Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?x

583 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ni som är tatuerade – hur många tatueringar har Ni? Vad föreställer dem och vad har de för mening/betydelse för er?

    Jag har alltid velat tatuera mig och älskar att höra om andras tatueringar. Även se!

    Ha en fin kväll! Jag äter kyckling och tittar på lets dance ikväll 🙂 vad gör ni?

      3, en där det står ”den som tar, hon har”, en dinosaurie och ett hjärta med ett x i.

      Har en tatuering, Harry Potter-inspirerad. Är inte så stort fan som man kan tro men fastnade för en trollformel så jag tatuerade in den helt enkelt.

        Vilken? ? HP nörd här ?⚡️

        Åh, jag älskar’t?vilken formel om man får vara nyfiken?

        Ärret i pannan?!

        Haha, obliviate är det! ✌?⚡️

      Äter choklad och kollar om första säsongen av ”13 reasons why” så att man hänger med i den nya som börjar nu, tagga!!

      Jag har ett rhcp citat på ena armen, en bild som symboliserar ”stairway to heaven” på revbenen, min ena dotters namn och födelsedatum (den yngsta har jag inte hunnit göra än) på andra armen. Och så skämstatueringen på ena skulderna haha. En blomma med tribals ???.
      Jag älskar verkligen mina tatueringar, särskilt de musik inspirerande. Tanken är väl att jag snart ska tatuera in min andra dotters namn brevid den äldsta och ha noterna till ’sweet child o mine’ runt.
      Tycker absolut att du ska köra, bara du hittar något som du verkligen gillar.
      Ha en fin kväll!

        Har en massa. Gjorda när jag va mellan 14-17 år. Rebell som man va. Hos en SKITdålig tatuerare. Bidra lite till laser nån? 🙂

        Vilket rhcp citat om man får fråga? ?

          Det är från låten easily, ”throw me to the wolves because there’s order in the pack. Throw me to the sky because i know i’m going back” ?

      7, en stor längs underarmen med svarta rosor och färger runt om, ska bli en sleeve. 1 halvstor (9cm) på revbenen, en katt med lite färger runt om. Ett gäng olika små med motiv gjort av ”prickar” och en är ett litet hjärta, bakom örat, på nacken osv. 1 nedanför nacken (6cm bred), egenmålad swedish malin symbol.. 1 på smalbenet, ett hjärta med lite mönster runt om… Gjorde första som 16åring och har många kvar att göra men har som regel att känna efter en lång tid innan så jag verkligen vill ha motivet. Alla går att se från min vänstra sidan om jag står ”rätt” och jag blandar svart och färg i motiven. Alla har personliga betydelser eller kopplingar till anhöriga

        Insåg när jag skickade att det är fler än 7 nu… Jaja ?

      5 st (eller jag räknar flera små på insidan av min handled som en)

      Delfin, Tribal, Sagittarius, Ödla och så en massa små: en text Lebenslang grün-weiß (mitt lags slogan) + autogram från min första stora favoritspelare från det laget, silouett från en backhoppare + autogram från en speciel backhoppare, två små örnar som flyger

      Jag ska tatuera mej. På insidan handleden. En fjäril och två små hjärtan. Jag återhämtar mej från migrän. Hoppas kycklingen är god. Kram.

      Jag har två! Lite knäppa pga min favoritbands logga och min favoritlåt med dem… loggan känns sådär men älskar fortfarande låttexten! Nu är jag sugen på att göra två till, en på varje arm. Två olika blommor (min mormors favorit och min farmors favorit) i samma, enkla stil.

      Jag har en typ ”old school sailor”-tatuering på armen, en över överdelen av ryggen med en sjöhäst, sjöjungfru, och en bläckfisk (är en cover-up), och en Fenix och en liten bokstav på benet. Smög in dödsrelikerna i ryggtatueringen också som den HP-nörd man är ?

      Fenixen kändes rätt efter en väldigt lång och jobbig period, sjöhästen är en liten hyllning till pojkvännens favoritfotbollslag som har dem i sin logga (och så passade den ju in med resten, haha), och skeppet, fyren och kompassen på armen kändes bara rätt och perfekt för vart jag var på väg och hur jag kände/känner inför livet nu.

      Det är alltså en liten blandning av betydelsefullt och sånt som ”bara” är fint.

      7st
      Rosor för att dom är fina
      Hjärtan för min familj
      Döskalle, för att jag tyckte det var tufft i 18-års åldern ??
      Bambi för att dom är söta
      Fler blommor för att min fantasi suger ?
      En låttext, samma som mitt tjejgäng har
      Luftballong ska väl symbolisera frihet ??‍♀️

      Om jag ångrar någon? Nej! Men skulle vilja bättra på bygga ut lägga till lite ☺️

      Har en bladväxt som slingrar sig runt fotleden där texten ”vita non est vivere sed valere vita est” är invävd. Betyder ”att leva är mer än att bara hålla sig vid liv” och kom till i samband med att jag friskförklarats från ätstörning 🙂 Hade sen innan en hästsko med ett hjärta i vid fotknölen så bladrankan sitter ihop med den

      Skulle så gärna tatuera mig men har inte fastnat 100% för något motiv ännu. Kanske blir det tillslut någon textrad från en Grizfolk-låt. Jag älskar minimalistiska, riktigt enkla tatueringar. Tycker de är så fina!

      Inga tatueringar på mig, kommer inte bli heller. Det var dock typ min största dröm när jag var liten att tatuera mig, men nä, det ändrade sig:)

      Annars så, vad jag gör…Ligger i sängen med en påse ostbollar som jag absolut inte borde äta. Men kvällens planer blev inställda, himla tråkigt då jag sett fram emot det så mycket, så kände att jag går och lägger mig. Kan knappt hålla ögonen öppna så får se hur länge jag är vaken?

        Har du smakat de nya, med bacon o chili? Mvh snacks/pollynörden

          Ja det var de jag köpte, men de var inte så goda som jag trodde faktiskt

            Tyckte inte jag heller!

      Nej, tatuera dig inte!

        Varför? ?

          Wt

            Är gärna WT om det betyder att jag får se något på min kropp varje dag som jag blir glad av ? (är det inte WT att kalla något/någon för WT?).

            Däremot tatuera dig inte om du inte gillar tatueringar, inte vet vad du vill ha, blir pressad till det. Samt gå till en professionell tatuerare som du anser har en stil som passar dig och se över hans tidigare verk.

              Hens*

      Jag har en hel sleeve dedikerad till mitt favoritband Avenged Sevenfold. Har även ett litet citat på andra armen (kommer nog täckas över) samt triforcen från The Legend of Zelda bakom örat. Om en månad påbörjar jag min andra sleeve som kommer vara gaming och film tema 😀

        Har också funderat på att skaffa en triforce-tatuering! Har du din i färg eller svartvit? ? Din gaming-film-sleeve som en jättecool idé förresten?

      9 totalt tror jag (beror nog på hur jag räknar..). Bland annat vingar på ryggen som där och då symboliserade att jag en dag skulle flyga högre än alla de som mobbat mig och gjort mig illa. En text under bröstet till minne av min låtsas-bror som dog väldigt ung, ett knogjärn som ser för jävligt ut pga hemmagjort på fyllan men ville påminna mig själv om att fortsätta fighten under en svår tid i livet. En hög andra, många ganska fula, men alla som är knutna till minnen så dem stör mig inte. Man ser dem lika lite som man ser sina födelsemärken till sist. Har inte ens orkat göra färdigt den som täcker hela magen… De enda jag ska fixa till är de på fingrarna. Har ett kors och ett halvfärdigt illuminati-tecken. Var en grej jag kom på när jag kände mig trotsig och mot världen. De ser ut som ett kristet kors och något som är svårt att tolka om man ser dem från det ”vanliga hållet” men när jag räcker finger åt någon så skulle det bli ett upp-och-nedvänt kors och illuminati. Så jävla töntigt och dessutom ser de förjävliga ut. De flesta tror dock bara det är ett kors och typ stålmannen… haha

      Har tre. En på låret som föreställer Pocahontas med texten ”allt har ett värde utan ord”. Tatuerare som gjorde den misslyckades, så den är inte färdig och jag vill så småningom rädda den på något sätt.

      Mina andra två är på vänster arm, ena på axeln – ett rådjur med en människoarm i munnen, den andra på underarmen – hammarhajar med texten ”selachimorpha”.

      Jag har mon dotters namn, en text på foten och en låttitel av The Ark (❤️) på ryggen.

      Tror jag har 10. Lite blandat men den största är en hel sleeve med skogsnatur/djur.

      Jay har två, båda texter.
      Den ena är ”Time stood stil and for the moment nothing really mattered”, och den andra står på turkiska, ”Vattnet finner sinn väg, vare sig du vill eller inte” om man översätter rakt av.

      Killar Let’s Dance och dricker nästan iskall Cola Zero. Finns inget godare än iskall Zero.

        Håller med om iskall cola zero! Förstår inte hur Camcam kan gilla rumstempererad cola zero. Iskall ska det ju va ?

      Jag har en, tre rosor på låret 🙂 Vill göra fler, men lyckas aldrig bestämma mig för vad. Rosorna var ganska impulsiva.

      6 stycken:
      Två fjädrar som jag gjorde när jag var 18. Ingen särskild betydelse.
      En delfin, älskar dessa djur.
      Barnens namn innesluten av en tribal.
      Ett penntroll med attityd, från mitt alias Jen with the pen(troll)
      En lila fjäril, Fibromyalgins symbol
      och till sist
      en text från en Disturbed-text: Sometimes darkness can show you the light.

      Jag har ljudvågorna av min sons skratt på armen.

      Massor… Öh rosor på ena axel/arm/nyckelben. Ja den sprider sig. Sol på höften (idiottatuering när jag var 17 år), lejon på andra axeln som är överkörda med blommor och lite krafs, sonens namn + en lilja på underarm och avlidna dotterns namn + fjärilar och blommor på andra sidan underarmen.

      Nästa blir något stort och fläskigt på framsida lår, men det lär väl aldrig hända. Börjar bli feg på äldre dar…

      Hej R, jag har en på skulderbladet liknandes en svart panter (lite tribal-aktig).
      Gjorde den på min 18-årsdag (över 10-år sedan) och förstår inte i efterhand varför?
      Är bara glad att jag inte ser den dagligen.

      Dessutom har jag ångrat den i så många år (samt kommer aldrig mer skaffa något mer bläck på min kropp) men droppen var när jag för några år sedan på krogen fick se en snubbe ha exakt (!) likadan panter på samma jäkla ställe?! Hur stor är sannolikheten?

      Ska lasra bort denna tänkte jag, framförallt inför ett eventuellt giftermål men hur andra väljer att se ut är upp till dem.
      Tänk dig för bara.

      2! En text på underarmen ”hon flyger med egna vingar (ja, ett bad break up typ som inspirerade)
      Och en pinuppa på ryggen, för såna är snygga! Med blommor bakom…
      Skulle vilja tatuera in barnens namn/begynnelsebokstav, men vet inte var. Känns som att ALLA gör det (o.c).
      Sen hatar min man tatueringar tyvärr…

      Jag har en på underarmen, sidan. Det står Amica optima (bästa vän) på latin.. 🙂
      Hyllning till min bästa vän + en påminnelse om att vara min egen bästa vän.

      Jag har snart 60 tatueringar! Många betyder ingenting, utan är enbart estetiskt vackra enligt mig, medan andras mening växer fram med tiden och vissa har jag tänkt på länge och betyder en massa. ääälskar gaddar.

      5:
      En del av en låttext (Negative) på underarmen, älskar låten så why not
      Låttext på pekfinger, långfinger och ringfinger på båda händerna (de hör ihop) som en tribute till min fader som gick bort när jag var 16
      Hjärta på insidan av handleden för att jag ville tatuera något
      Willy Wonka på överarmen för att jag älskar Chokladfabriken och en person gjorde en såå fin teckning av Willy Wonka så… varför inte
      2 pilar i kors med texten ”aim your arrows high” runtom, det var den första jag gjorde. På baksidan av axeln, ska täckas över med David Bowie så fort jag får chansen. (Inget fel på motivet per se, bara det att den blivit sned nu 7 år senare och tatueraren var kanske inte den bästa)

      Jag har en trollslända som jag älskar då min lillasyster valde motivet. Hon har en i färg och realistisk och min är svart och grå i mer geometrisk stil. Vi gjorde dem samtidigt som första tatuering som en fin händelse att dela.

      Sen har jag en större tatuering på överarmen som föreställer två skelett som dansar under månen i en skog. Den gjorde jag då jag älskar halloween och alltid haft en grej för skelett som dansar och är glada (tänk Disneys Silly Symphony skeleton dance).

      Samma tatuerare som gjort och han gjorde ett sjukt bra jobb!

    Hur får jag min katt att sluta är plast? Jag har haft den snart ett år och hur mycket jag än försöker få undan all plast (påsar, tejp, plastfilm mm) så spyr hon upp bitar eller så ligger det i kattlådan. Känns som att det tar stopp i magen snart och jag måste ha henne inomhus trots att hon älskar att vara ute :(.

      Vad ger du katten för foder? Möjligt att hon saknar nåt i kosten… I övrigt skulle jag ha henne inomhus, och ute övervakad antingen i koppel eller stor bur med täckt tak. Risken är enormt stor att hennes tarmar/magsäck skadas om hon fortsätter och då är det tyvärr inte så mycket att göra… Farligt att ha katter ute!

        Jag har mat som jag fick rekommenderat från veterinären när jag kastrerade henne, hon är välmående annars, fin och glansig päls och lagom vikt. Jag hittade henne som kattunge för ett år sen och jag tänker att hon kanske aldrig fick lära sig vad man äter av sin mamma ? kan man tänka så? Jag skulle inte kunna låsa in henne i en bur, bor i lägenhet dessutom med kattrappa ? och koppel åmar hon sig ur eller gömmer sig i buskar/klättrar upp i träd.

          Menade ju inte en liten bur såklar, utan att man bygger en ganska stor ute. Men nu bodde du i lägenhet så det var ju inget alternativ. Kolla efter ett bra koppel, finns jättebra som inte är band utan ett sele som man knäpper utan större som sitter ordentligt. Svårt att förklara, men såhär http://www.bitiba.se/shop/kattillbehor/kattransport/kattselar_halsband/500606?gclid=EAIaIQobChMIyMvmvfeP2wIVi8myCh39zAcfEAQYASABEgLFFfD_BwE

      Jag har hittat en kattpodd! Fråga dem vettja. Kattsnackspodden.
      Annars fråga vetrinär? Olika kattforum?
      Min gamla katt älskade att tugga i sig plast, speciellt sånna påsar kläder kommer när man beställt online ? men han var ju innomhuskatt så kunde ju ha koll på honom…

        Tack för tips om podden, jag har sökt efter svar sen jag upptäckte det men hittar ingen lösning på problemet. Jag kanske blir tvungen att hålla henne inne ?

      Fråga veterinären jag vet tyvärr inte. Kan hon ha någon vitaminbrist? ?

        Jag frågade veterinären och hon sa att det kan bero på massa olika saker och att jag skulle hålla henne undan plast. Det var inte så hjälpsamt. Hon äter bra foder och äter möss och andra smådjur ute.

          Kom ihåg att maska av henne. Och tänk på att inte ha framme plast. Lycka till.

            Det gör jag redan ??

      En av mina tre gör det med, jag ser helt enkelt till att det aldrig finns plast hon kan få tag på. Ingen aning om varför dock 🙁 En kollegas gör samma, sitter och gnager bort bitar på påsar etc

      Jag har en katt som är galen i just presentsnören. Inga julklappar kan ligga framme, paket göms undan till sista minuten. Han är makalös på att sniffa sig fram till rätt ställe om han smiter in i förrådet.

        Min katt älskar att slicka på klibbiga sidan av tejpen ?

        Fast det är väl ganska vanligt bland katter tänker jag? Har haft katter hela mitt liv och alla har gillat att leka med snören/trådar, grejer som hänger från julgranen osv.
        Mina katter har tagit in alltifrån fladdermöss till grodor.
        Tyvärr bara för att leka med ?

          Det är inte att han leker med presentsnören utan är helt galen i att tugga i sig dem! Just sådana där klassiska presentband man kan krulla.

      Har du facebook? Där finns ett forum, vetbase2.0, de kanske kan hjälpa dig 🙂

        Nej det har jag tyvärr inte men jag kan nog låna någons konto, tack för tipset!

      https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:731757/FULLTEXT01.pdf

      Min katt tuggar/äter också plast och hörde då av veterinär att det kallas pica beteende. Jag har fått gömma allt som är i plast ”/

    THE ROYAL WEDDING imorgon!!! Bor i London och är så sjukt taggad!! Någon mer som ska följa hela livesändningen? ??

      Nej. Brukar följa kungliga bröllop men jag är för besviken att det inte är jag som gifter mig med honom så jag kommer att vägra se honom gifta sig med någon annan. Harry har alltid varit min drömprins!

        Min med. Rödhåriga killar kan vara underbara. Naturliga och humor. Åhhh!

        hahaha klockrent 🙂

      Cassandra, lätt att jag följer det. Avis att du är på plats. ??????

      Ja men kan inte. Måste gå i repris. Jag är jättetaggad. Så fint par. Fina Harry och Megan. Så mycket kärlek och humor dom emellan. Härligt. ??❤

      jaaa absolut

      avundsjuk på dig som bor där, var i london bor du? skulle så gärna vilja bo och jobba där men det verkar så krångligt att fixa allt inför det ? hur hittar du boende?

        Det är lätt att hitta boende om du kan tänka dig att bo med andra (flatmates). Finns massa hemsidor där folk söker flatmates (det finns himlans massa stora lägenheter med 3-5 sovrum i centrala london som ingen har råd med själv så väldigt poppis att hyra rum).

        Bodde där i 11 år. Det är lättare att hitta boende där än i Sverige tycker jag. Finns många som förmedlar hyresrätter och billigast blir det såklart om man har flatmates.

      Tyvärr inte, Göteborgsvarvet här i stan så det blir till att hänga i Slottskogen hela dagen annars hade jag tittat för jag älskar kungliga bröllop ❤️

      Nej, men gillar att hon inte blir överlämnad, utan går till största delen själv fram till sin blivande make ?

        Hon går väl in med Prince Charles?

          Inte hela vägen, bara en bit i mitten.

      Jag är så taggad eftersom Prins Harry är så fin men jag gillar inte Meghan. Något känns lurt.

        Exakt!

        Han går i sin mammas fotspår. Finns det något äktenskap där som inte varit något lurt med?

          Nej absolut inte. Det engelska kungahuset är fullt av hemligheter.

