Svensk 22-årig Instagramprofil misstänkt för mord

Jag diskuterade det här med redaktionen men har legat lågt med uppdateringarna under helgen.
Det är några riktigt vidriga detaljer i den här soppan men mest illa berörd blev jag av att de ska ha funnits ett litet barn i lägenheten – enligt Aftonbladet.

Så här rapporterade Nyheter24 om saken och som vanligt så vill jag inte ha en massa namnspekulationer i kommentarsfältet.
Men att det är en ”influencer” eller en person som gärna skulle vilja vara en influencer som är misstänkt – det är fastslaget.
Men som sagt – misstänkt – inte åtalad eller dömd.

249 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Namn på den misstänkta finns på Flashback för den som är nyfiken

      Tack

      Är flyttat till papperskorg så måste vara inloggade 🙁 kan vi inte bara skriva några bokstäver och sen stjärna på vissa för att inte röja identiteten? #väldigtnyfiken

        Nej du behöver inte vara inloggad

        A.A

          Finns en tråd om A.A på fb.
          Go find!

              Han som misstänks för detta har så äckligt kvinnosyn. Så förvånar mig inte om det är han. Sen lägger han ut bilder på sig själv med vapen i händerna o tröja med trycket ”defend”.. så tuff så.

              Han la ju ut videos på sig själv där han hånade en kroppspositiv feminist som hade lagt ut en video där hon dansade. Hon är tjock och orakad vilket han gjorde till åtlöje. Han stod i videon och tafsade på sig själv o var allmänt vidrig.

              Hoppas verkligen att han åker dit ordentligt för detta om det är han som är skyldig. Och hoppas innerligt att den här kvinnans dotter har en massa bra vuxna runt sig som finns där för henne.

          abbe

      Tack!

      Konstigt att det inte får spekuleras här men är det för att det är inte ”skvallerblogg” längre?:)

        Kanske för att det handlar om något så allvarligt som mord och inte bara lite vanligt skvaller om vem som provocerat eller gjort smygreklam..?

      Usch blir så äcklad vet vem han är. Han har bl.a. misshandlat sitt ex från Göteborg och hennes familj så är inte ett dugg förvånad.

    Vilket JÄVLA ÄCKEL TILL MÄNNISKA

    ”Influencers” alltså. Går ju att diskutera vad det är dom influerar folk till att göra. Nu kan vi tydligen lägga till mord på listan också!

      Va, nej? Tror knappast det kommer ske en ökning av mord pga honom

        Var inte det en lite väl bokstavlig tolkning av Jennifers kommentar ?

        Tycker det är en relevant reflektion, vad är egentligen kriteriet för att vara influenser? I dagens bemärkelse ingen alls förutom typ följare. I ordets rätta bemärkelse borde det ju vara folk som har följare som faktiskt tar efter, inspireras osv.

        Tänkte faktiskt på det i kommentarsfältet igår, Bella (ex för det var henne de pratades om igår) har många följare och uttrycker det gärna i termer av ”folk som följer och inspireras av..” men till hur stor grad stämmer det egentligen?

        Hur många av våra influencers följare, följer dem för att de faktiskt influeras av dem? (sex laxar i en laxask haha). Det är ju svårt att mäta vilket syfte folk har, svårare än antalet följare.

          ”Var inte det en lite väl bokstavlig tolkning av Jennifers kommentar ?” Säger du av alla… ?

            Haha, jag vet, såg ironin i det…

            Ska man vara sån så handlar ju hela min kommentar om att övertolka betydelsen av ordet ”influencers”

            Haha, ni kanske inte tror mig nu, men jag är faktiskt ingen förespråkare av att tolka världen så bokstavligt som möjligt 😉 ? Däremot gillar jag ord! Är skoningslös i alfapet och definitivt inte kul på fest, haha.

      Detta har ingenting med hans ”yrke” att göra. Det handlar enbart om att han är en vidrig människa och sådana finns inom alla yrken.

        ”Inte alla influencers”

    Usch, vidriga äckliga man. JÄVLA man asså, så arg 🙁

      Åh, ” alla män”…?

        Vad menar du?

    Kan någon länka flashbackstråsen?

      Eller i alla fall säga vad den heter…

    Vad hemskt någon som vet vem det är??

      Ja det har diskuterats i kommentarer under tidigare inlägg här inne. Där nämndes hans namn och om du googlar nyheten så är det ett klick bort??

    Jag har alltid trott att det har varit han som var med i ex och the beach när jag läst om den här influencern. Visst fanns det en douche i eotb med samma förnamn eller inbillar jag mig?

      Byt ut d (på den du tänker på) mot en annan liknande bokstav så har du namnet.

        Aaaah just det. Tack!! Följde inte med i eotb utan såg klipp bara. Har alltid trott att det är han som varit influencern som diskuterats i olika samanhang?

    Gud vad hemskt. Bor i Göteborg och har umgåts i samma krets som ***e. Skönt om han äntligen åker in, men synd att det fick gå så långt

      Känns ju som bra kretsar att hänga i….

        Nu vet jag inte hur det är för anonym men det kan väl vara en bra krets även om en person inom den är en idiot?

        Är ju inte som att personen nödvändigvis är hens bästis. Kan ju lika gärna vara typ en kompis ex brorsa som var på samma fester ibland.

        Haha tog åt mig av din kommentar och vill förklara mig. Har träffat honom på hemmafester under min gymnasietid då en klasskompis hade ett förhållande med honom.

    Så hemskt! Säg igen att sexistiskt snack och skämt inte är kopplat till våld mot kvinnor…

      ”Feminism har gått för långt” ”Feminism är cancer”
      VAR DÅ NGNSTANS?!?!?!?

        Det är absolut viktigare att fokusera på den procenten kvinnor som misshandlar sina män, än resterande män som misshandlar kvinnor!

        Eller…

          Varför är det viktigare att fokusera på någon av dem? En idiot är väl en idiot oavsett kön? Fokusera på dem alla istället!

            Fast 98% av alla våldsbrott begås av män. Man måste kunna prata om strukturer och inte bara individer.

              Heil FI

            Och absoluta majoriteten av de som misshandlar, våldtar och mördar är män.

