Penny for president

Kanske borde kommentera att mina bikini bilder är inte direkt sån vanlig bild där man suger in magen och låtsas som att jag har perfekta kroppen och perfekta livet. Inte mycket att säga om det frutom jag har inget behov att visa ett overkligt liv! Hoppas att ni hoppar på det tåget med mig och börja göra ett samhälle som är äkte, kärleksfull, och ärlig.//Penny

Det var exakt det jag tänkte när jag såg Pennys bilder på hennes blogg men ännu inte hade kommit till hennes text. 
Visst är det märkligt att man reagerar och nästan blir överraskad av att se bilder på en ung kvinna i bikini som är avslappnad och mänsklig?
Det är märkligt att det är detta som är ovanligt att se på sociala medier trots att det är så där de allra flesta av oss ser ut när vi sitter ner.

Det gjorde mig i alla fall jäkligt glad att se och jag hoppas att fler vågar vara avslappnade och mer äkta på sociala medier för det behövs!
Heja Penny!!!

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Råkat tidsinställa detta fel Cam?!

      Vad menar du? Varför kan man inte posta detta idag?

    Befriande att äntligen få se en vacker tjej som vågar vara naturlig på bild.
    Det behövs fler som henne!

    Heja Penny!!

    Frutom ?

      Hon har ju levt hela sitt liv i USA; jag tycker det är fantastiskt att hon kan så bra svenska! Heja heja, Penny! ?

    Vad händer med inläggen?

    Nu stormar det igen kring Natural Cycles, tyvärr är artikeln bakom en betalvägg (http://www.gp.se/nyheter/göteborg/p-app-bakom-108-oönskade-graviditeter-1.5467625?noAccess=true&aId=1.5467625).

    Låter i alla fall som att NC kan förbjudas i framtiden.

      Utdrag ur artikeln:
      ”Läkemedelsverket granskar

      I januari inledde Läkemedelsverket ett tillsynsärende gällande Natural Cycles. Myndigheten ska avgöra om antalet oönskade graviditeter motsvarar uppgifterna i de studier som gjordes innan man satte produkten på marknaden.

      Tillsynen bygger på de anmälningar som görs till myndigheten samt information om antalet användare från företaget. Granskningen av företaget väntas bli klar någon gång efter sommaren.

      – Vi bedömer att vi behöver minst ett halvårs data för att få säkra siffror över antalet oönskade graviditeter baserat på antal användare, säger Ewa-Lena Hartman, gruppchef på Läkemedelsverket.

      Vad är det för beslut ni ska nå fram till?

      – Det hårdaste beslutet är att förbjuda produkten. Det finns olika varianter – allt i från att marknadsföringen ska ändras till ett förbud. Men det är för tidigt att idag säga vad det blir. Det kan också hända att vi måste följa det här längre.”

    Men VEM tror att alla unga kvinnor har platt mage när de sitter avslappnade? Jag personligen tycker inte att såna här inlägg är ögonöppnande och magiska. Är det för att jag är född 86? För att jag spenderat många dagar på kommunala bad och gymmat i 15 år?
    Hur man tror att kvinnor ser ut beror ju på vilken miljö man har runt omkring sig (verklig och digital). Om man bara följer ”modeller” på Instagram och aldrig sett en avklädd kvinna i verkliga livet kan jag förstå att Pennys inlägg är en aha-upplevelse. Men inte annars.

      Hänger man på instagram så är dom ovanliga. Tycker det är fantastiskt att Penny lägger ut de här bilderna.

        Jag hänger på IG flera gånger om dagen och har inga retuscherade eller trådsmala personer i mitt flöde. Beror väl helt enkelt på vad man följer för konton.

          Eller hur! Klart som fan att man ser platta magar om det är den typen av konton man följer. Hallå, vad hände med att ta eget ansvar?

