Företag som vägrar göra rätt för sig

Tydligen finns det företag som inte riktigt vill göra rätt för sig när det kommer till att betala sina fakturor – särskilt inte när det kommer till marknadsföring på sociala medier som inte gått via en agentur som Tourn, Cube etc.
Enligt Instagram så ska kontot @inredningsdesign försökt få tag i @sleepo_se i flera månader för att få ersättning för deras samarbete och trots att de inte svarar så verkar de väldigt snabba med att radera kommentaren.

Så vad gör man? Ska man sitta och snällt vänta på sin kammare?
Nej! Absolut inte!
Det finns mycket du kan göra för att få dina förfallna fakturor betalade – se bara på den här tjejen!
Det tog ett tag men hon gick vinnande ut striden. Har du bara lite extra energi – vilket man brukar kunna uppbåda när man blivit dåligt behandlad och har rätt – så kan du driva saken hela vägen upp till tingsrätten.

Har du hamnat i en liknande situation som dessa två företagare – använd det här inlägget som lite av en mall för att driva ditt fall vidare.
Små företag och influencers ska behandlas med exakt samma respekt som exempelvis Kenza, Angelica Blick eller Yogagirl!
Jag ska förresten själv med största sannolikhet upp i tingsrätten pga obetalde fakturor och det är ett så enormt slöseri med allas tid bara för att en idiot inte vill göra rätt för sig. (Det är alltså jag som inte fått betalt, inte tvärt om.) 🙂
Men eftersom jag personligen tror att många av dessa människor satt det hela lite i system eftersom det säkert fungerar ibland så lägger jag gladeligen den tid som krävs på det.

Tack för tips!

 

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förlåt för ot. Första morsdagen idag utan mor min och jag går sönder. jag förde en fin bukett åt henne till graven med hennes favorit blommor och jag bröt helt och hållet ihop vid stenen.

      mors dag är 27 maj i sverige men ja… <3

        Kanske 25 åringen bor i Finland, de firar morsdag idag.

        Beklagar ❤️

          Finland – och vääääldigt många andra länder i världen 🙂

        jo jag bor i Finland, tänkte inte på att i Sverige firas morsdag en annan dag ❤

          Förstår dig. Hoppas att du kommande mors-dag känner att det är lite lättare. Annars: det är inget fel att sakna. ❤️

        Du var bara tvungen……..

      Nej åh vad tungt. Kram!

      Beklagar sorgen ❤
      Jag har förlorat min storebror och kan säga att det blir lättare med tiden. Man kommer aldrig över förlusten, sorgen och smärtan men man lär sig att leva med den.
      Jag tycker att högtider och födelsedagar är värst än idag, då blir det så påtagligt att någon fattas. Än idag kan jag bryta ihop trots att det nu är många år sen han dog.

      Kramar till dig

      Stor styrkekram till dig :'(

      Vet hur det är. Så svårt. Kram. ❤

      Styrkekramar till dig kommer här och en axel att gråta ut på också. Tycker så synd om dig! ?

      Jag kan inte ens tänka mig din smärta. Har inga tröstande ord… :(((((( Mamma känns som det värsta att förlora i livet. Önskar dig massa styrka så att du tar dig igenom detta <3<3<3<3<3

      ❤❤❤

      Hej. Mina föräldrar bor i Finland o jag i Sverige. Jobbigt att vara så långt ifrån. Ringde mamma idag o tänkte tanken att det snart inte är många lirsdagar kvar att ringa henne… Fy jag går sönder bara vid tanken att flrlora henne o samtidigt va så långt borta ❤️❤️❤️

      Kram. Blir även första för mig i år.

      Kram. Jag spenderar 7e natten på sjukhus med mamma just nu, vet inte om jag kommer få fira henne på morsdag i år.. Det gör ont, men jag är säker på att det blir lättare för oss båda i framtiden, och det är okej att sörja.. /En annan 25-åring som snart är utan sin mamma

    Vilket är företaget som make up artisten skriver om?

