Google is your friend

Joakim Lundell hr blivit prankad av podden Tack för kaffet och jag börjar undra om inte det här pranket egentligen är själva pranket och att Joakim är ”the master pranker”.
Det här är nämligen så dumt att jag inte tror att någon enda människa med internetuppkoppling kan gå på det.

Joakim berättar i en vlogg den 29 april att en amerikansk radiostation från LA med 14 miljoner lyssnare vill intervjua honom och han är eld och lågor.
Mailet har han fått vidarebefordrat från sitt management och såvida de inte är med på pranket så borde de få sparken hela bunten och här är varför:

1. Mailet är skickat från en Gmail-adress.
Det är varningssignal nummer 1. Inga seriösa företag har en Gmail-adress som synlig avsändare.
En snabb googling visar att det faktiskt finns en radiokanal som kallar sig KCRW och att alla deras emailadresser avslutas med @kcrw.com

2. KCRW är en collagestation baserad på Santa Monica Collage med omkring 500 000 lyssnare varje vecka. Också information som finns en snabb googling bort.


3. Killarna som ringer upp Joakim pratar en övertygande svengelska och borde inte kunna få en käft att tro att de är sköna amerikanska snubbar som ringer från en radiostation i LA.

Jag antar att den enda förklaringen till att Joakim inte varken googlade eller la märke till detta är för att han antingen ville att detta skulle vara sant så till den milda grad att han inte ens vågade sig på en liten sökning med risk att spräcka denna bubbla med miljoner lyssnare, eller så var han så pass nervös att han inte ens noterade dessa kalasprestationer i Svengelska för igen – hur kan man missa det?

Jag tror jag använt detta ord en enda gång tidigare i mitt 37 åriga liv men här kommer det igen:

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    På tal om cringe måste jag säga att det är en ganska bra term för Blondinbella ungefär jämt. https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/3970282

      Har sett jättemånga som vill se ett inlägg om Blondinsbellas intervju, varför skrivs inget inlägg om det?

        Dagen är inte slut än

        CamCam säger ju att hon ändrat sin bevakning av Bella till att bli mer seriöst eller något sådant? iaf att den inte ska vara som tidigare? Fast om bella pratar siffror i nyhetsmorgon borde det ju vara relevant.

        Alltså ändå irriterade. Jag vill också ha blondibells-inlägget så vi kan diskutera det. Veeeeem bryr sig om Jocke

          Tycker tvärtom är ganska skönt att inte bara läsa om henne, lagom är bäst. Finns redan så mycket utrymme om henne i denna bloggen och alla är inte lika intresserade utav läsa om varenda steg hon tar.

      Orkade inte se hela intervjun med henne men reagerade mest på att hon framlägger det som en absolut nödvändighet att ha kock, au-pair etc.

        Absolut nödvändighet..? Vad är det hon har sagt som du tolkar så? Tycker hon lägger fram det som att såhär vill JAG ha det. Betoning på vill. Och vidare förklaras att det är för att kunna lägga tid på arbete, relationer och barnen. That’s it. Men hon lägger fram det att såhär har jag valt det, och det är skönt att ha det såhär. Inte som en ”absolut nödvändighet” det vill jag nog motsäga å det grövsta. Nu är jag normalt en ganska frisk Isabella-kritiker, men jag fattar inte vad du menar med att hon ska ha framställt det som nödvändigt. Hon har i så fall framställt det som nödvändigt för att ha tid med både bolag och barn och kunna nå sitt miljardmål, men inte som ”nödvändigt” på något sätt..

          Men som jag kommenterade nedan, men mer utbroderat. Jag förstår inte varför hon ska ha en personlig kock istället för att typ köra på svarta lådan och ifall den maten inte passar barnen så kan au-pairen laga mat till barnen. Jag lagade alltid mat till barnen när jag var au-pair och ser inget fel med det. Det är mer tveksamt när man ska fixa mat till de vuxna också. Det känns som det här med kock antingen är hittepå eller ett fruktansvärt slöseri med pengar.

        Tja du vet, svarta lådan räcker inte för Bellas behov.

