Kärleksbomba

Nu har Linns dressyrhäst Soraya fått galopperat vidare. 
Efter att hon blev utdömd för en neurologisk skada som inte gick att bota så har det varit riktigt smärtsamt att ta del av Linns inlägg med förberedelser för att låta Soraya somna in och ett av hennes sista inlägg berörde mig verkligen.

Jag kände också att det var viktigt, om något akut skulle hända fick hon inte vara sådär svår. Så så fort det var någon ny person i stallet frågade jag om de kunde tänka sig att greja lite med Raya medan jag stod bredvid, ta på hennes hals, röra vid bakbenen och så vidare. Jag har tränat, tränat och tränat henne på det.

Sista året har hon verkligen varit som en annan häst i alla dessa situationer. Tillitsfullt och samarbetsvilligt låtit nya personer vara nära henne, uppfört sig när hon blivit skodd och låtit sig undersökas hos veterinärer.

Tillitsfullt och samarbetsvilligt kommer hon möta någon på tisdag, såsom jag tränat henne. Men denna gången ska denna någon döda henne när hon gör det. Vilken tanke.//Linn

Ja, vilken jävla tanke!
Fy fan alltså att behöva göra något sånt här… =(
Jag vet inte om eller när Linn kommer uppdatera igen, men kan vi inte se till att hon möts av en massa kärlek när hon väl gör det?

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Verkligen hemskt för Linn! Jag vet precis hur det är då jag fick ta bort min älskade häst förra året. ? Det var det värsta jag gjort, så jag lider verkligen med henne.

    OT:
    Imorgon öppnar ju ansökningarna för höstterminen på universitet och högskola. Jag tycker juristlinjen verkar spännande. Har vi någon jurist här inne på Bloggbevakning som kan berätta för mig om juristlinjen? Främst i Uppsala eller Sthlm?

      Jag läser på Stockholms Universitet. Trivs som fisken i vattnet! Fördelen med SU är att du tenterar på varje kurs (6-22hp), medan tentorna på UU är terminsvis, dvs 30hp.

      Du måste vara smart, kritisk, analytisk och gilla att argumentera haha!

        Tack för svaret!
        Jo, jag har förstått att en juristutbildning kan skilja sig ganska mycket beroende på vilket universitet man väljer.

        Men analytisk och gillar att argumentera stämmer nog ganska bra in på mig, haha!

          Jag läser sista terminen på juristprogrammet i Uppsala och har trivts kanon, både med utbildningen och staden! 30 HP-tentorna är inte roliga när det är dags för tentaplugg eller under själva skrivtiden men det finns också fördelar med att bara ha tentastress en gång per termin haha! Dessutom brukar man kunna plocka en del poäng på uppsatser osv fram till tentan så vi har i regel mer än en examination per termin även om tentan omfattar hela kursen. Juristprogrammet i Uppsala brukar tillsammans med det i Lund rankas högst i olika mätningar vilket spelade in för mig när jag valde, även om det säkert kan diskuteras hur rättvisande rankingen är.

      Svårt med boende på båda ställena så om du har kontakter som kan hjälpa med boende på ett ställe välj det. Uppsala har ett bättre studentliv med nationer och kårer och det kommer kännas mer som ett ”riktigt” studentliv i Uppsala. Uppsala är dessutom billigare att leva i med lättare transporter, cykla överallt, billigare bussar osv.

        Tack så mycket! Ja, boende är ju krångligt vart man än väljer att plugga…
        Jag har också hört att Uppsala har ett roligt studentliv!

        Stockholm har studentliv också! Men det är färre som är med i det, det är ofta ett fåtal dedikerade snarare än alla som pluggar i hela stan, och centrum är KTH.

    Nu blir det här en dåligt passande OT men; för er som bryr er om det har Challizz lagt upp två live. I den sista pratar hon om vad Friends sa till henne och om alla påhopp. Hennes insta är öppen.

      Fattar inte hur man ser dessa? Har ett instakonto (utan några bilder eller info iofs) och följer henne men ser bara bilder som hon lagt upp.

        Klicka på hennes ”profilbild” eller vad man nu ska kalla det. Den har en rosa cirkel runt sig när man lagt upp ”live” eller ”story”. Sen måste du hoppa fram till del två, det gör du genom att försiktigt klicka till höger av skärmen flera gånger ?

      Tack! ?

      Vad heter hon på insta? ?

        Charlene_stardust

      Tror ni på att friends kontaktade henne för att de hittat hennes blogg på en portal och läst hennes gamla inlägg och känt att de bara MÅSTE kontakta henne för samarbete (men att challizz råkade hiva kontakta dom först)? Det är bullshit tror jag. Slump att inlägget togs ner när friends hade bett henne kontakta dom?

