Sociala medier avgör ALLT!!

Nu jäklar är det krig i tomteskogen!
Therese Lindgren verkar ha råkat i luven på sin kompis ”Zäta” som hon poddat med och om jag förstått det hela rätt så beror det på att ”Zäta” kritiserat Therese plastkonsumtion.
Therese besvarar då detta med att avfölja ”Zäta” på Instagram, och om det inte är en kniv i hjärtat så vet jag inte vad som är.

För sociala medier avgör allt. ALLT!
Är man inte ”in a relationship” på Facebook så räknas inte förhållandet och man kan glad i hågen swajpa loss på Tinder.
Har man inte uppdaterat sin profilbild på Facebook på länge så har man förmodligen blivit ful och om ditt nya jobb inte stå med på LinkedIn så kommer alla tro att du fått sparken.
Det är ju sen gammalt!

Verkligheten är bara en plattform att agera ut sanningen som avgörs på sociala medier.
Så kom ihåg.!
Du är inte mer populär än din senaste bild på Instagram visar!

Bilden kommer från Svenska Youtubers.

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är ju ändå ganska uppenbart något tjafs mellan Therese och Zäta.

      Har för mig att Therese och Zäta sa i sin gamla podd att om de inte ville vara vänner längre skulle de inte prata om det utan bara fasa ut varandra ur sina liv? Kan vara så att de bara glidit ifrån varandra eftersom de bor i olika städer och verkar ha olika intressen.

      Men Therese har visat många gånger att hon inte kan ta konstruktiv kritik. Som på hennes blogg där hon bara lyfter fram och svarar på obefogad kritik/ elaka kommentarer. Ofta samtidigt som hon får konstruktiv kritik för något annat som hon så långt det som det är möjligt undviker att svara på. Typ som när hon skrev att hon kritiserats för att felköna en frukt av en person samtidigt som botox grejjen.

        Lmfao, kan fortfarande inte sluta skratta åt att hon tog upp det med felköna en frukt. Snacka om att vilja byta fokus från alla andra rimliga kommentarer hon fick för att en (1) var lite åt det hysteriska hållet.

          Förlåt en okunnig fråga men HUR felkönar man en frukt? Kan man felköna grönsaker också? Och pasta? Jag fattar verkligen ingenting av sådant här.

            Hahah ingen aning, var nog en kommentar hon fick som medvetet försökte trolla.

            Hon gjorde djur av frukter i en video och sade hon tror jag när det tydligen borde ha varit han.

              Nä hon sa han vilket inte var okej eftersom hon tvåmgs och eventuellt felkönade en fruktkrabba (??)

    Hahaha, går sådär för fru Lagergren att fiska bekräftelse med sin nya ”min kropp är fin som den är”-bild ?

      Ja blev det något resultat avfettfryset?

      Undrar om hon fick något resultat av fettfrysningen hon gjorde?

      Undrar också!! Frågar man får man väl Jessica efter sig som undrar hur det är fatt ?

      Haha, mycket underhållande. Vem tycker (idag) att en putig rumpa är något dåligt?

      Men alltså att hon skriver ett sånt inlägg men bara alldeles nyligen gjorde ett samarbete med en skönhetsklinik ??? har hon otur när hon tänker?

    Att avfölja varandra på sociala medier ÄR en stor sak. Jag har två vänner som det skar sig rejält med för några år sedan (vi har inte hörts av alls) men vi följer ändå varandra på sociala medier fortfarande. Kanske är det bara för att hålla koll, eller så är det det att det är så väldigt slutgiltigt att avfölja.

      Nej, det är faktiskt ingen stor sak, för hade ni betytt något för varandra hade ni hört av er till varandra och de kommer inte bry sig om du tar bort dem. Ungefär lika mycket som killen från någon gammal klass man inte pratat med på 12år men man har kvar skulle bry sig. Det är inte verkliga världen

      För mig är det ingen stor sak. Är vi inte vänner irl så varför vara det online? Vissa avföljer jag för att de postar skit bara. Men vi är vänner ändå☺

      För mig är det faktiskt också en stor sak. Och kan absolut tänka mig att det är en stor sak för människor som Therese och Zäta som faktiskt jobbar MED sociala medier.

    På grund av plastkonsumtion? Då hade jag inte haft några vänner alls…

      Man kan väl ändå föra till protokollet att Zäta är
      1) en extremist av rang och inte verkar helt normal?
      2) mjölkat sönder Therese på PR för att själv försöka bli influencer. Whatever made Therese dump her, it was the right thing.

        HAHAH ÄR ZÄTA EXTREMIST?! Så att försöka göra världen till en bättre plats är extremt, men att fullständigt skita i miljön, människor, fattigas arbetsförhållanden är HELT normalt?! what the

        Har alltid upplevt Zäta som väldigt down to Earth och genuin. Verkar ta miljön på allvar men inte på ett extremt sätt.

      Måste va det roligaste jag hört på länge! Om någon ens tagit upp min plastkonsumtion med mig så hade jag blivit så paff att jag i ren chock lämnat personen och sedan aldrig hört av mig igen.

      Vart kan man se att Zäta kritiserat henne för det?

    Det är enligt mig en stor sak att avfölja någon på sociala medier! Hade mina vänner bara gjort det utan förvarning hade jag blivit ganska kränkt! Kanske olika för olika personer men tycker inte bara man avföljer en vän på sociala medier helt utan att det är något som skaver.

