Öppet spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

427 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    tips camcam!
    LCC söker en ny ”social media creater” enligt bellas instastory ?

    Min älskade valp skakar så sjukt mycket… det verkar inte vara kopplat till något speciellt. Någon annan som känner igen det och vet när det gick över? 🙂

      Vår vovve skakar i perioder helt utan (vad vi kan se&gissa) orsak.

      Vad är det för ras? Tycker ofta små hundar verkar skaka av ingen anledning alls, alltså även när dom inte är valpar längre. Min bror hade en chihuahua och hon kunde sitta och skaka typ som att hon frös.

        Stämmer in i Isas kommentar delvis.. svårt att säga när många olika orsaker kan spela in.
        Hoppas det blir bra för er och lilla valpen?

      Vissa raser/hundar kan skaka lite random ibland. Jag har själv tax och han har alltid skakat lite då och då, när han har tråkigt, när han sover, när han väntar på något. Min sambo har växt upp med taxar och alla de har haft dessa ”taxdarrningar”. Så det kanske inte kommer gå över men det är ingen fara om den är frisk i övrigt. ?

      Jag har en schäfer/amstaff och hon skakade när hon var liten. Vi var hos veterinär och de sa då att valpar kan skaka utan någon speciell anledning. Reflexer liksom ? Om det gäller er valp vetifan ?

      //Full men glad

      Vad är det för ras?

      Jag vet inte hur du menar men vår katt fick epileptiska anfall som vi fick behandla med medicin och sen tyvärr avliva honom (då en frisk medicinerad katt har max två anfall om året och han trots två tabletter om dagen hade minst två i veckan)

        Hon menar lite små vibrationer antagligen, således inte som
        Epilepsianfall. Min hund skakar nån gång / dag och hon är 7 år gammal och frisk.

      Jag har en samojed som darrar utan anledning och alltid har. Vi har varit hos många olika veterinärer och specialister som alla säger han varken har ont eller lider på något sätt. Tror det kallas något i stil med white dog Shake syndrome, kanske kan vara något sånt?

    Det är när fredagens Öppet spår-inlägg kommer upp som man verkligen inser hur fort veckorna går. Hoppas att alla får en fin helg!

      Detsamma!

    Jag skulle behöva er hjälp!!

    Det är så att mitt språk har försämrats markant. Hade en svår depression för exakt 5 år sen som höll sig i flera månader, där jag isolera mig helt och hållet och endast hade kontakt med vänner via sms/telefon. De enda jag såg var min familj, släkt och mer än sällan någon vän.

    Jag kunde prata väldigt tydligt innan detta, valde rätt ord, bra grammatik, inget mummel, bra artikulation. Stort ordförråd helt enkelt, både på svenska och engelska.

    Nu är det nästan helt borta. Dålig artikulation, jag stammar, sluddrar på orden, använder inte korrekt grammatik ibland, glömmer många ord att jag ibland fastnar i en konversation och kan ibland avsluta ett samtal mitt pga att jag inte kommer på det orden/orden jag vill säga.

    Jag kunde som sagt detta innan men nu vet jag inte….. förstår ju på ett sätt att detta är pga min depression jag hade samt den osäkerheten jag fick under den perioden. Osäkerheten som än idag sitter kvar, pga språket.

    Har någon av er erfarenhet av detta? Några tips och råd? Jag är jätteledsen pga detta.

      Det låter väldigt jobbigt så jag förstår att du är frustrerad. Jag skickar många virtuella kramar till dig! Är svenska ditt första språk?

        Tack! Ja, ett av mina förstaspråk. Har 2 men jag är född och uppvuxen här.

          Av det du skriver låter det som att du har haft väldigt få kontakter med människor under din depression, vet inte om det är så nu. Jag har lite liknande erfarenhet av problem med språket, men jag har en annorlunda bakgrund – jag föddes utomlands, har bott i Sverige under många år och sen flyttade utomlands igen. Jag har fått liknande problem som du beskriver – jag blev sämre på grammatiken, ord försvan osv. på grund av att jag hade (och fortfarande har) väldigt få tillfällen att använda svenska.
          Jag tror att om du pratar tillräckligt med andra personer kommer det som du beskriver försvinna. Och om du är osäker kanske kan du prata mycket med någon som vet om dina problem.
          Sen är jag ingen expert och det kan kanske också vara bra att gå till någon neurolog så att någon kompetent utreder dig.

          Tack för ditt svar 🙂 det stämmer att jag hade kontakt med få under min depression.

      Jag är ingen expert på området, men tänker att du kanske kan öva upp det själv hemma genom att läsa högt för dig själv och prata för dig själv. Du kanske bara behöver träna upp talminnet genom praktisk träning tänker jag, så det blir bättre, elelr har du redan testat det? Patienter som drabbats av afasi efter en stroke blir ofta bättre med talträning och det finns även speciella dataspel med syfte att öva upp minnet och talförmågan.

      Du kanske också kan berätta när det händer att du tappar orden, så den du pratar med förstår vad som pågår. Att berätta underlättar kommunikatonen tänker jag, att ex säga när det händer ”Oj nu kommer jag inte på ordet, jag har haft svårt med minnet sista tiden efter min sjukdom” eller liknande.Håller tummarna för att det blir bättre för dig snart!

        Läser högt samt pratar för mig själv gör jag, men med samma resultat. Ibland lite bättre, men inte såpass att det är värt att påtala.

        Har dock inte provat träna talminnet så ska absolut testa det! Har du några övningar/sidor/appar att rekommendera?

        Tack Ellen 🙂

      Hej R!
      Vill bara ge dig en stor kram! har varit där du beskriver. Jag var också deprimerad och tappade ord och mycket minne. Känner precis igen det du skriver, att ordförrådet krympte och att ord liksom bara försvinner ur minnet.
      I min erfarenhet kommer det tillbaka, men långsamt som tusan när man mår bättre, men som sagt, det gick väldigt långsamt för mig. Jag har försökt att snabba på processen genom att läsa mycket och skriva ( gärna på datorn så att autokorrekt kan hjälpa en och även bara googla på synonymer). Har ingen aning om det hjälpte men tänker att man måste bli en aning bättre på det man övar på åtminstone.

      Har även förklarat för lärare klasskamrater på programmet jag läser att jag ibland knappt kan få fram en begriplig mening (gjorde bort mig totalt inför en handledare som frågade mig hur arbetet gick och jag kunde inte få fram ett enda ord utan bara stammade).
      Det kommer att bli bättre med tiden, kom ihåg det!

        Det här liksom gått 5 år, hur långsammare kan det bli haha?

        En annan sak är också att det bildas mycket saliv i munnen när jag pratar, som jag inte hinner svälja ordentligt när jag pratar. Så det blir liksom vääääldigt tydliga sväljpauser. Sorry för den informationen haha. Tack!

          Hm, jag ”blev bra” helt på fyra år första gången. Nu är det fyra år sedan senaste ”dippen” och jag kan se att det blivit bättre rent objektivt även om det fortfarande känns trögt ofta. Fem år låter sjukt jobbigt!

          Salivproduktionen tänker jag spontant på minskar med de flesta antidepressiva, har du slutat med något nyligen? Alltså, inget du behöver svara på här, men bara en tanke:)

          Jag har aldrig ens ätit antidepressiva faktiskt haha. Jag ”härdade” ut min depression med återkommande panikattacker, utan någon hjälp av varken vård eller medicin. Väldigt dumt, med tanke på hur lång tid det pågick men jag skämdes.

          Så nej, har aldrig börjat med det för att sluta det sen. 🙂

          Hej!
          Jag vet att synapserna i hjärnan typ ”brinner upp” när man går igenom en chock, antagligen blir dessa påverkade av och kan också vara orsaken till depression. Språket kan då självklart påverkas men det går absolut att få tillbaka men det är öva och använda dessa delar av hjärnan, att lära sig ett nytt språk kan också hjälpa till. Förstår att det är otroligt påfrestande och ledsamt att tappa språket men det går som sagt att jobba upp och du är inte ensam!

      Känner igen mig! Jag har också alltid haft lätt för svenska och engelska, både i tal och skrift. Läste väldigt mycket, gärna tunga och torftiga fackböcker. Efter depressionen är hjärnan fortfarande inte helt återställd. Känns som att jag tappat en del av mig själv. Från att alltid ha varit ”språkbegåvad” så har jag tappat en del av mig själv. Jag brukar titta på högen med olästa böcker som väntat på mig i flera år, men jag orkar inte ta itu med läsandet.

      Har inga tips och råd att ge dig, tyvärr.

        Hur går det för dig nu?

          Jag hade en svår depression i ca 3-4 år. Mått ganska okej senaste året, inte helt bra än men inte nattsvart med dödsönskan i alla fall. Visst har det blivit lite bättre med språket men det är fortfarande kämpigt.

      Hej! Det låter jobbigt, särskilt när det gått så lång tid. Eftersom det verkar vara ett hinder för dig, att språket gör dig osäker, så skulle jag söka hjälp om jag var du. En logoped kanske hade kunnat hjälpa dig att hitta tillbaka?
      Jag läste nån artikel nån gång om hur kognitiva problem hos personer som haft utmattningssyndrom, kunde finnas kvar långt efter att själva depressionen lättat.

        Vet du, jag har faktiskt tänkt på att söka hjälp hos en logoped. Det enda som hindrar mig dock är att jag tycker att det är pinsamt..

        Tack för hjälpen!!

      Skev nyss en kommentar som försvann??
      Jag försöker en gång till

      Hej R!
      Vill bara ge dig en stor kram, vet hur jobbigt det är!
      Jag hade precis samma problem förut, depression/utmattning som ganska brutalt satte avtryck på minnet. Jag tappade ord och som du beskriver, fick ett jättelitet ordförråd.

      Men det blev bättre, visserligen långsamt men ändå. Jag försökte att läsa mycket och sedan skriva själv och faktiskt utmana minnet. I början skrev jag på ungefär samma nivå som mig själv som typ 10-12 åring men det blev bättre. Skriver man på dator så får man ju också hjälp av autocorrect att minnas hur ord stavas.
      Jag valde också att berätta för mina vänner, lärare och de i klassen (läser på universitet och har mkt grupparbeten) så att de visste vad som hände (tror dock att de märkte det mindre än jag).

      Men viktigast, det kommer att gå över med tiden så håll ut så länge och försök att se förbi det!

        Haha såg nu att den dök upp ändå. Ursäkta spammandet!

          Jag uppskattar att du tar dig tiden att svara mig, Se mina. Tack!!

          *Selina

      Åh vad jag känner igen mig. Jag fick förlossningsdepression efter mitt första barn som höll i sig i 1,5 år innan vi började bearbeta depressionen. Jag var väldigt isolerad och har idag fortfarande problem att artikulera ordentligt, formulera meningar korrekt och hitta rätt ord. I skrift går det lättare när jag kan fundera, korrigera och läsa igenom texten flera gånger. Innan depressionen var jag väldigt vältalig och snabbtänkt. Läskigt när man inte känner igen sig själv.

        Hur är det med dig nu Då? Känner också att jag är bättre på skriftspråk!

      Det enda som hjälper är att öva, öva, öva! Har samma erfarenhet som du, men nu är det mycket bättre igen. Lycka till!

        Tack! Men öva då att prata högt för mig själv? Är det det du menar? 🙂

      Jag upplever samma efter att ha blivit utmattad i samband med depression. För mig hjälper det att läsa böcker, det hjälper både grammatik och ordförråd.

      Vid depression kan faktiskt en del av hjärnan (hippocampus) som framför allt hanterar minnesfunktioner krympa. Men oroa dig inte! Hjärnan är plastisk, typ som en geleklump som både kan klämmas ihop och sedan fyllas ut igen. Du kan utan tvekan träna upp minnet och hippocampus igen! För övrigt har jag inte samma historia eller problematik men fick googla hur tusan gelé stavas. Jag fick verkligen inte fram det ur minnet! Men jag rekommenderar att du tar professionell hjälp så du får tips och stöd med övningar och annat 🙂 Du kanske kan börja med att ringa 1177 för att få hjälp? Stort lycka till!

        Eller skriva! Om det känns lättare. Man brukar kunna skicka meddelande till sin vårdcentral genom 1177!

      Efter en utmattningsdepression så är detta vanligt, hjärnan har tagit skada av långt gpnget stresspåslag. Att avsaknad av samtal skulle vara orsaken tvivlar jag på. Däremot förändras man som person efter n depression, man behöver ofta hitta ”sig själv” och sitt sociala samspel. Ge det tid, läs mycket, prata mycket i sociala situationer. Hoppas det lättar.

        Precis så. Utmattningssyndrom här! Trots att jag pratar mycket blir jag nästan stum med någon annan utanför min familj.

      Det kan ta tid för hjärnan att läka och återhämta sig efter en allvarlig depression, men den är verkligen fantastisk och väldigt plastisk så försök ha tillit till att det kommer bli bra. Jag tappade delar av min språkliga förmåga under och efter en depression som jag hade för cirka 10 år sedan, men allt kom tillbaka så småningom.

      Känner igen mig otroligt mycket, har haft många och långa depressiva perioder och efter den näst senaste var det som att jag förlorade förmågan att föra ett samtal. Jag måste hela tiden pausa och det känns som jag pratar i halva meningar eftersom formuleringarna försvinner mitt i. Undviker sociala sammanhang ännu mer nu på grund av detta, för varje gång känner jag mig helt bränd i skallen. Har inte kunnat koncentrera mig nog att läsa en bok på 3 år fastän jag älskar det heller 🙁 hoppas verkligen som många skrivit att man kan träna upp sig igen. God bättring till alla där ute ?

        Känner igen mig i mycket. En mening som är färdig i huvudet blir konstig att få ur sig verbalt. Samt allt man får ”döpa om”.
        ”Du vet liksom öh, där man öh ställer in bilen, öh som ett hus” – ”Menar du garage?” – ”Ja!” ?

      Skulle kunna vara jag som skrev det där. Precis samma för mig. Minnet är åt helvete också. Hur hittar man till ana? Hur får man tillbaka motivationen för att plugga tex? Träna? Känner mig värdelös utan mina studier så det är aå viktigt för mig. Älskade att träna också. Eller gå ut med vänner! Känner mig fången i min egen kropp. Fyfan.

      Jag har ingen egen erfarenhet av detta. För min del var det minnet som blev sämre efter en utmattningsdepression. Men att gå till en logoped, hur skulle det kännas? Eller ta tallektioner? Vet att det senaste finns i Stoclholm, där man kan öva på tal, andning och kommunikation. Förstår om det kan kännas jobbigt men tänker att det kan vara ett bra sätt att få coachning.

