Vad är bara likt och vad är plagiat?

Våra influencers avgör många gånger vad som bli trendigt och vad som inte blir det.
Jag undrar fortfarande om Jeffrey Campbells ”clownskor” hade blivit så stora om det inte var så att Kenza började bära dem på bloggen.
Det går som en löpeld genom sociala medier och plötsligt bär alla en Boy Bag från Chanel, en väska från Gucci med orm eller i sammet med loggan fram och skärpen i samma märke och även här var Kenza en av de första med att visa upp väskan från Chloé med kedja och knäppe.

Att vi vanlisar inte har råd med alla dessa prylar är nog relativt accepterat och det är förmodligen därför många butiker tar fram egna varianter.
Jag vill inte kalla dem kopior så de givetvis inte har plagierat loggan men så gott som.

Jag hängde på stan igår med min bonusdotter och hamnade på både Gina Tricot och Weekday där jag sprang på följande kreationer.
Hur likt är för likt och vad är nästa ”trend” att få billiga motsvarigheter för vanlisarna?

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Såg ni BB i nyhetsmorgon?

    Vi skrattade (på riktigt) högt åt henne. Ok inte helt nyktra men ändå

      Vad pratade de om?

        Hur mäktig hon är och att hon vill inspirera andra kvinnor födda 90 och yngre att DET GÅR att bli powerfull på sociala medier och det GÅR att vara tvåbarnsmamma och skild. Fyfan vilket tjat om hur starkt det är med skilsmässa. Men hon har ju typ 10 pers som gör allt åt henne så hur jobbigt kan det va?

      Såg inte men önskar ett inlägg om det. Pls camcam? 🙂

      Efterfest eller en riktigt tidig förfest? =)

      Apropå Bella, säger programledaren (ca 18 s in) att Bella har 20 miljoner via sociala medier här? Hör jag fel?

        Kan vara bra med en länk… https://www.youtube.com/watch?v=aMb6CBOe7B8 (Nyhetsmorgon)

          …till en intervju från 2015…? ☺

            Vadådå?

            Nu förstår jag vad du menade. Jag fick upp denna från 2015 som förslag när jag såg dagens medverkan på YouTube. Dagens medverkan är här: https://www.youtube.com/watch?v=2FteComL-hw&t=2s

              Inga problem. Alltid bra när folk skickar länkar det är tanken som räknas. ❤

        Nej, jag hör inget som kan liknas med det. Hon säger hundratusentals följare i sociala medier och omsättning på 100 miljoner.

          Klantade mig och glömde nämna att det var en gammal intervju (2015) som jag fick som förslag efter att ha sett dagens medverkan. Menade detta klipp: https://www.youtube.com/watch?v=aMb6CBOe7B8

    Goda nyheter för alla Catrin Hedlunds brottsoffer – det ser nu ut att finnas tillgångar att utmäta:

    https://www.instagram.com/p/BisEEpSlPLd/?taken-by=3barnsmamman_

      Funkar det även om bilen inte står på henne och hon hävdar att klockan tillhör någon annan och att hon bara lånar den?

        Tror inte Kronofogden köper ”jag bara lånar den här klockan”. Sen har de ju en rad regler att förhålla sig till om vad de får och inte får ta, kläder och saker för personligt bruk etc.

        Vet ej, men Catrin brukar ha koll på sina rättigheter, samtidigt som hon struntar i sina skyldigheter. Bilen står säkert skriven på morsan och klockan är nog bara någon billig kopia från resan till Rhodos …

          Måste ju ändå vara kul för henne att egentligen aldrig kunna äga nått av värde eftersom det riskerar att bli föremål för utmätning.

            Och med drygt en miljon i blancoskulder ökar hennes lån väl med 10.000 i månaden. Tick tock, tick tock …

              Äsch, ALLA vet väl att en loppis á la Lyxfällan löser det? No biggie

              Korkad hon är som inte gör en skuldsanering!

        Dyra klockor mm brukar tas i beslag av yrkeskriminella om dom inte kan bevisa att någon annan äger det, med kvitto tex.

          Bedömer de att klockan inte är värd mer än nån hundralapp tror jag inte de tar den, även om de kan. Är den värd mer så är det ju en annan femma.
          Utmätningar & försäljning kostar ju i verkställigheten.

