Dasha Girine ska bli mamma

”Dashlas” ska bli föräldrar och avslöjar det på Instagram på ett av de mer kreativa sätt jag sett – två påsar is och ett hjärta över magen.
”Ice, Ice baby” för den som kanske vaknat sent och inte riktigt fått igång hjärnkontoret.
Själv tog det mig ett par sekunder av total tomhet i hjärnan innan poletten föll ner.

Bebisar framstår lite som den nya, heta accessoaren bland influencers – trots att jag så klart inte tror att de skaffar bebisar på samma sätt som de skaffar exklusiva märkesväskor – men det verkar sannerligen gå i vågor, precis som väskan från Gucci med ormspännet.
Först ut var Margaux som blev superhet i samband med sonen Arnolds födelse och sen har det liksom bara fortsatt.

GabJoss blev mamma.
Elena Belle/Natacha Peyre blev mamma.
Rebecca Stella blev mamma.
Foki blev mamma.
Alexandra Bring blev mamma.
Victoria Törnegren blev mamma.
Sanne Alexandra blev mamma.
Ida Varg ska bli mamma.
Cissi Wallin ska bli mamma.
Jonna Lundell ska bli mamma.
Ellinor Bjurström ska bli mamma.
Vanja Wikström ska bli mamma.
Dasha Girine ska bli mamma.

Jag har säkert glömt någon men det är en rejäl lista som förmodligen kommer fyllas på under året.
Lämna gärna en kommentar om ni på rak arm vet någon jag missat. =)

Stort grattis till alla nyblivna och blivande mammor och pappor!!!

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT. Men är inte apoliva by parnevik väldigt likt Therese Lindgren samarbete med Aco + egna produktserien..

      är ju inte ett dugg likt förutom att det är tuber? deras är blå/vita och hennes är rosa?! xD

      Nej det är de inte

      Nej det var inte det minsta likt

      Ja lite grann men tror ändå inte det är kopierat rakt av.

      Apoliva by Parnevik? Förlåt men hahaha, när ska vi slippa alla dessa framkrystade kändisprodukter? Finns det ingen hejd på vilka prylar man kan kränga genom att sätta kändisnamn på dem? Böcker, vin, parfymer, hudvård och jag vet inte allt. Men vem köper? Jag känner ingen som dricker Parneviks viner eller smörjer in sig med Charlotte Perrellis shimmering lotion.

        Mitt favoritvin är Pernilla wahlgrens röda vin Pazzione ?

          Antar att du är antingen hennes dotter Bianca eller mamma Christina Schollin 😉

    Alltså FÖRLÅT för OT, orkar inte skapa konto på typ familjeliv/flashback och har inte facebook, instagram osv så jag kan fråga och hittar NADA på google.

    Jag har haft höga prolaktinnivåer i över ett år (ingen tumör) – har gått obehandlad. Gjorde nya prover häromdagen och hade fortsatt höga prolaktinnivår men också SKYHÖGA östradiolvärden? Försökt googla men vad kan höga östradiolvärden bero på?! Nu har jag gjort nya, känsligare prover, men tar tid och känner mig lite nojig? Brukar aldrig bli det annars. Ska få remiss igen till endokrin. Tack kära ni för svar om nån vet ❤

      Ring vc eller läkare?
      Ingen i det här kommentarsfältet eller nån annanstans online kan svara/är läkare/har dina journaler.

      Fattar att du vill veta men du kommer inte få ett rätt svar av en blogg. Lycka till dock. Hoppas allt går bra.

      Varför tror du att bloggläsare kan svara på läkarfrågor? Statistikt sett borde det finnas en läkare här, men då är det väl ändå lättare att fråga typ 1177?

        Och ni tror att 1177 svarar på vad det kan vara? De får inte ens göra det.
        Jag ville fråga för att någon kanske har erfarenhet?
        Varför svara ni ens, skulle ta 0,1 sek att scrolla förbi.
        Glöm att jag är orolig över mina värden, insåg att jag bör var orolig för att bli lika bittra som ni 🙂

          Krävs mindre energi för att svara än att scrolla förbi.
          Mvh har men efter frakturer i ”scrollhanden” trots att 8 år har passerat.

          Och nu gjorde du så att folk definitivt vill scrolla förbi. Sluta behandla detta som familjeliv. Var det jobbigare att skapa konto på familjeliv än att skriva här? Grattis, du framstår nu som en hycklare.

            Haha, arg much?

              Nej. Frustrerad över att folk använder kommentarfältet som kp’s frågelåda.

        Uppenbarligen är hon orolig och det kan finnas någon här med erfarenhet, även om TS nog förstår att det är läkaren som har bäst expertis och såklart kommer kontakta henne när provsvar kommit 🙂 Tyvärr suger både VC och läkare ibland också :O

        Själv har jag ingen aning ts! Jag skulle iaf inte oroa mig eller försöka gräva i det, vänta på svar från läkaren och endokrin så tar de hand om dig ? Googla inte en massa heller. Vet inte hur många gånger jag haft diverse livshotande sjukdomar ?