      Efter att ha läst tjejens inlägg så tror jag att det är splay. Det verkar stämma överrens med splays inlägg på instagram och en av deras följare påpekar att inlägget är sent ute. Hon nämner instagraminlägget och kommentaren i sitt blogginlägg.

        Tack!

        hur hittade du det?

      Det är splay.

    Jag beställde en säng från sleepo, var söndrig när jag fick den & buliga madrasser, mejlkontakten med deras kundtjänst var ett skämt & riktigt oproffsig, gick vidare med ärendet och vann över dem!! Rekomenderar alla att undvika den sidan!

    Sleepo är ett skitföretag. Beställde kontinentalsäng därifrån, visserligen billig, men ett år senare hade den djupa gropar på båda sidor. Som jag hållt på att snurra dessa madrasser… nu tre år senare har stoppningen typ släppt inuti madrassen. När jag lämnade recensioner om sängen på sidan publicerades de aldrig.

    Jag undrar dessutom om deras ”vårrea” öht är en rea, för de har alltid såna låga priser men försöker få en att tro att de har superkampanjer just nu så man ska passa på att köpa.
    /Bitter

      Anmäl dom! Det är ej lagligt att vilseleda kunder! Är något skumt billigt så är det såklart något som är tummat på. När det kommer till säng, snåla INTE! Trots allt viktigt man har en bra säng då vi sover 1/3 av livet!

        Kan fastna totalt i Trustpilot när det gäller negativa omdömen. Och Sleepo har några stycken om man säger så. Bäst är när företaget svarar på omdömet och försöker få en att tro att kunden har gjort fel.
        ???

          Hahah gick in och läste deras omdömen, deras svar är ju hysteriskt roliga och fruktansvärda! Noll känsla för kundservice! Missnöjd kund får typ svaret: ja men du har ju fått fri frakt och 10% rabatt?

            Haha jag fick lite rabatt för att sängen var sönder, godtog inte det! Allmänna reklamations nämnden höll med mig på alla punkter och jag slapp betala för den söndriga sängen, gick inte att sova i den för madrasserna var så gropiga.. sleepo ljög och var riktigt oproffsiga hela tiden!

    OT
    Nu är Daniel Wellington igång igen och stora proffsiga influencers som Underbara Clara och Yayanaomi gör samarbeten på instastories, förstår inte att de inte väljer mer seriösa och passande samarbetspartners?

      Alltså menar jag att tjejerna är för bra för DW, inte tvärtom!

        Yayanaomi säljer sig till all företag. ? Pengarkåt männsika.

          Finns ingen person jag stör mig mer på.

          Yayanaomi så så så genuin back in the days. Följde henne strax innan hon fick sin son, med allt som de gick igenom. Men nu är allt så utstuderat, så pengafokuserat och konstlat. Visst, alla måste tjäna pengar men här blir det verkligen mha familjen. På ett kanske inte alltid positivt sätt. OBS! Ingen kritik mot familjen, barnen verkar underbara.

            Samma typ av förändring som Engla genomgått ungefär. Det genuina är utbytt mot girighet.

      Är det dem kenza har en långvarigt samarbeta med?

    Är det samma företag som Annica Englund nyss gjorde ett samarbete med?

    Vad tycker ni bre om Yayanaomis fredagsdanser, gulliga eller skämskudde?

      bre = btw*

      Från början var dom säkert spontana och på lilltjejens initiativ, men nu upplever jag dom lite påtvingade, typ ”kom nu är det fredag så vi måste dansa och filma!”

      Gulliga ?

      Påtvingade av Mamman.

      Skäms när jag tänker på hur mycket dom måste öva inna koreografin sitter och eventuellt hur många tagningar som krävs innan det blir bra..

        Vad vore bloggen/IG utan ungen? Inget. Så får barnet en del av inkomsten in på ett tex sparkonto? Think not men kan ju ha fel.

          De flesta föräldrar lägger undan till sitt barn, så varför skulle hon inte göra det?

