Hur många av oss är en hora?

Edit – jag tog bort den tidigare bilden eftersom jag inte vill blanda ihop de kvinnor som är sexarbetare med de män som använder ”hora” som ett sätt att enbart försöka kränka kvinnor.

Jag vet inte om ni minns nån man som skulle vänta vid min port ”med lämpligt tillhygge” och banka in lite vett i min skalle efter de dåliga retoriska betyg Reinfeldt hade fått.
Så vad svarade jag? Kanske det minst retoriska ni kan tänka er, men det är tydligen så jag svarar på hot.
Jag svarade: Kom då! Jag väntar med lämpligt tillhygge för att skära av dig kuken! Din jävla tönt.Han: Du är ju sjuk ju!
Jag: Du anar inte…

Och det var det. Han varken kom eller hörde av sig nåt mer.

Men detta mejl fick jag 2011. Inga elaka galningar sedan dess, inte en enda. Jo pedofilstalkern men han är en annan kaliber, men ni vet det där vardagliga ”hora” tilltalet som Linnéa och andra får. Händer inte mig. Händer det er?//Elaine

Om jag gav mig ut på stan med en bunt enkäter i hand för att att ta reda på vilket nedsättande epitet som flest kvinnor blivit kallade för så är jag relativt övertygad om att ordet ”hora” skulle vinna.
Jag tror att jag kallades för ”hora” första gången på mellanstadiet. Hur gammal är man då? 11? 12?
Jag har berättat tidigare hur jag kallades för både ”hora” och ”lebb” – utan att någonsin riktigt få klart för mig varför jag var en ”lebb” eftersom jag inte hade någon tjejkompis att ”vara lebb” med och var och varför den här jämngamla pojken hade lärt sig att det skulle vara någonting fult att vara lesbisk.
Från sina föräldrar eller sina storebröder? Förmodligen…

Jag har med andra ord blivit kallad ”hora” flera gånger i mitt liv men nog aldrig på bloggen eller i mail pga bloggen.
Jag trodde jag hade det men när jag läste den här kommentaren igen från ett gammalt mail så inser jag att jag blandat hip äpplen och päron. Jag var inte någon ”hora” utan en ”fitta” vilket är någonting helt annat, så jag får be om ursäkt för hopblandningen.
Skönt att ha rett ut det…

Det Elaine pratar om här ovan är det HÄR – alla de mängder med mail som Linnea Claeson får där hon bland annat  kallas ”hora” av okända män.
Hon är handbollsspelare – inte hora – men de två verkar svåra att hålla isär för dessa mailskrivare, så här är en liten fusklapp att skriva ut och ha i plånboken.

Har ni blivit kallade hora i verkligheten eller på nätet? Eller någonting annat för att kränka er?
Av vem och varför?
Hur reagerade ni?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kanske inte exakt det svaret du frågade efter, men nu påminde du mig om att LEBB var ett elakt ord under skoltiden, även från andra tjejer (och det var ju faktiskt fruktansvärt att bli kallad, man fattade inte var iden kom ifrån eller vad som var det läskiga med LEBBOR). Jag blev kallad det på motsvarigheten till nätet – väggen på skoltoaletten. (Vågar nästan säga att det är VÄRRE när man är 13…)

    Men ”lebb” upphörde ju som smädesord när man lämnat puberteten. H*** och F**** kan man däremot fortsätta att vara även när man är typ 40…

    Handlar inte insamlingen i Claessons inlägg om reell prostitution?

      det funderar jag också på…

      Såklart den gör. Det är ett otroligt stort problem att män i Sverige tror att det går att betala för samtycke och utnyttja kvinnor som är utsatta genom tidigare sexuella övergrepp, missbruk, fattigdom eller psykisk ohälsa. Det finns flera intressanta konton att följa på instagram där modiga kvinnor berättar om sina upplevelser med torskar som generellt är ”vanliga” män med sambor, fruar eller barn. Ruskigt obehaglig att läsa vad de utsetts för.

        Hur hittar man dom kontona?

          prostituerad_less
          prostitutionens_verklighet
          intedinhora
          ettlivsomhora
          argahoran

          ?
          Ett gäng kloka, insiktsfulla, medvetna, starka och smarta kvinnor som visar verkligheten. Blir mest chockad över vad torskarna skriver och att de rättfärdigar sina köp med att de är farsa eller snygg. Som om det skulle göra det mer okej..

          Vet inte om mitt svar hamnade på modd, men ett par bra konton med insiktsfulla, smarta, starka, kloka och medvetna tjejer:

          @intedinhora
          @prostitutionens_verklighet
          @argahoran
          @prostituerad_less

          Blir mest chockad över vad torskarna skriver, som om det är mer legitimt när de är varannan-vecka farsa, enligt säg själv snygg eller högt uppsatt (men ändå vill pruta).