      Det behövs väl så länge tex kissie får kommentarer om hängbröst och supertränade tjejer får kommentarer om fettvalkar när huden skrynklar sig lite. Ja, det är tyvärr vanligt om man följer träningskonton och det kommer upp en bild på en tjej som är oretuscherad. Jag fattar också att det är normalt med sån här mage men unga tjejer gör tyvärr inte det, jag har en kusin som är lång och sjukt smal som vägrade ha på sig sin balklänning för hon fick valkar när hon satt ner. Huden trycktes alltså ihop bara. Killar i hennes gymnasieklass pratade öppet om hur tjejer ska se ut. Unga tjejer lever under sjuk press så sånt här är jättebra för dom att se.

        Vore därför kanon om även Kissie med flera kunde lägga ut oretuscherade bilder på sig själv. Sluta dra in magen, puta med rumpan, etc. Vi som sett dem på gymmet samt vid poolen vet ju att de inte ser ut så i verkligen men svårt för en 12-åring att inse.

        Nej, de kommentarerna är inte baserade på att den som kommenterade faktiskt tycker att kissie tex har hängbröst. Det är endast en form av näthat och lämnas för att trycka till personen i fråga. Så alla oretuscherade bilder i världen kommer inte hjälpa.

          Jaha? Vad spelar det för roll om det är näthat? Det påverkar ändå. Det kanske inte hjälper mot kommentarer men det hjälper dem kommentarerna är tänkta att sänka.

      Jag håller med.. detta är väl som med allt annat. Det skadar liksom inte att vara lite källkritisk. Diverse filter och poser är mer regel än undantag och alla borde veta det vid det här laget.
      Jag har en valk på magen när jag sitter ner och har inte den typiska ”insta-kroppen” men jag känner inte att alla bilder jag möts av måste spegla mig själv. Att man ska ”hylla” (eller håna) kroppar börjar kännas tjatigt

        Tjejer får kritik för de förmedlar en skev bild och tjejer får kritik för att de blir påverkade av samhället de lever i. Vi kanske ska ta bort alla regler kring reklam tex så kräver vi att alla är källkritiska och motståndskraftiga i stället.

      Badhus är grymt bra ställen för verklighetscheck!

        Åh, tanter i bastu! Min viktigaste referens sedan barndomen. Bara avslappnad mänsklighet, inget pynt, fix, poserande…

      Får inte heller en aha-upplevelse eller någon ”Jaha jag duger”-känsla. Märkligt det där hur vissa uppfattar att tjejer måste stå i bikini med lilla magen framme och få bekräftat att de duger och är superfina – det är ju så självklart för en annan. Vem trodde något annat?

        Platsikkirurgiindustrin blomstrar så det verkar vara väldigt många som tror något annat. Men kudos till dig som är så motståndskraftig.

          Åh herregud. Nu får man alltså kritik för att man har FÖR gott självförtroende? Jisses.

      Håller helt med dig. Har folk inte ögon att se med när dom träffar folk, går ut på stan etc?

      FÅ människor ser ut som fotomodeller irl. Sluta tro instagram är livet, det är där problemet ligger

        Instagram visar upp verkligheten och riktigt folk om man väljer att följa sådana konton. Instagram har räddat mig och gett mig en bättre syn på min kropp men det är ju för att jag har valt att följa folk som ser ut som mig och mår bra och är stolta och glada och jag väljer aktivt bort folk som penny.

        Håller också med. De flesta här verkar inte ha någon tilltro till tjejers hjärnor utan förutsätter att alla unga tjejer är hjärndöda offer som alla aspirerar att ha storlek XS och inte fattar annat.

      Håller med. Och grejen att varenda person tvunget ska skriva något om sina bilder är också rätt skumt anser jag. Något jag skulle tycka vore bättre är om offentliga personer postade denna typen av bild utan att ha långa kommentarer om det, utan bara göra det helt naturligt. Ingen behöver egentligen veta att det är så folk ser ut, alla ser olika ut osv. Alla vet det redan. Påverkan är en annan sak, så gör det till något normalt istället för att hylla er själva för att ni minsann vågar lägga ut en bild som inte anses som instagramperfekt.

