Gravallvarligt alltså…

Förrförra veckan när jag gjorde maräng blev det rimligtvis ett gäng äggulor över. Bestämde mig då för att prova på en grej jag velat testa ett bra tag: gravade äggulor!
Gravade äggulor blir nästan som parmesan som man sedan kan riva över pastor och annat gott. Spännande va?//Sandra Beijer

Jag är mer eller mindre uppvuxen i ett restaurangkök och anser själv att jag har relativt bra koll på mat rent kunskapsmässigt.
Inte praktiskt då – jag aldrig fick hjälpa till och laga mat med pappa kocken då han ansåg att man bara var i vägen, gjorde saker på fel sätt, stökade ner och störde hans noga uttänkta rutiner.
Jag inser när jag skriver det här att jag blivit precis likadan. Jag vill absolut inte ha hjälp när jag lagar mat eller bakar eftersom det är mycket enklare att göra allting själv för då får man det precis som man vill ha det. 🙂

Men trots allt detta så har jag aldrig hört talas som gravade äggulor.
Jag tror helt ärligt att jag aldrig hört talas om någonting annat som är gravat än lax, har ni?
Jag undrar vad mer man kan grava?
Gravad mango?
Gravad pasta?
Gravad potatis?
Gravad falukorv?
Gravad nachostallrik?

Jag känner att jag är någonting på spåret här, håller ni inte med?
Kanska skulle det kunna bli 2018 års julklapp? En innovativ kokbok för den som testat allt annat köket har att erbjuda?
”Den gravallvarlige kocken”.
– En innovativ kokbok för det lilla köket – . 298 kr plus moms. *börjar fila på en adlink*

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gravad oxfilé har jag ätit, rätt gott!

    Graverande att du inte hört talas om det.

    Gravad äggula låter förjävla äckligt faktiskt.

      Ja ser inte gott ut nej det hoppar jag över.

    Senaste trenden tydligen.

    Förlåt för OT men är det någon som har koll på antagning till universitet? Mitt förstahandsval är en kurs på 30 hp som löper över två terminer, dvs 50 % studietakt. Mitt andrahandsval är ett kandidatprogram på 180 hp, men 30 hp per termin på 100 % (duh). Jag vill bli antagen till båda dessa utbildningar, är det möjligt? Jag vet att man kan bli antagen till 45 hp per termin, och det blir det ju, men jag är rädd att det fuckas upp av att kursen är på 30 hp och inte t ex 15 hp. Snälla hjälp!

      Kolla med studievägledare?

      Hade precis samma upplägg förra året och som jag minns var det inget krångel alls, systemet har koll på att ena kursen är på halvfart. Lycka till!

        Åh, vad bra. Tack så mycket!

      OT men apropå utbildning; önska mig lycka till!!! Sista tentan på hela min utbildning imorgon! Är så nervöös, den är så himla svår!

        Lycka till! Vad är det för utbildning?

        Lycka till! Tror du klarar den galant 🙂

        Lycka till ??

        Lycka till

      Gått bra för mig, så länge det gäller 150 %. Studievägledare brukar ha dålig koll och svara säkert på frågor de egentligen har fel om… jag skulle hellre lusläsa infon på hemsidan.

    Var recept på detta i förra numret, Påsk-numret, av Buffé (ICAs tidning ni vet) så antar att idén eller ”nytänket” kommer därifrån…

      Ja, Sandra tipsar om och länkar ju till ett ica-recept så det är ju inte så långsökt att tro att det är från just Ica hon har fått idén!?

        Haha okej, läser inte henne så.

          Men kanske man ska läsa inlägget i fråga innan man är syrlig mot det iallafall 😉

            Nej nej det pallar jag inte, det gick så bra såhär så ?

      Eller så har buffé också plockat upp trenden, precis som Sandra? De brukar väl skriva om mattrender, och Sandra följer vad jag förstår väldigt mycket olika matkanaler i alla format (precis som dem, antagligen).

    Gravat kött har jag blivit bjuden på. Det var så jädra gött!!

    Gravad äggula låter ju (och ser ut?!?!) fruktansvärt vidrigt. Typ tvärtemot hur man vill att en äggula ska vara, varm och gosig och lite rinning. Äter inte ägg längre och varje gång jag blir sugen ska jag tänka på den skrumpna navelsträngsstumpen till gravad äggula. ?

    Gravad morot

      Gravad morot är vansinnigt gott!!! Vi åt det ofta, på en pytteliten lokal mexikansk restaurant i San Diego, ett sånt där litet hole in the wall där de mexikanska gästarbetarna åt. SÅ gott!! Ganska stora slantade skivor, gravade med örter. Himmelskt!

    Roligt liv man måste ha om man tycker detta är spännande ? Vem följer sopan?!

      Ett tips i all välmening: kalla inte människor för sopor 🙂 Det är inte trevligt. Trevligare är om du håller tyst helt istället, när du kanske är lite grinig på något.

      Sopa kan du på fullaste allvar vara själv. Misstänker att du är ett praktarsle också.

        läser alltid praktarsle som parksele av nån anledning? ?

    Har testat! Sjukt gott, påminner om parmesan 🙂

      Testa bottarga! Så umamigt och mmmmmm…

        Bästa här: http://hrogn.no/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.