      Första som händer är att hon presenteras som att ha ”hundratusentals” följare i sociala medier. Hur känns det för team Isabella att siffran 1,5 miljon inte ens kom upp? ?

        I en tidigare intervju i tv4 sa de att hon har 20 miljoner följare (precis i början)… https://www.youtube.com/watch?v=aMb6CBOe7B8&t=

          Haha 20 miljoner där hade nog Maria fått in en nolla för mycket och sa lite fel.. VEM har 20 m följare liksom, inte många iaf.. men kanske runt 2 m då det ju var några år sedan.

            Hon måste ju ha dubbelkollat detta eftersom hon först påstod 120 miljoner, men rättade till 20 miljoner i början av klippet

        Fast det var väl bra att det sas hundratusentals och inte 1,5 miljon då, att inte den siffran som anses fel och uppblåst kom upp, så det ska vi väl inte klaga på iaf.

    Fint att komma försent till nyhetsmorgon intervjun….Han skyllde på ett hektiskt dygn?

      Ibland råkar man vara försenad, tror ju inte det var med mening.

      Varför hade han solglasögon på sig under intervjun? Såg så otroligt nonchalant och respektlöst ut att sitta med solglasögon på under samtal inomhus (men kanske finns någon vettig förklaring.)

        Jag TROR han har nått problem med ögonen, orkar dock inte slösa värdefull surf på att googla det.?

        Han har Asperger och svårt med ögonkontakt/många intryck.

        #kännerigenmig

          Han skäms för sina påsar under ögonen. Han har gjort ett ingrepp för att avlägsna dem, men resultatet blev inte som väntat. Blir rynkig då han kisar.
          Han pratade just om ögonen för ett par år sedan hur han skämdes och fick höra massor nedsättande kommentarer om hans påsar under ögonen. I ett klipp då han låg på köksgolvet och hade ångest för en tatuering anledning varför han hade solglasögon i samma veva.

          Med tiden förändrades de i kapp med boksläppet. Då han kom in på sina diagnoser och efter de börja prata om att de är jobbigt med ögonkontakt.

          Förr i bloggandet tv- sändningar med fler medverkan han gjorde, fanns inte solglasögonen på.

          Tror mer han känner sig trygg bakom Solglasögonen. Då han inte har dem på blir han en helt annan person. Lite osäker och med dem mer bitsk i tonen.

        Han svarar på solglasögonfrågan här https://www.youtube.com/watch?v=xTsSMreQ4Pg

          Versionen om solglasögonen har förändras genom åren. Först på grund av påsar under ögonen sedan på grund av sina diagnoser.
          Tycker även han ofta och gärna förtydligar varför han idag använder solglasögon, känns lite för genomskinligt att de skulle vara en slump han tar upp de gång på gång, med tanke på boksläppet som just handlar om asperger syndrom och svårigheter som ögonkontakt.
          För något år tillbaka omnämndes inte diagnoser något alls från hans sida. Och solglasögonen var sällan på.
          Inte för att vara dömande även fast de kommer låta så ändå, känns de lite mer som en påklistrad linje för att trycka lite extra på boksläppet och varför han idag bär dem mer på än av vid offentliga framträdanden.

    Förlåt för OT men är det fler som inte kan se på svt? Fungerar svt1 och svt2 för er? Skulle titta på ESC-reprisen men bilden står still hmm.

      Kan inte heller se. Blir bara svart i rutan ?

    Jag trodde att själva grejen med ett prank var att man avslöjade att det var just ett prank och att reaktionen då var det som var själva grejen – är jag helt ute och cyklar?

    OT. Idag har jag varit rökfri i 9 månader efter 12år som rökare ? Grattis till mig

      Grattis!!!! Själv har jag varit rökfri i 4 veckor efter 14-15 år som rökare! Heja oss!

        ??????????

        Grattis till dig också! ? Det jobbiga försvann efter 2 månader ungefär för mig ?

        Fyfan vad duktiga ni är! Riktigt imponerad!!

      ????????????

