Lovette Jallow från @blackvogue ryter till på skarpen till skolan i Falkenberg vars lärare uttryckt sig rasistiskt

Lovette Jallow som driver Instagramkontot @blackvogue tar upp den rasistiska situation som utspelade sig på en skola i Falkenberg förra veckan.
En lärare anser att hon kan använda n-ordet hur mycket hon vill eftersom hennes döttrar är tillsammans med personer från andra länder, något som då förhindrar hennes ord från att vara rasistiska.

Lovette menar att skolan vägrat svara på alla hennes försök till kontakt och tydligen har även andra lärare gått ut på Facebook för att visa sitt stöd – för läraren.
Enligt Lovette så är det här inte första gången som det här händer på skolan så kunde man kanske tro att man tagit tag i problemet, men icke…

Dela gärna Lovettes video om du håller med henne i det hon säger.
Det gör jag!

Tack för tips om den här videon!

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    hade kunnat ta henne på allvar om det inte var för hennes genomsyrade hat mot vita och snack om att bara svarta utsetts för rasism. hon är så nipprig i sitt sätt att diskutera på och lyssnar aldrig på vad någon med andra åsikter säger!

    håller dock med om att det som hänt på skolan är förjävligt, men klarar inte av henne.

      Fast vita kan inte utsättas för rasism. Punkt.

        En genuin undran, varför inte? Som enda ”vita” i ett område kan det kännas väldigt likt rasism emellanåt.

          Fördomar och negativt beteende kan alla utsättas för, oavsett hudfärg. I rasism finns dock ett strukturellt förtryck, där vita historiskt sett (och även fortfarande) anses vara norm, mer värda, ha större rättigheter osv.

          @Netz
          Skillnaden är väl att den vita personen kan komma undan fördomarna och det negativa beteendet genom att gå därifrån och söka sig till platser där de är norm igen. Rasism finns mer eller mindre synligt och uttalat i alla samhällen och en mörkare hudfärg är inget utsatta kan välja bort.

          Jag fattar att vita personer kan bli illa behandlade, men det är inte en del av ett större system på samma sätt.

            Nu var ju inte frågan vilka som är mest utsatta utan varför vita inte skulle kunna utsättas. Och vita kan utsättas för rasism. Punkt liksom, är man påläst i vad ordet står för så finns det inget annat svar

              Ordet rasism innebär ett strukturellt förtryck där den förtryckande gruppen har mer makt än den utsatta. Kan definitionsmässigt inte drabba vita som har mer makt.

            Men haha! Dummaste jag hört. En vit kan bara gå därifrån o söka sig till ställen där hen är norm igen? Ja på samma sätt kan ju svarta flytta till Afrika där dom är norm? ? gud vilket idiotiskt argument.

              Och om den vite bor i Afrika….?

                Var i Afrika? Det finns rasism mot svarta i Afrika och det råder ingen norm där att ju svartare män är desto mer värdefull är man. Vita har företräde där med och ju ljusare hy du har desto ”bättre” är du. Så obildat att tro att Afrika är ett enda stort land.

                  Har något sagt att Afrika är ett enda stort land? ? dessutom blir vita mördade varje dag i Afrika, brutalt slaktade bara för att dom är vita. Vissa svarta i afrika kanske tycker att vita är mer värdefulla än andra, andra gör det verkligen inte. Och vissa rent av hatar vita (Kanske inte jättekonstigt med tanke på vad vita gjort mot svarta) men endå.

                  Det råder ingen norm här heller att ju vitare du är ju mer värdefull är du, ingen vill ju vara vit. Alla vill ju vara sydamerikan bruna ?

                  Fortfarande… var i Afrika? Var slaktas vita brutalt?

                  I Sydafrika. Finns svarta gäng som har som mission att döda vita bönder o deras familjer. Bränna ner deras gårdar våldta dom och tortera och brutalt mörda dom. Män kvinnor och barn.

                  För Sydafrika bär ju inga sår efter de långt över 20.000 svarta som dödades under apartheid-regimen. Bara för att de var svarta.

              Ja, för rasism mot svarta finns ju inte och har aldrig existerat i Afrika?! Hört talas om apartheid, vithetsnorm, colorism, slavhandel, kolonialism?..

                Vi pratade om normen och vart man ska flytta. Häng med lite nu va.

                  Nej, det diskuterades ’safe spaces’ vilket är lätt för en vit att hitta, medan det för en svart är nästan omöjligt. I princip hela samhället, alla samhällen (ja, ’Afrika’ också) genomsyras av strukturell rasism mot svarta.

