En avföljning på Instagram är tydligen väldigt allvarligt


Bildkälla.

Häromdagen skrev jag lite halvt om halvt på skämt om hur vissa människor tar mer allvarligt på om någon avföljer dem på sociala medier än om någon gör inbrott hos dem.
”Ta VAD du vill men ta inte min hårt hoparbetade följarsiffra ifrån mig!!!!!!!”

Therese Lindgren hade alltså avföljt sin namne, sin poddpartner och sin äldsta vän ”Zäta” på Instagram och för en sekund kändes det som att världen stannade.
Vad är det som händer? Är det slut nu? The end of an era?

Nej, tack och lov!
Therese skrev ett inlägg igår på sin blogg där hon klargjorde att hon med största sannolikhet avföljt henne av misstag när hon rensade lite på sin Instagram – ett inlägg som nu är nertaget.
Inlägget är ett minne blott och Zäta har återigen fått ta plats på listan över personer som Therese följer så vi kan alla andas ut.
All is well in the sociala mediaworlden!

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Älskade Therese i början men har insett vilken fruktansvärt lögnare hon är. Tror vi alla reagerade kraftigt på hennes och Anders livestream där hon visade en helt ny sida. Hon tryckte ner Anders och trots att hon bad honom förklara så avbröt hon och mer eller mindre förminskade hans känslor. Allt var hans fel. Sen ljög hon och sa att Anders ville ta bort videon när det var hon som gjorde det valet. Hon tyckte det var okej att promota Logan Paul trots att många av läsarna bad henne att ta bort inlägget, men detta inlägget kunde hon ta bort?

    Hon ljög när hon och Zäta la ner sin podd. Hon menade på att dom inte hade tid men varför har isåfall Zäta startat en ny podd? Alltså var det Therese som inte hade tid. Hon har gjort samarbeten med företag som testar sina produkter på djur. Något vax. Sagt att om det är sant att dom testar på djur så bryter dom mot avtalet och hon skulle ta det vidare. Ingenting hände.

    Listan kan göras hur lång som helst och jag kan säga att jag ångrar att jag köpte hennes böcker och bidrog till att hon tjänade pengar.

      ”Tror vi alla reagerade kraftigt…” ? Tur att det finns folk som har andra prioriteringar i livet än du!

        Om du sett hur fruktansvärt elak Therese var mot Anders i den videon så hade du också regaerat.

          Förstår inte varför han valde att ta tillbaka henne. Hon verkar inte ha ändrats det minsta lilla i sitt beteende. Nu skrev hon på bloggen att hon ska till läkaren pga huvudvärk. Hur mycket fel kan en person ha?

            Hon verkar vara en svår person att leva med.

            Diskutera gärna hennes beteende. Det är något som hon kan påverka själv. Men hennes huvudvärk & mående? Hoppas inte ni får nån hjälp eller något stöd om ni mår dåligt!

            Ett problem endast mer (VEGANSK!!!) botox kan lösa.

          Hej! Finns det ngnstans man kan se det klippet, ngn länk, Youtube?

            Klart det inte gör. Hon tog bort det efter att det blev en hat storm mot henne. Sen sa hon i en vlogg att Anders ville att hon skulle ta bort den. Varför skulle Anders vilja det när det var hon som behandlade honom som ett svin inför flera tusentals personer? Hon tog bort videon för att folk blev upprörda på samma sätt som hon tog bort sin ”Djur i bur”.

          Har inte sett den, men har reagerat på att han verkar så otroligt snäll och lite av en toffel. Tycker liksom lite synd om honom. Allt hon säger är fantastisk och han verkar gå med på precis vad som helst. En jättesnäll kille som nog är rätt så whipped av sin dominerande flickvän. Men så är det i väldigt många relationer och de kan vara nöjda och lyckliga ändå.

      Jag förstår inte hur du menar att du lett i bevis att Anders inte var den som ville ta bort livestreamen?

