Vad är det för smygreklam jag är anmäld för?

Häromdagen lyfte jag fram faktumet att jag anmälts till Konsumentombudsmannen för smygreklam, inte en utan två gånger.
Jag hörde av mig till dem och bad om att få se vad det är för företag jag ska ha gjort gratisreklam för och eftersom detta är offentliga handlingar så landade de i min inbox idag.

Den första anmälan handlar om att jag ska ha gjort smygreklam för Jonna Jintons tavla som säljs över hela världen genom Ikea.
Det är givetvis smickrande att den här anmälaren tror att min blogg har så pass stor räckvidd internationellt att Ikea skulle vilja betala mig för att göra smygreklam för en tavla men också så otroligt dumt.
Av alla influenciska produkter som jag rapporterat om sedan bloggens start så är det den HÄR som framstår som mest trolig att vara smygreklam enligt anmälaren.
Det är ju nästan lite gulligt faktiskt…

Den andra anmälan rör Lovisa Barkmans kollektion för Bubbleroom som enligt anmälaren jag ska maskerat väl. Jag gör tydligen inte bara smygreklam utan jag gör den också väl!! Dock inte så pass väl att den undgår anmälarens falkögon men ändå.
Jag undrar vad som fick anmälaren att tycka att just det här inlägget om influencers kollektioner var smygreklam?
Inte inlägget om Therese Lindgrens kollektion, inte Linn Ahlborgs, inte Petra Tungårdens, inte Kenzas, inte Hannalicious och inte heller någon av alla de kollektioner smycken som både Molly Rustas och Bianca Ingrosso tagit fram utan bara den här, av Lovisa Barkman.
Valde vederbörande bara två inlägg på måfå?

Enligt Christina Celsing som är kommunikatör på KO får de in omkring 10 000 anmälningar varje år och bara ett mindre antal leder till granskningar.
Med tanke på att jag gått ut ganska hårt mot smygreklam, både här på bloggen men även i en artikel i NGs papperstidning så borde det även ligga i KOs intresse att utreda de här anmälningarna mot mig.
Underlåtenhet att göra det skulle förmodligen kunna skada både KOs trovärdighet men också min egen och det är anledningen till att jag via mail uppmanat KO att utreda anmälningarna som inkommit mot mig.

Jag hoppas att detta sker, annars är det väl fritt fram för alla som tror att det rör sig smygreklam att kontakta berörda företag och fråga dem om det finns något samarbete mellan dem och mig.
Jag har som sagt ingenting att dölja…

146 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad duktigt av dig att maila dem o be om att de ska utreda ordentligt. Nu kan du klappa dig själv ytterligare en gång på axeln.

      Du hade väl klagat om hon inte hade bett dom granska ärendet också..

        Jag skulle anmäla som förtal och att det skadar förtroendet för din verksamhet. Då lovar jag att det kommer bli liv i luckan.

      Du kanske skulle ge dig själv en uppmuntrande klapp på axeln så du slapp va så jävla bitter.

        Bästa kommentaren idag.

      Det är ett jävla jobb att försöka vara alla till lags.

      Vadå duktig? Det gynnar väl främst (som hon också skriver…) henne själv att hon utreds?

      Om det nu inte är så att hon gjort smygreklam för IKEA, men det tror jag nog vi kan avskriva. IKEA har nog vett att göra lite mer lönsamma summa affärer om de ska vara värt det .

        *skumma affärer

        Fast det var väl isf inte Ikea hon skulle ha gjort smygreklam för utan för Jintons tavla? Det var nog ingen smygreklam/samarbete men någon bok däremot skulle man kunna misstänka var en form av smygreklam däremot.

          Jintons tavla säljs på IKEA, så jo, det blir reklam för IKEA. Vilket det ju inte alls är.

            Så om t ex Hannalicios kollektion säljs på Nelly så gör hon reklam för Nelly då och inte sin kollektion? Om Laila Bagges vin säljs på systembolaget så gör hon reklam för systembolgat då inte sitt eget vin? Öh. Men ja reklam blir det ju på sätt o vis även om det inte var samarbete med Ikea, troligtvis inte med Jinton heller.

              Nä nu har du missuppfattat det helt.

