Kim Kardashian använder sin plattform på bästa sätt

Kära Kim Kardashian!
Du har i runda slängar 111 miljoner följare på Instagram. 111 MILJONER! Det är ungefär 12 gånger fler personer som bor i Sverige och 16 miljoner färre än hela Japans befolkning.
Det är en imponerande siffra och med den stora publiken finns det massor av saker du skulle kunna göra.
Här är bara några förslag på ämnen du skulle kunna lyfta på din enorma sin plattform som skulle göra skillnad på riktigt:

  • Källsortering
  • Plastbanta för att rädda haven
  • Bli världsförälder
  • Växthuseffekten
  • Stoppa valjakten
  • #metoo
  • Stoppa våld i nära relationer
  • Psykisk ohälsa
  • Psoriasis
  • Graviditetskomplikationer
  • Flyktingkrisen
  • Samkönad adoption
  • Rasism
  • Svälten på Afrikas horn

Och vad gör hon?
Reklam för klubbor som ska minska hunger och aptit.

För det är vad 111 miljoner människor behöver få uppkört i ansiktet!
Klubbor.
Jag blir matt på riktigt.
Klubbor? Bantningsklubbor?
Fucking jävla bantningsklubbjävlar!???

 

Tack för tips!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hade hon skrivit om viktigare saker så hade hon tyvärr inte haft 111 miljoner följare.. sad but true men så ser världen ut idag.

    Yta, yta, yta.

      Skönt att man får ha olika intressen då 🙂

      Den familjen är så ytlig. Enda jag gillar var pappan som är kvinna nu. Jisses vad giriga dom är när det gäller pengar. Gillar dom inte.

    Den enda som gör någon form av nytta är ju Katilyn Jenner i den familjen.
    Det enda som är viktigt är pengar o yta. De är rika till ingen nytta.

      Synd bara att hon stöttar Trump och hans homofobiska gäng som gör sitt absolut bästa för att dra tillbaka HBTQ-utvecklingen i landet.

      Nja. Hon röstade på Trump och verkar inte inse att hennes resa mot att bli kvinna är väldigt priviligierad jämfört med majoriteten av transsexuella personer eller att den amerikanska politiska högern inte har något intresse av den gruppen, mer än att förstöra för dem.

      Caitlyn som fortfarande ser världen ur en vit privilegierad mans perspektiv… hennes förståelse för världen hon representerar är anmärkningsvärt låg.

        Har hon inte tagit avstånd från Trump? Oavsett så har hennes transition belyst transpersoners rättigheter vilket man ju får se som positivt.

    Flattummyco verkar köra DW-varianten av influencermarknadsföring. De sponsrar ALLA på hela Instagram. Från D-kändisar i realityserier om kortväxta till självaste Instagram-drottningen Kim. Så jävla tröttsamt.

    Det är som att det aldrig tar slut, jag blir bara uppgiven. Vid det här laget borde väl alla klara av att problematisera lite kring kroppsideal och bantning/självsvält? Men nej. Kvinnor och flickor ska ägna sig åt svält och att vara smala, det verkar vara vår allra viktigaste uppgift i samhället. Och kvinnor med inflytande, makt och pengar ska använda dessa för att få andra flickor och kvinnor att känna sig dåliga och i behov av förbättringar.
    Fint att Kenza protesterade ??

    Känner lite; USA liksom.. Har de ens kommit någonvart alls när det gäller sånt här?

      Eller hur, och så finns det fortfarande nåt rosa skimmer som folk ser när de vänder blicken mot USA. Fattar inte den stora lockelsen (möjligtvis New York undantaget).

        Ja å de har väl fortfarande skönhetstävlingar för barn..

        Finns otroligt fin natur i USA. Önskar folk hade lite mer fokus på det istället för på den kommersiella glansen som egentligen bara är ett flottigt lager som man lätt skrapar bort när man kommer nära inpå. Har tillbringat mycket tid i USA och som sagt, det enda man till sist imponeras av är det man hittar när man tar sig långt, långt ut i naturen och bort från städerna (och människorna haha).

      Det bor ca 325 miljoner människor i USA, man kan inte generalisera så grovt som ni gör….

        Vet att det skiljer sig mycket mellan olika stater men fortfarande så ligger de rejält efter på så många områden..

