Äntligen är våren här!!!

När jag sedan kom in igen redigerade jag den på en gång och la ut på min officiella Facebook sida. 1 timma senare hade den 35 000 visningar.
Och nu, inte ens ett dygn senare, så har den 1,4 miljoner visningar. HAHAHA! Jag skrattade så jag nästan inte kunde prata när jag igår ringde mamma efter att jag hade lagt ut den och såg att den delades så fort. Det kunde jag aldrig ana.//Jonna

Jonna Jinton har spelat in ett helt underbar video som representerar den svenska våren på ett utomordentligt sätt.
Även fast hon driver här så är sanningen inte allt för långt bort.
Svenskar är som solrosor som vänder sina ansikten mot varje liten strimma sol som kan anas på himlen efter den långa, mörka vintern.
Och hittar man ingen sol att tillbe så kan man alltid åka och sätta sig på Fältöversten vid Karlaplan där de satt upp stolar och sollampor till besökarna.
Jag ser dem varje dag när jag går till och från redaktionen men har ännu inte testat dem själv, men hur fel kan det egentligen gå med stolar och lampor?

Tack för tips, Sofie!

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahaha!! Underbar video, relaterar! Där jag bor har kommunen börjat köra nån typ av stor snöslunga och slunga snön från plogkanterna ner i lastbilar för man ser inget alls i korsningarna, det är tre meter höga kanter på vissa ställen ? Är så sugen på skotta fram altanen men det är för djupt ?

      Relaterar, bor i Norrbotten och tror vi kommer ha kvar snön ända in i maj med dessa mängder snö vi har…

        Håller med! Jag hoppas på en snöfri midsommar! /fellow norrbottning

      Synd att hon snott idén bara från Rebekka : https://www.facebook.com/rebekkagudleifs/
      Rolift, men man borde ge creds när man imiterar någon…

    Kom på en till grej, hade några killar i klassen när jag gick skola som inte var från Sverige, vi blev alltid retade på våren för vi svenskar står som fån mot väggar överallt där det finns en vägg och blundandes ler mot solen, de kunde inte förstå varför och tyckte det såg så roligt ut ?

      Jag var på en föreläsning av en tjej från Texas som varit utbytesstudent i Sverige. När hon kom till Sverige var det mars/april och hon kunde absolut inte fatta att var och varannan svensk stod med ansiktet vänt mot solen.
      Ett år senare stod hon likadant med ansiktet vänt mot solen 🙂

    Älskar det här! Passar mig perfekt som älskar vintern och avskyr människor som avgudar våren haha.

      Tufft att vara avskydd. Sad face ? (?)

      .

        ?

          ?

    Äntligen vågar man ha lite hopp om att det inte är vinter för alltid. Idag har jag haft världens vårkänslor och gått runt och varit 200% lycklig. Hade en liten minisemester på annan ort i 24 timmar och tankade energi. Igår var där grått och kallt, gjorde inget för älskar stället nåt enormt oavsett, men att vakna upp till en stad i solsken i morse…åh den känslan! Känner mig helt kär?

      Jag har också haft vårkänslor idag och varit fånigt glad (fast jag inte hade minisemester. ?)☘️?

        Visst är det fantastiskt? hade varit sådär löjligt glad även om jag inte varit iväg, men nu blev jag extra hög på livet❤

        Hoppas på plusgrader nu snart bara så resten av snön försvinner?

      Kul för er. Själv har man haft magsjuka för tredje gången i år, infektion i kroppen, konstant feber och en dubbel antibiotikakur på det. Drog ner persiennjävlarna när solen tittade in. Kände bara ”nej, inte IDAG din sega jävel”.

      (nej men jätteskönt med vårkänslor, jag hoppas att det inte är vinter på nytt när jag är frisk igen)

        Hear you sister! Det finns inte mycket som gör en så provocerad som soljävelns strålar (som jag egentligen älskar!) när man är sjuk och inte kan njuta av den!