              Nja du får skilja på äpplen och päron om du skall jämföra. När IKEA säljer en produkt så äger de rättigheterna till den produkten. Den produceras som en IKEA produkt under IKEAs eget varumärke. Nelly, Zalando etc är däremot inte producenter utan distributörer. Deras verksamhet går ut på att sälja andras produkter men de äger inte produkterna. Dvs det står inte ’Nelly’ på etiketten när kunden köper en tröja eller vad det nu är man köper.
              Alltså. Att göra reklam för en produkt som säljs på IKEA är att göra reklam för IKEA eftersom det är deras produkt.
              Att däremot göra reklam för en produkt som säljs på Nelly eller liknande är att göra reklam för själva produkten (sålänge just Nelly inte namns explicit) eftersom Nelly bara är en kanal och produkten också kan saljas på andra ställen. Om Nelly däremot länkas till eller nämns är det reklam för både produkten och Nelly. Förstår du nu?

          Vad jag försår får inte konstnärerna/ fotograferna på IKEA betalt per sålt ex utan en klumpsumma direkt (kan ju iofs vara fel uppfattat). IKEA verkar ju inte köpt inte fotot för att hon är influencer och verkar inte ha någon plan på att marknadsföra det i hennes namn, så tycker inte riktigt det är att jämföra med när man släpper en kollektion hos Nelly. Tyxker därför det känns sjukt långsökt att Jonna Jinton skulle betala CamCam pengar för att skriva om tavlan, hur kan hon gå plus på det? (När den dessutom ska säljas i hela världen och det är i det närmaste en väggtapet, inget man spontanshoppar, kan ju inte göra mycket för försäljningsiffrona att CamCam nämner det?) Hellre be CamCam länka hennes egen webshop med prints isf, så hon får något för det?

          Dessutom känns det lite riskabelt att ägna sig åt smygreklam bakom ryggen på IKEA, hade jag inte vågat iaf.

      Det roligaste är ju dock att hon indirekt uppmanar en myndighet att ”jobba fortare”… xD

        Vad är det som är roligt med det?

      Ja, så bra att cc berättar för KO vad som bör ligga i deras intresse att fokusera på bland de 10.000 anmälningar de får in, det är alldeles säkerligen en ”granskande” bloggare som står på prio 1-listan. 🙂

    Varför så dryg ton mot anmälaren? Hon kanske inte jobbar mot smygreklam varje dag som du kan ha möjlighet att göra. Alla kan inte ha hundra procents koll på alla regler. Om du vill jobba mot smygreklam borde väl alla anmälningar uppskattas?

      Det var väl inte en dryg ton? Men det går ju att läsa i vilken ton man vill beroende på vad du har bestämt dig för

        Exempelvis:

        ”Det är givetvis smickrande att den här anmälaren tror att min blogg har så pass stor räckvidd internationellt att Ikea skulle vilja betala mig för att göra smygreklam för en tavla men också så otroligt dumt.”

        ”…Dock inte så pass väl att den undgår anmälarens falkögon men ändå.”

        ”Det är ju nästan lite gulligt faktiskt…”

        Detta tycker jag är drygt skrivet.

          Jag kunde inte läsa in någonting drygt alls i det du citerade faktiskt 🙂

            Okej, intressant att vi upplever det så olika:) Jag läste hela camcams inlägg typ utifrån att det var en ”mean girls” skribent.

            Anonym 13:51 har tydligen missat skoluppgiften ”läsa mellan raderna” ?

              Nja. det beror väl helt på vilka ”glasögon” man själv har valt att ta på sig? Ord som används flitigt, vill jag även använda nu: Folk är för lättkränkta. Försök inte att hitta fel i allt ni läser.

              Jag skulle säga att det faktiskt är rätt så underligt att hon blivit anmäld för dessa saker.

      Är det du som är anmälaren och tog åt dig av den dryga tonen? Och hur vet du att anmälaren är en hon??

        Haha nä det är jag inte. Är själv inte så engagerad i influencers smygreklam;) Men oj, tänkte inte ens på att jag skrev ”hon”. Intressant synpunkt…

        Läste också ”hon” fast det inte står. Jäklar vilka fördomar man har. Sharp eyes! Tack för att du påpekade det (ingen ironi eller sarkasm).

        Hon och har såklart! Robban Silver och Jacki Ferm – det är ju det här de satt och kokade ihop den där dagen??‍♀️??

          Hon och han*

      Jag tänker att det är som i kommentarerna här, man förväntar sig och accepterar en viss jargong som involverar att folk för sig lite lustiga på andras bekostnad.