      Bygger du på riktigt dina vänskaper på om de följer dig på sociala medier eller inte? När är du född, blir nyfiken på vilken generation?

        Ingenstans i det J skrev står det att hon bygger sina vänskapsrelationer på sociala medier. Att vänner slutar följa varandra kan väl vara ett resultat av att något har hänt. Varför är det så himla svårt att förstå?

          Hon hade blivit kränkt om någon avföljer utan att något skaver. Det är konstigt, som att ens verkliga vänskap inte är äkta bara för att personen avföljer på Facebook. Då kan man ju inte vara vänner på riktigt

            I min och mina vänners värld så avföljer man inte sina vänner, hade velat ha någon sorts förklaring till varför jag blir avföljd i fall att det inte har hänt något. Är det för att de inte gillar mina bilder? Att de inte är intresserad om mitt liv? Att de inte vill se mig i deras flöde? För mig är det oerhört konstigt att avfölja en vän på sociala medier, och det är inget man gör bara utan en bra anledning. Snackar då om VÄNNER, inte bekanta. Jag är född 98, så är väl en av de första generationerna som växt upp med sociala medier.

              Det kanske har med det att göra då, din ålder. I min värld är det inte så viktigt utan samtal, sms men främst att hålla kontakten IRL är viktigt. Skulle någon avfölja mig skulle jag ta det som att de är ointresserade av vad jag postar, inte av mig

              Är född 87. Du vet väl att det fanns sociala medier när jag växte upp också. Typ Skunk, Bdb, Helgon och Lunarstorm ??. Ni 90’s kids var inte först ?.

                Jag är född 89 och skull inte säga att min generation är uppväxta med sociala medier. Jag kommer ihåg första gången jag använde internet (min faste hade eget företag och internet. Jag fick söka upp en bild på vad jag ville och skriva ut. Jag valde en hundvalp). Sen när det väl blev vanligt med datorer i hemmet så fick i alla fall vi syskon bara sitta en halvtimme var efter kl 18, vilket med den hastigheten typ räckte för att logga in på lunar och svara på ett meddelande. Sen vänta tills det var min tur imorgon för att se om någon svarat. Vi ringde hem till konpisens familj för att fråga om hen var hemma osv. Jag hålle nog med om att de senare 90talisterna är de som på riktigt vuxit upp med sociala medier, de har ju heller aldrig vetat av ett liv utan ständig tillgång till det. På gott och ont.

                Född 90, sociala medier kom när man var i yngre tonåren. Inte under uppväxten. Vi spelade kula, lekte med my little pony och tjatade om att få använda hemtelefonen för att slippa gå i regnet och knacka på för att fråga om man skulle leka

            Jag har en bekant som på riktigt blir upprörd för att jag inte likear hans uppdateringar på sociala medier. Vi lever nog inte i samma värld han och jag. För mig är det ingen big deal och vissa vänner följer jag, andra avföljer jag, vissa avföljer mig. Det spelar ingen roll tycker jag. Skulle de däremot sluta prata med mig eller sluta umgås med mig så skulle jag bli ledsen. Online skiter jag i vilket

        Men det är väl inte konstigt att man tyckt det var konstigt om ens nära vänner tog bort en från sociala medier ??

          Jo, lite?

            Nej? Hade min bästa vän tagit bort mig från snap, Fb osv så hade jag såklart undrat varför då det är via den vägen vi håller kontakt

              En genuin fråga; vilken ålder på er som använder snap? Jag är 30 och har trott att det enbart är kids upp till max 19 som använder snapchat. En kille på tinder som jag pratat lite med där frågade om jag hade snap. Jag blev direkt avtänd och kände mig som att jag flörtade med en tonåring. Jag kanske har en skev bild av appens målgrupp dock?

                Jag är 57 och snappar med mina vuxna barn, vi är för övrigt helt friska och sunda ?

                  Förutom att ni snappar? Sounds fair.

                Jag håller helt med dig. Jag är också 30 år och begriper mig verkligen inte på snapchat, precis som du säger känns det som att huvudmålgruppen är absolut högst 19 år (eller snarare runt 15-18 år).

                Än mer obegripligt är det dem som ”chattar” med bilder på snap, dvs. tar en bild och skriver meddelandet mitt över bilden. Det är för mig helt obegripligt hur det kan vara en god idé…

                49 och snappar friskt med syster kusin och son. Många goda skratt blir det.

                Fyller 20 i år och har bekanta på snap som är äldre än mig, men min syster som är 25 har det inte. Appen har jag haft sen jag var 14/15, så målgruppen kanske är för 15 åringar men sen har den väl fastnat. Dock är jag trött på den och använder den knappt.

          Nä, varför då? Flödet är väl trist bara, i personens ögon sett. Varför måste det vara mer än så?
          Och nej, ett trist flöde betyder inte att man är en trist person, utan bara just det – att flödet är trist.

      Men alltså, menar ni att ni håller koll på om era vänner följer er? Känns ju helt galet! Herregud, låt folk vara om ni vill ha kvar dom som RIKTIGA vänner. Det låter som ni är mer intresserade av att ha följare än vänner.

        Kollar de varje gång de loggar in på ex ig? Låter ju som sjuklig paranoia.

        Nej jag har inte koll på om mina vänner följer mig eller inte, eftersom jag förutsätter att de inte avföljer mig!

    Therese Lindgren sa i sin video häromdagen (allvarlig frågestund) att hon inte kommer prata öppet om problem med vänner och folk runtomkring henne på sociala medier. Kändes som att det var denna situation hon hintade om. Trist!

