Ett styvmoderligt tips i all sin enkelhet

Just nu är det stängt här!
Jag ska gå från redaktionen och tänker inte låta er härja fritt här inne under tiden.

Det är så frustrerande att inte kunna sitta ner vi datorn ens ett par minuter för att skriva eller göra nåt överhuvudtaget. Så fort jag försöker så börjar J tjafsa. Antingen försöker han dra ut sladden till datorn, eller slå på den (Han sträcker sig med sina små jävla bläckfiskarmar) eller så försöker han klättra upp på bordet eller klättra på mig. Eller så står han bredvid och drar i min arm och mina kläder och skriker. Jag blir fan tokig!//Lady Dahmer

Nu är ju jag ingen riktig mamma utan bara en sån där styvmamma som får rycka in ibland för att se till så att styvbarnen varken svälter ihjäl, slår ihjäl sig eller fryser ihjäl på grund av att det enorma berg av smutstvätt som byggts bredvid tvättmaskinen inte på egen hand krupit in i maskinen, tvättats, hängt upp sig själva på torkstället för att sedan uppenbara sig i vikta högar på deras sängar.

Med det sagt så är det kanske inte så konstigt att jag inte har en arsenal av goda, moderliga råd att ge Lady Dahmer efter att ha läst hennes inlägg om den lilla ligistpersonen som stör hennes skrivande så fort hon sätter sig vid datorn, men jag såg det här i telefonen på väg in till redaktionen och det kanske kan vara nått?
Det här är nämligen delat av en sån där ”riktig förälder” och borde ju således vara bättre än allting jag kokat ihop på egen hand?

Lady Dahmers son är ju betydligt mindre än den här pojken på bilden, så det borde inte gå åt riktigt lika mycket silvertejp till honom.
En halv rulle borde räcka…

You’re welcome!

188 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har hon någonsin använt sig av ordet ”nej” och markera ”nej, såhär gör man inte” på ett milt men bestämt sätt?

    Känns som om hon låter ungen härja fritt utan att säga ifrån och LÄRA vad man gör och inte. Detta vet man ju inte men har inte sett ett inlägg med detta.

      Men gud, VAD BRA ATT DU KOMMENTERADE! Jag tror ingen mamma någonsin har försökt sig på att säga ”nej” tidigare. Revolutionerande, verkligen och hon behöver nog skriva ett inlägg eller två om detta fenomen. Vilken tur att sådana som du finns, att räta upp varje mamma där ute som försöker sitt bästa. Tur, verkligen!

        Hahaha ???? ordet nej har jag aldrig använt till mina barn tack för upplysningen om ordets existens ???? bästa idag ?

        Fast jag vet att det är många mammor som bara säger nej när de stör sig på ett beteende och är inte konsekventa. Då blir det roligt att inte göra som mamma säger eller så förstår de inte varför de just då får ett nej. Att alla mammor gör sitt bästa kanske är sant men då innebär det att många inte har någon aning om hur man ska uppfostra en liten människa. Många barn är absolut hemska och det är bara föräldrarnas fel. Väldigt ohälsosam inställning att basunera ut med ”alla gör sitt bästa”. Det är trots allt viktigare att barnen får en ordentlig uppväxt än att du som förälder inte ska ta illa upp. Säger inte att så är fallet hos Lady d. Svarar endast på din kommentar.

          Absolut finns det såna mammor och pappor men jag tror dom flesta gör så bra dom kan utifrån sina egna förutsättningar !

        Ja om mammorna är krokiga behöver de rätas upp, helt klart

        Men vilken tur att jag hae revolutionerat din syn på saken att du la ner extra mycket sarkasm i ditt svar. Uppskattas så pass att jag väljer att förklara min tanke. LD har lagt ut klipp på insta där hon byggt fort till trappan med alla möjliga möbler på höjd och ser allmänt uttröttad ut och ungen har det lajbans och fortsätter trots LD inte vill. Tänker varför inte hitta annan konkret lösning istället då?

          Jo vi byggde en grind till trappen.

          Men alltså, vissa barn är vilda och andra är lugnare. Vi har två väldigt spralliga barn som är otroligt motoriska och fysiska och där bland annat grindar till trappan är ett måste. Vi är också väldigt konsekventa och visar tydligt när barnen gör något de inte får, men de testar det om igen ändå. Så att tro att vilda barn enbart beror på föräldrarnas uppfostran är direkt felaktigt.

      Hon har väl skrivit nån gång om hur hon är som mamma och att hon inte brukar säga till sina barn? Men det kanske är mer in public hon menar det. Hon har ju iaf skrivit om tågresor och så när hon låter barnen leka rövare och lyssnar på musik istället.

      ehhh, de brukar inte lyssna i den åldern direkt.

        Öppna örat på ryggen då.

        Det verkar inte spela någon roll i vilken ålder barnen är i, de lyssnar ändå väldigt dåligt.
        Och nej, inte alla. Men de jag stött på i skolorna, ja.

      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA ???

      Hur vet man att nån är barnlös? Jo de tror att det funkar att säga nej till en ett och ett halvåring. ?

        ..eller har barn som det fungerar att säga nej till.

        För folk som inte har barn själva av en eller annan anledning vet inget om barn? Folk arbetar ju absolut inte med barn eller tar hand om syskon etc. Det är bara föräldrar med biologiska barn som vet hur det ligger till.

        Hahahaha ja ???

        Barnfri* ??

        Hur vet man att nån har barn då? Jo man får höra att man inget begriper om man inte har barn samt att personen i fråga verkar övertygad om att världen kretsar runt just deras barn o att alla är intresserade av att höra om allt från grötfrukostar o blöjsorter.