      Och jag tror absolut inte att alla anmälningar om smygreklam är bra i kampen mot smygreklam, utan tvärt om är det önskvärt att man bara gör anmälningar när man har en någorlunda välgrundad misstanke, annars får de ju alldeles för mycket att göra och drunknar i tips som aldrig leder någon vart.

        Du kan nog ha en viss poäng! Även om jag håller fast vid att jag tycker dryga å mästrande toner från camcam gentemot anmälaren är onödigt. Hon kunde bah hållt tillbaka drygheten litegrann och istället tagit det som ett pedagogiskt tillfälle att lära ut till en till person. Nu är det som att det blir viktigare att visa hur duktig man är.

          Fast…cc har anklagats för detta tidigare, också helt utan grund. Efter ett tag kan jag tänka mig att det blir jävligt drygt. Att folk kan anmäla utan att lämna ut sin identitet tycker jag är både bra och dåligt, det öppnar tyvärr upp för ogrundade anmälningar.

          Laura: Ibland får man var i en ton som man förtjänar.

            Okej jag hör er. Kan påverka lite hur man uppfattar inläggen om man har följt med här mer noga.

              Laura, dina kommentarer har mest likes så det finns nog de som håller med dig.

              Säkert! Jag tycker den här lite raljerande tonen är den som brukar gälla i majoritet av CamCams inlägg.

      För att det är så ofattbart larvigt att anmäla, när Camcam inte har fått betalt för att göra reklam. Jag tror Camcam skrattar åt dessa anmälningar. Det hade jag gjort och tyckt anmälaren gör ett fett löjligt intryck.

        Så länge man inte har något att dölja är såna här anmälningar bara jävligt irriterande. Säger inte att CC har något att dölja, gissar att det är ett sårat fan till en bloggare som tyckte detta var en bra ”hämnd”.

        Men hon verkar lite upprörd. Camcam har ju uppmanat att anmäla! Huruvida hon fått något betalt är upp till KO att utreda, om de nu bryr sig om det och har tiden.

          KO utreder bara ett fåtal anmälningar tydligen om de misstänker grova övertramp. Vill man få ett lite snabbare uttalande där både anklagad annonsör och influencer (Jag i det här fallet) så ska man skicka det till RO också.
          De fäller eller friar medan KO låter alla anmälningar ligga kvar även om de är utan åtgärd.
          Så vill man på riktigt få reda på ifall jag gjort smygreklam så ska man vända sig till RO. Eller anmäl till KO och RO samtidigt så är ju chansen ännu större att någon av dem utreder.

          Det är min nya uppmaning! 🙂

            Jag är nyfiken, (känns som jag kommer ställa frågor med självklara svar, but here it goes) Hur går en anmälning som går till granskning till?

            Måste den anmälda visa mail, för här kan man ju låtsas som man inte har haft kontakt?
            Eller tar man kontakt med det speciella företaget?
            Hur får dom fram underlag till en dom rent praktiskt?

            Sen undrar jag vad du ska använda alla obeskattade samarbetspengar du fått in till? (Jag hade köpt en drake! Alltså, en riktig ala Game of thrones!!! )

            Sen mååste jag bara citera: Just because you’re offended, doesn’t mean you’re right. – Ricky Gervais

              Hur KO arbetar vet jag inte med när RO gör en granskning så kontaktas företaget och influencern (om det är en sådan som gjort reklam) där de får göra ett yttrande. Än så länge har jag inte sett en enda granskning publiceras på deras webb där det inte förekommit något samarbete mellan företag och influencer utan alla som läggs upp verkar vara fällande ”domar”.

              Jag tror att en drake kan vara lite svårt att ha här på innegården men kanske en ponny? En enhörning eller en gigantisk sjöhäst som kan simma omkring här ute i hamnen?

                Ah okey! Självklart egentligen men har dålig koll! 😉

                Enhörning! Alla dar i veckan!!

    Alltså expressens intervju med isabella (och hampus)???…. man kunde lätt göra en lek ”vad tänker hampus?” me screenshots från intervjun. Stackarn fick inte en syl i vädret men kanske de hade bestämt de på förhand, vad vet jag?

      Förmodligen, han står något steg bakom och ser nervös ut. BB är uppenbart ute efter att marknadsföra sig själv till max och tänker inte på att det kanske framstår som konstigt att hon totalt ignorerar honom.

        Snälla camcam skriv ett inlägg om denna intervju!!!

        +1!

      ?? hon är för rolig
      Förresten är det någon som hört hur det gått med henne och hennes pappa efter att de tagit upp kontakten?

