Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?x

423 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Idag måste Martina åka UT!

      Men lägg av, låt henne va. Varför tycker du så?

        För att hon är den som är sämst av alla deltagarna som var med från start. Hon har ju noll känsla och bara stolpar runt

          ”Stolpar runt” är väl lite hårt, men kan instämma om det visar sig även idag att hon inte utvecklas trots duktig danspartner, då kan jag väl tycka att man kan åka ut då det är en danstävling.

            Det är inte det minsta hårt, hon är sämst

              Dessutom har hon misshandlat en gravid kvinna. Katastrof att TV4 ens tar med henne efter meetoo-drevet.

                Exakt vad har #metoo, kvinnors berättelser om systematisk sexuellt utnyttjande av män i olika branscher, med att Martina Haag vid ett tillfälle dömts för ringa misshandel av en annan kvinna?

                Eh nej att slå till någon ett par gånger med öppen handflata är oerhört otrevligt och kränkande men det verkar ju liksom inte ens som det gjorde ont på kvinnan utan som att det var obehagligt? Det ha ringet med metoo att göra och sluta dra in hennes graviditet i det, det var liksom inget våld som på något sätt äventyrade någons säkerhet.

                  Våld är ju per definition något som äventyrar någon annans säkerhet.

                  Jag håller med, Martina försöker dra mynt av sin skilsmässa men borde efter misshandelsdomen vara persona non grata I underhållningsprogram.

                  Fast om du läst hur den drabbade kvinnan beskrev det så var det inte som att det gjorde ont, utan att det var obehaglig och hotfullt. Jag har därför lite svårt att se varför man ska dra upp att det minsann var en gravid kvinna hela tiden, som om hon sparkat henne i magen ungefär.

                  Det var fel och det är sjukt beteende med folk får det att låta som det är att jämställa med att ha slagit ner någon.

                  Håller heller inte med om allt våld skulle handla om att man blir orolig för sin säkerhet. Daskar någon till mig och går därifrån blir jag inte orolig för min hälsa, men det är kränkande.

                  Är någon dömd för misshandel bör personen diskvalificeras från underhållningsprogram oavsett om den misshandlade personen kände sig hotad till livet eller ej.

        Ja hon kan ju inte dansa. Vilket är okej, det kan inte jag heller. Men då ska inte andra som är bättre åka ut före, i en danstävling.

          Trodde det alltid var så i Lets dance.

      Håller med, tycker inte alls hon är lika bra som de andra!

        Tycker hon varit sämst i varje dans, helt utan känsla för dans. Pinsamt att hon blivit kvar och folk glömt av att rösta på tex Morgan som tippades som vinnare

          Verkligen! Det är inte mer än rättvist att hon åker ut idag.

            Håller verkligen med, blivit lika förvånad varje vecka när andra har gått lämna före henne

              Om inte Martina åker ut, vem tror ni åker ut då? För man måste ju ändå ha det i åtanke, hon har ju klarat sig så många gånger innan. Det var väl Calle och Therese som hände löst förra veckan, och dom fick ju inte så många poäng nu väl? Martina klarar sig säkert och så åker dom ut…

          Fast det kan ju vara så att folk vill se om hon kan förbättras om hon får utrymmet… Det har ju hänt förut att folk har vågat och lärt sig släppa loss efter några veckor… Men nu har hon väl visat att hon inte har någon takt i kroppen…
          Så nog tycker jag det är rätt om hon åker ut… Men folk kan väl lära sig att uttrycka sig på ett vettigare sätt tycker jag!

      Åh, nu dansar hon ju! Vad tycker ni?

      Martina Måste ut.

      Och nu åkte Martina ut!

      Apropå Lets dance. Samir haussade Martina och hennes danspartner på sin instastory igår. Det verkar som att han ville att Viktor skulle åka ut.

    Någon som har gjort tear trough fillers (under ögonen)? Värt pengarna? Jag har länge velat göra det (27 år nu), har djupa gropar under ögonen och mörka ringar.

      Om jag blir singel skulle jag kanske vilja göra en sån fillers, har fula ringar under ögonen som inte går bort av mer sömn. Det är typ mitt största komplex att jag alltid ser så trött ut.

        Får jag fråga varföf om du blir singel? Du behöver såklart inte svara!

          Kanske udda anledning men känns som om att jag skulle vilja vara snyggare/se mindre trött ut om jag var singel. Just nu har jag accepterat mina ringar under ögonen och min partner bryr sig inte om de heller. Men om jag vore singel skulle jag troligtvis vara mer brydd om ringarna under ögonen.

        Samma här! Men har partner sen nästan 6 år (fästman i över 2 år) så känns inte som så stort fokus. Med gud vad man kan se trött ut 😮

        Varför bara ifall du blir singel? 😛

      Jag gör det cirka 1 gång per år, jag tycker att det är så himla bra, gör stor skillnad i ansiktet och hela ena uttryck. Jag behöver 2 ml när jag gör det, så det brukar kosta 8000 kr/tillfälle. Själva ingreppet är helt odramatiskt, man får lite bedövningssalva lokalt, man känner i princip inget och kan skutta ut därifrån så fort det är klart och man har betalat. Gå till en seriös klinik dock, jag går till ArtClinic i GBB.

      JAG! Gjorde för fyra år sedan och det är det bästa jag gjort. Har inte gått ut någonting. Shit vad ansiktet ser annorlunda ut efter det! blir helt slätt, utfyllt, symmetriskt, rekommenderar alla med ihåligheter under ögonen att göra det.

        Sen vill jag lägga till att jag gjorde juvederm och det kostade bara 3000 totalt. Var väl billigare på den tiden. Men se till att gå till någon bra då huden är så tunn så det kan se ut som små ”bananer” under ögonen om det läggs ytligt . ?

      En vän gjorde någon typ av operation på Akademikliniken för sina mörka gropar under ögonen. Vet att hon fick göra om det gratis för att resultatet inte var tillräckligt bra. Det ser naturligt ut men det är fortfarande mörkare och mer håligt än vad som är vanligt.
      Självklart ska du göra vad du tycker är bäst för dig och kanske är dessa typer av fillers bra men kolla upp stället noga innan, gå till en etablerad klinik.
      Jag skulle nog vara lite försiktig eftersom att det är nära ögat, huden är tunn där och det blir så framträdande om det blir fel.
      Min vän jobbade mycket, stressade, åt väldigt dåligt samt drack och ”festade” lite väl mycket, kanske skulle hennes mörka ringar försvunnit av ett bättre levene.
      Vad har du testat hittills?

        Fillers och operation är två olika världar.

          Ja.

        Personligen ser jag lika trött ut oavsett leverne… Men jag är för rädd att det ska gå fel ??

      Youtubern Samantha Maria har gjort det och det blev ett jätte fint resultat. Hon la upp en video om det för inte så länge sedan, dock tror jag det var på hennes vlogg kanal 🙂

      Mina mörka ringar under ögonen försvann när jag slutade med mjölkprodukter. Hade ingen aning om att det kunde vara orsaken

      Funderat, men var hos en superbra behandlare ( sjuksköterska) som sa att filler h egentligen bara hjälper om man samtidigt har urgröpningar under ögonen också ( vilket jag inte har). Hon avrådde och satte lite botox under ögonen istället, ringarna gick så klart inte bort men reducerades. Detta var i okt, och måste gå nu igen.

      Jag har! Gjorde det när jag var 24 (är snart 27). Har ”medfödd” lätt hålighet under ögonen. Oönskat släktdrag, men inte speciellt håligt egentligen. Jag minns ej hur många ml men det gjordes på Akademikliniken av en av Sveriges absolut mest välansedda sköterskor inom estetik. Jag märkte ytterst liten skillnad. Kan nog vara mitt livs sämsta köp.

      Jag har!
      Gjorde det i december hos Joanna i Malmö på Estetikkliniken, hon är sååå bra!!
      Jag är supernöjd och tycker absolut det är värt pengarna. Jag ska dock snart göra det igen tänker jag men det är ju så individuellt! På många håller det i 1 år eller flera år o på andra håller det mindre 🙂
      Skulle absolut rekommendera dig att göra det om det är något du mår dåligt över!

        Jag gjorde det förresten utan bedövning och det kändes ingenting!! Såg att någon annan skrev att hen fick lokalbedövning… nog olika från klinik till klinik! Men som sagt, kändes ingenting utan bedövning så det är lugnt 🙂

      Jag har precis gjort det, shiiit vilken skillnad, så nöjd !! Men som många skrivit, gå ej till vem som helst! Och se till att det läggs djupt under, ej ytligt för då håller det inte lika länge.

    Näää är det redan FREDAG?!
    mamma hjärnan hej ?

      Jag trodde det va onsdag hehe, mvh utbränd hjärna

      Själv har jag legat en dag före i huvudet hela veckan, sjukt jobbigt. Men det är i alla fall långhelg❤

        var ett tag stensäker på att det var lördag, fast trodde även tidigare att det var tisdag igår.. vart tar all tid vägen?

        Åh tänk om man hade långhelg ?? För mig blir det snarare ”lång-jobb-helg” ?

          Samma här! Jobbar dock i handels så hej, hej OB!

            Samma här. Jobbat med min praktik hela veckan och ska jobba hela veckan på extrajobbet i butik. Älskar OB!

            Jobbar på hotell så hej knappt märkbar OB ?

          Samma här, kom hem nu, börjar 7 i morrn. Varannan helg känns extra trist sen ”öppet spår” drog igång. Ha det så bra allihop?

            Inte handels dock, äldreomsorg, hejhej halvdant ob?

    Get: If you see this (och har missat mina andra kommentarer till dig hehe), så blir jag alltid så glad av dina kommentarer!

    Hoppas ni andra har en bra fredag, jag funderar på var man kan hitta vettiga snubbar? Har börjat hänga på ytliga Tinder och alla vill ju ses typ direkt, hur gör ni? Vill ni skriva ett tag och lära känna eller ses direkt?

      Avskyr att folk vill ses så fort. Jag gillar att skriva ganska länge innan man ses. Det är ett bra sätt att slippa sitta på stela dejter med personer som man inte alls klickar med eller som är totala idioter. För mig är det viktigt att personen är rolig i skrift och så kan man få en liten inblick i personens vardag om man skickar bilder (ej snusk 😉 ) till varandra.

      Jag tycker det är så jobbigt att folk vill ligga direkt också. Det är nog främsta orsaken till att jag inte dejtar längre. Jag fick höra av en snubbe som jag träffat två gånger att han inte orkade med att ses eftersom jag inte ville ligga. Han menade ungefär på att det måste vara något fel på mig.

        Jag känner samma, varför har alla så jävla bråttom? Senast snacka jag med en snubbe och undra vad han söker ”snäll, söt och omtänksam”. Ja men det är väl lite standard, inga andra krav? Jag fråga vad han har för intressen (då jag lägger mycket tid på att försöka bygga upp blogg & Instagram för att genom min historia kunna hjälpa likasinnade) och han svarar spela tv-spel och ser Netflix

        Sen undrar han om vi ska ses… Hur fan ska jag veta det hehe. Det handlade ju inte om att det var fel på dig utan stört fel på honom.

        Jag orkar egentligen inte heller dejta men vill hitta någon att mysa med då och då typ. Jag träffa en kille i vintras. På första dejten berättade han att hans fru dött, för två månader sen… behöver jag säga att jag stack rätt fort hehe?

        Och ja, alla vill ligga direkt… Vad har hänt med att bygga upp spänning och ta steg för steg?

          Jag vet inte om det är för att många män upplever det som svårt att ens initialt få kontakt med tjejer på dejtingsidor/-appar att de hugger direkt och inte vill låta det glida ut i sanden. Smida medan järnet är varmt typ. En del måste väl göra det också eftersom de inte är så himla spännande att prata med, utan hoppas att man ska falla för dem IRL.

          Nä, att folk har bagage med sig är man förberedd på och behöver inte alls vara negativt, men någon som precis förlorat sin fru känns lite väl. Man funderar lite på hur mycket han ens har hunnit sörja… Det var nog helt rätt val att dra.

          Pfff, alla vet väl att de är slöseri med tid att umgås med en dejt utan att ligga! Vem fan vill lära känna folk liksom!

      Då säger man bara att man inte kan förrän om tex en vecka..har aldrig varit några problem för mig.
      Vilka killar snackar ni med som vill ligga direkt? Jag har använt tinder till och från sen 2014 och har aldrig träffat någon som bara velat ligga, så jag har liksom inte förstått det där med att tinder är en ”liggaapp” 🙂

        Jo men det är ju det jag säger såklart, gör ju inget mit min vilja men undrar vad som är grejen med att ha så jävla bråttom jämt.

        Inte bara velat ligga, utan ligga direkt. Mitt största problem är att jag flyr in i sex och män när jag inte kan fly in i andra (beroenden) belöningar och gärna också ligger direkt. Och ligger jag direkt tröttnar jag också direkt.

        Så min nya plan än att vänta med att ses och inte ligga direkt hehe

      Jag testade att dejta och Tindra och allt sånt där. Men det känns inte bra. Just för att människor har så bråttom. Precis som de har hamnat i en medelålderskris och genast känner sig otroligt ensamma. Jag gillar människor som faktiskt klarar av att vara ensamma och faktiskt tycker om det. Om man sedan träffar någon är det en bonus.

      Så jag la ner dejtandet. Går mest här och litar på ödet just nu. En vacker dag står han/hon där och bara glänser ??

        Håller med dig, jag ville också ha någon som kunde vara ensam och inte hoppade från partner till partner.. La ner Tinder, och träffade sambon på jobbet. 🙂

      Jag hade tinder ett tag och hörde väl kanske till de som ville ses relativt snabbt. Men jag ville göra det för att inte fastna i ett evigt skrivande med någon och inte komma nån vart. Jag ville inte bara sitta och chatta i veckor, jag ville ju ses och se om det var intressant i verkliga livet där det gäller. Dessutom tänkte jag att man ju kan få en annan bild av en person i en chatt, men att kemin och personen kanske upplevs annorlunda irl, så ville inte riskera att waste my time helt enkelt ifall man skulle bygga upp förväntningar jättelänge så känns det inte alls likadant när man väl är på den där dejten.

      PS. Hittade min kille där efter ett tag. 🙂

      Jag? Eller finns det en till? Det var snällt sagt! Tack! 🙂

    Alltså jag kan inte sluta tänka på Avicii, helt otroligt. Nu känner jag att jag måste sluta tänka på det här, det tar så mycket energi. Men det är bara så sorgligt och jag lider med familjen, det är så svårt att förstå…

      Samma här. Jag vill inte att det ska ha hänt. Och jag tänker mycket på hur jag ska göra för att stötta mina barn senare i livet så att de inte hamnar i en sådan situation. Men tänk om det inte går att hjälpa?

      Jag har nog aldrig blivit påverkad av en artists död förrän Avicii. Så fruktansvärt sorgligt.

        Samma här, och då var jag inget slaviskt fan utan jag lyssnade bara ibland. Vill inte ens tänka på hur det skulle bli om typ Zlatan eller Håkan Hellström skulle gå bort…

          Det är intressant för jag har inte heller varit något fan. Har hört honom på radio och så men aldrig fastnat för det.

          Sedan undrar jag också om SVT-dokumentären gjort att jag påverkats mycket mer, kanske.

          Vore också intressant att veta om någon såg den dokumentären innan han gick bort och vad personen i så fall tyckte om den vid det läget.

            Ja jag såg dokumentären på lördagen, men redan på fredagen sattes hela jag i chock typ. När jag såg dokumentären blev jag bara arg, på folk i hans omgivning.

            Jag såg dokumentären 2 veckor innan han gick bort och både jag o min sambo blev helt tagna av dokumentären och var så jäkla arga på de som utnyttjade honom. Vilket liv han hade levt och vi var så glada på slutet att han tog avstånd från allt och valde att sluta turnera. Sista bilen i dokumentären när han är på stranden va så fint slut men så händer detta två veckor efter…
            ja jag känner verkligen att dokumentären har påverkat mig mer då man förstår hur han mådde o hans känsla.. allt är bara så sorgligt. Hade ju inte vetat så mkt om honom om jag inte sett dokumentären, hade ingen aning om hur hans liv hade varit annars.

            Faktum är att jag såg dokumentären för några veckor sen när den visades på tv. Jag blev berörd då men glad att han till slut slutade uppträda, tänkte att nu får han göra musiken i lugn och ro och på sina egna villkor. Åka dit han ville och göra det han ville utan att behöva skjutsas runt till olika föreställningar. Kände enorm empati och önskade att han nu skulle få leva ett underbart liv, göra musik, träffa någon, bli gammal, skaffa familj, bli en gammal legend.
            Jag blev helt förstenad när jag hörde att han gått bort och har aldrig någonsin känt likadant för någon annan kändis men nu kan jag inte höra en aviicilåt utan att bli så rörd av text och musik. Får se om jag kan lyssna snart igen utan att bli ledsen.

