En jävla häxa!

Fint va??

En riktig ”Dallas vagn” nu måste jag hitta en gammal kristallbehållare och glas för whiskeyn men en liten isskål och pincettgrej

Jag dricker inte whiskey, bara för syns skull. MÅSTE oxå märka flaskorna ”så det inte görs häxblandning och försvinner”//Magdalena

Magdalenas drinkvagn verkar ha återhämtat sig från förra helgen då det tronade en ensam flaska Galliano på översta hyllan efter att familjen haft besök av vänner som bjöds på både Hot Shots och andra drinkar.
Nu har den i alla fall fyllts på och Magdalena inser att hon måste utarbeta ett system så att finspriten inte obemärkt slinker ner i en diskad sirapsflaska för att inmundigas bakom valfri buske på väg till en hemmafest.
Och varför just en sirapsflaska? Visst var de vita med en genomskinlig rand på sidan? Med skruvkork?
Nu är de helt genomskinliga med flipplock, jag undrar om det påverkar flaskans funktionalitet som häxbehållare?

Jag funderar även på om konceptet ”spritflasksmarkeringar” har uppdaterats eller utvecklats sedan min och Magdalenas generation var tonåringar?
En av mina nära vänner på gymnasiet hade två äldre systrar och alla tre snodde vodka ur sina föräldrars barskåp utan att någonsin säga det till de andra, och för att inte bli påkomna så fyllde de på flaskan med vatten eftersom föräldrarna hade markerat mängden.
Så plötsligt en dag hade föräldrarna gäster och skulle bjuda på Vodka on the rocks. Döm om deras förvåning när glasen inte innehöll någonting annat än vatten.

Och på tal om att stjäla sprit och blanda häxor..
Jag känner att jag saknar en tårtbit för att min ungdomstid ska vara komplett. Jag har nämligen aldrig blandat en häxa.
I feel liksom naked and exposed…
Jag har aldrig fått uppleva känslan av att försöka halsa i sig en blandning av Mintuu, Bacardi, Bailey’s, Whiskey, Glögg och Beska Droppar utan att spy upp den i akt och mening att bli så full som möjligt.
I have missed out…

Nu dricker jag ju inte längre alkohol men jag funderar ändå på att diska ur en av sirapsflaskorna i köket och gå loss på vår spritvagn bara för att kunna stänga dörren till min ungdomstid.
”Check” på den på Bucketlistan!

Har ni gjort häxor?
Har jag missat något? 🙂

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En kompis pappa gjorde tvärtom. Han hade hittat vårt gömställe där vi förvarade två vodkaflaska inför helgen. Drygt 16 år var vi vid denna tidpunkt. Pappan sa ingenting men hällde ut innehållet och fyllde på med vatten. Sen stod vi på fredagkvällen och skulle glänsa inför kompisarna med våra medsnugglade flaskor. Med vatten.

    Pappan – Oss
    1 – 0

      Jävlar vad smart!

      Hahaha ?

      Hahaha vilken underbar pappa!

    Blandade en ”häxa” i en urtvättad schampoflaska (äppeldoft) när jag var tonåring. Sen skulle jag och kompisarna dricka det på fritidsgården när det var disco men det löddrade ur våra munnar så vi fick inte i oss så mycket 😉 Har även kört vattentricket med vodka men blev påkommen vid en släktträff då drinkarna var VÄLDIGT vattniga.

      Samma här! ? 14 år och blandade häxa i en dåligt urdiskad schampoflaska inför en ”campingnatt”, kan inte dricka vare sig cognac, vodka, martini, whisky eller likör än idag.. ?

      Haha har också blandat i en liten utsköljd schampoflaska. Sen la jag sen i bhn och gick in på festival. På toaletten stod jag och syster och drack kroppsvarm vodka med smak av tvål. Vidrigt men vad gjorde man inte för lite sprit?

    Sen inlägget om Molly Rustas poserande med vattenflaskan kan jag inte låta bli att lägga märke till fler detaljer i hennes poserande. Senaste inlägget där hon drar in magen något så extremt att hon måste varit blå i ansiktet och sprättben och stå på tå deluxe i träningskläderna haha. Galet hur normalt detta blivit i sociala medier bara för att framställa sig själv som lång och smal

    Men gud Ja!
    Var 15 bast och skulle få gå på Storsjöyran för första gången. Tog en slatt av allt i pappas barskåp som blandades i en gammal hårspray flaska…
    Det smakade ren gift blandat med hårspray ?
    Men roligt hade vi.