    Det har varit lite negativa vibbar i kommentarsfältet denna vecka men jag har sett fram emot att se kärleken flöda i Öppet spår.

    Happy Friday babes! ??

      Håller verkligen med ??

    Hej alla!
    Behöver tips på en bra gynekolog i Stockholm. Med bra menar jag nån som faktiskt utreder ens problem ordentligt, kunnig, ”mjuk” (inte så jävla okänslig och kall) och såklart inte hårdhänt. Spelar ingen roll var i Stockholm egentligen men måste vara en kvinna. Hoppas på det bästa, orkar inte testa mig fram mer… Tack på förhand! ❤️

      Jag tycker att Kerstin som jobbar på Gyndoktorerna är bra. Empatisk och tar sig tid. Gått till henne de senaste två åren. Mottagningen är rätt liten, men det brukar gå att få tid relativt snabbt ändå. Ligger högt upp på Drottninggatan nära Odenplan.

        Tack!

      Rekommenderar också Gyndoktorerna!

        ??

      Jag hade tid för kontroll i förrgår, usch!! Värsta känslan att klä av sig ”Kalle Anka” framför någon och sedan lägga sig direkt på stolen. Känner mig obekväm flera dagar efteråt ?

        Hua! Jag kör allitd ett långt linne eller lång tröja/topp så jag slipper gå där och visa allt mellan skynket man klär av sig bakom och stol. Känner sig lite mer klädd ?

      En kompis går på Sophiahemmet och är jätte nöjd med specialisterna där. Har dock inget namn :/

        Dit har jag gått.. till en idiot. ? Men kan ju finnas andra, icke-idioter där såklart. Synd att du inye hade några namn…

      Jens Gudmundsson på Mama Mia Karlavägen. Honom gillade jag. 🙂 Äldre, mjuk och snäll farbror.

      Finns en kvinna i Nacka Forum som är bra!

      Margareta Nordenvall på Skeppsbron. Superbra!

    Om ens barn började kräkas för 24 timmar sen och man själv mår fortfarande bra, är man safe? Eller finns det fortfarande risk för att jag ska vara smittad?

      Ja det finns det väl, smittan kan väl bryta ut 12-48h efter har jag för mig? Men du kan ju ha tur!! Kör med lite huskurer, kanske inte alls hjälper men det skadar väl inte att prova! Vitpepparkorn, whiskey, handsprit i mängder…
      Hoppas du håller dig frisk!

        Handsprit eller alkoholbaserad ytsprit/desinficering dödar inte viruset som orsakar vinterkräksjukan! NOGGRANN handtvätt med tvål och vatten (tvätta länge under rinnande vatten och gnugga ordentligt) och klorin är det enda som biter på detta.

          Ja klorin och noggrann handtvätt är mina två livbojar just nu.

          Jo jag vet men jag brukar ösa på med allt om jag misstänker att någon smittar så det var lite min tanke med mina tips, ös på med allt bara. Är man smittad så kommer det väl bryta ut oavsett men det kan kännas lite bättre om man ändå försöker med allt – så tänker jag men så är jag extremrädd för magsjuka också så då går jag all in även om jag vet att allt inte funkar.

          Hur använder ni klorin? På sjukhus säger de att man ska tvätta händerna noga med tvål och vatten och avsluta med handsprit.

          Majs kork: Du torkar av alla ytor framförallt på toaletten men även handtag mm.

          Klorin använder du på ytor. Ska oftast spädas ut (står på flaskan hur det doseras). Späd ut i en hink/bunke och torka med exempelvis torra papperstvättlappar. Precis som att du skulle dammtorka men du använder klorin istället. Du kan även desinficera i toaletten. Häll i klorin och svabba runt med borsten som vanligt.
          Klorin är inte alls speciellt miljövänligt, tyvärr. Men personligen brukar jag tänka på att jag städar miljövänligt i övrigt, äter nästan enbart lokalt/svenskt och ekologiskt, kör sällan bil, konsumerar inte hiskeliga mängder kläder eller prylar, undviker kosmetika och hudvårdsprodukter med tvivelaktiga ingredienser osv. Så klorinrace vid magsjuketider är helt berättigat då enligt mitt eget tänk.. ?

      Jaaaa 🙁

      48 timmar efter sista symptomet är man inte smittförande längre. Så än finns det risk att även du blir sjuk eller sprider det vidare.

      Min dotter dotter började kräkas på fredagskvällen och jag natten till onsdagen så du är nog tyvärr inte safe än. ??

      Tyvärr ja. Sist min unge hade åkte jag på det efter 3 dygn! Fick lära mig att virus kan överleva på ytor i hemmet i upp till två veckor ? Så inte ens efter 48 h är en safe ?

        Ja, jag drog med klorin i hela hemmet idag men det är omöjligt att få med allt tror jag.

          Ja det är ju det tyvärr. And it’s not from lack of trying!!

      Nej ?? tänkte att 24 timmar var gränsen. Jag är sjukt noggrann med hygien men det är svårt med en 2 åring som vill ha tröst efter att ha kräkts. Tack och lov har han varit stationär idag så jag hoppas verkligen att jag slipper. (Hade ju vart perfekt lagom tills han blir frisk.)

      Sist mitt barn hade magsjuka kräktes han en enda gång, på en söndag. På onsdagen blev jag dålig, i fyra jäkla dagar! Har inte haft magsjuka i vuxen ålder och hade glömt hur förjävligt det var.

        Ja fruktansvärt! Hade kräksjukan i höstas och jag var dålig i 2 veckor, kräktes bara i 3 men kroppen var helt slut efter det. Laktosintolerant blev jag på köpet också ?

          På grund av kräksjuka?! 😮

          Ja, det höll i sig i någon månad bara och gick över sen, tack och lov!

          Svar till Bonnie: man kan bli tillfälligt laktosintolerant efter en magsjuka på grund av att slemhinnan i tarmen tagit stryk och därmed även de laktasproducerande cellerna. Därför är det bra att undvika laktosprodukter tills magen återhämtat sig!

      Om ditt barn kräktes för SISTA GÅNGEN för 24 timmar sedan är det minst 24 timmar kvar innan du kan tänka att du är safe. När barnet har haft sina sista symptom (kräkningar, diarré, väldigt trött och hängig) i 48 timmar – det är först då man räknar med att det inte smittar längre. Sen är det bra att tvätta kläder, sängkläder, filtar och även leksaker som används senaste dygnet. Om man vill vara noggrann och på den säkra sidan. Håller alla tummar för dig!!

        Kläder och sängkläder av jag tvättat redan men får nog ta en runda till sen. Han har bara legat i soffan hela dagen och inte lekt med något så det är skönt. Jag får hålla tummar och tår för att jag slipper!
        Jag hatar magsjuka ??

      Jag blev sjuk fem dagar efter att ha tagit hand om mitt magsjuka barn. Trodde verkligen det var safe då men nej…

        Fy fan… när man väl börjat slappna av ?

      Risken är inte över… andas ut efter 4 dagar kanske..? På jobbet nu har det gått 1 vecka mellan nya fall och även syskon emellan.. jädra magsjuka och ?? till er föräldrar som inte fattar att ni ska va hemma tillräckligt länge efter en magsjuka!

      Upp till 7 dagars inkubationstid tyvärr?

    Temptation

    Vad tror ni om Catrin Hedlunds adhd-diagnos son hon fick för någon dag sedan – är den sann eller är det bs? Är det vanligt att man får en adhd-diagnos utan att medicinering behövs?

      Är ingen expert men psykiatriska diagnoser ställs av legitimerade psykologer efter en ordentlig utredning, så jag skulle tro att den är ”sann”. Som jag förstår det är medicinering frivilligt.

      Ingen aning när det gäller henne men det skulle inte förvåna mig … man behöver väl inte äta medicin om man inte vill vad jag vet ?! LD gör inte det och inte Cissi Wallin heller !

      Medicinering är frivilligt. Många får hjälp med olika strategier hur de ska hantera vardagen på bästa sätt. Sedan är det ju individuellt hur mycket adhd:n påverkar en.

      En vuxen människa bestämmer ju själv om den vill/behöver ta medicin. Man får först diagnosen och därefter diskuteras eventuell medicinering. I skolan är det ju vanligt att barn har adhd, men medicinerar inte.

        Medicinering ska inte vara ett förstahandsalternativ men kan såklart hjälpa många! I första hand ska man testa andra insatser. Mkt som behöver funka för att det ska funka med medicin. Sedan ska man veta att inte alla är hjälpta av medicin heller.

    Är gravid i v 31 och tycker så synd om mig för har så ont överallt! Sen får jag ångest att jag tycker synd om mig själv då alla inte kan få barn.

      Jag känner verkligen med folk som inte kan få barn, men det är inte heller lätt att vara gravid ska gudarna veta!

      Ta hand om dig & bebis! ?

        Tack!

      Jag tror inte de ofrivilligt barnlösa missunnar dig känslor som är vanliga att ha under en graviditet ❤

      Du får tycka synd om dig själv om du har ont! Det är ibland jobbigt att vara gravid och det är en del av det. Och det är okej att klaga på de bitar som inte är nån magisk dans på rosor. Det är självklart tragiskt att inte alla kan få barn, men du borde inte känna ångest för att du berättar hur du känner.

      Jag tycker det verkar skitjobbigt att vara gravid och det tycker jag trots att jag är barnlös. Så ha inte dåligt samvete, är det jobbigt så är det!!

        Tack, ni har nog helt rätt!

      Jag förstår precis vad du menar …. men ha ingen ångest njut av de du kan njuta av ex sparkar osv snart är det bara ett minne .. har du foglossning eller vad är det för smärtor ??❤️?

        Tack!
        Jag har foglossning, och nerver i kläm så jag kan knappt gå. Sen smärtan mellan benen är nog värst. Jag önskar att jag kunde njuta men gnäller bara och vill att det ska vara över.

          Ähh du gnäller inte och ja förstår verkligen att du vill att det ska vara över! Den smärtan som är innan förlossningen är fan värre än förlossningen … och gnäll gråt och tyck synd om dig själv det är asjobbigt att vara gravid ibland ( oftast ?) kram ❤️

          NJ, man måste inte älska att vara gravid. Min graviditet var okomplicerad men jag vantrivdes inte heller. Jag tyckte bara inte att det var särskilt nice. I sanningens namn tyckte jag inte att bebistiden var särskilt WOHO heller. Och jag hatade verkligen att amma. Tror inte jag kommer amma om jag får fler barn. Men några månader in när jag och bebisen inte längre ”satt ihop” (vilket inte är en känsla för alla föräldrar, eller ett behov som alla bebisar har!) så började jag digga alltihop. Att du tycker det är jobbigt att vara gravid men att få ångest över att andra inte ens blir gravida är som att en cancerpatient med positiva framtidssikter inte skulle få dåligt över sin cancer pga av att det finns dem som inte får en framtid. Bra att vara medveten om andras olycka – men ändå okej att klaga över sin egen situation. Hoppas du blir bättre snart!!

          (Förlorat flera mycket närstående i cancer, så menar givetvis ingenting illa med min jämförelse)

          Du gnäller inte? vet hur det är?? det gör ont! Var rädd om dig och all lycka till!?? kram

      Jag är i vecka 25 och har så ont i bäckenet!

        Så jobbigt 🙁

      Jag är i v. 13 och mår fortf illa ? I feel ya!

        Tack ni! Nä usch va jobbigt 🙁 Hoppas att det går över snart!

          Ja, vad fasen!! Mådde inte illa alls med första ungen men nu jädrar har jag mått som en gammal räv ända sen jag plussade. Ej ok.

      Gravid i v 36 och jag är också less! Haft besvär med illamående sedan dag ett (jag var illamående hela graviditeten med första barnet också), ont i bäcken och höfter sedan ca v 25, utöver detta är min tarmsjukdom sämre än någonsin pga kan ej ta alla mediciner som jag kunnat ta som icke-gravid.

      Jag har haft en krokig resa till en lyckad graviditet. Haft lätt att bli gravid men drabbats av upprepade missfall vilket inneburit hormonbehandlingar, utredningar och massor av oro.

      Det är klart att man får känna sig less trots att många kämpar åratal med att få det första plusset.

      Kämpa på! Inte många veckor kvar nu!

        Oj stackars dig! Men nu är det inte långt kvar för dig 🙂 Lycka till!!

          Tack! Ja, jag räknar dagarna! ?

      Jag är gravid i bara vecka 8 och tycker hur synd om mig själv som helst för att det är som en magsjuka, dygnet runt, som bara pågår och pågår, inte kommer gå över på massor av veckor,. Dvs det ÄR hemskt (fast nu har jag fått tabletter annars skulle jag ju inte kunna sitta här ). Tänker fortsätta tycka synd om mig själv! Drabbar ingen barnlös…. Har för övrigt fått vänta relativt länge själv på att bli gravid men det är inte som att man uppskattar att spy dygnet runt för det. Får folk ovan klaga på magsjuka får vi väl klaga på graviditetssymptom.

      Kan erbjuda mig att kompensera barnlösa genom att låta bli att gå runt och fråga folk när de tänker skaffa barn osv.

        Vad fick du för tabletter? Jag fick Lergigan comp, tycker de hjälper sådär alltså.

          Jag äter bara Prostafen (receptfritt) men för mig var det som dag och natt. Vill forfarande inte äta mat osv ,men kan kolla på teve osv och det är jätteskönt 🙂 Tyvärr blir jag yr, men det är ju mycket bättre än att behöva ta med sig en hink varje gång man byter rum i lägenheten.

          Hoppas det går över snart för dig!

      Kram till dig. Jag är också gravid i v 31 och jag vet på riktigt inte hur jag ska överleva helgen känns det som. Är sjukt trött och blir andfådd av att svänga på mig i soffan allt pga lågt hb, får antagligen något läkarbesked nästa vecka då jag var och tog blodprov idag.

        Oj det lät inte kul. Kommer du få medicin pga hb?

        Fy! Mitt Hb (plus alla järnvärden) har också varit i botten. Fick två infusioner (dropp) med järn och mår lite bättre nu. Fick gå till VC med en veckas mellanrum för att få droppet (jag fick Ferinject). Järntabletter har inte fungerat för mig, min tarm är så skadad/sjuk sedan innan och har dåligt upptag pga det.

