Paow namnger misstänkt mördare på sociala medier

För några dagar sedan så skrev jag om en influencer som nu sitter misstänkt för mord på en kvinna, ett mord som först avfärdades som ett självmord.
Den misstänkte gärningsmannen ska ha lämnat kvinnans tre år gamla dotter i lägenheten vilket – om det är sant – nästan gör mig mest illa berörd.

Eftersom mannen enbart är misstänkt i nuläget så kan jag inte namnge honom men det verkar inte vara någonting som stoppar Paow.
Både hon och Ida – som ligger bakom sidan Svenska Youtubers – har namngivit honom på sociala medier.
Paow på Instastory och Ida på sin nya ”nyhetssida”.

Det är Madde på Svenska Bloggare som publicerat dessa bilder och det är även hon som strukit över namnet på den misstänkte.
Det är inte första gången Paow hänger ut brottslingar på sociala medier. Förra gången hängde hon ut en djurplågare och blev avstängd i en månads tid och knappt hon komma tillbak till hon gjorde det igen.
Denna gången verkar vederbörande ha varit dömd, men i det här fallet är mannen ”enbart” misstänkt.

Lasse Kronér har nu tagit till Facebook för att berätta om de anklagelser som riktades mot honom i samband med #metoo.
Det kommer dyka upp i ett egen inlägg senare idag eftersom jag inte vill blanda kommentarsfält hej vilt.

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Både anithhha och sandrahhh är på semester och visar turbaner ?

      Okej

        Jaha..

        Okej

      Tyckte du själv din kommentar passade under detta inlägg?

        Jag lovar att ni kollat bådas konton ??

      Jag tycker att det var kul info, tack Anna! Påminnelse till er andra; man måste inte alltid vara dryg här inne.

      Finns det någon anledning att Bloggbevakning inte skriver om Blondinbell?

      Hon skriver ju massa skit igen. Typ att hon inte ens lämnar barnen på morgonen längre.

        Ja jag vill läsa sånt här istället för att klicka in mig på hennes blogg

        Jag hoppas och tror att hon gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar att vara en bra/rolig mamma men det där med uppfostran, när uppfostrar Bella sina barn? Hon har varken morgnar eller dagar… Utan mest ett par timmar om kvällarna, tre dagar i veckan och ibland missar hon även dem.

        Jag väljer omsorg framför pengar alla dagar i veckan även om jag förstår Bella litegrann, hur mycket ska man förvänta sig av en ung mamma vara ambitioner alltid varit att vara ekonomiskt oberoende, men hon är ju där nu.

        Ni får börja med ”dagens Bella” så som ”dagens Dessie” back in the days!

    Enligt lagen är man oskyldig tills motsatsen bevisats och jag tycker det är osmakligt att peka ut folk innan någon är dömd. Javisst kan man tro och spekulera och även om man själv är övertygad så kan man lägga band på sig i sociala medier.

      Ja och enligt lagen så frias man oftast även om man är skyldig, i brist på bevis. Han blir väl i värsta fall dömd till dråp o får 4 år och ute efter 3 max. Trots att han borde dömmas till döden. Fyfan

        Fyfan tillbaka säger jag gällande dödsstraff

          Men skämtar du eller? En person som mördat en ung mamma o lämnat en 3 åring att leva utan sin mamma i resten av sitt liv förtjänar inte att dö? Har man tagit ett liv förtjänar man att dö själv o inget annat.

            Det är för enkelt med dödsstraff. Låt den jäveln plågas med minnen och ångest livet ut.

              Exakt. Döden hade varit en jävla enkel utväg. Han borde ruttna i en håla. Nu kommer han ju inte det eftersom patriarkala lagar skyddar honom.

              Oftast har psykopater ingen ångest över vad dom gjort.

                Fast alla mördare är inte psykopater.

                  25% av de som sitter i fängelse är psykopater så nog är de många.

            Nej jag skämtar inte, jag tycker att dödsstraff är fel oavsett vad personen har gjort. Att döda för att visa att det är fel att döda är så skevt det kan bli

              Anonym 15.32: Men då kan man ju heller inte låsa in Fritzl.