        Han är den som festat i naziuniformer och betett sig som ett svin i yngre år. Men det är hon som känns lurig?!?!

          Eller hur! Jag tycker han är lite lurig och hon verkar supergullig!

          Harry var den som stod sin mamma närmst och när hon gick bort kunde han inte tackla det. Han var den som var yngst och få reda på sanningen om sin mammas bortgång kan få vilken bägare som helst att rinna över.

            hahaha ok Lisa, verkar som att du känner Harry ganska väl?

        Åh jag gillar Meghan! Även om jag inte känner henne eller Harry överhuvudtaget så tycker jag de är fina ihop.
        Hennes familj verkar dock enligt media inte vara världens goaste.

    Jag blev lämnad av min sambo efter tre år tillsammans för en vecka sedan, jag trodde att vi hade det väldigt bra och vi planerade lägenhetsköp mindre än en vecka innan han valde att göra slut så hur fan går man vidare? Snälla hjälp mig

      Har egentligen inget bra tips förutom att låta dig själv sörja ( för vissa behövs det längre tid än andra) och försöka göra sådant du tycker om. Är du kreativt lagd, skriv en dikt, påbörja en roman, måla en tavla eller vad som helst.

      Lider med dig 🙁 var det någon speciell händelse som föranledde att han gjorde slut eller var han bara inte lycklig/ kär länge?

        Nej vi hade det bra, riktigt bra så jag förstår ingenting ?

          Tre år verkar vara en kritisk punkt, vet en hel del par som gjort slut efter ca tre år tillsammans. Ganska intressant egentligen, undrar vad det beror på.

            Det är nog när man inser att det är dags att ta beslut om hus och barn som man börjar fundera och kanske tvivla på om det är den stora kärleken eller om man kan hitta/vill försöka hitta någon annan man hoppas få det perfekt med

          Ge det tid. Ni kanske kan hitta tillbaka till varandra om man får vara en stund ifrån varandra.

      Min sambo har gjort slut med mig också, efter 14 år tillsammans och 3 barn. Den yngsta är 7 veckor gammal. HUR accepterar man det? HUR klarar man det? Jag är mest arg.

        Usch då! Ångrar du att ni valde att skaffa sista barnet? Känns det som att det var det som gjorde att han valde att inte vara kvar?

        Vilken idiot, han kommer ångra sig tror jag.

        Att lämna någon när man har en 7 veckor gammal bebis tillsammans verkar vara föranlett av något speciellt. Ursäkta frågan men kan han ha träffat någon annan? Eller har ni haft (stora) problem i relationen?

        Vilket svin, du gör helt rätt inatt vara arg! ?

        Man lämnar inte sin sambo med 3 barn varav ett som är 7 veckor.Punkt. Bara riktiga kräk beter sig så. Övriga människor avvaktar och löser på ett bättre sätt. Tror seriöst att du och barnen får ett bättre liv utan den personen.

      Man ska behandla ett brustet hjärta så som man behandlar en förkylning/sjukdom – ta hand om sig själv och vila

      Prata med någon. Gå ut så mycket du kan med kompisar. Gråt ut. Det tar tid men man överlever. Kram ??

      För tre år sen hände samma sak mig, min ex-fästman lämnade mig helt plötsligt efter 5 år tillsammans. Trodde aldrig jag skulle komma över honom men jag gjorde det. Vill mest bara säga att det kommer gå över! Även om det inte känns så nu. Men du behöver ha tålamod och ge det tid. Prata med vänner och familj, älta älta älta tillsammans med andra tills du kommer till den punkten att du bara vill spy över allt. Ta hand om dig, ÄT ordentligt, eller om du har noll aptit – tvinga i dig mat, godis, yoghurt, försök hitta något du kan få i dig. Träna, var ute i solen, aktivera dig och omge dig av människor du är trygg med. Om du har möjlighet, köp nya kläder och unna dig saker. Du kommer komma över honom, du kommer bli hel igen. Du är inte ensam <3

        Vad fint skrivet❤

      Åh vad jag lider med dig. Var med om samma sak fast för oss har det gått 2 månader nu. Vet att det kanske inte är det peppigaste svaret jag kommer med nu, men för mig känns det fortfarande lika jäkla skitdåligt. Till folk runt omkring säger jag att det blir bättre för att jag inte orkar med mig själv att det nog tusan inte känns ett dugg bättre. Och ja jag sörjer och har gjort så sen start.
      Hör gärna av dig om du vill prata mer, det kanske blir lättare om man får älta tillsammans?

        Det enda man ångrar i slutändan är all tid man lade ner på någon som inte ville ha en. Se framåt och lägg tid på personer som vill vara med dig.

          Det är nog så jag måste tänka framåt, tack! <3

        Min ex-pojkvän (som jag var tillsammans med i 6 månader) gjorde slut med mig från ingenstans och det tog mig fan 8 månader att komma över (vilket är typ idag). Tror i alla fall att jag kommit över det nu.

        Men det tog ett jävla långt tag, aldrig mått så här dåligt. Men idag äntligen kände jag mig genuint lycklig. Så härlig känsla. Nu känner jag att jag längtar efter att bli nykär igen – och jag är inte rädd.

          Vad härligt! Hoppas jag också kommer dit om ett tag. <3

      Lider med dig! ❤ Skickar en virtuell kram om du vill ha ❤

        Tack, det värmer! <3

    Sitter och kollar på Youtubeklipp med Stefan Thyron och hans svenska flickvän. Han bor också i Sverige och arbetar som idrottslärare. Så bra!!

      Nån som har sett dem? Blir så glad av att de är så positiva.

      Kollar också på honom! Mysig

        Ja, jag ska kolla på ännu fler. Det ger så mycket på flera sätt. Gillar dem verkligen! ?

      Åh, tack för tipset ?

        Tack själv! ?

    Ni som är i ett förhållande just nu – tror ni att det kommer hålla livet ut?

    Varför/varför inte?

      Tror och hoppas:) har två barn, vi är väldigt lika och vi älskar varandra och funkar fint ihop, även om vi kan bråka ibland.

      Ja, för att vi har barn, älskar varann och ingen av oss har intresse av att någonsin orka träffa någon ny. Vi har båda ganska litet bekräftelsebehov så under dåliga tider så går vi mer in i oss själva än söker oss utåt och därför tror jag att vi håller livet ut. Vi har väldigt roligt också.

      Gud jag hoppas det. Har dock blivit väldigt negativ angående hur länge ett förhållande kan hålla, dels för att jag läser här inne för ofta. Fast jag har också läst här om par som har hållit genom allt så jag hoppas ändå! Finns ingen finare än mannen jag är med nu och kan inte tänka mig att behöva lämna honom och hitta någon ny. Skulle hellre vara ensam då ugh.

      Nej, tjafsar väldigt mycket, tar mer och mer avstånd från varandra, så känns som en upplösning är nära. Men ingen vågar ta steget.

        Vill du ut så gå, det är underbart att vara singel

          Jag vet. Men rädd för vad som följer av ett uppbrott. Ordna med bostad, man blir ensam osv.

            Nejdå, det är Supermysigt att bo själv och att vara ensam är magiskt. Se vad man vill på tv när man vill och att få vara ful ifred ?

        Sitter i samma situation. Försöker jobba på det och ger det sommaren ut. Så svårt.

      Ja det tror jag. ?❤️ Vi har varit ihop i 10 år nu i sommar och är gifta och har två barn. Vi är väldigt lika och våra familjer är också väldigt lika så allt har alltid kännts väldigt ”hemma” mellan oss. Det sägs ju att lika barn leka bäst så hoppas och tror att det kommer vara vi länge till.

      Hoppas det. Är riktigt kär i min sambo och vi har väldigt roligt ihop. Det som skaver ibland är att vi är från olika städer (6 timmar ifrån), då jag flyttat till honom. Det går upp och ner, det kan kännas jävligt ensamt i vissa stunder att inte ha nära vänner och familj. Tyvärr kan jag ta ut min sorgsenhet över det på min kille som är riktigt stöttande . Förhoppningsvis försvinner ensamheten när jag börjat plugga till hösten, träffar mer folk och skapar ett ”eget” liv här också.

      Ja. Vi är olika med kompletterar varandra. Öppen kommunikation och pratar om allt och har bara haft ett bråk under 3 år (många lugna diskussioner när vi haft delade åsikter dock). Och vi båda säger direkt till när något känns fel/när vi stör oss på något. Vi har samma syn på att skaffa barn (dvs ingen av oss vill ha barn men vi är öppna för att det kan ändras i framtiden, misstänker dock att det inte kommer ändras), älskar djur, att vara i naturen, dricka god öl och vi har båda hög arbetsmoral och är envisa och målinriktade! Och han är den mest omtänksamma och generösa personen jag träffat. Ja, jag ser en framtid med honom, hoppas att vi ska gifta oss om några år och bo kvar i vårt lilla hus på landet med våra djur resten av livet 🙂 obs vi är 26 och 27 år och har varit ett par i 3 år så vi är typ fortfarande nykära men hoppas på att det håller i sig många år till!

      Det hoppas jag verkligen, för vi oss gifter oss om tre månader.
      Vi har varit tillsammans i fem år och gått igenom depressioner, cancerbesked, ångestsyndrom, distansförhållande och otroligt mycket härligt och roligt, så det känns som att vi har en stabil grund och verkligen känner varandra. Vi skrattar ihop varje dag, senast inatt låg vi vakna alldeles för länge för att vi inte kunde sluta dra dåliga ordvitsar, haha.

        Måste säga att det är härligt att höra att ni ska gifta er att gått igenom allt det där<3 Så starkt kämpat! Har inte gått igenom er historia, men håller med om att ha haft distansförhållande och klarat av det lägger en stark grund för förhållandet. Känns som att det finns extra mycket tillit i förhållandet då. Önskar er många sömnlösanätter ihop fyllda med många dåliga skämt!

      Nix, väldigt få förhållande håller livet ut nu för tiden. Sunt tycker jag att man går vidare om man inte är helt nöjd. Den viktigaste att vårda om är ju sig själv ❤️

      Jaa det tror jag. Vi båda vet att vi är 110% menade för varandra (dumt det låter men så är det). Vi möttes av en slump på ett café, han gav mig sitt nummer och här är vi nu. Vi är lika men väldigt olika. Vi kan bråka extremt mycket men det har aldrig påverkat vår relation utan det är såna vi är. Vi stöttar varandra till 100, jag flyttade till honom i en annan stad på grund av att han hade ett jobb som var väldigt viktigt för honom och snart flyttar vi till Stockholm då vi båda hittat drömjobbet. Det låter så skrytigt men så många har sagt att de tror på kärlek på grund av oss haha!

      Jag tror rätt person finns där ute till alla och blir så lycklig av att läsa alla andras kärlekshistorier <3

      Vi satsar på det. Vi har varit tillsammans i nio år, sen vi var 18/19. Den tiden då man kan växa isär men vi har blivit väldigt trygga med varandra, bråkar nästan aldrig. Hans familj är lika mycket min familj och det är så skönt att ha eftersom jag växte upp med separerade föräldrar och massa strul där. Var ganska splittrad som ung men känns som jag hittat ”hem” nu.

      Vi gifter oss om 7 veckor. Så självklart är det meningen att vi är ”for life” sen lämnar jag det där för man kan aldrig veta vad som händer i framtiden, men sen kan man gå igenom svackor och försöka handskas med de. Jag förespråkar aldrig att man ska stanna ihop olyckliga bara för att, alla förtjänar att vara lyckliga.

      Jag hoppas det men är inte helt säker. Vi har en 7 månaders dotter tillsammans och är gifta sedan 3 år tillbaka. Firade nyligen 7 år som tillsammans. Vi är lika men ändå så olika. Jag irriterar mig väldigt mycket på hans familj som inte behandlar mig bra speciellt hans två systrar och mamma. Men det utan att han ser. Tydligen så ville dom inte att han skulle gifta sig med mig. Anledningen är att de ville ha nån annan till honom. Kan tyvärr inte säga det till honom då det bara kommer bli dåligt mellan oss då. Han är väldigt nära sin familj speciellt sin mamma. Våra bråk handlar till 80 procent om våra familjer och 20 procent om annat. Så jag vet inte…. vi bor 10 minuter ifrån dom och ändå måste hon ringa 2 gpnger per dag..

        Jag tror inte det. Det ska i alla fall mycket till. Jag blev själv lämnad rätt så plötsligt i somras efter sju år tillsammans. Allt var ju ”bra” – men vardagligt tråkigt.

        Glad över hur livet utvecklats sedan dess. Är istället fruktansvärt kär i en gift kollega. Äldre, barn och hela tjolabaletten. Han är den mest moraliskt korrekta och fantastiska man jag någonsin mött. Trots att vi har en relation sedan sex månader tillbaka. Trots att han går bakom ryggen på sin fru. Han är allt jag vill ha och vi delar så väldigt mycket tillsammans. Väljer han mig – och därmed ”offrar” allt han förlorar i sin nuvarande trygghet för mig så kommer jag göra mitt yttersta för att stå vid hans sida genom livet som väntar. Så mycket tror jag på honom och oss. Trots att inga löften givits. Fan, varför är livet så komplicerat?

          Förstår att det känns lockande med kärlek å allt. Men var rädd om hjärtat ditt nu annars kan det lätt hända att det slutar med total besvikelse. (från en som vet)

            Tack. Det är så svårt att vara klok och rationell när känslorna och förälskelsen och relationen plötsligt äger hela mig. Hoppas ditt hjärta läkt ❤️

              Jaa visst är det så. Jo, det får jag ändå säga att det har ? Så vill som sagt ge dig rådet att inte hoppas för mkt. Så himla tråkigt om du blir sårad.

          Om han är den mest moraliskt korrekta personen du träffat, som är otrogen mot sin fru och sviker sina barn, har du nog inte träffat många moraliskt korrekta människor. Stackars dig. Hoppas du lär dig något när du blir sårad för sånt där fungerar i princip aldrig. Och hur kan du stå ut med dig själv?

            Jag förstår ju själv motstridigheten i att tycka någon har hög moral samtidigt som den inte är ärlig i sitt äktenskap. Det är därför jag uttrycker det så. För saker är sällan svart eller vitt. Och för att det är exakt så jag känner. Moral han nog kopplas till både agerande men också till hur man mår av sitt agerande. Måendet tycker jag säger mycket. Och anledningarna till agerandet kan vara många.

        Om du går till reddit och läser trådar under justnomil så ser du att det finns fler som har det så, vissa värre, andra lättare, men då kommer du att se att du inte är ensam om att ha det så och kanske kan det hjälpa att se hur andra hanterar det. Du är inte ensam ?

      Hoppas och tror det. Vi är sjukt nära, är väldigt kära och skrattar mycket. Våra tre år har bara rusat fram. Sexet är helt galet och t.o.m grannarna tänder en cigg när vi är klara! 🙂
      För mig finns det inga alternativ till mitt livs kärlek. Hoppas att många känner som vi och önskar alla ett lyckligt liv! ❤️

      Nej det tror jag inte, och jag tycker inte det är något att sträva efter. Vi uppfostrar en familj tillsammans nu, men när barnen är utflugna skulle jag gissa att vi hittar andra att uppleva nästa fas i livet med.

        Varför vänta om du tror att det kommer något bättre? Livet är kort!

          Du missförstår. För denna fas i livet tror jag min sambo är perfekt. Men för en annan fas kan mycket väl någon annan vara bättre. Man utvecklas hela tiden. Jag förstår inte det här idealet att man måste hålla fast vid samma hela tiden. Personen jag bäst uppfostrar barn ihop med är kanske inte samma som är bäst att resa runt med som pensionär?

      Helt säker! 🙂

      Ja, det tror jag!
      Vi har varit tillsammans i 4 år. Har ett barn tillsammans.
      Vi har väldigt roligt, vi älskar varandra, vi har egna intressen men de tar inte över vårat liv tillsammans.
      Vi är lättsamma och respekterar varandra. Har bra kommunikation.

      hans föräldrar är fortfarande ett par, mina separerade för 25 år sedan.
      Så vi vet vad vi vill ha, och hur vi inte vill det ska bli.

      Min sambo är från England. Vi har varit tillsammans i fyra år snart men tycker ändå att det är svårt att veta. Det är ju liksom ännu viktigare på nåt sätt att vara säkra på varandra när man är från olika länder. Jag tänker mycket på framtiden, vad som händer om vi får barn och om vi sedan går skilda världar. Är jag fast i England då? Eller han här i Sverige?
      Vill inte gå isär bara för det men är också realist och inser att vi nog inte kommer hålla tills vi dör liksom.

      Nej. Han vill ha barn. Inte jag.

      Ja, ja, ja! Vi har varit tillsammans i tio år och kämpat oss igenom så jävla mycket skit och gjort så jävla mycket roliga saker tillsammans. Han är min raka motsats, min bästa vän och han har under våra tio år tillsammans gjort mig till den absolut bästa versionen av mig. Vi har så roligt tillsammans och det absolut bästa med honom är att vi lär varandra nya saker nästan varje dag. Nästan varje gång vi ses berättar han om något spännande han hört på radio eller i någon dokumentär han har sett och han delar sina tankar och funderingar kring det. Det gör att det aldrig blir tråkigt att vara med honom utan något nytt nästan varje dag. Vi har inga barn och har inga planer på det heller så det är bara han och jag mot hela världen och jag älskar det och honom så mycket!

      Ja, för att vi älskar varandra och för att vi är bekväma av oss 😉 OM det tar slut så kommer det vara han som lämnar mig för en annan (jag skulle aldrig lämna honom och ingen av oss skulle välja singelliv framför förhållande).

      Jag hoppas verkligen det. Vi har varit tillsammans i 10 år, gifta i tre och har två barn. Vi är väldigt olika som personer så det skulle väl eventuellt vara det som skaver i framtiden. Men jag tror vi kommer vara tillsammans livet ut. Vi älskar och respekterar varandra, och är bra på att lyfta varandra både i vardagen och när det är något jobbigt. Jag får fortfarande pirr i magen när jag ser honom på håll <3

      Jag var så kissnödig att jag bankade upp toadörren en gång utomlands när min kille satt och sket Niagarafallen pga matförgiftning. Väl inne i toaletten kunde jag inte hålla mig längre så jag kissade ner mig framför honom medan han satt där och bajsade. Samtidigt som vi hade ögonkontakt.

      Så för att svara på din fråga: Ja. Tog vi oss igenom det där så klarar vi fan allt ?

      Det tror och hoppas jag!

      Men gör det inte det så har vi iaf haft väldigt mycket fint tillsammans och hjälpt varandra att utvecklas mycket, något vi skulle ha med oss resten av livet även om vår relation tog slut. Jag tror att vi gjort varandra till tryggare människor.

