Kissie och Amir uttalar sig om Unicefgalan

Igår gick Unicefs gala ”För alla barn” av stapeln och Kissie var en av dem som satt i publiken.
Idag skriver hon ett inlägg där hon berättar om vad Unicef gör och vart pengarna går om man är världsförälder. Hon passar även på att berätta att man kan välja att ge 100, 200 eller 300 kr i månaden och att vi alla har råd att ge minst 100 kr.
Jag tror säkert att många av oss har råd att betala 100 kr i månaden som världsförälder, men att hävda att alla har det framstår som både världsfrånvänt och inskränkt.
En av Kissies läsare tar upp organisationen ”Giving People” som arbetar för att hjälpa och stötta familjer som av en eller annan anledning inte får pengarna att räcka till. Följer man dem på Facebook så märker man att det ofta är saker som toalettpapper, tvättmedel, hygienartiklar och matkassar som familjerna behöver hjälp med.
Saker som många av oss tar för givet. Att behöva välja mellan toalettpapper och tandkräm eller om man ska man köpa mjölk eller musli är verklighet för somliga, en verklighet som förmodligen är tillräckligt jobbig att handskas med utan att behöva förklara eller försvara varför man inte kan bli världsförälder.

Amir ryter ifrån på sin Instagram till alla influencer som säger ungefär samma sak som Kissie och som verkar helt oförstående till att det finns människor som inte får vardagen att gå runt ekonomiskt.

Att skänka pengar är en sak man kan göra för att hjälpa utsatta barn eller familjer men det finns faktiskt andra saker man kan göra om man vill hjälpa någon men inte har ekonomin för det.
På Facebook finns det lokala grupper man kan gå med i. Kanske är det någon som behöver låna ett par skridskor så att deras barn kan hänga med sina vänner ut på isen på friluftsdagen? Kanske är det någon som är i stort behov av just den där prylen som du mest vill bli av med?
Att bli världsförälder är ett sätt att hjälpa andra människor på, men absolut inte det enda.

258 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag känner så här – när fan ska folk sluta skaffa barn? Eländet tar aldrig slut om man ser det som en rättighet att skaffa barn till varje pris. Visst lär det finnas de som inte förstår hur en graviditet uppstår, men inte majoriteten.

      Vilka syftar du på nu?

      Ja håller med. Så sorgligt när man ser i fattiga länder och i slumområden alla barn.. Varför skaffa en massa barn när de lever i extrem fattigdom och inte kan ge sina barn mat. Kan inte Unicef dela ut preventivmedel också. Så sorgligt, fruktansvärda bilder man såg på galan igår.

        Finns många orginisationer som jobbar med det, främst för att minska sjukdomar men också för att lära ut sex och samlevnad

        Det är lätt för oss att sitta här och döma. På många ställen är abort inte tillåtet eller kan innebära livsfara för mamman, våldtäkter sker, man har inte tillgång till preventivmedel, okunskap osv.

          Och ja, många organisationer jobbar med just detta. Men tyvärr är det omöjligt att nå ut till alla människor

          Dessutom är det ofta lätt för oss att säga ”skaffa inte barn” men männen i många underutvecklade länder har sådana makt över sina fruar att det nog är väldigt svårt att säga nej när mannen vill ha sex. Sen finns det ju en inneboende tradition att skaffa många barn som en försäkring inför ålderdomen.

            Ja, så otroligt kunskapslöst och världsfrånvänt att tycka att fattiga (kvinnor) inte borde ’skaffa barn’…

              I utsatta fattiga länder är det en sak men jag kan inte förstå hur en redan ekonomiskt utsatt och sk. ”fattig” familj i Sverige idag kan försvara att skaffa fler och fler barn när de knappt klarar av att försörja sig själva. Och ja dessa familjer finns och nej det har inte nödvändigtvis något med etiskt ursprung att göra, jag syftar inte främst på olika invandrargrupper och jag vill inte skuldbelägga kvinnor. Jag är inte rasist, jag ser mig som feminist. Men synen på den självutnämnda och självklara rätten att få ha barn och det till varje pris tycker jag är skrämmande. Planeten drunknar i människor, för miljön och framtiden är att avstå barn det bästa och mest osjälviska man kan göra.

                Nej. Tredje världen är överbefolkad. I Sverige behöver fler barn födas. /barnlös

                I många fattiga länder är barn den enda tryggheten man har till överlevnad när man blir äldre. Vuxna barn försörjer och tar hand om föräldrarna. Det finns inget skyddsnät som vi har här.
                Det ligger så mycket okunskap bakom såna kommentarer som att de inte borde skaffa barn!

                  Och alla de barn som svälter ihjäl är som ett olycksfall i arbetet då? Är väl bättre då att dö själv än att föda barn till ett ohumant liv. Vad ger en rätt att offra andra för sin egen överlevnad?

                  Håller med Alice. JISSES vilken okunskap att säga att de inte ”borde skaffa barn”. Vet inte ens i vilken ände jag ska börja men många här har ju påpekat det uppenbara (?!). Så förfärligt enfaldigt att säga så. Lite annorlunda om man ser till Sverige – ja. Jag vet en del exempel som skaffar barn trots brist på stabil ekonomi och liv MEN finns även många som i barnskaffandestadiet har ett bra liv och sen händer något och man står där utan försörjningsmedel. Lite förståelse, kunskap och empati hade gjort sig bra här.
                  För övrigt håller jag med CC och Amir överlag, givetvis har inte alla råd med 100kr. Men ska jag vara helt ärlig tycker jag man tar det lite till sin spets i kritiken mot Kissie. Hon ville väl och faktum är att DE FLESTA har råd att ge 100kr i månaden etc. Hon råkade väl bara använda ordet ”alla” för mer kraft. Tror Kissie förstår att det såklart finns massa undantag, inte som att hon vill köra en Big-brother-is-watching-kampanj och be om tillgång till alla läsares konton för att se om de skänker 100 kr, och om de säger att de inte har råd att kontrollera deras ekande tomma konton.

            Precis som att man vet att alla barn inte kommer att överleva så därför skaffar man fler.

          I många länder är inte abort tillåtet ens om mammans liv är i fara, och kvinnor fängslas för missfall. Ansvaret ligger på styrande, inte befolkningen. Att säga att det är oansvarigt att skaffa barn eller skamma (ja) de som blir gravida pga detta är oerhört ignorant och blint.

          Nej, men om abort inte är tillåtet och man inte har möjlighet att ta hand om ett barn, så finns det något som heter avhållsamhet. Då får man helt enkelt ge fan i att ligga. Det är ingen jävla rättighet att ha barn.

            Elin, En riktigt vidrig kommentar. Vet du vilket helvete dessa kvinnor lever i? Har du hört talas om våldtäkt? Vet du hur vanligt det är med våldtäkter i dessa krigsdrabbade länder? Vet du att kvinnor knappt har några rättigheter? Att säga nej till sex kanske inte är en möjlighet?
            Din kommentar bevisar bara din okunskap i detta ämne.

            Säg det till deras män!

              Min kommentar var till Elin.

            Då hoppas jag att inte du kan få barn som dömer ut folk sådär! Istället för att exempelvis skylla lidandet på burmesiska militären så lägger du den på alla mammor som våldtagits, sett deras barn och män dödas. Tror du dom vill ha det så?

              onödigt att gå på så personligt du hade kunnat skriva något i stil med att du inte håller med personen men att gå till personlig attack är bara onödigt och sprider dåligt debattklimat!

            Säg det till hon som blev våldtagen. Det är INTE så lätt som att avhållsamhet löser alla problem.

            Så obildad….

            Alltså hur kan man på riktigt vara så obildad och okunnig? Det går liksom inte att veta var man ska börja resonera med någon som uttrycker sig såhär ?

              Istället för att nedvärdera och kränka hade det varit en mer konstruktiv kommentar att faktisk informera om fakta och föra fram argumentet bättre. Jag tycker att det är så himla tråkigt när folk hoppar på personen som uttrycker en avvikande och provokativ åsikt det leder liksom ingen vart och istället för att skapa en mer nyanserad bild så blir det bara pannkaka istället och ingen blir klokare.

                Fast hur börjar man ens informera om fakta på ett så okunnigt påstående? Det är som att argumentera emot att världen är platt (ja jag vet att det finns folk som tror det).

                  Om man känner att det inte går eller att man har brist på hållbara argument kan man faktiskt välja att inte säga någonting alls alternativt ”jag håller verkligen inte med dig i detta”. Att motparten har en orimlig åsikt motiverar inte personliga påhopp. Jag håller absolut inte med Elin men jag tycker inte heller att hennes åsikt är så pass avvikande att det motiverar så starka kommentarer om hennes person.