          Hoppas dock inte yrkeskriminella sköter utmätning åt KFM? Känns risky.

            Haha men vore kanske mer effektivt för att driva in skulderna 🙂

        Tyvärr har jag blivit tvungen att kolla upp sånt här i detalj pga blev utsatt för en bedragare som skuldsatte min familj och kronofogden tog alla pengar på våra bankkonton. Om man nyttjar grejer som är värdefulla men är någon annans så kan kronofogden ta grejerna, och sedan har ägaren av grejerna ansvaret för att försöka bevisa att de faktiskt tillhör dem. Vilket i enormt många fall (tänk smycken du ärvt/fått förr osv.) är i princip omöjligt.

          Och det värsta är om ens partner har skulder och kronofogden vill hämta dennes prylar, då har du själv samma bevisbörda för att bevisa att värdefulla saker i det gemensamma hemmet är enbart dina. Fy fan vilken sits man kan hamna i då…

            Haha, jag kanske ska skriva ett dokument med saker som är mina, och få det daterat av en advokat… Tror inte att jag befinner mig i någon större fara. Men hur f*n ska jag annars bevisa att mahognybordet från 1700-talet är mitt och inte killens?! Eller mammas förlovningsring, eller liknande…

    Off topic (sorry…) men Nellie B skrev just ett rätt intressant inlägg om integritet (även om jag själv menar att det i hennes fall handlar om rädsla. Integritet och rädsla är inte samma sak.) …. och avslutar det med ett citat och en teckning av en poserande tjej med stringtrosan uppdragen mellan skinkorna och putande min. VARFÖR????? Hela inlägget tappade trovärdighet för mig. VAD har en sån illustration med integritet att göra???? Jag tänker bara på alla dessa instagrambilder som tjejer lägger ut med en random text, typ -Så trött idag! Och så en närbild på deras putande rumpa.

    Jag blir så less.

    Ärligt talat bryr jag mig inte om Gina säljer väskor som liknar något annat märke.

    Skriv om bellas medverkan i Nyhetsmorgon eller nåt istället

      Och ibland är det helt tvärtom för andra – kan inte bry mig mindre än om BlondinBella. Då är varumärkesintrång bra mycket intressantare.

        Jo, men känns ju som detta är bloggen man besöker om man vill läsa om just blondinbella osv.

          Påstod dock inte att ingen tycker detta är inteessant ? Sa bara min åsikt.

          Det kanske gäller för dig men jag tror knappast att alla bloggens läsare är här för Bella i första hand. Jag tycker tex att det är urtråkigt med Bella och gillar såna här inlägg mer.

            Gillar ej det om Bella ’och hur barnslig är man om man inte gillar en människa man inte känner och som inte gjort något ont. Konstigt.

              I min lilla lilla värld av blommor…

    Men varenda större budgetkedja kopierar ju från senaste modet från de dyrare märkena, det är väl inget nytt?

    Så länge de flesta vill vara kopior så kommer det att kopieras. Alla vill ju visa att de är något 😉

      Haha va? . Tror inte de som ”vill visa att de är något” på det sättet köper väskan på Gina. Alla ser ju att den inte är en märksväska.

        Och alla har ju inte koll på märkesväskor.. hade jag köpt en på GT så hade det ju vart för att jag gillade den, inte för att den såg ut som någon märkesväska… Och jag hade inte heller vetat att den var efter en. Märkesväska, då jag inte har stor koll på dem…

        Hmm, eftersom långt ifrån alla kan avgöra om det är äkta eller ej så är det nog en hel del som tar chansen;)
        Bra eller dåligt har jag ingen åsikt om.

        Är det så viktigt då, att det måste vara ett dyrt märke? Om man tkr modellen är snygg, spelar det väl ingen roll om väskan är köpt på Gina Tricot eller Gucci?

      Tror inte så många tycker att man är något pga en väska idag

      Är man något om man har en märkesväska? ? det är väl ganska givet att butiker som Gina tricot och liknande köper in färdiga kläder och inte har designers själva. Jag själv som är totalt ointresserad av vad som är inne just nu hade lätt kunnat köpa någon väska på Gina, lite lustigt att människor som du tror att det är för att jag vill vara som ni och då tydligen ”vara något”. Lite höga tankar om er själva?

