Tyckte alla att det här var en bra idé verkligen?

På Instagramkontot @blackvouge uppmärksammades tre svenska nittonåringar som förevigade sig själva när de klädde ut sig till KKK-medlemmar och blackfaces samtidigt som de lekte sydstatsbor där KKK-medlemmarna mördar de svarta människorna framför en sydstatsflagga.
Det är riktigt osmakligt att se och nu är det flera stycken influencers som uppmärksammat detta och som visat upp dem med namn och bild på sina forum.
Det ska även ha inkommit polisanmälningar mot dem och tjejen på bilderna har publicerat en offentlig ”ursäkt”. Edit – eller ursäkt och ursäkt.. De verkar mest be om ursäkt eftersom deras lilla påhitt inte blev så vidare uppskattat.

Hur är det möjligt att ingen av de här tre människorna ens reflekterade över att det här kanske inte var den bästa av idéer? 
Ingen är väl då dum att man iscensätter någonting sånt här med den vetskapen? Eller?

De är 19 år gamla och gör något sånt här!!
NITTON!!!!!!!

Bilderna kommer från Svenska Youtubers som uppmärksammade detta tidigare idag.

 

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fy fan, riktigt vidrigt och otäckt. ?

    Att hänga ut anhöriga osv, nej. Håller med. Inte ok.

    Men jag tycker ändå att dessa personer ska stå till svars för det dom gjort oavsett om dom är nitton år (alltså enligt lag – myndiga, vuxna).
    VEM kommer på tanken att:
    1. Detta skulle vara roligt?
    2. Lägg dessutom ut det på sociala medier?

    Skyll er själva och stå till svars för den skada och det förtryck ni bidrar med.

      Håller med. Fruktansvärt illa att hitta på en sån här grej och lägga ut på sociala medier ?! Men om folk hänger ut anhöriga och letar upp exempelvis vänner, bekanta osv så nej. Vad har dem att göra med ifall 3 myndiga personer bär sig illa åt? Jag gillar inte angivar-samhälle. Visste ni förresten att en tjej på instagram heter något liknande den ena av tjejerna som detta handlade om? Den tjejen fick vidriga hatiska meddelande på sin instagram, – också en nackdel; oskyldiga hamnar i skottlinjen. Håll det till dem som det berör, dvs dessa 3 personer, låt deras anhöriga vara.

        Jag håller helt med!
        Var och en skäms för sig själv och det ska ingen annan anhörig behöva göra åt dem.

        Hänga ut anhöriga är väl aldrig någonsin OK oavett situation…. Om man inte tror på typ arvsynd.

        Finns alltid bättre sätt att kanalisera sin ilska.

          nu hängdes inte anhöriga ut direkt. Utan det var folk som hade letat rätt på respektive anhöriga och mailat dom. (Vilket är oxå är fel!! ) men det kom inte får black Vogue. Precis som några hade förväxlat ena tjejen med en annan på insta.

    Att skriva ”Vi är ledsna över att folk har tagit illa upp av våra bilder” är ingen ursäkt, så nej, hon har inte bett om ursäkt.

      Översättning: vi är ledsna över att ha blivit påkomna.

        Snarare ”vi är ledsna för att vi är dumma i huvudet”

      Exakt, det är som att säga ”trist att folk är så känsliga” och lägger skulden på dem som tar illa upp. För övrigt är ju detta ett hjärnsläpp av sällan skådat slag. Både ondsint och dumt.

    Jag börjar tröttna rejält på människor som öser ut skit online (sexistiska Mail, hot, rasism, önskade dickpics mm) för alla att se och sen vägrar stå till svars för sina handlingar och gnäller om att de blivit uthängda om någon säger ifrån.
    Ge fan i att bete dig som ett jävla svin i det offentliga rummet då!
    Detta är så sinnessjukt osmakligt och rasitiskt att det hade varit konstigt om ingen reagerat.

      Haha *oönskade dickpics menade jag… även om jag personligen alltid blir äcklad av en snuppebild.

    Känner mig lite ledsen å de här ungdomarnas vägnar på något sätt. De får nu hela sin framtid förstörd pga dåligt föräldraskap från uppväxten. Sorgligt att de inte haft föräldrar som informerat dem bättre. Människans hjärna är inte färdigutvecklad inna 25 års ålder, när ska vi införa åldersgräns på sociala medier?