      GRATTIS!!!!!!!❤️
      Så grymt jobbat!
      Jag provade igår igen(har slutat många gånger haha), två timmar gick det, sen orkade jag inte stå emot, men jag har en plan iallafall, när allt kaos runt omkring har lagt sig runt midsommar, då ska jag lägga ner. Måste sluta för hälsoskäl. Har rökat i 15 år?‍♀️

      Några bra tips?
      Mitt bästa tips hittades på sluta-röka-linjen, ”röksuget är bara några minuter”, funkar den första perioden! Och det stämmer ?

        Boken ”äntligen icke-rökare” av Allen Carr har hjälpt mig och många i min närhet att sluta. Det är något magiskt med den boken! Jag rökte under hela tiden jag läste boken (författaren rekommenderar det) och när jag läst sista sidan lade jag bort cigarettpaket och har aldrig tagit ett bloss efter det! Jag rökte i 15 år och ville verkligen inte sluta, dock är jag SÅ glad att jag läste boken (som jag fick i present av min pojkvän) och det kändes lätt och smidigt att sluta!

          Rekommenderar också boken!

            Hört mycket bra om boken så nu köpte jag den. Har också försökt sluta (jag vet inte hur många gånger) men abstinensen får mig alltid att börja igen. Röker inte men snusar. Borde väl vara bra läsning ändå tänker jag?

        Be din läkare skriva ut Champix.

        Mitt bästa tips är att ge sig fan på det bara. Kör tuggummi eller liknande när det är som värst, minska hela tiden. Det är as jobbigt i början, men det vänder och då är det värt det. Jag kombinerade cigg och annan nikotin i ett år ca innan jag la av helt, rökte 2-3 cigg i veckan innan jag slutade, det tror jag hjälpte mycket för jag hade inte så många tillfällen kvar där jag var tvungen att ha en cigg

        Be om hjälp på vårdcentralen! Min mamma slutade röka på sin 50-årsdag med hjälp och medicin från vc, (började röka som 15-åring eller något i den stilen..) hon är nu rökfri sen drygt två år och känner sig helt fri! ?

        Slutade med plåster och jävla anamma, precis gått ner i styrka på dom, kompletterade med zonnic munspray när jag kände att nä de här går inte jag måste ha en cigg, gått finfint och nu klarar jag mig utan sprayen.

        Min pappa slutade röka vid drygt 50 års ålder, då hade han rökt sedan han var ~15 år. Han slutade i samband med lunginflammation, det far fysiskt omöjligt att röka under samtidig lunginflammation. När han blev frisk så höll han sig helt enkelt undan cigaretterna. Kollegor och vänner frågade om han hade slutat röka, men pappa sa bara att han har en paus, och att han inte vill röka just nu. Pausen har fortsatt och han vill fortfarande inte röka. Men slutat – det har han inte (enligt honom själv). Han menar på att det är lättare att säga att man har paus/vill inte röka än att säga att man slutat helt. Pressen på att upprätthålla rökstoppet blir väl för stort om man pratar om ett totalt stopp.

          Som tillägg så är min pappa 60 år nu och har fortfarande ”paus” från rökandet. Hans strategi fungerar då för honom ??

      Grattis, grymt jobbat! ?????? Efter det här paketet tänkte jag ge mig på att försöka fimpa för gott ?? Har försökt tidigare men alltid trillat dit igen efter första festciggen. Hur gjorde du/ni för att inte röka på fest? Tips mottages gärna haha

        Drick inte på ett tag

          Jag dricker enbart på fest och det händer max 3 ggr per år. Tidigare uppehåll varade i sju månader innan första festciggen och trillade ändå dit igen.

          Har du något annat drygt tips att komma med?

            Det var inget drygt tips. Vill du bli rökfri men inte kan låta bli när du dricker så är enda tipset att inte dricka. Dricka fungerar ju inte skriver du själv för du trillar dit då? Och dra in taggarna, måste vara jobbigt att ha dem utåt

        Jag skippade alkohol i tre månader är jag slutade röka. Sen får man börja försiktigt.

        Testa appen QUITNET! Den är så jäkla bra. Plus att det är massa sköna tanter och gubbar som skickar en gulliga pepp-meddelanden.