    Jag kan bli irriterad över kedjornas förmåga att kopiera på detta sätt, jag är en person som älskar att köpa dyra märken, det ger mig en slags glädje att jag lyckats spara pengar & köpa något som jag verkligen vill ha. Känslan att gå ut ifrån ex Gucci med något jag sparat länge till är oslagbar, vissa spenderar sina sparpengar på kanske resor och annat medan jag är en av de som lägger de på dyra varor. Jag älskar att se in i min garderob och känner mig stolt över mig själv som lyckats spara (är en slösa utav råg egentligen ?).

    Men när det sedan går ett tag, så ser man hur alla springer runt med ett ”Gucci bälte” från Gina eller en ”Chanel väska” – det för mig gör att min fina dyra vara sjunker lite just för att det tar bort det exklusiva över det.

    Jag handlar mer än gärna på Gina och billigare kedjor, men jag tycker inte om hur de kopierar till 99%. Gina kommer aldrig att bli Gucci precis som att Gucci aldrig blir Gina, så varför inte hålla sig till sitt egna? Jag förstår de handlar om att de ser efterfrågan på dyra varor och att där är en stor del av befolkningen som inte har råd och då passar Gina på att ge den delen NÄSTAN samma sak och tjänar pengar på de personer som vill ha dyra varor men inte har pengar. Nej, jag gillar verkligen inte detta. Där finns så mycket fina och snygga grejer på Gina så tycker de kan hålla sig till det dom gör bäst och låta bli att kopiera andra.

      Finns nog många som känner tvärtom från dig, att det är bra att det finns billigare på gina så de också kan ha liknande väskor

      Fy för människor som du. Jag hade en väldigt god vän som alltid köpte fejkväskor (väldigt dyra då de är extremt lika originalet) men som sedan tjänade väldigt bra och kunde köpa riktiga. Hon så plötsligt ned på alla som sprang runt med fejk för att de tog bort det exklusiva med hennes väldigt dyra märkesväskor. Fy, jag sa upp kontakten med henne då hon förvandlades till en priviligerad diva över natten. Klassiskt nyrik-beteende som äcklade mig då och som äcklar mig när du gör samma sak.

      Bara för att du är lättlurad OCH har råd att köpa dessa väskor så är du inte bättre än alla andra. Om jag ser en snygg väska från Gucci som jag aldrig i mitt liv lär ha råd med, ska jag bara acceptera att du är bättre än mig och istället köpa en väska på Lidl?
      Får inte vi som inte har råd (/inte är så dumma att vi lägger en begagnad bils värde i en väska) köpa något som är likt FÖR ATT VI TYCKER ATT DET ÄR FINT för att inte förstöra för dig? Vem är du och varför har du inbillat dig själv att du är exklusiv/originell/speciell för att du äger en väska? Du är speciell. Det krävs en speciell typ av människa att lägga alla sina pengar på väskor för att känna sig överlägsen.

      Jag skulle aldrig köpa märkesprylar för att de oftast är oetiska (material, testar på djur, slavarbete m.m) så därför köper jag något som jag tycker är fint. Jag ger blanka fan i om du blir upprörd för att jag köper något som kan förväxlas med din exklusiva väska. Barn springer runt med LV, Gucci, Prada, MK och andra märken överallt så håll dig till Hermes för att inte förväxlas med en fjorre från Flempan.

        Men ta det lugnt. Hon påstod inte att de som köper äkta märkesväskor är bättre. Men klart det är tråkigt om man sparat ihop till något dyrt och sen kopieras den saken och plötsligt går alla runt med det. Så kan man få tycka utan att man kränker någon ?

          Jo, hon skrev klart och tydligt att Gucci aldrig blir Gina och att alla ska hålla sig till sina egna.
          Finare märken till de som har råd och så får resten nöja sig med Gina. Vi får inte köpa väskor vi tycker är fina/billiga för att det kan förstöra balansen mellan oss och Dem. Vi ska veta vår plats i samhället och fy för den som vågar vara sig själv i värld där pengar, status och likes är allt.