        Man får aga barn i uppfostringssyfte (skolaga även tillåtet på vissa platser), ingen betald föräldraledighet och en kultur som säger att man ska reda sig själv oavsett. Plus skönhetstävlingar för barn mm som jag skrev.
        Att då Kim suger på en klubba för viktminskning får mig tyvärr knappt att lyfta på ögonbrynet.. Så mycket som fortfarande är helt crazy.

          Och en man kan enligt lagen i vissa stater inte våldta sin fru. Gammal, absurd lag som dock ger män fritt tillträde till sina fruars kroppar än idag. U-landet USA.

            Precis, ett riktigt U-land på så många områden. Barnäktenskap är väl också tillåtet har jag för mig.
            Och så det här med Trump som president.. säger det mesta

              Nej barnäktenskap är inte tillåtet. Däremot är myndighetsåldern lägre i vissa stater.

        Det handlar inte direkt om 325 miljoner individer utan om en övergripande kultur (och politik), som går att skönja även i länder med stor befolkning och som jag i detta fall anser vara rätt oattraktiv.

      Ibland glömmer man att landet är så ungt. Andra länder och kulturer har haft hundratals, tusentals år på sig att arbeta fram sina ståndpunkter, sina kulturella värderingar och grundpelare, sin ekonomi, sitt optimala styrelsesätt osv. USA är typ 200 år gammalt. 200 är ingenting.

        Fast det var ju inte så att USA uppstod ur havet för 200 år sedan. De människor som kom till USA från Europa och befolkade landet hade ju sin kultur med sig.

    Fick jag en miljon dollar för att suga på en klubba som minskar hunger och aptit skulle jag definitivt göra det 🙂
    Sen skulle jag få råd med både kaviar, hummer och champagne. Man får inte vara dum.

      Nu är väl inte Kim i skriande behov av en miljon dollar… Någon brist på kaviar och champagne tror jag inte heller hon lider av.

        Jag tänkte bara på mig själv ????

        Mycket vill ha mer…

      Fast skulle du verkligen göra det om du visste att du, genom den handlingen, spär på kropphets, viktfixering och andras ätstörningar??
      (Jag är mycket väl medveten om att vi har ett ansvar vilka vi följer osv osv, och att ”influencers” eller ”samhället” inte bär hela ansvaret för ätstörningar, MEN det spär på det ätstörda samhället vi lever i. Varför vilja göra det? Lockar pengar så mycket?)

    Kenzas kommentar ??

    Förstår överhuvudtaget inte varför denna familj är så populär. Mamman i familjen är bra på marknadsföring och gemene man går på det…….?

      Det förstår jag, jag gillar att kolla på några avsnitt av kuwtk ibland. Lite felgood. De är roliga, snygga, rika och bjuder på sig själva

    Alltså helt sjukt….på så många, många sätt. Jag tänker att det var och en i vart fall kan göra är att gå in och lämna en kritisk kommentar.

    Vad förväntar man sig av denna människa som lever på sitt utseende?
    Bara sorgligt att 111 miljoner människor aktivt väljer att följa dem.

    Näää, Camcam är ju min idol i livet, så vill inte se fler som inte vet att Sverige har passerat 10 miljoner invånare. Apropå ingenting.

      Namninsamling??? Haha vaknade precis?

    Om alla som blir upprörda bojkottar kändisar som gör reklam för sånt här och följer Leo dicaprio (tex) ist så blir det till slut en förändring. Vi kan ju inte klaga på alla dessa kändisar och samtidigt fortsätta konsumera allting de pumpar ut, de gör detta för pengar och ingenting annat så bara de borde ge en indikation på att det bara är tom fasad värd miljontals dollar. Ett värde som vi ger dem genom vår uppmärksamhet.

      Som Bellas bluffindustri, köp inte hennes krämer mm

      Nu kan jag inte svara för andra (givetvis), men jag följer ingen ur Kardashian/Jenner-klanen. Den enda riktigt stora kändisen jag följer är Ellen DeGeneres och det gör jag med ganska gott samvete (älskar Ellen♥️).

      Precis, vi har makten att ändra detta genom att bojkotta kardashians och deras lika. Sluta följa, titta, köpa.