        Påminner om när en karaktär i serien Girls blev tillsammans med en kvinna som var tjock utan att hennes storlek någonsin nämndes. Hon hade en personlighet och var en del av serien utan att för den delen vara ”tjockisen”. En tidning uppmärksammade detta och gjorde en nyhet av att Girls hade en karaktär som var tjock utan att göra en grej av det. Och jag kände bara att…”well, now you just did!”

    Men också, tänk den dagen dessa bilder publiceras utan att modellen själv behöver förklara/försvara/göra ett statement, och inte heller behöver bli lyfta och hyllade, utan bara är en bild som säger ”hej hej idag är jag ledig och solen skiner”. Den dagen, folks, den dagen… ???

      Håller med 100%..!

    Det är så tröttsamt med kvinnor som visar upp kroppen och hyllas. FOR PRESIDENT för att man sitter i bikini och har bristningar, inte för sin prestation, alltid kroppen ??

      Håller med! Kan vi inte bara sluta kommentera kvinnors kroppar?

    Testa att gå in på valfri tjock kroppsaktivists instagram om se om hon hyllas för en liknande bild. Klart att penny hyllas, hennes kropp är inte den typen av kropp som provocerar när den visas upp.

      Kroppsaktivister har ofta många fina och lojala följare och hyllas flitigt för bilder som dessa 🙂 Vilket är bra!

        Tja jag vet inte om jag håller med dig där. Visst att följarna hyllar men de får oroligt mycket hat, skammande och de blir aldrig lyfta i exempelvis såna här sammanhang. Jag tror inte att majoriteten av pennys inkorg nu består av hot för att hon glorifierar ohälsosam fetma. Men vad vet jag.

    OT: Camcam, kan du inte lägga in ett inlägg per dag med ”Dagens Mogi hyllar Mogi-kommentar” ?? Historien fortsätter ju….

    OnT: Penny är awesome! Och med risk för att låta ytlig, men hennes kropp är ju perf <3

    Jag förstår inte hetsen med att alla ska visa sina kroppar på sociala medier. DET om något borde skapa ett ohälsosamt tryck på unga (att man inte blir bekräftad förrän man slänger av sig kläderna). Sen ser man ju icke-perfekta kroppar överallt?

    Tycker precis som kvinnopresidenter~ att det är så synd att tjejer och kvinnor alltid ska bli hyllade för sitt utseende. Det säger ju ingenting om personen i kroppen?

    Jag tränar varje dag , äter väldigt hälsosamt och är NÖJD och STOLT över att när jag sitter ner så är min mage fortfarande ”slät och platt”. Varför? Jo för att jag vill vara den bästa versionen av mig själv, både inuti och utanpå 🙂
    Alla har inte den kroppsform eller tid för att träna som jag kanske har men, bara för att jag ser ut som en ”Instagram modell” så är jag inte fejk för det!
    Menar bara väl, är bara trött på att folk kallar en ytlig, fejk, photoshoppad etc.
    Går man till gymmet dagligen och äter hälsosamt så behöver man inte suga in magen 😛

      Man behöver inte suga in magen även om man väljer att inte spendera tid på gymmet varje dag, tro det eller ej.

      Jag håller helt med dig där, A. Jag har en perfekt kropp, och det trots att jag fått barn med kejsarsnitt. Jag har magrutor, är smal, slimmad och så vidare. För att jag vill må bra! Äter endast hälsosamt, tar varken mer tid eller energi än att äta skit. Jag kallar det inte för att ”unna sig” när man äter dåligt, men får höra jämt att jag ”borde slappna av och unna mig nåt och vara nöjd med hur jag ser ut utan att hets-träna”. Träning är mitt liv. Jag hetsar inte, ingenting gör mig så lugn som träning. Jag sover bra, är pigg, glad, snygg. Låt mig va;) Jag blir ledsen när jag ser kroppar med överflöd av fett. Meningen är inte att vi ska se ut så, våra kroppar är inte gjorda för det. Det är ett resultat av inre misshandel. Må låta hårt men så är det. Jag har dock inget behov av att zytomierska högt och tydligt, jag lägger hellre den energin på att öppna granatäpplen 😉 Bra jobbat, förresten! Mer naturliga instakroppar till folket 😀

        Okej, T. Tack för din fantastiska input.