            Åh Elin, tänk om världen vore så enkel och svart/vit som din värld verkar vara….

            Kan eventuellt vara en av de sämsta kommentarerna någonsin!

            Tyvärr så är preventivmedel förbjuden i många länder spec de muslimska ! Tror du om du säger Nej till en man där att han då låter bli dig ? Nä precis i dessa länder kan du bli dödad om du nekar din man . Han tar det han vill och det är deras Gud dom bestämmer hur många barn kvinnan kommer att föda. Det är ju inte precis kvinnors rättigheter i dessa länder som praktiseras ?

              Fast nä verkligen inte. P-medel och t o m abort är godkänt i de allra flesta länder som domineras av islam.

              Katolska länder däremot…

              Okunskapen frodas i denna tråd. Muslimer förespråkar preventivmedel och abort är tillåtet i de flesta muslimska länder.

              Titta istället på de kristna, katolska länderna.

            Hej hej! varit upptagen på jobb / jobbar inom vården. Många sjuka nu tyvärr.

            Oj! Vilka reaktioner detta framkallade, jag syftade inte på fattiga människor i u-land. Utan människor främst i länder som ”har det bra” som släktingar i USA dom är absolut inte ”tvingade” till samlag men ska ändå skaffa barn fast dom inte har råd. För det är så man gör ?! Ber om ursäkt till er människor som tagit illa upp. Men att komma med personangrepp säger mer om er/ dig än om mig, önskar er en fortsatt trevlig dag! Jo, du lilla anonyma människa som inte hoppas att jag får barn , enda kommentaren jag brydde mig om, då äckligt sagt av dig, hoppas du inte
            Säger så om dina vänner , för
            då har du inga kvar . Fyfan, är det någon som är fördomsfull så är det ju du! Hyckleri är det fulaste som finns.

          det handlar inte om preventivmedel, det handlar om kvinnors rätt till ett självständigt liv. så fort flickor och unga kvinnor kan stanna i skolan och utbilda sig sjunker åldern för första barnet och som en konsekvens av det även antalet barn.

        Asså på riktigt? Tror inte majoriteten av de som ”inte kan ta hand om ett barn” verkligen skaffar ett barn med vilje?? Asså som många skriver är det mannen som bestämmer + enormt många blir våldtagna och tvingas behålla barnet

        Asså förlåt men vad f*an får dig att tro att du som priviligerad svensk är mer värd att skaffa barn än en kvinna i ett slumområde??

        Finns tyvärr inga pengar till preventivmedel eller så går de inte använda det pga religionen . Ja visst ge fan och knu…. då kan vi ju tycka ? Men tyvärr i de länder där kvinnan är mindre värd en hund så är det mannen som har rätt att ligga med sin fru när han vill ? Och får du kvinnorna inte använda preventivmedel så är ju utgången inte så svår att räkna ut. Läste om en 10 barns mamma i ett muslimskt land , läkaren avrådde m bestämdhet ett 11 barn pga kvinnans kropp hade sagt stopp ( höll på dog under senaste förlossningen ) mannen vägrade och sa… Det är Våran Gud som bestämmer det inte jag ochbinte frun . Kvinnan dog av en förblödning när 12 barnet föddes. Så där är svaret … är övertygad om att kvinnorna skulle ge allt för att konstant föda barn .

          Ursäkta typ 100 stavfel ? Kvinnorna skulle såklart ge allt de ägde för att få preventivmedel och slippa vara gravid jämt !
          När de har mens får ju många kvinnor i dessa länder bo i ett eget hus … de är orena? Ja de har ju inte ens bindor stackarna ??

          Inom islam är det absolut tillåtet att avbryta en graviditet om det är en hälsorisk för mamman. Skyll inte på islam utan skyll på mannen.

      Jag blir äcklad när jag tänker på hur överbefolkad världen är. http://www.worldometers.info/world-population/

        Blir så trött på folk som gnäller på hur många vi är, du tar liksom upp en plats själv.

        Hur kan världen vara överbefolkad när maten etc räcker till alla? För det gör den. Vad vi har är en fördelningsproblematik.

        Och vad ni föreslår är att vi ska minska antalet människor i fattiga länder för att vi i rika ska kunna fortsätta leva i överflöd. Blir vi färre, var så säker på att vi i rika länder kan öka våra behov av lyx för att kompensera så att världen ändå skulle anses ”överbefolkad”.

        Det är inte fattiga människors fel, det är vårt fel.

          1++++++

            Till get alltså

          Men västvärlden är ju inte överbefolkad.

          get: Matfrågan är inte hela svaret på den frågan. Över hälften av jordens befolkning lever i kraftig fattigdom dvs över 4 miljarder.

          Och… vi konsumerar resurser för fler jordklot än vad som håller för ett för att inte glömma alla djur som trängts undan alternativt blivit utrotade i brist på deras mat och plats.

      Samma resonemang borde då gälla alla bidragstagande mammor i Sverige som inte kan försörja sig och lever på andra ?

        Eller då de pappor som uppenbart satt barn till världen utan att bidra till deras försörjning… eller är det mammans ansvar att se till att ’skaffa en bra karl’ också?

          Menade både mammor och pappor. Skrev bara av farten. Bidragstagande långtidsarbetslösa föräldrar borde också sluta yngla av sig.

            Trevliga formuleringar du. Så om du blivit av med jobbet och bor på landsbygden, träffar nån och blir kär så får du inte skaffa barn? Vänder mig starkt emot den människosynen.

              Kan man inte försörja sitt barn så tycker jag krasst att man borde se över sin livssituation innan man skaffar barn.

                Om du har barn o råkar ut för en arbetsskada o blir sjukpensionär o lever på bidrag, borde soc ta ditt barn eller dödas eftersom du resonerar så?

                  Tror du behöver läsa mina inlägg igen.

              Ja, det är ingen rättighet att skaffa barn så jag tycker inte att man ska göra det om man inte kan försörja sig. Faktiskt.

                Håller med dig faktiskt lite ? Om man har det struligt omkring sig och ekonomiskt inte kan försörja sig själv så ska man då kanske inte planera barn . Har sett föräldrar som har det väldigt tufft och barnen går i stövlar på vintern ( vi har haft -35 här i år) barnen har väldigt dåliga kläder och fryser. Alla kan vi hamna i lägen då ekonomin rasar , men att starta familjeplanering när man inte själv knappt har råd att äta är väl ändå inte rätt mot barnet? Det går ju inte såklart jämföra med ett djur ? Men jag vet ett par som har det väldigt knapert . Då skaffar de en hund . De ringde till mig och frågade om de kunde få lite hundmat av mig , för deras hund hade varit utan mat i två dgr ? Ska man säga / tänka lika om ett barn ? Barnet har inte ätit på två dgr för vi har inga pengar . Man måste tänka har vi råd att försörja ännu en till när inte klarar av det till oss två ?

            Ja, för det är bara rika, heltidsarbetande föräldrar som lämnar sina barn till förskolan 40-50 h i veckan som skapar bra samhällsmedborgare.

              Håll dig till ämnet. Samhällsmedborgarskapandet var inte diskussionen, utan huruvida fattiga som måste tigga pengar på olika sätt borde skaffa barn eller inte. Jag har ingen som helst åsikt om goda medborgare skapa av rika eller fattiga, Obama var ett barn av fattigdom bl.a. jag anser ändå inte att det är ansvarsfullt eller ens rättighet att skaffa barn om man inte kan erbjuda en trygg barndom utan ekonomisk utsatthet FRÅN BÖRJAN. Alltså inte de som hade ordnade liv och det sedan sket sig. Utan de som faktiskt utnyttjar systemet för att sysselsätta sig med barnafödande ist för att skaffa jobb först.

                Är det bättre att lämna över uppfostran av sina barn på förskola, skola och fritids? Heltidsarbetande föräldrar förlitar sig också på att samhället ska ta hand om deras barn och det är inte gratis. Ensamstående föräldrar har rätt til bostadsbidrag, föräldrar som bor i bostadsrätt har ALLA rätt till ränteavdrag även fast de arbetar heltid och lämnar bort sina barn 40-50 h till barnomsorg. Samma pengar. Vilka mer bidrag menar du att fattiga föräldrar får? Socialbidrag? Det får fattiga utan barn också.

                  Fast heltidsarbetande föräldrar betalar in skatt. MYCKET skatt.

                  De förlitar sig på samhället för att de indirekt betalar för det via skatt. Så nej, inte samma pengar. Vissa snyltar, andra betalar/bidrar.