      GRYMT!!!! Starkt jobbat!

      Bra jobbat! Jag är har tre månader som rökfri om några dagar. Så skönt.

      Åh, grattis till oss! Rökfri i fyra år efter 25 år som rökare. 🙂

      Fan vad BRA vi är!

      /Linda

    OT jag planerar att beställa biljetter till en konsert som jag vill överraska min mamma med på Mors Dag. Men jag är lite av en orolig själ och med allt som händer i världen så ser jag bara framför mig hur dörrarna öppnas och någon kommer in och skjuter skallen av alla oss som sitter där. Men är det någon från Göteborg som vet om hur säkerheten på Scandinavium är? Jag vill verkligen gå på konserter och allt och kunna leva men det är så mycket skit som händer hela tiden.

      Vill inte skrämma upp dig, men, jag tror att vill man verkligen genomföra ett terrordåd så lyckas man på vilken svensk arena som helst.

        Jag vet och jag blir illamående när jag tänker på hur världen ser ut nu och att man aldrig kan gå iväg och bara leva utan att behöva tänka på att någon kan ta död på en.

      Säkerheten är höjd överallt. Det går dock aldrig att skydda sig helt, händer det så händer det. Men du ska inte leva i rädsla pga det, så gå dit och ha kul! ?

        Visst – händer det så händer det men jag vill inte dö och jag vill inte mista någon annan heller på grund av idioter som ingen kan bli av med.

          Jag hade grov ångest över detta när jag skulle gå på konsert dagen efter dådet i Paris (!) placerade mig framme vid scenen nära en nödutgång längst bort från dörren, mitt tips är att ha en plan som den det hjälpte mig att vara ”förberedd” låter kanske hemskt men det var enklare för mig att tänka det som en trolig situation än att tänka ”nä det händer aldrig”. Lycka till!

            Hade de kommit in via nödutgången hade de ju dock knäppt dig först..

            Det ska jag göra! Jag brukar alltid placera mig nära utgången var jag än är ändå men kände mig tio gånger säkrare innan de här människorna – igen – tog över samhället. Men tack för fina ord! Stor kram ❤

              De har inte tagit över samhället i Sverige, de har skapat spöken i din och andras hjärnor. Att någon spränger en bomb eller att något händer på platser har ALLTID varit en möjlighet och har skett sedan 70 talet i Sverige, säkert innan det med. De har bara hotat och sett till att du har fått en rädsla i dig och om du låter dem styra ditt liv så vinner dem. Dem har inte vunnit genom att göra ett attentat, de vinner när vi ger upp våra liv

          Vem vill dö? Det här låter nog hårt men alternativen du har är att leva i rädsla, eller strunta i det och fortsätta leva ditt liv. Undvik platser som står under aktivt terrorhot (Såklart), men låt inte det hindra dig annars. Gå på konserter, kolla nödutgångarna så du är beredd. Lev ditt liv och låt inte andra skrämma dig 🙂

          Men risken att set händer ett terrordåd just på den platsen, just på den föreställningen just den tidpunkten är ju minimal. Händer det så är det ju dessutom liten risk att just ni blir skjutna. Läste någonstans att lika många dör i terrordåd i Europa som drunknar i badkaret.

          Förstår att man kan vara rädd ändå, precis spm man kan vara flygrädd osv. Men det är ju inte en rimlig rädsla i förhållande till risken. Att inte gå på konsert är ju dessutom ingen helgardering eftersom det även händer i kollektivtrafik, på shoppinggator, julmarknader, på arbetsplatser, i matbutiker och på skolor . Jag tycker du ska jobba med att inse att det inte är en rationell rädsla att anpassa sitt liv efter, tror det är den enda framkomliga vägen.

          Ingen vill dö men ditt sätt att undvika det är inte rimligt. Var noga med säkerhetsbälte på bussen och hjälm när du cyklar istället.

      Klart du ska gå på konserter du gillar!!
      Ett tips bara: köp inte biljetter av Catrin Hedlund. Då är risken stor att biljetterna kommer bort i posten. ?

        Köper alltid på ticnet eller livenation men tusen tack för tipset ❤?

