Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

453 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vi ska på husbilssemester på Västkusten i sommar (Bohuslän o Halland). Några tips på vart man ska åka två vuxna och en tjej på 8 år?

      Åsa, Tylösand. Halmstad 🙂

      Varberg har fina stränder och camping. Lite utanför ligger Öströös fårfarm som ni alla tre nog skulle uppskatta.

        Träslövsläge precis utanför Varbergs centrum är supermysigt! Favoritställe

      Bohuslän: överallt. Grebbestad och Tjörn framförallt och missa för guds skull inte Marstrand? skippa Smögen, fett överskattat

      Halland: Falkenberg. Sen är Halmstad och Tylösand värt ett besök, men ska man bo så rekommenderar jag Falkenberg och en tur till Glommen samt Olofsbo

      Smögen!

      Skrea Strand i Falkenberg är väldigt fin. En av dom finaste i väst tycker jag. Lång sandstrand och mycket bra ESS-group hotell mitt på stranden. Själva innerstan i Falkenberg är dock inte så mycket att ha. Då är Halmstad bättre.

      Åker ni förbi Göteborg så lägg för all del ett par dagar där. Mycket att göra. Ta en skärgårdsbåt ut till öarna när ni är trötta på shopping och restauranger. Liseberg skulle jag dock inte sätta min fot på trots en 8-åring. Det är för mycket köer och för omysigt.

      Akvarellmuseet i Skärhamn, som har superfin ateljé för barn (och vuxna). Badplats precis utanför.
      Skulpturparken Pilane.
      Klädesholmarna.
      Ta färjan ut till Åstol eller Dyrön.

      Bohuslän: allt är fint där men Grebbestad och Tjörn är finast. Och missa inte Marstrand! Smögen är sjukt överskattat, åk inte dit?

      Halland: Falkenberg och ta en tur till Glommen samt Olofsbo, himla fint där. Halmstad och Tylösand är värt ett besök men i övrigt lite som Smögen – överskattat, tycker jag 🙂

      (Vet inte om jag skickade en sån här kommentar, den försvann iaf och vet inte om jag tryckte bort eller om den fastnade i modd)

        Mellbystrand och hällevik

          Nah Mellbystrand är också överskattat, inget ställe jag skulle rekommendera, gillar inte södra Halland. Gillar bara Båstad men det är pga tennisveckan, sen ligger Båstad kanske inte ens i Halland, gränsen går väl där nånstans..?

            DU tycker att det är överskattat. Jag rekommenderar ställen som jag tycker är fina, du behöver inte vara tyken

              Jag är inte det minsta tyken. Klart jag skriver utifrån vad jag tycker, vem ska jag skriva utifrån annars? Du skrev det dessutom som svar på min kommentar, då får du räkna med att man svarar.

                Man måste ju svara någon annan när originalkommentaren har många svar

                  Nej, svaret hamnar lite längre ner bara men hamnar ju inte längst ner på sidan?

        Åh, Tjörn! ????

      Havets hus i Lysekil brukar vara uppskattat av både barn och vuxna i mitt umgänge 🙂

      Sen är Marstrand fint. Gör ett besök på Carlstens fästning. Spännande och intressant både för åttaåring och vuxna 🙂

      Ska ni in till Göteborg? Gör då ett besök på Lejonet & Björnen (ligger på Danska vägen) och ät världens godaste glass.
      Ta en tur i botaniska och trädgårdsföreningen.
      Västkusten är fantastiskt! Välkomna ?

        Tycker inte alls att lejonet och björnen har någon märkvärdig glass. Sist fick jag en med sega klumpar och iskristaller ? på björngårdsvillan har de otrolig glass ? gjord på plats. Åt en syrlig äppelglass igår och jag var i himmelriket.

          Oj. Varje gång jag är där har det hållit jättehög kvalité. Hoppas din glass blir bättre nästa gång, om du ger det en ny chans ?

        Nordens ark!

          Har ni tur får ni se djur där, det kan verkligen variera ?

            Ja eller hur. Jag har varit där fyra gånger och gått 80000 mil till vargarna, men aldrig nånsin har jag sett några vargar ?

      Koster.

      GRÄNNA!!!! Rekomenderas varmt! Så mysigt, vackert och roligt för barn.

        Ha ha det ligger väl ändå inte på västkusten? ?

          ???

            HAHAHAHAHA tänkte jag ju inte på!!!

        Haha, ok, då slänger jag in Dalslands kanal och Hoburgsgubben!

      Skrea strand är underbart!
      Ni måste prova på fish&chips bussen och sia glass affären som ligger precis jämte! Helt underbart!

      Hunnebostrand ❤️

      Lysekil och Skaftö!

      Nordens ark. Kexfabriken i Kungälv.

        Just take me anywhere,,,take me anywhere…

      Ramsviks camping. Mysig camping med mycket aktiviteter.

      Tjörn! Besök Marstrand eller Åstol. På Åstol finns finns ett rökeri som serverar jättegod lunch, Skärhamnr också mysigt och har ett flertal mysiga restauranger ❤️

        Sorry, rökeriet på Åstol byter ägare = stängt.

      Tack så jättemycket för alla tips! ?

      Laholm, Mellbystrand är superfint och Laholm är en jättemysig by. Sedan är kanske Halmstad bättre ifall ni har otur med vädret. Men det tar ändå ”bara” 20 min med bil om ni känner för något annat än sol och bad.

    Kan jag sluta vara dagvill? Just det, Öppet spår. Har aldrig hållt på att missa det förut. Tur jag ändå var inne här. Missade 40 dyrbara minuter igår ju. Vill man ju aldrig göra om. ?

    Jag har några månsder kvar på universitet… snart går mitt studentkontrakt ut på min lägenher och då det ej finns lägenhet att få tag på just nu kommer jag behöva flytta hem till mina föräldrar några månader. Detya gör mig superstressad då det är ångestframkallande för mig att vara där i längre perioder pga extremt kontrollbehov från deras sida ( mest mammas.

    Jag har även vart ihop med en kille i 4 år och mer eller mindre bitt ihop hela tiden, fast i två lägenheter, några nätter i hans lägenhet och några utan att berättat detta för min familj, fast att jag både pratar och träffar min familj MYCKET. Har träffat hans familj och vänner massa gånger. Vill nog egentligen inte vara ihop med han och försökt göra slut flera gånger, men ändå slutat med att vi fortsätter. Han pratar ständigt om framtiden men har försökt förklara att vi ej har någon sådan och att vår tid snart är slut iochmed min flytt. Allt detta gör mig nycket stressad.

    Jag har fått ett vick inom mitt yrke som jag nog inte vulö ha, mest för att jag nog inte kommer klara sista tentorna och vill inte göra dem besvikna att jag ej är klarutbildad. Förövrigt stressad över det överlag, alla tjatar och frågar när jag är klar och vad härligt för mig.

    För att summera mitt babbel. Snart kommer jag tvingas bo hos mina föräldrar, kommer inte klarat min utbildning och kommer därför ej kunna ha jobbet jag fått. Haft en hemlig kille i 4 år. Vad fan ska jag göra med mitt liv? Allt känns bara piss och ser inte fram mot en enda grej i livet.

      Skicka Styrkekramar…finns inte något jag göra tyvärr:( Kanske dags att du berätta för dina föräldrar om hur du känner dig, om din kille och dina studier?

        Det jag har kvar är några tentor, så har inga lektioner kvar. Så måste ha ett jobb för att ha en inkomst. Söker boende mer eller mindre överallt men utan någon större framgång. Mina föräldrar tycker att detvär bra om jag bor hemma över sommaren då man kan spara pengar mm. Situationen med killen är bara krånglig. Vet ju att det även är orättvist mot han att fortsätta. Har i dagsläget inga vänner och lever gansks så isolerat. Vet inte, jag är nog bara klagig och borde väl egentligen uppskatta det jag har. Men just nu känns det som om jag inte har nåt och ser inte ens vitsen med att kämpa för saker. Känns inte kul eller spännande med nåt.

          Inte lätt…Önska jag kunde hjälpa dig. Vet hur det känns att känna sig ner och deppig.

      Sök sommarkurs och fristående kurser i höst så slipper du bli av med lägenheten.
      Att låta bli att ta vicket för att du inte har klarat alla tentor låter dumt. Det går väl att jobba ändå? Det kommer greja sig! ?

        Tyvärr är lägenheten redan uppsagd och i veckan kommer nya hyresgästen och tar mått mm.
        Grejen är att jag ”är” lärare så kan egentligen inte jobba utan legg vilket jag ej får innan alla tentor är avklarade. Men på måndag ska jag skriva under papper för jobbet så ska nog flagga för att jag troligtvist inte är helt färdig i skolan i Augisti. Har funderat på att kolla om univetsitet kan göra någon specialare och låta mig göra tentorna i Augisti fastän kursen egentligen inte går då. Problemet är att jag har sån extrem tentaångest, glömmer nästan mitt egna namn när jag hamnar in en tentasal. Plus vill inte vara till besvär eller visa mig ”svag” så drar mig för att fråga universitet om hjälp.

          Det kommer ordna sig. Min erfarenhet är att allt alltid ordnar sig på det ena eller andra sättet både vad gäller boende och studier. Dumpa killen, flagga för jobbet angående dina studier (du är ej en sämre person för det) och kolla med universitetet om det finns omtenta att göra i augusti. På min tid fanns det en omtenta ca 1 mån efter ordinarie samt ett uppsamlingsheat i augusti men jag pluggade inte lärare. Sätt ut en annons på blocket om att du söker boende. Lycka till!

          Kolla kommunens vikariepool. För skola o förskola
          Registrera dig där.
          Är du duktig så kommer de ringa efter dig ofta.

      Vad studerar du för något?

      Det bästa vore ju om du kan slutföra utbildningen. Kan du skjuta upp jobbstarten?

      Leta efter en ny lägenhet. Kan du tänka dig att bo inneboende ett tag så kanske det är enklare. Annars, har du någon vän du kan bo hos?

      Kanske det vore enklare att skjuta upp beslutet med din pojkvän till du ordnat upp det andra.

      Okej, ska försöka bena ut det här så som jag skulle gjort om jag var i din situation:

      1. Jobbet: säg till dem att du väldigt gärna vill ha jobbet, men att du är orolig att det blir för mkt med både studier och jobb och att du gärna vill få din examen. Kanske kan du be om att få testa att både kombinera jobb och skola under en period för att se hur det funkar? Förhoppningsvis är de vettiga och förstår detta.

      2. Din kille: gör slut. Få honom att inse att det är SLUT. Träffa honom inte mer, inte ens som vänner.

      3. Dina föräldrar/boendet: vet att det kan vara fruktansvärt svårt att få tag på boende. Men testa exempelvis blocket. Kanske finns ett hus du kan hyra lite utanför stan? Alternativt om det finns lägenhet i någon förort/kranskommun (vet ju dock inte hur stor staden du bor i är, detta förslag är kanske lättare i små städer än ex. Sthlm

      4. TA HAND OM DIG! Märker att det är mycket som stressar dig i ditt liv. Ta tid för bara dig själv utan att tänka på andra ❤️

      Hondendär: jag läser mer sen, men skickar styrkekramar i massor så länge. ?