      Man kanske borde införa körkort för sociala medier?
      Jag är övertygad om att Forni skulle kunna skaka fram en bra deal! 🙂

        Hej Cam Cam. Detta har inget med inlägget att göra utan nåt jag funderat på länge.
        Hur tjänar man pengar på en Blogg ?
        Vad tjänar man, på ett ungefär ?
        Jag frågar för att jag tycker att en del Bloggare tycks tjäna oerhört med pengar och verkar helt världsfrånvarande,
        och lever i lyx och överflöd.
        Hoppas du vill svara på detta. Jag vill naturligtvis inte veta din exakta månadsinkomst utan bara få höra vad inkomsterna ligger på ett ungefär.

          Det man tjänar absolut mest på är att göra sponsrade inlägg och liknande kampanjer.
          Blondinbella har berättat att hon tjänar runt 600 000 kr/månaden på sin blogg och då är det detta som inbringar den största summan.

      Med risk att låta fördomsfull (dom bor i Klippan) så är det högst troligt att värderingarna kommer från just vuxna.

        Men risk att låta fördomsfull, jag är uppväxt bara 15 min från Klippan (antar att du menar Skåne?). Varför skulle det vara en ursäkt?
        Socioekonomiska förhållanden är ingen ursäkt.

        Good point Camcam haha.

          Antar att personen syftar på klippanmordet tex

        Är uppvuxen i Klippan och har ett hum om vilka tjejerna är. Jag skämms över att detta + mordet 1995 är det första man tänker på när jag presenterar mig för någon och berättar att jag kommer från Klippan. Det bor många rötägg där och jag är inte stolt över min hemort.

      Man kan ju tycka att de ändå borde ha några utvecklade hjärnceller

      Så det är synd om dom? Karma säger jag bara!

      Nej, de är inte barn. De är vuxna och borde ta sitt vuxna ansvar.

      Tillräckligt utvecklad hjärna för att fatta att det här är fel har en 19-åring, jooo.

      Deras liv är inte förstört. Stormar blåser över. De får ligga lågt en period bara. Vilket är en rimlig konsekvens.

      Hur blir deras liv förstört? Deras liv kan väl bara bli bättre om de tar tillfället i akt och lär sig något så att de slipper hamna i en liknande sits igen. Fattar inte varför någons liv anses förstört för att de får kritik för något de helt valfritt har gjort. Sen så borde man faktiskt fatta att det inte är ok att skoja om sånt här? Vad skulle vara nästa tema? Förintelsen?

      Som 19-åring bör en kunna förstå att sådant här är helt jävla tokfel – att göra det alls, för att inte tala om att låta det hamna på nätet till allmän beskådan… helt utan hjälp av andra vuxna individer, och helt oberoende av vilka värderingar ens föräldrar haft. Som 19-åring borde vissa lärdomar helt enkelt ha sjunkit in. Om inte annat borde konsekvenserna av det här handlandet vara uppenbara innan handlingarna genomförs. Nä. Jag köper inte att deras föräldrar borde ha informerat dem bättre. De borde själva, under eget vuxet jävla ansvar, veta bättre. Ursäkta om jag låter otrevlig, men jag blir vansinnig på att det eventuellt skulle daltas med eller tyckas synd om de här individerna när de är myndiga och bör ha vetat precis vad de gjorde.

    ”Vi hade åtminstone inte avsikten att skada”, men ni iscensätter en bild som ska föreställa en svart person som får halsen avskuren av en vit man. Exakt VAD var då avsikten? Jag skäms å deras vägnar, för de tycks sannerligen inte ha någon skam i kroppen.

      Undrar detsamma. Vad var syftet med det hela? Eftersom det inte är rasistiskt enligt de själva. Dom vet mycket väl vad kkk är och slavhandel (etc) för det får man lära sig i skolan.

        De ser kanske inte hudfärg? Det var bara en slump att det var just kkk och en svart person. Det hade lika gärna kunnat vara ttt och en vit person. De riktiga rasiterna är de som påstår att det var pga hudfärg.
        #dagensklassiker
        #sarkasm

    Nope, håller inte att påstå man inte insåg att detta skulle tas illa upp. Åtminstone om man räknas som normalbegåvad. Nej, konsekvenstänket är möjligtvis inte färdigutvecklat men om man är så okunnig att man inte vet att det är en dålig idé att leka KKK som avrättar färgade så är det nog dags att få en wake-up call. Fel att hänga ut oskyldiga, rätt att uppmärksamma t ex föräldrar på vad deras (förvisso vuxna) barn ägnar sig åt.

    Har Kenzas blogg blivit hackad?

      Vet inte vilket webbhotell hon har men vi på one har haft våra sidor blanka under förmiddagen :/ up and runningigen nu hur som!

    Vad i hela helvete?! Får en klump i magen av att se dessa bilder!