        Hon kanske skicka sin klocka som pant?

      Hur Scandinavium är har jag noll koll på, kan däremot säga att de konserter jag varit på på Ullevi är säkerhetskontrollen i stort sett obefintlig. De kollar bara ens väska efter om man har vätska med sig (alkohol då) och inget mer.
      Var nyligen på ett annat arrangemang på en fullsatt arena där det enda de kollade var att man ej hade jacka med sig in (pga ev utrymmningsskäl) i övrigt ingen kontroll alls.
      Tycker det är märkligt, men det hindrar inte mig från att gå på diverse konserter och dyl. Sker något så lär det ske trots försiktighetsåtgärder.

        Fast vi göteborgare är bäst på säkerhet. Vakterna bara kollar av en lite snabbt för att de kan se att man är helt okej och inte behöver bli genomsökt. Det är väl skönt att slippa bli tafsad på?

          Det är väl vi ändå inte? Det finns ju ingen som kan avgöra vad en person planerar utifrån hur han eller hon ser ut.

            Det hade inte funkat att söka igenom varenda människa grundligt. Utan man får helt enkelt gå på magkänsla och välja ut de man tycker uppför sig skumt. Hade man kollat varenda person hade ni fått stå i kö in hela dagen och vissa hade antagligen missat konserten.

      Förstår vad du menar men jag tycker att du ska gå med din mamma! Risken är fortfarande minimal att det skulle hända någonting. Jag är ute och reser jämt och ständigt till bl.a. London, Paris och Bryssel och jag går på stora evenemang och här är jag. Man kan ju tyvärr vara ute och gå på gatan och dö i dagsläget så jag tycker du ska njuta av livet <3

        Det ska jag göra ❤ Min mamma är dock rörelsehindrad så om något händer kan hon inte röra sig lika snabbt men nej jag ska leva. Vi lever bara en gång. Tack för dina fina ord!

      Känner igen mig så mycket i dina rädslor. Är precis likadan. Har svårt att njuta av att shoppa, gå på evenemang eller liknande saker. Man blir så begränsad i sitt liv. Ett tag var det så illa att jag inte ens gick till affären för att handla mat utan beställde hem maten till dörren.

      Om du så gärna vill gå på konserten- gör det! Jag känner en person som vägrar att resa med flyg av två anledningar. Han har blivit flygrädd (har rest förut med flyg) samt att ”all jävla skit i världen” säger han och menar på terrordåd.
      Jaha? Själv reser jag minst 5 ggr/år och jag tänker att saker och ting kan inträffa varsomhelst, närsomhelst. Det är ingen idé att gå omkring och vara rädd. Då har ju terroristerna vunnit, eller hur? När vi knappt vågar gå utanför vårat hem.
      Så jag tycker absolut du ska gå på konserten.

    Joakim gästade ju Nyhetsmorgon imorse med repliken ”Jonna och jag har inget behov av att synas”. ? Finns väl snarare få i Sverige som har ett större behov av att synas än dessa två.

      De kommer aldrig försvinna ur de offentliga livet begär. Med en ny familjemedlem kommer mer innehåll att publiceras.
      Vi pratar om ett par som har maxat sina instgramkonton i kategorier, ett för huset, tre för hundarna, plus sig själva. 3 youtubekanaler och flera facebook sidor, och en blogg och flertal mer sociala sidor som framhäver deras liv..så…behöver vi ens spekulera hur behovet av uppmärksamhet är av största rang.
      Jonna släpper snart en självbiografi från samma bokförlag skriven av samma författare som Jocke.
      Så att de behöver den offentliga bekräftelsen mer än översnittet av människor är utan tvekan sant.
      Tror de blivit beroende av andras uppmärksamhet.

      Alexander Bard beskrev nutidens personer så bra.
      Citerar:
      “emo-narcissism”; en form av självupptagenhet som tar sig uttryck i snyftiga statusuppdateringar på Facebook.
      Det här påminner om något som vi ägnade oss åt på barnstadiet när vi jagade våra föräldrars uppmärksamhet.
      Ett slags offerskap som gjort vuxna människor till barn på nytt.