        Otroligt ledsen för din skull. Själv var jag sjuk i tre veckor så idag var nog första dagen som jag kände mig fullt återställd. ??

      Wtf, här har det snöat hela dagen och blåst helt sjukt kalla isvindar :'(

        Också haft minusgrader. Kände våren i skälen och lät bli att titta på snön. ?

          Själ*

          Här i norrbottens inland vill vi ha kvar snön till maj. Bästa när vårsolen dyker upp då kan man dra ut på långa skoterturer, hänga i skidbacken eller skidspåret. Sitta ute framför en eld och njuta av fågelkvitter å ljudet av skotrar å sprakande från elden. Känns som om vi här uppe hellre föredrar denna tid på året än sommaren som ändå bara är regnig och trist för det mesta. Svårt att uppskatta snön i södra Sverige då den bara stannar två dygn åt gången å gör er ingen nytta överhuvudtaget.

    Blev så glad när jag såg denna i mitt instagramflöde. Följer inte henne så blev lite paff men det var verkligen en glad överraskning. Snacka om att lyckas fånga essensen av vårkänslor

    Haha när jag först flytta till Minnesota och gick ut på promenad på vintern/våren så stanna jag typiskt svenskt upp och höll ansiktet mot solen. Så många personer stoppade upp bredvid mig och fråga förundrande ”ser du något lustigt eller vad kikar du på?” och varje gång jag svara ”nä alltså jag lapar bara lite sol” så fick jag alltid en tokig och snäll blick tillbaka. Haha. Är dock fortfarande likadan efter snart 10år här, visar sig solen ja då tar jag banne mig vara på varenda liten stråle även om den syns betydligt oftare här än hemma i sverige haha 🙂

    OT: Såg nyss en tv-reklam med Petra Mede. Tydligen ska det komma något program som heter ”kärnornas kärna”. Eller menar hon ”stjärnornas stjärna”?

      Nej det kan omöjligt vara det, det är alldeles för långsökt. Det är en tävling för äppelkärnor.

      (Wtf med alla språkpoliser?)

      Har också hört den. Talfel?

    OT OT OT OT meeeen… Läckberg som var så ”modig” och gick ut med att hon skaffat tandställning. Inte på en enda bild efter det inlägget ler hon och visar upp sin räls. Istället så kniper hon pissnödigt med läpparna på varje bild.
    Ja jag stör mig på henne och hela hennes existens. Hon känns sjuk omogen.
    Slut på rant. Tack och god natt

      Gonatt ?

      Varför har hon inte en sådan där osynlig på insidan?

    Någon som vet hur det är med Catrin Hedlund? Har hon fått barn?

      Hon har en öppen instagram. Du kan se hennes bebis där 🙂

    Även fast?

    Vad tycker ni om bards uttalanden om Cissi i schulmanshow?

    tips camcam!
    LCC söker en ny ”social media creater” enligt bellas instastory ?

    En isländsk fotograf, Rebekka Gudleifsson är sur för det verkar som om Jonna snott idén från henne.

      Fakta på detta?

        Får upp bilden på henne där hon är ute vid en torkvinda i snön om du googlar hennes namn (fast dottir då som påpekades nedan) . GIssar dock att de kan ha fått liknande ideér. Kan ju hända, världen är stor.

        https://www.facebook.com/rebekkagudleifs/

          STOPPA PRESSARNA! Säkerligen var denna Rebekka först i världen med denna HELTOKIGA idé. En kreativ person som Jonna kan ju inte kommit på det själv. Hoppas hon hann ta patent och copyright på tvätthängning + snö!

      Inte så många isländska kvinnor (inga) som heter ett -son-namn dock…

        Hehe nä Gudleifsdottir förstås! Sorry

    Ja här finns de inga vårkänslor. -20 och de går inte längre skotta för vi når inte att kasta snön över snö kanterna. ?

    Brukar också hänga tvätt ute på vintern i solskenet. Lakanen blir bländvita och doftar underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.