      Alltså…den intervjun… H i bakgrunden utan en syl i värdet. Isabella försöker komma undan med att ”nyligen” ha blivit världsförälder (”Sååååå viktigt!” – ”Hur länge har ni varit världsföräldrar”? – ”Ehh, jo…”)..och försöka påskina att hon ”är väldigt generös och skänker” till välgörande ändamål. Tänkte också på det faktum att hennes första tanke om Unicef var att göra ett samarbete. Alltid sina egna intressen i fokus!

      ”Hur länge har NI varit världsföräldrar?”

      ” Inte så länge, men JAG är väldigt generös”

      Typ det roligaste sedan valborg

        ”Jag har vattenfast mascara så jag är redo!” Följt av ett asgarvande hånflin, som om hon typ ska se Titanic på bio… Nej jag fick verkligen upp ögonen för hur osmaklig hon är som person efter den Intervjun, har slutat klicka mig in på hennes blogg sedan dess. Vill fan inte stötta det där spektaklet! Läser det jag behöver veta här istället, och nån jävla Haj och deras fejkkärlek som kladd&klet i nya flaskor lockar liksom inte.. Önskar Kenza kunde uppdatera mer, hennes liv är iallafall intressant.

          Håller med om allt, lol.

        Hur mycket skänker du? -JAG är alltid generös!!
        Alltså tvi vidriga människa. Inte ett vettigt ord kommer ur den där munnen.

    Jag har faktiskt idag inhandlat en ögongel från Lumene som du tipsat om. Vet inte om det räknas som smygreklam eller att vara en influencer..;)

      Jag har också köpt den efter att ha läst här hehe. Det bör dock nämnas att Camilla i sin tur berättade om denna produkt som hon hade köpt till följd av att en influencer tipsat (gjort smygreklam?) om den.

      Den har jag också köpt!! Tror Cam skrev att typ Dasha tipsat om den.. Jag är dock inte så jätteimponerad av krämen, den är som andra ögonkrämer jag provat. 🙁

        Samma här, den utlovade mirakeleffekteb uteblev….

          Det är den enda kräm som någonsin givit mig resultat! Jag vet inte HUR många märken jag köpt och provat till ingen nytta…
          Vad trist att ni blev så besvikna på den. =(

    Jag börjar mer och mer bli övertygad om att något har slagit slint i din skalle efter dina senaste inlägg på denna bloggen och ditt beteende på sistone.

    Jag får en känsla av att du inte mår så bra.
    Du kanske behöver lite semester, eller lugna ner dig?

      Arjuntal, ska du inte fråga om hon har mens också när du ändå går ”all-in” med härskarteknik.

        Vad har mens med detta att göra?
        Varför använda mens som en skällsord när man vet hur illa laddat det redan är med prat om mens liksom?
        Jag konstaterade att författaren beter sig märkligt, hur hennes kropp funkar är irrelevant.
        Om hon har mens eller inte angår inte precis mig eller någon annan (:

          Jag förstår att det flög över ditt huvud.

            Haha herregud, kul att jag blir anklagad för att använda ”härskarteknik” när du/ni använder det lika friskt själva emot mig!

              Din kommentar var väldigt otrevlig. Det går ju att uttrycka kritik utan personliga påhopp.

              + 1, tycker denne Anonym är den som verkar vara en flitig användare av härskarteknik.

      Maktbegär.

      Vilken tur att du hittade bloggbevakning för att uttrycka din innerligt djupa oro. Av alla världens hemsidor så hittade du och din omtänksamma ådra just Camilla.

      Hatten av!

    Jag har följt ”drevet” mot blondinbella och har inte brytt mig så mkt. Men så kikade jag in på hennes INsta. Hon har knappt under en halv miljon följare och får oftast runt 4000-5000 likes. Kollade sen in på kissie. Hon har runt 1000-2000 mer likes på generella inlägg men hon har ”bara” 270 000 följare. Bianca ingrosso har över 700 000 följare å där haglar likes. Ofta över 50 000. Så det verkar ju som att Bianca är den som når ut till flest. Blomdinbellas följare verkar ju helt oengagerad. Läste nånstans att hon har köpt följare men jag tänkte att det är ju bara bullshit. Men nu blev jag nyfiken å behövde kolla hur det ser ut. Å jämför man dessa tre inflytelserika bloggare så verkar ju nästan som det stämmer.

    Nu kanske jag framstår som en missunsam stalker. Men jag har blivit lite nyfiken av alla inlägg om detta. Å jag tycker faktiskt att man ska va ärlig.