      Jo, jag kollade den videon igår kväll, och då följde hon Zäta fortfarande :/

      Jag såg den delen med. Jag tycker verkligen om Therese men jag känner (efter att ha sätt henne i några år) att hon har tendenser att vara manipulativ, ingen extreme nivå men på ett konstigt sätt. Varför tar hon upp det när hon vet att en situation med Z precis har uppstått? Hon vet att hennes följare kommer att leta efter vem det är.

    Camcam! Bloggen har blivit sämre. Det är bara så. Tycker du borde ta pulsen på dina läsare och göra en mega-omröstning om VEM vi vill läsa om?

      Håller INTE med!

      Taskigt! Håller inte alls med, jag är så nöjd med min dagliga dos av bevakning som jag får här och jag tycker att Camilla gör ett kanonjobb med bloggen! ??

        Eftersom att jag inte kan berätta vad jag sysslar med bakom kulisserna så kan det säkert upplevas ibland att bloggen inte är precis lika bra som när jag inte gör någonting annat än bara skriver dessa inlägg som publiceras på en gång, men så är det ibland.
        Förhoppningsvis så har man lite överseende när jag visar vad jag hållit på med i någon vecka samtidigt med de vanliga inläggen.

        Jag tar inte åt mig utan känner mig lugn och trygg i det jag håller på med. =)

          Keep up the good work Camcam! ??

    Tycker också det är en stor sak. Hade en ”kompis” som helt plötsligt slutade följa mig på Instagram, jag kunde inte förstå varför över huvud taget för vi hade umgåtts bara några dagar tidigare och allt var som vanligt. Frågade henne varför och hon sa att hon råkat trycka fel. Hon följde mig igen efter det men det visade sig att hennes avföljning var startskottet på ett rent dagisbeteende från hennes sida.

    Det är däremot ingen stor sak om man inte umgås utan bara följer varandra.

      Hur vet ni att någon avföljt er? Kollar ni igenom listan varje gång ni använder ig?

        Det finns skilda appar som håller koll på vem som följer en, vem som följer dig men du själv inte följer, personer som nyligen avföljt dig, osv. Så de behöver inte alls kolla igenom listan.

          Men…varför ens skaffa en sån app?

          ”du avföljde mig så nu avföljer jag dig!”.

          Sjukt beteende om ens inkomst inte lever och dör med följare på ig.

            Tycker inte det är så sjukt, varför ska jag följa någon som inte intresserar sig för mig.

        Jag vet eftersom jag har inte så många följare, så siffran är lätt att komma ihåg

    För mig (snart 30) känns det sjukt tragiskt att den här inställningen till relationer är så vanlig nu för tiden. Jag vet inte vad det är, men sociala medier och att vara uppkopplad och tillgänglig dygnet runt stressar mig något så enormt att jag undviker det mer och mer. Men det betyder ju inte att jag inte bryr mig om mina vänner längre… orkar bara inte ta del av 300+ vänners vardagsliv konstant. Det räcker jag inte till för. Pallar inte pressen att vara ”aktiv följare”. För mig är det inte vänskap.

      Oj, hade jag följt och haft 300 + vänner hade jag också tröttnat. Jag följer mina närmaste vänner, och håller mig konstant uppdaterad om deras liv faktiskt.

      Men det är väl ändå lite skillnad att ha 300+ vänner eller typ 5 stycken?

      Jag kunde inte brytt mig mindre om någon bekant jag stöter på irl då och då skulle avfölja mig. Men om däremot någon av mina 5 faktiska vänner gör det så skulle jag faktiskt bli lite sårad. Inte så att det skulle vart hela världen, men fundersam hade jag i alla fall blivit.

        För att förtydliga har jag naturligtvis inte 500+ NÄRA vänner – där är det en hel del bekanta. Men i ärlighetens namn, vem har bara 5 vänner på t ex Facebook? De personerna är nog ganska få i dagsläget.

        Min upplevelse av den ständiga pressen går dessutom ihop med att jag märker väldigt tydligt när jag inte varit lika aktiv på sociala medier, eftersom det innebär att ingen hör av sig eller bjuder in mig till saker, då allting planeras och bjuds in till på Facebook. Sedan har jag märkt av en tendens att om jag inte aktivt likear och kommenterar, så blir jag också i det närmaste bortglömd i sociala sammanhang. Där känner jag att det var annorlunda i sociala mediers barndom. Visst, folk använde Facebook, men åtmonstone i mina kretsar sms:ade vi fortfarande varandra. Nu för tiden är det extremt sällsynt att jag får sms. Däremot har jag ständigt en fullproppad Messengerinkorg som jagar livet ur mig med notifieringar. FOMO är också en grej, åtminstone för mig.

        Jag kan inte tala för andra, men för egen del vet jag att jag var rejält mycket mindre stressad innan det blev såhär, och att jag hade färre men också närmre kontakter än idag. Och, återigen… om jag inte följer en person (på Instagram eller vad det nu gäller) betyder det inte nödvändigtvis att jag inte vill ha kontakt eller inte bryr mig – men jag upplever det som att ”tidsandan” gör att folk tolkar det så automatiskt.

        Ursäkta wall of text. Är slutkörd efter jobbet (som f ö innebär i princip konstant kundkontakt vilket i sig också påverkar hur mycket social energi jag har att ge på sociala medier…) ?