                  Undrar var ”Anonym / 15:16” har källa på att vita slaktas brutalt i Afrika VARJE dag?

                  Josefin: Googla bara.

        Men vad fel du har. Rasism betydelse – diskriminering mellan människor baserad på ras, färg eller etniskt ursprung

        Att det är svarta som har varit utsatta vet vi alla om, men att vita inte skulle kunna utsättas för rasism är bara lögn. Eller vad har vi för färg? Genomskinlig?

        Definitionen av rasism är att en grupp sätter sig över en annan. Det i sig, har inget med strukturer att göra. Det finns strukturer men alla kan bli utsatta för rasism, men inte strukturell rasism. Det är två vitt skilda saker.

          KORREKT!

        Det finns ingen strukturell rasism mot vita i egenskap av vita, men man kan ju utsättas för rasism i egenskap av att tillhöra en viss folkgrupp samtidigt som ens hudfärg är vit och man i många sammanhang sett som vit.

        (Och att man kan flytta till en annan del av värden gör inte att rasism mot minoriteter och urspungsbefolkningar inte existerar eller inte ska kallas rasism, det argumentet var rätt dåligt, man ska inte behöva flytta från sitt hem).

        Visst skulle rasism mot vita teoretiskt sett kunna uppstå, men idag förtycks man inte strukturellt i egenskap av vit. Det dumma när man försöker hävda det är att det låter ungefär som att alla är vi lika goda kålsupare, men det stämmer sjukt dåligt med hur världen ser ut.

        Jo, det kan man visst vara. Herregud, varför kan man bara vara rasist åt ena hållet, enligt dig? ?

      Fast om du och dina erfarenheter ständigt hade blivit förminskade av vita människor hade du kanske också varit lite nipprig.
      Har du läst hela historien om Falkenbergs gymnasieskola? Kan du inte förstå människors frustration när rasism ignoreras av ledningen?

        Personen förminskade ju inte händelsen på Falkenbergs gymnasieskola utan att personen tyckte att Lovette hade en hård ton osv. Vilket jag också kan tycka på många sätt, även om jag som vit såklart inte har tolkningsföreträde så måste en väl kunna få ställa frågor och diskutera? Inte bara rakt av hålla med, nicka osv.

      Det var det dummaste jag läst på länge…

        Hahaha, mycket ska man vara med om, ja… ?

      Om du var förtryckt, skulle inte du då förkasta din förtryckare? Lovette’s instagram går ut på att uppmärksamma den rasism svarta utsätts för av vita, eftersom att den är strukturell och mest skadlig. Sedan kan du med lite logisk slutledningsförmåga inse att Lovette hatar alla vita lika lite som att Linnea Claesson hatar alla män. Det GÅR att belysa ett strukturellt problem utan att det är synonymt med hat.

      Hon kanske inte lyssnar på vita människor eftersom att de inte har någonting att säga till om i egenskap av hur, vad, och när rasism är eller inte. Vita människor kan inte diktera vad som är sanning eller inte för Lovette och andra svarta människor, vilket vi dock gärna gör. De har tolkningsföreträde. Samma sak som att män inte kan tala om för kvinnor hur kvinnor egentligen upplever förtryck för det är bara kvinnorna som kan återge de känslorna!

      Vita kan inte utsättas för rasism. Det är inte något du kan ha en åsikt om eller ej, du kan däremot söka kunskap om ”reverse racism” och förstå varför det inte går.

      rebecka ?:
      Hade kunnat ta dig på allvar om det inte var för din genomsyrade ignorans mot Lovettes bakgrund och snack om att vita visst utsätts för rasism. Du är så nipprig i ditt sätt att diskutera på och lyssnar aldrig på vad någon med andra åsikter säger! Även när folk här i kommentarsfältet gång på gång pedagogiskt förklarar den strukturella aspekten av rasism för dig…

      Tyvärr stämmer inte det du säger. Som någon skrev innan kan det givetvis finnas fördomar, men så länge vi vita har alla världens privilegier kan vi inte utsättas för rasism. Vår hudton kommer i 99% av fallen ge oss fördelar, inte nackdelar.

      Jag försöker lyssna på de som blir utsatta. Och lära mig nåt. Det önskar jag att män kunde göra i frågor om patriarkatet och det önskar jag att du kunde göra nu.

      Är inte alls insatt i frågan men efter att ha läst era argument är min tolkning.

