En tankevurpa?

Här blev det en rejäl tankevurpa tror jag. Sen är det något med att spekulera i barns framtida relationer som får det att skrika ”stopp och belägg!” för mig. Jag har tidigare sagt saker som ”åh, titta dom är kära!” på skoj exempelvis när Molly var liten plutt och hon gick hand i hand med en jämnårig pojke. Men barn är inte kära i varandra och vi vuxna ska inte pracka på dom kärleksrelationer när det som i verkligheten tar plats är en vänskapsrelation.//Paula

Paula har skrivit om mitt inlägg där jag spekulerar kring vilka barn till influencers som möjligen kan komma att få ihop det i framtiden och undrar om det möjligtvis kan vara så att det rör sig om en tankevurpa.
När jag läser mitt inlägg igen och tänker på anledningen till att jag skrev inlägget så kan jag konstatera att det absolut rör sig om en tankevurpa, men inte på det sätt som jag tror Paula menar.
För det första så försöker jag inte pracka på barnen vuxna kärleksrelationer utan jag menade så klart länge fram i livet. Jag håller med Paula i det hon skriver – att barn ska få vara barn utan att vi vuxna försöker sätta olika vuxna ”etiketter” på dem.
Men…

Efter att ha läst igenom hennes inlägg och sedan mitt eget igen så inser jag att jag gjort en rejäl tankevurpa eftersom jag iskallt räknade med att läsaren både ska ha sett samma tv-inslag som jag och hålla med mig i det absurt fåniga som avhandlades i detta inslag.
Att tro att barn till influencers ska bli kompisar och/eller kärlekspar längre fram i livet bara för att deras föräldrar har samma yrke är ungefär lika absurt som att jag förväntade mig att ni på telepatisk väg skulle förstå vad jag tänkte när jag skrev inlägget.

Jag och M bevittnade ett av SVTs märkligaste inslag som mest påminde om när TV3 hade sina egna nyhetssändningar.
Ryktet har precis nått redaktionen att Zlatan ska flytta till LA och börja spela för LA Galaxy vilket leder till att programledaren börjar spåna tillsammans med en PR-konsult om hur Zlatans liv kan komma att se ut.En av punkterna var ”vilka kändisbarn är i samma ålder som Zlatans söner?” där det spekulerades kring vilka som skulle kunna bli deras nya kompisar.

Det är en så absurd tanke – att alla kändisar på något sätt känner varandra bara för att de båda råkar vara kända.
Jag vet inte hur många intervjuer jag sett där kända människor få just den här frågan – brukar du hälsa när du stöter på andra kändisar?
Den frågan är absurd, men inte lika absurd som att SVTs programledare står och spekulerar kring vilka kändisbarn som finns tillgängliga för Zlatans barn att bli kompisar med.

Så nej, jag tror inte att barn till influencers kommer bli kompisar med andra barn till influencers om den enda gemensamma nämnaren är just det – de influenciska föräldrarna.
Det hade kanske varit bra att nämna det här SVT-inslaget i mitt tidigare inlägg då jag ibland glömmer bort att ni inte är tankeläsare.

Här hittar ni inslaget från SVT.

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sen är det väl en tankevurpa också att utgå från att influencerbarnen du skrev om är heterosexuella. Och att de kommer vara intresserade av parrelationer öht.

      Ja, absolut! Det skrev jag redan under det förra inlägget.

      Men lägg ner för fan! Sluta övertolka allt och dra in homosexualitet och feminism och miljö i allt!!!!!

        Blev du kränkt nu??

        Haha oj! Nån är trött på kampen för en rättvisare och hållbarare värld märker jag. Alla stör vi oss på nåt antar jag, vissa på orättvisor, andra på rättvisa.

          Åh kampen den kampen!

        B, lägg av med att bli så kränkt av feminism och homosexualitet. Det är 2018.

      Så jävla tröttsamt med denna lättkränkthet! Acceptera att alla inte talar ur ett homo/transperspektiv

        Nej vi vet att det folk alltid talar ur heteroperspektiv, men ska man acceptera det? Tycker du att det är ok att förstöra barns kompisrelationer med prat kärlek och tycker du att det är ok att de som inte är hetero ska behöva komma ut? Att tala ur ett större perspektiv skadar ingen men ett heteroperspektiv kan göra det, så varför blir DU kränkt?

        Lättkränkta är väl de som blir sura över att något inte behöver bara vara heteronormativt.

    Dumt att spekulera övh, låt barnen vara i fred.