    Sen så måste jag säga att kissie gjorde mig väldigt positivt överraskad. Har inte kollar på hennes blogg på många år och shit vad hon har ändras. Hon har verkligen växt upp och blivit riktigt duktig

      Hon har köpt följare ja ingen hemlighet! ?

        Anmäl?!

      Hon lever nog mycket på gamla meriter och följare oxå. Svårt tro att hon drar till sig nya fans i dagsläget

      Jag tror att 2/3-delar av mina kvinnliga vänner på insta följer Bella, men
      decharcföljtchenne sedan typ insta oom och ingen av dem är särskilt intresserade av influencers idag. Eller är ens särskilt sktiva på insta, jag tror att Bella har många passiva följare förutom eventuellt köpta. Tänk på att Bella var betydligt större än Kissie typ 2008-2011.

        Jag tror att många följer BB för att följa med I dramat, skratta åt hennes instastories etc utan att ens gilla henne och definitivt utan att ha en tanke på att köpa några av hennes produkter.

          Men Kissie är ju också en kontroversiell bloggare som inte alltid uppskattas av sina läsare, så det borde vara ung samma like-rate där tänker jag?

            Ja, BB har säkerligen också en ansamling köpta followers, det tvivlar jag inte på.

        Sen har vi ju allas vår Mogi med 40,2k följare (som för några dagar sen var 39,9k). Hon brukar få ca 500-600 likes… ?

          Jag var en av dem som rapporterade/anmälde hennes ”köpta” följare. Då låg siffran betydligt högre än 40k följare.
          Det var när Camilla avslöjade lilla mon amours taktik. Råkade se häromdagen (hade tråkigt, det regnade utomhus) att hela hennes Insta är ju fullt av NYA köpta följare?! Wtf?
          Skäms inte människan? Har svårt att tro att dessa män från något arabland har fått upp ögonen för henne, dessutom har dem inga bilder och samtidigt följer dem tusentals andra. Suspekt? Eh ja.
          Du har verkligen rätt, Isabella och Malin borde ta varandra i hand.

            Jag har kört ett nytt Mogi-röj ikväll och anmält närmare 100 av hennes köpta fejkföljare. En droppe i havet men det känns skönt att hon tappar några köpta i alla fall. ? Jag är är hiskeligt trött på henne och Blondinbella!

      Garanterat köpta följare, det måste ju se bra ut utåt för Bella! Hon skiter väl i om de som följer henne bryr sig om henne eller inte, det är bara siffran som ska va hög så hon kan skryta inför andra och få bättre självkänsla. Hon är extremt likt Mogi på det viset. Likheterna börjar för övrigt stiga de två damerna emellan.

      Precis som en annan har skrivit: anmäl dessa köpta följare!
      Har svårt att tro att Muhammad, 48 år från Egypten som har noll bilder men följer 6009 st på Instagram är på riktigt liksom.
      Varför skulle han och dessa andra spökkonton intressera sig för Isabella?
      Gå in själva på hennes Insta och rapportera dessa konton som skräppost, ej OK!

      Det är ju uppenbart att det inte är hon själv som lägger upp inläggen på instagram, så rätt trist att följa någon anonyms kopieringar från bloggen. Skulle inte förvåna mig om 90% är köpta på instagram, just för att det bara är copy paste och cringe insta stories. Uuuh.

        Det är också uppenbart att hon har fler följare på instagram än läsare av bloggen, annars skulle hon inte försöka promota bloggen genom inlägg på instagram.

      Jag följer Bella för att hon är mitt guilty pleasure. Skulle aldrig falla mig in att lajka ett inlägg, då syns det ju att jag har läst ju! ???

    Dutti du ä

    Graafens senaste inlägg om hennes mirakelpiller är inte reklammarkerat. ?

    Shit vad folk i det här kommentarsfältet kan vara bajsnödiga.

      I know. Ganska tråkig stämning just nu. Förr kissade alla i kattlådan, nu bajsas det i motvind!

    På Löwengrips nya sida (nej, ni behöver inte klicka in er dit).

    ”Together with Sweden’s top chemists, we have developed a premium quality range of unique and gentle formulas that deliver rapid results. We combine tech, data and an open source dialogue with our 1.5 million followers to ensure each product meets a real need . As our products are gentle on us, so are we gentle on the world and the environment. Every Löwengrip production process is based on minimum waste, maximum sustainability.”