      Angående podcasten så tyckte jag att det verkade som att perfect day avslutade samarbeten med flera poddar (Veckans bläcka exempelvis), vilket hade inneburit att Therese och Zäta skulle behövt utföra klippningen själva – mycket möjligt att dom inte hade tid med det.

        Du menar att Therese inte hade tid med det…

          Det krävs inte två personer för att klippa podcasts.

      Är det en ny eller gammal livestream med Therese och Anders som alla pratar om?

        Tror det var strax efter att dom blivit tillsammans igen ca 1,5 år sedan. Kan ärligt säga att det var något av det värsta jag sett. Det ändrade hela min bild av Therese.

    Svårt att kommentera bloggen när man bara kommer in på toyotareklam när man klickar… ? Du verkar ofta vilja röra om i grytan och sen står på sidan och undrar varför folk blir upprörda när de känner sig träffade. Nu var väl inte det här största grejen kanske, men det känns konstigt att mer eller mindre tvinga andra till att försvara sig och sedan förminska dom när dom väl gör det.

      Jag kan knappt besöka bloggen mer eftersom hela skärmen konstant täcks av den irriterande reklamen! Hela tiden!

        Jag får reklamen ett par sekunder och sen försvinner den ?

          Samma här!

      Jag måste var gång uppdatera sidan en gång till för att bli av med den jäkla reklamen. Inget fel på reklamen i sig… men det är ju en bugg var eviga gång?!

        Funkar inte krysset i övra högre hörnet?

          Ett minimalt kryss som iaf alltid jag missar och slungas vidare till hemsidan och omedelbart blir irriterad.

          men mina fina vänner skaffa bara adblock så är problemet löst <3

            Men jag förstår inte folk som säger att man ska skaffa adblocker. Inser inte ni att de flesta läser från mobilen? Givetvis har jag adblocker på min dator.

              Sorry om jag låter dryg nu men allt ska vara gratis, utan reklam, utan spons och utan ”tiggande” a la LD för att folk ska vara nöjda.

                Lite dryg. Inget problem med reklam i sig, problem när reklamen bokstavligt talat laggar din dator och körs upp i fejset på dig och gör hela sidan icke-användarvänlig.

              Finns ju adblocker som app till mobilen med. Bara att installera i den webläsare du använder 🙂

        Jag tror jag har samma problem! Uppdaterade till senaste versionen på iPhone idag och problemet började efter det. Har tidigare bara kunnat kryssat bort reklamen men nu behövde jag helt plötsligt uppdatera sidan minst 5 gånger. Ser bloggen en halv sekund sen täcks sidan av reklam, finns inget kryss! Och sedan ”sidan kan inte visas”. Svindrygt! Har nån en lösning på detta upplys mig gärna. Läser alltså från IPhone med Safari som webbläsare.

    Förstår inte hur man kan råka avfölja någon på Instagram. Behövs ju två klick, ett avfölja och en bekräftelse. Jag har dock råkat börja följa massa konto på insta men kan inte förstå hur det kan gå åt andra hållet.

      Superlätt att avfölja via sin egna följar-lista i profilen. Ett enkelt knapptryck bara! 🙂 Så om du sitter och rensar via den är det lätt att komma åt andra också.

        Även där får åtminstone jag upp en ruta där man måste bekräfta avföljning. ”Vill du sluta följa?”

          Två klick men sitter man och rensar flera konton samtidigt så läser man ju inte noggrant ”vill du avfölja X?” och funderar när man får upp rutan, utan man klickar väl bara direkt på ren reflex.

          Det får inte jag. Kanske är nytt i någon uppdatering?

          (Visade min syster igår och hon sa ”avfölj inte mig för jag kommer inte acceptera dig igen” – apropå hur viktigt det är med vem man följer. Hon skojade dock.. tror jag)

      Okej? So? Vem bryr sig det ör väl mellan dem.