    När jag och min sambo flyttade till ett helt nybyggt område 1993 och blev vänner med alla andra som liksom vi hade barn i ungefär samma ålder, så roade vi oss väldigt ofta vilka som skulle tänkas bli tillsammans i vuxen ålder osv. Var det dumt?

      Tror många gör/gjorde så. Fint ändå tycker jag, även om det inte blir så. Många vill ju omedvetet ha en framtid de känner igen och som går att ”ta på” även om det bara är mest på skämt folk säger saker som det här.

      När jag var liten hade jag en granne av motsatt könsom jag umgicks med dygnet runt. När vi blev lite äldre, typ 11 och uppåt så började så många vuxna fråga mig om jag tyckte om honom, om jag var kär, hade han frågat chans, skulle vi bli tillsammans, hade vi kysst varandra? Detta gjorde mig så obekväm och ledsen att jag slutade umgås med honom. Jag tyckte det var äckligt och blev inte intresserad av kärlek eller sexuella grejer förrän jag var runt 18. Låt barn vara, det enda jag ville göra med min granne var att kasta kottar i en bäck och göra hemmagjorda råttfällor, inte gifta mig och ha tre barn.

        Hur ser en hemmagjord råttfälla ut?
        Genuin fråga. =)

          Tex. en till hälften vattenfylld hink, planka till ”vippbräda”, godis högst upp på plankan över hinken – plums!

        Vad sorgligt, jag har också samma erfarenhet. Hade en granne som jag lekte med men han ville till slut inte leka med mig mer för alla retades med honom om att han var kär i mig och att vi bara lekte ”tjejlekar”. Det var töntigt och tillslut så retade han också mig. Men vi lekte vanliga lekar, byggde kojor, utforskade djurbon och spionerade på läskiga grannar.

        Det där känner jag igen så väl. Jag visste inte ens vad jag skulle svara när de i kvarteret frågade och skojade om mig och min kompis, jag blev bara så obekväm och fattade inte varför det skulle tjatas. Det fanns inte en tanke hos mig på att grannpojken skulle vara något annat än en jätterolig kompis. Men jag insåg ju snabbt att jag slapp det tjatet och skämten om jag lekte med tjejgrannen i stället så det fick bli så även om hon inte var lika rolig. Och det här var när jag var 5 år..

        Min dotter är 6 år och grannpojken är hennes bästa vän, dom har så kul! Hur ska jag undvika att det blir såhär med dom!? ?

          Prata till och om dom som om det vore en tjej eller två pojkar som lekte☺ våga säg ifrån om någon bekant eller granne skojar om att de är söta ihop, kära osv. Lägg ingen värdering i att hon är vän med en kille heller (”hon är en sån pojkflicka” osv). Uppmuntra henne att lek med honom om hon tycker om honom och lägg fokus på att prata om vad som gör någon till en bra vän. Det är mina tips☺

          Anonym – tyvärr kallar människor utanför familjen henne för pojkflicka och när jag ber dom sluta så undrar de varför, de säger att det är positivt (hennes förskolelärare och hennes väns mamma kallar henne det bla). Måste du sätta etikett på mitt barn? frågade jag och det måste de göra tydligen. Tack för tips. Väl vekligen undvika situationen att hon inte kan umgås med honom mer.

          Fråga dom varför det är positivt och vad det är fel på att bara var en tjej som är sig själv? Måste man lägga till ”pojk” för att det ska vara ok och fråga om flickpojke är lika positivt.
          Så trött på ordet ”pojkflicka”. Vi ska trycka in barn i könsroller och sen när en tjej är stark nog att vara sig själv så kallar vi henne pojkflicka? Som att det inte är tillräckligt att vara tjej eller att en tjej som drar sig undan könssterotyper är annorlunda ist för att stereotypen inte är applicerbar på alla.

          Förskolläraren har inte lov att säga så, googla skollagen/förskolelagen + jämställdhet. Informera personen + hens chef om detta och fråga hur de arbetar med temat – de har skyldighet att göra det. Jag gav boken ’ge ditt barn 100 möjligheter i stället för två’ till förskolan och det har funkat superbra.

          Tex:
          ”Alla som verkar i förskolan ska hävda de grundläggande värden som anges i denna läroplan och klart ta avstånd från det som strider mot dessa värden. Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskolan ska motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar från stereotypa könsroller.”
          Det finns mer, och de är alltså skyldiga att följa detta samt visa vad de gör/hur de arbetar för att uppfylla lagen. Deras ev. personliga uppfattning i ämnet har de alltså inte lov att uttrycka i tjänsten.