              Rika heltidsarbetande föräldrar kan ofts flexa så en börjar tidigare och ksn gå tidigare, elternativt jobba kväll och den andra senare, sedan är restider en aspekt. Men jag tror det är oftar ensamstående lågavlönade som lämnar barnen 50 h/vecka på förskola. Högavlönade i storstäder hyr in en barnflicka en gång i veckan istället så deckan jobba över.

                Nej, inte på mina barns föris, där lämnar heltidsarbetande karriärister sina sjuka barn så magsjukan har gått runt hela året. Jag är lågavlönad och har barnen 15h i veckan, annars så är de hos moster eller mormor. Jag hade turen att kunna köpa en lägenhet i ett fint område och det är sjukt hur inredning, resor, karriär och bil prioriteras framför tid med barnen. De skickas till förskolan i dyra kläder och en alvedon i rumpan.

                  Tänk, så bra du har det att du kan lämna dina barn hos moster eller mormor. Att lämna barnen hos släktingar är inte alla förunnat, samma sak som att alla föräldrar inte kan ha barnen endast 15 h på förskola. Nattis är inte till som förvaring exempelvis, men uppenbarligen behövs det. Alla kan inte få det att gå runt hela tiden. Fördomar mot ”karriärister” hjälper ingen.

                  Fast Josse, det går faktiskt inte att både ha kakan och äta den, precis hela tiden.

              Ja dessa föräldrar borde testa vara ensamstående 3 barnsmamma med dagis 15 h istället. Dom skulle längta till jobbet direkt. Att vara förälder är ett heltidsjobb. Varför skaffa barn om man knappt ser dom o låtee dagispersonal umgås och skapa en starkare relation till ens barn.

            Vad säger du om bidragstagande långtidssjukskrivna, är de ok? Vilka har existensberättigande enligt dig?

              Alla får existera. Skaffa barn var diskussionen

                Men då tar du ju rätten från barnen att existera?? Hur tänker du nu egentligen? Vem är du som ska bestämma vem som ska ha barn o inte? Ditt tankesätt är skrämmande. Hoppas du är med om något som får dig lite mer ödmjuk och ta ner dig från ditt högmod.

                  Igen… kan du inte försörja dig och ditt barn så kanske du ska se över ditt liv först. Man kan inte bete sig som att skaffa barn är en mänsklig rättighet. De barn som finns får man såklart ta hand om, men att folk förökar sig utan en plan är vän högst oansvarigt.

                  En fråga bara. Enligt ditt argument tar man även rätten från barnen att existera vid exempelvis användandet av preventivmedel?

                  Diskussionen är ju tämligen komplex och det finns inget, enligt mig, enkelt svar egentligen. Visst, hade man kunnat hitta genen som resulterade i bristande föräldraskap så hade det förenklat allt en del. Det var ju bland annat det som motiverade tvångssteriliseringarna i Sverige att vissa människor inte ansågs lämpade att skaffa avkommor. Idag anser vi ju att det tankesättet är ganska ofräscht.

                  Det finns liksom ingen gemensam nämnare som indikerar att just den här typen av individer kommer brista i sitt föräldraskap och det är liksom klasslöst. Man kan vara en fantastisk förälder och ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt liksom välbärgade föräldrar kan ge raka motsatsen.

              Man får inte automatiskt bidrag bara för man är långtidssjukskriven.
              Själv är jag sjukskriven utan inkomst, förutom barnbidraget och bostadsbidrag. Får inget mer pga FK hänsynslösa agerande nuförtiden. (Jag ska absolut inte jobba enligt läkare och jag kan inte göra det heller). Får inget från soc heller pga min man har jobb, men med låg lön, vi får leva på existensminimum. (2 barn så inte mkt i bb där heller).

        Eeh va? Jag kämpar dygnet runt med min svårt sjuka son! Jag kan inte försörja mig eller mina 3 andra barn just nu. Äger 40:- nu och maj har bara börjat! Försäkringskassan strular värre än jag trodde va möjligt! Så dina ord du skrivit är riktigt jävla idiotisk & gör mig så otroligt ledsen

          Raderad av Cam

            Han är nr 3 i skaran & hans sjukdomsbild förändrades för snart 3 år sen. Finns inga skyddsnät alls. Tomma ord endast. Önskar att jag vågade lägga ut min ”hemliga eller vad jag ska kalla det för ” blogg / dagbok så kunde ni få läsa hur helvetet ser ut..

              Jag förstår dig, människors okunskap om vårt urholkade skyddsnät är så stor, så stor. Jag har börjat att tro att det inte spelar någon roll vad en berättar, skattesänkningar och att få lägga skattepengar på privat vinst är ändå viktigare. Jag hoppas det blir bättre för er snart, att ni ska få känna att det funkar.

                Nej. Försäkringskassan har nekat vård av allvarligt sjukt barn trots att läkare, bup, bumm, bup mellanvården, vc har skrivit en massa brev. Han är 13 år. Har gett upp hoppet. Men det kommer alltid en morgondag ❤️ Kämpar på ❤️

              Känns ju lite småtråkigt att betala halva lönen i skatt när den uppenbarligen inte går till rätt saker ? hoppas det löser sig för er och att ni har fina människor i er närhet som ställer upp så länge ❤️

                Tack ❤️❤️❤️ Någon gång blir det nog bättre

            Du är en vidrig människa som skriver som du gör till en annan människa !!!! Du vet absolut INGENTING om Maria77s situation och du ska överhuvdtaget inte lägga dig i hur många barn hon har och varför hon har det !! Det här kommentarsfältet är obehalgt och dömmande , så otroligt sorligt att se hur många elaka människor det finns som sitter och kommenterar här ! Snälla camcam börja rensa …..

          Scrolla bara förbi alla dumheter här, emotionell mognad och nivå på resonemangen som högstadiebarn. Du har inget att skämmas för eller förklara för dessa otroligt duktiga människor som vet hur all världens problem ska lösas om alla bara vore lila duktiga som dem.

          Maria bry dej inte det är bara ord. Kram.

            Det gör ont 🙁
            Har tagit bort namn men så här ser det
            Tyvärr ut. La in länken här. Fick ta bort namn ect. Kramar

              Maria, jag är ledsen att jag inte plockade bort de kränkande kommentarerna fortare.
              Ingen kan någonsin sätta sig in i hur det är när livet vänds upp och ner och allt man gör är att försöka överleva i motvind om man inte själv drabbats.
              Låt ingen anonym skribent som gömmer sig bakom en bokstav få dig att känna någonting annat än att du är den bästa föräldern dina barn kunnat få! Någonsin.

                Moddade du mig också av bara farten? ??

                Ingen fara, försökte stå upp för mig själv och andra i liknande situationer. ❤️ Det knäckte mig rejält men i morgon är det en ny dag. Tack för att du skrev så fint, det värmer mycket ❤️

      Nu är väl inte tillgången till preventivmedel särskilt omfattande i många fattiga länder. De som framför allt borde ge fan i att yngla av sig är vi, som har alla tillgängliga medel att kontrollera den egna fertiliteten. Att skaffa barn är den slutliga definitionen av egoism. Särskilt med tanke på vilken värld (klimatet!!) vi lämnar till dem att försöka ordna upp.

      Samtidigt vill jag ha barn. Det är den största striden jag har med mig själv, att inte ge efter för den önskan.

        Men asså om du ger upp din önskan att bli mamma för ”världens skull” när du nog bli ganska besviken och bitter på livet i längden. Ingen kommer heller att tacka dig för din uppoffring.

        Att inte vilja ha barn är en grej.
        Jag har två och de är mina närmsta människor i livet (förstås), elände i världen får mig ju bara att uppskatta dem och den tid vi har tillsammans ännu mer.

          Ja alltså nu känner du inte mig, så att uttala dig om vad som gör mig bitter är inte din plats. Inte heller har jag bett om tacksamhet.

          Jag märker att mina känslor kring att skaffa barn upprör ibland när jag yttrar dem, även om jag pratar om mitt liv och mina val. Din skarpa reaktion har dock inte med mig att göra.

            Men det är ju inte så eländigt som vissa vill få det till. Vi i världen har aldrig har haft det så bra som vi har nu. När man undersöker sjukdomar, svält, barnfattigdom, barnarbete, barngiftermål mm, allt sådant minskar. Jämför med bara 100-200 år sedan.
            Att då ge upp en önskan om att bli mamma när världen faktiskt aldrig mått bättre? Ja, jag tror ju man kan bli ganska ledsen av ett val baserat på felaktiga fakta iaf. Självklart väljer du alltid själv.

              Nu var det dock klimatet jag nämnde. Inget av det du tar upp.