      Detta konstaterande känns EXAKT som svenska youtube community. Ett lekland för vuxna normer och regler inte existerar. Alla bråkar med alla. Alla söker samma uppmärksamhet från publiken istället för mamma, detta Se mig, hör mig, bekräfta mig.
      Tack för ordet.

    Joakim har ju hamnat i bråk nu med Ulf Lundell. Gissa om vad

      Skulle inte kalla det ett bråk? Det är Uffe som nämnt Joakim i en bok angående efternamnet, och i Aftonbladets intervju verkar Joakim bara skratta är det?

    OT (sorry för vag influencebubbelkoppling): för alla som undrar hur man egentligen gör ett fruktfat – frukta icke! Allt om mat har lagt upp ett recept åt er! http://alltommat.se/recept/fruktfat/

      Alltså hahaha – det måste vara ett skämt. Fast det är det inte. Hahaha

      Hahahahaha
      ”Fruktfat – gör så här:
      1. Lägg upp all frukt på ett vackert fat och låt alla plocka och dela själva med kniv.” – slut

      Vet inte varför det var så roligt, men det måste vara ett skämt?! Eller??

    Off topic men jag kan inte hålla mig till öppet spår för detta gör mig tokig! Kanske ett i-landsproblem men är det någon mer här som pratar i sömnen? Jag tycker det är SÅ pinsamt! Och det lyckas ALLTID hända när vi kanske ska sova över hos vänner eller då det verkligen inte får hända 😛 Kan säga så konstiga saker, helt osammanhängande.. jag är en tjej på 28 år och detta har varit hela mitt liv typ. Finns det någon hjälp eller medicin som bara får en att hålla käften? Ni skulle skratta ihjäl er om ni hörde mig på natten! Min sambo tycker det är roligt säger han, men jag tycker bara det är pinsamt!

      Delade rum med en tjej som pratade i sömnen, du behöver inte oroa dig man förstår att de man säger i sömnen inte har någon verklig betydelse. Du behöver inte skämmas.
      Min rumskompis gick dock även i sömnen, DET är däremot lite läskigt. Vaknade en gång av att hon stod vid min säng med öppna ögon o mumlade någonting. Jag trodde min sista stund var kommen! ?

      Jag pratar också i sömnen och har gjort det sedan jag kan minnas. Jag pratar inte bara utan jag skriker också. Jag kan skrika rakt ut, svinhögt. Det kan vara vanliga skrik men också saker som ”OKEJ” eller ”LÅT MIG VA!” osv. När jag bodde hemma väckte jag min familj flera gånger i veckan och nu är det tyvärr min sambo som får stå ut haha! Jag tycker du ska vänja dig bara. Jag viftar av det som en rolig grej och gör narr av mig själv bara om någon skulle ta upp det. Man kan ju inte hjälpa det, du sover ju

      I hear you sister.
      När jag sov bredvid mitt ex kunde han fråga mig ”vem är den där Thomas du pratade om” eller liknande.
      När jag var liten så gick jag i sömnen, och vaknade i trappen (hus) med en kudde jag hämtat?! En annan gång mötte mamma mig mitt i natten på nedervåningen och jag pratade flummigt, kan man säga.
      Häromdagen hade hon på morgonen frågat något och jag sov tydligen djupt. Till svar fick hon ”grävskopan är gul och mäktig” ??
      Du är inte ensam.

    Har bott i LA i sex år förut och lyssnat massor på KCRW och Jason Bentley – som är lokalkändis och jobbat där aslänge

    To be fair så skuullr det kunnat vara halvt sant. Santa Monica College har en stor skara svenska studenter, omkring 300 per år. Hade ju inte vart omöjligt att en svensk student med svengelska gjorde ett internship på radiostationen. Många av svenskarna där har tydlig svensk ”brytning” och kommer för att syssla med musik/film/tv /radio. Men det andra talar ju emot för det däremot.