        En annan äter också nyttigt och tränar näst intill dagligen. Kan springa en mil, är stark, har en röv som öppnar dina granatäpplen genom att knäcka dem.

        Har fett ändå. Magvalk även när jag står upp. Ja: står upp -inte sitter ner. Den du! MIND BLOWN!

        Jag tycker att du är ett inskränkt jävla as som borde ta och öppna en bok om kroppen (obs, tidningsmagasin är inte böcker utan riktiga faktaböcker) där du får lära dig om hormon, muskelmassa, enzymer, bindväv, energiåtgång, blodtyper etc innan du sprider på en jävla kass press på folk genom direkt felaktiga påståenden. Meningen är inte att folk ska vara så dumma i huvudet som du är, människan är inte gjord för det då det är ett resultat av inre misshandel att vara så okunnig. Ledsen, men så är det 🙂

          Örjan for president!

          Luv you Örjan ❤️

          Örjan, lugn. Andas lite. Så där ja! Jag tänker inte bråka med dig hur du än frustar. Det här är anledningen till att jag sällan ”diskuterar” (vilket jag inte gör nu) om just detta. Jag är tillräckligt utbildad inom faktiskt allt du nämnde, eftersom det är mitt jobb, men ser ingen anledning att punkta upp det här. Om du är stolt och glad och måste framhäva hur okej du är med valkar, go for it! Jag är glad att de inte sitter på min kropp, och ungefär där slutar mitt intresse 🙂 Glad påsk!

          Ja alltså, jag har inte frustat mer än en gång och skiter högaktningsfullt i om du vill bråka med mig eller inte. Jag säger ifrån när jag ser översitteri som baseras på nöjdhet över sin egen förträfflighet.

          Uppenbarligen är du lika läskunnig som utbildad -jag hävdar inte att jag är okej med mina valkar. Jag poängterar att fett finns även om jag är vältränad. Jag avskyr mina valkar och jag avskyr ännu mer att jag avskyr dem för att kraven kommer från omgivningen (typ du) som hävdar både det ena och det andra genom att slicka sin egen röv samtidigt som det sparkas på tjockisar.

          Jag tvivlar å det grövsta att du är utbildad läkare eller fysiolog, möjligen att du gått någon kost/träningsutbildning via typ studentum. Det luktar äpple och måttband och jag hoppas sannerligen att du inte tar betalt för dina tjänster.

          Ni andra: Löv u <3

        Ironin i att vilja bli lämnad ifred utan människors pådyvlade åsikter om ens kropp samtidigt som man öppet proklamerar hur sorgligt det är med ”kroppar med överflöd av fett”…
        Ok.

        Du har inget behov av att zytomierska högt och tydligt? Varför postade du då just att feta kroppar gör dig ledsen då de är ett resultat av misshandel? Jag tränar 5 dagar i veckan på mycket hög nivå, äter enligt individuellt kostschema, har alla mina värden på topp men har ändå ca 20 kg övervikt. Menar du att jag misshandlar min kropp mer än vad du gör? Tråkigt att såna som mig gör dig ledsen. Själv gör min kropp mig glad då den är stark och orkar med det den är till för att orka, och den orkar mycket mer än så också.

        Tack för den kängan. Jag tränar hårt 4 gånger i veckan och försöker få till mycket vardagsmotion, samt försöker äta hälsosamt men har störda hungersignaler och hetsäter när jag är stressad.

        Tack för att du upplyser mig om att jag misshandlar min kropp och att min kropp gör dig ledsen. Det räcker liksom inte med att jag själv blir ledsen när jag hetsäter, dessutom ska andra klaga på mig.

          Kan dessutom hälsa att jag hade en mindre mängd överflödsfett även i tonåren trots att jag idrottade på elitnivå.