                Va? Hur sjutton tänkte du nu? Låsa in någon och dödstraff är inte samma sak. Livstids fängelse som faktiskt innebär fängelse livet ut är jag för, men att döda någon som straff är jag emot

                  Livstids fängelse är ju bara 20 år och det är ytterst få som döms till 20 år. Hur brutalt brottet än må vara. Sinnessjuka lagar har vi

                  Anonym 16:16. Vad har det med dödstraff eller Fritzl att göra? Han sitter inte här. Tycker vi ska ha 100år på livstids. Men inte dödstraff

                  Jag menade att du sa att det är skevt att döda för att visa att dödande är fel. Då är det väl också fel att låsa in för att visa att inlåsande är fel.

                  Nu gjorde han ju mycket mer än ”bara” låste in ngn…

                  Mandelbecca. Nej det är det inte, det är för att skydda allmänheten man låser in honom

                  Finns flera anledningar till fängelsestraff bland annat frihetsberövringen som är ett straff, rehabilitering då vi vill ha ut medborgare som kan bidra till samhället, i vissa fall skydda allmänheten, vissa påstår också att det är avskräckande men det kan man diskutera.

                  Livstids fängelse är inte 20 år, finns folk som suttit längre än så. Betor på när man får tidsbestämt.

                  Tycker det hade varit fel att Våldta Fritzl för att visa att våldtäkt är fel ?

                  Anonym 17.06. Du menar att fängelser finns till för stt skydda allmänheten? Inte för att straffa? Intressant synvinkel isf, har aldrig tänkt så. 🙂

                  Mandelbecca. Både och, de får sitt straff men allmänheten skyddas mot de som är en fara för oss andra. Win, win så att säga.

                Sjukaste jag läst på länge…

              Det handlar inte om att döda någon, det handlar om av eliminera ett hot mot samhället. Vissa människor har förbrukat sin mänsklighet och därmed sin rätt att leva.

                Nej. De har förbrukat sin rätt att vara en del av samhället

            Tycker det med. Straffen är för korta i sverige. Behövs tuffare tag.

          Inte bara lämnat en 3 åring att leva resten av sitt liv utan sin mamma men även vara traumatiserad resten av sitt liv. Han förtjänar inget annat än o dö en plågsam död.

        Håller med dig, anonym!
        Jag förstår mig inte på folk men jag är inte glad över vårt rättsystem. Vi släpper ut brottslingar som är dömda för grova brott alldeles för tidigt, om de inte blir släppta redan från start.
        Och folk är nöjda med ett livstidsstraff fastän de vet att ingen sitter inne en livstid. Men i Sverige är det vårt högsta straff, tyvärr.

        Man får tycka vad man vill om den (slappa) lagstiftningen som finns i Sverige men jag tror inte vi får ett bättre samhälle med dödsstraff, däremot anser jag att straffskalorna generellt borde ökas betydligt.
        Man ska sitta hela den utdömda tiden och livstidsstraff ska vara livstidsstraff.
        Den som blir dömd för detta förtjänar både att straffas hårt och hållas borta från gatorna i översiktlig tid.

          Absolut. Och fler brott borde leda till livstid. Serievåldtäktsmän t.ex.

          100 år säger jag. På alla brott som ger livstid

      Antingen är man skyldig eller så är man oskyldig. Vad det finns för bevis och inte hör en inte mer eller minde skyldig. Inte vika lagar som gäller heller.

      Är det OK satt hänga ut någon som är dömd? Det kan det kanske vara men inte alltid, deror ju på syftet. Någon som inte är dömd? Generellt nej skulle jag säga, men under vissa omständigheter kanske man kan argumentera för att fördelarna överväger nackdelarna.

      Fast han är ju inte oskyldig. Fan heller att jag ser en sån människa som oskyldig bara för att man måste vänta på att han blir dömd.

      Alla ni som är för dödstraff, vad säger ni om alla de fall där folk suttit åratal i fängelse för mord och sedan frikänts eftersom det visat sig att bevisen var fel, förhören inte korrekta, vittnen ljög osv? Problemet med dödsstraff är att det är totalt oåterkalleligt. Risken finns alltid att en oskyldig människa döms till döden. En fängslad människa kan släppas fri och ges skadestånd, en död människa är för alltid död.