    OT (sorry!) men jag är bara så jäkla stolt över mig själv. Jag har bokat tid till vårdcentralens psykolog för att prata och få hjälp med vad jag misstänker är depression kombinerat med början på utmattning. Har mått dåligt länge men tänkt ”äsch det löser sig” men efter att ha legat hela helgen och gråtit mig till sömns på kvällarna på grund av alla dåliga tankar om mig själv så kände jag att nej, jag behöver hjälp. Så nu undrar jag om någon snäll människa kan berätta hur det går till när man får träffa psykologen och så? Vad gör man? Hur går det till? Stressen jag har i kroppen blir inte bättre av att vara nervös för det här ?

      Det går inte att svara på för alla jobbar olika, men du får högst troligt fylla i keds om du misstänker utmattning. Låter som du är på g mot utmattning men inte riktigt där än

      Vad bra att du tagit kontakt med vårdcentral! Äntligen får du först fylla i nåt formulär och sen prata generellt kring din problematik.

      Jag har själv gått hos psykolog pga ångest och depression och de första gångerna tycker jag kändes lite stela och svårt att öppna sig helt för en okänd människa men det släpper efter hand.

      Var stolt och nöjd att du tagit detta första viktiga steg till ett bättre, gladare liv!

      Jag pratade förvisso inte med en psykolog utan först med en läkare och sedan med en KBT-terapeut. Det är jag SÅ glad för! För någon dag sedan läste jag igenom mina dagboksinlägg från den tiden (två år sedan) och det är helt galet hur trasig jag var.

      Jag har fortfarande mina dippar, såklart, och tål inte stress lika bra som förut. Men jag har tagit mig en otroligt lång bit på vägen.

      Det viktigaste är nog att du är ärlig när du är där. Låtsas inte att du mår bra utan säg som det är. Du måste inte heller bara prata om det som tynger dig, utan du kanske har haft en jättebra dag och vill prata om det istället.

      Du kommer att klara det galant ska du se, jag hejar på dig!

      Hej Sara,
      Stor klapp på axeln till dig! Att du tar tag i ditt mående. Själv tror jag att jag har akut pankreatit, har också annan psykisk ohälsa. Men ogillar sjukhus och är envis av mig. ”Jag ska tamefan vara döendes för att läggas in”, så resonerar jag. Dumt jag vet.

      Har gått till olika psykologer genom åren. Hjälpte det mig? Njae. Tyckte mest att de ville prata om min barndom. Älta liksom. Det finns säkert suveräna psykologer, jag tror att det handlar om personkemi. Att ni kommer överens om vad just du behöver ”jobba” med.
      Första gången du träffar psykologen så presenterar du dig och ni kommer överens om varför du är där (så var det för mig).
      Var inte nervös! Jag brukar säga att ALLA människor borde gå och prata med någon. Få ur sig tankar eller ”bolla” med någon.
      Det kommer gå bra, det är jag säker på!
      Lycka till.

    Är det SM i OT här eller va ere som försiggår??

      Vi behöver ha Öppet spår varenda dag!

      Brukar bli mer OT bör det inte finns så mycket att diskutera eller ha åsikter om i inlägget. Vill du diskursera Jockes blunder så sätt igång så kanske någon hakar på!

      Blir så när ingen finner en diskussion om själva inlägget intressant

      Finns inget intressant att diskutera om Jockeboiii känner jag så OT verkar vara på sin plats ?

      Blir ofta det när det inte finns något riktigt intresse för ämnet i inlägget… Tycker det är underhållande med lite OT ibland ?

        Oooch nu såg jag att alla svarat typ samma sak tjohej tröttmössa ?

    Älskar tack för kaffet!

    Om ingen lyssnat på podden kan jag varmt rekommendera den, men enbart om du har en stor dos humor och tar mycket de säger med en nya salt :SD

      Jag också! Har lyssnat i så himla många år!

    Jockeboll läste jag… hade varit ett coolare nick än ”jockiboi”

    Haha Camilla NU är du en riktig influencer! Att inte kunna skilja på collage och college är så himla influensigt 😀 Hur många gånger har man inte läst om collagetröjor…

      Hahahaha! Nu har jag bara ”sneek peak” kvar!

    Camilla, om ingen påpekat det innan, college stavas det. Inte collage. Tack för ord och bra blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.