      Jag förstår dig verkligen det där med att alla ska fråga hur det går med tentor och jobbsök hela tiden! Varför gör folk så? Det är så stressande och frustrerande när det går skit! Men jag har beslutat mig för att jag ska skita i vad alla andra tycker (eller vad jag tror att de tycker). Men detta är något jag måste påminna mig om varje dag, annars äter det upp mig! Vill mest bara säga att det finns fler studenter i din situation gällande skolan (och säkert privatlivet med) och att du inte är ensam, även fast det känns som det! Klappa dig på axeln för att du för att du faktiskt snart är klar med högskolan!

    Ni som tränar, jag är vältränad MEN axlarna växer inte i samma takt så jag vill få in fler övningar för just axlar. Tränar armar 3 gånger i veckan om det spelar någon roll. Ge mig era bästa övningar! ??? (Kör helst med hantlar)

      Är du tjej eller kille?

        Tjej, vad spelar det för roll?

      Lyft tungt! Få reps med tunga hantlar ?

        Jag gör det, satsar på vikter jag kan köra 5-8 reps med. Just nu ligger jag på 6kgs hantlar när jag kör axlarna. Men behöver tips på övningar

          Min bästa kombo är turkish getup, militärpress, flies och kamelen (klättra från plankposition till handstående och tillbaka) Kan knappt lyfta armarna ett par dagar efter 🙂 Muskelbygge är mycket jobb och ännu mer genetik, alla kan helt enkelt inte få bitiga axlar – men kämpa på!

            Tack!!! Jag har lätt för att få muskler, verkar bara vara axlarna som tar längre tid haha

      Håll en tung hantel i varje hand. Lyft armarna rakt ut åt sidan, som om du leker flygplan. Ringa hantlar, många reps. Du kommer vara död dagen efter 😛
      Min favorit för snygga axlar och armar.

        En av de jag gör, fast med tunga vikter och 8 * 3, brukar dock inte vara speciellt död efteråt haha. Värmer alltid upp med gummiband innan. Eller så kanske jag borde öka vikten…. Men tror inte jag kommer upp hela vägen med tyngre än 6kgs just nu. Kör också raka armar längs sidorna med hantlar och lyfter axlarna uppåt

          Du behöver inte lyfta axlarna uppåt. Armarna ska rakt ut bara. Så att båda armarna är rakt utsträckta, horisontellt. Sedan långsamt sänka ner armarna, fortfarande raka. Sedan ut igen. Som långsamma vingslag.

            Jag vet, jag nämnde en annan övning i slutet

              Men brinner det inte i axlarna gör du ju tydligen fel. Var inte otrevlig när folk försöker hjälpa.

                Va? Hur var det otrevligt?

                Men vad är det med folk? Känsliga klubben idag? Man är inte otrevlig för att man berättar att man pratade om en annan övning. Sätt på en film och andas i fyrkant.

                  Tack! Förstod inte hur jag var otrevlig

      Det låter nog inte så märkvärdigt men för mig hjälper simningen till att få väldigt snygga axlar och överarmar. Det är nog också ett bra komplement till styrketräning för du får ju in konditionsmomentet också.

        Ingen möjlighet till det

      Armar tre gånger i veckan?? Skulle snarare rekommendera att du kör ett ordentligt axelpass en gång i veckan /hon med enorma axlar & armar

        Tillfrisknar från utmattningssyndrom, kan inte köra ordentliga tyngre längre pass som det är nu utan fått hitta en balans som passar bäst just nu 🙂

          Menar inte att du ska köra superhårt och rövtungt, men byt ut ett armpass mot ett renodlat axelpass? Det hjälper inte att träna muskeln för ofta heller, vila är viktigt!

            Jag vet, var lite otydlig, jag kör inte igenom allt varje gång jag tränar. Ibland kör jag biceps, triceps ibland axlar osv. Ibland orkar jag en timma, ibland 20 min, det är olika. Tränar aldrig samma muskel utan 2 dagar i mellan

      Varför kör du armar tre gånger i veckan?

        Se ovan

          Alright! Googlar du på shoulder exercises hittar du massvis med bra tips. Orkar du tycker jag definitivt att du i alla fall borde lägga in vanlig militärpress i nästan alla axelpass.

          När du orkar ännu mer kan du alltid testa gå över till att dela upp passen efter push/pull så kommer dina armar få mer än nog utan att du behöver specifika armpass om du nu inte tänker dig att tävla i bikini fitness eller liknande.

          Har du pengar på banken så rekommenderar jag verkligen att du tar kontakt med en bra PT (med betoning på bra) också. Det är verkligen värt det så du kan få kontinuerliga tips och någon som ser till att du gör rätt. Dessutom är det jäkligt skoj. Ta med en kompis!

            ?? När jag kommit lite längre kommer jag få PT på lokala gymmet via min fysioterapeut, återstår att se om han/hon är bra bara haha. Kommer lägga upp passen annorlunda sen, just nu är det mest för att ha en rutin och återhämtning både fysiskt och psykiskt

      Boxning! Du kommer att få grymma axlar.

        Har varit lite sugen på det ett tag faktiskt 🙂

          Älska boxning…så härligt, särskilt när man är på dåligt humör!

      Militärpress militärpress militärpress

      Tungt.

      Sedan kan du komplettera med hantelflyes, upprätt rodd, hantelpressar, front raises etc.
      Och glöm inte värma upp rotator cuffen!

        Närå kör alltid ordentlig uppvärmning med gummiband innan 🙂 Tack för tipset!!!

      Dropset militärpress är superbra, gristungt men det ger effekt. Superset militärpress plus bicepscurl/hammer curls, sen vila, är också riktigt bra!

        Tack!!

    Är på Sardinien! Please, åk hit! ?

      Var där 2007 och då var turismen väldigt väldigt liten. Så pass att det var svårt att turista. Lättare nu?

        Var där runt 2003 och 2013. Lättrest och fint om du frågar mig. Bodde i Alghero båda gångerna. Urmysig stad med jättefina stränder. Jag håller med Millimani – åk dit för bövelen.

      Var där i somras och hatade det. Besökte Cagliari och Alghero, kunde väl beskriva det som Sunny Beach i Bulgarien. Var är du som är bra?

        Vi hyr bil! Bodde de tre första nätterna i San Teodoro, som ska vara lite av ett festställe men nu i maj var det helt stilla på kvällarna, tog en dagstripp till Cala Gonone och nu spenderar vi dom sista nätterna i La Ciaccia precis vid Castelsardo. Vi hyr boende via airbnb och har bott FANTASTISK! RECOMMEND, RECOMMEND!

      var där i augusti förra året och kommet åka dit i år igen? bara äääääälskar sardinien. Vi hyrde också bil och åkte runt.

      Jaaaaaa Sardinien! Vi var där förra sommaren, bodde i Bosa (hyrde via Airbnb), mitt i gamla delen med smala gränder och vanligt sardiskt vardagsliv precis utanför dörren. Vi hyrde bil och utforskade stränderna runt hela ön. Rekommenderas starkt!!!

    Tack för all pepp förra veckan ang maten. Jag har nu fått en remiss till dietist 🙂 tack fina ni ♡

      Vad skönt:)

      Vad bra, grattis till det! ?

    Snart dags för nattjobb. Vill inte….
    Tre nätter, jag dör.

      Lycka till!!

        Jobbar oxå nått. 5 dagar i veckan. Går på imon o då är de 12h som gäller… Så jag lider med dig!

          Det är väl olagligt med fem vakna nattpass/vecka?

            Det skulle jag vilja höra med om! Ska köra 8h x 5 nätter. Går på imorgon kväll, har aldrig jobbat natt. Facket går med på det av någon jävla anledning? Tung industri.

            Nope – inte alls olagligt, finns flera branscher med 5*8h pass.

      Stackars dig!! Styrkekramar☀️?

    Har alltid haft komplex över mina tänder. Har såna där ”hugg-tänder” om ni förstår vad jag menar och i övrigt är de inte direkt raka. När jag var yngre ansåg man dock inte att de var tillräckligt ”fula” för att jag skulle få tandställning kostnadsfritt. Nu, 29 år gammal, har jag börjat fundera på om man ska ta tag i det.. Nån som skaffat tandställning på äldre dagar? Har ni i så fall någon uppfattning om pris? (eller det kanske varierar väldigt mycket…)

      Hej! Jag skaffade tandställning vid 24, dock utomlands. Gick på ca 12.000kr! Antar att det är dyrare här i Sverige.

        Vart i utomlands! Funderar på att skaffa tandställning i vuxen ålder.

          I Spanien

            Finns även i Grekland, jätte billigt.

        Ok! Tack för svar. Ja jag antar att utomlands också är ett alternativ förstås. Tandvården i Sverige är sannerligen dyr alltså….

      Man har aldrig fått tandställning för att man haft ”fula tänder”. Du kan ha hur snea och ”fula” tänder som helst du får endå ingen tandställning ifall du har ett rakt bra bett. Allt handlar om bettet. Man får aldrig tandställning av estetiska skäl. 🙂 tror det kostar ca 20.000 här i sverige

        Jag gick till tandläkaren när jag var 18 och bad om tandställning pga sneda tänder. De sa att jag inte skulle få någon eftersom jag inte hade några problem av det. Ett par veckor senare fick jag hem ett papper om att välja klinik för min tandreglering. Veteran hur det hände, men nu har jag raka, skattefinansierade tänder iaf 😉

      Jag fick betala ca 35000 för en tandställning och det var tio år sedan i lysekil?

      Om det är något du tänker mer på mycket och och skulle må bättre av att ha så tycker jag att du ska boka en konsultation. Du kommer inte ångra det. Beroende på hur ”sneda” dina tänder är och om det är en eller båda käkar så kan det kosta allt från 10 000 till 40 000. Om det är formen på tänderna som du är missnöjd med kan fasader vara ett alternativ. Önskar att man kunde lägga in bilder här, hade varit mycket lättare.

      Jag gjorde det i vuxen ålder, tänderna hade gått tillbaka efter tandreglering genom Folktandvården i tonåren. Kostade ca 60 000 kr hos privat tandläkare men då var det båda käkarna och jag valde dyra tandställningar som satt på insidan av tandraderna. Du kan få samma behandling för halva det priset hos folktandvården eller privat ta följare om du väljer vanlig räls på utsidan.

      Jag gjorde det som vuxen. Såå nöjd speciellt med att det kändes som ett projekt jag till slut tog tag i efter alla år som jag hade velat det och tänkt på det. Det spände lite extra 1-2 dgr per månad sen kändes det lugnt igen. Räls utanpå, men det blev såå bra! Såå värt det. Delade upp betalningen. Minns ej vad summan blev hos Folktandvården, runt 20.000 kr efter avdrag/ (tandvårds?)bidrag.

    Mitt ex har hört av sig efter nästan 7 månaders tystnad (hon gjorde slut). Precis när jag har börjat MÅ BRA och vara glad igen. LIVET SUGER

      :(:( Inte lätt…kramar till dig.