          @viskansviol

    Så många gånger att jag knappt kan reflektera över när pga det vart så vanligt i mina yngre år. Nu, som vuxen, gift och med barn så aldrig. Första gången jag hörde det var jag så liten att jag inte visste vad det betydde mer än att det var något man sa för att göra mig ledsen. Hoppas jag aldrig får höra mina söner uttala det ordet, isåfall blir det ett lååååångt prat! Som tur är är barnens pappa en fantastisk manlig förebild.

    Många gånger i verkligheten. Främst av invandrade män och detta i 99% av fallen där de blivit avvisade efter ”raggnings”försök.

      Det är då man ska svara att ”nej, jag är ingen hora men hade jag varit det så kanske du hade haft en chans iaf”

      Mkt mkt viktigt att poängtera att det gäller invandrade män (99 %, det är en statistiskt korrekt siffra, antar jag? Grundat på årtal av studier). Could you be less like that?

        @Emma
        Oj fan, jag visste inte att man behövde föra statistik på de gånger man avvisar folk. Men bra då vet vi!

          Haha om man ska framföra statistik är det väl bra om man fört statistik i något mån iaf?

        ok så du har aldrig någonsin sagt ”i 99% av fallen” om du avser att någonting händer väldigt ofta? Dokumenterar du precis exakt allt som händer omkring dig så att du sedan kan göra en helt exakt statistik så att du inte råkar säga fel procent? Heter du Sheldon eller vill du förminska någon annans upplevelse för att driva din egen ideologiska agenda?

      Ok, rasprofilering på hora-roparna?
      Har blivit kallad hora av skinheads/nynazister i flock, vita medelålders bilister (män) och vita tonårskillar i grupp.
      Däremot är invandrarmän de enda män bland många kvinnor som rest sig för mig på bussen (gravid och/eller med små barn), hjälpt mig lyfta vagnen i trappor och som kom och hjälpte mig när jag ramlade ihop med smärtor på gatan.

        +1! Det finns skrot och korn i alla kulturer, färger och åldrar.

        ___ du gör ju precis samma sak själv..?

          men för guds skull, ja hen gör det för att säga att denna jävla ”99% invandrarlogiken” är skit.

          Exempel:
          person 1: Nu vil jag att vi pratar om BAJS, bajsbajsbajs!
          person 2: Nej, jag tycker inte det är så relevant att prata om bajs, så…
          person 1: Haha, nu sa du det ju själv, det är DU som pratar om BAJS, du gör ju precis det samma, pratar och pratar om BAJSbajs bajs bajs!

          Det var ett dåligt exempel…

        Nu gör du ju exakt samma sak? Inte för jag har något emot det, det är dina upplevelser, dina erfarenheter. Din verklighet! Min verklighet är tvärtom, aldrig blivit kallad för något skällsord eller illabehandlad av en svensk. Däremot av invandrare, blivit både kallad det ena och det andra och slagen pga av att jag avvisat. Därav är jag rädd för invandrarkillar medans jag inte har några som helst problem att gå förbi ett gäng svenska killar utomhus. Är trygg med svenskar, är väldigt otrygg med invandrarkillar. Pga av mina erfarenheter pågrund av min verklighet. Och i min statistik är det 100% invandrarkillar.

      Hur vet du att det är ”invandrade män”? Jag är en icke etnisk svensk, men inte invandrare. Är det fortfarande svårt att förstå att svenskar finns i olika färger och former?

        Kanske pga av att dom inte kan prata svenska språket ordentligt? Och visst finns det svenska medborgare i alla färger. Men man antar väl att en som är född och uppväxt här kan prata svenska. Eller?

          Nej, det kan man inte anta. Segregationen i Sverige tillåter inte det. Det är väldigt fördomsfullt att döma en person baserat på hur den talar.

          Skojar du eller? Kan man inte anta att en person som är född här och uppvuxen här inte kan prata svenska pga segretionen? Hahah. Dummaste jag hört. Det är väl skolplikt? Jag är etnisk svensk o själv uppvuxen i en ”förort” i segretion som du vill kalla det.. XD. finns inte en enda plats i hela Sverige där det endast bor invandrare eller där man inte får lära sig svenska språket på dagis och i skolan.

          Nej, jag skojar inte. Intressant att du aldrig träffat eller talat med en icke etnisk svensk som bryter eller inte pratar helt flytande. Jag känner flera som inte fått jobb p.g.a otillräcklig svenska. Det är ungdomar på ca 20 år som är födda i Sverige, som inte fått svenska hemifrån, som inte haft en enda etniskt svensk vän m.m. Det existerar även om det är svårt för dig att tro.