      Harmlöst när de är bebisar kanske, men det finns ju storasyskon osv och ser man inte upp blir det lätt en jargong. Då blir kompisrelationer mellan tjejer och killar laddade, av vuxenvärldens nyfikna kommentarer/ andra ungars, vilket är väldigt tråkigt.

      Man springer ju heller inte runt och frågar alla kvinnor och män som umgås om de ska ta och gifta sig, hade nog blivit spänd stämning då?

        Haha min bästa vän på universitetet var kille. Vi umgicks 24/7 och satt verkligen ihop. Våra klasskompisar trodde att vi var kära, frågade om vi pratat om att flytta ihop och till och med om vi hade haft sex. Till saken hör att han var öppet homosexuell och hade pojkvän men det hjälpte inte. ”Han kommer ändra sig ska du se, ni är ju så fina ihop”…..eeeeh….ok….!?

          Samma här (bortsett från sexualliten, alla är hetro). Mina två bästa vänner är killar, och de senaste femton åren har vi fått höra liknande. Det verkar vara så svårt för andra att förstå att vi aldrig rört varandra och ser på varann som syskon.

          Både mina pojkvänner och deras flickvänner har haft svårt för våra vänskaper. Nu har den ena flickvän som tror att jag är kär i honom så ni kan ju gissa hur mycket vi hörs just nu. Tråkigt med tanke på att jag sagt upp bekantskapen med typ alla (de är aktiva i sina missbruk) jag känner, så jag har i princip bara dem två killarna. Det blir jävligt tydligt när någon av dem försvinner då.

      Nej det var antagligen inget allvarligt, vuxna brukar väl göra så, det är bara att folk blir kränkta så fort man öppnar munnen nuförtiden.

        Tror du har blandat ihop att ifrågasätta och att bli kränkt. Lätt hänt på internet idag.

          Ifrågasätter du allt dina kollegor säger? ”Vi ska till Mallorca två gånger denna sommar! *glad*”
          ”Jaha, och hur klimatkompenserar du för det?”
          Alltså visst att man ska bry sig men att ifrågasätta allt o alla hela tiden är bara sjukt.

          Nej, vet inte varför du tror att jag skulle göra det heller? Men om mina kollegor drar sexistiska skämt, utgår från att den nya kvinnliga kollegan är heterosexuell eller skojar om att våra små barn är kära så tycker jag att det finns anledning att ifrågasätta vad de sa. Men att man är kränkt så fort man lyfter en problematisk diskussion eller belyser andra strukturella problem är bara löjligt att påstå. Detsamma gäller att man inte är kränkt så fort man inte håller med någon i en diskussion, vilket många på internet verkar ha missförstått. Men om folk på riktigt blir kränkta så fort du öppnar munnen så har du all anledning att fundera på vad du säger och hur du uttrycker dig. Man kan nämnligen tycka olika utan att kränka varandra.

    Men om Paula tycker att man ska låta barn vara barn kan hon ju live as she learns och sluta exploatera sina egna och tjäna pengar på dem, som hon gjort sen deras födsel. Hon försöker vinna godhetspoäng på sin egna dubbelmoral.

      En synd ursäktar inte en annan! Även om det hade varit skönt att tänka så, då hade man aldrig behövs erkänna några misstag pga den drabbade hade nog också gjort fel ibland.

        Paula erkänner ju dock aldrig sina fel.

          Nehej. Men vad spelar det för roll för CamCams ev. misstag?

          Tycker det är toppen om man kan ge folk en ursäkt eller erkänna att någon annan har rätt i en fråga även om man tycker den personen har massa brister.

    Alltså. Jag hatar så att Zlatan gick till LA Galaxy. Älskar Zlatan, alltså han är min största idol, alla kategorier, men så f*cking LA Galaxy!!!!! Jag har inte ens velat läsa om flytten eller något som rör hans nya lag?

      Varför det?

        Det gör bara ont i fotbollshjärtat. MLS är ingen favoritliga för fem öre så kände bara ett stort ”NEJ”.. men det kanske blir bra till slut, tyckte det var fel när han gick till PSG också men det tog sig med tiden?

          Jag håller med, känns så himla final destination, som att han är alldeles för bra för dem.

          Emelie: Det är väl det det är…han fyller ju 37 i år, han har alltid känts så ung?

          Visst är det så men i hans ålder kanske han vill spela i ett lag som ligger utanför hans nivå om man säger så. Han kanske inte känner för att spela i ett lag som är lika bra som han själv eller ännu bättre. Zlatan är ju en person som är väldigt självgod och som vet vad han kan.