      Jag kan inte få barn och jag tycker ändå synd om dig som har ont! ❤

      Eller tänk på de som har ont utan att få en fin gåva i form av ett barn? Skämtåsido. Lycka till med graviditeten ❤️

    Temptation island oliver och Denise som träffades i programmet har gått ut med att de ska ha barn, aj aj aj följer bebistrenden dom med

      Herregud.

    Jag läser alltid ”Öppet sår”. Tyvärr logiskt för mig.

      Vad är logiskt?

        Fel-läsningen beror på att mitt liv är väldigt svårt just nu pga sorg. Sorg är som ett sår i själen, minst sagt.

          Vad har hänt?

    Kan vi prata om Twistshake! Varför får var och varannnan småbarnsmorsa med 200 följare bli deras samarbetspartner? Vem tjänar på det? De får reklam så klart men vad får morsan?

      En gratis flarra?

        Pinsamt om det är så

      Har också reflekterat över detta! Och jag kan lova att de inte förmånsbeskattar… Sen märker de aldrig ut inläggen på varken blogg eller insta som samarbeten heller?? Stör mig enormt på detta.

      Det är så de marknadsför sig och jag vet inte vad klienterna får i utbyte. Antagligen inte mycket mer än just flaskorna. Vet att de som jobbar där får provision (utöver fast lön) på hur mycket rabattkoderna ger i försäljning, dvs alla som jobbar där har olika klientel. 🙂

      Win win för alla. Gratis är gott helt klart.
      Läste om det här förra året men minns inte riktigt nu hur dealen gick. Jag tror att det var någon rabattkod inblandad så mammorna kunde få en liiiiiiten procent utöver flaskan.

    Hej älsklingar! Ville bara säga att jag är ute idag med mina arbetskamrater och har det gött. Önskar er alla en fin kväll! ❤️

    Åh vad jag har längtat efter Öppet Spår denna veckan. Vet inte varför, har inget speciellt att ta upp men ser fram emot att läsa alla härliga, roliga och kloka kommentarer från Er!
    Trevlig helg alla 🙂

    Vågar jag berätta för min kk att jag vill att vi slutar träffa andra? Jag vill hellre ha det som nu än att inte träffa honom alls, men jag vill hellre att vi bara träffar varandra än som vi har det nu. Känns som att jag kan förlora honom om jag säger något. Skulle jag förlora honom så skulle jag bli så jävla ledsen och ångra mig för alltid. Vi har setts i över fyra år och hela tiden på distans. På sistone har det varit så jobbigt för mig att vara långt borta från honom mellan gångerna vi ses. Äh jag vet inte. Jag kommer nog inte säga något till honom.. jag vet inte.

      Det är väl lika bra att vara ärlig om det är så du känner? What’s the point med att dra ut på det om han bara vill fortsätta vara kk i evighet och det inte är vad du vill?

      Jag tycker verkligen att du ska säga som du känner. Det finns en chans att din kk känner likadant som du. Om inte är fyra år en väldigt lång tid att ha en kk-relation. Har du alltid känt lite extra för honom, egentligen? Har du varit i relationer däremellan? Har han? Om du känner nu att du vill att ni bara träffar varandra, kommer en smärtsam och förstörande känsla äta upp dig, om ni inte slutar att ses på ett sätt du inte är hundraprocentigt bekväm med. Hoppas du finner mod att säga det du känner – och hoppas det blir något positivt av alltihop!

    Hej alla, hoppas ni har en trevlig kväll. Vad har ni för planer för helgen? ?

      Imorgon ska jag baka pizzabullar. Håller på att fylla frysen med massor av matlådor, bebis nr 2 väntas inom kort och då är det skönt att ha mat som bara behöver värmas. Pizzabullar behöver dessutom inte vara så onyttigt (finns massor av olika recept), plus att det är ett enkelt mellanmål som bara behöver en kort stund i micron ??

        Har du något bra recept på nyttig variant? Eller länk till något bra recept? 😀

          Allt är ju relativt vad man anser vara nyttigt såklart. Antingen kan du göra pizzabullar på vanlig pizzabotten (gör egen eller köp ett pizzakit). Orkar du inte med deg som ska jäsas så gör botten på sconesdeg (det görs ju på bakpulver). Följer du LCHF så har Åse (bloggen 56kilo) ett bra recept på pizzabullar (googla 56kilo pizzabullar), imorgon tänkte jag testa göra pizzabullarna på blomkålsbotten (finns massor av recept på blomkålspizza).

          Fyllning kan man ju variera efter önskemål, jag brukar alltid ha krossade tomater, lök, lite champinjoner och ost (brukar blanda med någon mild ost och lite parmesan för extra sting). Beroende vad jag har hemma så fyller jag med tex köttfärs, skinka, bacon etc. Eller så kör jag på köttfritt, det blir gott det också!

          Vill du göra en vanlig pizza så testa med knäckepizza!

      Inget speciellt faktiskt, väntar med spänning på news från en kompis som blir igångsatt på måndag om inget händer under helgen. Håller tummarna!

      Tänkte fira St Patricks’s day imorgon. ?☘️

      Jag har inga planer men tänkte plugga lite grann och gå någon promenad och träna kanske! 😀

      Tänkte ha det tyst. Tystnad är det jag längtar efter allra mest efter en lååååång arbetsvecka. Helt tyst, ingen som klättrar eller drar i mig och ingen som spottas eller sparkas.
      Lugnt. Stillsamt. Ljuvligt.

      Gå på konsert och jobba! Se över min lilla odling här hemma och umgås med min sambo ❤️

    Younger – är besatt av tv-serien. Någon sa för några veckor sedan att den senaste säsongen skulle börja sändas i mars, är det någon som vet mer?

      Älskar den! Blev besatt på en gång! Har inte läst så mycket men kikade runt lite igår och då hittade jag inget datum utan att den antagligen kommer någon gång iår baserat på hur de andra säsonger kommit ut. Men hoppas att den kommer snart!

      Kommande säsong började nyligen spelas in så dröjer nog lite..

      Rekomenderar appen TV show time, där kan du följa dina favoritserier och ha koll på när de börjar sändas igen 🙂

    Jag har en fråga! Hur ”dokumenterar” ni era liv? Skriver ni dagbok? Blogg? Gör fotoalbum? Tell me! Har insett att jag har haft en känsla länge och kan äntligen lokalisera den. Jag tycker att det är jobbigt att livet och minnen springer förbi utan att det finns ”lagrat” någonstans. Helst hade jag velat ha typ en dagbok som beskriver hela mina dagar plus innehåller videor och bilder av allt om skett. Men vill också gärna bara kunna släppa det och inse att livet goes on. Så berätta, hur gör ni? Är genuint nyfiken!

      Jag dokumenterar inget. Rensar ofta i prylar och sparar inget endast för att det är ett minne. Jag tänker att det som är värt att minnas det minns jag utan saker också. ☺ så jag sparar bara i huvudet så får huvudet sköta vad som är viktigt att minnas och inte. Typ

      Jag har skrivit dagbok sen 12 års åldern, det blev tillslut tvångsmässigt och jag la ner det kring 24. Nu ångrar jag det för att jag inte minns så mycket av de åren och det är jättetråkigt. Samtidigt så kan jag ibland läsa mina gamla dagböcker och känna ”jaha?” varför skrev jag ens ner denna dagen. Idag så dokumenterar jag genom bilder men har redan börjat glömma. Minns inte ens hur min 2 åring var som bebis, kanske är normalt, jag vet inte.

      Instagram ?❤️

      Tack hörrni! Skönt att höra att det finns de som inte dokumenterar varenda sekund. Har nog blivit lite skadad av alla influencers hehe

      Jag skriver i en bok! Lite som ”Things to be happy about”, så korta meningar/saker med just den dagen (men skriver inte datum eller så) kan vara klappa en hund, när ens favoritlåtspelas, bli klar med en uppsats.
      Vissa saker är ju intetsägande MEN genom att läsa dem så inser man ”Ja juste det var ju den månaden när jag gjorde det och det” osv. Skrev dagbok när jag var yngre men tyckte det blev så deppigt pga skrev met om dåliga saker snarare än bra så gick över till den andra boken istället ?

      Genom snabba korta anteckningar i en anteckningsbok, månadsbrev till mitt barn där jag sammanfattar varje månad och framkallade bilder i album med notiser 🙂

    Alltså Blondinbellas hembiträde, är det hennes syster kanske?

      Vet du hur gammal hon är? Tror nog att det är en extern person. Hon verkar inte ha så mycket kontakt med sina syskon.

      Tidigare var det iaf. Det har BB gått ut med. Men vet inte hur det är i dagsläget

    Trodde aldrig jag skulle skriva här.. Men har haft en pojkvän sen många år tillbaka, han har under dessa år bland annat skrivit till andra tjejer och pratat med de på ett oacceptabelt sätt, sedan har han letat efter tjejer att skriva med ”för man kan ju vara kompisar”, mot min vilja. Har varit jätteledsen över det men han har inte brytt sig utan bara fortsatt. Han har även varit våldsam ibland utan anledning, men oftast när han varit arg. Hände en sak för 1 vecka sedan som fick mig att lämna, jag känner sån ilska och blir äcklad så fort jag ser honom och vill därför inte ha sex med honom. Då blir han skapligt irriterad och muttrar att han får hitta nån annan att knulla eftersom jag inte ställer upp. Enligt honom kommer jag få känslorna tillbaka om vi är nära varandra, det enda jag bett honom om är att få vara ifred och att han ska sluta vara nära mig för jag vill verkligen inte. Det här är ju bara en bråkdel av allt som hänt, och vet samtidigt att vi ibland har det underbart. Har gjort så mycket saker för hans skull, mot min vilja utan att få någonting tillbaka trots att jag inte krävt mycket. Men det är svårt att lämna allt bakom sig, hur gör Man?? ??

      Eller gör jag fel som lämnar?

        Nej, inte en dag för tidigt! Tänk på dig själv vännen ?

        Du kommer se tillbaka på uppbrottet som ett av de bättre besluten du tagit i livet, tro mig. Oacceptabelt och omoget beteende

      Vad i ert förhållande är underbart? Det du räknar upp låter ju fruktansvärt; han flörtar med andra trots att du mär dåligt av det, han är våldsam, han ser ju bara till sitt eget bästa. Sorry, men enligt din beskrivning så låter han som en riktig douche som du bör lämna asap! Du är värd någon bättre, någon som sätter DIG i första rummet och ger dug ömhet och kärlek. You go girl ❤️

      Han låter ju helvidrig, klart du ska lämna!!

      Lämna genast, låter som årets idiot! Hur gör man? Man lämnar bara och fokuserar på andra saker, tar reda på mer om sig själv.

      Usch! Låter hemskt. Lämna genast! Slam, pang, bang – så var den dörren stängd! Du är värd 100 ggr bättre!

      Lämna! Klart ett förhållande inte är helt underbart hela tiden utan man kan bråka osv, men det låter som att det oftare inte är underbart än vad det faktiskt är underbart.
      Sedan förstår jag att det är enormt jobbigt och svårt att lämna, och jag har egentligen inget bra råd mer än att fokusera på att du gör det för att du ska kunna ha det bra nästan hela tiden, istället för dåligt nästan hela tiden och underbart någon gång ibland!

    Madeleine ilmruds vän Sandra som hon länkade till på instagram igår (och som även varit med i gravid vecka för vecka) har skrivit ett långt inlägg om stora familjer, att många bara skaffar barn för att sitta hemma på bidrag. Rätt vettigt inlägg måste jag säga! Såg det för en stund sen i hennes story

    http://sandrajosefinlinder.se/att-skaffa-barn-till-vilket-pris-som-helst/

      Oj oj undra hur illmerud kommer ta de5, hon burkar ju ogilla negativitet om stora familjer.

      Visste ni förresten att varken Madeleine eller Micke äger huset dem bor i, och frågar någon om det på hennes blogg bli man blockad från kommentarerna

        Lite Anna Book vibbar….

          Helt klart
          Hon fejkade ju en bild på äldsta sonen med en Porsche också som om dem köpt den, men ingen av dem har en registrerade på sig.

          Hon vill få allt att värka lyxigare och bättre än vad det är.
          Förstår dock inte varför , vad vinner man på att fejka att man har mer pengar än vad man har?

          Tyckte det va lite konstigt att dem köpte hus, renovera en massa och köpte en Porsche i student present, samt skickade mannen på jägar examen när han jobbar på xxl bygg och hon går hemma/ bloggar.
          Det går liksom inte ihop.
          Och hade de haft så bra ställt hade väll inte hennes mammas sambo behövt köpa en bil åt dem

    Tips vid matberoende?

    Kan inte sluta äta potatis, vitt bröd och pasta i mängder!! Äter tills jag mår illa och sen när de det går över äter jag mer. Bara för att det inte är socker så känns det mer okej, men det är ju mitt beteende som är sjukt och jag är trött på det.

      Byt ut mot mörkare bröd etc. Ät oftare men mindre portioner?

      Om du känner att det är ett verkligt beroende (att du inte kan trappa ner själv) så skulle det kanske vara bra att få hjälp? Alltså av en psykolog. Ett annat sätt du skulle kunna testa är att börja träna mer. När jag åt väldigt dåligt så började jag träna och det fick mig att må bättre psykiskt och tröståt inte längre. Kanske inte funkar för alla men du kan testa?
      Vet att det kan vara jättesvårt men det går att komma ur, jag lovar! ❤️

      Ta kontakt med dietist.

      Försök äta så att blodsockret inte går i bergochdalbana. Ät nyttig, vanlig mat (inte bantningsmat) så att du hela tiden är lagom mätt och inte blir tvärhungrig. Planera vad du ska äta i förväg.

      Jag hade exakt samma problem, sen började jag träna och ”betingade” min träning genom att äta sånt efter träningen, tillslut efter 3-4 veckor insåg jag att jag ville ha mer resultat och sakta men säkert slutade jag. Nu har jag knappt ätit något sånt på 2,5 år ocv när jag väl gör det njuter jag inte på samma sätt som tidigare.

      Läs Sockerbomben 3.0 av Bitten Jonsson. Finns bl.a. på Storytel.

    Min mage hatar plötsligt mjölkprodukter, socker, sojaprotein, lök, kryddor osv.
    Vad ska jag käka för snacks nurå? Vad ska jag göra med mitt liv?

    Mvh ynklig och sugen (på godsaker, inte sex. Eller jo, det också, men det hör inte hit)

      Popcorn kanske? ?