    Jag har bara spätt ut körsbärskompotten som stod ovanpå köksskåpet. Drack den goda juicen en klunk i taget och fyllde på med vatten. Till slut simmade körsbären omkring i en ljusrosa vätska. Alkohol har jag aldrig varit intresserad av.

    Vad är det med människor och häxblandningar i diverse kemikalieflaskor? ??. Hade ni inte vanliga attenflaskor? Vem kommer ens på tanken att blanda alkohol i gammal schampoburk ????

      Man använde shampooflaskor osv för att det inte skulle se misstänksamt ut. En föräldrer/lärare tänker ju inte på att den kan innehålla sprit ? Tex när vi åkte på läger med skolan kunde man såklart inte använda en vanlig vattenflaska.

        Vattenflaskor var ju det FÖRSTA de öppnade och luktade i. Vore ytterst dumt att ha med på läger/festival/klassresa

    Jag har gjort en fruktansvärt elak sak.. För nåt år sen hyrde jag o min exman en stuga på en camping.. Å de var festival i den staden. Såg genom fönstret hur några ungdomar typ 13-14 gömde en flaska sprit under bron till stugan.. Ersatte innehållet med vatten o la tillbaka den . .

      Det var väl jättebra gjort av dig! Vem vet, kanske du räddade livet på någon av dem genom att göra det? Eller i alla fall förhindrade att någon fick magpumpas? Bra gjort tyckte jag! 🙂

        Ja.. Dom blev nog väldigt besvika men .. Som du säger. Kanske slapp dom tråkigheter pga det. Hoppas de iaf.

      Håller med övriga, bra gjort!

    Inga häxor här heller. Det enda jag druckit ur gamla sirapsflaskor är blandsaft på skolutflykter, men tror inte varken du eller jag missat nått ?

      Åå jag drack också alltid saft ur gamla sirapsflaskor på skolutflykterna! Skämdes alltid över det men mamma insisterade på att fortsätta skicka med dom.

      Endast det jag druckit ur dem också. Och tyckte det var så pinsamt att ha en sån flaska med mig. Skämdes varje gång haha?

      Jag också!
      Vi verkar ha varit många, men tror jag var den enda i min klass…

        Samma här! Dessutom hade jag hemgjort sittunderlag med mig på utflykterna. Gjort av några gamla tidningar med en plastkasse utanpå. Pinsamt. ”Alla andra” hade riktiga (d.v.s köpta) sittunderlag.

        Oj, vilka barndomstrauman ?

        Kan jag kalla mig maskrosbarn som överlevt detta? ?

          Hahaha hade aldrig hemmagjorda sittunderlag men däremot ett vanligt sittunderlag I en plastpåse, som för att skydda sittunderlaget mot blöta underlag. Det var också himla pinsamt. Inte lätt att vara barn???

          +1 på mig!
          Man kunde använda den där som ’stjärtlapp’ att åka pulka på också…
          Fick inte heller lyxyoggi i portionsförpackning på idrottsdagen utan fil med sylt skakat i en burk med skruvlock.
          Räknas det som hård uppväxt alltså?!

        Som jag minns det var det jättevanligt med sirapsflaskor där jag växte upp, inget minne att det var något jag eller nån annan skämdes för. Möjligtvis kan nån ha haft en sån där vattenflaska med en mjuk ”slang” man drack ur, minns att jag tyckte såna var coola ?

    Vi hade ingen sprit hemma under min uppväxt, men brukade tappa mammas bib på vin efter att jag insett att hon inte hade riktigt koll på hur mycket det var kvar i dem. Fungerade bra att ha det förrådet av gammalt oxiderat vin för tillfällen när mina 20+ bekanta inte slängde åt mig en flaska sött tyskt vin.

      Det fanns inte sprit hemma hos oss heller. Men en gång stod det helt plötsligt två vinflaskor i skafferiet. Jag tog den ena (15 år) och kom till festen rätt nöjd över att jag för en gångs skull hade med mig eget dricka. Tills jag öppnade flaskan och upptäckte att det var matlagningsvin…

    Jag har inte heller druckit häxblandning. 🙂 Var nog runt 19-20 när jag började dricka alkohol (tyvärr inte så ordningsam som det låter utan innan dess föredrag jag att röka vissa umm ”naturliga växter” så att säga) så behövde inte smyga med det. Har dock hört historier från vänner som smugglat häxblandning i schampoflaskor när de skulle på konfirmationsläger och liknande. Blää…

    Jag tog bara pappas vodka, whisky m.m och stack, kändes alltid som en dålig idé dagen efter när man kom hem och pappa undra vart allt tagit vägen..?