          Sluta hetsät, simple as that. Om du vet att det är stress som triggar så börja där 🙂 Jag äter var tredje timme så är för mätt för att hetsäta.

          Är det bara att sluta hetsäta T? Varför har ingen ätstörd tänkt tanken att bara sluta någon gång? Sådär, då löste vi det problemet. Och alla deprimerade kan bara ta och rycka upp sig och tänka positivt också eller? Är du ett troll eller är du på riktigt dum i huvudet?

          T läste du att jag även hade en liten fettvalk på magen som 17 åring när jag tränade på elitnivå?

          Och få bort allt stress, okej jag ska då sluta plugga/jobba, säga upp kontakten med mina skilda föräldrar som utgör ett stressmoment varje högtid, göra slut med min kille eftersom det ibland blir stressigt med hans familj adderad till ekvation, alternativt han blir sjuk (han får i princip 40 C feber och trenderar att tappa all balans varje gång han blir sjuk så han kan inte bara dumpas) samtidigt som jag har en viktig deadline. Jag ska säga upp bekantskapen med 90% av alla vänner eftersom det kan vara stressande att vara en god vän i mellan åt. Och slutligen så ska jag göra mig av med min pms som får mig att bli stressad över att typ behöva laga middag? Dessutom så ska jag bara göra mig av med mina sömnproblem som gör att jag ibland inte sover trots tyngdtäcke och sömnmedel och även sömnbrist stör hungersignalerna, som för mig redan är lite störda.

          Låter vettigt och rimligt, eller så kan jag träna ordentligt och äta hälsosamt jag har bra värden på hälsokontroller osv. Du kan pröva att sluta störa dig på människor pga fett?

          Hur vet du ens att folk är feta och inte t. Ex. Har en rejäl muskelmassa täckt med en mindre mängd fett. Hade en sådan kille i min gymnasieklass, en amerikansk fotbollsspelare som var gigantisk. Han hade typ 100 kg muskler och sedan samma mängd fett procentuellt som en småknubbig person eftersom det är jättesvårt att bygga en massa muskler utan energiöverskott. Och han behövde massor med muskler.

        Sorry T men det låter inte alls som att du har en berfekt kropp utifrån din beskrivning..
        Beyoncé har den perfekta kroppen och det vet alla.
        Så du kan ta dina smoothiebowls och crosstrainers och försöka trolla nån annanstans. Familjeliv kanske..?

          Jaaa Beyonce har snyggaste kroppen jag sett men också sagt i en video att ”it should not jiggle, it’s not cute”, så hoppa på henne nu också. Jag tycker folk bara ska låta alla andras kroppar vara och sluta yttra sig om hur de anser en kropp ska se ut eller ej. Alla kommer alltid att ha ett ideal och det går inte att ändra på. Kan man inte bara vara glad att ens kropp är frisk och kry? Tycker heller inte man ska hoppa på oss som kämpar för att hålla oss i trim (jag har gått ner över 20 kg och har nu en fast och ”smal” kropp) men aldrig fått så mycket kommentarer av andra kvinnor som att ”gud vad smal du är”, och ”gå inte ner mer nu!”, eller ”oj har du verkligen så liten midja och breda höfter eller har du korsett på dig?” alltså seriöst???? vart var dessa omvända kommentarer när jag var stor? nä, tycker båda håll bara ska vara tysta och sluta kommentera kroppar e så himla trött på skiten.

          På riktigt T?! Hurra för dig som kan äta var tredje timme och vara för mätt för att hetsäta.
          Jag skulle säga att om man har problem med hetsätning så äter man oavsett om man är mätt eller inte, därav namnet HETSätning.

        Du borde nog prova på att träna upp din empati och förmåga att se bortom andra människors vikt och kroppar. Den typen av träning verkar du ha missat.

        Oj, det är alltså det som behövs för att må bra? Magrutor och slimmad kropp…
        T, din kropp kanske är i toppform men din hjärna är definitivt inte det. Jag blir ledsen av att din hjärna har ett överflöd av stollighet.