      Gör egna rotfruktschips?
      Med en osthyvel skär du upp potatis, morot, sötpotatis och rödbeta. Krydda med någon god krydda eller så saltar du lite lätt bara. Vänd runt de hyvlade bitarna i lite olja och sprid ut på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 225 grader (testa dig fram, alla ugnar beter sig lite olika). Låt ”gräddas” tills de fått fin färg och börjat se torkade ut. ?

      IBS-mage?

      Jag äter inte mjölkprotein alls. Skippade även gluten under lite mer än 1 år och kunde sedan ta in det igen. Är efter detta inte lika känslig mot socker eller lök på samma sätt sen innan.

      Är det starka kryddor du inte tål? Har du testat utesluta mjölkprotein? Estrellas Linschips är mums och även chokladen VEGAN eller iChoc. GB Choice mjölkfria glass är god om du gillar glass. Beroende på hur mycket socker din mage pallar såklart.

        Inte IBS, utan en otroligt långdragen och jobbig magkatarr som har fuckat upp mig helt. Jag tål inget socker alls tyvärr, minsta godisbit eller muffin och jag får suuuuperont, mår jätteilla och får gasproblem från helvetet. Samma med sojaprotein.
        Mellan december och februari levde jag i princip på kokt potatis och kokt fisk. Okryddat och mosat. Kul. Har börjat äta mer vanligt nu, men lilla magen vill fortfarande inte samarbeta. Jag vill bara äta något gott! (ja, I-landsproblem, men ändå frustrerande)

        Tack för alla råd och tips

    Hur går det för mina nattjobbare? ☺️

    Så random men någon som kan rekommendera en bra toaster eller brödrost?

      Min är inte så bra, men det är en kombinerad brödrost och radio(!) och det är typ den gulligaste och mest meningslösa sak jag vet. Ganska medioker på att både rosta och spela radio, dock.
      Fick den av min mormor för många år sedan och mina gäster får sig alltid ett gott skratt när dom ser den

      Vi har en från Smeg – superbra!
      Har den visserligen i ett skåp men den är sp snygg så man kan lätt ha den på bänken om man vill?

        Jag har också en sån i ljusblått – superfin och bra!

    Anonym: Jag vet inte om du är här eller om du kommer ihåg mig från förra veckan men jag hoppas du känner dig bättre ❤

    Tips för mig som fryser typ hela tiden? Dusch och vin får mig att bli varm ? Har köpt mjukissockar från Gina nu som får plats i mina kängor.. (Har låg ämnesomsättning och äter Levaxin)

      Kläder av ull! Kanske ett underställ i merino? Bomull blir kallt, och polyester/polyesterblandningar också.

      Vetekuddar, muddar runt handleder och anklar.

      Börja lyfta skrot. Muskler värmer skitbra och blodcirkulationen ökar.

      /Föredetta ständigt kall

      Den zebramönstrade filten från biltema. 399 kr. Jag fryser så jag mår illa om jag inte har den när jag är hemma. Livräddare.

    Har fått influensan och gör så himla ont i kroppen. Jag har tagit ipren+alvedon för att febern skjöt i höjden, men det lindrar inte värken i kroppen (mest benen och ryggen). Någon som har några bra tips som kan lindra värken? Är helt slut men kan inte sova pga värken 🙁

      Jag har en strumpa fylld med bulgur jag mixrar tillsammans med ett glas vatten, trär ännu en strumpa över och lägger vid mina knän när de gör ont. Har ingen vetekudde så detta fungerar helt ok ?

        Micrar menade jag såklart

        Fy så kladdigt, hann jag tänka? Influensavärk är hemsk!! Krya?

      Har du någon som kan massaera dig försiktigt?
      Jag hade också ont och värk i hela kroppen men hade som tur var tabletter som kapade det värsta. Värken höll bara i sig ett par dagar även om jag var sjuk i tre veckor, så hoppas du inte har värk mycket längre. ?

      Inga tips men här är också en med rejäl influensa. Trodde seriöst jag var döende då febern sköt i höjden. Har inte haft feber på över 10 år och att plötsligt ha 40 grader kom som en chock

        Årets influensa har tagit hårt på nästan alla som drabbats. ?

    HJÄLP ??

    Lång historia kort. Det handlar om ett X. Ett förflutet.

    Jobbat med mitt x under en lä vet period. Bytte jobb. Han startade krig (av besvikelse och känsla av att bli lämnad I guess). Nu har han ”kommit över det” och har ”gått med på” att vara min vän.

    Dock känner jag att han vill mer. Mycket mer! Jag vill fortsätta var vän för vi har Så kul ihop. Men vill inget mer vilket jag försökt säga.

    Kort ja eller nej.. kommer det fungera att vara vänner eller borde jag säga nej till allt?

      Det kommer inte fungera.

      Säg nej. Brukar aldrig sluta väl när en vill mer än den andra.

    tips på hur man slutar Överäta?

      När överäter du? Trött? Hungrig? Ledsen? Uttråkad? Ångest? Oro? Så fort du får reda på NÄR du överäter är det betydligt lättare att göra något konkret över det. Om du ”bara” överäter genom att ta stora och många portioner – sluta bara. Fyll ut tallriken med många grönsaker. Då får du fortfarande tugga väldigt mycket och länge, har mycket att äta, men blir mätt av bra energi. Om det går för lång tid mellan dina mål är det lättare att man äter för mycket, att man liksom kastar i sig maten. Ät därför gärna små mellanmål med jämna mellanrum. Frukt, en morot, ägg, knäckebröd, keso, avokado, nötter. Det är också viktigt att dricka mycket vatten under dagen. Ofta känner man som en hungerkänsla när kroppen egentligen är törstig. Och! När du äter, ät långsamt. Tugga maten. Läs en blogg eller se en serie för att distanserna dig från maten, om du behöver det till en början. Det tar en bra stund innan kroppen faktiskt känner att den är mätt.

    Förlorade ett barn i vecka 22 och håller på att gå sönder. Har knappt orkat prata med någon på en månad och behöver bara få skriva meningen i något slags terapeutiskt syfte.

      Beklagar verkligen! Kämpa på fina du ❤️

      ? Beklagar verkligen. ❤️

      ???

      ❤️

      Jag beklagar. Ta hand om dig ❤️

      Beklagar sorgen ?????❤️

      Du är värd all världens kramar. Säg till om du vill berätta mer. CamCam kan säkert fixa mailadresser el så.

      ♥️♥️♥️♥️♥️

      Jag älskar er. Ni okända människor som tagit er tid att skicka ett hjärta i detta forum som egentligen är en så himla konstig plats att skriva av sig på. Men det var skönt att få skriva det i textform och så gråtig fint att känna er internet-omtanke.

      Så ledsen för att det skulle hända dig ❤️

      Grattis till lilla bebisen! Så sorgesamt att ni inte fick lära känna varandra. Hoppas att du så småningom kommer att må bättre. Våga prata om det. Inget som man ska behöva hyssja. Många är med om detta och det pratas för lite. Stor varm kram.

      ❤️❤️❤️

      <3 Du är allid bebisens mamma och inget kan ändra på det! Det är ett sånt starkt band man har till sina barn och om det är nåt som existerar för evigt och efter livet, så tror jag att det är det. Kram!

      Här kommer lite tips och råd (är det inte vad du söker, skit i dessa och bara skrolla..vet att oönskade råd kan vara skitjobbiga..)

      Försök höra av dig till sjukhuset du haft kontakt med. Be om en psykolog/kuratorkontakt. Som första steg efter det, försök bara att gå dit, utan krav på dig själv att du behöver säga ett enda ord när du sitter där. Men då sitter du i ett tryggt rum där ordet är ditt, där personen som sitter med dig har erfarenhet av andra kvinnor som gått igenom samma sak som du.
      Annars finns det många forum på tex facebook för människor som förlorat sina bebisar i magen. Vad jag hört av min syster som förlorade sin bebis en v innan bf är just känslan av att inte vara ensam otroligt viktig. För även om du känner dig ensammast i världen så är det inte så, det finns många som är där du är, som har varit där, som kan stötta och framförallt förstå.

      Avslutar med en stoooor kram. Lider med dig och hoppas verkligen du får hjälp att ta dig igenom detta..♡

    Vill bara säga att jag idag fick veta att jag FAKTISKT är felskapt i min rygg. Med det sagt, de vet inte om det är DÄRFÖR jag har så fruktansvärt ont hela tiden, MEN, för mig känns det som en liten seger. Det ÄR något som är fel. Jag är inte bara gnällig.

    Jag är gravid i vecka 24 och har sedan start sagt att jag vill ha planerat kejsarsnitt pga extrem smärträdsla efter en svinjobbig abort då jag inte visste mycket om denna värld utan var helt borta av smärta och morfin. Grät och kräktes av smärta. Min mammas förlossning med mig var en katastrof. Igångsättning 5 dagar för tidigt då jag var stor och efter 27 timmar på förlossningen gav läkarna med sig och det blev ett akutsnitt. Denna jobbiga upplevelse ledde till förlossningsdepression och att hon inte kunde knyta an till mig. Vår kontakt idag är inte alls bra. Jag vill absolut inte riskera detta och är därför helt och hållet inne på planerat snitt. Har dock läst att det är svårt att få beviljat och känner mig så orolig. Vill få ett besked så jag kan slappna av. Någon som vill skriva nåt peppande? Eller någon som har erfarenhet av att strida för ett planerat kejsarsnitt?

      Läs Vanja Wikströms blogg, så sent som igår skrev om ett inlägg om just hur man går tillväga för planerat kejsarsnitt http://blogg.mama.nu/vanja/2018/03/15/argument-for-att-fa-ett-planerat-kejsarsnitt-beviljat/. Har inte barn själv eller har någon erfarenhet själv men hoppas det går vägen för dig! Kram!

        This ☝?

        OJ, ser verkligen hur dåligt jag skrev den kommentaren, hoppas det går att förstå ändå haha

      Kan tipsa om Auroramottagningar. Inte för att övertyga dig till ngt utan bara prata och sätta upp små delmål

      Lycka till! ☀️

      Tycker det verkar vara lite av en myt, detta att det skulle vara så himla svårt att få beviljat? Folk som kräver det verkar alltid få. I ditt fall har du ju dessutom ångestfyllda upplevelser att hänvisa till.

      Jag födde första barnet vaginalt och sen tre kejsarsnitt pga hemsk första förlossning. Stå på dig och KRÄV kejsarsnitt om du är säker på att det är vad du vill. Ingen ska behöva föda på ett sätt man inte själv har valt.

      E: Jag fick mitt KS beviljat i veckan 🙂 nu vet jag inte vart du bor men kan säga att jag bor i Stockholm och har hört av flera bm att det är lättare att få här än i andra län. Mitt tips till dig är att informera din bm och läkare redan nu om hur dåligt du mår. Även om läkaren har som rutin att inte skicka remiss till aurora förens i v32 så är det bra om de skriver ner allting du sagt. Va noga med det för det gjorde inte min bm eller läkare. Ta gärna upp det på varje möte så de vet att du menar allvar! I v32 då så fick jag gå till aurora för att prata om min förlossningsrädsla med en bm. Samtalet var ungefär en timme och hon lyssnade på vad jag hade att säga men avbröt ibland för att ställa frågor. Se till att ha ordentliga svar klara. Om du säger att du är rädd för smärtan och hon säger att det finns bedövning och smärtstillande som gör att du inte känner nånting så måste du ha bra svar på tal. Jag hade skrivit ut all information jag kunde få tag på för att bevisa att jag läst på om alla risker som finns och att jag är medveten om vad jag ger mig in på. Hon försökte knappt övertala mig utan insåg ganska fort att KS är det bästa för mig och min bebis. Jag sa gång på gång att jag var rädd för att jag skulle bli tvingad till en VF och då sa hon exakt såhär ”ingen kan tvinga dig att föda vaginalt, vi kan endast rekommendera dig vad vi tycker är bäst sen är det du som avgör”. Det var otroligt skönt att höra! Hon skickade mig vidare till en läkare, det är den enda personen som kan besluta om du får KS eller inte. Jag fick dra samma historia igen men denna gång fick jag fler frågor och några övertalningsförsök. Jag var väldigt ödmjuk och lyssna på vad hon hade att säga men fortfarande bestämd. Tvekade inte en sekund när hon frågade om det fanns nån liten chans att jag kan tänka mig att föda vaginalt om värkarna redan kommit igång och allting verkar flyta på bra. Även här var jag noga med att visa alla papper och att jag känner till alla risker. Sen fick jag det godkänt av henne och några dagar efter fick jag hem datum för inskrivning och operation 🙂 hoppas det går bra för dig! Lycka till!

        Inte för att skrämma upp eller så, men enligt den auroran jag pratade med så kan de visst tvinga någon till vf. Min historia…
        Gjorde en abort när jag var 17 år som var hemsk. Var inte beredd på den smärtan och det var blod överallt och ingen smärtlindring mer än ipren fick jag. Jag trodde typ att jag skulle dö. Satte in en spiral 7 år senare som också var traumatiskt. BM fick inte in den ochh höll på i 20 minuter och det smärtade så mycket att jag trodde jag skulle svimma. Hon fick tillslut avbryta för att det inte gick. Även denna gången var det mycket blod (men inte att jämföra med aborten). Fick remiss till sjukhus där de var 2 personer som med typ våld fick in spiralen. Detta har såklart gjort mig skräckslagen inför en förlossning. Jag berättade när jag var gravid om min skräck, men kände mig löjlig eftersom att ”alla andra” ju klarar av att föda vaginalt, så jag gjorde det. Hade en skräckupplevelse där jag inte klarade av smärtan och bara låg och skrek att jag kommer dö (och jag trodde verkligen att jag höll på att dö). Har sen fått massa problem efteråt (vestibulit och hemorojder) som inte går bort fast det var flera år sedan förlossningen nu. Detta hämmar mig otroligt i livet då jag inte kan ha sex utan smärta.

        Ett år efter min förlossning fick jag en remiss till en aurora som jag gick och pratade med. Jag berättade min historia och sa att jag gärna hade velat ha ett till barn men inte vågar om jag inte kan få kejsarsnitt. Hennes svar var då ”Du kommer inte få kejsarsnitt. Det man kan göra är att man bestämmer ett datum som vi sätter igång dig och ser till att du har fått bra bedövning innan vi drar igång förlossningen, för att minska smärtan”. Mitt svar blev då ”okej, du har precis bestämt åt mig att jag inte kommer kunna skaffa fler barn”, och hon svarade då typ ”jaha”.