          Gud nej, har man inte barn vet man ingenting om nånting och man är en sorglig typ som knappt har rätt att leva sitt tomma och OERHÖRT innehållslösa liv ??

    ?????

    När Camcam och hennes syster var små, fanns det faktiskt saker som jag inte kunde göra när de var vakna. Det fick helt enkelt vänta tills de sov.

    Men… sen begrep de också att ett nej, alltid var ett nej. Jag följer LD på Insta och det är mycket som hennes barn… namnet har jag glömt… som Camcam och hennes syster ALDRIG skulle få hålla på med. Klättra på bord t.ex.

      Och ändå så lyckades vi både slå ut tänder och bryta fingrar.. =)

        Ja att vara oförsiktig och göra saker man inte får är väl annorlunda. Jag ramlade från en klätterställning på dagis och bröt armen samt lekte hund och ramlade och slog ut tänderna men gick runt hemma och pekade på mammas dekorationer och härmade henne ”neeeejneeeej” när jag vara bara 1 år gammal. Förstår inte riktigt korrelationen

        Då var jag inte i närheten. Det var när Ni var ute och lekte Tarzan och Stålmannen.
        Att hålla på att klättra på bord… är dålig uppfostran i mina ögon.

          Camimami, brukar gilla dig men, ’dålig uppfostran’ av en 1,5-åring..?

          Jag förstår mig inte heller på att klättra runt på bord… där säger jag också nej!
          Har flertalet vänner vars barn klättrar och kryper hej vilt på borden under middagar och fikor och jag tycker inte det är så supernajs…riktigt jäkla irriterande faktiskt!!!!! Höhö… well well nu fick ja lite utlopp för det:D

          Håller med, Du har helt rätt camimami, det är faktiskt dålig uppfostran. Öht verkar föräldrar låta barnen ta över, självklart kan man uppfostra en 1,5 åring, skiljetecken, kräver bara kärlek och mild konsekvens. Ngn annan kommenterar att LD kör 30 instastories om dan, herregud, klart barnet klättrar på bord och tak och väggar, hanvill kanske vara med morsan? En närvarande morsa som inte bara stirrar i mob lr dator.

          Oj då är jag dålig på att uppfostra då det händer att dom ibland sitter på vardagsrumsbordet 1,5 och 2,5 år ? samt att jag inte alltid hinner med om jag tex är på toaletten ? ! Men inga utslagna tänder eller brutna fingrar ännu? men det kommer väl ….

            Ja, det ingår väl ett par läkarbesök om året när man får barn tänker jag? 🙂

          Ja, inte så hundra på att uppfostra, Ylva. Men om de inte uppför sig så borta så kan det vara hänt. Själv astrött på att vuxna inte kan få pli på sina barn i tbana, restaurang,i affärer, hemma hos andra etc.

          ’Få pli på’?
          Inlägget om en hund ligger lite längre ner i flödet tror jag….

          Haha, skiljetecken, di får väl kolla SAOB och SAOL för etymologi

          Hahaha ja jag räknar oxå med en del läkarbesök … ?men än har har dom inte slagit till hemma hos oss har varit på akuten med en arm ur led + plus lite astma det är väl det Men snart kommer sommaren och då kan ju det mesta Ske dessvärre ?☺️

      Va duktig du är?

        Ja, av någon anledning så var det alltid pappa som var närvarande när jag höll på att såga av mig fingrarna eller brände mig på strykjärn och liknande…
        SKÄMS PAPPII!

          Du är så klockren i dina kommentar ibland ???

      Och du menar att Camilla lyssnade och gjorde som du sa när hon var mellan 1 – 2? Då har du dåligt minne. Eller ett ovanligt fogligt barn. (Dåligt minne).

        Eller så är alla barn olika? Kanske kan det vara så att barn kan lyssna utan att de är ”ovanligt” fogliga. Kanske är inte alls barn i hela världen som dina.

        Inte alls. Jag höll ögonen på dem hela tiden och när de försökte med något de inte fick… tog jag bort dem och med barsk röst sa jag nej!
        Hur svårt kan det vara att flytta bort en 11/2- åring?
        Men som sagt… det handlar om att ha ögonen på så små barn… HELA TIDEN!

          Du behöver inte berätta för mig jag har tre barn. Men du säger att min snart tvååring är ouppfostrad? Det är ju helt befängt!

          Och vem har möjlighet att ha koll på barnen 100%? Jag har inte tid emmer möjlighet att sitta med ett av mina barn hela tiden. Jag har annat att göra som hör till vardag och familjeliv. Tror du har fel på minnet. Eller så handlar det om att peka ut mig som dålig och slapp förälder.

          Men du är inte dålig och slapp eller ja det vet du ju redan ? jag håller helt med dig om att barn som är 1,5 är sjukt svåra i mellan åt hur lätta dom än är att bära bort ! LD ta inte åt dig !

          Här kommer jag och håller på dig, Camimami, du verkar alltid så vettig och har gjort ett bra jobb med Camcam, hon kan vara i möblerade rum, är smart och sänker sig aldrig till de låga nivåerna trots provokationer. Bra gjort.

            I princip!! Jag kan i princip vara i möblerade rum!

          Nä jag tar inte åt mig i denna fråga! Skrattar mest åt dessa absurda kommentarer som så tydligt mest handlar om att få trycka ner. Jag spenderar mycket mer tid med mina barn än andra föräldrar så har gott samvete! ?

          Men det är ju det som är grejen. LD hinner inte tänka en vettig tanke än mindre skriva ner den för hon måste hålla ögonen på barnet hela tiden. Hon visste vad hon gav sig in på (3:e barnet etc) men har all rätt att känna sig frustrerad ändå. Hon säger inte att hon låter ungen vara på bordet utan att hennes slit med att få barnet att överleva och lära sig lite om världen tar tid från annat hon gillar att göra.