          Åh, Håkan Hellström! Tänkte den tanken också. Om jag reagerar såhär på Avicii, hur reagerar man om HH går bort då? Det känns så ”nära” när det är en svensk artist man lyssnar mycket på. Just Avicii har jag lyssnat på sen han släppte Alcoholic innan han blev ”känd”.

      Jag såg dokumentären och blev så himla chockad över hur hans närmsta kollegor (ash!!!) behandlade honom. Usch vilken människa den där ash är. Spec när han sa att hans val att sluta ”påverkar andra negativt” (inga mer pengar till honom), vidrigt.

      Jag känner exakt detsamma. Han var inte ens min ”största idol” men ändå gråter jag varje dag?! Känner mig så löjlig typ men kan verkligen inte sluta tänka på honom ?

        Jag har också gråtit varje dag sen han gick bort. Har inte sett dokumentären men hört om hur dåligt han mådde. Lyssnade heller inte på hans musik mer än när nån annan satte på den.

        Min sorg handlar om att han var så öppen med hur han mådde men ändå gick det såhär. Han borde ha fått hjälp. Man borde ha kunnat hjälpa honom. Att en människa väljer att avsluta jordelivet. Det är så fruktansvärt sorgligt.

        Jag känner mig så hjälplös i denna helvetesvärld. Vad är det värt.

      Samma här. Har tänkt på det hela veckan, verkligen tagit upp mer tankekraft än det kanske borde. Kan inte släppa det. Aldrig blivit såhär tagen och sörjt en kändis förut..

      Inte jag heller, och då har jag aldrig lyssnat på hans musik självmant. Men hans öde i kombination med dokumentären på SVT gör att jag inte kan släppa det. Satt med tårar i ögonen och ville bara krama om Tim, berätta att han gjorde helt rätt, att det var alla runt honom som gjorde något fel. Sedan inverkar det såklart att jag pressat mig själv till utbrändhet och ångestattacker genom att gå emot vad som faktiskt är bra för mig.

        Satt också med tårar när jag tittade på dokumentären. Har velat se den sen jag visste att den skulle komma ut, först nu fattade jag att den fanns på SVT Play. Blev så irriterad på folket runt om honom som verkade pressa honom och inte kunde se hur dåligt han mådde.

        Tänker speciellt på klippet när han sitter i bilen med en manager/turneansvarige efter han kommit ut från sjukhuset. Han ser helt väck ut för han antagligen går på massa smärtstillande och mår skit. Och personen bredvid verkar ha noll empati.

      Tänker också mycket på honom, och på det där aset till manager han hade. Arash sa vid ett tillfälle i dokumentären att Tim inte förstod värdet av pengar (när han ville sluta turnera), och det enda jag undrar är om Arash förstår värdet av ett liv?

      Lyssnar för övrigt inte alls på house och visste inte ens att den där ”wake me up” var hans låt förrän i helgen. Är ändå enormt illa berörd av hans död, han verkade så snäll och känslig? och var omgiven av snubbar som bara hade dollartecken för ögonen och ville vara på Avicii-tåget för att tjäna pengar, till synes helt obrydda av hur det påverkade Tim själv.

      Sorgligt och tragiskt för de som är kvar men jag är övertygad om att han är lyckligare där han är nu än när han var här.

      Samma här. Jag kan inte sluta tänka på honom. Jag har aldrig känt så här förut. Det är en riktigt stark smärta och jag vill i panik bara spola tillbaka tiden och på något sätt förhindra det här. Helt ologiskt, jag känner ju inte honom, vad skulle jag kunna göra…

        Känner exakt samma.

      Jag har nog blivit berörd då andra artister gått bort också, men jag relaterade extra starkt nu till Avicii för jag känner igen mig i hans personlighet. Scenen i dokumentären där han är så entusiastisk för att han hittat en forskare som beskriver hans personlighetstyp var nog den som berörde mig mest – för precis så har jag reagerat flera gånger. Man går runt och känner att man inte är som alla andra och undrar vad som är fel med en, och så plötsligt inser man att det finns en förklaring till varför man är som man är och att det ändå finns hopp om att kanske få må bra.

      Jag tror det är vanligare än man tror med en sådan här personlighet, men samhället är inte anpassad efter oss. Vi är extra känsliga och klarar inte alltid av allt som omgivningen förväntar sig av oss, åtminstone inte på det sättet man ”borde” göra det på. Och då kommer de psykiska problemen med i bilden. Vi som av naturen är ängsliga, känsliga etc har större risk för ångest och depressioner och det är otroligt jobbigt. Jag har fått inse att det är något som jag kommer att få leva med livet ut och helt enkelt bara kommer behöva lära mig att hantera för att inte spåra ur. Problemet är att omgivningen inte alltid förstår ens behov.

      Aviciis bortgång är så himla tragisk och det visar än en gång hur hur samhällets norm och fokus på prestation inte fungerar för alla. Ska man se något positivt i allt det här eländet så har det hela lett till att en viktig diskussion lyfts upp och förhoppningsvis har det öppnat ögonen på vissa människor. Det är bara så otroligt sorgligt att det ska behöva gå så här långt för att vissa ska fatta. Bristen på kunskap i sådana här frågor är fortfarande alldeles för stor!

      Samma här. Tror det är lite en kombination av alla hans rop på hjälp och att han lyckades fortsätta vara en sån ödmjuk och jordnära människa som gör att man känner så mycket. Sen har jag alltid gillat hans musik också. Tycker det är så synd att han inte fick vara ifred bara och skapa musik som han blev lycklig av och som kunde göra så många andra lyckliga också. Det är var världen skulle behövt.

    Någon som har testat botox i käkarna för att förhindra tandpressning och gnissling? Frågade min tandläkare då mina tänder har blivit slitna och att jag konstant är väldigt spänd i käkarna och pressar hårt i samband med sömn. Hon menade dock att det var menlöst och rekommenderade bettskena istället. Så nu undrar jag, har någon blivit hjälpt av botox och vart vände du dig/hur gick det till?

      Alltså om din tandläkare säger menlöst så kanske det faktiskt är bettskena du borde satsa på?

        Tandställningar och dyl. ger mig ångest pga traumatiska upplevelser när jag var yngre så vill helst av allt undvika detta. Dessutom spänner jag mina käkar även under dagen, har därför svårt att se hur en bettskena ska hjälpa mig att slappna av? Har läst om folk som blivit hjälpta därför jag undrar.

          Jag har exakt samma problem som du. Jag spänner käkarna både natt och dag. Har haft bettskena i två år som inte hjälper pga att jag plockar ut den i sömnen. Har äntligen fått en remiss till klinisk bettfysiologi för att få riktig hjälp. Är också väldigt intresserad av om någon har blivit hjälpt av botox då jag också hört något om det!

      Min kompis gjorde det och hon blev bättre direkt! Vet inte vart hon gick dock.

        Jag har både bettspänning och migrän och får botox mot båda. Det låter skitkonstigt att tandläkaren dissar det, men kanske pga okunskap? I vilket fall som helst har det varit en livräddare, jag kunde ha migrän två ggr per vecka och tänderna bet jag sönder både dag- och nattid. Nu har jag haft två migränanfall på tre år och spänningarna i käkarna är borta. Det sistnämnda tog lite längre tid, men inte för att botoxen segade sig, mer för att vanans makt är stor och stressen gjorde att jag kunde bita igenom botoxet. Det kan jag inte längre, jag är avvand. Så bra! Men kolla så de har alla cert och ansvar, samt gott renommé. Hade inte vågat göra det hos vem som helst. ?❤️

      Jag har! Gick till formavita i Sthlm där jag började med standarddos och fyllde sen på lite (ingick) efter någon vecka. En tjejkompis gick till Aleris och var också nöjd.
      Har också en bettskena men anser att den skyddar tänderna, den hjälper inte mot min spända käke. ”Problemet” med botoxlösningen är att käken är en så himla stark muskel så det krävs många behandlingar=dyrt för att få långvarigt resultat. Man kan inte räkna med att en behandling räcker då botox funktion minskar efter några månader.. fyller man dock på regelbundet kan man permanent sluta med ovanan att spänna käkarna 🙂

      Har spänningsvärk och pressar tänder också och botox har hjälpt mig mycket! prova! Jag har även bettskena sedan tidigare som enbart förhindrade att jag pressade tänder på natten men inte på dagen.

    Någon som vet var man hittar kontaktuppgifter till bloggportalen (hur jag än söker får jag inte ögonen på någon kontaktinfo) Enligt deras statistik har jag haft 134 besökare denna vecka, enligt analytic 1900 så en viss skillnad (på tal om Blondinbella :P)

      Mitt har strulat med bloggportalen i typ två månader. Har visat typ 900 och Google ~3000.

      Jag hade gjort fel och bara lagt koden på vanliga designen men iom att jag även har mobilläge var jag tvungen att lägga in den där (vilket jag fortf inte gjort hehe) också.

        Okej, måste kolla en gång till i inställningarna då. Har dock stämt rätt bra innan. Surt att trilla neråt när man växer

          Aaa skadar ju inte att kolla. Vad har du för portal? Jag har blogg.se och för mig såg det ut som koden låg även på mobilinställningarna. Går ju att höra med bloggportalen också.

            hänger också på blogg.se

            Är inte så bra på detta med kodande så händer ju att man lyckas trycka fel ibland 😉

              efter en snabb koll verkar de som att man måste ha PRO för att kunna lägga in koder på mobilsidan. Kanske det är där skon klämmer då.

                Maila blogg.se, de har hjälpt mig med lite strular i kodningen.

                Aha, men du kan ändå välja mobilläge? Jag har pro men vet typ inte varför eller vad skillnaden är hehe

    Jessicas senaste instastory (hon har tagit bort nu) på Angelica där Angelica med Jessicas ord ”gjorde en hyllning” till Avicii. Själva hyllningen var Angelica som fjantade sig, skreksjöng Wake me up. Det hela var osmakligt särskilt med tanke på hur upprivna de va när Filip och Fredrik använde en bild på deras barn i ett sammanhang som de inte uppskattade. Hur hade de känt om deras barn gått bort under så sorgliga förhållanden och någon en vecka senare förlöjligar hela personens minne och gör sig lustiga över detta hemska? Hela världen har visar respekt för Avicii, hans musik och familj. Men tvillingarna Lagergren ser bara konsekvenser när det ligger dem nära men inte hos andra människor?

    Jessica skrev ju att hon aldrig gråtit så mkt på evigheter när hon fick dödsbeskedet, men nu är det helt okej att göra en video som är helt osmaklig?

    Någon mer som såg den och reagerade?

      Håller helt med!!! Såg också videon och fick exakt samma känsla. Så extremt osmakligt.. usch.

    Blondinbella, vad säger ni? Är framgångssagan över?

      säkert inte.undra omhajen har stöttat henne idag ?

        Hajen lär försvinna nu….

          Undra om denna dagen kommer med i hennes show. Sittandes i sitt sminkbås och predikar

      Nej, men den börjar nog sakta naggas i kanten. Har en känsla av att hon inte kommer luta sig på sig själv som varumärke för alltid, hon förstör det genom sitt sätt att vara på. Folk tröttnar till slut, när de känner sig tillräckligt blåsta.

      Tänk om allt det här är en del av en (jävligt dålig) strategi för att synas ännu mer hehe.

      Tror dock inte det

      Hoppas!

      Jag ser framför mig att samarbetspartners drar sig ur, media blir mer kritiska i sin inställning och lanseringen utomlands floppar. Den svenska försäljningen sjunker, och hon har tappat all trovärdighet som hon skulle kunna använda till att starta något nytt.

        HOPPPAS det!

          Bellas grannar är ute och partar med övernattning på hotell. Undra om bella tycker det är jobbigt att behöva sitta hemma en sådan här dag med en ruta choklad.

            Och ett halvt glas vin.???

        Undrar om hon egentligen har tjänat så mycket att hon skulle kunnat vara ekonomiskt oberoende men har spenderat så mycket på att bygga sin image att inte mycket är kvar.

          Hon är absolut inte ekonomisk oberoende. Hon bränner ju pengar på löpande band! Detta kommer kosta henne dyrt. Heja!

      Ska bli intressant att se hur Schulman-klanen hanterar detta med tanke på projektet RealityBlondinbella. Fattar fortfarande inte varför hon berättade om sin strategi gällande blogginlägg hos Alex Schulman. Vad sa han egentligen? ”Om du är helt transparent (hans favvoord..) kanske jag och min fru kan göra en realityserie om dig.” Snacka om att satsa på fel häst.

      För att vara ärlig tror jag detta kommer glömmas bort snart och hon kommer fortsätta ljuga på som vanligt. Fast helt plötsligt med 2.5 miljoner unika besökare! Per dag!

        Nej! Det får icke hända.

        Samma här. Får lite samma känsla som när jag läste boken 1984. ”Fakta” byts ut och folk glömmer/bryr sig inte

    Är det någon som har blivit gravid igen 4 månader efter förlossning? Går på mini piller och blev gravid igen ???

      Tips kolla in Helen torsgården på youtube! Hon födde sin första i Augusti 2017 & väntar nästa augusti 2018 ☺️ Dessutom är hon världens mysigaste och gör sååå trevliga videos som får en så glad! Inte alls lika ytligt och fejk som andra influänzers ?

        Hade jag kunnat gilla din kommentar A så hade jag gjort det. Älskar Helen!

          instämmer! hon är så mysig och jordnära 🙂

          Jag gilla kommentaren åt dig. Varför kan ni inte gilla?

            Jag har kunnat gilla, men om jag uppdaterar sidan så är inte gilla-markeringarna kvar.

          Jacky ferm har gjort botox och fillers hos en överlökare (läkare?) I ett kök. Erbjudande och rabattkoder kommer snart…. känns seriöst. Ungefär som Anna books allt i allo tandläkare

        Åh tack för tips A! Har precis kollat in henne, vilken mysig tjej!! Skönt att veta att man inte är ensam! ?

      Pseudotvillingar är så bra! Så tacksam för att jag har en.

      Nej du är nog först med det

        Exakt sådana här kommentarer som gör att jag inte gillar ÖS så mycket längre… Sjukt onödigt

          Tror att det enda att göra med sådana bittra stackare och deras kommentarer är att helt enkelt låtsas som om man inte såg det.

        Anonym 20:47
        Härligt, har alltid velat vara först med nåt! Ska ringa expressen och berätta hur unik jag är som blev gravid fast jag tar mini piller eftersom det har nog aldrig hänt innan!

      Jag blev gravid 2 månader efter förlossningen.. Så nu har jag en 10 månaders bebis och är höggravid o ska föda igen om 6 veckor. ?lycka till ?

        Tack anonym kl0940! ♥️
        Jag är bara 5 veckor på väg så har liksom inte märkt så mycket än och jag förstår att alla är olika, men hur mår kroppen? Jag är lite rädd att den kommer typ paja efter en graviditet till så tätt inpå!

    Fungerar inte gilla-knappen?

      Jag kan trycka på Gilla-knappen, vet dock inte om det ”går igenom”.

        Samma här.

    Okej, en till tanke! Jag tycker mig vara bra på att va byggt upp och bygger upp min självkänsla senaste året. Har lärt mig att acceptera mina sämre sidor och försöka mildra dem samt ständig personlig utveckling.

    MEN!
    Jag har så svårt att deala med utseendet. Jag är överlag nöjd men har alltid haft komplex för min stora näsa och nu också rätt djupa rynkor i pannan som kommit av att jag lyfter upp ögonbrynen hela tiden pga hängande ögonlock. Drömmen vore ju att kunna acceptera och gilla mitt utseende så som jag har lärt mig att göra med mig själv, men just nu tänker jag bara att näsoperation & fillers/botox kan få mig att bli nöjd.

    Jag är inte ute efter mäns bekräftelse (trött lånat värderas efter knullbarhet), men det ligger och gbabfer så mycket i mig. Hur lär man sig att tycka om sitt utseende? För mig blir rynkorna en påminnelse om hur hårt jag levt.

    Konkreta tips? Vill inte vilja operera mig liksom.

      Jag tror det är svårt att lära sig älska sitt utseende om man alltid levt med negativa tankar om det och dessutom om man inte passar normen (t.ex. stor näsa). Men frågan är om man måste älska sitt utseende?

      Jag levde i många år med stört självhat och planerade att plastikoperera massor när jag fått jobb. Men vad jag gjorde var att byta fokus. Jag börjar studera på universitet där intelligens värderades mer än utseende. Började även gå på yoga och meditera och insåg att det finns mer i livet än typ pengar, skönhet och att bli omtyckt. Blivit väldigt spirituell och det gör mig också mindre intresserad av mitt utseende.

      Så egentligen, vad spelar roll i livet? På dödsbädden – kommer du önska du lagt mer pengar och tid på utseende?