      Kan inte någon sammanfatta lite? Har inte instagram

        Hon pratar på ganska länge om det, och upprepar mycket men hon säger i princip att ang det här med att hon fått jobberbjudande så är
        Det läsarna som tolkar fel. Hon kan sträcka sig till att hon ”inte berättade allt” typ. Sen frågar någon om de var Friends som bad henne ta ner inlägget och då svarar hon att det inte var det utan att dom hittat hennes blogg på en portal (???) innan och pratat om henne på kontoret på Friends och att dom verkligen skulle höra av sig till henne men att hon hann före. Hon säger att dom är imponerade av hennes driv men att man inte får kalla det samarbete eftersom det är en juridiskterm och då måste det finnas skriftligt kontrakt. ”MEN det var INTE dom som bad mig ta ner det” sen fortsätter hon snacka om det på olika sett men säger i princip samma sak.

        Hon pratar även om att majoriteten av alla kommentarer är ifrågasättande och vad hon än skriver så hittar folk fel. Hon säger att ”hon förstår vad hon menar i sitt huvud men vi förstår inte henne”.

        Är svintrött och det är svårt att sammanfatta, men försökte i alla fall haha! Någon annan får gärna fylla i!

          Tack för bra sammanfattning.

          Alltså herregud..

    Idag somnade min häst in. Hemma, på gräsmattan bakom stallet. När ett beslut som är så rätt, ändå känns så fruktansvärt fel så är det som att hela världen bara rasar. Jag har älskat, och älskar, den här hästen av hela mitt hjärta. Villkorslöst. Att vända mig om och springa från platsen med händerna för öronen och tårarna sprutande kommer alltid att kännas som det största sveket jag begått. Även fast jag vet i mitt hjärta att vi gjorde rätt. Han ska inte ha ont en enda dag till, älskade, fina häst.
    Fy. Allt är upp och ner.

      ❤️❤️❤️

      <3

      Jag vet hur det är.
      Min ponny dog idag med. Även fast det var rätt så var det så fel. Det enda jag ville göra imorse var att ringa till vet och avboka men jag gjorde det inte. För innerst inne vet jag ju att det inte är ett värdigt liv att stå i en box och ha ont resten av livet.

        Wow, vilken fruktansvärt okänslig kommentar. Du verkar vara en otroligt otrevlig människa. Vad vet du om anledningarna till beslutet, eller alternativen som fanns? Förmodligen fanns det inga för att det var vad som var bäst för hästen och ponnyn för att slippa ha ont jämt, precis som det står. Skäms.

    Hemskt. Men
    En fantastisk tanke. Tänk om alla fick sluta sina dagar i en situation där de känner sig lugna och trygga i.

    ”Tillitsfullt och samarbetsvilligt kommer hon möta någon på tisdag, såsom jag tränat henne. Men denna gången ska denna någon döda henne när hon gör det. Vilken tanke.//Linn”

    Den meningen skar igenom hjärtat verkligen, stackars, stackars Linn ?

    Har ingen erfarenhet av det som Linn gått igenom. Förlorade däremot min fina hund jag vuxit upp med. Mina föräldrar adopterade henne när jag var 14 år. En liten och skör blandras strax under året. Det krävdes mycket träning för att vinna hennes tillit. Hon blev världens goaste vovve när vi väl lärde känna varandra. Nio år senare blev hon hastigt sjuk, och veterinären kunde konstatera att magen var full av tumörer. Jag hade hunnit flytta hemifrån vid den tidpunkten så jag hade inte möjlig att vara på plats när hon somnade in. Åren har gått och det känns fortfarande konstigt när jag hälsar på hos mina föräldrar utan att en glad hund möter en vid dörren.. ?

      Det är hemskt när de lämnar en. Tomhet.
      Men ett liv utan djur är otänkbart. För mig iallafall.

      Jag hade en kanin när jag växte upp. En dag, säkert 15 år efter att kaninen dött kom jag hem till mitt barndomshem. Jag hade varit där hur många gånger som helst och vant mig vid att kaninen inte fanns kvar. Men den här gången var det mycket som hände precis när jag kom innanför dörren och då hörde jag mig själv ropa ”hej ninen!” som jag alltid gjorde när han levde. Det var liksom något som tog bort min koncentration och då var jag tillbaka i att förvänta mig de där stora öronen och kaninen glada leende (ni som vet hur en kanin ler, ni vet) och kastades 15 år tillbaka i tiden. Så jag förstår precis hur du känner <3!