    Varför har folk så svårt att förstå att man kan använda sociala medier till att kommunicera med sina vänner. Man kan använda sociala medier för att följa med i vänners liv osv. Är trött på att människor påstår att vänskapsrelationerna är mindre betydande eller mer ytlig bara för att man följer sina vänners liv i stor del via sociala medier.

    Om en vän avföljer mig helt utan varning på sociala medier så tänker jag
    – Hon har tröttnat på mig
    – Hon tycker det jag lägger ut är tråkigt/störande
    … och jag hade tagit illa upp av båda faktiskt.

      För om ni bara kommunicerar via internet har ni inget riktig relation, ni har en relation i en låtsas värld. Om internet försvinner? Hur många vänner har du kvar då?

        FaSt Vi KoMmUnIcErAr InTe BaRa ViA nÄtEt

        Nätet är en förlängning av vår vänskap, som följer med även efter att vi träffats.

          ”bara för att man följer sina vänners liv i stor del via sociala medier.”

            Ja, kanske träffar en vän 2 timmar per vecka, och följer resten av hennes vän alla övriga timmar resten av veckan. Följer liksom inte vänner för likes.

              och följer hennes liv resten av veckan via sociala medier *

        Haha alltså va? Jag har träffat ungefär 2/3 av mina närmaste vänner på internet. Och det är också där vi kommunicerar, sen ses vi IRL också men alla kan inte träffa alla hela tiden då vi är utspridda över exakt hela Sverige. Relation i en låtsas värld my ass, de är det finaste jag har.

        Oj jag bor 40 mil ifrån mina vänner, våran vänskap hänger nu mer på sociala medier. Vi älskar varandra, som systrar och är uppväxta så, men för att jag ska kunna ”hänga med” i deras liv och dom i mitt (det lilla jag har) så är det viktigt faktiskt. Jag hade blivit jätteledsen och sårad om dom inte ville följa mig.

        Nu ska vi träffas för första gången sen i höstas.

        Varför skulle man inte ha en riktig relation för att man mestadels kommunicerar via nätet? Dummaste jag hört. En del har flyttat och bor långt ifrån sina vänner, andra har haft lättare att hitta vänner på nätet eller så hinner man bara inte umgås med alla vänner hela tiden, livet kommer imellan och då är det jättebra att man kan hänga med i varandras liv och kommunicera via social- medier/nätet.

        För mig som bott på olika ställen och har nära vänner i hela världen så är sociala medier en stor del av den kontakten jag har med mina vänner. Kan ju bara träffa dem några gånger per år, om ens det, så sociala medier gör att jag kan följa med vad de gör med sina liv även om vi inte träffas. Så det är klart jag skulle tycka det skulle vara sårande om någon av de jag verkligen ser som mina vänner plötsligt skulle avfölja mig.

        Sedan är ju 90% av mina följare på sociala medier bara ytliga bekanta. Om de följer mig eller inte bryr jag mig inte om.

    Tycker bloggen är bra. Men sugen på ett forum. Med olika ämnen.

      Så som Blondinbella försökte göra och det misslyckades helt och hållet? Jag tror inte att det är en bra idé.

    Jag gillar knappt folks inlägg, jag kommenterar ännu mer sällan, gratulerar ingen på födelsedagen och är världens sämsta sociala medier-vän. Jag vet inte ens varför jag använder Facebook. Vad jag har för vänner online har ju noll och ingenting med vem jag är i verkligheten att göra. De jag bryr mig om har jag ett sms eller telefonsamtal bort. De andra är bara sentimentaliteter från svunnen tid.

      Haha ja men precis så. Jag har bara ett socialamedie-konto och där finns bara familjemedlemmar. Vet att mammsen vill se vad jag har för mig ibland och någon like ifrån mormor eller syskonen är hundra gånger skönare än att jaga likes ifrån folk jag knappt känner (mitt förra konto dvs).

    Jag har 30 vänner på Facebook. Har tagit bort personer jag inte pratar med men som var mina klasskamrater för 2 år sedan. Ingen poäng med att se deras nyllen där.

    Mvh/30

      ”Sentimentaliteter från svunnen tid”. De gör oftast ingen annan nytta än att fungera som just det.

        Typ! Jag använder enbart Facebook till att kolla på hundar ändå hahahaha följer typ alla hundkonton i världen och min ideella verksamhet som jag jobbar för. Struntar rakt igenom vad människorna från förr sysslar med. Inklusive att de vill ändå bara veta 6 saker:

        1) Vad gör hon?
        2) Har hon en pojkvän?
        3) Bor hon själv?
        4) Är hon gift?
        5) Har hon barn?
        6) OMG ÄR HON MER FRAMGÅNGSRIK ÄN JAG?!

          Jag brukar gå på stalkingturné och detta är mina pelare:

          1. Vaaaaa? Är hon tillsammans med HONOM? Sen när då? Måste kolla.
          2. HAHAHA HAN HAR BLIVIT PAPPA JAG DÖR.
          3. OMG HAN HAR GIFT SIG.
          4. Nej men va har hon gått bort????
          5. HAHAHAHA HUR FAN KUNDE HAN BLI JURIST HAN VAR JU ALLAS VÅR KANINMÖRDARE NÄR VI VAR SMÅ.
          6. Acab, fula tatueringar, vifta med sydstatsflaggan och aldrig gått ut Livets Hårda Skola. Ja visst blev det mycket fint av allas vår främsta mobbare. Ensam och jävlig i ett torp i urskogen utan vänner och med trasigt avgasrör. Pantskalle. (Nope jag har ingen sympati för den människan. Kalla mig jordens sämsta invånare det skiter jag i, han förtjänar ingen sympati och jag är glad att han fick what was coming for him).