          Spelar väl in, men tycker ju fortfarande att det är jättetråkigt att han gick dit.

      ”Älskar Zlatan”

      För att?

        Har du sett vad han kan göra med en boll?

          ”Har du sett vad kan göra med en boll?”
          Och så älskas han och tjänar sjuka summor pengar.
          För att han kan hantera en boll.
          Mänskligheten.

          Ja det är ju så det funkar. Helt okej för mig, inget jag stör mig på. Det är kul för de som lyckas.

          Det är ju hans yrke så inte konstigt att han vill tjäna pengar på det 🙂 Han är ju grym på det! Och pengarna tillhör ju fotbollen, så förstår inte varför folk blir provocerade över det.

          Anonym 12.43
          Men exakt så! Jag kan heller inte förstå det. Tycker det är helt rätt att de tjänar sina stora pengar?

          Fast hans yrke är fotbollsspelare. Anser du att ingen idrottare som kämpar inom sin sport inte ska ha lön för mödan? Är det bara så kallade normala yrken som är okej för dig?

          Ja, jag hade gärna sett att alla yrken värderades lika högt. Jag tycker att en undersköterska förtjänar mycket mer i lön än Zlatan. Hur kommer pengarna in i fotbollen? Vem bygger arenorna? Var visas fotbollen? Vem betalar polisen som behöver vara på plats? Toppspelaren gör öht inte lön för mödan utan det är de som är under dem, de som ställer upp med gratis arbetstid bl.a.

        Att inte älska Zlatan bara för att man (som kille) tjänar sjukt och oproportionerligt mycket pengar i fotboll, är det rimligt det? Eller vad menar du nu liksom? Vad har det med saken att göra? Alla kända människor som tjänar mer pengar än man nånsin kan behöva bara för att de är duktiga på vad de gör (idrott, sång, skådespela) är det väl ändå fritt fram att älska hur mycket man vill. Man behöver inte vara sur på dom och ogilla dom allihop för att de slagit i branscher som har skeva löneförhållanden. Förstår att man är bitter och missunsam, fast det klär dig inte riktigt. Det klär ingen.

          Jag får väl tycka att fotboll, med sina miljardbelopp, är totalt överdrivet? Det finns ingenting som försvarar att en spelare för 100 miljoner för att spela fotboll. Det är en sport som får folk att mörda andra och det ses som någon form av religion. Jag tycker att det är sjukt. Jag brukar se dessa fans med sina halsdukar och bröl när det är match på Ullevi och tänka att de måste vara korkade, allt för att någon annan ska tjäna pengar. Ja, jag anser att de flesta kändisar är överbetalda och visar hur vrickad mänskligheten verkligen är.

          Anonym 13:56

          Jag hatar (okej ogillar) allt som har med sport (ej motorsport) att göra (bästa med singellivet hehe). Och även om jag håller med om att fotboll skapar en del skit så skapar det ju också en enorm gemenskap mellan många människor (som jag inte är en del av hehe). Visst, underhållningen är väl svårt att värdera till 100 miljoner men för väldigt många människor betyder sport väldigt mycket. Många ensamma människor som känner sig mindre ensamma av att se en match med supporter av samma lag. Är ju jäkligt fint att det satsas på all form av underhållning ändå, det gör skillnad för många där ute.

          (Älskar parenteser)

          Fast mörda varandra är en överdrift. Det här hänt tragiska händelser men det är inte fotbollens fel utan supportrarna som tar sporten på blodigt allvar.

          Jo jag förstår syftet med gemenskapen, men tål inte fotboll. Jag har sett alltför många föräldrar slava gratis och sett hur ”talangerna” favoriserats. Hela sporten har blivit skev och pengastyrd och alldeles för viktig. Jag hoppas att mina barn aldrig får ett fotbollsintresse utan jag kan nog acceptera vilken annan sport som helst (men helst ingen sport alls). Speciellt iom att de är tjejer, redan där visar fotboll/sportvärlden sitt fula tryne.

          Ja, men det pga alla dessa supportrar som tar sporten på blodigt allvar som fotbollen får in så mycket pengar.

          Fotbollen får in pengar tack vare sina supportrar – inte tack vare vad en del supportrar gör. Det är inte fotbollens problem att personer smugglar in bengaler mellan benen och i behån och slänger ut över fotbollsplanen och publiken. Det är inte heller fotbollens fel att det blir bråk på Avenyn när AIK kommer till Göteborg och ska spela mot IFK.