        Ja, det är ju dit du är som jag vill komma men vet inte hur. Jag vill nog inte leva ett liv utan att tycka om mitt utseende. Det har aldrig spelat någon roll att jag ofta fått mycket komplimanger eller nog anses som normativt okej, för det känns som att jag värderas efter mitt utseende = värderas efter min knullbarhet. Och de där tankarna finns ju kvar i mig, vad andra än tycker. Jag har liksom kunnat jobba bort behovet av andras (mäns) uppskattning och bekräftelse. Från att leva för den till att inte bry mig om den, men i mig finns fortfarande, framförallt näsan, kvar som en liten sticka.

        Grejen är att jag gör allt du nämner, är inne i en väldigt stor själslig resa och personlig utveckling, har precis kommit ut missbruk & kriminalitet där jag en period ”förlorade mitt utseende” aka undernärd & pundig. Det kändes som jag förlorade mitt värde som kvinna när jag inte längre var lika attraktiv i mäns ögon som jag brukar. Där insåg jag att jag måste jobba bort utseendets värde och det tycker jag att jag gör bra.

        Det där med utseendet är alltså inget jättestort problem men det ligger och gnager lite. Jag vet inte om man måste lära sig att tycka om eller om det räcker med att bara acceptera.

        Min önskan är att jag inte ska vilja operera mig, men vet inte hur jag ska göra det mindre viktigt. Det är som att det ät den sista pusselbiten för att jag ska va okej med mitt yttre, men näsan har jag hatat sen tonåren.

        Vet inte om det här blev flummigt nu hehe

      Kanske knäppt förslag men byt frisyr och skaffa lugg som döljer pannrynkorna?

        Har tänkt på lugg också men så är jag lockhårig och mitt plattade hår blir lockigt så fort det är över två 2% luftfuktighet typ hehe

          Hoppsan. Ja, då är det inte lätt med lugg. 😉

      För egen del så tröttnade jag bara på mig själv för att vara helt ärlig. Var deprimerad ett längre tag under gymnasiet utan att ”förstå” det. Trot’ eller ej så var Isabella Löwengrip en stor hjälp för mig då. Hennes tankar om positivt tänkande och att acceptera sig själv. Jag slog om mitt mentala tänk och blev bättre. Komplex har jag också haft för näsa, tuttar och vikt. Med åldern så bara jag släppte det. Så fort jag började tänka negativt om mig själv så slutade jag med det. Det är så sjukt hur mycket tid man lägger på att kritisera sig själv på ett sätt som ingen annan gör – och varför skulle dem? Jag glor aldrig på andra eller tänker de är fula. Ingen gör det om mig heller. Jag är inte heller ful bara för att jag inte har Angelina Jolies ansikte och yppiga tuttar. Så fort jag började ha lite tilltro till mig själv, slutade bry mig om vad andra tyckte om mig (personlighetsmässigt och utseendemässigt) så mådde jag mycket bättre. Och folk drogs till mig också vilket i sin tur ledde till tillfällen att få bekräftelse utifrån med (vilket alltså endast var ett resultat av att jag jobbat med mig själv inifrån). Tack och lov att vi människor inte ser likadana ut! Finns så mycket mer att bjuda på än en liten näsa liksom. Dessutom tänker jag på hur sjuk vår värld är och hur mycket jag faktiskt blivit påverkad av media osv. Det slog mig att när jag får en dotter eller son kommer jag tycka hen är världens finaste – tänk om hen börjar klaga på att hen har stor näsa och vill operera den… mitt hjärta hade krossats! Men vad hade jag varit för förebild om jag själv gjort mindre? Då säger jag indirekt att ”ja, det är fult med stora näsor”. Det är det inte!

      Inte för att du ska grunda ditt beslut på detta heller men gick in på din blogg och gud så vacker du är! Dina ögon är ju helt magiska (önskar jag hade blåa med haha) och din näsa är en tiopoängare! Menar det! Och hoppas inte du tar detta fel: men den ger dig karaktär. Tycker det är ack så tråkigt med opererade näsor som alla ser likadana ut. Med det sagt har jag typ en fetisch för längre näsor också – tycker det är så förbaskat vackert. Har alltid tyckt det (själv har jag mer en bred näsa vilket är varför jag inte beundrade min egen spegelbild förr vilket jag absolut hade gjort om jag hade en ståtlig aristokratisk näsa att skryta med) 😀

      Lycka till! Lägg din tid på viktigare grejer än störa dig på ditt vackra ansikte.

        Alltså tack.
        Jag är ute och går och stannade upp mitt på vägen när jag läste din kommentar. (Btw, tar alltid bilder så näsan inte syns i profil. En lär sig ju sina vinklar hehe).

        Isabella har hjälpt mig mycket också i tonåren, därför känns det så tråkigt att se henne försvinna från den bra förebilden hon har varit för många unga tjejer.

        Det du skrev om att näsan ger karaktär var det som fick mig att stanna upp. Jag började inte ha uppsatt hår förrän typ för tre årsen, nu kan jag ha det nästan jämt. Men tillbaka till det med karaktär. Jag har aldrig tänkt det så och det kanske är så jag behöver tänka för att släppa komplexet lite. Att min näsa ändå gör att jag sticker ut från det som är 100% normativt? Jag vill ju inte vara som alla andra, varför ska jag då vilja se ut som alla andra?

        Alltså jag tror inte du förstår hur mycket den här kommentaren betyder för mig och ger mig helt plötsligt ett annat tänk. Jag måste lära mig att tycka om den och se den om en del som får mig att sticka ut. Det som ger mig karaktär.

        Tänk vad andras ord kan betyda, en kommentar i en blogg en fredagskväll blir en livsinsikt.

        Så många tack, vet inte hur jag ska förklara hur många tack jag menar hehe ❤️.

        Ännu en gång måste jag berätta hur mkt jag älskar kommentarsfältet här ?? varför kan inte alla bo nära mig så jag kan skaffa kompisar ?

        Arbetar med mig själv också. Haft en del dippae och uttryckt mig här. Men jag försöker tänka varje dag på att jag MÅSTE bli min egna allra bästa vän. För ALDRIG någonsin skulle jag säga så hemska saker till en kompis (eller knappt någon annan öht) som jag kan tänka om nog själv. Varför ska man då tänka så om sig själv? Är utseendet viktigt när det gäller ens vänner? Nej!

        Tycker också PB är sjukt vacker! Utseende behöver nog omvärderas, allting behöver inte vara exakt perfekt(vad det nu är), det är dom där småsakerna som gör oss genuint vackra, samt utstrålningen på det.

        Jag själv tycker det är snyggt med lite större näsor, då blir ansiktet vuxet, snyggt, jag har en liten näsa och ser ut som en ”söt barnunge”. Va glad för ditt utseende, och tänk ”vad är snyggt, vem bestämmer det? Hade jag inte haft min näsa så. Skulle jag inte va så snygg som jag är idag, jag vill se ut som själv, för jag är fucking sexy” haha.

      Jag håller med Mira här! Jag vet hur jobbigt det kan vara, har själv komplex för min näsa plus öron. Växte upp med en mamma som kritiserade mitt utseende dagligen. Hon klippte mitt hår så att det skulle täcka öronen, klippte lugg så att folk inte skulle lägga märke till min stora näsa, redigerade (med svart tushpenna) mina skolfoton om öronen syntes, etc. etc. Det är svårt att leva med drag som kanske inte passar normen, I know. Det som hjälpte mig var ungefär det som Mira pratar om i sin kommentar. Jag gjorde grejer som bättrade på mitt självförtroende, t. ex. tränade mer, gick färdigt min utbildning, slog bort negativa tankar, umgicks med personer som var äkta vänner och positiva gentemot mig. Tänk på personer (kan vara kändisar eller vem som helst) som har liknande drag som dig och är självsäkra, det brukar hjälpa mig. Jag såg en artikel om Barbra Streisand häromdagen. När hon började bli mer känd så blev hennes näsa ett stort karaktärsdrag, och hon bara bestämde sig för att ”own it”, och de tog bilder för att framhäva den.
      Jag vet att du kan lära dig att ha en bättre relation med rynkorna. Det är en påminnelse om det jobbiga du gått igenom, men det är säkert också en tid som lärde dig mycket, och du ska vara stolt att du gått igenom det där och har en ljus framtid nu!
      En annan grej, jag LOVAR, ingen annan lägger märke till ens ”flaws” så som man själv gör. Dölj inte dina rynkor eller näsa (såg rosakuddes kommentar) det gör saken bara värre och man ska inte behöva dölja sig själv… Visa upp det istället, var självsäker, och efter ett tag kommer du inte tänka på det så mycket längre. <3

    Har en son på 2 år som är så jobbig på kvällarna. Det kan ta 1,5 timmar att få honom att somna. Jag blir galen. Pappan är lugnare som tur är men jag mår dåligt så fort jag tänker på nattningarna. Innan kunde vi lägga honom 18:30 i sin säng så låg han där lugn och tyst och somnade själv innan 19. Nu lägger vi senare för att det är så ljust ute, så runt 19:30-20 tiden. Han sover fortfarande middag för han orkar inte hålla sig vaken en hel dag. Han blir trött runt 11-12 och har fått sova 1,5 timmar. Har försökt korta ner till 1 timme men ingen skillnad.
    Han har precis bytt förskola och går 8-16 varje dag så han borde verkligen vara slut på kvällarna?
    Sen är det nätterna. Sen 3 månader tillbaka kan han vara vaken flera timmar på nätterna. Vissa veckor går de bättre, andra sämre. Jag mår psykiskt dåligt när jag får så lite sömn. Känner mig deprimerad. Har pratat med bvc och de säger som vanligt att det är en fas och är helt normalt. Antar att jag bara vill skriva av mig. Hoppas på lite tips också men finns väl inget mer att göra än att stå ut ..

      hur länge sedan är det som han bytt förskola, och har nattningsproblemet uppstått i samband med det? Här reagerar sonen 16 månader alltid med sömnen om hans liv är ”upp och ner” (i den ålder behöver de inte vara så stora saker som gör att de blir jobbigt)

        I måndags var första ”riktiga” dagen så tror inte det är de eftersom det pågått ganska länge. Annars har inget nytt hänt i hans liv.

      Kan han vara övertrött? Och därför ha svårare för att sova och nattas, för att hjärnan går på högvarv? Bara en tanke!

        Vi har inte märkt att han verkat trött ens. Han klättrar och springer tills vi lägger honom i sängen. På dagen märker vi när han börjar bli trött men han visar inga tecken på kvällen. Har hänt några gånger att han börjat gäspa och klia i ögonen men i sängen blir han pigg. Han kanske inte vill sova ..

      Vår 2 åring sover bara 45-60 min på dagarna, annars är hon vaken till 21-22. Tänk på att ha fasta rutiner (om ni inte har det), börja göra kväll en timme innan läggdags, vi drar ner persiennerna och släcker lite lampor, tar på pyjamas, tittar på Bolibompa med välling och sen stänger vi av tv:n helt, borstar tänderna och läser någon bok till en godnattmelodi i bakgrunden. När klockan är 19:15 är hon så pömsig att hon vill gå och lägga sig. Det tar någon vecka med kör man stenhårt på rutiner så blir det helt naturligt för dem att bli trötta och somna. Lägg inte barnet i sängen förrän det är pömsigt, då blir det en lång kamp och vissa barn klarar inte av att varva ner så ”fort”.

        Välling dricker han inte den 1 år tillbaka, bara macka som funkar. Ja vi brukar borsta tänderna sen kolla på tv men är det tråkigt springer han bara runt. Är det bra sitter han still men blir ledsen när vi stänger av så då blir han pigg. Men idag körde vi utan tv och läste istället. Är inte ofta han vill de men nu ville han och idag tog det bara 30 min. Grejer är att om han inte är i sängen leker han bara. Han sitter nästan aldrig stilla o leker eller läser, han klättrar och springer hela tiden. Men ska nog sluta med tv på kvällen så får vi de hur det går.

          Ja, jag har märkt på mina barn att om hemmet tystnar och man stänger av tv:n så brukar energin sakta gå ner. Det är också skönt för föräldrarna att bara sitta och ta det lugnt i soffan en stund utan att springa runt och fixa och dona. (Inte med mobiler för då blir min i alla fall intresserad och vill ha paddan). Utan sitta lite lugnt och prata lite med barnen om dagen och vad som ska hända imorn. Även om en 2 åring kanske inte säger så mycket så är det skönt för dem att mamma eller pappa sammanfattar dagen lite åt dem. Nu är jag absolut ingen expert men våra läggningar gick från 2 timmar och spring ur sängen till att jag lägger barnen i sängen och säger godnatt och går ut. Det är värt den lilla ”ansträngningen” och sen så har man hela kvällen till att göra det man vill och man slipper bråka med barnen som avslut på dagen 🙂

            Mina kan också bli ledsna ibland när vi stänger av tv:n men då brukar vi säga att jag vet att det är tråkigt men att draken också måste sova och vill därför att tv:n ska vara svart. Det brukar funka och då säger vi godnatt till tv:n.

          Finns en sak jag kan känna mig riktigt nöjd med i min uppfostran och det är nattningen. Har ALLTID haft samma rutin i stort Sett och det är ingen skärm precis innan läggdags. Han kan kolla på bollibompa men efter det är det tandborstningen, tvätta av sig osv och sen läsning och sedan sängen. Ibland har han sina dagar då det kan dröja men de gångerna det inträffar på 1 år kan jag räkna på en hand. Tror just skärmtiden är viktig. Den är ju även viktig när det gäller oss självs. Och som någon sa så testa Att göra kväll tidigare ned att börja dra ner persiennerna osv.

      Tänker i samma banor som Amanda, kan han inte behöva sova mer? Alla barn är olika såklart men min son behövde sova minst två timmar om dagarna. Han gick färre timmar på förskolan än din son men behövde ändå sova mycket. Om han inte sov under dagen blev nattningen såååå utdragen. Du bor med pappan? I så fall: dela upp nätterna så du får sova hela nätter. Kan du ta hjälp av släktingar eller vänner? Och på så vis vila en eftermiddag/förmiddag/dag/kväll/natt. Det är viktigt att ta vila och sova när du kan om du påverkas negativt av för lite sömn. Tro mig – av erfarenhet vet jag att det är viktigt.

        Har provat att låta honom sova mer men samma sak då. Min syster tror att han behöver ta bort vilan men han orkar inte en hel dag då så det går också bort.
        Pappan tar vissa nätter men oftast blir det jag då han jobbar heltid och jag pluggar. Har inga släktingar i närheten och känner ingen där vi bor tyvärr /:

          Förstår. Jag pluggar också och jag vill bara säga – man behöver vara fokuserad och koncentrerad när man pluggar. Hur många yrken finns det där man lär sig nya saker i princip hela tiden? Vet inget om din partner så säger detta med en generell klang – är trött på att någon som pluggar inte har rätt att vara utvilad. Eller att det inte prioriteras lika med betalda jobb. Skulle vi säga så till barn och ungdomar? Att alltid låta andra och annat hamna före deras studier? Nä.

          Men nu när jag har fått ur mig det ? – när du skriver att du har testat, hur länge har du testat? Det behöver nog gå minst en vecka som man testar, gärna två. Hur ser hans kvällar ut? Behöver han mer hjälp att komma ned i varv, kanske?

            Det är mer jag som tänker att han behöver sova mer. Han erbjuder sig men jag får dåligt samvete så det är lite mitt fel. Ska absolut säga till honom att ta fler nätter och att han kan ta nattningar vissa dagar så jag inte behöver tänka på de. Grejen är att jag ”bara” läser matte så jag har ju ändå lite mer tid över för vila på dagarna. Orkar inte plugga nonstop 8-16.
            Nu var det ett tag sen vi testade men när vi gjorde de gick det några dagar iaf, kanske en vecka. Men han känns också för stor för det väl? Han är ju ändå 2 år. I somras kunde han sova 3 timmar på dagen och sen 19-7 men det går inte längre. Inte med det vi testat än iaf.

              Förstår. Men det ÄR tungt att inte få sova i kapp. Man behöver verkligen det. Få inte dåligt samvete.

              Nja, det beror nog på. Min son sov länge ialf tills han närmade sig tre år. Nu har vi ingen vila på rutin men han somnar ofta till i bilen på vägen hem från förskolan tex. Men din son kanske inte behöver vila. Såg att du svarat att han är väldigt aktiv. Det ena är ju att ni försöker aktivera honom så att han verkligen får springa av sig, även efter förskolan. Det andra är om ni kan göra lugna saker tillsammans. Bada? Duscha? Bygga med duplo/lego? Leka med lera? Magneter? Läsa böcker? Kanske titta på klipp på youtube med sånt som intresserar honom? Min son gillar tex att titta på när någon sjunger eller dansar, olika fordon (tex Johans fordon på Barnkanalen) eller klipp med djur. Läste också att han inte dricker välling – är han mätt inför natten? Han kanske kan behöva äta lite mer, kanske gröt? Bara för att bli mätt och lite trött.

