Filip och Fredrik använder bild på systrarna Lagergrens döttrar i inslag om SD

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,196630″ ap mute yot ]

Jessica Lagergren har plockat fram lejonmamman i sig efter att en vän upplyst henne om att Filip och Fredrik använt en bild på hennes och systerns döttrar i ett inslag om SD – ”saker som är SD utan att man tänker på det”.

”Det vidrigaste av allt i inslaget är att Filip pekar på Alice och Elsa och säger “hoppas dom där inte våldtas och så vidare”.

Hon har nu varit i kontakt med produktionsbolaget Nexico och blev hänvisad till projektledaren. Den hon pratade med sa att det givetvis inte får gå till såhär men vad hjälper det nu?
Man kan ju undra hur de kom fram till att använda den här bilden från första början?
Googlade de ”barn och glassbil” eller finns det någon på produktionsbolaget som läser Jessicas blogg?

Hur hade ni reagerat om det var ert barn som användes på det här sättet utan er vetskap?

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag hade blivit ledsen om någon snott en bild av mig och använt den på det sättet men bortsett från det så känns det inte så farligt. Det känns lite långsökt att någon på produktionsbolaget skulle läst bloggen och kännt ”nu vill jag sätta dit den här familjen”. Jag tror mer att de bara googlat ”barn glassbil” och valt en av bilderna.
    Men jag _vet_ ju faktiskt inte. Sitter bara här och killgissar på morgonkvisten.

    Jag kommer missa Öppet Spår både ikväll och i morgon, så, sorry för OT! 🙂

    Om två personer får en sexuell spänning mellan sig, den ena är singel och den andra är i alla fall skriven som gift – vems huvudansvar är det att se till att inget händer? Den giftes eller den ensamstående?

    Ja, jag har det problemet. Ja, ni får döma mig som en slut om det är det ni mår bra av. Jag har i alla fall återkommande stresskänslor över hans civilstatus. Killen jobbar dessutom på samma ställe som jag.

      Det är bådas ansvar. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, tänk dig om du var hans fru (dömer dock inte, känslor kan uppstå hipp som happ!)

      Både du och han.

      Det är väl bådas ansvar? Om du vill hooka med en gift man – varsågod. Jag anser att det är ganska fult att göra sexuella saker med en person som jag VET har en partner. Skulle själv aldrig göra något med en upptagen man. Dessutom tycker jag det är avtändande att en man i ett förhållande vill gå utanför sin relation. Gör slut om du vill hålla på med andra människor, anser jag. Att medvetet såra andra människor är inget personlighetssdrag som är supersexigt.

      Den som bär det största ansvaret mot en partner är så klart den andra partnern. I detta fall mannen du pratar om.

      Du kan ju alltid fråga honom hur hans civilstatus är. Är han gift? Separerad? Planer på att skiljas? Letar han efter något kul? Har de ett öppet förhållande? Etc.

      PS. Dömer inte dig som en slut.

        Jag håller med dig.. förstår inte tjejer som tänder på män i förhållanden. För mig blir dom typ könlösa haha, Otroligt avtändande när en kille i förhållande flörtar med en. Kräks i munnen

          Sånt leder bara till problem. Skulle själv aldrig gå emellan ett gift par. Vill inte ha en sådan man som gör så mot sin fru.

            Precis. Varför vill man ha någon som uppenbarligen är otrogen ?

          +1

        Fast hon säger ju att han bara är gift på papper? Kanske dom ligger i skilsmässa? Kanske dom tänkt o skilja sig? Oavsett tycker jag hela ansvaret ligger på honom. Det är han som måste ta beslutet av respekt för hans ex/fru inte träffa nån annan förens dom officiellt inte är ett par längre. Tycker inte hon har något som helst ansvar inför den andra kvinnan. Den enda som bär ansvar inför sin partner är den andra partnern och ingen annan. Men sen så kan hon ju såklart visa lite medmänsklighet kanske. Personligen hade jag inte heller träffar en gift man dock.