          Hade inte fotbollen varit så viktig som den är för vissa hade de aldrig dragit in så mycket pengar. Hade de själva fått stå för vad deras supportrar gör så hade de inte heller fått in så mycket pengar. Men det är bättre att låtsas om att det inte är deras problem och låta skattebetalarna stå för notan. Det är väl självklart att det är fotbollsklubbarna som ska ta ansvar för vad deras supportrar gör.

          Har du någon plan på hur en fotbollsklubb ska kunna göra det? Det har diskuterats om att spela matcher utan supportrar för att visa att det har gått för långt men det finns ingen poäng i det. För det första spelas alltid matcher med stöd från supportrar och för det andra kommer de som bråkar fortsätta när supportrarna får komma tillbaka igen.

          Känner inte att det är mitt ansvar att komma på en lösning. Jag tycker inte att fotboll ska få spelas i städer öht utan långt utanför civilisationen. Varför ska jag tex behöva komma sent till jobbet, ta en omväg och göra av med onödig tid enbart pga fotboll? Lägg matcherna där de inte påverkar allmänheten och låt supportrarna slåss bäst de vill.

          Du kanske borde flytta, lättare att flytta på dig än på en fotbollsarena?

          (Obs att mitt sista svar var inte seriöst)

          Det byggdes en ganska nyligen här i Gbg och jag har bott här mycket längre än så, kanske enklare att bygga den utanför stan? Det är ganska många som är trötta på fotboll och dess betydelse, känns dessutom väldigt orimligt att människor som är trötta på skattefinaserad våld ska flytta.

          Va fan, du kunde sagt det innan jag hann gå och bli upprörd ?

          Hahahaha men snälla! Du har tämligen problem som hänger upp dig på en sådan enkel sak. Är det du den griniga och tykna anonym som har kommit tillbaka igen men som skulle sluta läsa bloggen?

          Hahah hann du bli upprörd på några minuter?
          Arenan är för övrigt inte nybyggd. Eller ja, just den Gamla Ullevi är ju det men gamla Gamla Ullevi låg väl på samma plats, och i så fall tror jag arenan låg där före du kom till världen?

          Man kan inte ta hänsyn till att folk är trötta på fotbollen. Skulle man ta hänsyn till allt folk är trötta på skulle ingenting finnas eftersom det alltid finns något folk inte gillar.

          Tvivlar på att det är ett så stort problem att behöva ta omvägar eller åka tidigare till jobbet ibland. Jag kanske är ovanligt obrydd, vad vet jag, men tänker att man får gilla läget, det är så jag alltid gjort. Och då vet jag hur det är att bo i en stad med en sport som drar mycket publik och där hemmamatcher skapar kaos i staden.?

          Precis!

    Snygg efterkonstruktion ?

      Tycker du?
      Jag tycker snarare att den år ganska dålig vilket förmodligen betyder att det är sanningen. För nog skulle Camilla skriva ihop en betydligt mer kreativ och trovärdig efterhandskonstruktion om det var enda syftet?

        Fast nja, jag tror faktiskt ärligt talat inte att hon hade kunnat komma på något bättre eller trovärdigare 🙂

    Vilket inlägg var det? Och det du dolde kommentarerna på är ju inte ens öppet ännu…

      Denna kommentar skrev jag som svar till camcams kommentar 11.19 som börjar med ”ja absolut…”. Något blev fel när jag skrev för snabbt och fick publicera igen.

    Ja usch vad förskräckligt att man ens vågar yttra sig på detta viset?! Komma här och tvinga små oskyldiga barn att bli kompisar eller kära i andra barn som man lite gulligt och skämtsamt tycker ”borde” bli det. Nu är hela deras uppväxt och resten av livet förstört!! ?
    Jag och mina vänner måste vara enormt hämska människor som yttrar oss på det viset, eller att mina vänner tvingar mig och min sambo att skaffa barn NU så deras yngsta barn för en kompis, ELLER kanske dom till och med blir KÄRA i varann!! Säkrast att säga upp bekantskapen för det där är ju enorma kränkningar mot oss, mot samhället och hela mänskligheten!! ?

      Det var ingen som sa att deras liv blev förstört eller att det var en enorm kränkning mot mänskligheten.

      Eller ens något i närheten av det.

        Anonym här tog det som en enorm kräkning att få sin världsbild ifrågasatt. Att sträva efter att människor ska slippa ”komma ut” är liksom inte alls lika viktigt som att sitta och fnittra över att ens två bebisar är såå kära.