    Haha. Hahaha. Hahahhaha.

      Löwengrip på insta har bara ca 22.000 följare men de räknas väl in i Isabella totala mängd följare från alla plattformar antar jag. Eller är det dumt att anta?

        De räknar väl alla Bellas plattformar, men riktigt vilseledande och missvisande att påstå att bolaget har 1.5 miljoner följare. Bella kanske har det, men inte hennes bolag.

        Dessutom kommer det upp en ”box” när man vill shoppa på hemsidan om att Bella är Sveriges ”most powerfull businesswoman of 2018”. Riktigt skrattretande om man frågar mig. Hade aldrig köpt en enda produkt därifrån. Hon borde ta bort allt som associeras med henne om hon vill locka kunder.

          Nej, BB har inte heller 1,5 miljoner följare. Förmodligen är instagram hennes största kanal och där har hon ca 400 – 500 000 följare. Där ingår den absolut största majoriteten av hennes bloggläsare, Twitterföljare och Facebook-fans.

            Hennes Facebook fanpage har över 600, 000 följare så det är nog hennes största kanal.

              Aha!

      herregud vad pinsamt!! ?? ifrågasätt detta camcam! det blir ju bara dummare och dummare ?

      Är det jag som är knäpp/tänker fel? Jag får inte till den här meningen i mitt huvud, är den verkligen rätt? Reserverar mig för att jag har fel, ni behöver inte balla ur om så är fallet ?

      ”As our products are gentle on us, so are we gentle on the world and the environment”

      ?

        Grammatiskt fel. Tänker inte skriva den korrekta versionen eftersom BB brukar läsa här inne..

          Tycker det är hysteriskt kul när man har ett sånt storhetsvansinne kring sin internationella karriär men att engelskan aldrig nånsin sitter. Inte ens när det gäller företagets egen sida. Den som skriver på engelska i sitt arbete, ska kunna på engelska. Och förslagsvis ska det korras också, alla kan väl skriva fel. Att inte lägga vikt vid det här känns märkligt när det kommer till Löwngrip.

            Så går det när hon tycker att det inte är en nödvändighet att gå ur gymnasiet :’)

          Bra syster bra ?? är ju inte första gången det blir fel när hon eller hennes entourage ska översätta..
          Pinsamt kan tyckas då hon så innerligt vill rikta sig mot den internationella marknaden. Eller försöker.

    Tycker du borde bli anmäld för hets mot folk(grupp)oxå. Där är du hemsk tycker jag

      Menar du att influencers är en folkgrupp? Genuint intresserad.

      ?????

      Vilken folkgrupp tänker du på?

      Är det skillnad på folkgrupp och folk(grupp)? Vet du vad folkgrupp är? Jag förstår hur du tänker, vad det är du vill kritisera. Men jag tror du tänker på något annat än hets mot folk(grupp)/folkgrupp.

      Seriöst? Anmäld för hets mot folkgrupp?
      Vet du ens vad du pratar om, innebörden av vad du skriver?
      Tror inte någon som är seriös skulle gå vidare med din anmälan eller ens läsa din. Fast du är nog för feg för att göra en, du tycker ju att andra borde anmäla C.
      Good luck!

      Den här typen av totalt intelligensbefriade kommentarer har ju verkligen ökat sedan BB-granskningen. Antar att alla 18-åringar som fortfarande tror att Bella representerar en verklig affärskvinna/entreprenör har hittat hit, men okunnigheten och bristande erfarenhet lyser igenom…. Vilken folkgrupp hetsar Camilla mot? influencers överlag, Blondinbella (ok, hon är ju en av Sveriges största enligt sig själv, men en hel folkgrupp!), Blondinbella-fans? Till skillnad från Isabella så kan du gärna gå färdigt gymnasiet så kanske du hinner lära dig vad hets mot folkgrupp betyder.

        Jodå, visst kan Bella anses vara folkgrupp. Många personligheter på den donnan ???

      ?????

    Titta här vad man hittar på Löwengrips nya hemsida:

    Ready to meet the brightest star of the digital era?
    Swedish-born Isabella Löwengrip (born 1990) is the youngest and most influential social media star dedicated to empowering female entrepreneurs and supporting work-life balance for women. She has an audience of 1.5 million followers who she communicates with weekly through her blog. You could think of Isabella as a modern Oprah Winfrey – her calling is to empower and uplift women through her digital channels. Her blog can be read in four languages (soon to be five). But Isabella is so much more than an online role model – she is also a highly successful self-made entrepreneur and a mother of two. Her reality show “Being Bella”, which is filmed at the corporate headquarters, will be launching soon. In March 2018, she was named “Most influential and powerful woman in Business” in Sweden.”

