Den totala förnedringen..


Inte nog med att matte tagit sig friheten att låta avlägsna pungkulorna på Drago, nu ska han förnedras ytterligare genom att spökas ut i både badring och sönderklippta boxershorts.                Can’t catch a break liksom!

Men vad gör man inte? Det är ju inte bara Drago själv som den här apparaturen ska skydda de nyknipsade bollarna från, utan även från bästa kompisen Sten som förmodligen är lika hjälpsam när det kommer till rengöring av hopsydda sår som THK var när Lilla Snöboll var nyopererar. Lösningen? Antingen tratt på båda eller en tröja på Lilla Snöis. Hon såg ungefär lika missnöjt förnedrad ut i sin som Drago gör på bilden här ovan och då stod det ändå ”princess” på hennes.

Håll ut, Drago! Det blir bättre!! Jag lovar!!! Det är lite som att klippa lugg. Man vänjer sig även om det känns ovant i början.

– Det kommer fortsätta eka lite tomt här inne även idag. Förhoppningsvis är det sista gången jag behöver skriva så här i min blogg. –

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså.. varför ens kastrera om hon inte har löptikar som ränner runt på gården? Alternativt att jycken har medicinska problem. Fy för slentriankastrering. Fast det kanske är medicinskt iofs, vad vet jag.

    No sense.

      Nä just det, vi vet inte, och har inte med det att göra heller.

      Tyckte hon skrev tidigare att det var ett par löptikar i området som D försökt rymma till?

      ”Kommer hem och någon lustig typ har öppnat grinden, glömt stänga och släppt ut hundarna på gatan.

      Ikväll MÅSTE jag läsa bruksanvisningarna och få igång gps’en. Det är oerhört mycket löptikar i området och jag märker hur dåligt Drago mår av det.. Han är orolig och väldigt upp och ner i humöret.”

      http://www.magdalenagraaf.se/2018/04/16/hack-hundar-och-hackliga-gubbar/

      Alltså, varför ens skriva en kommentar om du inte ens vet bakgrunden till varför hon kastrerar.

        Nej, där får jag såklart lägga mig, det var en generell bitterhet kring kastrering som är satt i rutinsystem. Allt jag vet är att de själva inte har löptikar på gården och således behövs inte en operationskastrering. Om hunden mår så dåligt av löptikar på så långt håll kanske en kemisk kastrering hade varit att föredra eftersom den inte är definitiv, men som jag också skrev ovan, vad vet jag? Kanske har hunden grava testikelproblem eller extrem utsöndring av hormon, detta borde dock upptäckts hos företaget som tränade honom, särskilt då en kastrerad hund kan bli ängsligare och vaktigare utan sina könshormon vilket känns som en direkt säkerhetsrisk med tanke på Dragos användningsområde.

        Sen till anonym nr1: nej vi vet inte, men om folk skulle ha lite mer med andras djurhållning att göra och ifrågasätta kastrering som rutinåtgärd så skulle vi ha hundar i landet som skulle må bättre, vara sundare, ha ett bättre socialt liv, många olyckor skulle undvikas etc.

          Fast man bör kastrera om man inte ska använda till avel, om man inte gör det så kan de få stora problem med svullen prostata o att det läcker o svårigheter att hålla sig.

            Sandra: Kan, ja -inte får. Har du en hund som får medicinska problem av att inte vara kastrerad så kastrerar du naturligtvis. Annars inte eftersom det bara ruckar på biologin och hormonerna.

            Herregud blir mörkrädd över vilken okunskap folk häver ur sig. Finns absolut ingen anledning att kastrera en hund om det inte finns medecinska orsaker! En hund från en sund avel ska inte bli ”besatt” av grannars löptikar. Varför köper ni hanhundar om det inte är det ni vill ha? En kastration dämpar ju mycket av just de, modet och ”gamet”

            Att dessutom rekommendera att alla skulle göra det är så fel så jag vet inte vad… Kastrerar du en som är osäker eller med dåligt psyke kan kan det ofta förvärras. En osäker hund vill du inte ha osäkrare. Nästan alltid av osäkerhet/rädsla hundar biter eller gör utfall och det är betydligt svårare att handskas med än ett par bollar.
            Baam tack för ordet;)

          Oavsett hur det är i Maggans fall så har det helt klart blivit trendigt att kastrera hanhundar. I det mycket hundtäta område där jag bor har uppskattningsvis 70- 80% av alla yngre hussar/mattar valt att kastrera sina hanar. Själv har jag en okastrerad hane och den vanligaste frågan jag får är varför vi inte kastrerat honom (med följdfrågor som ”Brukar ni ställa ut honom?” eller ”Ska han användas till avel?”). Så det verkar vara rutin numera.

            Vad är anledningen till att inte kastrera hanhundar som inte används i avel? Jag är hästmänniska och alla hingstar som inte är avelsmaterial kastreras utan andra biverkningar än att de blir mer lätthanterliga och kan umgås med ston utan problem och växer lite mer på höjden och mindre på bredden. Vad skiljer med hanhundar?