      Tja, om era vänner TVINGAR er att skaffa barn som du skriver så är det väl ganska hemskt och kränkande? ??

        Haha ja då skulle jag också känna att det är ”säkrast att säga upp bekantskapen för det där är ju enorma kränkningar mot oss”

        Jag tänkte tillägga i min kommentar att det var skrivet med en aning ironi och överdrift, men tänkte samtidigt att det kan man väl räkna ut, men tydligen inte.. ?
        Så att förtydliga, jag och min sambo är inte tvingade av våra vänner att skaffa barn, jag känner mig inte på något vis kränkt och jag upplever heller inte att samhället eller mänskligheten håller på att rasa pga detta ?

          Men det är väl klart vi fattar det! ? Ändå ganska roligt (och konstigt) skrivet.

      Ja för vissa är det rätt jobbigt när folk kommer med poänger om saker som de gör utan att tänka. Det är nåt att tänka på – eller skita i att tänka på om man inte tycker att det finns nån poäng i resonemanget, mer dramatiskt än så behöver det inte vara. Tråkigt att du blev så förnärmad och känner dig så hotad av andra människors sätt att tänka på nåt du aldrig ägnat en tanke att du måste sitta och löjla dig med en sån kommentar i försvar. Ingen har riktigt sagt att du är en sämre människa på nåt sätt så du behöver inte bete dig så. Det finns en poäng i sånt där tycker jag, vuxna människor som lägger på såna relationer på barn. Som att jag och min bästa kompis (kille) fick höra att vi på nåt sätt skulle bli ihop som äldre vilket lät helt sjukt. Sånt kan man undvika att lägga på barn (så de hör!) I det här fallet (bloggbevaknings inlägg om vilka barn som skulle få vilka relationer) anser jag att det var absolut ingen fara. Bär influencer-barnen växt upp, om de mot all förmodan läser det där inlägget på Bloggbevakning (troligtvis aldrig nånsin) är det noll skada. När jag och min bästa vän sitter och säger att våra barn ska bli bästisar och sen ska dom gifta sig så vi blir familj (oavsett kön på dem ?) det är också harmlöst. Dom ”förhoppningarna” lägger inte vi på våra barn. Vet man med sig att man inte gör något fel, eller tycker själv att det man själv gjort är helt oskyldigt, behöver man inte försvara sig. Ingen har anklagat dig eller mig för nåt. Vem som tar åt sig det säger däremot en del tycker du inte? ?

      Och ja det låter som jättehemskt att man ska bli hetsad att skaffa barn för att ens vänners barn ska få en kompis. Snacka om respektlöst. Man skaffar barn när man vill och kan och skulle nån säga till mig att du måste du skaffa barn så lille X får en framtida hustru skulle jag förmodligen börja storgråta pga att jag velat och försökt få barn sen jag var 24 (är nu 30) och är jävligt olycklig för det och skulle gärna vilja ställa upp på att försöka ge mina polares barn kompisar. Så ja såna kommentarer tycker jag definitivt är okänsligt, man vet inte hur folk har det och hur stor sorg ofrivillig barnlöshet är eller hur lång tid det tar för vissa, hur deras relation eller vilja att få barn ser ut. Tvivlar på att nån tvingar dig skaffa barn, jag antar att det är nåt dom bara säger. Även om du säger okej kanske du aldrig kan leverera. Nej såna kommentarer att säga åt folk att du får du skaffa barn ungefär som att det är lika lätt att skaffa en mail det har jag inte mycket för.

        Jag gillar dina kommentarer Camilla! De är ofta väldigt kloka, insiktsfulla och tänkvärda!

        ?

    Hur väljer du vilka du skriver om CAM? Periodvis har det varit massor av tjejen i Norrland med fruktfaten, Book, Martens och andra sedan försvinner de helt. Någon annan får flera inlägg i veckan. Jag tycker det är mer intressant med variation. Vad är det som gör att vissa försvinner ut och andra nästan tjatas sönder?

      Om jag gissar så är det för att ibland när Camcam skrivit ett inlägg om någon, så kommer ”influencern” med något försvarsstal eller liknande, uttalar sig om inlägget. Vilket blir ännu en ”nyhet” eller vad man ska kalla det = mer inlägg.

    Herregud folk har fan inga liv nuförtiden. Visst du skrev något onödigt men att övertolka och dra in sexualitet och allt möjligt i det och att det görs inlägg om det är bara sjukt. Fyfan vad folk blir kränkta för ingenting här, det går inte att säga ett skit längre utan att någon ska övertolka. So What om du bara hade heterosexuella par, vem fan bryr sig? Och Vadå pracka på kärleksrelationer? Seriöst??????? Hur fan orkar folk.