          Man är rätt dum om man inte redan vet att det finns budgetvarianter av, i princip, allt. Vad förväntar ni er, att butiker ska undvika det som uppenbarligen är trendigt och säljer för att Prada hunnit tillverka en av de 12 väskor som bara Ni får köpa?

          Jag skulle bli sjukt förbannad om någon valsade in på mitt kontor och tog mitt jobb som jag kämpat med/för i många år. Eller om någon plagierade min C-uppsats. Eller om någon övertalar min dotter om att jag är en dålig mamma för att ta min plats (ehh?, you get the point). Inte fan kan jag bli förbannad för att någon som har det sämre ställt än mig vill köpa en väska i en viss modell och färg. Det är inte tråkigt att någon köper en imitation av Boy-bagen, det tråkiga är att de som äger originalet typ äcklas och säljer väskan för att inte associeras med de fattiga.

            Du skrev det jag tänkte skriva. Om väskan nu är så viktig, speciell och värd sina pengar så vad spelar det för roll att någon köper en uppenbar imitation? Går jag och färgar håret för 4000kr (vilket jag gör ??) så blir väl inte jag förbannad för att någon fixar sitt hår liknade hemma eller med hjälp av en kompis? Att värdera sina pengar efter vad andra har och inte har är så vidrigt, för det är just så som du skriver, man vill inte bli associerad med de fattiga. Tråkigt att du(beesly) känner att dina dyra väska tappar värde men sanningen är att det enda den tappar är känslan du har blivit i lurad. Det är fortfarande bara en väska. Testa att gå ifrån ett soppkök och se vilken typ av känsla man bär med sig. Garderob och väskor… åh jösses.

            Som jag läste det så skrev hon att märkena ska hålla sig till sina egna, dvs egna produkter. Tycker det är du som skapar en diskussion om ”vi och dem”.

            Jag gillar mode och handlar gärna billigt på tex Gina, hm osv. Men eftersom jag gillar mode så har jag också koll på tex väskorna ovan och jag skulle inte köpa kopiorna just eftersom att de tagit ett annat märkes design och kopierat det rakt av. Det är ju så klart ett sätt att hålla nere priset på sina produkter genom att inte ha egna designers som kommer på idéer.

              Jag har inget emot Beesly som person efetrsom jag inte känner henne personligen men jag utgår ifrån att hon är rätt så ärlig då hon är anonym i detta kommentarsfält. Jag förstår att det är tråkigt om någon stjäl något du kämpat för men det är attityden jag äcklas av, inte principen. Hon talar liksom nedlåtande om de som köper budgetvarianter för att de drar ned wow-faktorn på hennes egna väskor. Typiskt beteende för de som ser ned på andra av diverse anledningar. Hon har råd att köpa väskorna och vill att alla ska impas, när ingen bryr sig då blir hon förbannad för att ingen märker hur speciell hon är. Typ.

                Jag kan se hur min ena mening kan uppfattas fel, meningen med att Gina är Gina & Gucci är Gucci och de ska hålla sig till sina egna menade jag alltså att Gucci ska hålla sig till sitt och gina sig till sitt, de är duktiga på olika sorts varor och den ena är inte bättre än den andra. Jag menade absolut inte att folk som handlar på Gina ska hålla sig till sitt egna ?

                Det handlar inte om att jag vill imponera på någon med mina köp och jag är absolut inte förbannad, det enda jag har reagerat på är din ton i det du skriver. Jag handlar för min egna skull och inte för syns skull. Men jag förstår inte vad som är så hemskt i att jag tycker det exklusiva i ett dyrt köp försvinner lite när det kommer en rip off i budget variant, jag ser ju inte ner på någon som handlar det billigare eller hellre vill lägga sina pengar på annat så varför det är så hemskt med mina val förstår jag inte, jag skulle aldrig någonsin sluta umgås med någon eller bli sur om någon av mina vänner köper en GinaChanel väska – det är deras val, precis som jag gör mina. Men jag begrundar inte min vänskap och tankar om en person pga deras kläder.

