Hård kritik mot humorgruppen JLC

https://www.youtube.com/watch?v=bglCpcwNPGo

Carl Déman, Lucas Simonsson och Jonas Fagerström är personerna bakom Youtubekontot JLC och beskriver sig själva som en humorgrupp.
Deras senaste video har dock en del att önska om syftet är att få mig att dra i smilbanden för jag uppskattar den inte det minsta och många av deras följare har lämnat kommentarer som säger detsamma.

I den här videon testar de olika metoder för att slippa betala för snabbmat – de gör allt från att klaga upprepade gånger på maten för att få ny, att ta maten och springa (en springnota) och de avbryter till och med sin order medan de står i drive-through’n för att sedan ta någon annans beställning.

Jag tyckte att gränsen var nådd när det laddades upp filmer på människor som gömt sig kvar inne i butiker eller på det här nya fenomenet ”Ortens Batong” eller ”the cucumber hitting challenge” som handlar om att slå en gurka i huvudet på någon som inte är förberedd – så hårt att gurkan går av – och samtidigt filma händelsen och lägga ut det på sociala medier, men det här är nästan ännu värre.
Som tur väl är så verkar inte JLCs följare uppskatta den här videon utan kritiken är svidande, något som inger mig lite hopp om att det faktiskt fortfarande finns ett litet uns av kritiskt tänkande.

Vad tycker ni om det här?

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Åh nej, nu har Engla glömt att öppna Moet-flaskan igen inför den stagade bilden… Och hur många gånger kan man egentligen utlova en vlogg och sedan skita i det utan att läsarna reagerar?

      (Och ja, hon har redigerat blogginlägg för att slippa stå till svars för att det återigen inte blev ngn vlogg. Hoppsan!)

      Den där jäkla flaskan alltså ? Fnissar varje gång jag ser den, men tyvärr gissar jag på att hon är stenseriös och vill framstå som extra fin, och faktiskt inte har med den som en kul grej.

        Om Engla inte lyckas komma förbi ”extra fin” så kommer hon nog aldrig må riktigt bra.
        Sökande efter ytlig perfektion sabbar många psyken.

      Vet faktiskt ingen som är sämre än Engla på att vlogga. Det blir ju bara tillgjort och märkligt eftersom hon saknar förmåga och självkänsla för att våga vara naturlig. Hon måste ju ALLTID se så jävla tillfixad ut och visa rätt vinklar. Jorden skulle väl gå under för henne om vi fick se en sekund som visade något realistiskt som en rynka eller ett naturligt skratt.

    Alltså Blondinbellas senaste instastory. En orgie i ”hej jag är nyrik och ska köpa massa sviiiindyra plagg till min resa till Italien”. Vad var det? Jag har aldrig sett den typen av storys hos henne, det kändes verkligen som att hon ville gnida in i sina följares ansikten att hon har massa pengar och kan shoppa dyra kläder.
    Tillägg: nej, jag är varken avundsjuk eller bitter, men jag blev förvånad.

      Tyckte det var ett så urbota töntigt sätt att försöka provocera! Pinsamt alltså.

        Hon är ju Sveriges Oprah och kör lite som ’Oprahs favorite things’

          Och sen var hon tvungen att skriva att hon skulle läsa och ta en bit av sin DYRA choklad, det kanske var i förrgår dock för fanns inte på hennes story nu

        Efter hennes medverkan i Alex podcast tappade hon all (eller den lille spillra) av respekt som fanns kvar hos mig för henne. Så jävla töntigt och barnsligt sätt att tänka kring sitt varumärke (alltså henne själv) och oss som potentiella kunder. Hon ser oss som losers ute i landet som hon ska provocera igång, hon vill vara omtalad, omtyckt och hatad för att ”branda” sig. Vara någon. Ytligt och oäkta! Tönt!

          Håller med. Det är nu verkligen ÄNNU tydligare att allt är en strategi och hur jäkla lite hon bryr sig (om ens nåt?) om sina följare.

          Väntar fortfarande på ett inlägg om denna intervju.

          Väntar också på ett inlägg/diskussion om hennes medverkan. Önskar en ihopklippning av hennes uttalandet alternativt citat transkriberat! Finns inget ödmjukt i att tro att man är förmer än andra, en övermänniska. Men det har väl aldrig varit bellas ambition, att vara ödmjuk alltså.