      Har för mig att efter senaste uppdateringen så frågar den bara om personen som en ska avfölja har ett privat konto, vilket gissar att Zäta inte har

    Efterkonstruktion-deluxe.

      men orka ??? helt sjukt att hon MÅSTE följa henne. hon kanske tyckte hennes feed var för tråkigt. min bästa vän lägger upp supertråkiga bilder på blommor, hästar, löv osv så jag avföljde och inte brydde hon sig ?

        Är väl ingen som sagt att hon måste följa henne? Men då kan man ju skriva ”Vi är fortfarande vänner men eftersom hen uteslutande lägger upp bilder på blommor och löv så avföljde hen så de bilderna inte kommer upp i min feed.”

        Inte ”jag råkade avfölja”.

        Det är ungefär lika dålig ursäkt som att 2018 säga ”Nej.. jag har inte fått något sms från dig.. märkligt!”.

          men varför ska hon behöva redogöra för VARFÖR hon avföljer någon ens? hör du inte hur sjukt det låter?!

            Då kunde hon ju bara hållt tyst. Nu har hon ju redogjort för varför hon avföljde henne.

            För övrigt låter det väl inte sjukare än bra mycket annat som diskuteras här. Finns många saker man kan fråga sig varför bloggarna ”måste ” redogöra för 🙂

          Jag fick inte ett sms där en kompis skrev de skulle ha barn. När vi sågs ett par veckor senare på en liten hemvändarträff trodde hon jag var sur eller nåt eftersom hon fått noll reaktion på att de skulle ha barn. Jag hade ju inte fått något sms! Vi jämförde skärmar och där syntes att hon skickat men hos mig var det tomt.

            Samma sak med mig, efter att jag fött mitt barn skickade jag ut sms till alla mina vänner och det var en av mina nära vänner som aldrig svarade. Jag tyckte att det var lite konstigt och hon tyckte att det var konstigt att jag skickat till alla utom henne. Så visst försvinner sms ibland.

              Skumt, kanske kan hända vid mass-sms att det blir fel?

                Ja kanske, det blev en konstig stämning då vi båda kände att det kändes som att vi ljög ?

              Kolla om det gått via imessage, megastruligt har jag märkt så har tagit bort det. Hänt flera ggr att jag inte fått meddelanden fr folk som har det aktivt.

        Men alltså vem bryr sig ens ATT hon avföljt? Jag läser en del bloggar och kollar insta men skulle aldrig orka bry mig om vilka som följer vilka??

    Kan ju vara så att zäta tog bort therese som följare också, det är det ingen som vet.

      Sånt kan man kolla upp

        Kan man? Hur då?

        Hur då? Jag har gjort så med många jag inte vill ha i min följarskara

          skaffa appen följare+ , då kan man se vilka som slutat följa en 😀

            Ja men kan man se vem man har tagit bort som följare själv? Om jag skulle ta bort dig tex så syns det bara att du har slutat följa mig, inte att jag tog bort dig va?

    Alltså förstår inte varför folk håller på och kollar vem som följer vem. Jag har jättenära vänner som jag inte följer på eg insta för att deras flöde intresserar inte mig för fem öre. Vad har det för betydelse liksom? Ska utomstående komma och säga att vi är osams då? ??

    Jag tycker man ska låta dem vara, om hon nu skulle ljuga är det väl för att värna om relationen med en gammal vän, och det är inget hennes följare behöver gegga i.

    Tycker ni illa om henne på grund av hennes produkter eller NC eller allt vad det var som tydligen legitimerar kritiken kring detta så föreslår jag att man kritiserar henne för det man är sur för istället.

      Word!

    Det är hundra digitala CEO:s inbjudna till det de här eventet som GP Bullhound håller i. Det var enormt smickrade att få frågan och ännu gladare blev jag när jag fick frågan om att bli intervjuad, det är ingen dålig skara människor här.