    Finns tydligen flera f d klasskamrater & bekanta till dessa ungdomar som intygar att de varit rasister länge och att det här går helt i linje med både deras åsikter & tidigare beteende… Sorgligt…

    Äh dom vet precis vad dom gör! Förr kunde man kanske….komma undan med att man inte alls tänkte/visste etc. Men nu gör man detta och andra påhitt just för att få uppmärksamhet. Det dom dock inte förstår innan är HUR mkt uppmärksamhet det blir. Rätt åt dom och jag hoppas att dom sitter hela påsken och är livrädda och skäms inför grannar, skola, familj och hela stan typ. Tror jag ska ringa och polisanmäla ju fler som gör det ännu bättre!

    Blir tårögd. Mår så illa va.

    ”Vill slänga en känga mot dom som hängt ut oss..” really?

      De hängde ut sig själva. Vilka vidriga människor.

    Låt mig rätta inlägget camcam; De publicerade en ”ursäkt”.

      Ah!! Noted!

    Usch, jag blir mörkrädd. Jag HOPPAS att det är anmält? en ursäkt räcker inte den kanske inte var menad som ursäkt ens? Det tar längre tid att göra iordning sig för en ”fest” där man har detta som tema än att skriva i hop några raders ursäkt.

    Jag kan inte nog understryka hur mycket jag rekommenderar alla att följa blackvouge. Så pedagogisk i sina förklaringar, sånt tålamod, så klok, så viktig.

    Det här är helt sjukt. Det är RIKTIGT vidrigt. Som många redan skrivit här är det så jävla sämst att anhöriga och vänner får ta emot hot och hat, kan vi inte bara fokusera på de som faktiskt begått hatbrottet? Har själv släktingar som alltid rört sig i nazistkretsar och vi är många i släkten som tagit avstånd från dessa genom att säga upp kontakten. Skulle bli helt förstörd om jag fick en massa hot för att jag råkat bli kusin med så skräpiga människor som nazister. Fokus hamnar på fel ställe, låt personerna som gjort såhär stå för det och skit i deras släktingar och vänner.

    Men vadå ”det var en privat fest”? Det spelar väl ingen jävla roll?!

    Alltså jag menar verkligen inte att försvara nån men det KAN ha sin förklaring i att man helt enkelt inte är färdigutvecklad mentalt i den åldern. Om jag tänker tillbaka på mig själv som nittonåring så känns det som nåt som hade kunnat hända på ”skämt” på fyllan typ… Jag är glad att jag växte upp i en tid då bdb fortfarande var grejen (var 19 år 2010) och att sociala medier inte riktigt var tillgängliga på samma sätt.

    Nu kanske nån vill tycka att jag också var (är?) en rasist och idiot osv och absolut det får ni tycka. Men det jag menar är att konsekvenstänket inte alls är vad det borde vara i den åldern, och nu går det ju på sekunder innan hela sverige eller världen sett ens misstag om det vill sig så illa. Vilket å andra sidan borde få dagens ungdomar att tänka mer på konsekvenser visserligen… Nä nu svamlar jag.

    Min poäng är att det var en vidrig grej att göra och deras ursäkt är ingen ursäkt, men jag förstår att såna saker lätt kan spåra ur utan att det var avsikten från början.

      Är man inte mentalt utvecklade som 19åringar kanske vi inte skulle räknas som myndiga vid 18. Är man inte mentalt utvecklad nog att se det fullständigt oacceptabla i det här när man är 19 så kan det diskuteras om man är nog mentalt utvecklad för att rösta, köra bil i trafik, anställas på företag, ta dyra huslig, skriva under avtal…

        Huslig=huslån

        Ja absolut, tycker att många artonåringar inte borde få förtroendet att göra såna saker, samtidigt som många andra klarar det utan problem.

      Att iscensätta de där bilderna tar dock inte några få sekunder. Dessa individer har aktivt införskaffat en sydstatsflagga, en KKK-dräkt, brun färg och vad jag innerligt hoppas är ett fakegevär. De har ASTRÄNGT sig för att skapa dessa bilder, vilket jag tycker är en ganska glasklar indikation på att detta är mer än ett ”misstag” eller någonting som ”spårat ur”.

      Att du menar att detta är någonting du hade kunnat göra på ”skämt” på fyllan då du var 19 år gör enkom att jag verkligen hoppas att du utvecklats markant sedan dess.

