En uppdatering om de tre rollspelande ungdomarna

Ni minns väl de här stjärnorna – kompisgänget som lekte KKK-medlemmar som avrättade mörkhyade människor i äkta plantageanda framför en sydstatsflagga?
Vem kan ha glömt dem?

SVT rapporterar nu att detta klassas som ett solklart hatbrott – hets mot folkgrupp – och att ärendet gått vidare till Helsingsborgs åklagarkammare där en åklagare ska utses.

Ja, grattis kids!
Det här kommer se bra ut i era register!

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så jävla rätt! Hoppas de får kännbara straff. Det de gjorde var 100 % medvetet. De är vuxna och har absolut ingen ansvarsfrihet. Vidriga rasister.

    Hur gamla var de? Alla straffmyndiga?

      Har för mig att dom är 19 år gamla.

      19 tror jag

        De går tredje året på gymnasiet. Förmodas ta studenten om två månader.

        Klippan är en känd rasistisk håla. Ungdomarna har ärvt beteendet nånstans i från.
        Det finns såväl nazistiska som väldigt nationalistiska falanger i kommunen.

          VAR en håla med många rasister förr. Numera är det som överallt.

    Jättebra markering att detta INTE är okej.

    Konsekvenstänk, konsekvensanalys, konsekvenser. Hallelujah. Nu kanske polletten trillar ner och ungdomarna tar lärdom av detta, och ser till att det inte händer igen. Bakom stängda dörrar kan man skoja om allting, men inte i det offentliga rummet. Bra att detta får konsekvenser, tycker jag.

    Nog för att jag ofta får riktigt dåliga idéer, men hur kan man få en idé som är superusel och dessutom tar flera timmar att genomföra utan att man vid något tillfälle funderar på vad det är man håller på med? Dessa människors kombinerade tankekraft måste ju ha skapat vad som enbart kan beskrivas som en intelligensmässig ”perfect storm”, där tre idioter med idiotidéer blir till en enda massiv jätteidiot med en av de sämsta idéerna man skådat på sociala medier någonsin.

      ??? Precis så!

      … och efteråt, när uppståndelsen varit massiv, ändå bara lyckas klämma ur sig en ”ursäkt” som bara handlar om att det är synd om en själv? Inte ens då har poletten trillat ner?

      Synd att de inte la tankekraften på att hitta ett botemedel till cancer

      Stolpskott!

    Dålig formulering i din egna text, camcam. Låter som att dom själva avrättade mörkhyade människor.,.. tycker jag iallafall (:

      *egen

      De, dom är talspråk

    Inte min första association när jag tänker på rollspelande ungdomar…

    Cam… helt ärligt så känns det inte som att du är 100% hängiven till fitt uppdrag som bloggbevakare. Missförstå mig rätt/ jag älskar den här bloggen, men jag saknar verkligen en journalistisk tyngd i den. Dina personliga anekdoter är som bäst ”intressanta”, och om det inte hade känts som att jag själv hade kunnat göra mer djuplodade analyser utan att få en spänn för det så hade jag inte brytt mig. DET och att jag faktiskt vill att det ska gå bra för dig. Shape up!

    … eller anställ mig som head of content.

      Journalistisk tyngd?? Detta är en blogg, inte Dagens nyheter ?

    Är själv oklar med om ”fitt”
    var en s.k. freudiansk felsägning men jag menade ju så klart ”ditt”.

    Så mycket snack för ingenting. ett skämt som gick fel. Tagga ner

      Du är ett skämt som gick fel.

      Håll käften snälla.

        Menade min kommentar till ”Bara jag”.

      Ett skämt som faktiskt är skrämmande för oss som får såna här hot (in)direkt. De påstår att det är ett skämt men det kan lika gärna vara ett rollspel där de får agera ut sina fantasier om att slakta människor med icke-europeiskt ursprung (i detta fall, folk med afrikanskt ursprung). Skulle du be folk att tagga ner sin ilska om 19-åringar med arabiskt ursprung körde rollspel om att slakta européer? Nej, det hade du förmodligen inte gjort och med all rätta. Detta är inte ett roligt skämt utan en återspegling av deras intressen och åsikter.

      PS. Jag har arabiskt ursprung om någon undrar varför jag gav det som exempel. DS.

        Förtydligande pådet jag skrev här ovan: jag menar självklart inte att folk med arabiskt ursprung vill slakta européer utan snarare att detta rollspel inte är ett roligt skämt utan en återspegling på 19-åringarnas rasistiska fantasier.

      Fast att det är ett skämt som gick fel duger inte. Man ska veta bättre oavsett. Man använder för det första inte n-ordet även om det typ är det minsta snedsteget i detta ”skämtet”

      ETT SKÄMT SOM GICK FEL?????

      Wtf

      Begår man brott kan man tyvärr inte komma undan med ett ”äh, skoja bara!”. Begick du brottsliga handlingar under ”skämtets” gång och skadade andra människor är det inte relevant att du tyckte det var roligt.

        +1

      Bara jag, jag undrar om du hade tyckt likadant om de hade ändrat ”skämtet” (som för övrigt inte borde klassas som det eftersom ungdomarna är rasister) så att det var typ… bebisar som skulle halshuggas? Skulle det vara lika mycket ”skämt”?

      Ja, tänk vad skönt om man kunde slippa ta konsekvenserna så fort man skyller på att det bara var ett skämt. Ska vi applicera det på alla typer av brott tycker du?

    Fy fan vilka idioter.

    Viktig fråga. MEN – vet inte om jag tycker att den hör hemma på Bloggbevakning?
    När jag vill läsa allmänna nyheter klickar jag in på nyhetssajter.

      Det här uppmärksammades via en svensk youtuber och blev därefter viralt på sociala medier, framför allt på IG. Så visst passar det inom bevakningen från denna blogg (Camcam har själv sagt att hon bevakar bloggare, youtubare och andra typer av sociala medier).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.