      Relationsmässigt har väl den som är gift ett större ansvar då det är hen som har ingått i en relation med någon annan och vissa löften om monogami troligen utbytts. Samtidigt rent mänskligt så har väl båda ett ansvar. Vill en leva sitt liv så, att medvetet begå handlingar som sårar en annan människa? Beror på vilket perspektiv som man utgår ifrån anser jag. En person kan alltid bara ansvara för sina egna handlingar och att då vara delaktig i att få otrohet (?) att hända och samtidigt ta bort händerna från ansvaret och ropa ”din relation ditt problem” tkr jag är att förenkla en del. Kanske beror på ens empatiska förmåga?

        Instämmer! Skyldigheten är hans, men påverkar ens beslut andra människor bör man alltid fundera över de konsekvenserna.

      att personen man älskar kan svika en så grovt krossar en totalt och man förlorar självkänslan helt i många fall, att hjälpa till med det känns ganska vidrigt. Men det är den med partners huvudansvar.

      Hade den här diskussionen med en bekant för ett par veckor sen. Hon påbörjade en relation med en upptagen kille, som hon visste var upptagen, och där hon också träffat tjejen i sociala sammanhang vid flera tillfällen. Hon tyckte inte att hon hade gjort något fel eftersom att det inte var hon som var upptagen. Jag tycker dock att det är bådas ansvar. Visst är den den upptagne som bryter ett löfte men rent moraliskt går man inte på upptagna personer. Tror att alla som svär sig fria för att det inte är dom som är den upptagna parten, antingen inte har något samvete eller så är det en försvarsmekanism då de egentligen vet att de gjort fel.

      Jag har så svårt att respektera människor som är otrogna eller som ”hjälper till” till otrohet.

        Tycker du har fel. Moral kanske är svart och vitt men känslor är en jävla känslostorm av färger. Människor som medvetet och enbart går för upptagna män eller kvinnor har jag inte mycket för: Men jag har själv blivit stört kär i en kille jag jobbar med och han i mig.

        Vad att inse är att det är en annan typ av kärlek. I min spifika (och säkert många andras) sits handlar det om långa pass tillsammans, många timmar och dagar. Attraktion, tilltro och respekt som leder till något mer: Och dessutom en gemen förståelse för den andres problem och känslor när det handlar om arbetet, en plats man tillbringar timmar varje dag.
        En förståelse som partner kanske inte förstår.

        Vad man måste minnas är att det man känner inte är detsamma som ett riktigt förhållande.
        Det är arbetsrelaterat, med någon som man inte valt själv.
        Ett ”riktigt förhållande” är med en människa man gått ut, hittat och valt. Där man spenderat timmar, timmar och fler timmar för att det faktiskt är vad man vill: Inte för att kunna finansiera det liv man faktiskt vill ha.
        Självklart KAN ett riktigt förhållande födas från en jobb romans och kanske kan man till och med hitta rätt i någon man arbetar med, även om man redan är tagen. Men det är ovanligt och krävs så otroligt mycket mer än arbetsflört, romans mm. Det krävs att man lär känna varandra utanför arbetet likväl och att man gör alla de saker ett förhållande kräver.
        Därför tror jag att det viktiga är inte att leta fel eller ansvar. Att tappa respekt eller finna ånger.

        Det viktiga är istället att definera sitt förhållande och bestämma om det är värt att riskera att såra någon annan och kanske även sig själv för.

      Han och endast han.

      Jag har varit ’ den andra kvinnan ’, dock helt omedvetet. Fick reda på efter några månader att killen jag träffade hade en flickvän. Trots att jag lägger allt ansvar på honom så finns det ändå en del av mig som lägger skuld på mig själv. Jag är glad att de inte hade barn vid det tillfället, men bara en månad efter jag konfronterade honom blev de sambos. Skulle aldrig frivilligt sätta mig i den positionen och skulle aldrig rekommendera någon att inleda något med en upptagen man.
      Men men, tror du att det är din true love så kolla vad hans tankar är. Det kan vara som någon annan skrev att de har ett öppet förhållande eller är i en skilsmässa. Fortfarande inget jag rekommenderar men trots allt, vi vet inte allt om andras privat liv.