      Ok om ”ras” är så relevant i detta, så kan jag berätta att jag blev kallad hora för första gången när jag var 13 år gammal av en kille som hette Alexander. Alla år efter det har jag bara blivit kallad hora/fitta/bitch/ av svenska killar. Nu vet jag att män tenderar att bete sig väldigt illa mot oss kvinnor, men på fullt allvar så har min erfarenhet med ”invandrarkillar” (anledningen till ”” är att de oftast är födda här men blir ändå kallade invandrare) är att de aldrig kallat mig något skälsord. Jag hade inte så många i min klass som var av utländsk härkomst i grundskolan, men sedan i gymnasiet var det en mer blandad klass. Trots det, inga problem trots att många älskar att skrika ut att ”invandrarmän” är mer bakåt än svenska män.

    Väldigt många gånger då jag nekar män, får jag höra att jag är en ful hora.
    Kommer också så väl ihåg en gång i 8an, när en kompis på en mattelektion säger hora till mig. Jag minns hur ledsen jag blev.

    Jag har aldrig blivit kallad hora av någon i min närhet, och inte på nätet heller tror jag. Men jag använder inte sociala medier så. Har Facebook och instagram för mina vänner och följer kändisar ? Har nätdejtat men inte blivit kallad hora där heller.
    Dock arbetar jag som sjuksköterska och har kanske blivit kallad hora eller fitta på jobbet av någon förvirrad stackare. Men inget jag faktiskt känt mig kränkt av och ingen specifik händelse jag minns.

    Aldrig hänt.

    Har blivit kallad hora när jag tackat nej till inviter. Jag har blivit kallad ett dåligt exempel på drinkluder för att jag tackade nej till att sitta vid ett bord. Jag blev kallad lebb av grannkillen som barn för att jag inte ville kramas. Jag blev kallad PK-fitta för att jag drog ut min dygnraka kompis ur en taxi med två killar.

      Hur kan man vara en ”PK-fitta” för att värna om sin väns säkerhet?! Bra gjort av dig!!!

    själva uppropet om Mikamottagningen är mysko, dock,. Mottagningen tar emot fler nu än förr och för omyndiga prostituerade finns en annan mottagning. Läs här, det hela är som vanligt bara politik

    http://www.stockholmsfria.se/artikel/131515

      För övrigt helt obegripligt att man bara kriminaliserade köpare av sex. Även säljare borde Självklart kriminaliserats. Ologiskt och öppnar upp för människohandel.

        Säljare borde absolut inte kriminaliseras. Läs på lite.

          Jag behöver inte läsa på i den här frågan. Detta är min åsikt. Precs som jag tyckte att det var fel att äggdonation var förbjudet men spermalämnande helt OK. Eller att jag blivit kallad hora men inte bryr mig om det nämnvärt. Tycker det är värre att kvinnor fortfarande inte har likalön, diskrimineras, jobbar halvtid etc. Alla har åsikter – vissa gillar inte mina, jag gillar ibland inte andras. Ej hjärnkirurgi.

          Fast den som tar pengarna borde kriminaliseras. Sen måste jag erkänna att jag är splittrad vad det gäller den som blir såld.

          Hallickverksamhet är olagligt om det är det du menar med att ’ta pengarna’.

        Tycker inte alls det är obegripligt, tvärtom extremt begripligt varför köparna är de som ska kriminaliseras.
        Du kör samma logik som att man ska kriminalisera tiggare, dvs göra fattigdom kriminellt. Begripligt?

          Att krimnialisera tiggeri är inte att kriminalisera fattigdom. Det är så populärt att på ett otrevligt sätt hänvisa till google på denna blogg så jag tänkte prova lite samma metod, googla på människohandel och hur mycket brottslighet som följer i tiggeriets spår. Inte svårt att googla brukar det också heta så det har jag också lagt till, Super Effective!

        Sätt dig och fundera ett varv till så begriper du nog varför det inte är olagligt att sälja sex.

        Det finns tre olika sätt att lagföra när det gäller prostitution. Den amerikanska modellen där både att köpa och sälja sex är olagligt. Den tyska modellen där det är lagligt att både köpa och sälja sex.
        Båda dessa modellerna sätter kvinnorna i väldigt utsatta situationer har inget positivt med sig.
        Den svenska modellen där köp är olagligt och att sälja är lagligt/icke kriminellt är den bästa modellen enligt alla som jobbar med utsatta kvinnor i prostitution. Det är rätt logiskt ändå men läs gärna Simon Häggströms böcker som är polis inom prostitutionsgruppen i Sthlm. Läs på innan du kommer med sådana dömande åsikter.