            Jaaa men jag menar, låt oss säga att hon tjänar 100kr (för att hålla det enkelt) på ett inlägg där barnet (eller båda exponeras), ett inlägg som och det uppenbart är på ”bekostnad” av barnets integritet – får barnet hela intäckten? Eftersom det tydligen inte går att utesluta barnet!? Det är mammas jobb, inte barnets.
            Visst de får kanske klädesplagg, fri entré, yoggi och lego men hur långt räcker det när ljuset slocknar alt. de blir så stora att det inte vill apa framför kameran varje dag?

              Elin… Vad har vi mer hur mycket hon lägger undan till sin dotter? Hur rimligt är det att dottern skulle få allt? Du har inte barn va? De allra flesta, särskilt när barnet är litet, gör precis allt för sina barn. Tror inte hon lägger undan 50kr varje månad om man säger så, är nog betydligt större summa om intäkterna ser ut så

                Du missförstår min poäng helt. Jo jag har 2 barn och sparar till dem från min lön som JAG arbetat ihop, inte som barnen bidragit till.
                Säger inte att hon inte sparar, jag FRÅGAR, eller väcker en tanke, på hur stor del barn överlag får när föräldern uppenbarligen till stor del tjänar just pga av barnen.

        Låter iofs som en rätt kul grej att göra som barn, att öva en en koregrafi med sin mamma? (Fera tagningar kanske är mindre kul)

      Skämskudde delux!

    Någon som hann ta en printscreen på annika leones ”försvars inlägg” ang hennes förhållande?

      Nä men jag hann läsa det. Det stod att hon litade på sin fästman för att de var nära varandra och hon kände honom, till skillnad från tjejen som skrivit inlägget på Facebook. Att hon älskade honom och att hon visste skillnad på bra och dåliga män, typ så.

        Låter sunt! Man ska gå efter hur ens egna förhållande är med personen, han kanske har lik i gaderoben men ingenting säger att det är så mellan dem två. Hoppas de har det bra tillsammans 🙂

          Oooookej…. sure

            Vad tycker du då? Att hon ska dumpa sin fästman som hon litar på pga att en okänd tjej skrivit något på internet?

              Svar ja.
              Jag trodde mitt ex var så himla fin, för han var ju det mot mig, när vi umgicks, etc etc. Men när jag inte var med honom så horade han runt halva stan och jag fick veta det av flera tjejer. Men man ska alltid såklart lita på ens kille. Han var ju så fin mot mig när vi umgicks. Tjejerna måste ha ljugit, de var säkert bara avundsjuka och missunsamma.

              //////Ironisk

                Bara för din kille var ett svin så betyder det inte alla andra ska misstro sina pojkvänner.

                Tycker du att det är samma sak verkligen som att ett EX skriver en historia på internet? Ser en stor skillnad i flertal otroheter med olika kvinnor under ett förhållande vs hur ens kille betedde sig mot ett ex (Om det ens är sant). Förstår inte alls hur du tänker

                  Du skrev följande: ”Vad tycker du då? Att hon ska dumpa sin fästman som hon litar på pga att en okänd tjej skrivit något på internet?” och jag svarade ja på frågan, efter att ha läst Elins inlägg. Har du läst hennes inlägg?

                  Helena – Du skrev en uppsats om ditt eget ex’s beteende och det är ingen grund för hur hon ska hantera den här situationen

                  So? Läste du Elins inlägg? Där står allt man behöver veta och mer för att det ska räcka som trovärdigt.

                  Men frågan är fortfarande varför hon ska lämna sin fästman för det? Newflash, kvinnor/män/ex ljuger och även om det är sant finns det ingen anledning om hon känner att det de har är äkta och hon kan lita på honom. Nytt blad, nytt liv, nya chanser

                  Till anonym:
                  Jag tycker att Annika får göra som hon vill. Om hon väljer att tro på denna man så är det hennes beslut. Men jag tror på Elin. Och hon var ju inte ens ett ex, han dejtade TRE tjejer samtidigt.