    Att ta bort ett älskat husdjur är svårt. När vi behövde ta bort vår hund om varit hos oss i 12 år så fegade jag först ut och ville skicka hans husse själv till veterinären. Men ja, jag tog mitt förnuft till fånga och var med när vår hund tog sitt sista andetag. Det minsta jag kunde göra för honom ❤

    Varför skapar du inlägg om LD enligt nedan och sedan stänger kommentarsfältet? Varför är hon någon helig graal som ingen får skriva i negativa ordalag om?

      Finns säkert en flashbacktråd där du kan fortsätta raljera om LD tills camcam öppnar upp kommentarerna igen. Förstår att det är jobbigt att inte kunna posta skit 24/7 här men det finns andra ställen där du kan göra det? #styrkekramar

        …så du tycker inte det är konstigt att inlägg om andra bloggare m.m som blir hårt kritiserade får ligga kvar men så fort det handlar om LD så ska det trippas på tå och stängas av och rensas? Du tycker inte att det är konstigt att över 100 extremt kritiska och bitska kommentarer om Bella får ligga kvar?

        och det där tramset om Flashback kan du ta och stoppa upp i röven, dina styrkekramar också.

          Du verkar inte må bra

          Anonym 17:44: det var LD som skapade en djupt otrevlig ton bland kommentarerna. Det var ingen som raljerade över LD. Däremot hoppade hon på alla som inte tyckte som hon. Det är ett mönster. Så helt opåkallat otrevlig mot t ex Camimami. Tycker nog att du Camcam kan fundera över vad du gillar så hos LD. För en feminist är hon nämligen raka motsatsen till vad vi tycker är vettigt:outbildad hemmafru som lever på sin man och vägrar ta tag i sitt liv och bli självständig. Hyckleri. Och tragiskt att hon har följare öht.

          Ifyoucan’tstandtheheat / : ”det var LD som skapade en djupt otrevlig ton bland kommentarerna. Det var ingen som raljerade över LD. Däremot hoppade hon på alla som inte tyckte som hon. Det är ett mönster.” Exakt så känner jag också. Det börjar som ett helt vanligt kommentarsfält där några ifrågasätter och har åsikter om t ex hur LD kan hinna göra 30 instastorys om det nu är så mycket med barnet. Sen vet man att det är bara en mycket kort tidsfråga innan LD kommer in och hånar kommentar som är det minsta kritiskt. Folk ruttnar och ber henne tagga ner och sen är det i full gång. Och som vanligt så är det synd om LD och läsarna blir uppläxade av CamCam. Vilket jävla nivå på det hela överhuvudtaget.

          Ja visst vore det väl mysigare om den man snackar skit om inte kommer in och brydde sig om vad man säger hela tiden!? Så jävla tröttsamt att man inte får säga vad man vill om vem man vill längre utan att den ska lägga sig i och ifrågasätta vad man säger. Vad säger ni, ska vi föreslå till camcam att hon blockar alla hon skriver om så att vi kan få skvallra ifred framöver? Det vore väl ändå det bästa.

        Hade ett helt kommentarsfält skrivit om mig som man gjorde om LD hade jag gått sönder.
        Det är en människa ni skriver ner.

          Helt sant, Sofie,det är en människa. Men hon är sannerligen inte oskyldig själv och har ffa gett sig in i leken och stuckit ut hakan ordentligt och drar på sig elden. I åratal. Så hon tål väsentligt mer än du och jag.

          Inte bara en människa utan även en människas barn de skriver om

          Återigen, anonym 18:36: ingen har skrivit om barnen. Det har LD gjort själv. Tycker vi slutar här eftersom Camcam kanske vill äta middag i lugn och ro och kolla på TV 😉

    Kanske dags för CamCam att blocka eller iaf sätta LD på mod om hon inte kan uppföra sig. Själv sitter man i mod sedan 6 månader pg att man råkade fråga om mailadress till en som sålde bantningspiller så om en som är otrevlig här på sidan inte blir modererad är det konstigt

    Till ”Tröttsamt ja”
    Fy vilken vidrig kommentar. Du borde skämmas!

    Det krävs ett stort hjärna att sätta sina egna behov åt sidan och avliva sin bästa vän. Kram till alla som behöver vara med om det oavsett vilket djur det gäller.
    Fick själv ta bort min bästa vän i somras. Inte på grund av att hon blev skadad utan pga ålder. Hon blev 30 år men det gör lika ont för det. Saknar henne varje dag. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.