          Det är vad jag använder Facebook till en gång i halvåret.

            Hahahahaha! Gjorde jag med tidigare! Mitt ex som har 745 vänner på Facebook. Okej player och hur många av dem:

            1) pratar du med?
            2) ligger du/har legat med?

            ?

            Livets hårda skola hahahhaha jag dör. Det om något är WT

    Vilken tur att min senaste Insta-bild har likerekord #jagräknas ??

    Att avfölja sin bästa vän är ju ändå nån typ av symbolisk handling…

      Jag skulle inte ta det så, min bästa vän skulle ta det IRL om det var något

        Trodde jag också, men det var faktiskt genom att en av mina närmaste vänner gick från att alltid likea allt jag lade upp till att ignorera allt jag lade upp som jag förstod att något var på gång. Sedan bröt helvetet ut och nu har vi inte pratat på två år.

        Obs: bråket handlade inte om sociala medier 🙂 men det är klart att om någon plötsligt ändrar beteende och attityd mot dig, oberoende om det är irl eller online, så är det ju något där bakom.

          Men varför inte säga det direkt? Sårar ju mindre än om man inte fattar vad som händer

            Det tycker jag också. Fick aldrig riktigt någon förklaring på hennes beteende.

    Har också börjat bli sån som inte klarar av att vara vän med folk som inte inser världsproblemen. Är exempelvis inte med folk som inte är feminister, antirasister och köttätare. Och hade de konsumerat som Therese hade jag gjort precis som Zäta. Tänker inte vara vän med folk som medvetet förstör framtiden för mina barnbarn. Gurl bye

    Är inte vän med folk som inte är feminister, antirasister och som är köttätare.

      Det låter iofs inskränkt och begränsande. Umgås inte heller heller med rasister eller kvinnohatare men sedan har jag inte så mycket mer krav. Jag är vegan men kräver inte att mina vänner är det. Jag hoppas dock att jag leder genom exempel och snart slutar de konsumera djur 🙂

      Sån är jag med; när jag ser att folk inte är precis som jag = avföljer. Folk ska veta hut. Kom här och vara någon annan?! Nej du.

    Konstigt också på Therese blogg skrev hon idag att hon inte hade någon koll alls på sin menscykel. Hallå vem i 30-årsåldern har noll koll på när man ska ha mens? Dessutom har hon FLERA gånger gjort samarbeten med natural cykel där hon suttit på insta live med tempen i munnen och pratat om hur himla viktigt det är att ha koll på sin menscykel. Kändes nästan som hon skrev det inlägget enbart som ursäkt för hon gjorde ett surt inlägg tidigare om elaka kommentarer på sin blogg. Annars tycker jag det verkar himla märkligt…

      Att hon gör reklam för Natural Cykles men själv inte använder det….HUR pengadriven kan man bli?!

      Jag är 24, har inte koll. Dock är min allt annat än regelbunden. Har man en cykel som är väldigt regelbunden förstår jag om man har koll men annars är det allt annat än lätt. Mvh, har inte sett spår man mensen på 6 månader.

      För att inte alla har regelbunden mens kanske?

      Fast då skriver man väl snarare jag har så oregelbunden mens så jag kan tyvärr inte ha koll. Nu skrev hon ”jag har ingen koll alls, har ni koll på er menscykel?” det tolkar inte jag som att hon har oregelbunden mens utan bara inte har koll.
      Jag har själv haft/har problem med både myom och missfall, men ändå håller jag koll på var jag är i cykeln.

        Om menscykeln påverkas av ex mediciner är det _omöjligt_ att ha koll

    Men slutar två 30-åriga personer bara vänner med varandra samt avfölja pga plastförbrukning????????!!!!??!!

      Jag hade också dumpat mina vänner om de inte levde upp till mina värderingar. Varför vara vän med någon som medvetet förstör mina barnbarns framtid?

        Du låter faktiskt inte som en sån himla öppensinnad och trevlig person om jag ska vara helt ärlig, baserat på det jag sett dig skriva nu ikväll. Jag umgås inte bara med kloner av mig själv. Vissa är mörkhåriga, vissa blonda, vissa tycker om korv, vissa är veganer, vissa äter klöver från Danmark och andra bara ekologisk bark från älvornas rike i Gästrikland. Det gör en bara gott att ha ett öppet sinne och man måste inte ha allting gemensamt eller sträva mot exakt samma mål för att vara vänner. Så länge vi kan diskutera filosofi, universum, livet, minnen, skratta ihop, prata strunt och barnagörande och hela den karusellen spelar det ingen roll om de är grundare av Instagram eller makaronborrare.

          Jag skiter fullständigt i om jag verkar öppensinnad eller ej, om man inte gör det man kan för att förbättra vår värld, utan tvärtom lever en livsstil där man förstör jorden och för andra människor, så har man inget i mitt liv att göra. Har dumpat massvis med vänner på det sättet, gjorde slut med min pojkvän också, och bröt med min pappa. Mår så mycket bättre av att omge mig med människor som förstår att man inte kan bete sig hur som helst och blunda för alla problem som finns här i världen.