          LD; vad kallas det när man viftar bort en annan persons upplevelser och känslor som du gör här? Jag trodde inte att du skulle sänka dig till att använda gaslighting, som du mycket väl är medveten om hur fel det är.

        Tillåt mig att småle…
        Om det funnits Blocket när jag var liten så hade mina föräldrar med största sannolikhet lagt upp en annons för mig där. Och min syster. 🙂

          Hahaha ?????

    Med tanke på att hon lägger upp ungefär 30 instastories om dagen så känns det som att hon spenderar ganska mycket av sin tid under dagen med mobilen i handen. Många stories är om andra instagrammare och vad de lägger upp så då måste hon ju spendera en viss tid om dagen att läsa på andras IG och bloggar. Säger inte att det är något dåligt men att hon inte får tid till sina sociala medier stämmer ju inte riktigt, det handlar väl mer om att hon prioriterar instagram framför bloggen antar jag?

      Tänker samma, LD verkar spendera stor del av sin tid på sociala medier och dylikt. Ingen värdering i det, folk får göra som dom vill, men jag hade inte orkat med 3 barn + hålla mig uppdaterad om vad som händer på the Interwebz samtidigt.

        Och föräldrar innan internet satt med näsan i tidningar o.d. Hur är det annorlunda från mobilen idag?

      Åh du menar att som mamma måste jag sitta och tindra ihop med mitt barn 24/7? Han leker med sina bilar på golvet just nu. Är det ok om jag gör nåt annat än stirrar oavbrutet på honom? Alltså sådana här kommentarer är verkligen helt verklighetsfrånvända. ? Tänktr laga mat till mina andra barn om en timme men kanske ska skippa det? Vem ska stirra oavbrutet på dem då????????

        Hmm.. känns mer som att det är du som är verklighetsfrånvänd faktiskt. Och sakna läsförståelse. Make a Xanaxsmoothie mvh Lisa Rinna

        Hahahaha ja man kan ju ta hjälp av tandpetare som håller upp ögonen när man inte orkar stirra längre själv ???

        Mitt barn är nästan jämt med och lagar mat!

        Du sa att din son inte skulle ha bilar hemma. Du är konsekvent som vanligt du.

          Men herregud! Ge er nu!
          Jag skrev mitt inlägg på skämt. SKÄMT!!

          Ja stackars barn

    Hur kan du ens posta en sådan bild med ett barn fasttejpat på en stol och dessutom tipsa LD att
    göra likadant med sin son. FY FAN VAD VIDRIGT…

    Snart kommer liknande kommentarer att rulla in i kommentarsfältet. HOPPAS att de flesta fattade att jag var ironisk med kommentaren ovan.. Ville bara varna att den humorbefriade PK-ligan eventuellt kan vara på ingång.

      Hahaha måste ju erkänna att jag inte ens läste hela kommentaren innan jag kokade ??? jag fattar ironin?

    Barn är skitjobbiga, så är det bara. Det går över tills de fyller 25, i de flesta fall.

    Barn är barn. Så är det och kommer alltid att vara. ?

    25??? Då har man varit en jävla bra förälder om de slutar vara jobbiga vid 25.

    Lovette’s house of style har lagt upp en jättebra Youtube video där hon pratar om black face och Jockiboy.
    https://www.youtube.com/watch?v=UkYGU_KuOg4

    Rekommenderar fö alla att kolla på hennes video om cultural appropriation. Hon är så klok <3

    Det där är ju lite orsaken till att det finns dagis… (Jag vet att folk tycker man ska säga förskola men det struntar jag i.) Förespråkar nu inte att LD ska sätta sitt barn där, men just om man vill hinna jobba är det ju en bra grej. Skulle aldrig få nåt gjort om jag hade mina barn med mig på jobbet.

      Viktigt att du talar om att du vet att man ska säga förskola men att du struntar i det. Du verkar vara en härlig människa!

        På vilket sätt påverkar det hur A är som människa för att han/hon väljer att använda ordet ”dagis”?

          Det jag menar är att jag tycker det säger rätt mycket om en person om hen vet att folk blir upprörda/ledsna/arga/irriterade/whatever om man använder ett visst ord och trots det använder det. Det är ju inte direkt jobbigt att undvika problemet ? men jag gissar att det handlar om att man vill visa hur löjliga man tycker att de som tar illa vid sig är eftersom det tydligen är viktigt för många.

        Nja, tänkte förekomma den som skulle påpeka att det faktiskt heter och blabla. Och nej, det är inte öht jämförbart med n-ordet eller nåt liknande.

          För mig är förskola ett sätt att få det att låta som nåt viktigt att delta i, som att en 1-åring skulle behöva nån skola och det tror inte jag. Sen ser jag rätt lite av läroplanen på mitt eget barns dagis så jag är väl lite grinig över det också. Kan inte se att verksamheten där skiljer sig alls från gamla ”daghem”.

      Folk ”tycker” inte att man ska säga förskola. Det HETER förskola.
      Dagis var innan 1998, när läroplanen kom.

        Och nu säger man föris istället, så var det med den professionaliseringen!!

        OBS ironi, yrket definieras såklart inte av ett himla smeknamn

        Nope, begreppet förskola lanserades 1968
        https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Förskola_i_Sverige

        Att säga förskola istf dagis blev pk för tio år sedan cirka. Tycker som A/, fullkomligt löjligt att kalla det ”förskola”, det är inget fel på dagis och dagisfröken. Själva innehållet i det man gör är detsamma. Även i lånta fjädrar etc.