          Tack! För ditt trevliga svar. Ja, alltså det är mer än det jag skrev, så min oro är befogad, hållt på med detta i 1 år men blev plötsligt sämre

            Din oro är säkert befogad men att fråga personer som omöjligt kan svara på din fråga utan bara gissa kan få effekten att du blir ännu mer orolig, helt i onödan. Därför du borde höra av dig till kunniga personer

              Och så kan helt inkompetenta människor skriva: det är inget att oroa sig för. Men ignorance is bliss.

      Ring din doktor

      Sluta diagnostisera dig själv. Att få ”tips” här är samma sak som att googla fram det. Lyssna på dina läkare som träffat dig och behandlar dig, ingen annan

        OK STOPP ALLIHOPA! SLUTA SVARA. 10 PERS BEHÖVER INTE SKRIVA SAMMA DAK. JAG FRÅGA EN FRÅGA FÖR ATT SE OM NÅGON HAR NÅGON ERFARENHET. LÄKAREN JOBBAR BARA 1 DAG I VECKAN ANNARS HADE JAG VÄL RINGT HENNE. TACK FÖR ERT ENGAGEMANG, HOPPAS NI KÄNNER ER NÖJDA MED ER BEMÖTANDE! HEJ!

          Kryappen?

            Den är väl mer till för lättare besvär, inte rådgivning för pågående utredningar. I så fall vill de nog börja med en egen utredning etc

          OKEJ GÖR SOM CAMCAM SA OCH TESTA KRY APPEN ISTÄLLET. OKEJ. TJABBA TJENA HALLLÅÅ

            Du kanske kan passa på att be om hjälp angående andra problem också.

              Det där var inte från ts…

          Fy fan så drygt. Hon går ju hos en läkare, hon ville uppenbarligen bara veta om någon gått igenom det och om någon har någon erfarenhet av samma sak och kan komma med tips och råd… Vad är det för fel på er? Mår ni bättre av sånt här?

            Ja, att se till att någon vänder sig dit de ska i sånna här fall får mig att må bättre. Tips, råd och sökningar om sjukdomar på internet kommer resultera i att hon har cancer, ms, tappat en tå, fågelinfluensan och någon sällsynt sjukdom som bara sprids mellan kängurur.

              Räcker väl med att en person då svarar vart hon kan vända sig istället för att 10 personer säger samma sak på ett otrevligt sätt?

                Mm fast nu var det kanske inte riktigt så. De är postade 12.20, 12.21 och 12.23, alltså kanske de inte såg svaren innan de postade. Ibland läser man hela kommentarsfältet innan man svarar på något ?

            Mår hen bättre av råd från folk som kan låtsas ha kunskap?

            Jag tycker också några har svarat lite otrevligt MEN ingen i ett kommentarsfält ska sitta och killgissa vad Anonyms höga nivåer beror på, det sprider felinformation. Anonym får kontakta sin behandlande läkare.

          Mitt råd är att du vänder dig till en privat läkare om tillgängligheten för din (vad jag antar jobbar på landstingets VC) läkare är så dålig och du vill ha en bättre uppföljning och kontakt. Kan vara värt de extra pengarna.

      Jag är ingen läkare men höga östradiolvärden KAN (obs!!! kan!!!) bero på fetma, leverskador, p-piller, graviditet eller sjukdomar. Det finns alltså massa olika orsaker som kan påverka (och säkerligen många fler än de jag känner till), många orsaker är dock ”naturliga” (samspelar med annat). Hoppas att du är frisk och har hälsan i behåll, förstår att du är orolig men försök att inte måla fan på väggen även om det är svårt innan du fått svar från läkare. Kram till dig!

        Jag är ingen läkare MEN….. ?????

      Jobbar som sjuksköterska och kan inte annat än att hålla med, prata med din läkare! Provsvar är dessutom individuellt och kan ha olika orsak/mening beroende på massvis av andra faktorer, och det kan bli fel om någon hobbygissar för att dom googlat ett svar och tror att dom vet.
      Vill även slå ett slag för bland annat patientsäkerhetslagen, som säger att du har rätt till information, som du också ska förstå 🙂 Läkaren kanske inte kan ge nått svar på exakt varför provsvaren ser ut som dom gör eftersom du är under utredning, men ska kunna ge någon information vad det kan tyda på iallafall. Lycka till! 🙂

      Nä, vilket tråkigt bemötande! Jag förstår din oro. Jag har också haft väldigt höga prolaktinvärden och utretts för det. Rädslan jag kände när jag väntade på svar om jag hade en hjärntumör var förskräcklig. I mitt fall visade det sig att förklaringen till de höga värdena fanns i provtagningen. Det är en mer komplicerad process än vad jag kan förklara här och mer avancerat än vad jag som inte har någon medicinsk utbildning nog förstår, men jag ger mig på en starkt förenklad version: När man mäter prolaktinnivåer tar man ett blodprov. För att ”räkna” mängden prolaktin tillsätts en antikropp i provet. Antikroppen reagerar med mängden prolaktin och ger ett visst antal ”träffar”, vilket överförs till ett provsvar. I mitt fall händer något märkligt när antikroppen tillsätts. Prolaktinet fogas samman i långa ”kedjor” och när en antikropp träffar en ”kedja” räknas det som 1 träff, trots att det alltså är mer prolaktin än 1. Om prolaktinet inte klumpat ihop sig till kedjor borde det istället blivit kanske 20 träffar. Det ger då ett falskt värde på betydligt färre träffar än vad som verkligen är fallet. Ett lågt antal träffar omsätts till ett högt värde. Det här är oerhört ovanligt. Min läkare hade aldrig träffat på det tidigare och hittade inte någon orsak till varför värdena var så dåliga. När han ställde frågan i ett läkarforum var det en kollega på annat ställe som forskade på just denna problematik. Mina prover togs om och när de korrigerade för problemet med att prolaktinet bildade långa kedjor visade sig värdena vara helt normala. Tilläggas bör att jag inte haft några symptom som talade för problem med prolaktinnivån, utan sökte för en annan endokrin sjukdom som jag har. Det är då rutin att också ta prolaktinprov. Jag har så klart ingen som helst aning om det här hjälper dig, men kanske kan det vara värt att kolla med läkaren om man är helt säkra på att det inte finns något bekymmer med mätningen och analysen. Jag håller i alla fall tummarna för dig!!