              Och? Det gör väl inte kvinnorna bättre? Både kvinnor och män som misshandlar och våldtar är lika idiotiska. Finns inte två kategorier liksom, båda könen faller under samma kategori. Idiotförklara alla som gör brott, oavsett om det är flest kvinnor eller män som gör dem

                Jo, det gör kvinnorna bättre.

                  Så en kvinna som misshandlar är bättre än en man som misshandlar? Förstår inte riktigt din logik. Är väl lika illa oberoende vilket kön misshandlaren har.

                  Eftersom männen står för de flesta av våldsbrotten så är gruppen kvinnor bättre än gruppen män. Enskilda individer är en annan sak.

                Det flesta kvinnor som misshandlar eller dödar sina män gör det i självförsvar eller som resultat av lång psykisk och fysisk misshandel från mannen. Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som måste tas på allvar. Statistisk sett är det allra farligaste en kvinna kan göra att inleda ett förhållande med en man. Detsamma gäller INTE män. Vill du försvara och förminska mäns våld mot kvinnor med påhittad fakta om att kvinnor är lika farliga så får det stå för dig.

                  Men hur skeva är ni egentligen? Var någonstans försvarar jag en man som gör brott? Snälla, citera den biten. Jag säger att kvinnor som gör samma brott är lika dåliga personer som män som gör dem. Försvarar ingen av dem, tycker alltid att det är fel, oavsett kön på den som gör brottet

                  Anonym 18:06 det är du och ingen annan här som vill flytta fokus från männen. Varför vet jag inte. Är kvinnors våld mot män ett samhällsproblem? Behöver vi mansjourer för alla män som lever i våldsamma relationer? Snälla läs på lite innan du uttalar dig. Nej, kvinnors våld mot män är inte att jämföra med mäns våld mot kvinnor och varför kan du läsa i första meningen i kommentaren du svarade på. Det finns statisik om du är intresserad. Jag får intrycket av att ditt intresse ligger någon annanstans däremot.

                  Anonym 18:06, varför i hela friden är det relevant att det finns kvinnor som också misshandlar och mördar män? Hur många procent är den ens? Vet du? Kan du nämna 10 kvinnor i Sverige som har mördat en man (som inte har att göra med självförsvar) En kvinna har, återigen, blivit mördad av en man. Kan vi snälla prata om det och inte kvinnor? Är du så orolig över män så starta en mansjour.

                  Men suck. Mitt svar kom från susawoos kommentar. Jag har inte försvarat någon, eller flyttat fokus från någon heller för den delen. Jag säger att alla som begår brott är lika dåliga. Skiter i könet på personen som gjort det liksom, det är ju ni som känner att ni måste skrika ut att män är värre

                  Anonym 19:20. Män är värre, det behövs skrikas ut så att någonting händer någongång.

                  Därför att män ÄR värre.

                Fast majoriteten av män som misshandlas och mördas blir det utav män, inte kvinnor. Män står för den absolut största majoriteten av våldsbrott både mot kvinnor och män. Vill du fokusera på den lilla lilla procenten kvinnor som begår dessa brott, varsågod. Vi kan också fokusera på den grupp som begår 98 procent av brotten. Ett tips om vi vill minska brottsligheten är att fokusera på den större gruppen (speciellt då kvinnors våld mot män oftast är ett resultat av just mannens våld mot kvinnan).

              Raderad av CamCam.

            Är du en sån som ”inte ser färg” också och hävdar att de som uppmärksammar rasismen är de riktiga rasisterna?

              Vet inte vem svaret var till. Men om det var till mig: nej.

                De var till anonym 15:05 ?

                  ?

            För att det är ett mansproblem. När man tex pratar om att kvinnor får förlossningsskador så är det ingen som skriker att alla kvinnor inte skaffar barn eller får förlossningsskador. Det är ingen som säger att vi inte ska fokusera på kön eftersom det finns män som faktiskt också skadas vid förlossningar eller får hemorojder under tiden ens partner är gravid. Du hör ju hur bisarrt det låter. Den enda anledningen för att slänga in kvinnor i kategorin som mördar och våldtar är att ta bort fokus från att det faktiskt ÄR män som gör alla dessa brotten och det är de som ska ta ansvaret. Inte ”vi”, män. Vi lider redan sviterna av det, varför ska vi bli anklagade för att vara lika sviniga som män?

              ???☝️

              Raderad av CamCam.

            Det är ett stort samhällsproblem att det finns strukturer som skapar stora mängder våldsverkare. Genom att fokusera på denna struktur (också, självklart ska också individer straffas och rehabiliteras) kan vi försöka lösa det stora samhällsproblemet. Det låter sig inte göras om alla ser varje våldsverkare som en ö där inga strukturer spelar in. När vi ser detta mönster måste vi ju agera på att bryta det. Att det sen finns kvinnor som misshandlar/mördar hör inte hit då det ligger helt andra mekanismer bakom det – statistiskt sett.

    Fyfan stackars kvinna 🙁

    Det var bara en tidsfråga innan denna vidriga ”influenser” skulle begå något sådant, med tanke på hur han behandlat och förnedrat kvinnor på sin instagram och snapchat, fyfan jag blir illamående.

      Blir så arg över att hennes liv helt onödigt fick gå till spillo. Om han är så pass känd av polisen sen tidigare för sitt våldsamma beteende, särskilt mot kvinnor… vad har hans straff varit? Böter? 1 månad i fängelse? Vissa är sådana uppenbara riskmänniskor. Usch. Önskar man kunde spola tillbaka tiden. Rädda henne. Rädda hennes barn från att växa upp utan en mamma. Jag blev så sjukt jävla illa berörd över detta. JÄVLA MAN! Jävla man som tror han äger allt, kvinnor. Jävla man som fucking MÖRDAR en kvinna för han (vad jag tror) tycker ingen annan har rätt till henne förutom honom. Alltså jag har verkligen aldrig känt att jag tycker dödsstraff är ett bra alternativ. Aldrig. Men här hade jag fan inte protesterat. Skriver visserligen i affekt och är ju egentligen grovt emot dödsstraff men FY FAN. Vider. Han förtjänar inte att leva.

        Det gör ingen som tagit en annan människas liv.

    Fy helvete! Hemska värld vi lever i!