    Ingen skam i kroppen på denna brightest star of the digital era, youngest and most influential social media star, modern Oprah Winfrey, online role model and highly succesful self-made entrepreneur :’) Helt enkelt den mest lysande stjärnan i hela universum.

      Ingen skam i kroppen. ???

      HAHAHHAHAHAHHAHAHAH JAG ORKAR ITNE

      Jag är mållös. Mycket snart kommer denna bubbla brista.

      Sjukt att ingenting i den texten stämmer. Snacka om att tala för sig själv.

      Blev det ingenting av ”being bella”?

      Sjukt att det där priset skall visad upp överallt. Det står inget om vem som har anstiftat priset i texten. Blir så trött på alla som får priser hit och dit som skall fläkas ut utan att det finns någon tyngd bakom. Hon ÄR INTE Sveriges mäktigaste affärskvinna. Heller inte Sveriges största influencer, förebild, lyfter och inspirerar kvinnor bla bla bla.

        Nej, när hon går om Helena Tidstrand kan vi snacka haha

          Vem?

            Använd google. Hon äger gröna lund, Kolmården, skara sommarland osv osv tillsammans med sin bror. Tjänar ca 1 miljon om dagen. DET är en företagare

              Jag läste en artikel om henne och hennes bror igår. Vilka galna siffror alltså och ändå så är det knappt någon som vet vilka de är…

                Som de vill ha det om jag förstått det rätt 🙂

                  Ja, där kan man snacka om låg profil. =)

              Du menar koncernen Parks & Resorts?

                Tror du det hade sagt så mycket mer till personen som inte visste vem hon var om jag skrev det istället för exempel på vad de äger?

      fram med skämskudden???

      Jag kunde knappt tro mina ögon heller.

      Varför, VARFÖR ska hon envisas med att skriva så om sig själv? Det är INTE bra för affärerna (Löwengrip). Jag kommer då aldrig någonsin att köpa någon av hennes produkter.

        Jag fattar inte varför någon gör det. Ni som köper hennes produkter, snälla berätta varför? Finns ju bättre för bättre priser liksom?

          För att de ofta är på rea och därför billiga? ??

      Blondinbella behöver en rejäl skopa ödmjukhet för att kunna bli ”nya Oprah Winfrey”, eller snarare så bevöjer någon hälla en hel balja ödmjukhet över henne…
      Jag förknippar inte henne med några fina, mjuka eller tilltalande egenskaper öht.

        Motiveringen att hon skulle vara just Oprah, och inte någon annan ”stark kvinna” där ute, är för att Isabella ”empower and uplift women” HUR gör det en till svenska OPRAH?

        Oprah Winfrey. Pratshowvärd, skådespelare, filmproducent, entreprenör och filantrop. Oscarsnominerad. 20 miljoner människor såg hennes talkshow. Det sändes i 100 länder. 14 miljoner följare på Instagram. Den rikaste afroamerikanska kvinnan på 2000-talet. Kallas ”Queen of all media” – av hela världen. Utnämnd till ”The greatest black philantropist in American history.” Gång på gång blivit rankad som den mest inflytelserika kvinnan i världen. Född fattig, uppfostrad av ensam tonårsmamma, en städerska. I sitt tidiga liv levt med sin brutalt fattiga mormor i riktigt fattiga områden och inte haft råd med kläder, gått klädd i potatossäckar. Levde med misshandel från mormodern och sexuella övergrepp inom familjen, flydde vid 13 års ålder. De viktiga ämnen Oprah arbetat med, belyst och hjälpt till inom och hur stor genomslagskraft det haft, KAN inte ens sammanfattas här. De barriärer hon knäckt som ung svart kvinna är många. Är maskrosbarn personifierad. Är makt personifierad.

        Isabella Löwngrip. Bloggare och entreprenör, brinner för deodorant. Når ut till ”1,5 miljoner” människor (i bästa fall) säljer skönhetsprodukter och har en blogg på snart 5 språk. Hur många av de som talar de språken som läser finns inga uppgifter om. 427.000 följare på Instagram. Utnämnd till ”Sveriges mäktigaste affärskvinna”. Född i medelklass till pappa advokaten, och hennes största klagomål gällande sin barndom är typ att pappa var så himla ostrukturerad och de åkte runt i olika nöjesparker i USA. Flyttade hemifrån till Kungsholmen som 16 åring med hjälp av lön från bloggen. Flyttade snart in med pojkvännen Nils. Är ”väldigt generös” till välgörenhet. Förolämpar maskrosbarn genom att kalla sig maskrosbarn. Är maktgalen personifierad.

