Fint och modigt på en och samma gång.

Men alltså!
Jag blev alldeles rörd av att se Ida och Alexanders bröllopsvideo.
Hennes klänning från By Malina är magisk, det finns inget annat sätt att beskriva det på.
Klänningen heter Audrey Glory Lace och kostar 21 900 kr och var ett lån från en stylist som Ida anlitat och som hade tillgång till klänningen.

Men jag måste säga…
Jäkligt modigt av Ida att låta en person fixa hår men framförallt smink på henne på bröllopsdagen utan att ha gått igenom det på förhand.
Tänk om hon blivit jättemissnöjd?
Den risken finns ju alltid, eller hur? Man har kanske en bild i huvudet på hur man tänker att man vill ha det men som man inte riktigt lyckas förmedla till den som ska göra en i ordning.
Huuu…modigt minst sagt! Hade ni vågat?
Som tur väl är så blev både smink och hår kanon och Ida verkade jättenöjd!

Nu är de alltså man och hustru med en liten mini på väg.
En liten Mini-Varg.

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilket superhärligt och avslappnat bröllop. Vilken kontrast till Kenzas tredagarsbaluns. Klänningen var ju superfin och jag älskar att de hade matchande nagellack! Så himla gulligt. Grattis till dem. Jag tillhör den där bittra åskådarskaran som varit tillsammans med en kille som VÄGRAR gifta sig tio år så jag blir så innerligt lycklig när andra gifter sig. Så fint tycker jag.

      Äsch, hoppet är inte ute. Min mammas moster och hennes man gifte sig efter 40 år ihop?

    Tycker deras bröllop verkar helt perfekt <3 Känns som ett perfekt upplägg om man vill gifta sig litet. Jag hade kanske bara lagt till en hotellnatt på det. 🙂 Så himla skönt att se ett influencerpar som gör det så avslappnat och nedskalat, och inte spenderar en halvmiljon på en enda fest. Det var intressant att höra deras tankar om det i deras podd!

    Ja det hade jag vågat. Men å andra sidan har jag svårt att se mig i ett bröllop med klänning och fixat hår och smink och hela den grejen. Men jag tänker ändå att om min frisör skulle fixa mitt hår så är jag säker på att det skulle bli fint, hur fult kan det bli om man beskriver hur man vill ha det??

      Skitfult kan det bli. Jag var hos frisör för att få håret fixat till ett bröllop jag var gäst på. Blev urdåligt och inte alls som jag ville ha det och det fanns ingen tid för att göra om det. :/

      Haha jag gick frisören för att få fina lockar till studenten. Tur att jag gjorde en provuppsättning för lockarna var borta efter en halvtimme? jag fick till tusen gånger bättre lockar och frisyr när jag gjorde det själv, även om jag från början hade tänkt få håret fixat

      Tro mig, det kan bli fult. Jag fick håret fixat inför min studentbal, beskrev noggrant och visade bilder. Ville ha ungefär detta: https://goo.gl/images/z9z1vU

      Jag fick en stram knut i nacken, men några slingor löst runt ansiktet som frisören lockade så hårt att de krullade ihop sig totalt. Så enormt mycket hårspray också att håret fick en alldeles hård och knastrig finish. Hon var försenad från början också, så det fanns inte tid att göra om. ?

        Haha samma här. Blev såå missnöjd med min strama uppsättning till studentbalen när jag egentligen också ville ha det lite lösare.

    Jag sminkade mig själv och var nöjd, frisyren gick vi igenom med tjejen som gjorde det. Efter provfrisyren var det en fin simmareftermiddag så min fästman och jag åkte ut i skogen och grillade, jag var fab vid lägerelden iförd outdoorkläder med superfixat hår och bruddiadem ?

    Varför gifte de sig i rådhuset två månader efter att han friade? Vad är anledningen liksom? Varför ville de inte ha ett bröllop med vänner och familj i sommar, etc… vet nån varför de gjorde såhär? Menar inte att det är fel utan bara lite ovanligt och rätt uppfriskande, men är nyfiken på anledningen!

      Mina föräldrar gjorde likadant. Alla vill inte ha med en massa människor.