    Vad innehåller klubborna? Det låter ju inte jättenyttigt direkt. Ät ett jävla äpple istället

      Extrakt från saffran. Inget farligt alls och förmodligen verkningslöst. Finns även som piller på tex iherb.

    Texten under hennes klubbild är borttagen på hennes Instagram. Det är dåligt att det fortfarande år 2018 råder sociala krav på kvinnors utseende, att kvinnor inte får vara som de är. Kolla bara här, det ifrågasätts saker om Bellas bröst, Isabells läppar, det diskuteras hårfärger, eventuella graviditeter och det är ingenting som någon har att göra med. Varför ska vi prata kroppar? Jämt och ständigt ju i stor och liten skala. Kan inte alla bara skita i sånt.

      Ja, det vore ju bra om vi bara kunde strunta i kvinnors utseende. Samtidigt tycker jag att det är bra när man reagerar på fixade utseenden, fixade läppar, tuttar, botoxade ansikten och fettsugna kroppar. Det är ju de som promotar bilden av hur vi ska se ut till vilket pris som helst och gärna tillfixat med sprutor och knivar. Tycker det är skillnad på att kritisera ett utseende man fötts med och något som skapats med injektioner och operationer. Det är inte utseendet man kritiserar då, utan ingreppet.

    Porrskådis som gör reklam för klubbor känns ju iallafall kongenialt

    Annonsen verkar vara bortplockad nu. (Texten, inte bilden)

      Bellas kommentar i ett tal på insta:

      “Mina bästa minnen har ingenting med mina barn att göra, det är med Pingis.”

      Så till alla som säger att vi kritiserar hennes föräldarskap, hon gör ett gott jobb själv med att outa sin egen oförmåga.

        Så vidrigt! Känns mest som hon skaffade dom för att tjäna oengar… Blä!!

          Nja det var väl mer för att Odd ville ha barn tidigt. Gick fram att vilja sterlisera sig till vilja ha 4 barn när hon träffa odd

        Nej inte bästa – roligaste sa hon, rätt ska vara rätt !

    Bellas kommentar i ett tal på insta:

    “Mina bästa minnen har ingenting med mina barn att göra, det är med Pingis.”

    Så till alla som säger att vi kritiserar hennes föräldarskap, hon gör ett gott jobb själv med att outa sin egen oförmåga.

      Såg det! Trodde att hon skämtade, men det lät så spontant och faktiskt äkta att nej, tyvärr. Tragiskt.

      Så vidrigt! Usch!

        Sveriges mest osympatiska människa och stolt över det. Stackars hennes ungar, hon behandlar dem som en accessoar och något att skapa content till bloggen av…

      Hon är ju helt väck. Tragiskt! Stackars barn som hon håller på och jämför hela tiden..

      Det jag alltid sagt också, hur kan folk bli så upprörda när hon själv hela tiden håller på och försöker dissa sina barn, eller va f-n är syftet med att ens säga så?? Kan hon inte bara säga att hon haft roligt med Pingis och bra så? Men nej 🙁
      Usch va jag provoceras av henne, erkänner det iaf! För de två ungarnas skull.

      Roligaste (som i dråpliga händelser man minns med mycket skratt tex) minnen, inte bästa. Det är inte samma sak.

        Men varför ska hon jämt alltså jämföra saker med barnen? Karriären har hon också jämfört med barnen, som om det ens går att jämföra då en karriär inte är ett levande ting.
        Hon är så sugen på att göra sina ”poänger” hela tiden att hon aldrig bara kan hålla snattran.

          Jag provoceras inte av Bella så jag ser inte det du ser. Just denna kommentar var helt harmlös tycker jag. Vilken kvinna som har varit mamma i fyra(?) år har inte sina roligaste minnen från händelser som involverar andra vuxna? Min mamma har varit mamma i nästan 29 år och jag tror säkert att hennes roligaste minnen inte heller involverar mig och min storasyster eftersom de mest urspårade grejerna sker utan barns närvaro i regel (tack och lov!). Bästa eller finaste minnen är en annan sak som sagt.

            Ja jag har iaf sett tillräckligt med kommentarer från henne där hon ska ställa det ena mot det andra, så gör hon lite med allt och det är jämt svart eller vitt.. Gillade henne förr i tiden dock.