    Faktiskt aldrig hört talas om människan men så är jag ju också helt ointresserad av alla ”influencers” …dock är väl säkert detta ytterligare ett utslag av kvinnohat och våld. Är tyvärr inte förvånad. Vardag att kvinnor blir förföljda, trakasserade och i värsta fall mördade. Och samhället ger förövaren urmesiga straff….blir så matt och uppgiven av skiten. ??

      Ja och pratar man om mäns våld mot kvinnor så kommer alltid någon dragandes med schurrer och johanna möller i något klent försök att visa på att inte bara män mördar.

      Tror inte han får ett ur mesigt straff dock om han blir dömd

        Det han kan få är livstids fängelse, vilket vi är fruktansvärt mesiga med i Sverige.

    För nån vecka sen skrev Bella ett inlägg om hennes kost och hur hon aldrig skulle äta pizza. Bara sånt som är rent. Well, det gäller väl inte om man är i Marbella…

      Anonym – O bara för att man säger att man aldrig skulle göra si eller så, så får man verkligen aaaaldrig göra det?

        Nej. Aldrig = aldrig. Konstigt att någon inte fattar det.

          Hahaha för livet är statiskt och inget ändras någonsin över tid?!

            Jo, därför är många försiktiga med att säga saker som ”jag skulle aldrig göra si eller så” för man vet att saker och ting ändras. Ibland säger man ”aldrig” eftersom framtiden är ”svår” att förutspå (”jag kommer aldrig gå på vatten”, sen uppfinner någon vattenskor, tji fick jag liksom), riskerna för pizzeriande verkar ju större så där

            Om det är som anonym säger att hon för någon vecka sedan sa att hon aldrig skulle käka pizza och nu gör det så är det ju ganska roligt, känns tryggt att folk lyssnar på hennes tips om investeringar ??

              Detta handlar inte om att det förändrats över tid. Hon skrev det typ för en vecka sen hur viktig hennes kost är för ett bra leverne och att pizza, smågodis etc kommer hon aldrig äta. Men det gör hon. det får en att undra vilka andra saker hon skriver att hon gör men aldrig gör och tvärtom. Hon är löjlig.

                Mja det var i februari hon skrev just det där med pizza om du googlar. Men jag håller med att folk ät ombytliga, dock är jag likadan. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv att aldrig äta pizza, men det är ju sååå gott ?

                Då är typ alla som dricker alkohol löjliga och lögnare

                Anonym – ”Hon är löjlig”.

                Nä, ni som hakar upp er på att en människa säger ”jag ska aldrig.. ” o sen gör det, är löjliga!

              Äh, hur allvarligt är det att säga att man aldrig skulle äta pizza, aldrig skulle skaffa barn, aldrig skulle plugga vidare och sen sitta där med en hawaii, unge och kandidatexamen? Och det är väl så folk säger för att de NÄR de säger det aldrig skulle göra det. Alla gör det. Sen att blir det livat när bella gör det är ju en annan sak.

                Inte allvarligt alls, det påverkar ju inte mig vad folk äter ? däremot tycker jag det språkliga är intressant? Antagligen för att det skiljer sig märkbart från hur jag använder orden. Själv är jag oftast försiktig med ord som ”aldrig” och ”alltid”, just för att det har en ganska definitiv betydelse. Inte för att jag är rädd att inte få ångra mig i framtiden (?) utan för att det finns bättre lämpade ord (jag är heller inte autistisk, haha)

                  För mig (och många jag känner) lägger vi gärna till ett aldrig eller alltid för att förstärka vad vi menar: ”jag äter aldrig godis” fast jag kanske gör det en gång i halvåret. Jag tror detta spelar på uttrycket ”en gång är ingen gång”.

                Fast nej, aldrigaldrig frukt i mat…

              Men bajsnödiga ni är, Bella i varje jäkla tråd. Kom igen! Någon har blivit mördad och ni snackar om Bellas pizza. Ge er.

            Jo, därför är många försiktiga med att säga saker som ”jag skulle aldrig göra si eller så” för man vet att saker och ting ändras. Ibland säger man ”aldrig” eftersom framtiden är svår att förutspå (”jag kommer aldrig gå på vatten”, sen uppfinner någon vattenskor, tji fick jag liksom). Pizzeriande inom den närmaste framtiden tenderar ju dock att vara lättare att förutspå riskerna för?

            Känns tryggt att folk lyssnar på hennes tips om investeringar, hoppas hennes riskbedömningar är bättre där ?

              Sry för dubbel kommentar, den försvann innan jag var klar så skrev om typ halva

              Haha nej folk är inte försiktiga med det då de vet att de flesta andra begriper vad man menar. Sen att det finns de som tar de bokstavligt får man bara acceptera.

                Om syftet är att folk ska begripa vad man menar så är det väl än mer logiskt att använda ord som har den betydelsen man vill få fram? ?

                Jag förstår såklart vad du menar, men försöker själv undvika det. Tycker det låter slarvigt och är en dålig vana, typ som att svära?

              Nej, för de allra flesta förstår att det inte är så seriöst sagt. Tex Bella, om hon nu äter pizza utomlands, det tolkar jag som just det. Hemma äter hon aldrig pizza, på sin resa unnar hon sig pizza. Jag äter aldrig skräpmat dagligen i vardagen, men under semestern blir det oftast något varje dag

                Om Bellas diskuterande om att aldrig äta pizza var det värsta som gick att få fram om henne så hade jag gärna skrivit om det, men jag tänker att jag sparar inläggen om henne till lite annat… 🙂

                  Ja, du skriver om saker som faktiskt är värda att granska om henne. Det är i kommentarerna det kommer upp konstiga saker som är lustigt att folk ens hänger upp sig på. Är migränen över? Kommer det fortsättning på lapp inlägget?

                  En uppföljning på lapp-gate…? Jaaa! 🙂

                Måste pizza vara skräpmat? När jag äter pizza går jag till ställen som använder fina ingredienser, som har lite känslan och stolthet i allt från att sätta degen till det färdiga resultatet, bakar i vedugn osv, känns absolut inte som ”skräpmat”.

                  Men generellt är det absurt mycket ost på pizza, vilket gör det enormt kaloririkt och ohälsosamt oavsett hur fina råvaror som används.