            Ingen kan göra allt. Det är en väldigt snäv mall att utgå ifrån. Vad vet du om vad de gör utanför Facebook? De kanske är jättebra på att källsortera, bara handlar ekologiskt och ändå äter hamburgare från Max en gång om året. Får man inte vara din vän då?

              Ehm, jo alla kan vara veganer. Alla kan sluta använda plast. Alla kan förstå och erkänna de strukturer som finns i samhället. Att man råkar källsortera kompenserar inte för att man mördar djur, tyvärr.

                Alla vill inte vara veganer. Himla tragiskt om man endast respekterar och omger sig med människor som är exakt som en själv och inte klarar av att respektera att människor gör olika val. Tror det är ganska nyttigt att lära sig det.

                  Samma typ av personer som sedan omger sig med ja-sägare.

            Det finns många olika sätt att göra världen till en bättre plats. Inte bara ditt sätt 🙂

          Och dessutom, vad har utseende med värderingar att göra?

            Jag har ingen aning hur mycket plast mina kompisar förbrukar.

        Man kan inte kräva att ens vänner ska ta efter alla ens egna värderingar. Jag skulle aldrig dumpa en vän för att vi resonerar olika

    Om vänner avföljer på sociala medier så betyder det att de bryter, att de är ovänner, blivit osams , inte vill vara vänner mer, markerar att de tar avstånd… När vänner avföljt mig på fb helt plötsligt så blir jag förvånad och lite ledsen.. och rädd att det ser ut som att man gått med i sd-grupper eller gillat eller delat olämpliga och konstiga saker, eller att någon startat konto i mitt namn och skriver sjuka saker till mina vänner – lite obehagligt – och därför avföljt.
    Men att avfölja vänner på instagram betyder en sak – ovänner, ogillar.

      Jag har avföljt folk för att fyller mitt flöde med ren skit som inte har med dem att göra men jag är fortfarande lika bra vän med dem ändå. Vi har bara olika uppfattningar om vad som är ett kul att publicera på sociala medier.

        Fast det är ovanligt att avfölja vänner, bekanta är en annan sak. Men är du verkligen fortfarande lika bra vän med dem efter att du avföljt verkligen? Det vanligaste är iaf att det betyder ovänskap, ogillar, tar avstånd.

    Men grejjen är ju att Lindgren faktiskt tagit sig energin att gå in och avfölja henne. De har ju ändå liknande intressen/dieter/livsstilar osv, så att hon skulle tycka innehållet var ointressant känns inte heller jätterimligt. Glider man bara ifrån varandra så är väl det naturligaste då att bara låta följningen ligga kvar? De har ju ändå varit vänner i runt 10 år om jag fattat rätt.

    Jag har inte en aning om hur många ”vänner” på FB. Jag skulle inte ens märka om någon avföljde mig. Men det är det säkert… för jag skriver inget där längre. Jag är liksom aptrist. 🙂

    På ämnet Therese! hennes senaste Instagram: reklam för dricka i handduk inkl urringning taget på deras innergård? För det är väl ingen balkong? Relevans för drickan?

      Ja så tillgjord bild! Tänk att gå ut på sin innergård i handduk och ta med kamera, melon, glas, sugrör och sen nån fun light saft. ”Man blandar med vatten…” Nähä det var ju nåt nytt. Saft kallas det.

      Vad obehagligt att någon gjort ett fankonto till Therese med namnet Theresesbabies

    Facebook använder jag knappt och har den mest bara för ungarnas aktiviteter och en och annan grupp jag är med i. Däremot är jag och mina vänner aktiva på Instagram och det är också där mycket av den ”sociala biten” sköts. Det skulle kännas väldigt konstigt om någon nära IRL-vän plötsligt avföljde mig där utan förklaring. Det känns lite som en oskriven regel, att så gör man bara inte. Jag skulle inte göra så mot någon av mina vänner, inte ens om i blev oense om något.

    Ligger lite ”vänskapspolitik” i det där med sociala medier i alla fall i min umgängeskrets. Inte om jag ser på mina närmsta vänner (de som jag träffar ofta IRL) men definitivt de jag ses med mer sällan pga geografiskt avstånd. Jag har en del personer som jag fortfarande följer på twitter, för att slippa ta diskussionen om varför jag inte längre följer dem. Löjligt men sant.

    Bland några av mina vänner verkar sociala medier vara typ verkligheten. Håller tydligen stenkoll på vilka som följer vilka, vem som grattar vem på födelsedagen på Facebook, vem som gillar vems bilder. När jag insåg detta ändrades hela min syn på vår vänskap. Jag är inte någon bra ”vän” på sociala medier, likar inte alls bilder, följer bara de som jag vill följa osv. Jag tog åt mig så mycket av det och tänkte att de inte tycker jag är en bra vän, blev så himla nojig över att man typ bevakas på internet. Jag förstår verkligen inte hur man kan bry sig om om vän A har gillar vän B’s instabild eller om B inte längre följer A. Vem håller ens koll? Jag skulle aldrig märka om någon avföljde mig?
    Sen självklart skulle det vara konstigt om ens närmsta vänner som man faktiskt umgås med och håller kontakten med slutat följa eller ta bort som vän. Då hade jag undrat vad jag har gjort för fel.

      Haha min vän bjöd hem mig för att se när hon målat om sitt sovrum. Jättefint och jag stannade och hjälpte henne att fixa det sista. Dagen efter frågade hon med arg ton varför jag inte gillat bilden hon lagt ut på sitt ommålade rum. Ehm… tja.. minns du att jag VAR DÄR och såg det kanske?! Fick på allvar svaret att ”ja, men det är inte samma sak!!”