                OK ja den uppoffringen för klimatet är nog iaf svårslagen.
                Mitt största barn har fått lära sig om miljön redan från dag 0 på förskolan typ, så förhoppningsvis går det i rätt riktning med de nya generationerna.

              har du källa på detta?

                Eftersom Unicef varit på tapeten så kan vi ju börja med deras länk om världsläget;

                https://blog.unicef.se/2017/10/24/varlden-blir-battre-trots-manga-utmaningar/

        Adoptera? Tänkte jag försöka göra.

          Det är ju tyvärr inte heller problemfritt. Iaf inte internationell adoption. Men du kan ju ha svenska fosterbarn.

            Visserligen, men jag försöker hitta seriösa adoptionsorganisationer, och också vara beredd att adoptera ett äldre barn, ett sådant som inte är vårdvalet och säljs. Har barndomsvänner dom var adopterade från östeuropa. Ett syskonpar där adoptivföräldrarna först adopterade en femårig pojke som berättade att han hade en lillasyster, de vände upp och nerpå halva landet för att hitta henne.

            Fosterbarn får man inte ta om man inte har egna barn vad jag vet.

              Det stämmer verkligen inte. Med fosterbarn menar du då att vara stödfamilj, jourhem eller familjehem? Det kan du vara som ensamstående eller i en parrelation med eller utan barn. Ofta är man familjehem till barn innan barnen adopteras. Att adoptera en svenskfödd bebis är ganska ovanligt. Bl.a. har föräldrar en ”ångerrätt” i sex månader. Den kan såklart diskuteras men man vill inte att någon pga omständigheter (tex förlossningsdepression) väljer att adoptera bort sitt barn för att sedan ångra sig.

              Fler borde verkligen bli familjehem. Det är att rädda ett barns liv, i de allra flesta fallen.

                Absolut borde fler bli det, speciellt sunda och stabila människor. Jag är dock inte säker på att jag skulle orka det eftersom målet med barn med familjehemsplacering är att återförenas med sina föräldrar. Det är tillräckligt jobbigt att jag måste lämna tillbaka mina syskonbarn och när jag flyttade hem efter att jobbat som au-pair. Jag har ingen önskan om biologiska barn, men jag tror inte jag har den känslomässiga mognaden att på ett vettigt sätt ha en traumatiserad 3 åring som flyttar in, och sedan blir hyfsat lugn och trygg för att den sedan ska flytta tillbaka till människan som skadade henne två år senare. Plus att den människan vars barn jag tagit hand om kommer hata mig och se mig som en vidrig människa som skäl deras barn. (Hade en gammal klasskamrat från högstadiet vars barn blev familjehemsplacerade så jag har följt grejen över fb då människan delade med sig alldeles för mycket av sina tankar och åsikter).

                  Nej, det är inte för alla. Och det kräver mycket av en, precis som du skriver. Många vårdnadshavare riktar sin ilska och frustration mot familjehemmen men långt ifrån de flesta. Och kanske bara de ”sämsta” föräldrarna. De som inte vill inse deras ansvar i det hela. Men nästintill alla barn som fått bo hos ett (bra, fungerande) familjehem är tacksamma. Kanske inte som 14-åring men senare i livet.

                  Angående det du beskriver när barn ”återförenas” med sina föräldrar som uppenbarligen inte kan ta hand om sina barn – det är absolut det värsta inom yrket. Men även om barnen flyttar till sin/sina föräldrar är det många barn som i vuxen ålder är SÅ tacksamma för att de fick möjligheten att bo hos en annan, välfungerande familj. Att det räddade dem. Och då är det såklart värt att känna all den där smärtan och ångesten – eftersom den bra tiden lättat barnens börda

        Det är så intressant, det du skriver. För det är inte många som tänker som du, trots att barn är en större belastning för klimatet än vad flygresor är. Men barn ska man inte behöva ge upp (se kommentarerna du fått t. ex). Resor däremot, där är det ens jävla skyldighet att låta bli. Säger föräldrar med tre barn var.

          Det är ett känsligt ämne, minst sagt. Vilket väl är förståeligt, dock möter jag själv sällan förståelse för tankarna jag brottas med. Brukar sällan yttra dessa pga det.

            Jag förstår precis vad du menar, skillnaden för mig kan väll vara att min barnlängtan är ganska minimal. Men det är ofta som man som barnfri kvinna får försvara sitt beslut orimligt mycket. Samtidigt som jag ofta upplever att kvinnor (detta blir nämligen aldrig en diskussion med män) med barn tenderar att se ner på en och dumförklara en istället för att bara, liksom jag accepterar folks val att skaffa barn och deras lycka i det, acceptera mitt att inte göra det och inte säga emot mig när jag säger att jag är oförskämt lycklig med det beslutet.

              Jag har själv ett barn och vill gärna ha fler, om min kropp vill motstå svårigheterna ännu en gång. Men ändå accepterar jag att andra inte vill ha barn och jag tar aldrig någonsin för givet att en kvinna vill, kan eller ska skaffa barn. Ville bara säga att vi också finns, som absolut inte ser ner på andra kvinnors val av att inte vilja ha barn. Oavsett anledning. ?

          Varför ska man inte ”behöva ge upp” barn???

            Du missuppfattar nog. Jag tror att Frida menar att den vanliga åsikten är att barn inte är nåt man ska behöva ge upp under några som helst omständigheter (men däremot flygresor eller kött tex, går bra att påpeka hur viktigt det är att ge upp).

      Vi fattar, Anonym. Du vill/kan inte få barn.

        Snacka om att bara kommentera för att vara elak och försöka slå på en, för många, väldigt öm punkt. Skäms på dig.

        Vad exakt r det du vill framföra med detta förutom att kränka och förminska?När har Anonym riktat kritik mot en specifik person i detta kommentarsfält? Det är liksom där man borde överväga vad man skriver och hur man skriver det. Jag tycker det är så himla viktigt att framföra olika åsikter men att göra det på detta sättet är bara osofistikerat och helt ärligt ganska taskigt. Hade det inte varit mer givande att fråga varför hon känner som hon gör för att du är av en helt annan åsikt kring just föräldraskap och att du inte håller med henne om hennes åsikt?

      Ja men i många länder har kvinnan inte något att säga till om. Mannen ser sex som sin rättighet och det saknas preventivmedel. Detta är inte bra.

      Det är lätt och bara sitta och vara negativ till allt, men sanningen är ju ändå att vi i världen aldrig har haft det så bra som vi har nu. När man undersöker sjukdomar, svält, barnfattigdom, barnarbete, barngiftermål mm, allt sådant minskar. Jämför med bara 100-200 år sedan.
      Blir lite trött på den här bilden att allt är så eländigt, den stämmer nämligen inte.

        Har du källa på detta?

          Eftersom Unicef varit på tapeten så kan vi ju börja med deras länk om världsläget;

          https://blog.unicef.se/2017/10/24/varlden-blir-battre-trots-manga-utmaningar/

            Fast hela jorden lever på kredit som snart är omöjlig att varken fortsätta med eller återbetala. (Nej jag pratar inte pengar utan resurser)

      Ja! När fan ska folk sluta producera ungar!? Jag pratar inte om fattiga i Indien, där människor oftast är som mest religiösa, och där p-piller anses som synd. Jag pratar om vårat lilla land Sverige. Blir så äcklad av att folk ploppar ut unge efter unge TROTS att vi både har kunskapen och verktygen att förhindra det.

    Måste vara asjobbigt att märka ord sådär och flyga i taket över det.

    Orka göra drama av detta

    Han kanske ska passa sig så han inte blir utkastad från sin lägenhet som han hyr i andrahand av kissie ?

      Känns som att Kissan snart kmr sälja sin gamla lägenhet…

        Nu är ju marknanden svag, men den vänder snart och går långsamt upp igen och då kommer hon antagligen sälja

      Man slänger la inte ut någon för att man är lite oense. Sen har la Amir råd att köpa loss den där lägenheten när som

        Är du säker på det? Nog för att han säkerligen tjänar en hacka på youtube men tror ärligt han isf hade köpt en lägenhet för länge sen och inte hyrt i andrahand.

    Det var bra skrivet av Amir! SÅ rätt!

      Då kan ju han donera pengar i de personer som inte har råds namn.

        Varför skulle han göra det?

        Det där uttalandet har ju ingenting med hans budskap att göra.

    Jag saknar inlägg om Blondinbella! Det var så spännande att följa din granskning.

      Mäh.. Bella i VARJE inlägg. Känns nästan som en Bella-sekt detta.