          Jag har bara mött en person som tänkte sådär, mitt ex med asperger. ”Jag gillar inte rosa” sa jag någon gång och köpte sen ett par skor som hade en liten rosa rand. Hon – Meeeen du sa ju att du inte gillar rosa, du ljög!!!

          De flesta tolkar inte allt så bokstavligt, men jag är väl medveten om att det finns personer som gör det också. Häng inte upp dig på ord, många slänger med älskar, aldrig och hatar utan att egentligen mena att man tycker/tänker så till 100%. Säger jag att jag älskar alla djur, så innebär inte det att jag älskar den där hunden som bet mig när jag var liten. Säger jag att jag hatar surt betyder inte det att jag aldrig kommer äta en bit citron

            Haha jobbar med en man som har liknande drag. Jag sa på en fikarast att jag tycker att det är jobbigt med värme och helst inte reser till solen. Ett halvår senare blev jag skickad på konferens i thailand med jobbet och passade på att ta semester i samband med konferensen (som bara var i tre dagar). Gissa om han blev upprörd!! Jag var en lögnare och svikare och han tyckte att jag ljög för min chef och att jag inte borde representera arbetsplasten på konferensen. Lool

              Ja, det är helt galet. Blev en del onödiga konflikter i förhållandet, men jag lärde mig till slut hur jag skulle prata haha

        Nej det är klart. Om du stavar ordet med galet många ”a” får det ju en helt annan betydelse. Det vet ju alla. Tur att hon inte skrev ”jag skulle aaaaldrig äta pizza” för då hade hon ju legat illa till i dina ögon nu

        Man får göra vad man vill. Grejen med Bella är att hon aldrig gör som hin skriver. Eller alltid gör som hon inte skriver. Det var bara för nån vecka sen hon skrev ett långt inlägg om hur viktig kosten är för henne. Aldrig smågodis eller pizza. Om nåt förändras över en tid såklart man gör det. Folk förändras och gör andra saker. En sak med bella kommer dock aldrig ändras, hennes förkärlek för att ljuga i och om bloggen.

          Men. Hon har ingen skyldighet till det. Hon kan kalla sig för Barbie och bara skriva påhittade historier från och med imorgon om hon vill. Hon kan skriva att hon har 5 barn och bor på månen. Det är en blogg, det är inte verkligheten

        Eb vecka i Bellas liv är som 10 år för oss ? Ta allt denna mytoman säger med en stor nypa salt

        ”Man får väl ändra sig” skriver vissa när Bella byter fot var och varannan vecka. Grejen är ju hur hon alltid så tvärsäkert hävdar saker. Hör väl dock till den förträffliga strategin…

        Allt är bara så mycket BS. Och det vet hon säkert också förstås, nånstans längst in.

      Hehe – skulle jag aldrig göra sånt jag sagt att jag aldrig ska göra hade jag inte fått mkt gjort?

        ”De 999 saker jag aldrig skulle göra vägs upp av 999 värre saker jag redan gjort”

      Vem vet om hon åt den? Har uppfattat det som mycket vanligt att man visar upp bruncher och annan mat på foto men inte äter. Alla dessa smala människor man ser i diverse kanaler har inte ”råd” att äta typ pizza eller croissants etc. – Det ser bara bra ut på foto. Att vara en vanlig människa och ”unna sig”…

      Märkligt med alla som sysslar med ”clean eating” för att det är så braaaaaa för kroppen, absoluuuut inte för att gå ner i vikt, men så dricker dom ändå alkohol?

      Kommenterar ot om att Bella ätit en pizza på ett inlägg om mord ? hjälp

        Ja. Ännu en kvinna mördas av en närstående man. Låt oss tala om hur hemskt det är att bella åt en pizza på semestern… ????

    Läs aktuellanyheter.se
    Finns bild på instaprofilen och hans ex

      Tänker om det ens är lagligt, tror hon kan åka dit för förtal.. Plus hon har en printscreen från flashback tråden. Källkritik?

        Ja jag tänkte också på det faktiskt, har inte riktigt koll på det juridiska där men tror att det mkt väl kan vara förtal

        Om han har häktats så är beslutet om det en offentlig handling som kan begäras ut från tingsrätten så det kan det knappast bli tal om förtal eller så.

          ”Förtal är fullbordat när de kränkande uppgifterna kommit till tredje mans kännedom, vilket betyder att minst en utomstående ska ha kunnat ta del av uppgifterna. Det saknar betydelse om de negativa uttalanden är sanna. Sålunda kan det utgöra förtal trots att utsagorna är sanna.”
          https://www.lawline.se/answers/fortal-trots-att-rykten-ar-sanna

            Jag utgår helt ifrån vad min chefredaktör säger om saken då han även står på mitt utgivningsvbevis.
            Jag tror varken att personen bakom Aktuella Nyheter har något sådant eller någon som helst koll på vad lagen säger tyvärr.

            Jag tycker att det är jättetrist att se då det är samma tjej bakom denna sida som ”Svenska Youtuber” som verkar ha spårat ur lite. Inlägget som ni refererar till är en anledningarna till att jag skriver så, det senaste inlägget om Avicii en annan.
            Jag tycker det är osmakligt helt enkelt.

            Den där sidan kommer balla ur väldigt fort och då kommer det inte spela någon roll att hon som skriver försöker vara anonym.

      Lady dahmer har även lagt upp en film på honom i sin instastory för någon dag sedan

    Någon som vet hur/varför han fick Leif Silbersky som försvarsadvokat? Är det han själv som begärde/betalar honom? Hoppas han åker dit, en genomvidrig människa.

      Begär man ingen försvarare blir man en förordnad en offentlig, som staten betalar. Privat försvarare får man som regel stå för själv. Däremot finns en taxa så privat försvarare ska inte vara dyrare än offentlig.

      Om du inte begär en försvarare får du någon tilldelad till dig. I det här fallet har han förmodligen begärt Silbersky.

      Vid alla allvarligare typer av brott har du som misstänkt rätt till offentlig försvarare. Om du frias stannar kostnaden på staten, fälls du kan du bli tvungen att betala hela/delar av kostnaden själv.