      Lycka till och ta hand om dig. ?

        Jag också. Dejtade en kille som jag antog var singel då han dejtade mig liksom. Men sen fick jag ett samtal från hans fru där hon undrade varför jag hade skickat sms till honom och skrivit som jag gjort.
        Jag sa då att jag hade inte den blekaste om att han hade en fru och att vi hade dejtat i några veckor. Hon blev rosenrasande men anklagade inte mig utan honom.

        Men i alla fall. Vara och talla på upptagna killar är inte helt okej.

        Men om ni inte visste det är det såklart inte ert fel, och inget ni behöver ha dåligt samvete över!

      Du har redan fått så många bra svar, men här är mina tankar kring det. Som andra skrivit har ni båda ett ansvar, där man kan tycka att han borde ha ett extra ansvar eftersom han är gift. Samtidigt tänker jag att du får fråga dig vilken sorts människa du är/vill vara? Om du hade varit gift/i en relation, hade du tyckt att det var okej att din partner var otrogen för att han kände sexuell attraktion till någon annan? Hur hade du känt inför den personen som han var otrogen med? Testa att sätta dig i hans frus position och fundera över hur det känns.

      Och hur seriöst är det mellan er, är det en ”fling” eller hoppas du på något mer? Om det bara är en ”fling” kanske du får fråga dig om den är värd att såra någon annan (hans fru) över det, och om du hoppas på något mer är det sällan en bra idé att starta en relation genom otrohet (är han en vettig kille gör han slut/skiljer sig innan han inleder något med någon annan).

      Alltså: fundera över vilken sorts person du är/vill vara och ta reda på hur hans relationsstatus ser ut innan du eventuellt inleder något. Om han är gift och lever i en relation skulle jag råda dig att avvakta/ställa krav på honom att om det ska bli något mellan er får han först göra slut. Lycka till!

      Det handlar inte om vem som har vilket ansvar. Är inte båda singel så inleder/försöker man inget. Punkt slut.

      På ditt sätt att skriva låter det inte som att du bryr dig speciellt mycket om den personen som skulle bli sårad, utan du bryr dig mest om att få bekräftat att du kan säga ”jag har inte gjort något fel. Det är han som är gift”. Så funkar inte verkligheten. En viktig sak som du också måste tänka på, det är att ni förstör inte bara ett förhållande. Ni förstör för hans nuvarande att kunna gå vidare och känna tillit till nya personer. Och vilka är ni att ta den rätten över en annan männiksas liv?

      Rekommenderar verkligen inte. För några år sen var jag med en man som redan var i ett förhållande, och jag ångrar det som fan idag. Han var väldigt manipulerande, men tycker ändå att jag borde ha fattat bättre. Värst är att jag har förstört det helt för hans (ex-)flickvän, hon kommer ju inte kunna lita på någon igen.

      Så please, don’t do it. Om jag kunde ändra på något i mitt liv så vore det att inte falla för den jäveln..

      Det är den som är i ett förhållande som får ta ansvar för sin relation tycker jag. Dock skulle jag ändå råda dig att ”låta bli”, då du troligen (eftersom du redan mår dåligt) bara kommer att få skuldkänslor, samt riskerar hjärtesorg. ”De lämnar aldrig sina fruar” stämmer oftast.

      Been there, done that! Med facit i hand, ge fan i honom. Du hade aldrig önskat bli bedragen så ge dig inte in i ett triangeldrama förrän han bevisligen är singel. Jag ångrar enormt att jag litade på honom när han ljög att de gjort slut… Bådas ansvar!

      Tycker att det mest är hans ansvar då det är hans relation och du har noll ansvar över deras relation. Dock så vet ju du om att han är gift så där får ju du bestämma själv om det är fel eller inte.

    Kanske en liten ögonöppnare om att det man publicerar på nätet kan hamna precis var som helst.

      Spot on!