    Nej, det har jag inte. Har drivit bloggar, varit admin på närforum, irc-server och mod på otaliga kanaler, alltid med mitt kvinnonamn som nick, men aldrig fått liknande tillmälen. Däremot såklart mängder av svidande kritik som dock har handlat om mitt sätt att sköta saker och/eller mina åsikter och inlägg, och det får man ju ta. Blivit kallad idiot etc många gånger men kan inte komma ihåg några könsord eller så.
    Verkligheten kan jag ej uttala mig om då min tonårstid tillbringades i naturen/på biblioteket/ online, långt borta från andra tonåringar 🙂 mvh kufen
    Ps. Ifrågasätter ingen som berättar om andra upplevelser!

    Just hora har jag nog aldrig kallats, i så fall har jag nog förträngt det. Tror jag blivit kallad bitch. Vad jag kan komma ihåg var min högstadieskola (i ett litet samhälle) rätt förskonat från glåpord och på gymnasiet gick jag bara med pluggisar och där förekom det inte öht!

    jag vart kallad blond hora / svenne hora , slampa ,fitta. vart intryckt på toaletter för att en hora som jag skulle minsann bli knullad, lyckades sparka rakt mellan bena o komma mig därifrån. detta pågick i 2 år då jag var 12-13 år sedan orkade jag inte mer o bytte skola. det lärarna o rektorn gjorde var helt åt helvete, när jag försökte få hjälp o berätta fick jag bara som svar att de kunde bli så när det blir kulturkrock, dom var ju inte van att tjejer var blonda o såg ut som jag gjorde och sedan hände ingenting! det var ju deras jobb att tillrätta visa , lära att alla är lika värda! som tur var så kom jag till en skola som arbetade aktivt mot mobbning o liknade. men var så osäker på mig själv efter dom här 2 åren så jag fick ätstörning som jag fortfarande kämpar med. det är vi vuxna som måste lära våra barn rätt o fel, skolor måste va beredda på att tillrättavisa sådant beteende och visa att det absolut inte är okej!

      Liknande erfarenhet, blev kallad svennehora, fitta ,oren m.m under mina fyra år i en förort till Göteborg. Lärarna kallade det kulturkrock…. Fördjävligt om ni frågar mig!!

    Nej, aldrig.

    Nope, aldrig. Eller så har jag det men inte brytt mig. Känner inte att jag behöver ta åt mig saker som jag vet inte stämmer 🙂

      Fast det är ju inte problemet att man tar åt sej. Utan att visa män inte har några gränser mot kvinnor. Klart många blir upprörda. Och det är väll det männen vill. Hemskt.

        Vissa män nöjer sig inte med att man inte bryr sig, de vill att man ska ta åt sig och går längre och längre tills du inte kan låta bli att bry dig.

        Precis, jag tar inte heller åt mig (vilket himla högstadieuttryck förresten) när en gubbe skriker ’luder’ åt mig från sin bil.
        Tycker mest det är helt bisarrt att detta för honom verkar vara en normal reaktion för att visa sitt missnöje med mig, och skulle gärna komma åt strukturerna bakom sådant beteende.

      Aha, så problemen vi har med tex kvinnoförtryck och rasism består inte i föråldrade strukturer och i att privilegierade skitstövlar beter sig som svin utan konsekvenser utan i att vi bryr oss!
      Såååå bra att veta! Det var säkert så de fick slut på apartheiden i Sydafrika, de bara slutade ’bry sig’ så gick det över? Jag menar, de visste ju säkert också att anledningen till förtryck det inte stämde…

        +1. Typiskt sätt att skuldbelägga kvinnan. ”Sluta bry dig, ta inte åt dig. det är precis vad han vill!”. Var och en tar åt sig olika mycket, men lägg skulden på den som ska ha den!

        Lol vilken skev parallell. Hur kan du ens jämföra Apartheid med att kalla nån hora!?
        Vi kan aldrig kontrollera vad folk säger, då måste vi börja sy igen käften på dem. Det handlar inte om privilegier när vem som helst kan säga vad som helst.
        Men däremot kan man ändra ett lagstadgat system när man inser att det är väldigt fel (i.e. apartheid)
        Två helt skilda saker alltså.

      ååååh men NUTTIPUTTIGULLI VAD DUKTIG DU ÄÄÄÄÄÄR, du e så bra som inte tar åt dig och kvinnor är så svaga och kränkta och korkade som inte ens försöker stå emot att bry sig. En riktig förebild du är, kvinnor ska helt enkelt sluta bry sig av mäns sexuella kränkningar!

    Jag vart kallad hora av en kille. Hade haft lite ”kul” med en kompis till honom. Så han trodde det var fritt fram att jag skulle ligga med honom oxå. När jag sa nej blev jag då kallad hora. Kan ju säga att han gick därifrån med ett blåöga.

    Som statlig tjänsteman/kvinna blir jag hotad och kallad alla smädesord som finns i hela världen, flera gånger, varje dag. Och inte bara av män kan jag tillägga…
    Men det rinner av mig som vatten på en inoljad gås. Är jag skadad eller härdad? Jag vet inte. Men jag störs inte längre av det iallafall.