                  Jag vill verkligen inte att du blir ledsen eller tror att jag skäller ut dig. Det är svårt att förmedla känslor i skrift och jag uppfattas ofta som fly förbannad online. Jag är faktiskt inte arg eller bitter, jag är trött. Trött på att alla i samhället vill vara unika, speciella, bättre, snyggare, rikare osv. Visst, jag reagerade lite starkt på din kommentar men det är inte för att jag själv är fattig eller för att jag själv vill ha en dyr väska. Jag vill bara inte att vi som samhälle fortsätter åt det hållet. Influensers får allt serverat samtidigt som minionerna apar och gapar efter allt. När du delade in oss i exklusiva vs. fattiga så kände jag mig tvungen att ryta ifrån. Det kanske inte var din avsikt men det var så jag uppfattade din kommentar. Att du typ inte vill ha något med icke-rika att göra. Det lät som om du vill tillhöra en exklusiv klubb som vi andra bara får stå utanför och glo in genom fönstret.

                  Jag ber om ursäkt för att jag kanske lät dryg och jag hoppas verkligen att du inte menade illa med din kommentar samt att du tar och besöker ett soppkök som Anonym föreslog. Kom ihåg att en garderob fylld med väskor inte säger ett skit om människan som äger garderoben.

                Snacka om att dra på för höga växla på din höga häst. Såg ingenstans att beesly var förbannad. Men detta var uppenbarligen en hjärtefråga för dig, vilket är en bra ståndpunkt. Men jag kan ändå känna att det var du som gjorde denna kommentar till en vi och dem fråga.

                  Hon var nedlåtande.

        Men herregud lugna ner dig. Och läs på om fejkindustrin innan du ropar ”FY!” igen.

          Jag skrev ju klart och tydligt att jag är emot märkesindustrin pga etiska anledningar, tror du inte att jag, per automatik, är emot fejkindustrin också? Vi jämför Gina med Gucci, inte kinas AAA-fejkindustri med tex veganska imitationer av Hermés. Jag kan tänka mig att köpa sistnämnda om väskan är snygg och passar mitt yrke, stil, budget och ändamål.

      Stackarn. När du väl är gammal och grå så kommer du tänka tillbaka på den olyckliga tiden då du lade dina sparpengar på dyra onödiga saker för att döva din tomhet tillfälligt. Tänk om du hellre hade lagt pengarna på händelser, resor och annat, då hade du haft fina minnen av det som varar för alltid.

        Precis. Snart dör den höga häst Beesly lyckats rida ett tag och kvar blir verkligheten. Den är inte så vacker när det inte finns någon att se ned på. Minnen är allt. Det enda som spelar någon roll i detta dystra, tragiska icke-liv är alla minnen vi lyckats samla på oss. När vi sitter där gamla och grå så ser vi tillbaka på vårt liv genom minnen. Det är det enda vi bär med oss. Goda gärningar, ett bra samvete och fina minnen ger oss ro i ett liv som präglats av kaos. Du kan inte bunta ihop fina minnen och trycka ned dem i en Gucci.

          Kära du, du ska nog se att jag har råd med både att lägga pengar på Gucci & skapa fina minnen med andra människor samt resa, äta gott och leva ett bra liv ?

            Jo, du har råd. Nu har du nämnt det ett par gånger. Skriv det en gång till så att ordet når alla på Bloggbevakning.

            Vart ska du resa? Berätta gärna i förväg så att vi andra inte drar ned exklusiviteten på ditt resmål.

              Men vilken tråkig ton du håller gentemot Beesly. Du valde att tolka hennes text på ett sätt som någon som uppenbarligen vill attackera gör. Var och en till sitt. Vill hen lägga pengar på märkesväskor, och du resor eller annat, then so be it. Har du haft en dålig dag finns det andra sätt att avreagera sig på! 🙂

        Fantastiska svar ❤️ Jag har inget emot er som konsumenter som väljer att köpa det, så varför ska ni se ner på mig för att jag gör det? Jag skrev att jag handlar gärna på Gina, men jag tycker inte om de uppenbara kopiorna.

        Jag menade inte heller att jag lägger alla mina pengar på dyra märken, jag reser också flera gånger om året men om det gör mig till en förfärlig människa att jag väljer Gucci före GinaGucci så får jag ju vara förfärlig – men jag tycker inte ni är förfärliga som väljer att bara handla på Gina.