        Det enda som är rimligt för Isabella är att ha Oprah som förebild. Varken mer eller mindre. Att vara en self made kvinna gör dig inte till Oprah. Att själv utnämna sig till svenska Oprah är bevis i sig att man inte är i närheten.

        Ja, det var en lång kommentar. Shoot me. ? Hoppa över eller gå vidare!

          Hear hear!

          ”brinner för deodorant” jag dör av garv ???

          Men en bra kommentar! Brinner för deoderant haha

      Men herrejissanes. Nu blommar asfalten…

      Jag förknippar snarare Bella med Anna Book

      Alltså det är en skam mot Oprah att hon jämför sig med henne. Hon har på något sätt ”förstört” bilden jag hade/har av Oprah så varje gång jag ser Oprah eller tänker på henne associerar jag henne med Isabella. Knäppt kanske, men detta jävla tjat. Det är väl hennes plan också.
      Sedan att Isabella kallar sig ett ”maskrosbarn” var droppen som fick bägaren att rinna över.

        Eller hur?! Oprah bara: ”What? Why? Who are you?”
        BB: Ajm jår biggest fän änd and a swädosh måder Teresa ät hart. Aj iven give to UNICEF sins jästårday.”

      Tycker det är roligt att hon uttalar sig om att hon stödjer ”work-life balance” med tanke på hur hennes förra assistent Emma jobbade… och när har hon peppat och stöttat andra kvinnliga entreprenörer?

    Inte nog med att vartannat inlägg handlar om bella, nu handlar ALLA kommentarsfält om henne oavsett vad inlägget handlar om… suck

      I love it! 😀

    ? sista stycket i CCs mail till KO ?? storhetsvansinne på den! Håller med övre skribenter om att något hänt här, tycker stilen på bloggen blivit så tråkig.. men jag vet, scrolla vidare, lämna bloggen.. ja, jag ska!??

      Var är storhetsvansinnet?

    Jag blir jätteirriterad, efter all info som kommit fram om blondinbellas statistik så väljer hon fortfarande att skriva att hon kommunicerar med 1.5milj följare genom bloggen. DET ÄR JU INTE SANT??? Sidan lanserades idag, det finns siffror som motbevisar detta men hon väljer att ändå använda det?? Ville kolla vad det stod om henne på sidan och blev förvånad när jag såg det på lccs sida eftersom jag trodde hon skulle backa. Vet inte ens varför jag bryr mig eller blir irriterad men det blir jag. Hur svårt ska det vara att hålla sig till sanningen?

      Tror hon sk-er i de som vet att hon ljuger. Det måste bara se superbra ut.

      Varför blir du irriterad? Det är väl bara ett bevis över att CCs granskning stämmer. Hade hon ändrat siffrorna och låtsas som ingenting hade det varit mer irriterande

    Fast Elsa Billgren gjorde väl ett samarbete med Ikea när Bea Åkerlunds Omedelbar kom, så du kan nog få ett du också. 😉

    Fö helt meningslöst, eftersom hon la upp det typ samma dag som kollektionen släpptes och allt sålde slut på nån timme.

    Oj… låter nästan som att du slingrar, slirar och raljerar för att slippa fler anmälningar i framtiden… Men du har ju tidigare uppmanat att anmäla dig och du har uppmanat att anmäla andra bloggare/influencers, så det är väl inte så konstigt egentligen?!

    Ska vi inte anmäla vid misstanke om smygreklam, du har ju många gånger uppmanat till det?!

    Alla som gör smygreklam försöker väl dölja det väl. Jag har aldrig anmält varken dig el andra och skulle aldrig göra det men jag kan förstå att man kan ha misstänkt smygreklam här för diverse böcker och kollektioner. Nu är du säkert oskyldig i dessa båda fall men varför ska KO granska just dina när de har så många tusen – som du säkert påverkat/bidragit till – låter ju lite som ett hot? Kontakta företagen och fråga skriver du – men det är nog självklart att företagen då säger nej så är väl inget bevis tyvärr.

    Du har ju inget att dölja så varför denna uppståndelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.