      Du är fullt frisk och behöver inte oroa dig.

      Hej, jag har också högt prolaktin värde och äter medicin mot det. Varför har du inte fått börja med pravidel tex? Ge inte upp och försök få behandling innan du (om du vill) blir gravid!!

        Rädd för biverkningar. (Kräkfobi) och illamående är vanligt på pravidel. Men lär bli så iaf ❤

    Är det kommentarsfiske eller varför hintar Linn Olsson genom att vägra svara på frågor om pojkvännen från en dag till en annan om att det är slut när de samtidigt är mitt uppe i en budgivning som de bara för någon vecka sedan var två om..

      Har också tänkt på det. Hennes kommentarsfält ekar ganska tomt just nu.

      Jag tycker inte direkt hon hintar om det? Hon skrev ju för typ tre inlägg sedan ”om vi kunde komma in och skriva kontrakt i eftermiddag”

        har inte tänkt på det, men faktiskt så stod det ”om jag kunde komma in och skriva kontrakt i eftermiddag” så inlägget är ändrat 🙂

      Det är väl inte en enda som frågat om de gjort slut?

        Jo

      Nu har hon skrivit ett sjukt kryptiskt inlägg…

        Precis, läser in massor mellan raderna. Men kan väl vara en efterapning av hur kissie gjorde när hon ej nämnde sin kille på 15 dagar trots frågor

        Ja, om hur livet åter rivits upp och att hon typ klarar det genom de närmsta

    Deras gemensamma nämnare är väl snarare ålder än lika/samma väskor?

    Alla barn kommer till av egoistiska skäl.

    //Moa

    Marie Serneholt ska ha tvillingar.

    Nya heta accessoaren? Handlar nog mer om att personerna i fråga har blivit äldre, och vill ha barn. Eller blir med barn, och vill behålla barnet. Att jämföra ett barn med en accessoar känns väldigt konstigt :/

      Men hon skämtar ju.

        Vid sådana här tillfällen märks det bara att det är en person som inte har barn, som skriver detta. Tycker inte man skämtar om varför någon skaffar barn.

          Nej, du tycker inte det nej. Men hur tråkig hade den här bloggen inte varit om ALLA skämt anpassades efter varenda läsare?

          Men varför skulle man inte kunna skämta om det? Jag har barn och hade lätt kunna säga samma sak.

          Vid sådana här tillfällen märks det att mammamaffian har vaknat för dagen. Hon skriver ju till och med att hon inte tror att de skaffar barn som de skaffar märkesväskor, ändå blir ni kränkta.

            Eller du kanske jag ska skriva. Inte ni.

              Inte alla mammor!

                Nä, bara de som är medlemmar i mammamaffian såklart. Internets väderkvarnskrigare.

                Statistiskt sett känner alla som blir kränkta en mamma… Coincidence? I don’t think so…

            Maffia och maffia, en ensam vandrare som fick rätt mycket motargument…

              Vandraren har ingenstans att gå, när han kommit fram till slutet ?

                Nordman, servar länge sedan ?

      Att kalla barn för husdjur låter närmare sanningen eftersom de är levande varelser man vill ta hand om och att folk i allmänhet tycker att bebisar är söta (konstigt nog)

      Men vaddå? Jag har ju gått så långt som att skaffa bonusbarn bara för att passa in i influencervärlden! ???

        Du är så coool, klongvas OCH barn ??? Min idol ?????

    Inte ens varit ett par ett år… de träffades maj förra året. Ja jag anser att man ej könner varandra tillräckligt bra på den tiden, man är nykär.

      Mina föräldrar blev gravida med mig efter tre månader – de har nu varit tillsammans i snart 30 år…

      Nej men seriöst. Jag har själv varit den som ”anser” en massa saker och jag har ALLTID haft fel! Jag minns speciellt att jag och några tjejer pratade massa skit om ett par som förlovade sig efter två månader. Ojojoj vad vi ansåg att det var FEL FEL FEL och KNÄPPT och allt det där typiska som man ”ska tycka” i det här samhället. Men det är nu 10 år sedan, de är gifta, bor i hus, har två barn.. tji fick vi.

        #intealla_______

          ???

        1 år= fortfarande nykära hormoner

        Och jag känner en tjej som blev med barn efter fyra månader. De var ihop tills ungen föddes. Sedangjorde de slut – blev ihop – gjorde slut – blev ihop. Allt för barnets skull eftersom att man ”ska” vara en kärnfamilj. Jag tror hon hade varit mycket lyckligare om hon inte fått barn med den killen utan kunnat välja någon annan….