        Och det finns ett antal fall där personen varit dömd till döden och i vissa fall även hunnit avrättas när det kommit fram bevis att hen är oskyldig. Det är skäl nog för mig att vara emot dödsstraff. (Är dock för livstid där det är livet ut)

          Alltså jag tror många här missförstått hur domar fungerar? Det är tydligt att ett ”långt fängelsestraff” varken hjälper eller hindrar människor från att t.ex. döda en person. De flesta mord/dråp sker oplanerat och i ”stundens hetta” och inget fängelsestraff i världen skulle få denna person att stanna upp och ”tänka om”. Det är även av samma anledning man har så pass höga straff på exempelvis ekonomiska eller narkotikarelaterade brott. Där krävs eftertanke och en väl medveten person som väljer att begå dessa brott.
          Jag tror personligen på förebyggande av brott och att få ett välmående och i sin tur välfungerande samhälle. Men vad vet jag.

          Då får ni läsa på lite bättre. Ingen har avrättats oskyldigt i modern tid.

    Lady Dahmer har också lagt ut hans namn

      Såg också det. Helt rätt. Kvinnor måste skyddad från honom och eftersom rättsväsendet (lagarna) knappast kommer göra det är det ju bra att vi åtminstone vet vem det är.

    Även här i kommentarer har hans namn lagts ut

    Om det visar sig att han är oskyldig, vad kan hända med dessa som hängt ut hans namn? Räknas det som förtal? Böter?

      Förtal, och det kan de åka dit för även om han är skyldig.

        Fast om det finns ett häktningsbeslut så är ju det offentligt. Och då är han de facto också misstänkt för ett brott, under här fallet mord. Så då kan det knappast bli tal om förtal om man inte gånger ut honom som redan dömd eller skyldig. Sedan håller jag med om att utvecklingen mot att allt ska hanteras på sociala medier och att folk ska hängas ut och dömas av en folkmobb är väldigt negativ, jag tror inte att det hjälper oss eller gör samhället något gott att grotta ner sig i ohyggliga brott på det här sättet, det blir en sanastionslystnad i det som bottnar i att de inblandade är kända i vissa kretsar.

          Suck
          *i det här fallet*
          Och förtal handlar väl heller inte bara om huruvida det man säger är sant eller inte, så jag tar tillbaka det

          ”Förtal innebär att peka ut någon som brottslig, klandervärd i sitt levnadssätt eller på annat sätt lämna uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning. Det har ingen egentlig betydelse om uppgifterna är sanna eller inte. Tyngdpunkten läggs vid om uppgiften är ägnad att utsätta annan för missaktning.”
          Så jo. Att uppmuntra på det sättet som Paow gör går under förtal. Förtal har ingenting med brottet i sig att göra. Enda gången man kommer undan är när det gäller terror eller annan fara för samhället alt om det redan är känt av allmänheten a la Möller tex. Därav maskas ofta även dömda mördare i media

        I varje enskilt fall så tar media ställning till hur stort allmänintresset är och hur relevant det är att avslöja personens identitet.
        Hade det varit stadsministern som gjort något så bör allmänheten informerats men om vederbörandes identitet inte spelar någon roll – alltså inte en offentlig person – så brukar man hoppa det av respekt för anhöriga mm.

          Verkligen dumt kommentera språk när det diskuteras viktiga ämnen så ber om ursäkt för det, men det tar också bort lite av seriositeten i budskapet (för vissa!) om statsministern upprepade gånger kallas stadsminister. Minnesregel: hen är minister för en hel stat, inte en stad.

          Det är synd att brott mot kvinnor sällan ses som av allmänintresse. Som kvinna vill jag gärna veta vilka jag ska passa mig för om polisen och media faktiskt har en identitet.

      Morgonpasset hade en gäst på ämnet förtal den 12 april. Tips om ni vill veta mer om hur förtal funkar och vad det innefattar.

    Fyhekvete vad hemskt. Häng ut det jävla aset. Hoppas han plågas till döds. Bra paow! Gud mitt hjärta blöder för den lilla dottern ?

    På tal om Paow så verkar det gå livat till nere i värmen… ?

      Ja hoppas hon har skitkul och lever livet fullt ut – det hade fan jag gjort om jag var 25 år och var singel och hade möjlighet.

        Haha ja det håller jag med om men bråk kanske inte står på önskelistan? ?

        Jag tror att hon syftade på att det bråkats och slagits med speitflaskor i huvuden, inte att man inte får festa och leva livet när man är 25.

          Spritflaskor*

      Låter härligt! Hoppas hon har det bra och njuter av livet

        Hon blev slagen med en flaska i huvudet efter att ha bråkat med en tjej, låter inte superhärligt.