        Om allt handlade om Blondinbella skulle du väl inte kunna kommentera ett inlägg om Kissie? 😉

          Syftar sannolikt på kommentarsfälten

    Alltså detta ”skänk 100 kr/mån” alltså inser inte folk HUR mycket Sverige redan skänker i bistånd till fattiga länder? Sist jag läste så gav Sverige mest i värden sett till BNP och dessa pengar kommer ju från våra skattepengar, alltså skänker jag redan pengar varje månad till fattiga länder. Nä nån låta får det faktiskt vara! Skulle jag skänka nåt pengar skulle det vara till Sveriges äldreomsorg.

      Håller med dig helt angående att jag hellre skänker pengar till våra fattigpensionärer eller våra hemlösa och barnfamiljer som inte har råd med toapapper som Camilla skrev här uppe. Jag har tyvärr fått bevittna människor som har behövt använda sig av våra sociala skyddsnät, och de är såklart bra, men vissa månader har det ändå inte gått jämnt ut. Förfärligt.

        Men barnfamiljer i Sverige som inte har råd med toapapper kanske inte skulle skaffa så många barn?

          Fast allt kan hända, man kan ha två bra jobb men så råkar man ut för sjukdom, dödsfall eller annan livskris och plötsligt har man inte råd med sådant man tar för givet. Fatta att fattigdom finns och var glad att du uppenbarligen inte råkat ut för det

          Livet händer, så som livet ser ut när man väl skaffar barn är inte en garanti att det kommer att vara så för evigt. Människor blir sjuka, skadade, dör, blir arbetslösa, skiljer sig eller får sjuka barn.

          Är du komplett dum i huvudet? jag är sjukpensionär och har inte 100 kr över någon månad. Jag har inga barn och har knappt råd med toapapper. Knip igen din käft!

          A/ vilken föraktande kommentar. Fy fan!

        Josse håller med dej 100 procent.

        Det är väl ingen som stoppar dig från att köpa dasspapper till pensionärer. Men sanningen är ju att du inte skänker något alls…

          Lycka till och hitta den pensionär som inte är för stolt att ta emot privata donationer.

            Viddinsida.nu
            Verkar finnas en del

      Jag vet gamla med dåliga pensioner som är tandlösa och får gå till korvkiosken och fråga om det finns någon trasig korv dom kan få. vi måste bry oss mer om våra äldre och andra som har det tufft. Jag vill ha ett sånt samhälle.

        Så många som behöver hjälp… Man får välja själv vad man tycker är det man vill ge sina pengar till….

      Det är frivilligt att skänka privat.

      Källa?

      Giving people senior. In och skänk! Jag skänker dels till den typen av mindre insamlingar OCH till Unicef. Det måste inte vara antingen eller vet du.

    Raderad av Cam.

    Raderad av Cam.

      Har man 11 barn, så får man nog fan jobba ?

        Sjukt egoistisjt att sätta så många barn till världen. Jag vill inte betala för sån barnmisshandel!! Slipa barnbidrag och använd piller!

          Jag har inte 11 barn, jag konstaterade bara att det måste vara mycket jobb, i övrigt så är inte dina åsikter intressanta för mig, gokväll

      Jag blir äcklad av dig.

      Sluta spamma bara för att du inte vill ha)kan få barn. Jag går plus minus noll varje månad och ändå verkar du vara den bittra idioten som klankar ned på andra.

        Moget ? Gör rätt för dig!

        Blanda INTE in om personen inte kan få barn och använd det emot den på detta sätt? Som att ofrivilligt barnlös är ett skällsord. Jag själv kämpar sedan flera år med att få barn och tar väldigt illa vid mig o tycker det är oerhört lågt att du uttrycker dig så. Usch

      Barf. Du borde skaffa dig en värdig människosyn istället.

    Tror inte Kissie menade något illa med det egentligen, mer av att hon inte tänkte igenom helt hur hon formulerade sig. Jag får det till att hon syftade på att många ändå har råd att skänka men trots det inte gör det, liksom att hon uppmärksammar på att om man har råd kan man tänka om

    OT: Någon som såg på Biancas Inststory där hon filmar Filippe där han sitter och smsar och kör samtidigt. Väldigt aktiv i sin sms konversation.

      Gick in för att kolla efter din kommentar, men bilen är ju helt still? Alltså kör han inte samtidigt.

      Jag kollade också, bilen står still.

    Skänker ej pengar pga mycket försvinner i ”administrativa omkostnader”. Som när röda korset spekulerade bort en massa skänkta pengar, fy! (Tanken var säkert god typ ”åh vi kan tiodubbla alla dessa pengar jättefort”)

    Nån gång har jag frågar rekryterare (aka säljare) för diverse ”skänk pengar till fattiga barn/cancer/aids/djur” om de vet vad högsta hönset för organisationen de jobbar för heter, det vet de flesta inte. (Inte jag heller därför jag frågar dem liksom).

    Kärleken till pengar är roten till allt ont.

      Money doesn’t talk…

      Precis, när man ger pengar till stora välgörenhetsorganisationer är det en liten del som når de du tror att du hjälper. Det mesta går bort till administration, dvs löner och förmåner till högsta hönsen. Sen skänker vi i Sverige ändå enorma summar i bistånd genom de minst 30% vi alla betalar i skatt så vi är redan med och hjälper barnen i Afrika. Om man verkligen bryr sig och vill göra skillnad ska man hjälpa lokalt. Voluntärarbeta på din hemort, skänk mat till tex frälsningsarmén, ta in en ensamkommande flykting, ge en måltid och ny jacka till en som är hemlös, skänk pengar och foder till organisationer som räddar hunder och katter, lär invandrare svenska. Ta ett fosterbarn som inte kan bo hemma pga våld i hemmet. Baka bullar och ta med till närmaste äldreboende och prata med ensamma gamla människor om deras liv. Demonstrera och skapa uppmärksamhet kring viktiga samhällsfrågor. Det finns så mycket man kan göra för att hjälpa istället för att skicka en hundring till Unicef. Det är latmask modellen för de som inte bryr sig så mycket men tycker det ser bra ut att de skänker pengar. Det ger oändligt mycket mer valuta för pengarna att hjälpa där du är än att stoppa dem i fickorna på internationella organisationer. Du kan även göra mycket som inte kostar dig en krona men som är av stort värde för de du hjälper.

        Alltså vet du vad du pratar om eller hittar du på? Enligt Unicefs hemsida ska minst 75% gå direkt till ändamålet, förra året var siffran 89%. Därmed bara 11% till admin och övrigt. Så vad menar du med att det mesta man skänker ändå försvinner till administration?

          Det där är en person som inte vill skänka pengar men ändå rättfärdiga sitt val som ”det allra bästa”. Fakta är ointressant.

    Om ALLA hade råd att skänka minst 100kr varje månad hade vi ju inte haft något behov av organisationer så som Unicef, Stadsmissionen eller dyl. ? Visserligen finns det givetvis en fallande skala när det kommer till social- och ekonomisk utsatthet men tycker ändå att det ovan ter sig självklart och borde falla sig rätt naturligt

      Jo det hade vi visst haft. Bara för att alla i så fall hade haft råd betyder ju inte att alla hade skänkt. Att inte skänka handlar inte om huruvida man har råd eller inte, utan om vad man vill.

        Även om de finns de som får vända på alla slantar och knappt får ekonomin att gå ihop, så tror jag att majoriteten av oss här i Sverige hade haft råd att ge 100 kronor i månaden. Det handlar som mycket annat om prioriteringar! Tycker ofta jag hör mina studerande kompisar prata om att de inte har några pengar till att skänka pengar/betala tv-avgift/etc, men samtidigt har de råd att betala för drinkar när de är ute och festar på helgerna eller onlinepizza dagen efter m.m.

        Menar inte att det är fel att lägga pengarna på det, men att de flesta har råd om de skulle prioritera annorlunda! Säg inte att du är fattig, utan som det är, du lägger hellre pengarna på annat (och det är helt okej).

          Prioriteringar, vilja, ja. Kalla det vad du vill. Jag har råd, men jag vill inte. I det avseendet är jag ego. Annars är jag generös när det kommer till mina nära och kära och det är för mig mer värt att de mår bra än att ett okänt barn i Afrika får gå i skolan. Varsågoda att hata mig, men alla är olika?