        Ja alltså jag säger inte att det är något jag gjort eller skulle ha ansträngt mig för att göra men att jag inte ser scenariot som helt absolut otänkbart bland fel sällskap. Jag var missbrukare och bodde i princip på gatan som 19åring så jag kanske inte kan dra mina erfarenheter generellt. Jag försöker bara säga att man inte har allt konsekvenstänk utvecklat i den åldern.

          Jag kan inte avfärda detta med att deras konsekvenstänk inte skulle vara fullt utvecklat eftersom detta inte är någonting som skett på ren impuls. Det här är någonting som dessa tre individer planerat och genomfört, trots att de knappast kan ha undgått att rasism existerar och att sådana våldsbilder är kränkande/stötande. Inte en individ, utan tre individer tyckte att det var en lämplig grej att göra. Det bottnar i mer än bristande konsekvenstänk om du frågar mig.

          Jjk: jag försvarar som sagt ingenting 🙂 jag förstår hur du menar men jag tror inte att själva längden på planeringen spelar nån större roll. Typ person 1 har ett vitt lakan och person 2 svart färg och lite för mycket sprit senare händer detta. Det har inte alls behövt ta lång tid.

          Sedan är det absolut inte okej överhuvudtaget och det bottnar säkert i en värdelös människosyn, saker händer ju sällan ur ingenting. Men jag tror fortfarande att mycket kommer ur bristande mognad och konsekvenstänk och där kommer vi fortsätta tycka olika 🙂

      Ska du använda den ursäkten till unga män som våldtar också? ”De vet inte bättre”

        Tycker du att det är samma sak så får det stå för dig.

          Hur allvarliga brott skulle du ursäkta med att konsekvenstänket inte är färdigväxt då?

    Inte ett dugg förvånad över icke-ursäkten 🙂 Fyfan alltså detta är VIDRIGT!

    Vad ber de ens om ursäkt för? Att de tog bilderna? Inte för att de överhuvudtaget utförde handlingen?

      Dom ber om ursäkt för att dom blev påkomna… tycker att de är ett sådant otroligt vidrigt beteende och jag är glad att människor tar kontakt med anhöriga och förklarar vad dom gjort (absolut inte ok att hota däremot) de kanske får dom att skämmas över sina vidriga åsikter.

        Exakt, det var ju det jag skrev.

      Deras ursäkt är lika oärlig som att säga ”förlåt för att du fick ont när jag sparkade dig. Jag visste inte att du skulle få ont. Tycker inte att det var nödvändigt av dig att ta dig för knät och börja grina och springa hem till din mamma och skvallra. Det var ju bara en spark!”

    HUR kan man vara så dåligt upplyst år 2018?! Att det ens är möjligt…? Man blir förstummad.

    Never go full retarded.

      Retarded… verkligen? Under ett inlägg som detta? Tänk en gång till är du snäll.

        Att anmärka på det ordet i ett inlägg om rasism är lika fel. Låt oss diskutera bara rasism och sluta blanda in andra -ismer. Det händer hela tiden. 0 poäng till dig 🙂

        Fokus nu. Det är de med KKK-kläder och Blackface vi ska hålla koll på.

      Du menade nog ”Never go full retard”?

      Det är ett citat från filmen Tropic thunder, för de som inte hört det förut.

    Men seriöst, 19 år. Jag börjar bli mer och mer för att höja myndighetsgränsen till 25!
    Många unga boe ju för fan hemma tills de är
    Trettio och hälften behöver väl knappast betala annat än sin mobil.
    De som kör som idioter är ofta unga killar som knappast är körkortsmogna och många unga tjejer verkar tycka att det viktigaste är selfies och lösögonfransar.

    De här tjejerna är ju praktexempel på att de är totalt tappade i socialmedia.

    ”Vi är inte rasister” det är inte riktigt upp till er att avgöra haha

    Lovar att Camillas älskling trh kommer komma in nu och ba ”det var väl inte så farligt”

      ??? Vad menar du??

    Som ni ser kan de inte ens stava till det rasistiska och kränkande ordet. Att de använder detta ord visar ju också på att det inte alls beror på omognad eller avsaknad av konsekvenstänk. Användandet av det ordet visar ju deras värderingar.

    Att hänga ut folk är hemskt likaså dreva. De gjorde fel och blev uppmärksammade för detta. Det räcker så.

    Den handlingen de gjorde var fruktansvärt rasistiskt och inte ett skämt. Ren jävla rasism och jag blir så illa till mods av det. Deras ursäkt är ingen ursäkt och ja kommer inte heller förlåta dem. Blä! Gör man en sådan här grej så vet man fan inge vad rasism är!!!!

    Jag blir helt mållös. Hur tänker man när man gör nåt sånt där?!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.