          L troligtvis för att barnen är det käraste hon har hennes nummer ett, och karriären ligger henne varmt om hjärtat också. Finns andra som sätter göra karriär framför sina barn, sorgligt nog, men karriär går inte före barnen för Bella.

        Fast hur „roliga“ minnen kan det vara? Pingis och hon har en affärsrelation, de umgås väl inte ens privat (klokt av Pingis). Tror hon menar minnen där hon har upplevt framgång och många föräldrar upplever väl att framgång inte känns lika betydelsefullt efter att barnen fötts.

          Haha gud.. eller så menar hon att Pingis är rolig och att hon har tokskrattat ihop med Pingis.

      Fast ROLIGASTE sa hon INTE bästa… men om man vill hitta fel på Bella och provoceras så kan man ju alltid vinkla lite.

        Tycker ff är sjukt att de ungarna ska ställas mot Pingis, mot karriären och allt vad det är. Som tidigare, mängder med inlägg om karriär vs familjen och att familjen minsann icke går först.
        Vem gör så, det är så respektlöst tycker jag. Men ja, det är jag det

          Men snälla ???

            Snälla vad. Hon ältar om allt hela tiden så jag tar mig rätten att yttra mig också 🙂 Tonen hon höll efter skilsmässan var iaf inte myspys-Bellan som hon kör när hon ska lansera någon kräm

              Barnen ställs inte mot Pingis. Hon delar upp sina minnen bara. Tex roligaste minnet med Pingis, finaste minnet med sin mamma, bästa minnet med sina barn osv. Ni borde läsa krönikan av Linnea Claeson och tänka till lite om varför ni letar fel

                Handlar inte om att leta fel, hon livnär ju sig enligt sin twistade provokationssstrategi (med att allt har en baktanke) så det är liksom jä–igt svårt veta vad som är vad. Som med bloggen, hennes fåniga instastorys.

                Mest synd iaf är att hon fortfarande ges massa tid/luft till att bluffa sig fram med falska siffror/meriter

                  Varför låter du henne provocera dig för då?

                  Ja ibland kan det väl också vara gott att bli lite provocerad (än att inte bry sig alls), som t.ex. det jag skrev om USA (Trump) högre upp. Många engagerar sig över saker de tycker är fel, och även om Bella tror det så är hon inte den enda som väcker reaktioner.

                  Känner mig dock mest vettig faktiskt när jag hör henne sitta och prata om att ta barnen till biblioteket för att plocka pluspoäng och sen på det kränga kräm mm.

      Eller så säger hon det för att få reaktioner och ja det får hon ju. Klirr.

    Hon verkar inte ha fått många hyllningar för den posten direkt. Bra kommentar av Kenza!

    Insåg precis att om 100 dagar flyttar jag utomlands, största förändringen i mitt liv och är lätt illamående av nervositet. Det känns rätt, men SÅ himla nervös

      Förstår hur du känner! Flyttar om 113 dagar till London. Vill inte längta för mycket och ha höga förväntningar!

        Åh vad kul med en till här i kommentarsfältet! Jag flyttar också till England, men inte till London utan till ett mindre ställe 🙂

          Här är en till i UK, i Norwich närmare bestämt ? Vart ska du flytta någonstans och vad ska du göra här? Alltså jobba/plugga eller träffat mannen/kvinnan i ditt liv eller nåt? 🙂

            Vad kul! Var tvungen att kolla på kartan vart Norwich ligger (mina geografiska kunskaper kring UK behöver bli bättre ?).
            Jag ska flytta till Newcastle. Kommer arbeta där men flyttar för att jag träffat mannen i mitt liv 🙂 vad gör du i norwich?

              Har bott och jobbat i Newcastle! Supermysig stad. 🙂

      Jag har bott i England, USA, Schweiz och nu Spanien. Det är en otrolig upplevelse att bo i ett annat land och se ditt eget från utsidan. Man lär sig mycket och blir mkt mer självständig!

        Tack för peppen ?

      Jag bor i England nu, 30 min utanför London och jag älskar det! Har tidigare bott i Spanien, USA, Amsterdam och Dublin och det är en fantastisk upplevelse!
      Man lär sig mycket om sig själv och speciellt den svenska kulturen och hur vi svenskar är!
      Det kan kännas lite tufft och ensamt i början men det blir snabbt bättre ?