    Jag har smakat häxa, men aldrig gjort själv. Fick däremot skulden när min ”ordentlige” bror tagit sprit och blandat fritt. Jag snodde istället en hel vinflaska från vinkällaren och smet ut. Tyvärr var den nån sort som behövde ligga på jäsning ett bra tag till, så det smakade död och elände. Än idag har jag mycket svårt för lukten av jäst.

    Vill svara en kommentar på ett tidigare inlägg ang att jag är konstig som går sönder pga att min man åkte in i fängelset igår i sex veckor. Kan inte svara i det inlägget.

    Han fick 2 mån för ett mindre brott (inte narkotika). Han var en av sveriges tyngsta kriminella tidigare och därför får han fängelse för precis allt han gör men han har ändrat sitt liv helt. Han kommer sitta i 6 veckor men i en sluten anstalt pga hans historia.

    Jag går sönder för att det här är en dom han fick då han var tungt kriminell, och han skulle egentligen fått fotboja som skulle godkännas idag. Men polisen tog honom igår ute i trafiken. Vi hann inte säga hej då utan det var som att han slets ifrån mig och barnen. Dessutom höll han på att trappa ner på en narkotikaklassad medicin han fick pga en sjukdom han har, medicinen kommer kapas av helt nu och han kommer gå igenom en avtändning ensam. Och på det har han cancer i hjärnan som han skulle börja behandling med på tisdag.

    Så ja, jag har all jävla rätt att bryta ihop. Hade du upplevt äkta kärlek hade kanske du också blivit ledsen över att förlora din partner i 6 veckor med tanke på omständigheterna. Och ni som säger passa på och göra det och det. Jag gör allt även när vi är tillsammans.

    Och hur ohälsosamt ni tycker det är, så finns det inget jag älskar mer än att umgås med min make. Fick jag bestämma hade jag suttit inne med honom.

      Och barnen då? Skulle de oxå fått sitta inne? Vem sätter dem i första rummet?

      Sen är det ingen som har tvingat honom att vara kriminell och begå ytterligare ett brott, om än ringa

      Vill man få träffa sin familj, få tillgång till vård för sin sjukdom mm så kan man ju välja att inte begå brott som leder till fängelse. Fängelse är ett straff, tyvärr också för de anhöriga. Men med den sagt så har HAN valt att sätta sig själv, dig och era barn i den här situationen.

      Jag tänker dock på dina barn som inte själva valt sin far som nu alltså sitter inne. Att dessutom ha en mamma som hellre suttit inne med honom ( Man behöver inte ens säga orden, barn förstår ändå) du får nog bita ihop, acceptera livet du valt för dig själv och dina barn. Klarar du inte 6 veckor bör du söka hjälp, återigen för dina barns skull.

      Tyvärr, inga sympatier härifrån heller. Ett brott är något man väljer att begå, det händer inte bara. Klart han ska få sitt straff. Barnen däremot, de är det synd om, för de har inte valt sina föräldrar.

      Äh, klart man upplevt äkta kärlek och såklart det skulle suga att vara ifrån varandra ett tag. Ingen har ju sagt att du inte har nån rätt att bryta ihop, de var väll bara ett antal som reagerade på att du gick sönder inifrån av 6 veckors avbrott med kärleken.

      Efter din text nu så framgår det tydligt att snarare är omständigheterna du går sönder av och inte de 6 veckorna.

      Önskar dig allt gott och hoppas det löser sig <3 Allt ordnar sig alltid på nått sätt.

      Kram 🙂

      Men på riktigt. Jag har inga sympatier för kriminella. Det finns alltid ett val (även om ex som betalar sämre än kriminalitet). Visste du att han var kriminell när ni blev tillsammans?

      Du låter mer beroende av honom än kär faktiskt, som att vara tonåring och besatt av den farliga killen. Väx upp och försök ge era barn en stabil uppväxt, de behöver bra föräldrar mer än du behöver din partner.

      Försöker du seriöst försvara skiten genom att hoppa på andra och påstå att vi inte upplevt äkta kärlek?
      De flesta här har säkerligen upplevt äkta kärlek. Skillnaden är att ingen jävel av oss försöker försvara kriminellt beteende. Du skrev att han va tungt kriminell tidigare, du tycker inte att det var en varningsklocka?

        Typiskt beteende för en medberoende

          Men ändå. Hon måste ju ha fattat att hon inte skulle få ryggklappar med tanke på texten hon skrev.