        Eller jag då, som verkligen HAR misshandlat min kropp till 30 kilos övervikt på grund av hetsätning, flertalet ångestdiagnoser och djup depression som varat i ungefär fem år. Ska jag inte få visa mig i bikini då, eftersom jag gjort så? Blir jag friskare, smalare och snyggare av att minsann veta min plats och gömma mig i ett tält eller helst inte gå utomhus alls?
        Tror du att kroppsaktivism handlar om att man ska sträva efter valkar på magen? Nej, det handlar om att ens värde som människa inte ska påverkas av antalet valkar på magen.

      Måste man ha en slät och platt mage när man sitter ner för att vara den bästa versionen av sig själv? Att man får veck och valkar på magen när man sitter ner behöver inte handla om fett och övervikt, utan hud. Det är väl självklart att huden inte sträcks ut på samma sätt när man sitter ner, som när man står upp. Det är orimligt att tro det.

      herregud hur är det något man kan vara stolt över?? Om man inte är extrem åt något håll (eller är sjuk, typ IBS liksom) så borde ens mage inte ha så stor betydelse, lägg energin på något annat ? Hjälp människor, lär dig ett nytt språk, prata med en gammal människa, träna massor om du vill men var inte stolt över en mage, din mage tillför ingenting till den här planeten eller din omvärld. För alla andra är det helt irrelevant om din mage har ett eller två väck när du sitter ner. Du får såklart vara glad över din mage men varför skulle du vara stolt över den? En sittande mage är ingen bedrift, det är bara en mage

      Jag är så trött på tunnelseendet, Det finns så jävla mycket problem i världen och vi är så många som skulle kunna bidra med så mycket mer om vi inte la så mycket tid på att utforska vår egen navel och stoltsera över en mage som ändå kommer vara skrynklig om 50år.

        Åh! Ibland blir jag bara så JÄVLA GLAD av att läsa era kommentarer och inse hur fantastiskt mitt liv är! ?
        Ett liv där det är okej att vara lite ytlig och älska sin kropp även om den är en ”ideal Instagram-modell-kropp”.

          Du verkar inte må så bra som du vill ge sken av faktiskt.

          Vem har sagt att det inte är okej menar du? Men kan du tänka dig att vi som inte har perfekta kroppar också vill tillåtas älska oss själva och våra liv?

          @A:
          Om du blir så JÄVLA GLAD av att läsa om folks missnöje så är du sjuk och bör söka hjälp.
          Du är helt klart en sån där mupp som är beroende av bekräftelse.
          Min teori om dig är att du är en bitch som började ligga runt när du var 13 och nu klarar du inte av att se dig själv i selfie-spegeln utan massor av filter, för du vill inte se vilken hög med trash du är egentligen.
          Så du söker bekräftelse av dina hjärndöda gelikar och trycker ner andra för att undvika det uppenbara faktum att när din kropp är söndernyttjad om 5-10 år, så kommer du bara vara en senig massa av snusk som inte ens din styvfar vill ha…

          Den märks att du har lagt all din tid på din kropp, tycker du kunde lagt en tårtbit på att utveckla empati iallafall. Man hoppas ju nästan att alla konspirationsteorier är sanna och detta är CamCam som provocerar i kommentarsfältet för såna här människor finns väl inte på riktigt?

          På vilket sätt står det i kontrast till det jag skrev?Din sista mening skulle nämligen lika gärna kunna beskriva mitt liv. Trots det värdesätter jag (andras och min) kunskap, intellektet, erfarenheter och studier betydligt högre än både ditt och mitt utseende

          Åh hjälp. Ni är ju helt sjuka i huvudet på riktigt. Jag skrev hur nice det var att läsa era kommentarer och inse hur fantastiskt mitt liv är? Att ni peppar varandra och säger att ALLA är lika värda. Att ALLA kroppar ska hyllas. DÄRFÖR skrev jag att jag älskar min kropp, även om den kanske klassas som en ”ideal Instagrammodell-kropp”.