        Helt absurt faktiskt tonen ni vissa har, hur kan ni ta det så hårt vad jag väljer att handla och mina åsikter om vad Gina tillverkar?

        Gå ut i solen och njut istället och var lite glada för så jäkla tjuriga ?

          Men min ton reflekterar din, eller hur? Du la grunden för denna sub-diskussion och jag svarade bara på din dryga attityd och synsätt på din nivå. Just detta med att du stör dig på att de som inte har råd med märkesväskor också kan köpa liknande modeller för en bråkdel av priset säger väldigt mycket om dig som människa. Missunnsam, arrogant och nedlåtande. Jag tjänar inget på att dra ned dig på jorden men du kan inte förvänta dig att alla ska knipa ihop trots din trista attityd för att du ibland också handlar på Gina.

            Men lägg ner nu, jag ser inte ner på DIG eller någon annan. Men jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte gillar kopior, oavsett om jag har råd eller inte till det äkta hade jag aldrig köpt en kopia. Om det nu är så hemskt med dyra märken och folk som väljer att köpa det, varför då välja att köpa något som liknar det? Det var det jag menade med Gina är Gina, det finns så mycket annat som är fint så varför envisas med att köpa en kopia?

            Angående mina resor så var det ett jäkla tjat om hur jag kommer sitta ensam med mina dyra varor utan minnen som jag fick lägga till att jag faktiskt inte bara sitter hemma och glor in i garderoben ensam.

            Tyck vad du vill om vad jag väljer att lägga mina pengar, men det är du som väljer att efterapa mina dyra köp.

              Men hör du dig själv? Du skulle aldrig köpa en kopia (som inte ens är en exakt kopia, egentligen) för att du inte vill buntas ihop med de som inte har råd. Varför skulle du annars vägra köpa en väska som du uppenbarligen tycker är fin och är villig att lägga ned en hel månadslön på? För att du bryr dig om modehusets ekonomi? För att du är emot allt som inte är originellt? Det finns liksom ingen anledning för dig att vägra köpa en budgetväska annat än att du känner dig för bra för det. Där har du kärnan av mitt problem med sånna som du. Arrogans.

                Men vänd på steken: Det är så brutalt hemskt att köpa dyra saker så varför ska du då köpa kopiorna?

                ????

                  Hahaha!

                  Håller helt med dig i ditt resonemang. Lägger hellre en bra slant på en äkta vara och prioriterar kvalité framför kvantitet. Resonerar på så sätt att har jag inte råd med en design i originalutförande så kan jag likväl hitta något plånboksvänligt alternativ i snygg modell och bra kvalité från ett annat märke. Detta är en principsak för egen del och skulle aldrig köpa massproducerade ”liknande” Gina Tricot-varianter. Kan i övrigt rekommendera vintage, loppisar och second hand om man vill ha kvalité och vara unik men samtidigt inte göra alltför stort hål i plånboken ?

                Haha alltså Höghäst, du måste vara den bittraste människan i hela Sverige ?

    Funderar själv på att köpa ett par 1:1 kopior på Margiela maison tabi boots, det känns så fel att stödja fake industrin men samtidigt så vill jag ha skorna så mycket att jag försöker övertala mig, haha! Finns folk som lägger 20k på att köpa fake Hermés.

      Jag hade aldrig kunnat njuta av en fejkvara, oavsett hur ”fin” den är. Fejkindustrin är hemsk.

    Det jag tycker är mest problematiskt med alla billigare kedjor och en del dyrare också, är sättet som deras nylonslamsor till kläder och krafssmycken- och väskor produceras. Det är dåliga och ibland livsfarliga förhållanden för miljön och de anställda från början till slut. Dessutom är det varor som inte är tänkt att hålla någon längre tid, det är ett enormt resursslöseri. Kostar en tröja 150 kronor så har någon annan betalat mellanskillnaden, det går inte att komma ifrån liksom.

      Så är det verkligen, men det finns även många som måste köpa den billiga tröjan, för alternativet är att vara naken.