      Rasism: Att dela in människor I olika raser och utgå ifrån att det finns olika egenskaper och kvaliteter hos de olika raserna. Behandla andra människor sämre med motiveringen att de tillhör en sämre ras. Kan drabba alla, oavsett ursprung.

      Strukturell rasism: Den typ av rasism som byggts in i strukturer och gör att människor av ett visst ursprung systematiskt behandlas sämre och betraktas som mindre kompetenta inom olika områden. Drabbar främst (endast?) icke vita.

      Du postar det så fort lovette kommer på tal och den här diskussionen har gått runt runt runt här på bloggbevakning. Vad får du ut av att dra igång diskussionen om vit rasism ännu en gång? Är du här bara för att ivra upp?

    Det här hör inte till det här inlägget, ursäkta men du verkar vara en toppen tjej, vet du vad som hänt med FInest.se
    och deras bloggare, har inte gått att komma in på två dagar, har dom problem!

      Finest har köpts upp av Lifestyle Publishing och kanske är det så att plattformarna slagits ihop nu?

    Go lärare – inte.

    Alltså ,…det där närmaste patologiska behovet av att säga ”n-”-ordet. Begriper inte den här lärarens tanke överhuvudtaget, vad trodde hon att hon skulle få för reaktioner? Av alla ordval så måste hon drämma i med just det ordet? Var med om en gång på cafe att en karln beställde ”n-boll” ..baristan såg obekväm ut och ba ”va? menar du chokladboll” varpå mannen FLERA gånger säger ”nä” och så upprepar ordet ifråga. Så tydligt att han bara ville provocera och spela Allan. Så barnsligt. Och argumentet till att säga ordet är ”men man har ju alltid sagt så!!” , ja men herregud, är vi inte civiliserade människor som kan utveckla oss? I dag vet väl alla det ordet användas för att kränka och håna ett helt folk. Varför ska vi då fortsätta använda ordet? Det fanns barnaga här i Sverige för inte så himla länge sedan men det har har vi slutat med, – för att vi vet bättre. För att det är dåligt, kränkande och faktiskt brottsligt att misshandla. Precis som om det är kränkande att använda nedsättande ord.

    Den här diskussionen bara fortsätter också.. Ser så ofta i diskussionsgrupper där diverse kränkta människor ba ”va??! måste jag säga chokladboll?!, näää nu är måttet rågat!…” …Alltså..jag har inga ord för hur korkat det är.

      Håller med, förutom att bruna människor inte är ’ett folk’…
      Och svaret på frågan om caféet har ’n-bollar’ är ju bara ’nej’.

        Poängen med cafe-historien var ju att det finns människor som in i absurdum hävdar att det heter ”n-boll”….

          Min poäng är att om någon frågar:
          ’Har ni n-bollar?’
          och man svarar nej (istället för att föreslå att det heter chokladbollar), så finns det inget att diskutera. Personen i fråga får då välja att beställa något som finns, eller gå någon annanstans…

          I alla äldre bakböcker i Sverige så hette det det. I min 7 sorters kakor från sent 80 tal typ heter det det. Även på caféer. Så för många hänger det helt enkelt bara med. Så att de råkar säga det är väl för de alltid sagt det, men att de måste stå på sig när de blir tillrättavisade är ju bara löjligt

            Men vilken tur att utvecklingen går framåt och att vi idag vet bättre (de flesta iaf…).

            Ja, den där mannen råkade inte säga det kan jag säga, utan det märktes tydligt att han mycket väl visste att det ordet var provocerande och fel. Ändå fortsatte han. En man på iaf 35+. Jag minns att jag var så häpen över hans beteende att jag inte sa något, skulle egentligen bett honom sluta bete sig som en obstinat snorunge och uppföra sig.

      När jag jobbade på café och folk beställde ”n-boll” svarade jag att det serverar inte vi här men vi har jättegoda chokladbollar istället.
      De flesta nickade lite skamset bara men vissa skulle fortsätta hävda sin rätt att säga n-boll… då blev det inga chokladbollar till dem helt enkelt ??‍♀️

      Och den klassiska ”Man får inte säga nånting längre”. Så trött på den.

      Ungefär som igår på tunnelbanan när en gubbe står o förklarar sig för sin vän över hur sur han är. Han hade blivit uppläxad av någon för att han drog ”sånna dära bögskämt”, och ”folket har ju skämtat om sådant u utminnestider, de måste väl dom där bögarna förstå?”.

      Satt bara och gapade av chock.

        och så kan män inte tåla att kvinnor är feminister, kvinnor har varit förtrycka sen urminnes tider så det måste ju dom där männen förstå.