        Nu är det i alla fall slut för gott så det hjäpte inte att de fick barn snabbt i förhållandet.

        Summan av detta =Det kan gå jättebra och det kan gå skit. Dina föräldrar hade antagligen fortsatt vara ihop i vilket fal även om de inte fått dig, men det är ju alltid en fördel att känna personen man skaffar barn med. Tjejen jag beskrev ovanför upptäckte efter ett år att killen knarkade rätt hårt. Inget hon hade velat skaffa barn med.

      Man får helt enkelt gratta idag och heja en till singel mamma i ”Influencers klubben”

      Vi blev gravida efter ett halvår och har nu 2 barn 🙂

        Och 2020 letar ni frenetiskt efter nya partners på Tinder ?

          Blev gravid efter två månader. Barnet är nu 5 år, vi har varit gifta i 4 år och har ingen anledning än att skilja oss. Verkar dock inte som att det blir fler barn eftersom vi inte lyckas skaffa ett syskon på naturlig väg eftersom jag inte får ägglossning som jag ska. Rätt glad att vi vågade med facit i hand med andra ord 😉

      Den hör typen av kommentarer från alltid tusen svar om att det visst kan gå bra.

      Klart det kan! men jag kan instämma i att det är klokt att vänta ett år eller två eftersom det är bra om man hinner lära känna varandra rätt väl. Inte bara för att minska risken att förhållandet inte håller (den biten är svår) utan även för att man får dras med en människa man väljer att skaffa barn med resten av ens liv. Och för att man väljer en förälder till sirt barn. Trevligt då om ev, obehaligigare sidor hunnit poppa upp.

      Generellt då. Men alla som varit ihop i 10 år har ju någon gång varit ihop i 3 veckor. Så menar givetvis inte att det skulle vara dödsdömt eller liknande.

      (Sen hur länge ett specifikt par varit ihop tycker jag inte man behöver lägga sig i, jag tror det går toppen för dessa två!)

      Någon som har efterfrågat vad du anser? En stilla undran bara.

      Själv är jag tillsammans med en man sedan 17 år tillbaka. Vi blev gravida efter två månader och har nu tre barn – still going strong. Därtill har jag ett antal vänner som har gjort allt enligt (din) bok: varit tillsammans x-antal år, flyttat ihop, gift sig och skaffat barn för att sedan skilja sig. Kontentan av denna rant? Inget är svart eller vitt.

      /L

        Den här bloggen består väl till 100 % av åsikter ingen efterfrågat. Skulle falla död ner utan dessa ?

      Mina föräldrar fick första barnet efter två månader och de har varit tillsammans i 30 år.

        Mina föräldrar fick också barn efter några månader och är forfarande tillsammans. Men jag tror helt ärligt de varit lyckligare om de hade gjort ett lite mer moget val av livspartner, du är de dock oförmögna att trassla ut sina liv ut varandras. Säger alltid att de ska skiljas men sen är de rädda för att bli ensamma.

        Men jag är nöjd med att jag finns i alla fall 🙂

    Ice Ice??? Jag är ovanligt trög idag, vad menas med det?

      Ice ice baby är en låt.

      Låten ”Ice Ice Baby” av Vanilla Ice.

      Meh ??? ”Ice ice ?” har hon skrivit på insta. Sätt på låten på Spotify, du kommer veta när du hör den

    Natural Cycles-babyboom!

      Hahaha

      Ja, nu ser man risken med influencer marketing 🙂
      Får se vad som händer om Daniel Wellington-klockorna visar sig vara radioaktiva…
      Heja!

        dom kanske är en bidragande faktor till att folk blir gravida av NC? man ska väll ta tempen samma tid varje dag? klockorna går kanske inte rätt! BOOOM!! där har vi de! eller ska man skriva BabyBOOOM!

        ok… jag har tråkigt..

          Men du är rätt rolig när du har tråkigt ?

          (Einstein menade på att det är när en har tråkigt de bästa idéerna kommer. Det och genom att dagdrömma)

    Det blev trendigt i min bekantskapskrets att få barn innan det blev trendigt bland influencers. Wow! Jag ligger i framkant! Eller så är jag bara äldre än de flesta du nämner.

    Gabriella Joss och Cissi Wallin var mammor sen tidigare så de ’blir’ inte mammor. Margaux var ju knappast först i influencervärlden heller.

      Vanja Wikström också. men det såg bättre ut för trendspaningen om det var en lista med förstagångsmammor kanske 😉 Betraktar man skaffa barn som någon folk gör utspritt under flera år (de flesta har ju två, och många tre) så b det ju mindre anmärkningsvärt att många är gravida.

    Vanja har fått barn

      Den enda Vanja jag tänker på var hon psykot i Lyxfällan. Eller vad hette hon?! ?

        Vanita? Hon som bara ville jobba med att sälja båtar?

        men hon sitter väl i finkan efter att ha försökt döda sitt ex?

          Nej, hon har en YTkanal där hon laddar upp lite märkliga videos. Dock var senaste ca 7 månader sedan.