          Ja ett inlägg om detta med transkriberade citat snälla…

    tyckte att det var så pinsamt dåligt och lågt av JLC att jag inte ens kollade klart 🙁

    Är inte dessa killar typ 30, och beter sig som fjortisar? Så himla pinsamma, de försöker lite för mycket. Jag avskyr denne Lucas videos på insta/fb där han alltid ska framställa kvinnor som hysteriska och ointelligenta. Det känns som att dessa killar försöker bli nya ”Leif och Billy”, men de når verkligen inte fram.

      Tror de är runt 25. Men riktigt löjligt beteende, detta var inte humor.

      Hahahaha amen snälla…

      Jag håller med dig Nanna…! Jag förstår inte hur folk kan sitta och tycka deras videos är roliga när det enda dom gör är att förlöjliga kvinnor (framför allt). Bojkottar JLC – vem är med mig?

        Är det så? Kvinnor och män kanske förtjänar att drivas med ibland? Vi är ju ganska märkliga ändå. Vi är tramsiga och har konstiga saker för oss, varför kan man inte skratta åt det? Humor 101.

          Tycker att just denna Lucas skämt bara är på kvinnans bekostnad, medan mannen framstår som den lugna och sansade.

        Ja jag förstår inte hur man kan tagga sina tjejkompisar/flickvän/etc i dessa förlöjligande videos 🙁 Bojkott it is!! 😀

    Otroligt respektlös video och inte rolig på något sätt.

    Att komma till någons arbetsplats och pranka någon är respektlöst mot de anställda. När jag var yngre arbetade jag på en snabbmatskedja och arbetsplatsen är redan stressande som det är, att någon dessutom går dit och prankar + filmar och lägger ut det på nätet, nej, det är inte underhållning. Jag hade blivit så ledsen om jag som anställd blev utsatt för detta. En arg/besvärlig kund kunde verkligen fördärva hela min arbetsdag.

    Och hur många fjortonåringar kommer börja göra detta nu…? Suck. Jättebra förebilder!! Jag hoppas dom skäms!

      Precis vad jag tänkte när jag såg videon. Hur många små skitungar kommer inte bli inspirerade och göra likadant..? Nej fy vad onödigt och taskigt mot de som jobbade då.

    Tjejen i sista filmen, tänkte de ens på att hon kunde ju blivit skadad på riktigt liksom.

    Förbannade ärthjärnor.

      Ja jag som själv har blivit utsatt för ett rån på arbetstid reagerade speciellt på den sista! Fy vilket trauma något sådant kan skapa hos en människa. Brukar gilla JLC men med den här sjönk de i mina ögon 🙁

    Gillade inte alls denna videon. Har inte jobbat på McDonalds men i restaurangbranschen och kan bara tänka mig hur stressad personalen blev av detta. Och tyvärr kommer säkert barn som ser videon gå och prova de här knepen.

    Känner att jag inte ens behöver se videon för att fatta hur pinsam den är. Bara konceptet är ju så korkat att man skäms. Vad är det här för ”vuxna” människor??

    Videon var inte så välgjord. Förstår dock inte vad det är alla tar så enormt illa upp över?

      Seriöst?

      Har du läst kommentera här och under videon? Förstår inte hur man inte kan förstå vad det är folk reagerar på… Eller saknar man empati och förståelse för andra människor kanske det är svårt iofs ?

    Tycker de dom gjorde på donken var rätt respektlöst. (de där med gurkan å hårstrå osv). Tyckte tjejen på max verkade reagera bra så .. De var lite småkul iaf ? sen har dom ju varit in o betalat för maten efteråt samt bett om ursäkt. Så jag tyckte videon var rätt harmlös…

      Dom sa att dom hade betalat, ja, men det verkar ju inte stämma.

      ja är verkligen småkul med tre killar som stjäl, förstör för andra och lär småkillar hur de kan utnyttja personal för att få gratis mat etc. Så länge man kommer och betalar efter så är det ju bara en harmlös video?
      Jag hade inte uppskattat detta på min arbetsplats iaf

        Ja när du säger de så.. Tar tillbaka att den var kul. Jag fnissade men när man tänker på konsekvensera för dom som ofrivilligt var med i klippet.. Inte ok!

      Fast att varit inne och betalat vid alla tillfällen, förklarat för personalen att det var ett skämt och berättat att materialet kommer läggas ut på youtube stämmer inte.