    Jodå svennehora, för att jag ville ha min cykel i fred, det verkar vara för mycket begärt ?

    Har blivit kallad det flera ggr, bla då jag bevittnade misshandel och skrek åt dem som gjorde det att sluta och när jag jobbade på studentnation och tyckte att en person får tillräckligt att dricka. Har dock upplevt väldigt bra stöd av manliga personer runt omkring vid båda dessa tillfällen.

    De gånger jag kommer ihåg:
    – blev omringad av skinheads och hotad, knuffad och kallad ’anarkisthora’
    – har som 40-årig flerbarnsmamma blivit kallad ’luder’ av bilist som tyckte att vi inte gick tillräckligt långt in på kanten av vägen (som fö är en ’motortrafik förbjuden’-vägstump).
    – har, också som snart medelålders, blivit ropad ’hora’ och ’fitta’ på från tonårskillar hängande ut genom bilfönster när jag gått hem på kvällen

    Nej, kan inte minnas att jag blivit kallad hora IRL eller på nätet, men kan ju ha hänt bakom min rygg såklart. Vi hade god stämning i skolan och på gymnasiet och har inte omgivit mig med män som slänger sig med ordet efter skoltiden heller.

    Aldrig i hela mitt liv, och jag är 54 år!

    Ber om ursäkt för ot men camcam kan inte du skriva om det Johanna toftbys vän har skrivit på hennes blogg, starta en insamling till henne & hennes familj . Detta är så fruktansvärt tragiskt. Finner inga ord ens 🙁

      Familjen har fått många bidrag av Johannas läsare, till både diverse räkningar, renovering av badrum och semester-resor.
      Om de vill ha fler insamlingar är jag säker på att Toftby fixar det.
      Vad hade du tänkt att de behövt pengar till nu?
      All respekt och kärlek till alla cancersjuka som inte har långt kvar ❤️

        Som sagt så ställde jag bara en fråga till camcam.. Jag tänket först och främst på barnen och att dom Kan göra saker ihop utan att tänka på att dom inte har råd.
        Dom har inte lång tid kvar ihop ?

    Inte vad jag kan minnas i min tonår men Otaliga gånger av mitt ex, som även är pappa till mitt barn.

    Sexarbetare. Snälla, säg sexarbetare.
    Prostitution och hora är stigmatiserande.
    Även för de som är ofrivilligt i businessen.

    Och ja. Jag VET vad jag pratar om.
    Och har tf också. Så knip.

      Om man ofrivilligt är i branschen är det varken sex eller arbete det handlar om

    Inte så otippat eftersom jag är man, men aldrig vad jag kan minnas. Däremot har jag blivit hotad med att jag ska bli knullad ”upp och ner”. Vet inte om han menade att vi i själva akten ska röra oss först upp och sedan ned i någon form av ritt eller om vi rent fysiskt ska stå på huvudet. Kanske borde ha frågat det…

    Blev kallad hora av en annan tjej blott 13 år gammal. Hon skrev att jag var det inne på en toalett minns jag. Jag visste inte ens vad det ordet betydde.

    F-ordet oftare. Speciellt av en kille som kastade ur sig det så fort han blev lite sur.

    Yes, blivit kallad hora ett flertal gånger av diverse män…

    Men cam cam, uppropet handlar om kvinnor i prostitution, har du missförstått eller väljer en helt annan vinkling?

    Blev kallad hora på högstadiet flera gånger om dagen.

    Tror dock inte insamlingen handlar om kvinnor som blivit kallad hora av outbildade snorpojkar, utan riktig prostitution. Med riktiga offer (kvinnorna/säljarna och barnen såklart). Kvinnor som tar till prostitution som den sista utvägen. Tips på instagramkonto att följa: prostituerad_less

    Satt på ett café och detta hände. En man vid ett bord gick förbi mej och sa han skulle gå och pissa och frågade om jag skulle följa med. Usch vad jag mådde dåligt av detta. Inte klokt. hur kan man säga så till en kvinna. Han ville väll bara förnedra mej men varför. Inte trevligt.

    Första gången blev jag kallad hora helt oprovocerat av en kille i klassen, jag gick i fyran i en liten ort på landsbygden, blev så himla ledsen en lång tid efter det. När jag var tonåring var det vardagsmat att bli kallad hora av killar som jag sa nej till i olika situationer. När jag flyttade till Sthlm hände det väldigt ofta när jag passerade förbi killar som visslade, eller annat, efter mig och när jag inte reagerade slängde de orden hora, fitta mm efter mig. Så less på ouppfostrade killars beteenden mot mig och andra kvinnor! Jag hoppas att min dotter aldrig behöver uppleva det jag upplevt.