                Han gillar tyvärr inte att sitta still och pilla med grejer. Han kan sitta en liten stund med en sån låda med olika klossar man ska lägga i men inget mer än det typ .. ska försöka få honom att måla igen, han har inte gillat de heller de gånger jag testat. Vi aktiverar honom ganska mycket, har börjat ännu mer nu när man kan vara ute längre. Han är ute 2 gånger på förskolan också, sen är vi ute efter skolan innan vi går in och äter middag, sen brukar vi gå ut igen.
                Han äter inte med bestick än så gröt måste vi mata honom med och det tycker han inte om. Då måste vi distrahera med babblarna men kan absolut prova med det. Han åt gröt för några månader sen. Eftet en jobbig magsjuka åt han ganska mycke gröt och efter det har han inte velat ha, men kan absolut prova det igen (: han blir ju ändå mätt på mackorna, han äter tills han lägger ifrån sig och inte vill ha mer (:

      Skaffa bra mörkläggningsgardiner och lägg honom tidigare igen! Våra barn sover också oroligt när de lägger sig för sent, oavsett om de verkar pigga innan läggning eller ej. Våran 15-månaders sover en gång per dag, lägger sig 18-18.30 och går upp vid 6. Våran fyraåring lägger sig 19.30 och går upp 6. Barn tenderar att sova bättre och längre när de lägger sig tidigare. ?

        Köpte såna nyss men de var asdåliga. Vill ha ljusa barngardiner på hans rum och de stog att de var mörkläggningsgardiner men de släpper typ in mer ljus än utan gardiner .. men får väl köpa svarta tråkiga, eller vet du vart de finns för barnrum? (:

          Det finns bra vita mörkläggningsgardiner som man drar ner, de är ganska diskreta och syns inte så mycket på dagen. Men man måste skruva fast dom. De finns på Ikea och det blir kolsvart.

          Är ljusgråa för mörkt? Kolla in ett par från Ikea. 299 kr om jag minns rätt. Hette tyyyyp… Gullmaj? De täcker ialf riktigt bra. Annars kan man ju ha en rullgardin istället, en sådan som mörklägger 🙂

            Tack, ska kolla på de (:

      Min son är 1 år och 8 månader och började nyligen på förskola, som han älskar. Däremot började han vakna och vara orolig varje natt, och det höll på ett tag… kanske i några veckor? Men det gick över! Tänkte att det var mycket nya intryck som gjorde han mer orolig. Alla barn är olika. Kan nog inte ge så mycket råd men hoppas det snart blir bättre. <3

      Har inga barn själv, men syskonbarn så googlat lite på temat. En hel del tipsar om en bok som heter typ ”Kaninen som så gärna ville somna” eller något i den stilen. Du kanske redan hört om den, eller kanske är din son för liten (har inte koll på vilken ålder den vänder sig till), men ett litet tips bara. Hoppas du får en fin helg! <3

    Hej, jag är en 16årig tjej som undrar hur man slutar äta onyttigt. Jag är absolut inte tjock men jag känner att jag börjar bli större än jag vill (väger just nu 53kg på mina 1.63cm) . Jag har försökt sluta med godis/chips/läsk/popcorn osv. flera gånger men ramlar alltid tillbaka i fällan. Jag äter mest på helgerna men även under vardagarna kan det slinka ner någon läsk då och då. Detta är något jag mår otroligt dåligt över och verkligen behöver hjälp med, så om någon har något tips tas det gärna emot.

      Avstå helt från socker under en period. Då kommer sockersuget att försvinna.

      Ett annat tips är att byta ut chips och godis mot andra nyttigare snacks, t. ex grönsaker med dipp.

        Det handlar ju helt enkelt om intag och uttag av kalorier. Så länge du inte äter mer än vad du gör av med så går du inte upp I vikt.

      Byt ut läsken mot sockerfri, kompensera för intaget av kalorier genom att promenera långt eller springa några gånger i veckan. ?

      Jag är 161 cm och väger 85 kg, äter glass nu. Köpte två nya glassar så testar båda två med kolasås och hard choclate. Smält choklad som stelnar när den blir kall <3

      Man funderar på varför man vill sluta o håller sig till det och varje gång man tänker på att äta sött så tänker man på orsaken till att man ville sluta. Om jag klarade ett år (åt minst en marabou om dagen) utan socker och aldrig mått bättre så klarar vem som helst det. Inget gott utan disciplin. Fast nu äter jag socker då och då men behovet är inte som förr. Sen vill jag tipsa om att det finns underbara lågkaloriglassar osom smakar som vanlig glass (lohilo caramel chocolate o brownie????) herregud o choklad utan socker o massa annat gott…. ? När du börjar se resultat kommer du förstå att det inte är värt det helt enkelt. Så byt till en början ut mot nyttigare gott så blir det rätt enkelt o släng ut läsken…

      För mig funkar inte att sätta förbud, då bryter jag dem direkt. Jag vill inte ge råd till någon som är 16 för du ska inte behöva tänka på sånt, vill inte att du ska ha ångest över något så ytligt som vikt och som du säger är du absolut inte överviktigt. Men förstår att det är jobbigt för det är så samhället det ut.

      Bestäm dig för att inte få ångest om du någon gång tar något gott, du kan inte ändra på det du redan har ätit och det tar bara massa onödig energi. Det är inte farligt att ta en läsk eller en bulle då och då, vad vore livet utan allt gött? Du kan ju försöka tänka att om du håller dig nyttig på vardagarna så får du ta något gött på helgen. För mig har hälsosamt tänk kommit automatiskt av promenader och yoga.

      Nae fan sorry, jag kan inte ge råd åt en 16-åring om det. Vill helst att du ska skita i vikten, inte fokusera på siffror och njuta av att vara tonåring. Bli inte en av alla kvinnor som i vuxen ålder ångrar hur nycket onödig energi som lagts på att ha ångest för vikten. Du är fin som du är ❤️

      Bry dig inte, du har inte ens vuxit klart än. Jag vägde 58kg hela min tonår, tills jag var 18-19år och då sjönk den till 48kg och nu ligger jag stadigt vid 50-51kg och gjort det i 10år. Så vänta ut din kropp, låt den växa! Av hälsomässiga skäl kan det vara bra att inte småäta, men strunta i din vikt. Ät på helger och någon gång i veckan, det kommer inte göra någon skada på dig. Vill du äta lite nyttigare snacks så kör grönsaksstavar och dipp, en klassiker som dessutom är as gott men helt ärligt rekommenderar jag dig att bara äta vad du känner för. Tiden du lever i nu kommer aldrig tillbaka och det är onödigt att slösa bort tonåren på viktnoja ?

      Snälla, byt fokus från vikt till annat. Att du vill äta nyttigt är bra men strunta i vikten, du väger ju jättelite och just vikt säger ingenting om hälsa. Men vill du vara snäll mot kroppen försök hitta nyttiga alternativ, istället för cola finns smaksatt Loka. Istället för godis ät frukt. Men skit i att vara så noga med vikten, det spelar ingen roll för du är frisk och fin.

      Hej kära du! 53 kg på 163 cm är en rätt låg vikt. Jag hade ungefär samma längd/vikt som du i tonåren, och fick någon gång för mig att börja äta nyttigare. Inte banta, men vara nyttigare och minska på sockret. Det slutade tyvärr i anorexi.

      Om du mår ”otroligt dåligt” av att du äter/dricker onyttigt så sök hjälp för ångesten! Kontakta vårdcentralen, eller någon ätstörningsmottagning. Man kan alltid ringa och rådfråga, även om man inte har någon ätstörning.

      Om man väger såpass lite som du gör och mår ”otroligt dåligt”, kan det vara farligt att börja äta nyttigare och minska på sockret på egen hand. Det är så lätt att minskandet och ångesten går för långt, även om man från början tänker att det kommer gå bra. Om du vill äta nyttigare, ta i så fall hjälp av en dietist som också kan hålla koll på att det inte går för långt med ångesten.

      Hoppas du inte tar illa upp av min kommentar. Jag vill bara inte att du ska hamna där jag hamnade! Jag hade aldrig trott innan att jag var ”en sån” som skulle kunna få anorexi, men det smög sig på utan att jag märkte det. Så som sagt, om du inte vill söka hjälp för ångesten, så testa att bolla dina tankar med en dietist. Kram!

        Håller med om detta! visst helt OK at tinte vilja gå upp i vikt. Men att vara smal och ändå må jättedåligt över att man ibland äter onyttigt är inte bra, det får mig at tänka att man har större problem än vikten eller kanske snarare är på tröskeln till att få.

        Du ska inte behöva ha ångest kring ätande. Försökt sluta tänka på vikt en period, och se sen om du kan hitta ett sätt att förhålla dig till mat och träning som är sunt, dvs inte involverar att du mår jättedåligt om du ibland går ifrån dina regler osv.

      Det är bra att du vill leva hälsosammare, men de fakto är att om du är 16 år så är du inte helt ute ur puberteten, så du kan pga hormoner fortfarande få större bröst samt mer rumpa och lår pga hormoner.

      Jag säger som de andra, vänta tills du är 20 och har vuxit färdigt.

      Jag kan i alla fall informera dig om att livet varken blir lättare eller roligare under 50kg till samma vikt. Jag är lika lång som dig, och är som lyckligast när jag väger lite mer.

      Kära du, ditt värde sitter inte i vikten. Vill du göra förändringar för hälsans skull kommer de per automatik ändå.

      Ska äta pizza till frukost och lunch nu.

      Som så många andra har skrivit är du i en ålder då kroppen förändras! Själv är jag längre än dig och när jag var 16 vägde jag ca 45 kg, vilket gjorde att jag var underviktig. Inte pga någon ätstörning, jag åt ”normalt” och mycket sötsaker etc. Men sommaren innan att jag skulle börja på gymnasiet så började min kropp förändras och bli större, inte pga att jag åt mer utan för att min kropp var i en naturlig förändingsprocess (puberteten). Kändes ovant till en början att ”bli större”, och faktiskt var det lite mentalt jobbigt att se siffrorna öka på vågen, men nu i efterhand kan jag se att min kropp behövde de extra kilona för att må bra! Så oroa dig inte! Din konsumtion av sötsaker och läsk låter inte särskilt hög att den skulle innebära att du blev kraftigt överviktig om du fortsätter (om det är det du är ”rädd” för). Lita på att din kropp vet vad den gör!

      Jag har själv väldigt lätt att bli beroende av socker och kämpar med denna kampen ständigt. För min del är det inte utseendet men mer att när jag har blivit beroende så är det allt jag tänker på. Helt absurd. Jag vet inte om detta är fallet för dig, men här är några av mina tips som jag håller mig till när jag kommit in i en dålig period.

      – Inte bara gå sluta helt. För min del fungerar det inte, jag blir som besatt och tänker på godis de första två veckorna. Jag brukar försöka att trappa ner och sen sluta. Alltså istället för att äta 200 gram choklad köper jag den lilla på 25 gram eller liknande.

      – Träna. För min del respekterar jag min kropp och kosthåll när jag tränar. Innan träningspasset vill jag äta mycket och rätt mat som ger energi till kroppen för att få ett bra pass. Efter vill jag äta mycket och rätt mat som ger energi för att kroppen ska kunna återhämta sig. Då finns det ingen plats för socker. Viktigt att du hittar en träningsform som du tycker är kul (!!!!!!). Och så borde du ärligt talat kasta den vågen och aldrig väga dig igen. Den definierar inte dig. Och att vi kvinnor ens väger oss är bullshit. Vår menscykel gör att saker går upp och ner hela tiden. Det är lagt upp för att gå dåligt. Bryt dig fri – våga vägra vågen.

      – Byt ut godis mot frukt som du tycker om, kanske någon proteinbar som är god eller chokladmjölk? Någon läsk? Saker som är gott men som man ofta inte tänker är gott för att man är van vid att äta godis.

      – Ha inte godis hemma. Släng allt eller käka upp det en kväll. Köp inte mer.

      – Drick vatten och ät regelbundet. God knows att om jag inte äter ordentligt en dag så är det lätt att börja få cravings och köpa massa godis. Käka frukost, käka mellanmål, käka lunch och middag. Låt kroppen ha stabilt med energi och mat. Hunger är inte i din vän i början.

      – När det är svårt – ät god mat. Om jag har stora cravings med godis så försöker jag tänka att nej, idag blir det inget godis MEN då ska jag käka min favoritmiddag! Då byter man fokus och äter något som man tycker är sjukt gott.

      Dessa tipsen har hjälpt mig, kanske någon av dem kan hjälpa dig med. Det är högst individuellt men om man inte vet vad som fungerar för sig själv så får man testa sig fram lite 🙂

      Sorry för min eventuellt dåliga svenska/stavning. Har bott i Norge i allt för många år att jag nu börjar förväxla ord osv hehe.

        Oj så olika man kan se på näring (Emma).
        Du skriver en del som jag reagerar på. ”När det är svårt- ät god mat” ordet svårt och god? Har du ett sunt förhållande till mat? Det låter inte så.
        Likaså när du föreslår att man kan ”äta upp allt godis (i mina ögon skit) eller slänga”. Varför äta upp det? Som att säga till en alkoholist som försöker att bli nykter ”drick upp det du har hemma, imorgon tar du nya tag”. Personen som bad om råd verkar inte ha någon ÄS men..
        Dessutom förstår jag att dina råd är skrivna med välmening, men en våg kan faktiskt vara jättebra att äga. Sålänge man inte går till överdrift eller?
        Det är knäppt det där, hunger verkar vara din största fiende- för mig är det inget problem..
        Människokroppen är konstig ?

      Lite gott på helgen är ingen fara.

      Rör på dig lite extra så förbränns det.

      Att ha förbud Och stå emot sitt sug brukar bara bli sämre med dåliga rankar och ångest.

      Lagom är alltid bäst. Lagom snask och lagom motion så går det jämt ut.

    Ska till gynekologen i veckan och undrar om någon vet ifall det finns en bmi-gräns för att få letrozol utskrivet? Har gått ner 9 kg sedan början av året trots hypotyreos och pcos och är så rädd att bli nekad :/

      Antar att det är för ägglossning i det här fallet?
      Vet inte om det finns en konkret gräns, har expedierat fertilitetsläkemedel till kvinnor av alla storlekar så skulle tro att det är upp till varje gynekolog att göra en enskild bedömning. Om du har gått ner på det sättet kanske de vill hantera orsaken först eftersom kroppen kan ha svårt att klara en graviditet.

      Det är därför de måste få göra en helhetsbedömning, tror inte att de bara kommer stirra sig blinda på siffrorna men det beror också på vem läkaren är och vad hen har för erfarenhet.

    Vad ska man göra med en grälsjuk granne?
    Vi har bott i vår lägenhet (brf) i fyra år med hund och det har aldrig varit några problem. Nu har min granne helt plötsligt fått fnatt på hundhår i trappen och skäller ut mig var och varannan dag för det. Hon säger att hon sopar bort det men hon visar aldrig ”högen” så svårt att veta hur mycket det är. Det har aldrig legat någon ”tuss” eller liknande i trappen.. Ska man behöva städa trappen varje dag för att slippa ha henne på sig?

      Prata med ordföranden

      ta med dig dammsugaren ut i trappen tidigt på morgonen eller på kvällen och se om han blir gladare 🙂

      Men va?! Du ska inte be om ursäkt för din hunds hår!! Ni har ju trappstädning!! Så länge det inte ligger en död hund i trappen ska hen vara tyst. Alla i en brf har olika intressen. Vissa luktar svett. Vissa är ute i naturen o drar in lera i trapphuset med sina kängor. Vissa sitter inne hela j*vla dagarna o använder knappt trapphuset. Vissa har mycket gäster som kommer och går i trapphuset. Vissa är bortresta antal helger/veckor om året och använder därför trapphuset mindre än de som alltid är hemma i stan. Herregud man kan inte klaga på hur sina grannar går i trapphuset så vidare det inte bryter mot särskilda regler ex. tystnad efter ett visst klockslag. Jag tycker du ska säga till din granne; ”Du, varken jag eller någon annan här upplever problem med min hunds hår här i trapphuset. Om du inte klarar av att ha grannar med fullkomligt normala intressen så som ett snällt husdjur får du flytta till en bostad med separat ingång. Du har ingen rätt att trakassera mig för att jag har hund. Jag sköter min hund och plockar upp min hunds avföring när vi är ute men jag kommer absolut inte gå och städa upp enskilda hårstrån. Det kan du få ägna dig åt om du inte har något bättre för dig.”