      Tror de sa att det var pga juridiska skäl? Lägenheten eller något, sen var ej nyheten ute ang. deras bebis – kan ju ha något med det att göra 🙂

      För att de vill vara gifta innan hon föder.. Ofint på Östermalm nämligen

        Jag tänker att det snarare har med krångel att göra. Jag väntar barn och är gift. Otroligt skönt att slippa tänka på att fixa med faderskapet hos SOS och efternamn och annat krångel som tillkommer som ogift. Det är krångligt nog med t.ex. FK som det är.

        Dessutom kanske de vill ha deras bröllopsdag bara för sig själva. En sista grej för de två.

        Så lägg ner det där med ”ofint på Östermalm”

          Så krångligt är det inte… en underskrift av fadern på ett papper (kan vart två papper också, om det nu krånglar till det så mycket) Klart!

          Tror du att man ringer 112 för att bekräfta faderskapet?

          Ring inte SOS ang faderskap osv. De kommer bli mycket förvirrad över det.

          Men ge er. Ni VET att hen menade SÖS

          Svar till E: Varför ringa SÖS (Södersjukhuset), de har ingenting med faderskapet att göra. De som sköter allt med faderskap är SOC (Socialtjänsten). För övrigt rekommenderar jag alla ogifta par att skriva på faderskapspapper INNAN barnet är född. Ifall mamman tragiskt avlider under förlossningen så blir det ett tråkigt jobb för pappan som ska ”bevisa” att han är pappan till barnet…
          Vi har skrivit på papper innan våra barn föddes, bara ringa kommunens växel så hänvisar de en rätt ?? Detta har gjorts 2014 och nu 2018, ska nog fungera att göra klart detta i förväg oavsett vilken kommun man bor i.

        Jag ville absolut vara gift när jag födde, och det har inget med att det skulle vara ofint annars. Tänk på att vid födsel så har den ogifta mamman ensam vårdnad och pappan har inga juridiska rättigheter till barnet fram tills att papper där faderskapet intygas är påskrivet. Om något skulle hända med mamman under förlossningen som gör att hon inte kan ta hand om barnet får pappan alltså inte ta hand om barnet utan det är soc som gör det. Om mamman, i värsta fall, skulle gå bort så placeras alltså barnet av soc någonstans under tiden som en vårdnads och faderskapsutredning görs. Det kan ta månader innan bebisen får komma hem till sin pappa.
        Jag vet inte om det är möjligt att skriva på papper om faderskap innan förlossningen. Jag har hört lite olika om det. Kanske är det olika rutiner i olika delar av landet? Är man ogift ska man nog se till att kolla upp och om möjligt fixa sådant i förväg.

          Det går att skriva på pappren redan under graviditeten.

          Vad är det som är ”ofint” egentligen? Att ni haft sex innan äktenskapet? Det förstår folk nog ändå…

          Sorry läste fel om ofint ?

          Barnet placeras för övrigt inte hos soc utan med pappan under den perioden, men det stämmer att de är en del juridiskt krångel för att få vårdnaden.

      Så gjorde jag och min man med, vi ville inte ha något stort bröllop eftersom vi båda hatar att planera sånt, jag inte gillar att stå i centrum och att festen ändå skulle bli kraschad av överförfriskade släktingar. Ja, jag hade velat ha ett alkoholfritt bröllop men det hade ändå inte uppskattats i släkten. Så vi tog rådhuset där vi fick ha en egen stund och åkte sen på bröllopsresa. Bröllop är inte för alla.

      För att de ville skulle jag tro!?

      Juridiska skäl, sedan ska se ha en stor bröllopsfest i sommar med vänner etc.

      Varför inte?
      Vårt bröllop blir på sin höjd att gå till kommunhuset för att skriva på papper och sedan laga god mat tillsammans, alternativt gå ut och äta (med barnen hos barnvakt). Ingen flådig klänning, inga dyra håruppsättningar, inga odrägliga släktingar, ingen press och inga krav. Skulle nog inte ens säga till någon att vi gift oss.

      Mvh, folkskygg och hatar uppmärksamhet och att stå i centrum

      Tror inte detta ”bröllopskoncept” är speciellt ovanligt. Har nog varit med om lika många stora bröllop som små, kyrkliga, borgerliga, inomhus, utomhus, barnfritt, alkoholfritt och allt annat däremellan.