        Jag hade aldrig utsatt mig för att bli gravid igen utan att med säkerhet veta att jag skulle få ett kejsarsnitt och eftersom att jag inte kommer få ett beviljat snitt, speciellt inte innan tid för abort gått ut, så betyder det att jag aldrig kommer skaffa fler barn. Så sorgligt att det beslutet inte är mitt utan någon annans. Hade jag kunnat betala för att garanterat få ett snitt så hade jag gladeligen gjort det. Vi har till och med diskuterat om vi ska flytta någon annanstans där det är ”lättare” att få ett snitt beviljat. Här i Göteborg verkar det vara typ omöjligt.

          Vilken hemsk upplevelse ?! Vad hemskt att du inte själv får bestämma om du vill ha ett till barn eller ej ?! Jag gick oxå igenom en svår abort och mådde väldigt dåligt efteråt. Fick hemsk smärta efter att även på mig med våld satte in en spiral ! Födde första barnet hade såna smärtor pga värkstimulerande så jag hade legat och sagt till min man att du får ta hand om henne när hon kommer och berätta om mamma , jag trodde att jag skulle dö! Min man han grät när förlossningen äntligen var över för att jag led så! Var livrädd med barn nr 2 men gick på bra samtal och vågade föda igen inga hemska smärtor och en lyckad förlossning ? barn nr 3 var jag oxå på samtal för en bra förlossning även den ?! Barn nr 4 var jag superrädd för att föda för att min kropp svarar bra på värkstimulerande … dom frågade till och med om jag ville ha KS på BB Stockholm jag sa nej och 3 h efter dom tagit hinnorna föddes världens finaste pojke och jag fick hjälp av underbar personal på BB Stockholm ! Så i Stockholm verkar det lätt att få KS det var bara jag som inte ville ?

      Nej det är inte svårt att få beviljat. Det är din rättighet sedan typ 1990. MEN dom kommer försöka övertala dig att föda vanligt. Så du måste bara stå på dig. Vet att det kan vara jobbigt med stå på dig!! Ge dig inte. Kram

    vad är det challizz försöker dölja denna gång? ”en privat kris” brukar låta så när hon gjort bort sig

      Hej challiz?

        Tror inte challiz hade skrivit sådär

      Minsta grej i hennes värld verkar bli så ofantligt stor. Nu är det privat kris och ångest och precis allt läggs på is… Hur ska hon någonsin kunna sköta ett jobb eller fixa skolan?

      Hon gjorde världens inlägg om att hon hade fått jobb inom att föreläsa om mobbing och göra olika samarbeten med bla friends. Sen när folk ifrågasatte vad som skulle hända med hennes sjukpenning om hon helt plötsligt orkade jobba, så ändrade hon storyn. Då blev hon utåtagerande och menade på att detta var minsann henne fritidsintresse och inga pengar var inblandade. Eh ok. Kort efter detta fick hon en ’personlig kris’ och ställde in sitt matteprov för tredje gången bla. Tog bloggpaus osv. Blir alltid såhär när hon höjt sig själv till skyarna och sen får panik när hon måste börja prestera…

    Så less på att min hy sedan säkert 1,5 år tillbaka ständigt drabbas av akne (hakan främst) och knottror och andra ojämnheter. Jag äter inte p-piller sen ett år tillbaka, så har uteslutit det. Tvättar ansiktet bra, men har däremot slutat använda ansiktskräm för tycker fasen bara det förvärrar allt. Tycker jag äter rätt bra, men en hel del socker blir det. Ironiskt hur jag som tonåring var helt fri från finnar, men 28 år gammal ska man minsann få en hel del. Det tråkiga är ju att jag har röda märken efter finnar som jag haft som aldrig försvinner, som ärr typ. Vad göra? 🙁

      Jag skulle ta kontakt med en hudläkare, det där låter inte alls kul ☹️

      Drick mer vatten! Gå till en dermatolog så kan de se exakt vad din hudtyp behöver.

      Använder du rätt produkter för din hudtyp? Vissa tror automatisk att man får finnar/acne pga fet hy, men kan bero på huden inte får tillräckligt med fukt och producerar mer talg (fett) som kompensation för uttorkning.

      Jag älskar Skincity och använder serien Paula’s Choice, ett prisvärt och väldigt bra märke. Jag själv har problem med hormonell acne och den hålls i bra skick med rätt produkter. Sen påverkar kosten också. Drick mycket vatten och försök minska på sockret.

      Fukt!! Du skriver att ansiktskräm förvärrar det men det är otroligt viktigt att återfukta. Återfuktar man inte finns risken att ansiktet blir uttorkat och därför överproducerar talg som sedan leder till fler finnar. Det gäller att hitta rätt hudkräm men lovar det är otroligt viktigt att återfukta

      Mvh har själv acne sedan 10 år tillbaka

      Låter som rosacea. Sällan kost hjälper vid de typerna av problem.

      Sök läkarhjälp. ?

      Pcos?

      Uteslut mjölkprodukter och börja med ”ren” hudvård. Så få produkter med så få ingredienser i som möjligt. Själv kör jag African Black Soap som rengöring, gör underverk för mig.
      Inget smink på helgerna, peta aldrig i ansiktet, tvätta händerna innan smink och rengöring, tvätta handdukar och örngott ofta.

      Jag hade JÄTTEPROBLEM med min hy i över 12 år, med fruktansvärt smärtsamma cystor, galen ärrbildning och allmänt skittråkigt ansikte. Det är mycket bättre nu! Det viktigaste skulle jag säga är kosten. För mig funkade det skitbra att vara vegan, dock behöver man ju se till att man får i sig allt man behöver.
      Jag gick även på alla möjliga receptbelagda krämer och mediciner man kan tänka sig, innan. Det gjorde bara allt värre. Fuckade hudens naturliga balans ÄNNU mer och det var bara misär.

      Hoppas du hittar något som funkar för dig ❤

      Rekommenderar hudläkare. Hade själv väldig besvärlig hud som yngre och hur jag än tvättade och åt bra och tog hand om mig hjälpte inget. Ryggen speciellt var ett rent helvete. Fick medicin hos husläkare och har aldrig haft så bra hy. Ibland måste det helt enkelt behandlas inifrån

      Jag fick problem med finnar och främst hudfärgade knottror (igentäppta porer under ytan) när jag slutade med p-piller pga migrän med aura och hade precis som du varken några problem i tonåren och är i din ålder. För mig kom det speciellt vid hakan och käkarna, har förstått att det främst är där det visar sig när det är hormonellt (tänker att hormonerna går bananas när man slutar med pillerna). Det verkar vara olika med vad som hjälper beroende på hudtyp och så, så rekommenderar också ett besök hos en hudterapeut eller t.ex. Skincity, som andra tipsat om ? Personligen har mitt blivit bättre med produkter från Exuviance även om det inte försvunnit helt såhär två år senare.

      Du måste testa la roche posay- effaclar duo plus! Den bästa krämen mot finnar och den torkar inte ut huden alls! Det är den enda krämen som har hjälpt mig. Ge den 3 veckor och du kommer märka stor skillnad! Den är helt fantastisk

      Har haft finnar och dålig hy hela livet, bytte ut mjölkprodukter mot havre- och sojaalternativ och min hy är helt fantastisk numera! ?

      Jag har samma problem med huden. Jag har provat alla dyra krämer som finns att köpa i butik. Vägrar dock äta tabletter för acne. Men nu tror jag att jag hittat rätt, har gjort en av tre behandlingar med Dermapen och jag ser superstor skillnad redan i ansiktet, helt otroligt! Acneärren är mycket mindre framträdande och knottrorna är borta helt, mindre finnar och mindre rödhet. Efter behandlingen provade hudterapeuten ut produkter till min hy som verkligen har gjort underverk. Prova besöka duktig hudterapeut som garanterat har bättre produkter än i butik och som kan rekommendera behandlingar för just din hy!

    Två funderingar har jag denna fredag;

    1) Luktar Blondinbella gott? Hon håller ju på att smeta och kleta med diverse produkter hela tiden. Störd fundering kanske ?

    2) Jag undrar hur det känns att tjäna massor av pengar, t ex som Blondinbella och Kenza. Att kunna köpa i princip det man vill och aldrig behöva tänka efter. Hur känns det? Hur ser deras kontoutdrag ut? Haha.

    Trevlig kväll!

      De flesta av hennes produkter luktar enligt mig skit, så tvekar på att hon luktar gott ?

      Jag kan svara på nr 2.

      I somras träffade jag min sambo som är väldigt rik. Det var kul i början att kunna köpa vad jag ville, märkesskor, nya bilar etc.

      Men det roliga tar slut. Jag har inte en enda vän kvar. Alla blev avundsjuka. Min bästa vän förfalskade ett skuldebrev och stämde mig. Alla som umgås med mig och min man tar för givet att vi ska betala.

      Idag har jag pengar på kontot men jag handlar aldrig något längre. Jag vill inte att någon ska veta vad jag äger. Jag har inga vänner längre och jag trivs bäst så. Jag är orolig för att mina barn ska bli utnyttjade.

      Jag saknar livet innan pengarna. Jag hade det bra med en inkomst på ca 28.000 efter skatt och det passade mig bättre än det här livet.

        Känns inte riktigt som att de faktiskt var dina vänner..?

        Sambo sen i somras och du blir rik? Om du saknar ditt gamla liv så nöj dig med dina egna pengar. Varför fyller han på ditt bankkonto?

          För vi driver ett företag TILLSAMMANS, frågor på det eller vill du möjligtvis byta plats med mig och därför skriver du missunnsamma kommentarer ?

        Man behöver inte bränna upp allt. Min sambo drar in x k/mån och lägger det mesta på hög. Vi ska vara lediga i några år när vi skaffar barn och gå i pension tidigt.

    Jag har snart tyckt i mig en hel påse linschips från olw och funderar på vad jag gjort med min kropp? Linschips är väl ”nyttigare” än vanliga chips men hur nyttiga är de egentligen och hur bra är det att äta en hel påse (90 g)? Drack Loka till.

      Då är vi två…galen ångest…får bli milen imorgon???

        Nej. Spring för att det är roligt, för att det gör dig glad eller för att det får dig att må bra. Inte för att ”kompensera”.
        Ta hand om er ❤

          Löpning kommer aldrig bli kul? jag springer bara för att jag måste bättra på konditionen ännu mer så jag kan bli bättre än mina motståndare, så milen ska jag springa imorgon oavsett???

      Man behöver inte vara nyttig jämt. Ibland äter man för själen också och det är nyttigt det också, fast på ett annat sätt.

      Undrar du ändå kan du kika på påsen. Kaloriinnehåll, hur mycket sal, fett etc står alltid där. Det är inte värt att ha ångest över.

      90g ska du inte ha dåligt samvete för, jag skulle lätt kunna klämma i mig en 200 gramspåse potatischips tillsammans med några öl. Jag provade faktiskt linschipsen idag och de var grymt goda och även om kaloriinnehållet är ungefär som potatischips kändes de inte alls lika flottiga.

        Exakt – visste inte ens att det fanns så små chipspåsar som 90gram?!?
        Jag kan lätt trycka en 200grams med dipp till?

      Det är fysiskt omöjligt att de skulle göra något med din kropp som skulle innebära viktuppgång om det är det du är rädd för. Med det sagt, så är du på tok för dum och hård mot dig själv om du känner så! ♥️ Det är så mkt slöseri med tid (från en behandlad fd ätstörd). PS med risk för att jag övertolkar din kommentar totalt DS

    Min vecka har verkligen varit lång, jobbig och förjävlig. Jag är glad att den är över och att jag tog mig igenom den. Godnatt allihopa!

      Sov gott! ??

    Är det någon därute som precis som jag önskar sig en vän att peppa och stötta och skratta med. Kanske du som jag är nästan 40, längtar efter att blomma ut i din kretivitet (kanske som jag inom teckning och skrivande). Kanske du också vill slutföra dina akademiska studier och få ett jobb som passar dig bättre än det du nu har. Kanske du som jag älskar att skoja, skämta och skratta men i grunden är allvarsam och reflekterande. Växter, djur, färger, psykologi, lera, filosofi, litteratur och naturvetenskap gör mig glad.
    Vill du komma hem till mig och pyssla och jobba med våra kreativa projekt och prata medan våra hundar leker med varandra? Dina barn får gärna följa med, eller så kanske du som jag drömmer om att det inte ska vara för sent att bli förälder, eller så kanske du inte vill bli förälder.
    Kanske du som jag har varit sjuk, psykiskt eller fysiskt, men ändå har ett hopp om att livet kan ta en vändning fastän vi snart är gamla…
    Finns du?

      Låter som jag minus längtan att få barn. 37 åring i Göteborg med längtan om att flytta till ett lugnare ställe.

        Vad kul att det finns någon mer ? Är faktiskt göteborgare från början, men bor i huvudstaden sedan många år tillbaka. Har du instagram eller så?

        jeanette.ronnqvist

    Jag åker till Thailand snart och behöver tips på den bästa vattenfasta mascaran!

    Har prövat den där 38 grader mascaran som ska kunna tvättas bort med bara vatten.
    Dyr och dålig.
    Har även prövat nån ur Loréals sortiment.
    Den var inte bra, smulade bara.

    Jag behöver även tips på bra remover för vattenfast mascara.
    Helt oljefri då jag har linser.
    Köpte en svindyr från Lancome som jag inte alls tyckte funkade..

    Ge mig era favoriter Tack ❤️

      Dyr och dålig? Vilken har du testat? Jag har en från Sensai och är helt fast, grymt bra 🙂

      https://www.ahlens.se/Skonhet/makeup/mascara-15255/max-factor-2000-calorie-waterproof-mascara-black-43596261/, denna använder jag alltid till vardags men älskar den, fransarna blir fina och den sitter som berget! 😀

          Håller med om den från Lancôme, men den är nästan för bra, hehe! Känns som att jag alltid har lite, lite kvar när jag sminkat av mig ?

        Den använder jag också, väldigt nöjd!

          Alltså max factor.