      Om han ändrat sitt liv helt skulle han ju inte fått fängelse igen. Sluta snacka skit. Jag har en familj och automatiskt då deras vänner fyllt av kriminella, både småkriminella och langare. Det är katastrof och man måste vara riktigt störd som väljer att skaffa barn med en människa som lever det livet. MVH ett barn med en sådan pappa som hade bytt föräldrar om man själv fick välja OBS. Hade din kille varit en av de största kriminella i Sverige hade han inte suttit inne. De ”smarta” kriminella sitter inte inne vännen. De använder sådana som din pojkvän till att göra det istället

      Men, nu utelämnar du väl ändå en ganska relevant sak? Om polisen tog honom ute igår, betyder det att han har fått en kallelse som han inte har rättat sig efter. Verkställighet av fängelsestraff går inte till så att polisen åker runt och letar efter dömda personer som ska sitta av fängelsestraff och plockar med sig dem. Han måste ha fått en inställelseorder och struntat i den, först då går det till polisen. Undantaget är om han saknar folkbokföringsadress, då blir han efterlyst direkt, men en person som ”har ordnat upp allt” har väl också en folkbokföring. Det finns annars möjlighet att informera Kriminalvården var man finns. Med andra ord finns det goda möjligheter att planera en verkställighet, bl.a. genom att förbereda barnen och övriga anhöriga på vad som är på gång.

        För en gång skull verkar Sveriges rättsystem faktiskt fungera!
        Du får ingen sympati från mig heller dessvärre. Har en far som varit/är kriminell – man väljer sina handlingar och man väljer därmed konsekvenserna av dem, och tål man inte leken ska man inte in i den och leka.
        Fängelse får man inte av minsta lilla skit heller (min far fick 6 andra strafförande och kunde således upprepa sina gärningar) tills han till sist sket i det blå skåpet ordentligt och åkte in – och det öppen anstalt.
        Ta hand om dig och dina barn under tiden istället – om inte du tycker du är värd mer så är i alla fall dina barn värda bättre.

        Om polisen tog honom igår var han ju efterlyst av någon anledning, ex. inte inställt sig eller på annat sätt misskött sig.

        Jag förstår att det känns svårt, men de här sex veckorna kanske kan ge tid för reflektion. Sättet du rättfärdigar hans handlingar på låter som om de är hans ord och att du nog snarare är medberoende. Tänk igenom allt en gång till, utan att rättfärdiga eller försvara hans handlingar.

        Det går att hitta tusen anledningar till att man begår kriminella handlingar eller utvecklar en beroendesjukdom, men i slutändan måste du nog reflektera över hurvida det påverkar dig och dina barns liv. Allt händer av en mening och du kanske behöver bli tvingad till att få distans från honom?

        Sex veckor går fort om inte annat, men glöm inte bort dig själv mitt i allt. Ett kriminellt leverne påverkar både dig och barnen enormt mycket.

        (Och till er som går på henne, scamma inte sönder kvinnan! Det är någon annan i det där sammanhanget som bör bära den skulden.)

          Kloka ord Prisonbeauty! Min avsikt var inte att förlägga skuld hos en medberoende kvinna, men det är svårt att fullt ut känna sympati för någon som så uppenbart söker just sympati på inte helt ärliga grunder. Men, vid närmare eftertanke är kanske ”förskönandet” av partners beteende och placerandet av skuld hos andra (i det här fallet bl.a. domstolen som valt ”fel” påföljd och polisen som gripit honom) en del i medberoendet. Tragiskt på många sätt förstås, särskilt eftersom det verkar finnas barn mitt i denna röra.

      Min kille är också föredetta kriminell och stor-pundare, och just därför kör han inte i 31 på på 30 väg, vi går inte ens nära plattan. Ni vet ju att polisen är hårdare mot dom med historia. Be han skärpa sig när han kommer ut. Och jag vet att det är jobbigt men nu är det bara att bita i det sura äpplet.

      Tycker det känns lite läskigt hur du försvarar honom, låter som om det är hans förklaringar till dig som du bara upprepar här.
      Det du beskriver är såklart jättetrist, speciellt för barnen som allra minst valt den här situationen, och _ingen_ förtjänar cancer.

      Men lyssna på dig själv: ’därför får han fängelse för precis allt han gör’.

      Ingen jag känner får fängelse för något de gör, kanske din man då ’gör’ lite andra saker ändå? Gissar att han ändå inte får fängelse för ’allt han gör’ om han bara gör liknande saker de föräldrar jag känner gör: handlar mat, hämtar barn, målar om, klipper gräs, tränar, städar…
      Känner dessutom flera familjer där den ena föräldern jobbar till havs eller i oljebranschen, där är det vanligt med flera veckors skift – jag skulle inte kalla deras kärlek för varandra mindre äkta för att de är i från varandra i längre perioder.