        Jag personligen hade ju hellre valt Johan Eriksson än Silbersky

        Gäller inte det bara vid civila mål? Inte sånt som faller under allmänt åtal?

          Japp.

          Nej faktiskt inte, en kompis till mitt ex hade det här problemet, han fick betala själv. Jag sa samma
          samma sak som er innan. Minns inte detaljerna i det dock.

          Btw, man kan önska sin offentliga försvarare också, inte bara tilldelas en specifik.

    Människan måste vara helt sjukt i huvudet som lämnar en 3 åring med sin döda mamma. ”Mamma ska bara bada”. Det finns inte ord som kan förklara vad jag känner inför det och jag hoppas att han har någon form av samvete så att han får leva med skuldkänslorna över det resten av sitt ruttna liv.

    OT (men tips att skriva om). På Amanda Schulmans stories på Instagram just nu försöker hon uppmana folk att börja följa hennes dotter Charlies konto på Musical.ly (socialt medium där alla under typ 12 hänger). Kan inte låta bli att tycka det är lite deppigt, att man liksom lär sina barn att många följare = bra.

      Så sjukt. Också riktigt konstigt att hon som vuxen kvinna uppmanar sina följare (som rimligtvis också borde vara vuxna) att följa sitt barn på sociala medier. Vilken vuxen får ut något av att glo på ungar mima och dansa man inte har en nära relation till på en barn-app? Peddos?

      Men nej inga OT:s under det här inlägget, hur fan tänker ni???? Om det nu är så viktigt att det behövs skrivas exakt just nu, mejla då Camcam istället. Visa lite respekt.

        Har Hanna blivit någon slags ordningsman i kommentarsfälten? Även i tidigare kommentarsfält har hon tillrättavisat hur andra har skrivit.

          Det finns flera olika Hanna.

            Ja, ja. Du svarade på det lätta, Hanna, men inte på frågan om ”ordningsman” och varför du anmärker på vad folk skriver i denna tråd.

              Det är inte jag som skrivit den första kommentaren om OT:s, det är en annan Hanna.

              För enkelhetens skull börjar jag stava mitt namn Hannah.

                Bra, då vet jag vem jag INTE ska hacka på i framtiden. Jag glömmer ibland att andra kan ta åt sig och inte bara den som man adresserar sitt svar till. I detta fall har den första Hanna inte svarat, så klart.

                Själv behåller jag ”Anonym”. Bra om man behöver skylla ifrån sig för en kommentar: ”Nä, det var inte jag, utan en annan anonym.” ? – Skojar.

                  Både jag och Hanna har varit det du kallar “ordningspoliser”. Jag kommenterade på inlägget som handlade om sexiga jobb om att Camilla inte ville att vi skulle lista osexiga jobb.

                  Du har antagligen läst båda våra kommentarer och dragit slutsatsen att det är samma person.

                  Anyway, alla har ju rätt att uttrycka sin åsikt. Så jag kanske kommer säga till igen och du kanske kommer svara med “ordningspolis”. That’s fine.

        Respekt för vem?

    Usch, mitt hjärta blöder för den lilla tjejen som hittade sin mamma så! Jag hoppas verkligen att hon har många människor i sin närhet som kan ge henne kärlek nu ❤

    OT, ni som vill få hjärtat i halsgropen, kolla de galna lastbilschaufförerna på 10:an

    Hade ingen aning om vem han var? (såg på Flashback vad han hette).

    OT – ngn som vet varför bloggen knappt uppdaterats under helgen? Camimammi skrev ”migrän” CamCam skrev ”hållit mig borta från sociala medier”….välbehövlig semester eller?
    Saknar uppdateringar☺️

      Ja, ett migränanfall från helvetet som höll i från fredag morgon till söndag morgon orsakat av att jag jobbat alla dygnets vakna timmar i flera veckor.

        Usch – krya?
        Inte meningen att pressa – bara saknar inläggen?

          Ingen fara alls. Härligt att vara saknad! 🙂

        Bläääääää. Klok kropp! Lyssnar du inte så säger jag ifrån-på skarpen!!!

    Therese lindgren har smygreklam på sin blogg, usch

      Ifall hon är sponsrad, vilket inte framkommer

      Folk brukar även klaga på att han skatteplanerar, men det är ju inte ens olagligt väl?

    OT, nån som kollar på partiledardebatt på 2:an? Om ja, åsikter?

      Pinsamt. Hur kan en politiker stå och förneka att våldtäkterna som har ökat inte alls beror på de olika kulturer vi har här och alla människor från Mellanöstern som vi har tagit in? Fy fan vilka imbecilla politiker vi har.

        Så sjukt – jag såg en lista över alla livstidsfångar i Sverige, räknade och ca 75% hade utländska namn, därmed inte sagt att de inte är svenskar men ja, det är ju ändå en fingervisning….och ser man till fördelningen av etniciteten bland män i Sverige så speglar d inte direkt den!

          Precis!

        Jag vill inte vara svintråkig men en annan förklaring kan ju vara en högre benägenhet att anmäla också? Dvs det syns mer i statistiken än tidigare år.
        Säger inte att det behöver vara så, men många är så ensidiga i sitt tänkande. Allt är inte svart eller vitt.

          Absolut! Det anmäls fler brott idag.

          Jo, absolut – men – det svarar ju inte på frågan varför män med utländska namn är starkt överrepresenterade bland livstidsfångar trots att de i befolkningen tillhör en klar minoritet….

          (Och ja, jag är själv inte svensk, dock med svenskt namn, så inte på ngt sätt rasist utan enbart klarsynt)

            Så med närmare eftertanke kanske det är ännu fler icke-svenska män i fängelset om de, som jag, har svenska namn???

            För att de inte integreras och hamnar utanför samhället? Lågutbildade, arbetslösa, utan skyddsnät är överrepresenterade i brottsstatistiken. Vilka är överrepresenterade i gruppen som är utanför samhällets skyddsnät? Invandrare.

              Sen finns det ju en i princip liks stor mängd kvinnor som är utanför samhället som dock inte våldtar speciellt många eller sitter inne på livstid….så ja, kanske en förklaring men d gör d inte mer okej för det!