      Hela inlägget finns på kommentar i ett annat blogginlägg här. Minns inte vilket bara men läste det nyss ?

      Hittade under ett annat inlägg här på BB:

      …om det påstådda traingeldramat.

      Till att börja med så vill jag säga att det är första gången på snart fem år som jag tagit bort ett blogginlägg på grund av att kommentarerna där inte var speciellt kosher.

      Jag har alltid valt att vara väldigt öppen på bloggen om mitt liv – både när jag mått skit och när jag mått så bra jag kan må. Men när det finns andra personer inblandade i det som händer så kan jag inte skriva ut allt. Därför har jag hittills inte dragit in den tredje part som valt att kliva in i mitt och min fästmans liv med anklagelser som vid namngivande hade lett till förtal.

      –– ADVERTISEMENT ––

      Men nu har det liksom tagit en vändning som kan beskrivas som en skitstorm som jag står mitt i. Och i den här skitstormen så verkar det som att alla litar blint på en persons version, samtidigt som jag varnas att lita på den person som står mig närmast. Två personers sanningar står mot varandra – och jag ska tro på en person jag inte ens känner mot den jag litar på? Aldrig.

      Jag är inte en naiv människa. Jag har en magkänsla som litar på fullt ut. Och jag har en partner som jag under en tid lärt känna på ett sätt jag aldrig tidigare gjort med någon annan kille. Vad som har hänt i hans liv innan, vilka han har träffat, legat med, haft förhållande med har jag inget med att göra. Det som vi har just nu är min verklighet och det är bland det bästa som har hänt mig. Jag älskar min fästman, jag respekterar honom enormt och litar på honom fullt ut. Annars hade jag inte varit tillsammans med honom.

      Och oavsett vad ni som skrivit hårda kommentarer (så lätt att vräka ur sig saker bakom en gmail/hotmail-adress…) här tycker att jag ska göra så är det JAG som bestämmer vad JAG ska göra. Det är mitt liv, min pojkvän och hur vi är mot varandra, vad vi har, är det ingen annan som vet något om än våra familjer och nära vänner.

      Min kille är en av de bästa männen jag har haft turen att träffa i mitt liv. Hur vet jag det då? Jo, jag har också haft oturen att träffa bland de sämsta männen på den här jorden. Han är inte en av dem – tvärtom bland de fyra ässen i min kortlek. Det är min sanning.

      Niklas, jag älskar dig.

      Jag kunde komma in på det ännu! Via bloglovin :))))) tog precis screenshots

      Finns att läsa på rixpucko på twitter 🙂

    Kan också säga att jag har väldigt dålig erfarenhet av sleepos kundtjänst….skulle aldrig handla hos dom igen ?

    Tack för länken, Camcam! Det är verkligen skönt att ha den långa processen bakom mig, men skulle jag hamna i exakt samma situation igen skulle jag absolut göra om det. Förhoppningsvis ger mitt inlägg lite jävlaranamma till andra småföretagare som inte tror att det går att slåss mot bolag med starka ekonomiska muskler, men nu kan se att det till och med går att vinna!

      all cred till dig! 🙂 hoppas de betalar in den där slutgiltiga fakturan så inte hela processen måste börja om.

        Ja, vi får ju se hur det går … men med tanke på att deras CFO gick in till sist tror jag faktiskt att de gör det. Indrivning av Kronofogden är ju sådär kul …

      Läste ditt blogginlägg. Bra gjort och härligt att du fick rätt! Skönt att det får konsekvenser för stora företag att försöka sig på att behandla små- och egenföretagare oseriöst.

        Tack Ärtan! Det känns riktigt skönt ??

    ÄLSKAR process, det är ju kul att vinna – eller hur?

    Sorry, OT;
    Ngn som hann läsa inlägget som senare raderades på Annika Leones blogg? Är så förundrad över detta.