    IgA-Nefrit. Någon med kunskap? Nära anhörig har det.. Ung tjej, inte ens 30. Immunförsvaret kraftigt påverkat och transplantation av njuren går inte. Försök med cellgifter görs. Är det kört? :/

      Varför går det inte med transplantation?

      I vilket fall. Du kan leva ett fullt liv med dialys. Du kan t o m sköta den själv antigen via ”påse” i magen (Peritoneal Dialys) eller hemdialys på natten.

      Klart det inte är kört. ??

        Aggresiv inflammation i immunsystemet och njurarna som kommer sprida sig även till den nya vid transplantation, är infon jag fått. Gjorde misstaget att googla, stod inte så mycket positivt

          Hmmmm
          Det känns som att du missförstår det du läser. Du har inte en inflammation i immunförsvaret. Immunförsvaret orsakar en inflammation i njurarna.

          Jag misstänker att du har kommit över ordet mortalitet? Det gäller vävnaden i njuren inte hela patienten.

          Och även om den nya njuten kommer bli inflammerad senare också så är det fortfarande den rekommendationen som ges att göra en men inte som ett första skede.

          Detta är samma sjukdom som Prins Daniel har. ?

          Jag tror hon kommer få ett långt och ganska gott liv.

          http://www.njurdagboken.se/media/1257/iga_nefrit_2015.pdf

            Nej alltså jag skrev av vad hon skrivit så inte missförstått något jag läst. Ska prata med henne

            Du hade tyvärr fel :/ Hennes immunförsvar är så försvagat så är pga det de andra sjukdomarna är så farliga. Jag vet lite mer nu iallafall 🙂

              Tråkigt att höra.

              Att hennes immunförsvar är försvagat är dock något annat och går inte riktigt ihop med det övriga. Man sätter in cellgift just i avsikt att försvaga immunförsvaret. Det är hela poängen. Jag tror din anhörige behöver sätta sig in lite bättre i vad som sker.

              Håller tummarna för att allt blir bra. ?

    Jag är kär och livrädd för att det skall krascha!!!! Två månader nästa helg, så skört men ändå så sjukt bra…..åh vad det det känns i hjärtat!!!! Men när släpper osäkerheten kring om det är vi på riktigt (och forever)???

      När någon av er släpper en fis ??‍♀️?

        Hahaha! Jag minns så väl första gången jag hörde min sambo fisa. Det var tider det! x’D Att slippa hålla in fisar är ju underbart.

          Haha verkligen! Tråkigt nog så kom min fis när jag skulle smita förbi honom i soffan, han är jävligt lång och jag kort så den hamnade i princip i hans ansikte. ”Fiser du mig i ansiktet som första fis?! Du är fasen hard core”. Skrattade och skämdes så att jag nästan avled, men Gud vad vi har kul åt det nu. Många fisar har passerat sen dess.

            Haha din kommentar gjorde mig glad! Tack för den visuella beskrivningen.

            Haha, jag skrattade nästan högst! x’D Min första fis tror jag var när vi var ute och spelade frisbee-golf. Jag skulle hoppa ner från en liten kant ute i skogen och när jag landa bara slank den ut. Jag dog vad pinsamt det var!

            Sambons första var när vi låg och kollade film i soffan. Jag skulle bara gå på toa (som inte är så långt från vardagsrummet) och så fort jag stänger toalettdörren hör jag att han fiser. Jag öppnar dörren igen och går ut till vardagsrummet ”Fes du nu?”. Han skämdes så mycket att han drog filten över sig. Jag kan skratta till den blicken han hade än idag x’D

            Det är helt underbart att kunna vara så bekväm med sin partner 🙂 Men under intima aktiviteter är det ett big no no!

              Hahaha! Min numera man gick ut till köket i min lilla lägenhet med rätt så öppen planlösning, av någon anledning så tänkte han att han var i ett annat rum och släppte en brakfis! Han kom ut och såg nöjd ut och jag frågade om han hade hållit in den länge? Hans min och hur hans ansikte blev knallrött med svettpärlor som dök upp i pannan får mig att skratta än idag. ?

                Hahaha! x’D Dom är inte så smarta alltid. Låter som något min sambo hade kunnat göra.

        Alltså tack alla som skrivit sina fis-historier, skrattade så jag grät!

        Själv kom min första fis när mon man kittlade mig och den slank ut. Lite pinsamt men ändå skönt att få det överstökat. Sen började han fisa och så hittade jag en burk tabletter som jag undrade vad det var och det visade sig vara antiprutttabletter som han tagit för att inte fisa inför mig haha.

    En undran vad är det som en bekant har förmåner ekonomiska. Är ihop med sin sambo visar profilbild med honom på Facebook och har 2 gemensamma barn. De bor i samma trapphus i olika lägenheter. Han står skriven med en svensk kvinna som har 2 tonårsbarn dvs. Inte deras gemensamma. Om man nu har ex. Underhållsstöd samt bostadsbidrag vilket jag antar att de har för att de låtsas inte vara ihop fast de visar sig som ett par på Facebook och man ser de ihop på stan lite då och då. Så här de bott på olika håll i 6-8 år. Fattar inte att ingen annat ugglor i mossen menar Försäkringskassan tex.

      Vad är ditt syfte med detta? Vill du sätta dit dom? Vill du att din bekanta ska bli av med sina bidrag? De har tydligen barn så varför inte lämna dom ifred, låt de sköta sitt och du ditt.

        För att de fuskar båda har ju jobb så egentligen har de ekonomiska förutsättningar att klara sig. Varför ska jag betala skatt för de som fuskar.

          Du betalar skatt för dig själv, sjukvård, barnomsorg, infrastruktur, polis, brandkår, kultur och politiker mm. Att någon får bidrag påverkar inte vad du får ut av samhället. Speciellt inte en enskild bekant. Sniket, småsint och elakt.

            Det påverkar ju självklart visst, de pengar som går till fuskare skulle annars kunna gå till sänkta skatter eller varför inte bättre skola eller vård.

              Hur mycket tror du att hon egentligen får? Skulle du anmäla henne så händer det ingenting med skatten.

                Jo, men på det sättet är det inte logiskt att resonera. Alla pengar som går till fuskare skulle kunna göra en substansiell skillnad någon annanstans. Om någon vill göra något åt detta är det hedervärt.

                  Hedervärt att ange sin vän?

                  Det är inte hans vän utan en bekant. Skulle fler göra samma sak skulle vi ha ett mycket bättre land.

                  Hade vi anmält alla som skatteplanerar ist så hade vi haft ett bättre land.

                  Ja, om det görs på ett olagligt sätt. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

                  Du tycker att laglig skatteplanering är ok men någon som inte bor ihop med barnens pappa ska anmälas? Hon kanske bidragsplanerar? Det är skevt hur de rika ska få utnyttja systemet till max men vanliga människor ska följa allting till punkt och pricka och vara goda samhällsmedborgare. Om folk ska få skatteplanera så låt folk bidrasplanera, det är samma pengar det handlar om men det är bara en grupp som är i behov av pengar.

                  Ja, jag tycker att vi bör följa lagarna i det land vi bor i. Håller man inte med om lagarna kan man rösta på ett parti som vill förändra dessa lagar.

                  Jag tycker också att skatten ska vara platt. De som tjänar mer bidrar redan med mer till det allmänna än de som tjänar mindre.

                  Vet du hur % fungerar? Betalar alla samma procent så är det ingen som bidrar med mer. Självklart ska rika betala mer skatt. Att sitta på pengar är ingen rättighet.

                  Om alla betalar samma procentsats av sin lön I inkomstskatt så kommer en person med högre lön att bidra mer i absoluta tal än en person med lägre lön. Att vidare straffa de personer som har högre lön med en högre procentuell inkomstskatt är kontraproduktivt och missgynnar ambitiösa personer samt en strävan mot ett samhälle med välutbildade invånare.

                  Men Hanna, ett samhälle med enbart välutbildade medborgare fungerar inte. Alla människor behövs och alla har inte ens förmågan att läsa på högskola. Jag tycker att ett samhälle där alla får en dräglig lön och att alla betalar efter förmåga är bättre. De som är rika klarar sig inte utan de människorna som inte är välutbildade. Om alla är arkitekter, vem bygger husen? Om alla är läkare, vem byter bandagen och sängkläderna?

          Man hugger inte vänner i ryggen!

      Och det är ju gratis att betala dubbla hyror… Sen när får man inte vara vän med ex exempel?! Du behöver en hobby och ett liv! Jösses!!

        Eller hur! Man har inte två lägenheter istället för en för att tjäna pengar, det är ju lika dyrt som att vara ensamstående även om man har en kärleksrelation och ses på stan.

      Men sluta bry dig om andra så mycket.

      Din kommentar var svår att läsa. Menar du att du har en bekant som har barn med en man hon inte bor ihop med? Men du misstänker att de inte bor ihop pga att hon då kan söka bostadsbidrag. Är det så du menar? Underhållsstöd är det ju pappan som betalar. Har han inte råd är det underhållsbidrag hon kan få via Försäkringskassan.

      Jag TROR att man blir återbetalningsskyldig underhållsbidraget men jag kan minnas fel.

        De är ihop och jobbat båda två hon låtsas att de är inte ihop. Men har honom på sin profilbild på Facebook de visar sig öppet ihop på stan. Men låtsas att de är som sagt inte i ett förhållande för att kunna få bostadsbidrag. Inte de enda som lurar staten och skattebetalarna på detta viset.

          Du behöver skaffa dig ett liv. Värsta som finns är folk som lägger sig i andras liv. Och så skriver du om det på nätet? Sjukt

          Hur menar du att hon låtsas att de inte är ihop? Om det syns på Facebook att hon inte är singel förstår jag inte hur hon låtsas?

          Har hon sagt till dig att hon får bostadsbidrag? Mina tankar är
          1. Det skulle vara billigare för dem att bo ihop, om de skulle vilja. Dvs som par tjänar de inget på att den ena får bostadsbidrag.
          2. De kanske inte vill bo tillsammans?
          3. Hon kanske vill bo tillsammans, men inte han? Eller tvärtom.

            De är ihop hon har honom på sin profilbild. Men de låtsas inte vara ihop för att de utnyttjar det svenska systemet. Så här de gjort i ett antal år. De är inte svenskar. Har fasta jobb så egentligen har de bara kommit på ett sätt att få mer pengar i kassan. Att en del tror att jag är avundsjuk lägger mig i andras liv. Jag har inte sagt nått förutom här. Det känns snopet vad en del kommer bort med medans någon annan är arbetslös och lever fattigare utan vare sig bostads eller socialbidrag.

              Jag ser vad du skriver men jag undrar HUR de låtsas att de inte är ihop? Om det är offentligt på Facebook förstår jag inte HUR de låtsas?

              Samt: har hon sagt till dig att hon får bostadsbidrag?

                Hon bor själv han bor med en annan kvinna skriven iaf på adressen innan dess skriven hos sina föräldrar. Utländsk 35 år. Hon också utländsk har bytt adress på 6 månader olika områden. Klart som tusan att de döljer nåt. De har det på sin samvete. Båda jobbar. På henne är tom 2 bilar skrivna. På honom 4. ? Var inte så godtrogna. En del fuskar en del får inte rätt till det de har rätt till. Vi är inga vänner bara ytligt bekanta.

                  Om du har bra skäl till att tro att hon eller de döljer något tycker jag att du ska följa numret som någon länkade här nedan. Det är inte säkert att de fuskar med bidrag. Hon kanske flyttar av andra anledningar. Han kanske står skriven med den där kvinnan av andra anledningar. Kanske gör de något som är värre än om de skulle fuska med ett bostadsbidrag. Kanske gör de inget som är konstigt eller olagligt. Om du misstänker eller oroar dig över något – ge ett tips eller anmäl.

                  Du skrämmer mig ?
                  Har du sökt all denna informationen på nätet?? Dessutom använde du själv ordet ”avundsjuk” på dig själv, hävdade att vi andra skulle kallat dig det. Vad jag sett har ingen skrivit det men det skriker avundsjuka om dig. Innerst inne är du nog avundsjuk, för man lägger inte ned så mycket tid och energi på andra människor om man mår bra i sig själv.
                  Det går alltid att få arbete i restaurangbranschen, McDonalds ex, har du provat att söka?

                  Anmäl paret till numret nedan.

      Ring fk (kontrollenheten) och tipsa. Du kan vara anonym. 0771 524 524

        Men säg upp vänskapen först isåfl. Fy vilket svek

          Men alltså tycker folk att det ör okej att bidragsfuska? Om tillräckligt många gör det så urholkas till slut samhällskontraktet och den gemensamma välfärden. Det är rätt vanligt att fuska på det här viset och det är faktiskt inte okej. En ”ensamstående” förälder med barn kan få en ganska ansenlig summa i tex bostadsbidrag från FK – varför ska vi andra bidra till det?
          Jag tycker helt klart att man ska anmäla till FK när man misstänker eller vet att folk bidragsfuskar.

            +1

            Inte sina vänner, då kan man prata med dem istället. Aldrig att jag skulle kunna anmäla en vän och sen skulle låtsas som ingenting. Man håller sina vänner om ryggen

            Hur skulle det vara grund för bidragsfusk när de inte bor ihop? Man tar inte med i bedömningen huruvida någon har en profilbild med en snubbe på Facebook, man utgår väl från vilka som bor i lägenheten. Dvs de fuskar inte. Ingen kan kärva att de ska vara sambos.

            Så svårt det här… så många av mina studerande vänner som ljugit för att få mer bostadsbidrag (tex flytta över pengar från sitt konto till sina föräldrar för att få mer i bidrag eller uppge att man bor ensam fast de är fler etc.) Har förstås pratat med dem om det, men de ser det inte som ett problem då de är ”fattiga” studenter (men har ändå råd att festa varje helg) ? Eller en klasskompis som berättade att hennes sambo haft inbrott i bilen och i samtal med försäkringsbolaget uppgett att han haft dator och gitarrer för tusentals kronor (inget var sant) och fick massor av pengar tillbaka. Tragikomiskt att samma person tycker att de asylsökande utnyttjar Sveriges resurser och inte vill göra rätt för sig, och så agerar han såhär.

            Jag tror tyvärr att de flesta skulle fuska med såna här saker om de vet att de kan komma undan med det! Handen på hjärtat, hur många av er/dem ni känner struntar tex i att betala teveavgift? Eller streamar film från olagliga sidor/laddar ner musik? Listan på ”fusk” kan göras lång… självklart får olika ”fusk” olika konsekvenser, men många bäckar små… jag tror att vi alla skulle må bra av att kolla oss själva i spegeln och fundera över hur vi lever. Det är lätt att anklaga alla, men hur ser mitt eget liv ut?

            Själ har jag (om än lite motvilligt) slutat streama från olagliga sidor och nöjer mig med Netflix… lite jobbigt att veta att nästa säsong av en serie jag vill se redan finns ute på nätet men att jag snällt får vänta på den, men mitt samvete är lite renare! Det kostar att göra rätt, men samtidigt känns det mycket bättre. Är såklart inte felfri, haha vem är det, men försöker att bli mer medveten om hur jag lever och att göra rätt för mig!

      Fast det här har vi ju pratat om förr här, det kan ju vara så att personen i fråga är skriven i fel lägenhet? Min granne var skriven i min lägenhet ett bra tag innan det blev någon ordning på det. Det kanske inte är med flit?

        Förstår vad du menar men ni skulle inte tro mig vad de sysslar med. Vem flyttar 6 gånger på ett halvt år i en medelstor stad med knappt 50 000 invånare? De döljer spåren för att inte bli påkommna.

      Han kanske bara skrivit sig på fel lägenhet?

      Seriöst?
      Jag blir bara förvirrad av din text. Läs igenom den själv och gör om, gör rätt. Du skriver ”sambo” sedan skriver du att de bor i samma trapphus?
      För mig innebär sambo att man delar tak över huvudet.
      Du kanske inte borde hänga så mycket på FB och mind your own business som man säger..

        De bor antagligen I samma lägenhet men är folkbokförda i olika för att kunna bidragsfuska.

          Hanna, TS skriver själv att mannen bor med en ANNAN kvinna i samma trapphus om du läser kommentarerna.
          Hur många kvinnor har han liksom? Vilken soppa. Vet inte hur mycket jag ska tro på av den här storyn om jag ska vara ärlig…

      Först säger du att de är sambos och sen att de bor i olika lägenheter??

    Jag har två frågor:
    1. Finns det bra träningsbyxor med fickor till telefon? Behöver inte vara supertajta, men inte superlösa heller och inte kosta skjortan.

    2. Hur fan får man lägenhet? Längtar till min hemstad, 50 mil där jag bor nu, jag får jobb (förskollärare), men boende… och allt ska matcha, förskoleplats till barn, starten av mitt jobb, inflytt på boende (som inte ens finns) samt gärna jobb till sambon som är nyutbildad och alla jobb han söker kräver erfarenhet. Hur får han erfarenhet utan att då jobb? Blir galen. Hur gör folk?