      De har köpt en dyr lägenhet tillsammans och väntar barn. Praktiska skäl. Men också så de ville ha sitt bröllop. Par som är sambo utan att kunna det juridiska tycker jag är ansvarslösa.

    Kan inte låta bli och tänka på vad Elsa Billgren sa i podden Billgren Wood. Att nu kommer en antitrend mot alla stora lyxiga bröllop vi sett innan där man gifter sig borgerligt och går till puben efteråt. Tror den nya lyxen är att inte ha ett ”vräkigt” bröllop 🙂

      Eller hur, tänkte också på vad Elsa sa! Så himla kul att trenden vänder, tycker jag. Billgren Wood är för övrigt bästa podden just nu. 🙂

      Det är ju ganska gammalt ’koncept’. Mina föräldrar gifte sig på 70-talet: på rådhuset i några vinröda velourkläder, tog bröllopsfoto i automaten på centralen och tog sen tåget några stationer bort på bröllopsresa.
      Tycker snarare de svulstiga bröllopen är en slags märklig backlash, något som det redan revolterats emot för 40-50 år sedan.

        Mina föräldrar gifte sig långt innan jag -sladdisen- föddes, och innan pappa hade råd att ge mamma en bra ring (hon var mammaledig och fattig), så fick hon en ring från nån godisautomat❤

    Wow vilket bröllop 🙂

    https://www.buslabbet.se

    Jag gjorde likadant när jag gifte mig. Blev jättenöjd med sminket, sådärnöjd med håret. I efterhand såg jag på bilderna att hon som gjort mitt hår inte lyckats gömma hårnålarna tillräckligt väl. Retuscherade bort dem själv, but still. Lite synd! Hade dock sett arbete hon gjort innan, men å andra sidan; det var en såpass liten detalj i sammanhanget att jag inte hängde upp mig på det. Ofta är det ju en så himla fantastisk dag, det var det för mig och därmed kändes några hårnålar rätt meningslösa att vara ledsen för. Tack för en bra blogg (SNÄLLA; MER MOGIGATE!)!

    Jag gifter mig om 3 månader. Jag hade gärna haft ett så där litet bröllop men den kära mannen jag gifter mig med hade nog helst gift sig på ett slott med tusentals gäster.
    Vårt bröllop har gått från, i mitt huvud, ett litet trädgårdsbröllop med ängsblommor och grillbuffe till ett herrgårdsbröllop med bordservering och många gäster och jag gillar inte att stå i centrum och har inte bestämt klänning och hatar när blommor dör så ska jag kanske ta fejkblommor i buketten och jag gillar inte det vita och ljusrosa som är så jävla trendigt nu utan vill ha färg och jag är så jävla nervös för att stå i centrum och att ingen kanske vill komma eller att de får tråkigt eller att de hatar mig för att mannen insisterar på att vi ska ta kuvertavgift för att han bjudit så många för att han känner halva världen och jag börjar få paniiiiiik!
    Puh.

      Varför går du med på det där ens?

      Skojar du? Ställ in det om du känner så! Det låter ju knäppt att ni ska göra nåt som du inte vill.

      Du måste fundera på vilken roll du har i ert förhållande också. Är problemet att du inte kan kommunicera tydligt vad du vill, eller är problemet att din blivande man inte respekterar dina önskemål? För båda sakerna är ett problem.

        Förlåt om jag lägger mig i. Men jag tänker att det handlar om att kompromissa (kan inte tala för hur deras specifika förhållande ser ut utan talar generellt nu). Ställer man in bröllopet så gör man ju något som han inte vill, att han vill ha ett jättegalej måste ju respekteras också liksom. Jag ville inte ha ett bröllop alls, ville skriva på pappret och That’s it. Min man ville ha brakfest (han är från ett annat land där ett litet bröllop fortfarande innebär flera hundra gäster). Vi fick ju kompromissa och ha något mellanting. Jag tyckte att vårt bröllop var jobbigt stort och han tyckte att det var alldeles för litet, och nästan skämdes inför sin familj. Vet inte hur man ska lösa det när kompromissen gör båda missnöjda liksom men att bara hävda att den enas vilja ska respekteras är nog inte rätt heller.