      Finns att läsa på rixpucko på twitter 🙂

    Of topic, men Bellas instastory där hon äter Brunch på bockholmen typ varje helg. Varför? Det är relativt långt från och har ätit där några gånger och maten är sådär. Bara för att hon får äta gratis mot exponering eller?

      Inte gratis isf! hon skulle väl inte slösa en extr kvart mot en gratis lunch? Tror isf hon får betalt!

      Håller med, maten är verkligen sådär

    Hur tror ni det kommer sluta för blondinbella.kommer hon lyckas med sina mål?

      Ja, många av dem. Kanske inte alla men hon verkar kriga rätt bra för att nå sina mål

      Det är omöjligt att sia om eftersom hon med största sannolikhet totalt bytt mål, åsikt, personlighet och visioner inom något år.

        Snarare en vecka

      Nej, jag tror att hon stadigt har tappat läsare ett tag. Hon har svårt att få intressanta samarbeten.

      Hon fick såklart ett uppsving av VA:s utmärkelse vad gäller publicitet i tidningar, TV, etc och har säkert pga detta fått ett gäng nya läsare. Bloggen kommer dock fortsätta att minska, inte minst tack vare statistikbluffavslöjandet.

      Hon har kunnat få utrymme i olika prestigefyllda sammanhang tack vare sina 1,5 miljoner unika följare. Nu är det slut med det.

      Hon försöker vara intressant genom sin extravaganta livsstil, men tror inte det finns en chans att hon intresserar utländska läsare genom detta. Främst pga att hon inte har något “intressant” intresse i sin livsstil utan enbart låtsasjobbar, går på restauranger och span och bor på olika hotell.

      Hennes inkomstkälla no1 är bloggen, och resultaten för hennes övriga bolag kommer minska i takt med att bloggläsarantalet sjunker.

      Hon kommer göra fler och fler desperata utfall på bloggen i hopp om att provocera och locka läsare. Hennes största framgångsutsikt hade varit att fortsätta med LCC och den sympatiska, genuina image hon hade under en period. Hon nöjde sig inte med det utan ville erövra världen och det kommer bli hennes fall.

      Ursäkta textväggen.

        Tror samma.

        Klockrent. Tror exakt samma. Förstår inte hur någon fortfarande kan inspireras av henne? Hon var helt klart min favorit längre, nu har jag inte gått in på hennes blogg en enda gång de senaste sex månaderna. Heja!

      Hon har ju redan misslyckats med massa mål hon satte förut, om att ha en ekärnfamilj med Odd osv. TRor inte hennes mål att få se sina barn gifta sig (eller var det träffa partners? Ngt sånt) passar in i hennes synsätt på relationer längre. Andra mål har hon ju redan nått!

      Men du menar målen nu, en miljard dollar i omsättning för LCC? Nej det tror jag inte, tror inte det är tillräckligt gångbart för henne att sälja internationellt. Bli en ny Oprah? Tja det ligger ju i betraktarens ögon men inte med min bild av Oprah iaf. Men om hon menar typ inspirera kvinnor så vist, det gör hon ju redan.

        Hon har ju själv skrivit att sälja retail i olika länder inte funkade utan att de skall växa på webben först. Dock känns inte Amazon som någon större framgång heller, typ alla kan ju sälja där och sväljs de inte bland alla märken där?

    Hela Sleepo är ett skämt. Hon som är/var ansvarig för deras Insta samt kundtjänst är tillsammans med VD:n och har mobbat ut cirka alla bra arbetare som någonsin jobbat där. Pga hennes relation, samt manliga chefer utan stake, får hon fortsätta och folk säger upp sig istället. Att ett företag som är så dåligt skött fortfarande existerar är fan beyond me. Men, å andra sidan kanske det finns en anledning till att de inte betalar sina partners – de kanske helt enkelt inte har råd.

      Är det Lovisa Åclén månne? ??

        Det vet jag inte vem det är, men nej, inte en bokstav rätt. 🙂 tänker inte outa någon här, svaret finns på Linkedin. Tycker dock inte det viktigaste är personen i sig utan att företaget i sig är ett stort skämt.