    Blev kallad för hora då och då av min tre år yngre bror under tonåren när vi bråkade…. Men annars aldrig

    Jag blev kallad h0#a av en elev jag hade. Han hade inte lämnat in det han skulle i tid. Vi hamnade i tjafs för jag gav honom 24 ytterligare timmar, men det passade inte då han hade träning denna kväll. Jag sa att 24 timmar utöver ordinarie deadline var vad han fick, punkt slut. Han blev skitförbannad men gick iväg. Sen när jag fick arbetet var det tillsammans med en liten hälsning: ”här, din h0#a”. (Fast utskrivet i originalet)
    Jag visade det för min chef som tog med det till den aktuella killens rektor (han hörde till en annan rektor) men denne hörde aldrig av sig. Jag sökte då honom och bad om besked om vad jag skulle göra då jag inte ville ha nämnda elev mer. Han svarade då att det alltid ”finns två sidor av samma mynt”.
    Jag fick fortsätta att ha killen. En dag nån vecka senare gick en av mina kollegor förbi och överhörde killen säga något på det språk de har gemensamt. Då gick min kollega in, skällde ut honom efter noter (ej på svenska) och lämnade sedan klassrummet. Efter lektionen frågade jag vad det handlade om, och fick till svar att jag inte ska behöva höra sånt.
    Kort efter detta sa jag upp mig.

      Usch! Lärare är ett av det ädlaste yrkena, och självklart ska ni inte vika er för dessa puckade elever! All respekt till er!

    Jag har blivit kallad hora en gång av en kille jag legat med en gång när jag inte ville ligga vid ett senare tillfälle. Han höll på och snacka om vilken hora jag var i en halv fest tills jag gick. Etnisk svensk kille med vita kompisar som inte sa emot. Fick veta att han även kallade kvinnor för ”sliddjur”.

    Sedan du flyttade bloggen hit har det blivit väldigt mycket mer politik och feminism. Jag vet inte, känns som att du är tvungen att skriva om det om du ska jobba för Nyheter24. Jag saknar de gamla inläggen med mindre politik/feminism och mer… satirisk humor. Nu är de istället väldigt långa och mycket rantande fram och tillbaka och ofta med en feministisk klang. Så, måste du skriva om sådant bara för att du ligger på deras portal?

      Nej, de har ingenting att säga till om vad gäller innehållet på bloggen så länge jag inte bryter mot några lagar.

        Är det ditt eget val att göra bloggen mer politisk med mindre fokus på bloggarna och deras liv?

          Tack för svar. Hoppas du kan svara på Amandas fråga också. 🙂

          Ja, det måste det ju vara eftersom det bara är jag som bestämmer över innehållet, men det är ingenting jag funderat över eller gjort medvetet.

          Jag önskar mer fokus på bloggarna och mindre politik. Någon som håller med?

    Av främlingar som skriver meddelande på insta när jag inte svarar på hjärtan mm, har privat insta utan bilder.
    I verkliga livet, o ja! Alltid av främlingar, förutom ett ex.
    Senast förra veckan när en kille på stan bad om en cigg och jag sa tyvärr jag har inga. Vågade inte säga något då han sa mer grejer och skrek, kändes som han skulle hoppa på mig då, han var redan aggressiv. Svarar inte på sånt alls faktiskt, även om jag skulle vilja. Är väl lite för rädd om mitt liv och lite för normaliserat för mig.

      Just det. En gång på krogen när jag var yngre raggade en kille och vägrade ge upp trots att jag avvisade honom. Han väntade in mig utanför och kallade mig hora och släpade iväg mig på marken till en port men tur nog märkte väktarna och de samt polisen kom. Då kastade han mynt på mig och skrek att jag var en jävla (svenne)hora. Logik? Noll

    Har bara blivit kallad hora av män jag haft förhållande med.. Dom 3 senaste faktiskt. (jo jag verkar ha en dragning till stabila killar..)

    En kille i min dotters klass (9:an) sa till sin lärarinna: -Flytta på dig, jävla f***a! Inga konsekvenser. Helt otroligt.

    Har la säkert blivit kallad saker, aldrig hora, tror jag inte. Möjligen i någon in-game chatt, kanske, när pojkarna kommit fram till att mitt nick är feminint. I spelvärlden finns det 3 sorters manliga spelare, det är assholesen som tror att tjejer inte kan, det är fjäskisarna som försöker ragga och det är (och dessa är i STOR majoritet) killarna som inte bryr sig om vilket kön du har utan behandlar dig som vilken människa som helst. Precis som alla borde behandla varandra. Vi är alla människor, oavsett.

      Ps jag kanske är dum i huvudet, men jag tar inte åt mig av vad folk, oavsett vilket kön dom har, kallar mig. Vill någon kalla mig hora får dom la göra det, uppenbarligen känner dom inte mig tillräckligt bra för att veta vad jag jobbar med, så varför ska jag ta åt mig av deras skitsnack liksom? ?