      Så där kan det va. Min f d kille börjat höra av sej och allt rivs upp igen. Jobbigt. Han vill återväcka minnen o jag sa jag vill skaffa nya. ?

      Bestäm dig för om du vill öht ha kontakt med henne. Om inte, meddela det tydligt så kan du fortsätta med ditt liv.

      Ge henne inte makten att få dog att må dåligt. Du kan välja bort henne.

      Bestäm dig för om det verkligen är värt att ha kontakt. Om inte säg det till henne, därefter blocka henne på alla möjliga kontaktvägar för att kapa kontakten men även för att minska din möjlighet att få en impuls att själv höra av dig nu när hon fått din uppmärksamhet. Kom också ihåg varför du mådde bra innan hon hörde av sig.

      Försök att fatta ett snabbt beslut. Antingen att släppa in henne och ge det en chans men då be henne att ge dig riktigt bra argument varför du ska våga tro på detta. Men jag kan tänka mig att om det vore jag så skulle jag akta mig. Hålla mig helt undan, säga ifrån helt. Om hon då kämpar för dig är det möjligtvis en sak, men jag skulle antagligen ändå stänga av helt. Men det är jag. Jag och ett ex gjorde så för många år sedan , när vi var överens om att göra slut. Det visade sig vara ett bra beslut. För oss båda. Lider med dig! Var rädd om dig i första hand nu!

    Vilket parti ska ni rösta på i höst eller vart lutar det och varför?

      SD – vi alla vet varför!
      INGEN PÅHITTAD RASISTSKIT KASTAD PÅ MIG NU! Jag är själv invandrare.

        ”Jag är själv invandrare” ??? Så bara för att du är invandrare, så kan du inte vara rasist? Kommer aldrig förstå den argumentet.

        Tycker det är synd att SDs invandringspolitik är det enda folk tänker på när det gäller SD. Nej, jag kommer inte rösta på det partiet, men jag tycker faktiskt att SD har bra politik på vissa andra punkter. Men när det gäller vissa av människorna i partiet så är det en annan femma… 🙁

          Såg partitempen med Jimmie. Bortsett från åsikter så verkar han ha liye humor ändå.

          Han är inte vegan. Han älskar kött och allt som kommer från djur. Han flyger, mycket!!! Och bryr sig inte ett skvatt om miljön.
          Det och invandringspolitiken gör att jag kräks på sd.

            Ja, det är synd 🙁

          Måste nog rätta mig själv här. Inte så konstigt invandringpolitiken är det enda som associeras med SD när det tydligen är deras klart viktigaste huvudfråga. Visste inte det…

        SD vill även inskränka på aborträtten, ta bort hemspråksundervisningen och bygga ett kasino i Kalmar för att finansiera äldrevården. Så mycket märkliga beslut.

          Seriöst!? Ett kasino i Kalmar? Hahaha

            Japp, vi fick hem deras planer för kommunen, i brevlådan. Helt galna förslag. Skrattretande.

      Jätte svårt tycker jag. Ingen av dem verka starka.

      Moderaterna för att jag alltid röstat på dem, de har den politik som jag mest håller med om och jag tycker samhället blivit till det sämre sen sossarna vann. Reinfeldt skötte Sverige bra och jag tror Ulf Kristersson kan göra ett minst lika bra jobb.

      Ja du – vem vet. I alla fall inte Sossarna, V, MP, FI eller KD. Det är så långt jag har kommit i processen.

      Sossarna men håller ej med om allt. Men det blir dom.

        Det skulle finnas ett till parti…ska vi starta eget?:P

      KD. Jag stödröstar. Helst vill jag inte rösta alls längre.

        Man kan alltid rösta blankt.

      M eller KD.

      SD- Jag litar på Jimmie.

        Ursäkta men förklara gärna för mig hur man kan lita på ett parti som vill sänka den fria aborträtten från vecka 18 till vecka 12? Ett parti som är RASISTISKT och icke-feministiskt och som vill återinföra sambeskattning. Många SD-anhängare, som du, fokuserar enbart på invandringen och glömmer totalt bort resten av partiets politik.
        Att rösta på SD är som att rösta på ett Sverige som existerade för 50 år sedan.

          +1

          Håller med och vilka motsättningar det kommer bli otäckt!!!

          Ursäkta men förklara gärna för mig hur man kan ha hjärta att abortera ett barn i vecka 18? Vadå fokuserar bara på invandringen? På SD.se kan man läsa om vad SD vill i alla olika frågor och SD verkar skitbra. Vad alla andra säger ” men när SD kommer till makten så kommer dom ändra sig blabla” SD är rasistiskt” är irrelevant. Förklara gärna hur dom är rasistiska? Pga deras historia? Socialdemokraterna steriliserade folk för inte alls länge sen och socialdemokraterna är ju det absolut mest nazistiska och rasistiska parti om man ska prata om historia.

            Snälla du, ett ”barn” i vecka 18 är ett foster. Personligen värderat jag kvinnans fysiska och psykiska hälsa och eget val över ett foster som inte har en blekaste aning om att den existerar. Det är rätt ut sagt tragiskt för kvinnors rättigheter och kvinnokampen Att dina åsikter existerar.

            Och angående SDs politik och rasism: alla partier har ”bagage” som är mer eller mindre problematiskt. Men det jag utgår är ifrån vad som har hänt och sagts idag, i modern tid. Du kanske har missat alla högt uppsatta frontfigurer inom SD som har uttryckt sig rasistiskt under de senaste åren?

            Vad säger du om att ta upp diskussionen på nästa veckas öppna spår? Jag vill nämligen inget annat än att upplysa dig.

      Jaaadu…. Jag bestämde mig för MP när jag skulle rösta första gången…. Och sen har det hållit i sig….
      Jag ligger ju mer åt vänster än höger iaf…

      Mitten tror jag. Skulle dock rösta på alla andra utom SD. Hoppas fler tänker som så och röstar.

      M eller L. Saknar ett parti som vill ta oss till ett kunskapssamhälle snarare än ett industrisamhälle.

      SD, alla dagar i veckan. Det enda partiet som vågar stå för sina åsikter.

        Alla partier vågar stå för sina åsikter. Liksom poängen med ett parti.

        Jag undrar oftast om alla som röstar på Sd är införstådda med att SD vid beslutsfattande tenderat att rösta såsom M. I och med att arbetarklass tenderar att rösta på SD (no hate är själv arbetarklass)… fattar de verkligen att de röstar, likt m, på sakfrågor som bara missgynnar arbetarna?

        Liksom hallå?!

          Eh jag tror ingen har missat att SD är ett högerparti, därav självklart är dom mer lika M än S. Va pratar du om?

      L eller kanske en stödröst till KD.

      Troligtvis Fi eller VP. För att alla vinner på mer jämställda samhällen.

      Kommer nog inte rösta alls alternativt rösta blankt då jag inte håller med något parti i alla punkter. Ogillar dock S och är inget stort fan av MP. Alltid gillat M och har även börjat gilla SD på sista tiden men dock inte när det gäller aborträtten och annat lustigt. Undrar det kommer ett parti där man håller med i allt. Förmodligen aldrig.

        när*

      SD. Gjort det sedan 2010. Innan dess M men de får aldrig någonsin min röst tillbaka efter MÖK.

      SD!

      Feministiskt initiativ

    Isotretorin! Har ätit sen oktober och mina läppar är torrare än någonsin nu. Smörjer med lacobase, har ni något annat bra tips? Bepanthen fungerar inte alls. Läpparna spricker hela tiden, blöder och ger stora sår, ser inte så himla härligt ut 🙁

    Sen behöver vi inte gå in på andra biverkningar, men om någon annan har ätit och vill diskutera lite så hojta gärna till!

      Vaselin funkar för mej.

        Carmex är grymt bra. Vaselin gör läpparna torra.

          Nejdå inte alls. Mina blev superbra. Vaselin.

      Äter med isotretinoin just nu, det enda som hjälper mot mina torra läppar är aloe lips från forever living. Räcker i princip att smörja in läpparna en gång om dagen med den!

      La Roche Posay – Cicaplast Lips

      Decubal va det som hjälpte mig! Decubal lips till läpparna och decubal face till ansikte. Det fungerade mycket bättre på mig än Locobase

    Hjälp! Vi har tagit emot en katt.. ca 6 månader. kelig, jätte snäll med barnen, allt funkar fint förutom att den bajsar i hallen! Har en kattlåda och brukar kissa där i men bajsar gör den i hallen. Detta driver min man till vansinne… mig oxå för den delen. katten är både ute och inne. Vad kan man göra för att katten inte ska bajsa i hallen??.. (lägger alltid bajset i samma hörn i hallen) nån kattexpert här?

      Sätt en kattlåda där den brukar bajsa

        Tack.. Ska prova.. 🙂

      Katter bajsar väl på icke lämpliga platser för att demonstrera missnöje?

        Men hon verkar ju inte missnöjd.. kelig och social.

          Kan vara missnöjd med nåt ändå- katter är speciella:) Men testa att lägga hennes låda där om det inte stör er att ha lådan i hallen. Ni kan också försöka lägga över hallbajset i hennes låda så fort som möjligt efteråt.

      Köp en till! Det kanske är så pass enkelt att den inte vill göra allt på samma ställe?

      Testa olika sorters sand, en del katter föredrar en sort medan andra föredrar en annan. För en del funkar det att byta plats på lådan och en del katter vill ha två lådor, en för kiss och en för bajs.

      Spruta något som luktar illa så den ej går dit.

      Se till att lådan töms ofta.

      Ha två lådor, vissa katter vill göra sina olika behov på separata platser

      Jag har hört att katter känner lukten av att de kissat/bajsat på ställen även om vi människor inte känner det. Därför går de gärna till exakt samma ställe flera gånger. Det finns spray att köpa (ex hos veterinär) som tar bort lukten även för katten. Går den på lådan annars?

        Ja hon kissar i lådan, men är ju ute ganska mycket så hon gör sina behov ute också antar jag. Men är hon inne så kissar hon i lådan men bajsar i hallen. Jag tar ju bort bajset o sedan skurar golvet så man tycker ju inte att hon ska känna nån lukt..

      Hade en kattjäkel som alltid kissade i min garderob. Försökte allt möjligt men inget fungerade. Tyvärr fick han avlivas :’(

        Ursäkta? Avlivade du din katt för att han kissade i garderoben?? Du kunde gett honom ett nytt hem eller lärt av honom beteendet.. Fy fan för sådana människor alltså ?

        Ja alltså mannen vill ju att vi lämnar bort katten alternativt avlivar den ifall den inte slutar o bajsa i hallen… Och jag förstår han lite, men barnen är så glada i katten o det är jag med o vi vill gärna ha kvar henne. Jag hoppas vi får ordning på problemet annars så får vi nog oxå göra oss av med henne :/

    Trodde eurovision började 8. Fasiken, det håller ju på tillräckligt länge som det är ändå.

      Men eller hur! Inget för en tant som mig, på tok för sent

        Och då tittar jag inte ens på poänggivningen! ?

          Haha det är ju den som är roligast. Idag kommer jag kolla på hela, men annars brukar jag tajma in poängen och bara se vem som vinner?