    OT. Kissie har skrivit lite om sina problem i privatlivet på sin blogg. Senast idag. Undrar om Andreas håller på att vakna upp ur Kissie-koman.

      Varför måste det vara kärleksbekymmer?
      Finns tusen andra problem hon kan drabbas av.
      Alexandra är väl inte svårare att älska än dig eller mig?

        Det kan såklart vara vad som helst. Men jag tror ändå att de är lite omaka.

          Men vad spelar det för roll om de är omaka? Man måste inte vara helt lika för att ett förhållande ska fungera. Dessutom känner du väl inte kissie privat eller vet hur hon är i en relation, så det är supermärkligt att du ens ska ha en åsikt eller tanke om det ?

          Är det märkligt att man har en tanke om människor som offentliggör sitt liv?

      Vilken elak sak att skriva.

    Vem syftar My på vet du camcam?

      Ingen aning, men av inlägget att döma så låter det som att det kanske handlar om de vänner My hade tidigare som senare vände sig emot henne. Det var väldigt mycket rykten och insinuationer men väldigt lite faktiska uppgifter.
      Tydligen ska det ha ställts ultimatum på både vänner och samarbetspartners att välja bort henne och denna någon ska även försöka förhindra hennes och Jonas äktenskap?
      Jag fattar nada om jag ska vara ärlig…

        Jo iofs men kan inte hitta att ngn skrivet ngt?

          Nej, det är det som är lite konstigt. Eller så har allt skett bakom kulisserna?

          Märkligt att ta upp det så ofta och påpeka att man varit tyst. Ta det med berörda. Bloggläsarna behöver inte veta om det.

          Men säger hon att någon skrivit något? Det kan ju vara att någon sagt något till Jonas eller någon annan hon umgås med. Jag vet inte vad My gjorde som ledde till att hon skulle straffas så hårt men att den som ligger bakom uteslutningen är långsint bortom det extrema har vi ju sett förut. Tycker det som hände My är otäckt oavsett vad hon gjorde för fel.

        Hon gillar att älta. Om hon inte blir gift så kan det inte skyllas på tidigare vänner. Men det låter väl bättre.

    Jag kan köpa att man inte ska använda barn i sociala medier och det är väl fint att Paula bryr sig.
    Det är också fint att hon skriver ett sakligt inlägg utan att kasta skit, nedvärdera eller ens låta otrevlig. Kudos för det.

    Men!
    Jag läste inlägget det handlar om och ser inte problemet. Om det ens vore Camcams avsikt att spekulera i framtiden så är det något massor av föräldrar redan gör utan att egentligen mena allvar. Det är ”gulligt” att kalla dom för kära eller pojk- och flickvän (gulligt i föräldrarnas ögon alltså, inte mina) och slå ihop händerna och utropa ”titta dom pussas! så gulligt!”.
    Att Paula själv slutat med det spelar mindre roll, jag tycker det är långt mycket värre att lägga ut bilder på sina barn dagligen samt använda dom i reklamkampanjer.

    Vi läsare vet så otroligt mycket om Paula och Hugos barn, vi får följa dom när de sover, deras morgonrutiner, framgångar, humör osv.
    Men, vi väljer själva och de väljer själva hur de uppfostrar och formar sina barn.
    Jag kan dock inte låta bli att tycka att det är dubbelmoral och att hon är lite skenhelig.

    I övrigt gillar jag Paula och Hugo, men man kan inte alltid tycka lika. 🙂

      Du ser inte problemet med CamCams inlägg – många andra föräldrar gör så – vilket du iofs inte tycker är bra – men Paula och Hugo lägger ju upp så mycket foton mm på sina ungar.

      Jag förstår inte ditt resenomang alls, vad har det ena ens med det andra att göra?

      Något kan ju vara fel trots att många andra gör likadant (och just för att många gör så mer intressant att ta upp)
      Och CamCams inlägg är ju precis lika fel oavsett hur mycket bilder Paula lägger upp på sina ungar eller inte.

    Vuxna totalförstörde min relation till min bästa kompis med sånhär kärleksskit, dessutom fick han sjukt jobbigt att komma ut som gay. Ni som sysslar med detta mot era barn – sluta.

      Säg inte åt folk hur de ska sköta sina privatliv 🙂

        Helt rätt, jag tänkte göra en orosanmälan på mina grannars barn, tror de slår dem, men ska så klart låta dem sköta sitt privatliv

          Nu avsåg inte min kommentar folk som slår sina barn men det tror jag nog du förstod ?