      Alltså åh att sånt här kommer fram! En viss ”E” antar jag….karma

      Starwoman har jätteofta samarbeten m Sleepo, men hon är nog för stor för att de ska våga fucka med henne. För övrigt är det strongt gjort av Bex Beauty att ta detta vidare! Googlade företaget som nämnts här med namn (och som verkar varit i blåsväder tidigare) och blev ledsen när jag såg att Vigor från När o fjärran stöd bakom. Gillade ju honom i programmet, men sånt här är inte schysst!

      Har börjat säga att män som är fega inte saknar stake, utan vag (vagina). En stake är känslig och ömtålig. En vagina klarar det mesta ?.

    Fuck you, pay me

    OT men kollar intervjun med Bella och hon pratar om att omsätta eget kapital. Omsättning och eget kapital är ju två helt olika begrepp så jag undrar om hon blandar ihop siffror där också. Omsättningen är ju ett företags försäljning medan eget kapital består bland annat av ackumulerande vinster, aktiekapital som man inte får röra och så vidare. Får mig att fundera vilka siffror hon egentligen syftar på då hon säger att hon omsätter en viss summa. Blir ju jättekonstigt.

      Men hon vill ju räknas som en av ”de 10 mäktigaste kvinnorna i världen” och har väl totalkoll på alla siffror?

      Oj, deras CFO borde gå igenom siffrorna med henne innan hon ska göra intervjuer och liknande så det inte blir pinsamt.

      Hon menade väl att hon startat bolagen med hjälp av ”eget kapital” d v s inte med hjälp av externa finansiärer.

      Hon sa nåt i stil med att de byggt upp det krona för krona av eget kapital, förstår inte för mitt liv hur det går ihop med att soliditeten är dryga 35% 2016

        Nej det går ju inte alls ihop haha. Jag misstänker att det handlar om att hon inte riktigt har koll på vilka begrepp som betyder vad och så blir det konstigt då hon uttalar sig.

        Kanske dags för henne att sätta sig i skolbänken. Måste ju finnas en del kunskapsluckor om hon hoppat över en kandidatexamen och gått direkt till sin påstådda MBA ?

    Kan vi prata lite om neurogena skakningar som Löwengrip gör. Vad fan är det? Aldrig hört talas om nått liknade. Känns lite hokuspokos?

      Hokuspokus indeed. Läser t4 psykologprogrammet och tja, det finns gott om pseudopsykologi. Neurogena skakningar schmeurogena schkakningar. Kanske placebo-effekten gör sitt ändå så Isabella känner att hon får ut något av tusenlapparna som hon lägger på det!

    Kund inte hjälpa att fundera en extra gång angående Therese Lindgrens senaste vlogg. Hon är på yasuragi och bor i ett rum som kostar 6700 per person och natt. Är det bara jag. Som tycker att det är helt galet? Alltså för samma pris kan man få en utlandsresa 1-2 veckor, all inclusive med bättre spa möjligheter. Alltså, ja, jag vet att hon är flygrädd men alltså helt galet tycker jag att det kan kosta så mycket för en natt.

      Therese behöver knappast betala om hon samtidigt gör reklam för stället. Och sedan finns det massor med folk som kan betala så mycket för en natt på spa eftersom de inte har tid eller lust med någon längre resa just då.
      Kenza har för övrigt smygreklam på Instagram för Steam hotel sedan flera dagar utan att tala om att hon har ett samarbete (uppenbarligen). Varför åka till Steam hotel om man inte har en deal?
      Ingen influencer betalar för sig varken på Yasuragi eller Steam i Västerås. Det är välkänt.

    sleepo är ett riktigt skojar företag! Beställde en lampa av dom som var trasig när jag öppnade paketet har mailat och ringt. Får ingen respons alls dom verkar tycka typ skyll dig själv att du beställt en ömtålig vara!

    Edit by Cam – klaga på företaget om du vill men resterande skit kan du sprida någon annanstans, tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.