          Jag har 3 män som är feminister bara i min familj, finns många män som tål feminism

            Inte alla män ?

              Det är väl bra? Vill vi inte ha deras röster?

    Mår så illa av folk som använder det ordet, fattar inte att det ska vara så jävla svårt att undvika ett så sjukt laddat och vidrigt ord.

    Lovette är så bra!

    Vad? Använder läraren n-ordet mot elever? Det är ju helt obegripligt.

      *yepp är första ordet 🙂

      Haha. Så långsökt…. Alltså även om vi lådsas att det håller att inget man säger är rasistiskt så länge man är vän med en svart person, så varför skulle hennes barns sambo ge henne denna rättighet? Man måste inte ens gilla sina svärsöner?

        Och det borde ju räcka att en annan person, i detta fall eleverna, säger att de inte vill bli kallade så, för att man slutar. Fast just detta ska ju ingen behöva be om att inte bli kallad..
        Att jag kallar mina barn för pruttkorv och de är fine med det gör ju inte att det är fritt fram för mig att kalla andra för det…
        Men, usel jämförelse då alla vet att n* är rasistiskt, poängen var väl att man aldrig argumenterar för sin rätt att kalla något den undanber sig…

          Jo precis! Att hon minsann INTE är rasist verkar mycket viktigare att fokusera på än att eleverna tar illa upp av vad som hon säger. Snacka om egocentriskt. ”Det är så jobbigt för mig när du ber att bli rättvist behandlad, jag vill faktiskt inte känna mig som rasist”

    Hör ej till ämnet men kommer vi få veta varför du fått munkavle på dig gällande Isabella och varför du strök ditt inlägg ?

    Intressant med henens intervjuer på Aftonbladet / expressen
    ”Hur länge har du varit världsförälder” svar : inte så länge MEN bla bla bla osv krånglade sig ur det och hur mycket bidrar du själv med den frågan svarade hon inte ens på ….

      är också jättenyfiken!! #lappgate ?

      Jag har inte fått munkavle gällande Isabella på något vis.

        Spill the beans då! Du kan ju inte hålla oss på sträckbänken hur länge som helst:)

        Precis sluta vara så infulentisk

          Verkligen! ”Ååh jag kan inte säga nåt men jag bara måste säga nåt ändå pga gillar när folk är nyfikna!”

        Du har inte munkavel gällande Isabella… men kan ändå inte berätta. Så någon som gett dig information om lappen har bett dig att vara tyst om källan till informationen? Varför skulle den annars inte ligga på bloggen?

      Der märktes ju pinsamt tydligt på svaret från intervjun i expressen att hon inte var världsförälder utan blev det på kvällen under galan…”jag är generös” var ju det enda hon fick fram.

        Hon skänker ju pengar och även skänk till unicef tidigare. Att ni orkar gå på henne för allt, finns väl ingenting negativt att skänka pengar till behövande oavsett när eller varför man gör det?

          Det intressanta är ju att hon försöker framstå som generös och världsmedveten och skapa goodwill till sina företag när det enda hon egentligen är ute efter är att flytta fokus från sin sifferbluff.

            Nej, galan har inget med hennes statistik att göra. Hon var självklart inbjuden långt innan och kan tänka mig att går man dit så ger man pengar. Lite poängen med galan. Tidigare tillfällen, är det också för att dölja statistik?

              De hade självklart planerat släppet av Löwengrip till dagen efter galan för att dra goodwill till henne innan.

              Nu efter sifferbluffavslöjandet passade det ju extra bra att introducera Hampus för att ytterligare rikta blickarna åt ett annat håll.

          Här är allt Bella gör fel. Till och med att skänka pengar.

            Ja man är ju rätt genuin när man skänker pengar för Pr

              Spela roll. För dig kanske, men inte dem som får. Isabella ger av sina pengar.

              Nej, men man behöver inte vara genuin för att skänka pengar. Oavsett vad syftet är så skänker hon pengar och den som får pengarna tjänar på det. Hur mycket skänker du själv? Det är helt okej om du inte skänker något, men klanka då inte ner på den som gör oavsett vad deras motiv är.