        Visst heter det det. Och jag kallar det för dagis. Ibland kan man liksom använda andra ord än de som står i nån lagtext. Skulle säga dagmamma också och inte pedagogisk omsorg.

      Åh herregud. Din skitkommentar fick mig att tänka på en Lilla Berlin-strip.

      ”Är det inte lättare att kalla det dagisfröken”.

      Så jävla avancerat är det inte att benämna saker vid deras rätta namn.

      Kallar du kirurger ”gojspillare”?

        Hahaha! Nej, men jag säger ofta ”gå till doktorn” i stället för ”specialistläkaren på barnsjukvård” eller vad det kan tänkas heta.

          Kallar du sjukhus för plåsterfabriker då? Benämn saker med deras rätta namn (iaf yrken som krävt många år av studier, vi behöver inte fler nedvärderande namn på respektabla yrken).

    Bra tips ändå!

    Men LD är väll för fri upp fostran? Alltså att hon inte sätter gränser osv utan barnen aka lära sig själv.
    Då blir det kanske mer jobb med yngre när man inte sätter gränser utan låter barnet härja runt som hen vill.
    LD kanske skulle börja sätta lite regler eller kanske gå ut och låta lilla J springa av sig ute en stund.
    Eller varför inte besöka öppna förskolan

      Tror du förväxlar fri uppfostran med fri från uppfostran.

    Jag tycker det verkar som om Juno är understimulerad. Har inte LD själv sagt att hon inte tycker om att vara ute? Gå ut med ungen i skogen och låt han klättra och rasa av sig lite så kanske han vill leka själv/lite lugnare sen.

      Ungen är väl inte ens två år och vissa barn kan fan härja i all oändlighet utan att vara understimulerade, en del barn är ju så men lugnar sig senare i livet. Kanske ville du mest få LD att framstå som kass morsa?

      Spontant tänker jag att förskola kan vara ett alternativ om man vill jobba?

      Man får ju knappt gå på toa själv med en 1-2 åring, så att förvänta sig arbetstid hemma är kanske överkurs.

      Så små barn blir inte ”understimulerade”. (Vad betyder det ens?)

        Vet du inte vad understimulerad betyder?

        Fast jo, så små barn blir understimulerade generellt sett. Det är individuellt, men det är något som finns.

        Mvh, förskolpedagogen

          Små barn behöver inte ”stimulans”. Vardagen med alla sina små äventyr är stimulans nog. Det där är en märklig myt som florerar. Ofta för att få föräldrar att tro att de inte räcker till.

        Nä men uttråkade

          Mina barn har många känslor men tråkigt har de inte!

        LD; har du belägg för påståendet är en myt? Eller går du efter egna erfarenheter? (det där om att personliga anekdoter inte är samma sak som strukturer etc)

      Exakt. Att vara inom dessa väggar dag ut o dag in gör ju att han blir mer krävande, understimulerad och uttråkad.

    Jag trodde barnomsorg fanns där för dom som behöver jobba.
    Hur funkar det förresten men barn och långa pendlingar till arbeten plus långa arbetsdagar? Lämna ungen på förskola strax innan 5.00 och hämta typ efter 20.00? Hur fan gör man? Slutar jobba och börjar leva på soc?

      Jag tänker att man lämnar av barnen på förskolan och sen hämtar dem lagom till midsommar. Inte?

        Förskoleinternat? Intressant! ?

        Det låter nästan klokt om man vill hinna sova nånting också innan nästa arbetsdag börjar.

          Affärsidé som Isabella kan investera i?

          Har man barn under 8 år har man rätt att arbeta deltid.

          Njaeh, hon betraktar nog sömn som bortkastad tid så hon tror nog inte på idén, tyvärr.

          Anonym, ja det låter ju fint, men om man är egen och inte kan jobba mindre? Man kanske är en underleverantör och har skrivit på kontrakt. Arbetsmarknaden är inte riktigt som det var för länge sen. Nu får man slåss och prestera för att kunna dra in pengar, för annars blir man av med jobbet. Alla jobbar inte på kontor hos någon statlig myndighet längre.

          Henrietta, oftast är man två föräldrar och alla arbetar, som du säger, inte kontorstider. Oftast så kan man kombinera sina scheman så att barnen slipper gå långa dagar eller så arbetar man deltid. Har man eget företag så kanske den andra föräldern arbetar 75%, en närstående kanske hämtar eller så får man tänka om. I vissa fall så får barnen gå från 07-18 och tyvärr så mår de inte bra av det, det hade varit om det då var barn med föräldrar utan andra alternativ och inte barn till föräldrar som vill göra karriär.

        Hahahahaha love you ????

          Alltså kommentaren var till cami ?

      Jag arbetar på en förskola som även har kvällsverksamhet, vi har öppet 06-22, för tillfället. Finns det föräldrar som har behov av andra öppettider försöker kommunen ordna det.
      Många av barnen är här 6.30 till ca 19, just för att föräldrarna pendlar och arbetar långa dagar.
      I grannkommunen finns även natt- och helgverksamhet

      Det finns ”nattis”. Har en vän som jobbar på nattis, det är öppet dygnet runt och även på helgerna. Barnen får sova över helt enkelt och så hämtar föräldrarna när de kan.

      Det finns nattis nere hos oss i Blekinge, (som jag antar att vi inte är ensamma om? ?), där barn är längre på kvällar/sover över natten om föräldrar som främst jobbar natt.

    Jag blir omotiverat provocerad när hon gnäller om sina barn. Hon har skrivit tårdrypande inlägg sedan hon blev gravid med nr.1. Sedan kom nr.2 och volymen skruvades upp han gav henne permanenta hörselskador. Hon berättar öppet om att hon låter dom göra som dom vill och kräver att omgivningen ska respektera detta. Efter detta trauma och det faktum att hon inte har sovit en hel natt på 10 år eftersom hon absolut måste samsova så tjatar hon sig till nr.3.
    Tja, min sympatinivå är väl inte sådär jättehög.