    Skulle gå in på Paows instagram för att kolla om det låg på hennes mystory men hittade bara att hon hängde ut en annan tjej istället..
    Det var som vanligt på hennes insta med andra ord…

      Ja, det är ju hennes insta…? Den lär ju vara som den brukar

      Gå in på den uthängda tjejens så får du lite mer humm om bakgrundshistorian

        Tyckte inte att hennes insta gav något mer. Två tjejer med varsin story om nåt bråk. Vad menar du att kom fram om bakgrunden från den andra tjejen?

    Stackars barn som fått den människan i sitt liv och nu inte har någon mamma heller 🙁 Prio ett är barnet, inte denna sk-tmänniska. Så sorgligt!

    Såg att sheila, bellas kompis har testat hennes brun utan sol och skrivit väldigt bra om den. Känns nästan som de skulle stå att det var ett samarbete.

      Hon har antagligen inte fått betalt för att skriva det, då är det inget samarbete.

        Nä men är det okej att göra reklam så

          Ja, det måste det vara. Lägger du ut en tröja du köpt på gina och skriver om den på Facebook så kan du ju inte hålla på och reklammärka uppdateringen. Man måste ju kunna skriva om saker man gillar utan att märka det som reklam, förutsatt att det inte är ett betalt samarbete

          Klart det är okej att lägga upp bilder på saker man fått/köpt utan att reklammarkera. Är det däremot ett samarbete man får betalt för ska man självklart markera. M

    Jag tror på lagen våldsmonopolet och det sociala kontraktet. Jag tycker det är problematiskt att hänga ut folk som ej blivit dömda.

    Samtidigt känner jag att det vi upplever nu är symptom på vårt rättssystems begränsningar och enskilda modiga kvinnors jävla anamma och jag tänker att även om det inte är rätt är det en utveckling mot förhoppningsvis en bättre lagstiftning.

      Exakt hur jag tänker också. Systemet fungerar som det gör av en anledning – det är inte alla misstänkta som blir dömda eller som är skyldiga (tänk på Kevin-fallet t.ex. där de två utpekade bröderna fick leva sina liv därefter, trots att de faktiskt inte var inblandade, hur hade deras vardag sett ut om det hänt idag och man hängt ut deras identiteter i media/på sociala plattformar?) MEN, bristerna i systemet gör att folk tillslut känner sig tvingade att täcka upp när straffen är för klena och processerna för tungrodda för att offren ska få någon upprättelse. Håller också tummarna för att ”upproren” ska skapa debatt och förändring i längden.

        Precis! Tack!

    Tycker det är skrämmande hur många som verkar vara för dödsstraff här inne, trodde vi hade kommit längre gällande mänskliga rättigheter än så.

    Kan däremot hålla med om att straffen ofta är för korta. Eller ibland är det inte det dömda straffet som är så kort, men fångarna blir ofta utsläppta innan tiden gått ut. För att det ska ske görs ju en utredning men verkar ju rätt ofta som att den utredningen inte är så tillförlitlig alla gånger då det ibland tar endast några veckor innan personen har begått brott igen. Ofta är det om jag förstått det rätt pengar som är problemet, man har inte råd att ha kvar alla fångar tillräckligt länge. Något måste ändras, helt klart.

      Vad exakt är det som är skrämmande med det? De som mördar står iallafall inte för några mänskliga rättigheter. De som mördar en annan människa ska inte ha några jävla rättigheter!
      Och kom inte med ”men om någon oskyldig döms”. Ja, det händer. Men avrättad i modern tid? Nej.
      Folk verkar tro att man döms och avrättas på studs, så är det inte.

      Jag är för dödsstraff alla gånger om och det står jag för. Ett monster som mördar en annan människa har inte rätten att fortsätta sitt liv på denna jord.

    Någon som vill diskutera Anna Wahlgren och hennes barn med mig? 🙂

      Nä, det är bara tragiskt.

      Jag läste boken som dottern skrivet. Hon har inte haft det lätt.

    CAM du är dubbelmoralens drottning du. Anklagar alla för uthängningar och diverse saker när du själv gör samma sak fast tio reser värre och oftare. Manipulerar ljuger och raljerar. Googla på psykopat och sök hjälp!

      Va? Vem hänger jag ut?

      Lina, vad försöker du göra här då? hahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.