        Eftersom vi i Sverige konsumerar billiga kläder som aldrig förr, så tror jag den ursäkten gäller väldigt få människor. Det är inte de som bara kan handla byxor åt sina barn på secondhand eller 70% rea som är ”problemet”, och de ska inte heller användas som alibi för den hejdlösa shopping många av oss ägnar oss åt. En del kan bränna 600 spänn på fyra polyesterblusar på Gina för att det är ”så billigt”, av vilka de använder två i ett halvår innan de alla är omoderna och slängs. Sen tycker samma människor att 500 spänn för en svensktillverkad ekologisk bomullströja är ”för dyrt”. Då handlar det ju inte om ekonomisk nöd, utan om ett val man gör.

          Tack ???

        Skulle säga extremt få i Sverige som skulle behöva gå nakna om de inte kunde köpa en 150-kronorströja. Folks klädesöverflöd är ju enormt.

          Det är fler än du tror

    Lite OT; om en bloggare får pressutskick skickade till sig, får bloggaren då sälja grejerna? Jag har för mig att jag läst (här?) att det inte får säljas utan måste skänkas eller säljas. Någon som har koll eller vet var jag kan läs mer om det? 🙂

      Får inte säljas utan måste säljas? Det går bra nu.

        Skänkas eller slängas ska det stå..

      På tidningen Daisy. Man ska inte sälja smink man fått.

      Man får sölja det. Du har fått saken, den är din. Dvs du får göra vad du vill med din egen ägo. Sen att folk kan tycka det är ”fult” att en bloggare som nyss älskade en pryl hem fått och sedan säljer det, det är en annan sak

    ”Det går som en löpeld genom sociala medier och plötsligt bär alla en Boy Bag från Chanel, en väska från Gucci med orm eller i sammet med loggan fram och skärpen i samma märke och även här var Kenza en av de första med att visa upp väskan från Chloé med kedja och knäppe.”

    CC – plz schyssta till svenskan! Meningen ovan är under all kritik ???

    Lägger pengar på roligare saker som resor. Skulle aldrig betala flera tusen för en väska. Men en del ytliga bloggare älskar det. Och måste ju hänga med.?

      Äsch, de där influencersarna (haha har inte en aning om vad rätt böjning på det ordet är) får ju sponsrade resor så då slipper de lägga pengar på det och kan köpa sina dyra väskor.

      Hade gärna tagit emot en sponsrad resa. Tänk typ om DW (som enligt mig börjar få lite dåligt rykte nu när de sponsrar alla influencers med klockor) kunde ta de pengarna och sponsra oss vanlisar eller om Nelly gjorde samma. Det hade gjort mig som ’vanlis’ betydligt mer impad 🙂

      Har det aldrig slagit dig att man kan göra både och?!

      Jag lägger enorma summor varje år på väskor, skor, kläder och heminredning, men kan lika väl resa flera gånger om året.

      Är så förbannat trött på människor som ska komma med en pekpinne om hur andra ska spendera sina pengar..

    Var det någon som hann se försvarsinlägget som annika Leone la ut om sitt svin till kille?

      Nej, attans det hade jag velat se. Någon som vet vad det stod?

        Jag hann läsa! I stora drag skrev hon att hon litar på sin kille till 100 procent och att tjejerna ljuger. Hon skrev också att hon raderat massa kommentarer på bloggen och att det ” är lätt att sitta och gömma sig bakom en skärm och skriva skit”. Märkligt att hon tog bort inlägget så fort! Känner mig hemsk men detta triangeldrama är mitt guilty pleasure….

          Ja det verkar ju troligt att alla ljuger utom han. Verkligen. Synd att hon inte lyssnar på varningssignalerna, speciellt eftersom det är barn inblandade.

          Intressant att hon tog bort det igen.
          Jag är lika hemsk jag i så fall. Måste vara jobbigt att vara offentlig, förstår inte varför hon ens lät kommentarerna ligga kvar överhuvudtaget så länge? Jag förstår ju att hon är en verklig person med verkliga känslor, men detta känns typ som ett avsnitt av gossip girl och jag är alldeles för nyfiken.

      Ångrar att jag inte tog skärmdump! Det stod typ att hon litar mer på sin kille som hon känner än en person som hon aldrig har träffat. Att hon vet att han är bra för att hon har minsann träffat på dåliga personer tidigare i livet. Andemeningen var väl typ: lämna oss i fred.