      Han kanske jan prova med praktik? Det brukar leda till jobb.

      Har tyvärr inga tips gällande träningsbyxor. Men jag tycker själv att ett löparbälte är väldigt smidigt. Typ ett band med flexibel ficka som du spänner runt midjan.

      Tror Gymshark har tights med mobilficka..?

      grit tights från Craft, de har en ficka med blixtlås 🙂

      Lägg mobilen i sport-bh

      Jag har Lululemons springtights med ficka på låret, sjukt bra!

    Någon mer som dissar lets dance och kollar på poirot ?

      Brukar dissa Let’s Dance och kolla klippen på mina favoriter efteråt, typ Gunde?

      Oui Mademoiselle! ?????‍♂️

    Någon här som har en borderline diagnos eller varit i en relation med någon som har det?

    Min partner är så bra på alla sätt och vis men när vi bråkar är det väldigt svårt att kommunicera, det blir hårda ord och lite förståelse. Det är jobbigt och hantera och jag söker tips och råd om någon kan dela med sig?

      Jag har en borderline diagnos. Förstår att de kan vara väldigt jobbigt för dig som anhörig. Skulle partnern kunna tänka sig terapi? Eller gör hen det redan? För mig hjälper det supermycket. Min partner fick följa med på borderline träffar och jag har både gått ”känslo utbildning” och går varje vecka i vanlig samtalsterapi. Det som blir klurigt är att det blir så svart och vitt. När jag blir arg så slår det till. Nu är jag medveteten om det så försöker gå iväg innan jag kan sätta mig ner och berätta varför jag blev arg på ett mer konstruktivt sätt.. även om de är himla jobbigt. Är det specifikt när ni bråkar?

      Min kommentar verkar inte komma fram. Om den gör det, förlåt för upprepning. Jag har borderline och förstår att det är svårt. Kan din partner tänka sig terapi? Eller går hen redan i det? Det har hjälpt mig och mina relationer mycket. Gått i känsloterapi och nu samtalsterapi 1 g/vecka. Och min partner fick gå med mig på borderline träffar och också tog upp saker som gjorde det svårare för oss.
      det blir så himla svart och vitt för mig i alla fall. Så nu försöker jag gå iväg en stund innan jag kan prata mer konstruktivt och säga ”det här gjorde mig ledsen” osv.

        Hej Sam,

        Tack för svar! Hen går i terapi och jobbar väldigt aktivt med sin diagnos. Det är just när vi bråkar som det blir svårt. Hen blir väldigt arg och säger saker som sårar och kan inte se mitt perspektiv. Vi har en väldigt fin relation och kan ofta ta saker konstruktivt men när det väl går utför (eller vad man ska säga) så spårar bråken totalt och vi båda säger saker som sårar även när grälen lagt sig. Jag känner att jag hanterar bråken dåligt och vet inte vad jag borde göra. Jag blir ju också ledsen även om jag vet att min partner inte riktigt kan hjälpa att det blir så hårt där och då. Vill finnas där och samtidigt behålla min integritet. Hur vill du att din partner reagerar när du blir arg? Det ska tilläggas att jag själv är en känslomänniskan och har väldigt svårt att hålla tillbaka när jag blir arg. Så jag är inte så lätt att ha att göra med alltid heller.

          Åh vad svårt. Alla är ju så olika trots diagnoser och alla förhållanden med. Jag vill i alla fall känna mig lyssnad på. Att hur jag kände är viktigt. Men ibland kommer det efter själva bråket när man fått lugna sig. Jag vill inte att mitt beteende alltid ska vara okej. Jag förstår att jag inte kan skrika vad som helst och skylla på diagnos. Så min partner har fått förklara lite vad som är under bältet. Så får jag hålla mig. Sen om jag blir extra arg och ja, nästan elak, så ber jag om ursäkt efter och vill då att vi ska kunna prata om det. Med förståelse för att det är svårt för mig, ibland får jag ”jag vet att du försökte mer nu” men också vad som inte var okej för jag vill såklart inte heller göra någon ledsen! mitt mående Kan ju inte alltid komma först, men ibland tyvärr. Du får också bli ledsen och arg! Men det är himla svårt och inte direkt perfekt för oss heller. Försöker jobba på min självinsikt med psykolog. Lära mig saker som vart jag egentligen ledsen nu och det gör för ont och därför skriker jag? Hur kan jag istället uttrycka att jag blir sårad. Kan ni prata om det efter bråk? Vad som blir fel och hur ni skulle kunna tänka om båda blir väldigt känsliga? Ett tips jag fått är att kasta is i badrum! Ilska är en fysisk känsla. Skönt att få ut och inget att städa! Såna små saker hjälper ibland. Så pass att min partner ibland ser att jag blir sur och t.o.m hämtat is. Så får jag vara ifred ett tag. Tänka och sen prata. Men så svårt! Även folk utan diagnoser har ju svårt med bråk och kommunikation! Hoppas ni hittar något sätt som ni kan bråka på som funkar. Ibland bara för att få ut frustration och ibland mer konstruktivt ?

    Finns en sak som stör mig så mycket och det är när man köper byxor som sitter som en smäck i butiken och första dagen. Sen efter några dagar är de alldeles för stora plötsligt för att de har töjts ut. Jag vet inte huuuuuur många byxor (jeans och andra typer av byxor) som jag har köpt och som blivit alldeles för pösiga och stora efter ett tag. Så mycket pengar i sjön eftersom jag inte vill bära dem när de ser ut så… Ska man behöva köpa byxor man knappt kommer i för att försäkra sig om att de inte blir pösiga sen?

      Har du provat att tvätta och torktumla byxorna lite när de töjt sig? De kan gå tillbaka lite då, men sen är det viktigt att alla kläder som är elastiska inte ska tvättas med sköljmedel för det förstör elasticiteten i plagget så det tillslut blir uttöjt.

        Nej jag har inte kört dem i torktumlaren så det kan jag ju i och för sig testa. 🙂 Dock rädd för att de ändå blir uttöjda när jag gått med dem ett tag.

        Har inget sköljmedel till byxorna. Lärde mig det den hårda vägen för ett par år sedan när mina favoritmärkesbyxor blev helt förstörda av just sköljmedel…

      Använd inte sköljmedel om du gör det

      Trodde det var en allmän regel – byxor ska vara tajta som attan när man köper dem. De töjs ut. Precis som en bh ska vara på gränsen var tajt runt om när man köper den.

        Kände faktiskt inte till det – även om jag borde lärt mig det vid det här laget. Men är just det där när man tycker de är så perfekta i butiken, tänker ”ja men denna gång ska de väl fortsätta sitta såhär bra” Fast icke…

      Obs, byxorna blir alltså såhär redan innan jag tvättat dem första gången, dvs. enbart genom användning.

      1. Köp byxor som är preciiiiiiiiiis på gränsen. Ta ett par du tycker sitter som du vill och så provar du en storlek mindre. OBS: ej tre storlekar mindre. Är jeansen stretchiga så kommer du garanterat komma i tre storlekar till men köper du för små byxor töjer du ut stretchen till max och då är de forever töjda.
      2. Ha inte byxorna på dig flera dagar på raken. Stretch töjer ut sig när su använder dem och behöver ligga och återhämta sig för att dra ihop sig. Snurra runt på två-tre par byxor så de får vila lite.
      3. BIG no-no på torktumling och sköljmedel när du tvättar. Värme och mjukmedel är döden för stretch. Tvätta så sällan som möjligt på så låg temperatur som möjligt.

        Tusen tack för tipsen! Om jag bara hade tänkt på detta innan jag köpte och använde mina byxor … 🙂

    Undrar en grej till förresten, vad ska man undvika om man vill rensa kroppen? Någon som har tips på recept/matschema för detox-typ? Vill gå ner i vikt och slanka till kroppen, men har svårt att släppa sockret. Behöver en rensning men utan att svälta.

      Skippa socker, mjölkprodukter. Ät grönsaker, protein och kolhydrater. Anpassa proportionerna efter vad du är ute efter. Drick mycket vatten. Ät 1-3 frukter per dag.

        Ät minst halva portionen blandade grönsaker, mycket bladgrönt och blandade färger. Undvik rotfrukter.

          Varför undvika rotfrukter? Jag trodde det var bra.

            Rotfrukter är kolhydratrika och är ett bra substitut till andra kolhydrater men “borde inte” kategoriseras som grönsaker då de är blodsockerdrivande.

              Det är bara i syfte för viktnedgång man ska undvika rotfrukter då menar du? Jag har verklige noll koll på vad som är hälsosamt känner jag. Förutom sånt som är uppenbart x’D

                Det kan vara jättebra att byta ut dina vanliga kolhydrater mot rotfrukter. Om du skulle byta ut grönsaker mot rotfrukter får du dock i dig mindre vitaminer och mer kolhydrater.

                Inte viktigt bara ur viktsynpunkt utan även för välmående.

              Rotfrukter är jättenyttiga, finns verkligen ingen anledning att undvika dem. Palsternacka är tex ett av de mest fiberrika livsmedlen som finns, det tar lång tid för kroppen att bryta ner vilket betyder långsam utsöndring av blodsocker.

              Så vad är problemet med ”blodsockerdrivande”?

                Ett högt blodsocker är en bidragande orsak till diabetes, hjärt&kärlsjukdomar och fetma.

                  Ja, om du ligger på extrema nivåer, som du får av att äta choklad och godis varje dag till varje måltid. Det får du inte av att äta potatis, morötter, kål osv. Alla rotfrukter är jättebra näringsmässigt. Snälla, sluta sprida massa osanningar så att folk blir rädda för att äta lite potatis. Det är absolut ingen fara! Du får verkligen inte diabetes, hjärtkärlsjukdomar eller fetma av att äta rotfrukter…

                Svaret på din kommentar har fastnat i mod.

      Mitt största problem är nog salt. Tycker ingenting smakar salt typ, måste alltid salta extra. Har börjat försöka sluta salta extra nu i alla fall.

      Du har en lever som sköter det där alldeles utmärkt, vad gäller detox. Ska du gå ner i vikt ska du göra ett långsiktigt kostschema, annars kommer du ju gå upp i vikt igen om du ligger på ett kaloriunderskott och sen börjar äta normalt igen.

        Levern hjälper ju till att rensa bort vissa gifter som alkohol och läkemedel.

        Bortser man från det så visar blodprover från personer som lever hälsosamt mycket bättre resultat. De största vinsterna kan göras av att undvika socker, mjölkprodukter och animaliskt fett.

        Levern rensar ju ut vissa gifter såsom alkohol och läkemedel.

        Prover visar dock att de som äter en hälsosam kost har mycket bättre värden än de som inte gör det. Det som är mest värt att undvika är socker, mjölkprodukter och animaliska fetter.

        Svaret på din kommentar har fastnat I mod.

      Ha en, helst två njurar, och en lever. Då ”detoxar” du kroppen. Sluta larva er med maten

      Se dokumentären om detox på UR play. Det finns tyvärr inga vetenskapliga belägg för att en sådan kur rensar din kropp mer än vad dina njurar och din lever redan gör. Sen kan det självklart ge dig en lättare känsla rent psykiskt.

      Egentligen är detox onödigt då vi har något som kallas lever och njurar. De rensar kroppen alldeles utmärkt åt oss.
      Varför inte tänka att du vill ändra din livsstil och lägga till sunda matvanor?
      För när din detox är över, kommer du vara hungrig igen och stoppa i dig allt du kommer över (mycket talar för det, tyvärr).

      Men drick mycket vatten, jag brukar alltid ha en kanna i kylen med färsk citron i. Dricker också mycket buljong som jag har två skvättar fond i (köttbuljong). Mättar bra och ersätter det istället för måltid.
      Skaldjur! Ägg, kyckling utan skinn. Kokt torsk, grönsaker, kalkon.. Listan kan göras lång.
      Frukt däremot skulle jag undvika. Mycket socker.
      Ta hellre ett ägg för att hålla blodsockret så jämnt som möjligt för att slippa ”vara hungrig”.

    Tänkte se reprisen av ”Torpederna” på TV4 play, från i går. Så bra gjord serie tycker jag och Torkel Peterson är fenomenal i sin roll. Nån annan som ser?

      Redan sett klart säsongen, tyckte förra var bättre men den här var också helt klart godkänd ?

      Jättebra serie och jag gillar också Torkel. Mamman från Serbien en riktigt galen karaktär =)

    Jag sitter och bajsar ? Hur ofta bajsar ni? Jag brukar normalt ligga på mellan 2-5 gånger om dagen.

      Om jag bajsar mer än 2 gånger på en dag blir jag nästan imponerad x’D

        Hahah jag ligger på omkring varannan dag typ, aldrig fattat folk som måste skita varje dag… men det kanske jag som är märklig

          jag gör det nog var tredje dag, är det udda?

        Jag är nöjd om det blir en gång på morgonen efter kaffet x’D Sällan det blir mer eller mindre.

      5 gånger på samma dag? Shit. (Ha ha)
      En gång om dagen är normalt för mig.

      Äter du veganskt?

        Äter veganska och har IBS blir 3-5 besök om dagen, drygt som fan!

          Också ibs! Bajsade förr 3-5 ggr per dag men efter kostschema från läkare är det nu bara 2ggr per idag 🙂 så skönt! Du borde fråga lökare om veganskt är så bra, min läkare avrådde mig att äta vegetariskt/veganskt på grund av ibsen

          Äter du low fodmap? Min sambos ibs har blivit bättre sen vi började äta veganskt, men vissa saker som inte är low fodmap har vi fått utesluta. ?

      Allt mellan tre ggr om dagen och tre ggr i veckan brukar anses normalt. Om avf i övrigt verkar ok. Kolla upp om ngt verkar misstänkt.

      Jag tycker det är ofräscht att ta med sig telefonen in på toaletten, jag fattar att den fyller en funktion under tiden man sitter där men känns ju så ohygieniskt. Telefonen är ju ofräsch och en liten bakterieskål som den är, även om man desinficerar den ofta.

        Ja, det är så äckligt

          Inte alls! Vilket larv, älskar dessutom att surfa i badet! Självklart torkar man av sin mobil varje dag, nå annat är asäckligt!

      2-4 gånger om dagen ?

      Intressant fråga ändå. Jag och min man pratade i går om att jag fiser extremt mycket, har alltid gjort. Min man och mina barn vi äter samma mat varje dag och ingen av dem kommer i närheten av mitt pruttande. ??

      Oh lord!
      Just nu har jag megaproblem med magen, skulle befunnit mig på varmare breddgrader idag om det inte vore för det onda.. ☹️
      Men så fort jag äter något ”rinner” det ut (sorry för info, hoppas ingen sitter och äter).

      Men för 2 mån sedan kanske var jag först förstoppad en vecka och fick plocka ut SKITEN bokstavligen på egen hand. Jävla pärs alltså. Men lättnaden ?
      Det går en dag..
      Sedan en vecka senare.. Förstoppad IGEN.
      Jag är den typen som söker vård när hjärtat har puls 1 eller 300 typ, så ville vänta.
      Som jag krystade dessa dagar. Provade alla tabletter som finns. Katrinplommon. Oljor. Massage osv.
      På söndagen hörde Gud bön.
      DEN LÄTTNADEN.

      Så jag är tacksam varje gång det kommer någonting från nr.2 efter dessa händelser.

    Hörni, jag skulle behöva restips. Det är så att min bästa vän ska gifta sig om ca ett år och jag har tänkt att överraska henne med en weekend nånstans (typ London?). Jag har aldrig varit utomlands så jag frågar här, vart ska jag åka med henne? Vad är värt pengarna? Tänker att Paris är jääääätte dyrt men det kanske inte är det? Det sticker iväg så med flyg plus boende för två personer och så måste man ju ha fickpengar 🙂 är jätte tacksam om någon har något att rekommendera!

      Polen brukar man kunna komma undan billigt med, både på flyg och boende! Warsawa är fint, Gdansk och Krakow också!
      Budapest är också toppen, och det går att hitta billiga flyg dit (typ med Wizz air).

      Estland, Lettland, Litauen och Polen. Många fina gamla städer där det fortfarande är billigt.
      Köpenhamn. Bor ni hyfsat långt söderut kan man ju åka tåg och kanske spara in på resekostnaderna på det viset.
      London. Säga vad man vill om Ryan Air men billiga är de ju.
      Amsterdam.

      London är billigt att flyga till, men det är dyrt med hyfsat respektabelt hotell. Mina tips är Lissabon och Madrid.

      Prag! Billigt och sjukt mysig stad?

      Var i Budapest i helgen, så nice stad! Bad och heta pooler, bra restauranger, billigt, världens bar/nattliv, massa fina pampiga hus/miljöer osv osv. Rekommenderas!