      Men nu när vi ska ha en unge pratar vi ibland om upbrott och hur vi tycker att man ska behandla varandra (eller ja främst barnet) efter en skilsmässa. Känner mig väldigt trygg med att han skulle vara en bra pappa även om vi separerade, och även i övrigt en bra Exman.

      En gång när vi var utomlands var jag så kissnödig att jag bankade in toadörren där min kille satt och sket Niagarafallen pga matförgiftning (Han vägrade öppna för han bajsade ju såklart). Väl inne kunde jag inte hålla mig längre så jag kissade ner mig framför honom medan han satt där och bajsade. Samtidigt som vi hade ögonkontakt.

      Så för att svara på din fråga: Ja. Tog vi oss igenom det där så klarar vi fan allt ?

      Jag hoppas det, varit tillsammans i snart 10 år, älskar varandra, har ett barn, fint boende och väldigt bra med varandra. Men senaste året har våran kommunikation varit i botten, tjafs, missförstånd och brist på hänsyn pga det. Jag vill att vi ska lösa sig och det blir som förut men samtidigt känner jag att jag inte orkar bry mig längre

      Absolut ❤️ Han är så stabil plus att han umgås med min mamma ?

      JA det tror jag 😀 Anledningen är att vi har varit tillsammans i (snart) 11 år och fortfarande inte kan få nog av varandra. Han är den person jag har roligast med, som känner mig bäst, han tror alltid på mig och peppar mig, han låter mig blomstra och jag gör detsamma mot honom. Dessutom är han den snyggaste jag vet och vi har grymt sex. Han är verkligen min andra halva och jag skulle aldrig vilja ha ett liv utan honom. Vi har under dessa år klarat distansförhållande, klarat stressiga perioder när båda mått dåligt osv men alltid kommit starka ur det. Mina föräldrar har varit tillsammans i över 40 år och de är fortfarande kära i varandra, så jag har hopp om att det håller hela livet även för oss.

      Jag tror faktiskt det. Jag trodde aldrig ens att jag skulle hitta kärlek, har alltid haft tanken att det är kört så länge jag kan minnas och att jag förmodligen kommer få ”låtsas” och vara obekväm livet ut då jag aldrig blivit nära en person på det sättet förutom min tvillingsyster och mina föräldrar. Men nu alltså… Jag är helt tagen. Trodde aldrig det skulle hända mig. Jag vet att ”alla’ säger att just deras förhållande är finast och kommer hålla livet ut osv. Men jag tror verkligen det, utan att vara överdriven. Eller så är det bara för jag aldrig upplevt kärlek såhär förut hehe ? men ja. Vi har varit ett par i två år och vi har alltid så jäääääkla kul tillsammans. Så jag vill svara ja. ?

      Jag och min man har varit tillsammas i femton år, lever familjedrömmen med tre barn, villa mm och lever ett bra liv.
      Men – jag har alltid ”vetat” att vi kommer att skilja oss då jag själv kommer från en skilsmässofamilj där det blev så mycket lyckligare och roligare efter mina föräldras skilsmässa efter åren med familjebildning mm. Mina gifta svärföräldrar lever däremot världens tråkigaste liv och lever i nån slags sjuk symbios (som många gifta par verkar hamna i). Tycker att det är värsta mardrömmen om vi skulle bli sådana.

    Fått igelkottar under altanen, vad är bäst att göra, låta de vara eller försöka bli av med dem? Går det ens? Och om de ska vara kvar, är det vatten och kattmat som gäller fortfarande? 🙂 De stör mig inte, men är ingen jättetrygg miljö för dem att ”bo” där

      Vilken lycka att få besök av dom ? de äter sniglar, insekter och musungar bl.a. och kattmat som du kan blanda i lite havregryn i och sedan mycket friskt vatten

        Ja de är mysiga, mest orolig att de ska skada sig på all skit mina grannar dumpat där under under åren (Kollektiv villa, enda utrymmet att förvara sånt de inte orkat slänga ??). Drog bort gammalt hönsnät och sånt iallafall som jag kom åt. Ställer ut lite vatten och kattmat då ?

      Igelkottar är ju fridlysta. Så man får inte flytta dom hur som helst själv. Kontakta Naturskyddsföreningen och hör hur du ska göra.
      Blir det allt för störda så brukar de flytta självmant.

        Tack för info ???

      Åh kottar. Ur fina ja bra med vatten och kattmat. Till mej kommer dom senare. Jag ger dom pannkakor.

        Äter inte pannkakor. Men är villig att steka till dem om de frågar efter det

          Vi matar vår plirkott (för att den plirar så med sina knappögon!!! Och min dalmas till make säger ”pli-ii-irkott så gulligt att jag avlider) med små munsbitar pannkakor som vi kastar ner från altanen till där den är, och den plirar upp och kollar på den himmelska mannan som regnar ner. Så nu heter den Moses. Plirkotten Moses. Må den bo hos oss alltid!

            Älskar sådana här små underbara berättelser. Må plirkotten Moses bo hos er för alltid och låt aldrig den himmelska mannan regna över honom <3

    På senaste tiden har jag drömt om Lance jätteofta, varannan dag minst. Antingen så drömmer jag att vi dejtar eller att jag måste rädda honom från vampyrer (eh?) men oftast så dejtar vi trots att jag är vampyren som han behövs räddas från. Liksom… va?
    Lämna mig ifred Balancelot!

      ???

      Hahaha ?
      Själv drömde jag han Nordkoreas diktator, han Kim Jong Il eller vad han nu heter, kidnappade mig till sitt land eftersom jag var så filmstjärnesnygg… hybris much?

        Hahahaha älskar drömmar, helt utflippade, som små filmer.

          drömde ett tag flera gånger att jag shoppade med foki och sen dissade hon mig för att shoppa med kissie ? vet inte vad som hände där..

        Haha! Jag har också drömt om honom och att vi hade varit ihop. Helt sjukt!

      Haha. Jag brukar drömma om olika personer. Cirka ett år sedan drömde jag om att Tunis var gravid. Några månader sedan att Sandra Beijer knackade på vår bakdörr mitt i vinter och jag släppte in henne och vi var som kompisar. Har också drömt om Tess Montgomery att vi var på samma bio och jag var helt startrucked och förklarade att jag var typ hennes största fan men började känna att hennes man tyckte jag var konstig och sedan i samma dröm kissade jag utanför i stående med någon slags skynke täckande my private parts så att säga. Senaste kändis jag drömde var Sara Danius precis efter hon avgick från akademin, och jag kände att jag var den enda som var på hennes sida och stöttade henne då. Var också lite småkär i henne i drömmen.

      Tillägg utanför drömvärlden angående drömmen om Sara Danius, jag är hetero. Och jag läser nog för många bloggar;)

    Vilka sajter/communities brukade ni vara reggade på förr i tiden? Jag hade Lunarstorm (första ”sociala mediet” jag hade), Kamrat, Iller (hette det så?), Playahead, Hogwarts.nu, m.m. Fanns ju så mycket småsajter förr. Och så hade man såna där dollz på sina sidor. Haha, nostalgi!

      Lunarstorm och snyggast.se ???

      Lunarstorm, helgon, snyggast, webbsidorna, snuttis… allt för många att hålla koll på!

        Bilddagboken. Lunarstorm. Playahead bla. Urk! ?

          Skunk!!

            Älska Skunk!! Bästa någonsin!

            ? Skunk hade jag glömt, och Helgon. Oj oj det var tider det. Tonåring och alldeles förväntansfull på livet ?

        PH webbsidorna var mitt allra första sociala medie (medier?). Nostalgi ?

      DoBeDo också. Man gick runt med nån gubbe och chattade.

        Åh DoBeDo! När det anordnades tävlingar om vem som hade bäst avatar och det gick att byta avatarer mellan varandra.

      Lunarstorm, helgon, hogwarts.nu, stallsmart, hest.nu och bilddagboken.

      Helgon och bilddagboken

        Tills någon kommenterade anonymt på mina bilder ”vad fan har hänt med ditt ansikte, jävla äckel”. Himla effektivt sätt att knäcka en 16åring med ångest och acne.

          Och till 15åriga mig skrev en äldre man att jag var söt men lite väl tjock. ”Tack ska du ha din idiot” sa jag inte utan tog bort min profilbild på lunar.

            En man addade mig på msn när jag var 12 år, direkt när jag godkände webcam så satt han och runkade. Min storebror, då 18, höll då för sin hand över min cam och bytte plats med mig och tog bort handen. Aldrig sett en kille sluta runka så snabbt haha (Min bror var där för jag fick inte använda webcam utan hans närvaro + bara hans dator som hade cam på den tiden)

              Det är när jag hör historier som din som jag blir ledsen över att jag inte hade någon klok storebror som ung.

              Påminner mig om min storebror när det var en kille som dummaste sig, då letade han upp killens nummer och ringde och skällde ut han efter noter. Herregud vad glad jag är över honom och hans beskydd i yngre dar

      Jag är så dålig på att ragga på nätet… Har väl vart på HappyPancake rätt länge… Men det vart länge sen det enda hände något intressant där….

      Lunarstorm en gång, men det var ju någon jag redan kände 🙂

      Lunarstorm, Playahead och Habbo xD

      Skunk, sen Lunarstorm, snuttis en sväng, bilddagboken och sen Facebook. Msn was the shit

        Ja MSN är i toppen på nostalgilistan för min del. All kommunikations skedde ju verkligen genom MSN…. ah those were the days.

          ❤️?? E | SuNsHiNe GiRl | Kan nån skicka nya smileys? | LOVE ??????????

      Stallsmart, kanal 5s forum som brukade finnas förut, och thesims.se haha! Och så Myspace och bilddagboken såklart om vi pratar lite senare…

      Lunarstorm, smurfa (tror jag de hette) kamrat och helgon där jag träffade min man. Inget community men använde ICQ mycke med

      Plurk 🙂

      Bilddagboken, Blip, Stallet, MSN. Missade Lunarstorm och Habbo av någon anledning trots att jag är i ”rätt” åldersspann. Men det beror nog på att det inte var poppis i den skolan jag gick i då.

      Kpwebben var nog det första forumet som jag deltog aktivt i. Hade Lunar också, men det var inte jättekul. Men även blipville och habo.

      Lunarstorm och Helgon 🙂

      lunar, skunk och helgon

      mirc

        Ja!!

      Första var aftonbladets chattar, kommer inte ihåg vad det hette ? därefter lunarstorm, msn, nattstad, snyggast.se och bilddagboken. Sedan kom ju facebook och utplånade typ alla andra plattformar.

      Lunarstorm och Skunk

        Och sockerdricka!

    HUR blir man egentligen gravid (ja ok vet hur det går till rent praktiskt såklart)? Vi är 25 år, försökt ett år och utredningen visade att det inte är något fel på någon av oss alls. Snälla säg att någon har något superbra tips (placebo eller ej) för att jag ska kunna fortsätta försöka med någon form av hopp?

      Åhh välkommen till familjeliv, då kommer du få mängder med svar och tips av likasinnade ❤️

        Du kanske ska ge Flashback ett besök, dina likasinnade hänger där ??

          Nej familjeliv! Flashback har väl inga familjetrådar?

            Såklart att det finns, tänkte mest på ditt gnäll. Det finns det gott om på Flashback.

              Va? Gnäll ? har jag missat något eller blandar du ihop mig med någon annan?

              Vad är ditt problem?

      Kanske inget supertips, men har du koll på din menscykeln? Innan jag blev gravid hade jag under några år visserligen fyllt i mensen i en app (p Tracker). Visste därför när mensen skulle komma och när ägglossning var. Tyckte det var bra innan jag blev gravid för man lär känna sin kropp bra.

      Hoppas att det löser sig för er ❤️

      Träffar ni ägglossning exakt rätt så är det ändå bara 25% chans att bli gravid. Ni kanske bara har haft otur och tänk att sån otur kan man inte ha alltid, plötsligt så är du gravid och då känns det så självklart. Vi kämpade strax över ett år utan att det var något fel på oss och våran dotter är så självklar, alla månader och frustration ledde till just henne. Det är rätt ägg som står i ledet och väntar och snart släpper det och kommer till er. ❤️

        Just det, jag förstod sen att min ägglossning kom precis efter att mensen tog slut.

          Alltså jag är JÄTTEokunnig inom allt som har med sånt där att göra (skäms på mig) men kommer inte ägglossning mitt emellan mens:arna (??)
          Ah, ni fattar? Är jag helt ute och cyklar? (Hehe cyklar…)

            Det kan vara olika, min ägglossning kommer 1-3 dagar efter avslutad mens. Jag trodde också att det var så som du skriver men efter NC som förstod jag att jag hade helt fel och det var så logiskt. Blev gravid efter 3 månader sen.

              Hur tar man reda på när man har sin?

                Köp ägglossningstest☺ som gravtest fast för ägglossning

                Jag märker tydligt då jag någon dag innan ägglossning får en äggviteliknande flytning (som är vanlig som ’tecken’.)

                Eller gå på sekreteffekten. När man får en ”flytning” som är seg och ”trådar” sig mellan fingrarna. Då är de dags! Fyra barn med hjälp av denna metod. ?

            Har också ägglossning tidigare än mitt i cykeln, som man får lära sig, det kan variera så värt att kolla…

        Och såklart tempa och kanske prova ägglossningstester. Lär känna sin kropp och sin cykel och det svåraste av allt, att inte stressa. Men hur lätt är det… Jag hoppas verkligen att det snart lossnar för er!!!

      Jag skickar positiva energier och hoppas att det snart släpper för er. ❤️

      NC

      Använd ägglossningstest och hitta när du har ägglossning (den kan för vissa komma lite närsomhelst även om det vanligaste är 2 veckor efter mens) och ha sex 3-4ggr veckan som leder upp till ägglossningsdagen. Det finns ett obevisat tips om att man från mens till ägglossning ska ta slemlösande hostmedicin (den vanliga som finns på apoteket) då den löser upp slem i livmodern också och kan göra det lättare för spermier att simma in. Vissa säger att det funkar, andra inte. Sen bör ni båda sluta röka om ni gör det för att förbättra chanserna, och kolla upp om ni kanske behöver något kosttillskott som jan hjälpa till. Det kommer gå för er snart, lycka till!

      Skulle nog säga att du ska lära känna din kropp om du inte gjort det ! Är i vecka 10 med andra barnet och vi försökte 3 månader denna gång, det är ju inte lång tid egentligen men kändes så.
      Köp ägglossningstest! Börja köra dom när din mens är slut, så att du ser en stegring. När du fått stegring, sluta testa och ligg samma dag som stegring och dagen efter.
      Du kan också kolla dina flytningar, det var så jag blev gravid nu. Körde med äl test men fick aldrig någon stegring, och alla appar sa att jag skulle ha äl ett visst datum. Tillslut vaknade jag en morgon (hade inte testat på 4 dagar typ) och kände en molande värk, gick på toa och kollade min flytning (tmi, sorry). När man kan bilda broar mellan tumme och pekfinger så är ägglossning nära! Tog ett äl test som visade positivt och då hade vi haft sex dagen innan och hade det dagen efter positivt äl test.
      Försök att ha koll på din mens,hur lång latensfas du har och lär dig räkna när du bör ha äl. Håll koll på flytningarna och kör på äl test.
      Önskar er verkligen lycka till och hoppas att ni snart får ett plus ❤️

        Menade inte latensfas ??? menar ju lutealfas ??

      Jag hade annan färg och konsistens på mina flytningar när jag hade ägglossning la jag märke till efter ett tag

      Det här kommer bli ett långt svar, men hoppas du får lite tips iaf. Jag och min man har nu en 7 månaders dotter, innan hon låg i magen hade vi försökt i 2 år utan något plus. Det som jag tror var anledningen till plusset var att jag börjsde träna 5-6 gånger i veckan. Kondition och vikter. Hade mens med 40-35 dagars mellanrum, innan det var det 28 dagars mellanrum. Jag gick upp i vikt och åt dåligt. Stressade väldigt mycket, familjeproblem etc. sen blev allt lite lugnare och jag började träna i ett år, äta bra, ta vitaminer, gick egentligen inte ner mycket i vikt utan 5 kg på ett år men fick en lagom vältränad kropp. Slutade stressa om varför jag inte fick ett plus, slutade läsa om tips och sånt från familjeliv osv. Vi hade sex 4 dagar i veckan ungefär ibland varje dag??inte för att få ett plus utan för att vi ville. 2017 3 februari runt kl 23, får jag ett plus och nästa dag köper jag ett digitalt som visar 1-2 v. ❤️ Så kortfattat så vill jag säga att ni ska sluta stressa er utan låt det bara komma av sig själv.

        Jag tänkte tipsa att ha sex varannan dag en månad, börja direkt efter mensen slutar eller när det börjar sina.
        Börja med ”kvinna” vitamin tabletter med folsyra om du inte äter det redan.
        Akupunktur, jag blev gravid tre månader efter min akupunktör hade satt nålar i fertilitetpunkter. Kommer inte ihåg om de punkterna var på utsidan eller insidan av anklarna eller fotsulorna.

      Hej! När jag och min sambo bestämde oss för att vi ville ha barn så låg vi varje dag(!! (Ibland flera ggr per dag)), ej vid mens men oavsett ägglossning eller ej. Har två barn nu och vi körde på som satan för att det skulle bli nåt båda gångerna. 🙂 första barnet blev uteblev nästa mens med en gång och jag blev gravid. Andra gången tog det två månader. Lycka till (L)

      Ni har säkert bara haft otur! Det är ju bara 20 % chans även när man har sex vis ägglossning och precis som man ibland ine får en enda sexa på en hel jävla omgång med fia med knuff så får man ibland ingen unge på ett år trots att dens fertilitet är OK. Ligg varannan dag (det räcker, man behöver ju en pricka dagen för ägglossning) och skit i ägglossningstester och grejer som mest försöker ge en kontroll över något som till största delen faktiskt ändå alltid är okontrollerbart. Och tänk att under sommaren 2019 kommer du vara gravid.

      Lycka till!

        Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag gillar dig! Du kommenterar alltid så klokt och fint! Du är min favorit bland alla här. ?

          Vad snäll du är! Jag brukar få lite ångest ibland över att jag kommenterat något för hårt eller omdömdeslöst, så det är skönt att höra 🙂

      Ta rosenrot och bidrottninggeletabletter. Försökte över ett år och tog sedan tabletterna efter anvisningar och blev gravid samma månad! 🙂

      Jag och min man försökte i två år, och allt verkade normalt. Alla tester var positiva osv. Tillslut sa fertilitetsdoktorn att de skulle göra en lapraskopisk undersökning och det visade sig att jag har endometrios (hade inga endo-symtom) vilket de tog bort. Nu tycker doktorn det borde går bra att bli gravid. Bor utomlands så vet inte hur det fungerar i Sverige och om de kollar efter endometrios bär de gör utredning?