        Du verkar va måttligt korkad du anonym 13.44

          Tråkigt att du tycker det! Tycker inte det är så kul med personangrepp. Det är ingenting jag ägnar mig åt så jag uppskattar om jag bemöts likadant 🙂 ha nu en fin dag!

        Men hennes relation med en vän blev ju förstörd, varför skulle man inte få kommentera något man tycker är fel och tror förstör för barnen?

        Om du som förälder köper resonemang är du väl glad att någon uppmärksammar dig på något som kan vara jobbigt för dina barn, köper du det inte kan du skita i det och gå vidare.

        Vill människor paja sina barns kompis-relationer är det helt upp till dem Anonym. Jag säger precis vad jag vill, tack för tillsägelsen du i samma veva hävdar dig inte vilja ha. Snubblade på tankesnöret kan vi alla göra <3

          Men varför skulle man vilja förstöra för sina barn?

          Uppenbart önskas det eftersom ens rätt att göra vänskapsrelationer för barna laddade och komplicerade med saker barn ofta själva varken känner eller förstår försvaras både här och i andra forum frågorna lyfts, med heteronorm som grund.

          Det ena gäller privatliv i familjen, det andra en offentlig kommentar. På tal om att snubbla på tankesnöret ? men jag är glad att jag kunde hjälpa dig upp efter vurpan!

          Oj. Du slog visst huvudet rätt illa…

        Tycker inte det är mer än rätt när du beter dig som du gör. Jag bemöter korkskallar med den attityden som krävs anonym 13.44 ?

    Alla är sjukt lättkränkta i dagens samhälle? Ett tips, i all välmening häng inte på sociala medier, bli eremit?
    Nu ska den här vitingen få lite snygga rastaflätor?

      Haha du är säkert en sån som forfarande säger n*boll och tycket det är helt ok! Kallas att tänka endimensionell…

        That escalated quickly ?

        N-ordet-boll. Ni tänker på just det ordet nu…jäkla rasister.

          Du menar väl jäkla baristor?

    Jag är en heterosexuell kvinna som umgåtts med killar hela mitt liv. Skulle aldrig avsluta en vänskapsrelation pga andra människors tyckande. Varken som barn eller nu som 40+. Tror nån att jag lesbisk så blir jag inte förbannad över det heller.

      Ok

        Lite jävla stake måste man ha.

        Syntax error? 🙂

      Som heterosexuell är det ju lätt att inte ta åt sig om någon har trott att man är gay någon gång. Att som gay jämt behöva komma ut när folk antar att ens sambo är av motsatt kön, få frågor om ens läggning av folk man knappt känner, eller bara bli överkörd av heteros som ar att ens upplevelser är överdrivna är mindre lätt. Vad bra att du är stark och kan stå på dig i din heterosexualitet men man ska nog vara medveten om att inte alla har samma förutsättningar.

    Om du upplever det som trakasserier är det inte okej. Jag menar att som barn finns det så mycket värre saker att råka ut för än vuxnas tråkningar om att man är kär i sin kompis. Mina kompisar har aldrig dugit i en av mina föräldrars ögon. De har varit fula, korkade, haft knäppa föräldrar. Som vuxen har jag haft fel åsikter om det mesta. Jag saknar vissa styrkor, men att vika ner mina åsikter för att någon inte respekterar mig gör jag inte. Undvik idioter som tjafsar eller få ett utbrott som får deras hår att stå på ända.

    Lämna bloggarnas barn utanför denna blogg. Det är ju inte första gången du skriver lite märkliga inlägg om bloggarnas barn

    😀 😀

    Det var säkert fel skrivet – men – Paula har ju skrivit exakt samma sak….

    Nu vet jag inte om nån redan skrivit detta, Paula skrev ang Sally att det var gammaldags att hennes storebror skulle prata med Tom Allan. Detta kommer alltså från samma kvinna som vill bli överlämnad av sin pappa vid altaret. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

    Var tvungen att kommentera på Paulas inlägg:
    ”Menar du på allvar att barn inte kan känna romantisk kärlek, utan bara vänskapskärlek? Har _du_ bestämt det eller? Läs på om detta så du inte riskerar att förminska dina barns känslor när de berättar för dig att de är kär i någon (och så att du inte sprider osanning som någon annan förälder snappar upp). Barns kärlek är precis lika äkta för dem som när en tonåring eller vuxen är kär, och ska självklart respekteras på samma sätt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.