        Ni som flyttat utomlands, vad jobbar ni med?

          När jag först flyttade över jobbade jag med kundtjänst och marknadsföring. Sedan projektledning.

    Jag har för mig att jag sett såna här produkter förut, för länge sen, kanske var det melting patches eller nåt sånt?

    På tal om det, när jag var på University i USA tog nästan alla tjejer medicinen adderral(utan behov av medicinen). De fick lättare att koncentrera sig och prestera i skolan, MEN med biverkning av rejäl viktnedgång pga noll hunger, sjuka vredesutbrott mm. Minns att en tjej ofta fick sättas i duschen med kallvatten spolande för att lugna ner henne. Det sjukaste jag varit med om. Små tunna beniga barbiedockor som var så kroppsfixerade att de fortsatt ta det även när de inte behövt prestera.

    Fast det är ju jättebra reklam…
    * Äter man mindre minskar vi matberget
    * vi behöver inte köra bil för att handla tex..
    * Lite plast blir det säkert med alla dessa klubbor men vi slipper massor av annan plast
    * ekonomin blir bättre mycket billgare än att köpa mat
    * inget matsvinn
    *tänk alla plast vi får i kylskåp! eller vi kan tom skrota kylskåp och frys bra för miljön
    *mindre el ingen som lagar mat
    * mer tid för barnen

    🙂

      Verkligen tidsoptimering!

    Är så trött på Kim. Alla nakenbilder på IG känns desperat. Är hon rädd att andra systrar får mer uppmärksamhet eller behöver hon bekräftelse att hon fortfarande är het? Tycker hon borde vara förbi det stadiet att hon behöver uppmärksamhet på det viset. Som camcam skrev, hon skulle kunna göra så mycket bra saker istället.

      Hela familjen är ju bara… Ja… Jag har inga ord faktiskt. Och jag är inte en fördomsfull människa..men förstår mig inte på nån av dem faktiskt.

      Kanye har övertygat henne om att hennes nakenhet är konst. Precis som hans galenskap är konst och typ det viktigaste som hänt mänskligheten. I verkligheten har Kim bara bidragit med mer sexualisering av kvinnors kroppar och jag kan räkna upp tiotals rappare som är så mycket bättre än Kanye.

    Mm fast Kenza kanske inte ska vara så snabb med att kommentera då jag länge känt att hon är en av de ”smala , sköna tjejerna” som säger att hon äter hur hon vill fast hon egentligen smygbantar/tränar för att hålla sig i form…
    Känns som att hon är en sån som offentligt skriver ”sick” på Kardashians post men sen i hemlighet så beställer hon hem klubborna själv.

      Om det nu skulle vara så så har hon i alla fall vett att inte pracka på andra samma självdestruktiva skräp.

      Plus att det är ju bara spekulationer från din sida? Kenza försöker inte heller bara promota ”jag kan äta vad jag vill”, utan äter nyttigt i det stora hela.

    Förlåt men en sån klubba vill jag ha ?

      Fräscht.

      Det vill du inte. Förlusten av min aptit är en av den största i mitt liv. Vädera din aptit för gudskull haha

        Hur förlorade du din aptit? Jag äter inte när jag är deppig, kan gå en hel dag utan att jag äter något o jag älskar såna dagar (sjukt nog).

          Hur är en ganska lång och personlig historia. Det är bra att du vet att det inte är hälsosamt, håll fast vid det. När du mår dåligt behöver din kropp näring extra mycket. Ta hand om dig själv och din kropp. Snälla. ❤❤ Det finns ingen anledning att ta bort lyckan ifrån mat, ingen. Så försök behålla den, även på deppiga dagar ❤

    Nu kommer Kenzas goda vän Kanye kanske bli sur på henne ? dsvdv

    Det där låter ju helt galet, men är det inte egentligen samma med din blogg. Du har så många besökare så du hade kunnat använda plattformen till något annat. Varför skriva om Kenzas baddräkt och Anna Book när du kan skramla ihop pengar till barncancerforskning eller Läkare utan gränser eller gud vet vad.

      För att vi läsare finns ju bara här inne för att läsa om Kenzas baddräkt och Anna Book

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.