    Tack CamCam för att du satte sassaspammaren på moderering ???

    Jag har en kk på distans. Vi har träffats i ca 4 år. När vi ses så ses vi bara jag och han, vi träffar inte varandras vänner eller familjer och vi båda är helnöjda med det. Mina närmsta vet om att jag träffar någon ibland men inte mycket mer än så. Han har ingen familj i sverige och de han umgås mest med är hans dotter och hennes mamma med ny man. Jag tror inte att han ens har berättat för dom att jag finns. Nu till min poäng. Jag har börjat oroa mig för att något ska hända honom, en allvarlig olycka och att han dör. Kommer jag ens få veta om det då eller får jag bara anta att något hänt om han slutar höra av sig.. Vi har setts länge och hörs ofta när vi inte kan ses så han betyder ju mycket för mig. Är det löjligt att oroa sig för detta eller är det något som är rimligt att ta upp? Har någon varit i liknande relation och haft samma tankar?

      Var det du – eller skrev någon exakt likadant för någon vecka sen? Har inga tips tyvärr

        Det var jag men skrev jättrsent på natten och tänkte att ingen nog var vaken då jag inte fått något svar innan jag somnade. Sen kom nya inlägg och jag glömde bort att kolla om någon svarat senare

      Vaddå han har ingen familj i Sverige? Var umgås han med sin dotter o hennes mamma? De är väl hans familj? Även om de inte är tillsammans längre så har två vuxna barn ihop och umgås flitigt = familj

        Självklart, du har rätt. Jag syftade på föräldrar, syskon osv. Men jo, dotterns familj är ju hans familj också ?

      Tycker du ska prata med honom om just den oron, men kanske inte på ett så dramatiskt sätt – inte så sannolikt att han knall dör helt plötsligt, men han kanske kan tänka sig att precis som du berätta för en eller två nära vänner som han har i sin stad, om dig och att du betyder mycket för honom. Han behöver ju inte gå in på detalj om han inte vill nämna att ni är just kk. Denna eller dessa vänner kan ju få i uppdrag av honom att kontakta dig om det skulle hända honom något. Jag har en lite liknande situation fast utan sex inblandat, bara en nära vän som bor långt bort. Han är väldigt privat av sig, bor avlägset på landet osv. och han har en granne som jag vet har mitt nummer och som skulle smsa eller ringa mig om min vän blev sjuk eller så.

        Jag har nog lätt för att oroa mig och tro att det värsta ska hända men om jag tar upp det med honom ska jag tänka på att inte måla upp att värsta tänkbara scenario kommer att hända imorgon? Tack för svar och tips

      Jag är i en liknande situation. Jag tänker att om något händer får jag veta det genom att kolla hans Facebook. Vi är inte vänner där, men jag kan hålla lite koll. Har din kille inte Facebook, Instagram eller nåt kanske han kan skaffa det? Var dock beredd på att du kanske får t.ex se att han träffar andra kvinnor…

        Du har rätt, jag skulle väl märka det på hans insta exempelvis☺ vi är inte exklusiva och berättar öppet för varandra om vi varit med någon annan så det skulle inte vara något problem om jag la till honom där☺

      Prata med honom.

      Jag tycker att du ska ta upp det med honom. Absolut! Det kanske har utvecklats till något större än tidigare även för honom, men han kanske inte heller har sagt något tidigare.

      Du ska självklart göra det som känns bäst, men jag hade gjort så om jag var du.

    Idag gjorde jag fillers i kindbenen och även tear trough. Jättenöjd! Har någon mer gjort detta och 24 timmar senare tränat som vanligt, och upplevt att fillern försvunnit snabbt? Hon jag var hos sa att jag skulle vänta med träningen 4-5 dagar vilket känns som väldigt lång tid.. På flera klinikers hemsidor står det ju just 1-2 dygn.. erfarenheter av detta någon?:)

      Men det är väl bara att vänta 4-5 dagar?

        Varför dryg? Jag tyckte det lät som lång tid och läst på andra sidor att tiden att vänta kan vara kortare, därför ville jag fråga här om hur andra upplevt det. Kanske vill träna?:)

          Jag är inte dryg, men om du har betalat för din behandling och personen har sagt 4-5 dagar så borde du lyssna på det. Det är inte så många dagar utan träning.

      Varför skulle fillers försvinna snabbare när man tränar?

      Men varför chansa? Gjort det o tränade inte. Försvunnit mkt nu efter 1 år, som sig bör.

      Den försvinner inte men du kan bli svullen och därför ska du helst vänta med träning i två dygn ☺️

      Hur kändes det att göra en Tear T? Är sugen på att göra det. Vill veta allt!

      Jag hade nog gått tillbaka. Var hos en klåpare och gjorde botox. Gick sedermera till ett proffs och det var väsentlig skillnad.

        Första gången jag gjorde det var det som små stick över hela området. Gjorde ganska ont och det är så klart obehagligt runt ögonen. Nu den här gången var jag hos en annan som gjorde ett litet hål, och sen stoppade in som en tunn tunn rörliknande grej vari fillern åkte in, samtidigt som hon justerade var den skulle hamna med sina fingrar. Enda som kändes var nålsticket, men det var knappt verkligen! Inga blåmärken alls, skillnad syns på en gång. Absolut värt det då man ser så otroligt mycket piggare och fräschare ut direkt ( i alla fall jag som annars konstant ser ut att ligga efter med sömn) 🙂

          Tack! Då ska jag ta en konsultation och se vilken metod och vad de säger.

    Varför är My och Linda Thelenius inte vänner längre? Om det är så vet jag egentligen inte men följer man Mys blogg så står det så i kommentarer.

      Det undrar jag med. Linda är oerhört snäll och har stort tålamod. Har träffat henne flera gånger men känner att vi inte är tillräckligt tajta för att ställa frågan. ?‍♀️

      Men sluta skriv om My här. Varför skulle någon här veta varför de inte är vänner längre? Linda har väl upptäckt att my är lögnaktig och därför tagit avstånd kanske, verkar som Johan Larsson också tagit avstånd och många andra.

        Vem fasiken är Johan Larsson?

        Hello Anonym!
        Det här är öppet spår och alla får skriva va fan man vill så länge man håller sig hyfsat schysst.
        My, Isabella, margaux eller kungen, spelar roll lixom.

    Jobbet erbjuder en hälsokontroll, och de kommer inte att ta del av resultaten annat än i form av statistik. Lite osäker på om de ens får veta det, men management kommer i alla fall inte att få veta nåt.

    Den här hälskontrollen fokuserar på kolesterol, glukosnivåer, blodtryck och lite sånt, men även BMI, fetmassa, muskelmassa och midjemått och liknande. Min första tanke var att det var bodyshaming förklätt som hälsokontroll men jag kanske har fel och borde kanske gå på den ändå. Hur hade ni tänkt?

      Hade tagit det som en förmån. Kan ju vara bra att få veta och du slipper patientavgiften. Jag skulle inte se det som body shaming så länge de inte använder det som grund till att diskriminera eller avskeda någon. Tanken brukar vara att man vill förebygga sjukskrivningar. Vet folk om att de har hälsoproblem så kan de söka hjälp i tid. Men resultatet av undersökningen är det ju bara du som får ta del av, så ingen annan än du kommer kunna koppla dig till just dina värden.

      Tacka och ta emot. Älskar att mitt jobb erbjuder hälsoundersökning, skulle inte betala en själv. Tycker det är jättebra att få reda på kolesterol mm. Om du inte vill ta del av allt, säg nej till det du inte vill att de ska mäta, det är ju inget tvång att gå med på allt.

      Jag tycker verkligen inte det är bodyshaming men om du känner dig obekväm kan du säkert be om att inte kolla vissa saker som fettmassan etc, kontrollen är ju för din hälsas skull.

      Jättebra att gå på det… Troe ju inte det handlar om att shaming… Utan ett sätt att fånga upp hur personalen mår… Det gynnar ju företaget om man hittar något innan någon blir sjuk av det.
      På mitt gamla jobb fångade de upp någon som hade diabetes utan att veta om det… Han hade så dåliga värden, så att de skicka honom till akuten.
      Det här med att de skall mätas mbi är lite störande kanske….. För ser de att amning har bra värden och kondition, så tycker jag att det är oviktigt..

      Jobbar inom administration och har bokfört fakturor som kommer in från arbetshälsovården. På de fakturorna jag kommit i kontakt med står det bara vem som kostnaden hänför sig till och sedan om man gått till läkare, specialist, hälsovårdare och så vidare. Inte vad besöket gått ut på, och absolut inga provsvar! Så i så fall skulle det bara stå att du gått till en läkare och vad läkarbesöket kostade. Vi måste också vara extra försiktiga med sådana fakturor eftersom de innehåller känslig information. Sedan ser säkert olika ställens fakturor olika ut, kan tänka mig att vissa inte anger namn på patienten utan endast ett personligt kostnadsställe, om vårdstället har tillgång till dem. Vi som bokför måste däremot veta åtminstone vilken avdelning/kostnadsställe som transaktionen ska bokföras på. Är dock rätt säker på att vårdcentralen i fråga inte har tillåtelse att dela några provsvar med arbetsgivaren.

      Kanske lite sent att kommentera nu men hoppas du ser ändå! Tror inte det är bodyshaming utan snarare så att ex midjemått över ett visst mått är förknippat med en ökad risk för metabolt syndrom (diabetes, högt blodtryck). Genom att hitta personerna med ökad risk kan man hålla koll på blodtryck och glukos osv och hitta en sjukdom innan den utvecklas till ett problem

    Har haft herpes sen ett par år tillbaka, blev smittad av ett ex som hade munsår. Har haft utslag 3 ggr var av senast var ca 2,5 år sedan, alltså inget stort problem i mitt liv.
    Har aldrig haft problem att berätta för nya partners.. har helt enkelt väntat med att ligga tills vi setts 2-3 ggr..

    Men nu har jag hamnat i ett dilemma.
    Träffade en kille ute för ett par helger sen. Han var i Sthlm på ett evenemang, vi hade en superkul kväll ihop men gick inte hem tillsammans, och nu har vi hörts sen dess. Han har föreslagit att jag ska komma och hälsa på honom i hans stad.

    Hur ska jag lägga upp allt? Åka dit och berätta där eller lägga fram det innan och riskera att han inte tycker det är värt att jag kommer?
    Vill verkligen träffa denna kille och se vad det leder till, så vill inte skrämma iväg honom innan vi lärt känna varandra, tips?

      Ta det face to face! Du har ju en helt annan möjlighet att förklara vad det innebär osv än om du ba skickar iväg ett sms om det 🙂

      Är det något som du behöver berätta på en gång? Jag tänker att det är något som du kan berätta efter när/om ni träffats några gånger.

        Jag tänker att det är något som är lättare att höra och ta när ni lärt känna varandra. Istället för att det är det första som han får höra och kansle bli avskräckt av det innan ni ens fått en chans. Fast om han kommer bli avskräckt för en sådan sak är han ändå inget att ha…

          Är väl inget jag behöver berätta egentligen, mer en moralisk fråga..

          Låter klokt att träffas igen först, och sen ta det som det kommer 🙂

      Killen som jag är tillsammans med har herpes och han berättade det efter att vi hade dejtat ett tag och bestämt oss för att vara exklusiva. Herpes smittar ju inte om du inte har blåsor så var bara vaksam på dina symtom och använd skydd.
      Jag tog det med ett axelryck när han väl berättade och jag tyckte inte att det var konstigt att han hade väntat med att berätta.

        Tack för svar!

        Har som sagt aldrig lagt någon energi på detta egentligen.. men hoppas så mycket på denna kille att tankarna börjat spöka ?

    En av nackdelarna med Sydafrikas höst är avsaknaden av centralvärme. Om man inte har två eller tre lager kläder känns det som att man konstant befinner sig i en isbit. Tur att det bara är ett fåtal veckor kvar innan hemresa till Sverige.

      Ok.

      Vart i Sydafrika är du? Vad gör du där? ?

      ????

      Var det här ett svar som hamnade fel? Förstår inte syftet med kommentaren.

      Jag var i Frankrike en gång och även i andra länder, t ex Spanien när det var lite kyligare och det kändes jättekonstigt att komma in på de kalla hotellrummen efter resan dit och börja med att frysa. Jag minns att jag sedan frös extra mycket bara jag tänkte på de kalkvita väggarna som skulle göra så att det inte blev för varmt soliga dagar.

      Så jag förstår dig.

    har inte blondinbella sagt att anledningen till varför hon inte är med på mamas omslag är för att kravet är att man måste visa upp sina barn?.. såg precis att annie lööf är med på senaste omslaget utan att visa sin dotters ansikte, är inte det lite konstigt att det isåfall var okej för annie men inte för andra?

      Annie och hennes familj är skyddsobjekt så det är nog därför.

    En fråga gällande p-piller. Jag tar Prionelle och undrar om hur ”mensen” man får mellan kartor egentligen fungerar, kan man få PMS och mensvärk eller är det bara placebo?

      När jag tog dem fick jag höra att aldrig ta uppehåll mellan kartorna utan bara köra på. Således ingen ”mens” och mensvärk.

        Jag har hoppat över mensen några gånger men det brukar oftast leda till långvariga mellanblödningar i stället. Livmodern mår bra av att ”rensas” lite nu som då vad jag har förstått. Men det är säkert individuellt det också 🙂

          Att livmodern mår bra av att ’rensas’ är en myt. Livmodern ’rensas’ inte heller iom att du inte har ägglossning. Myten baserar sig på att bibehålla ’kvinnligheten’ i att blöda 1 v i månaden ligger djupt rotad. Finns inget som helst dåligt med att äta ihop alla kartor och aldrig ha ’mens’ (för det är inte mens du får).

            Men uppenbarligen är det ju något som kommer ut under”mensen” även då man äter p-piller. Jag undrarbara vad som händer med allt det om man inte rensar livmodern emellanåt? Lagras det kvar där inne då liksom? Tyckte jag läste på kenzas blogg för många år sedan att hon blev inlagd på sjukhus pga smärtor och det visade sig vara cystor som antagligen uppstått då hon hoppat över sin mens så länge. Kan dock minnas fel.

              Det som kan hända är att du få mellanblödningar. Om det typ skulle byggas på i livmodern av att man hoppar ”mensen” borde man ju få en helt galen blödning efter att man hoppat över ett par år, och det får man inte kan jag lova. Jag hoppar alltid över mensen men de gånger jag sen slutat med piller så har jag fått samma mängd blödning som vanligt.

              Jag har heller aldrig fått något problem med cystor och är tveksam till att hennes skulle bero på det, ppiller skyddar ju normalt mot cystor.

        Så gör jag med. Det är den nya rekommendationen ?? Skönt!

      Det fungerar ju som vanlig mens fast utan själva ägget. Brukar ha lite mensvärk, men inte alls lika illa som innan pillren.

      Har du läst biverkningarna? De är helt sjuka.. typ fyra olika sorters cancer bland annat.

        P-piller kan också förebygga vissa typer av cancer eftersom det finns cancerformer där risken att få dem ökar vid varje ägglossning man har 🙂 Gällande sambandet med tex bröstcancer har man hittat samband ja, men man måste också tänka på att samband inte automatiskt är kausalitet, och att det troligtvis finns tusentals olika faktorer som påverkar sambandet, inte bara p-pillren ensamma. Så får man ju i sig mycket starkare doser av samma hormoner om man skulle bli gravid.

      Äter inte just dom men äter p-piller. Jag får mens efter cirka 3 sockerpiller och så 1-2 dagar in på de vanliga. Ibland hoppar jag mensen kanske en eller två månader men brukar då den tredje månaden få rätt lång mellanblödning fram till mens. Vilket är riktigt jobbigt!

      Angående PMS så vet jag inte hur du har det men jag har PMDS och fick p-piller bl.a. för att det ska hjälpa. Det hjälpte i början men nu har jag fått tillbaka min PMDS som jag hade innan vid ”ägglossning” bara att det inte är någon ägglossning. Gynekologen sa att det kan hända så nu äter jag anti-depp vid behov under de perioderna. Så känn efter lite 🙂

      Hoppas jag svarade på din fråga någorlunda ok haha!

    Scrolla bort om ni inte gillar frågor kring sex (lärt mig sen fontänorgasm-incidenten).

    Jag är sugen på att testa bli fistad. En av mina kk hintade en gång om att hon ville få fista mig och då skojade jag bort det. Nu har tanken fått gro till sig och vi har pratat om att testa. Så, ni med erfarenhet ge mig alla tips och trix ni har för att det ska bli så bra som möjligt.

      Wooho! Det är så himla härligt. Ta det lugnt, glidmedel, gör det med någon du litar på och du kn känna dig heöt avslappnad med. Det ska vara skönt under tiddn, även om det kan spänna och så.

        Hon har fistat förr och jag känner att jag litar på att hon lyssnar på mig under tiden. Får ta det någon gång när vi har myycket tid och glid då? någon ställning som är bättre?

          Dåså 🙂 kör på! En tjej har ju generellt sätt mindre mindre händer också, så det kan ju vara en fördel 🙂 liggandes på rygg gillar jag bäst.

            Tack för svar?

      Jag tänker att fisting borde kännas som att föda barn? Eller?

        Jag har aldrig fött så jag vet inte. Men många kvinnor jag varit med säger att det är underbart skönt. Att bli fistad alltså, inte föda ?

        Absolut inte!! Går inte ens att jämföra 🙂

    Någon som testat we vibe och kan säga om det är nåt att hänga i granen? ?

      Väl värd pengarna!

        Är det sant? ? vem ger det mest, kille eller tjej? Utveckla gärna om du vill ? är sugen men den är så dyr.. vilken har Du?

    Hej. Bronzer har någon tips. Har ljus hy. Behöver se lite brunare ut. Tack för svar. ??

      Sätt dig mot solväggen i en halvtimme ?

      Too Faced chocolate milk är perfekt för ljus hy!

        Ok får väll åka till Sephora då. Det går bra med bronzer fast man är blek men det får inte vara för mörkt.