      Sen finns det något som heter Copyright vilket man borde veta om ifall man jobbar med tv. Det betyder att oavsett vart man hittar en bild, google, blogg osv får du aldrig använda den utan fotografens godkännande.

        Det finns ett svenskt ord – upphovsrätt. Det skyddar t.ex. fotografiska verk. Alla bilder man lägger ut på nätet anses inte vara verk. För att t.ex. en bild ska anses vara ett fotografiskt verk ska den ha verkshöjd, dvs ha viss särprägel/originalitet.

          Fast även om bilden inte anses ha verkshöjd (originalitet) så är den skyddad av upphovsrätt som fotografisk bild. Du får alltså aldrig sno någons foto – oavsett verkshöjd eller inte. Mvh upphovsrättjuristen

    Jag hade blivit fly förbannad, så förstår Jessica. Sen tänker jag att det var väldigt oproffsigt av produktionsbolaget att ta en bild från en blogg, de borde ha köpt en bild från en bildbyrå.

      Exakt, den som tagit bilden har ju upphovsrätt?

    I sin kontext var det ju absolut inte humoristiskt (men det tycker jag nästan inget FoF gör är, bara medelålders, bekräftelsetörstiga, skrikiga män av den mindre härliga sorten ) samtidigt som det inte var humoristiskt så är det ju faktisk inte så att han säger ”hoppas inte att dessa två barnen våldtas” och menar de två på bilden. Utan barn som utan föräldrar springer till glassbilen. Jääääävligt rimligt ändå tycker jag. Men som sagt, inte ett dugg humoristisk.

    Jag hade bog mest blivit irriterad på mig själv som exponerar mina barn så pass att jag riskerar att de visas i nationell tv utan min vetskap. Kanske en ögonöppnare hur lätt det är att bara ta en bild. Och då vet man ju inte heller i vilka andra kretsar bilder på ens barn kan cirkulera. DET hade gett mig ont i magen. Här är jag nog team blondinbella

      Fast dessa barn syns ju lika mycket som blondinbellas? Hon lägger ju upp massor av bilder på sina barn med ansiktet vänt bort.

        Ja, det ser ju alla som har ett par ögon. Jag menade mer generell exponering av sina barn, att detta kanske ger en ögonöppnare hur enkelt det är att bilder på ens barn hamnar någonstans där de inte hör hemma.

    Förjävligt kan tycks, men det bästa är nog att låta det rinna ut i sanden så är det glömt under f.m. Om dom ska dravla mer om det här på deras bloggar och andra sociala medier så lär det bli mer uppmärksammat än den sekunden på Kanal 5 mitt i natten.
    Men, den skadan har väl redan skett gissar jag..

    Av just den anledningen lägger jag inte ut bilder på mitt barn. Upphovsrätt i all ära,men internet är laglöst fortfarande oavsett. Allt du lägger upp stannar och du vet aldrig var eller hos vem det kan hamna.

    Alexandra Nilsson gör parodi på Blondinbella

      En till haha

      Hon gör den på sin Instastories just nu. Står och asgarvar vid lcc hyllan och härmar Bellas dåliga engelska och flamsande. Faktiskt ganska spot on och lite kul ?

      Haha, ja den var inte helt tokig faktiskt ? tycker att Alexandra är så himla söt btw. Haha ?

        Håller med ?

      Men fan, läste aldrig kommentarerna innan jag skrev. Blev så ivrig haha

      Haha, helt underbart! ???

      Hahahaha! Hon verkar så skön 🙂

      Alltså jag döööör. Så klockrent!

        Hahahah fan vad roligt alltså. Älskar att hon fått med deras uppenbart stageade filmer där man ser att de väntar på ACTION innan de gör något; den där cringiga tystnaden innan en ännu mer cringe film.

      Hahahaha?? fy fan vad kul!! Bäst är när hon går på planet, uppenbarligen bakåt i det och säger ”now we’re going to the first class”? Väldigt bra parodi.

    Hon kan skicka en faktura till produktionsbolaget. Det hade jag gjort. Man får inte sno foton hur som helst. Hade själv blivit jättechockad om en bild på min familj dykt upp så.