        Tack så mycket för era tips, jag ska kolla upp dem ?❤

    finns det någon mer än jag som blir så sjukt tänd på män i kostym? älskar verkligen det, kanske lite för mycket..hehe

      Det är riktigt snyggt!

      Min sambo i kostym, eller bara en välsittande skjorta.. MUMS!

      Alltså JA!!!! Älskar det så mycket. Även män i skjorta, inte nödvändigt med kostym, omg?

      Förutsatt att killen är snygg i övrigt förstås

        Eller i uniform ?

          Gud ja. Dejtade en polis lite, uniform…åh, behöver jag säga mer??

    Bästa mascaran? Tips mottages tacksamt 🙂

      Det beror nog mycket på vad det är du är ute efter på en mascara. Jag vill gärna ha en som gör att det ser ”naturligt” ut. Gillar inte att ha massa svart mascara som ger längd och volym. Om någon har tips på en mascara, som gärna finns i brunt, som separerar fransarna bra tar jag gärna emot tips 🙂

        Jag vill inte ha en naturlig look. Fransarna ska vara långa, svarta och separerade. Absolut inga klumpar.

          Isadora extra volume eller vad den heter (rött lock och svart tub). Mitt trick är att spara den gamla torra mascaran för att lägga en bas
          Och sen lägga den nyare kladdiga. Det tar sin tid men det blir volym och längd?
          Ja jag vet att man bör kasta dem efter 90 dagar men jag tycker Isadora gör så bra produkter, ingenting svider och jag har aldrig haft ögoninfektion.?billiga är de också och parfymfria!

      Sensai 38°, tänker aldrig byta?

        Åh, bästa mascaran och borsten ?
        Nackdelen kan jag tycka är att den är vattenfast= jobbigt när man ska tvätta av sig sminket på kvällen..

          Åh det har aldrig varit några problem för mig, den försvinner ju i varmt vatten:)

      Loreal miss Manga ? inte för den som vill ha minimalt resultat utan fransarna blir riktigt tjocka och svarta 🙂

      L’oreal Telescope mascara. 🙂

        +1 loreal telesopic den guldiga rockar

      Återkommer alltid till Max Factor 2000 Calories ?

        Jag också!

      Max Factor Clump Defy Volumising Mascara 🙂 Älskar den! Inga klumpar, ser naturligt ut, och inget svart under ögonen 🙂 Jag har t.o.m. sovit med den utan att ha fått mascara smetat under ögonen!

      Too faced better than sex!

    Om man gör ett klamydiatest, syns det då i ens läkarjournaler? Asså journalerna som t.ex. vårdcentralen kan se?

      Vad spelar det för roll om vården kan se? Läkarjournaler är sekretessbelagda så ingen får gå in och titta i din journal om det inte är ”relevant”.

      Beror kanske på var du bor i och med olika journalsystem men jag kan svara för Skåne. Tar du tex klamydiatest hos provat barnmorska ser ju bara personal på just den mottagningen den anteckning. Gör du det på landstingets Hudmottagning så kan alla på landstingets vårdinrättningar se om de klickar sig in på den anteckningen MEN man får inte kolla i journaler hur som helst och det ska vårdpersonal veta. Om du misstänker att någon snokar i din journal har du rätt att kräva ut en så kallad logglista ,där listas alla som varit inne på din journal. 🙂

        Minns ett exempel som togs upp under min utbildning till vårdadministratör. Någon hade gått in och snokat i en grannes journal. Polisanmälan och kicken direkt. Går inte att gå in och kolla i någons journal utan att det loggas.

    Hej alla. Brukar skriva under annat namn men det här är känslig.

    Jag har mått psykiskt dåligt i flera år och varit mer sjukskriven än jobbat/pluggat. Har inte kommit någonstans i mina studier, kom halvvägs genom ena och är fast på andra året av 5,5 år på andra. Jag har hela tiden hängt fast vid tanken att det alltid kunde varit värre. Har två hangups: min vikt (var överviktig fram till 2014) och pengar. Nu är båda delarna skit. Jag väger mer än någonsin (överäter värre är THK och rör mig mellan köket och sängen på dagarna) samtidigt som mina sparpengar börjar tyna bort. Jag köper för mycket och har dessutom inte kunnat sommarjobba på flera år.
    Så till poängen för er som orkat läst hit: jag har i princip lovat mig själv att inte ens överväga självmord förrän jag var tjock och pank och nu är den dagen snart här. Suger att säga det men om Avicii verkligen tog självmord, varför inte jag?
    Om ni orkat läsa hela vägen, tack för att ni lyssnat på allt dravel och kom gärna med någonting jag kan göra

      Vet inte hur man kan hjälpa. Det enda jag kan säga är att jag hoppas du har någon i din närhet du kan prata med, för såhär ska du inte behöva må <3<3<3<3

      Sök hjälp så du kan få någon att prata med 🙂 pengar och vikt går båda att göra någonting åt. Det är inte värt ditt liv! ?

      Vet inte om det an vara till någon tröst men jag har varit i en liknande situation som jag just nu håller på att ta mig ur. Det är tufft och tar tid (för mig) men det går! Du är inte ensam. Och dit värde som människa ligger varken i din vikt eller utbildning/jobb.
      Snälla SNÄLLA ta inte ditt liv. Snälla! ❤️

      Om du inte kan ta dig framåt i ditt liv just nu är det fullt tillräckligt att bara klara sig! Om du vill ha mer konkreta tips så kan jag rekommendera undertian.se för att få ner matkostnader. Planera mat mån-tors och fre-sön t.ex och handla därefter. Jag tycker man får ner kostnaderna överlag genom att inte handla varje dag. Om du blir pank så har vi ett skyddsnät i Sverige som hjälper dig och jag hoppas att du går till VC och pratar med någon. Ta hand om dig, vi ser dig och bryr oss om dig ❤️

      Överväg inte ens självmord❤️ Även om du en dag ger upp om dig själv och känner dig likgiltig inför ditt eget liv, tänk på dem runt omkring dig. Jag tror inte du vill lägga över ens en gnutta av din egen smärta på familj och vänner – och då allra minst sorgen över att förlora dig och skuldkänslorna över att de borde ha vetat, borde ha gjort något. Lev för dem tills du vill leva för din egen skull igen. Saker blir bättre❣️

      Sök hjälp! Du är värd att få bra. Prestation och yta handlar inte om ditt värde som människa. Inte alls. Ge dig själv chansen och tiden tt få må bättre. Prata med de du känner om hur du mår och ta kontakt på vårdcentralen inom kort, det kostar inget!!! Kram

      Du kommer inte att känna så som du gör nu för evigt. Jag lovar. Lovar lovar lovar. Ge inte upp. Känslan du har nu varar inte för alltid.

      Lova mig en sak! Ge terapi en chans. Gå och prata med någon, minst ett år. Jag har varit där du är, på botten. Jag ville inte dö men orkade bara inte leva. Efter flera år i terapi, mediciner när det behövdes, inlagd via akutpsyk i perioder så mår jag idag bra. Jag lovar!! Om en månad kommer det inte kännas som det gör idag. Om ett år kommer det inte kännas som det gör idag. Ge dig själv ett löfte varje morgon, att leva vidare. Vad har du att förlora på att ge livet en chans till?! Inget. Det kan liksom inte bli sämre.
      Många kramar till dig! Ta hjälp, den finns ❤️

      Du är värdefull och viktig, glöm inte det! Och du är så så mycket mer än dina prestationer. Du är du och duger precis som du är. Du nämner avicii, försök att sätta dig in i känslan vi alla känner kring vad som hände honom. Det SKA inte behöva hända. Sök hjälp, för den finns, och låt det ta tid. Stor kram från en främling på internet ❤️

      GE INTE UPP
      Om du tittar upp och molnen skymmer solen. Om du gav allt men inte nådde fram. Om du visade vänlighet men fick tillbaka hårda ord. Om du fallit och blivit liggande. Ge inte upp.

      Till dig som velat och vågat men inte sett drömmen bli sann. Till dig som inte fick allt de andra fick. Ge inte upp.

      Till dig som ropat ut i natten men bara hört din egen röst eka. Till dig som en gång log men nu gråter. Ge inte upp!

      När modet flytt och hoppet vacklar. När frågorna inte får några svar. När du föll i samma fälla igen. När livet blivit en rundgång och vardagen grå. Ge inte upp!

      Du är inte ditt misslyckande, du är inte ditt felsteg. Du är inte dina svåra minnen, du är inte dina sår. Hoppet lever för dig, morgonen vaknar för dig, solen lyser och vinden blåser för dig.

      Du är inte bortglömd, inte borttappad. Inte märklig och inte udda. Utan högt älskad, värderad dyrt. Oändligt betydelsefull och strålande vacker.

      Du kommer att förstå bättre imorgon, om du inte ger upp. Du kommer att se resultat imorgon, om du inte ger upp. Du kommer att vara starkare imorgon, om du inte ger upp. Du kommer att nå ända fram, om du inte ger upp.

    Jag har valt att lämna min man. Orsakerna är många men i det stora hela har jag mått dåligt i relationen i några år. Han har ingen förståelse för detta öht.

    Vi har i princip bara gemensamma vänner och han har beklagat sig hos alla medan jag har valt att hålla tyst för att inte smutskasta honom. Nu har alla våra vänner valt honom framför mig. Vi bor fortfarande ihop, några veckor till innan jag flyttar. Han är ute och umgås hela tiden och jag bara sitter ensam dag ut och dag in utan någon att prata med eller umgås med. Svartmålad hos stora delar av vårt sociala nätverk och gråtandes över att det skulle behöva bli så här. Känner mig helt värdelös, hemsk och mycket mycket ensam.

      Kram ?

      Modigt och superbra att du bröt upp en relation som inte var bra för dig!!

      Finns det nya sammanhan du kan vara intresserad av och där du kan få nya vänner? Känns som du behöver träffa folk som är bara ”dina” vänner och inte ”era” om du förstår vad jag menar. finns det någon av era tidigare vänner du gärna vill ha fortsatt kontakt med – träffa hen på tu man hand och berätta hur du känner och din version av historien. Du har rätt att vara arg och säga hur du känner, även om det innebär att du snackar skit om ditt ex. Speciellt när han beter sig som ett svin.

      Det blir bättre, håll ut!! Kram

        Jag vet att det blir bättre. Mår inte dåligt alltid. Bara ibland, ofta. Ska bara flytta ut och sörja färdigt. Sen ska jag umgås. Tack för era svar ❤️

      Tror de flesta förstår att man inte ska svälja allt en nyseparerad person säger med hur och hår. Ring upp dian favoriter av era vänner och säg att du vill ses. Berätta att det är jobbigt men att du känner respekt för honom och aldrig kommer tala illa om honom. Tycker de om att umgås med dig kommer de vara OK med det. Tror det sitter i ditt huvud att de valt sida.

    Sjukt bra granskning av Blondinbella aka Isabella Lövengrip!!! Hoppas nu att folk får upp ögonen för vilken falsk bild hon ger av sig, sina bolag mm mm mm.

      Ja!

    Jag brukar aldrig skriva här på ”Öppet spår” eller kommentera överhuvudtaget, men nu måste jag skriva av mig då jag inte kan prata med någon om det här..
    Jag har under hela mitt liv varit en ”ledsen” människa. Jag har alltid varit den som tänker och känner för mycket, samtidigt som om jag nästan varit avdomnad.. Mitt yttre och den personen jag verkar vara utåt är bara en fasad och en avbild av en person som andra vill att jag ska vara, och där misslyckas jag hela tiden och gör alla runt mig besvikna.. Jag är livrädd att folk ska inse att jag bara är en jävla bluff, och även fast jag är så otroligt trött på att låtsats så kommer jag tappa fotfästet totalt, för vem blir jag då?
    Jag är känslig men hård som sten på samma gång, men det som har hänt med Tim Bergling har gjort mig helt ifrån mig.. Det känns så otroligt nära mig på ett sätt jag inte kan beskriva. Jag har alltid lekt med tanken att inte leva längre. Hur skönt det vore att bara släppa taget, men att det är något jag är alldeles för feg för att genomföra.. jag går mer och hoppas att jag ska vara med om en olycka så jag slipper göra valet själv.. Jag vet att det är oerhört fegt och jag hatar mig själv för det, men jag kan inte hjälpa det.. Det är en bottenlös smärta som gör så ont.. Men jag vet inte varför Tims död och har påverkat mig så, men jag kan inte sluta gråta. Det är så jävla jävla jävla sorgligt och meningslöst

      Känner igen mig i allt du skriver ❤

      Jag förstår hur du känner i vissa delar! Hur du beskriver dig som person. Det känns som du skulle behöva hitta/lära känna dog själv? Kanske prata med nån professionell?
      Jag tänker att du ju säkert sett och hört hur Tim sörjs, av okända men allra främst som familj. Tänk att så som de/du känner kommer andra känna om du försvann. Ofta vill man inte dö, bara att det jobbiga/smärtsamma ska ta slut, känner igen det.
      Snälla du, avsluta inte ditt liv, du betyder för mycket, t.o.m. för mig som inte känner dig!
      Sök hjälp hos vårdcentralen eller psykakuten om det blir akut. Dessa kan också hjälpa: https://mind.se/hitta-hjalp/sjalvmordslinjen/
      Kram!

        Jag vill inte dö, men jag är bara så gruvligt trött.. jag vet att jag kommer att kämpa på, men jag är rädd för att jag en morgon inte kommer kunna stiga upp från sängen.. jag är livrädd inför tanken att jag kommer att bli totalt maktlös och tappa fotfästet, och det dåliga samvetet håller på att äta upp mig inifrån.. för jag har INGET att må dåligt över. Jag har ett bra jobb, en fantastisk familj, en perfekt sambo, ett fint hem, är ”norm snygg” och har fina vänner. Men ändå så känns det som om jag har ett stort svart hål i själen..
        Tack för att du svarade och för det du skrev ❤️ Det betyder mycket!

          Snälla, läs det jag har att säga. Anledningen till att du och så många mår psykiskt dåligt är för att din kropp lever men inte din själ. Om livet inte har någon mening varför ska man då leva? Men livet har en mening. Och den meningen är varken kärlek, pengar eller likande, för det har du men ändå känner du såhär. Har du frågat dig själv varför du finns? Vad just DU gör här på jorden? Tror du verkligen att du kom till av en slump? Om livet kom till av en slump och livet tar slut vid döden varför blev du då så ledsen när Avicii tog sitt liv? Om han led i livet och han valde att avsluta livet för att försvinna varför påpekar folk gång på gång att de har berörts och mår dåligt över att han tog sitt liv? Är folk ledsna för att de kmr sakna honom? Vore det inte egoistiskt att hålla kvar honom om han led? Så Nej. Djupt inom oss känner vi att självmord inte är något bra och det kan ingen förneka. Så snälla varför finns du? Tror du inte att du skapades av en anledning? Tror du att allt kommer ta slut när du dör? Nej. Döden är dörren till det eviga livet. Gud skapade oss av en anledning och det är att dyrka honom. Din själ behöver näring precis som din kropp behöver mat. Du kan ha allt det materiella i världen men du kmr ändå inte vara lycklig, titta bara på Avicii hade han inte allt? Så sök meningen med ditt liv, varför du finns för det är inte rimligt att du tar ditt liv utan att du ens reflekterat över det. Jorden, naturen, din egen kropp och allt runtomkring dig vittnar om att du är här av en anledning. Men om du tar ditt liv så är det för sent och du kommer ställas till svars framför din herre om dina handlingar.

          Så sök efter svar med ett öppet hjärta och när du är övertygad, omfamna då sanningen.

          https://islam.nu/foerelaesningar/169-foerelaesningar/om-islam/allmaent-om-islam/30-vad-aer-syftet-med-skapelsen-varfoer-skapades-vi

            Så var det dags för att fiska och värva bland folk som är deprimerade och nedstämda igen. Det klassiska förfarandet.

            Ibn Abbas Centret som du länkar till tillhör den sunnimuslimska grenen wahhabism, en konservativ och strikt tolkning av Islam.
            https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Wahhabism

            Om hen vill hitta till en religion för att få mening i livet, låt hen då få komma underfund med det själv.

            Sluta upp med att missionera på nätet och sluta framförallt upp med att söka upp sköra lättpåverkade individer. Vi vet alla varför det är just dem ni vänder er till och att du just gav en länk som du ville få in hen på är det dom gör det mest uppenbart om dina avsikter.

            Så Heads up!

              Usch va otäckt!
              Jag blev kristen när jag hade en kris och trodde jag skulle dö, men ingen påverkade mig på något sätt, jag bad till Gud när det är det enda som finns kvar att göra, och jag blev hörd.

              Låt ingen påverka er, speciellt i svaga stunder, tro kommer inifrån!

              Tack TRH!

                Ja, tack för att du orkar och för att du står upp för de som behöver det?