      Rekommenderar inte om du i övrigt är vit, ser bara skumt ut då! Vill du ha lite ”naturligt” glow på kinderna rekommenderar i såfall en med lite glitter i men inte överdrivet mycket 🙂

      Hej! jag hade satsat på brun utan sol först, (getairtanspray, bästa som hänt mig) eller st tropez mousse på plats 2 då det kan se väldigt onaturligt ut med bronzer på blek hud, det skär sig emot de bleka tonerna så det är bäst att läggga bronzer på redan ”brunare” hud för att framhäva det bruna.. eller det är så i mitt fall iaf, så inga direkt smarta tips..

      Make up forever har en jättefin bronzer (finns i olika färger) med lite skimmer i samt ett plus i kanten är att den är svår att överdosera då den går att bygga upp i intensitet, man får verkligen ett glow och man ser jättefräsch ut efteråt!

    Bim+2 idag, ni som vet ni vet. ???? Min mens är aldrig sen! Aaaah! MEN testade negativt för tre dagar sen. Finns det fler som testat negativt först men ändå varit gravida? Alla tjejer i min BIM-grupp testar typ positivt på BIM -48, känns ju som sådär …

      Med mina två har jag varit negativ innan BIM, tänkt att jaha, då var jag inte gravid den här gången heller. Sen kom inte mensen iaf och några dagar efter BIM var testen positiva?

      Testade också negativt dagen för beräknad mens och blev så besviken, testade någon dag senare igen då mensen kntr kommit och visst var jag gravid iaf 🙂

    Någon som vet hur man bränner färsk hästgödsel?

    Fick några säckar av en granne, i år har jag redan planterat. Så tänkte bränna den till nästa vår om det går?

    Tänkte lägga det i en hög i skogsdungen, har för mig att man måste vända den då och då?
    ska jag täcka den med något till hösten/vintern?

    Bor i en radhuslänga med uteplats bara, får ta lite hänsyn till grannarna och inte ha den för nära.

    Helst av allt vill jag ta upp plantorna igen, men vill samtidigt inte förstöra eller försena odlingen när det gått så bra i år?

      Från häst som stått på halm eller spån?

      Köp några pallkragar och sätt på varann på höjden och lägg där i som en kompost typ. Låt vara så att det får sköta sig själv. Ska vara från hage eller häst som gått på halm. Gödsel från pellets eller spån är ej att föredra

        Jag tror hästen har fått halm, det är från ett stall, ska fråga grannen! Tack snälla för svar??
        googlade och fattade inget haha.

        Har velat prova det här i flera år!?

    Har bestämt att jag ska försöka lära mig äta räkor. Har ni några tips på goda recept? Vad passar räkor till??

      Färskt vitt bröd och majonäs som köps från charken i lösvikt eller burk

        Typiskt, äter inte vitt bröd och tål inte majonnäs?

          Då behöver du inte lära dig äta räkor, så enkelt löste vi det ?

            Det borde väl finnas fler saker än vitt bröd och majonnäs man har det till…

              Nej

                Lol

          Vad mer äter du inte? Lättare att föreslå recept då ? men wok med kokosmjölk räkor och stekta grönsaker är gott!

            Ja jag är kräsen som fasen men det är mycket jag vill lära mig äta så det skulle ta lång tid om jag sa allt jag inte gillar. Men känner att det är dags att bli lite vuxen och äta vuxenmat nu så jag är öppen för att lära mig äta det mesta. Utom typ tomat och lök?

              Äsch vem orkar vara vuxen Don, ät vad du vill ? (Gillar inte heller räkor, uuuh ser ut som små ohyggliga kryp med äckliga ögon)

                Haha eller hur! Men det hade underlättat om jag åt mer mat, framförallt inte blivit så pinsamt varje gång man går ut och äter…alltid mig alla måste anpassa sig till och det känns sådär när man är 26 år?

      Soppa. Kokosmjölk, (mycket) sambal oelek, någon vit fisk du gillar, grönkål, broccoli, paprika, gula bönor, röda linser, ärtor, palsternacka, röd curry och så en burk räkor på slutet. Ät tillsammans med gott bröd med philadelphiaost.

        Aaah! Bra tips! Sambal oelek är en favorit, så även paprika och röd curry, det är något jag måste testa, i alla fall inspireras av och göra en egen variant på?

      En räksallad, bladspenat, sparris, gurka, ärtor, citron.

      Eller Ceviche: mango, gurka, bladspenat, tomater, lime, chili.

      Köp handskalade räkor.

        Sallad känns enkelt, går ju att ha i det mesta. Men har man något mer än räkor och grönsaker? Jag har liksom svårt att se vad för ”tillbehör” räkor passar till, tex i en pastasallad har jag ofta skinka, har man pasta till räkor eller äter man dem utan något?

        Ceviche lät gott, förutom tomaten, men älskar chili. Ska testa i alla fall?

          Vill du lära dig att äta räkor ska du definitivt hålla dig borta från räkor i lake och räkor på burk. Med handskalade räkor kan inget gå fel. Fräst snabbt upp dina favvogrönsaker och kryddor- i med räkorna sista sekunderna; Voila! ? servera med valfritt tillbehör.

            Nu är ju även grillsäsongen igång. Marinera och kör på spett! Dock kan jag tycka att marinad ibland eliminerar räksmaken, men gott är det ?

      Jag rekommenderar matplatsens (bloggen matplatsen.se) pasta med räkor och rostad vitlökssås. Supergott!

      På Ica finns en rätt med pasta, saffran, räkor och kräftstjärtar. Himla gott.
      Pastagratäng skaldjur är gott med.

      https://www.coop.se/recept/pastagratang-med-skaldjur/

      Gör en sallad med rödlök, avokado, mango, körsbärstomater och valfri sallad typ ruccola eller babyspenat, och olivolja + salt, peppar, chili flakes och lite lime juice (koriander om du gillar) och så räkorna på det. Det åt jag till middag ikväll 🙂

      Rårakor!! Med rom, rödlök och räkor såklart! Också creme fraiche.

      Stek räkor i sweetchili sås och käka som tacos med grönsaker och bröd 🙂

        Låter bäst hittills! Men blir det inte slampig konsistens när man steker dem?

          Svampig*…

    Någon som har gjort en hinnsvepning och hjälpte det att kicka igång förlossningen? Min bm gjorde en igår på mig och fick några värkar efter sen hände det inget mer.

      Har inte gjort en själv (2 graviditeter) men har hört att det är en hit or miss, för vissa fungerar det vid första svepningen och för andra inte. Min BM sa att det fungerar om bebis är redo att komma ut, annars får man vänta på ”naturliga” värkar eller provocera dem..

        Ok tack för svar 🙂

    Arlanda, är det helvetet på jorden som vissa påstår eller kan man överleva där på egen hand?? Jag skall mellanlanda på Arlanda om några veckor. Finns det något man borde tänka på? Enligt vissa är det krångligt att förstå sig på systemet… Btw, vet ej om det spelar roll men jag flyger från utlandet och mitt nästa flyg är också utrikesflight.

    Mvh har alltid flygit från ”enklare” flygplatser.✈

      Arlanda är ju en liten flygplats jämfört med de flesta andra som är ”hub”-flygplatser där man ofta byter (t.ex. Frankfurt eller Chicago). Är det en self-transfer så att du ska ut och checka in igen? Eller checkar du in hela vägen när du påbörjar resan? I så fall följer du bara Flygtransfer-skyltarna när du landat. Brukar gå på 10-20 min så är du vid din nästa gate, 25 kanske om du ska vidare till USA och behöver göra säkerhetsintervjun på Arlanda.

      Jag gillar Arlanda, är oftast där som mellanlandning, kommer från Finland och åker vidare (närmare för mig att flyga via Stockholm än Helsingfors). Brukar fungera utmärkt, hittar oftast ett lugnt ställe där jag kan sitta med min dator, gott om uttag för laddning, överlag fräscht, och ett plus att det finns en Max så man kan äta någorlunda budgetvänligt 🙂 senast flög jag dock från London och då behövde jag göra en komplett säkerhetscheck även då jag landade i Arlanda, vilket jag inte behövde göra på ditvägen (då var det endast passkontroll, säkerhetskontrollen hade jag gjort i Finland) så jag var inte beredd. Hade bara ett 40-min byte så då fick jag faktiskt springa till gaten för att hinna med mitt andra flyg. De hade satt igång boardingen i förtid pga vi skulle till planet i buss. Men det är enda problemet jag råkat ut för i Arlanda! Skulle jag ha missat mitt andra flyg skulle jag dessutom ha fått det ersatt eftersom de var på samma bokning med samma flygbolag. Går nog bra, lycka till 🙂

      Oroa dig inte, Arlanda är enkelt!

      Googla på ”Arlanda karta” så får du upp swedavias sida med karta. Tänk på om du först flyger inrikes och ska sedan vidare till utlandet så måste du gå igenom säkerhetskontroll.
      Det kan vara långt att gå så bara traska till nya gaten fortast möjligt när du landar med fösta flyget.

      Har mellanlandar där två ggr… Har inte för mig att det var några problem…. Lite långt mellan hallarna dock, men vi bytte ju mellan inrikes och utrikes.

    Jag känner ofta att ingen bryr sig om mig. Jag har en familj jag står nära och några nära vänner men alla är så upptagna med sina egna liv att de liksom glömmer bort mig. Om inte jag tar kontakt först tar ingen kontakt med mig. Bor ensam så det kan gå många dagar eller ibland veckor utan att jag träffar någon, förutom mina kolleger och min terapeut. Människor jag träffar som jag inte känner från förr brukar inte minnas mig, händer gång på gång. Jag träffar samma människor på fester som jag träffat flera gånger förr men de minns mig aldrig, trots att jag presenterat mig typ fem gånger. Och om de minns mig är det för att jag är någons kompis, min brors syster eller mina föräldrars dotter, aldrig för att jag är jag. Skulle jag halka i duschen och slå sönder skallen skulle det antagligen ta veckor innan någon märkte att jag var borta. Jag vet inte hur mitt liv blev så här jävla deprimerande, om jag haft otur då det gäller de olika relationerna jag har i mitt liv eller om det är jag som gång på gång gör något fel.

      Man uppfattas ofta genom den energi man utstrålar. Det låter på din text som att du känner dig ganska osynlig och inte tror så mycket på ditt eget värde. Det kan verkligen göra att en person smälter in i bakgrunden och att man inte syns och hörs så mycket. Alla är ju inte the life of the party liksom men det låter som att du skulle behöva lite självförtroende-boost. Vad har du för quirky och coola egenskaper som du kan dela med dig av på nästa fest? Har du några roliga historier om dig själv som folk kan komma ihåg? Du är superbra och helt perfekt som du är – jag lovar, för det är folk, man måste bara komma ihåg eller inse det själv och det är ofta svårt men värt att öva på.

        Ja, det blir ju liksom en dålig cirkel. Då jag känner att jag inte duger så sjunker ju självkänslan ännu mer och så blir jag mer och mer osynlig. Jag brukar ha lättast i situationer då alla är nya, ingen känner någon och ingen har förutfattade meningar om en. Tyvärr är den sortens situationer rätt ovanliga nu för tiden.

          Kanske kan du söka sådana situationer då och öva och bli varm i kläderna där och sen använder du samma energi och knep nästa gång du är i ett socialt sammanhang med folk du redan är bekant med. Ofta fastnar man ju i någon typ av ”men vad tänker han/hon om mig om jag gör/säger såhär” och så blir man osäker och säger ingenting, men det är ju helt okej att lära känna nya sidor av personer man redan känner. Man får överaska folk i sin närhet och liksom starta på ny kula. Vad folk tänker och tycker har inte med saken att göra, det viktiga är att du känner att du kan vara dig själv.

          Bor du i Stockholm eller i en annan storstad så finns det ju meetup där du kan hitta grupper med, ofta främlingar, som möts och göra olika saker tillsammans baserat på gemensamma intressen. Där kanske du kan öva lite och t.o.m hitta en ny umgängeskrets? När man har ett intresse gemensamt så kan ju det funka som ice breaker och något man kan luta sig mot så att man inte behöver vara superöppen om allt annat i sitt liv.

          Om du är bekväm med att läsa på engelska kan jag verkligen tipsa om boken The Untethered Soul också, av Michael A. Singer. Den handlar om mer än bara självkänsla men är fantastiskt bra, och inte alls så lång. Den går att köpa på typ bokus och man kan låna den på biblioteket. Det som jag tycker att han beskriver så bra är enkla sätt att liksom slippa den där negativa rösten i sitt eget huvud, som i förskott dömer oss och talar om hur vi inte räcker till i vissa situationer. Hade den där kritikern vi har i huvudet varit en person som faktiskt följde efter oss hela dagarna hade man ju ringt polisen med en gång! Heltokigt. Men för att det är ens egna ”röst” som tvivlar på allt man gör så tar man det som sanning när det inte alls är så… men för att man tror att det är sanning så beter man sig också därefter och man gör sig osynlig för att skydda sig själv.

      Shit, det kunde verkligen varit jag som skrivit det där. Jag känner nämligen mer eller mindre likadant. Jag blir väldigt deppig av samma skäl som du anger. Det är en känsla av hopplöshet för det blir så personligt. Är jag inte omtyckt? Är jag tråkig? Samtidigt tänker jag: men jag är ju jag, det finns ju en gräns för vad man kan ändra på sig själv. Speciellt om man inte har nåt konkret att arbeta på blir det ju jättesvårt och man kan ju inte byta personlighet bara sådär, på begäran.

        Precis så tänker jag också. Jag har alltid hatat att stå i centrum och varit väldigt försiktig. Jag vet att vissa lr sig att spela någon sorts roll för att få folk att gilla en men jag vet inte, klarar inte av det själv.

      Jag hör dig. Det måste kännas tråkigt att känna så som du gör. Finns det någon som du kan prata med? ❤️

      Relaterar till 100%. Kram!

      Hur gammal är du? Det låter som om du skulle behöva göra något annat I ditt liv. Varför inte åka iväg som au pair eller liknande? Då får du träffa andra människor och kan utvecklas som person. Om du bara umgås med samma personer kan det vara lätt att fastna I en roll.

    Ok jätterandom, men ser på Let’s dance och kom just på att Gunde Svan ser ut som ”Kevin Mccallister” i filmen ”Ensam Hemma” fast som vuxen. Kevin Mccalister spelas som bekant av Macaulay Culkin.

      Haha, sant!

    Jag blir förkyld jättejättejätteofta! Vad kan det bero på? Ligger nämligen sjuk här hemma igen.

      Är det definitivt förkylning eller kan det vara en pollenallergi? Eller allergi mot damm eller liknande?

        Tror det måste vara förkylning. Eftersom jag får feber och halsont.

      Äter du dåligt? ”Dåligt” är för lite rent allmänt, mycket socker, för lite grönt osv. Får du frisk luft och motion? Viktigare än man tror. Tvättar du händerna så fort du kommer hem? Det upplever jag hjälper. Får du in mycket bakterier i kroppen, tillexempel genom att peta näsan eller klia mycket i ögonen?

      Jag är inte läkare, men var jättemycket sjuk innan. Nu är det bättre och jag jobbar ändå på förskola.

        Jag äter vegetariskt till 80% veganskt. Är ganska noga med vad jag stoppar i mig. På vardagarna håller jag mig utan snabba kolhydrater så mycket som möjligt, om jag äter något sött äter jag frukt. Men på helgerna äter jag onyttigare men inte överdrivet! Är väääldigt noga med att tvätta händerna också!

          Ät mindre veganskt. Mer animaliskt.

            Lol

            Haha sämsta rådet!

              Underskatta inte vad stress påverkar oss i livet. Kan vara det som trycker ner immunförsvaret. Sedan är det viktigt att käka b12 som vego, det är de enda måstet vad gäller tillskott.

            Aldrig.

          Tvättar du hand-handduken regelbundet osv?

      Så här gör jag:

      Jag äter mycket grönsaker och frukt (citrus också) , men tar ändå vitamintillskott (med mineraler) och jag tar minst en tesked honung varje dag, Det ska inte behövas vitamintillskott, när man äter så varierat som jag gör, men ihop med träning, tillräckligt med vila osv så hjälper det mig.

      Om jag glömmer vitaminerna så kan jag få en släng av en förkylning.

      En period för länge sedan fick jag vända en sådan period som du beskriver med vitlök. Det finns inlagda (i olivolja t ex) vitlöksklyftor de är dessutom goda tycker jag och många andra. Pressad rå vitlök ihop med yoghurt eller vitlök i maten går också bra. Riven ingefära är också jättebra att ta.

      Om du biter på naglar sluta med det, sluta klia i ögon/ peta i ansiktet, va noooga med handhygien överlag, typ rör så lite kontanter, handtag etc som möjligt och tvätta händer så fort du kommer hem etc. Min kille va alltid förkyld innan men efter att han slutade bita på naglar har det verkligen minskat, tror man får i sig galet mycket bakterier av sånt

    Sitter här nedkräkt av min bebis för 711:e gången idag. Några bra tips? Han är 14 veckor.

      Kräk tillbaka

        ?

        Testade innan men han blev så ledsen ?

      A fy fan. Det där saknar man INTE. Var ej orolig om han går upp i vikt, bajsar o kissar. Det är magmunnen som inte stänger sig. Den mognar med ålder. Håll ut.
      Tips 1: Skit i o klä på ungen. Vira in kräko och hela soffan/sängen i gamla lakan. Placera småhanddukar överallt för att torka.
      Tips 2: Öva att ta lyra med liten boll så kan du haffa en av de små handdukarna o ta lyra på spyan nån gång. Men blir skillad tillslut.
      Tips 3: Tänk positivt. Det är sommar. Du kommer undan med relativt lite kläder själv. Häng vid nån härlig sjö om dagarna där du kan sanera dig själv och honom efter en liten fontänuppvisning.

      Fyfan, sånt där får mig ännu mindre att vilja skaffa barn…ni med spyfobi som gått igenom en graviditet med eventuellt illamående och sen en spybäbis, hur överlever ni??

        Ja man överlever för att det inte finns något alternativ ?

          Är det värt att utsätta sig för sin största rädsla frivilligt???? för en barnlös är det svårt att förstå?

        Jag hatar kräk och blev förvånad över hur lite jag brydde mej om Min bebis spya. Finns nog inget hon kan göra som jag kommer tycka är äckligt? Jag menar, allt hon gör är helt amazing ?

          Hahahaha ”Åh vilken amazing spya”??

      Håll bebisen upprätt så länge som möjligt efter matning, det kan hjälpa, annars prata med barnets läkare om silent reflux, det är säkert något du redan funderat på dock eftersom du varit förälder i 14 veckor!

      Det går över, jag lovar 🙂 lycka till

    Godkväll!
    Jag har bestämt mig för att sluta med mina minipiller, och jag undrar när ni som gjort samma sak fick tillbaka mensen?