        Absolut! Det är alltid ett val, men det är svårt att göra det om man överhuvudtaget inte har den ekonomiska möjligheten

    Tycker mest det känns lite världsfrånvänt a Kissie upp till 26 års ålder ”inte vetat om att man kunde bli månadsgivare”…

    Jag är(var) ett barn som fått ta del av Giving People. Min mamma var ensamstående med 4 barn, kämpandes med cancer och ingen inkomst. Att få en matkasse när vi hade ätit makaroner med vattenketchup flera dagar, alltså den lyckan när man öppna kylskåpet och kunde göra en macka, eller torka sig med toapapper och inte tidningspapper, att kunna borsta tänderna med tandkräm och inte bara vatten. Tack till er ❤

    (Idag är vi alla vuxna och har jobb och kan hjälpa vår mamma själv)

      ♥️♥️♥️

      ❤️❤️❤️

      ❤️❤️❤️❤️❤️?

    OT men vad jag irriterar mig på olagliga tävlingar på instagram! För visst är det olagliga tävlingar när det bara ska följas och taggas och sen dras en vinnare? Borde man kanske egentligen anmäla grrr… Anmäler man väl som spam då.

    Skrota barnbidraget, har du inte råd skaffa inte barn svårare är det inte! Sjukt.

      Så just nu medan jag studerar och barnbidraget är ett mycket välkommet bidrag till matkassan så ska jag skämmas över det? Vi behover verkligen den inkomsten JUST NU men våra barn är friska, hela och rena i övrigt. Du är som Blondinbella som tycker att det är självklart att man ska kunna spara hel barnbidraget. Er världsbild är så sjukt obehaglig!! Snacka om empatilös.
      PS. Behovspröva barnbidraget isf.

        Anonym 1 så du tror dina förfäder bara skaffa barn för de hade råd?

        Varför ska jag som inte valt bor barn betala för dig som VALT att sätta barn till världen?! Det är sjukt!!

          Varför ska jag betala vägunderhåll som inte har bil? Varför ska jag betala kollektivtrafik som inte använder den? Varför ska jag betala för äldreomsorg när ingen släkting utnyttjar det? Varför ska jag betala sjukvård för den som fått en sjukdom eller skade pga rökning eller extremsport? Osv osv.

          Jo, det kallas solidaritet. Nödvändigt för att samhället ska fungera. Du tjänar också på att folk skaffar barn.

            Precis. Tack. Vissa alltså…

            Precis…. Och det finns ju lager på allt… Såsom vöägskatt, den går väl inte bara till bilvägar eller (har inte stenkoll, men tänker mig iaf att den går till cykel och gångbanor oxå?) Och bussar, postbilar, ambulanser m.m. måste ju hänga vägar att köra på….

            Irma: Jag förstår din tanke men den är inte helt rätt.

            Till att börja med så betalar de som äger en bil extra vägskatt förutom fordonsskatt.

            Vidare så är du också beronde av vägarna. Du åker buss, äter mat som fraktats på dem, vill kunna åka ambulans till sjukhuset etc.

            Vi kan prata rättvisa av bidrag som inte alla får en annan dag, men det du tog upp som jämförelse haltar rejält.

              Tillägg: Du kan inte jämföra vad som är som en försäkring, tex sjukvård, med vad som är ett regelrätt bidrag.

          För det är så ett samhälle fungerar, man hjälps åt för alla har olika liv och förutsättningar. Målet ska iaf vara att barnen ska få ha det så bra som möjligt och det vill de flesta ändå bidra till.

          Du kanske vill ha det som i USA ist? Där du kan bli skuldsatt upp över öronen om du blir sjuk. Där man får ”arbeta” heltid med olika kampanjer för att kunna täcka sina sjukdomsräkningar, dvs tigga.

          Du kan resonera som du gör om allt, men en dag kan det vara du som behöver hjälp som någon annan inte tycker du förtjänar. Tänk efter.

          Ja var glad att andra har valt barn, om du blir gammal behövs det många i arbetsför ålder för att du ska få en vettig pension (ett exempel bara 🙂 )

            Inte riktigt sant. Det behövs inte att befolkningen är stor, stötte, för att ta hand om en åldrande befolkning.

          Blir sååå trött på sådana här kommenrarer. DU själv har varit ett barn och har tagit del av det du inte vill betala för nu till andra barn ?‍♀️?‍♀️

            Den logiken förstår inte jag. Det är samma som varje gång man säger att man inte gillar barn och får kommenteraren ”vadå du har själv varit ett barn hatade du dig själv då”. Det håller liksom inte.
            Barn är något man måste vara och man kan inte göra något åt det och samma gäller med den åsikten att ”betala till andra barn”.

          hahahahha anonym hade inte mycket hjärna.. tack imra för att du tog din tid och förtydligade det självklara för hjärndöda anonym

      De som drabbas hårdast av det är barnen, som inte bett om att bli födda… När man försämrar för föräldrar, så stjälper man även barnens utsikter.
      Även om föräldrarna inte är de bästa, så kan de förmåner vi ändå har i Sverige underlätta mycket för barnens situation. Vår långa föräldraledighet t.ex. är ett av de verktygen.

        Precis så! Barnens som fötts är helt oskyldiga, de ska inte straffas för att föräldrarna fattat dåliga beslut eller hamnar i en situation de inte förutsett. Alla gormar om att inte sätta barn till världen men många verkar glömma barnens perspektiv.

          🙂
          Ja, det är ju dem som det handlar om i första hand, inte att dadda ansvarslösa föräldrar som vissa tror.

      Det ligger ju lite i landets intresse också att det faktiskt föds barn. Och inte bara barn till rika eller välmående människor.

    Alltså….. Det där är väl något man säger lite allmänt sådär att ”alla har råd”. Inget att hänga upp sig på… Även hon förstår nog att det finns folk som inte har det. Men att många skulle kunna avvara 100 kr i månaden om man kanske skippar ngt onödigt köp.

    De som har pengar över kan gärna ge men att gå i den tron att ALLA kan ge är att vara okunnig.
    Om alla som kan hjälpte en medmänniska i sin närhet som sliter så skulle många få det lite bättre. Svenska staten (oss) skänker redan enorma belopp till många av världens mindre lottade länder.

    Jag önskar jag hade en hundring över någon gång ibland, skulle vara fantastiskt! Då skulle jag kunna unna mig ett nytt nagellack eller eyeliner oftare än vart tredje år. Men alla har råd att skänka 100 i månaden, right. *facepalm* Tanken är god men förfan, vi är rätt många som lever under existensminimum.

    istället för att följa Kissie och Blondinbella på insta kan man ju följa exempelvis WWF och/eller Rädda Barnen i deras försök till att göra jorden en lite bättre plats att leva på…

    Wow! Vågat av Amir att uttala sig så när han hyr Kissies lägenhet i andra hand. Absolut bra att stå upp för det man tror är rätt men hoppas han inte hamnar på gatan efter detta i och med att han är VÄLDIGT tydlig med vad han tycker och tänker..

    Thebentish tycker synd om sig själv för att hon får konsekvenser och reaktioner när hon uttalar och skämtar rasistisk och sexistisk. Tråkigt. Istället för att avfärda kritiken och kalla det för PK-media (?!) borde hon förstå kritiken och ändra sitt beteende. Se hennes senaste youtubevideo

    Ett helt kommentarsfält om att skänka eller inte skänka till behövande och inte ett enda inlägg om skatt eller ens politik? Vill vi ha ett solidariskt samhälle där folk ska kunna äta sig mätta och ge en framtid till sina barn så är det via politiken vi kan göra det. Ett konkret litet exempel: bidraget som infördes för glasögon till barn under arton har varit fantastiskt för mig som har ett barn med funktionsnedsättning, hittills på mindre än ett år har vi behövt fyra par glasögon och vi får dem gratis lagade om det är enklare fel. Glasögon är ofta ett tilläggsbehov för barn med andra funktionsnedsättningar (som i sig är dyra och kämpiga på massa sätt). Ett konkret exempel på hur politik kan underlätta för barn oavsett ekonomisk situation i familjen.

      Fast nej, bidrag till alla oavsett behov är knappast rätt väg att gå! Jag fick också mina glasögon betalda som barn eftersom min mammainte hade råd, det kunde man som socialbidragstagare söka extra om utan problem. Att blondinbella m.fl. ska få gratis glasögon till sina barn är knappast nått som politiken borde prioritera. Hur vore det om vi satsade folks skattepengar på äldreomsorgen, vården, skolan och poliserna?

        Fast vissa typer av bidrag kostar skattebetalarna mindre än om det skulle krävas behovsprövning.

          Okej så vart ska man dra en tydlig gräns mellan vad föräldrar med goda ekonomier förväntas betala för själva och vad dom ska kunna få gratis tycker du? Är inte blöjor, mjölkersättning och gympaskor också rätt viktiga grejer för barn? Tycker du det ska betalas av staten försöka bara för att vissa inte har råd med det?
          Nej jag föredrar att dom som behöver hjälp ska få det och att resterande andel människor som kan klara sig själva ska göra det. På så sätt så blir det ju pengar över för all dom miljarder blöjor staten inte behövde köpa till alla, som istället kan gå till sjukvård, skola, äldreomsorg och polisen.