          Jag fattar vad du menar, men ett bröllop ska väl aldrig innebära att ena personen mår dåligt?! Då är det ju en jättedålig kompromiss. Man får väl försöka kompromissa så man hittar en lösning som båda känner sig ok med.

      Gifter mig också om tre månader och kommer ha en liten temafest där vi bjuder de 50 närmaste. Tycker att bröllop är överspelat, men ville ha en fest och känner ändå att den festen är en av de viktigaste i livet. Därför ska det bli som NI BÅDA vill ha det.

      Har ni redan skickat ut alla inbjudningar så kan det vara svårt att få mindre gäster, men ni kan byta lokal! Hyr en hembygdsgård och ett riktigt stort tält så blir det mer trädgårdsbröllop av det. Skit i att köpa blommor och gå ut och plocka blommor dagen innan. Köp en fin långklänning på nätet. Ta en cateringfirma som ordnar buffé. Köp mat att grilla och sätt upp typ 10-15 grillar. Klart!

      Och vill inte gästerna betala kuvertavgift så får de väl strunta i att komma.

      Kuvertavgift? Innebär det att han hellre tar betalt av gästerna än att minska på antalet…..?

    Men så härligt, avslappnat och vackert enkelt! Så vill jag också gifta mig! 🙂

    För mycket av ett kontrollfreak för att inte köra en testomgång innan, åtminstone med smink för se att det funkar på foto. Håret är jag mindre petig med 🙂 Fast avundas människor som är mer relaxed och bara kan släppa kontrollen och köra på!

    Åh, verkar ju vara ett jättevackert och avslappnat bröllop. Menar inte att det var något fel på Kenzas bröllop för det var helt magiskt säkert. Men det vackra i det enkla kan man också få till, allt man behöver är kärleken <3

    Jag gifte mig utomlands och hade ingen möjlighet att testa hår och make innan. Blev dock supernöjd. ?

    Verkade väldigt avslappnat. Skönt att se någon som inte blivit en bridezilla och lagt ner hur mycket tid och pengar som helst på bröllopet.

    Den där klänningen är så fin. Om jag gifter mej blir det borgligt men jag vill ändå ha en romantisk klänning. THK får vara bestman.

    Så gjorde vi oxå. Fredag den 13.e med en liten i handen och en i magen. Enkelt och underbart.

    Varför har han nagellack? Jag gissar på att vi har en Bruce jenner här som kommer komma fram inom sin tid, så länge Ida är okej med det så bara! Bäst köra med öppna kort. Dom enda killarna jag känner som haft nagellack har varit gay och såklart de som är trans har de också. Aldrig hört talas om eller sett en straight kille med det helt ärligt

    Ingenting är välvarken vanligt eller ovanligt egentligen? Man kan ju bara utgå från sig själv. Och vad räknas som ett seriöst förhållanden? När man är ihop på Facebook eller när man officiellt är sambo? Jag ser det som att jag faktiskt har haft många förhållanden, men att det har naturliga förklaringar och kollar man ordentligt på dessa relationer så är nog bara kanske två av dem på riktigt seriösa förhållanden. Kille 1: Var ihop i nästan 3 år, var 17-20. För omogna för att fortsätta ihop. Kille 2: Jag var superkär, han var player, ihop i ett par månader åt gången i typ tre omgångar, jag var typ 20-23. Kille 3: Ihop i 4 månader kanske, jag var 21. Kille 4: Samma som ovan typ Jag var 22. Kille 5: Samma som ovan typ Jag var 24. Kille 6: Ihop i 3 år, var sambo. Jag var 25-28. Kille 7: Har idag varit ihop i två år. Är sambo. Jag är 31 snart. Men visst blir jag lätt kär och det har varit roligt, ingenting jag velat ändra på. ? Jag har lärt mig mycket av varenda relation jag haft, om mig själv och om relationer allmänt, hur man kommunicerar på bästa sätt, vad man vill ha ut av en relation m.m. För mig har det varit positivt och lärorikt, även om en del heartbreak så klart smärtat. Vad jag VET är att jag är sjukt glad över att jag inte stannade kvar med någon jag var olycklig med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.