    Blev tårögd av att se denna videon. Lyssnade precis på Alice och Biancas senaste poddavsnitt där Alice hyllar denna kvinnan och nu förstår jag varför. Hade inte hört talas om henne tidigare men hon pratade så starkt och det gjorde mig så rörd. Det är helt oacceptabelt att en lärare som ska vara en förebild använder N ordet och när eleverna ber henne att sluta så fortsätter hon. Hon borde stannat upp och reflektera över varför eleverna blev upprörda (då hon uppenbart inte förstår) och lyssnat på dom. Jag tycker det är fruktansvärt kränkande för eleverna att hon fortsätter att använda uttrycket fast dom tar illa vid sig, vilket dom har all rätt till att göra. En lärares roll är att lyfta sina elever, aldrig att trycka ner dom.

    Jag har aldrig förstått argumentet att man känner någon poc, så då kan man inte vara rasist/säga vad man vill.

    ”jag har ju en syster, jag kan inte vara våldtäktsman”

    Mm.

      En ( ingift!) släkting till mig är öppen med att han är rasist, men är ändå god vän med en muslim (givetvis hans hatgrupp av människor). Det går utmärkt. Han tycker bara att denne muslim är et undantag.

        Hellre en rasist som tycker illa om ALLA som är olik honom, än en rasist som tycker vissa är ok. Jag menar, va fan, då är man ju bara korkad? ”Jag hatar muslimer, MEN jag har en vän som är muslim, och han är ok, men bara han, av alla miljoner muslimer”…

          *V.I.M skilj på folk o fä! ?

    ? så pinsamt med människor som till varje pris ska ha ”rätten” att använda det ordet. Hundra gånger mer pinsamt att det är en lärare som gör det.

      Ja, jag förstår inte. Hur kan det ens försvaras? Tror inte hennes döttrars män vill bli kallade det heller. Skulle vilja se henne säga det till någon random mörkhyad person på stan och försöka försvara sig med samma sak

    Är så trött på folk som inbillar sig att de har en självklar rättighet att säga vad de vill.

    Det är ingen rättighet att använda n-ordet. Det är en skyldighet att inte använda ordet. En skyldighet mot sina medmänniskor. Ta hänsyn, försöka respektera, även om man inte förstår. Hur svårt kan det vara?

    Läraren med bihang ska stängas av genast. Hen lever inte upp till skolans/samhällets värdegrunder som väldigt tydligt refererar till allas lika värde och rättighet till samma behandling. Att rektorn inte sätter hårt mot hårt är fullständigt obegripligt och oacceptabelt.

    Till er som tycker Jallow är för mycket. Lägg bara ner. Hon behövs och för en strid som inte borde finnas. Vi borde, för länge sedan kommit förbi rasism och skit. Det har vi inte! Därför finns personer som Jallow. Vi behöver inte stötta henne om vi inte vill men respektera henne och hennes kamp, kan vi alla bjuda på.

    // Moa

      Tack Moa att du oftast sätter ord på mina tankar när jag inte orkar.

    Såå strategiskt av Bella att skriva att ”imorn berättar jag mer om min kärlek” och sen släppa nya Löwengrip samma dag innan hon ens skrivit om honom för att locka så många klick som möjligt. Så förutsägbar. Hennes klick kommer ha ökat rätt mkt dessa dagar

      Har vi inte redan gått igenom just det här 1000 gånger nu?

        Jag kanske inte har vart med i de diskussionerna? Orka reta sig på det!

    Förresten är jag trött på alla som måste kommentera vilka som får känna si eller så beroende på hudfärg.

    Av vilket skäl det än må vara att man särbehandlas. Vit/svart/handikappad/skelögd/lågbegåvad/Neuropsykiatrisk diagnos eller vad som helst så är känslan av utanförskap densamma. Ord, behandling eller vad som helst som visar att ”man inte hör till sammanhanget” är lika smärtsam. Hur smärtsam kan bara den ”utpekade” avgöra. Inte jag, inte du.

    Det finns inga grader eller betygsättning på vem som mår sämst. Det är personligt och den utsatta har 100 % rätt i sina känslor.

    Det finns ingen större mening, heller att jämföra. Det enda som händer då är att vi fastnar i en konstig ”mestsyndomtrappa” istf att arbeta för principen allas lika värde i samhället i stort.

    // Moa

    Camilla, jag tror att du har stavat fel på hennes instakonto. Hon heter väl ändå @blackvogue?

      @blackvogue_se till och med!

    Så trött på alla som klagar på vilket hemskt land Sverige är. Om det är så hemskt att bo här, varför inte flytta? Australiens förra premiärminister fick verkligen till det i ett tal:

    ‘If you aren’t happy here then LEAVE. We didn’t force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.’