      Jag slutade ta Cerazette i maj förra året, i juli fick jag min första mens. Så det gick förvånansvärt fort!

      Jag slutade med piller första maj 2017, två veckor senare kom mensen. Sen hade jag mens i 2.5 dagar varje månad och regelbunden cykel och knappt någon mensvärk, vilket var anledningen till att jag började med minipiller från första början. Hallelujah. Nu sitter jag här ett år senare och mensen är sen… 🙂

    Hjärtesorg här. Har varit tillsammans med en kille i 11 år och vi har ett barn som är 5 år. Jag borde vara superlycklig och tacksam för att jag har en fantastisk liten son och en sambo som är magisk. Men. Jag älskar honom inte på det sättet. Vi bråkar aldrig och vardagen och allt vad det innebär är fint, men det finns inga kärlekskänslor kvar från min sida och jag känner mig kvävd. Tänker varje dag på separation men jag står inte ut med tanken på att vara utan mitt barn eller att såra min sambo. Snälla döm mig inte, ge mig bara hopp.

      Kan du prata med honom om det? Kanske inte säga att du inte älskar honom men berätta att du saknar något? Jag har inga barn men har förstått på andra att det är lätt att tappa bort sin relation till varandra när man är föräldrar hela tiden. Kan du ta upp det på något sätt som inte säger att du inte älskar honom? Kan du komma på något som skulle göra att du hittade tillbaka till den kärleken du kände en gång? Försök berätta DET för honom så att det blir mer konkret. Jag vet inte, kanske inte var något bra tips. Hoppas att det löser sig på något bra sätt för dig?

        Tack, vad snällt att du svarade. Jag kan verkligen inte komma på något som jag ”saknar”; han är en fin pappa, väldigt engagerad i mig och vår son och jag borde vara tacksam. När vi umgås som familj så har vi kul och det finns inga problem egentligen, men den fysiska närheten och klumpen i halsen när jag inser att när jag säger ”godnatt, älskar dig” – är så falskt. Fy vad hemsk jag är.

          Nej du är inte hemsk. Be aldrig om ursäkt för hur du känner. Hur man reagerar och agerar kan man be om ursäkt för men man har rätt till alla känslor. Jag har inga tips att ge dig. Du känner dig själv bäst. Glöm inte bort att du är värd att må bra och ditt barn är värd att ha en mamma som mår bra. Det tycker jag att du ska påminna dig om. ???

      Jag har inte barn men känner ändå igen mig lite i det du skriver. Har insett mer och mer på sistone att om magkänslan säger att det är fel så är det nog också det. Och om man dessutom går och tänker på separation varje dag som du verkar göra (jag gör detsamma) så är det som ytterligare en bekräftelse. Men jag har ju tyvärr inga tips eftersom inte heller jag törs ta steget. Ensamheten är skrämmande. Men stanna för att ha nån vid sin sida, trots att det inte är kärlek, det är ju ganska själviskt. Jättesvårt och jobbigt är det.

        Beklagar att du är i liknande situation ? Är mest rådvill och sååå jobbigt att inse att om det inte vore för vår son så hade jag lämnat för länge sedan. Blir mest ledsen på mig själv för att jag har låtit det gå så långt, min sambo är helt ovetandes då jag spelar lyckliga sambo-kortet så väl. Men gråter ofta i min ensamhet.

          Om jag var din sambo skulle jag ha tyckt att jag förtjänade en heads up på att du inte är lycklig i relationen, kanske skulle det hå att hitta tillbaka till varann om ni pratar med varandra? Att spela att man är lycklig och bara gråta i sin ensamhet är ju inte rättvist mot honom, hur ska han ens få en chans att förstå att du känner dig kvävd? Ge honom och er en chans att hitta tillbaka till varann!

      Man behöver kanske inte vara kär i sin partner, det kan väl räcka att man bryr sig om och känner ömhet för varann, men absolut inte känna sig kvävd. Och man måste ju inte vara ihop hela livet.
      Har du funderat på om ni skulle kunna gå i familjeterapi?
      Varför jag inte ropar ”lämna” är att det skulle innebära att du inte får träffa ditt barn under halva hens uppväxt. Om ni ändå har det bra, även om du inte är kär, så är det kanske värt att stanna kvar tio år till? Det är väl det där ”känna sig kvävd” som inte låter bra dock.

        Så man ska må dåligt i tio år till, som om det är så kort tid. Tror nog barnet kommer må bättre om mamman är lycklig och pappan blir ju lycklig i framtiden också förhoppningsvis. Går man runt och tänker varje dag på att lämna ska man nog göra det också. Efter tio år kommer man tänka på allt man missat och hur man hade haft det om man tog detta valet för 10 år sedan. Jag tror att det kommer ordna sig. Många barn växer upp med skilda föräldrar och ingenting säger att ni inte kan komma överens ändå?

        Du gör som du vill men jag tycker iaf inte att lösningen är att stanna 10 år till. Det är egoistiskt och barn märker mer än vad man tror.

      Barnet kommer må allra bäst av två föräldrar som är glada och mår bra. Möjligtvis innebär det två föräldrar som inte lever tillsammans… Kanske behöver du bara sakna din vardag lite? Kan du prata med din sambo om ett testa att separera under en tidsbestämd period? T.ex 2 månader? Ibland behöver man ju andrum och paus men det betyder inte att allt är helt slut.

        Vad fina ni är som svarar. Jag håller med er i mångt och mycket: jag tänkte först ”äsch det här är en svacka bara, det blir nog bra”, och sedan stretar man på med jobb och vardag och helt plötsligt inser man att det har gått tre år till och att man är inte lycklig. Och jag känner mig ju så hemsk att jag kan spela lycklig, fastän jag inte är det – det har blivit normaltillstånd? Fan, kan jag inte bara vara nöjd?! ?

          Går också i tankar att lämna min relation. Insåg häromdagen att jag gått från att vara lycklig på tanken om framtiden med honom (flytta ihop, skaffa barn, gifta oss) till att känna att jag inte alls vill dom sakerna längre. Känner mig bara instängd och får panik av tanken på att leva med honom resten av livet. Tänker varje dag på att lämna. Men det är så jävlaaa svårt.
          Förlåt, det hjälper inte dig men behövde skriva det ❤️❤️❤️

            Hoppas att det löser sig för dig ❤️

          Omöjligt att ändra på ens egna känslor eller hitta logik i dem. Vill hjärtat något annat så är det så. Mina föräldrar är skilda och vi barn har varit tacksamma för det då det på sikt gett oss två föräldrar som på varsitt håll mått bra och varit glada. Tillsammans hade de båda fått kompromissa med sina känslor och kväva vilka de egentligen är – det mår ingen bra av, och definitivt inte barn.

          Trots att din sambo kanske inte känner samma sak, och till en början såras av ditt beslut så kommer han också komma vidare med sitt liv om du väljer att avsluta relationen. Någon annan, som får fjärilar i magen varje gång de ser eller tänker på honom, får då chansen att leva tillsammans med honom – något som du säkert unnar honom. Samtidigt får du också chansen då att faktiskt ta reda på vad det är som skulle göra dig lycklig. Det vinner ni båda på i längden.

          Vilken svår situation ?
          Någon skrev till dig att du kanske kunde ta en ”paus och prov-seperera” ett tag för att få klarhet i tankar och hur du du känner.
          Men du verkar ju uppenbarligen inte lycklig. Som om du bestämt dig.
          Det du gör också är att slår på dig själv, du tycker att du är en hemsk människa som känner som du gör. Du har en så fin son, kille, vardag & jobb. Okej?
          Sluta med att få skuldkänslor för hur DU känner, ta tag i det här och så kommer alla att må bättre. Till slut kommer fasaden eller vad du säger ”spelar lycklig” inte hålla längre.
          Önskar dig lycka!

        Som skilsmässobarn till två föräldrar där mamman valde att lämna pappan utan att han fått veta att hon kände att det inte var bra vill jag bara säga: det blir inte alltid två glada föräldrar när man separerar. Min mamma vad glad och mådde bra. Min pappa var nerbruten, arg, sviken – och han tog ut det på oss barn.

        Flisan: det är okej att lämna för sin egen skull. Men, låt din sambo veta att du tänker i de banorna. Låt honom veta att det skaver. Ge honom en chans att göra något annorlunda. Kanske familjeterapi? Lämna honom inte från en dag till en annan, för det finns risk att ditt barn inte får två lyckliga föräldrar då.

          Precis så! Han måste få en chans att förstå att nått inte känns bra för dig! Mina föräldrar separerade också och mamma var glad och pappa fattade inte vad som hände. Det blev bra tillslut och nu har jag en fin bonusmamma och bonussyskon och en glad mamma men vägen dit var lång.

      Jag känner nog inga par som är så där härligt lyckligt kära när bebistiden och den gulliga småbarnstiden är över. Det finns lite mer fri tid och samtidigt en känsla av att vilja ta igen och jag upplever att många är jäkligt irriterade på varandra. Fast det blir kanske bättre när barnen flyttar hemifrån eller nåt? Och hur spännande kan ett förhållande vara efter elva år eller är det mer som en varm filt i bästa fall? Kall filt? Dumpa.

      Jag funderar på om du ibland kan känna att du blir så där ”kär” i din sambo? Om du har några ögonblick där du kan känna att du älskar honom?

      Jag tänker tillbaka på en kompis till mig som hela livet haft förhållanden och allt från några månader till ett år gjort slut för att hon inte längre känner något för honom. Efter hennes senaste break up så pratade vi och jag insåg att hon bara förknippade kärlek med nyförälskelse och att då var det ju inte så konstigt att hon inte längre trodde att hon var kär eller älskade personen. Nu pratar vi ofta om hur jag och vårt kompisgäng upplever kärlek – vi kanske inte är jättekära hela tiden men man älskar personen. Det är ett helt nytt sätt för henne att se på det och hon känner sig inte orolig för att de tappat gnistan utan kan identifiera de djupa känslorna som faktiskt kommer efter ett tag.

      Sen har ju du varit tillsammans med honom i 11 år men jag tänkte bara så du inte glömt bort att det kanske ligger kärlek där men att det inte yttrar sig som för ett par som nyss träffats 🙂

      Jag skulle prata med honom och tona ner det ordenligt, inte säga att du inte älskar honom men att känslorna är svåra att känna hela tiden. Kanske ni då kan börja göra saker som får dig att ”hitta tillbaka” till dina tidigare känslor om båda anstränger sig. För det låter ju som att du vill jobba med det för ert barns skull? Ge det en chans med intensivt arbete där han också är med på det. Sätt ett mentalt datum (långt bort) och lova dig själv att jobba för er och när datumet kommer så gör en utvärdering. Har det blivit bättre eller är det lika och fatta ett beslut efter det. Och ta kontakt med någon som du kan prata med, inte en kompis för de kan inte vara objektiva hur mycket stöd du än kan få från dem.

      Oj långt svar så hoppas det inte bara blev en massa blaj 🙂

    Någon i Trollhättan eller Vänersborg som vill ha en ny vän? Jag bor i en mindre ort utanför och vill träffa nya människor 🙂

      Heja Trollhättan?? bor inte där nu, men där har jag mina rötter?

        Jag bor inte i Trollhättan men har mina rötter därifrån. Eller, halva rötterna 😉 Skulle gärna flytta dit!

      Jag är från Vänersborg! Men bor just nu i Karlstad ?

      Brålanda? ?

        Bor inte i Brålanda 🙂

      Jag bor några få mil ifrån Trollhättan ?‍♀️

        Hej hej! 😀

      Jag gör! Berätta lite om dig själv, intressen etc? 🙂

        Jaaaduuu… Just nu har jag intresset att få bruna ben, kämpar vidare. Jobbar och bortsett från det ägnar jag för mycket tid åt serier. Gillar fotografi, läsa, dansa 🙂

    Jag slutade med piller första maj 2017, två veckor senare kom mensen. Sen hade jag mens i 2.5 dagar varje månad och regelbunden cykel och knappt någon mensvärk, vilket var anledningen till att jag började med minipiller från första början. Hallelujah. Nu sitter jag här ett år senare och mensen är sen… 🙂

      Men vad tusan, det här var tänkt som svar i en tråd!

    Hur fasen lämnar man ett destruktivt förhållande? Har försökt flera gånger men tar alltid tillbaka honom. För att göra en lång historia kort så är han narcissist och manipulerar sönder mig vilket gör att jag får aå dåligt samvete och tycker synd om honom. Men nu orkar jag inte mer. Går sönder inombords av detta. Men han tycker att jag ska vara med hobom för han älskar mig. Hjälp!

      Åk ifrån honom, spärra nummer blockera på Facebook och alla sociala medier. Det är enda sättet. Omge dig med vänner och familj. Riv ut honom ur ditt bröst. Det gör ont, tar tid, men såren helar så småningom. Du är VÄRD så otroligt mycket bättre. ?❤️

        Tack för ditt svar. Men vi bor tillsammans och är gifta. Vågar inte bara dra även om jag önskar att jag kunde det

          Nähä, nä då får du väl stanna kvar och fortsätta ha det som du har det då

          Ditt användarnamn vs dina svar matchar inte

      Bör tilläggas att han ena sekunden är elak, vänder alla mina svagheter emot mig för att i nästa sekund berätta hur underbar jag är och att han inte kan leva utan mig.

      De första månaderna va vårat förhållande som en dröm men sakta sakta har han förändrats. Nu känner jag knappt igen honom. Önskar bara att den där underbara människan han va i början ska komma tillbaka men det gör den inte. Och jag har börjat få ångest pga allt han utsatt mig för.

        Jag är ledsen, det låter så jäkla jobbigt och tungt. Jag vet inte vad jag ska säga. Kanske du kan prata med någon psykolog eller liknande, som kan ge dig tips på hur du ska gå till väga för att bryta ert förhållande.

        Så ska det inte vara.
        Ta kontakt med en kvinnojour för att få råd. Eller försök hitta en stödgrupo på nätet. Har du nära kontakt med en vän som du litar på? Låt henne då hjälpa dig.
        Du är värd att må bra. Det är alltid jobbigt att ta ett stort steg – men tänk på att du kommer framåt.
        Ta hand om DIG! ❤️

        http://kvinnofridslinjen.se/sv/ <- bästa personerna som finns på jorden arbetar här och arbetar för att hjälpa kvinnor i nödläge oavsett om det handlar om psykiskt eller fysiskt våld. De som arbetar är sjuksköterskor eller socionomer så det är människor som verkligen har bra råd att ge och som kan stötta dig så du kan ta dig därifrån, innan din make gör något ännu värre. Ring!

        Och du, den underbara människan var ett spel för att få dig att falla. Du måste förstå att den personen aldrig fanns där till att börja med, för någon som är underbar utsätter inte den han älskar för det du går igenom.

        Vill du lämna honom? Är du rädd för att lämna honom för att han kan göra dig illa om du lämnar? Eller är du rädd för att vara ensam? Du skriver ett väldigt laddat inlägg utan mycket info så svårt att veta vilka råd man ska ge / vilka råd du är ute efter att få.

        Jag har nyligen lämnat ett ohälsosamt förhållande med både fysisk och psyskisk misshandel så om du bara vill prata anonymt kan vi göra det. Men om du vill ha hjälp med resurser för att lämna bör du vända dig till kvinnojourer eller liknande..

          Jag skulle gärna prata anonymt med dig. Har du någon mejl jag kan skriva på?

      Man älskar inte nån man gör illa på olika sätt. Se till att komma ifrån din kille för han har ju stora och osunda problem

    Hypotetisk fråga: Om man kommer substanspåverkad (tabletter) till sin samtalskontakt (specialistpsykatrin), vad kommer denne göra då?

      Ge dig en feting och kasta dig på piva..
      Nej men kan du inte vara ärlig om det och prata med hen om det då de antagligen kommer märka av det? Eller är det något starkare du tagit? Kanske be om hjälp att sluta?

    Är rädd att bli ensam. Hade ett förhållande i fem år, tog slut från hans sida och jag känner mig så ensam. Alla hjärnspöken att jag inte duger och att ingen någonsin kommer titta åt mitt håll – jag var så trygg med denna kille som verkligen älskade mig för den jag var.
    Det jag är rädd för är att ingen kommer tycka om mig pga min kropp. Är liksom inte normal i kroppen om man kan skriva så, utan är magopererad och gått ned en hel del, så är inte ”som alla andra kroppar”. Inte för att det inte finns en mall, men ja – hjärnspöken bara.

      Förlåt men – nu slutar du med en gång! Hade du varit min vän hade jag skällt på dig! Du är fin på alla sätt och vis och din kropp är vacker även om du är magopererad. Jag förstår dina tankar men din kropp kan antingen vara din bästa vän eller din värsta fiende och den ska alltid vara din bästa vän. Den dagen du vill inleda en relation igen och allt känns rätt så kommer han älska dig precis som den fina personen som du är! Du är din personlighet och inte din kropp och om killen du träffar är normal så kommer han bara vilja att du ska må så bra som möjligt och vara lycklig.

      Njut av livet för vi har bara ett ❤

        Lisa,
        Dig skulle jag velat haft som vän ?

        Wow, tack för de väldigt fina orden. Blev så rörd av läsa din kommentar. Jag ska verkligen ta till mig av det du skrev, tack tack tack ❤️ Önskade också jag hade dig som vän!

    Jag är otroligt ledsen 🙁

      Vad har hänt? ❤

      Stackars dig! Tycker synd om dig! Vill du berätta varför, eller i alla fall mer om hur du känner dig? Eller vill du hellre bara att vi känner med dig?

    Vart ska man åka på semester??? Vilket är just ditt smultronställe?

      Jag älskar Barcelona, marbella/Tarifa och Gotland! Eller London om man gillar stadsliv!

      Irland! ??

      Falkenberg med omnejd. Dock inte Skrea men lite norr om Falkenberg är underbart?

      Kalmar. Så vackert och händer grejer hela sommaren, nära till Öland.

        Inte för att vara partisk nu (bor på öland) men jag hade hellre semestrat på Öland och haft nära till Kalmar 😉

      Málaga!

      Gränna

    Jag behöver tips och förslag på bra mascaror. Önskar extrem längd och fyllnad ? Vilka rekommenderar ni?

      Sensai 38°. På mina fransar funkar den görbra i alla fall, men jag har redan långa ögonfransar så det kanske är därför, men jättebra hur som helst:)

        Tack för tipset 🙂

      Isadora big and bold
      SÅ bra.

        Den med orangea eller lila på tuben? Eller båda två? 🙂

          Den med lila är bäst.

      Yves Rocher – Sexy pulp mascara, BÄSTA!! ?