      Sätt på fransar istället så slipper du problemet med mascara helt! ✌️

    Jag har en sambo jag älskar över allt annat och som verkligen är min allra bästa vän. Vi trivs så otroligt bra ihop och skrattar så vi får ont i magen nästan dagligen. Men det finns något som gnager i mig så extremt att jag snart inte vet vad jag ska göra…
    Hans två bästa vänners flickvänner tycker inte om mig, dom har bara bestämt sig för det. Dom är elaka mot mig, fryser ut mig från saker och pratar inte med mig, hälsar inte på mig, osv. Jag har pratat om situationen med min sambo och han tycker att det är väldigt tråkigt att han inte kan vara med när hans bästa vänner hittar på saker tillsammans med sina tjejer för att han vet att dom inte vill ha med mig, men han förstår samtidigt att jag aldrig hade kunnat göra något annorlunda då detta bara är något dom bestämt sig för. (Hans bästa vänner tycker dock om mig)
    Har på senaste tiden varit jätteledsen över det här och nästan funderat på om det bästa för honom kanske är att jag lämnar honom så han kanske hittar någon ny tjej dom tycker om, men vill samtidigt inte förlora det finaste jag har för att två elaka tjejer inte tycker om mig…

      Jag känner bara fuck dem där tjejerna! Riktigt omogna brudar som jag hade skämts över om jag var deras pojkvän! Måste dock säga att kasta inte bort äkta kärlek för två omogna töntar! Äkta kärlek är så svårt att hitta så embrace it babyyyyy

      Tycker verkligen du ska skita i dom!
      Eventuellt ta upp det rakt upp och ner vad det handlar om, kan det vara ett missförstånd eller rykte eller är det helt enkelt två elaka omogna tjejer?
      Skulle du verkligen ge upp en partner för två individer du aldrig ens egentligen behöver träffa igen öht?
      Förstår att situationen hade varit trevligare om ni alla hade kommit överens men vad gör det egentligen?
      Hans vänners flickvänner behöver inte heller vara deras flickvänner förevigt.
      Men slösa inte din tid på att umgås med idioter det är livet för kort för!
      Att ge upp sin kärlek för idioter är absolut inte värt, din sambo har valt dig och du honom.
      Vad tycker han och hans vänner om alltihop och vad mer specifikt gör de för elakheter?

        Det är inget missförstånd tyvärr, dom har betett sig illa mot mig vid flera tillfällen vid t ex utgångar till den gränsen att jag brytit ihop hemma efteråt, den ena har skrivit att hon inte tycker om mig och aldrig kommer göra det, vi hade alla bokat en resa i somras vilket slutade i kaos då den ena tjejen skrev att jag inte skulle följa med för ingen ville ha mig där och sa att jag skulle stanna hemma istället, och liknande saker. Våra pojkvänner säger inte så mycket då dom inte vill ”lägga sig i tjejdrama”. Kanske ska tillägga att dessa tjejer är flera år äldre än mig också vilket förvärrar saker en aning då dom anses mer ”vuxna” än mig och visar andra sidor utåt

          Tänker att din pojkvän kanske borde stå upp för dig och kanske endast träffa sina vänner utan deras flickvänner eller nåt sånt?
          Det låter heeelt galet, verkligen mellanstadienivå.
          Skulle inte vilja åka på en resa med såna människor om jag så fick betalt. Skit i att träffa dom i största möjliga mån.
          Hadenog i din situation inte kunnat göra annat än att skratta åt det hela, om det är ogrundat och på så låg nivå skulle jag satsa på att det rör sig om avundsjka och det hade jag tagit som smicker, tacka och ta emot och vända på klacken och gå åt ett annat håll!

          Lämna inte. För allt vad du vet så kommer det ta slut mellan hans vänner och deras tjejer en dag snart. Vi kan väl iaf hoppas och absolut inte utesluta att det blir så. ??

          Men varför kan inte killarna träffas bara dem?, jag har aldrig fattat detta med att dra in partnerna i allt.
          Fine någon födelsedags middag, bröllop osv men grabbarna kan väll ta en weekend eller en vecka själva..
          Gå på korgen bara dem man behöver ju inte dra med sin partner hela tiden.

          Sen seriöst bör din pojkvän sätta ner foten för hur dem behandlad dig, min kille had en kompis som totalt avskydde mig från första stund, han ansåg att jag inte var god nog åt min kille, då sa min nu mera man åt sin vän att han behöver inte gilla mig men accepter att jag är en del av hans liv.
          Så borde ju din pojkvän kunna säga till sina vänner som borde vara vuxna nog att be sina partners lägga ner mobbingen. Och sen köra på dealen att dem gör saker utan er.

      Låter bättre om din pojkväns kompisar gör sig av med sina otrevliga flickvänner än att du ska straffas för något du inte kan rå för.

        Viktor, har inte du nån otrevlig flickvän du kan göra dig av med månne? 😉

          Åh nej. Inte ens den otrevligaste tjejen i världen lär vara tokig nog att bli tillsammans med mig, vilket väl iofs är tur för hon kan inte vara speciellt trevlig…

          Åh men viktor, tycker det är många som undrat lite samma sak sista tiden… Jag ser en programidé här, typ ”viktor den store söker”. Det säljer sig självt. Kom med några visdomsord och betona STOR i alla sammanhang så ordnar det sig.

          (Kan inte garantera endast trevliga sökanden dock)

        Jaså det säger du!
        Tur att det finns tokiga tjejer som är trevliga också 🙂
        Men det kanske inte är din kopp te?

          Tokiga tjejer som är trevliga låter väl optimalt egentligen. Är man inte lite tokig blir livet nog ganska trist, men man kanske inte ska vara helt vansinnigt knäpp för den rollen upptas redan av mig. Nu är vi dock inne på rent önsketänkande…

          Hehe säg inte det!
          Hur hade du beskrivit din drömtjej?
          Lite knäpp är nog bra men kan vara bra att kunna laga inte alltför tokig mat hehe

          Jag har nog aldrig riktigt reflekterat över hur en drömtjej skulle vara. Känns inte riktigt som att det är läge att vara så kräsen i min sits egentligen, men hon får gärna inte vara dum i huvudet och så behöver hon nog tyvärr stå ut med en del av mina konstigheter. I övrigt är det väl pluspoäng på att inte röka, hata katter, eller ogilla pasta. Det vore nog fördelaktigt att inte bli äcklad av träning också, för annars tycker hon nog att jag är vidrig.

          Får man minus som ex-rökare?
          Jag ser katter är individer, vissa drar jag jämt med andra inte.
          Däremot har jag en generell stor respekt för katter, har hund själv och de är betydligt mer formbara än katter.
          Hata pasta, finns det sånt folk?
          Ett stort plus att träna om man gillar pasta.
          South Park är det nåt du har tittat på?
          Vad gillar du för musik om ingen annan behöver lyssna?

          Du verkar lagom tokig och du kan dessutom rimma.

          Nja, men inte plus heller kanske, även fast det ju i alla fall bör ses som positivt att du klarat av något jag förstår är ett helvete. Min katt, Plankan, är svår att inte dra jämt med. Det gäller bara att dölja sin mobilladdare för annars äter han upp den.
          Jag hoppas att det inte finns folk som hatar pasta, för vad ska man då leva på?
          Har nog sett det mesta av South Park. Tycker det är ganska ojämnt men de toppar som finns är extremt höga!
          Vad gäller musik så går väl det mesta bra, även om mitt musikbibliotek domineras något av klassisk rock. Det enda jag inte lyssnar på är hiphop, med väldigt få undantag.

          Plankan, är nyfiken på hur han fick det namnet.
          Håller helt med om SP, dock har jag otroligt svårt att relatera till folk som säger att de inte förstår den typen av humor så det är lite av en kontrollfråga.
          Kul, gillar egentligen det mesta men har på senare tid upptäckt rockens värld, Pink Floyd har flygit under min radar…
          Vad är det för träning du föredrar? Lyfta tungt eller nåt mer inriktat?
          Hehe det va mitt kassa rim du fick lite längre ner, ditt var däremot av högre klass, rap kanske vore nåt för dig haha, vilka undantag gör du där?

      Ingen av min mans vänners flickvänner/fruar umgås med mig, de har inget intresse av det. Vi har inte så mycket gemensamt utan vi har liv på var sitt håll. Hade varit nice att bli inkluderad någon gång men jag har inte heller tagit initiativ så det beror nog på alla. Det är bara att acceptera.
      Om de har betett sig illa och snackat skit så finns det en 100% regel: det säger allt om dem och inget om dig. Och det ser alla, var lugn för det.

    Har någon skaffat en valp efter att ha förlorat en tidigare hund och det har blivit katastrof för att ni inte kunnat bonda med den nys valpen?

      Har typ samma erfarenhet. Men efter ett par månader var jag helt tokig i den nya lilla pälsbollen. Hang in there ❤️

      Jo! Jag älskade vår första hund som blev sjuk och dog, världens snällaste. Den nya valpen var galen och hade fått för sig att den måste över mig i rang så den bet mig heela tiden och mina armar var fulla av sår. Jag var så himla less! Så det tog ett tag men så småningom började jag älska den nya valpen också, och valpen blev till en helt vettig hund ändå 🙂

    Jag mår så himla dåligt över en sak. En töntig sak för många kanske, men jag vill verkligen skriva av mig om det här nu, jag har funderat på det enda sen ”Öppet Spår” startade men aldrig vågat.
    Jag är 19 år gammal och har bristningar över hela låren, hela rumpan, hela höfterna och till och med på vaderna…
    Detta hindrar mig från så mycket. Jag fick det redan som 12-13 åring och hade då problem på idrotten i skolan vid dusch/ombyte osv. Jag har inte vistats på en strand och knappt i en bikini heller på säkert 4-5 år. Medans alla mina andra kompisar går runt med sina släta perfekta ben etc så blir jag så himla himla avundsjuk. Det hindrar mig när det kommer till sex, att visa mig naken eller ens i underkläder/klänning/shorts. Jag är liksom 19 år… jag har aldrig sett en enda annan 19 åring med så mycket bristningar som mig och det gör att jag känner mig så himla ensam. Är det någon annan som har varit med om samma sak? De är visserligen ljusa och blekta men syns ändå väääldigt mycket. Jag har heller inte ärvt detta från någon av de närmsta i min släkt, jag har aldrig pendlat massa i vikt. Alltid varit normalviktig. Varför just jag? En skitgrej kanske men ja. Har någon några tips så kom gärna med dom… Tack för du tog dig tiden att läsa.

      Bristningar beror ofta på hormoner! Även när man är gravid kommer inte bristningarna för att magen blir stor, utan pga hormoner.

      Jag förstår du tycker det är skitjobbigt! Och jag vet inte hur du ser ut men jag är 100% säker på att du är fin ändå ❤️

      Jag ser bristningar som födelsemärken, helt naturligt och alla har dem. Begränsa dig inte för något som alla har! Livet kan vara så otroligt kort så LEV, sen tänker jag ofta på att många har det värre än vad jag har med mina bristningar. Tänk att helt förlora benen exempelvis, då känns bristningarna helt plötsligt som en fis i luften❤️
      Alla kämpar med hjärnspöken om utseendet eller om hur man är som person! INGEN frisk människa dömmer dig för bristningar, så se till att inte vara elak mot dig själv.

      Börja med att följa #allastorlekarärvackra på Instagram. Omge dig med ny inspiration så kommer stunderna då du gillar dig själv att bli fler och fler.

      Alltså trodde verkligen inte på det från början men för mig hjälper det jättemycket att följa folk som lägger ut bilder på ”äkta” utseende på Instagram! Följer flera som jag inte är ett dugg intresserad av som person men som får mig att må bra, börja med @celestebarber, @niathelight, @seinabosey, @arvidabystrom, @jenniferkivinen, @habitual_body_monitoring2, många är inte alls kroppsaktivister. Vet att jag sett bristningar bland det här gänget flertalet gånger /en som gått upp 15 kg i vikt på ett år och fått en massa oönskade komplex

      Börja med att byta namn på bristningarna och kalla dem för tigerränder istället, så försvinner lite av den negativa klangen. Jag tror att du är skitsnygg oavsett tigerränderna! Bär dem med stolthet, det är din fantastiska kropp och du blir just så snygg som du själv bestämmer dig för att vara. Allt handlar om att älska sig själv! Gör du det kommer andra inte se dina tigerränder utan se din kärlek till dig själv, och kanske blir de avundsjuka för att de själva inte älskar sina kroppar. Börja jobba med att acceptera din kropp och älska dig själv, för det är du värd!

      Jag har också bristningar. Jag lovar att ingen snubbe bryr sig. De är inte så fokuserade på att kritiskt granska kvinnors kroppar när de ser en naken, de är mer ’Wow – tuttar’ eller ’Yes- nu får jag ligga’. Män tänker överhuvudtaget inte med hjärnan i såna situationer. Oroa dig inte! Det kommer gå jättebra när du träffar en trevlig snubbe och ni är kära.

    Jag har en dotter. Hon är 10 månader!
    Hon är världens finaste (såklart). Alltid glad, nöjd och väldigt lättsam! Alltså extremt lättsam! Hon charmar ALLA.
    Innan jag fick barn så sa jag alltid ”det viktigaste för mig är att mitt barn är tryggt och snäll”. Och det är verkligen det! Det är det absolut viktigaste för mig (man kan ju läsa in mycket i både trygg och snäll, men jag vill verkligen uppfostra henne och lära henne allt som gör att vi uppnår dessa saker)
    Jag (och hennes pappa) får ofta kommentarer om stt hon verkar vara just trygg.
    En vän till min mamma som jobbat på barn mot. i typ hela sitt liv sa ”hon verkar väldigt trygg, ni gör så rätt. Tvivla aldrig på er själva” . Jag blir självklart så himla glad över detta! Och jag känner mig trygg, och jag känner att min flicka oxå är det.
    Men jag är LIVRÄDD!!
    Livrädd att jag ska misslyckas! Jag menar, hon är bara 10 månader!!!
    Ibland blir jag så osäker på mig själv och min förmåga och är så rädd att misslyckas. Men de är väl normalt kanske att tänka och känna så i mammarollen?

      Tänker såhär, ifall du är en ”vanlig” mamma och erbjuder din dotter ett ”vanligt” liv så har du inget att oroa dig över ❤️
      Jag kommer från en väldigt trasig familj och har därför precis fått ett stödboende av socialen och jag blev normal ändå (tack o lov.)
      Ifall hon mår bra nu finns det ingen anledning att tro det värsta!:)

        Ja, jag är en ”vanlig” mamma! ? jag och pappan bor ihop, har det bra och bråkar ytterst sällan. Vi är trygga i varandra. Vi bor i en villa i ett härligt område i en mindre stad.
        Så väldig ”vanlig” ?

        Så himla tråkigt att höra det du skriver! ? jag skickar massa styrkekramar och önskar dig allt gott ☘️

      Men äh låter väl kalasbra. Så länge man finns där för dem, pratar mycket och uppmuntrar så ska du inte oroa dig. Sen om barnet får ”andra” sidor så hör det ju till utvecklingen.
      Så länge barnet är tryggt hemma så brukar det bli bra, mer kan du inte göra

      Jag brukar tänka att det finns bra mkt sämre föräldrar än mig som ändå lyckats uppfostra helt välfungerande barn så antagligen kommer mina också blir det?