      Och dessutom vill ha en 4e

        Jag brukar inte vara ifrågasättande, men varför önskan om ett fjärde barn när det uppenbarligen upplevs som tungt med tre?

          Jag fattade aldrig varför man tjatar sig till nr. 3, trots att en partner inte vill.

          Finns det nån med tre (eller ens ett) barn som inte tycker det är jobbigt ibland?

        Om tredje är pest och kolera i princip hela tiden, varför i helvete VILL man skaffa en till då?

      Och att hon verkar tillbringa väldigt mycket tid på sociala medier. Allt för mycket! Jag tror att Juno och framför allt hon själv skulle må mycket bättre om hon drog ner på skärmtittandet.
      Jag läser hos LD ibland och jag tycker att det lyser igenom att hon inte mår bra. Hon har ont, hon verkar ständigt sjuk och ibland skriver hon om att psyket inte är på topp.
      Hon borde ändra sin ”mission”. Lägga energin på sig själv och de närmaste, för så mycket ”feministarbete” har hon ju ändå inte ägnat sig åt den senaste tiden. Och det behöver hon inte, då det finns många aktiva feminister på sociala medier.
      LD behöver en rejäl time out.
      (Mina egna åsikter).

        Oh kan du inge berätta hur mycket tid jag tillbringar på sociala medier! Minuter och timmar!

        Hon verkar befinna sig i en existentiell kris för tillfället.

      Nu bloggade jag inte när jag var gravid med ettan men ändå smickrad att du följt och läst min blogg så noga i tio år. Det förtjänar nästan en honorable mention!

        Seriöst, har du verkligen inget annat att göra?!!

          Jag har gjort det som ska göras. (Diskat, slängt in en tvätt, skrivit två inlägg, packat lite prints) Väntar på vår matleverans och ska börja med middagen om en timme. Vad mer borde jag göra menar du? Har inte DU nåt annat att göra? Varför är du här? Hur har du tid med det??

          Som sagt LD. Dags att lämna skärmen nu! Att du sitter här och kommenterar överallt, bevisar ju bara att du borde dra ner på din tid vid datorn.

          Elise, att du sitter här och kommenterar bevisar att DU behöver dra ner på din skärmtid! Seså! Iväg och gör nåt viktigt! Nu har du surfat på nätet alldeles för länge!

          Jag har vuxna barn så jag har gott om tid 🙂

          ALLA FÅR SLÖSA SIN TID I DET HÄR KOMMENTARSFÄLTET MEN INTE DEN INLÄGGET HANDLAR OM.

          Finns många från cloud cuckooland här inne idag…

    Innan jag fick barn kunde jag nog också tänka att vissa föräldrar är dåliga på att uppfostra sina barn. Vidare kunde jag nog heller inte förstå det där med iPad vid matbord. Eller att vissa föräldrar låter så ”mesiga” då de tillrättavisar sina barn. Säg till på skarpen, liksom!
    Nu vet jag bättre. Många som inte har barn alternativt har ”lydiga” barn tycks tro att alla barn fungerar likadant. Dock kan det vara så att tillsägelser på skarpen kan vara direkt kontraproduktivt för vissa barn. iPad kan ibland vara det enda som får ett barn att varva ner/må bra i ett visst sammanhang. Och vissa barn har svårt lyssna på vuxna som säger ”nej”, hur många gånger och på hur många olika sätt de säger det. Det finns barn med olika typer/grader av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt lika många olika personligheter som det finns barn. Boktips: ”Explosiva barn” av Ross Greene.

      Jag tror att de flesta av oss förstår att barn är individer och skiljer sig åt i temperament och personlighet osv. Om barn har särskilda behov ställer det naturligtvis extra krav på föräldrarna. De flesta här har som jag uppfattat det resonerat kring att mer tid ihop med små barn (där den vuxne inte riktar uppmärksamheten mot annat som sociala medier), utomhuslek, vissa konsekventa gränser som är för såväl barnets säkerhet som de vuxnas sinnesro kan hjälpa när barn klättrar på väggarna och ständigt söker uppmärksamhet. Folk verkar tro att föräldrar med lugnare barn bara har haft tur men det handlar oftast om mer än så; konsekventa rutiner, att man ägnar sig åt sitt barn osv. Och barn är ett val man gör i livet, man måste inte skaffa barn. Blir tokig på föräldrar som ständigt klagar på föräldraskapet och sina barn. Men det får man inte heller säga, för i vårt samhälle får vuxna inte belastas med sina egna livsval.

        Juno går inte på förskola. Och mina barn slutar skolan vid halv 14. Jag tillbringar tio gånger mer tid med honom och mina andra barn än vad gemene förälder gör med sina barn.

        Så om jag brister på den punkten, vem duger ens då?

        Och handen upp alla vars ett- till tvååringar lyssnade på nej och ”gränser”!

        *syrsor spelar, tumbleweed rullar förbi*

        Att försöka få det till att jag fostrar mina barn dåligt eller ”låter dem härja” är ju mest pinsamt. Tror man på det själv ens? Är okunskapen kring barn så stor?

          Hur kommer det sig att alla som inte har samma erfarenheter eller åsikter som dig lider av ”okunskap”. Tänk om det är så att det faktiskt finns föräldrar som uppfostrar sina barn på ett annat sätt än du och deras barn uppför sig därför inte som dina.