      Fast det var ju tydligen inte sant att de hade bett alla om ursäkt eller gjort de medvetna om att det var ett youtubeprank. Oavsett vad, detta var inget okej beteende. Man kan inte behandla folk hur som helst och tro att det är okej bara man ber om ursäkt.

      Ingen ska behöva ställa upp på sådant här på sin ARBETSPLATS. Finns inget småkul med det överhuvudtaget. Har du inget eget jobb som du ansvarar för? De flesta av oss har nog att göra ändå – vilket yrke eller vilken arbetsplats vi än har, men har man ett serviceyrke så finns det inte många marginaler i ens dag till att leka runt med vuxna småkillar. Ursäkt eller inte så har folk rätt att sköta sina jobb ifred!

        Nej jag har inget jobb. Därför jag skriver här mitt på dagen. Hade jag haft ett hade jag sysslat med de istället nu

          Fast finns ju olika arbetstider ?Jag har ett jobb men börjar inte förrän 13, så har också tid att sitta här.

          Nej, då hade du varit medveten om att ett jobb har både raster och toaletter där en kan göra vad en vill.

    Nej.. Inte det minsta kul. Fick ångest bara av att se videon. Så elakt mot de anställda på restaurangerna.

    Nej sånt här gör mig så irriterad. Fräckt och allt vad det heter. Det här uppmuntrar säkert yngre till att göra samma sak, vilket också är korkat. Hade jag jobbat där och då hade jag haft ordentligt svårt att dölja min irritation.

    Har jobbat på Donken & jobbar än idag inom restaurang. Jag hade blivit rosenrasande. Inte okej! Det där är någons arbetsplats

    Bara jag som börjar bli sjukt trött på Dubai och Chanelväskor? Influencers börjar få sån sjukt motsatt effekt på mig..

    Jag är med i videon 8:18 (drive in) och var inte medveten om det. Det var ingen som kom fram efter och betalade eller sa att det var videoinspelning. Fick faktiskt rätt ont och hamnade i lite av en chock. Det kom inte ens i tanken att ett par vuxna på runt 25 år skulle larva sig såhär. Jag trodde på riktigt att det var en stöld och jag var rapporterade det till min arbetsledare. Resten av mitt pass var jag försiktig när jag skulle ge måltiderna till kunderna eftersom jag trodde att det skulle hända igen. Nästan så att kunderna började undra om jag var frisk. Det här är inte okej. Jag har kommenterat deras video och de tog bort min kommentar. De blockade mig på instagram också. ”Humorgruppen” som gör allt för sin egna vinning, även fast det drabbar andra på sin arbetstid.

      Men fy så hemskt! Så ska det inte vara! Jag tycker du ska gå ut i pressen med det.

      Usch. Fattar inte att idioter måste göra sån här skit mot stressad personal.

      Ta detta till pressen. Sprid det som pesten!!!

      Hej L, fan vad fattigt att du skulle bli utsatt för dessa patetiska människors ”humor”. Om du orkar tycker jag att du borde anmäla. Jag vet inte riktigt vad det skulle rubriceras som men det är definitivt inte okej. Det ligger absolut inte på dig att ta ansvar för att sätta stopp för denna typen av ”humor” men om du orkar tror jag att en anmälan hade vart bra. Hoppas du mår bättre nu <3

      Och att dom efteråt skrattar åt att han ”knäckte din arm”. Usch får ont i magen. Stor kram till dig som utsattes för dom idioterna.

      Fy sjutton! Kanske kan du prata med din arbetsledare om någon slags anmälan/gå ut i media? Så himla fegt av ”humoristerna” att blocka dig. Hoppas du mår bättre! ❤️

      Blir fan illamående av hur de skrattar efteråt ?

        Och att han på riktigt sitter där i bilen vid luckan och låtsasojar sig över att hon höll på att bli skadad för att bara sekunden efter att han rullar iväg brista ut i skratt åt hur ”sjukt” det var. ”Hennes arm gjorde SÅHÄR, sjuuukt, höhöhöhöh”. Skitkul, killen. Verkligen skitkul. NOLL empati. Sen sitter de och myser och fnissar åt hur smarta och roliga de är. Härligt gäng. Unnar verkligen dessa tre ärkeidioter ett enklare personrån eller benbrott så de får huvudet ur röven och kan sätta sin ”humor” i perspektiv. Kanske inte lika kul när det drabbar en själv.