      Du fixar det här, gräv inte ner dig – dina barn förtjänar åtminstone en förälder som tar tag och står kvar när det blåser. Använd tiden till att fundera på ditt förhållande till den här mannen, du resonerar helt och fullt som en medberoende och det finns det hjälp för!

      Ett brott är ett brott. Han tänkte inte till det där lilla extra?! att du och barnen,skulle bli ensam en tid, när han gjorde sitt” lilla” brott. På dom flesta vårdcentraler, brukar det finnas kurator. Kanske beställa en tid där. Ta hand barnen och dig själv.

      Förlåt men jag förstår verkligen inte kvinnor som dig. Du älskar honom så men han älskar visst inte dig tillräckligt för hade han gjort det hade han inte gjort massa Skit som innebär att vara ifrån sin familj. Tycker bara sånt beteende från båda era sidor är patetiskt. Det finns 10000000 män i världen.

        Åååå scamma inte henne, det är väl det sista hon behöver få höra? Ge istället någon form av konstruktiv kritik, att säga sådär gör ju bara att hon känner sig tvungen att försvara både sig själv OCH honom. Alltså, de här männen är fan fucking jävla proffs på att manipulera, ljuga, föra bakom ljus etc. Jag vet inte hur många lögner jag hört, som i mina öron låter helt jävla bisarra, men i kvinnors öron låter helt realistiskt. För att inte prata om alla lögner jag själv gått på. Trodde på riktigt att jag hade fått för mig att mitt ex hade slagit mig…

        Det är redan skuldbelagt som det är och hjälper ingen att ännu mer kritisera. Ja, hon kan tyckas göra fel. Men det är inte så jävla lätt mär man blir mindfuckad av någon man älskar och litar på.

        /Tjejen som uppenbarligen blir sekundärkränkt och skriver i affekt hehe

          Inte för att petimetra dig, men om du vill veta så skrivs ordet ’skamma’ med K för att det handlar om att påföra skam. Det engelska ’scam’ handlar om att svindla någon.
          + förstår det du skriver!

          Tack Prisonbeauty för att du orkade skriva! Jag håller med dig fullt ut och vill bara visa mig här för Anynom så att hon ser att vi är fler som reagerar på hur hårda kommentarerna låter. Jag fattar att ni andra stör er på kriminellas vårdslösa handlande som slår tillbaka mot barn och partner men jag tror att er irritation och icke-sympatier slår hårdare mot henne än vad ni kanske har som intention.. ah, hur som, jag är för trött för att få ihop nåt vettigt så Prisonbeauty: håller med! Precis så.

          Vad betyder ens scamma? Seriöst? Hon skriver i ett öppet forum att ingen annan fattar nånting och sitt inlägg skrev hon INNAN jag ”scammade” henne. Vill man inte ha folks åsikter behöver man inte skriva öppet och be om dom. Alla åsikter här drar åt samma håll- ingen förstår henne, och då scammar jag henne för jag säger det rakt ut? Nej jag förstår inte såna människor och tycker att det inte finns så mycket ursäkter för att sätta sina barn i en sån position sen skiter jag i vad man gör mot sig själv. Är så jävla trött på att man ”scammar” folk för man tycker om sig själv mer än någon annan.

          sKamma

      Har inga sympatier alls för kriminella, och ja jag har upplevt äkta kärlek men det dog rätt snabbt när jag insåg att han tyckte det var okej att göra kriminella saker.
      Han skulle ju inte sitta i fängelse nu om han har ändrat sig.

      Jag är glad över att kända kriminella åker dit ”för minsta lilla sak”. Skönt att höra att det är något som funkar i rättsväsendet. Tycker tyvärr att du ursäktar honom i alltför hög grad och får honom att låta som ett offer för omständigheterna. Tänk på dina barn och se om du kan få hjälp och stöttning till ett mer självständigt liv där du slipper vara medberoende till en brottsling.

    Kolla in Jockes blackface

      På riktigt?

    Vilket fyllespel är det man spelar när man ska blanda en sån blandning för att någon sen eventuellt ska dricka det?
    Är det jag har aldrig eller är det nåt med en kortlek?

      Åh ja usch nu kröp nåt gammalt fylleminnd fram… Tror det är en kortlek, får du Ett visst kort ska man hälla en slatt av det man dricker i ett glas på bordet, den som sen förlorar ska dricka hela glaset… ??

      Det är det! Ring of fire. 8) Den som bryter cirkeln med kort får dricka hela spektaklet.