          Har man nån form av erfarenhet av barn så vet man att det inte går att få ett och tvååringar att lyssna eller lyda. Har du barn så vet du att det är sant. Insisterar du så ljuger du eller så saknar du erfarenheten. Och ja kunskapen. Alla som vet nåt om barn vet nämligen att små barn saknar både konsekvenstänk OCH impulskontroll. Det spelar alltså ingen roll hur ofta du säger nej eller hur arg du blir.

          Jag är en sk nära förälder och Ja, jag spenderar nästan all min tid med mitt barn och även om barnet inte lyssnar på nej alla gånger är jag där och vägleder. Försöker dessutom undvika nej så gott det går. Har varken en klätterapa eller en skrikhals.

          Min lilla är en vild 2 åring. Svårt att lyssna har hon men jag är enträgen och nej är ett nej. Sen om det blir hus i helvete, låt gå… Mitt nej är ett nej.
          Jag är inte heller perfekt. Ibland får det bara gå ändå, ingen kan orka alla gånger. ( hon är ju liksom sjukt bäst och sötast också såklart)
          Jag har tidigare i tråden skrivit att hon inte få vara på bord. Jag vidhåller det. Men jag tycker absolut inte att man ska anklaga någon för dålig uppfostran för att deras barn springer på möbler. Alla tycker vi ju olika…så tråkigt med påhopp.
          Alla gör sitt bästa, på sitt sätt. Om sen ens barn blir mattant, advokat eller seriemördare beror nog inte på hurvida man fick sitta på ett bord eller inte som barn. Slappna av lite guys! Ha en åsikt men stanna där.

          Mitt andra barn klättrade inte. Är du en nära förälder (som jag också är) så vet du nog att barn är olika. En del är mer krävande (sk high need, jag har två av dessa) medan andra är lugnare. Att vara intresserad av nära föräldraskap och barns behov och ändå hävda att små barn ska uppfostras och lyda nej låter jättemärkligt.

          Fast det stämmer inte heller. Jag är förskollärare och har jobbat på småbarn i flera år. Det går att få så små barn att lyssna på en och ej falla tillbaka i samma mönster! Sen är det självklart att de hittar andra sätt att utforska på än det som nekats dem. Att de saknar impulskontroll och konsekvenstänk stämmer dock.

          Vill bara förtydliga att som mest hade vi 16 stycken 1-2 åringar.

          Jag har barn och de är numera vuxna. Ja, de lyssnade i den åldern.
          Vi uppfostrar alla våra barn olika men jag tror att det var ”enklare” innan man levde sitt liv på nätet. Jag tror att man var mer närvarande, både psykiskt och fysiskt.

          Nu kritiserade jag dock inte dig här LD och vart skrev jag (Ang nf) att barn ska uppfostras och lyda ett nej? Jag kan säga nej vid direkt fara men undviker det i det längsta.

        Men det är väl liksom den där inställningen som jag värjer mig mot. Hur många föräldrars uppfostringsmetoder har du riktigt bra insyn kring? Att döma andras föräldraskap tycker jag är riktigt sorgligt. För mellan raderna läser jag ändå att du anser att de som har lugna barn ofta har ansträngt sig lite mer.

          Och detta skrivet av LD som anser att personliga upplevelser inte speglar strukturer.
          LD med sin barnerfarenhet är sanningen, alla andra föräldrar har dåligt minne.

    Sälj datorn (vem har ens en dator idag) och köp en mobil som hon kan göra det hon ska i, så kan ungen inte klättra på den, rycka ur sladden etc.

      Majoriteten av svenskar har en dator. Eller skriver du avhandlingar och uppsatser på mobilen?

        Majoriteten av svenskarna skriver inte avhandlingar och uppsatser. Med det inte sagt att det inte kan finnas andra anledningar att behöva en dator, och nu har LD själv svarat att hon smartphone inte räcker till för henne.

      Vem har ens en dator..? Ja du, det är ganska många som har det inklusive jag själv. En dator är inte direkt en omodernitet som du försöker få det att låta som.

        Nej inte om man jobbar med nåt som kräver en dator, men LDs jobb (läsa bloggar, skriva inlägg, svara på inlägg, instagramma osv.) är väl mer lämpade för en smartphone? Kan man ens instagramma från en dator? Känns ju inte tidseffektivt iaf, och när man har små barn får man göra sina internetärenden dom där microsekunderna när dom håller sig själva sysselsatta. Tiden det tar att plocka fram dator, ställa upp och plugga in den osv. är ju den tiden redan förbi. Vet själv pga barn. ?

          Jo man kan instagrama från dator. Mvh hon som fotar med old fashioned kamera och använder redigeringsprogram innan hon lägger ut på sin insta

          Jag kan inte skriva längre texter med smartphone. Jag kan inte heller klippa poddar med den.

      Vi har två datorer på två personer. Stationära, till och med!

      Mvh grottmänniska

      Vilket bra tips. Gäller det bara Lady Dahmer eller ska vi alla ta åt oss? Jag ska i alla fall börja skriva alla mina uppsatser och hemtentor på mobilen. Genius! ?

        Jag pratar naturligtivs utifrån LDs behov. Fattar väl att det finns massa folk som fortfarande behöver datorer, min sambo har två, varav en stationär, jag har ingen för jag har inte det behovet. Jag vet såklar inte allt som LD gör på sin dator men inte fått intryck att det är nåt som inte går att klara av på en smartphone. Det var ett tips för att göra hennes vardag smidigare. ?

          Nu har LD själv svarat att hon att alla hennes ärenden inte går att lösa i en smartphone så jag får fundera på annan lösning. ?

          Varför tror du att någon du inte känner vill ha ett tips för en smidigare vardag? Du skrev ju själv att du inte ens vet vad hon använder sin dator till men råder henne ändå att göra sig av med datorn? Det fanns dessutom ingen välmening i ditt tips.