    Helene Torsgården ska bli mamma för andra gången.
    Sen är ju den där ”ice ice baby” grejen inte direkt ny, sett den på massa amerikanska sidor innan, så de kanske inge ska få kredd för uppfinningsrikedom direkt… men absolut ett stort grattis!!

    Hur kunde du missa margaux dietz?

      Nu läste du inte igenom inlägget va?

      Läs inlägget igen. ?

    Min favorit Elin Renck ska få sitt fjärde barn i sommar! Lite avis på alls som har missat hennes blogg!

      Hej Elin

        Är såna här kommentarer fortfarande roliga eller är det bara jag som tycker att de är sååå löjliga?

      Vem?? Men snälla – det går ju inte att rapportera om varenda liten mini liggare.

      Gillar verkligen hennes sätt att skriva! Hon har tre små barn och ett fjärde på g. Gift med Johan Renck (Stakka bo). Rekommenderas!

      Mvh
      Inte Elin här heller

    Graviditet och bebisar är jävligt bra content som engagerar, och småbarnsmammor är en stark målgrupp för meningslös reklam!

    Två fitnesstjejer, Denice Moberg och Mimmi kapell är preggo. Särskilt denice har intressanta bilder och filmer från gymmet i utan tröja med v35-magen ute.

    Vanja Wikström födde i april 🙂

    Vanja Wikström fick sin bebis för några veckor sedan 🙂

    Och jag tycker bebisbloggning är såååå trist…..Slutar läsa bloggar för jag orkar liksom inte med dadderiet ha ha…
    Men självklart grattis! man är ju bara i olika faser och har olika intressen

      Håller med, så sjukt tråkigt att läsa om mjölk, bajs och kräk. ?Bloggar som en gång var intressanta och varierade blir totalt enkelspåriga. Det är en inte intressant för världen att veta vilken färg din bebis bajsar. Nu är snart alls bloggare mammabloggare!

        Jag avföljer och slutar läsa så fort någon ”plussar”.

    Två instagram fitnesstjejer, denice Moberg och Mimmi kapell är preggo. Särskilt denice har märkliga filmer och bilder från gymmet utan tröja med v35-magen ute.

      En gravidmage är inte märklig när den syns. Din åsikt är det, däremot.

      Vara på gymmet utan tröja tycker jag är märkligt

        Jag med! Mest för att jag själv inte vill ha min nakna hud mot svettiga maskiner

          Har ni inte med er en handduk på gymet som ni lägger mellan er och maskin oavsett tröja??

          Din tröja är garanterat inte fräschare än naken hud som ”renats” via svett.

            Nope, duschar och tvättar kläder efteråt. Orkar inte dra runt på en handduk. Bryr mig egentligen inte sådär jättemycket om andras svett på gymmet, är just hudkontakten som äcklar mig. Finns alkogel och papperdukar vid varje maskin så rengör alltid innan och efter

              Ah. Då är du en sådan jag gillar som städar efter sig. Ni är inte många ?

              Tycker dock handduk hör till allmänt gymhyffs. ?

                Kanske det, ingen här som har handduk vad jag sett.. Mindre privat gym. Skaver det inte att ligga på handduk?

                  Nej det tycker jag inte. Nu är jag dock sällan i maskinerna och drar utan kör annat.

                  Vet inte hur det är på ditt gym men i de flesta står det bland reglerna att man ska ha en med sig. Men jag håller med om att det är sällan man ser någon med en.

                  Vi har inga regler mer än att inte gå in med skor som används utomhus. Kanske skulle testa handduk

      Denice tränar ofta i bara sportbh, gravid eller inte

    Pollett. Med två ”l”. Ett av bloggvärldens mest felstavade ord. Liksom ordet privilegierad som nästan ingen utom LD stavar rätt.

      ? Eller ”längs med”, som såååå ofta skrivs med T i bloggarna..? ”Gick längst med stranden…” Stannar upp och får hjärnhicka varje gång jag läser det ?

        Min handledare rättade mina längs med till längst med i mitt ex-jobb 🙁 (varför han nu ens skulle ”rätta” stavning)

    Blondinbella var ju så klart först. ?

      Undrar om hon redan börjar knåpa på ’Barnbarn boost’

        Hon har garanterat börjat fila på den, men innan den, kommer ”Teenage Boost – hur du hanterar hormonella tonåringar genom att lära dem allt om tårtbitar ?”

      Hade inte hon gått i bräschen och visat att man kan få barn OCH vara influencer först hade ingen kommit på detta. Heja!

        Usch vad spydig jag blivit. Var menat som ett skoj men låter inte riktigt så va ?

    Det intressanta i det här är ju att kolla upp hur mänga av dessa har gjort reklam för natural cycles som ett preventivmedel!?

    Hon som är så EXTREMT rädd för smärta…räknar ner till inlägget om att hon kommer ”kräva” ett snitt kommer publiceras.

      Många som är rädda för smärtan men ändå föder. Barnet måste ju ut 🙂

        Många lipar till sig ett snitt också…

          det är väl upp till var och en hur man vill föda, eller? har alltid trott att man får välja mellan snitt och vaginalt? :O

          Vadå ”lipar sig till ett snitt”? Låt kvinnor få föda hur fan de vill. Det finns ingen prestige i att föda vaginalt. Jag har gjort det, nästa gång blir det snitt!