      Och att jag gör verkligen allt jag kan för mina barn – räcker inte det så får man väl ändå vara nöjd med att man vet med sig att man i alla lägen gjort sitt allra bästa!

    Min mamma är dödssjuk. Förlåt för ett eventuellt virrigt inlägg. Jag försöker skriva mellan tårarna och all förtvivlan. Min älskade mamma. Jag klarar inte av att tänka tanken fullt ut för det gör så jävla ont. Hur fan överlever man om ens mamma inte längre finns… Hon är min bästa vän. Min mamma. Jag ska till sjukhuset imorgon. Hon förstår inte hur illa det är, att allt kan ta slut. Jag vill inte det, att allt ska ta slut. Fy fan vad ont det gör. Jag vill bara att det ska vara igår, då allt var bra.

      Åh, fina du❤️❤️❤️
      Min kompis mamma dog- och ja, man bara överlever på ngt vis, dag för dag, minut för minut….hoppas du har fina människor runt dig som kan ta emot dig när du inte orkar!❤️

      Massa kramar till dig!
      Jag kan inte föreställa mig hur ont de gör. Men för 2 år sedan dog min bästa väns mamma. Så jag har varit med på nära håll! Det är förjävligt.
      Jag önskar jag kunde göra något för dig och din mamma ❤️

      Jag hoppas att de får henne frisk och att du får ha henne kvar i många år till.

      Kämpar själv på med en dödssjuk släkting som jag mest troligt bara har en kort tid kvar med men jag hoppas på nått år till iaf ?

      ❤❤ vet hur det är. Har varit i samma situation.

        Tack för all värme ❤️ Jag försöker klamra mig fast vid hoppet… Men förtvivlan och rädslan tar över. Tänk om imorgon är sista dagen. Jag vill inte att det ska vara såhär.

      ❤️

      Åh det gör ont att läsa, för vad det är värt skickar jag en kram. Jag har tyvärr inga råd att ge ❤️

      Vet precis hur det är. Såg min mamma dö lite varje dag pga sjukdom framför min ögon när jag var 14år.
      Hon va min bästa vän och jag saknar henne i allt jag gör och får uppleva som är nytt. Men jag vet att hon vakar över mig.

      Mitt band med pappa och systrar har blivit så starkt av denna sjukdom och allt som hörde till och var ”normalt” under vår uppväxt. Min pappa och mina syskon är mina absolut bästa vänner i världen som jag gör allt för.

      Man känner sig trasig i flera år och hela tiden men man lär sig leva med det. Man känner sig lycklig igen efter några år samtidigt som man alltid kommer vara trasig inuti.

      Skickar massor utav kramar till dig ❤️❤️

      ❤️❤️❤️

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      Jag har liknande känslor trots att min mamma är frisk. Utan henne skulle jag inte vara på benen. Kan inte trösta dig på annat sätt än med ❤❤❤

      Båda mina föräldrar dog förra året. Man överlever. Man har inte mycket annat att välja på. Det kommer suga så jävla hårt, men du kommer överleva. Och det kommer en tid när du kommer må bra igen. Mycket viktigt att inte glömma. <3

      Ush va jag lider med dig <3 Min mamma gick bort i cancer för 4 år sedan. Det var hemskt! Speciellt eftersom att vi inte heller har en pappa vilket resulterade i att jag fick bli "mamman" i familjen som skulle ta hand om mina syskon, styra upp bodelning, begravning, rensa ut lägenhet, osv.

      Just då så kunde jag inte förstå hur jag skulle orka överleva. Hur överlever man ens utan föräldrar?! Men det gick. I början grät jag varje dag. Efter några månader blev det varannan dag, efter ett år var det nere på en gång i veckan, och idag gråter jag bara ibland. Man tar sig vidare och hittar ett nytt sätt att leva, ett nytt sätt att förhålla sig till livet. Det är inte lätt, men det går. Min pappa gick bort när jag var 10 år och idag tänker jag inte på honom ofta alls. Han finns där i mitt minne men inte att det gör ont när jag tänker på honom. Jag brukar använda det som tröst, att om 10 år så gör tanken på mamma kanske inte så ont längre, utan att hon finns där som ett fint minne istället.

        Jag har inte fått träffa men mamma idag då jag insjuknat i influensa. Jag har kunnat prata med henne en kort stund över telefonen. En spillra av min mamma…. Jag vill vara hos henne. Känna hennes doft och röra vid henne. Jag går konstant och väntar på samtalet, att jag måste åkadit nu. Innan det är försent.
        Tack för alla era svar. Mitt hjärta går itu för er som mist era älskade föräldrar.
        Min mamma lever med en obotlig cancer men har nu drabbats av en dödlig inflammation i levern och vi vet inte vad utgången blir. Det går för fort. Jag vill inte åka med mer. Kan någon stanna tåget, jag vill kliva av. Och hålla om min mamma. Bara hålla om henne.

          ???

    Tre ytliga frågor:

    1) Vad är världens bästa mot supertorra läppar?

    2) Bästa handkrämen mot supertorra händer?

    3) Varför är min naglar (allihop) liksom randiga i strukturen? De är ”randiga uppifrån och ned” och drar man på bredden med fingret över nageln så känner man hur ojämna de är- Blir skitfult med nagellack! Kan man göra ngt åt det?

      Svar på fråga tre, torra nagelband eller så har de blivit skadade.

      Pröva att polera naglarna. Blir ofta väldigt bra. ??

        Åh- torra nagelband låter ju faktiskt väldigt troligt då jag är så torr om händerna i övrigt!?
        Ska prova polera och börja smörja även nagelbanden- tur att jag tog mitt förnuft tillfånga och frågade här innan jag köpte all de där svindyra vitaminerna som hon på Hälsokost tipsade om!

        Tack?

          ??

      Här får du ett tips iallafall.
      1. Jag gillar försvarets läppsalva, finns på apotek. Inte klistrig och för fet utan går in bra på läpparna.

      1. Hemp lypsyl från the body shop
      2. Hemp eller Almond handkräm från the body shop
      3. Där går jag bet på svar men kan rekommendera en buffer från …surprise …: the body shop. Den har fyra steg i filande oC är super! Lycka till.

        Toppen – tack!
        Ska genast testas?

      Fråga 1 och 2- locobase repair. Den har räddat min hud! Finns på apoteket.

        Locobasen är super!!

      Angående nummer 3, känner igen det. Använder ridge filler från OPI innan nagellacket, funkar super ?

      Allas naglar är randiga. Det är så naglar ser ut! Men gillar man inte det finns det putsgrejer att köpa som tar bort det. Brukar va liknande en kloss som man kan dra på nageln. Fråga på kicks eller Åhléns.

      2) Den klassiska Helosan-salvan har räddat mig många vintrar.

    Heeeej alla fina bloggbevaknings läsare!!
    Är det någon här som vill vara en stjärna?
    Jag behöver ett rim som motivering. För att vinna skönhetsprodukter 😉
    Saken är den att jag är så jävla bra på allt förutom rim, och jag hade verkligen behövt det pga fattig student.
    Är det någon osjälvisk, snäll människa som är poppis på t.ex juldagarna som skriver alla rim? Kommentera gärna då!! PUSS
    (Hur kunde detta postas för snabbt)

      Jag har börjat alla mina julrim de senaste fem åren med textraden ”Det står en man vid portarna till stadens ölcafé” från Nick Borgens låt We are all the winners. Rent spontant förstår jag inte hur en jury inte skulle kunna gå igång på det, oavsett vad som sedan följer.

        Nick Borgen ?
        Viktor jag tror att vi är soulmates. Men för att testa har jag tre frågor till dig:

        1. Vilken film är bäst av Wayne’s world 1 &
        2?
        2. Vilken dryck är din favoritdryck?
        3. Vilket fotbollslag i Sverige skulle du välja om det måste börja med ”B” och sluta med ”ajen” ?

        ?

          Usch det där är då inget fotbollslag??

          1. Jag har nog inte sett Waynes world sedan jag hade en VHS-spelare som fungerade, och det var så länge sedan att jag inte ens minns när det var. Det känns som att vi redan efter en fråga närmar oss fiendeskap snarare än något annat va?
          2. Cola zero. Livets vatten!
          3. Hela min familj är faktiskt inbitna Hammarbyare. Jag blev det dock inte eftersom jag såg hur olyckliga de var hela tiden…

          Känns som att din idé om att vi är soulmates kanske var lite förhastad…?

          Viktor, har du sett Freddie got fingered?

          Nej, jag tycker ändå det verkar lovande.
          Cola zero är guld. Du har iaf sett Waynes world 2 någon gång och du har en familj som man vill hänga med.

          Hoppas att du inte gillar senap bara.

          Anonym: Självklart.
          Peps: Gillar och gillar… Ketchup anser jag som baskrydda. Johnnys Senap går väl att ha på korv men i övrigt upplever jag inte senap som en smakförhöjare på någonting alls.

          Förlåt förresten, S… Jag borde åtminstone ha rimmat i mina kommentarer som nu tagit över hela din tråd. Jag skämsöver detta illdåd. Om möjligheten hade funnits hade jag gömt mig i ett förråd.

      Finns jättemkt om man googlar typ ”rim + skönhetsprodukter” sen kan du välja meningar från olika rim och ”göra ditt eget” – jag har vunnit massa saker genom att göra så?

      Jag har tagit mig såhär långt:
      ”Du kan väcka glädjen i mig,
      om jag vinner denna av dig,
      skulle jag av glädje tacka dig”
      Meeeen det känns inte tillräckligt…..

        Lite konstruktiv kritik: Rim som ”mig” och ”dig” tror jag anses som väldigt ofyndiga och räcker inte långt. Två glädje på tre rader känns inte heller så fantasifullt.

        Det behöver nog vara någonting som sticker ut eftersom jag förmodar att många tävlar. Här får du ett förslag på ett bidrag som absolut inte hade vunnit, men det kanske kan väcka lite inspiration eller åtminstone avsky.

        ”Åh, vad glad jag skulle bli om jag vann denna tävling,
        ty då behöver jag inte längre se ut som en grävling.
        Randig och jävlig som ett odjur i natten,
        en stackare som lever på sopor och vatten.
        Med era skönhetsprodukter på min sida,
        hade jag äntligen min fulhet kunnat bestrida.
        En kamp jag aldrig trodde jag skulle vinna,
        med er hjälp kan jag gå från grävling till kvinna.”

          Men alltså ??? Love it!

          Du är listig som så,
          att nästla dig in på ett kvinnodominerat forum där männen är få
          Visa upp dina fina sidor och charm,
          det rycker till i min tarm
          Kanske inte så gulligt kan tyckas,
          men det är inte ofta något får mig att rycka
          Hur får man lättast på dig fatt,
          om man är tokig, trevlig och gillar katt?
          Kanske kan vi basta,
          och samtidigt avnjuta en god pasta
          Ragga på vers,
          vilken jävla pärs!

          Ha ha ni alla, ni har sett att han har en blogg va? ??

          Verkar dock inte vara så aktiv. ?

          Jag förlåter dig för trådkapningen och tackar för inspirationen viktor, fantastiskt!

    Är jag den enda tjejen med ”platta” höfter? Alltså där det ska gå ”ut” går det ”in” för mig om ni förstår?? Jag är 25 år och antar väl att man är ”färdigutvecklad” vid denna ålder men varför är det så för mig?? Någon annan som känner igen sig och har några tips?
    Kram

      violin hips 🙂

      Jag har så. Pluggar medicin och när vi övar inför praktiska prov så hittar folk typ inte mina höftben? Och inte pga tjock eller så. Det finns olika typer av struktur på själva ”pelvic girdle” så alla har inte de ”normala utstickande” (vill ha, haha)

        min ena är utstickande, men den andra är helt gömd mer eller mindre. undrar ibland om min höft är sne på nått sett.

          Oj har faktiskt ingen aning. Gör det ont på något sätt i höften? Tycker du ska gå och prata och visa det för en läkare – de kan ge råd om det nu är så att du är den i höften?

          ibland så kan det ”verka” i höften eller hur man ska säga och vissa gånger har det också knakat till. trodde att sådant var normalt.

      Hip dips. Finns jättemycket på YouTube om det. Det handlar om skelettstruktur

      Acceptera din kropp som den är. Man kan suga ut fett på magen och spruta in i rumpa och höfter (som Kardashian systrarna gör), men det är ju helt barockt. Det går inte att ändra med kost eller träning. Förlåt klyschan, men alla ser olika ut och alla är vackra på sitt sätt.

    Någon annan som ibland målar upp en bild i tanken av hur man skakar om en person och skriker den i ansiktet så spottet flyger pga man älskar dom, men man tycker dom är helt jävla dumma i huvudet, men man kan inte säga det till dom för då sårar man dom? ?? jag fixar inte mitt liv just nu alltså, känns som att alla jag känner har ballat ur totalt och bara tar en massa märkliga livsbeslut… Eller så är det jag som hamnat i någon märklig hjärnbubbla ??

      Något liknande. Har en granne som inte är otrevlig, men så satans dryg. Ska fan sätta en GPS på den förbannade permobilen så jag hinner låsa in mig när hon kommer ljudlöst runt hörnet. Nä jag biter ihop för annars får kärringen en chock. Men herre gud fader vad det kan kosta på. ”Schas Ove, schas!”

        Oj såg inte att din kommentar innehöll ordet älska. Jag är bara trött på en tröttsam person som jag aldrig gillat.

          Hahahaha din granne verkar vara en ljudlös, störig jävel ?? helt okej att vilja svära åt dom också! Det viktigaste är att man inte gör verklighet av det ?

    Är det bara jag som inte kan acceptera peg och andra konstigheter i lowengrip och indybeauty?

      Ja, jag trodde att kunskapen kring dessa tvivelaktiga ämnen var allmänt känt, men tydligen inte. De flesta (företag och vanliga konsumenter) verkar inte alls bry sig om ingredienserna. Bara det står ”skonsam” eller ”mild” så tror alla per automatik att innehåller är bra.. Tyvärr är det inte så lätt.. Produkter som är svanenmärkta eller ekologiska är ju inte heller alltid så hejdundrande bra.. Trist att kunskapen och viljan till kunskap hos konsumenterna är så låg.

      Jag brukar påpeka till mina nära o kära vad kosmetika, hudvård, städprylar (och allt möjligt annat från matvaror till tyger och plast) innehåller men alla bara rycker på axlarna och svarar ”whatever”.

