Har ni koll på era barns appar?

 

https://www.instagram.com/p/BhMna11Ait8/?taken-by=hannabergwall

Men vad är detta?
Snälla, alla föräldrar där ute – koppla era barns mobiltelefoner till ert iCloudkonto eller liknande så att de inte kan ladda hem appar utan att ni först godkänt det!
Saker kan framstå som otroligt oskyldiga vid en första anblick och vi kan inte förvänta oss att de ska kunna fatta bra och riktiga beslut eftersom de är barn.
De behöver få hjälp och stöd att orientera i den här djungeln som är sociala medier.
Och om du som vuxen inte har koll på vad som finns där ute på forum och i appar – hur ska då ett barn kunna fatta rätt beslut?
Båda mina bonusbarns mobiltelefoner är kopplade till mitt iCloudkonto eftersom jag har bäst koll på appar och liknande, och det handlar inte om att vi inte litar på dem utan det handlar om att skydda och hjälpa dem på färden mot vuxenlivet.
Det är en snårig djungel där ute för många, inte bara för barn…

Om något – ladda hem den här appen tillsammans med ditt barn och förklara vad som är fel med den och varför man aldrig någonsin får ta på en annan människas kropp mot deras vilja.

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men vad i HELVETE är detta?! Vem kommer ens på en sån här grej?? Tro fan att det är så mycket våldtäkter och sexuella trakasserier om det hela tiden trycks upp i ansiktet på unga människor och menar att det är okej!! Åååh jag är så arg att jag bara vill gråta

    Men iCloud är väl specifikt för iphones? News flash.. alla har faktiskt inte iPhones.
    Finns det någon liknande lösning för Androids?

      Utan att ha läst igenom dock men det kanske kan vara något
      https://support.google.com/googleplay/answer/1075738?hl=sv

      ”koppla era barns mobiltelefoner till ert iCloudkonto eller liknande

      …Står där. Bli inte upprörd i onödan. Livet är för kort för det.

    Såg detta på Aftonbladet för några dagar sen och laddade ner appen bara för att se vad det var för sjukt spel. Minns inte något exempel, men det var flera jag reagerade på. Kan inte riktigt sätta mig in i hur spelskaparen tänkte alltså, det är riktigt sjukt att ens ha med såna grejer..

      Ja, det har jag också redan hört om. Tydligen fanns det två versioner, en för de som är äldre än 17. Men det är klart att småkidsen tycker det är mer spännande då.

        Tycker inte ”smeka någon mot den andras vilja” är okej oavsett om spelarnas ålder är +17 eller ej.

          Inte jag heller. Hur tolkade du det av min kommentar?

    Elaines inlägg om psykopater…vad vill hon egentligen ha sagt??

      Fråga henne!!

      Men det skriver hon ju rätt tydligt… läs igenom texten igen så förstår du kanske

    VAD I HELVETE?! Gör ont i hela kroppen av att se det här! Under min uppväxt var det värsta man kunde göra vid sanning eller konka att ”busplinga” på hos grannen och sedan springa iväg.

    Och jag har satt två barn till denna unkna värld ?

      Va? Hur gammal var du? Vi gjorde värre saker i ryska posten, långt innan sanning och konsekvens

        Vi lekte ’mörka rummet’ när jag var typ 10-12 år för ca 30 år sedan (!) ’stötte’ man på en kille skulle man kyssas. Och lite tafsande blev det ju också.

          Ja, vi lekte för 15-20år sedan. Bra eller dåligt kan väl diskuteras, men busringa kändes väldigt oskyldigt om det var det de lekte. Vi körde handtag, famntag, klapp eller kyss när vi gick på lågstadiet…. Sen ryska posten (lååååångtradare) i mellanstadiet sen sanning och konsekvens

            Va, vadå heter de inte fanntag? (oklart vad de ens är för ord, men ändå) har under hela min uppväxt varit stensäker på att de är fanntag… Känner att ja blivit snuvad på stora delar av mitt liv haha

          Juste. Och puss-kull.

          Det var inte bättre förr!

            Det tycker jag absolut att det var. Väldigt tacksam över att man utforskade på det sättet och inte för att någon sjuk app eller challenge på internet sa till än att göra det

    Glad att jag fick vara barn och upopvuxen i en by, nog gjorde vi sattyg ringe heta linjen från en telefonkiosk men aldrig kladda på nån anna utan medgivande! Glad jag är över att inte ha satt barn till denna sjuka värld!

      De flesta uppvuxna 20 år eller mer tillbaka i tiden hade det så. Vi hade inte tillgång till allt och var beroende av de man hade runt sig, självklart fanns det idioter även då som gick över gränser. Men man kunde inte klicka sig in på internet och hitta nya vänner, så man höll ihop mer. Det man visste om sex kom från frågespalten i kp eller någon film, porr hade man eventuellt sett för att någon förälder glömt vhsen i eller via nån tidning man hittat. Min uppväxt och min systers, 9år yngre, har varit helt olika och även våra upplevelser i relationer till andra under uppväxten

        Sant för dig uppenbarligen, men det är inte en genrellt sanning. Det förekom massor av tafs i skolorna för 30 år sedan också. Idag är det iaf uppmärksammat som ett problem. Du kan ju läsa vad folk i medelåldern och uppåt skrivit under metoo.

          Det är klart att det gjorde. Det har alltid funnits. Säger inte att det var bra då, jag säger att det är värre nu

          Håller helt med Get, vet inte om jag tycker den biten var så mycket bättre förr.

      Minns när Bert gick på tv och alla killar härmade honom med ”balla balla balla” på våra rumpor. Sprang och grät när de klämde mig på rumpan, medan de skrek av skratt. Usch

    Someone please think of the children!!!!! (Från Simpsons)

    Vi måste få bort den här appen!!!! Det är så här det börjar! Sen står vi där med gaskammrar och ett sönderbombat Berlin!

    En insta video på Tyra? Fattar inte?!??

      Tydligen byter instagramvideos plats med varandra efter att jag böddat in dem i olika inlägg. Får försöka hitta en annan metod helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.