      Okay, så med den logiken får en aldrig påpeka strukturella problem i ett samhälle, utan de enda alternativen som står till buds för en medborgare är antingen att hålla käften och vara nöjd eller att flytta? Kom igen. Vi måste kunna belysa problem för att kunna lösa dem. Inget samhälle är perfekt, så vart är det tänkt att jag skall flytta om jag aldrig får påtala problem?

      Känns lite som att säga till ett barn som blir mobbat att hen borde byta skola. Liksom… det är INTE så vi främjar varken en bättre gemenskap eller ett bra samhällsklimat i stort.

      Det kan ju även vara så att de inte visste att rasism i skolor var accepterat innan de flyttade hit så ditt argument faller lite.

      Dessutom, vill du argumentera för att rasism ska vara tillåtet och accepterat i Sverige? Jag tror inte att majoriteten av svenskar håller med.

      @Trötter

      Så om man inte accepterar att bli kallad n-ordet kan man ”åka hem”?

      Vart ska aboriginerna ta vägen då? De har i åratal blivit placerade i stora reservat. Alkoholism/drogmissbruk är vida utbredd i den befolkningsgruppen. Dåliga utbildningsmöjligheter och skadlig fetma brer ut sig.

      Hur förra premiärministern ens kan uttala sig som han, enligt dig gjort är fullständigt obegripligt med tanke på hur urinnevånarna blivit behandlade av vita invällarna över år.

      Han borde tänkt ett varv till och packat väskan. Lämnat tillbaka Oceanien till urbefolkningen, helt enligt egen åsikt.

      Tacksam för alla som engagerar sig, nu och genom tiderna, för att förbättra Sverige!

      Jag googlade det citatet och det verkar inte vara sant

      https://www.hoax-slayer.net/hoax-julia-gillard-tells-muslims-adapt-leave/

      Men du skiter i att det inte är sant, det är förjävligt ändå va att dagens ungdomar inte uppskattar att höra n-ordet från en lärare?? Verkligen det som gör Sverige värt att leva i!

    I det stora hela är väl ändå Sverige ett rätt bra land att leva i ? Jag tycker det är bra att man ryter ifrån när något känns fel och jag hoppas att ord som kan verka stötande byts ut. Det som ibland slår mig är att det är så mycket som anses kränkande och det är så många som känner sig kränkt att det blir lite svårt att ta allt/alla på allvar. Rasism ska givetvis bekämpas men även här är gränserna ibland lite luddiga.
    Om alla behandlar sina medmänniskor som de själva vill bli behandlade så tror jag att vi kommer långt men det kräver att alla går lite in i sig själv och tänker efter. Kom ihåg att vi är och förblir alltid en del av det samhälle vi skapar.

      På vilket sätt är det som lyfts fram av Lovette och eleverna luddigt?

    Viktig grej, men om du vill att folk ska dela kanske namnet ska vara rätt?
    (Känns extra dumt när du tidigare klankat ner på andra för att de ”inte ens kunde få namnet rätt” or something like that…)

      Ser att du ändrat, jättebra!

    Jag behöver hjälp. Min mormor säger negerboll, blåneger etc. Hur fan ska jag bemöta det?! Varje gång jag påpekar det så säger hon och mina andra släktingar att jag ”inte ska tjafsa” eller ”sluta vara så arg”.

    Mitt andra problem är min morbror. Han är väldens gulligaste mot min son, men jag har precis fått reda på att han är nazist. Hur ska jag bemöta det? Är så ledsen och förtvivlad för att det i vanlig ordning är JAG som är problemet (för att jag reagerar och blir arg , enligt mina släktingar). Min mormor säger till mig att jag är svår att diskutera med ibland också och att jag kan väl ”låta det vara” för att inte förstöra för alla. Blir så arg och ledsen när de beskyller MIG, när det är han som är ett jävla nazistsvin!!

    Förlåt, men har verkligen ingen att prata med som kan förstå. Känner mig så lost och vet knappt ens vad jag skrivit. Antar att jag bara behöver få ut mig allt. Herregud

      @ Mest anonym av alla

      Jag är lyckligt befriad från släktingar/vänner som dina.

      Tycker uppriktigt synd om dig.

      Vi tjafsar om andra saker #metoo, t ex. Vilka nötter de är ibland! ?

      Jag har börjat be dem att inte diskutera saken/ vissa ämnen när jag är närvarande. Skälet är för att jag inte håller med dem eller orkar lyssna på dem. Det funkar faktiskt. Tom så bra att de kan säga åt varandra om
      Någon ”råkar” glömma.

      Lycka till!

      //Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.