    Lägger inte ut bilder på barnen. När de är stora nog att ta ställning till själva om de vill finnas på facebook, instagram och allt vad det är så kan jag kanske börja men innan, näää. Tycker det är lite äckligt att föräldrar lägger ut bilder på barnen i precis alla situationer. Skickar bilder till de som jag vill ska se dem.

    Om man försörjer sig på att skriva om sitt barn och lägga upp bilder på hen så känns det som att man får räkna med att en och annan bild hamnar på avvägar. Nu var det Filip o Fredrik som skämtade om SD men nästa gång kan det ju vara SD eller något alternativ snäppet längre ut på skalan.

    F&F redaktion borde såklart vara proffsigare än sådär men skit händer.

      Tumme upp på din kommentar. Skit händer.

      +1

    Ja fy det hade väckt lejonmamman i mig också. Filip märkte ju att han gick för långt samtidigt som han sa det men körde ändå på…

    OT! Ni måste kolla Kissies instastory, hon härmar BB på Arlanda ? Höll på spotta ut kaffet av skratt ?

      Den var helt fantastisk, följer inte Alexandra på insta (inte BB heller, mest för att henne klarar ja absolut inte av då ja ryser i hela jävla kroppen av hennes stela instaklipp) men alexandras klipp var faktiskt riktigt kul

    De sa på vakna med NRJ att Lance och Nellie är tillsammans igen?

      Hon är tillsammans med Kevin livingstone (why do I know this ?)

    Man lägger ut bilder på sociala medier utan att tänka på var de hamnar och får således stå för att se dem annanstans – det är alltid en risk man får överväga. Not so fun fact: Tex Facebook – vi har ALLA godkänt vid skapandet av Facebookprofilen att de får använda ALLA våra bilder vi lägger upp och skicka dem till tredjepart, var som helst i världen, medan vi fortfarande är medlemmar. Nu har Facebook köpt upp Instagram. Kopplingen får ni göra själva. Det står i villkoren och är en ögonöppnare om något (dock har det inget att göra mest just bilden på de två barnen).

    Vill du copyrighta dina bilder, sätt en symbol på dem! Och du kan kräva ersättning hos dem som använder den utan att först ha frågat om lov. Annars, lägg inte ut bilder på känsligt material om du inte vill att det ska hamna i orätta händer. Tex naket, alkohol, barn, sexism, rasism (även sådant som skämtas om). Mvh fotografdotter med integritet.

      Finns inget som heter ”copyrighta bilder”. Det heter upphovsrätt på svenska, och upphovsrätten beror inte på om man har lagt ett märke på bilden, utan på om den kan anses vara ett verk. Du kan inte kräva ersättning om bilden inte anses ha verkshöjd.

        Bilden är fortfarande skyddad, även om det
        Inte är ett verk

      Typ inget i denna kommentar är helt sant?

    OT!! Kissies insta-story ???

    Det är precis därför man inte lägger ut bilder på sina barn på nätet. Eller andra bilder som man är rädd om. För bilderna blir allas tillgång. Är någon ens förvånad?

    Det här är varför jag inte skulle strössla sociala medier med barn på mina (framtida) barn… förr eller senare kommer bilder/information i orätta händer.

    Ot men kissies blondinbella parodi på instastory??

      Haha. Hennes kompisar kiknar ju typ av skratt.
      Kul iaf! ??

      Så jävla on point ???

      Kan du camcam inte lägga upp den för oss som inte har IG eller går det inte?

    Alla sådana här inlägg följs alltid av en rad snusförnuftiga kommentarer av typen ”så går det om man fläker ut sina barn på sociala medier, så skulle jag aaaaaaaldrig göra minsann, minsann.”
    Grattis liksom, vill du ha en medalj eller? Din kommentar tillför noll och intet.

      Vad ska man säga istället? FY FAN VAD HEMSKT STÄM SKITEN UR DEM. Vad tillför det? Noll och ingenting. Bättre att tänka efter före. Kanske blir en realitycheck för alla influencer mom’s out there. Det är en helt ny värld vi klivit in i, en värld av och med virtuella fotografier. Kanske har vi inte lärt oss att hålla sådant för oss själva, eller hitta en rimlig mängd.