      Better than sex från too faced! 🙂

      Tack för tips anonym, sanna och hehe ? ska kolla upp dem!

    Måste bara passa på att avreagera mig lite haha. Kan ibland bli så trött på att vara hushållets ständiga projektledare.

    Jag drog iväg på eftermiddagen för att jobba fram till 21 typ. Mannen hade då två uppgifter att fixa på totalt 6 timmar.
    1 – göra sås till mina matlådor till helgen (hans är godast)
    2 – baka ut en deg ca en kvart innan jag skulle vara hemma.

    Kommer hem och ingen av sakernar är gjorda, han har fastnat i sitt dataspel och ”kan inte sluta just nu men snart”. Och inte nog med det så har han gått och kikat och petat på degen så pass mycket under dessa timmar så den var helt trött och förstörd. Happ, bara att kasta degen o tänka om med middagsplaner. Får bli snabbmat. Detta bestämdes alltså för typ 45 minuter sen men han sitter fortfarande och spelar sitt dataspel så jag har gett upp och går nu iväg för att köpa mat till mig själv så får han fixa något eget sen när han själv är hungrig.

    Veeeet att det är en världslig sak att bli irriterad över och TRO mig han får höra (konstruktivt) hur tråkigt jag tycler det är när han beter sig såhär och att jag uppfattar det som respektlöst. Men men :))))) Härlig fredag! Går på jobb igen imorgon 7-21. Taggad? Njae.

      Säg upp dig som projektledare, alternativt byt ut teammedlemen.
      Eller bli bättre på att förhandla fram en lösning som är hållbar.

      Åh vet PRECIS det där. När jag ber min kille om enkla tjänster som innebär den minsta lilla ansträngning från hans sida så vet jag att det är mindre än 50% chans att han kommer göra det. Och det som skaver är att han gör inte dessa saker eftersom han inte tycker jag är viktig, jag är lågstatus. Om någon av hans killkompisar hade bett honom att göra samma sak hade han fixat det alla gånger. 🙁

        Till er som projektleder: jag menar inte att låta dryg nu men varför tillåter ni era män att behandla er så här? Jag skulle aldrig ställa upp på en relation som ni beskriver. Jag antar att era män har fina egenskaper som väger upp och gör att ni stannar, jag säger inte att de är dåliga män. Jag utgår bara från mig själv och jag vill inte bara i ett förhållande där jag ska vara någons mamma. Vill inte han städa, laga mat, tvätta osv så fine, men då sköter jag mitt och han sitt. Jag ser inte glädjen i att sköta om en annan vuxen människa på det sättet och man hjälper väl varandra med allt i hemmet. Har ni testat att ställa krav och sätta hårt mot hårt? Förlåt om jag verkar otrevlig, igen: jag menar inte att verka dryg och ni känner er relation och man bäst.

          Du gav mig snarare ett ganska bra wakeupcall. Ska testa en vecka att bara sköta mitt, bara städa undan efter mig etc så får vi se om han fattar piken. Gjorde något liknande när vi var ganska unga (20 och 22) då jg kände att han aldrig uppskattade att jag gjorde mat vareviga dag, anpassad så att den skulle passa oss båda eller två olika rätter. Jag slutade helt att laga mat under tre månader, såg till att alltid ha ätit innan vi sågs. Efter det har han aldrig ätit en måltid utan säga tack och tar också mer ansvar för matlagning de dagar jag kommer hem och förväntar mig att maten ska vara klar. 🙂

            Kan vara värt att testa☺ återkom gärna i något öppet spår och tala om hur det gick om du vill.

                Fy fan vad bra lista!

      hade inte pallat ha det så där faktiskt, är du en flickvän eller en extra mamma?

    Någon som varit i bulgarien, golden sand. Hur stor budget behöver man för en vecka

      Jag var där för många år sedan och skulle inte vilja återvända. Jobbigt med alla djur och stackars hästar som drar turisttaxi.

    Undrar om det är någon här som är frequent poster / reader som har pratat med någon kompis om just bloggbevakning och det visar sig att man känner till varandras Nick?? Typ på en förfest kommer bloggbevakning på tal och nån ba ”jo jag brukar kommentera under The Real Hmm” eller om alla håller det hemligt (guilty pleasure) för de man känner??

      Är ju (nästan) en av alla ”Anonym”, så vill ju helst vara just det. Men känner att många förmodligen har outat sig själva här ovan utan att tänka på det, när de beskrivit sina tatueringar ???

        *nästan alltid, skulle det stå

      Vet att vi är flera som läser på jobbet men tror inte de andra kommenterar.

      En kompis till mig dök upp här och beskrev en väldigt personlig situation. Det var ju inga tvivel om att det var hon, men har inte sagt något till henne om det.

      Nää. Har ju dock visat sig att det finns en och annan karlstadbo här så det kanske finns ett och annat bekant ansikte. 🙂

      Därför jag alltid kommenterar under olika namn eller anonym hehe. Jag beskrev min tatuering i första tråden och då spelar det ingen roll om någon känner igen den så länge mitt nick inte kan kopplas till kommentarer där jag skriver mer känsliga/personliga saker.

        Har dock lyckats koppla en enda människa då hen skrev en kommentar här och sen skrev samma sak i en fb-grupp ??

    Är du kvar härinne du som fick barn för några veckor sedan och blev sjuk efteråt? Jag har tänkt mycket på dig och undrat hur det gick med undersökningarna och om du mår bättre. Du har väl annat att fokusera på än bloggbevakning nu men du fastnade i mitt minne. ❤

    Jag är snart klar med min examen och har börjat känna barnsug. MEN jag är livrädd för att ta hand om bebisen innan den har fått stabil nacke. Alltså bebisar känns så ömtåliga och jag ser framför mig hur min kille går tillbaka till jobbet och jag ska ta hand om en liten bebis och jag typ inte vågar lyfta den! haha kanske låter sjukt. Finns det någon här som haft samma känsla innan ni fick barn? Eller nån som FICK dessa tankar när bebis var född?

    OBS, jag vet att bebisar klarar mer än man tror och att de föds ur ett trångt hål osv, men det tar ändå inte bort känslan!

      Har du möjligen någon i din närhet som har bebis eller väntas få? Då kan du testa provhålla.

      Det är skitläskigt och det känns som barnet ska ramla isär vid minsta lilla rörelse, även fast man vet att dem är tåligare än så. Min son är snart 1.5 år och jag hade i princip ingen erfarenhet av små bebisar. Att byta blöja eller sätta på kläder var hemskt i början då det kändes som alla lemmar skulle gå sönder när man böjde och hade sig. Nu såhär mer än ett år senare kan jag skratta lite åt mig själv, för han har börjat gå och slår sig titt som tätt. Även ramlat ur våran säng. Jag är numera rätt lugn och insett att han lär sig på det viset. Skulle jag hålla i honom hela tiden skulle han aldrig lära sig gå ordentligt. Vet inte om det var något bra tips, men det är ingen ovanlig känsla du har.

    God kväll allihopa! Tänkte fråga er om lite tips. Jag är nämligen mäklare, har varit det i snart 4 år. Men har kommit till en punkt där jag absolut inte vill vara det längre, trivs inte alls i den rollen. Det jag inte gillar är vara en försäljare. Jag har en ekonomkandidat om det är av betydelse. Så det jag tänkte fråga er om vad finns det för andra jobb? Har ingen som helst aning om vad för något jag vill jobba med istället, så behöver lite jobbinspo! Så ge mig alla tips ni har!! Dock inget som har med försäljare att göra…. ?

      Vad har du läst för ekonomiinriktning? Mitt tips är business controller. Det är mer analytiskt, du får användning av din utbildning och de finns ganska många sådana jobb.

    Ge mig alla erfarenheter, för och nackdelar som ni varit med om med p-stav!!! Värt eller ej??? Har inget preventivmedel alls nu förutom kondom då.

      Beror om du är känslig för biverkningar. Jag är inte så känslig men jag fick ett jävla humör, yrsel från helvetet och var konstant hungrig. En vän testade p-stav för nåt år sedan och hon gick upp 14 kilo på knappt ett halvår.

      Det bästa jag haft är kopparspiral, ger nada påverkan på kroppen eftersom det inte innehåller några hemska hormoner. Gör dock ont att sätta in/ta ut.

        Glömde lägga till på slutet, att p-stav gör också fruktansvärt ont. Man får ett jävla plåster med lokalbedövning för att det inte ska göra ont men det gjorde fan asont.

          Du svär ofta rätt mycket i dina kommentarer. Bryr mig inte om det, blir mest nyfiken på om du pratar så också

            Haha va? Det är ett tecken på intelligens ?

            Svär mer när jag talar. Tycker jag håller ner på svärandet i skriven form ’:D

        Hur lång tid tog dey innan biverkningarna försvann efter att du tog ut den? Jag har exakt samma plus massa finnar ? hade inte ens det i tonåren.

          Oj, ja humöret försvann väl efter en vecka ungefär men yrseln och hungern drogs jag med i nästan 2 månader, det var en jävla jobbig tid. Hoppas det blir bättre för dig!

      P-ring är det bästa som hänt mig! Prova det först innan du skaffar något mer permanent

      För mig var det jättevärt! Åt minipiller av samma hormontyp i drygt 10 år innan (Cerazette), blev sen oplanerat gravid (märk dock att det var pga den mänskliga faktorn, inte minipillren). Valde att göra abort och vid rådgivning så frågade BM om jag var intresserad av att testa p-stav, vilket jag var. Satte in den i samband med aborten, gjorde inte särskilt ont tyckte jag. Fick lokalbedövning och sen kändes det inte så mycket. Var lite ömt ett par veckor efter när det läkte, men inte gjort ont sedan dess. Hade små blödningar i drygt 10 veckor, inte mycket alls, men lite iallafall. Dock svårt att säga om det berodde på p-staven eftersom jag genomgick medicinsk abort samtidigt. Sedan dess har det fungerat jättebra, har inga blödningar (hade jag inte heller med Cerazette). Fick en genombrottsblödning första gången för ett par veckor sedan, varade i ca fyra dagar och var rätt lite till mängd Det är första gången sen jag satte in p-staven för 1 år och 4 månader sen. Den kan klia lite ibland, men inte så ofta och inte så farligt. Är helnöjd!

    Är det någon som varit på Phu Quoc i Vietnam och har tips? Boende? Bästa stranden?

      Jag har varit där men skulle aldrig åka tillbaka nu när det blivit så turistigt. Var där för 6 år sedan och då var det fantastiskt. Bodde på stora stranden, hade inte bokat något innan och vi gick runt med ryggsäcken och tittade på husen och valde därefter. Folket var jättetrevliga och inte alls som jag hört att det är I Thailand. De kändes väldigt genuina och inte alls på.

      En kollega var där förra säsongen och sa att allt är förändrat, han hade varit där nått år innan mig och ville tillbaka med sin familj och dotter nu. Det var dock lite anpassat såklart eftersom de har barn men hela känslan var att det var förstört. Stranden, omgivningen, alla nya stora jävla hotell överallt…

      Men om du inte är som jag som helst bor i en liten by med inga turister så tror jag att du kommer trivas 🙂 Människorna där var fortfarande jättetrevliga och vänliga. Då rekommenderar jag att bo på stora stranden och att hyra motorcykel och ta sig runt på ön. Åka både neråt till fiskebyn (om den är kvar) och uppåt, inåt och gå i skogen. Vi gick utan guide men tror man måste hyra en nu.

      Har rest en del och framförallt i Asien men det som slog mig var att det var väldigt smutsigt på ön. Massa sopor som låg i vattnet bland annat. Det har säkert ändrats i och med att det är mer turister nu och då brukar det snyggas upp. Och som sagt människorna var väldigt väldigt trevliga!

    Sista natten för denna vecka! Ska bli så skönt att ta helg imorgonbitti ?? någon annan som jobbar inatt?

      Jag jobbar! Inatt och två nätter till.

        Vad jobbar du med/inom?

          Jobbar som undersköterska på operation. ?

            Gud va intressant! Trivs du? Jag jobbar också som undersköterska men då som personlig assistent och på sjukhus 🙂

              Ja, har jobbat på olika operationsavdelningar i över tolv år så nåt måste jag göra rätt. ? Det är aldrig tråkigt!

                Härligt! Hur är det på jobbet inatt då?

                  Hyfsat mycket, men natten går ju fortare när man jobbar i alla fall. ? Du då?

                  Jodå har haft lite att göra men tiden har gått ändå.. jobbar som personlig assistent denna gång och då det mest övervakning men befinner mig förvisso på sjukhus just nu men min vårdtagare har varit lugn 🙂

    Några fellow doktorander här inne? Fick reject på min första artikel idag och ja, jag vet att det inte är personligt och att det är konstruktivt med kritik men det kändes som ett riktigt nederlag när mailet kom idag. En reviewer var rätt elak i sin kritik också och jag ville typ gråta på kontoret när jag läste hans kommentarer.

      Åh vad tråkigt. Har ingen egen erfarenhet av något sådant, har inte skickat in min första artikel än. Men det är ju lite av skräcken, att få elaka kommentarer eller hård kritik… hoppas du har någon i närheten som kan stötta dig. Du är snart på banan igen. Jag brukar tänka att allt är tillfälligt.

      Vilket ämne är du doktorand inom? Hur långt har du kommit?

        Jag är väldigt nära några doktorander på min avdelning och både han jag delar kontor med och en annan kan jag prata med om allt. En reject är ju inget som definierar mig,det vet jag ju när jag tänker logiskt. Har också väldigt tur med mina handledare som är jättefina. Känns bara så trist när jag jobbat med en artikel så länge och sen få tillbaka att den är dålig. Jag är två år in och inom industriell energieffektivisering. Du då?

          Jag började i höstas. Är inom hälsovetenskap.

          Är du säker på att artikeln är dålig, och inte bara att det inte är en bra fit för tidskriften?

          Önskar dig all lycka till led studierna!

    Är det någon som har föräldrar som har brytit med er?. Jag har inte pratat med mina på 2 år. Min pappa sa upp kontakten med mig (och min mamma,) vad gjorde jag för hemskt då kan man undra. Jo jag öppnade min mun och sa vad jag tänkte för en gång skull. Min pappa har under hela min uppväxt druckit rätt mycket i perioder, detta är inget som man har pratat om utan jag har mest försökt att uthärda dessa perioder i tystnad. Jag och min familj (2 barn) var hemma hos mina föräldrar och min papp hade druckit. Jag reagerar väldigt starkt då jag inte vill att mina barn ska ha alkohol i sin närhet under sin barndom( eller rättare sagt fulla personer) Han börjar bära ner mitt ena barn nerför trappan, han är full och har dåliga knän. Jag höll på att dö. Jag som är uppfostrad med att man inte får säga någonting håller käften. Kan dock inte hålla mig när min mamma ringer 2 dagar senare och jag säger då att det inte var ok att han var full. Sen så hade jag även frågat henne innan vi hade åkt dit om han hade druktigt. Hon förnekar och jag ifrågasätter också varför hon inte sa att han var full när jag frågade. Hon fick det till att jag anklagade henne för att ljuga och sen var allt igång. Min pappa ringer upp någon dag senare och säger att han har förstått att jag har haft synpunkter och att jag inte var hans dotter längre.. samtidigt som jag är glad över att slippa dom nu i efterhand så kan jag inte förstå hur man kan vara så snabb med att klippa så snabbt med sitt barn.. jag skulle inte för mitt liv kunna göra så med mina barn oavsett vad dom hade gjort. Jag anser mig själv vara utan skuld i detta och kommer aldrig att vara den som tar upp kontakten igen.

      Ville eg bara skriva av mig.. ser massa stavfel och jag ä sjukt osammanhängande.. sorry

      Låter hemskt. Låter nästan att din pappa försöker flytta problemet över på dig och/eller din mamma. Alltså jag menar att han inte på något sätt vill erkänna att han har problem och får även dig och din mamma att bråka med varandra pga hans problem. Din mamma är medberoende och du har varit det och har kanske inte helt bearbetat det. Men var stolt över dig själv att du äntligen sa ifrån, att du äntligen la skulden dit där den hör hemma.
      Jag skulle rekommendera att du går och pratar med någon terapeut om du vill. Då får du kanske tips hur du kan närma dina föräldrar igen om du vill eller hur du kan bearbeta allt du har gått igenom i barndomen.

        Tack Hockeyfrillan ❤️ Ja så är det. Mim mamma är helt klart medberoende och det är så synd. För nu har hon verkligen ingen annan än sin man och det är rätt sorgligt. Jag gick och pratade med en terapeut för 1 1/2 år sen.. tyvärr kändes det inte rätt med honom och jag har inte kommit mig för att hitta någon nu. Hade just då ett stort behov att prata. Det har stillat sig med tiden, men det kommer upp titt som tätt.. borde nog ta tag i att hitta någon att prata med, men det är så svårt att hitta rätt person

    Jag gick hem med en kille för en vecka sedan, båda ganska fulla. Dagen efter lagade han pannkakor till mig, jag skickade en vänförfrågan på fb som han fortfarande inte svarat på. Vad tror ni? Inte intresserad eller är det värt att skicka ett meddelande också?

      Det beror väl på om han är aktiv på FB. Jag ser alltid vänförfrågningar sent

      Har han inte sett vänförfrågningen lär han inte se meddelandet heller, har han ignorerat den så hade jag iaf inte velat skicka ett meddelande också..

      Skulle vara om han inte sett den, isf, men det KAN ju iofs hända eftersom man ofta får förfrågningar från massa skitkonton.

      Vågar du så skriv ett ”hej” bara, och svarar han inte sp behöver du iaf aldrig mer tänka på det.

    Tips på ⭐️studieteknik⭐️ önskas! Jag kan mycket, men vill både repetera upp och lära nytt.

    Och hur tror man mer på sig själv helt enkelt studiemässigt? Den känslan var ju så mycket bättre förut. Älskar studier, men behöver tänka rätt.

      Pluggar du på universitet/högskola eller menar du att plugga upp på egen hand? Är du på en skola så rekommenderar jag att ta kontakt med studenthälsa/studentcoach. Jag har haft problem med motivation och prokrastinering och det hjälpte mig såå mycket att få prata med någon och identifiera problemet.

        Tack för bra svar! ?

        Jag studerar på egen hand. Bra att du skrev det om motivation, sådant ska jag repetera upp! Och just det, jag kan rådfråga någon om det fortsätter så här. Jag är lika sugen på att plugga fortfarande, men behöver nog få in flytet igen.

    Har haft jättelång hår i flera år (till svanskotan typ) och nu i måndags gick jag till frisören och bad han att klippa av allt upp till halsen/över axlarna. Det känns så befriande med kort hår! 😀

      Grattis och det låter lättskött och smidigt och är säkert jättesnyggt det också!