              Vi har inga problem med vår intakta hund och således vill vi inte utsätta honom för nått ingrepp. Så enkelt är det! Det hade varit mer stressigt och omständligt att operera honom än vad det är att ha honom intakt. Finns inga tydliga/självklara för- eller nackdelar med att kastrera en hanhund, inga garantier att det skulle förändra ett beteende!

          Här har alla katter kastrerats… för vi vill inte ha ett gäng kattungar. En av hankatterna här omkring är nämligen inte kastrerad.

      Om du inte ska använda en hund till avel så bör den kastreras. Jag har en hund som nu är ett år och jag kastrerade honom när han var sex månader för han hade för mycket testosteron och mådde inte bra. Han var orolig och bitsk och var allt annat än kelig. Nu är han raka motsatsen och jag ser på honom hur trygg han är i sig själv så kastrering är inte alltid av ondo.

        En valp och unghund har ”för mycket” hormon. Precis som alla djur, även människoungdomar. Det är upp till dig som ägare att hjälpa hunden växa och anpassas trots beteendeförändring under unghundsåren, där även spökåldern ingår (vilket mer eller mindre alla hundar går igenom). Min var exempelvis sjukt rädd för brevlådor, det släppte.

        Givetvis är inte all kastrering av ondo, det är ingen som hävdar det, men att kastrera för att ”en ska” eller för att komma tillrätta med beteendeproblem vilket många gör känns direkt dåligt eftersom det har stor inverkan i hundens vuxna sociala liv sedan. Jag vet ingenting om dig eller din hund och beslutet du tog var säkert rätt för er i er situation 🙂

          Det var mer än rätt och jag kunde inte vara lyckligare. Jag har kastrerat alla mina hanhundar och det har alltid var rätt beslut. Jag är en stor hundmänniska och är välutbildad inom både för och nackdelar så jag vet vad jag pratar om.

          ”stor inverkan i hundens vuxna sociala liv”
          Mina hundars sociala liv består till 90% av oss människor inom familjen, och vi har det mycket mer trivsamt när dom blev kastrerade. Dessutom kan jakthunden fokusera bättre under jakten nu, om det finns andra jakthundar runt omkring honom.

            Precis!

      wow, 0 kunskap om kastrering hör jag?
      1 av 5 tikar får livmoderinflammation när dem blir gamla, upptäcker man det för sent kan hunden dö, och det är en stor påfrestning att söva och buk operera en sjuk hund på ca 10-15 år jämfört med att göra en normal kastrering på en frisk 8 år tik. Skulle aldrig ha en tik över 8 år okastrerad.
      Ang hanar där är det ett eget val tycker jag, jag har en kastrerad hane, en hund med mycket ”power och go”, en riktig arbets/tävlingshund, men att han var hane gjorde honom lätt distraherad för lukter och annat, visst jag kunde lagt mycket tid på att träna fokus, eller göra som jag gjorde, kastrera en hanhund som ändå inga är lämplig för avel (tufft temperament som verkligen kräver rätt ägare för att inte bli problem, så finns bättre individer att använda i avel inom rasen än min hane), så han kastrerades, och jag kunde lägga tiden på att utvecklas med honom, istället för att lägga tid på ett för honom naturligt beteende om bara vart ett besvär för mig.

      Sen dem som tror att en kastrerad hund blir lugnare, att den blir lättare ihop med andra hundar, osv, osv, osv, det är bara skit snack, min hund har mycket fart och energi, och vakt i sig, flera år efter kastreringen är hunden fortfarande lika mycket fart och vakt i som innan, kastrering löser inga problem, det tar bara bort naturliga beteenden som visa hundar kan ha problem med, tex stress vid lukt av löptik, mm.

    Åh fina Drago! Men han ”spökas” ju ut av en anledning och det är ju för att skydda honom, så det är ju nödvändigt och för ett gott syfte.

    Men det ekar ju inte tomt, var ju inte tomt igår ju var ju ungefär som vanligt ju, lika mycket inlägg. Mycket ju blire 😉

    Är du på rättegång ang din förra portal???

      Nä. ?

    Kan vi få en bild på lilla snöboll i sin tröja?!?? Låter urgulligt!!

    Min honkatt blev kastrerad nu i veckan, känner mig som världens hemskaste när jag ser henne slå i tratten i allt och inte kan klia sig ordentligt ? men det är ju för hennes eget bästa får jag intala mig ?

      Finns body man kan köpa till katten, de funkar jättebra! 🙂

    Känns som att Blogghundarna tar över, de nya heta ”kändisarna” hehe.. Drago, Dino, Lucy, Brorsan, Sten. Drago största stjärnan 😉

      Inte mig emot. Älskar Drago ❤️ Så himla vacker hund

    Vad tycker ni om Biancas programledarskap i Breaking News igår? Jag tyckte hon var mer som DN prao (heter det ff så?) än programledare. Tittade på Fredrik när han pratade i stället för mot tittarna och sa ”ja” hela tiden när han pratade ungefär som att han pratade till henne. Sen intervjun med brodern Benjamin var ju bara pinsam. Allt handlade om fam Wahlgren/Ingrosso – kanske ert sätt att rädda henne från totalt fiasko. Okunningheten lyste igenom. Hon fick verkligen Fredrik att framstå som ett proffs. Ibland blir det bara så fel att ta in någon bara för att de ör kända för annat. Tror tom Kissie, med sin enerverande röst och flaxande händer skulle varit bättre.