      Det har jag spelat! Kommer inte ihåg vad det hette, men jag var den som fick dricka blandningen…. ?

      Något med kortlek ☺️

      Jaaa tack! Bara spelat både jag har aldrig och kortspelet en gång och det var samma kväll så var inte säker på vilket spel man fick det straffet?

    Har också snott sprit och fyllt på med vatten. Det bra var att mina föräldrar visste direkt vad som hade hänt och konfronterade mig så det blev bara en riktig fylla innan jag fyllde 18 🙂

    Hahah tog också sprit från mina föräldrars barskåp för att göra diverse häxblandningar, tog lite sippar av varje för att det inte skulle märkas. Fick dock aldrig för mig att blanda i vatten i spritflaskorna för att det inte skulle märkas, då hade ju innehållet varit utspätt tills nästa gång jag snodde slattar från barskåpet ?

    Snodde vodka som stod i kylen av mina föräldrar för hundra år sedan, var så rädd att dom skulle komma på mig men som tur var skulle just den vodkan användas till saft så dom märkte aldrig att den innehöll 99% vatten ? aldrig haft sån tur tyckte jag då!

      Och för 150 år sedan så gjorde jag och min dåvarande bff häxblandning av hennes pappas sprit, sista vi slängde ner i brygden var Baileys och fan vad det blev (mer) äckligt ? klumpar som flöt runt i vår 2L coca cola flaska haha har nog aldrig smakat en god häxblandning

        Haha åh! Det där med Baileys har jag också gjort – i en 2L sprite flaska fylld med vodka, whiskey, rom, likör, Bacardi breeze, gin, saft och vatten. Helt klart det äckligaste jag & mina vänner druckit, speciellt med de där bailey klumparna ?

    Är inte drinkvagn ganska trashigt egentligen? Titta så många fina flaskor jag har!
    Frånsett stöldrisken så verkar det i mina ögon underligt att ha ett galleri flaskor stående framme och damma igen. Drinkvagnen hör bäst hemma på finkrogen där den brukar rullas in som avec-vagn med en uppsättning olika drycker att dricka som digestif efter maten eller till kaffet.
    Nej, stäng in spriten i ett skåp och sätt lås på om det är problem med att dryckerna försvinner hemma.

    Det är Kings cup. Vidrigt att dricka ?

    Har aldrig gjort, druckit eller sett någon annan med häxblandning, trodde det nästan var en myt. I min krets köpte föräldrarna ut. Kan säga att vi var ett väldigt ordentligt tjejgäng där en alltid var nykter.

    O yes. En ”härlig” blandning av Absolut vodka, Nyköping (anisbrännvin), whiskey, flaggpunsch + nån typ av söt likör. Det tog lång tid att skapa en häxblandning för man kunde ju inte ta allt på en gång, utan fick ju ta lite i taget. Och den ofärgade spriten som vodkan och Nyköpingen gick att späda ut med vatten för att föräldrarna inte skulle märka. Tydligen märkte de ändå trots att jag tyckte att jag var smart. Fy fasiken vad det smakade äckligt men man drack ju typ allt och var inte kräsen.

    https://instagram.com/p/BgMg9-nH1w-/

    Någon som sett detta? 🙂

      Vore fint med lite mer info än bara ”sett detta?”.

      Nej.

    Gin, vodka(ifrån en dunk köpt i Tyskland) och whiskey blandat med julmust är en blandning jag aldrig glömmer. Kvällen minns jag dock inte sp mycket av.

    Mamma drack aldrig så vi hade inget hemma att blanda av. Men min kompis mamma brände sprit hemma som hon sedan lät kompisen sälja vidare till andra ungdomar för 10 kr/dl. Jag tog det som en garanti på att det var ”bra” HB. En mamma kunde ju inte vilja att man skulle bli sjuk eller blind och jag tyckte att hon var snäll. Jag reflekterade aldrig över att en mamma inte borde sälja sprit genom sitt barn…

    Har väl missat en viktig del av tonåren kanske, men snodde faktiskt aldrig sprit hemma eller någon annanstans. Jag och mina kompisar drack snällt läsk tills vi fyllde 18, och ett bra tag efter det också haha! Vi hade superroligt. Dricker otroligt sällan än idag.

    Jag har gjort det en gång när jag var 16, vi gick loss på pappas barskåp och min kompis var dum nog att hälla i någon gräddig likör så det flöt runt typ bitar av det eftersom det skar sig. Smakade och såg ut som spya även om vi blandade ut med smultrondricka hahah. Sen lyckades man få tag på spritbilens nummer så då vart det att dricka rachmaninoff och för att få den var man tvungen att hoppa in i smugglarens bil och åka ett varv runt huset och det gjorde man bara, ung och naiv som man var!