        Fast eeeh, som några skrev högre upp i kommentarerna så handlar det inte om att ”kvinnor tar åt sig” utan att värdelösa, kränkande oc. äckliga män kallar oss horor för att förminska vårt värde som människor.

          Jag anser inte att mitt värde minskar med deras ord. Det är mest synd om dem som kallar andra för kränkande ord, eftersom deras okunskap är så uppenbar. Det finns ingen annan än jag som avgör mitt värde, sen kan folk säga vad dom vill för det ändrar inget. Synd om dom, som sagt.

          Det är inte synd om män som kallar kvinnor för horor.

          Jag anser inte heller att mitt värde minskar för att någon kallar mig hora men jag är inte dummare än att jag förstår att det är därför män kallar kvinnor horor. Skönt att du kan skaka av dig kränkningar men vi är många som inte alltid kan det. Hur ska man veta om killen på krogen som kallade en hora på krogen kommer följa efter en när man går hem? Eller sambon, kommer han säga det igen trots att han ”älskar” en? Förlöjliga inte sånt genom att kalla det skitsnack.

    Jag har aldrig blivit kallad för hora mig veterligen. Har däremot blivit tillfrågad om vilken sexuell läggning jag haft på grund av mitt utseende (klädde mig i baggybrallor & hoodie & då är man tydligen ”flata” samt att min bästa vän på den tiden är bisexuell & levde med kvinna.. för en sexuell läggning ”smittar” ju.. ?
    Men nej, jag har nog tack & lov kommit undan de flesta skällsord i mitt liv (face-to-face i alla fall)

    Hora har hänt främst när man avvisat inviter om att följa med hem. Blev kallad ”jävla svenska fitta” på jobbet av tre stycken 17åringa brudar för att dom var för unga att resa ensamma. Lite lustigt för dom va per definition mera svenska än vad jag är (dom hade svensk medborgarskap, det har inte jag)

    Jag och min syster blev kallade tjackhoror av en full, medelålders man på en 50-årsfest. Vi var där som servitriser/bartendrar och han valsade fram och sa ”nej men, här står ju två tjackhoror!”
    Kan tänka på det ibland och bli HELT JÄVLA VANSINNIG. Vilket ärkesvin. På en fest där hans egen familj var betedde han sig sådär efter en gt för mycket.

    Yes. Flera gånger. Blev ”klassens madrass” = klassens hora, på studentskivan. Fick dock reda på det innan och blev oerhört ledsen. Kan tillägga att jag inte ens blev bjuden på förfesten klassen hade innan studentskivan. Just för att jag var ”en hora” i deras ögon..

      Fyfan vilka jävla skitungar R, gud så jävla otrevliga ! Hoppas du inte tog allt för åt dig av det och att du mår bra ❤️❤️

    Jag har blivit kallad hora, för snart 5 år sedan av en kvinna. Jag var 19 ungefär, kvinnan som skrev det mig det var runt 25. Väldigt…. fina ordval.
    Ja, jag har hela texten utskriven kvar i en låda, jag minns att jag anmälde henne för det.

    Nästan varje gång jag är ute på krogen och säger till en kille som försökt ragga att jag är här med mina vänner och inte är intresserad får jag höra ”jävla hora”. Har länge funderat på om det är jag som hör något fel och har försökt vara ännu artigare och trevligare, vilket självklart inte hjälpt. Brukar sätta på mig en förlovningsring för att komma undan smidigare. Så trött på mansgrisar.

    Mitt ex kallade mig ofta för hora och fitta, även några gånger där hans föräldrar hörde. Tack gode Gud att jag dumpade hans arsle!

    Har aldrig blivit kallad det, inte något annat ”nedvärderande” ord heller, jag har väl haft tur!

    Appropå Linnéa Claeson; Jag bor inte i Sverige och har bara hängt med lite med vad hon gör, t.ex sett någon artikel, lite här inne, nån kolumn då och då, men jag har aldrig sett henne på TV eller liknande, så min fundering är genuin (inte för att provocera).

    Jag undrar om det inte är så att vissa män/killar skriver såna meddelanden (som exemplet ovan) till henne numera med en förhoppning att komma med på hennes Instagram/artikel/kolumn eller vad det nu kan vara? Jag tvivlar självklart inte på att hon får sådana meddelanden eller ”dickpics” efter varje match m.m. Men det känns ibland som att hon får EXTREMT mycket, eller? Och då undrar jag ibland om det inte vissa är hoppfulla män som vill ha sina ”5 seconds of fame” och kunna skryta inför deras kompisar…
    Inte för att det skulle vara så mycket bättre iofs.