      Jag tycker att det är bra om folk kan börja fundera på vad de delar med sig av på nätet, att vi som samhälle inför en ordentlig lagstiftning som skyddar oss i de här frågorna osv. Det handlar inte bara om vad individer kan göra mot oss med hjälp av den information och de bilder vi delar med oss av, men också vad en mer illa sinnad, icke-demokratisk regering skulle kunna göra mot sina medborgare i framtiden. Sådant behöver vi tänka på nu och agera därefter. Vi har varit otroligt naiva i de här frågorna.

        Verkligen!!! ?

    Apropå något helt annat.. Marguex Dietz har blivit supersmal? Hon har ju pratat innan om att hon lidit av ätstörningar etc och har en stor fanbase av unga tjejer. Man får se ut precis hur man vill, viktigaste är väl bara att man inte ska uppmuntra till vikthets.

      Ja och margaux uppmuntrar ju verkligen inte till vikthets. Hon har troligtvis gått ner pga sjukt många timmar i dansstudion.

      Margö?

        Margå

      Brukar inte de flesta som är med i lets dance gå ner ganska mycket i vikt? Speciellt om man inte är van att träna så mycket så är det ju klart kilona rasar om man helt plötsligt börjar dansa flera timmar per dag varje vecka

        Alla utom Booken..

    Såg någon förresten kommentaren som angelica tog bort där det stod något om hennes nya?

      Nej men undrar också!

        Har kommenterats i inlägg längre ner, men kortfattat var det en läsare som ’varnade’ Angelica att den
        ”nya kärleken var sexmissbrukare och hade varit otrogen mot sina ex, läsaren avslutade med att hon hoppades att han gått i terapi för det ”,
        Typ något sånt,

          Tack för svar! Under vilket inlägg? Så kan jag gå in och läsa där ?

    Snälla. De använder sina ungar för att försöka bli kända så vad är problemet. Jezzuz. De låtsas vara kränkta och upprörda men är ju bergis döglada för publiciteten! Tycker de är så jävla sorgliga. De borde tacka FoF snarare.

      Eller hur? Angelica mjölkar på ”den hemska kommentaren” hon fick i två inlägg nu, om det nu var så sårande och hårt så varför inte bara radera skiten/ej publicera den men neeeeeej, då får man ingen uppmärksamhet. Samma sak med denna bilden, 98% hade inte haft en aning om vad det är för ungar, eller ens lagt ett uns av uppmärksamhet på det om inte det var för att Jessica själv skriver om det.
      Jag läser deras bloggar, såg programmet och kopplade inte alls att det var dem förrän ramaskriet kom på bloggarna och kommentarerna.

    Kan du vara snäll och fixa så dina videos inte automatstartar? Det är det mest irriterande som finns.

    Googlar man ”barn glassbil” så är den bilden den andra bilden som dyker upp som inte är en bild på en leksaksglassbil. Det är även den första bilden där man inte ser barnens ansikten. Och då var Nexico nöjda med sitt jobb för dagen. Riktigt slappt gjort, och Lagergren har fritt fram att fakturera.

    Förstår verkligen inte hur dom kan göra sån enorm grej av det. Dom har dessutom tagit meningen ur sitt sammanhang för att förstärka det och få det att låta ännu värre..
    Det här känns bara som en stor överdrift för att kunna få maximala möjliga publicitet i media. Rena drömmen för dramatwinsen ju…

    Jag tycker, ärligt talat, att det var värre när de skulle ”befolka” en ny planet med ett gäng kända svenskar och tog med Nyamko Sabuni pga att ”vi måste ha en rasifierad”. Alla andra valdes pga deras personliga egenskaper och motiverades med hur de kunde bidra på planeten, men Nyamko (som förmodligen var en av de mest intelligenta i sammanhanget) fick vara med för att hon är svart. Så. jävla. tröttsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.