            Ok förlåt allihopa men tänkte bara på vad min mamma som är barnmorska sagt om snitt och vilka risker det är osv…men tar tillbaka ALLT jag sagt

              Konstigt då att din kommentar innehöll noll om vad din barnmorskemamma sagt om risker med snitt och istället innehöll en hånande kommentar om vad för inlägg hon snart kommer att publicera.

                Jag skrev förlåt!!!

              En graviditet medför ALLTID en rätt lång lista på olika hälsorisker.

              Jag har fött ett barn vaginalt och det andra kom ut med hjälp av ett akutsnitt.
              Enligt min läkare (specialistläkare) stämmer det att risken för komplikationer är något högre vid snitt, men att det faktiskt inte är så stora skillnader som man hela tiden försöker få det till, utan det handlar om de stora skillnader i kostnader som det innebär. Risken vid planerade snitt är oerhört liten, men den är naturligtivs högre vid akutsnitt.

              Men det finns alltid en risk för komplikationer vid förlossningar, även vid vaginala förlossningar. Men det talar man inte gärna om eftersom det finns ett stort ekonomiskt intresse att hålla nere antalet planerade snitt.

                Exakt. Skillnad i riskerna mellan akuta/urakuta och planerade snitt. Kiddot höll på att stryka med vid första förlossningen som blev urakut snitt, andra kom med planerat (no way in hell att jag tog den risken igen, oavsett hur minimal den än må vara).

          ”Lipar sig till ett snitt”? Är du på riktigt? Har du någon aning om hur svårt det kan vara att få ett snitt? Och även om det hade varit så enkelt så att man bara kunde ”lipa sig” till det – so what? Som att ett snitt skulle vara en lätt lösningen på alla problem. Som att ett snitt är mindre värt än att föda vaginalt.
          Usch vad jag blir provocerad av sådan här kommentarer. Och då har jag ändå fött två barn vaginalt och skulle aldrig frivilligt välja kejsarfödsel själv men de som gör/vill det ska fan inte behöva skämmas för det.

      Men om hon behöver det för att klara födseln så är det väl så? Man väljer ju knappast sina rädslor.

        Eller hur! Jag höll på att dö under min förlossning, hade vi stannat hemma ett par timmar längre hade jag inte överlevt. Ja det blev såklart ett urakut snitt. Första barnet också, himla käck upplevelse.. Nästa barn föds med planerat snitt pga detta. Hade velat se alla vaginal födsel-hetsare ba ”nä asså jag vill föda vaginalt ändå trots att jag är väldigt sjuk, bäst för baaaaarnet”

          Men det är väl ingen som har sagt nåt om det eller om din specifika situation. Ingen menar att kvinnan eller barnet ska dö eller råka illa ut på något sätt. Det finns massa anledningar till snitt, planerade som akuta MEN det är en operation som självklart jag biverkningar. Att välja snitt för att man vill eller att vara väldigt rädd för smärtan kan man komma förbi med aurorasamtal. Dessutom är det ju ett stort problem att så pass många kvinnor är så rädda för en naturlig förlossning att de absolut vill välja snitt. Återigen, jag säger ingenting om att det inte finns anledning till snitt eller uttalar mig om någons specifika situation MEN det är ett problem att kvinnor är så rädda för smärtan att de vill välja en operation.

            Jag håller med dig, visst finns det risker med snitt men det finns det med vaginal förlossning också. Inget alternativ är riskfritt.

            En graviditet medför ALLTID risker! Spelar ingen roll om det är snitt, vaginalt, eller om du ska kräkas ut ungen – det ÄR riskfyllt att vara gravid och föda barn. Blir så löjligt när man alltid ska gorma om risker med kejsarsnitt först och främst, när det går runt tusentals kvinnor i Sverige just nu som har allvarliga förlossningsskador av vaginal förlossning som i princip ingen bryr sig om och hjälper. Förlossningar är helt enkelt riskfyllda.

            Det finns ingen epidemi av rädda kvinnor som försöker få kejsarsnitt heller. De flesta kvinnor har en fungerande hjärna och kan ta in information om kejsarsnitt vs. vaginal förlossning och därefter göra ett genomtänkt och medvetet val.

            En sak som sällan nämns med snitt är att om man snittas två gånger så kan det bli svårt att få fler barn. Att göra ett kejsarsnitt är enkelt, men det blir sammanväxningar/ärrbildningar där man skurit i buken och redan vid snitt nr 2 kan det bli MYCKET mer komplicerat att få ut barnet. På min arbetsplats rekommenderar vi inte att skaffa fler barn om man blivit snittad två gånger, en viktig aspekt att ta med om man vill göra kejsarsnitt istället för att föda vaginalt.

      Det gör ju SKITONT att snittas!! Har fört vaginalt en gång och snittats en. Läkningen efter snittet är det värsta jag varit med om. Varför tror folk att snitt är någon slags genväg? Jag skulle hundra gånger hellre föda vaginalt igen.