      Apoteken t.ex hur kan de godkänna?

        Apotekets egna varor är ju sällan mycket bättre tyvärr. Apoteksmonopolet har ju upphört sedan ett antal år tillbaka så idag handlar väl allt om pengar? Billiga ingredienser innebär ofta (men inte alltid såklart) att det är skräp. Billiga ingredienser och billig produktion medför i det stora hela såklart en större ekonomisk vinst.

        Pengar, pengar, pengar!

    Finns det något smidigt sätt att söka bland kommentarer här? Har lite frågor kring huvdård som antagligen redan tagits upp tretusen ggr, men lite svårt att sålla bland alla kommentarer!! Har chrome på mobilen:)

      Eller såklart!! Om någon har tips om hudvård till någon med blandadhy, fett i t-zonen men typ normalt till lite fett på resten av fejjan!

        Jag har liknande hy, tycker faktiskt att neutrogenas produkter funkar bra. Deras ansiktskräm är den enda (som jag testat) som inte täpper till huden så att jag får finnar.

        CAMCAM JAG ORKAR INTE MED ”DU SKRIVER FÖR SNABBT”!!!!

        Som någon skrev högre upp; la-roche Posay – effaclar duo+
        Apotea har extrapris på den just nu;
        https://www.apotea.se/effaclar-duo-40-ml-1

    Är det någon här som har erfarenhet/kunskap om gastrisk ballong?

    Jag bara älskar Öppet spår!
    Jag läser alltid- men detta är första gången jag kommenterar.

    Jag har tagit semester i en vecka, och åkt bort från min familj. I morse var 3:e dagen jag vaknade utan baksmälla- på mycket mycket länge. Jag har alkoholism i släkten och det har smugit sig på mig på något sätt. Vin varje kväll, och en oförmåga att stanna vid ett glas. Jag har egentligen lättare att inte dricka alls än att stoppa mig själv när jag dricker.
    Så jag fattade ett beslut. Min familj tror jag behöver egentid och det stämmer- men syftet med min semester är att bli nykter. Att känna hur härligt det är att vakna pigg. Känna sig fräsch. Få tillbaka min energi.

    När jag kommer hem ska jag be min man att vi inte har alkohol hemma på ett tag. Tills jag kan stå emot. Vi bor utomlands, alkohol går att köpa i vilken affär som helst. Min man är mycket måttlig och märker nog inte hur mycket jag får i mig om kvällarna.

    Jag önskar mig lite pepp… Och kanske framför allt, från någon som varit i min sits. Blir det lättare efter ett tag? Efter hur lång tid slutar mssn tänka på att man ska korka upp en flaska lagom till matlagningen? När slutar man hävda inför sig själv att vin visst passar till falukorv?
    Mitt lågvattenmärke har passerats. Hade detta varig förra veckan hade jag haft ett glad vin stående på golvet bredvid mig i sängen nu. Jag hade hunnit fylla på det 3-4 gånger under tiden jag läser Öppet Spår.
    Trots att jah nu i 3 dagar har njutit av piffa morgnar och att må riktigt riktigt bra i kroppen så tänker jag säkert varje kvart på att ringa roomservice och beställa upp en flaska vin.

    Men nu ligger jag här och känner bara en stor lättnad och motivation. Det blir ingen roomservice för mig.
    Må detta hålla i sig, håll tummarna för mig snälla ni!

      …ursäkta alla felstavningar.

        Alltså på riktigt, skit i dem och alla stavfelsjägare. De är bara tröttsamma och verkar ha svårt att hålla fokus på vad som är viktigt i det som sägs. ???

      Håller både tummar och tår. ??

      HEJA DIG!!!

      Heja heja! Må BRA och var stolt att du kan och mår bra pga ingen alkohol! Håller alla tummar för dig vännen! ?? You got this!

      https://alkoholhjalpen.se/forum

      Där kan du läsa om kvinnor i exakt din sits.

        Tack!

      DITT VAL OM DU VILL VARA NYKTER ELLER INTE! lägg inte skuld på någon annan

        Absolut! Det är därför jag tagit tag i det!

      Önskar dig lycka till! Har inte egna alkoholproblem, men har haft det jobbigt p.g.a andras missbruk. Jag har lätt att utveckla beroenden med mycket annat. Kanske jobbigt att läsa, men ha som måtto att göra slut med vinet för gott. Ta hjälp från nån utomstående. Väldigt bra att du insett ditt problem. Många förnekar i oändlighet, insikten du fått är mycket värdefull.

      Håller alla tummar och tår ❤️Tycker du är grym ??

      Det här är (nästan) lite OT på din kommentar (sjukt bra beslut av dig btw!), men VAART bor du utomlands där det finns falukorv?! Flyttade ifrån Sverige för ett år sen och falukorv är helt omöjligt att få tag på, finns inte ens något liknande/substitut 🙁

        I USA. I Los Angeles finns en svensk mataffär. Svensk mat, godis och böcker. Klassiker som falukorv, Djungelvrål och Marabou.
        Tror det finns i ganska många större utländska städer- i synnerhet där det antingen bor många svenskar eller där många svenskar turistar.

      Åh vad jag känner igen mig?
      Är i samma situation.
      Håller tummarna för oss båda ❤

      Jättebra att du försöker sluta. Min mamma är alkoholist och det skadar hela familjen så jäkla mycket. Hon kan inte sluta. Jag skulle rekommendera Antabus eller en stödgrupp om suget blir för stort.

    Någon annan som lider av keratosis pilaris och har några tips på krämer/behandlingar etc som FAKTISKT hjälper?! Mvh desperat

      Det enda som hjälper för mig är sol. Mitt blir alltid bättre på somrarna, även med solskydd och hela köret! Skulle nog inte rekommendera att gå och sola i en solbädd (heter de så?! De man lägger sig i med blått ljus?) Pga cancerrisken men våren är här snart och med den kommer solen och sommaren ☀️♥️☀️

      Denna kan jag rekommendera, den har mildrat min keratosis pilaris https://skincity.com/en/resist-skin-revealing-body-lotion-with-10-aha

    ????Behöver er hjälp..Jag har ett problem och det är att jag är shoppingberoende. När jag mår dåligt så blir det värre, hade 0 koll på hur mycket jag handlat denna månad och fick en chock när jag insåg hur mycket pengar det handlade om, på vad tänkte jag!? Detta beroende har blivit värre och så fort jag har tråkigt eller inte kan somna så ”letar” jag efter saker jag vill ha eller köpa. Man behöver inte ens ha pengar på kortet längre för att köpa saker. Inser inte heller att alla små summor blir enorma, har ni tips? Fortsätter det såhär kommer jag få räkningar som jag aldrig kommer kunna betala..allt sker ofta på impuls men jag ångrar inte heller mina köp. Vad är felet på mig. Ser liksom inget värde i pengar, att slösa 3000 på skor är helt okej eller att köpa 3-4par sneakers på EN månad. I need help, är någon annan i samma sits som mig?
    Hatar alla dessa klarna, Qliro och dadidadidaa alla mina pengar går åt alla dessa häkla räkningar

      Känner igen känslan. Jag har shoppat loss extremt mycket under mina manier (uppåtperioder vid bipolär sjukdom). Tillslut fick det bli totalstopp för att slippa få skyhöga skulder och kronofogden efter mig.. Spontanshoppade en bil på blocket för ca 50000 och det blev spiken i kistan. Tillåter mig själv numera att betala mina vanliga månatliga räkningar (el, försäkringar, sophämtning, mobilabonnemang etc) och så handlar jag mat/förbrukningsvaror på Coop 2 gånger i veckan. Det gäller att vara hård mot sig själv! Börja med att avprenumerera från alla onödiga nyhetsbrev som kommer till din mail! Sånt gör stor skillnad! Du fixar det!

        Vilket tråkigt svar! Är själv bipolar och spenderar min tid med shopping, rape-open och vilda upplevelser. Lev lite för fan.

          Rape-porn men rape-open låter nästan bättre, ?☺️

          Sara- har du gillat dina egna kommentarer?!?

      Jag har varit i samma sits. Hamnade hos kronofogden som 19 åring med rätt stor summa och det var fan i mig inte det roligaste jag vart med om kan jag ju säga.
      Har du en anhörig som vet om problemet? Ett bra tips som jag använde mig av var att jag och mamma betalade mina räkningar tillsammans, efter det åkte vi och tog ut 600kr och hon behöll mitt kort. Levde på dom 600kr i veckan, ville dels lära mig köpa billigare mat för att lättare betala av skulden och då kunde jag inte slösa mer eftersom att hon hade mitt kort.
      Gör samma sak! Nu mera har jag ett Ica kort som jag snör över pengar på, och tar ut en femhundring varannan vecka till nöje. Har mitt kort själv nu också, men fick defenitivt ett wake up call av att ha så lite pengar i ett år. Lycka till!!!

      Jag har shoppat väldigt mkt förr (dock helt inom gränsen för mina inkomster) men insåg att det är inte värt det….jag har börjat handla för kontanter istället, det ger bättre överblick samt hindrar ju impulsköp om du har svårt med det.

      Sen om du internetshoppar är ju det svårare – kan man spärra sig från sidor? Såsom man kan på tex spelsidor?
      Annars är det kanske en möjlighet att flytta pengar till en konto som man vara kan ta ut pengar från ett visst antal gånger i månaden? När jag jobbade på bank fanns d sånna konton….

      Eller flytta över pengarna till ngn mamma/sambo/kompis du litar på som ger dig typ veckopeng?

      Klipp korten. Avsluta Paypal-kontot. Alternativt ge ditt kort till en vän/sambo som får ta ut kontanter åt dig så du inte kan bli frestad att shoppa online. Stay strong!

      Lite sen här med jag har också varit väldigt pigg på att shoppa på nätet. Det påverkade inte min ekonomi så jättemycket, men huset fylldes undan för undan med en massa prylar jag inte använde.
      Jag tvingade mig att tillslut att ta tag i detta och började sälja av alla onödiga prylar, bla. i olika säljgrupper FB. Det var då jag upptäckte hur lite man får för saker när man säljer dem vidare, oavsett skick och hur oerhört lång tid det tar att få ihop en bråkdel av alla de pengar jag glatt spenderat. För mig blev det vändpunkten! Kan kan inte förmå mig att köpa annat än det jag verkligen behöver numer.

    Någon annan tjej som tänder på våldtäkt?
    Spenderar skett ett par timmar per dag med att bara hotta cåldtöktsfilmer (fake, porr) att spara och inanera till.

      Besatt!!! ☺️

        Min fitta känns raw av all onani lol

      Nej. Jag fattar inte varför jag skulle tända på att titta på någon som har sex med en annan person som inte vill… Sen spelar roll om det är fake, det är ju fortfarande det man tänder på.

        Att du inte fattar det, vad fan spelar det för roll i sammanhanget? Det är väl -min- fetisch? Lol…

      Det är bland det sista jag skulle ”tända på”, framförallt pga att jag själv blivit våldtagen och vet hur fruktansvärt det är, så jag kan inte låta bli att provoceras av det du skriver. Min högsta önskan är att ingen ska behöva uppleva det jag upplevt, men tyvärr våldtas kvinnor(och män) dagligen över hela världen. Jag kan inte förstå hur det kan vara något som man ”tänder på”, när det för den som blivit våldtagen är något som förstör ens liv, medför ett obeskrivligt trauma och lämnar ärr för livet (jag vet att du skrev att det var porr och inte riktiga övergrepp du kollar på, men det är fortfarande obegripligt för mig att det kan vara en turn on när en våldtäkt i verkliga livet kan vara bland det värsta som kan hända en person).

        EDIT AV CAM.

          ”Finns det film”? På riktigt? Jag berättar att det var det värsta jag upplevt och du undrar om min våldtäkt finns på film? Hade du haft lite empati i kroppen hade du förstått hur fruktansvärt olämplig den frågan är. Jag skulle söka hjälp om jag var du. Bara för att det är en ”fetisch” betyder inte att det är normalt eller sunt.

          Camcam ta bort den kommentaren tycker jag. Fruktansvärt osmaklig.

    Hej! Första gången jag skriver i öppet spår! Lägger mig så tidigt så det känns som att jag missar det varje helg haha.

    Jag lider av huvudvärk och har gjort sen jag va 15 år, fick starka mediciner som hjärtat inte klarade av, bettskena fungerar inte heller.

    Jag får anpassa mitt liv efter min huvudvärk och nu när jag fyller 31 har jag tröttnat på det här! Jag spänner käkarna dygnet runt, så hårt så dom fastnar i varandra, nacken är spänd, vid dom värsta anfallen blir halva sidan förlamad och ögonhålorna och pannan känns som dom ska sprängas, dwt gör till och med ont i näsan ibland. Huvudvärken rör sig liksom, ibland från skuldrorna upp i nacken, bakhuvudet till tinningarna: kan inte använda mina händer för mycket för då får jag huvudvärk sen, om jag åker längre tågresor har jag huvudvärk konstant i en vecka efteråt, när jag dammsuger, eller efter jag utfört några sysslor. Umgås Jqg med människor är det katastrof sen.

    Jag vill ha ett liv!!!!!!(nu när jag fått hjälp med min psykiska ohälsa börjar jag förstå att min fysiska hälsa också behöver hjälp och ork till att ta itu med det här).

    Jag läste här om botox för huvudvärk, jag lever på existensminimum så har inte råd att bekosta det själv, är det någon som vet om man kan få hjälp från landstinget med det här? Och hur det fungerar isåfall?

    Tacksam för svar.
    Kram

      Ja, det ska gå! Kontakta din vårdcentral.

        Tack för svar! Har inte ens orkat gå igenom sidor när jag googlat. Ska ringa direkt på måndag, kom på i veckan att hela mitt liv har anpassats efter det här, har inte förstått att det är så illa just för att det har blivit min vardag att förebygga huvudvärken med tillfälliga lösningar! När jag va 18 så bestämde jag mig för att bara lära mig att leva med det, sjukvården har bara sagt att jag behöver träna, men jag har alltså haft självmordstankar av huvudvärken när jag har haft träningsperioder.
        Så tack! Och tack bloggbevakning för att jag fick reda på det här! Ska släppa på min anti-botoxprincip haha.

          Lycka till! Huvudvärk och psykisk ohälsa är en vidrig kombo.

    Jag ogillar Öppet Spår. Plattformen lämpar sig inte får många och långa trådar.

      Okej, då vet vi

        Varsegod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.