      DN = en… (prao)

      Tyckte hon var kul att se på, tyckte hon var bra. Tittarsiffrorna kanske steg en aning iaf 😉 Kissie hade säkert varit bra, hon skulle passa som programledare och jag skulle inte bli förvånad om vi snart ser Kissie som programledare, och är säker på att vi kommer få se Bianca programleda en hel del framöver.

        Nä men låt oss slippa se Kissie som programledare. Hennes ansikte är så fyllt av botox och fillers att hon inte kan visa några ansiktsuttryck – hon kan inte ens le stort… Samt ser hellre programledare som faktiskt har lite mer allmänbildning. Vill titta på ett program och känna att programledarna är trovärdiga.

          Så man blir en sämre programledare för att man har botox och fillers? Hur ska man se ut för att passa inom ramarna för att få vara programledare?

            Trevligt med ansiktsuttryck i stället för att någon säger något dramatiskt med ett helt stelt ansikte….

              Viktigast är väl att prata bra och gå genom rutan.

                Ja och där ligger väl KIssan rätt mycket i lä

            Finns ju många programledare som har botox/fillers t.ex Reneé Nyberg, Jenny Strömstedt, Jessica Almenäs… Kissie kan ju både visa ansiktsuttryck och le stort.

              Bättre gjort på dem isf. Kissie ser enbart plastig ut och som att det är en ansträngning att le. Sen spelar ju Renée, Jenny och Jessica i en helt annan liga än Kissie – utbildade, journalister, etc.

      Det var väl kul att hon fick testa på 🙂 klart hon inte är någon expert då hon aldrig lett ett program helt själv.

        Kul för henne kanske. Sämre för tittarna. Men hon betedde sig ju också som att programmet var till enbart för henne

      Hon är ju inte programledare så förstår inte varför du försöker sätta betyg på det? Hon var där som en kul grej. Tycker hon gör sitt bästa i de flesta situationer hon hamnar i inom tv/radio

        Jag tycker hon gjorde bra ifrån sig, med tanke på att det mesta i programmet känns väldigt spontant och ihopkastat finns det säkert inte heller supermycket tid för att läsa in sig på manus, med lite rutin tror jag hon kommer säkert bli en riktig härlig och rolig programledare som kan bjuda för sig själv ☺️

      Jag håller med dig EG. Hon verkar inte förstå rollen som programledare utan försöker hela tiden prata om sig själv. Dessutom tittar hon hela tiden på Fredrik som om de två skulle varit själva.

      Bianca passar nog bättre i format som klipps i efterhand. Jämförelsen mellan henne och Jessica Almenäs i Breaking news talar för sig själv.

        Precis vad jag tänkte också. Längtade faktiskt efter Almenäs. Programmet blev ännu mer flamsigt med Bianca – flamsigheten som finns i vanliga fall räcker för mig…

    Hej alla!
    Jag gör just nu mitt examensarbete om sexualbrott på festivaler och skulle vara evigt tacksam om ni kunde klicka in er på länken och svara på frågorna, det tar mindre än 1 minut ?
    Enkäten riktar sig främst till icke-män.
    https://sv.surveymonkey.com/r/BB253QQ
    Ha det fint!

      Var inne och kryssa i och skrev även en del förslag

    Mycket intressanta ämnen på Läckbergs instagram senaste dagarna, och Lady Dahmer är där och kommenterar.

    Smart! Mer behagligt för hunden att gå omkring med en badring än de förskräckliga trattarna man brukar få hos veterinären.

    Joakim Lundells medverkan i breaking news – vad hände ens? Han var så himla högljudd och aggressiv, så pinsamt att titta på

      Ja men han lugnade ner sig till senare när det var föräldrasnack.

    Fina Drago! Maggans blogg är härlig, en favorit hos mig! Lancelot är i Spanien nu, och Paow verkar vara ute och parta mycket och har talat ut om Lance och sitt mående.

      Jag gillar innehållet fast inte hur hon skriver. Lite väl mycket hopp mellan ämnena. Men hon bjuder verkligen på sig själv och fina bilder 🙂

    Hundar idag formas för att passa in hos genomsnittet av hundägare. Deras naturliga beteende, jakt, vakt mm slipas ner för att passa till sällskapshundar/familjehundar som är lätthanterliga även om de bor på 8:e våningen och bara får promenera på asfalt.
    Glöm inte att alla hundraser avlades fram till ett speciellt föremål.
    Desto mera populär en ras blir desto hårdare avlas det eftersom det är stora pengar att tjäna.
    Att ha hund är skoj men inte en mänsklig rättighet. Att kastrera är vanligt idag i Sverige medan andra länder är mer restriktiva. Bra eller dåligt, ja det får väl det sunda förnuftet bestämma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.