                Nej det är ju fortfarande till allra största del män som begår brott oavsett etnicitet, samhällsklass osv. Varför det skulle tala emot det jag nyss skrev vet jag inte. Om jag säger så här då: män utanför samhällets skyddsnät är överrepresenterade i brottsstatistiken. Vilka är överrepresenterade i gruppen män utanför samhällets skyddsnät? Invandrare.

                  Jag skrev väl inte att ngt talade emot det du skrev?
                  Jag skrev att det finns kvinnor utan skyddsnät som klarar av att låta bli att våldta och mörda – varför jag anser att den anledning du skriver (som statistiskt stämmer) inte är en ursäkt för att bete sig som ett svin….

                Personligen tror jag att de kvinnor du pratar om är fullt upptagna med hem och barn för att ha tid att mörda och våldta.

            Du är inte rasist pga du inte är svensk? Orimligt resonemang, alla kan väl vara rasister oavsett ursprung.

              Jo, men jag tror generellt att det i Sverige är fler med svenskt ursprung som är rasister än med utländsk härkomst – oavsett så anser jag mig inte vara rasist!

        Sd visar samma överrepresentation för grova brott som invandrare. Att de är till största del män kan vara en orsak, att de utan gymnasial utbildning är 6 gånger oftare misstänkta för brott än de med gymnasial utbildning kan vara en annan gemensam nämnare för sdare och invandrare. Är man utanför samhället ökar risken för brottslighet ytterligare.

          Brukar roa mig med att läsa domar. Så himla många äldre män & kvinnor som åker dit för trafikbrott och ringa stöld. Helt klart överrepresenterade.

            Haha. Ja, försök ta bilnyckeln av någon ? ska också småsnatta när jag blir gammal. En skruv här, en knapp där… Ha en småsnattar klubb-ja vem kunde veta att en skulle bli kriminell på gamla dagar?

        Det är rätt förenklat att se det så tänker jag. Överfallsvåldtäkter har ökat i och med invandringen, ja. Men i jämförelse är dessa våldtäkter få (och mycket vanligare att man anmäler), en stor majoritet av våldtäkterna sker inom hemmet och GM ä någon man känner. Men det har alltid varit ett extremt mörkertal kring våldtäkt och sexuella övergrepp inom familjer/kärleksrelationer, bekantskapskretser och på arbetsplatser som nu kommit fram i ljuset i och med me too. Förstår Löfvéns exempel med att stärka kvinnors rättigheter på arbetsmarknaden, kvinnors rättigheter behöver stärkas i allmänhet för att minska skulden, skammen och rädslan av att bli utfryst/sedd som ett problem om man anmäler sin arbetsgivare eller en person i ens umgängeskrets för sexuella övergrepp etc. Det ska alltid vara en självklarhet att anmäla (för mig var det inte det pga dessa orsaker).

        Hoppas jag uttryckte mig förståeligt, är lite trött i huvudet. Menar inte att det ena eller andra är rätt eller fel, men jag tycker frågan är otrolig viktig att kunna diskutera och höra alla poänger utan att avfärda argument som idiotiska.

        Vi ska också komma ihåg att majoriteten av våldtäkter och våldsbrott INTE sker i en mörk park av en obekant gärningsman utan i hemmet av någon man är bekant med eller har en relation med. Kolla in brås statistik.

          Läst om det hemska i Heby? Liten flicka på ljusa dagen våldtagen av 3 män…orkar inte, stackars stackars flicka. Vill byta planet och inte bo med män (och justja, inte aaaalla män)

            Jag sa majoriteten.

              Prutt ?

                Wow…

          Fast nä. Det kanske var så för 10-20 år sedan. Men kollar man Brås AKTUELLA statistik så ser man att en övervägande majoritet av sexualbrott sker på allmän plats av okänd gärningsman…

            Kan du länka? Hittar inte den statistiken

              https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

              There you go!

              Du kan scrolla själv till t.ex. rubrikerna Brottsplats och Relation till gärningsperson

                Det har du helt rätt i, men också viktigt att komma ihåg att sexualbrott inte enbart är våldtäkt. Det kan även vara sexuellt ofredande (t.ex. tafsande) och sexköp. I statistiken finns det inte samband mellan våldtäkt+okänd förövare+allmän plats t.ex.

                  Och??

                  ”Och??” Ja, statistiken du länkade till säger inte att majoriteten av våldtäkter sker av okända människor utomhus. Statistiken i din länk säger att majoriteten av sexualbrott sker av okända och ungefär lika ofta utomhus som på jobbet+i hemmet tillsammans. Inget annat eftersom de inte redovisar våldtäkter specifikt.

                  Vadå och?

            Glöm inte bort vilka våldtäkter som anmäls och inte. De uppskattar ett STORT mörkertal kring våldtäkterna i hemmet av nära och bekanta. De syns inte i statistiken men bör inte glömmas bort för det.

              Hur ska ni ha det? i ena stunden är det bara anmälningarna som ökat och nästa är det inte alls det.

                Om anmälningarna ökar så ökar ju faktiska antalet i statistiken. Men vilka våldtäkter anmäler man? De våldtäkter som sker av närstående anmäls fortfarande mer sällan än de som sker av obekanta och därför syns inte de i statistiken. På vilket sätt talar de två sakerna emot varandra? Bara för att antalet anmälningar ökar så betyder det inte att alla våldtäkter och sexuella övergrepp anmäls. BRÅ själva tar ju upp det i länken som postades ovan.

              Självklart ska inte mörkertalet glömmas bort. Men statistiken ser ut som den gör, och att det har skett en markant ökning av exempelvis överfallsvåldtäkter på senare år går inte att förneka.
              Och eftersom ingen vet hur mörkertalet ser ut så kan man inte dra slutsatsen att det mesta ändå sker i hemmet…
              Tråkigt, men tyvärr är det verkligheten idag ?

                Har du officiell statistik på det? Och vilka år jämför du med? Som inte går att förneka alltså. För om man kollar på antalet anmälda våldtäkter som skett utomhus (där överfallsvåldtäkter oftast sker) och rapporter från BRÅ så är det inte alls någon dramatisk ökning alls.