              Jag som muslim blev väldigt provocerad av F’s svar – kanske för att jag lärde mig igår att mitt hemland är en av de länder som har högst pysiska sjuka i världen men ändå är det inget som folk vill prata om. Människor som lider av psykiskt ohälsa blir kallade för galningar och blir uppmuntrade att läsa koranen, då försvinner deras ”problem”. Ständigt tjat om koranen hit och dit trots att Gud säger att man ska söka hjälp. Vet att liknande sker i arabländer och övriga muslimska länder.

              Angående Islam är det mycket som ska kritiseras, t.ex hur kvinnor INTE kan säga nej till sex om männen vill ligga. De måste alltså ha en riktig ursäkt(wtf) som t.ex mens för att inte ha sex.
              Jag, personligen tror på Allah men det är väldigt mycket som wahbismen har förstört för mig och tycker det är svårt att skilja om det är verkligen islam eller wahhbismen’s tolkning.

            usch ta bort denna kommentar camcam!!!

            Sluta upp med att linda in sådan här bullshit i bomull när någon uppenbarligen inte mår bra???

            Du får gärna ha dina åsikter och din tro, men det blir skevt när du utnyttjar någon som ber om råd.
            Personen hade säkert sökt sig till nämnda religion om det hjälpt, tror du inte?
            #blirsåless

          Du har inget att må dåligt över säger du och ändå GÖR du det. Det är värt att ta på allvar, inget att skämmas över. Våra psyken är inte alltid logiska! Känner igen att man kan få dåligt samvete över att man har det bra men ändå mår som man mår… Om orsakerna inte går att hitta i de yttre omständigheterna så kanske de finns inom dig? Depression, början på utbrändhet? Eller bara en längtan efter nåt annat, en personlig kris. Oavsett så finns hjälp att få och jag hoppas du söker den. Du förtjänar att må bra, kämpa inte ensam längre. Kram!

      Hej Anonym.
      Jag känner så igen mig i din text, det hade lika gärna kunna varit jag som skrivit den.
      Tims bortgång (gillar hans musik men sörjde nog Whitney Houston mer när det begav sig) har en konstig inverkan på en, när man redan är deprimerad.
      Jag har varit deprimerad till och från hela mitt liv men aldrig som jag mår just nu. Det värsta är att jag inte är ”feg”. Jag känner längtan på något sjukt sätt.
      Men då tar förnuftet över och kämparandan i mig styr mig i rätt riktning igen.
      Idag hade jag ett tjafs med min fostermamma och jag var riktigt elak. Hon också. Men skillnaden var att jag sa sanningen om min och syskonens barndom, om alla övergrepp och lögner.
      Varför ska jag behöva må såhär och lida? Att hon ska gå vidare med sitt liv och utåt sett visa upp en ”fin” fasad?
      Man når en gräns och jag tror att du måste inse ditt värde, du är ingen bluff. Jag känner mig också som en bluff, en skådespelare, men det tror jag handlar om att andra människor tilldelat en dessa ”roller”.
      Ta dig tid och utforska VEM du är. Vad du tycker om.
      Du är värdefull, glöm aldrig det❤️

    Mitt motto i livet är:
    Jag kan alltid dö ifall det inte blir bättre.

    Och om sanningen ska fram så vet jag inte om livet är värt det. Överhuvudtaget.
    Sen så kommer jag inte ta livet av mig. Det kommer jag inte. Men jag vet inte hur jag ska kunna lösa så att det blir mindre jobbigt.

    Behövde få skriva av mig lite. Jag grubblar varje dag och det tar kål på mig. Jag tänker att jag egentligen borde vara tacksam. Och det är jag. Men jag är också trött, ångestfylld och less.

      Kanske dags att söka hjälp? Låter tufft att ha det så där.

      Tack för att du svarade, det får mig att känna mig mindre ensam ❤️
      Det jag tänker omedelbart är att jag önskar att jag kunde hjälpa dig, för du är alldeles säkert en helt fantastisk person, precis exakt som du är!
      Jag önskar från bottnen av mitt hjärta att du kommer att kunna hela dig själv, för jag vet hur oerhört tungt det är att vara trasig i själen.. ?

    Jag har en rätt så ny vän som är ofrivilligt barnlös. Hon och hennes man har försökt i många år och är inne på IVF nu. Hon blir gravid men får tidigt missfall varje gång. Igår fick jag veta att det senaste försöket slutat i missfall igen. Jag (och min man) är de enda hon berättat allt detta till. Till saken hör att hon nu är 37 år så hon börjar också bli stressad på grund av detta. Jag vet att det inte finns något jag kan göra men tänkte om det finns någon där ute som kan berätta hur ni hade önskat att folk reagerade och gjorde när ni var/är i denna situation. Kanske några tips, råd eller bara berätta hur ni kände er?

    Kan tillägga att jag inte är ”på” och frågar aldrig hur saker o ting går utan väntar alltid tills hon väljer att berätta. Vi kan prata väldigt öppet om saker och jag vet att hon tycker det är skönt att ha i alla fall en person att prata med, även fast vi inte känner varandra så bra. Men å andra sidan är hon väldigt ’korrekt’ av sig (hon är inte svensk) och kan efter att vi träffats skicka ett sms och be om ursäkt för att hon överdramatiserar och att hon vet att folk har det värre än vad hon har det. Samtidigt vet jag hur stort det där hålet i henne är.

    En till fråga. Min man och jag har en son som hon älskar, men hennes man klarar inte av att vara runt barn (men han försöker ibland). Efter sommaren vill vi gärna börja försöka för ett andra barn. Jag vet ju att det kommer både göra henne ledsen och glad på samma gång och jag förstår också att det är upp till henne hur hon orkar/vill att vår relation ska se ut då. Men hur hade ni velat att era vänner berättar om deras graviditeter medan ni själva försöker utan resultat?

      Hej Anonym.
      Då jag själv inte vill ha barn i framtiden och tycker att jorden är överbefolkad (är för adoption) kanske jag är fel person att svara på din kommentar?
      Men det låter som du lägger oerhört stor energi och tid på din väninnas mående och känslor, istället för dig själv och familj.
      Jag själv är fosterbarn, mina fosterföräldrar kunde inte få barn tillsammans just för att deras ägg+spermier inte passade ihop.. Men tydligen så vann kärleken..

      Det är ingen mänsklig rättighet att få barn. Vissa kallar det en gåva.
      Är hon en riktig vän så blir hon glad för din skull när den dagen kommer.
      Du tänker för mycket! Sätt dig och din familj i främsta rummet, njut av sommaren och lycka till i framtiden!

        Men min familj kommer ju naturligtvis först. Vart i min kommentar utläste du att detta inte skulle vara fallet?

        Jag lägger inte några oerhörda mängder tid på min vänninas mående, inte mer än vad man normalt lägger på ens vänner. Jag bad om tips på hur folk önskade bli bemötta och berättade för när allt de ville var att bli gravida. På samma sätt som folk kan ha preferenser hur de hade önskat att omgivningen reagerat och gjort när någon anhörig gått bort. Eller som jag skulle kunna ha preferenser hur folk reagerar när jag berättar för dem att jag har MS. Någon hade tex kunnat fråga här på öppet spår ”min vän berättade att hen har ms. Har ni ms? Hur hade ni velat bli bemött?” Då hade ju inte jag svarat den personen att ’du tänker för mycket. Sätt din familj först’ (??? ?)

        Visst förstår jag att barn inte är en mänsklig rättighet. Men nu råkar det vara så att just denna vänninan inte vill någonting annat hellre just nu, de som är ofrivilligt barnlösa vet hur det kan äta sönder en. Å andra sidan är inte att vara MS-fri en mänsklig rättighet heller, så kanske har du en poäng ? ?

    Den här dagen kan dra åt helvete. Nån idiot har kört på min 1 åriga katt. Vi har varit inne med honom och han har en fraktur på bäckenbenet. Nu är vi påväg till Strömsholm där han ska opereras. Har inte heller någon försäkring då det här var andra dagen han var ute ensam. Skulle ha fixat försäkring i veckan men det har blivit glömt pga allt annat. Känner mig som en idiot.

      Jag swishar gärna några hundralappar!

        Vi fick ta bort honom. Det konstaterades att han hade blivit förlamad.. Vila i frid Affo, mamma älskar dig.?

          ❤❤

          Åh så tråkigt att höra ?

          ?❤️

          Trist att höra ☹️☹️
          Har fyra katter själv. Man ska ALLTID försäkra sina husdjur.
          Hoppas han inte led alltför mycket stackars katt ?

    Haha lönehelg eller, folk är på krogen istället för att öppet spåra sig?? känns som mindre aktivitet än vanligt 🙂

    Varför ser inte jag om någon gillar kommentarerna??

      Like-knappen funkar inte.

    Camilla, kan du uppdatera oss om Bellas falska läsaruppgifter? Är det stort intresse från media eller verkar det som att de försöker mörka detta?

      Men du, foliehatten av! Att media inte skriver om det här behöver inte betyda att de försöker mörka det här. De ser väl inte bara allmänintresset i att den blonda ankan i den här lilla blogg-ankdammen har blåst upp sina fjädrar lite mer än alla andra blogg-ankor.

        Detta är en jättestor skandal för Bella. Eftersom kvällstidningarna presenterar hennes aktietips och skriver om hennes utlandsresor borde de anse att ett allmänintresse föreligger även i detta fall.

          Säkert många som känner sig lurade

          Bara sett att nyheter24 (no surprise) och Aftonbladet (dåligt artikel) som skrivit om det, så än verkar media ha större saker att skriva om.

            Breakit, Resume och Dagens media har också skrivit om det.

            Problemet är förmodligen att de större tidningarna hjälpt till att bygga upp henne, därför tar det emot att skriva något negativt som kan bidra till att rasera luftslottet.

          Problemet är dock att på ett pedagogiskt sätt förklara för ”vanligheten” vad det hela rör sig om.
          Att mäta räckvidd för sociala medier är en vetenskap som få begriper sig på.
          T o m folk i mediabranschen som är vana vid att uttolka läsarundersökningar för press, utomhusreklam, tv och radio har svårt att riktigt greppa motsvarande mätningar för sociala medier.
          Det borde faktiskt behövas riktiga läsarundersökningar av typen ”läst eller tittat i” för att få fatt på de enskilda individer som exponeras för reklam i sociala medier. Att bara mäta med hjälp av cookies i webbläsare utan kännedom om individen bakom (framför?) skärmen är inte tillräckligt.
          Så länge som det råder vilda västern bland data om sociala medier så kommer influencers och andra att famla i mörkret vilket i sin tur leder till mer eller mindre medvetna överdrifter för att framhäva de egna kanalernas förträfflighet som reklammedium.

      Jag tror helt ärligt inte de bryr sig så mycket. Om jag inte följt både henne och hennes ljugerier så länge skulle jag förmodligen inte heller bry mig. Vi får ju komma ihåg att det är lååångt färre människor än hon låtsas om som faktiskt följer henne och vet vem hon är. Därav rätt kasst nyhetsvärde. ?

    Är det fortfarande någon som skriver på morgonen här? :/ Både jag och min bästa vän har haft psykiska problem i många år. Depressioner och så. Men jag gick i terapi och tog verkligen tag i min egen offermentalitet och negativa tankar. Så idag mår jag bra, medicinfri och har ett normalt liv liksom.

    Känner på sistone min vän tynger ner mig så mycket. Hon har fått en diagnos (bipolär eller borderline? Minns inte exakt) och har helt klamrar sig fast vid att det betyder att hon måste ta 10 mediciner varje dag och att det liksom är bestämt att hon för evigt kommer må skit. Hon kan komma över och älta i timmar hur svårt hon har det, att hon vill dö (fast hon är inte suicidal, och har mycket kontakt med psyk så jag är inte så orolig), och tycker så synd om sig själv. Jag har försökt peppa henne på alla sätt men allt hon säger är ”du har ju haft sån tur du!” Vilket gör mig förbannad! Jag har kämpat i många år för att må bra och ändra mitt beteende och tankesätt. :/ I veckan sa jag just det till henne och att jag i alla fall inte tror man måste se en psykiatrisk diagnos som ett evigt tillstånd utan kan läka från det men kändes som om hon blev väldigt kränkt av det. Har inte hörts sedan dess.. Men jag tror verkligen inte man är typ ”dödsdömd” av en psykdiagnos utan kan hitta många sätt att ändå leva ett fint liv. Men tror man det är kört så blir det ju så, eller? Usch jag känner mig hemsk om jag sårat henne men vad ska jag göra? 🙁 Jag håller ju inte med i detta… Jaja det var skönt att skriva av mig. Bra på er

      Jag känner som du! Vet du vad jag har kommit på? Ibland blir människor sårade, och det är i detta fall är det inte ditt ansvar. Du blev ju sårad av det hon sa, men inte stängde du ute henne för det, istället mår du dåligt nu för att du stod upp för dig själv ifall din rättighet sårade henne.

      Hon måste själv ta reda på sin hälsa.
      Lägg över ansvaret på den som ska bära det, det är nytt för mig också, men det blir en sån skillnad.
      Jag är nyvaken och sur på min hund för att han väckte mig efter 30 min haha, hoppas ändå du kan förstå och ta till dig av hur jag menar.

      Va stolt över ditt kämpande och din framgång, du är grym på riktigt som har gjort dessa framsteg och hur du tar ansvar för ditt liv och din själ. Det ska ingen ta ifrån dig, inte ens din bästa vän. Kram?

      Ps. Det är inte tur!!!!!!?❤️

        Tack snälla, har känt mig så elak men vad skulle jag sagt? Hade varit värre om jag sa ”Du har rätt, det kommer aldrig bli bra för dig” haha!

        Jag tröstar och peppar gärna i ”just nu är livet skit” situationen men när det blir sådär ”kommer må dåligt för eeevigt!” så känns det som om man motarbetar sig själv? 🙁

        Tack igen, håller med att man som vuxen faktiskt måste ta ansvar för sitt eget liv. Jag tror hon hör av sig när det lugnat sig lite….

      Men alltså…offermentalitet? Oerhört bra exempel på invalidation.

        Ja jag beskrev MIN offermentalitet som jag med terapi arbetat bort? Det var så det var. Jag såg det alltid som om alla andra försökte förstöra för mig och jag var bara ett offer för deras elakhet. Mår mycket bättre sedan jag förstått att jag själv har mer kontroll än så i livet.

      Depression kan man ju bli frisk ifrån, men du blir inte frisk från borderline eller bipolär sjukdom, så jag förstår att din vän blev kränkt.

        Jo det kan man. Varför tror du diagnoser avskrivs från vissa patienter med just dessa diagnoser? Min syster arbetar som psykiatri sjuksköterska och har sett det hända, särskilt med borderline.

        För övrigt sa jag inte till henne att just hennes diagnos kan försvinna men att för vissa är det så. Det kan man ju tycka inger hopp men kämns inte som om hon är så öppen för att något bra skulle kunna hända. Jag är rädd hon är i en självuppfyllande profetia för tillfället. Ju mer hon anser sig ha ”otur” i livet desto mer uppgiven blir hon ju.:(

    Bojkottade Aftonbladet när det kom fram att de hållit Fredrik Virtanen om ryggen. Kastade appen och väljer aktivt att inte gå in – så sjukt befriande!

      Årets alias ???

      Rutten tidning som skiter i allt och enbart vill tjäna pengar. Mer och mer pengar. Hela tiden.

      Gillade inte Aftonbladet förr men har börjat göra det. Don’t know why

    såg nu att bella börjat följa sin gamla väninna AngelicasCloset på insta, hon som skulle vara brudtärna men plötsligt försvann. försöker bella återknyta gamla kontakter som hon och pappan nu? för hennes tv-series skull eller för att hon försöker återgå till att vara ”gamla bella”? 😛 känns strategiskt iaf.

      Hennes nya vänner har kanske gett upp?

    Börjar bli orolig! Inget inlägg!! Har blondinbellas head of execution varit framme?

      HAHAHAHHAHA

    Jag är condilla vincent från USA, jag hör hur folk pratar om Den kraftfulla stavningskastaren kallas DR TAKUTA när det gäller hur han tar tillbaka ex-älskare, vinnande lotteri, blir gravid och gifter sig med sin drömälskare och jag kontaktar honom också för att hjälpa jag spelar en stavning i fråga om min ex älskare som jag älskar så mycket som lämnade mig för 2 år sedan, men idag är min ex tillbaka till mig och vi är lyckligtvis gift med 3kids och jag är så mycket glad för den hjälp jag hittade i dig DR TAKUTA. Jag och min familj är väldigt lyckliga och vi lever stora nu, jag är tacksam och uppskattar ditt goda arbete med stavgjutning. Tack och kan du leva länge för att hjälpa människor i problem. Hans email är TAKUTAEGBEDIE@gmail.com, och du kommer att vara glad att du gjorde det..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.