            Jag ska också kolla in hela. Drack kaffe nyss och är inte trött alls än. ?

      Tänk på oss som bor i Finland, det börjar först 22…

        Stackars er! ?

        Nu kanske jag låter korkad men… hur kan den göra det? Är det en timmes tidsskillnad, sverige finland???

        Men huuur kan det göra det? Får ni inte se början? Tittar ni inte live? ÄR det inte live? Vet vi vem som vann innan ni vet det? Mystiken tätnar… och jag känner mig så förvirrad

          Öh.. Finland har sin tid 1 timme före oss. Aldrig åkt Finlandsfärja?

            Öh nej, och du får det att låta som att jag veeeerkligen har missat något? ska genast boka biljett.

              Näe, du har inte missat ett skvatt, mena mest att därifrån vet nog folk att det skiljer 1 timme. Fast alltså programmet går ju samtigt bara att kl är 22 i Finland 🙂

          Haha nej alltså alla tittar ju på programmet samtidigt. Men hos vissa är klockan 21 och hos vissa 22.

            Tack!? blev nog mest förvirrad för att det lät på ”en till ida” som att hon fick vänta längre tills det började haha… dags för mig att sova nu känner jag.

    Skulle det inte komma ett inlägg om Lasse Kroner?

      Jo, det skrev Camilla häromdagen. Kan ju starta en egen Kroner-diskussion.

        Visst fan! Tack för påminnelsen! =)

    Catrin Hedlund blir allt mer fjortis ju äldre hon blir. Nu har hon precis blivit ihop med en 23-åring och kallar det redan #mittlivskärlek samtidigt som hon utnämner sig själv till influencer. Själv tycker jag hon fungerar bäst som varnande exempel.

    http://sv.tinypic.com/view.php?pic=2077tlj&s=9

      What, har så dålig koll på henne nu men alltså hon är inte längre tsm med tredje barnets far??

        Nej, han dumpade henne innan barnet föddes och flydde till Mallorca.

        Hon bloggar på devote numera. Vet dock inte om det är barnets far eller inte hon är tillsammans med nu

      Är det en ny kille eller han hon fick barn med i vintras?

        Ny. Snart ska du se att vi har K4 på gång. Då flyr väl han också.

    När är det för sent att dricka kaffe tycker ni? Funderar på en kopp, men kanske är för sent? 🙂

      Är du sugen så drick men jag kan inte efter kl 18 då kan jag inte sova.

      Det är aldrig försent.

      Beror på hur länge man tänker vara vaken… Åtta kan ju va okej om man skall va vaken till tolv… Sen reagerar ju folk på så.olika sätt på kaffe…

      Jag kan dricka dubbelespresso kl 21 och somna 22, det är individuellt hur man reagerar på koffeinet i kaffe.

      Jag kan aldrig dricka kaffe, men min mamma kan halsa en kopp och sen gå direkt till sängen och somna som en stock.

        Heja mamma?

      Min karl dricker en kopp kaffe (mugg) innan läggdags, annars vaknar han med huvudvärk… ?

    Hej, här ligger jag med 20 procent brännskador.
    Har legat inne en vecka utan att få träffa min familj då de är förkylda.
    När man kommer till ett sådant här läge snurrar tankarna mycket.
    Jag har lovat mig själv att bli en bättre person.
    Livet är så värdefullt. Ska lära mig att säga nej mer till saker som andra kan ta och ja till att umgås med familj och vänner.
    Jag tänkte på att fråga om ngn vet bra sidor på nätet, ska kolla upp lite snygga tunna byxor till sommaren.
    Kram till alla er och ta hand om varandra.

      Usch stackare! Krya på dig! ?

      Vad hände dig? Kan man säga krya? Eller önska snabb läkning iallafall. Lycka till med läkningen!

        Frityrolja över mig, ja, snabb läkning vore skönt.
        Jag hänger här inne och läser. Alltid lika roligt.

          Usch stackare, vilken mardröm!

          Zalando och Asos, jag kan spendera låååång tid där hehe.

            Asus har jag hört om, är det de som har olika modeller? Zalando har jag handlat mycket ifrån!! Jag älskar shoppa på nätet.

              Asos har sjukt stort utbud, och alla storlekar, från ’vanliga’ s-XL/34-42 till plus size (44 och uppåt), petite (lite kortare) och tall (lite längre).

          Nä fy fan! På hur stora områden fick du det??

            Ryggen, nacken, armen , benet. 20 procent av kroppens yta, det gick så fort och jag var medveten hela tiden, fruktansvärt jobbigt.
            Jag kommer säkert få en del ärr men det bryr jag mig inte om. Jag är så glad över vår sjukvård och bara älskar alla som tagit hand om mig!

              Ja det förstår jag! Vad är ärr i ett sånt läge. Fy tusan vad hemskt, kan inte ens försöka föreställa mig hur ont det måste gjort. Hoppas det inte blir några komplikationer utan att det läker fint?

          Arbetsolycka inom restaurang?

            Vi skulle fritera langos, privat fest. Ett felsteg som förändrade väldigt mycket för mig.
            Men som man säger det kunde varit värre!

              Min dotter fick 3e gradens brännskador på 11% av kroppsytan när hon var 1.5 år. Jag vet inte vad du går igenom men kan föreställa mig efter allt min dotter fick uthärda ? Hon har även genomgått plastikoperation. Säg till om du vill ha stöttning av någon som gått igenom liknande. Stor kram ❤️

      Stor kram ?

      Jag har också legat inlagd nyligen, med en diagnos som fick en att tänka över ens liv och kommande livsval. Plötsligt känns värdsliga saker inte viktiga längre.

      Jag förstår precis vad du genomgår, trots att jag låg inne för en helt annan åkomma.

      Krya på dig!

        Din stackare Maria! Och du klagar inte! Jag skulle förmodligen drälla ut med svordomar och vara jätte arg på livet haha! Tur att det finns sådana som du här i världen, kramar!

        Tusen tack. Men visst är det så!?
        Man vet inte vad man har förrän det händer ngt sådant här!
        Livet är så mycket mer än man kan tro!

      Kram tillbaka till dig och krya på dig! (Eller hur man säger) ?Lider med dig!

      Jag har också haft några stunder i livet då jag har haft extra mycket tid att tänka. Så jag sätter också värde på sådant som för andra är ”smått” i livet. Just det är en gåva i sig. ⭐️

      ❤️?

    Nån som börjat titta på nya arrested development?
    Jag blir förvirrad, känns som det är samma klipp om och om igen.

    Vill bara tacka människan som ifrågasatte mitt extrema pluggande (även om jag blev lite irriterad), jag har dragit ner tempot lite och promenerat en satans massa, känns bra för själen.

      Bra för din inlärning också stod det i boken Hjärnstark. Inte jag som skrev, men ja jag brukar också tycka att promenader gör stor nytta på många sätt.?Bättre sömn och stresstålighet brukar följa med på köpet. Så grattis!

      Jag kommer ihåg din kommentar (12-14 timmar om dagen va?) och jag tror att jag skrev något om det, skönt att du har gett dig lite tid att ro om själen. Du är viktigast.

    Har precis flyttat till ett hus med vår kisse som är van utekatt, vi hade kattlucka på det förra stället, så behöver tips på hur vi ska vänja henne vid att kunna va ute igen på det nya stället. Är livrädd för att om man släpper ut henne så går hon vilse och inte hittar tillbaka! Nån med erfarenheter?

      Jag har haft två katter som varje sommar brukar få följa med min Mamma till Öland. De hittar alltid hem igen. Till huset på Öland alltså, de går inte ända hem till Stockholm. Tror inte du behöver vara speciellt orolig. De flesta katterna jag sett brukar försiktigt utforska nya områden tills de känner att de har koll på läget. Så länge de inte jagas bort av någon och hamnar på en plats där de inte känner sig trygga så brukar det aldrig vara några problem.

      För att stilla din oro och hjälpa katten kan du ju alltid sätta dig utanför huset första gången du släpper ut katten så den vet att du finns där.

      Koppel och ut och följa katt ett par dagar så brukar det gå bra ?

      Katter har typ en ”kompass” i huvudet (som fåglar) tar ca 2 veckor för kompassen att ändras till det nya stället. När vi flyttade (10 mil) så lät vi katten vara inomhus hela tiden så att han förstod att detta är hans nya hem. Visst var det sjukt jobbigt med allt jamande framför altandörren, men ändå värt det med tanke på att han kanske skulle få för sig att springa hem till det gamla huset. När två veckor hade gått var vi med honom ute i trädgården/hade lite koll på honom. Efter ca en vecka lät vi honom vara ute själv 🙂

      Gå med henne i sele några gånger så hon får lukta runt och vara trygg med er.

    Hannalicious gör en konstig reklam på sin blogg om ideal of sweden. Men precis som andra bloggare så ska det in lite Chanel-väskor o bilderna så det blir lite rörigt vad som egentligen är i fokus.

      Du vet Chanelväskan va dyr, då får man se till att man får valuta för pengarna.

    Alltså Tim, jag får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på att han inte finns längre. Även om jag gillade hans musik och så, precis som alla andra, så trodde jag aldrig att jag skulle bli såhär pass påverkad av någon artists bortgång.

      Det betyder ju bara att du är en kännande människa, och det är helt naturligt. Tycker iallafall jag. Du är nog en bra vän.

      Jag med! Det är så sorgligt! Hoppas att han har det bra där han är nu..❤️

      I know. Vi pratade om honom senast ikväll❤️❤️ Stackars Tim, jag undrar vad som hände. Hoppas att han har det bra där han är

    Jag är tonåring och vill börja ligga med tjejer! Det känns så mycket härligare än killar. Hur gör jag? Lite svårt och gå på typ klubb när man är under arton. Och vad ska man göra i sängen med en tjej för att det ska bli så bra dom möjligt? Tackar för tips!

      Kanske tinder?

    Efter 12 år som sjukskriven pg av utmattningssyndrom/sömnsjuka/depression har fk från en dag till en annan fått för sig att mitt senaste läkarintyg med samma beskrivning av sjukdomsbild samt hur den problematiken påverkar mig inte är utförligt nog och har börjat en utredning om att dra in min sjukpenning fick jag samtal om igår.
    Då det i vår region är läkarbrist och jag varje gång får träffa ny läkare då alla senaste åren bara stannar i några månader och sedan säger upp sig eller gör vidare till annan ort är det ju hopplöst då man inte har någon fast läkare att vända sig till om detta. Den som skrev det senaste intyget var bara inne som stafettläkare på psykiatriavdelningen här under 3 veckor för att lätta på trycket på avdelningen. Nu är han på sitt ordinarie arbete 40 mil bort igen fick jag reda på.
    Nu till min fråga till er som varit på utredning hos fk på deras bedömningsplatser där de med andra läkare ska bedöma min ev arbetsförmåga. Hur är detta? Då min problematik ej är fysisk utan psykisk och då jag ej klarat sv under alla dessa år att arbetsträna eller fullfölja de olika aktivitetsprogrammen som jag erbjudits plats på då jag flera dagar i veckan ej kommer upp ur sängen mer än för att gå på toa och ej kan styra vilken tid på dygnet jag ska vara vaken eller ej trots många försök med att medicinera detta för att styra dygnsrytm mm så är jag ju givetvis orolig hur jag kommer bemötas om jag skickas på vidare utredning.
    I övrigt har jag fått massor av hjälp sv fk genom åren med mycket bra rehabinsatser osv trots att inget fungerat så jag är väldigt nöjd med all kontakt hittills men nu kändes det som att det blev blodigt allvar omgående och på en fredag dessutom när man inte får tag i någon och kan få mer information eller få tag i psykiatrin så att de kan spåra läkaren för utökad beskrivning av min problematik och att jag ej kan bedömas mot arbete i dagsläget.