                Och mörkertalet bygger på mer än bara gissningar, så visst har man mer än enbart ett hum om hur det ser ut

                  Det har ökat med 35% under 2008-2017. Det kan ha flera förklaringar, men det är en ganska rejäl ökning enligt mig.

                  Men det är väl fortfarande antalet anmälningar som har ökat med 35%? Det betyder inte per automatik att antalet överfallsvåldtäkter har ökat med samma procent. Jag säger inget om huruvida antalet våldtäkter har ökat eller inte, men vad är det statistiken faktiskt säger?

                  Ang. ökningen på 35%:
                  ”De anmälda våldtäkterna har ökat med 1 920 brott (+35 %) under den senaste tioårsperioden (2008–2017).”

                  Det är alltså inte överfallsvåldtäkter som har ökat under perioden utan antalet anmälda våldtäkter. Vidare:

                  ”Ökningen under perioden kan delvis kopplas samman med förändringar i sexualbrottslagstiftningen , som inneburit att fler gärningar än tidigare bedöms som våldtäkt. Bland annat utvidgades våldtäktsbegreppet den 1 juli 2013. Utöver lagstiftningen kan även förändringar i anmälningsbenägenheten påverka antalet anmälda våldtäkter. Vid tolkning av statistiken bör man dessutom tänka på att enstaka anmälningar med ett stort antal brott kan ge upphov till årliga variationer i statistiken.”

                  Från länken till brås statistik som någon länkade ovan.

                Man kan fortfarande göra uppskattningar av mörkertal. Och då menar jag inte uppskattningar som i ”Tja… Ska vi säga 20%? 30%? Känns det bra?” utan uppskattningar som man baserar på undersökningar, studier osv.

                Som överfallsvåldtäkter definierades slutligen de våldtäkter då offret och gärningspersonen var obekanta och som påbörjats med plötsligt angrepp. Sammanlagt 12 procent av alla anmälda våldtäkter var av denna typ. Större delen av dem begicks utomhus (78 procent)
                Rapport 2008:13 BRÅ

                Alla överfallsvåldtäkter sker inte utomhus och inte allt som sker utomhus är överfallsvåldtäkter heller. Men för att försöka jämföra så ser det ut såhär i kriminalstatistiken.

                Anmälda våldtäkter (försök och fullbordade) utomhus
                2008: 1162
                2017: 1096

                Kopierade från telefonen så jag kanske missade några excelrader eller missade något annat. Men det finns som sagt i kriminalstatistiken för den som vill dubbelkolla

            Men sexualbrott är inte samma sak som våldtäkt vilket folk av någon anledning vägrar lära sig.

              Våldtäkt är ett sexualbrott…

                Men alla sexualbrott är inte våldtäkter.

          Min gissning (obs, gissning) är dock att våldtäkt i nära relation är minst lika vanligt bland svenska män och utländska män…

          Det senaste jag såg i Brå:s statistik när jag läste kriminologi för ngt drygt år sen var att det numer är vanligast att man inte känner förövaren och att det inte sker i hemmet. Vi var rätt chockade över det men vi kanske läst fel.

      Haha när sjöstedt hänvisar till statistik som visar på att fler sdare än invandrare från Mellanöstern begår brott i sverige och Åkesson svarar med att han har en känsla av att fler vänsterpartister än moderater begår brott. Lol. Åkesson är verkligen en clown!

        Han är verkligen inte den vassare kniven i lådan! Dock ganska underhållande?

          Skrämmande dock att så många hyllar hans argumentationsteknik…

            Verkligen – är inte på ngt sätt SD:are!

        En kommunpolitiker för sd fick precis sitt fängelsestraff skärpt för mordförsök.
        Den lokala Sdföreningen förklarade hans frånvaro med flytt & att han fått nytt jobb.
        Hatar när ens politiker försöker mörda folk, räcker det inte med att man måste dras med rasiststämpeln?

          Haha invandrarna ska inte komma hit och kalla våra tjejer för h*ror och våldta dom. De har de svenska männen gjort så bra själva i alla år.

        Nej det är han verkligen inte. Jag hoppas fler hoppar på SD tåget.

          Man får tycka vad man vill om SD’s politik, men jag har extremt svårt att se att de är ett parti som är regeringsdugligt

            Ja för socialdemokraterna eller moderaterna är ju verkligen regeringsdugliga! Stefan Löfven 2014: Vi ska inte bygga några broar! Vi ska ha öppna gränser! Stefan Löfven 2018: Vi har tagit in alldeles för många. Vi behöver en stramare invandringspolitik.

              SD är ingenting utan Jimmie. De är inte ett stabilt parti med alla interna stridigheter och avhopp.

                Åh, herregud! Politik så här på söndagskvällen?

                  Förklarligt kanske med tanke på 2 timmars direktsänd partiledardebatt i SVT..

              Ja, för 2014 visste ju alla vad som skulle hända de kommande åren… Fan att de inte lärde sig mer under divination classes!

          Är du även emot pressfrihet (SD portar medier som skriver illa om partiet från deras presskonferenser), kvinnors rätt att göra abort och att tex SMHI får statliga pengar för att bedriva forskning? Bara för att nämna några exempel som inte har med partiets inställning till invandringen att göra.

            HAHAHA visst.

              Jag frågade bara. Det är ju inte bara invandringen de har åsikter om.

                Nej, de är konservativa så det förslår. Synd att folk tror att deras politik bara skulle drabba andra och inte dem själva. SD tror inte på och respekterar inte grundläggande demokratiska värderingar (eller mänskliga rättigheter). De är emot många saker som vi idag tar för givna.

                  Eller hur, de vill kontrollera allt och alla i landet. Till och med konst. Bara deras abortförslag är ju ett stort f*** you till alla kvinnor i landet lixom

                  ”First they came for the Socialists, and I did not speak out, because I was not a Socialist.

                  Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out, because I was not a Trade Unionist.

                  Then they came for the Jews, and I did not speak out, because I was not a Jew.

                  Then they came for me—and there was no one left to speak for me.”

                  Tror många av de som röstar på SD gör det för att det är enda partiet som hitills velat ha mindre invandring. Så folk med såna åsikter kommer nog fortsätta att rösta på dem.