    Åh, vilka ungdomsminnen….
    Mycket gjorde man sig skyldig till från 14 och uppåt.

    Värst är ändå, när jag (30+ och borde veta bättre) smugglade in vodka på en Robbie Williams-konsert i en gammal Listerineflaska.
    Bad, baaaad move… Blev mycket mintsmak på den fulgroggen. 😛

    Haha åh vilka roliga kommentarer! Kommer ihåg en gång när mina vänner skulle göra en häxa i föräldrarnas vin- och spritkällare. Bara det att den kompisens föräldrar kom hem medan de blandade häxan nere i källaren, mitt på dagen (vi skulle på fest på kvällen tror jag), och de visste verkligen inte vad de skulle göra innan föräldrarna började undra vad de gjorde i källaren så de fick helt enkelt dricka upp den där häxan innan de gick upp igen! ?? Tror vi var runt 15 då. Minns en annan häxa som en kompis hade blandat i en duschkrämsflaska (manlig doft), vodka med axe-smak, hemskt!!

    Kommer ihåg nån gång efter att jag hade flyttat hemifrån och min mamma skulle rensa hemma och gick igenom gamla spritflaskor i barskåpet som hon inte ville ha. Fick ställa mig och peka ut alla som det var vatten i som jag hade nallat av under åren… ?

    Jag har aldrig tagit från föräldrar, vodka-bilen var jag däremot stammis hos.

      Vad är vodkabilen? 😛

        En bil med massa vodka i som man kan handla av☺ inte lagligt alls. Säljer mest till minderåriga. Men den va ganska känd i stockholm

    Måste ungdomen verkligen även nu för tiden stjäla alkohol hemma och blanda till i smyg?
    Jag trodde att det gick ganska lätt att idag ordna även starksprit via sociala medier, kompisars kompisar osv.
    Eller är ”vodkabilen” avskaffad nu? Den körde oftast omkring i södra delen av landet har jag förstått eftersom inflödet var via Öresund.
    Norr över brukar det aldrig vara någon brist på Skogsstjärnan 🙂
    Jag har inte längre kontakt med någon ungdomskultur, dels på grund av egen allt högre ålder, dels på grund
    av att mina egna barn numera utan vidare diskussioner blir expedierade på Systemet 🙂

    Haha, jag blandade häxor. Däremot så blev de sällan använda, eftersom att jag inte hade speciellt många vänner i den åldern. Men jag bunkrade ändå, utifall att det skulle bli någon fest. Någon gång drack jag mig full mitt på dagen – ensam och någon annan gång så blev det nog fest. 😀 Nu är jag över 30 och dricker i regel knappt alls.

    Hade aldrig den möjligheten då jag bodde ensam med min mamma som även var nykterist, vilket jag är himla glad över! Istället köpte äldre syrran ut åt mig i utbyte mot att jag diskade hennes disk. Sen fick jag och mina kompisar ha fest i hennes lägenhet men under hennes uppsyn ???

    Ååh vilka minnen (och blackouter) det väcker, häxa + precis denna sirapsflaska <3

    Hahaha som den snälla lilla tonåringen jag va så ville jag inte förstöra all sprit dom hade med att hälla lite vatten i alla flaskor då därför kom jag på att dom vet säkert inte hur många streck dom har på flaskorna så jag tog typ 1-2 cm från varje flaska och satte helt enkelt bara dit ett nytt streck…..nu när jag själv har tonåringar kom jag dock på att bag in box är vanligt och hur ska jag göra med dom??? Jodå dom kan man minsann väga och skriva ner vikten på så här ska minsann inte bli några häxblandningar här inte 🙂

    Häxa med Baileys rekommenderas inte! Det blir bara klumpar av den, det lärde jag mig den hårda vägen när jag var 14. Slutade med att vi silade den genom kaffefilter för att göra häxan hyfsat drickbar. Kör på sprit och utelämna gräddig likör, så är du golden!

    Åh, tänk så många fulingar som har blandats genom åren ?.
    Dock kommer jag inte ihåg vad/hur jag blandat, så det är väl ett ”bra” tecken 😛

    Sno sprit eller annat hemma behövde jag aldrig göra, far var/är periodare så det var bara att plocka på sig det som fanns. Samma hos mina bröder, även de har/hade problematik med alkohol och narkotika. Var fint att gå in där och ta vad man nu kände för..
    När det var konserter och annat ploj som vi skulle på där alkohol inte var tillåtet, var vi före i tiden! Plastpåsar och för stora bhar var kanoners! Idag finns det speciella bhar att köpa (typ denna: https://www.coolstuff.se/Wine-Rack ) där det går att fylla på med beerusningsdryck 😛 .