      Är i liknande situation efter 4 års sjukskrivning. Har tur att ha en fast doktor iaf. Har lämnat komplettering från läkaren till FK för omprövning. Vet ej hur lång tid det tar för nytt beslut. Ingen sjukpenning sen februari. Verkligen en extra börda när livet redan suger.

      Kan du inte be om att få en ordinarie läkare skriva lökarutlåtandet ?
      När jag skulle ansöka om sjukersättning fick jsg träffa en arbetsterapeft som bedömde arbetsförmogan.
      Men allt detta skedde genom min mottagning kanske annorlunda på annat sätt.

        Finns ingen ordinarie läkare på psykiatriska mottagningen, samtliga är bara här på at tjänst eller stafett under några månader. Varit såhär senaste 6 åren i kommunen. Ett tag fanns inga läkare alls inom psykiatrin utan de fick faxa förnyande av läkarintyg till andra kommuner till deras läkare… att hå till vanlig läkare på vårdcentralen tex fungerar inte då de hänvisar tillbaka till psykiatrin där det ska finnas 2 fasta läkartjänster. Kruxet är ju bara att det inte gör det…

          Jjobbigt när det är så. Men om mottagningen har tillgång till din journal så förutom kompleteringen be få träffa läkaten som finns just nu så får hab/hon läsa på samt du berätta så de kan komplettera..Även ol det bara e en st läkare.
          Jag har aldrig haft samma läkare när jag ansökt men de alla vart ordinarier. Så de har utgått från journalen.

    Kan vi inte dela med oss av felsjungningar? Så kul ju! Jag kan börja.

    ’Teddybjörnen Fredriksson, Jansson hette han’. Rimligt…

    ’hey people I’m Barbie Brown, they say I’m the cutest boy in town’. Även den rimlig haha, vet inte hur jag inte reflekterat över vad jag sjungit innan nån sa åt mig. Er tur!

      Pussycat Dolls – When I grow up

      Texten går:
      ”When I grow up
      I wanna see the world
      Drive nice cars
      I wanna have groupies”

      Jag trodde de sjöng ”I wanna have boobies” 🙁

        Hah. D trodde jag också

      Klassikern ”i’m blue if I was green i would die” – men det låter verkligen så

      Sen i Markus Krunegårds låt Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp sjunger han ”rim och reson, bot och bättring ge mig en chans till jag kan”
      Men jag har alltid sjungit ”rim och reson hot och petting”

        HAHA skrattade högt åt den!! Hot och petting?

      ”Seriöst…vad gör du med din GRÖT…” Har hört gröt sen första gången och KAN INTE höra något annat. ??

        i lost my money now i sold reggae i’m outta control?

        Men va? ? säger de inte gröt? Vad säger de egentligen? Hör också bara gröt ?

          Nej de sjunger GÖT som är slang för rumpa. ?

      I can’t help falling in love with you – UB40’s version
      Originalet: ”Wise men say, only fools rush in”
      Min felhörning: ”Wise men say, only fools wear shades”

      Min 2 årings favoritlåt just nu är ”Ja må hon leva” satt och sjöng den i bilen för henne när jag hörde att hon satt och viskade ”ja viska hon leva, ja viska hon leva”..

      Freestyler (favoritlåtarna när man gick på lågstadiet), så sjöng man ”rakamakafon”… Upptäckte när jag var 17 att de egentligen sjunger ”rock the microphone”, aldrig känt mig så lurad i mitt liv ?

        …. fick reda på de nu . 28år. . Känner mig ännu mer lurad

      Står på sina knän och ber-Står på sina kvinnoben, Christer Sandelin
      Relalalaxa-Rädda alla laxar, Just D(?)

      Asså den här är lite knäpp men jag ifrågasatte inte det på länge haha.
      Taylor Swift – the lucky one, hon sjunger: “and your secrets end up splashed on the news front page”

      Jag trodde hon sjöng ” and your secret santa splashed on the news front page”

        Åh juste även en Maggio låt! ”Dumpa mig”, hon sjunger typ ”ohnananana du skulle dumpa mig”, jag hörde ”och all undra när du skulle dumpa mig”

          Got a lot of Starbucks lovers they’ll tell you I’m insane

          kommer alltid och förevigt att höra det

            VA??? Hjälp va lurad jag känner mig nu. Vad sjunger hon då om hon inte sjunger Starbucks?

    varför skulle någon tycka om mig? det finns så många andra fina människor så varför skulle någon tycka om mig? finns ingen anledning till det, blä hatar sådana tankar men ändå så finns dem där. känns som jag inte förtjänar att bli omtyckt, finns inget värt hos mig att gilla ändå. blä.

      Det finns någon för alla! Du kommer göra någon person jättelycklig en dag, men det känns som du skulle behöva jobba med dig själv och din självkänsla först, då du behöver älska dig själv för att kunna bli älskad av någon annan (det gör det iaf mycket lättare). Det finns massa böcker om självkänsla och att lära sig tycka om sig själv. Du är värdefull! ❤️

      Såklart finns det anledningar att tycka om dig. Försök att inte ta de där tankarna på så stort allvar och se de inte som sanningar utan som tankar, det tror jag kan hjälpa. Men jag förstår dig, tänker så där själv ibland.

        Du är värd lika mycket som alla andra:)

      För att du är så bäst att du skriver det här så att du kan bli peppad. Smart ju! Jag ber ibland om hjälp på ungefär samma sätt, fungerar varje gång. Styrkekramar till dig!! ?

      Joho, det gör det visst! Du är fantastisk!!

      Varför skulle de inte tycka om dig? Ja det finns fina människor men ingen är helt igenom fantastisk och för att verkligen älska någon så accepterar man de sämre sidorna också. Du är en människa precis som alla andra, varken mer eller mindre, du har bra sidor och sämre sidor. Det finns någonting hos just dig som skulle göra någon annan helt knäsvag och så finns det något hos dig som någon aldrig skulle kunna stå ut med. Du är inte unik på det sättet att du skulle vara den enda människan på jorden ingen skulle tycka om eller bli förälskad i. Alla förtjänar att bli omtyckta och du är inget undantag. Dessa tankar är bara hjärnspöken och har ingen grund i verkligheten, du kan lyssna på dem, fundera på varför de kommer just nu och se tänka att bara för att du tänker så, så är det inte så. Dina tankar påverkar dig och din syn på dig, inte resten av världens syn på dig. Du är lika älskvärd som en annan.

        tack för alla fina svar <3 känner mig bara så ensam och oälskad och det hjälper inte direkt när man ser alla pluttenuttiga kärlekspar överallt på sociala medier och tv. töntigt och egoistiskt jag vet 🙁 tack igen för att ni peppar <3

          Tack själv för att du låter oss! Stor kram till dig

    Någon här som lyssnar på P3 Dok? Vilka är era favoriter??
    Jag gillar många men Fallet Bobby, Häktesmordet, Svensken i Bolivia, Instagramupploppen och Peter Rätz är några favoriter!

      Diskoteksbranden, Tsunamikatastrofen, Mordet på Lisa Holm, Kumlafallet, Dopningsskandalen i Lahtis, Utöya, finns så himla många bra.

      Någon som vet om det finns en P3 dokumentär om ett styckmord (i Arboga?), det är en tjej som är kär i en kille men de har gjort slut tror jag och han har en ny och tjejen mördar och styckar den nya tjejen, förvarar henne i ikeapåsar i sin bil och fortsätter sin dag som vanligt innan hon gräver ner tjejen nånstans och sen anmäler henne försvunnen? Jag kan ha fel på vissa detaljer, men jag vet att jag hörde en podd om det en gång men tror inte det var på p3, vill höra den igen men minns inte var den fanns?

        Nej, ingen om Jonna Henningsson än men Barnamordet i Arboga kom ut för någon månad sedan.

          Så hette hon, tack! Hoppas det kommer en. Barnamorden i Arboga har jag hört tror jag, om det var hon den tyska svartsjuka kvinnan.

          Händer det inte mycket i Arboga, det var väl något där för inte så längesen?

            Kuriosa: En bekant (en kompis bästa kompis) letade rumskamrat – intervjuade en kvinna och en man, valde kvinnan ”för det känns inte tryggt att bo ensam med en okänd man”…kvinnan var ”Tyskan”….

              Brrrr, vilken mardröm att få henne till hyresgäst.
              Mer kuriosa, jag har flera gånger varit inne i ladan och rummet Lisa Holm blev mördad i under åren innan det hände.

                Huuuuwwaa! För två år sen behövde jag passera caféet och ladan oftare än vad jag egentligen ville, det var galet obehagligt att åka förbi där varje gång, som att något verkligen vilar över stället?

                  Ja det blir sig aldrig likt på den platsen

                  Det är lite intressant med brottsplatser …. vi bodde i Gubbängen i södra Stockholm i närheten av vart Therese rojo Johansson blev mördad jag och mannen bestämde oss för att gå dit och tända ett ljus. Det började blåsa och regna kraftigt när vi var där för att sekunden senare bli fint …. jag tror att det vilar något över den platsen oxå ….???

        Rättegångspodden har två avsnitt om Jonna Henriksson

          Då är det de jag hört, tack!?

        Det kan ha varit rättegångspodden!

        Hej! Det avsnittet du pratar om finns på rättegångspodden!

        Jag har hört podden med tjejen som styckade en annan tjej och la henne i en Ikeapåse. Gick in och kollade bland P3 dokumentärerna nu men hittar den inte.. mycket konstigt då jag tror jag lyssnade på den för någon vecka sen bara. Kan den ha plockats bort kanske?

          Du lyssnade nog på Rättegångspodden – P3 har aldrig tagit upp det fallet!

      Alla om mord är de jag tyckt mest om, sedan spårvagnsolyckan, mfl. Dock intresserar ej de om saker som hände förr i tiden.
      Tycker rättegångspodden är rätt B i förhållande till P3 dokumentär.
      Jag har plöjt 2-3 dokumentärer per dag senaste veckorna och är glatt överraskad över hur fort jobbet går med en podd i öronen

        Ja Spårvagnsolyckan med! Som göteborgare är det ju en speciell podd.
        Men håller med dig, försökte mig på Rättegångspodden men gillade inte produktionen. Däremot tycker jag Anton Berg, Emma Janke samt Fredrik & Kristoffer gör de bästa p3 dok.

          Jag bor vid Vasaplatsen så för mig blev det galet verkligt.
          Ja man får sina favoriter bland uppläsarna, vissa älskar jag och andra klarar jag knappt att lyssna klart på ?