      Detta borde gå att anmäla då det finns bevis

      Hoppas du visat denna filmen för din arbetsledare. Absolut inte ok

      Jag blir så jävla arg. Jävla ”youtubers” och skit som aldrig haft ett vanligt jobb och inte fattar att folk inte vill bli indragna. Vad är det för grej att hålla på att filma folk som inte är med på det och lägga ut överallt, var har det gått snett om man kan motivera det beteendet hos sig själv? Folk får influera hur mycket de vill men låt oss andra vara.

      Jag lider med dig, mycket ❤️❤️ Både för det de gjorde det, man blir så galet omskakad när gäster beter sig konstigt, och dessutom att det läggs ut på youtube.

    Varför är det ingen som anmäler dem? Hade jag varit den anställda hade jag gjort livet riktigt jävla surt för dessa ursäkter till människor o dragit dem inför rätta

    Blir riktigt irriterad av det här, har själv jobbat på donken och det tar så mycket tid från personalen när någon ska leka rolig. Tror dessutom inte en sekund på att de betalade för maten de snodde. Känns som de borde ha visat det i klippet i så fall..

    Ja, en kan ju undra vad Stendahls bil tycker om att de kör runt i en bil från deras firma för att göra reklam tycker om att synas på det här viset…

    Jag har jobbat på Max och jag kan ju säga som så här att efter varje pass så räknar man sin kassa, och saknas det en alltför stor summa pengar gentemot vad man har sålt (alltså som i det här fallet där dessa töntar stjäl eller försöker lura till sig gratis mat) så blir jag som anställd ansvarig. Du kan till och med bli av med jobbet.
    Så jävla trött på folk som tror att de kan klampa in på snabbtmatsrestauranger och behandla personalen som skit och driva med dem på deras bekostnad eller till och med kosta dem jobbet. Skärpning förfan!

    Hur kan det vara tillåtet egentligen att filma människor så att de tydligt syns i en video utan att ha deras godkännande? Har reagerat på detta många gånger i youtubers videos. Sån brist på respekt! Människorna bakom dig på stan kan ha skyddad identitet och vara på flykt från vem fan vet vad för hemskt dom flytt ifrån och så får dom sin plats röjd pga en jävla youtubevideo. Ni som syns i denna video, screenshotta rubbet (eller ladda ner videon) och anmäl!!

      Tänker också ofta på det och ännu mer den generation som nu växer upp med föräldrar som gör det med sina barn. Vad händer när barnen växt upp med att det normaliserats?

    JLC hade ett klipp, där de låtsades vara busskontrollanter…. den blev borttagen några dagar senare. Tidigare var deras klipp helt ok, men nu är de bara dåliga och drabbar dessutom folk, som inte har bett om att vara med.

      Busskontrolanten var ju rolig iaf… Förutom att de var tvungna att dra det liiite för långt över gränsen.. De skulle ha nöjt sig med att bara kliva på, det brukar ju få tillräckligt med reaktion 🙂
      Kan ju tänka mig att det är Västtrafik eller vaktbolaget som gjort så att videon togs ner….

    Det här var en video jag vägrade titta klart på!
    Någonstans hoppas jag på att de gjorde rätt för sig efteråt!
    Dom börjar ju iaf videon med att säga att man Inte skall prova detta själv… Men jag undrar om folk verkligen lyssnar på det, eller fick idé i huvudet om att det är en okej grej att göra…

      Dom säger det även en gång igen senare i klippet, men ändrar sig till ungefär ”testa inte det här själva, eller jo, man får massa gratis mat och det är skitkul”

      Tack grabbar, verkligen. Jag jobbar på en utav de McDonalds de besöker i videon, folk är här och prankar/jävlas/snor/hotar oss hela tiden. Det här kommer bara göra vår arbetsmiljö ännu värre. Lucas har tidigare varit här och gjort sketcher vilket har varit harmlöst och till och med lite roligt, men det här visar oss bara från vår värsta sida. Verkligen inte uppskattat varken av våra andra gäster, oss anställda eller våra chefer.

    Tkr deras videos går mer o mer över gränserna för vad som är okej. Speciellt när de härjar runt på stan och skämmer ut folk som inte bett om att få vara med, eller som i det här fallet: förstör och förnedrar folk på sin arbetsplats. Redan vid rubriken på denna videon fick jag en klump i magen. Inte okej.

    Alla har hatare och jag är inget fan men gillar dom mer än din blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.