        Låt dem vara ifred då… Ja henne iaf… Hon vill ju uppenbarligen inte tro på det hon hör… Så då får hon ju upptäcka sanningen själv senare, om den finns.. eller så kan man ju hoppas att killen kanske växer uppnoch ändrar sitt beteende…
        Att fortsätta tjata om det kommer ju bara göra att hon slår bort det mer…

      …om det påstådda traingeldramat.

      Till att börja med så vill jag säga att det är första gången på snart fem år som jag tagit bort ett blogginlägg på grund av att kommentarerna där inte var speciellt kosher.

      Jag har alltid valt att vara väldigt öppen på bloggen om mitt liv – både när jag mått skit och när jag mått så bra jag kan må. Men när det finns andra personer inblandade i det som händer så kan jag inte skriva ut allt. Därför har jag hittills inte dragit in den tredje part som valt att kliva in i mitt och min fästmans liv med anklagelser som vid namngivande hade lett till förtal.

      –– ADVERTISEMENT ––

      Men nu har det liksom tagit en vändning som kan beskrivas som en skitstorm som jag står mitt i. Och i den här skitstormen så verkar det som att alla litar blint på en persons version, samtidigt som jag varnas att lita på den person som står mig närmast. Två personers sanningar står mot varandra – och jag ska tro på en person jag inte ens känner mot den jag litar på? Aldrig.

      Jag är inte en naiv människa. Jag har en magkänsla som litar på fullt ut. Och jag har en partner som jag under en tid lärt känna på ett sätt jag aldrig tidigare gjort med någon annan kille. Vad som har hänt i hans liv innan, vilka han har träffat, legat med, haft förhållande med har jag inget med att göra. Det som vi har just nu är min verklighet och det är bland det bästa som har hänt mig. Jag älskar min fästman, jag respekterar honom enormt och litar på honom fullt ut. Annars hade jag inte varit tillsammans med honom.

      Och oavsett vad ni som skrivit hårda kommentarer (så lätt att vräka ur sig saker bakom en gmail/hotmail-adress…) här tycker att jag ska göra så är det JAG som bestämmer vad JAG ska göra. Det är mitt liv, min pojkvän och hur vi är mot varandra, vad vi har, är det ingen annan som vet något om än våra familjer och nära vänner.

      Min kille är en av de bästa männen jag har haft turen att träffa i mitt liv. Hur vet jag det då? Jo, jag har också haft oturen att träffa bland de sämsta männen på den här jorden. Han är inte en av dem – tvärtom bland de fyra ässen i min kortlek. Det är min sanning.

      Niklas, jag älskar dig.

        Jösses!

          Fyfan vad jag älskar dig som hade kopierat inlägget innan det togs bort!

          Om inlägget kan man ju bara konstatera att Annika är en enormt naiv och sorglig figur som inte förstår att hon har blivit grundlurad och kommer få sitt hjärta krossat. Så otroligt ledsamt 🙁

            Jag har det. Det kommer kl 06 i morgon. =)
            Den som väntar på något gott…

              I love you!!!!!

    Är helt emot fakeindustrin. Inte för att de dyra varorna ”sjunker i värde” eller liknande utan av den simpla anledning att det ligger hårt arbete bakom en originalprodukt, alltifrån design till materialval (som för övrigt är en del av designen) och det är otroligt fräckt att anamma det och tjäna pengar på någon annans grunddesign. Givetvis är det inte bara budgetmärken som kopierar, utan även designers av varandra vilket är lika fel det med. Jag ser inte ned på folk som köper fakesaker, jag förstår varför men själva fakeindustrin är tröttsam och sorglig. Det absolut sorgligaste är att det genuina intresset för kläder och design långsamt tinar bort och helt plötsligt handlar allt om pengar.

      Det var detta jag menade men formulerade mig inte lika bra som dig, håller helt med ???

    Nädu, CamCam! Den sista med weekday/toteme får du ta tillbaka! Toteme är bokstäver och weekday är en Fibonacci-spiral!

    Weekday/ toteme kläderna, nej tack. Vill inte se ut som en NKpåse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.