    Jag har inget ”gäng”. Ingen grupp människor som bjuder in mig till häng, festligheter och sådant man gör tillsammans. Och jag har inga att bjuda. Har ett par nära vänner (som jag umgås separat med). Älskar dom otroligt mycket men känner en sådan enorm saknad av ett större kompisgäng med roliga aktiviteter.

    Jag är social och glad, men märker att jag ändå håller tillbaka något. Jag tror jag är rädd för att bli bränd eller utanför. Eller känna mig som ett onödigt bihang. Svårt att förklara. Ibland tackar jag nej till att umgås med personer jag inte känner så bra (än..) för att jag tycker det är jobbigare att försöka lära känna folk än att vara själv.

    Vet fan inte hur jag ska förklara men.. Gah.

      Nu när det är så fint väder så kan du kanske initiera en picnic eller något? Be dina vänner, som du i dagsläget umgås separat med, ta med sig några av deras vänner och så presenterar ni varandra för varandras vänner helt enkelt. Vips har du ett gäng!

    Hur sjutton ska jag bära mig åt för att få killen jag vill ha?? Jag är urdålig på att flirta 🙁 Han jobbar på samma arbetsplats som jag, men ska snart sluta. Orkar inte låta chansen bara försvinna. Har googlat massa tips men bläää jag är för blyg. Hjälp snälla

      Bara gå rakt fram och fråga om han vill ta en kaffe innan slutar, eller något. Bara gör det även fast det är svårt, annars kommer man alltid undra, och aldrig lära sig våga ta steget. Go for it ffs! ?

      Mitt ex och jag blev tillsammans för att jag råkade höra att han aldrig har bakat egna bullar. Jag bjöd hem honom på bullbak 😛

      Min man och jag blev tillsammans när han sa ”jag har haft en dålig dag på jobbet och du gör mig alltid glad. Vill du ta en fika?”

    Om man behöver köpa en säng (pga flytt) och ska få en bebis, skulle ni säga at roman bör köpa en stor säng då, alltså t ex 160/ 180?

    Min sambo tycker vi kan köpa 140 vilket fungerar bra för oss två jag har fått för mig att bebisar och barn oftast hamnar i föräldrarnas säng i perioder även om man försöker ha dem i egen säng som bas. Alltså typ på morgnar osv. Och då är det kanske skönt med en större, eller?

    Sorry för en torr fråga men vill inte slösa pengar på onödigt många sängar hehe.

      vi hade en 160 säng innan vi fick sonen, men den kändes ganska snabbt för trång (trotts att han då bara var en liten bebis) skaffade ganska snabbt en 180 säng, å är ganska ofta som vi fortfarande sover alla 3 i den å det funkar bra

      180 utan tvekan! Den där lilla minigosen växer fort! Oavsett vad ni planerat gällande barnets säng senare så lär ni räkna med att den säng ni väljer till er själva ska rymma er två och minst en utsträckt 4-åring mellan er.

        Håller med om 180, med/utan barn! 🙂 så kan man sträcka på sig iaf.

      Vi har 2•1.20,alla får plats och har man olika vikt är det bättre med 2 sängar(dvs jag trillar inte ur när mannen leker ”visp”)

        Jajjemen!

        2.40 m samt 1 meters nära, nära.

        Med 4 propellerbarn blev det ändå rätt trångt. Mysigt att läsa sagor iaf. Innan de började slåss av, ofta oklar anledning. ?

        Ändå konstigt, nu när 1.80 m är standard här. Saknar dom där propellerungarna något enormt! ?

        Med lite tur vill ”småttingarna”
        ( tonåringar) ibland ligga hos mig och mysa eller gråta ut om dumma kärlekar eller orättvisa kompisar. ❤️

        Ja, ta en bredare säng! Ångrar inte just det småbarnsmammabeslutet alls. Man blir löjligt kär i att vara nära dem men behöver sömnen mer än någonsin då i livet.

        Lycka till! ?

        //Moa

      Tack för alla svar! Då bestämmer jag att vi tar en så bred som bara går helt enkelt 🙂

      Vi har inga barn och vår säng är 210 cm bred. Bästa köpet!

    Är det några som är i ett förhållande som fick en tuff/stormig start men som nu har det bra? Är nyfiken på andras historier.

      Inte tuff start, men mycket som hat ”stört” utifrån genom åren. Idag har vi en av våra bästa perioder och är helt inriktade på att jämt hålla ihop. Vi har haft bra kommunikation, men nu är den fantastisk. Jag brukar säga att mitt bästa råd är att försöka klara av och vänta ut de tuffare perioderna.

      Ja jätte tuff start och trodde knappt vi skulle klara oss igenom det. Men det gick och jag är så glad och tacksam för det idag 🙂

      Kan man säga. Vi träffades online, jag bodde i en annan stad då, och snabbt bestämdes att jag skulle flytta till hans stad och in i hans lägenhet. Vi hade träffats fyra gånger innan jag stod med mina flyttlådor i hans hall. Det var en utmaning bara det. Inte blev det lättare för vare sig han eller mig att han våra första ett och ett halvt år tillsammans hade en tjej till bakom ryggen på mig. Vi hade bott ihop från maj 2008 när jag i januari 2010 konfronterade honom och han erkände. Det tog slut då och vi flyttade isär men insåg att vi var lika dåliga på att leva utan varandra som med så sedan juli 2010 är vi tillsammans igen. Det tog massor av tid och jobb att bygga upp en fungerande relation med tillit och respekt efter det som varit men idag är jag lyckligare än någonsin med honom och så otroligt glad att vi kämpade och gick vidare. Och att jag till slut kunde förlåta och lägga bakom mig det han hade gjort. Våra första fyra-fem år var riktigt kaos, mörker, gråt, ångest och bråk men nu är det bara solsken, skratt och massor av kärlek! Och på lördag nästa vecka är det exakt tio år sedan jag stod med de där lådorna i den där hallen.

        Förstår att det måste ha varit en otroligt jobbigt och kämpig tid, nen härligt att höra att du mår så bra i relationen idag och grattis till jubileet nästa lördag ?

    Är sååå less på att ha endometrios.

    Någon här som brukar få huvudvärk innan mens? Jag kan få sån brutal huvudvärk att det gör ont att bara ligga på kudden 🙁

      Same here, typ illamående-huvudvärk om du förstår hur jag menar

    Idag på jobbet fick vi veta våra nya löner. Jag fick bara 40% av alla andras höjning (alla andra höjde alltså lönen med lika mkt) och det var jag beredd på. Pga en smärtsjukdom med tillhörande depression och ångest har jag jobbat skitdåligt senaste året och jag känner att det nog aldrig kommer att bli bättre, lättare, på jobbet. Arbetet är väldigt prestationsinriktat och det märks på en gång om något tar längre tid än det ska.
    Jag gillar arbetsplatsen men inser att jag måste byta jobb, kanske hellre nu än sen när jag blivit ännu sämre fysiskt.

    Men vilket jobb kan man ens klara av med ständig smärta, dimhjärna och enorm trötthet? Jag hade gärna arbetat kreativt, är det någon idé att drömma om ett kreativt yrke? Jag vet inte vad jag vill med den här texten egentligen. Jag önskar att någon kunde peka ut rätt väg för mig, och sen sparka mig i arslet så att jag vågar ta klivet.

      Jag känner med dig! Min rektor sa att min sjukskrivning påverkar lönen. Terapeut och läkare tycker att jag är ”för bra” på mitt jobb, vill ge så mycket att jag till slut tog slut.

      Här är en till med värk i kroppen och hjärndimma. Dessutom arbetstränar jag efter en utmattning. Fick i dag höra av chefen att jag inte är effektiv och snabb nog och att det kommer att påverka löneförhandlingarna (trots att jag är engagerad och levererar ”utanför boxen” till skillnad från vissa kollegor). Ville nog mest skriva att jag är i samma sits och känner med dig, jag också ❤️

    Sambon ska springa Göteborgsvarvet imorgon och jag gillar det inte helt. Senaste gångerna har han gjort det relativt otränad. Han har tränat spinning, IW och Body pump men inte löpning. Ska ju bli fint väder, han är 42 och jag är orolig att han ska tuppa av. Jag följer inte med.

      Du är alltså orolig för honom men vill inte följa med? Om han nu skulle tuppa av, vill du inte finnas där för honom då eller jag fattar inte?

      Det kommer finnas funktionärer och sjukvårdare längs med banan. Nu är nog risken att han skulle tuppa av väldigt liten, han verkar ju trots allt i god form, men om han nu gör det så är han i goda händer. Följ med och peppa honom och se till att han får i sig mycket vätska och salter och stå redo i målfållan med resorb och en frukt! Heja din sambo som är tuff och springer Göteborgsvarvet! Det kommer gå bra! 🙂

    Ytterligare en flygkrasch med nästan ingen överlevande. ?

    Har träffat några vänner nu ikväll. Den ena är expert på att dra ner stämningen och jag funderar på om det bara är jag som känner av det? Det är liksom svårt att sätta fingret på varför jag tycker hon är en sån extrem energitjuv, men jag känner likadant varje gång jag träffar den här människan. Vi var nära vänner förr men är det inte längre, men vi ses ngn gång i månaden pga många gemensamma vänner. Tycker att hon är allmänt nedlåtande, hon är falsk och pratar ofta om dem som inte är med. När man berättar om jobbiga saker osv känns det som att hon frågar efter detaljer för att typ kunna gotta sig i andras problem. Inte för att hon är genuint intresserad och omtänksam. Jag blir verkligen illa till mods. Överreagerar jag? Varför bryr jag mig och låter henne ta min energi? Jag är typ rädd för att hon förvränger saker jag säger och sen berättar om mig till andra. Tex sa hon att jag är väääldigt utåtriktad och inte är rädd för att stå i centrum. Hon försökte få det att låta som ngt positivt men menade det negativt och det roliga är att det inte ens är sant? Jag är ofta inte den som står i centrum, men visst, jag är utåtriktad och pratar mkt, men jag lyssnar också, mer än jag pratar. Men när hon säger så börjar jag fundera – är det så folk uppfattar mig? Säger hon det bara för att ”trycka ner” mig? Är hon manipulativ? Blir inte klok på människan och mina reaktioner, kan inte skaka av mig den jobbiga känslan efter att vi setts… ngn som fattar hur jag menar?

      Fattar vad du menar och jag har helt enkelt ”gjort slut” med alla sådana människor i mitt liv. Det är inte värt det och det suger att känna som du gör.

      Oftast handlar det nog om avundsjuka, faktiskt.

      Nej du inbillar dig nog inte. Energi ljuger aldrig, samma sak med magkänslan. Tänker tillbaka på alla gånger jag känt något i magen om folks energier och ignorerat det med att jag övertänker osv men sen visar det sig alltid vara sant. Man sitter o nästan väntar på någon kommentar från såna människor.. så jag skulle säga att du kanske ska se till att säga upp kontakten med henne om hon får dig att må dåligt. Och personer som pratar om andra dåligt framför dig pratar nog också om dig när du inte är med, inte för denne har en anledning utan för att de helt enkelt inte har bättre för sig. Sorry för dåligt svar, men jag har slängt ut så många såna ur mitt liv, och sen även avundsjuka människor, det kom till en punkt då jag kände mig som att någon kvävde mig i dessa personers närvaro. Mår mycket bättre nu. Lycka till 🙂

      Och ang hennes kommentarer till dig, det kan handla om avundsjuka ELLER att det är en sån person som helt enkelt ska hitta fel hos ALLT och ALLA. Det spelar ingen roll hur perfekt du är, såna kommer vända allt till nått negativt. snällhet till naivitet, hjälpsamhet till flört, självsäkerhet och ”jag tar ingen skit” till bitch, sminkad till vill bara ha killar. Alltså struntexempel men du förstår. Du vet nog själv var denna person egentligen ligger men känslan är densamma och jag tycker inte du bör ha någon i din närhet som får dig att känna så 🙂

    nån annan som älskar att spela cookie clicker? jag kan bli helt beroende periodsvis, just nu har jag 3.38 sextillion cookies ?

    Någon mer här som lider av i stor sätt kronisk migrän och hortons?
    Vad har era läkare sagt till er? Och vilken medicin tar ni?

      Jag lider av huvudvärk pga jag läcker likvor. Jag har alltid huvudvärk och jag tar 200 mg lyrica samt 60 mg saroten mot smärtan varje dag. Måste tyvärr ofta komplettera med alvedon. Det är så sjukt jobbigt att alltid ha huvudvärk men min läkare är säker på att jag kommer att bli bra. Vad säger din läkare ?

        Förlåt för lång kommentar ??

        Huvva vad jobbigt för dig!
        Lider verkligen med dig! ?

        Jag fick kämpa som tusan för att någon skulle lyssna på mig. Läkarna trodde inte på mig då jag var (och fortrarande är hyfsat) ung

        Så dom började gå igenom mina alkoholvanor, om jag tog några droger, hur jag sov osv.

        Det kändes som om jag inte blev trodd.
        Som att jag var en rebellisk tonåring som var ute och söp och festade varje dag.
        När jag i själva verket knappt kunde gå i skolan/gymnasiet , och när jag väl var där så åt jag hysteriska mängder värktabletter och kaffe för att kunna göra något.
        Tabletterna hjälpte ju inte, eftersom det var vanliga tex Alvedon.
        Men jag visste jag inte vad jag skulle göra.

        Då var jag 16-17 år och desperat. Jag var hemma flera dagar i veckan och bara låg i mörker.
        Det var tur att jag hade bra kontakt med mina lärare annars hade jag blivit av med mitt CSN 17 ggr om ?

        Sedan skulle jag snart ut i arbetslivet, så när jag började i tvån Och hade fyllt 18 och blev mer och mer desperat, ringde jag ner till hc och sa att jag inte kommer att kunna leva så här.
        Nästan på gränsen som att säga att ”jag kommer eventuellt avsluta mitt liv om det inte händer något.”
        Då blev det liv, då fick jag kallelse osv.

        Då fick jag också byta läkare som tog mig på allvar, så jag fick röntgen för att utesluta något allvarligt.
        Han konstaterade att jag har både hortons och migrän. Vilket är ovanligt både för min unga ålder då och nu och för att jag är tjej. (hortons är tydligen vanligare hos killar)
        Nu börjar jag komma upp i åldern där det är mer normalt att utveckla migrän. ?

        Läkaren kom också fram till att jag inte har den normala ”mönstret” av varken hortons eller migrän.
        Utan att jag får attackerna mycket mycket oftare än normalt. Jag fick zomig Nasal utskrivet på recept. 18 pack.
        Det går åt ca ett 18 pack per månad.

        Jag har migränattacker och hortons 2 veckor och medicinerar.
        Sedan är jag fri (så gott som) i en vecka.
        Sedan börjar det om.
        Så jag är beroende av mina solglasögon och zomig sprayen följer med överallt.
        Även imigranen mot hortons.

        Men nu är jag 23 år och får mer ”respekt” av sjukvården. ??

        Väldigt skönt att jag vet vad det är så jag kan anpassa mig och slippa vara orolig.

        Men sättet jag blev bemött av läkarna innan jag fick den jag har nu var fördjävlig.

        Sorry som sagt för lååång kommentar ??

    Ledsen. Kom hem från en fantastisk kväll med vänner och fick sen ett pm från mitt syskon där hen är otrevlig. Vi har växt upp lika med samma föräldrar. Jobbig uppväxt och det har satt sina spår hos oss båda. Jag har jobbat hårt bland annat i terapi och har idag ett bra liv. Mitt syskon har inte det. Hen är missunsam och tycker inte att jag förtjänat det liv jag har och pikar ständigt. Jag är dålig på mitt jobb, elak osv. När jag bokat en resa med en vän försökte hen få mig att ha dåligt samvete och inte åka iväg då jag var elak som inte var med hen istället. Jag känner mig dränerad. Har verkligen försökt hjälpa hen och även tydligt förklarat hur jag känner. Inget resultat. Försöker undvika men får då arga PM/DM/sam

      Måste du ha kontakt med den? Kan du säga ifrån på skarpen tror du?

        Det här jag gjort. Nej man måste väl inte det men är svårt när det är familj… Hen har typ ingen annan heller

    Mina kommentarer verkar inte komma fram

    Jag kollar inte på lets Dance mer än klippen från Gundes danser, pallar helt enkelt inte kolla på alla andra, så jag vet inte vem som är bra eller inte. Men jag läste artikeln på Aftonbladet om att hon margaux fick lämna, jag kan som sagt inte uttala mig om dansen, men jag tyckte artikeln lät väldig gnällig. Ska man rösta på en kvinna och lyfta henne bara för att hon är tjej och man själv är det? Skulle jag aldrig göra. Man röstar väl på den man gillar bäst och inte på vilket kön som förtjänar en bra placering…https://www.aftonbladet.se/a/A2mGj3

    Tror mycket har att göra med att folk inte vet vem hon är, influencervärlden är fortfarande okänd för väldigt många, jag vet knappt heller vem hon är, sett korta snuttar på Youtube men hon tilltalar mig inte.

      Hon var ju betydligt bättre än Gunde iallafall. Men såklart en gammal skidgubbe ska vinna igen ?

        Tror fler vet vem Gunde är och tycker ofta det är så att de där stela ”gubbarna” utvecklas mycket. Tror det är det som går hem i tv sofforna 🙂 själv röstar jag inte så spekulerar bara

          Exakt! Röstar inte heller men det är nog så. Mig gör det då inget, jag blir bara mer och mer anti när sånt här kommer på tal. GUNDE FOR PRESIDENT, typ?

        Har som sagt inte sett henne dansa, eller jo förra veckan såg jag hela men hon är ingen jag lagt på minnet. Gunde däremot fick väl full pott i poängen så han var väl ganska bra?
        Han får gärna vinna för mig.

    Efterlyser en gammal blogg!
    Kanske 10 år sen? Handlade om en man i Stockholm som knarkade och knullade minns jag vagt. Tror det visade sig vara en fejkblogg för någon bok.

      Haha tänker osökt på Jockiboi

        Haha, nejnej! Det här var en intelligent man som skrev bra!

      Classe?

        Nej! Men de var aktiva samtidigt.

    Det är jobbigt att vara osams med en av, vad man trodde var, sina bästa vänner. Vad som är ännu värre är att veta att man gjort något fel, men inte veta exakt vad så att man kan förändra och förbättra sig. Om man har ett problem med en av sina vänner så pratar man om det.

    Greetings! Very helpful advice in this particular article! It’s the little changes which will make the largest changes. Thanks for sharing 안전놀이터

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.