – får jag ett nej så är det inte mer med det 🙂 Rätt var det är kanske man någon gång möter någon som inte vågar gå genom en läskig gata ensam eller liknande och kan följas åt tillsammans.

      Jag kommer å tänka på en händelse när en gammal dam frågade om jag kunde tänka mig att följa henne genom en mörk tunnel. Självklart gjorde jag det. Detta har ju ingenting med situationen på gymmet att göra.

    Usch kom just att tänka på när jag var 18-19 år och jag och min bästis spelade lesbiska på dansgolvet på klubbar för att bli kvitt jobbiga idiotsnubbar som vägrade ge sig. När man sagt nej, nejtack, ignorerat, varit sur och inget funkade vrålade jag ”JAG ÄR LESBISK!!!!!!!”

      Ja, klassiker! Hela gymnasiet hade jag och en kompis en sån deal att vi visade att vi ’var ihop’ för att bli av med efterhängsna snubbar (OBS, efterhängsna = ta på rumpan, försöka slicka öra/nacke, tafsa..). Vi tyckte vi kommit på nåt smart men det är ju helt sjukt, på flera sätt.

        Verkligen! Men man förstod det inte då. Inte jag iaf ?

      Jag spelar alltid gay när jag är ute, dels har jag pojkvän och tycker det är skönt att killar inte är på mig, sen kan jag alltid rycka ut när det är en kompis som behöver ”räddas”.
      Har ett bra exempel när jag och en kompis satt på en bar och en full man sätter sig bredvid oss och börjar berättar om att han inte älskar sin fru osv osv. Jag avbryter honom och säger ”ursäkta, vi är faktiskt på dejt här, och du stör”
      Han sitter kvar och säger ”ah okej… men det är helt okej, jag har inget emot ’såna som er’”
      Då bytte vi bord direkt och bad honom störa någon annan.

      Har också spelat lebb flera gånger och VARJE gång har killarna bett mig och min kompis hångla som bevis. Även en kille som prompt skulle ha tillbaka ölen han bjudit på.

    Att säga att du inte är för systerskap eftersom det är ett så brett begrepp är som att säga att du inte är för feminism eftersom det också är ett brett begrepp.

      Jag tycker mer att ordet systerskap har missbrukats och använts på ett sätt som jag inte tycker har med systerskap att göra. Jag tycker det förtar ifrån ordets egentliga mening.. Så jag är givetvis för systerskap men jag tycker att ordet används felaktigt och det är jag emot.
      Svårt att kanske förklara men jag tänker att du kanske förstår vad jag menar?

      Har Camcam sagt att hon är mot systerskap? Tror du blandar ihop det med att hon inte är för systerskap på det sättet som innebär att kvinnor kan göra vadsomhelst, agera hursomhelst, kränga vilken skit som helst, utan att få kritik. Kritiserar man så ropas det ”VAR ÄR SYSTERSKAAPEN”. Det tycker jag är fel om något.

        Ja, exakt! Det är ungefär vad jag svamlade loss om här nedan. =)

      Ja, lite konstigt att behöva disclaima ordet systerskap. Det är ju inte så många andra ord man gör så med:
      ’Jag tycker ’bil’ är ett problematiskt ord, det finns ju bilar jag tycker är fula och jag har också hört om förfärliga olyckor där bilar är inblandade. Här är dock en bil jag gillar!’

    Hatar män på gymmet! Så satans sliskiga! Senast i måndags när jag och min tjejkompis tränade dagtid och det var hur mycket plats som helst på gymmet skulle en gubbe ställa sig bakom oss när vi gjorde squats och ”träna” med sina redskap. Vi såg ju i speglarna att han tittade på våra bakdelar istället för att träna. Örk.

    Fantastiskt! Har aldrig fått hjälp av en främling men däremot har många killkompisar genom åren lagt en arm runt mig och presenterat sig som min pojkvän när någon besvärat mig på krogen/festival och liknande, stor tummen upp på både tjejer och killar som SER sina medmänniskor!

      Det är dock synd att många män inte respekterar en kvinnas nej, förrän än annan snubbe kommer fram och säger ”det här är min tjej”. Män borde lyssna på kvinnor och inte bara på andra män.

        Ja det är självklart att det borde vara så, nu är det ju tyvärr inte det, så lite förstärkning av en kvinnas nej är ibland nödvändigt ?

    Exakt så, Lisa!

    Jag fick en snarlik kommentar på gymmet en gång och blev efter det sjukt obekväm i att träna i tights utan en tröja som täckte röven. Särskilt som jag oftast tränade sent på kvällen efter jobbet registrerade jag den kommentaren snarare som att jag var hett villebråd för potentiella våldtäktsmän än att ta åt mig av att nån random tyckte att jag hade en snygg röv. Bitch, I know I do.

      Svarade Lisa ovan och NEJ JAG POSTAR INTE FÖR SNABBT trodde vi skulle slippa det här nu??

        Camilla har förklarat flera gånger att det kommer upp för att ett spamfilter är på, du skriver för snabbt så filtret tror att du är spam. Svamligt svar, men du kanske förstår ändå ?

          Det handlar inte om att man skriver för snabbt. Det handlar om att det går för snabbt från det att du skrivit till det att du trycker på skicka. Om man tar en liten paus innan man klickar på skicka så kommer det inte upp.

    Älskar tjejer ?

    OT men har du sett att Ingrid Skoog (en av Sveriges tidigare största hästbloggare) ska sluta blogga och anger att en anledning är att Finest inte sköter sin del av avtalet. Ett par dagar innan nämnde hon också att det var strul. Ytterligare en som inte får betalt som den ska….

    Sen undrar jag när uppdateringen här kommer återgå till det normala igen? Saknar att ha något att läsa…Hoppas det inte hänt något privat som gjort att uppdateringen är så dålig.

      Vad menar du? Jag publicerar lika många inlägg här som tidigare. Vad är det du saknar?

    Jag hjälpte en tjej på en festival.
    En kille fattade inte hennes nej och jag gick emellan för att få bort honom.

    Det var jättefint av den kvinnan men tycker att det har blivit överdrivet. Om det som hände på gymet varit på riktigt så tror jag att kvinnan hade kunnat säga ifrån själv eller hämtat nån från personalen om mannen inte slutat. Hur ska män våga ragga eller flörta nu för tiden när allt verkar ses som trakasserier?

    Det var en tjej/kvinna som låtsades vara vän med en annan tjej/kvinna vid en busshållplats här i Sverige på kvällen när det var mörkt och hjälpte henne med en trakasserande man. (Det hamnade i tidningarna.) DÄR förstår jag att man lägger sig i men inte dagtid på ett gym fullt med folk.

      Vore väl f skönt om killar slutade ragga och flörta eftersom de oftast är fel ute

    Nuuu fattar jag grejen.. gud jag läste och tolkade helt fel först. Trodde den andra tjejen raggade på hennes kille men tyckte det hela lät märkligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.