            Men det är lätt att tycka mycket.. Att behovspröva barnbidraget är för krångligt/dyrt. Dessutom är det ju ett bidrag till BARNEN, och barnen ska få en chans att behandlas lika oavsett föräldrar.

            Förmögnare idioter till föräldrar kan säkert på något sätt få det att gå ut över barnen, om de inte får bidraget.
            För folk är knäppa.

          Irma 21,30
          Det stämmer inte längre. Iom elektoniska deklarationer så är det en smal sak att avgöra om man bör få bidrag eller inte.

          Den ”sanningen” som räknades på en gång stämmer inte längre.

        Som hen nedanför skriver, ofta är det billigare att ge till alla än att ta personalkostnaden och kontrollkostnaden behovsprövat innebär. Särskilt om det är ett riktat bidrag till en särskild nedsättning. Sen uppskattar jag enormt att det inte är en ansökningsprocess då jag har det på andra grejer pga mitt barns funktionsnedsättning.

          Hlfs: Nej det stämmer inte längre.

    Jag har inte fått csn på flera månader pga problem med kurser under mina utbytesstudier, ska jag ta av mina ihopsparade buffertpengar som jag lever av nu och ge tycker Kissie? Jag undrar när hon senast gjorde något praktiskt hjälparbete? För 90% av oss kan göra något ,men inte alltid ge pengar. Engagera sig i ett soppkök, ett språkcafe, ett härbärge för hemlösa, en kvinnojour eller ideal läxhjälp kostar ingenting för den som inte har pengar. Och om man tex är sjuk själv så kan man kanske bara småprata med någon gammal pensionär vars respektive dött som bor i ens trappuppgång då och då.

    OT som tusan, men någon mer som kan göra detta test och berätta vad ni får? #klimatbov ?

    https://www.klimatkontot.se

      0,9 och då äter jag inte kött och har ingen bil ändå hemskt resultat! ?

      3.8

      Har ingen bil, reser inte, kastar ingen mat, köper inga kläder eller prylar(har inte råd), gör mina hudvårdsprodukter själv av ingredienser jag har hemma. 50% vegetariskt.

      Gissade på uppvärmingen, där fick jag 2.2

      Förstår inte hur mycket andra har isåfall. Jag går ju bara här på ön. Vad sjutton kan man göra i livet undrar jag? Hur ser era liv ut?

      5,5 fick jag, okej men kan helt klart bli bättre. Flyger en del tyvärr och har valt billig el då jag är student. Äger ingen bil (vilket ju i sig är positivt) men saknar sopsortering i närheten där jag bor = vääldigt omständigt att sopsortera. Hade varit dröm att kunna sortera i avfallsrummet, kanske ska vara på föreningen där jag bor om det!

        Ja det underlättar ju väldigt mycket när det finns bra sopsorteringsmöjligheter i föreningen eller i närheten var man bor. Speciellt när man inte har bil. Har bott i två föreningar tidigare som haft den möjligheten och det var så himla bra. Var på dom om det! 🙂

      Åh tack för att ni tar er tiden att göra testet och svara. Jag fick 17,3! Fick panik. Vet att jag rest alldeles för mycket detta år (både privat och jobb), men behöver helt klart ta tag i detta. Har ingen bil, hyfsat bra elavtal, inga husdjur och shoppar inte så mycket. Så det är köttet och flyget jag behöver göra något åt. Och uppenbarligen duscharna, fick tips om att korta ner ?

      8,3 men vet inte hur väl jag gissade rätt. Ingen aning om hur mycket bil jag åker och har var varit tvungen att flyga i jobbet vilket jag inte kunnat förutse. Skulle behöva göra en mer ordentlig genomgång för att se hur väl siffrorna faktiskt representerar det liv jag och min familj lever.

      Väldigt nedslående att läsa oavsett

        Ta den enkäten med en stor nypa salt. Inte allt som de lastar dig för är då illa gör miljön som de säger.

      3,9

      Vet dock inte hur tillförlitliga mina svar blev, skattningarna och frågorna ”passade ” inte mitt liv

        Jag fick 1.7. Gjorde även de extra frågorna.

      3,0 fördelat på:
      0,6 på bostad, bor kollektivt och har värmen avstängd förutom under dom kallaste vintermånaderna samt termostat som inte går över 20 grader
      0,7 på resor, har flugit utomlands två gånger de senaste 10 åren men åker en del tåg inom sverige
      0,4 på mat, ändå rimligt eller?
      1,3 på konsumtion, har inga kommentarer på det egentligen mer än att jag faktiskt ska anstränga mig för att få ner denna post en del.

      2.3 fick jag

    rekommenderar alla att titta på Poverty, Inc. https://www.imdb.com/title/tt3581436/
    Tyvärr är det en svår fråga med bistånd, och poverty inc tar upp hur biståndet i vissa fall stjälper mer än hjälper.

    Jag blir ledsen hur blondinbella går på galan i syfte med att endast visa upp sig med hajen och få tittarsiffror i samband med lannseringen.

    Kan vi få ett inlägg om intervjun Blondinbella gjorde med Expressen på Unicef galan? Pinsam är bara förnamnet… Särskilt när hon svamlar bort sig när hon får frågan om hur länge hon varit världsförälder och svarar att hon är MYCKET GENERÖS och på frågan om hur generös ger ett svamlande politikersvar som inte ens kommer i närheten av att svara på frågan. Hela klippet är plågsamt att se…

      Verkligen, kändes som om hon itne alls var medietränad där…

    Men alla som hela tiden ”inte förstår” varför folk skaffar barn, kanske ändå också borde fundera ett extra varv på att alla faktiskt är olika och vill olika saker. Jag ville inte heller ha barn innan 30, men sedan förändrades både jag och livet.
    Frivilligt barnlösa gastar ofta om att folk dömer dem för deras val, men här är ni ju inte mycket bättre själva… 0 förståelse liksom.

    Och då ändå Unicef nu har sin gala kan ju alla dystergökar läsa deras egna rapport om världsläget, att saker faktiskt går åt rätt håll;
    https://blog.unicef.se/2017/10/24/varlden-blir-battre-trots-manga-utmaningar/

    Så jag glädjs åt det OCH mina två fina barn, varav den yngsta precis lärt sig att uttrycka sin kärlek på olika sätt <3

    Jag förstår självklart att det finns dom som inte kan undvara 100 kr i månaden(och jag är säker på att Kissie gör det också, man generaliserar för att få igenom en poäng). Jag är dock väldigt nyfiken på hur t ex ni i kommentarsfältet som inte har råd att skänka pengar har hamnat i den situationen? I alla välmening, jag är intresserad av människoöden i allmänhet, någon som vill dela med sig? Tror det är väldigt ögonöppnande(och humbling men hittar inget bra svenskt ord?) för många att få se exempel på att livet inte alltid blir som man tänkt sig…

      Jag har typ ”valt” att ha det så. Jag tar ut CSN och en bråkdel av studielånet och bostadsbidrag så att jag precis kan betala hyran, el, försäkring, resor och 1000 kronor till mat per månad. Vill ej ta mer i lån. Visst kan jag ta ut mer i lån för att skänka, men jag har ärligt valt att inte göra det nu.

        + så har jag en buffert för 3 månader, men den rör jag inte ur såklart.

      Jag blev sjuk. Har nekats sjukersättning(pension) trots specialister, flertalet utredningar osv. Nu har jag sjukskrivit mig maxdagar, och vet inte vad som händer. Som det varit under den här tiden går jag back varje månad, får inte ta lån på banken och har ingen möjlighet att jobba. Man får ju inte ha någon sidoinkomst eller aktivitet om man nu skulle klarat av det, så inga extra pengar går att få in. Har sålt i princip allt. Har extrautgifter pga min sjukdom såsom larm i hemmet, hemtjänst, färdtjänst(som jag ej har råd att använda alls), sjukresor, läkemedelskostnader(allt ingår ej i högkostnadsskyddet, som man även ska komma upp i=betala, sjukvård, inneliggande efter operationer(100kr/natt). Önskar ingen att hamna i den här sitsen. Och på det är min största längtan att ha barn, om eller när jag klarar det, men då har jag väl antagligen inte råd 🙁 jag har aldrig velat vara en belastning för samhället, åh så jag önskar att jag kunde jobba och ha ett socialt liv med kollegor, vänner och allt det där vanliga och grundläggande för att må bra. Kärlek till er alla

      Tillägg(om min förra kommentar kommer upp: 34kr på kontot. Jippii. Livet som sjuk 😉

    Bella har lagt upp ett nytt inlägg om Hampus nu!