      Uuu var jobbigt. Har en släkting som ständigt skriver på sociala medier om hur mycket hen älskar sina barn, vilket jag inte tvivlar på att hen gör. Men sen kommer det fram att min släktings dotter hellre vill bo hos sin farmor för att det är så kaosartat hemma och ingen tänker på basala saker som att fixa middag. Känner bara: styr upp ditt liv för att din dotter ska må bra, var du skriver på Facebook för kreti och pleti spelar ingen roll för din dotter.

        Är det inte en ”allmän sanning” att ju mer man poängterar att man älskar sin partner online desto sämre har man det i sin relation!? Har man det på riktigt bra och är trygg i det så behöver man ingen yttre bekräftelse på det. Kanske gäller även för barn..

          Exakt så, brukar vara de som är ifrån sina barn mycket och ofta sätter egna behov främst som gärna vill poängtera och framhålla i sociala medier hur mycket de älskar sitt barn – för att slippa bli ifrågasatt och för att övertyga både sig själv och andra vilket blir lite konstigt. Likaså de som ofta vill påpeka hur ärliga de är – för att mörka sina lögner och påhitt.

    Jag bestämde mig för ett tag sedan att bara fylla min instagram med ett flöde som jag mår bra av. Jag tog bort ALLT som fick mig att må dåligt (jag har länge varit ätstörd och haft dålig självkänsla). Jag rensade både bland vänner (ja, vissa vänner älskar jag men deras inlägg är ibland triggande för mig) ich bland kändisar. Sen går jag aktivt in på de konton som jag valt bort de gånger jag känner att jag klarar det. Det gjorde gott för mig. Och mina vänner tar inte illa upp och de flesta har inte ens frågat om det, det viktiga är att vi tycker om varandra inte att vi följer varandra online

      Gör likadant. Försöker överleva anorexi och då pallar jag inte att se träningsbilder (ex).

        Jag gjorde typ samma för 6år sedan. Hade ett konto med vänner, familj, icke vänner, kändisar, inspo konto osv men kände bara näää… laddade samtidigt ned en app som en kunde se vilka som avföjt en och så och blev på riktigt illamående. Det var då jag förstod att mitt instagram-beteende inte gjorde mig något gott. Nu har jag ett nytt konto med enbart familjen som följare. Räcker med att få någon like ifrån mormor o mamma haha 🙂

    Jag har avföljt vänner på Instagram för att de kanske inte uppdaterat sitt flöde på länge och verkar inaktiv eller lägger upp bilder som inte känns så inspirerande osv (jag använder insta för att följa inspirerande konton som jag blir glad av typ)… Inget konstigt med det. Vi är vänner på Facebook istället, där jag för övrigt knappt följer någon, jag har avmarkerat de flesta vänner så vill jag ens se vad de uppdaterat så måste jag gå in på deras profil… Detta är alltifrån vänner till familjemedlemmar. De människor jag vill ha kontakt med ringer eller smsar jag med regelbundet ? hittills har ingen tagit illa vid av mina avföljningar i alla fall ?

    Varje gång jag ser Therese på youtube eller ser hennes instagram så känner jag att det är som att kolla på vilken 14årig tjej som helst typ.

    Bra skrivet!!!

    Jag har två vänner på facebook som jag har avföljt för att de lägger upp samma saker hela tiden. En lägger enbart upp bilder på sina matlådor som görs en gång i veckan. Den andra lägger upp saker om sport (jag har noll intresse av det) och No woman no cry. Jag bryr mig inte om någon avföljer då jag inte uppdaterar. Jag är aktiv i grupper och blir påmind när någon fyller år.

      Du vet att du kan välja att inte följa dem och deras tidslinje men ändå vara vän med dem på fb?

    Jag har varken fb eller insta och då räknas man visst inte. Nu accepterar jag det men andra har tydligen svårt att acceptera mitt val.
    Glömmer inte när några på jobbet bjöd in alla via fb och alltså missade mig. Kändes sådär när de nära festen frågade om jag skulle komma och andra frågade om att dela present. Och jag visste inget. De var ångerfyllda och bad mig komma, men då kände jag inte för det.

      Förstår verkligen att det kan komplicera rent socialt med tanke på att de senaste större tillställningar, möhippor och liknande jag varit på alla har planerats och styrts via Facebookevent där folk osar, planerar och håller sig informerade. Hittills har ingen varit utan Facebook-konto men om det skulle hända måste man ju nästan be den personen regga sig för att kunna hänga med i diskussionerna. Inte så att man inte kan komma på festen ändå, men personen kanske skulle känna sig utanför den gemenskap som planeringen ändå innebär.

        Ja och man kan ju ha ett facebook-konto utan att ”använda” det. Men för att kunna bli inbjuden till grejer som planeras där och använda det endast till det.

    Alltså reklamerna med ljud? Varför? Går ju inte att läsa och natta barn om man glömt sätta på ljudlöst. Helt plötsligt börjar någon prata eller hemska jinglar spela och barnen vaknar. Det här brukar vara min tysta halvtimme men nu börjar jag tröttna. Kan du göra något åt det CamCam?

      Tyvärr inte. Jag styr inte över det alls.