              ”HAHAHA visst.” Typisk SD retorik. Varför kan du inte svara på frågan? Du vill ju att fler ska hoppa på SD tåget. Jag gissar att du redan sitter på det så du kan du väl berätta vilka andra stationer än minskad invandring tåget kommer stanna på? Upplys mig snälla.

            SD har åtminstone tidigare velat förbjuda genus studier på högskolor. De vill mycket mer än att bara sprida sina rasistiska åsikter. Dessutom finns det statistik på att partiet har extremt hög andel kriminella jämfört med resten av befolkningen.

              Javisst. Ett parti som skriker att de blir censurerade så fort de inte får sprida sin propaganda precis var och när de vill är FÖR censur av konst och kunskapsämnen. Mysigt.

            jag kommer rösta på Sd, enbart för att vinner dem valet så måste dem övriga partierna styra upp sin invandrarpolitik. Det håller inte så som det ser ut nu. Jag håller inte med Sd i många övriga frågor men det behövs ett uppvaknande. Jag är inte rasist, anser att alla har en plats på jorden osv men vi kan inte ta emot flyktingar och sen tro att resten löser sig.

              Fast det är ju precis det de har gjort sedan 2015. Samhällsvetenskapliga analyser kanske kan vara ett ämne att överväga?

              Vad är det som inte håller när det gäller invandringspolitiken? Om det enbart är antalet invandrare som kommer hit/söker asyl som är problemet så är väl SD ett alternativ. Men det går ju inte stänga gränserna och tro att resten löser sig heller

              Fine, man får rösta på SD av vilken anledning man vill men man bör ju vara på det klara med att det är betydligt mer än invandring de har åsikter om och många av de åsikterna går emot de grundläggande friheterna vibbar förgivet idag. Är man beredd att riskera dessa så kör, men var medveten om vad du satsar.

      Vad tycker ni om nya moderatledaren hittills då?

        Lugn och sansad, står inte och raljerar som vissa andra. Tycker han höjt sig avsevärt sedan förra debatten.

          Ja jag har bara sett den här debatten men han ger ett lugnt och seriöst intryck tycker jag

        Han verkar ändå relativt skärpt. Dock borde han erkänna att hans invandringspolitiska åsikter är något han har tagit från SD och inte kommit fram till själv som han påstår.

          Vad för åsikt menar du att han har tagit?

          Men vadå tagit? SD äger inte invandringsfrågorna eller ens lösningarna på dem. Sen att de inspirerats är en annan sak.

          Buhu, härmade han Jimmie? Sicken taskmört. Säker på att Jimmie kom på åsikten helt själv hemma på kammaren HELT utan intryck utifrån?

            Det handlar inte om det. Är du helt tappad? Det handlar om att moderaterna OAVSETT ledare under alla år har lekt sandlåda och vägrat tala med SD men nu har de samma synsätt på invandringspolitiken som SD har. Kan det möjligen vara så att de känner sig manade eftersom den frågan är viktigast? Och de vill ha rösterna som SD annars kommer få?

            Svar JA.

              Jag hoppas till gud att de får rösterna som annars går till SD, för SD är ett oseriöst parti som inte är redo att styra Sverige. Om man läser andra förslag som de lägger fram, utöver invandringsfrågan, så inser man fort hur mycket kontroll de vill ha över friheten egentligen. Konst, kurser på högskoleutbildning, religion, abort mm. Så tur det om moderaterna/sossarna får rösterna ist för SD

                Hoppas inte jag ?

                  Nää, de räknar ju värre än Blondinbella. Det passar väl er? 🙂

          Och var har Jimmie tagit den politiken ifrån? Host host

            Från Socialdemokraterna ano 1990-talet.

            Kika på luciabesluter och återkom. ?

      Tänk om Stefan Löven kunde svara på nån fråga han får är nån endaste gång och inte bara prata runt och börja snacka om annat. Klarar inte av debatter blir bara irriterad.

    https://www.facebook.com/politikfakta/videos/1719951078096620/

    Vad kan man säga om detta, huvudet i sanden för Löfven.

    Sammanfattningsvis kan man säga att det mest tragiska med debatten var att vid omröstningen så hade den som vann 3,6 på en 10-skala….alla är i princip lika kassa och kan gå hem!

      Såg nu att d var en 5gradig skala – inte så dåligt av M alltså…

    Är väl ändå på tiden att abbeblattelito åker dit för något.
    Tyvärr har han gjort så mycket kriminella saker genom åren men alltid kommit lindrigt undan. Hoppas han sys in ordentligt nu.

    Så fruktansvärt. Stackars kvinna och stackars stackars barn

    Okej.. ta inte detta fel nu alla som är kommentarglada här inne 🙂
    MEN det är sjukt jobbigt när man läser ett inlägg som man tycker är intressant, för att sedan klicka sig in i kommentarsfältet för att läsa andras tankar/åsikter om saken i fråga eller diskutera det, och man hittar knappt en kommentar som rör inlägget.
    Idag t.ex. :
    45% handlar om att Bella har ätit en pizza och hur många ”a” man ska stava ”aldrig” med, sen har vi 40% till som diskuterar politikdebatten, sen om man har tur så har vi 15% kvar som diskuterar inlägget och då får man leta väldigt noga mellan alla pizzor och jimmie åkesson.

    Kan vi inte hålla alla OT till öppet spår inläggen ??
    Orkar knappt trycka mig in i kommentarsfältet för det är knappt något som rör inläggen som diskuteras där i.
    Anyone else?
    Eller är det bara jag som tänkt på det haha..

      Nja, under 18 % varav två kommentarer som ifrågasatte frågan under detta inlägg ?. Själv gillar jag OT. Långt ifrån alla men ändå många. Men jag har kommit på en himla smart sak! När jag inte gillar ett OT scrollar jag vidare. Ändå revolutionerande

      Håller med! Suger att behöva scrolla sig igenom för att hitta kommentarer relevanta till inlägget….

      Ändå så skriver du ett OT inlägg själv ?

    Är det någon som följer Atousapink på sociala medier? Tror hon var nära vän med den avlidne mördade kvinnan. Har hennes blogg varit nedstängd länge eller är det bara jag som inte kommer in på den? Har för mig att jag läst att den avlidna skulle blivit gudmor till hennes nyaste tillskott.

    Han är fortfarande startklar ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.