      ”Jag skulle kunna säga att jag kan dela upp mitt liv i tiden innan och efter jag träffat Hampus. Det finns en sådan häftig passion som knockat mig totalt av stark förälskelse men som stundtals fått oss att må ganska dåligt också. Ska jag vara helt ärlig så var jag inte alls på jakt efter en relation. Jag har ju skrivit en massa gånger om hur viktigt det är för mig att vara själv. Men så från ingenstans så kommer han in i mitt liv och sveper bort allt annat. Jag försökte länge hålla det borta. Övertala mig själv att det var för tidigt. Det har varit mycket on och off från mitt håll. Nu i efterhand förstår jag inte hur han stod ut. Men han stod där stabil i mitt liv när det var som allra mest kaos och mötte upp med kravlös kärlek.

      Jag har velat hålla honom borta från offentligheten så länge som möjligt. Men tillslut blev livet i skymundan mer krånglig än att faktiskt berätta hur det låg till. Hampus har träffat barnen och dom älskar honom. Han älskar dom. Men det är inget samboliv utan han bor i närheten av mitt kontor sedan årsskiftet och jag har mitt hus på Lidingö. Vi ses främst när jag är barnfri (och jobbfri) men ibland med barnen. Relationen mellan dom har fungerat bättre än jag kunnat drömma om. Dock har barnen sin pappa redan, men jag är glad över att dom får en helt annat typ av sund förebild i deras liv.

      Hampus och jag är extremt lika som personer, samtidigt som vi har sidor som skiljer oss åt. Det vi delar är värderingar och syn på livet. Vi umgås bara när vi väljer varandra. Aldrig krav eller slentrian-häng. Han öppnar upp min värld och får mig att tänka större vilket jag älskar. Men jag måste erkänna att det känns så märkligt att gå från fru till flickvän (hjärnan hänger knappt med trots att det gått ett år). Jag kommer att presentera honom för er allt eftersom. Då ska jag också berätta om våra fantastiska resor ihop och hur vår kärlek uppstod vid första ögonkastet vid en trappa.”

      …så nu behöver ingen klicka sig in 🙂

        Tycker han ser ut precis som Jamie Dornan som spelar rollen som Christian Grey.

        Bara jag som tycker det kommer väldigt lägligt enligt hennes strategier? Blir för mycket ”fel” fokus under utredningen så hon vill styra om med ett gulle-inlägg om Hampus.

        Jag minns att när hon blev tillsammans med Odd (drygt en månad efter min blivande man och jag) så var jag så himla avundsjuk på hennes och Odds förhållande. De var så lyckliga, han var alltid så stöttande och jag jämförde mycket min relation, till hennes. Så här på efterhand var det inte mycket att så upp till och eftersträva egentligen. Får mycket flashbacks nu när hon skriver om Hampus. Hon verkar sväva på ett fluffigt moln med någon som är lika som henne.

          Hon kommer givetvis analysera detta förhållande dag ut och in, och det kommer vara det bästa förhållandet mänskligheten någonsin skådat (precis som med Odd).

          Det är ju bara en strategi för att upprätthålla hennes blogg image. Följer man Hampus på Twitter/instagram så har man en rätt bra bild av deras jargong och samtalsämnen. Ej PK skulle man kunna sammanfatta det som.

          Självklart är detta en avledningsmanöver från bloggstatistiken.

          Hon gör allt på alla fronter för att få fokus på nya produkterna, hennes kärleksliv och hennes goodwill från Unicef-galan och hoppas att folk ska glömma lögnerna.

          Så du blir avundsjuk om folk har bra förhållanden? Friskt

    Ot: BB har presenterat hajen på bloggen. Hennes fans är helt lyriska. Det skulle vara intressant att se hur fansen skulle reagera om de följde hajen på Twitter/Instagram..

      Man undrar ju om alla fansen sett och håller med om denna beskrivning av sin idol, på Löwengrips nya hemsida;

      Ready to meet the brightest star of the digital era?
      Swedish-born Isabella Löwengrip (born 1990) is the youngest and most influential social media star dedicated to empowering female entrepreneurs and supporting work-life balance for women. She has an audience of 1.5 million followers who she communicates with weekly through her blog. You could think of Isabella as a modern Oprah Winfrey – her calling is to empower and uplift women through her digital channels. Her blog can be read in four languages (soon to be five). But Isabella is so much more than an online role model – she is also a highly successful self-made entrepreneur and a mother of two. Her reality show “Being Bella”, which is filmed at the corporate headquarters, will be launching soon. In March 2018, she was named “Most influential and powerful woman in Business” in Sweden.”

      Var väl han som hade lagt ut en bild på en tjock person och dragit en parallell till Bellas kritiker, som han menar bara ligger på soffan hela dagarna?
      Men på Bellas bilder och text ska han ju förstås framstå som en trygg hunk. Haha! Heja.

        Ja, han driver ofta med överviktiga, lägger ut lättklädda bilder på tonåringar etc

          Usch vad osmakligt. Saknar Odd.

            Ingen idé att sakna, vi känner varken Odd eller honom. Det som saknas är mer granskning av hennes siffror och annat hittepå 😉

              Exakt! Bilden av Odd var självklart också kraftigt förskönad, men hajen tar priset. Hans förebild är Donald Trump.

              Oavsett; fokus på hennes bluffsiffror och falska mediabild.

    Asså när jag kollar in i hennes ögon blir jag alldeles varm. Jag ser hennes vackra leende och jag kan inte förstå hur någon sådan otroligt vacker varelse kunnat skapas. Så symmetriskt och mystiskt vackert ansikte, som inramas av en vacker och glänsande frisyr. Ögonen tindrar likt tusen stjärnor och jag blir helt stel av att se ngt så vackert. Vem är denna underbara människa. Jag faller för henne. Hon är så otroligt vacker…. Och sen inser jag, att jag stirrat i min egen spegelbild hela denna tiden.

    Ladies, it’s time to love yourself.

      Bella, ett halvt glas vin var det, inte mer…

      Och ja, jag gillade min egna kommentar. Det är viktigt att hylla sig själv.

      ???

      Haha

      Dags att rensa bort filtren från spegeln tror jag.

      https://bloggbevakning.se/2018/04/10/fejk-fejk-och-ater-fejk/

    Vi samlar in miljoner, miljarder till dessa utsatta länder. VARFÖR BLIR DET INTE BÄTTRE? varför ser det ut som det gör? En liten fundering från en funderar som nu ska hem efter nattjobb.

      För att välgörenhet är business och de som köper upp vattenresurserna, förgiftar vattendrag genom oetisk miljöhållning, försätter människor i skulder och tvingar in folk i slavarbete inte är sugna på att sluta med detta.

        Finch: Berätta mer jag är nyfiken

    Tror mer på solidaritet än välgörenhet.

    Folk svälter för att någon tjänar på det.

    Och väldigt många tjänar orimligt mycket pengar på välgörenhet.

      Vilka tjänar på det? (spelar dum)

        Storföretagen köper upp brunnar för inga pengar alls, textilindustrin (bland annat) förgiftar vattnet och tvingar folk att arbeta för slavlöner. H&M är bra på att få dig som konsument att tro att om du lägger några extra kronor på någon tröja de själva producerat med en stämpel som menar att den är mer etiskt framställd så gör du en skillnad och goda val. Pengarna hamnar fortfarande i den stora fickan. 🙂 De har inget intresse av att ge dessa människor bättre villkor, de vill bara ha pengar. Det är inte svårt för välgörenhetsorganisationernas ledare att ta ut orimligt höga löner, för den delen.
        Feelgood-resor där goda västerländare ska åka ner, bygga en skola (och ta jobben från lokalbefolkningen) som de sedan lämnar för lokalbefolkningen att underhålla och betala driftkostnader för är ju ganska klassiskt också.

        Det är en sak om det är akut behov av typ vaccin, det anser jag vara en solidarisk handling. Men att kasta smulor till någon som står fastkedjade för att göra vårt bröd är bara fel. (bildligt talat) Rättigheter och makt över sitt liv, inte silad barmhärtighet från samma människor vars storföretag utnyttjar deras arbetskraft och naturresurser.

        https://www.metro.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-afrika-vill-inte-ha-d%C3%B6da-vita-m%C3%A4nniskors-kl%C3%A4der

        https://www.svd.se/sa-mycket-tjanar-cheferna-pa-valgorenhetsorganisationerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.