      Dok om Bobby är dock väldigt tråkig och tam om man jämför med de dok som sändes på SVT men dessa verkar borttagna från arkivet på uppdrag granskning. Det var väldigt grundliga

      – Sturebymordet på Therese
      – Södermannen
      – John Hron

      Tycker en av de senaste var väldigt intressant ”Vansinnesdådet i Bollnäs” – intressant att hör gärningsmannens mamma och umgängeskrets hur de beskrev att hans psykiska mående ändrades osv

        Ja jag började gråta när jag hörde hon berätta, hon som plockade upp systern vid vägkanten när jag hörde hur berörd hon var när hon pratade om det

          Jag med – gick här hemma och städade och grät!
          Hur hon berättade att flickan sagt ”du ska få pengar av min mamma sen” när hon bad kvinnan krama henne så hon fick blod på sin jacka?
          Och hur fint att kvinnan och hennes syster stannade hos flickan medan hon syddes och de inte fått tag på hennes föräldrar….

            Exakt då sprutade mina tårar ?

          Systern (hon som berättar alltså), är en bekant till mig. Hon är vän med ett gäng av mina bästa vänner från gymnasiet. Jag har ännu inte klarat av att lyssna på det avsnittet, känns alldeles för nära, men ska ta tag i det snart.

            Stålsätt dig – jag jag lyssnat på i princip alla Crimepoddar som finns men det här var lätt den mest berörande!
            Och upprörande då detta enkelt hade kunnat förhindras om gärningsmannen faktiskt fått den hjälp både han och hans anhöriga kämpade för att få!

        Tack för tips! Morgondagens långpromenad är härmed räddad.

        Oklart om jag fastnade i modd eller om inte kommentaren skickades, hunden klampade omkring så telefonen flög?
        Måste lyssna på detta avsnittet. Har inte klarat av det än pga det känns för nära. Jag är bekant med systern då hon är vän med ett gäng av mina bästa vänner från gymnasiet, känns inte riktigt rätt att lyssna på varken på jobbet eller på hundpromenaden ?

      Min favoriter, vet dock inte om alla finns fortfarande;
      – Militärligan
      – Mordet på Lotta
      – Orienteringsdöden
      – Estonia
      – Arlandarånet
      – Svenskarna i Bosnienkriget
      – Slaget om Mostar
      – Stormen Gudrun
      – Londonbomberna.

    Sitter inne och är lite nere. Det är jättefint väder ute och blir ofta mer deprimerad då eftersom det verkligen märks hur ensam jag är. Vill så gärna gå ner till vattnet, köpa glass och bara sitta och skratta med någon men har inte så mkt vänner. Vågar inte gå själv, bor i ett sånt område där det kanske inte är jättesmart för en ensam tjej att gå runt själv i spåret/skogen.
    Älskar sommaren men samtidigt hatar jag den eftersom jag oftast sitter inne och ser hur andra kompisgäng går runt därute och har kul 🙁 vet inte vad jag ville med det här, bara skriva av mig kanske. Hoppas ni andra njuter av vädret och käka gärna en extra glass åt mig<3

      Gå med i heja livet-gruppen på Facebook, där bjuder folk in till träffar så man kan hitta nya bekantskaper 🙂

      Vart bor du? ❤

      Bor du i Stockholm? ❤

      Fattar. Känner mig också lite mer ensam och nere när det är fint väder. Fast jag älskar värmen. Är liksom lättare att deppa i regn.

    Hej! Skulle behöva hjälp av er bilkunniga. Jag och min sambo (med två barn i 1 års åldern) kommer behöva köpa en bil snart. Vi har inte några större krav förutom att den ska vara säker, billig och ha stort bagageutrymme. Har ni några förslag på modeller? Vi kommer förmodligen att köpa den begagnat. Tack på förhand!

      Köp en Volvo V50! Bra priser på de begagnade & bra storlek.

        Jag har en Volvo V50 till saluuuu 🙂

          Inte V50! Volvos plastigaste modell. Alltså osäker. Köp en V70 i nyare modell. Snygga, säkra och bra bagageutrymme.
          Annars är nyare Audi också väldigt säkra vad jag läst. Kombi dårå eftersom du vill ha bra bagageutrymme 🙂

            Oj, trodde min kommentar försvann så skrev en ny ?

        Nej! V50 är ju volvos osäkraste modell! Köp en nyare V70, så ny som eran budget klarar, säker bil med bra bagageutrymme. Dom nyare är riktigt snygga också. Annars Audi, som också är en av världens säkraste bilmärken. Men V70n har bättre komfort än de flesta andra bilar också.

      Vi hade en Toyota RAV4 när vi hade två små som båda åkte i bakåtvända stolar. Den var prisvärd, rimlig och skön att åka i. Stort baksäte och baklucka så inga problem att få plats med bilstolar eller dubbelvagn. Nu hade vi visserligen en ny men tyckker Toyota är prisvärda överlag så borde väl även gälla begagnat.

        *rymlig (inte rimlig)

          En av de fulare bilarna jag sett, skulle aldrig rekommendera en sån ?

            Smaken är väl uppenbarligen olika. Förstår inte poängen med din kommentar men ditt lilla liv kanske blir bättre av att få skriva så till någon så jag bjuder på den.

      Ford mondeo?? Rymlig, säker och bra pris. Jättenöjd med våran!

        Vart ligger den i säkerhetsskalan?

          Modeller från 2001 och framåt tillhör den säkraste klassen (30% säkrare än medelbilen) enligt NTF. https://ntf.se/fragor-och-svar/bilar/krocksakerhet/hur-saker-ar-ford-mondeo/

      Vi har en ford s-max från -10. Tre barn mellan 4-8 år, skaffade den när minsta var nyfödd :). Älskar den! Det har två extrasäten så 5-sitsig är det rejält utrymme i bagaget, med 1 eller 2 extrasäten uppe är det helt ok utrymme :). Fördelen är att det är 3 riktiga säten i baksätet, inte 2 normala och 1 putte i mitten (om du förstår).

      V70! All day long, äääälskar vår och när vi började titta stod vi verkligen så långt bort ifrån Volvo och V70, men den är ju underbar! Hade en Audi A6, men jag tycker den är för klumpig. Vi funderade även på en VW passat. Ett måste för vår del är iaf skinnsätena. Mvh 2 barn under 2år.

      Volvo V70 alla dagar! Var en stor Volvomotståndare, men min svennebanan till make skulle tvunget ha det, jag fick iaf bestämma färg när den frågan avhandlades… Hur som, det är inte många mil min make fått sitta bakom ratten i den, jag fullkomligt äääääälskar den bilen. Säker, så skön att köra, rymlig, drar inte mycket motor/storlek/tung fot på pedalen till trots och de är riktigt prisvärda om man tar en begagnad med något år. Får krupp bara jag sätter mig i en annan bil (tex andrabilen som egentligen är ”min” ?).

    Alltså.. Jag börjar gruva mig så förfärligt för att gå på nästa återkoll för cellprov. Vill verkligen inte göra det men känner jag måste så inga nya förändringar uppstår men vill verkligen inte. Det känns bara jobbigt, undersökningen är hemsk (det gör ont och är obehagligt) och jag blir inte hörd när jag säger ifrån samt berättar om min oro kring denna smärta. Får höra att det beror på min vikt och/eller är somatiska besvär pga min psykiska ohälsa. Jag har verkligen fått fobi att gå till sjukvården sen mina cellförändringar upptäcktes och en konisering gjordes plus lite annat som varit och hänt. Mitt förtroende är i botten och jag litar inte på vården, så många fel och brister, och deras bemötande har varit långt ifrån det bästa..

    Men vad händer om jag inte går på dessa återkontroller för att lämna nya prov? Riskerar jag att utsätta mig själv för fara eller är det lugnt då cellförändringar tar lång tid på sig för att bli något allvarligt? Eller gör jag bäst i att bara bita ihop även om det ger mig stress och ångest både före under och efter besök? Vet inte vad jag ska mig till längre, känns så hopplöst.. Vad gör man egentligen i ett läge som detta? :/

      Gå dit och få det gjort! Annars finns ju risken att du går och grubblar och oroar dig för att du kanske har cellförändringar som växer i dig. Du kommer kunna pusta ut når det väl är klart!

        Det är alltid jobbigt, men är ändå skönt att göra det!

      Du har alltså haft cellförändringae tidigare? Då är det ju extra viktigt att kolla upp detta.

      Kan du ringa och prata med dem innan och berätta hur du känner dig?

      Lycka till.

      Snälla gå!! Det är viktigt! Plz!

        Jag vet att det är viktigt att gå men är inte så bara att göra det, inte när jag är van vid negativa upplevelser. Jag har oro/ångest/stress både långt före under och efter besök. Och jag mår redan dåligt som det är så sjukvårdens dåliga bemötande gör bara allt värre. Har försökt prata och berätta men är som ingen som lyssnar på mig. Blir mest nonchalerad och avvisad och allmänt dumförklarad.. Som att jag överdriver och hittar på =\

          Har ni inte öppet hus tid där du bor? Gå dit nu i veckan och få det gjort. Så tar det väl bara en vecka att få svar. Lite mindre än två veckors lidande och sen är det över. Verkar som att du tänkt på detta ett tag ändå så då är det väl bara skönt att få det avklarat? Lycka till!!

    Skvaller om Terese Kudzak?
    Såg att ngn skrev om henne för ett tag sen men hittar inte inlägget och kommentarerna!
    Vad hände?
    Har de skiljt sig?
    Är hon frisk?

      Frisk? NÄÄÄÄ

        Hehe – nu menade jag frisk utifrån att senaste uppdateringen (typ senaste) på IG så var hon sjuk och därför inte orkade uppdatera…

    Jag funderar på att starta en youtube kanal om några månader och det jag tänker prata mest om är psykisk ohälsa och mina erfarenheter kring ämnet. Jag kommer från en kultur där det är väldigt taboo att prata om psykisk ohälsa. Vi blir kallade för galningar och får oftast råd om att vi behöver läsa koranen mer, att det beror på att vår tro är låg osv. Syftet är att inspira andra att våga
    prata om psykisk hälsa och få dem att känna att de inte är ensamma.
    Frågan är hur får jag modet att göra detta? haha. Jag vet att det är någonting som jag brinner om men den där biten att starta är så läskigt!

      Klart du har modet att våga. Kör bara! Vad gör det om 100 år ifall det skulle gå åt skogen? Testa! Lycka till! Säg till när du startat den!

        Jajamen, go for it girl!!

      Jag tror du kan! Gör det, våga! Det låter viktigt, det behövs fler modiga människor.

        ”Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience.”

      Är så tacksam för era svar. Har sceeenshotat dem för framtida referenser liksom? ska läsa massa retorikböcker, i can do this!

      Det låter som en oerhört viktig kanal! Ignorerar rädslan och starta bara. Låt rädslan komma fram när det redan är gjort och då kan du hantera den. Det är iaf så jag kommer över min ångest så borde funka 😛 Jag vill jättegärna se vad du skapar! Dels för att lära mig mer själv men också för att kunna länka det vidare. Det känns som att det är lättare att lyssna på någon från sin egen kultur eller åtminstone någon som inte är från en så vilt främmande kultur som man ibland ser på de mer populära kanalerna. Lycka till och jag längtar!