          Och till idioten som skrev att jag legat runt sedan jag var 13 år.
          Din kommentar är det sjukaste jag har läst någonsin ?

          Jag ville delge mina tankar i detta kommentarsfält.
          Gick inte på någon, skrev inget om Penny, skrev ENDAST mina tankar om MIN kropp.
          På det sättet ni i kommentarsfältet hoppar på människor som vargar så förstår jag att ingen orkar kommentera eller diskutera här.
          Jag skrev om min kropp och någon får för sig att säga
          ”din kropp är söndernyttjad om 5-10 år, så kommer du bara vara en senig massa av snusk som inte ens din styvfar vill ha…”

          Alltså, på riktigt?

          Men, grattis CamCam! Du har fixat ett kommentarsfält där bara vissa åsikter är värda och får blir hörda!
          Har aldrig blivit bemött med ett sådant vidrigt svar och vill ALDRIG bli det igen så det här var sista gången jag kommenterar ?

        ”Din mage tillför ingeting till den här planeten”….
        Underbar kommentar!!

        Så bra kommentar! Håller med om varenda ord ”/” skriver.

    Absolut bra initiativ, MEN det är väldigt naturligt att magen veckar sig när man sitter ner.. Avskyr fitspotjejer som lägger upp kollage där de vill ”visa att de inte är perfekta” genom en bild där de sitter & drar in magen och jämför med en bild där deras smala små hudveck syns. Man ba oj vad mycket bättre det känns nu

    Men vem bryr sig om hur någon annans kropp ser ut?

      Ganska många vågar jag påstå..

      När det kommer till kvinnors kroppar så är det tyvärr många som har åsikter och bryr sig.

    Har ni blivit mobbade och trakasserade för era kroppar? Det har jag, och fick en ögonöppnare, så där ser ju jag ut! jag som tydligen är så äcklig och avtändande. Wow tack penny!

    För varje inlägg om kvinnokroppen på bloggar, Instagram och andra sociala medier, oavsett syfte så fortsätter vi att bidra till en diskussion om kvinnokroppen.

    Sjukaste är att jag inte ens reagerade innan jag läste texten… Betyder det att jag inte är skadad? (Jag är 29 år och har inte IG, kan det vara det som ”räddat mig”?) 🙂

    SÅÅÅÅ trött på tjejer som ser ut som idealet ska föra kampen om kroppen? Snälla nån penny är smal

      Jag tycker inte att hon är smal. Vem av oss har ”rätt”?

    Jag har en 17-årig dotter och jag lovar att såna här bilder gör stor nytta (om de dyker upp i hennes flöde…). När den extremt onaturliga Alexis med sina jättebröst och minimala midja är den stora förebilden. Detta oavsett hur väl tonåringen inser att det inte är realistiskt och inte ens önskvärt.

    Mera mjuka magar på Instagram!!

    En av de snyggaste kropparna jag sett på sociala medier på länge!

    Heja Penny.

      P

    Hurra vad jag gillar naturliga människor härligt!!!

      Men va fan, om du fortfarande använder ordet naturlig har du ju inte fattat någonting.

    Ja alltså visst är det bra när naturliga kroppar visas upp på sociala medier och förstår att folk bryr sig. Men som vissa sagt, kanske dags att bli mer fokusera på annat än kroppen och yta i sociala medier? Alla de här selfiesarna och kroppsbilderna ökar väl snarare inåtriktat fokus och jämförande – pröva rikta fokus utåt istället, ta bilder på annat som inte bara handlar om kropp. Följ instagramkonton som fokuserar på sånt du gillar eller människor som har en kropp och använder den till nåt positivt för att det är sånt vi har kroppar till (typ Stina Wollter).

    Ytterligare tips: Gå på badhuset, där finns riktiga och avslappnade kroppar i alla dess former. Jag känner mig 100 % mer bekväm i mig själv när jag ser alla coola och avslappnade äldre damer. De har levt tillräckligt länge för att sluta bry sig och inte ta sig själv på så stort allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.