        Sådant varierar naturligtvis från person till person. Jag upplever det precis tvärtom! Kunde inte sitta på en hel vecka och vågade knappt gå på toaletten efter min vaginala förlossning. Fullständigt vidrigt. Unge nummer två kom ut med snitt och det var rena spa-upplevelsen i jämförelse. Jag mådde prima och hade inte särskilt ont. Det brände och sved lite när jag hostade, skrattade eller nös. Det var allt. Så jag tror det är väldigt olika och det finns inget sätt som är mer ”skonsamt” än det andra. Det visar sig först efteråt hur det blev…

          Jag kunde inte sitta på tre månader (utan att överdriva) efter vaginalt. :/

            Ouch!
            Åh din stackare, hoppas att du skaffade en sådan där uppblåsbar sittring åtminstone.

            Det är helt sjukt att många ska behöva argumentera och strida för att få ett kejsarsnitt idag. Alla är väldigt noga med att påpeka om riskerna med snitt men inget om riskerna med en vaginal födsel. Ett kejsarsnitt innebär absolut en stor bukoperation men en vaginal förlossning innebär att en av fem kommer att drabbas av en förlossningsskada grad 2 eller mer. Och om man har otur så sys denna skada ej ihop korrekt och mamman får en massa problem som ofta hyschas bort med ”men du har ju fött barn, det är normalt”. Lätt att knipa om musklerna inte är korrekt lagade, om det ens blivit det från början. Och har man otur så kan man ännu inte laga alla typer av skador i bäckenbotten som kan uppstå i samband med vaginal förlossning. Men det här pratas det inget om alls vilket gör att de som råkar ut för dessa skador känner sig nästan lurade. För de allra flesta så kan man ändå rätta till det så att kvinnan kan leva sitt liv som hon vill ändå. Vill inte skrämma upp någon men information måste ges oavsett gödselstäder! Så att säga att folk lipar sig till kejsarsnitt är fasen det värsta jag hört.
            Mvh
            Sjukgymnast inom gynekologi och obstetrik

              Gödselstäder = födelsesätt ?

    Vanja har redan fått bebis!

      Ja, det har skrivits fem gången innan i det här kommentarsfältet. Har Camcam ens skrivit om Vanja någon gång? Har ingen aning om vem det är.

    Kommer bli fler gravida bloggare som missuppfattat hur natural cycles metoden funkar. Alla som gjort reklam för NC har blivit gravida i stort sät

      Missuppfattat och missuppfattat. De enda som skulle kunna använda metoden är kvinnor i fast relation med väldigt regelbunden mens enligt deras hemsida. De skriver att det finns chans att bli gravid pga felaktig grön dag och att kondom ska användas på röda dagar. De rekommenderar inte metoden som preventivmedel till de med oregelbunden mens. Det tar 1-3 cykler innan metoden börjar fungera. Osv osv

      Jag undrar hur många som läst igenom det och använt skydd de första 12 veckorna och hur många som bara hoppat på det pga favvo influencern sagt att de ska

        Så kondom ska användas på röd dag och det kan visa grön dag felaktigt, dvs då bör kondom även användas på grön dag. Slutsatsen är alltså att man ska använda kondom när man ligger om man använder nc

          Det är ju troligen därför de skriver att det bara bör användas av kvinnor i fast relation. Hade det varit safe hade den texten inte funnits. Jag tolkar det mer som – Kvinnor i fast relation som kanske kanske kan tänka sig att bli gravida

            Fast en preventivmetod som kräver att man använder kondom för att inte bli gravid. Ja.. Då är den inte så preventiv..

              Precis. Och tadaaaa… Hur många som helst som blivit gravida

          Och kör ingen sats i mitt palats, minskar risken iaf en del om inte killen kommer i en. Jag och min sambo har kört avbrutet (har inte nc) i 2 år nu utan problem. Har en dotter sen innan så vi är inte infertila. Men ett barn/graviditet till hade inte gjort något för oss, även om det (om vi får planera) är bäst om ett par år 😀 vill inte använda preventivmedel då vi ändå planerar ett barn till inom snar framtid, dumt börja klydda med sånt i bara 1-2 år.

            Det var ju relevant när man pratar om NC……..

            Tveksamt om avbrutet samlag är mer säkert än NC…

      NC kan ju användas i syfte att bli preggo.

    Tänker på Engla. Känns som om hennes dotter var den första ”bloggbebisen” och hon är väl typ 10-11 år nu? Då kändes det lite oskyldigt men nu när bloggvärlden blivit som den är så känns som om dessa barn i hög grad används som tacksamt content till bloggar och instagramkonton. Menar sjävklart inte att barnen far illa eller har det dåligt på nåt sätt men det jag undrar över är hur många av dessa föräldrar som tänker ett steg längre innan de lägger ut allt som rör barnen? Elsa Billgren skriver ju ibland om hur antalet följare typ exploderade när de gick ut med att de väntade barn och kanske är det svårt att motstå frestelsen när man ser hur många som plötsligt är intresserade av ens liv? Plus alla samarbeten det kan leda till förstås… Elsa såg ju till och med till att ordna en hel barnkammare genom sitt jobb på Äntligen Hemma. Jag vet inte, men känns det ändå lite motigt att använda sina barn i syfte att få fler följare och samarbeten eller är det bara jag som är känslig?