        Mira, din kommentar gjorde mig så glad !! ❤️ Jag tror helt ärligt att jag är bara rädd för vad andra ska tycka och jag har en ganska grov ångest men jag vet att det är någonting som behövs att prata om, speciellt i min ’community’ så försöker inte tänka negativa tankar. Jag flyttar dessutom till London i september, så kommer ha ’roligt’ content också! ? jag kommer prata engelska för att nå bredare publik och delvis för att jag älskar engelska. Jag kommer lämna en kommentar här på BB när jag har laddat på min första videon, så glöm inte att läsa varje kommentar de kommande månaderna ?❣️

    Jag har sökt ekonomprogrammet i Gävle nu till hösten men eftersom att jag bor i England så kommer jag förs det DISTANS. Är så sjukt nervös om jg skulle komma in om jag skulle fixa det. Har en son på 18 månader o deltidsjobb också (kan alltid sluta på jobbet) men har alltid velat gå en högskoleutbildning o känner att det saknas i vad jag vill uppnå för mig själv. Vill väl egentligen bara se om det är någon Annan här som gått en högskoleutbildning på distans o kan dela med sig av sin erfarenhet! ?

      Big NO. Funkade inte för mig iaf:)

      Jag läste till sjuksköterska (3 år) på distans. Var ”innevecka” i snitt 3 dagar per kurs (månad). Vissa kurser hade bara nätbaserade träffar, andra hade fler ”innedagar”. För mig fungerade det jättebra, hade bra disciplin så det var inga problem trots att jag inte hade någon studiekompis på nära håll. Jag bodde 23 mil från universitetet och de flesta bodde på studieorten eller i närheten.

      De nätbaserade lektionerna var precis som en vanlig lektion, men vi satt framför skärmen istället. Vissa lektioner var inspelade, men de flesta skedde i ”realtid”. Oftast fanns möjligheten att chatta med läraren/föreläsaren via den virtuella lektionssalen.

      Jag rekommenderar då distansstudier! Men mycket hänger ju på utbildningens upplägg och din egen disciplin såklart.

      Lycka till!

      Min man läste det programmet på distans samt jobbade 50%. Vi hade en nyfödd och det var tufft men det fungerade.

      Det funkar bra om man har självdisciplin, se det som ett jobb och avsätt ordentligt med tid till studierna. En rekommendation är också förskola för barnet, annars är det nästan omöjligt att hinna med studierna (talar av egen erfarenhet). Men jag tror du kommer klara det jättebra om du bestämmer dig för det:) lycka till med studierna!

      Älskade att plugga på distans! Har gjort det både på heltid och deltid (kombo m jobb). Jag är iofs överpresterare men gillade att ha kontroll över mina dagar, kunde plugga när på dygnet jag ville (förutom de kurser som hade obligatorisk närvaro online vid en viss tid). Köööör! Går alltid att hoppa av, hoppa över en kurs eller om man missar en uppgift – göra senare! Jag upplevde att distanslärsre var ännu mer hänsynstagande och förstående om man missade något mm.

        Läste också på distans från USA under en period – så att bo i ett annat land är inga problem! Jag fick gå upp mitt inatten ibland men det funkade för mig, och stor förståelse för att jag inte kunde delta jämt pga tidsskillnaden.

      Jag har jobbat heltid och pluggat master på halvfart i snart fyra år nu (klar om en månad), har fungerat bra. Får prioritera och planera bara.

    Är en 17-åring tjej som tycker att jag är tjock. Och jag vet att det är så många tonåringar som tycker likadant. Men hur kommer man över det? Hur lär man sig att tycka om sig själv, för den man är?

      Mitt tips är att gå in på Stina Wollters instagram och bli stärkt. Hon är mkt äldre än dig men hon har så bra budskap kring att tycka om sig själv.
      Ta han om dig.

        Om några år komma du tänka tillbaka och säga ” Vad dum jag var”. Jag lova:)

    Har en styck 1,5 åring som inte vill somna trots hon är supertrött. Frustration ?

      Hmm, låter jobbigt. Tror inte jag skaffa barn haha! Inte just nu iaf.

        Haha. Fruktansvärt jobbigt att ha barn. Men de fina stunderna överväger helt klart de dåliga. Mannen fick ta över. Lagt mig i soffan

          Ja! Barn är gudomliga…när dem vill så att säga haha!

      Intresserad av ett byte? Har en fyraåring som vägrar sova i egen säng, skitvarm av sig och ska ligga på en, gärna köra in sina fötter mellan ens lår så friktion uppstår när man är lagom svettig, sen dra dom fram och tillbaks samtidigt som hon nyper i armhålan på en. ? ?

      Samma med min 2.5 åring..hon gav upp till slut. Höll på somna sen gnäller sparkar undan. Vara i famnen inte i famnen. Vara i soffan inte…:P

    Det pratades om valkompassen i tidigare kommentarsfält. Vilken är bäst? Vilken har ni använt er av?

      Var alltid glad – även om man inte vill.

      Jag har kommit på att alla typ är samma eller vääääldigt lika ju. Samma ställningstaganden, så det är väldigt trist.

      Expressens

    I don’t really talk about my personal life. It’s a strange and funny and weird thing. Sometimes you have a conversation with someone and the paparazzi snaps a picture of you and people decide you’re dating. If I try to answer everything people say, I would be up all night.

      Wow. So many questions.

    Folke eller Julia?

      Hur kan någon ens fundera på ett namn som Folke?

        Jag vet inte. Stackars barn som växer upp med ett sådant namn haha!!

          En gammal kollega till mig dock ett barn som ska heta Sven-Bertil. Känns nästan snäppet värre än Folke ??

    UTMATTNINGSDESPRESSION !

    Jag vill höra om andras erfarenheter om hur lång tid det tog att återhämta sig. För mig var det 14 månader sedan jag kraschade och jag är i ett stadie där jag överlever och saker är ”ok” oftast.

    Dick kraschar jag så fort jag har hittat på någonting roligt mer än nån helg i rad. Får som en minidep och ligger utslagen.

    Jag vill veta lite hur folk som är på väg ur eller är helt ur det har handskats med det. Jag har nu slutat dricka alkohol för det gör mig inget gott i dagsläget (dock svårt när jag är ung och hela min bekantskapskrets festar som nöje).

    Jag funderar också på det här med barn. Jag och min sambo vill verkligen verkligen verkligen ha barn. Bör man vänta tills man är helt ångestfri (blir man ens det), eller går det ändå?

      Är inne på mitt 11 år nu och skulle absolut inte skaffa barn. Orkar ju knappt med mig själv i perioder

      Det finns stor chans att du får något helt annat att tänka på/ glädjas åt/ få en nystart av om ni väntar och sedan får barn har jag hört om.

        Tack för dina positiva ord. Jag har 4 vänner som haft utmattningsdepression som har blivit ’bra’ inom 2 år. Samtliga har barn idag.

        Ångest har jag alltid levt med och är okej med det eftersom jag vet hur jag hanterar den.

        Att lösa att jag inte bör skaffa barn för de kan ta över 11 år känns helt bissart, då är jag ändå för gammal och kan likväl ge upp.

        Det jag undrade egentligen var hur länge symptomen för själva utmattningen kan hänga lvar. Alltså att vara yr, tryck över bröstet med mer.

        De symptomen kommer bara ca var 3 månad nu.

        Jag jobbar heltid och fungerar och är inte i närheten av en ny sjukskrivning.

        Hur som helst, tack för dina ord

          Tack själv! ? Ja, det blir ett helt nytt fokus när en människa väntar barn och sedan får barn, vilket kan vara oerhört gynnsamt. Det finns nog inget svar på när symptomen lättar, däremot finns det sätt att hjälpa sig själv i det: yoga, eller åtminstone att tänka på andningen (ofta kan mycket kännas belastande att starta upp så ta t ex många djupa andetag varje dag. Stanna upp, ja håll andan innan du andas ut igen och sedan andas du ut riktigt djupt. Dvs försök få ur all luft som finns i lungorna. Låna eller köp en bok om yoga. (Finns nya från i år med underbara bilder söm lugnar i sig) om du inte orkar utföra övningarna, så försök bli påverkad av lugnet i bilderna. Om jobbiga tankar jagar dig och du inte kan lägga ifrån mobilen då den den kanske både lugnar och stressar dig, Googla på något vackert t ex blommor eller djur. Om du kan mycket om självförtroende och självkänsla redan, repetera upp det men kräv inte för mycket av dig själv. Somna med hjälp av kamomillte, honungsvatten, lugnande inspelade ljud från ett vattenfall, fågelkvitter, en lugnande bok, eller liknande. Var vänlig mot dig själv, se negativa saker på rätt sätt, tänk rätt. T ex acceptera vissa saker, sätt hälsan före mycket annat ”brus”, osv. Var rädd om dig själv när andra, men även du själv kräver en massa av dig.

            Wow, började gråta av din kommentar. Så fint att du tar dig tid att skriva detta till en främling. Jag ska faktiskt ta en bild på din kommentar och köpa mig en yogabok.

            Nu är det nya tag.
            Tack och allt gott till dig fina medmänniska ❤️

              Åh detsamma, V! ? Nu kom det tårar för mig för att du i din tur skrev så snällt igen. Så otroligt glad jag blir!

              Jag brukar Googla på sommarblommor. Skriver mer strax

              Nu är jag tillbaka.

              Till V ? igen:

              När en människa är utmattad är det lätt att vara i ungefär samma känsla mest hela tiden. Det kan då vara extra ansträngande att påbörja någonting nytt, men om det går att försöka återuppta något som ger dig positiv energi och som stärker dig på riktigt så kan det ge massor. T ex om du funderar på något du är riktigt bra på, som går av sig självt utan ansträngning.

              Som för mig när jag ändå ska lära mig någonting nytt, då lyssnar jag med fördel om det på engelska. Engelska är ett favoritspråk för mig både för att det låter vackert och känns enkelt för mig. Då vilar hjärnan i att det går så lätt, men att det ändå ger mer än med en likadan bok på svenska (som inte heller är svårt för mig, men det blir inte samma känsla).

              En extra bonus är att jag då kommer in ett flow som påminner mig om tidigare fina t ex sommarpromenader då jag också lyssnade på ljudböcker. Mitt självförtroende stärks och då kommer känslan av sig självt; den viktigaste när man behöver få sig själv på rätt ”köl” igen.

              Den där prestation inte på något sätt är avgörande, utan jag är då så påmind om att jag redan har ett bra självförtroende. (Klarar ”att göra” mycket och bra saker)

              Då kommer jag ihåg att självkänslan ”att vara”, att jag duger alldeles utmärkt utan att prestera. Jag är bra precis som jag är. Oavsett om jag har en dålig dag, en bra dag eller bara hann lite den dagen.

              En sak att tänka på också är att om du gång på gång ”bränner dig” på vissa människor och du nu antagligen inte har så bra ”skydd” mot det. Gör dig själv medveten om det. Vilka är det? I vilka situationer? Hur kan du göra för att vara mer rädd om dig så?