    Dagens Löwengrip.

    GP Bullhound bjuder in High Tech företag.
    Vad gör stylade Bella där? Det verkar malplacerat….vem som helst bli inbjuden till att deltaga.
    Verkar onekligen som ett desperat försök för att hålla sig flytande.

      Varför inte ta detta under ett av alla nyligt publicerade inlägg om just bella? Finns ett par att välja på ju…

    Jag förstår att man har koll på sina egna följare, men att folk har koll på någon ANNANS följare är sjukt. Seriöst, har folk inget roligare liv än så…

    Vem håller koll på vem som följer vem? Och varför?

    Snälla CamCam skriv om Simon Sköld och Camilla Läckbergs senaste IG-inlägg om Anna Wahlgren-metoden!

    Så intressanta diskussioner i kommentarsfältet.

    Länk till Simons inlägg: https://instagram.com/p/BjFGyr8A1Wz/

      Är det inte så att typ alla Anna Wahlgrens ungar hatar henne? Och de tycker att det är en bra förebild för sitt föräldraskap? ?

    Apropå Instagram: jag får kanske 10 nya ”följare” om dagen – som alla är konton som inte är ett dugg intresserade av mig utan bara vill göra reklam för sina egna, och sen avföljer inom ett dygn. Det är så störigt!!! Hur går det till? Stora konton med snubbar från andra sidan jordklotet som har fitnessföretag, personliga sidor för nån hund (också långtbortifrån och ingen som känner mig), och varje gång jag bärjat följa nån sida för en viss typ av mat, får jag tjugo nya ”följare” för liknande mat som sen avfäljer lika snabbt.

    Hur fungerar detta? Har dom en app som automatiskt letar upp lämpliga konton att göra sån här ”reklam” på??

    Jag har inget jättekonto, 13 000 följare, så SÅ intressant är jag ju inte!

      Ingen aning, men jag som har ett pyttelitet konto med enbart runt 200 följare får 1-2 i veckan som följer för att göra reklam (och sedan avföljer) så jag har också undrat hur de lyckas hitta mig.

      Jag följer en enda artist och med jämna mellanrum så dyker fan-konton upp och börjar följa mig. Jag antar att de kollar vilka som följer eller gillar artistens bilder och hittar kontot den vägen.

      Jag fick ett konstigt mail igår, kanske något sånt de använder sig av?

      ”Hello, @prisonbeauty;

      I really admire your work. Especially this one is a great example of your amazing content and I believe your Instagram account should be seen by more than 743 people.

      Since I really liked your content, I want to help you on growing your Instagram.

      I’m the founder of a startup which is an Instagram automation tool. It automates your liking activity based on your targeting and makes other Instagram users notice your account through notifications. The idea is simple: Whenever you like someone’s post, people see the notification and check your account and interact with your account if they like your content. It’s the best way to grow organically on Instagram.

      Use ’invitedbyceo’ as the promo code and you’ll have a 7-day free trial, so you can try our product out and see if you like it or not. :)”

    Men HUUUR har folk tid och ork till att hålla koll på vem som följer vem? Visst att man kan hålla lite koll på vem som följer en själv om man har få följare men att gå igenom vilka andra följer? Vem bryr sig???

    Det hade varit frigörande om Therese Lindgren bara var brutalt ärlig och skrev på sin blogg ”Ja jag avföljde Zäta, hon åkte snålskjuts på mitt kändisskap och är nu nån miljöhjälte som hyllas o jag pallar inte se hennes hästflin hela tiden, ja, jag använder botox både här o där o nej jag orkar inte vara vegan eller miljöaktivist heller men jag har iaf provat o jag skiter i vad ni säger era nerds o jag kommer fortsätta handla på ebay rusta wish för jag tycker det är kul!!” Det vore skönt. Även för Therese L.

      Så lycklig jag blivit av ett sådant inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.