      Jag håller med. Finns något skavande när människor gör samarbeten som baseras på deras barn eller att de pungar ut bild efter bild på ungen. Jag hade varken vågat eller känt att det va okej. Vill de göra det så absolut men tycker det är något olustigt över det

      Jag minns att jag tyckte Engla var sååå ung när hon blev gravid haha 🙂 Sedan kom Bella och ja…

    Eeeeeeh PT-Fia, hur kan du missa henne, Camcam, ni poddade ju nyligen!???‍♀️

    Sanna Lundell har fått sin tredje son.

      Och Micke är så sööööt med bebisen ?

    Undra hur bitter Forni är….

      Vill hon ha barn?

        Tycker hon har hintat om det i flera år. Tror hon vill ha nu, men hennes kille vill vänta.

        Ja hon skrev ju en framtidsdröm hur livet skulle vara vid 25 när hon var runt 20. Då önskade hon att hon skulle ha perfekt lägenhet, perfekt kille och vara gravid. Nu är hon väl nästan 30. Men å andra sidan kan ju drömmar förändras!

      Men alltså tycker det blir så tråkigt i att spekulera i någons bitterhet. Forni är kanske ledsen ja, men behöver det diskuteras? Hon kanske inte kan få barn? Kul för Dasha, och om Forni vill ha barn hoppas jag hon får det när tiden passar sig.

        Men snälla. Snarare tråkigt att dra en slutsats om att det handlar om barn. Forni har varit galet nöjd att hon lyckades träffa den ”perfekta” killen medan Dasha var den eviga singeln, och nu har vinden vänt.

    Och jag ska inte bli mamma!
    /Återhämtar mig från en riktig jobbig skithelg och blöder fortfarande. Nästa månad kanske. Fjärde gången gillt. Eller om det är femte? ??

      Såg det i din blogg igår? visste inte vad jag skulle kommentera där då allt jag kom på kändes så fjuttigt i sammanhanget. Jag hoppas att det är er tur snart ❤?

        Tack snälla Anonym ❤️

      <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
      All kärlek till dig

      Samma här! Vi är dock inne på försök 15 och med två missfall i bagaget. Har i alla fall äntligen fått en tid hos gyn för utredning. ?

      Åh ❤️ Jag är ett ivf-barn och mina föräldrar hade flera tuffa år med massa resor Umeå – Uppsala för olika behandlingar och allt därtill, tufft pysiskt då det ofta misslyckades och även jobbigt ekomiskt då det är dyrt att resa och förlorade arbetsinkomst. Men så tillslut blev det en bebis och jag kom jag till världen. Brukar tänka ibland på allt helvete de gått igenom för att få mig, vilken känsla och lycka det måste varit när de tillslut lyckades. Hoppas du får uppleva den känslan också längre fram. Kram!

      ❤️?

    Eller så har dom helt enkelt bara växt upp och är alla i en klassisk barnafödande ålder?

      Ja men eller hur! De är ju inte några tonåringar precis. Det är faktiskt inte alla som vill vänta tills de är 35 + innan de skaffar barn. Tror verkligen inte att man skaffar barn för att det är en trend :/

    Nej bebisar är inte en ny trend. Däremot börjar alla komma i barnafödande ålder.

      Exakt, att skaffa barn är inte en _ny_ trend. Det är en trend som har varat sedan tidernas begynnelse. Och som många redan skrvit, många av bloggtjejerna är i en ålder då man ofta skaffar barn och bildar familj. Inte direkt nått dendär margaux har kommit på och sen härmar alla bloggare henne. Människan har alltid förökat sig och kommer alltid att föröka sig så länge vi får leva och andas på denna jord.

    Stina-Lee var väl ändå först att bli ”bloggmamma”?
    Hon var en av de första som bloggade och fick barn redan 2009.

    Ok fattar att detta är taskigt, MEN – bara jag som får en känsla av att EN av anledningarna (obs fattar såklart att de har många fler anledningar också) till att Dasha har så bråttom att skaffa barn är att hennes blogg är typ stendöd? Hon har väl inget annat jobb, och så ser hon ju vilket superkarriärdrag det var för margaux att skaffa barn?

      Ja, det är nog rätt långsökt. Finns andra sätt att boosta sin karriär på förutom att ha sömnlösa nätter, torka bajs, ha kräk på kläderna etc. Är 100 % säker att den här lilla bebisen/bebisarna tillkom av kärlek och inte som en affärsstrategi. Hon är inte Blondinbella!

      Jag tror mer att hon varit barnkär i all evighet men aldrig haft en kille särskilt länge. Dessutom är hon väl en bra bit över 30.

      Ja det är ju enda rimliga anledningen att skaffa barn nät man är typ 32 och tycker jättemycket om barn. Absolut inte närmare till hands än att man som typ 90 % av alla människor helt enkelt vill ha barn.

    Vanja Wikström har redan fått sitt barn!

    Grattis till Dasha! Therese Wickman födde sitt barn för någon vecka sedan, så jäkla söt unge.

    Undra vad det är för möte Bianca haft idag där ”my dream is coming true”. Programledarjobb kanske, eller en egen tv-show.. nej man ska väl inte spekulera men är grymt nyfiken 😉

      Hmmmm kanske ett designsamarbete med ett sminkföretag :))

    Therese Wickman som är bloggare, kanske mest igenkänd från Ensam mamma söker fick barn för ett par veckor sedan 🙂

    När jag ser killen där till vänster, så börjar jag tänka på Balsam Boys.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.