          Jag räknar henne som en offentlig person, alltså får man ge råd/tycka osv. (sålänge det är inom lagens gränser) och såg hela camcams inlägg som skämtsamt ge råd hur hon kan göra för att få till den där skärmtiden. Tänkte inte heller att hon på riktigt skulle följa mitt råd, eftersom det tidigare varit sånt rabalder om just LDs dator, så förstår man ju att hon behöver den. Men ja, jag lite ironisk för att jag själv inte förstått varför hon verkligen behöver den så mycket men förstår nu att hon gör det, visste inte ens att hon klipper poddar. ?

    Är man sk ”hemma-förälder” så är man. Bara att gilla läget. Barn ÄR barn o barn TAR plats. Så är det. Ett tips är att säga NEJ (när man vill att NEJ ska gälla) o att sen vara konsekvent. O att även inse att det FAKTISKT inte fungerar att blogga/måla/skriva/vara radikal nätfeminist när man är föräldraledig…Hur svårt ska det vara att förstå? Andra har ju faktiskt barnen på F-skola medan man jobbar (o nu är jag snäll som tycker att ”feministiska”texter som kvinnors kamp o joda joda är ett jobb…fast man egentligen lever på sin mans lön… som LD gör) o andra som är hemma o är F-LEDIGA med barn är just F-lediga. Dvs, för förtydligande, hemma o tar hand om just BARNET i fråga. Dvs, leker, stimulerar barnets utveckling o kanske går på öppna förskolan…LD säger sig vara feminist. Men hon skulle aldrig klara sig utan sin man. Hur mer patetiskt blir det?

    Jag vet inte vad andra tycker men själv har jag väldigt svårt för att LD kommer in här och gastar i kommentarsfältet. Förstår inte varför, hon är i princip den enda av de Camcam skriver om som gör det. Vad vill LD uppnå? Annat än att det känns obehagligt. Ingen här verkar ju tycka om LD:s skriverier eller IG. De enda som försvarar är hennes egna följare.

      Anfall är bästa försvar?
      Jag tycker också att det är konstigt.

        Varför är det konstigt? Jag läser denna blogg. Om nån skrev skit om sig offentligt där tusentals kunde läsa, hade inte du svarat då? (Jo det hade du)

        Å, kul du håller med, Elise, Tror vi är några stycken… Förr brukade hon t o m hämta inlägg härifrån kommentarerna och hänga ut folk på sin blogg. Obehaglig människa. Hon vill inte diskutera, bara provocera.

      Jaha är det obehagligt? Ville du kunna spekulera i samt nedvärdera mitt föräldraskap ostört? ??? Här får man inte ens snacka skit offentligt om människor utan att de dyker upp och svarar!

        Sluta förkasta andras erfarenheter för att presentera dina som den ultimata sanningen då.

      ”De enda som försvarar henne är hennes egna följare.”

      Ganska logiskt att de som försvarar henne följer henne eller läser hennes texter etc? Eller skulle folk som näthatar henne göra det? Sjukt oklar kommentar.

      Hon gör det VARJE gång det skrivs om henne – typ den ende bloggaren som bara måste komma in och försvara sig. Och hon gör det dessutom på ett så dryg och arrogant sätt så tyckte man inte illa om henne innan så ser hon till det alldeles utmärkt med sin härskarteknik som flödar här. Jag kommenterar aldrig hos henne då jag inte orkar få hennes verbala slag – här blir det ju precis likadant fast det inte är hennes plattformar. Nu väntar jag bara på en arrogant och hånfull kommentar på detta och då har jag ändå inte sökt upp hennes medier aktivt som sagt. Jag får faktiskt samma obehagliga känsla att vänta på en utskällning som jag hade under hela uppväxten då det skulle läxas upp dagligen, samma vibbar. Och så brukar jag inte känna på nätet. Så det är det enda jag kommer att ha säga om detta, och nu ska jag resa mig upp och göra en kopp te och prata lite strunt med en kollega.

        Mycket bra formulerat, A-K, precis så jag känner också. Ha en bra testund, hej från en som är snäll

        Ja herregud här får man inte ens sitta och näthata ifred utan att lady Dahmer ska komma in och svara otrevligt??! Kan hon inte bara vara lite ödmjuk och vänlig när vi säger att hon är en usel mamma med ouppfostrade barn och psykiska problem!?

          Du har själv sagt att du är en usel mamma och att du har psykiska problem. Skulle gissa att ouppfostrade barn har också nämnts på din egen blogg.

          Du har ju själv skrivit att du skriker på dem hela tiden mm och det låter ju inte bra vare sig för dig eller dem! Allt kommer ju ifrån det man själv väljer att lämna ut, det måste man ju ändå vara medveten om.

          Mina barn är hänsynsfulla, snälla, bra kompisar och duktiga i skolan. De slåss aldrig, säger aldrig elaka saker till sina vänner och lyssnar på oss när det gäller. (Vi är antiauktoritära så vi har inget dressyrföräldraskap) Skulle våga påstå att de är mer väluppfostrade än gemene barn om man ska titta på hur de för sig bland andra.

          När jag säger att jag är en usel mamma så handlar det om mina egna känslor av otillräcklighet utifrån mina krav på mitt föräldraskap. Att försöka använda min transparens emot mig på detta sätt är bara ynkligt. Nej jag är inte världens bästa mamma men det är inte därför min ettochetthalvtåring klättrar på bord. Det fattar du nog själv.