    Jag började faktiskt inte dricka förrens jag var 18 förutom någon cider här och där. Men det blev en häxblandning på min 18-årsdag. Efter det bad jag alltid någon att köpa ut, aldrig mer!

    Min kära mor lurade mig totalt under min tonårsperiod där jag hade som vana att nalla från hennes spritflaskor.
    Hon gjorde förvisso streck på flaskan, men hon gjorde det med flaskan upp och ned, och därför hittade jag aldrig strecket på etiketten och trodde det var fritt fram att sno sprit.
    Minns hur jag kunde blanda gin med vodka, och whiskey i en härlig blandning, och jag minns fortfarande den vidriga smaken :’)

    Min morfar var smart! han vände flaskan upp och ner och ritade streck, så när mamma kom och tog trodde hon han bara var dum som ritat strecken helt fel på flaskan, tills morfar konfronterade henne och vände flaskan och hon såg att dom kommit på henne

    Inga häxblandningar här inte, hade en äldre kompis som köpte ut åt mig. Och en kille på hemmafesterna som alltid kom med fulvodka, hembränt vin och annat elände. Fyfan så vidrigt och jag har aldrig varit så full som på den skiten, haha.

    Min mamma är dansk, så hon har bjudit på sprit sedan jag var liten. Alltid frågat om hon skulle köpa ut och så, haha. Nej, hon dricker knappt själv. En gammeldansk och en jäger på jul, max. (inte en flaska alltså. En ”hutt”)

    Jag har aldrig druckit sprit, bara en cider då och då. Så himla äckligt.

    Vi körde på klassikern dricka upp hela flaskan (obs viktigt att den befunnit sig i kylskåpet eller skafferiet!) och sen krossa den och visa upp glassplittret för föräldrarna sen när de kom hem 🙂 ”Vi skulle bara ta chips och vi kom åt den så att den ramlade, men vi har städat!”. Funkade oväntat bra om man gjorde det hos olika kompisar eftersom det vore lite väl genomskinligt om flaskorna ramlade en gång i veckan.

    Ett misstag vi gjorde vid ett annat tillfälle var att ta möglig(?) baileys. Var fullt av klumpar i den och den smakade vidrigt, så vi silade den i ett durkslag innan vi drack… Är så glad att jag är 25 nu och kan köpa min egen alkohol haha

    Är det någon som vet var Maggans drinkvagn är ifrån??

    Haha usch! Mamma och hennes ex gjorde tysklands resor så där fanns både jetskin? vodka och vin i bag in box, lättstulet! Värst var dock ett nyår då jag såg en tequila-rose flaska i kylen och kände mig väldig modig. Hällde upp ett glas fanta och i med inehållet i den svarta flaskan. Rosa gojs. Drack men smakade inte sprit. Bara grumligt och äckligt. Smyger ned till kylen igen och läser på flaskan att det bara är “bland material” som en ska blanda med sprit ? Gud vad jag skämdes haha trodde jag var såå cool och så har jag bara druckit mjölk/socker blandning!

    Aldrig gjort eller druckit häxblandning, vi hade istället massor med nummer till langarna av fulvodka i Gottsunda. Så vi köpte på oss många liter och började deala i högstadiet. Hade alltid en flaska magic crystal vodka i skåpet i nian, fina minnen <3

    När jag och min bästa kompis var runt 14-15 snodde vi rödvin av min mamma och blandade med julmust ? ett par rediga häxor har jag också hunnit med ? sen bor ju jag ute på vischan så det var ganska mycket HB och epa traktor också i tonåren ? naturligtvis till toner av Eddie Meduza och Drängarna ?

    Jag och min bästis tömde nästan hennes pappas barskåp helt en sommar när vi var 16…han reste mycket och hade en massa fina, dyra spritflaskor som bestod av vatten när sommaren tog slut…vet inte om han nånsin upptäckte det ? vidriga häxblandningar drack vi i högstadiet också, men oftast hade vi ändå nåns äldre syskon som köpte ut. En gång hade jag fått tag på 5 stycken ölflaskor som jag försökte smyga ut med, förbi min pappa som sov i soffan. Han vaknade av klirret och jagade mig säkert 100 meter från huset innan han gav upp ?
    Min man och hans kompis hade en gömma i skogen där de lagade sitt eget vin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.