      Du kan skruva ned medialjudet på telefonen/plattan så riskerar du ingenting

    Intressant inlägg! ? Hade tyckt det var väldigt kul att se statistiken på denhär frågan. Kanske du kan införa sånhär röstgrej där man trycker på ett svar likt instagram och får se en statiskpinne när man svarat? Typ hade du blivit kränkt om dina vänner slutat följa dig på sociala medier? Jag, svar ja ???‍♀️

    I min bekantskapskrets finns det för övrigt en pompös skit som ALLTID ska sitta och orera om hur löjligt det är med sociala medier och vilka nollor det är som ska lägga upp bilder på barn/katter/mat/resmål/solnedgångar osv. Jag börjar ärligt talat surna till över det här gnället och tycker att det är bra att han inte har några konton med den inställningen men att alla vi som roas av det kan få hållas ifred.

    Alla har vi olika intressen. Jag råkar veta att den här personen spenderar en hel massa dötid framför teven och slökollar på allsköns skit medan jag, för att ta mig själv som exempel, ägnar högst tre timmar i veckan åt tv-tittande. Jag är helt enkelt inte road av att slötitta på olika program utan väljer att titta på det som verkligen intresserar mig. Det har ingenting att gör med fin- eller fulkultur, snarare att jag får myror i brallan av alla lek-, tävlings- och tramsprogram. Jag klarar fem minuter, sedan börjar jag dammtorka fönsterbrädorna av ren leda. Eller så scrollar jag instaflödet och gläds åt vad mina vänner haft för sig under dagen. Särskilt alla som bor långt bort och som jag inte alls hade haft lika nära kontakt med om inte dessa digitala möjligheter fanns.

    Skämdes lite över Thereses ekonomiska tips i den allvarliga frågevideon. På riktigt sa hon typ ”jobba stenhårt och dra in så mycket pengar du bara kan! och eh? kanske spara också äsch jag vet ej”. Alltså jag fattar ju att det inte är hennes uppgift att lära barn och unga hur de får en bra ekonomi, men att uppmuntra till att jobba stenhårt i en redan stressig och pressad värld..? Det är ju ofta de små utgifterna som blir stora sammanlagt som är boven. Det, och att man inte har ett sparande om något skulle hända. Hade önskat att hon uppmuntrat till att man ska ha en budget och ett sparande, snarare än att jobba in sig i vägen. Ahja. Jag bara rantar väl.

      Men det sa hon ju inte? Hon sa att det var så hon gjorde när hon var 17-18, men att det inte är ett bra tips till idag.

    Tror man ska tagga ner lite med inlägg om Fröken Lindgren för hon verkar – allvarligt talat – inte må bra. Hon bad ju sina läsare att dra åt helvete för några inlägg sen och hennes senaste videos verkar ledsna. Det är nog mycket tryck på henne. Kanske skulle hon ta ett break?

      Lol, var någonstans bad hon sina läsare att dra åt helvete?

      Ja, jag vet att jag skriver detta klockan 1 på natten, men jag har inget liv.

        Det räcker väl med läsa mellan raderna.

        *med ATT läsa mellan raderna ?

    Jag tyckte att Zäta tog över deras podd väldigt mkt och höll låda med saker som bara hon tyckte var intressant. Lindgren pratar inte om rymdfakta tex och det var inte sånt som gjorde henne känd heller och tack vare Lindgren så blev ju Zäta mer känd och har nu en annan podd. För övrigt gör Zäta ett bra jobb, tar ett stort ansvar osv. Men Therese L blev inte känd genom veganism och att typ panta burkar.. utan mode, skönhet, shopping, ebay, panikångest osv. DET gjorde henne känd så att tycka att hon ska bli en Zäta så som många anser är bara dumt. Har dom bråkat eller inte? Vem vet. Men jag gissar att Lindgren tröttnade på Zätas inlägg men inte räknade med att folk skulle se det. Detta är det jävliga med att vara känd. Folk lägger sig i.

      Jag har börjat lyssna ikapp deras pod nu, och jag tycker helt ärligt att Zäta är så mycket roligare och intressantare. Hon berättar roliga saker, bjuder på sig själv och har mycket bättre röst. Jag förstår att Zäta fortsatt med poddandet med någon annan!

        Ja men det är subjektivt vad man anser som intressant. Therese L fick inte komma fram så mkt i deras podd och då kanske hon fått blomma ut där med på sitt sätt. Zäta var okänd innan Lindgren och sa själv hur ensam och osocial hon var, nu är läget tvärtom. Jag hoppas att Therese L vågar vara sig själv mer även om hon blir arg eller ledsen ibland. Just nu känns det som hennes videos har målat in henne i ett hörn bland olika effektsökerikonster.

          Men vadå Therese ”fick” inte komma fram i podden? Hon verkade ju helt oengagerad och är ärligt talar rätt tråkig och platt.

            Det kan vara komplicerat med gammal vänskap, Therese L kanske inte är den som säger ifrån face to face utan ger det ett försök och sen ett till och ännu ett tills Zäta tagit över hela kanalen. Jag tycker personligen båda är bra människor men dom är kända av olika anledningar. Therese Lindgren blev inte känd för att driva miljövård utan beauty.

      Zäta tog mer plats för hon hade intressanta ämnen och ansträngde sig. Therese gled ju bara med och tillade typ ”verkligen!!” ibland. Insåg också att Zäta är bra mycket mer intressant och jordnära än vad Therese är. Therese tål väl inte att Zäta får plats, hon har ju själv sagt att hon alltid vill vara bäst och synas osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.