          Hahaha skönt att du orkar ha svar på tal ! Jag har blivit så ledsen när jag har blivit påhoppad på denna blogg ??? jag hade aldrig orkat så som du gör LD vs mobbare 1-0

          Jag skulle aldrig säga att du är en usel mamma. Men igen, allt som läggs ut offentligt när man är kändis kommer ju folk att kommentera… Sen provocerar det väl när du skriver saker som att terapi aldrig hjälpt någon mm och verkar så totalt icke lösningsmotiverad vad det än gäller.
          Viktigt att alla i en familj ska må bra försås.

    Man kan tro att det är kval till mamma-VM här inne.

    Men är det konstigt att en sådan liten vill ha uppmärksamhet? Har en dotter på knappt året och självklart kan man inte sitta framför datorn i längre stunder när hon är vaken, sånt får man göra när de sover.
    Sen är det svårt känna en sympati när man tjatar till sig ett barn, vägrar förskola mm.

    Finns föräldrar som faktiskt tejpat fast sina barn tyvärr, med tråkiga följder.

    …Men när någon nyligen ifrågasatte hur gabjoss kunde ta med ett hjärtsjukt spädbarn på cafe och galleria så blev det ett jävla liv här inne om att man inte skulle skamma mammor, att alla vet vad som är bäst för sitt barn och att man kan dra till familjeliv om man vill ha åsikter om hur någon tar hand om sitt barn. Dubbelmoralen lyser stark här bland kommentarerna….

    Prata om barnuppfostran på nätet är som att hoppa ned i en av Jigsaws fällor…. hell no!

    svar LD 16,36.
    Jag är väldigt nära förälder (som du beskriver det). Går hemma men har ändå dottern på dagis 3 dagar i veckan. Jag vidhåller att man faktiskt visst kan lära sitt barn nej. Jag förstår att alla är olika. Har vissa svårt för ett nej får man väl hitta andra lösningar. MEn jag har för många ggr stött på barn som är helt jäkla odrägliga pga av att det aldrig fått ett nej. Och det är tydligt att det är just därför. Deras vilja, förälderns lag typ…
    Jag önskar dig och alla andra en trevlig kväll!

      Dessa barn som ”är odrägliga för att de aldrig fått ett nej”. Har du verkligen den inblicken i deras uppfostran? Skulle du kunna tänka sig att vissa av dessa barn har någon form av särskilda behov? Kan det vara så att föräldrarna agerar annorlunda i hemmet/i sociala sammanhang för att de inte vill ställa till en scen?

    Lady Dahmer verkar vara som ett stort och lättkränkt barn. Blir ledsen när jag förstår att hon har så många följare som verkar se upp till henne..

      Ja för du hade inte blivit ledsen om detta kommentarsfält handlat om dig?

      Camcam, kan inte du stänga av detta kommentarsfält? Det är bara fullt med galna morsor som tror sig vara experter på barnuppfostran men som inte verkar ha fått någon som helst uppfostran själva. Kan knappast vara vuxna människor som är så här ohyfsade och empatilösa?

        Helt sjukt hur folk beter sig bland kommentarerna här. Trodde bättre om camcams läsare faktiskt…

    Hmm, som den underbara moster/faster jag är så lär jag givetvis mina syskonbarn att klättra på allt, göra precis tvärtom när de får nej. Samt att känna igen signalerna när deras föräldrar blir lite för arga för att man ska fortsätta.
    Som barn älskade jag att klättra på allt inkl släta väggar (försöker fortfarande men tyngdlagen sätter emot), retas och störa är och var väldans kul. Och jag är bara chef numera på ett internationellt företag. Så får man bara ta konsekvenserna på allt bus man hittar på kan man gå långt……

    Normalt sett går barn i den åldern på förskolan, där finns det kompisar, de får utlopp för sin energi, de får lära sig sånt som är viktigt. Samtidigt som föräldrarna jobbar – för det är väl det man gör när man uppdaterar sociala medier…- det är lite det som är grejen med förskolor. Då jobbar man under tiden barnen har det roligt på förskolan o sen behöver man inte ta fram datorn förrän nästa dag när barnen är på förskolan eller så jobbar man när barnen sover helt enkelt.
    Busenkelt ju. O jo man får ha barnen på förskolan 15tim/vecka även om man inte som damen ifråga har ett jobb att gå till.

      Barn under tre mår bäst hemma.

        Vem har bestämt det?

      Hur gammalt är barnet? Har fått intryck att det bara är lite mer än ett år, lärde sig väl rätt nyligen att gå? ”Normalt” sett är väl ändå dom flesta barn lite äldre än så är dom börjar förskolan.

    Säger som jag brukar, katter är bäst! De är charmiga även utan fostran.

    Camcam, jag tycker att detta inlägg var som ett öppet mål för de som vill klaga på LDs föräldrarskap (det var en hel del tydligen, shocker!). Så himla roligt var det inte heller att det motiverar att du publicerar det. Onödigt!

      Varför skulle man inte då ”klaga” på henne ?
      Inte mer öppet än vilket annat inlägg som helst.
      Sen att camcam på senare tid valt att ha en helt annat inställning till LD &co för att de fick i hop sig tidigare mot henne är också sorgligt i sig. LD har förmågan att dominera så att folk tystnar.

        Detta är mobbning.

    Team inga barn vinner igen ?

    Nu slog det mig vem LD påminner om i sitt sätt att bemöta. Ranelid.
    Vill tala om att hon ” vill nog påstå att hennes barn är mer uppfostrade. Att hon äter nyttigare mat. Att hon spenderar mer tid med sina barn än gemene man. skulle inte du försvara dig mot näthat. JO Det skulle du”

    LD kommer du ihåg får nån månad sen när du fick en del strategier om hur du ska agera i kommentarsfält ? Det verkar fallit i glömska. Vi vet ju att du slåss med näbbar o klor nu helt avsaknad av ödmjukhet
    så narsissistiskt beteende så jag blir full i skratt.

Comments are closed.