              Jämför med ett träningspass i boxning. Det kanske inte är så bra att ge sig in i ”matchen” om du är försvagad.

              Samma sak gäller om du behöver spara på din psykiska energi. Då kanske man inte ens ska ”ge sig in i leken” utan gå undan om möjligt. Alternativt försvara sig ordentligt/ säga ifrån på en gång, ja ”våga ta fighten”.

              Spara energi för att inte köra slut på sig helt enkelt. Vara uppmärksam och varsam mot sig själv. Kram?

              V ?,

              Jag tror att min nya kommentar var ”lite” väl lång. Så kolla här imorgon igen.

                Nu är den här ovan, så bra att den kom med! (23:09?)

      5 år och nu har jag fått besked om att det blir sjukpension.

      Hoppas du ser min kommentar. Kram

    Jag har en ytterst orimlig rädsla för att min dotter ska bli mobbad eller inte ha några vänner. Hon är 1.5 år och på öppna förskolan häromdagen var det några ungar som ryggade undan lite när hon kom nära (jag vet, det är bebisar. Bebisar reagerar så) men mitt hjärta gick typ sönder. Min underbara fina älskade lilla tjej som bara är så glad över att se andra barn. Hon blir överexalterad och närgången och man såg att hon inte alls förstod reaktionerna hon fick. I min hjärna kommer hon alltid vara utanför.

    Haha jag hör hur orimligt detta låter.

      Nä, alla föräldrar älska deras barn så mycket:)

        Hate to break it to you men nej det gör de inte.

          Va?

      Det kanske känns så, men det är starka känslor när man har barn. Mitt tips är att försök stärka upp dig / stresshantera så mycket som möjligt. Gå mycket promenader med vagnen, ta varma bad, prata och skriv av dig. Då lugnar tankarna ner sig. Kram till dig!

    Åå..jag tror det är upp till var och en hur länge det varar. Om man bestämmer sig för att nu jäkla ska jag inte vara så här mer, så funka det. För så gjorde jag, och det var inte lätt, självklart inte – men med rätt attityd fungerar allt!
    Det där med barn beror på hur du själv känner dig:)
    Kram

    Vad tycker ni om Kissie? Är det bara jag som tycker hon är fejk?

      Tycker hon är helt ok knappast mer fejk än de övriga storbloggare som finns

        Alla operationer hon gör konstant. Hon ser så rolig ut jämte sin bonde Andreas haha!

          Berätta om vilka operationer hon gör konstant?? Mig veterligen är det brösten för massa år sedan och sedan näsan för 4-5 år sedan men du verkar veta om fler operationer??

            Ok operationer kanske var fel ord? Men fillers heter det kanske?

      Jaaaa lets talk about bloggare. Jag äääälska Bianca, Kenza, Foki…så härliga tjejer. Men Kissie, Isabelles.nu, Paow…njaa

    Heja Benjamin!!!!

    Tror ni på Gud?

      är jorden platt?

      Nej men jag respekterar att andra gör det.

      Nej men tror jag kommer till himlen när jag för och fär träffar jag alla nära och kära igen. Både människor och djur och det är som en stor oändlig park med picknick typ och djur strövar fritt och folk sitter på filtar i grupper med sina anhöriga. Solen strålar och gräset är grönt och himlen blå. Så tror jag och så blir det ?

      Nej.

      Ja, på ”min” Gud.

        Vem är ”din” Gud???

      Haha verkligen inte ?

      Ja

      Ja, jag tror på gud. Älskar verkligen citat ’I would rather live my life as if there is a God and die to find out there isn’t, than live as if there isn’t and to die to find out that there is’ av Albert Camus.

      Är muslim men kan erkänna att jag har jättesvårt för vissa aspekter för jag är inte tillräckligt påläst att avgöra om det är verkligen islam eller en extremistiskt tolkning.

        Hmm tänker lite tvärtom. Skulle hellre bli överraskad vid döden att och jag hade fel.
        Tänk vad besviken man skulle bli om man levt ”gudfruktigt” och efter en massa regler, böner och konflikter och annat skit man tror man måste göra i religionens namn.. och så nähäe…

          Det kan gå åt båda hållen. Jag skulle känna en stor lättnad om det visade sig att det inte fanns en gud, för då kan jag inte dömas för mina handlingar(alltså mina synder hah) och inget händer. Jag kan dock inte tala för alla. Men för dig då? Du får veta att det finns en gud och du blir dömd utifrån att du inte tror på gud och dina handlingar – du hamnar i ’helvetet’ i det eviga livet. I don’t know about you but that’s way worse than just be disappointed.
          Tycker religion är ett så känsligt ämne för det finns ateister som tror att de är ’coolare’ och mer moderna för att de inte tror på en gud och troende som ser ner på ateister för att de inte tror på en gud.

          För min del, jag väljer att tror på att det finns ett syfte med livet. Att detta liv är bara ett test för nästa liv. Att gud är rättvis, förlåtande och kärleksfull. Om det visar sig att det verkligen inte finns en gud then I’m fine with that. Upptäckte nyligen podden ’why Islam is true’ som pratar från vetenskaplig perspektiv, värt att lyssna på.

            Om Gud nu är så rättvis, förlåtande och kärleksfull, varför finns det då så himla många synder som man sen blir bestraffad för när man dör (hamnar i helvetet)? Jag lever det liv jag vill leva och tänker inte leva ett (enligt religion) syndafritt liv, för det som ÄR säkert är att vi har ett liv just nu i denna värld som är värt att levas fullt ut!

      Självklart. Hur kan man inte tro på Gud? Jag respekterar alla men kan inte föreställa mig ett liv utan Gud.

      Ja. Inte så ”religös” dock men en och annan bön/ samtal blir det.

      Nej, men på religionsfrihet så skulle slåss för andras rätt att göra det.

    Men vem har skapat allt? Vart kommer vi ifrån?

      Vet inte men jag tror inte på ngn ”allsmäktig” gubbjävel i alla fall. Konstigt att alla religioner är så patriarkala, om någon skapar liv så är det vi kvinnor.

        sanne önskar jag kunde gilla din kommentar

      Ingen vet, men det är bättre att erkänna att man inte vet än att acceptera någonting som med exceptionellt hög sannolikhet är helt fel.

      Vet ej. Ingen har hittills lyckats lista ut det.

    Det är frågan. Alla har olika synpunkter.

    in other news, finland krossar kanada i hocky

      Det kanske var bra för Finland att förlora mot Danmark. Hoppas Sverige skärper till sig efter dagens match.

    Gahhhhhhh…..Goo Finland!!!!!

      yes! 😀

    Donald Trump

    ?

      ?????

    Ni hundmänniskor, vad har ni för raser? Jag kan väl ej vara den enda med dalmatiner här inne?

      Labrador!

        Någon speciell anledning till att det blev just en labbe? ?

          Jag har alltid älskat dem! Vet inte varför haha

            Pitbull/amstaff. Fast brukar säga blandis då jag faktiskt inte har en aning om vad han innehåller då stamtavla saknas 🙂

              Åhh, jag gillar amstaffar. Dom ser aldrig ut att ha vuxit färdigt riktigt utan har något valpigt över sig ? Tränar du något speciellt med din? ?

                Det har du rätt i! Dessutom är de ofta väldigt lekiga. Och keliga!
                Jag tränar lite nosework med honom samt vanlig lydnad. Han får chilla mycket genom livet då han har allergier så mycket fokus på att hålla honom symptomfri. So far so good, hoppas det håller i sig!

            Ibland fastnar man ju bara av oklar anledning ? Tränar ni något speciellt? Just nu försöker jag och min prick oss på lite rallylydnad och viltspår (ska gå anlagsprov på torsdag, är livrädd och
            förstår inte riktigt vad jag gett mig in på ?) och vi har tidigare provat både agility och nosework.

      Jag har 3 dalmatiner ❤️

      En gammal mops och en sjövild Bichon Havanies blandning.

      En 6 årig Cotte?

    Ska vi försöka får 1000 kommentarer här?

      Japp, gör det. Jag ska länka till alla bloggar.

        sure 🙂

    #metoo

    Jag har världens jobbigaste granne. Vi bor i par hus med gjemensam uppfart. Vi har «vår» sida och «deres» sida men inget staket eller synlig gräns. Vi har 3 barn på 11,5,4 år. Tjejen som bor där blir helt galen om våre barn tramper på deres asfalt. Hon står vid fönstret och bankar och nästan spionerer på oss. Hon är sjukt otrevlig mot oss och har slutat hälsa på oss. Både jag och min man hatar konflikter och är vanliga trevliga människor. Såg i dag att dom också hadde hängt upp en bevakningskamera som filmar den gjemensamma uppfarten, och våran uteplass. Säkert för att dom är rädda att våra barn ska råka repa deres bil något som aldrig har hänt. Hon har ett barn på 1 år som hon sätter på ett hundkoppel när han är ute så att han inte ska trampa på «vår» sida. Vad ska jag göra med denna hemska granne? Känner att jag inte kan slappna av när jag är hemma. Är livrädd att mina barn ska göra nått dumt. Samtidige så känner jag att hon er knäpp som är så arg på oss när vi aldrig har gjort nått. Hjälp!

      Får hon ens sätta upp en kamera mot er uteplats? Vet inte hur reglerna är

        Nej har läst på nu och det får man inte. Kommer be dom ta ner den eller rikta om den. Så otroligt tråkigt att ha en sån granne

      Men alltså wait – what? – har hon ett 1-årigt BARN som hon sätter i hundkoppel? Snälla säg att jag läst fel

        Nej hon tar kopper på honom så att han inte går över på «vår» sida ???

    Hej allihopa. Den här kommentaren försvinner nog i mängden men jag undrar om det är någon som har/haft en liknande livssituation som jag just nu. Jag har bestämt mig för att göra slut med min sambo, därav bryta vår förlovning och antagligen krossa hans hjärta. Jag har en sån stor klump i magen för att ta det här samtalet men jag orkar verkligen inte leva med honom mer. Vi har gemensam bostadsrätt och hund och jag undrar om det är någon här som gått igenom en bodelning och hur ni löste det med hunden?

      En till klump här. Tror vi just tog beslutet att separera. Vi har ett barn dessutom. Som fyller 2 snart. Hund, hus, bilar. Men han bryr sig inte längre. Och jag orkar inte mer. Känner mest ingenting övrr det nu trots att det var jag som tog upp det. Ligger bredvid vår dotter och får däremot panik över tanken på att inte träffa henne varje dag… Ni som separerat med barn, hur överlever man?

      Vem är hunden skriven på?

      All kärlek

    Frankrike, igen ?

    Herregud ja behöver hjälp me en låt ja inte kommer på namn lr artist på…!! Lyssnade mkt i somras o de e en ”ghetto” låt, sorglig, en snubbe som kallar sig ”Benny” såklart o han har en knatch under kudden o ångrar sitt gamla liv osv. Nån som förstår va ja menar ?? Åh har letat hur mkt som helst i flera veckor.. trodde att ja sparat den på Spotify men den kanske e borttagen ja vet inte ?
    Svara jätte gärna om ni vet ? puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.