    Euklides:

    Det här med olika lön för män/kvinnor. I vilka jobb är det så? Säger ej att du har fel MEN jag har jobbat på mestadels mansdominerade arbetsplatser (gjort karriär inom Försvarsmakten tex numera civil) och jag har ALLTID tjänat mer än mina manliga kollegor (obs på samma nivå, jag tjänade ju inte som soldat längst ner i hierarkin mer än en kapten men det fattar väl alla). Oftast flera tusen mer, och då har jag aldrig löneförhandlat utan mina chefer har sagt ”här får du xx mer i lön” tack tack sa jag. Och jag vet att jag tjänade mer än grabbarna för jag hade tillgång till alla program däribland lönerna.

      Krigarn: jag generaliserade, du har helt rätt i att det varierar. Tänker när det gäller din högre lön att det finns ett incitament för försvaret att försöka behålla de kvinnor de har. Politiskt har iaf flera partier understrukit att könsbalans i försvaret är önskvärd. Nedan länk till den lönestatistik som finns re den här frågan.
      http://www.scb.se/hitta-statistik/statistiknyheter/?Amne=LE&Year=9999&productCode=LE0201
      Kul och smart yrkesval i början av din karriär, stå på! Och trevlig kväll

    Japp, har blivit kallad ”vänsterhora” för att jag ej sympatiserade med Moderaterna.

    Har även blivit kallad fitta, slampa, feministäckel och så vidare. Bara av män, mestadels på krogen. Men även mitt på blanka dagen ansikte mot ansikte. Gemensam nämnare i alla fall är att jag ifrågasatt eller diskuterar patriaraktet. Härlig värld vi lever i 🙂

    Jag blev kallad hora av min dåvarande pojkvän för han fick reda på att – när jag var 15 år – så hade jag sex med min langare istället för att betala drogen i pengar 1 gång.
    Han kallar mig fortfarande för hora idag och refererar till den händelsen.

    Har läst igenom kommentarerna här och tänkt över vad jag har fått höra och kom fram till att samtliga gånger jag kallats hora var på mellanstadiet och uteslutande från tjejerna i mitt eget gäng jag umgicks med. Har aldrig såvitt jag kan minnas (eller vet) kallats hora av en man.

    Jag har blivit kallad för hora en gång, av en vit,väldigt full tjej en helt vanlig dag medans jag och syrran valde vilken film vi skulle hyra.

    En gång har jag hört killar kalla 2 tjejer för horor, de var också vita.

    Om nu hudfärgen spelar roll?

    Det är ju ordet HORA vi ska fästa kraften vid och reagera på.

    Jag sa till killarna om deras beteende.

    Jag blev kallad jävla hora när jag var 9-10 av en tre år yngre kille… Tror det var första gången, det är iallafall den gången jag minns bäst. Har hänt massor av gånger på nätet också.

    @viskansviol

    Jag gillade att supa och knarka lite för några år sedan (ren nu) så ja jag har kallats hora, fitta osv fler gånger än jag kan räkna, krogvärlden är vidrig. På senaste åren har det hänt 3 gr, jag har inte bjudit på cigg och blev kallad hora, jag har bett smågrabbar flytta på sig då dom blockerade en trappa och blev kallad hora, och hamnat i bråk med ett gäng där en kille som sitter nu (yeeey) kallade mig hora och sa att han skulle våldta mig om han inte fick 10000.

    ”Sexarbetare”? Det är inget arbete, det är kvinnor som blir utsatta för övergrepp mot betalning.

    Minns inte när det var första gången någon kallade mig detta men jag var nog 12år då jag kom till Sverige och kunde inte svenska och kom hem, frågade min styvpappa vad ”gul f***a” betydde när en killkompis i klassen ropade och kastade kastanjer på mig.

    Men nu det är annat istället efter att jag började blogga för 5 år sedan.
    Jag får ofta mail eller på messenger (senast ikväll) där män frågar vad jag tar för en thaimassage med happy endings plus avsugning trots att jag bloggar om familjeliv och mat, aldrig jobbat med thaimassage. P4 hittade till mig förra veckan om detta. Men alla har väl sina nättroll. Har man valt att finnas på webben så får man stå ut med det kanske. Gäller att borsta av sånt skit fort.

    https://thaimorsan.se/thaimorsan-i-p4-blekinge-lyssna/

    Det som jag tycker är det sjukaste är att ordet hora är så bagatelliserat att det idag bara är en vanlig svordom för vissa.
    Var på Sats och tränade här om veckan, bredvid mig tränade en PT privat och när man misslyckades med en övning så skrek han rakt ut ”JÄVLA FITT-HORA”.
    Jag är väldigt förskonad från att ha blivit kallad hora, och jag kan med säkerhet påstå att männen i min familj aldrig har sagt det, varken som skällsord eller svordom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.